Kirjoittaja Aihe: Immigrant Tales: White Finnish privilege  (Luettu 14709 kertaa)

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 980
 • Liked: 1490
 • "je m’en fous"
Vs: Immigrant Tales: White Finnish privilege
« Vastaus #60 : 06.08.2014, 10:01:16 »
Ja varmuus saadaan, kun katsotaan yhteishaun tulokset:
http://www.salpaus.fi/ajankohtaista/Sivut/kevaan-2014-yhteishaussa-valitut-opiskelijat.aspx

Sergio oli läpipäässeiden joukossa.

IPS, kiitos dekkarityöstä.

En silti ymmärrä: Jos Sergio oli saanut opiskelupaikan, eikö oleskelulupa olisi ollut varma (ainakin opiskelun alkamisajankohdasta lähtien)? Suomessa on kai jonkin verran ulkomaalaisia opiskelijoita, eikä heitä kutsuta paperittomiksi siirtolaisiksi.

Oleskelulupaan tarvitsee ei-EU opiskelija paikan lisäksi noin 7 donaa pankkiin ja kansainvälisen sairausvakuutuksen. Ongelmana lienee ollut tuo Ranskassa oleskelu ja Schengen-viisumin meno vanhaksi - millä papereills Sergio nyt eurooppaan oli tullutkaan. Toki sirkuskoulu on sellainen paikka, johon tarvitsee tulla paikan päälle antamaan näyte, mutta epäilen tuossa olleen tilanteen se, että oleskelulupaa pitää pääsääntöisesti hakea kotimaasta käsin, eikä "hengailla" maassa. Joten jos Sergio oli ulkomaalaislain jonkin pykälän perusteella otettu kiinni, lienee kyseessä juurikin tuo Schengen-ajan ylitys. Onko hän sitten jättänyt uutta hakemusta, koska yleensä hakemuksen käsittelyn ajan maassa saa "hengailla", vai oliko poliisit ostamassa lippuja Kolumbian koneeseen ja leimaamassa viiden vuoden kieltoa passiin. Se olisi saattanut aiheuttaa herkälle nuorukaiselle stressiä. EUssahan on jossain Ranskassakin suhteellisen helppoa olla vanhentuneilla papereilla, mutta Suomessa saatetaan joskus noudattaakkin sääntöjä.

Apropoo luinpa tuon MTV:n uutisen. Jos Sergiolla oli voimassaoleva Schengen-viisumi niin ei hänellä sen suurempaa hätää olisi pitänyt olla.
« Viimeksi muokattu: 06.08.2014, 10:17:12 kirjoittanut Lemmy »
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

TheVanishedTerrorist

 • Vieras
Vs: Immigrant Tales: White Finnish privilege
« Vastaus #61 : 06.08.2014, 10:16:11 »
Mielenkiintoinen sivusto. Pelkkää vihamateriaalia suomalaisia kohtaan. Ei ihme että tuolla asenteella ei pitkälle pötkitä.

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 133
 • Liked: 4318
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
Vs: Immigrant Tales: White Finnish privilege
« Vastaus #62 : 06.08.2014, 11:16:34 »
Näytteitä enempää en tekstiä lue, mutta havaitsin jo, että sorrettu toinen kirjoitti englanniksi. Suomen opettelu ei liene privilegio, sillä ko. aktiviteetti ei maksane Suomessa mitään.

Jos sorrettu toinen asuu pysyvästi Suomessa ja on Suomen kansalainen, voisi tulla mieleen, että suomen opettelu ei ehkä ole ihan kohtuuton toive työnantajilta ja työtä tekeviltä valkoisilta privilegioiduilta veronmaksajilta.
"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen