Kirjoittaja Aihe: Kansalaisliitto (ent.Tasapainon puolesta – IPU (ent. Itsenäisyyspuolue))  (Luettu 61880 kertaa)

pingviini

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 617
 • Liked: 464
Kun äsken selasin Eija Kiviharju-Ketolan feisbuukkia, sain sellaisen vaikutelman että IPU on hajomassa sisäisiin ristiriitoihin

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 737
 • Liked: 1246
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Itsenäisyyspuolueen puoluekokous pidettiin sunnuntaina 27.8.2017 Turussa.

Puolueen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi luokanopettaja Henri Aitakari Laitilasta, joka on viime aikoina toiminut IPU:n puoluesihteerinä. Aitakari on myös kunnanvaltuutettu.

Muiksi puoluehallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin (suluissa henkilökohtaiset varajäsenet) Marjatta Herrala (Markku Hämäläinen), Alexander Holthoer (Janne Kuusisto), Juho Lyytikäinen (Timo Sotikoff), Jouko Miettinen (Kari Aalto), Nina Palomäki (Mira Zarrouk), Martti Pohjolainen (Miia Ikonen) ja Lena Wiksten (Carita Lehti).

Kokouksessa valittiin puolueelle myös neuvottelukunta, jonka tarkoitus on toimia linkkinä kentän ja puoluehallituksen välillä sekä evästää puoluehallitusta merkittävissä päätöksissä.

Puoluekokous hyväksyi lisäksi tällaisen julkilausuman:

Lainaus
Yhteiskunnassa tarvitaan täysremontti

Yhteiskunnallisen täysremontin tärkeimpiä avainsanoja on verotus. Suomi on jo pitkään noudattanut käytännössä tasaverotusta, koska suurin osa veroista kertyy arvonlisäveroista ja kunnallisverosta. Tämän lisäksi verotuksen progressiota on jatkuvasti loivennettu ja yhteisöveroastetta madallettu. Pääomatulojen, etenkin suurten, verotus on hyvin maltillista. Verotuksen painopistettä tulee siirtää pois tasaveroista kohti oikeudenmukaisempaa progressiota. Tämä on kiinni pelkästään poliittisista päätöksistä.

Mittava ongelma on myös se, että kaikki eivät maksa verojaan. Mitä suurempi ja monikansallisempi yritys, sitä todennäköisempää on, että se harjoittaa veronkiertoa. Samanlaiset vaikutukset on ns. harmaalla taloudella. Jo yksistään veronkierron aiheuttamat haitat ovat vuositasolla ainakin yhtä suuret kuin mainostettu kestävyysvaje.

Puhe ylisuuresta julkisesta sektorista taas on puhdasta disinformaatiota ja propagandaa. Suomen julkinen sektori ei ole Euroopan mittakaavassa millään tavalla poikkeuksellisen suuri. Myöskään terveydenhuolto ei ole Suomessa niin kallista kuin kuulee väitettävän, vaan päinvastoin hyvin tehokkaasti järjestettyä verrattuna moniin muihin Euroopan maihin. Kustannusten osalta sote-uudistuksella ei siis ole erityistä kiirettä, vaan kiire johtunee halusta ulkoistaa terveyspalvelut entistä laajemmin. Yksityistämiseen taas on vaikea keksiä järkeviä syitä, koska pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan peruspilareita on ollut laadukas julkinen terveydenhuolto.

Julkiseen sektoriin liittyvä todellinen ongelma on se, ettei sitä pystytä edes tilapäisesti rahoittamaan oman keskuspankin rahoituksella. Sen kieltävät EU:n säädökset. Tämä on yksi suurimmista EU:n mukanaan tuomista vitsauksista ja täysin järjen vastaista. Väärien poliittisten päätösten seurauksena rahan luomisen oikeus on luovutettu yksityisille liikepankeille. Käytännössä erittäin pieni joukko ihmisiä vastaa rahan luomisesta ja sen määrästä taloudessa. Raha on siis nykyään hyvin epädemokraattisesti luotua, ja sen takia ihmisten välisiä tulo- ja varallisuuseroja on helppo pitää yllä ja entisestään kasvattaa. Talouskasvu perustuu ainoastaan velkaan, ja lisäksi keinottelijoiden virtuaalisesti luomalla rahalla ostetaan reaalimaailmaa yhä harvempien käsiin.

Myös valtio on pakotettu ottamaan lainaa yksityispankeilta, minkä takia Suomi on menettänyt EU-aikana pelkkinä valtionvelan korkoina n. 70 miljardia euroa. Olemme olleet lähes koko EU-ajan unionin nettomaksaja. Menetämme EU:lle vuositasolla 300-1000 miljoonaa euroa. On siis turha puhua, että EU:lta "saadaan" rahoitusta hankkeisiin. Ei saada, vaan maksetaan, jotta hankkeita voidaan toteuttaa. Liittovaltiokehitys johtaisi maksuosuutemme kasvamiseen entisestään, ja vaikeuttaisi myös EU:sta eroamista sitten, kun se pakostakin jossain vaiheessa on edessä.

Jotta raha olisi demokraattista, pitäisi mahdollisimman suuren ihmisjoukon vastata sen luomisesta. Tarkoituksenmukaisinta ja käytännöllisintä olisi, jos rahan luomisesta ja sen määrästä taloudessa vastaisi valtio. EU:ssa valtioilta on poistettu tämä tärkeä oikeus.

Suomi on viety tietoisesti talousvaikeuksiin, joilla sitten on perusteltu myös järjetön, täysin mieltä vailla oleva kansallisen infran ja muun kansallisomaisuuden myynti ulkomaisille sijoittajille.

Elämme järjestelmässä, joka vaatii jatkuvaa talouskasvua ja jossa sitä ei saada aikaan muuten kuin velkarahalla. Lisäksi järjestelmämme tuottaa käsittämättömän määrän jätettä, eli se käyttää monin verroin raaka-aineita todellisiin tarpeisiin nähden. Raja todellisten ja keksittyjen tarpeiden välillä on toki häilyvä, mutta selvää on, ettei länsimainen elämäntapa ole alkuunkaan kestävällä pohjalla. Monia asioita tulisi yksinkertaistaa ja järkiperäistää, jotta toimintamme olisi edes auttavasti mielekästä. Yhteiskuntien johtavaksi periaatteeksi tulisi valita kohtuus.

Viime vuosina maahanmuutto on noussut eniten mielipiteitä jakavaksi yhteiskunnalliseksi aiheeksi. Itsenäisyyspuolueen linja asiaan on ollut koko ajan johdonmukainen. IPU ei ole koskaan vaatinut rajoja suljettaviksi, mutta rajoja ei myöskään ole järkevää pitää täysin auki ilman mitään kontrollia. Rajatarkastuksista luopuminen on selvästi ollut virhe.

Moraalinen velvollisuutemme on auttaa hädässä olevia. Pakolais- ja turvapaikanhakijatilanteen nykyiset ongelmat johtuvat ensi sijassa Yhdysvaltojen toimista Lähi-idässä. EU puolestaan ei ole tehnyt juuri mitään ongelman hallitsemiseksi. Myöskään Venäjän toiminta ei ole asiaa auttanut millään tavalla. Nämä kolme saisivatkin ensi töikseen vetää sotilaalliset joukkonsa pois alueelta, ja sen jälkeen aloittaa ihmisten auttamisen sekasortoisten valtioiden lähialueilla ja pakolaisten vastaanottajina.

Suomen perinteinen rooli rauhantekijänä ja sovittelijana on menettänyt uskottavuuttaan toimiessamme Naton kumppanina. Meille on pelkästään vahingollista kuulua näin läheisesti sotilasliittoutumaan. Asiaa perustellaan liittoutumalta saatavalla avulla sotilaallisen konfliktin aikana. Siitä avusta ei ole mitään takeita. Toinen puoli asiaa on, että toimiessamme Naton läheisenä kumppanina, todennäköisyys sotilaalliseen konfliktiin ja terrorismiin alueellamme on huomattavasti kasvanut. Kun vielä poliisin määrärahoja on tuntuvasti vähennetty, on selvää, että nämä asiat ruokkivat toisiaan, ja yleinen turvallisuudentunne on selvästi heikentynyt.

Niille harvoille, jotka pitävät talouden lankoja käsissään, sopii mainiosti ihmisten välinen vastakkainasettelu, oli kyse sitten tuloeroista, maahanmuutosta tai poliittisten ryhmien välisistä syyttelyistä. Hajota ja hallitse –periaatetta on käytetty historian saatossa monta kertaa onnistuneesti, niin nytkin. Kun ihmiset saadaan kiistelemään vaikkapa maahanmuutosta ja kulttuurieroista, se toimii erinomaisena sumuverhona sille, että koko taloudellinen ja poliittinen järjestelmämme on läpikotaisin mätä.

Lähde: IPU:n Facebook-sivu

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 737
 • Liked: 1246
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Itsenäisyyspuolue rp:n kansanedustajaehdokkaat (yhteensä 47) kevään 2019 eduskuntavaaleissa vaalipiireittäin:

Helsingin vaalipiiri:
149 Hämäläinen, Markku, linja-autonkuljettaja, Helsinki
150 Luotonen, Jorma, linja-autonkuljettaja, eläkeläinen, Helsinki
151 Tekkala, Tapio, toimistosihteeri, Helsinki

Uudenmaan vaalipiiri:
453 Järvinen, Julia Kuu, luontaisterapeutti, taiteilija, Tuusula
454 Kujala, Mihari, Bachelor of Arts, omaishoitaja, Espoo
455 Lagus, Krista, tekniikan tohtori, professori, Espoo
456 Malmberg, Jani, mekaaninen asentaja, Helsinki
457 Riikonen, Kalevi, kirjailija, elämäntapakouluttaja, Mäntsälä
458 Ronkainen, Pasi, yrittäjä, Hyvinkää
459 Roselt, Carola, yrittäjä, Porvoo
460 Röholm, Johanna, yrittäjä, Espoo
461 Viljakainen, Ossi, yrittäjä, Helsinki
462 Voutilainen, Kirsi, yrittäjä, Helsinki
463 Vuorela, Niko, nuorisotyöntekijä, tapahtumatuottaja, Vantaa
464 Zarrouk, Mira, isännöitsijä, Vantaa

Varsinais-Suomen vaalipiiri:
115 Aitakari, Henri, kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja, Laitila
116 Honkasalo, Teppo, rakennusmies, Turku
117 Kuusisto, Janne, myyjä, Laitila
118 Luukkonen, Esko, virastomestari, Turku
119 Mattila, Timo, levyseppä, yrittäjä, Turku
120 Niittumaa, Mika, laivanrakentaja, metallimies, Masku
121 Uutela, Markus, pikaruokatyöntekijä, Turku
122 Vikman, Jarmo, toimitusjohtaja, Kaarina
123 Wiksten, Lena, politices magister, valtiotieteen maisteri, Björneborg, Pori

Satakunnan vaalipiiri:
ei yhtäkään ehdokasta

Ahvenanmaan maakunnan vaalipiiri:
ei yhtäkään ehdokasta

Hämeen vaalipiiri:
ei yhtäkään ehdokasta

Pirkanmaan vaalipiiri:
94 Annala, Eija, lähihoitaja, valotyöntekijä, Oulu
95 Ekman, Jarmo, kauppatieteiden maisteri, vapaa toimittaja, Vantaa
96 Hallikainen, Outi, sihteeri, Riihimäki
97 Hanhisuo, Ville, opiskelija, sekatyömies, Turku
98 Kalliola, Anu, hoitaja, Riihimäki
99 Kari, Jarkko, yhteiskuntatieteiden tohtori, yhteisöpedagogiopiskelija, Oulu
100 Lyytikäinen, Juho, insinööri, Vantaa
101 Marjamaa, Teija, taiteilija, video- ja valokuvaaja, Porvoo
102 Parviainen, Altti, terveystuotemyyjä, fytonomi, Pori
103 Saukkonen, Saria, opiskelija, Ranua
104 Seesvalo, Sanna, taideterapeutti, Tampere
105 Silvola, Hemmo, myynnin ammattilainen, valmentaja, Urjala
106 Suvivirta, Esa, moniosaaja, Kuopio
107 Törnebladh, Saila, sosiaalikasvattaja, Vantaa
108 Vuorela, Taru, ylioppilas, Vantaa

Kaakkois-Suomen vaalipiiri:
153 Nykänen, Martti, logistiikkatyöntekijä, työmarkkina-asiamies, Kotka

Savo-Karjalan vaalipiiri:
130 Seppänen, Eero, kirjailija, Suomussalmi
131 Tanski, Juhani, ATK-suunnittelija, eläkeläinen, Kuopio

Vaasan vaalipiiri:
2 Koski, Matti, leipomotyöntekijä, Seinäjoki
3 Uusiprosi, Keijo, merkonomi, Ilmajoki

Keski-Suomen vaalipiiri:
ei yhtäkään ehdokasta

Oulun vaalipiiri:
138 Ahonen-Järvinen, Anne, myyjä, opiskelija, Kärsämäki
139 Launonen, Taina, työtön, tradenomi, Oulu

Lapin vaalipiiri:
8 Johansson, Heimo, toimitusjohtaja, eläkeläinen, Keminmaa

Itsenäisyyspuolueen eduskuntavaaliohjelma 2019 on osoitteessa:
https://www.ipu.fi/eduskuntavaaliohjelma-2019

Itsenäisyyspuolue ei ole näissä eduskuntavaaleissa vaaliliitossa yhdessäkään vaalipiirissä minkään puolueen kanssa. Tämä tieto löytyy osoitteesta:
https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV-2019/fi/rpt521.pdf

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
No onpas tyhmää toimintaa. Ei vaaliliittoja ja ehdokkaita :facepalm:

Antti Moisander

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 356
 • Liked: 365
 • Kaupunginvaltuutettu - Tampere
  • Kotisivut
Itsenäisyyspuolueella on koko maassa 47 ehdokasta (vuoden 2015 vaaleissa 151) ja näistäkin 23 on sitoutumattomia kristallipuolueen ehdokkaita. Esimerkiksi Pirkanmaan ehdokkaista kaikki paitsi yksi on kristallipuolueesta. Olisi mielenkiintoista tietää miten näiden kahden puolueen teemat sopivat yhteen.
"You worried 'bout leaving a better planet for our kids
How 'bout leaving better kids for our planet" - Tom MacDonald

• Familialism • Nationalism • Security

https://www.anttimoisander.fi/

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 737
 • Liked: 1246
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Itsenäisyyspuolueella on koko maassa 47 ehdokasta (vuoden 2015 vaaleissa 151) ja näistäkin 23 on sitoutumattomia kristallipuolueen ehdokkaita. Esimerkiksi Pirkanmaan ehdokkaista kaikki paitsi yksi on kristallipuolueesta. Olisi mielenkiintoista tietää miten näiden kahden puolueen teemat sopivat yhteen.

Huomionarvoista on sekin, että marxismi–leninismi ei ole este kansanedustajaehdokkuudelle Itsenäisyyspuolueessa. Puolueella on Varsinais-Suomessa ehdokaslistallaan Esko Luukkonen, joka on hyvin pitkän linjan kommunisti ja on ollut aiemmin Kommunistisen työväenpuolueen eli KTP:n ehdokkaana. Luukkosen tie KTP:ssä katkesi aikoinaan sen seurauksena, että KTP:n turkulaiset aktiivit solmivat vuoden 2004 kuntavaaleihin vaaliliiton Olavi Mäenpään (1950–2018) johtaman Suomen Kansan Sinivalkoiset -puolueen kanssa. KTP:n johto ei pitänyt vaaliliitosta. Luukkosen ideologia ei käsittääkseni ole muuttunut noista ajoista, vaikka puolue onkin vaihtunut.

Uutinen välirikkoon johtaneesta vaaliliitosta vuodelta 2004:
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1073993509/Maenpaa+solmi+vaaliliiton+aarikommunistien+kanssa

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 737
 • Liked: 1246
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Itsenäisyyspuolue on tehnyt 24.8.2019 päätöksen nimensä vaihtamisesta. Puolueen uudeksi nimeksi on valittu Tasapainon puolesta – IPU – För jämvikt. Puolueen verkkosivustolla kerrotaan, että jäsenkyselyssä tuli vain yksi vastaus, jossa tyrmättiin ajatus nimen muuttamisesta.
Lähde:
https://www.ipu.fi/ajankohtaista (luettu 2.10.2019)

Omasta mielestäni nimen vaihtaminen on huono päätös. Itsenäisyyspuolue-nimi oli informatiivinen, komea ja yksilöllinen. Se kertoi heti kuulijalle/lukijalle, että kyseessä on poliittinen puolue, joka korostaa itsenäisyyden tärkeyttä. Uusi nimi Tasapainon puolesta on merkitykseltään epäselvä. Siitä ei käy edes ilmi, että kyseessä on puolue. Lisäksi on outoa, että vanhan nimen lyhenne (IPU) on päätetty jättää osaksi uutta nimeä.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 787
 • Liked: 52655
Lainaus
Puolueen verkkosivustolla kerrotaan, että jäsenkyselyssä tuli vain yksi vastaus..

Tarvitseeko tuohon enempää sanoa.   :P

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 419
 • Liked: 13214
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Itsenäisyyspuolue on tehnyt 24.8.2019 päätöksen nimensä vaihtamisesta. Puolueen uudeksi nimeksi on valittu Tasapainon puolesta – IPU – För jämvikt. Puolueen verkkosivustolla kerrotaan, että jäsenkyselyssä tuli vain yksi vastaus, jossa tyrmättiin ajatus nimen muuttamisesta.
Lähde:
https://www.ipu.fi/ajankohtaista (luettu 2.10.2019)

Viime vaaleissa IPUn ehdokaslistoilla oli paljon omassa kannattajskorttikeräyksessään epäonnistuneen, vaihtoehtohoitojen asiaa ajavan Kristaliipuolueen väkeä. Onkohan IPU kristallisoitunut? Vähän nuuvahtaneen yhdistyksen valtaaminen jonkin päämäärätietoisen porukan toimesta on vanha tuttu temppu.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Itsenäisyyspuolue on tehnyt 24.8.2019 päätöksen nimensä vaihtamisesta. Puolueen uudeksi nimeksi on valittu Tasapainon puolesta – IPU – För jämvikt. Puolueen verkkosivustolla kerrotaan, että jäsenkyselyssä tuli vain yksi vastaus, jossa tyrmättiin ajatus nimen muuttamisesta.
Lähde:
https://www.ipu.fi/ajankohtaista (luettu 2.10.2019)

Omasta mielestäni nimen vaihtaminen on huono päätös. Itsenäisyyspuolue-nimi oli informatiivinen, komea ja yksilöllinen. Se kertoi heti kuulijalle/lukijalle, että kyseessä on poliittinen puolue, joka korostaa itsenäisyyden tärkeyttä. Uusi nimi Tasapainon puolesta on merkitykseltään epäselvä. Siitä ei käy edes ilmi, että kyseessä on puolue. Lisäksi on outoa, että vanhan nimen lyhenne (IPU) on päätetty jättää osaksi uutta nimeä.

IPU nimi taas ei kuvaa jäsenistöään ja puolueen ohjelmaa millään lailla.  Tämän puolueen  nimessä tulisi olla sana sosialistinen.

Ant.v2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 609
 • Liked: 2094
Ei kristallipuolue näy kaapanneen itsenäisyyspuoluetta. Samat radikaalivasemmistolaiset johtavat puoluetta kuin aikaisemmin. Nimenmuutos on ymmärrettävä sikäli, että itsenäisyyspuolue-nimi saa olettamaan puolueen olevan kansallismielinen. Tätä leimaa vastaan puolue on taistellut ainakin 15 vuoden ajan. Puolueen alkoaikoina leima ei ollut täysin aiheeton.

Aikaisemmin puolueen kärkiteemana tai jopa ainoana teemana oli Suomen saaminen pois EU:sta, jolloin entinen nimi oli perusteltu, vaikka se antoi väärän ensimmäisen mielikuvan. Nykyisin hyvin näivettynyt puolue ei pidä EU-jäsenyydestä meteliä vaan käytännössä teemoja ovat mm. maahanmuuton lisääminen kehitysmaista, ilmastonmuutoksen torjuminen, suomalaisen teollisuuden torjuminen ja pakkoruotsin ylistäminen.

Puolueelle on vaikea keksiä enää muuta käyttöä kuin rahan kerääminen harvoilta jäseniltä. Puolue henkilöityi edesmenneeseen puheenjohtaja Pesoseen, joka johti ja rahoitti puoluetta. Puolueen muuttunut suunta lienee sekin Pesosen käsialaa. Pesonen esittii 2000-luvun alussa ihan näppärääkin EU-kritiikkiä, mutta hänen ohitseen meni suustaan paljon taitavampi joskin tiedoiltaan paljon vähäisempi Timo Soini. Pesonen katkeroitui tästä ja kirjoitettuaan pari vuotta ainoastaan perussuomalaisista. Puolue alkoi hiljalleen keksiä teemoja jotka erottivat sen perussuomaisista - lähinnä (ääri)vasemmistolaisia teemoja. Lisäksi Pesonen kiinnostui vakavan sairastumisen myötä pehmeistä teemoista kuten ympäristöstä ja tasapainosta. Puolue jatkaa samoilla jäljillä kuin Pesonen itse viimeisinä hetkinään.
"Siniset jatkaa täysillä" (Sampo Terho)

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vihersosialistinen puolue voisi olla hyvä nimi. Tosin meillä on jo ties kuinkamonta vihersosialistista puoluetta.

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 737
 • Liked: 1246
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Tasapainon puolesta – IPU rp:n uudeksi puheenjohtajaksi on viime kuussa valittu Päivi Khleif.

Lainaus
Henri Aitakari erosi nimensä muuttaneen IPU:n puheenjohtajuudesta

24.8.2020

Vaasalainen Päivi Khleif valittiin entisen itsenäisyyspuolueen uudeksi puheenjohtajaksi puoluekokouksessa lauantaina Porissa. [...] Puheenjohtajavalinnan piti tulla ajankohtaiseksi vasta kesällä 2021, jolloin laitilalaisen Henri Aitakarin toinen puheenjohtajakausi olisi päättynyt, mutta Aitakari jätti hallitukselle eroilmoituksensa vähän ennen puoluekokousta.

Lähde: https://www.laitilansanomat.fi/2020/08/henri-aitakari-erosi-nimensa-muuttaneen-ipun-puheenjohtajuudesta/ (luettu 7.9.2020)

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 737
 • Liked: 1246
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Lainaus
IPU ei aseta ehdokkaita kuntavaaleissa

IPU:n puoluehallitus on tehnyt pitkän harkinnan jälkeen päätöksen, että emme aseta ehdokkaita vuoden 2021 kuntavaaleissa, vaan keskitämme sen sijaan kaikki voimavaramme seuraaviin eduskuntavaaleihin. Eduskunnan ulkopuolella olevana puolueena olemme puoluetuen ulkopuolella, minkä vuoksi resurssimme ovat rajalliset ja on tärkeää kohdistaa ne oikein. Useimmat tavoitteistamme koskevat valtakunnallista päätöksentekoa, joten eduskuntaan pyrkiminen on meille ensisijaista.

[...]

Puoluehallitus
6.2.2021

Lähde:
https://www.ipu.fi/ajankohtaista (luettu 13.2.2021)

Anita Saarinen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 149
 • Liked: 52
 • Muutospuolueen puheenjohtaja
Lainaus
IPU ei aseta ehdokkaita kuntavaaleissa

IPU:n puoluehallitus on tehnyt pitkän harkinnan jälkeen päätöksen, että emme aseta ehdokkaita vuoden 2021 kuntavaaleissa, vaan keskitämme sen sijaan kaikki voimavaramme seuraaviin eduskuntavaaleihin. Eduskunnan ulkopuolella olevana puolueena olemme puoluetuen ulkopuolella, minkä vuoksi resurssimme ovat rajalliset ja on tärkeää kohdistaa ne oikein. Useimmat tavoitteistamme koskevat valtakunnallista päätöksentekoa, joten eduskuntaan pyrkiminen on meille ensisijaista.

[...]

Puoluehallitus
6.2.2021

Lähde:
https://www.ipu.fi/ajankohtaista (luettu 13.2.2021)

Tähän on enemmän kylläkin syynä se, etteivät ehdokkaat jotka lähtisivät mukaan kuntavaaleihin kelpaa heille.
Olen tuossa saanut viestiä useammaltakin taholta, ettei ole ketään huolittu ehdokkaaksi, milloin minkäkin tekosyyn takia.

Eniten puoluetta tekisi kuitenkin tunnetuksi se, että vaikuttajia olisi edes kunnissa. Sieltä se kuitenkin loppujen lopuksi kaikki lähtee.
Tunnetuksi tekeminen taas voisi lisätä niitä ääniä EK-vaaleissakin. Jos kannattajia aatteelle löytyy.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Jaksavatten puuhastella vuosikymmenestä toiseen ilman mitään tuloksia. No harrastus se tuokin.

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 737
 • Liked: 1246
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Entinen itsenäisyyspuolue on taas päättänyt vaihtaa nimeään. Uudeksi nimeksi on päätetty ottaa kansalaisliitto. Puolueen verkkosivustolle on lisätty lyhyt maininta nimenvaihdoksesta:

Lainaus
Tasapainon puolesta on nyt Kansalaisliitto!

Eurajoella 27.11.2021 pidetyssä vuosikokouksessa puolueelle valittiin uusi nimi Kansalaisliitto.

Lähde:
https://www.ipu.fi/ajankohtaista (luettu 15.12.2021)

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 508
 • Liked: 7517
 • A spherical bastard
Onkohan sinne siirtynyt Muutoksesta se porukka joka alvariinsa yritti saada nimenmuutosta läpi mutta ei onnistunut...
Turhaan ne politrukit huutaa ja hossuu,
Suomessa ei elä vinkkelitossu.

Demlan it-tuki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 570
 • Liked: 542
tasapainon puolesta kuulostaa siltä, että korkki kannattaa laittaa kiinni  ;D

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 419
 • Liked: 13214
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Entinen itsenäisyyspuolue on taas päättänyt vaihtaa nimeään. Uudeksi nimeksi on päätetty ottaa kansalaisliitto. Puolueen verkkosivustolle on lisätty lyhyt maininta nimenvaihdoksesta:

Lainaus
Tasapainon puolesta on nyt Kansalaisliitto!

Eurajoella 27.11.2021 pidetyssä vuosikokouksessa puolueelle valittiin uusi nimi Kansalaisliitto.

Lähde:
https://www.ipu.fi/ajankohtaista (luettu 15.12.2021)

Lainaus
Marraskuussa 1982 puolueen nimeksi vaihdettiin Kansalaisvallan Liitto (KVL) (ruots. Förbundet för Medborgarmakt). KVL jäi eduskuntavaaleissa 1983 puolueista pienimmäksi ja puolue poistettiin saman vuoden lopulla puoluerekisteristä sen jäätyä ilman kansanedustajia kaksissa peräkkäisissä vaaleissa.[8] KVL:n puheenjohtajana toimi entinen SDP-aktiivi, Uudenmaan läänin maaherra ja kansanedustaja Kaarlo Pitsinki.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Kansan_Yhten%C3%A4isyyden_Puolue

Suomen kansan yhtenäisyyden puolue oli viime vaiheessa Kansalaisvallan liitto.

Neuvostoliiton hajottua Venäjällä ainakin ulkomaan medioitten raporteissa pidettiin jonkinlaisena poliittisena tekijänä teollisuuspiirejä edustavaa Kansalaisliittoa ja sen johtajaa Arkadi Volskia.

Lainaus
He was also one of the major leaders of Civic Union, a bloc of centrist figures, which was founded in December 1992. The bloc was made up the People's Party of Free Russia led by Alexander Rutskoy, the Socialist Party of the Working People, the Union for Revival of Russia, the Social Democratic Centre headed by Oleg Rumyantsev, and the RSPP and Democratic Reform Movement, both led by Volsky.It became very powerful movement in summer 1992. However, its success did not last long and the bloc was dissolved in summer 1993.

https://en.wikipedia.org/wiki/Arkady_Volsky

Mistähän ne ovat Suomessa saaneet päähänsä että Kansalaisliitto olisi kiva nimi?
« Viimeksi muokattu: 15.12.2021, 22:32:42 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 737
 • Liked: 1246
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Viheraho ja Anttolainen lempattiin ulos

[...]

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2347362

Seitsemän vuotta on kulunut ja nykyään Terho Anttolainen kelpaa kansalaisliitolle eli entiselle itsenäisyyspuolueelle. Hän on yhdistyksen varapuheenjohtaja ja tiedottaja.

Kansalaisliiton verkkosivustolla lukee, että kansalaisliiton hallituksen kokoonpano on nykyään tämä:

Lainaus
Arto Paajanen, puheenjohtaja

Juho Tanila, 1. varapuheenjohtaja

Terho Anttolainen, 2. varapuheenjohtaja, tiedottaja

Päivi Järnfors, puoluesihteeri

Henri Aitakari, taloudenhoitaja

Mihari Kujala, hallituksen jäsen

Varajäsenet

Christian Mauchauffee

Lainatun tekstin lähde:
https://www.kansalaisliitto.fi/yhteystiedot/ (luettu 4.4.2024)

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته

Lainatun tekstin lähde:
https://www.kansalaisliitto.fi/yhteystiedot/ (luettu 4.4.2024)

Tuo ohjelmahan on puhtaasti kommunistinen. Jos ollaan kommunisteja niin eikö sitä voisi myös mainita ääneen.