Kirjoittaja Aihe: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?  (Luettu 75132 kertaa)

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 308
 • Liked: 13598
Venäjän vaikutus Suomessa ja muualla euroopassa
« Vastaus #600 : 14.03.2018, 10:36:10 »
Aloituksiin on saatava jämäkämpi ote ja enemmän omia mielipiteitä tai johdantoa, joista keskustella. Tämä aloitus oli tyylilajiltaan "Doesnt anyone think about children"-tyyppinen, johon on todennäköisesti vaikea saada mitään järkevää keskustelua jatkoksi.

Harmi ettemme ole saaneet esimerkiksi Perussuomalaisissa toimivaa Venäjän historian dosenttia, Arto Luukkasta, tekemään jotain tämäntyyppistä. Halla-ahollakin lienee aiheesta jonkin verran tietämystä, mutta hän lienee aika kiireellinen muunkin politiikan parissa.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 935
 • Liked: 13217
 • Lohjan persut
Vs: Itäveli
« Vastaus #601 : 14.03.2018, 11:17:24 »
Jos palataan aiheeseen eli siihen miten Nykyneukkula vaikuttaa, niin nostan esille yhden jutun ja se on tämä hinttilaki. Modet voi valvoa, ettei lipsahda. Kyseessä on malliesimerkki siitä, miten saadaan win-win-win-tilanne aikaan sillä, että säädetään joku sinänsä merkityksetön laki, jolla saadaan sitten iso vaikutus aikaan pelkästään sisäpoliittiseen käyttöön.

Nykyneukkulan kansa on monissa asioissa aivan täysiä idiootteja ja täysin valtiopropagandan vietävissä. Paljon kohuttu hinttilaki ei aiheuttanut juurikaan mitään edes homoille. Tämä siksi, että neukut oli jo valmiiksi homovihaajia ilman mitään lakia. Tällä lailla saatiin kuitenkin aikaan se, että neukut hurrasivat kuinka Putler on samaa mieltä kuin normi kaduntallaaja, kannatus nousee. Samoin neukuille hyvin merkittävään ortodoksiseen kirkkoon saatiin vielä paremmat välit. Samaan aikaan kuitenkin neukut tiesivät, että hinttiasiat on kuin punainen vaate länsimedialle. Ja niin kävi. Länsimedia hyppi taas seinille ja kaikki huusivat kuinka suurin piirtein homoja ollaan nyt kaasuttamassa.

Kun media ja eliitti hyppi seinille, niin taas päästiin sanomaan kuinka kaikki on neukkuja vastaan. Samoin päästiin kuvaamaan Arhinmäkeä Sothissa homolipun kanssa ja voitiin kertoa kuinka Nykyneukkula on paha sodomiitti ja pedofiili (Nykyneukkulassa homoilu yhdistetään pedofiliaan joka kertoo sivistystasosta aika paljon). Tällä saatiin taas vastakkainasettelua ja mielikuvaa siitä, että Nykyneukkula on se joka on muka ainoa hyvä.

Tämän ne osaa kyllä hyvin, luoda sinänsä merkityksettömästä asiasta kauhea haloo, vastakkainasettelu ja kääntää keskustelu pois vaikka elintasosta. Koska eivät pysty vaikuttamaan taloudessa tai oikeasti millään valeuutisilla länsimaihin, niin pitää järjestää joku tempaus mistä lännen idioottimedia ja idioottieliitti hyppii seinille.
N niin kuin nuiva.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #602 : 14.03.2018, 16:38:23 »
Monesta syystä olisi kuitenkin tarvetta nostaa Venäjää enemmän esiin keskusteluissa -- ja muussakin mielessä kuin pelkästään vastavoimana eurostososialismille --. Venäjällä on kuitenkin yli 1000 kilometriä maarajaa oman maamme kanssa. Silti siitä puhutaan vähän. Norjalla melkein yhtä paljon rahaa, mutta siitä ei puhuta yhtään -- ei edes vastavoimana Eurostoliitolle, vaikka Norjan malli paljon kelvollisempi vaihtoehto olisi sosialismin jälkeiselle ajalle kuin Venäjän malli --. Ruotsista puhutaan jo enemmän ja natsi-Saksasta ja amerikasta. Näistä puhutaan ihan liikaa suhteessa niiden merkitykseen Suomen kannalta.

Silti on mahdotonta puhua Venäjästä suoraan eurostososialistien rummutettuaan siitä syyllistä kaikkeen Eurostoliiton epäonnistumiseen. En pidä Eurostoliittoa niinkään koulukiusaajana kuin katkeroituneen häviäjänä, joka selittelee, ettei itsessä ole mitään vikaa, mutta kun iso paha susi pilaa kaiken. Tästä syystä on aina tarpeen puhdistaa Venäjään kohdistuvat syytökset ja osoittaa syyllisen olevan Eurostoliitto itse. Tätä tarkoitan sosialistisen lehdistön tunteellisen propagandan pilaavalla vaikutuksella; se pakottaa puhumaan Venäjästä hyvää, jos ei hyväksy eurostososialistien valheita selitykseksi Eurostoliiton ongelmille. Italian vaalien jälkeenkin sosialistit keksivät Venäjän pyrkineen saamaan italialaiset keskustelemaan matuvyöryn haitoista somessa. Sosialistien mielestä Eurostoliiton epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka eli Italiaan tulleet puolimiljoonaa haittamatua, jotka häiriköivät kaduilla ja vaaleja ennenkin paloittelumurhasivat jonkun nuoren tytön, eivät voi mitenkään olla aiheuttanut itsestään italiaisten protestimielialaa. Nykyään on jo lähtökohtaisesti aivan turha yrittää aloittaa asiallista keskustelua esimerkiksi yle-lehden valeuutisen pohjalta; siinä pitäisi ensin pystyä vakuuttamaan yle-lehden luotettavuus, ja se tehtävä veisi jo itsessään vuoden -- ja vasta sen jälkeen voitaisiin alkaa puhua asiasta --.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 529
 • Liked: 4636
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #603 : 14.03.2018, 18:58:59 »
Lainaus
Nato harjoittelee sissisotaa Baltiassa

Yhdysvaltojen Euroopan joukot harjoittelivat taistelua ylivoimaista vihollista vastaan.

Yhdysvaltojen armeija on julkaissut kuvia, jotka kertovat Euroopan Nato-joukkojen varautuvan epäsymmetriseen sodankäyntiin Baltiassa Venäjän rajalla.

Tämän vuoden Allied Spirit VIII -harjoituksesta julkaistuissa kuvissa näkyy amerikkalaisia erikoisjoukkojen sotilaita harjoittelemassa yhdessä Liettuan KASP-vapaaehtoisjoukkojen kanssa. Kuvia löytyy tämän linkin takaa.

Joukot harjoittelivat sissisotaa. Harjoituksissa tehtiin väijytyksiä sotilasajoneuvokolonnille ja harjoiteltiin matalalla lentävien lentokoneiden ja helikopterien pudottamista olalta ammuttavilla ilmatorjuntaohjuksilla. Sotilaat vaikuttavat myös suorittaneen erilaisia tiedusteluharjoituksia, joissa käytettiin siviiliajoneuvoja.

Asiasta uutisoivan War Zonen mukaan ei sinänsä ole epätavallista, että amerikkalaiset erikoisjoukot harjoittelevat taistelua vihollislinjojen takana. Mielenkiintoisen sissisotaharjoituksista tekee kuitenkin se, että niitä suoritettiin osana muuten täysin tavanomaista Naton harjoitusta, jonka tarkoituksena on harjoitella suuren mittakaavan yhteistyötä puolustusliiton jäsenten välillä.

Allied Spirit VIII alkoi tammikuun 15. päivänä ja se päättyi helmikuun 5. päivänä, Harjoitukseen osallistui kaikkiaan 4 100 sotilasta Yhdysvalloista, Albaniasta, Kanadasta, Tshekin tasavallasta, Tansasta, Italiasta, Liettuasta, Puolasta, Romaniasta ja Britanniasta. Harjoitusta johdettiin Saksan Hohenfelsistä.

Yhdysvaltojen hallintoa lähellä oleva RAND Corporation -ajatushautomo herätti pienimuotoista kohua vuonna 2016 julkistamallaan arviolla Baltian puolustuskyvystä.

Verkkouutiset kertoi kattaviin sotapeleihin perustuvasta raportista tässä. Sen mukaan Venäjän joukot saavuttaisivat Viron ja Latvian pääkaupungit halutessaan hitaimmillaankin jo 60 tunnissa.

Kaikissa sotapeleissä päädyttiin samaan lopputulokseen. Baltian puolustukset eivät kestäisi Natonkaan tukemina kuin pari vuorokautta.

Raportin mukaan Nato voisi aloittaa Baltian vapauttamiseksi verisen vastahyökkäyksen – johon sisältyisi tilanteen eskaloitumisen riski, eskaloida tilanteen heti itse tai tyytyä ainakin tilapäiseen tappioon. Viimeisellä vaihtoehdolla olisi RAND Corporationin mukaan kuitenkin todennäköisesti tuhoisat seuraukset koko puolustusliitolle ja myös Baltian asukkaille.

Keskeisimmät syyt Venäjän nopeaan voittoon löytyvät raportin mukaan yksinkertaisesti sen joukkojen ylivoimaisesta määrästä ja tulivoimasta Baltiassa ja sen lähistöllä sijaitseviin Naton joukkoihin nähden. Toinen merkittävä tekijä on Venäjää suosiva maasto ja lyhyet etäisyydet Venäjän ja keskeisten Baltian kohteiden kuten maiden pääkaupunkien välillä. Natoa taas vaivaa hitaus.

Yhdysvaltojen Euroopan joukkojen silloinen komentaja, kenraali Ben Hodges varoitti viime syksynä, että jo yksin rajanylityksien vaatima byrokratia voisi pahimmillaan estää Naton nopean toiminnan joukkoja vastaamasta akuuttiin uhkaan riittävän nopeasti.

Hodges toivoi Eurooppaan eräänlaista ”sotilaallista Schengen-aluetta”. Tätä ajatusta tuetaan muun muassa Baltiassa. Tavoittena olisi yhteinen käytäntö Nato-kaluston siirtämiseen rajojen yli.

Kenraali Hodgesin mukaan Naton kärkijoukot saadaan nykyisellään mihin tahansa Euroopan liittolaismaahan vasta muutamassa päivässä. Hänen mukaansa uhkaan Euroopassa pitäisi pystyä vastaamaan 48 tunnissa.

Hitauteen on pyritty puuttumaan muun muassa Itä-Eurooppaa ja eritoten Baltiaa puolustamaan luodulla uudella monikansallisella MND-NE (Multinational Division North-East) -divisioonalla. Se veti ensimmäistä kertaa johtoroolia tämän vuoden Allied Spirit VIII -harjoituksessa.

Epäsymmetrisen sodankäynnin harjoittelu Baltiassa käy sekin järkeen. RAND Corporationin mukaan Venäjä kykenisi tuomaan Baltiassa taistelukentällä 22 pataljoonaa joukkoja läntiseltä sotilasalueeltaan ja Kaliningradista.

Tehokkaasti toimivat ja hyvin aseistetut paikallisten vapaaehtoisten tukemat erikoisjoukot kykenisivät ainakin vaikeuttamaan ylivoimaisen vihollisen maajoukkojen etenemistä, hankkimaan arvokasta tiedustelutietoa ja ostamaan Naton tavanomaisille joukoille lisää aikaa reagoida invaasioon.
Verkkouutiset
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 935
 • Liked: 13217
 • Lohjan persut
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #604 : 14.03.2018, 19:08:48 »
Silti on mahdotonta puhua Venäjästä suoraan eurostososialistien rummutettuaan siitä syyllistä kaikkeen Eurostoliiton epäonnistumiseen. En pidä Eurostoliittoa niinkään koulukiusaajana kuin katkeroituneen häviäjänä, joka selittelee, ettei itsessä ole mitään vikaa, mutta kun iso paha susi pilaa kaiken.
Jasså. Missäs on yksikin tällainen puheenvuoro, jossa EU pitäisi Nykyneukkulaa syyllisenä kaikkeen epäonnistumiseensa? (Joitakin hullujen horinoita on siitä, että trollit olisivat riganneet vaaleja, mutta ne nyt on aivan puutaheinää.)

Asia on juuri päinvastoin. Ei sivistysmaat syytä omista ongelmistaan Nykyneukkulaa, mutta samaan aikaan monista (ei kaikista) Nykyneukkulan ongelmista Kremlin propagandatuutti kyllä syyttää sivistysvaltioita.
N niin kuin nuiva.

Paroni

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 45
 • Liked: 18
 • Maltillinen taistelija
Vs: Venäjän vaikutus Suomessa ja muualla euroopassa
« Vastaus #605 : 14.03.2018, 20:00:21 »
Aloituksiin on saatava jämäkämpi ote ja enemmän omia mielipiteitä tai johdantoa, joista keskustella. Tämä aloitus oli tyylilajiltaan "Doesnt anyone think about children"-tyyppinen, johon on todennäköisesti vaikea saada mitään järkevää keskustelua jatkoksi.

Harmi ettemme ole saaneet esimerkiksi Perussuomalaisissa toimivaa Venäjän historian dosenttia, Arto Luukkasta, tekemään jotain tämäntyyppistä. Halla-ahollakin lienee aiheesta jonkin verran tietämystä, mutta hän lienee aika kiireellinen muunkin politiikan parissa.

Kiitos vinkistä. Tässä pitää ottaa hieman huomioon että vaikka olen jo pitkään Hommaa seurannut, niin en ole vielä kirjoitellut kovin paljon asioista. Sitä oppii kun tekee. Homma näytti olevansa perinteinen nettialusta. Ensin hyökkäillään ja huudellaan herjoja. Viha on läsnä. Onneksi itse 20 vuotta+ keskusteluihin osallistuneena nahka on paksu.  ;D

Kiitos modeille yhdistämisistä. Pitäkää mielessä se oma alue vielä! <3 Lupaan olla parempi aloittaja uusissa asioissa.

Aiheeseen.

Ei Venäjä ole väärässä kaikissa asioissa! Islamistien uhkien hallinnasta Venäjällä on paljon pidempi historia kuin Euroopalla. Mikä itseäni eniten ärsyttää on todellisen eliitin yksinvalta politiikassa, häikäilemättömät keinot paaluttaa valtaa, hyökkäykset lähialueita vastaan ja niistä valehtelu.

Venäjä on toki kärsinyt krapulaansa supervalta-ajoista ja taloudellisesti heikosta tilanteestaan. Aina kun on mahdollisuus osoittaa olevansa kuitenkin suurvalta, siihen tunnutaan tarttuvan (ja usein se esiintyy negatiivisena ainakin minulle).

Ulkopolitiikka sisäpolitiikan propagandavälineenä tuntuu olevan mikä toimii.

Olen itse seurannut näitä Internet Research Agency (https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Research_Agency) operaattoreiden metsästykseen keskittyneitä aiheita. Minusta puhe trolleista aliarvioi näiden toimijoiden ammattitaitoa, tarkoitusta ja poliittisesti tuettua agendaa. Tästä olisi kiva jakaa hieman tietoja joihin on törmännyt.


« Viimeksi muokattu: 14.03.2018, 20:04:49 kirjoittanut Paroni »

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 933
 • Liked: 2444
Vs: Venäjän vaikutus Suomessa ja muualla euroopassa
« Vastaus #606 : 14.03.2018, 20:32:45 »
...
Olen itse seurannut näitä Internet Research Agency (https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Research_Agency) operaattoreiden metsästykseen keskittyneitä aiheita. Minusta puhe trolleista aliarvioi näiden toimijoiden ammattitaitoa, tarkoitusta ja poliittisesti tuettua agendaa. Tästä olisi kiva jakaa hieman tietoja joihin on törmännyt.

Ilman muuta aiheesta olisi kiva saada lisää tietoa.

Tottakai trollien osaavin porukka on sangen osaavaa ja varsin hyvin tukiresurssein tuettu.

Vaan aika vaikea tietoa on saada, ellei sitä itse ensin anna ...  :P

Paroni

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 45
 • Liked: 18
 • Maltillinen taistelija
Vs: Venäjän vaikutus Suomessa ja muualla euroopassa
« Vastaus #607 : 14.03.2018, 20:37:55 »
...
Olen itse seurannut näitä Internet Research Agency (https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Research_Agency) operaattoreiden metsästykseen keskittyneitä aiheita. Minusta puhe trolleista aliarvioi näiden toimijoiden ammattitaitoa, tarkoitusta ja poliittisesti tuettua agendaa. Tästä olisi kiva jakaa hieman tietoja joihin on törmännyt.

Ilman muuta aiheesta olisi kiva saada lisää tietoa.

Tottakai trollien osaavin porukka on sangen osaavaa ja varsin hyvin tukiresurssein tuettu.

Vaan aika vaikea tietoa on saada, ellei sitä itse ensin anna ...  :P

No itse törmäsin viime vuonna aluksi tällaiseen: https://dashboard.securingdemocracy.org/

Nyt pitää muistaa että tiedän saitista ja sen tavoitteista ja sidosryhmistä vain sen mitä Jenkit ovat siitä kertoneet:
* https://www.washingtonpost.com/news/josh-rogin/wp/2017/07/11/national-security-figures-launch-project-to-counter-russian-mischief/?utm_term=.6423ee747338
* https://en.wikipedia.org/wiki/Alliance_for_Securing_Democracy

Olen myös itse todistanut Twitterbottien toimintaa kun ne ovat seuranneet poliitikoita seuraajalistan perusteella yhä alemmas ja alemmas kohti virkamieskuntaa ja operatiivisia henkilöitä. Paljon näyttää kiinnostavan Oululaisen virkamiehen postaukset feikkiprofiilia jenkeistä...

(EDIT)
Lisään tähän nyt ihan jos jollakin on mielenkiintoa tätä ilmiötä kohtaan:

Otin random poliitikon suomesta ja katsoin seuraajalistaa Twitterissä. Ensimmäisenä putkahti tällainen:
@Alk36356244. Hän seuraa about 1400 ihmistä ja hänellä on 40 seuraajaa. Osa hänen seuraajistaan on puoluesihteeriä ja Apu-lehteä jne eli tahoja jotka automaattisesti seuraavat jos joku seuraa häntä. Tällaisia löytyy loputtomasti. Tämä tili ei ole koskaan mitään tweetannut.

Jotenkin tuntuu siltä että kyse on verkostojen kartoituksesta. Kuka seuraa ketä jne. En tunne twitteriä täysin tarkkaan, mutta saako siellä jos joku sinua seuraa jotain lisänäkyvyyttä tms. Ainakin uskottavuutta saa, kuten Oulun feikki strategiaprofiili todisti. (Oulu 2026 official nimisen profiilin loi eräs taho jolla ei kaupunkin kanssa ollut mitään tekemistä, tälle sitten hankittiin seuraajiksi oikeita tahoja ja homma levisi).

En tiedä mitä tällä kalastelulla lopulta on tarkoitus tehdä, mutta tuo kartoitus ja ehkä sitten jossakin vaiheessa kun seuraajia saadaan tarpeeksi, voidaan tehdä jotain (?).« Viimeksi muokattu: 14.03.2018, 21:18:38 kirjoittanut Paroni »

Paroni

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 45
 • Liked: 18
 • Maltillinen taistelija
Vs: Venäjän vaikutus Suomessa ja muualla euroopassa
« Vastaus #608 : 14.03.2018, 21:33:41 »
Se onkin sitten kokonaan eri asia, onko sillä mitään merkitystä ihmisten äänestyskäyttäytymiseen ja siihen sanoisin, ettei ole lainkaan merkitystä. Tätä vaikuttamisyritystä ei kuitenkaan tehdä siitä syystä, että Nykyneukkula saisi mieleisensä vaalituloksen, vaan sisäpoliittisista syistä.

Tuossa olet täysin oikeassa että sisäpoliittisista syistä. Yritän katsella enemmän tuloksia siitä miten voidaan vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen tekemällä asioita somessa. Väitteesi ettei sillä ole mitään merkitystä kuulostaa itselleni väärältä johtopäätökseltä.


Tämä on vajakkien ja eliitin kannalta aina helppoa, käyttää vakiomantraa, aivan samalla tavalla kuin keharit käyttää rasismi-korttia. Kun Italiassa 75% äänestää populistia, niin eliitti ja vajakit ei mieti lainkaan mikä heidän omassa politiikassaan on mennyt pieleen kun näin kävi, vaan keksitään helppo selitys: Putte-possu vaikutti tulokseen. Ihan samalla tavalla kuin keharien perseillessä ei eliitin ja vajakkien tarvitse miettiä, että onko kehareissa jotakin vikana, kun kansan reaktion voi selittää vain rasismikortilla.


Ihan mielenkiinnosta: Miksi käytät termejä vajakki ja kehari? Onko se siistiä kun saa puhua niinku teini 90-luvulta? Tekee lukemisesta tosi vihamielisen tekstin lukemista ymmärtämättä miksi vihaat vajakkeja ja kehareita.


Ensinäkin, nämä trollit eivät edes osaa mitään muuta kieltä kuin venäjää. Jo siitä pystyy päättelemään, että ei niillä ole mitään vaikutusta äänestyskäyttäytymiseen.LOL! Lähde?

Oikeassa olet mielestäni siitä että yksi tavoite ja etenkin minimitavoite on saada ihmiset huutamaan venäjää vastaan. Tämähän on vanhimpia keinoja yhdistää omia rivejä. En kuitenkaan usko että tämä on se päätavoite. Uskonasioita.
Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 272
 • Liked: 6469
 • Nato-haukka
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #609 : 14.03.2018, 21:34:48 »
Suomi on ainoa suomettunut valtio Euroopassa.  Siksi Suomea pitää arvioida eri kriteereillä kuin aidosti itsenäisiä eurooppalaisia maita.  Esim. sellaisia kuin Viro, Puola ja Tsekki.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 935
 • Liked: 13217
 • Lohjan persut
Vs: Venäjän vaikutus Suomessa ja muualla euroopassa
« Vastaus #610 : 14.03.2018, 23:26:49 »
Väitteesi ettei sillä ole mitään merkitystä kuulostaa itselleni väärältä johtopäätökseltä.
Korjataan, sillä on mitätön merkitys. Varsinkin suomalainen ei varmasti usko, jos joku huutaa netissä oman ryhmän olevan paha ja imperialistin hyvä.

Lainaus
Ihan mielenkiinnosta: Miksi käytät termejä vajakki ja kehari? Onko se siistiä kun saa puhua niinku teini 90-luvulta? Tekee lukemisesta tosi vihamielisen tekstin lukemista ymmärtämättä miksi vihaat vajakkeja ja kehareita.
Hommassa Homman tavalla, älä takerru sanoihin vaan sanomaan. Tiedän, ettei aina pitäisi käyttää tuollaista kieltä, mutta en lähde tekstini kauneudesta vääntämään.

Lainaus
LOL! Lähde?

Oikeassa olet mielestäni siitä että yksi tavoite ja etenkin minimitavoite on saada ihmiset huutamaan venäjää vastaan. Tämähän on vanhimpia keinoja yhdistää omia rivejä. En kuitenkaan usko että tämä on se päätavoite. Uskonasioita.
Otetaan esimerkiksi Suomen suurin poliittinen foorumi, Hommaforum. Eipä ole täällä näkynyt kuin yksi venäläisen IP:n omaava trolliviesti ja sekin heikolla englannilla naputeltu.

Mitä tulee siihen, että mikä on tavoite, niin sen tietää Putler&kumppanit. Kyseessä on win-win-win-tilanteen yritys ja jos onnistuu vain win-win, niin sekin on jo paljon. Pikku trollailussa heillä ei juuri ole hävittävää, vaan pelkästään sisäpoliittisesti voitettavaa. Tulos riippuu siitä, miten syvälle länsimedia nielaisee syötin.
N niin kuin nuiva.

Paroni

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 45
 • Liked: 18
 • Maltillinen taistelija
Vs: Venäjän vaikutus Suomessa ja muualla euroopassa
« Vastaus #611 : 15.03.2018, 00:26:23 »
Korjataan, sillä on mitätön merkitys. Varsinkin suomalainen ei varmasti usko, jos joku huutaa netissä oman ryhmän olevan paha ja imperialistin hyvä.

Näinkö uskot että tämä vaikuttaminen tapahtuu? Oma ryhmä paha, imperialisti hyvä? Mikä helvetin imperialisti? :D

Lainaus
Otetaan esimerkiksi Suomen suurin poliittinen foorumi, Hommaforum. Eipä ole täällä näkynyt kuin yksi venäläisen IP:n omaava trolliviesti ja sekin heikolla englannilla naputeltu.

En ota kantaa foorumin merkitykseen. Ensinnäkään IP:n pohjalta ei oikein voi mitään päätellä. Toisaalta jos teet johtopäätöksesi näin uskomattoman heikolta pohjalta että kielestä huomaat jotain, niin olet ihan pihalla.

Onkohan täällä ketään joka ei ole ihan salaliittohurahtanut tai sitten täysin tietämätön näistä asioista joka osallistuisi keskusteluun enää? Tähän mennessä ei vakuuta.


internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 935
 • Liked: 13217
 • Lohjan persut
Vs: Venäjän vaikutus Suomessa ja muualla euroopassa
« Vastaus #612 : 15.03.2018, 01:32:06 »
Näinkö uskot että tämä vaikuttaminen tapahtuu? Oma ryhmä paha, imperialisti hyvä? Mikä helvetin imperialisti? :D
Jos kerran äänestäjiin pitää vaikuttaa, niin ei se millään telepaattisella yhteydellä onnistu. Ensin pitäisi saada äänestäjälle se viesti, sen pitäisi olla hänen ymmärtämällään kielellä, sen pitäisi tavoittaa todella monia äänestäjiä ja sitten vielä saada moni äänestäjä äänestämään tavoitellulla tavalla, että se heilauttaisi vaalitulosta. Tähän ei riitä muutama нuоиоllа кiеlеllä naputeltu viesti tai botti.

Imperialisti on sellainen, joka rosvoaa toisen maita ja mantuja. Googlaa vaikka sana Krim niin löydät imperialismista tietoa ihan suomeksikin.

Lainaus
En ota kantaa foorumin merkitykseen. Ensinnäkään IP:n pohjalta ei oikein voi mitään päätellä. Toisaalta jos teet johtopäätöksesi näin uskomattoman heikolta pohjalta että kielestä huomaat jotain, niin olet ihan pihalla.

Onkohan täällä ketään joka ei ole ihan salaliittohurahtanut tai sitten täysin tietämätön näistä asioista joka osallistuisi keskusteluun enää? Tähän mennessä ei vakuuta.
Suomen suurimmalle poliittiselle forumille on siis tullut yksi (1) tuollainen viesti. Ei sillä paljoa vaalituloksia hetkautella, edes täällä, missä meillä on kuulemma voimaa valita jopa puolueen puheenjohtajia ja melkein kaataa hallituksia (huumoria).

Kyseessähän on samantyylinen vouhotus kuin rasifismissa. Siitäkin huudetaan aivan älyttömästi mokuttajien ja median toimesta, vaikka sitä ei juurikaan esiinny. Minä ainakin olen huomannut tällaisen asian, mutta ehkä se ei sinua vakuuta. Rasifismia on melkein joka kiven ja kannon takana, se on kuulemma kamala ongelma, sitä torjumaan on valjastettu hirveä määrä kaikenlaista, vaikkei rasifismia näy juuri missään. Aivan samalla tavalla, samat tahot huutaa kuinka Venäjästöliitto yrittää heilauttaa vaalituloksia, siitä huudetaan aivan valtavasti, vaikkea tätäkään näe juuri missään. Kumpaakin on kuitenkin olemassa, rasifismia ja neukkuvaikuttamista, mutta sen vaikutus on mitättömän pieni.

Kummassakin asiassa näkyy median ja monikultturistien asenne. He pitävät rahvasta niin tyhminä, että heille on muodostunut päähänpinttymäksi valistaa heidän mielestään tyhmää kansaa, ettei se vaan uskoisi rasifismia tai putlerismia. Heillä on asenteena, että heti kun jossakin näkyy vilahduskin, niin tyhmää kansaa on heti alettava neuvomaan, etteivät he vaan usko. Mittasuhde näiden välillä on valtava. Rasifismista ja putlerismista varoitellaan moninkertaisesti enemmän kuin mitä rasifismia ja putlerismia edes on kansan keskuudessa. Lisäksi vielä yritetään rinnastaa näitä kahta, että rasifismi (lue=nuivuus) ja putlerismi muka kulkisi käsi kädessä, vaikka tämäkään ei todellakaan pidä paikkaansa.

Mutta ei tämäkään sinua vakuuta, koska median rasismi-neukkuvaikuttamis-vouhotus on vain pihalla olevien henkilöiden salaliittoteoriaa.
N niin kuin nuiva.

Paroni

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 45
 • Liked: 18
 • Maltillinen taistelija
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #613 : 20.03.2018, 09:27:55 »

https://www.theguardian.com/news/2018/mar/17/cambridge-analytica-facebook-influence-us-election

https://www.theguardian.com/uk-news/2018/mar/19/cambridge-analytica-execs-boast-dirty-tricks-honey-traps-elections

Vähän aukaistuna:

"The company at the centre of the Facebook data breach boasted of using honey traps, fake news campaigns and operations with ex-spies to swing election campaigns around the world, a new investigation reveals.
Executives from Cambridge Analytica spoke to undercover reporters from Channel 4 News about the dark arts used by the company to help clients, which included entrapping rival candidates in fake bribery stings and hiring prostitutes to seduce them."

"Working with a whistleblower who helped set up Cambridge Analytica, the Observer and Guardian have seen documents and gathered eyewitness reports that lift the lid on the data analytics firm that helped Donald Trump to victory. The company is currently being investigated on both sides of the Atlantic. It is a key subject in two inquiries in the UK - by the Electoral Commission, into the firm's possible role in the EU referendum and the Information Commissioner's Office, into data analytics for political purposes - and one in the US, as part of special counsel Robert Mueller's probe into Trump-Russia collusion."

Lisää hauskaa löytyy joka päivä. Nämä jutut toki koskevat lähinnä UK ja US toimijaa, mutta linkit Venäjälle ovat vahvoja. Siinä mielessä liittyy oleellisesti Venäjän mahdollisiin vaikuttamisoperaatioihin Suomessakin.


sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 068
 • Liked: 8940
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #614 : 20.03.2018, 23:37:14 »
Lisää hauskaa löytyy joka päivä. Nämä jutut toki koskevat lähinnä UK ja US toimijaa, mutta linkit Venäjälle ovat vahvoja. Siinä mielessä liittyy oleellisesti Venäjän mahdollisiin vaikuttamisoperaatioihin Suomessakin.

Voisitko antaa muutaman linkin väitteesi tueksi?

Minä en kyennyt näkemään näiden juttujen perusteella vahvoja linkkejä Venäjän suuntaan. Katselin läpi antamasi sosialistilehti The Guardianin jutun. Siinä kyllä Venäjä useaan kertaan mainitaan. Esimerkiksi sanotaan tämän paljastuksen tulleen viikko amerikan kongressin Venäjä-tutkintojen jälkeen. Minä lisäisin siihen, että paljastus tuli päivän Venäjän presidentin vaalien jälkeen. Kumpikaan väite ole kovin hyvä linkki. Myöskään amerikkalainen yritys Facebook, britannialainen yritys Cambridge Analytica tai edes amerikan presidentin entinen neuvonantaja Bannon ei riitä hyväksi linkiksi Venäjään; ne eivät liity itsessään mitenkään Venäjään.

The Guardianin jutussa nostetaan myös venäläiseltä kuulostava henkilö Aleksandr Kogan, jonka annetaan ymmärtää olevan venäläinen. Hänen väitetään myös saaneen Venäjän valtion apurahan. Googlella löytyneen toisen paikan mukaan hän on kuitenkin syntynyt Moldovassa, asunut Moskovassa seitsemän vuoden ikäiseksi ja tämän jälkeen muuttanut amerikkaan. Näin hän olisi enemmän "neukku" kuin "putinisti". Hän on opiskellut Berkeleyssä ja Hong Kongissä. Tosin hänellä väitetään olevan vierailevan professorin virka Pietarin yliopistossa; tätä hän ei kuitenkaan itse tunnusta. Minusta hän vaikuttaa paljon Neuvostoliiton hajoamista paenneelta erittäin hyvin länsimaihin kotoutuneelta "nettomaksaja" maahanmuuttajalta ja hyvin vähän Venäjän valtion vakoojalta.

Tämä varoitusvärillä tukkansa värjännyt paljastaja, joka on meille nyt myös Suomen sosialistiselta lehdistöstä tuttu, taas vaikuttaa olevan huomattavasti värikkäämpi persoona. Eipä tarvitse kovin hyvä arvaaja olla, että voi arvata hänen kärsineen kurjasta lapsuudesta, myöhemmin mielenterveysongelmista ja lopuksi alkaneen politikoida sosialistisen maailman puolesta. Kaikki tämä on tietenkin totta.

Lainaus
Wylie grew up in British Columbia, Canada. When he was 6 years old, he was abused by a mentally unstable person, The Observer reported. Though the school tried to conceal the issue, a court battle followed.

Wylie said the legal battle was "particularly difficult" for his parents, a doctor and psychiatrist, respectively, "because they had a deeper understanding of what that does to a person long term."

While Wylie's childhood and school career never recovered, Cadwalladr reported, he successfully sued the British Columbia Ministry of Education at the age of 14.

As a result, he forced the agency to change its inclusion policies around bullying.

On top of dealing with years of growing up listening to psychologists, Wylie told The Observer, he was diagnosed with ADHD and dyslexia as a teenager. Wylie reportedly hated school and dropped out at 16, but he developed an appreciation for politics.

He interned at the Canadian Parliament and at 17, he worked for the office of the leader of the Canadian opposition. Former Barack Obama political strategist Ken Strasma then taught 18-year-old Wylie all about microtargeting and data politics, NPR reported.

The following year, Wylie taught himself to code and at 20, he began studying law at the London School of Economics. At 21, he continued his career in politics and worked for the Liberal Democrats in the U.K.

"Politics is like the mob, though," Wylie told The Observer. "You never really leave. I got a call from the Lib Dems. They wanted to upgrade their databases and voter targeting. So, I combined working for them with studying for my degree."

[...]

https://www.cnbc.com/2018/03/19/4-facts-about-facebook-data-whistleblower-christopher-wylie.html

En kyllä vieläkään ymmärrä, mikä järki on ylistää sosialismia ja näitä mielenterveyspotilaita, ja heidän kauttaan yrittää saada Venäjä näyttämään huonolta? Joka kerta kun minä näen tällaisen "läntisen miespussyrioteerin" -- ja tukka varoitusvärillä tottakai -- koen suurta vastenmielisyyttä sosialismia ja Eurostoliittoa kohtaan. Ja kun asiayhteydessä tuodaan Venäjä voimakkaasti esiin, näyttäytyy se poikkeuksellisen hyvänä ja terveenä valtiona, vaikka sekään ei mikään ihanne yhteiskunta olisi.

Itseasiassa tätä juuri on data-analyysi ja Cambridge Analytican tekemä työ: He yhdistävät mielenterveysongelmia sosialismiin ja terveitä arvoja kaikkiin muihin. Voisikin olettaa heidän palkanneen tämänkin paljastajan vain tätä kampanjaa varten, jossa yritys saa huomattavasti julkisuutta onnistuneena toimijana ja samalla sosialistien mielenterveysongelmat tulevat voimakkaasti suuren yleisön tietoon. Joku voisi pitää väitettäni salaliittoteoriana, mutta koska yritys itse nimenomaan ilmoittaa tekevänsä juuri tällaista vaikuttamista ja on joutunut viranomaistutkinnan kohteeksi siitä, on tämän salaliittoteorian tueksi aika paljon todisteita.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 935
 • Liked: 13217
 • Lohjan persut
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #615 : 21.03.2018, 00:03:42 »
Iltapäpyskän sivuilla oli taas "paljastuksia". Facebookissa on kuulemma joukkopako koska Neukkula ja sitten kuulemma oli jokin tietojenkeruu, millä kohdistettiin mainontaa Yhdysvaltojen vaaleissa. Zuckenberkele kuulemma ei ollut piitannut asiasta, mutta sitten hillitön neukkuhuuto sai ne kuulemma käynnistämään tutkimuksen asiasta. Eli siis medialalla punavihermedia sai painostuksensa läpi, koska neukkutrollihysteria:
Lainaus
Facebook ei juuri helpota asioiden selvittelyä. Kun se jäi kiinni USA:n presidentinvaalien vaalitulosten vinouttamisesta, palvelun perustajalla Mark Zuckerbergilla oli kiire julistaa syytökset perättömiksi. Vasta paineen kasvettua kestämättömäksi, yhtiö aloitti perusteellisen tutkimuksen.

Ja kas, mitäs väitteiden takaa löytyikään? Venäläisten organisoima valeuutiskampanja.
Kun sitten juttua klikkaa, niin paljastuu varmaan hirveän iso vaikuttamiskampanja, kuten otsikko antaa ymmärtää. No, mitäs siellä sitten on?

Neukut on ostaneet 100 kilotaalalla 3000 uutista, kahden vuoden aikana. Härregüüd! 326 miljoonan ihmisen maa, jossa markkinointiin käytetään tähtitieteellisiä summia, niin saa olla Zuckenbergeleenkin mukaan "hullu" jos uskoo, että 90 000 euron panostuksella kahden vuoden aikana olisi voitettu presidenttivaalit.

Tuollainen summa kuluu pelkkiin pefletteihin, kun Putler käy oligarkkien kanssa saunassa. Samalla panostuksella sitten voisi ostaa muka mieleisensä presidentin maailman merkittävimmästä maasta.

Se siitä vaikuttamisesta vaaleihin. Punaviherhuuhaata.
N niin kuin nuiva.

Paroni

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 45
 • Liked: 18
 • Maltillinen taistelija
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #616 : 21.03.2018, 23:30:32 »
Lisää hauskaa löytyy joka päivä. Nämä jutut toki koskevat lähinnä UK ja US toimijaa, mutta linkit Venäjälle ovat vahvoja. Siinä mielessä liittyy oleellisesti Venäjän mahdollisiin vaikuttamisoperaatioihin Suomessakin.

Voisitko antaa muutaman linkin väitteesi tueksi?

Minä en kyennyt näkemään näiden juttujen perusteella vahvoja linkkejä Venäjän suuntaan. Katselin läpi antamasi sosialistilehti The Guardianin jutun.


Voin. Olisin toivonut joku muu olisi jaksanut tämän linkkauksen tehdä, mutta tämä aihe ja tämä lanka taitavat olla ihan muumin turhia.« Viimeksi muokattu: 21.03.2018, 23:44:42 kirjoittanut Impi Waara »

Paroni

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 45
 • Liked: 18
 • Maltillinen taistelija
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #617 : 21.03.2018, 23:51:32 »
[/color]Ennen kuin postaan tässä tämän, niin sanon: En ole koskaan ollut enemmän venäjä-myönteisellä boardilla kuin tämä. Kuitenkin olen mukana sekä anarkistien, että sosialistien verkostoissa.

Tämä on edelleen sinun turhaksi tai vääräksi kutsumaasi, mutta et ottanut huomioon sitä, että kaverin tutkimusta rahoitetaan venäjältä. Cambridgen kaltaisessa huippuyliopistossa tämä on varmaan normaalia. Kaikki haluavat sinne laittaa rahaa.

Ymmärrän että sinulle lähteeksi ei kelpaa vasemmistolehdistö. Mikä sitten kelpaa?

https://www.theguardian.com/news/2018/mar/18/what-is-cambridge-analytica-firm-at-centre-of-facebook-data-breach

Strong men in Europe! Vladimir Putin & Recep Tayyip Erdoğan. Tämä kulttuuri on saatava loppumaan tai kökkö ei lopu.
« Viimeksi muokattu: 22.03.2018, 00:35:55 kirjoittanut Impi Waara »

Ville Hämäläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 553
 • Liked: 1007
 • 7 tähden liikkeen kannattaja / perussuomalainen
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #618 : 22.03.2018, 00:12:58 »
En mä oikein ymmärrä mikä ongelma jos katsoo asiaa puolueettomien lasien läpi. Jenkki ja soros lehdistöä lukemallako tulee totuus? Kaikki jotka vähänkään järjellä ajattelee ymmärtää ettei venäjä ole voinut vaikuttaa vaalitulokseen. Usa vie demokratiaa asein ympäri afrikkaa ja lähi-itää, soros tukee enti-brexittiä 400k€, usa käskyttää euroopan mediaa. Se nyt vaan on muotia vihata venäläisiä?
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen

Paroni

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 45
 • Liked: 18
 • Maltillinen taistelija
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #619 : 22.03.2018, 00:24:28 »
En mä oikein ymmärrä mikä ongelma jos katsoo asiaa puolueettomien lasien läpi. Se nyt vaan on muotia vihata venäläisiä?

Ai Suomessa on just nyt muotia vihata venäläisiä? Okei.

Puolueettomien lasien läpi jos katsoo niin suurin osa persuista tuntuu olevan sillä kannalla että lehdistö kirjoittaa tuubaa ja siihen ei kannata uskoa. Myös suurin osa tuntuu puolueettomien lasien läpien katsoen olevan sitä mieltä, että USA on jotenkin vihollinen, Venäjä on hyvä ja EU on paha.

En tiedä sitten... Itse en luota USA:n hyvyyteen, EU:n virheettömyyteen, Venäjän demokratiaan tai siihen että kansanäänestyksillä saataisiin mitään hyvää aikaan. (Koska suurin osa kansasta on ihan ihan muumin dillejä.)
« Viimeksi muokattu: 22.03.2018, 00:37:18 kirjoittanut Impi Waara »

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 282
 • Liked: 20971
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #620 : 22.03.2018, 01:18:35 »
En mä oikein ymmärrä mikä ongelma jos katsoo asiaa puolueettomien lasien läpi. Jenkki ja soros lehdistöä lukemallako tulee totuus? Kaikki jotka vähänkään järjellä ajattelee ymmärtää ettei venäjä ole voinut vaikuttaa vaalitulokseen. Usa vie demokratiaa asein ympäri afrikkaa ja lähi-itää, soros tukee enti-brexittiä 400k€, usa käskyttää euroopan mediaa. Se nyt vaan on muotia vihata venäläisiä?

Muotia on, muuten olet putinisti. Ja nämä natouskoiset jenkkimieliset älykäppänät vielä ilkeävät mainostaa itse olevansa isänmaallisia suomalaisia ... pelkkiä kulttuurimarxilaisia propagandatorvia ovat.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 282
 • Liked: 20971
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #621 : 22.03.2018, 01:23:57 »
Asia on juuri päinvastoin. Ei sivistysmaat syytä omista ongelmistaan Nykyneukkulaa, mutta samaan aikaan monista (ei kaikista) Nykyneukkulan ongelmista Kremlin propagandatuutti kyllä syyttää sivistysvaltioita.

Kenet se sinäkin kuvittelet käännyttäväsi näillä valheillasi? Jokainen itsenäiseen ajatteluun kykenevä riittävän rohkea Homman lukija on propagandasi ulottumattomissa, kun taas itsesi kaltaiset ovat jo samassa uskossa mutta et kai heille saarnaa? Jokatapauksessa turhaa työtä teet.

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 935
 • Liked: 13217
 • Lohjan persut
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #622 : 22.03.2018, 01:42:36 »
Asia on juuri päinvastoin. Ei sivistysmaat syytä omista ongelmistaan Nykyneukkulaa, mutta samaan aikaan monista (ei kaikista) Nykyneukkulan ongelmista Kremlin propagandatuutti kyllä syyttää sivistysvaltioita.

Kenet se sinäkin kuvittelet käännyttäväsi näillä valheillasi? Jokainen itsenäiseen ajatteluun kykenevä riittävän rohkea Homman lukija on propagandasi ulottumattomissa, kun taas itsesi kaltaiset ovat jo samassa uskossa mutta et kai heille saarnaa? Jokatapauksessa turhaa työtä teet.
En minä käännytä ketään, sanon vain kuten asia on. Käy katsomassa Nykyneukkulassa mitä tuubaa tulee Kremlin kanavilta ja vertaa sitä siihen, mitä lännen media sanoo Nykyneukkulasta. Silloin huomaat eron. Kielimuuri voi olla paha, mutta pyydä jotain venäjää puhuvaa kaveriasi simultaanitulkkaamaan.
N niin kuin nuiva.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 282
 • Liked: 20971
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #623 : 22.03.2018, 01:53:10 »
En minä käännytä ketään, sanon vain kuten asia on. Käy katsomassa Nykyneukkulassa mitä tuubaa tulee Kremlin kanavilta ja vertaa sitä siihen, mitä lännen media sanoo Nykyneukkulasta. Silloin huomaat eron. Kielimuuri voi olla paha, mutta pyydä jotain venäjää puhuvaa kaveriasi simultaanitulkkaamaan.

Et käännytä et, niinhän minäkin sanoin. Mutta et myöskään sano kuten asia on. Pelkästään jo Nykyneukkulasta puhuminen on nyky Venäjän kohdalla valheellista, sillä kommunistinen Nykyneukkula internationaaleineen on EU, ei sitten millään perssilmälläkään katsottuna Venäjä.

Lännen media  ;D 

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 352
 • Liked: 20818
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #624 : 22.03.2018, 01:57:25 »
Itse annan kuitenkin heille mahdollisuuden asua Venäjä kakkosella.
Sanokaa Fazer, kun haluatte mamuja.
Suomi, kestitysleirien saaristo.
Olin siellä minäkin.

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 935
 • Liked: 13217
 • Lohjan persut
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #625 : 22.03.2018, 02:21:26 »
Et käännytä et, niinhän minäkin sanoin. Mutta et myöskään sano kuten asia on. Pelkästään jo Nykyneukkulasta puhuminen on nyky Venäjän kohdalla valheellista, sillä kommunistinen Nykyneukkula internationaaleineen on EU, ei sitten millään perssilmälläkään katsottuna Venäjä.
En käännytä varmaan sinunlaisiasi ja siksi kehotan menemään käymään siellä ja ottamaan asiasta selvää. Kun näkee omin silmin, niin silmät voivat avautua. Tätä samaa sanon myös niille, jotka eivät ole nähneet matughettoa, että käykää vain Rinkebyssä.

Nykyneukkulasta puhumisessa voidaan toki nähdä vivahde-eroja, totta. Monilla mittareilla Venäjän federaatioksi kutsuttua valtiota voidaan pitää Neuvostoliitto kakkosena. Otetaan nyt esimerkiksi vaikka Neuvostoliiton ihailu ja sen takaisin haluaminen, imperialismi, sanavapauden ja vapaan median heikko tilanne, todellisen opposition puuttuminen, oligarkkien ja valtiojohdon nomenklatuuramaisuus, viha sivistysmaita kohtaan, sotapsykoosi, järkyttävissä mittasuhteissa oleva korruptio ja sisäänpäin kääntynyt yhteiskunta. Nämä kaikki näkyy paljon voimakkaammin Venäjän federaatiossa kuin Euroopan unionissa. Ei Eukkulakaan ole hyvä, mutta monissa asioissa se on parempi kuin Neukkula(t), hyvin harvoissa asioissa huonompi.
N niin kuin nuiva.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 025
 • Liked: 22653
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #626 : 06.05.2018, 20:31:53 »
Iltasanomissa tarinoidaan taas vaihteeksi Putinin trollitehtaasta Pietarissa.

Lainaus
Marat, 43, palkattiin Pietarin trolli­tehtaaseen – oudot kohtaamiset poliisin kanssa alkoivat töiden päätyttyä

Iltasanomat Julkaistu: 6.5. 10:51 , Päivitetty: 6.5. 11:17

Marat Mindijarov on joutunut jo kaksi kertaa oudosti tekemisiin poliisin kanssa.

Kuriirina nykyisin työskentelevä Marat Mindijarov, 43, kertoo olleensa syksyllä 2014 rahapulassa, kun hän kuuli työmahdollisuudesta Internet Research Agengylla.

– Menin testeihin ja tajusin heti, mistä on kyse. Venäjän mediassa oli ollut jo muutama juttu trollitehtaasta. Mutta tarvitsin rahaa, ja yllättäen he hyväksyivät minut, Mindijarov kertoi IS:lle Pietarissa.
(...)

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005665964.html

Tsekkasin vähän asiaa ja jutun jäljet johtivat Washington Postin tämän vuoden helmikuussa julkaisemaan juttuun, jossa keskushenkilö Marat Mindijarov sanoo uskovansa jenkkien vaaleja koskeviin trollisyytöksiin.

Lainaus
Ex-workers at Russian ‘troll factory’ trust US indictment

Washington Post 19.2.2018 linkki juttuun

ST. PETERSBURG, Russia — While Russian officials scoff at a U.S. indictment charging 13 Russians with meddling in the 2016 U.S. presidential election, several people who worked at the same St. Petersburg “troll factory” say they think the criminal charges are well-founded.

Marat Mindiyarov, a former commenter at the innocuously named Internet Research Agency, says the organization’s Facebook department hired people with excellent English skills to sway U.S. public opinion through an elaborate social media campaign.

His own experience at the agency makes him trust the U.S. indictment, Mindiyarov told The Associated Press. “I believe that that’s how it was and that it was them,” he said.
(...)

Tsekkasin vielä huvikseni Iltasanomien jutussa mainittua kohdetta: "FAN-nimellä esiintyvä ”uutistoimisto”. Se lienee tämä. Päällisin puolin se vaikuttaa asiallisemmalta sivustolta kuin mitä Iltasanomat konsanaan, toimituskin esitellään, aika trolleja siis, mutta jätän asian tonkimisen kyllä aivan suosiolla muille. Netissä kun kuka tahansa voi sanoa mitä tahansa, eikä jokainen Unelma tai Jasmin ole oikea poliisi, joten jokainen käyttäköön omaa älliään.

Washington Postin juttua on muuten kierrätetty googlen mukaan laajalti jo helmikuussa Pohjoismaissa ja Euroopassa mm. Tsekissä ja Slovakiassa. Nyt näytti juttu ehtineen jo tänne.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 372
 • Liked: 6852
 • Burn
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #627 : 06.05.2018, 22:29:52 »
Iltasanomissa tarinoidaan taas vaihteeksi Putinin trollitehtaasta Pietarissa.
..................
Washington Postin juttua on muuten kierrätetty googlen mukaan laajalti jo helmikuussa Pohjoismaissa ja Euroopassa mm. Tsekissä ja Slovakiassa. Nyt näytti juttu ehtineen jo tänne.

Hassua, keissistä olisi juuri tullut tuoreempaakin kerrottavaa:

Judge rejects Mueller's request for delay in Russian troll farm case
https://www.politico.com/story/2018/05/04/mueller-russia-interference-election-case-delay-570627
Lainaus
A federal judge has rejected special counsel Robert Mueller’s request to delay the first court hearing in a criminal case charging three Russian companies and 13 Russian citizens with using social media and other means to foment strife among Americans in advance of the 2016 U.S. presidential election.

In a brief order Saturday evening, U.S. District Court Judge Dabney Friedrich offered no explanation for her decision to deny a request prosecutors made Friday to put off the scheduled Wednesday arraignment for Concord Management and Consulting, one of the three firms charged in the case.
(jatkuu artikkelissa)

Ehkä IS haluaa jonkin aikaa riiputtaa juttujaan, jotta ovat sitten mureutuneet pureskeltaviksi...
NOVUS ORDO HOMMARUM
”Ei tästä maailmanloppua tule. Osalla planeetasta elinolot muuttuvat vaikeammiksi, mutta ihmisiä on elänyt vaikeissakin oloissa.”
--Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas

Charlie

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 231
 • Liked: 571
 • kuva ei esitä ketään
Vs: Venäjän "haamukirjoittajat" suomalaisessa netissä?
« Vastaus #628 : 23.05.2019, 04:50:20 »
Lol nyt voi harjoitella työskentelyä trollitehtaassa. Pelissä olet työntekijä #2053, joka jakaa pomon käskemänä meemejä sosiaalisessa mediassa. Lisäksi voit ostaa botteja tykkäämään postauksistasi vaikka miljoona kertaa päivässä tai tosta noin vaan pistää puoli miljoonaa euroa haisemaan ja ostaa sillä somemainontaa. Minusta hyvin realistinen kuvaus siitä, mitä tämä meidän työnkuvamme on. Tää on paras duuni ikinä!

https://trollitehdas.yle.fi/

(Pisteet Ylelle meemeistä, monet niistä olivat hauskoja ja osuvia.)

Tagit: