Kirjoittaja Aihe: Valtio jatkaa palkkajohtajana  (Luettu 6725 kertaa)

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 895
 • Liked: 9785
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #30 : 22.11.2020, 11:11:01 »
Jos yksityisellä puolella vinguttaisi työnantajan korttia tuolla tavalla niin lähtö tulisi ja henkilökohtaiset kamat tulisi perässä. Todennäköisesti työnantaja muistaisi vielä rikosilmoituksella.
Lainaus käyttäjältä: Tytti Yli-Viikari
Itselläni on ollut käsitys, että pitkillä työmatkoilla matkustusohjeemme olisi sallinut työvaatteiden pesun. Siinä on kyse tietokatkoksesta.

Talon ylin viskaali ei tiedä miten homma toimii? Eli joko valehtelee tai on epäpätevä virkaansa. Mutta koska on päässyt asemaansa ilman julkista hakua niin on todennäköistä että molemmat pätevät. Valtion muurahaispesä kaipaa kunnon sohaisua. Turhaa porukkaa pihalle, jos sinne on palkattu porukkaa vastoin viran vaatimuksia niin pihalle vaan. Jos vaatimuksena on korkeakoulu tai yliopisto tasoinen koulutus ja päässyt ylioppillaan papereilla niin mielestäni voi kyllä kenkää antaa. Jos taas saanut paikan muutenkin vastoin asetuksia, vaikka ilman yleistä hakua jota ei ole perusteltu, niin en näe että silloin kestää päivänvaloa.
Mitä eroa on mielisairaalalla ja Suomen valtiolla? Mielisairaalassa johtoporras on yleensä ihan terve

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 668
 • Liked: 6613
 • Mukavan oloinen ja miellyttäväkäytöksinen
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #31 : 22.11.2020, 11:27:34 »
Rouva on kohdellut jotakuta ilkeästi ja siitä koko causti. Vastaavien ylijohtajien ansioita ja palkkioita maksaa pottunenäinen kansa siinä määrin että ei minua auta vaikka rouva kohta pyytäisi eroa.

Nyt kuuluisi katseen kääntyä kohti tahoa jolle rouva on kulungeistaan tehnyt selkoa l. raportoinut kuluneiden vuosien ajan. Ei yhden martelaanpiereskelijän uhraaminen mitään pelasta, koko takkuinen järjestelmä täytyy käydä tiheällä kammalla läpi. Ensimmäisenä kuitenkin leikkuri käyntiin ja takkuiset rastapalmikot vyyhteinä lattialle.

Valtiontalouden tarkistusvirasto. Neuvostoliitossa taisi olla kadonneiden junien ministeriökin? :facepalm:
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”Valtio takaa ja pankit jakaa." - Mika Lintilä 9.10.2021

"Vihapuheesta on lyhyt matka vihatekoon. On tärkeää, että me päättäjinä osoitamme suunnan, johon edetä." - Veronika Honkasalo 2021

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 806
 • Liked: 5806
 • Sus siunatkoon
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #32 : 22.11.2020, 12:13:39 »
^Äkkinäinen voisi tosiaan kuvitella, että uutisessa valtamedia tai sen yksittäinen toimittaja olisi alkanut tehdä työtä, jota kutsutaan tutkivaksi journalismiksi ja asiayhteydestä riippuen vallanpitäjien valvonnaksi "4. valtiomahti" tjsp.. Pidän todennäköisempänä, että kyseessä on jokin korvatillikka ja muistutus omasta asemastaan Tytille.

