UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2016-12-28: IL: Ruotsin poliisilla suuria vaikeuksia useissa mamulähiöissä  (Luettu 269335 kertaa)

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 182
 • Liked: 8391
Hammarkullen on yksi Göteborgin "erityisalueista" ("särskilt utsatt område"). 
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hammarkullen

Nyt paikalliset jengit ovat pystyttäneet tiesulkuja, joiden avulla he tarkastavat liikennettä omana pitämältään alueelta/alueelle.
https://sverigesradio.se/artikel/7539468

Vaihtoehtomedialla on lisää kerrottavaa tiesulkujen asettajista:
https://nyheteridag.se/gangkrig-bakom-kriminella-gangets-vagsparrar-i-goteborg-klan-kravde-bot-pa-10-miljoner/

Kysymys on ilmeisesti kahden paikallisen jengin vastakkainasettelusta. Ali Khan -klaaniin kuuluu noin 120 jäsentä.  Klaanin miehistä suurin osa on poliisin rekisterissä.  Rikosskaala on laaja:
Lainaus
Och de brott som Ali Khan är kända för är mord, utpressning, grov kvinnofridskränkning, misshandel, olaga hot, narkotikabrott, vapenbrott, sade Merlander.

Klaanin pomo, Hashem Ali Khan on kuulemma myös imaami. Poliisi on käynyt dialogia hänen kanssaan rikoshaittojen vähentämiseksi.  Tuo dialogi on kuulemma ollut menestyksekästä:
Lainaus
Hashem Ali Khan har tidigare uppgett till Aftonbladet att han hjälpt polis att medla i konflikter runt om i Sverige.
– Jag tar inte polisens roll. Jag hjälper polisen, sade Ali Khan till Aftonbladet.
Polisen i Malmö bekräftade Ali Khans uppgifter. 
– Vi ringde till den mäktigaste personen som det gick att få tag i för att få slut på våldet. Det funkade, sade Dan Granvik, pensionerad polis i Malmö till Aftonbladet.
Mats Löfving, dåvarande biträdande rikspolischef, såg inga problem med upplägget.
– Polisen ska samarbeta och prata med alla människor som inte är misstänkta för brott, sade han till Aftonbladet.

Koska Hashem Ali Khania ei ole henkilökohtaisesti (virallisesti) epäilty rikoksista, diilien tekeminen rikollisjoukon pomon kanssa on poliisin mielestä OK.
« Viimeksi muokattu: 26.08.2020, 10:34:07 kirjoittanut Siili »

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 232
 • Liked: 16776
Ampumiset lisääntyvät Tukholmassa, ja poliisin mukaan käynnissä on rikollisjärjestöjen valtataistelu: "Jengit ovat sekasortoisessa tilassa"
https://yle.fi/uutiset/3-11512139

Lainaus
TUKHOLMA– Se, miten tilanne on kehittynyt, on minusta pelottavaa, mutta ei mikään yllätys. Se on yllätys, että sivullisia ei ole kuollut enempää.
...
Rikollisjärjestöjen määrä Ruotsissa kasvaa, väkivaltaa ja ampumisia on aiempaa enemmän ja sivulliset joutuvat uhreiksi, kuvaa Svensson kehitystä.

Ruotsissa on ollut tänä vuonna elokuun puoleenväliin mennessä 210 ampumista eli keskimäärin lähes yksi per päivä.

Suur-Tukholman tilanne erottuu erityisen vakavana. Pääkaupungin alueella on ollut tänä vuonna ampumisia kolmannes enemmän kuin vuosi sitten.
...
Suur-Tukholman ampumisissa on kuollut lähes yhtä monta ihmistä kuin vuosi sitten, mutta loukkaantuneita on tuplasti enemmän kuin viime vuonna.
...
Tukholman poliisin mukaan aseelliset välikohtaukset ovat lisääntyneet, koska rikollisjärjestöillä on käynnissä valtataistelu.

– Olemme ottaneet kohteeksemme 30 keskeistä jengien johtohahmoa Tukholmassa. Olemme kevään aikana takavarikoineet suuren osan heidän huumeistaan, aseistaan ja rahoistaan, sanoo Tukholman poliisin tiedusteluyksikön johtaja Palle Nilsson.

Suurin osa tästä ryhmästä istuu nyt vangittuna, ja jengit ovat Nilssonin mukaan sekasortoisessa tilanteessa.

Valtataistelu on raakaa. Ampumisissa usein tottumattomat rikolliset käyttävät automaattiaseita.

– Jokainen jengi haluaa maineen, että he eivät kaihda keinoja, vaan heitä tulee pelätä, sanoo Peter Svensson viitaten taustaansa rikollisjärjestössä.

Kierre on johtanut siihen, että kun 20 vuotta sitten ammuttiin polveen, nyt ammutaan päähän.
...
Ruotsissa on suuria vaikeuksia saada silminnäkijöitä todistamaan tai edes kertomaan näkemistään väkivaltaisuuksista. Rikollisjärjestöt uhkailevat ja pelottelevat todistajia.

Ongelma on ollut olemassa pitkään, mutta nyt siitä on tullut vakava.

Sisäministeri Mikael Damberg on käynnistänyt selvityksen mahdollisuudesta ottaa käyttöön anonyymi todistaminen.
...
Svenssonin mukaan naiset ovat tyypillisesti olleet aluksi mukana tyttöystävänä mutta pyrkineet aktiivisesti ylöspäin hierarkiassa, mihin poikaystävät ovat heitä kannustaneet.

– Naiset piilottavat ja kuljettavat aseita ja huumeita, koska heillä on pienempi riski tulla pysäytetyiksi, hän sanoo.

Naisia käytetään hänen mukaansa myös jengien välisissä konflikteissa syötteinä ja houkuttelemassa kohteita ansaan.

– Nainen ei välttämättä vedä liipaisimesta, mutta hän voi olla se, joka huolehtii, että mies vetää.
...
Rikollisjärjestöjen väkivaltaisuudet ovat kulkeneet usein aaltoina. Tulee isku ja sen jälkeen kostoiskuja.

Tukholman poliisin tiedusteluyksikön johtaja Palle Nilsson pitää suurimpana huolena juuri nyt sitä, että väkivalta ei hiivu, vaan kiihtyy. Hän on huolissaan myös siitä mahdollisuudesta, että järjestöt pystyvät kasvattamaan aseellista varustautumistaan.

Järjestöt houkuttelevat tai uhkailevat mukaan nuoria. Riski joutua mukaan rikolliseen toimintaan on erityisen suuri nuorilla, jotka asuvat maahanmuuttajavaltaisissa kaupunginosissa.
« Viimeksi muokattu: 27.08.2020, 10:25:29 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 232
 • Liked: 16776
Rikki ammuttu Ruotsi (maksumuurin takana)
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006617936.html

Lainaus
Ruotsia riivaa aseväkivallan aalto. Tällä viikolla Tukholmassa kuoli luoteihin kaksi nuorta miestä. Neljä viikkoa sitten surmansa sai täysin sivullinen 12-vuotias tyttö. Poliitikot pyrkivät puuttumaan jengiväkivaltaan, mutta tulokset ovat laihat.
...
”Ruotsin tilanne, se on katastrofi”, hän sanoo.
...
Hän kertoo pelkäävänsä kävellä iltaisin kaduilla. Jaseckin mukaan monet Botkyrkan alueella tietävät, ketkä täällä ammuskelivat neljä viikkoa sitten. Mutta kukaan ei uskalla kertoa tiedoistaan poliisille. Ihmiset pelkäävät.

”Ehkä minunkin pitää ostaa kalašnikov. Koska pelkään”, hän sanoo.
...
Ampumistapausten määrä on kasvanut tänä vuonna Tukholmassa 50 prosenttia verrattuna viime vuoteen. Ampumistapauksissa Tukholman läänin alueella, johon myös Botkyrkan kunta kuuluu, oli elokuun puoliväliin mennessä haavoittunut 32 ihmistä. Kymmenen oli kuollut.
...
Myös koko Ruotsissa ampumiset ovat yleistyneet merkittävästi. Ampumisissa haavoittuneiden määrä yli nelinkertaistui vuosien 2008–2018 välillä. Viime vuosina kuolleiden määrä on ollut hienoisessa laskussa, mutta nyt tilanne uhkaa pahentua.
...
Samana päivänä kansallinen poliisijohtaja Mats Löfving arvioi Svenska Dagbladetin haastattelussa, että Ruotsissa eri rikollisjengeihin kuuluu yli 5 000 nuorta, jotka ovat valmiita aseelliseen väkivaltaan. Pelkästään Tukholmassa rikollisjengejä on ainakin 50.

Tiistaina Ruotsin radio kertoi, että jengit ovat pystyttäneet Göteborgiin katusulkuja ja pysäyttelevät autoja.

Maanantaina 29-vuotias mies ammuttiin Lidingössä Tukholman kaupungin ulkopuolella. Lidingö on Tukholman lääniin kuuluva saari, jonka hienoimpien asuntojen arvo liikkuu useissa miljoonissa euroissa.

Lehtitietojen mukaan ammuttu mies oli yrittänyt katkaista siteensä rikollisjengiin ja auttoi nyt muita pääsemään irti jengistä.
...
Hallitus kutsui kuusi valtiopäiväpuoluetta yhteen luodakseen puoluerajat ylittävän ohjelman jengien saamiseksi kuriin. Sopua ei syntynyt. Kokoomus kritisoi hallitusta muun muassa siitä, että ruotsidemokraatteja ei kutsuttu mukaan ratkomaan ongelmaa.

Dagens Nyheterin teettämän kyselytutkimuksen mukaan kaikista puolueista ruotsalaiset luottavat eniten juuri ruotsidemokraatteihin, kun on kyse kriminaalipolitiikasta. Aiemmin luotetuin oli kokoomus.
...
Hallitus esittää muun muassa, että poliisi saa laajemmat valtuudet tehdä kotietsintöjä ilman rikosepäilyä ja että jäseniä jengeihin rekrytoivat saisivat kovempia rangaistuksia.

Listalta on otettu käyttöön kaksi uudistusta: poliisi sai laajemmat valtuudet salatun tietoliikenteen kuunteluun ja muun muassa mahdollisuuden laajempaan seurantalaitteiden käyttöön.
...
”Aiemmin saatettiin ampua varoitukseksi, nyt ammutaan tappaakseen. Luotiliivitkään eivät välttämättä auta, koska yhä useammin ammutaan suoraan päähän. Jengien jäsenet myös liikkuvat useammin yleisillä paikoilla, mistä seuraa vaaraa täysin sivullisille”, hän sanoo.

Uusia jäseniä jengit saavat nuorista, jopa 12-vuotiaista, jotka eivät ole löytäneet paikkaansa ruotsalaisesta yhteiskunnasta.
...
Svenssonin mukaan suurin osa jengien jäsenistä haluaa tietyssä vaiheessa ulos jengistä. Yleensä 25–30-vuotiaina. Ulospääsy on vaikeaa ja vaarallista, koska jengit saattavat usein kostaa heille, jotka lähtevät.
...
Lähtijä voi saada surmansa.

Svensson työskentelee nuorisojärjestö Fryshusetin Passus-ohjelmassa, johon on tänä vuonna hakeutunut yli 40 ulos jengistä haluavaa nuorta.
...
Työ kestää pitkään ja maksaa paljon. Ensimmäisen vuoden kustannukset per henkilö ovat noin 300 euroa päivässä. Seuraavana vuonna kustannus puolittuu.

”Mutta yhteiskunnalle se tulee halvemmaksi”, Svensson sanoo.

Svensson siteeraa ruotsalaista taloustieteilijää Ingvar Nilssonia, jonka laskelmien mukaan yksi jengirikollinen maksaa yhteiskunnalle 23 miljoonaa kruunua eli noin 2,2 miljoonaa euroa 15 vuoden aikana.

”Itse uskon, että aito hinta on korkeampi.”

Kynttilät palavat 12-vuotiaan tytön muistopaikalla. Botkyrkassa perheineen asuva Dilan Bozan kävelee hampurilaisravintolasta tyttärensä ja miehensä kanssa.

He suunnittelevat muuttavansa pois Botkyrkasta. Tai koko maasta.

”Olemme viihtyneet täällä hyvin, mutta kehitys ei näytä hyvältä. Tai en halua sanoa kehitys, koska me olemme menneet taaksepäin. Tämä ei ehkä ole se paikka, jossa haluamme kasvattaa lapsemme. Tuntuu, että lait eivät ole täällä voimassa. Rikolliset voivat liikkua vapaasti ilman seuraamuksia”, Bozan sanoo.

Nainen vetoaa päättäjiin.

”Tämä on nyt Ruotsin tie, eivätkä poliitikot ole ottaneet tätä vakavasti. Poliitikkojen pitäisi tehdä yhteistyötä, ei vain heidän, jotka ovat vallassa, vaan myös opposition. Kukaan heistä ei tee työtään kunnolla. Ei aina tarvitse olla niin byrokraattinen, joskus pitää tehdä päätöksiä”, hän sanoo ja toivoo, että Ruotsi ottaisi mallia Tanskasta.

Perjantaina viisi ruotsalaisrikollista sai Tanskassa tuomion kahdesta murhasta. Rikolliset olivat 18–24-vuotiaita ruotsalaisia. Tanskassa rikollisjengeihin liittyvistä rikoksista saa ankaramman tuomion, kaksi kertaa niin kovan kuin muunlaisista rikoksista. Kolme miestä sai elinkautisen, kaksi muuta 20 vuoden tuomion.

« Viimeksi muokattu: 30.08.2020, 08:43:50 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 240
 • Liked: 28825
Rikki ammuttu Ruotsi (maksumuurin takana)
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006617936.html

Lainaus
Ruotsia riivaa aseväkivallan aalto. Tällä viikolla Tukholmassa kuoli luoteihin kaksi nuorta miestä. Neljä viikkoa sitten surmansa sai täysin sivullinen 12-vuotias tyttö. Poliitikot pyrkivät puuttumaan jengiväkivaltaan, mutta tulokset ovat laihat.

Enpä muista suomalaismedian asiasta mesonneen vaikka Ruotsi on sentään tällä puolella Atlanttia. Olisiko niin että kuollut ei ollut sitä ihonvärityyppiä jonka elämällä on väliä?

Huomion kiinnittää se ettei Hesari taaskaan kykene sanallakaan suoraan viittaamaan siihen mistä tuo kaikki johtuu, eli vasemmiston pyrkimyksestä saada maahan kaikki mahdollisimman rikolliset ainekset erityisesti Islamina tunnetun rikollisideologian maista. Ei sanaakaan siitä että systemaattinen jihadismin kasvattaminen voisi olla ilmiön taustalla!
« Viimeksi muokattu: 30.08.2020, 08:32:49 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 302
 • Liked: 16095
Ruotsalainen poliisipäällikkö on viikonloppuna vihjannut hyvin selvästi, että rikolliset ovat soluttautuneet Ruotsin ylimpään johtoon. (Googlekääntäjällä käännetty ja nopeasti stilisoitu tärkeimmiltä osiltaan.)

Jutussa puhutaan tietysti vain järjestäytyneestä rikollisuudesta, ei siitä, mikä kaiken taustalla on ja mistä kaikki johtuu. Ehkäpä "klaani" -sanan käyttö kertoo joillekin Ruotissakin ettei taustalla ole Sven ja Åke.

Lainaus
Väittääkö poliisi, että rikolliset klaanit ovat tunkeutuneet hallitukseen?

Mats Löfving on poliisin apulaispäällikkö ja korkeimmalla tasolla NOA:ssa, poliisin kansallisessa operatiivisessa osastossa, ja hänellä tulisi siten olla parempi tieto ja käsitys järjestäytyneen rikollisuuden maailmasta kuin periaatteessa kenelläkään muulla Ruotsin asukkaalla.

Ekotin [Ruotsin YLE:n uutistoimistus] lauantain haastattelussa hän piirsi synkän mutta todellisen kuvan jengirikoksista, jotka paitsi lisääntyvät yhä enemmän, mutta myös näyttävät muuttuvan häikäilemättömämmäksi ja häikäilemättömämmäksi.
---
Rikollisjengit ovat, mutta eivät yllättäen, kiinnostuneita rahan ansaitsemisesta, ja heillä on käytössään huomattavia voimia. He tekevät väkivaltaisia rikoksia, myyvät huumeita, kiristävät, tekevät sosiaaliturvapetoksia ja ovat ottaneet kantaa liike-elämässä.

Mikään näistä ei ole todella uutta, mutta oli hyvä, että ilmiöön puututtiin.

Uutta oli kuitenkin lausunto, jolla hän päätti päättelyn sukupohjaisista verkostoista:

- On myös esimerkkejä ihmisistä, jotka osallistuvat poliittiseen elämään ja haluavat roolin kunnan tai jopa Ruotsin julkisessa hallinnossa.

Ohjelmajuontaja Monica Saarinen, kokenut ja taitava toimittaja, ei esittänyt jatkokysymyksiä tästä hämmästyttävästä lausunnosta.

Tiedetään esimerkiksi, että Södertäljen verkoston [syyrialainen rikollisjärjestö] ja politiikan välillä on ollut yhteyksiä, mutta tämä näyttää olevan jotain muuta.

Mitä apulaispoliisipäällikkö tarkoittaa? Onko meillä yksi tai kaksi parlamentin jäsentä, jotka hoitavat järjestäytyneen rikollisuuden asioita? Vai ovatko lonkerot kietoutuneet virkamiehien ympärille?

Onko niin, että poliisilla on viitteitä siitä, että jokin näistä järjestöistä on tunkeutunut hallitukseen tai sen välittömään läheisyyteen?

Löfving on hyvä, kokenut ja tosissaan. Minulla ei ole syytä epäillä lausuntoa. Ei ole myöskään syytä epäillä, että väite perustuu siihen tosiasiaan, että turvallisuuspoliisi on havainnut, että kuka tahansa oikeusministeriön talonmies voi olla klaanijohtajan serkku. Varsin raskaita asioita.

En pyydä poliisia ilmoittamaan tiedustelutietojaan yksityiskohtaisesti. Mutta jos klaanit ovat onnistuneet jossakin niin uskomattomassa kuin tunkeutumaan Ruotsin poliittiseen johtoon, meillä on oikeus tietää.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/zGWdeK/pastar-polisen-att-kriminella-klaner-har-infiltrerat-regeringen

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 001
 • Liked: 45559
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Poliitikkojen lahjonta, uhkailu ja kiristys tuottaa yleensä hyviä lopputuloksia. Siis rikollisille. Siis verrattuna esim. kunnanvaltuutetun tai talonmiehen paikan hankkimiseen.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“BLM:n perustajat myöntävät avoimesti olevansa marxilaisia ideologeja ja kertovat haluavansa päästä eroon ydinperheestä, heteronormatiivisuudesta, poliisista, vankiloista ja kapitalismista. ”
– Gatestone -instituutin tutkija Soeren Kern

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 173
 • Liked: 37126
 • Hymyile tänään! Huomenna on kaikki huonommin.
Plata o plomo, tämän päivän Ruotsi. Ja sama halutaan tänne vaikka väkisin.   :facepalm:
Iltapäivälehdillä voisi olla valmis lööppipohja, jossa lukee: "Persu mokasi jälleen". Siihen alapuolelle sitten vain vaihdettaisiin nimi ja paikkakunta.  - Jussi Halla-aho

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 711
 • Liked: 18153
 • White Lives Matter
Plata o plomo, tämän päivän Ruotsi. Ja sama halutaan tänne vaikka väkisin.   :facepalm:

Totta kai. Muutenkin kaikkia mahdollisia hillotolppia hamuavat selkärangattomat poliitikot hinkuavat saada vielä lahjusrahoja tänne hankkimaltaan järjestäytyneeltä rikollisuudelta.

Tahti on se, että raha ei haise, eikä ole mitään väliä miltä taholta sitä tulee. Pääasia on, että sitä tulee. Myydään laillisuus, demokratia - ja koko Suomi yhtenä pakettina kansalaisineen - vaikka viidestäkymmenestä sentistä. Tai vaikka kymmenestä. Tarjouksia otetaan vastaan: Alennustavaratalo Arkadianmäki Oy Ab (ei ala- eikä ylärajaa).
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 001
 • Liked: 45559
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Plata o plomo, tämän päivän Ruotsi. Ja sama halutaan tänne vaikka väkisin.   :facepalm:

Totta kai. Muutenkin kaikkia mahdollisia hillotolppia hamuavat selkärangattomat poliitikot hinkuavat saada vielä lahjusrahoja tänne hankkimaltaan järjestäytyneeltä rikollisuudelta.

Tahti on se, että raha ei haise, eikä ole mitään väliä miltä taholta sitä tulee. Pääasia on, että sitä tulee. Myydään laillisuus, demokratia - ja koko Suomi yhtenä pakettina kansalaisineen - vaikka viidestäkymmenestä sentistä. Tai vaikka kymmenestä. Tarjouksia otetaan vastaan: Alennustavaratalo Arkadianmäki Oy Ab (ei ala- eikä ylärajaa).

Appiukko sanoi, että rikosta ei kannata tehdä ihan pikkurahasta. Miljoona markkaa pisti hän alarajaksi.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“BLM:n perustajat myöntävät avoimesti olevansa marxilaisia ideologeja ja kertovat haluavansa päästä eroon ydinperheestä, heteronormatiivisuudesta, poliisista, vankiloista ja kapitalismista. ”
– Gatestone -instituutin tutkija Soeren Kern

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 417
 • Liked: 7999
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Poliitikkojen lahjonta, uhkailu ja kiristys tuottaa yleensä hyviä lopputuloksia. Siis rikollisille. Siis verrattuna esim. kunnanvaltuutetun tai talonmiehen paikan hankkimiseen.

Eikös mafiosojen tapa ole ollut (USA:ssa ainakin, mitä gangsterileffoista ja ihan dokumenttifilmeistäkin olen katsellut) hankkia kannattajilleen ja kelmeilleen ihan laillisia alemman suorittavan tason duuneja yksityiseltä ja julkiselta puolelta? Niin rikolliset pääsevät valvomaan elinkeinoelämän ja viranomaisten menoa, eikä rikollispomon tarvitse elättää apulaisiaan omasta pussistaan. Jos työelämään pääsy riippuu mafiapomo suosiosta, tämän vaikutusvalta kasvaa.

Onko talonmiehen paikkoja olleet järjestämässä taustaiset poliitikot ja virkamiehet vai onko kantaruotsalaisia päättäjiä myös kiristetty tai lahjoittu mukaan?

Edit: Tuli mieleen: Puolalainen toimittaja Ryszard Kapuściński kuvaili teoksessaan ”Imperiumi” Neukkulan viime vaiheita. Hän oli käymässä Keski-Aasiassa ja tapasi yhden neuvostotasavallan parlamentin pikkuvirkailijan tämän kotonaan. Virkailijalla oli koti täynnä länsielektroniikkaa, johon hänen virallisilla tuloillaan ja asemallaan ei olisi pitänyt olla mitään pääsyä. Mutta virkailija olikin tasavallan paikallisen kommunistijohtajan sukulainen. Ikivanha klaanikulttuuri oli sopeutunut neuvostojärjestelmään molempia hyödyttävällä tavalla.
« Viimeksi muokattu: 15.09.2020, 11:16:07 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 208
 • Liked: 2110
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Suomessa järjestäytynyt rikollisuus on ollut poliisien "hyvässä hoidossa".
Lainaus
Tapaus Aarnio: Historian pahin poliisirikos, osa 1 – ”Suurin opetus on, että emme voi luottaa enää kehenkään”
https://www.apu.fi/artikkelit/tapaus-aarnio-historian-pahin-poliisirikos-osa-1-suurin-opetus-on-etta-emme-voi-luottaa-enaa-kehenkaan
VUODEN POLIISI, ACAB!
Lainaus
Lue lisää:

    Tapaus Aarnio: Historian pahin poliisirikos, osa 2 – Näin tapahtumat etenivät 1981–2019
    Tapaus Aarnio: Historian pahin poliisirikos, osa 3 – Tunnetko Aarnio-sanaston Trevocista Pasilan mieheen?
    Katja Ståhl: Huumepoliisi Jari Aarnion syndrooma
    Miksi Jari Aarniota syytetään?
    Paha poliisi
    Tässä on huumepoliisin piilokonttori!


Show ja jatkuu ja vuoden poliisi saa murhasyytteen.
Lainaus
Jari Aarniolle luettiin murhasyyte – näin käräjäoikeuden pääkäsittelyn ensimmäinen päivä eteni
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/547f0f5d-90e1-429f-9bae-6b2909c7342c

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 232
 • Liked: 16776
Mafian tavoin toimivat rikollisklaanit ovat vakavin uhka Ruotsissa, arvioi kriminologi Amir Rostami
https://www.aamulehti.fi/a/06c0dcce-3756-4e21-84fe-dbcadc92d608

Lainaus
Myös poliisin mukaan sukulaisuus- ja perhesuhteet ovat tärkeä osa järjestäytynyttä rikollisuutta. Tutkijan mukaan yhteiskunta on reagoinut ongelmiin viiveellä.

Ruotsissa noin 500 henkilöä kuuluu mafian tavoin toimivien klaaniverkostojen ytimeen, arvioi tunnettu kriminologi Amir Rostami. Hänen mukaansa nämä perhe- ja sukulaisuussuhteisiin perustuvat ryhmittymät ovat vakiinnuttaneet asemaansa alueilla, joissa valtio ei ole ollut tarpeeksi vahvasti läsnä.

Rostamin mukaan tällaiset verkostot muodostavat Ruotsin yhteiskunnalle jopa suuremman uhkan kuin muut rikollisjengit

–  Jos tällaisia ryhmittymiä on tietty määrä eri puolilla Ruotsia, se ajan oloon rapauttaa luottamusta oikeusvaltioon ja yhteiskuntaan. Nämä ryhmäthän haluavat kilpailla valtion kanssa – tarjota niitä palveluja, joita valtion oikeastaan pitäisi tarjota, Rostami sanoo,

Väkivaltainen katu- ja jengirikollisuus on noussut Ruotsissa viime päivien polttavaksi puheenaiheeksi. Pääministeri Stefan Löfven myönsi valtiopäivien avajaisten yhteydessä, että suurimittainen maahanmuutto yhdessä huonosti hoidetun kotouttamisen kanssa voi pahentaa jengiväkivallan ongelmaa.
...
Rostami ei osaa sanoa, kuinka suuri osuus hänen mainitsemillaan klaaneilla on Ruotsissa huomiota herättäneissä viime aikojen ampumisissa. Hän kuitenkin huomauttaa, että sukuverkostoista kaikkein vakiintuneimmat ovat oppineet toimimaan myös ilman väkivaltaa – se kun on huonoa bisnesten kannalta.
...
Myös Ruotsin poliisi on nostanut esiin sukulaisuussuhteisiin perustuvan rikollisuuden ongelman. Apulaispoliisiylijohtaja Mats Löfving on arvioinut maassa toimivan ainakin 40 rikollisjengiä, jotka perustuvat perhe- ja sukulaisuussuhteisiin. Osa poliisiorganisaatiosta tosin kyseenalaisti myöhemmin Löfving arviot.

Klaanit ovat poliisin mukaan yksi kolmesta järjestäytyneen rikollisuuden ytimestä moottoripyöräjengien ja löyhemmästi järjestäytyneiden katujengien ohella.
...
Poliisin mukaan suku- ja perherikosverkostot rahoittavat toimintaansa muun muassa kiristyksellä ja huumekaupalla. Niillä on valmiutta käyttää väkivaltaa muttei halua integroitua ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Rostamin mukaan poliisin tarkoittamissa ryhmissä kyse ei ole todennäköisesti samoista verkostoista, joista hän puhuu klaaneina – niitä on paljon vähemmän. Yleisemminkin sukuperustaisten rikollisryhmien joukossa vaihtelu on suurta pienistä ryhmistä suurempiin ja vakiintuneempiin verkostoihin.

– Jotkut puuhastelevat vain yhden rikostyypin, kuten huumeiden salakuljetuksen parissa. Toiset taas harrastavat kaikkea väkivallasta huumeisiin ja kehittyneisiin sosiaalitukipetoksiin sekä muihin rikoksiin hyvinvointijärjestelmää vastaan, Rostami kertoo.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 182
 • Liked: 8391
Ruotsin syyttäjävirastossa valitellaan työn lisääntymistä ja resurssien vähentymistä.  Kokeneet syyttäjät hakeutuvat muihin hommiin.  Syyttäjät muistuttavat, että poliisin resurssien kasvattaminen ei auta, jos rikosten tekijöitä ei voi kunnolla prosessoida. 

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/kRa07B/aklagare-det-racker-nu--vi-har-fatt-nog

Lainaus
För varje år blir ärenden mer och mer komplicerade, arbetsbelastningen högre och högre och utrymmet för återhämtning mindre och mindre. Sedan en tid tillbaka lämnar alltför många erfarna, duktiga åklagare yrket då man inte orkar längre. Nu är gränsen nådd.

Vad gör en åklagare? En åklagare har tre arbetsuppgifter: leda förundersökningar, väcka åtal och processa i domstol. Utan åklagare blir inga personer anhållna, begärda häktade, åtalade eller dömda.

Utan åklagare blir inga brott uppklarade. Utan åklagare som har tid för sina ärenden är satsningar på polisen meningslösa.

Onneksi Ruotsi on rikas maa, jolla varmasti riittää resursseja kaikkiin maahanmuuton lieveilmiöiden aiheuttamien vaikeuksien voittamiseen.  Kyllä syyttäjätkin varmaan saavat oman kuoppakorotuksensa.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 905
 • Liked: 26601
 • Kiihottavat vieraslajit
Höurujen huoneellakin jutut ovat järkevämpiä. Paskotaan maa perusteellisesti eikä suostuta katsomaan ympärille ja pohtimaan mistä mahtaa johtua. Jos joku sitten tekee havainnon minkä kaikki todeksi tietävät hänet eristetään rasistina. Suomessa sitten halutaan samaa ihanuutta kuin Ruotsi on saanut yllin kyllin ja jakanut sitä vähän meillekin siemenperunoiksi.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 588
 • Liked: 14534
Ruotsi on kyllä erittäin varoittava esimerkki. Mutta eihän sitä tietenkään kukaan Hölmölässä noteeraa, tai usko.

Ruotsin esimerkistä nähdään, että matu-invaasion aiheuttama muutos hyvinvointivaltiosta Mad Max-paskastaniaksi ei todellakaan etene lineaarisesti, vaan muutoksessa on enemmänkin eksponentiaalinen malli JA "tipping point". Vielä käyrän jyrkälläkin osalla menee aika pitkään näennäisesti "ihan OK" -mutta sitten kun THE piste saavutetaan, niin muutos on nopea, raju, ja peruuttamaton.

Hyppäät pilvenpiirtäjän katolta alas, niin vielä metrin korkeudella asvaltista tilanne on ihan OK: sydän lyö, luut on ehjänä, henki kulkee. Mutta sitten..

edit: pikku muokkaus
« Viimeksi muokattu: 16.09.2020, 15:11:49 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs