Itse lähden kokoluokasta. Yhden ihmisen vaikutusmahdollisuudet arkitodellisuudessa ovat rajalliset. Voi esimerkiksi huolehtia itsestään, ehkä läheisistään ja kavereistaan, naapureistaan jne lähiyhteisöstään. Kuitenkin voimavarat ovat määrä x. Jokainen tarvitsee tietyn määrän näitä perustarvikkeita kuten ravintoa, lämpöä, turvallisuutta jne.
Yksi ihminen voi vastata vaikkapa miinus sadasta(kuluttaa sadan ihmisen verran eikä tuota yhtään) tai sadasta, riippuen omaamistaan resursseista ja muista tekijöistä. Joka tapauksessa tuhannelle jakaminen tarkoittaisi ettei esimerkiksi ruokaa riitä tuhannelle kuin reiluksi kuukaudeksi kun sadalle jaettuna se piisaa vuodeksi. Eli kun ohitetaan piste mihin pystytään tuotetaan kuolemia tai muunlaista kärsimystä kuten hoidon puutetta, turvallisuusvajetta jne.
Kansakunta omaa periaatteessa kaikkien kansalaistensa voimavarat, joskin vain sen osuuden jonka saa/pystyy ihmisiltään saamaan. Mikäli esimerkiksi suomessa näitä resursseja on sille reippaalle viidelle miljoonalle, paketti on tasapainossa. Mikäli olisi kuudelle miljoonalle, olisi ylijäämää jota voitaisiin jakaa muille tai nostaa omien asukkaiden olosuhteita. Kuitenkin koska otamme velkaa tästä paketista riittää selkeästi alle väkiluvun.
Mikäli halutaan auttaa tulee panostaa lakeihin jotka auttavat lisäarvoa tuottavan toiminnan kehitykseen eli käytännössä yksityisen puolen vienti/kotimarkkinavalmistus(eli työ jonka tuotto on suurempi kuin mahdollisen ulkomaisen työvoiman/raaka-aineen tms kulut). Eli kasvatetaan tätä kokonaispanosta josta voidaan jakaa. Tällä hetkellä sitä panosta kuristetaan hengiltä erittäin lyhytnäköisellä toiminnalla.
Keinoja tähän on mm energian, raaka-aineiden, työvoiman tms verojen eli käytännössä hinnan laskeminen. Esimerkiksi bensiinin hinnan pudottaminen venäjän tasolle palauttaisi suomalaisen kuljetusalan, taksialan, muuttobisneksen jne takaisin kilpailuun mukaan kun nyt autot liputetaan käytännössä venäjälle. kerrannaisvaikutuksiakin löytyisi yllättävistäkin paikoista. Ylipäätään energian hinnan lasku on yksi suurimmista tekijöistä jolla teollisuus saadaan palaamaan suomeen. Raaka-aineiden hintoihin voidaan myös vaikuttaa.
Työvoima on ainoa jonka hintoihin on maahanmuutolla vaikutettu. Työvoiman hintaan vaikuttaminen taas ei ole järkevää koska se vähentää sisämarkkinoilla olevan rahan määrää. Kts esim Henry Ford joka nosti palkkoja sen verran että sai myytyä suurimmalle osalle työntekijöistään auton.
Mitä näihin -100 ihmisen kuluttajiin ne eivät ole niinkään usein yksityisautoilijoita citymaasturilla ja isolla talolla vaan massarikoksia harjoittavia sosiaalielättejä. Jokainen rikos maksaa, jokainen vandalismi maksaa, jokainen oikeudenkäynti maksaa, jokainen työpäivä maksaa niin poliisilla, oikeudella, vankilatyöntekijöillä jne. Nämä resurssit ovat poissa vaikkapa muille heikko-osaisille jaettavasta kokonaispanoksesta. Kymmenien tuhansien eurojen kaiteiden ryöstäjä hävittää kaksinkertaisesti tuon summan+poliisityön+mahdolliset oikeuskulut+muut resurssit jotka hankalammin mitattavissa kuten turvallisuudentunne.
Nyt vaivauduttu miettimään konkretian kautta. Vasta- tai jatkoehdotuksia otetaan vastaan.