Jos Tytti on vielä asemassaan ilman edes vaadittua muodollista pätevyyttä ja osoitettua kompetenssia, kuten ketjussa edellä väitetään, niin kuka voisi olla sopivampi valtion talouden tarkastusviraston johtajaksi? Suhmurointia ja korruptiota? No eihän meillä nyt sellaista. Valtamedia on kertonut, että kansainvälisissä vertailuissa Suomi kuuluu maailman vähiten korruptoituneisiin maihin. Näin sen on oltava, kun näin on kerrottu.
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 208
 • Liked: 10249
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #33 : 22.11.2020, 12:29:24 »
Lainaus
Yli-Viikarin urakehitys VTV:ssä herättää ihmetystä - ylijohtajaksi ilman julkista hakua

Yli-Viikarilla täytyy olla isokenkäinen tukija jossain ihan valtakunnan ylimmillä tasoilla. Siihen viittaa sekin, että hänellä on itseluottamusta käyttäytyä ylimielisen alentuvasti, kun häneltä kysellään matkojen ja menojen tarkoitusta.  Masentava esimerkki siitä, mten nämä hommat Suomessa pyörivät.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Chrattac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 502
 • Liked: 2126
 • Todesstoß
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #34 : 25.01.2021, 17:28:51 »
Jahas, täähän on melkoinen mesta tämä meidän valtiontaloudentarkastusvirasto.

Iltalehti kertoo
Archive.is back up, jos katoaa IL:n sivuilta.
Lainaus käyttäjältä: il.fi, 23.1.2021
Valtiontalouden tarkastusvirasto maksoi yli kaksi vuotta palkkaa, jotta virkamies ei tekisi mitään

Eduskunnan oikeusasiamies antoi pääjohtaja Tytti Yli-Viikarille huomautuksen lainvastaisesta menettelystä. Virkamies sai kaksi vuotta palkkaa sillä ehdolla, että ei tehnyt mitään.

 • Sopimuksen mukaan ylitarkastaja ei saanut tehdä töitä, esiintyä virkamiehenä tai viedä virkasuhteeseensa liittyviä asioita oikeuteen tai muiden viranomaisten käsittelyyn.
 • Valtion taloudenhoidon tarkoituksenmukaisuutta valvovan viraston johtajat perustelivat sopimusta sillä, että työn tekeminen ei kuulu virkavelvollisuuksiin.
 • Johtajat eivät esittäneet mitään syytä sille, miksi poikkeuksellinen sopimus oli tehty.
...
Eduskunnan oikeusasiamies on antanut huomautuksen Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtaja Tytti Yli-Viikarille sekä oikeudellisista asioista vastaavalle johtaja Mikko Koiraselle. Aiemmin hallintojohtajana toiminut Koiranen ja Yli-Viikari olivat keväällä 2016 tehneet sopimuksen, jolla viraston ylitarkastajalle maksettiin vuoden 2016 jälkipuoliskolta täyttä palkkaa ja tämän jälkeen puolikasta palkkaa aina heinäkuun 2018 loppuun saakka ilman työvelvoitetta.
...
Sopimuksen mukaan ylitarkastajalla ei ollut myöskään virkapaikallaolovelvollisuutta. Lisäksi hänellä ei edes ollut oikeutta käyttää työpaikan tiloja tai työvälineitä, jotka hänen sovittiin palauttavan välittömästi.

Virkamies ostettiin myös hiljaiseksi. Sopimuksen mukaan hän ei saanut esiintyä tarkastusviraston edustajana tai virkamiehenä julkisuudessa, sidosryhmätapaamisissa tai julkisissa tilaisuuksissa. Sopimuksen mukaan molemmat osapuolet sitoutuivat myös siihen, että mitään ylitarkastajan virkasuhteeseen liittyviä prosesseja ei jatketa tai panna vireille muissa viranomaisissa tai tuomioistuimissa.
...
Oikeusasiamiehen kanslia pyysi asiassa useampaan kertaan selvitystä Yli-Viikarilta ja Koiraselta. Kantelu koski sitä, miten virkamiehen on voitu sopia saavan palkkaa ilman työtä, vaikka lain mukaan virkamiehen virkavelvollisuuksista ei voi sopimalla poiketa.

VTV:n johtajien antama selvitys perustui logiikalle, jonka mukaan ylitarkastajan virkavelvollisuuksista – tärkeimpänä velvollisuus suorittaa virkatehtävät lain vaatimalla tavalla – ei ollut poikettu. Oli vain sovittu, että tehtäviä ei ole.
...
Yli-Viikarin mukaan siis työnantajan oikeuteen määrätä virkamiehelle työtehtäviä kuuluu myös oikeus määrätä, että työtehtäviä ei ole. Oikeusasiamies varmisti vielä lisäselvityspyynnöllä, oliko ylitarkastajalla mitään työtehtäviä kesäkuusta 2016 elokuuhun 2018. Ei ollut.
...
- Julkisin varoin rahoitettava virka on siten aina olemassa viraston joidenkin tehtävien hoitamista varten. Näiden lähtökohtien vastainen ja mahdoton olisi esimerkiksi sellainen tilanne, jossa perustettaisiin virka, johon ei alun perinkään kuuluisi minkäänlaisia tehtäviä eikä virkaan valittavalle myöhemminkään niitä osoitettaisi, oikeusasiamies perustelee ratkaisussaan.

Valtion varojen asianmukaista käyttöä valvovan valtiontalouden tarkastusviraston ylin johto oli siis sitä mieltä, että velvollisuus tehdä työtä ei kuulu eduskunnan virkamiehen virkavelvollisuuksiin. Eduskunnan oikeusasiamies kuitenkin katsoi toisin ja totesi Yli-Viikarin ja Koirasen tekemän sopimuksen olevan lainvastainen.
...
– Toisin sanoen, mikä on ollut se ”vastike”, jonka työnantaja on virkasopimuksesta ja sen mukaisesta palkan maksamisesta saanut. Kun tätä ei ole tuotu esiin, tulkitsen, että sillä ei selvityksen antajien mielestä ole merkitystä sopimuksen laillisuuden arvioinnin kannalta, oikeusasiamies kirjoittaa arvionsa lopuksi.

Oikeusasiamiehen antama huomautus tarkoittaa, että lainvastainen toiminta on ollut ilmeistä. Vakavampi seuraamus olisi ollut ainoastaan rikossyyte, joita oikeusasiamiehen aloitteesta nostetaan harvemmin kuin kerran vuodessa.
...
Boldaukset omia.

Porsastelu jatkuu, eikö tätä tätiä saada muka näilläkään perusteilla syytteeseen. Miten ihmeessä meillä voi olla tällainen tapaus valtiontaloudentarkastusviraston ruorissa vahtaamassa muiden toimintaa, kun oma pesä on täynnä kuonaa?

Noh, ei kai siinä. Kyllä mullekin kelpaisi työpaikka täydellä palkalla ilman töidentekovelvoitetta, missä voin ilmoittautua? Ja vaatiiko kenties minkä puolueen jäsenkirjan, kun sellainen tähän liittynee...  :facepalm:

E: Valtiontarkastusvirastot muutetta valtiontaloudentarkastusvirastoiksi.
E2: Archive.is -linkki.
« Viimeksi muokattu: 25.01.2021, 17:41:35 kirjoittanut Chrattac »
Sortuu valtakunta tomuun viimein joka ikinen
ja hallitsijain nimet vaipuu unohdukseen tuonelaan,
kaatuu järjestelmät, kuolee sanat suuret huulille
ja rauniolla yksinäinen tuulenhenkäys vaeltaa...

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 471
 • Liked: 14381
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #35 : 25.01.2021, 17:46:28 »
Kyllä mullekin kelpaisi työpaikka täydellä palkalla ilman töidentekovelvoitetta, missä voin ilmoittautua? Ja vaatiiko kenties minkä puolueen jäsenkirjan, kun sellainen tähän liittynee...  :facepalm:
Väärän puolueen jäsenkirja varmaan menisi ainakin aavistuksen lähemmäksi totuutta. Olettaisin, että mennyt pahsti sukset ristiin pomonsa kanssa. Virkamiehellä on nämä tietyt työsuhteen kestoon liittyvät etunsa ja ilmeisestikään niiden mukaisia irtisnomisperusteita ei ole ollut. Tavanomaisempaa olisi kai määrätä talon huoimpaan huoneeseen istumaan ilman tehtäviä, kunnes ymmärtää itse lähteä, mutta eihän sitä juuri ennen eläköitymistä uutta työpaikkaa haeta. Voipi tietysti olla, että esimiehen taholta on asiassa ollut jotain erityisaspekteja, joita ei haluttu julkisuuteen, ja näin ollen "eropaketti" on ollut keskimääräistä pehmoisempi.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 304
 • Liked: 3842
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #36 : 25.01.2021, 18:25:26 »
Lainaus
Eduskunnan oikeusasiamies antoi pääjohtaja Tytti Yli-Viikarille huomautuksen lainvastaisesta menettelystä. Virkamies sai kaksi vuotta palkkaa sillä ehdolla, että ei tehnyt mitään.

Kyllä tässä nyt rajoitetaan virkamiehen vapauksia kyseenalaisella tavalla. Normaalitilannehan on se että ko toimintaa harjoitetaan pääasiassa vapaaehtoispohjalta. Olisiko tässä tapauksessa "työskentelyn" seuraukset osoittautuneet kestämättömän vahingollisiksi? Tällöinhän esimiehet ovat tarttuneet tilanteeseen tehtäviensä edellyttämällä tavalla!

t: Virkamieslogiikka
*** Patria o muerte! ***

Mikke70

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 994
 • Liked: 605
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #37 : 26.01.2021, 21:47:35 »
Jätän valtion työpaikat niille, jotka sillä palkalla tulee toimeen. Yksityisellä palkka toimihenkilöllä kuitenkin sen 20...30% parempi.
Donald—I appreciate the free publicity for Borat! I admit, I don’t find you funny either. But yet the whole world laughs at you.

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 410
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #38 : 27.01.2021, 00:13:08 »
Ennen sanottiin, että valtion leipä on kapea, mutta pitkä. Nykyään voisi sanoa, että valtion leipä on leveä ja pitkä.

Oheiseen taulukkoon on koottu valtionyhtiöiden toimitusjohtajien palkkoja.

Noista esim. Alkon ja Veikkauksen voisi yksityistää kokonaan ilman minkäänlaista harkintaa. Viinan tai uhkapelien myynti ei kuulu valtion ydintehtäviin.

Puhumattakaan erilaisista kansanedustajista, kaupungin-/kunnanjohtajista, ministereistä, erityisavustajista, kansliapäälliköistä yms. virkasyöttiläistä.

Kokosin myös julkisen sektorin perustehtävien palkkoja alle:

Erikoislääkäri, 7700 €/kk
Terveyskeskuslääkäri, 6100 €/kk
Ulosottomies, 5895 €/kk
Käräjätuomari, 4372 €/kk
Julkinen oikeusavustaja, 4440 €/kk
Luokanopettaja, 3400 €/kk
Sosiaalityöntekijä, 3209 €/kk
Sairaanhoitaja, 2600 €/kk
Sosiaaliohjaaja, 2538 €/kk
Käräjäsihteeri, 2354 €/kk
Lähihoitaja, 2150 €/kk
Laitoshuoltaja, 1846 €/kk
Ravitsemustyöntekijä, 1800 €/kk

« Viimeksi muokattu: 27.01.2021, 00:35:48 kirjoittanut Seurailija »
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 850
 • Liked: 24772
 • Blues for Allah
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #39 : 20.03.2021, 12:35:20 »
Joskus tuntuu siltä, että EU:n myötä siirryttiin sekataloudesta reaalisosialismiin! :facepalm:
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 902
 • Liked: 38338
 • Ego sum Spartacus
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #40 : 07.11.2021, 13:39:28 »
Lainaus

Näin eri aloilla tienataan – katso kaikkien ammattien tulot hakukoneesta!
Taloussanomat poimi Tilastokeskuksen avoimesta tietokannasta lähes 400 ammatin kuukausiansiot.

Mukaan laskettiin kuukausipalkkaisten mediaaniansiot eri sektoreilta. Mukana ovat siis erikseen ammatit niin yksityiseltä ja kuntasektorilta kuin valtioltakin. Luvut ovat mediaaniansioita ja sisältävät kaiken verotettavan ansion: palkat, lisät, ylityöt, lomarahat ja muut tulot. Tiedot ovat vuodelta 2019.

Jutun lopusta näet jättitaulukon, jossa ovat kaikki Suomen kuukausipalkkaiset ammatit

Tilaston ansiokärjessä ovat kuntien toimitus- ja pääjohtajat, jotka ansaitsevat mediaaninakin reilusti yli 8 000 euroa kuukaudessa.

Suurimmat kuukausiansiot
Toimitusjohtajat ja pääjohtajat, kunta 8 745 €

Rahoitus- ja vakuutuspalvelujen johtajat, yksityinen 8 000 €

Yleislääkärit, yksityinen 7 968 €

Työmarkk.- ja elinkeinoel. järjestöjen johtajat, yksityinen 7 938 €

Ylilääkärit, yksityinen 7 829 €

Ylilääkärit, kunta 7 668 €

Alue- ja paikallishallinnon johtajat ja ylimmät virkamiehet, kunta 7 304 €

Politiikka- ja suunnittelujohtajat, yksityinen 7 185 €

Talousjohtajat, valtio 7 085 €

Terveydenhuollon johtajat, kunta 7 070 €

X

Pienimpiin kuukausipalkkaisiin ansioihin jäävät jätteiden lajittelijat, joilla lisineen bruttoansiota kertyy mediaanina 1 600–1 700 euroa kuukaudessa.

Avustavat puutarhatyöntekijät ja yksityisen puolen metsätyöntekijät ansaitsevat noin 1 800 euroa kuukaudessa. Muita alle 2 000 euron ansiotasolla olevia ammatteja ovat muun muassa päiväkotiapulaiset, koulunkäyntiavustajat ja pesulatyöntekijät.

Pienimmät kuukausiansiot
Jätteiden lajittelijat, yksityinen 1 609 €

Jätteiden lajittelijat, kunta 1 739 €

Työkaluntekijät ja lukkosepät, kunta 1 753 €

Satunnaistöiden tekijät, kunta 1 756 €

Muut teollisuustuotteiden kokoonpanijat, kunta 1 765 €

Avustavat puutarhatyöntekijät, yksityinen 1 784 €

Metsurit ja metsätyöntekijät, yksityinen 1 890 €

Päiväkotiapulaiset, yksityinen 1 920 €

Rakennusalan avustavat työntekijät, kunta 1 921 €

Koulunkäyntiavustajat, yksityinen 1 955 €

Markettien kassat jäävät keskiansioissa alle 2 300 euron. Kassanhoitajat ja lipunmyyjät -ammattiryhmä ansaitsee yksityisellä sektorilla mediaanina 2 268 euroa kuukaudessa.

Vartijoiden mediaaniansio lisineen oli vuonna 2019 tasan 2 600 euroa.

X

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008377145.html

Mikke70

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 994
 • Liked: 605
Vs: Valtio jatkaa palkkajohtajana
« Vastaus #41 : 07.11.2021, 13:55:14 »
Aina välillä hakenut työpaikkoja lähinnä testatakseni markkina-arvoani. Joukossa ollut muutama työpaikka julkisella sektorilla; sekä kunnalla että valtiolla. Noin 30 % pitäisi tinkiä palkastaan, jos vaihtaisi julkiselle sektorille töihin. Ei saatana; ymmärrän kyllä että tuolla tienaa vähemmän, mutta 30% palkanalennus olisi ihan liikaa.
Donald—I appreciate the free publicity for Borat! I admit, I don’t find you funny either. But yet the whole world laughs at you.

Tagit: