Kirjoittaja Aihe: Valtio jatkaa palkkajohtajana  (Luettu 6401 kertaa)

guest7001

 • Vieras
Valtio jatkaa palkkajohtajana
« : 27.03.2014, 14:08:33 »
Tässä asiaa. Ei tietenkään valtamediassa, koska tämä on mitä ilmeisimmin median ja poliitikkojen yhteisellä sopimuksella "kielletty keskustelunaihe".

Disclaimer: Jutussa on kyse ilmeisesti inflaatiokorjatuista reaalipalkoista, koska Euromääräisesti palkat ovat valtiolla nousseet 24% pelkästään viimeisen viiden vuoden aikana. Lisäksi on muistettava, että valtio on varsin nopeasti siirtänyt omia toimintojaan (n. 90.000 työpaikkaa) yksityisen sektorin puolelle " liiketaloudellisina yksikköina " , vaikka näiden palkat maksetaan 100% verovaroin.

Kunnilla on täysin sama tilanne. Kuntien yhtymät ja korporaatiot (sossusäätiöt, sairaanhoitopiirit, koulutusyhtymät jne... ) järjestelmineen työllistävät varmaankin reilusti yli 100.000 verovaroin palkattua henkilöä, jotka Tilastokeskus suuressa viisaudessaan tilastoi yksityisen sektorin toimijoiksi. (nimemerkki Liisa KL:n palstalta)

http://taloudentulkki.com/2014/03/27/valtio-jatkaa-palkkajohtajana/

Lainaus
Säästöistä puhutaan ja lapsiperheitä kuritetaan, mutta valtiolla palkat nousevat yhä eniten.

Suomessa leikataan lapsilisiä, mutta valtion ja kunnan työntekijät nauttivat edelleen valtakunnan nopeimmasta ansiotason kehityksestä. Valtiolla palkat ovat nousseet lamapuheista huolimatta yli kymmenen prosenttia vuodesta 2010. Kunnissa palkkataso on noussut toiseksi eniten 8,6 prosenttia. Yksityisellä puolella on jääty alle kahdeksaan prosenttiin.
Valtionhallinnossa nautitaan palkankorotuksista, kun muualla menoja leikataan.

Vuosina 2003–2012 valtion maksamat keskiansiot kasvoivat yhteensä 44 prosenttia, kun kunnissa ja yksityisissä yrityksissä nousu jäi 35 prosenttiin. Erityisen kiivasta palkitsemisen tahti oli valtionhallinnon johtajilla, erityisasiantuntijoilla ja asiantuntijoilla, joiden palkat nousivat parhaimmillaan yli 50 prosenttia. Myös kuntapuolella monien ammattiryhmien palkat ovat nousseet koko ajan yksityisiä ammatteja nopeammin.

Julkishallinnon valtava palkkaharppaus ei ole suuresti vaikuttanut valtion ja kuntien asemaan työllistäjänä. Valtio on jonkin verran vähentänyt työntekijöitä, mutta kunnat ovat vastaavasti palkanneet lisää. Julkiselta puolelta on vuoteen 2010 verrattuna kadonnut vain kolme tuhatta työpaikkaa, kun yksityiset yritykset ovat samaan aikaan menettäneet 64 000 työntekijää.

Julkishallinto työllistää yhä 660 000 ihmistä, joiden palkkakulut ovat kasvaneet muutamassa vuodessa yhteensä yli kolme miljardia euroa. Paluu vuoden 2010 palkkatasolle tasapainottaisi nopeasti valtiontalouden.

Julkishallinto työllistää yhä 660 000 ihmistä, joiden palkkakulut ovat kasvaneet muutamassa vuodessa yhteensä yli kolme miljardia euroa. Paluu vuoden 2010 palkkatasolle tasapainottaisi nopeasti valtiontalouden.

Suomessa on yhä vähemmän veronmaksajia, jotka ylläpitävät raskasta hallintokoneistoa, johon säästöt eivät ole kunnolla vielä iskeneet. Hallituksen tuoreimmat säästöpäätökset eivät julkishallintoa horjuta, vaikka paluuta esimerkiksi vuoden 2010 palkkatasolle voisi pitää perusteltuna.

Julkishallinnosta voitaisiin säästää yhdellä kertaa yli kolme miljardia euroa, jos palkkoja leikattaisiin kymmenellä prosentilla. Julkishallinnon koko palkkasumma kaikkine sivukuluineen ja lomarahoineen on 3 500 euron keskiansioilla laskettuna karkeasti arvioiden 34 miljardia euroa, mikä vastaa kahta kolmasosaa valtiontalouden menoista.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 644
 • Liked: 5242
 • Sus siunatkoon
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #1 : 27.03.2014, 15:47:22 »
Lainaus
Julkishallinnosta voitaisiin säästää yhdellä kertaa yli kolme miljardia euroa, jos palkkoja leikattaisiin kymmenellä prosentilla. Julkishallinnon koko palkkasumma kaikkine sivukuluineen ja lomarahoineen on 3 500 euron keskiansioilla laskettuna karkeasti arvioiden 34 miljardia euroa, mikä vastaa kahta kolmasosaa valtiontalouden menoista.

Mitä tähän voi sanoa. Jessus! Ihanan halpaa!

Lainaus
Julkishallinto työllistää yhä 660 000 ihmistä

Sen kyllä ymmärrän ettei demarit ja muut siitä vasemmalle halua käydä tämän äänestäjäjoukon hermoille, mutta sitä en anna anteeksi että Jygä wannabe-kokoomulaisineen nuolee tätä äänestäjäjoukoa. Tietysti ettei kukaan julkishallintoon kuuluva niin pahoittaisi mieltään niin on siellä niitä tarpeellisiakin, mutta niin niitä tarpeellisia saneerataan siltä toiselta puoleltakin. Taas tänään on saatu yt-uutisia siltä toiselta puolelta. Jygän mainos kuului, vastakkainasettelun aika on ohi, mutta Jygä taitaakin saada sen aikaan voimakkaampana. Onneksi olkoon Suomi.
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

guest7001

 • Vieras
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #2 : 27.03.2014, 17:09:38 »
Hämmästyttävän vähän julkisen sektorin palkka- ja etujohtajuus ketään kiinnostaa, vaikka se on suurin yksittäinen syy kilpailukykymme romahdukseen, teollisuuden ja tuottavien työpaikkojen ulosliputukseen ja kansantalouden surkeaan tilanteeseen.

Ilmeisesti ihmiset eivät ymmärrä, minkälaiseen kuoppaan olemme itsemme tällä politiikalla kaivaneet. Syytä etsitään kaikkialta muualta, vaikka se on tässä suoraan nenämme edessä.

Gommi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 234
 • Liked: 641
 • Nuiva, vaeltava sielu
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #3 : 27.03.2014, 18:57:59 »
Uskomatonta. Kyllä mä nyt ymmärrän että on luonnollisesti olemassa paremminkin ansaitsevia ihmisiä kuin yksityisyrityksessä koulutusta vastaamatonta duunia pakertava kaltaiseni perusjamppa, joka osaa käytännössä vain Platonia, mutta jo nyt on outoja tuollaiset järkyttävät palkkasummat!

Porukka on vielä itselleen pakertanut oikein viehättävän suojatyöpaikan, josta ei voi käytännössä ulos lentää esim. tuotannollisista syistä, joka yrityksissä on arkipäivää.

Ollaanko Suomi joku Ukraina 2.0?

"Hienoa ajattelua, Gommi, lienet ylioppilas"
-Anonyymi kommentaattori

Isäntä ja loinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 238
 • Liked: 4445
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #4 : 27.03.2014, 19:22:03 »
Valde on palkkajohtaja, mutta sen lisäksi valde lukeutuu myös suosituimpiin työnantajiin esimerkiksi korkeasti koulutettujen keskuudessa. Tämä on kestämätön kombinaatio. Toki ymmärtäähän sen. Palkka on hyvä ja työpaikka on varma. Kukapa ei näinä epävarmoina aikoina haaveilisi moisesta. On se nyt ainakin houkuttelevampaa kuin yrityksen perustaminen. 

Valtio ei saisi olla näin houkutteleva työnantaja. Ensimmäinen askel on puuttua valtion palkkoihin.
Valtiolle ei pitäisi päästä töihin, vaan valtiolle pitäisi joutua töihin. 
- Vapaus vai vastuu?
- Vastuu.
- Oikeus vai velvollisuus?
- Velvollisuus.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 35 620
 • Liked: 33041
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #5 : 27.03.2014, 19:48:07 »
Ikävintä tässä on se ettei loppurysäystä tule vaikka sen olisi pitänyt tulla jo. Sitä ei kuulu ei näy koska tätä riemuhulluutta ylläpidetään velkarahalla. Kun loppu tulee se tulee IMF:n muodossa ja silloin on turha kinata mistä säästetään. Kreikka -taudistahan tässä pojimmiltaan on kyse.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

imaginaariluku

 • Vieras
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #6 : 27.03.2014, 20:00:54 »
Kyllä ongelma tiedetään hyvin eduskunnassa. Tuo 660 000 ihmistä on suurelta osin nykyhallituksen kannattajia ja heitä ei haluta suututtaa, on helpompi kääntää huomio todellisesta ongelmasta muualle.  Tämän voi tehdä helposti ottamalla lapsilisät, autoveron, työmatkavähennykset ja veronkorotukset pöydälle. Kansa raivostuu niin pahasti ettei edes pysty ajattelemaan.

Nykyiset "sopeuttamistoimet" eivät riitä alkuunkaan, ei, vaikka ne toteutettaisiin täysimääräisinä. Tällä hetkellä työttömiä on ihan virallistenkin tilastojen mukaan 33 000 enemmän kuin vuosi sitten. Tämä tarkoitta sitä että valtiolta jää työnantajamaksut, tuloverot ja tellit ym. saamatta, sen sijaan tulee ansiosidonnainen maksupuolelle. Joskus laskin, että työntekijä, joka siiryy ansiosidonnaiselle aiheutta noin 90 % palkastaan miinusta valtiontalouteen. Tämä sillä oletuksella että työvoimapulatalkoisiin osallistuja tulee yksityiseltä sektorilta.

Keskitulolla laskettuna erotus viime vuoteen on: 1 150 000 000 euroa.

FlyinHighAgain

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 527
 • Liked: 253
 • ja haukutaan kuutamolla
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #7 : 27.03.2014, 20:02:54 »
Komppaan kaikkia edellisiä kommentteja täysin. Iso ongelma tässä hulluudessa on se, että niin suuri osa populaa on töissä julkisilla, joten pelkästään julkisten äänimäärä päätöksenteossa mukaanlukien ne, jotka välillisesti hyötyvät tästä (eli käytännössä puolisot jne) riittää ruokkimaan systeemiä aina vaan.

Julkisen sektorin tulisi tosiaan olla eräänlainen valtion selkäranka, mutta vain sellainen, jolla turvataan terveys, turvallisuus sekä perusinfra ja -toimeentulo, kaikki muu on ylimääräistä ja turhaa.

JmR

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 702
 • Liked: 80
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #8 : 27.03.2014, 22:00:36 »
Syöpä kasvaa kunnes tappaa isännän.
« Viimeksi muokattu: 27.03.2014, 22:08:56 kirjoittanut JmR »
1§ "Suomi on täysivaltainen tasavalta."

Jääpää

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 927
 • Liked: 1963
 • Kiljuvuorten Sumuinen Gorilla 75%
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #9 : 28.03.2014, 00:11:08 »
 Betonoitu systeemi. Cosa Nostra.
 Kirjaan ei taida kirjastossa törmätä. . Yritänpä tilata.

 http://www.youtube.com/watch?v=DI8QtPdoeFo&feature=related
Perustuslaki 29§
"Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset."

Tykkimies Pönni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 326
 • Liked: 2804
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #10 : 28.03.2014, 00:54:11 »
Betonoitu systeemi. Cosa Nostra.
 Kirjaan ei taida kirjastossa törmätä. . Yritänpä tilata.

 http://www.youtube.com/watch?v=DI8QtPdoeFo&feature=related

Niin hyvin betonoitu Cosa Nostra että suuri yleisö ei ole huomannut yhtään mitään. Koska korruptio on sääntö eikä poikkeus tässä maassa niin ihmiset ovat hämääntyneet luulemaan ettei korruptiota ole ollenkaan. Tulee mieleen vanha juttu missä kalalta kysytään: "How's the water?". Kala vastaa:"What the fuck is water?".

Tuo kirja pitäisi saada kaikkien tietoisuuteen.
« Viimeksi muokattu: 28.03.2014, 01:08:54 kirjoittanut samuliloov »

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 054
 • Liked: 20153
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #11 : 28.03.2014, 01:04:19 »
Hämmästyttävän vähän julkisen sektorin palkka- ja etujohtajuus ketään kiinnostaa, vaikka se on suurin yksittäinen syy kilpailukykymme romahdukseen, teollisuuden ja tuottavien työpaikkojen ulosliputukseen ja kansantalouden surkeaan tilanteeseen.

Ilmeisesti ihmiset eivät ymmärrä, minkälaiseen kuoppaan olemme itsemme tällä politiikalla kaivaneet. Syytä etsitään kaikkialta muualta, vaikka se on tässä suoraan nenämme edessä.

Ehkä sinä et vaan hahmota kokonaisuutta, kun se yksi ainoa asia nenäsi edessä estää näkemästä mitään muuta?

« Viimeksi muokattu: 28.03.2014, 01:07:52 kirjoittanut M »
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 525
 • Liked: 5198
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #12 : 28.03.2014, 14:38:58 »
Komppaan kaikkia edellisiä kommentteja täysin. Iso ongelma tässä hulluudessa on se, että niin suuri osa populaa on töissä julkisilla, joten pelkästään julkisten äänimäärä päätöksenteossa mukaanlukien ne, jotka välillisesti hyötyvät tästä (eli käytännössä puolisot jne) riittää ruokkimaan systeemiä aina vaan.

Karmea ajatus tosiaan, että jos puolisot otetaan mukaan, yli miljoona ihmistä voi olla suoraankin riippuvainen julkisella työtä tekevästä. Tilannetta ei olisi koskaan pitänyt päästää näin pahaksi, nyt voi olla että potilas on jo mennyttä kun tautia aletaan hoitamaan.

"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 644
 • Liked: 5242
 • Sus siunatkoon
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #13 : 28.03.2014, 18:45:59 »
Ehkä sinä et vaan hahmota kokonaisuutta, kun se yksi ainoa asia nenäsi edessä estää näkemästä mitään muuta?

Et voisi kertoa, millaisena sinä hahmotat kokonaisuuden? Vastauksena "julkisen palkansaajatkin maksavat ihan samoja veroja kuin privaattipuolen" ei riitä samoin vastaus "julkisellakin tehdään tuottavaa työtä".
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 054
 • Liked: 20153
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #14 : 28.03.2014, 18:55:13 »
Ehkä sinä et vaan hahmota kokonaisuutta, kun se yksi ainoa asia nenäsi edessä estää näkemästä mitään muuta?

Et voisi kertoa, millaisena sinä hahmotat kokonaisuuden? Vastauksena "julkisen palkansaajatkin maksavat ihan samoja veroja kuin privaattipuolen" ei riitä samoin vastaus "julkisellakin tehdään tuottavaa työtä".En näe valtion palkkajohtajuutta suurimpana yksittäisenä syynä kilpailukykymme romahdukseen, koska se ei ole suurin yksittäinen syy oletettuun kilpailukykymme romahdukseen, jota ei oikeasti ole tapahtunut. Kilpailukyky on ihan hyvä.  Seuraava kysymys.

Keskustelussa ei muuten  passaisi laittaa argumentteja etukäteen toisen suuhun. Ymmärsitkö? On sellaista huonotapaisuutta ja toisen puolesta etukäteen tietämistä ja määrittelemistä. Suomeksi: kusipäisyyttä.
« Viimeksi muokattu: 28.03.2014, 18:58:22 kirjoittanut M »
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 088
 • Liked: 9469
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #15 : 28.03.2014, 20:46:53 »
Meillä ei ole enää työväenpuolueita. On vain valtiontyöväenpuolue Kokoomus apupuolueineen. Tässä ollaan saatu täysin demokraattisesti aikaiseksi niin massiivinen kuoleman spiraali että sitä ei kukaan edes ymmärrä vielä.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 644
 • Liked: 5242
 • Sus siunatkoon
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #16 : 28.03.2014, 23:11:35 »
^^Haastoin keskusteluun kokonaisuudesta ja millaisena sen itse hahmotat. Jos on vähänkään seurannut mm. Homman Myllyä, esittämäni rajaukset/osakokonaisuudet/yksittäiset tekijät "julkisen sektorin palkansaajat maksavat myös veroja" sekä "julkisessa sektorissa tehdään tuottavaa työtä" niiden suuruusluokkaan tai merkittävyyteen katsomatta ovat jo aiemmin käsitelty foorumilla, joten ajatukseni oli rajata nämä minusta ilmiselvät vastaukset pois. Mutta en voi mitään sille, että vastaaja ottaakin tämän argumenttien syöttämisenä ja kusipäisyytenä.

Annat vahvan vaikutelman ettei sinulla ole sen parempaa hahmotelmaa, mikä on se kokonaisuus, jossa julkisen sektorin koko (mitattuna nyt melkein ihan millä mittarilla tahansa), nk. palkkajohtajuus ja kilpailukyvyn puute, joka syö yksityissektorin tuottamaa osaa kansantaloudesta rotan lailla, ei olekaan ongelma.

Minua ainakin kiinnostaisi tietää/oppia hahmottamaan se "kokonaisuus", jossa julkisen sektorin paisuminen onkin hyvä asia. Itseänikin hirvittää, että pystyn näkemään julkisen sektorin paisumisessa pelkästään huonoja puolia silloin, kun yksityinen supistuu niinkuin se on supistunut ja supistuu edelleen. Lisäksi minulla on suuria vaikeuksia uskoa, että paljon povattu ja manattu talouskasvu tulee koskettamaan suuresti Suomea silloin, kun julkisella sektorilla on mm. palkkajohtajuus.
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 644
 • Liked: 5242
 • Sus siunatkoon
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #17 : 28.03.2014, 23:19:05 »
Meillä ei ole enää työväenpuolueita. On vain valtiontyöväenpuolue Kokoomus apupuolueineen.

On useasti heitelty ja spekuloitu sillä, onko Kataisen todellinen tarkoitus ajaa Suomi päin seinää, kun on ihmetelty Kataisen & Co. vastuunkantoa viime vuosina. Onko julkisen sektorin paisuttaminen osa Kataisen suunnitelmaa? Juu onhan tämä foliohattuilua eli salattujen perimmäisten tarkoitusten pohtimista, kun ei pysty ymmärtämään "missä järki?".
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

Tykkimies Pönni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 326
 • Liked: 2804
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #18 : 29.03.2014, 00:04:26 »
Meillä ei ole enää työväenpuolueita. On vain valtiontyöväenpuolue Kokoomus apupuolueineen.

On useasti heitelty ja spekuloitu sillä, onko Kataisen todellinen tarkoitus ajaa Suomi päin seinää, kun on ihmetelty Kataisen & Co. vastuunkantoa viime vuosina. Onko julkisen sektorin paisuttaminen osa Kataisen suunnitelmaa? Juu onhan tämä foliohattuilua eli salattujen perimmäisten tarkoitusten pohtimista, kun ei pysty ymmärtämään "missä järki?".

Niinpä. Miksi kaikki tehdään vastoin järkeä? Tyhmyyttäkö? En usko. Kaikki huippupoliitikot ja virkamiehet euroopassa ymmärtävät erittäin hyvin mitä nykyisin harjoitettu humanitaarinen maahanmuutto aiheuttaa ja silti sitä pyritään jatkamaan kaikin keinoin.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 215
 • Liked: 34850
 • Ego sum Spartacus
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #19 : 18.10.2020, 10:35:58 »
Kuka ne palkat loppujen lopuksi maksaa?

Lainaus

Lääkäri Jenni Puoliväli, 30, puhuu suoraan palkastaan: Lisien kanssa jopa yli 10 000 e/kk – tulot putosivat 3 500 euroon äitiys­lomalla
Jenni Puoliväli haluaa tuoda lääkärien palkat julkiseen keskusteluun. Sairaalalääkärien alkupalkoissa olisi hänen mielestään nostamisen varaa.SEINÄJOEN keskussairaalan leikkausosastolla työskentelevä Jenni Puoliväli, 30, aikoo tehdä äitiyslomansa aikana lääkärin keikkatöitä.

Jenni Puolivälin tulot putosivat, kun hän jäi äitiyslomalle. Ensin hän sai äitiyspäivärahaa noin 5 000 euroa kuukaudessa ennen veroja. Kela maksaa hänelle nykyisin noin 3 500 euroa kuukaudessa vanhempainpäivärahaa, josta vähennetään verot.

Kelan maksama päiväraha on pieni normaaliansioihin verrattuna.

Lääkärin töissä Jenni Puoliväli saattoi ansaita yli 10 000 euroa kuukaudessa. Sairaalassa työskentelevillä lääkäreille suuri osa tuloista tulee ylitöistä.

Jenni Puoliväli on ilmoittanut Seinäjoen keskussairaalaan, että hän voi tehdä päivystyksiä ja ambulanssikeikkoja.

– Kyllähän tuo Kelan raha meille piisaa ja mieskin on töissä. Mutta kun pystyn tekemään töitä ja pystyn pitämään tiettyä elintasoa yllä, haluan niin tehdä.Puoliväli puhuu erikoistuvien sairaalalääkärien kuukausipalkasta, joka voi jäädä alussa jopa noin 3 500 euroon. Kun työskentelee sairaalassa, jossa on tekijöistä pulaa, voi tienata enemmän. Jenni Puolivälin tapaisen kokeneen lääkärin kuukausipalkka on noin 5 000 euroa.

Lääkäriliiton sivuilta löytyvien esimerkkipalkkojen mukaan esimerkiksi erikoistuva lääkäri tienaisi säännöllisellä työajalla 4 200 euroa kuukaudessa. Käytännössä tulot ovat Puolivälin mukaan pienemmät joka paikassa.

– Sellainen palkka ei ole paljon kuusi vuotta opiskelleelle erikoistuvalle lääkärille.

X

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006673572.html

https://www.google.com/search?q=Jenni+Puoliv%C3%A4li&oq=Jenni+Puoliv%C3%A4li&aqs=chrome..69i57j0l6j0i22i30.2392j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 680
 • Liked: 9005
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #20 : 18.10.2020, 11:21:37 »
^^Jännä juttu että palkkaa ei tule kun on äitiyslomalla.

Jos lääkäri menisi voivottelemaan palkkaansa hoitajalle niin voisi olla kyllä piirun verran hoitajan olla vaikea lasauttamatta lääkäriä keskelle taulua. Itselleni jää pienessä firmassa jonkin verran alle kaksi tonnia IT-alalla käteen maksujen jälkeen. Toisaalta olen myös sen verran nähnyt paskaa elämäni aikana että ei se isompi palkka korvaa esimerkiksi loistavia työkavereita ja reilua pomoa.

Toki lääkärillä on suuri vastuu mutta valtiolla on kyllä työtehtäviä joita ei tarvittaisi tai palkka on liian iso(jollaista ei saisi yksityisellä puolella mutta koska valtio).
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"


räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 945
 • Liked: 7995
 • LGB
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #22 : 18.10.2020, 11:39:50 »
edit:pois osa


Taas tuli todistettua se, että sivistystä ja sielunviisautta ei ole mahdollusta saada koulunpenkiltä. Kiitos Jennille tämän asian todistamisesta ja tuosta lapsellisesta ruikuttamisesta.
« Viimeksi muokattu: 18.10.2020, 11:42:57 kirjoittanut räsänen »

mehmed

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 22
 • Liked: 32
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #23 : 18.10.2020, 11:49:01 »

Toki lääkärillä on suuri vastuu mutta valtiolla on kyllä työtehtäviä joita ei tarvittaisi tai palkka on liian iso(jollaista ei saisi yksityisellä puolella mutta koska valtio).

Olen hegissä vastoin todennäköisyyttä lääkärin hoitovirheestä johtuen.
Kävelen ainoastaan yhdellä jalalla, lääkärin hoitovirheestä johtuen.

Aika hiljaista noiden vastuiden kanssa, prosesseissa oltu nyt varmaan sen viitisen vuotta eikä loppua näy.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 566
 • Liked: 43425
 • It's gotta be PS
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #24 : 20.11.2020, 09:51:25 »
Sikailu on vänkää.

Lainaus
IS kävi läpi valtiontalouden valvojan kulut – oma virasto puuttui Tytti Yli-Viikarin pesulakuluihin, matkojen hintalappu viime vuonna 55 266 euroa

VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikari kävi kouluttamassa Bhutanissa ja edustamassa Jamaikalla. Yli-Viikarin mukaan suuri osa matkoista liittyy kansainvälisiin velvoitteisiin. Virheellinen pesulakulu perustui Yli-Viikarin mukaan tietokatkokseen.

Brasilia, Costa Rica, Intia, Jamaika, Bhutan, Etelä-Afrikka, Chile, Etiopia, Japani, Arabiemiraatit... Valtiontalouden tarkastusviraston VTV:n pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin virkamatkat ovat suuntautuneet viime vuosina Euroopan lisäksi useisiin kaukokohteisiin.

Yli-Viikarilla oli Ylen selvityksen mukaan viime vuonna suurimmat matkalaskut 55:tä valtion viraston johtajasta, 55 266 euroa. Vuonna 2018 Yli-Viikarin virkamatkat kustansivat valtiolle 64 233 euroa.

Yli-Viikarin matkustuskulut kiinnittävät huomiota, sillä VTV on vahtinut valtion viraston johtajien matkustamista ja tarkastellut, ovatko johtajien matkat olleet valtiolle tarkoituksenmukaisia ja onko matkalaskuista puuttunut tietoja, esimerkiksi kuitteja ja ohjelmia.

IS kävi läpi Yli-Viikarin virkamatkat vuosilta 2018–2020.

Kävi ilmi, että Yli-Viikarin oma virasto on katsonut pääjohtajan käyttäneen maksuaikakorttiaan matkoillaan virheellisesti.

Yli-Viikarin 158 euron hintainen pesulalasku New Yorkin Hilton-hotellissa heinäkuulta 2019 katsottiin perusteettomaksi. Myös 62 euron pesulakulu Bhutanissa Le Meredien Thimphu -hotellista toukokuulta 2019 todettiin virheelliseksi. Lisäksi Yli-Viikarin kaksi pysäköintikulua on katsottu virheellisiksi. Perusteettomat kulut on vähennetty Yli-Viikarin päivärahoista.

Yli-Viikarilta on kadonnut myös useasti tositteita. Tositteita tai kuitteja on puuttunut esimerkiksi taksimatkoista, junalipuista ja hotellimajoituksista. Osassa tapauksista selvitys kulusta on merkitty liitteeseen. Näin Yli-Viikari on toiminut esimerkiksi Intian-matkan kadonneen viisumikuitin kohdalla.

Tytti Yli-Viikari, ottaen huomioon, että VTV on tarttunut puutteisiin valtion virastojen johtajien matkalaskuissa, niin miten lipsumiset sopivat VTV:n pääjohtajalle? ...

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007629939.html
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Chrattac

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 450
 • Liked: 1889
 • Todesstoß
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #25 : 20.11.2020, 11:57:48 »
^ Siinä meillä on kunnon pukki kaalimaan vartijana. Mistähän näitä verovampyyreitä kaivetaan. Millä perusteella pitää lähteä Dubaihin kokoustamaan Suomen kestävän kehityksen tavoitteista päälle 300€ hummeri-illalliselle? Lisäksi miksi muumissa jotain Karibian EU:n ja Karibianvaltioiden kokousta laskutetaan Suomen piikkiin? Eikö tuon EU järjestön pitäisi maksaa kulut, kerta kyseisen puulaakin asioilla on ollut ihan pakko lentää tuonne asti pitämään sitä varmasti tuiki tärkeää 12 min puhetta? Näihin tuskin koskaan saadaan mitään järkevää vastausta ja porsastelu jatkuu kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Kaiken huippu tämä
Lainaus käyttäjältä: is.fi
Nämä ovat olleet tilanteita, joissa paperista tositetta ei ole ollut mahdollista saada tai se on kadonnut. On tietysti mahdollista, että kun on paljon kuitteja, niin ne kaikki eivät ole tallessa, kun matkalaskua tehdään. Silloin kulusta on tehty kirjallinen selvitys ja liitetty järjestelmään, Yli-Viikari sanoo.

Koitappas verottajalle yrittäjänä tai työntekijänä eli kunniallisena veronmaksajana moista selitellä, ei muuten tasan käy laatuun. Mutta tällaisten satraappien suusta asia painettaneen villaisella.

Kyllä taas veronmaksuinto nousi huomattavasti. Ainoa vaan, että käyrän derivaatta on negatiivinen.
« Viimeksi muokattu: 20.11.2020, 12:00:23 kirjoittanut Chrattac »
Sortuu valtakunta tomuun viimein joka ikinen
ja hallitsijain nimet vaipuu unohdukseen tuonelaan,
kaatuu järjestelmät, kuolee sanat suuret huulille
ja rauniolla yksinäinen tuulenhenkäys vaeltaa...

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 487
 • Liked: 41902
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #26 : 20.11.2020, 12:32:29 »
Ja Suomessa ei ole korruptiota? Mitä muutakaan tuollainen veronmaksajien rahoilla perseily on jos ei sitä itseään.

Ja tosiaan, mulla kun oli matkalaskussa vuokra-auto ja sen tankkaamisesta kuitti niin soitellaan perään kun tankkauslaskusta Seo 95E 16,90 ei ollut 'selitystä'. Taivaan isä armahda.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money.” - Margaret Thatcher

Vasemmistoliitto: "Verotetaan kaikkea sellaista, mitä ei vielä veroteta."

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 495
 • Liked: 10931
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #27 : 20.11.2020, 14:17:13 »
Lainaus
IS kävi läpi valtiontalouden valvojan kulut – oma virasto puuttui Tytti Yli-Viikarin pesulakuluihin, matkojen hintalappu viime vuonna 55 266 euroa

VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikari kävi kouluttamassa Bhutanissa ja edustamassa Jamaikalla. Yli-Viikarin mukaan suuri osa matkoista liittyy kansainvälisiin velvoitteisiin. Virheellinen pesulakulu perustui Yli-Viikarin mukaan tietokatkokseen.

Brasilia, Costa Rica, Intia, Jamaika, Bhutan, Etelä-Afrikka, Chile, Etiopia, Japani, Arabiemiraatit... Valtiontalouden tarkastusviraston VTV:n pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin virkamatkat ovat suuntautuneet viime vuosina Euroopan lisäksi useisiin kaukokohteisiin.

Kaikkea sitä oppii, luulin vilpittömästi , että valtiontalouden valvojan homma olisi olla nenä tiukasti kiinni valtion tilikirjoissa ja tositteissa, ei reissaamassa ympäri maapalloa.
J. Sarasvuo - Woketus on paitsi väärin, myös mielenvikaisuuden muoto.
Wokettajat eivät edistä asiaa, jonka moraalisessa oikeutuksessa he hurskastelullaan loisivat


Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 924
 • Liked: 7448
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #28 : 20.11.2020, 17:04:48 »
Lainaus
IS kävi läpi valtiontalouden valvojan kulut – oma virasto puuttui Tytti Yli-Viikarin pesulakuluihin, matkojen hintalappu viime vuonna 55 266 euroa

VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikari kävi kouluttamassa Bhutanissa ja edustamassa Jamaikalla. Yli-Viikarin mukaan suuri osa matkoista liittyy kansainvälisiin velvoitteisiin. Virheellinen pesulakulu perustui Yli-Viikarin mukaan tietokatkokseen.

Brasilia, Costa Rica, Intia, Jamaika, Bhutan, Etelä-Afrikka, Chile, Etiopia, Japani, Arabiemiraatit... Valtiontalouden tarkastusviraston VTV:n pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin virkamatkat ovat suuntautuneet viime vuosina Euroopan lisäksi useisiin kaukokohteisiin.

Kaikkea sitä oppii, luulin vilpittömästi , että valtiontalouden valvojan homma olisi olla nenä tiukasti kiinni valtion tilikirjoissa ja tositteissa, ei reissaamassa ympäri maapalloa.

Mutta juttuhan haisee! 55000 eurolla ei lennellä bisneksessä tuollaisia mailimääriä, Waris kirjoittaa muunneltua totuutta tai tarkoituksella hämärtää totuuden vassari-sisarensa(?) sikailusta.

Siis tuo 55000 euroa meni pelkästään viime vuonna. Nuo boldatut reissut ajoittuvat kolmelle vuodelle 2018 - 2020, eli vassariämmä on pistänyt haisemaan varovaisen arvion mukaan 150 000 euroa kolmessa vuodessa, MILJOONA MUMMON MARKKAA!

Siitä olen myös ihmeissäni että mitä valtiontalouden tarkastajalla on tekemistä noissa maissa. Ymmärtäisin korkeintaan jos reissut olisivat "pistokokeita" suurlähetystöihimme.
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 291
 • Liked: 701
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #29 : 20.11.2020, 17:33:13 »
Historia täynnä suhmurointia, mutta puoluekantaa ei löytynyt.
Lainaus
Yli-Viikarin urakehitys VTV:ssä herättää ihmetystä - ylijohtajaksi ilman julkista hakua

- Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajana vuoden 2016 alussa aloittaneen Tytti Yli-Viikarin urakehitys herättää hämmästystä viraston sisällä.

- Yli-Viikari nousi vuonna 2009 VTV:n esikuntapäälliköksi ilman julkista hakua. Neljä vuotta myöhemmin Yli-Viikari kohosi ylijohtajaksi - jälleen ilman avointa hakua.

Tytti Yli-Viikari on toiminut Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajana tammikuusta 2016 lähtien.

Yli-Viikari nousi pääjohtajaksi avoimen haun kautta, mutta VTV:n ylijohtajaksi Yli-Viikari nimitettiin 2013 ilman avointa hakua. Myös Yli-Viikarin nimittäminen VTV:n esikuntapäälliköksi 2009 tapahtui ilman julkista hakua.

Erityisesti Yli-Viikarin ylijohtajanimitys on herättänyt hämmästystä VTV:n sisällä.

- En tiedä vastaavan tason nimitystä, joka olisi tapahtunut ilman julkista hakua, VTV:n työntekijä sanoo Iltalehdelle.
...

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201706242200219983

Tagit: