HOMMAN KESKUSTELU > Hommakerhot

Hommakerho Prätkäily

(1/277) > >>

Janne:
(http://cms.hommaforum.org/components/com_joomgallery/img_pictures//cat_-_paeivaen_kuvat_1/mc_homma_20091116_1329315572.jpg)

Tähän ketjuun kaikki Homma & Prätkä -jutut.
_____________________________________________________________


Rupatellaan tässä ketjussa NUIVA 2009 -pyöräilytapahtuman Moottoripyöräluokan perustamisesta. Kokoontumispaikka ja -aika voisivat olla samat kuin polkupyörilläkin, eli Turun rautatieasema 17.7. klo 10.00.

Mikäli joku tuntee hyviä saaristoreittejä, joissa mielenkiintoisia kohteita ja muuta pällisteltävää, kertokoot niistä. Päällystettyjä mutkateitä, losseja, kaffeloita ja sen sellaista.

Lenkin päätteeksi kokoontuisimme muiden hommalaisten tavoin nauttimaan hyvästä ruuasta ja Kuningas Alkoholin tarjoamasta viihteestä.

reino:
Käykää Kustavissa katsomassa onko olut jo Kustavissa.

Sen jälkeen tulette Rymättylän kärkeen katsomaan, mahdutteko samalle lautalle meidän kanssa klo 17 ja matka jatkuu siitä yhtenäisesti.

Turunmaan rannat ovat täynnä oivallisia moporeittejä: Parainen, koko Kemiönsaari, Meri-Teijo jne. Tietysti vähän helpottais, jos kärkimies olis ajanut niitä reittejä ennenkin. ;)

Mutta esimerkiksi toi Kustavi on helppo ja hyvä.

EDIT:

Kustavista palatessa voi sitten poiketa Askaisissa katsomassa Louhisaaren kartanoa (Mannerheim!!1!) ja lauttamatkakin löytyy:

http://www.saaristo.org/index.php?page=157&lang=1
Taivassalo-Hakkeenpää-Teersalo-Merimasku

Taivassalosta voi mennä Merimaskuun kahta eri reittiä: Hakkeenpään ja Teersalon kautta tai Askaisten kautta (seuraava kappale). Taivassalon keskustasta Hakkeenpään suuntaan lähtee kevyenliikenteen väylä, mikä kuitenkin loppuu keskustan jälkeen. Lopputieosuus, tie nro 1961 eli Hakkeenpääntie, on kapea. Matkaa Hakkeenpään yhteysalusrantaan kertyy 8,4 km, jonka polkemiseen kuluu noin 35 min. Hakkeenpään lauttarannassa on mm. WC ja uimaranta. Yhteysalusmatka Teersaloon kestää noin 45 min. Teersalon lauttarannassa on hyvät palvelut: mm. Palvelutalo Kummeli. Lähellä on myös uimaranta. Teersalosta pääsee lautalla myös Velkuan keskustaan. Teersalosta tietä nro 1931 (kapeahko Velkuantie) Merimaskulle on matkaa 17,6 km, jonka polkemisessa kuluu noin 1 h 15 min. Hyvänä taukopaikkana matkan varrella toimii Toivaisten kyläkaupan piha, jossa on mm. pöytä ja penkit.

Taivassalo-Askainen-Merimasku

Taivassalosta pääsee Merimaskuun myös pohjoiskautta jatkamalla kapeahkon Kustavintien vartta Mietoisille asti, jonne matkaa kertyy 22,4 km ja jonne pyöräilee noin puolessatoista tunnissa. Matkan varrella on mm. huoltamoita ja useampiakin levähdysalueita, sekä sellaisia nähtävyyksiä kuten esim. Tukikohta Motti ja Muntin museosilta. Mietoisilta Askaisiin pääsee useampaa reittiä. Virallinen Saariston Rengastien reitti on pituudeltaan 7,4 km ja sen polkee noin 30 minuutissa. Mietoisten keskustan (kevyenliikenteen väylä) kautta ylimääräisiä kilometrejä kertyy 1,7 ja Lehtistentien (hyväkuntoinen hiekkatie) kautta 1,2 km. Lisäaikaa jommankumman vaihtoehtoisen reitin kiertämisestä koituu noin 5–10 min. Askaisista voi poiketa upeaan Louhisaaren kartanolinnaan, jonne matkaa hiekkatietä pitkin kertyy noin 2,4 km ja jonne polkee noin 10 minuutissa. Louhisaaren kartanolinnaan johtavalta hiekkatieltä pääsee myös uimarannalle. Askaisilta Merimaskuun matkaa kertyy kapeahkon Velkuantien kautta 15,2 km. Aikaa tämän osuuden polkemiseen kuluu noin 1 h 5 min. Suositeltavampaa olisi kuitenkin polkea Merimaskuntien kautta, koska reitti on vähäliikenteisempi, se kulkee osittain aivan merenrannassa ja se on itse asiassa 3,6 kilometriä virallisesti autoille viitoitettua reittiä lyhyempi. Aikaakin vaihtoehtoisen reitin avulla voi säästää noin 10 min. Merimaskuntie on kuitenkin suurilta osin päällystämätön.

Onkko:

--- Lainaus käyttäjältä: IDA - 08.07.2009, 02:29:26 ---Ei herranjumala jätkät nyt. Ei ainakaan mitään japsimopoja?

--- Lainaus päättyy ---

Japsimopot sopeutuu suomeen hyvin ja eivät aiheuta ongelmia :D

tapio:

--- Lainaus käyttäjältä: IDA - 08.07.2009, 02:29:26 ---Ei herranjumala jätkät nyt. Ei ainakaan mitään japsimopoja?

--- Lainaus päättyy ---

Minä näin muutama päivä sitten kiinalaismopon. Se muistutti kovasti italialaista vespaa. Kaveri sanoi, että se on naurettavan halpa ja vinkkasi, että sellaisen voi hankkia sitten, kun menettää ajokorttinsa. Sitä en ymmärtänyt. Eikö muka mopolla ajeluun tarvita ajokorttia? Toistaiseksi käyn kirkonkylällä hankkimassa kiljuntekoaineita vanhalla Toyota Corolla-autollani.

AIP:

--- Lainaus käyttäjältä: tapio - 08.07.2009, 07:24:16 ---Minä näin muutama päivä sitten kiinalaismopon. Se muistutti kovasti italialaista vespaa. Kaveri sanoi, että se on naurettavan halpa ja vinkkasi, että sellaisen voi hankkia sitten, kun menettää ajokorttinsa. Sitä en ymmärtänyt. Eikö muka mopolla ajeluun tarvita ajokorttia?

--- Lainaus päättyy ---

AKE kertoo sen yksinkertaisesti:


--- Lainaus ---Mopokortti on pakollinen vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille mopoilijoille. Mopon kuljettamiseen ei vaadita mopokorttia, jos olet täyttänyt 15 vuotta ennen 1.1.2000.
--- Lainaus päättyy ---

Lisättäköön myös knoppitietona, että ajo-oikeuden menetys liikennerikkomuksen seurauksena koskee vain niitä ajokorttiin merkittyjä ajoneuvoluokkia. Mikäli kärsii ansaittua ajo-oikeudettomuusrangaistusta vaikkapa ylinopeuden ajosta henkilöautolla, eikä iän puolesta edellytetä mopokorttia (tai muuta mopon kuljettamiseen oikeuttavaa tutkintoa), niin liikenteessä voi sillä aikaa opetella ajamaan rauhallisesti mopedilla.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta