Kirjoittaja Aihe: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?  (Luettu 84647 kertaa)

UgriProPatria

 • Vieras
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #510 : 13.12.2016, 08:26:15 »
^ Muutos asenteissa johtuu siitä, että venäläiset muuttivat kurssia 180 astetta, mutta Suomessa ei ole muuttunut mikään.

Venäläiset ovat selviytyjiä. Eikä yhteiskuntaa vedätetä. Kukin vastaa itse itsestään ja saa omien tekojensa mukaan.

Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 648
 • Liked: 8546
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #511 : 13.12.2016, 08:34:24 »
Tämä uusin slogan kansallismieliset ovat suurempi uhka kuin Venäjä on mielenkiintoinen kyllä.
Ensin epäillään että on putinisti, mutta jos paljastuu että suomalainen sittenkin, niin uhkataso vain nousee :D
Te tarjoatte helvetin huonoa diiliä. Tyhjyyttä. Täydellistä luopumista identiteetistä, kaikista identiteeteistä.
Globalistien mielestä ei saa olla mitään. Ei venäläinen, ei suomalainen, ei mikään. Ainoa hyväksytty vaihtoehto on identiteettittömyys.

Kuulkaahan nyt arvon globalistit, tämä nyt ei vain käy näin. I wanna be somebody, be somebody, soon. Minä en ole ei mikään, minä olen.
Minulla on identiteetti, minä olen olemassa. Repikää siitä, lipilaarit. Identiteetti on tärkeä osa ihmisen henkistä terveyttä.
Kiistämällä kansalaisten identiteetin te ette muodosta paratiisia, vaan saatte lauman mielipuolia.

Mitä ketjun aiheeseen tulee, niin ei noihin käsittämättömiin höpinöihin osaa edelleenkään sanoa mitään. Tulevat kuin jostain rinnakkaisuniversumista. Ovat tuossa vieressä, mutta välissä on musta aukko joka imee kaiken järjen itseensä jos sen läpi menee. Globaalisti, etenkin Yhdysvalloissa tämä teidän venäjävouhotuksenne arvon lipsukat on tuonut Venäjällä valtavasti uusia ystäviä, koska vedätte touhunne niin överiksi. Yhä useammat alkavat ajatella vain, että hey, Putin is not that bad guy really, this is bullshit.

Vaikuttaa että te ette jotenkin ihan ymmärrä ihmisyyttä, miten sen pohjavirrat pelaavat. Oletteko kuulleet esimerkiksi underdog-ilmiöstä? Jos jotakuta haukutaan aivan silmittömästi, niin se alkaa saada kavereita. Mitä pidemmälle te jatkatte tuota höpinäänne, sitä enemmän ihmiset alkavat tuntea sympatiaa Venäjää kohtaan. Te luulette että myötätunto ei ylitä Venäjän rajaa vaikka kuinka pelottelisitte Venäjällä. Te veikkaatte väärin. Teidän juttuihinne uskoo yhä harvempi, koska olette sinkoutuneet jo liian kauaksi kohtuullisesta epäilystä täyteen vainoharhaiseen mustamaalaamiseen.
HS 30.11.1993
Ulkomaalaispoliittinen ohjelma pian hallitukselle: 10000 ulkomaalaisen kiintiö tervehdyttäisi suomalaisten geenejä. Pakolais ja siirtolaisasiain neuvottelukunta uskoo pakolaisten vahvistavan sisäsiittoisia suomalaisgeenejä. Neuvottelukunta pitää 10000 ulkomaalaisen vuosikiintiötä suositeltavana.

xor_rox

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 673
 • Liked: 9892
 • Päässänne on kontrolleja
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #512 : 13.12.2016, 09:10:46 »
...Teidän juttuihinne uskoo yhä harvempi, koska olette sinkoutuneet jo liian kauaksi kohtuullisesta epäilystä täyteen vainoharhaiseen mustamaalaamiseen.

Tilanne taitaa olla se, että globalistit -- ryssittyään kansallisvaltiot -- huomastivat, että tilanne on jo peruuttamaton ja pelkäävätkin joutuvansa syytettyjen penkille, mikäli kansallismieliset nousevat valtaan. Globalistit tekevät nyt kaikkensa pysyäkseen vallassa, mikä johtaa jatkuvasti epätoivoisempiin tekoihin.

Sitä ihmettelen, miten eräät ennen kansallismielisinä tunnetut tahot ovat erehtyneet liittymään globalistien rintamaan. Olisiko Venäjän pelko sitten niin karmiva, en tiedä.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 243
 • Liked: 26173
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #513 : 13.12.2016, 09:32:31 »
Ryssänpelko on Suomessa niin suurta, että se sumentaa ihmisten lopunkin järjen, muuten en voi käsittää sitä että maahamme hankitaan tuhansia tuntemattomia vihollisia eläteiksi. Ilmeisesti tunnetun vihollisen pelotteeksi?

JKN93

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 057
 • Liked: 637
 • Yhteiskunta Tutkija
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #514 : 13.12.2016, 15:20:45 »
Lainaus
Valheet nurin twiitti kerrallaan

Odotuksiin nähden Tšekin uusi rautanyrkki Venäjän informaatiovaikuttamista vastaan näyttää varsin vaatimattomalta.

Nyrkki on Twitter-tili, jota seuraa toistaiseksi alle 800 ihmistä. Aiemmissa twiiteissä kerrotaan, miten suojautua väkivaltaisen iskun aikana ja mikä osuus terrori-iskuista tapahtuu konsertissa, kouluissa ja muissa ”pehmeissä kohteissa”.

Tammikuusta alkaen Twitter-tili muuttuu virallisesti osaksi Tšekin taistelua Venäjän harjoittamaa informaatiovaikuttamista vastaan. Tšekin sisäministeriön alaisuudessa aloittaa silloin uusi terrorismin ja hybridiuhkien vastainen keskus, jonka tarkoitus on aktiivisesti puuttua muun muassa valeuutisten ja propagandan leviämiseen. Twitter on yksi työkaluista.

HS:lle esiteltiin ensimmäisenä ulkomaisena mediana tammikuussa aloittavan uuden keskuksen toimintaa.

Helsingin Sanomien sarja käsittelee Venäjän vaikuttamista
HS julkaisee viikon ajan artikkeleita, joissa kerrotaan, miten Venäjä yrittää vaikuttaa eri Euroopan maissa.
Helsingin Sanomat 11.12.2016

Taas kerran Helsingin Sanomien toimittaja – tällä kertaa Suvi Turtiainen – valitsi riippumattomaksi asiantuntijakommentaattoriksi sellaisen tahon, jota Soros rahoittaa. European values -keskus jahtaa Kremlin kätyreitä Kremlin Watch Monitor -uutiskirjeessä, jossa muun muassa valitaan viikon halveksittavin Venäjän myötäilijä, Putinversteher of the Week. Viimeksi tittelin sai Italian pääministeri Matteo Renzi. Uutiskirjeen mukaan venäjämielistä disinformaatiota on muun muassa maahanmuuttajien rikostilastojen levittäminen.

Tšekin viranomaiset aikovat jatkossa osallistua aktiivisemmin keskusteluun, millä tarkoitetaan nimenomaan maahanmuuttokeskustelua. Virallisen käsityksen mukaan – ja siis vastoin "Venäjän-mielisiä sivuja" – maahanmuutto ei ole uhka. Sen sijaan uhka tuntuu olevan, että tšekit äänestävät ehdokkaita, jotka haluavat rajoittaa maahanmuuttoa.

Artikkelissa on silmiinpistävää, kuinka siinä sidotaan yhteen Venäjä ja maahanmuuttokriittisyys. Kun Tšekin presidentti Zeman vetää maahanmuutossa tiukkaa linjaa, hän on "Venäjän troijanhevonen" ja on "käytännössä kopioinut Venäjän linjan"(!).

Tällä kertaa mentiin sen narratiivin mukaan, että Venäjä kylvää Eurooppaan myrkkyä levittämällä valheita maahanmuuton riskeistä, joita ei oikeasti ole, sillä Tšekkiin on tullut "vain todella vähän turvapaikanhakijoita" (toistaiseksi). Eilen puolestaan mentiin sillä tarinalla, että Venäjä on yrittänyt heikentää EU:ta lähettämällä Suomeen turvapaikanhakijoita.
Suvi Turtiaisen tekemässä juttusarjassa hesarin tilauksesta mennään tämän saman agendan mukaan vaan yhä hurjempiin teorioihin,tällä kertaa Unkarista...
"Pikkukylän maastopukuinen eläkeläinen olikin uusnatsi ja yhteydessä Venäjään – Unkarissa on paljastettu Venäjän ja äärioikeiston kytköksiä
Unkarissa poliisin ampuminen paljasti, että venäläisdiplomaatit olivat säännöllisesti yhteydessä radikaaliin äärioikeistoryhmään...."
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004999284.html

Jännä että Matteo Renzi olisi valittu yhdeksi tittelin saajaksi.Nyt on Buzzfeed taas kertonu miten Renziä vastustava Viiden tähden liike olisi valjastettu valeuutisilla propaganda tarkoitukseen Italiassa..
"Italy’s Most Popular Political Party Is Leading Europe In Fake News And Kremlin Propaganda
The Five Star Movement..."
https://www.buzzfeed.com/albertonardelli/italys-most-popular-political-party-is-leading-europe-in-fak?utm_term=.komvVAgBAa#.tmr2r6mK6o


nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 821
 • Liked: 12685
 • Puhekin on teko
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #515 : 14.12.2016, 06:05:10 »
Lainaus
Valheet nurin twiitti kerrallaan

Tšekissä on muiden Euroopan maiden tavoin yritetty selvittää Venäjän-mielisten verkkosivujen taustoja ja suoria yhteyksiä Venäjään tai sen tiedusteluun. Edessä on ollut usein vesiperä.

Ympäri Eurooppaa valtaosa niistä toimittajasta, jotka tekevät samaa kuin minäkin, ei ole pystynyt löytämään mitään konkreettista”, sanoo sivujen taustoja selvittänyt Respekt-lehden tutkiva toimittaja Ondřej Kundra.

Hän uskoo silti tutkimuksensa perusteella, että osa sivuista toimii jollain tavalla Kremlin ohjauksessa. Venäjän-mielisiä sivuja ylläpidetään myös muista syistä kuin Venäjän pyynnöstä.

[...]

Helsingin Sanomien sarja käsittelee Venäjän vaikuttamista
HS julkaisee viikon ajan artikkeleita, joissa kerrotaan, miten Venäjä yrittää vaikuttaa eri Euroopan maissa.
Helsingin Sanomat 11.12.2016

Henkilöt itsekin myöntävät, ettei mitään todisteita löydy. Siitä huolimatta käytetään viitteitä kuin sivustoja ohjailtaisiin Venäjän toimesta.

Mielestäni pitäisi olla täysin selvää, että todisteita löytyy tai sitten ei löydy. Jos ei löydy, niin voidaanko joka kerta syyttää Venäjää?

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 821
 • Liked: 12685
 • Puhekin on teko
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #516 : 14.12.2016, 06:17:50 »
Länsimaalainen toimittajaverkosto tuntuu tavalla tai toisella saavan tietoa esim. Yhdysvaltojen tiedustelupalvelulta. Viimeistään Jessika Aroon liittyvät tiedot antoivat tästä selviä viitteitä. Uskoisin saman tietomäärän olevan laajemmin käytössä muillakin toimittajilla tai ainakin liikkuisi huhutietoja, jos jotkut tahot toimisivat aktiivisesti Venäjän puolesta. Siitä saataisiin siis helposti todisteita, mitä voitaisiin käyttää apuna syytöksissä.

Konkreettisten todisteiden puuttuminen viittaakin siihen, ettei Venäjän vaikutusvalta yllä ihan jokaiseen niemen notkoon ja maassa olevaan vaihtoehtoismediaan. Todennäköisemmin kansalaiset ovat kyllästyneitä yksipuoliseen uutisvälitykseen ja tämän takia ovat luoneet sellaisia medioita, joiden intressit haittaavat sitten joidenkin valtaapitävien intressejä. Venäjä liitetään keskusteluun mukaan ainoastaan sen takia, että halutaan luoda jokin pahaksi koettu taho, jonka piikkiin väärämielisen toiminnan voisi laittaa.

Kansalaisten vääränlaista ajattelua on vaikeaa kieltää, kun puhutaan milloin sananvapaudesta, kansalaisoikeuksista ja muista ylevistä asioista. Ainoastaan luomalla negatiivinen mielleyhtymä johonkin pahaksi koettuun tahoon, kuten Venäjään voidaan tälläistä toimintaa (mm. mielivaltaisia vihapuhesanalakeja) perustella näennäisesti järkevällä tavalla.
« Viimeksi muokattu: 14.12.2016, 06:19:37 kirjoittanut nollatoleranssi »

Mikko pa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 812
 • Liked: 3813
  • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #517 : 14.12.2016, 09:00:36 »
Jenkit varmaan myllyttää jenkkiylistystä venäläisillä forumeilla, onko tätä toimintaa puitu jossain ketjussa laajemmin?
Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

Takinravistaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 582
 • Liked: 297
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #518 : 14.12.2016, 09:57:48 »
Länsimaalainen toimittajaverkosto tuntuu tavalla tai toisella saavan tietoa esim. Yhdysvaltojen tiedustelupalvelulta. Viimeistään Jessika Aroon liittyvät tiedot antoivat tästä selviä viitteitä. Uskoisin saman tietomäärän olevan laajemmin käytössä muillakin toimittajilla tai ainakin liikkuisi huhutietoja, jos jotkut tahot toimisivat aktiivisesti Venäjän puolesta. Siitä saataisiin siis helposti todisteita, mitä voitaisiin käyttää apuna syytöksissä.

Konkreettisten todisteiden puuttuminen viittaakin siihen, ettei Venäjän vaikutusvalta yllä ihan jokaiseen niemen notkoon ja maassa olevaan vaihtoehtoismediaan. Todennäköisemmin kansalaiset ovat kyllästyneitä yksipuoliseen uutisvälitykseen ja tämän takia ovat luoneet sellaisia medioita, joiden intressit haittaavat sitten joidenkin valtaapitävien intressejä. Venäjä liitetään keskusteluun mukaan ainoastaan sen takia, että halutaan luoda jokin pahaksi koettu taho, jonka piikkiin väärämielisen toiminnan voisi laittaa.

Kansalaisten vääränlaista ajattelua on vaikeaa kieltää, kun puhutaan milloin sananvapaudesta, kansalaisoikeuksista ja muista ylevistä asioista. Ainoastaan luomalla negatiivinen mielleyhtymä johonkin pahaksi koettuun tahoon, kuten Venäjään voidaan tälläistä toimintaa (mm. mielivaltaisia vihapuhesanalakeja) perustella näennäisesti järkevällä tavalla.

Onko Jessika Arosta vuodatettu jotain salaista tietoa?

Takinravistaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 582
 • Liked: 297
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #519 : 14.12.2016, 09:59:44 »
Ryssänpelko on Suomessa niin suurta, että se sumentaa ihmisten lopunkin järjen, muuten en voi käsittää sitä että maahamme hankitaan tuhansia tuntemattomia vihollisia eläteiksi. Ilmeisesti tunnetun vihollisen pelotteeksi?

Venäläiset on nyt suurin ulkomaalaisryhmä Suomessa. Sitä ei niin helposti havaitse, koska he ovat useimmiten valkonaamoja.

zache

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 343
 • Liked: 84
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #520 : 14.12.2016, 10:08:02 »
Länsimaalainen toimittajaverkosto tuntuu tavalla tai toisella saavan tietoa esim. Yhdysvaltojen tiedustelupalvelulta. Viimeistään Jessika Aroon liittyvät tiedot antoivat tästä selviä viitteitä. Uskoisin saman tietomäärän olevan laajemmin käytössä muillakin toimittajilla tai ainakin liikkuisi huhutietoja, jos jotkut tahot toimisivat aktiivisesti Venäjän puolesta. Siitä saataisiin siis helposti todisteita, mitä voitaisiin käyttää apuna syytöksissä.

Onko esimerkkiä? Olen hiukan vähemmän viime aikoina seurannut tilannetta, niin olisi kiva kuulla jos jotain konkreettista on ilmentynyt. Sinänsä se on ihan luonnollista lähteä siitä, että tiedustelupalvelut vuotavat tietoja jos ne kokevat hyötyvänsä siitä jotain ja olisi pikemminkin yllättävämpää jos läntiset tiedustelupalvelut eivät välittäisi tietoja medialle. Sama pätee Venäjän tiedusteluun myös.

Lainaus
Konkreettisten todisteiden puuttuminen viittaakin siihen, ettei Venäjän vaikutusvalta yllä ihan jokaiseen niemen notkoon ja maassa olevaan vaihtoehtoismediaan. Todennäköisemmin kansalaiset ovat kyllästyneitä yksipuoliseen uutisvälitykseen ja tämän takia ovat luoneet sellaisia medioita, joiden intressit haittaavat sitten joidenkin valtaapitävien intressejä. Venäjä liitetään keskusteluun mukaan ainoastaan sen takia, että halutaan luoda jokin pahaksi koettu taho, jonka piikkiin väärämielisen toiminnan voisi laittaa.

Jep, mutta vaikutusvallan yltämistä ole myöskään pidetty Venäjän päämääränä informaatiovaikuttamisessa vaan sitä, että se pyrkii ensisijaisesti  tuottamaan  sekaannusta ja epävarmuutta. Heikentämään luottamusta vastapuolen institutionaalisiin toimijoihin jne. ja tätä se pystyy tekemään vaikka sillä ei olisi suoraa vaikutusvaltaa, yhteyttä tai hyväksyntää kohteelta. Tämä opportunistinen toimintamalli on myös yksi syy siihen, että asiasta on niin hankala saada selkeitä todisteita toimijoiden välisistä yhteyksistä vaikka jokin osa toiminnasta olisikin selvää ja todistettavasti olemassa. 


Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 648
 • Liked: 8546
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #521 : 14.12.2016, 10:32:42 »
Vielä 80-luvulla sanottiin jollekin joka oli eri mieltä, että me luetaan eri lehtiä. Sitä ei sanottu mitenkään paheksuvassa merkityksessä, vaan siinä vain todettiin asian laita. Silloin esimerkiksi sosialidemokraattisia lehtiä taisi olla yhdeksän, ainakin Wikin mukaan, nyt niitä on yksi ja sekin alkaa nettiaikana olla lähinnä kuriositeetti kuten puoluelehdet yleensä joita ennen luettiin paljon ja ensisijaisena oman maailmankuvan muodostajana.

Se oli vapaamielistä aikaa verrattuna nykyiseen. Ei ollut joka nurkan takana liberaali huutamassa ja vaatimassa, että meillä kaikilla täytyy olla sama todellisuuskäsitys, ja on hyväksyttyä lukea vain yksiä lehtiä, muut ovat valhetta. Tämä nykytilannehan vastaa sitä kun 80-luvulla valtamedia ja lipsukat olisivat pokkana alkaneet julistaa, että puoluelehdet ovat valhetta. Hesari ei sanonut tuolloin niin, kyseessä olivat erilaiset maailmankuvat ja todellisuuskäsitykset, jotka ovat ehto demokratian moniäänisyydelle.

Me luetaan eri lehtiä. Mielenkiintoista, kuinka tuosta hyväntahtoisesta toteamuksesta on tullut nykyään kuin jonkinlainen syyttävä argumentti.
Mihin on kadonnut sen hyväksyminen, että ihmiset elävät erilaisissa todellisuuskäsityksissä sen mukaan mitä he lukevat? Sehän on täysin normaalia, ei mitenkään rikollista. Sen hyväksyntä, että kansalaisella on itse oikeus muodostaa oma maailmankuvansa sen pohjalta mitä hän lukee? Tätä ei ikään kuin tunnuta nykyään enää sallittavan, vaan on alettu vaatia että meillä kaikilla kuuluu olla sama todellisuuskäsitys, poliittinen näkymä.

Me luetaan eri lehtiä. Nykyään jos tuon heittää hyväntahtoisesti erimielisyyden päälle, niin kohtaa syytöksiä ja nimitellään venäläiseksi. Ikään kuin myöntää syyllisyytensä jotenkin, johonkin. En tiedä, mihin. Jotain kummallista on tapahtunut. Ei ole kiellettyä lukea eri lehtiä. On syntynyt ihmeelinen vaatimus, että kaikkien kuuluisi lukea samoja lehtiä, ja olla kritisoimatta niiden sisältöä vielä kaiken lisäksi. Että tiettyjen lehtien sisältöä ei saisi kritisoida, voi herran taatelit. Sitähän ne tuntuvat nyt Saksassa jo esittävän.

HS 30.11.1993
Ulkomaalaispoliittinen ohjelma pian hallitukselle: 10000 ulkomaalaisen kiintiö tervehdyttäisi suomalaisten geenejä. Pakolais ja siirtolaisasiain neuvottelukunta uskoo pakolaisten vahvistavan sisäsiittoisia suomalaisgeenejä. Neuvottelukunta pitää 10000 ulkomaalaisen vuosikiintiötä suositeltavana.

Jääpää

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 927
 • Liked: 1961
 • Kiljuvuorten Sumuinen Gorilla 75%
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #522 : 14.12.2016, 11:26:14 »
Mutta mitä tähän sanookaan Pakkoruotsi-Henna, tuo kaikkien erikoisalojen sumusilmä?

 http://areena.yle.fi/1-3837259

( Politiikkaradio, Sirkkasen vieraana Jäätteenmäki ja tollo)
Perustuslaki 29§
"Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset."

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 367
 • Liked: 9135
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #523 : 14.12.2016, 11:35:23 »
Hesarissa on ollut kiintoisaa hysteriaa Venäjän tiimoilta viime päivinä, huvittavaa kuinka Saska Saarikoski ennen vaaleja kirjoitti sivukaupalla kuinka salaliitot on kaikki paskapuhetta, mutta nyt hän on kuitenkin eturivissä väittämässä, että Venäjän salaliitto on Trumpin voiton ja kaikkien muittenkin ei-globalistien voittojen taustalla, vaikka mitään todisteita asiasta ei ole kukaan esittänyt. Ilmeisesti käsky on tullut ylempää, mikäs siinä.
Mika Salminen: 19.03.2020
"Emme totta puhuen ymmärrä WHO:n linjausta testaamisessa.
SUOMEN strategia tähtää epidemian pysäyttämisen sijaan sen hidastamiseen ja taudin jo sairastanut väestö alkaa toimia suojana mahdollisen uuden aallon iskiessä.

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 747
 • Liked: 2672
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #524 : 14.12.2016, 18:50:04 »
Länsimaalainen toimittajaverkosto tuntuu tavalla tai toisella saavan tietoa esim. Yhdysvaltojen tiedustelupalvelulta. Viimeistään Jessika Aroon liittyvät tiedot antoivat tästä selviä viitteitä.

Onko esimerkkiä? Olen hiukan vähemmän viime aikoina seurannut tilannetta, niin olisi kiva kuulla jos jotain konkreettista on ilmentynyt.

En usko suomalaisten toimittajien saavan aitoa ja oikeaa tiedustelutietoa Yhdysvalloista eikä muidenkaan maiden tiedustelupalveluilta. Sen sijaan uskon joidenkin suomalaisten toimittajien olevan hyväksikäytettyjä informaatiosotureita, vaikka he eivät itse tätä tiedosta. He luulevat olevansa hyvinkin merkittävässä asemassa "paljastaessaan" Venäjän propagandaa, vaikka huomattava osa Venäjän propagandaksi väitetystä uutisvirrasta on normaalia erimielisyyttä asioista ja toisenlaisia tulkintoja maailman tapahtumista. Jostain syystä tätä ilmiötä on ruvettu kutsumaan informaatiosodankäynniksi ja jopa trollaamiseksi.

En kuitenkaan usko, että suomalaiset toimittajat olisivat rahalla ostettuja, vaikka totta kai heille maksetaan palveluksista. He pikemminkin nielevät kaiken sen, minkä korkea-arvoinen Amerikan setä kertoo heille Venäjästä ja Venäjän oletetusta aggressiosta, koska kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre. Olisikohan oikea sana tässä tapauksessa manipuloitu?

MV??!!: Kuka on Jessikka Aron miljardööriystävä Bill Browder?
MV??!!: Huumetuomittu Jessikka Aro oli Naton turvallisuuskonferenssin pääpanelisti!
MV??!!: USA:n sotilastiedustelun ja informaatiosodan viranomainen Jessikka Aron työparina

Sillä ei mielestäni ole merkitystä, että vaihtoehtomedia on tuonut julki nämä kytkökset. Se, että MV-lehti, Magneettimedia tai Vastavalkea ovat muun muassa kertoneet toimittaja Aron rahakkaista ystävistä, ei ole todiste näiden medioiden ruplarahoitteisuudesta.

Minun mielestäni on lupa hämmästellä, miten suomalainen tytöntyllerö, joka ei käsittääkseni ole (vielä) edes valmistunut toimittajan ammattiin, tapaa niinkin vaikutusvaltaisia henkilöitä kuin Bill Browder ja puhuu niinkin vaikutusvaltaisissa tilaisuuksissa kuin Naton turvallisuuskonferenssi. En keksi tälle mitään muuta perustetta kuin sen, että Jessikka Aro kertoo sellaisia tarinoita kuin hänen odotetaan kertovan. Kannattaa kysyä itseltään, miksi monimiljardööri Bill Browder, joka ensin oli Putinin hyvä ystävä ja nyt vihollinen, kaveeraa ammatillisesti varsin kokemattoman suomalaisen toimittajatyttösen kanssa. Antaako hän ohjeita, mitä Aron pitää lukijoilleen kertoa?

Oikeaoppisen tarinan kertojia ovat myös kaunokirjailijatar Sofi Oksanen, jonka media on nimennyt Venäjän asiantuntijaksi ilman mitään alan koulutusta, sekä joensuulainen bloggari ja ylioppilas Janne "Rysky" Riiheläinen, joka pääsi Ylen kolumnistiksi, koska hänen maailmankuvansa on sama kuin se, jonka Yle haluaa lukijoilleen välittää. Ylioppilas on MV-lehden antama titteli.

Ja tämäkin oli aika mainio juttu, kun valtioneuvoston viestintäjohtaja trollasi Suomen otsikoihin. (linkki)

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 976
 • Liked: 9313
 • A pox on both your houses.
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #525 : 14.12.2016, 21:24:37 »
Ilmeisesti käsky on tullut ylempää, mikäs siinä.

Hieman OT, mutta Amber avautuu:

CNN Journalist ‘Governments Pay Us To Fake News’, Shocking Exposé
http://yournewswire.com/cnn-journalist-governments-pay-us-to-fake-stories-shocking-expose/
Lainaus
According to Amber Lyon, a three-time Emmy award winning journalist, CNN is routinely paid by the US government and foreign governments to selectively report on certain events and make up fake news stories.
Furthermore, the Obama administration pay CNN for editorial control over some of their content.
jatkuu artikkelissa...

NOVUS ORDO HOMMARUM

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8956
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #526 : 30.12.2016, 01:16:55 »
Amerikan presidentti Obamalla keitti aika pahasti yli. Tänään hän on julkaissut ison kasan tiedotteita ja pakotteita venäläisiä "cyber-käyttöisiä toimia" vastaan. Hän on karkoittanut muunmuassa 35 diplomaattia, ottanut haltuun 2 rakennusaluetta, listannut 5 moskovalaista virastoa vihamielisiksi ja julistanut 4 venäläistä johtajaa hakkerointiin syyllisiksi. Venäjän britannian suurlähetystö on vastannut toimiin trollaamalla Obamaa; Putin on sanonut, ettei kiirehdi vastatoimien suhteen eli odottanee voittaja-Trumpin valtaan astumista.


https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2016/12/29/executive-order-taking-additional-steps-address-national-emergency
https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2016/12/29/annex-executive-order-taking-additional-steps-address-national-emergency
https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2016/12/29/fact-sheet-actions-response-russian-malicious-cyber-activity-and
https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2016/12/29/statement-president-actions-response-russian-malicious-cyber-activity

Muutamia epäilyjä presidentin erikoismääräyksien vaikutuksista olen myös kuullut. Epäilyksiä on, että toimet eivät edes yritä koskettaa mitään Venäjällä sijaitsevaa, venäläisten suorittamaa tai edes venäläisten omistuksessa olevaa toimintaa; epäilijät epäilevät toimien iskevän amerikassa toimiviin "ruplarahoituksesta" syytettyihiin uuden lehdistön toimintoihin erityisesti Alex Jonesin kaltaisiin "vääriä totuuksia" laukoviin rääväsuihin. Virastot saavat nyt presidentin erikoismääräyksen perusteella oikeuden takavarikoida kaiken näiden hallussa olevan tiedon, ja voivat sen perusteella todistella väitteitään Venäjän vaikutuksesta amerikan presidentin vaaleihin -- ja tietenkin halutessaan kaikesta muustakin uuden lehdistön toiminnasta, yhteistyöstä, strategioista, suunnitelmista ja kaapissa olevista luurangoista --. Presidentti Obamalla on vielä noin kuukauden verran aikaa ja valtuuksia tehdä lähes mitä tahansa demokraattisen puolueen ja sosialistisen lehdistön pelastamiseksi. Lisää epätoivoisia tekoja on siten odotettavissa. Nyt pelataan todella kovilla panoksilla.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

newspeak

 • Vieras
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #527 : 30.12.2016, 01:44:02 »
Kolme viikkoa presidentin vaihtumiseen. Obamalla iski kiire päälle.

UgriProPatria

 • Vieras
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #528 : 30.12.2016, 14:40:59 »
Kolme viikkoa presidentin vaihtumiseen. Obamalla iski kiire päälle.

Tämä tuli heti myös minun mieleeni kun eilen YLE-Valeet uutisoi asiasta.

Joo, tosiaan, löyhään YLE-boikottiani silloin tällöin, tietääkseni mitä Reporadio nyt valehtelee. Ja YLE-veron tultua pakolliseksi kaikille se on pistänytkin välittömästi tuulemaan, ihan avoimesti omana itsenään: valehtelevana, maanpetoksellisena, vääriä mielikuvia muokkaavana propagandaradiona.

Samalla oli oikein kaunista katseltavaa, että Obama viime metreillään teki saman: paljasti pahansuovat korttinsa, jotka me "viisaammat" olemme aina hänen lävitseen kyllä alusta asti nähneet, mutta nyt oli Obama selkeästi niin vihaa täynnä, ettei erehtymiselle pitäisi olla sijaa.

Tietenkin typerimmät kansalaiset, myös Suomen stasilaiset, joille papatetaan "demokratiaa", sulkevat edelleen silmänsä selkeiltä tosiasioilta.

Enää puuttuu kuvasta täti Clinton, joka tukka tutisten, kuin meillä Tavja ja Astrid, puimassa nyrkkejään väärinuskovalle ja -äänestäneelle kansalle

Ja kaiken ongelma on tuo pikkuinen, hyväntahtoinen, ex-kgb-pomo Volodja, joka pelkällä rauhallisella toiminnallaan on vetänyt pisteet nk. kotiin! Lavrovia unohtamatta. Niin ja Medvedeviä, toista hyväntahtoista "Venäjän Nallekarhua", Mishaa.  :)
« Viimeksi muokattu: 30.12.2016, 15:02:01 kirjoittanut UgriProPatria »

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6109
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #529 : 31.12.2016, 23:32:10 »
http://www.atimes.com/obama-strikes-russia-get-trump/

Lainaus
While announcing a series of major sanctions against Russia on Thursday, US President Barack Obama cited two reasons for doing so – first, “aggressive harassment” of American diplomats by Russian security; and, second, “cyber operations aimed at the US election.” The formulation was kept vague.

The US and Russia maintain an intense and at times intrusive surveillance regime on each other’s diplomats. The action-reaction syndrome is so finely honed that it is predictable. If either side chooses to make a fuss about it, the intention can only be propagandistic.

Therefore, the measures announced on Thursday by the US state department – the expulsion of 35 Russian diplomats and shutting down 2 Russian compounds (dachas) – stand out as a political decision.

Perhaps, it is an excessive decision, which from an operational angle is also aimed at crippling the Russian embassy’s functioning.

It stands to reason that Obama expects Russia to retaliate. The tantalizing question here is whether that was also Obama’s intention.

In Russian-American diplomatic tango, there is always the issue of ‘loss of face’ and the relationship today has also been highly personalized at the presidential level.

In diplomatic relations, such ruptures create foul air, which takes time to dissipate. Obama probably estimated that the incoming president, Donald Trump, will be put at a severe disadvantage for the first few months of his presidency.

As for alleged hostile cyber operations by Russia, Obama has somewhat changed tack and decided to act without waiting for the inquiry report he had sought from the security agencies. Obama has sanctioned nine entities and individuals identified with the Russian foreign intelligence agency and military intelligence, besides declassifying the technical information relating to Russian modus operandi in cyber operations.

The two interesting dimensions to Obama’s statement are, one, his call on the US’ allies to “work together to oppose Russia’s efforts to undermine established norms of behavior, and interfere with democratic governance”, and, two, his move to formally approach the US Congress, which is due to convene on January 3, to follow up on the issues of Russia’s interference in November election.

What is Obama’s game plan? Beyond any doubt, it narrows down to laying down the trajectory for the US-Russia relationship even beyond Obama’s presidency. Obama’s exhortation to come to the barricades to confront Russia may not be found appealing by US’ allies.

However, Obama may have better luck by using his political capital to consolidate a strong domestic opinion – among the elites and within the intelligence, military and foreign-policy establishment – that militates against any attempt by Trump to improve relations with Russia.

By linking this attempt to Trump’s election victory, he has put the president-elect somewhat on the defensive.

Obama has issued an executive order on the Russia sanctions that can always be nullified by Trump, but Obama is also “opening a file” in the US Congress.

Obama probably estimates that Trump would lose his way in the labyrinth he is creating on the Hill. Clearly, Obama hopes pit the Congress against the Trump’s likely moves to improve relations with Russia. .....

HS myös tämän päivän kolumnissaan jaksoi jauhaa näistä Venäjän kyberhyökkäyksistä joista ei mitään todisteita totena. Ilmeisesti se on totta, että tämän valeuutisen avulla Obaman taustalla olevat tyypit pyrkivät miinoittamaan tulevaa Trumpin ulkopolitiikkaa niin paljon kuin suinkin. Eikä tämä tule jäämään tähän, onhan vielä vajaa kuukausi jäljellä.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10557
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #530 : 10.01.2017, 21:52:13 »
Lainaus
Russia has coordinated a campaign over the past two years to influence Sweden’s decision making by using disinformation, propaganda and false documents, according to a report by researchers at The Swedish Institute of International Affairs.

One of the main tools for spreading false information was the Swedish language version of the state-funded news website, Sputnik News, one of the reports co-authors Sebastian Åsberg told Radio Sweden.

The website was active between spring 2015 and spring 2016, publishing nearly 4,000 articles.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2054&artikel=6604516

Jos ne aikovat selitellä Ruotsidemokraattien kannatusta yhdellä sivustolla, joka on suljettu lukijapulan takia, niin Ruotsidemokraattien on aika helppo puolustautua.

Nationalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 249
 • Liked: 1533
 • Wanha Waskisti
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #531 : 11.01.2017, 19:48:11 »
Lainaus
Russia has coordinated a campaign over the past two years to influence Sweden’s decision making by using disinformation, propaganda and false documents, according to a report by researchers at The Swedish Institute of International Affairs.

One of the main tools for spreading false information was the Swedish language version of the state-funded news website, Sputnik News, one of the reports co-authors Sebastian Åsberg told Radio Sweden.

The website was active between spring 2015 and spring 2016, publishing nearly 4,000 articles.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2054&artikel=6604516

Jos ne aikovat selitellä Ruotsidemokraattien kannatusta yhdellä sivustolla, joka on suljettu lukijapulan takia, niin Ruotsidemokraattien on aika helppo puolustautua.

tuohon rapsaan liityen:

Lainaus
In summary, we conclude that the overarching goal of Russian policy towards Sweden and the wider Baltic Sea is to preserve the geostrategic status quo, which is identified with a security order minimising NATO presence in the region.
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

JKN93

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 057
 • Liked: 637
 • Yhteiskunta Tutkija
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #532 : 12.02.2017, 01:39:15 »
Ruotsin ulkoministeri kuulemma joutunut Trollailun kohteeksi:
http://yle.fi/uutiset/3-9455187
Lainaus
Ruotsin ulkoministeriö ärähti: venäläisillä Twitter-tileillä ulkoministeristä hurjia kastrointihuhuja

Parjauskampanja saattaa liittyä ulkoministeri Margot Wallströmin lähestyvään tapaamiseen venäläisen virkaveljensä kanssa.

Ruotsin Moskovan-suurlähetystö varoittaa Ruotsin ulkoministeriötä venäläisillä Twitter-tileillä käynnissä olevasta disinformaatiokampanjasta, kertoo Aftonbladet-lehti.

Suurlähetystö on havainnut, että venäjänkielisillä sivuilla levitetään outoja huhuja Ruotsin ulkoministeristä Margot Wallströmistä.

Wallströmin kerrotaan mm. vaatineen, että kaikki valkoiset miehet pitäisi kastroida.

– Arkipäivää sivistyneessä maailmassa: Ruotsin ulkoministeri ehdottaa kaikkien valkoisten miesten kastroimista, Twitter-viestissä sanotaan.

Suurlähetystön lähettämässä raportissa kerrotaan, että kyseisellä Twitter-tilillä on lähes 30 000 seuraajaa. Suurlähetystö on vastannut viestiin lähettämällä tekstin: "Varoitus, väärää tietoa".

Wallströmin tiedottajan Pezhman Fivrinin mukaan vastaavanlaisia vääriä huhuja on levitetty ennenkin.

– Disinformaatio on ongelma ja sen kautta leviää paljon väärää tietoa Ruotsista ja ruotsalaisista poliitikoista. Joissakin tapauksissa on kyse viattomasta trollitoiminnasta, mutta joskus kyse on puhtaasta disinformaatiosta, jossa vääristellään ja halutaan antaa Ruotsista negatiivinen kuva, Fivrin sanoo.

Myös puolustusministeri Peter Hultqvistista on levitetty venäläisillä sivuilla vääriä huhuja.

Wallströmin on määrä tavata runsaan viikon kuluttua Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. Twitter-kampanja saattaa liittyä tähän tapaamiseen, ounastelee Aftonbladet.


MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 159
 • Liked: 18062
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #533 : 12.02.2017, 05:08:47 »
Ruottalainen on jo kastroitu, joten paras lähteä johonkin, olla 17 ja pystyä todistamaan se.

Pieni Maailma

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 249
 • Liked: 569
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #534 : 12.02.2017, 06:22:55 »
Onko tässä seuraava eurooppalaisen toimittelijakunnan narratiivi, jota aletaan rummuttamaan?

"Ruotsin mamurikollisuus ja Euroopan suurimmat raiskausmäärät ovat Venäjän disinformaatio-operaatio.
Peter Springare on Venäjän trolli."
Pieni on kaunista

JKN93

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 057
 • Liked: 637
 • Yhteiskunta Tutkija
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #535 : 13.11.2017, 15:40:08 »
https://lansi-savo.fi/uutiset/lahella/3170083f-25de-46d0-9bab-8e9bd0950e27
Lainaus
"Nais-, homo- ja EU-vihamieliset kommentit ja valeuutiset ovat Venäjän etu" — Näillä keinoilla voit suojata itseäsi vaikuttamisyrityksiltä netissä

Viestinnän ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijan Janne "Rysky" Riiheläisen mukaan on tärkeää opetella lähdekritiikkiä.

Janne "Rysky" Riiheläinen on tehnyt yhteistyötä muun muassa Helsingin Sanomien ja Ylen kanssa. Vuonna 2015 hän osallistui tasavallan presidentin ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsitteleviin Kultaranta-keskusteluihin. Riiiheläiseltä ilmestyi alkuvuonna kirja #Turpo - turvallisuuspolitiikan tunteet ja järki.

Viestinnän ja turvallisuuspolitiikan asiantuntija Janne Riiheläinen on samaa mieltä maanpuolustuskorkeakoulun sotilasjohtamisen professorin, everstiluutnantti Aki-Mauri Huhtisen kanssa, jonka mukaan suomalaisille tulisi järjestää informaatiovaikuttamisesta pakollista koulutusta (HS 7.9.)

Tärkeää on opetella lähdekritiikkiä.

Kun törmäät netissä medialta näyttävään sivustoon, kommenttiin tai linkkiin, arvioi kuka sen takana on, voiko lähteeseen luottaa ja miksi sellaista tietoa välitetään.

Jos tuttava intoilee somesta löytämästään uutisesta, joka on valetta, osoita, että tuo on puppua.

Venäjä haluaa muokata mielipideilmastoa monella tavalla.

Sen etu ovat esimerkiksi keskustelut ja valeuutiset, joissa vahvistetaan salaliittoteorioita suomalaisia viranomaisia ja mediaa kohtaan, lietsotaan EU-vastaisuutta ja varoitetaan maahanmuuttajista, seksuaalivähemmistöistä ja naisten ylivallasta

Riiheläisen mukaan suomalaisesta luottamusyhteiskunnasta tulisi pitää kiinni.

— Esimerkiksi perinteinen media ja viranomaiset ovat Suomessa luotettavia tietolähteitä. Jos virheitä tulee, ne korjataan. Luottamus ei tarkoita, etteikö voisi olla eri mieltä.

Riiheläinen kehottaa malttiin. Puntaroi eri tietoja ja niiden lähteitä, ennen kuin muodostat oman mielipiteesi.

— Jos tuttava intoilee somesta löytämästään uutisesta, joka on valetta, osoita, että tuo on puppua.

Riiheläinen muistuttaa, ettei Venäjän valtion toimia ei pidä sekoittaa venäläisiin ihmisiin. On hyvä, jos tavallisilla kansalaisilla on paljon yhteyksiä keskenään.

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 138
 • Liked: 13897
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #536 : 13.11.2017, 15:59:35 »
Minusta tämä vouhotus näistä valeuutisista ja vaikuttamisista menee ihan överiksi. Voi olla, että Pietarissa tosiaan on Ulitsa Savushkinalla joku trollitehdas. Viimeksi ajoin vain ohi, en käynyt katsomassa. Miettikää nyt, jos törmäätte Suomi24:ssa tällaiseen "uutiseen":
Lainaus
Нjuva finlandijassa asujuva! Venäja ei ole mita ottanu Krim, kaiki tiedo media olla CIA agenti. Яaja olla paikalla, kuka ei tehny mita ei ainaka vjenäljäiset, vain pjaha Amerika sano alka usko Amerika.
Kehen tällainen sitten oikein uppoaa, kysyn vaan? Ja tämäkö on sitä tehokasta vaikuttamista, millä käännetään kaikkien äänestäjien päät vaaleissa, hä?
Lohjan persut

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 976
 • Liked: 9313
 • A pox on both your houses.
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #537 : 13.11.2017, 17:06:27 »
MV??!!: Kuka on Jessikka Aron miljardööriystävä Bill Browder?
MV??!!: Huumetuomittu Jessikka Aro oli Naton turvallisuuskonferenssin pääpanelisti!
MV??!!: USA:n sotilastiedustelun ja informaatiosodan viranomainen Jessikka Aron työparina

Sillä ei mielestäni ole merkitystä, että vaihtoehtomedia on tuonut julki nämä kytkökset. Se, että MV-lehti, Magneettimedia tai Vastavalkea ovat muun muassa kertoneet toimittaja Aron rahakkaista ystävistä, ei ole todiste näiden medioiden ruplarahoitteisuudesta.

Minun mielestäni on lupa hämmästellä, miten suomalainen tytöntyllerö, joka ei käsittääkseni ole (vielä) edes valmistunut toimittajan ammattiin, tapaa niinkin vaikutusvaltaisia henkilöitä kuin Bill Browder ja puhuu niinkin vaikutusvaltaisissa tilaisuuksissa kuin Naton turvallisuuskonferenssi. En keksi tälle mitään muuta perustetta kuin sen, että Jessikka Aro kertoo sellaisia tarinoita kuin hänen odotetaan kertovan. Kannattaa kysyä itseltään, miksi monimiljardööri Bill Browder, joka ensin oli Putinin hyvä ystävä ja nyt vihollinen, kaveeraa ammatillisesti varsin kokemattoman suomalaisen toimittajatyttösen kanssa. Antaako hän ohjeita, mitä Aron pitää lukijoilleen kertoa?

Sakerilla oli taannoin juttua Browderin Billistä:

How my book unmasking Bill Browder was censored by Amazon by Alex Krainer
https://thesaker.is/how-my-book-unmasking-bill-browder-was-censored-by-amazon-by-alex-krainer/
Lainaus
“I always say the truth is best even when we find it unpleasant. Any rat in a sewer can lie. It’s how rats are. It’s what makes them rats. But a human doesn’t run and hide in dark places, because he’s something more. Lying is the most personal act of cowardice there is.” ― Nancy Farmer, “The House of the Scorpion”

In January 2015 I received a book titled “Red Notice” written by Bill Browder, once a hedge fund manager running Hermitage Capital the largest foreign-owned hedge fund in Russia. In the past, my path had crossed with Browder’s on two occasions. In 2005, I was invited to his presentation, only days before he was expelled from Russia. On that occasion Browder surprised me because he was the first credible person I ever heard speaking positively about Vladimir Putin. The next time I met Browder was in 2010 during an investment conference in Monaco. This time he was very anti-Putin. When I received his book, it was recommended to me as an excellent read.

Through his book, Browder presents himself in glowing colors. By contrast, he portrays Russia as a sinister, backward tyranny and President Putin as the greediest, most ruthless tyrant since Genghis Khan. The book’s main plot shapes up as an appealing story about the struggle of good against evil, about a lone maverick (Browder himself), taking on a powerful network of dangerous criminals and corrupt government officials in selfless pursuit of justice. It would be a beautiful story – if only it were true.

I was familiar with Parts of Browder’s story, so his tale seemed fishy to me. A few days after reading it I had to re-read it from the beginning. Sure enough, I discovered quite a number of things that didn’t add up which prompted me to do some research of my own. Much about it bothered me enough that I ended up writing a whole book which I titled “The Killing of William Browder: Deconstructing Bill Browder’s Dangerous Deception.” In August of this year I finally finished it and self-published it on Amazon.com.

My book’s main object is to unmask Browder’s brazen and dangerous deception. Beyond this, I’ve also sought to put his story into proper context by including a rather detailed account of the relevant events that led to the collapse of the USSR, Russia’s subsequent transition from Communism to Capitalism and what 17 years of Vladimir Putin’s leadership have changed. I’ve also included a section discussing the person and character of Vladimir Putin (since Browder relentlessly demonizes him). The book’s last chapter discusses the history of the relations between the U.S. and Russia from the beginnings of the 19th century, including the U.S. Civil War when Russia came to Abraham Lincoln’s aid and played the key role in preserving the Union and what the future relations between the U.S. and Russia might, or should be.
(jatkuu artikkelissa)

Koko kirja on ladattavissa seuraavassa artikkelissa olevasta linkistä:

Update _ Killing of William Browder: Bill Browder’s Dangerous Deception – review by The Saker
http://thesaker.is/cooperative-authors-the-killing-of-william-browder-deconstructing-bill-browders-dangerous-deception-alex-krainer-with-review-by-the-saker/
Lainaus
The Saker:  Today I want to introduce you to a book whose importance simply cannot be overstated: The Killing of William Browder: Deconstructing Bill Browder’s Dangerous Deception by Alex Krainer.  I consider that book as a *must read* for any person trying to understand modern Russia and where the new Cold War with Russia came from.

Most of you must have heard of the Magnitsky Act or even maybe of William Browder himself. You probably know that Browder was a British businessman who founded Hermitage Capital Management investment fund which Sergei Magnitsky represented as a lawyer and auditor.  Finally, you must have heard that Magnitsky died (was killed) in a Russian jail while Browder was placed by the Russian government on a black list and denied entry.  For the vast majority of you, that is probably as much thought as you ever gave this topic and I have to confess that this is also true for me.  I never  bothered really researching this issue because I knew the context so well that this, by itself, gave me a quasi-certitude that I knew what had happened.  Still, when I read this book I was amazed at the fantastically detailed account Krainer provides to what is really an amazing story.

In his book Alex Krainer offers us the truth and truly shows us how deep the rabbit hole goes.
(jatkuu artikkelissa)

En ole kirjaa vielä kerennyt lukemaan, vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta.
NOVUS ORDO HOMMARUM

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17563
 • covfefe
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #538 : 28.11.2017, 19:29:02 »
Pv tutkimuksessa jota ei ole varsinaisesti edes julkaistu, käsitellään Pietarissa olevaa kyberkeskusta, jossa arvioiden mukaan 400 suomenkielistä henkilöä palkkaa vastaan tuottaa Suomen valtiolle haitallista informaatiota. Nämä toimijat pyrkivät kovasti julkaisemaan sosiaalisessa mediassa asioita joiden väitetään olevan kybervaikuttamisen kannalta lähes sotatoimia.

Onko tämä edes loogista tai järkevää?

Mitä etua Putinin (tai Venäjän) hallinnossa toimivat kun viestivät kovasti valheita sosiaalisessa mediassa?

Miten tällainen toiminta voisi edes teoriassa vaikuttaa Suomeen?

Onko pv mennyt kyberuhkien suunnalla kuten pm sotaharjoitusten suhteen, laukalle?

Jos nyt kuvitellaan että Venäjällä asuva suomenkielinen haluaa viestittää kyberviestin Suomeen palvellakseen maansa hallintoa, niin millainen tämä viesti olisi ja mitä sillä saadaan aikaan, paitsi upi:n supon tai pv täydellisen paniikin? Vai onko niin että väärien mielipiteiden esittäminen täyttää kyberhyökkäyksen määritelmän.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 102
 • Liked: 16299
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #539 : 28.11.2017, 19:33:28 »
Pv tutkimuksessa jota ei ole varsinaisesti edes julkaistu, käsitellään Pietarissa olevaa kyberkeskusta, jossa arvioiden mukaan 400 suomenkielistä henkilöä palkkaa vastaan tuottaa Suomen valtiolle haitallista informaatiota. Nämä toimijat pyrkivät kovasti julkaisemaan sosiaalisessa mediassa asioita joiden väitetään olevan kybervaikuttamisen kannalta lähes sotatoimia.

Onko tämä edes loogista tai järkevää?

Tuo 400 henkeä kuulostaa kyllä epäilyttävän suurelta luvulta. Jos pelkästään Suomea kohtaan on 400 suomenkielistä henkilöä palkattuna, niin paljonko kaikkia länsimaita vastaan on palkattuna näiden maiden kieltä osaavia? Onko kyseisessä keskuksessa oikeasti tilaa näin suurille ihmismäärille, mistä nämä on saatu haalittua, paljonko palkkoihin menee rahaa jne?

Sinällään uskon hyvin sen, että palkattuja propagandisteja on niin Venäjällä, Kiinassa kuin myös länsimaissakin. Osa ulkomaille vaikuttamista varten, osa kotimaan vaikuttamiseen. Näiden olemassaolostahan on olemassa todisteitakin.

PS, onko kyse tästä Pietarin trollitehtaana tunnetusta paikasta osoitteessa Savuškininkatu 55? Jos tuolla olisi kaikki eri maihin kohdistuva proagandatuotanto, on vaikea kuvitella että sinne aivan valtavaa ihmismäärää mahtuisi. Rakennuksessa on 4500 neliömetriä YLEn jutun mukaan. Myös palkkamäärästä voi päätellä jotain työntekijöiden määrästä:

Yle Pietarin trollitehtaalla – Näin Venäjän propagandaa rustataan kellon ympäri
https://yle.fi/uutiset/3-7804386

Lainaus
Toiminta on kuitenkin hyvin kallista. Viimevuotisen työntekijämäärän perusteella yhtiön kuukausittainen palkkasumma noussee yli sataan tuhanteen euroon.

Muista kiinteistä kustannuksista ei ole tietoja, mutta koko rakennuksen 4500 neliömetristä on pyydetty nyt jo vanhentuneen kiinteistönvälitysilmoituksen mukaan kolmen miljoonan ruplan eli nykykurssilla 40 000 euron kuukausivuokraa.
« Viimeksi muokattu: 28.11.2017, 19:41:42 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Tagit: