Kirjoittaja Aihe: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)  (Luettu 74609 kertaa)

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 093
 • Liked: 13034
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #330 : 29.01.2019, 14:31:12 »
Tanskan demareilla raju linja Suomeen verrattuna: Turvapaikanhakijat Afrikkaan hakemusten käsittelyn ajaksi - ”Olemme olleet liian liberaaleja”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/13e7156e-22fa-415f-ade0-bcf2b26de543

Lainaus
Kun muiden maiden sosiaalidemokraatit pääsääntöisesti kehuivat maanantain kokouksessa eri maiden demaripuolueita ja arvoja, Frederiksen oli kriittisempi.

– Miestäni olemme olleet liian liberaaleja taloudessa ja maahanmuutossa, Frederiksen arvioi syytä sille, miksi sosiaalidemokraattisten puolueiden tuki on laskenut Euroopassa.

Frederiksenistä Tanskan pitää rajoittaa entisestään maahanmuuttoa.

– Jos emme ole tietoisia, montako maahanmuuttajaa Tanskaan tulee, silloin kotoutuminen ei toimi. Ja jos kotoutuminen ei toimi, tulee ongelmia.

”Järjestelmä ei toimi”
Tanskan sosiaalidemokraatit ovat esittäneet turvapaikkajärjestelmän muuttamista niin, että Tanskaan ei saisi jatkossa jäädä turvapaikkahakemuksen perusteella.

Uudistuksen myötä ”spontaanisti” Tanskaan tulevat turvapaikanhakijat lähetettäisiin vastaanottokeskukseen Euroopan ulkopuoliseen maahan, todennäköisesti Pohjois-Afrikkaan. Turvapaikanhakijoiden tulisi odottaa hakemuksensa käsittelyä vastaanottokeskuksessa.

Turvapaikan saaneet eivät kuitenkaan saisi tulla Tanskaan, vaan ehdotuksen mukaan heidät lähetettäisiin YK:n pakolaisleirille. Vastineeksi Tanska voisi ottaa vastaan YK:lta kiintiöpakolaisia.

– Luulen, että meidän täytyy myöntää, että kansainvälinen turvapaikkajärjestelmä ei toimi tällä hetkellä, koska niin monet ovat pakotettuja ylittämään Välimeren päästäkseen Eurooppaan, mikä on hyvin vaarallista. Uskon, että voimme pelastaa enemmän henkiä ja auttaa enemmän ihmisiä, jos teemme sen alueilla, jotka ympäröivät näitä maita sen sijaan, että ihmiset tulevat koko matkan Eurooppaan, Frederiksen perustelee puolueen esitystä Iltalehdelle.
...
Tanskan sosiaalidemokraatit on myös esittänyt rajan asettamista Tanskaan otettavien ”ei-länsimaalaisten” määrälle.

– Ei pitäisi toivottaa tervetulleeksi enempää ihmisiä kuin heitä pystytään integroimaan yhteiskuntaan. Kun puhun integraatiosta, puhun työllisyydestä, kielestä ja myös että kaukaa tulevien ihmisten täytyy tukea arvoja, joita olemme rakentaneet yhteiskuntaamme. Esimerkiksi miesten ja naisten välistä tasa-arvoa, Frederiksen sanoo.
...
SDP:n entinen puheenjohtaja ja ex-valtiovarainministeri, nykyinen kansanedustaja Jutta Urpilainen huomauttaa, etteivät Pohjoismaiden sosiaalidemokraatit ole tiiviistä yhteistyöstä huolimatta samaa mieltä kaikista asioista.
...
Hän ei tunnista Frederiksenin näkemystä siitä, että sosiaalidemokraattien suosio Euroopassa olisi laskenut siksi, että puolueiden politiikka olisi ollut liian liberaalia.

– En allekirjoita hänen näkemystään siitä ainakaan näin lyhyellä kuulemalla. Näen itse, että kyse on enemmän globalisaation negatiivisista vaikutuksista, että meillä vain yksinkertaisesti teknologisen kehityksen, mutta myöskin globalisaation kautta on kadonnut keskiluokan työpaikkoja ja se näkyy myös siinä, että ihmisten turvattomuus esimerkiksi työmarkkinoilla on lisääntynyt ja sitä kautta myöskin eriarvoisuus on kasvanut. Se on osa isoa globaalia megatrendiä kuin harjoitettua politiikkaa, Urpilainen katsoo.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 550
 • Liked: 17089
 • Blues for Allah
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #331 : 29.01.2019, 14:39:19 »
^Jutta taitaa vetää taas maassa maan tavalla-ässän hihastaan näin vaalien alla? Viimeksi sitä moitittiin, mutta nythän se on jo valtavirtaa.
Kumma miten jokaisesta puolueesta Suomessa on tullut yht'äkkiä natseja, fasisteja ja suvaitsemattomia?
Ei se ainakaan näistä ilmastovaaleista voi johtua? ;D
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 526
 • Liked: 58809
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #332 : 29.01.2019, 14:58:13 »
Tanskan sosiaalidemokraatit ovat esittäneet turvapaikkajärjestelmän muuttamista niin, että Tanskaan ei saisi jatkossa jäädä turvapaikkahakemuksen perusteella.

Uudistuksen myötä ”spontaanisti” Tanskaan tulevat turvapaikanhakijat lähetettäisiin vastaanottokeskukseen Euroopan ulkopuoliseen maahan, todennäköisesti Pohjois-Afrikkaan. Turvapaikanhakijoiden tulisi odottaa hakemuksensa käsittelyä vastaanottokeskuksessa.

Turvapaikan saaneet eivät kuitenkaan saisi tulla Tanskaan, vaan ehdotuksen mukaan heidät lähetettäisiin YK:n pakolaisleirille. Vastineeksi Tanska voisi ottaa vastaan YK:lta kiintiöpakolaisia.

Ei poikkea juurikaan sisäministeri Mykkäsen haaveilemasta EU-kuviosta. Molempiin koplattu "vastineeksi" kiintiöpakolaisten vastaanotto, vaikka se ei liity mitenkään turvapaikanhakijoiden vastaanottoa sääteleviin kansainvälisiin sopimuksiin.

Kun kerran turvapaikkaan oikeutetutkin voidaan siirtää Euroopasta pakolaisleireille (kansainväliset sopimukset edellyttävät vain suojan tarjoamista), ei ole mitään syytä korvata heitä lennättämällä toisia ihmisiä Eurooppaan pakolaisleireiltä. Samoin ei ole mitään mieltä ylipäätään tutkia pahimmillaan vuosikausia turvapaikkahakemuksia, kun kaikki hakijat voisi siirtää pakolaisleireille erottelematta ja tutkimatta. Kukin tehköön siellä itse johtopäätöksensä, jos tavoitteli turvapaikkahakemuksella vain eurooppalaista oleskelulupaa ja elintasoa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pekka Kemppainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 503
 • Liked: 1733
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #333 : 29.01.2019, 21:04:32 »

Asiaan lienee vaikuttaa se, että Suomen ainoa maahanmuuttokriittinen puolue ei ole tehnyt selkeää kantaa suhteessa äärioikeistoon ja natseihin (esim. PVL) sekä roturealisteihin. Hidastaa maahanmuuttokriittisyyden valtavirtaistumista ja lopulta hallitukseen ei pääse vaikuttamaan.

Ainoa maahanmuuttokriittinen puolue on se jolta aina kysytään kantaa natseihin, roturealisteihein, yms.. Yleensä kanta on löytynyt, jos kysymys on esitetty asiallisesti. Persujen lisäksi ainoastaan Lissu Anderssonilla on tunnettu kanta natseihin, -muista syistä johtuen. Muiden natsi-kannat ei ketään kiinnosta.

Maahanmuuttokriittisyyden valtavirtaistumisen hyväksi ei ole tehty juuri mitään. Natsit tai mitä niistä ajatellaan, ei todellakaan ketään kiinnosta. Äskettäin laiminlyötiin tilaisuus saada Oulu-ilmiön (Englannissa Rotherham-ilmiö) herättämiä ihmisiä aktivoitua, kun patsasteltiin taas samalla keskinäisen kehumisen kerholla.

Valtavirran ihmiset luottaa #valtapuolueisiin, ja lähtee kadulle kun näistä on tuttuja hahmoja mukana ja sanomassa, että "hei, nyt mennään!"  Tämän vastakohta on sekakuoro joka kiljuu "vaalipuhetta, älkää uskoko!!" jos joku mainstreem-hahmo sanoo jotain sellaista mikä minuakin miellyttää, siis puhuu totta.

Bai tö vei, käväisin stadissa mieltäosoittamassa. Huomasin ilokseni että tilaisuudessa puhui -maahanmuuttokriittisestä aiheesta- vanha tuttu kommari. Kiitin, kehuin ja halattiin. Crossover onnistuu jos siihen on tahtoa.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 780
 • Liked: 45427
 • Kui on must, näita ust!
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #334 : 30.01.2019, 20:56:17 »
Huomioikaapa uusi Twitter-tilimme ;)

https://twitter.com/HommaMedia/status/1090682515621330944


https://www.thelocal.dk/20190130/denmarks-government-changes-policy-on-un-quota-refugees-with-new-bill (30.1.2019)

Lainaus
Denmark’s government changes policy on UN quota refugees with new bill

The UNHCR and the Danish Refugee Council have criticised the government for a new bill which seeks to ease the path to repatriation of UN quota refugees.

A new immigration bill seeks to apply the government’s general change in approach to giving asylum status to UN quota refugees, newspaper Politiken reports.

The bill provides for quota refugees to be subject to the same rules regarding their asylum status as all other types of refugees taken in by Denmark.

That means the application of the government's view that the status of refugees should always be considered as temporary, and that their status should be revoked as soon as conditions in origin countries are deemed to enable this.

“We wish to send a very clear signal to refugees that, if you are given permission to stay in Denmark, this is temporary, and this also applies to quota refugees,” immigration minister Inger Støjberg said to the newspaper.

United Nations refugee agency UNHCR considers the proposal by the Danish government to be a break with the historical spirit of international participation in its refugee programme, although there are no legal obstacles to withdrawing the status of refugees if conditions in their home countries are considered peaceful, Politiken writes.

(...)

The Danish Refugee Council’s head of asylum Eva Singer said in comments given to the paper that other countries generally perceived quota refugees to belong to a specially protected group who could consider their resettlement in a new country to be permanent.

There has always been a near-unspoken perception of resettlement of quota refugees as a permanent resolution. This will change that,” Singer said.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 780
 • Liked: 45427
 • Kui on must, näita ust!
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #335 : 10.02.2019, 18:45:55 »
Daily Maililta pitkä ja semisti suvakkimainen, mutta ihan luettava ja mielenkiintoinen juttu Tanskan maahanmuuttopolitiikasta. Loput linkistä.

https://twitter.com/HommaMedia/status/1094602134887325697


https://www.dailymail.co.uk/news/article-6687043/Why-Denmark-dump-unwanted-refugees-remote-17-acre-island.html (10.2.2019)

Lainaus
Europe's Alcatraz: Why the continent's most liberal nation of Denmark will dump unwanted refugees on a remote 17 acre island

(...)

Skaarup, one of Denmark's most prominent politicians, sounded like a man selling a dream holiday destination.

Yet he was greeted by hundreds of local protesters holding handmade banners.

'Lindholm is for free birds, not humans in cages,' read one, while children wore T-shirts asking in freshly scrawled ink: 'What about our safety?'

For Skaarup is parliamentary leader of the populist Danish People's Party (DPP). And the island he was visiting for the first time has split his nation over plans to turn it into 'Europe's Alcatraz' – an isolated fortress to dump dozens of rejected and criminal refugees who cannot be sent home.

This 17-acre scrap of land – home to a research station for animal diseases and a cemetery for infected carcasses – symbolises how a Scandinavian country once famed for liberalism and tolerance has become the toughest on refugees in Western Europe.

Denmark's immigration minister even posed with a cake on social media to celebrate passing her 50th law restricting migrants.

Recent measures include a ban on face veils, confiscating jewellery from refugees and designating 29 urban areas as 'ghettos' subject to special laws to control residents.

Other ideas debated by MPs include prohibiting ritual slaughter of animals for halal food and barring women teachers from wearing head-scarves.

One key politician has even proposed curfews and electronic bracelets for all children living in 'ghettos'.

Denmark is, like most Western nations, bitterly divided over migration. Many key voices argue there is urgent need for these harsh policies – driven by the DPP but embraced by mainstream parties on Left and Right – to defend Danish values.

'You can reduce this issue down to cries of racism and xenophobia but it is about complex issues of shared values going back generations,' said Mikael Jalving, a prominent political commentator.

'Denmark, Norway and Sweden were all very homogenous societies until recently.

We were people of one tribe with the same views on social justice and the welfare state. Once they were taken for granted but now we must be explicit.
'

Yet others believe their cherished tolerance has been betrayed.

'We used to be one of the best countries in the world,' said Carolina Maier, parliamentary leader of the Alternative, a new pro-business green party.

'Now we see a slow, dangerous shift that has similarities to the 1930s with different laws for different people.'

At the heart of this surprising Scandinavian crackdown is hygge, the celebrated Danish idea of creating a warm atmosphere to share the good things in life with friends and neighbours that some feel is under threat from globalisation and migration.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 780
 • Liked: 45427
 • Kui on must, näita ust!
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #336 : 21.02.2019, 22:37:22 »
Hallituksen ja sitä tukevan Tanskan kansanpuolueen lisäksi demarit äänestivät lakipaketin puolesta.

8)

https://twitter.com/HommaMedia/status/1098679250562048000


http://www.friatider.se/danmark-inf-r-h-rdare-invandringspolitik-ska-b-rja-skicka-hem-invandrare-i-st-llet-f-r-att-integrera (21.2.2019)

Lainaus
Nya politiska målet i Danmark: Skicka hem invandrare – i stället för att "integrera" dem

Det danska Folketinget har idag röstat igenom ett lagpaket som innebär ett "paradigmskifte" för dansk migrationspolitik, uppger Ekot. Fokus ska nämligen ligga på att få hem invandrarna till tredje världen igen – istället för att "integrera" dem.

Samtidigt som Sverige fortsätter sin massinvandring drar nu andra länder åt tumskruvarna rejält. Ett av länderna är Danmark.

Den invandringspolitik som nu införs där kallas rentav för ett "paradigmskifte", alltså ett helt nytt sätt att se på invandring.

Det lagpaket som under torsdagen röstades igenom i Folketinget är resultatet av en uppgörelse mellan den borgerliga regeringen och stödpartiet Dansk Folkeparti.

– Fokus ska flyttas från integration till att flyktingar ska återvända till sina hemländer när det är möjligt, sade Peter Skaarup , Dansk Folkepartis gruppledare i Folketinget när överenskommelsen presenterades i höstas.

Tillsammans har partierna majoritet i riksdagen. Dock kommer även Socialdemokraterna rösta för de förändrade reglerna.

Det nya lagpaketet innebär bland annat att fokus kommer att flyttas "från integration till att flyktingar ska återvända till sina hemländer", som SR Ekot skriver.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 969
 • Liked: 1874
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #337 : 22.02.2019, 03:56:48 »
Tuntuu jotenkin ihmeelliseltä että jossain Länsieuroopan maassa - peräti pohjoismaassa - oikeasti tapahtuu tällaisia asioita ja näin selvä suunnanmuutos maahanmuuttokäytännöissä. Se on perin rohkaisevaa.
Kellonaika huomioonottaen on toki mahdollista, että tämä kaikki osoittautuu vain hyväksi uneksi. Täytyy muistaa tsekata uudestaan päivällä.
« Viimeksi muokattu: 22.02.2019, 03:58:28 kirjoittanut Juffe »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 780
 • Liked: 45427
 • Kui on must, näita ust!
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #338 : 22.02.2019, 15:23:51 »
Niin sanotut ihmisoikeus- ja pakolaisjärjestöt ulisevat Tanskan uusista maahanmuuttolinjauksista. Ei mikään yllätys sinänsä.

https://www.euronews.com/2019/02/22/a-european-race-to-the-bottom-human-rights-defenders-criticise-denmark-s-new-immigration-b (22.2.2019)

Lainaus
A 'European race to the bottom': human rights defenders criticise Denmark's new immigration bill

Denmark's parliament voted to pass a controversial immigration bill on Thursday, which will see the tightening of regulations on refugees and asylum seekers residing in the country.

The bill, which will come into force on March 1, places emphasis on the "temporary" status of residence permits handed to refugees, saying refugees should be sent home when possible.

Refugee permits should be "withdrawn or exempted when possible, unless it is in direct conflict with Denmark's international obligations," the bill read.

Among other amendments, was a potential limit on the number of family reunifications, and greater punishments for the breach of an entry ban.

Human rights and refugee groups have widely criticised the bill.

'European race to the bottom'

In a statement sent to Euronews, Christian Friis Bach, the secretary general of the Danish Refugee Council, said he was "saddened" to hear news of the parliamentary decision.

"We are saddened to see that Denmark takes part – and sometimes actually put itself at the front seat - in the European race to the bottom, when it comes to limiting rights for asylum seekers and refugees," he said.

"Refugees who have received asylum in Denmark should not live a life in constant uncertainty and worry about losing their residence permit. Their stay in Denmark must be safe and dignified in order for them to build the foundation for a bright future for themselves and their children, whether this future may be in Denmark or in their home country."

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Tomatoface

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 403
 • Liked: 1186
 • Sovittelemassa VHM:n loputtomia syntejä
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #339 : 22.02.2019, 15:55:55 »
Tanskahan alkaa vaikuttaa ihan mukavalta turvasatamalta oikeille osaajille. Tuonne voisi varmaan moni kuvitella vievänsä myös perheensä sikäli mikäli työpaikka järjestyy.
O tempora, o mores!

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 248
 • Liked: 3313
 • ihminen
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #340 : 23.02.2019, 10:03:06 »
Tänään voi käydä lukemassa HS näköislehdestä ilmaiseksi miten "nolottaa olla tanskalainen".

Pienen saaren kova viesti -> https://nakoislehti.hs.fi/9d512da6-11a7-4da2-8872-1414e8489f27/6

"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 780
 • Liked: 45427
 • Kui on must, näita ust!
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #341 : 24.02.2019, 16:21:45 »
^ Eipä tuosta hyötyä ole enää tänään, joten tässä linkki varsinaiseen artikkeliin ja hieman lainausta hyvin pitkästä jutusta :)

Tämä on toki Hyysäri-näkökulmasta laadittu sopivia ihmisiä haastatellen, mutta ihan mielenkiintoinen silti.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006011404.html (23.2.2019)

Lainaus
Pienen saaren kova viesti

Lindholmin ulkomaalaissaari on uusin luku Tanskan kiristyvässä maahanmuuttopolitiikassa. HS vieraili lähikylissä, joissa ajatusta vastustavat lähes kaikki.

MAAILMANKUULUKSI noussutta saarenrääpälettä voi katsella Thomas Finken kotikadulta. Se häilyy pienenä ja yksinäisenä keskellä aavan Stegenlahden puuskia, runsaan parin kilometrin päässä rannasta: Lindholm.

(...)

Saarelle on päätetty rakentaa keskus, johon sijoitetaan noin 70 maahanmuuttajaa. ”Kun kuulin siitä radiosta, luulin sitä vitsiksi”, Finke sanoo. ”Eihän siellä ole edes viemäröintiä.”

Totta se kuitenkin on. Uutinen Tanskan eristyssaaresta levisi maailman medioihin.

Saarelle aiotaan panna maahanmuuttajia, jotka ovat tehneet riittävän vakavan rikoksen saadakseen karkotuspäätöksen.

Osan karkotusta ei voida toteuttaa, koska tuomioistuin on arvioinut, että heitä odottaa kotimaassa kuolemanvaara tai kidutus. Toisilla palautus on viivästynyt muista syistä.

He ovat eräänlaisessa limbossa, välitilassa. Vankilatuomionsa he ovat kärsineet, mutta mediassa heihin viitataan usein termillä ”ulkomaalaiset rikolliset”.

(...)

Syyt vaihtelevat: Osa painottaa sitä, että ketään rangaistuksensa kärsinyttä ihmistä ei saa kohdella niin julmasti. Mitään aktiviteetteja ei saarelle ole suunnitteilla.

Yleisin kritiikki on käytännöllinen. ”Se maksaa järjettömän paljon, eikä ratkaise mitään”, Finke tiivistää.

Samaa mieltä on sosiaalidemokraatteja edustava pormestari Mikael Smeds. Keskuksen hinnaksi on arvioitu lähes sata miljoonaa euroa. Desinfiointi on suuri urakka.

(...)

Kauppaan liittyy kolmas huoli, jonka vuoksi keskusta täällä vastustetaan. Sen kertoo kylänraitilla lastenvaunujen kanssa seisoskeleva Zescha Skov. Hän katselee, kun äiti Pia Skov maalaa rannan hotellin muuria.

”Kaupassa on illalla vain kaksi nuorta tyttöä töissä. Ja sitten lautalta tulee 70 miestä ostoksille”, Zescha Skov sanoo.

Hän sanoo itsekin pelkäävänsä. ”Hehän ovat rikollisia”, Pia Skov täydentää. ”Ja mitä siitä tulee, kun heillä ei ole siellä mitään tekemistä.”

”SALAMIMETODI”, sanoo Michala Bendixen. Hän on Tanskassa pakolaisten oikeuksia puolustavan järjestön Refugees Welcomen puheenjohtaja.

Bendixenin mukaan Tanskan maahanmuuttopolitiikka on muuttunut ankarammaksi ja ankarammaksi koko 2000-luvun ohut siivu kerrallaan.

”Tehdään pieniä muutoksia, mutta monta peräkkäin. Jokainen niistä vaikuttaa yleisön silmiin vain pieneltä säädöltä, eikä kukaan tajua, kuinka vakavaksi kokonaissumma muodostuu.”

Metodin mestari on oikeistopopulistinen Tanskan kansanpuolue. Se on hyödyntänyt vaa’ankieliasemaansa oppositiosta käsin. Vähemmistöhallitukset ovat saaneet populistien tuen, kunhan ovat siirtyneet niiden linjoille maahanmuutossa.

Samalla liukuvat kielenkäytön rajat. Tanskassa sanotaan maahanmuuttajista jatkuvasti asioita, jotka synnyttäisivät Ruotsissa tai Suomessa kohun.

Hallitus kutsuu maahanmuuttajalähiöiden ongelmiin puuttuvaa ohjelmaansa muitta mutkitta ”ghettolaeiksi”.

Myös etniseltä kalskahtavat erottelut ovat ahkerassa käytössä. Sosiaalidemokraatit ehdottivat taannoin kiintiöitä ”ei-länsimaalaisille” maahanmuuttajille. Tanskan tilastokeskuksen vuoden 2018 maahanmuuttoraportissa tämä sana, ikke-vestlig, esiintyy 739 kertaa.

”Siitä on tullut uusi paha sana, jota kaikki käyttävät. Olla ei-länsimaalainen on yhä kuin olla barbaarinen ihminen ei-sivistyneestä maasta”, Bendixen sanoo.

(...)

Nyt puolue sai tahtonsa läpi tässäkin. Torstaina hyväksytyssä uudessa pakolaislaissa sana ”integraatio-ohjelma” on joka kohdassa korvattu sanaparilla ”ohjelma itsensä elättämisestä ja kotiinpaluusta”.

Vapaaehtoisen kotiinpaluun tukea aletaan tarjota jopa niille, jotka ovat saaneet Tanskan kansalaisuuden. Perheenyhdistämisille voidaan asettaa kuukausittainen katto. Lisäksi reippaan kotoutumisen palkitseminen lopetetaan: oleskelulupaa ei jatketa, vaikka kuinka osaisi tanskaa, jos lähtömaahan voidaan palauttaa.

(...)

Skovgaard on elävä todiste siitä, että nykyään Tanskan maahanmuuttopolitiikan jakolinja kulkee keskellä sosiaalidemokraattista puoluetta. Hän vastustaa puoluejohdon tiukentuvaa linjaa.

Ennen keskikesää Tanskassa pidetään parlamenttivaalit. Pääministeri päättää ajankohdan. Vasemmisto on mielipidemittauksissa hienoisessa johdossa.

”Minä uskon, että hallitus vaihtuu. Ja että saarisuunnitelma unohtuu.”

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 780
 • Liked: 45427
 • Kui on must, näita ust!
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #342 : 26.02.2019, 22:54:52 »
Diili on hierottu, mutta jutussa toki kerrotaan, että Tanskan byrokratia estää myös noita palautuksia Somaliaan.

https://twitter.com/HommaMedia/status/1100451427191681024


http://www.friatider.se/danmark-vi-kan-tvinga-somalier-att-ka-hem (26.2.2019)

Lainaus
Danmark: Vi kan tvinga somalier att åka hem

Det finns ett avtal mellan Danmark och Somalia för att med tvång kunna skicka tillbaka somalier till hemlandet, konstaterar nu danske statsministern Lars Løkke Rasmussen efter ett möte med Somalias president, rapporterar Ritzau.

Det är få av de somaliska invandrare som befinner sig i Danmark utan rätt att vara där som frivilligt lämnar landet.

Men enligt ett avtal mellan Danmark och Somalia kan nu den danska staten skicka tillbaka somalier med tvång.

Det stora problemet för att genomföra detta är inte Somalia, utan Danmark, menar den danske statsministern Lars Løkke Rasmussen.

– Det är inte min bedömning att det är problem i Somalia som gör att vi inte ser fler tvångsutvisningar, säger han.

Problemet är i stället hastigheten i den egna danska byråkratin, förklarar statsministern.

Under mötet med Somalias president, Mohamed Abdullahi Mohamed, ska denne ha påpekat vikten av att somalier åker hem för att hjälpa till med att bygga upp sitt eget land. Kompetensen och erfarenheten som de fått i Danmark kan hjälpa till med detta, menar han.

Utvisningsavtalet mellan Danmark och Somalia uppges vara informellt, eftersom Somalia vill hålla det hemligt. Exakt vad det innehåller är därmed oklart. Avtalet är dock fullt verksamt, även om den danske statsministern helst ser att invandrarna återvänder frivilligt.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 165
 • Liked: 3119
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #343 : 27.02.2019, 03:26:40 »

Under mötet med Somalias president, Mohamed Abdullahi Mohamed, ska denne ha påpekat vikten av att somalier åker hem för att hjälpa till med att bygga upp sitt eget land. Kompetensen och erfarenheten som de fått i Danmark kan hjälpa till med detta, menar han.


Tapaamisen aikana Somalian presidentti, Mohamed Abdullahi Mohamed, painotti, että on tärkeää, että somalit palaavat kotiin auttamaan ja jäälleenrakentamaan maataan. Tanskassa kertyneet taidot ja kokemus ovat suureksi avuksi, hän totesi.

Vastustan suomensomalien paluuta. Heidän taidoistaan ja kokemuksestaan tulee olemaan hyötyä Suomelle, sitten kun se työvoimapula jysähtää.
« Viimeksi muokattu: 28.02.2019, 19:31:01 kirjoittanut Kemolitor »

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 061
 • Liked: 17637
 • antikomintern
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #344 : 28.03.2019, 17:36:04 »
Tanska on päättänyt muuttaa kansalaisuuslakiaan ja jatkossa ulkomailla syntyvät ISIS-jihadisti­en lapset eivät enää saa Tanskan kansalaisuutta. Lisäksi vierastaistelijoiksi lähteneiltä kaksoiskansalaisilta voidaan ottaa Tanskan kansalaisuus pois hallinnollisesti ilman oikeuskäsittelyä näiden ollessa konfliktialueella ja siten estää kyseisiä islamisteja palaamasta Tanskaan.

https://www.verkkouutiset.fi/tanska-vie-isis-jihadistien-lapsilta-oikeuden-kansalaisuuteen/

Lainaus käyttäjältä: Verkkouutiset
Tanska vie ISIS-jihadistien lapsilta oikeuden kansalaisuuteen (28.3.2019)

Ulkomailla syntyneet tanskalaisten ISIS-taistelijoiden lapset eivät saa enää Tanskan kansalaisuutta.

Esimerkiksi ISIS-jihadistijärjestön riveissä taistelevan tanskalaisen ulkomaila syntyneeltä lapselta viedään oikeus Tanskan kansalaisuuten.
Päätökset  liittyy Tanskan hallituksen ja kansanpuolueen väliseen sopimukseen.

Heidän vanhempansa ovat kääntäneet selkänsä Tanskalle, eivätkä he siten kuulu Tanskaan, ulkoministeri Inger Støjberg totesi Tanskan yleisradion mukaan.

Tanskalaisen ISIS-terroristin ulkomailla syntynyt lapsi on voinut tähän asti saada kansalaisuuden hakemuksella.

Tanskan kansanpuolueen tiedottaja Christian Langballe kiittelee ratkaisua. Hänen mukaansa esimerkiksi ISIS-jihadistien lapsilla ei ole mitään yhteyttä Tanskaan.

(...)

Kiristykset linjassa eivät rajoitu vain lasten oikeuteen saada Tanskan kansalaisuus. Syyriaan vierastaistelijaksi lähteneiltä kaksoiskansalaisilta voidaan jatkossa viedä Tanskan kansalaisuus hallinnollisessa menettelyssä ilman tuomioistuinkäsittelyä henkilön ollessa yhä konfliktialuella.

(...)
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 853
 • Liked: 2318
 • Puolinuiva
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #345 : 16.04.2019, 09:40:06 »
https://yle.fi/uutiset/3-10740601

Lainaus

Maahanmuuton vastustajat provosoivat mellakan Kööpenhaminassa – seurauksena kymmeniä tulipaloja

Islamia vastustava puoluejohtaja aikoo jatkaa puhetilaisuuksiaan, poliisijärjestö ärsyyntyi.

Kööpenhaminan kantakaupungissa oli eilen sunnuntaina suuria mellakoita. Väkijoukko sytytti tuleen autoja, roska-astioita, heitteli poliiseja katukivillä ja vandalisoi kaupunkia.

Kahakat alkoivat Nørrebron kaupunginosassa, missä islamia ja maahanmuuttoa vastustavan Stram Kurs -puolueen perustajan Rasmus Paludanin oli määrä puhua. Asiasta kertovat tanskalaiset tiedotusvälineet, muun muassa yleisradioyhtiö DR (siirryt toiseen palveluun).

Paludan provosoi tilannetta puhepaikalla heiluttelemalla koraania. Vastamielenosoitus syntyi välittömästi, ja väkivalta levisi.
[...]
Soinin Ploki 3.6.2017: "Marko Junkkari lankesi Lännen Median ansaan ja kirjoitti arvolleen sopimattoman pakinan Soinista ja seteliselkärankaisista. Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä.[...]Pidän loikkareita luusereina."

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 780
 • Liked: 45427
 • Kui on must, näita ust!
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #346 : 16.04.2019, 09:47:20 »
^ Tuosta tapauksesta on myös erillinen eilen aloitettu keskusteluketjunsa (oli perustettu Ulkomaat-osioon, siirsin äsken tänne Pohjoismaihin): https://hommaforum.org/index.php/topic,128442.0.html

Ylellä oli tuossa kunnon fake news -meininkiä, kun aluksi väitettiin "maahanmuuton vastustajien mellakoivan" ja otsikkoa muutettiin useaan otteeseen ;D

Mutta jatkot tosiaan mainitsemassani ketjussa.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 140
 • Liked: 10959
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #347 : 28.04.2019, 19:46:48 »
Tanskassa on keksitty uusi rikollisuuden käsite, ylivaltarikollisuus (minun käännös, "dominanskriminalitet"). Asiasta raportoi norjalainen nettilehti Document.no:

https://www.document.no/2019/04/28/et-nytt-ord-dominanskriminalitet/

Kyse on mamujen tekemästä provosoimattomasta väkivallasta, jossa hyökätään kantaväestöä vastaan. Idea on osoittaa ylivaltaa ja dominanssia hakkaamalla satunnaisia kantaväestön ihmisiä. Norjassakin ilmiö on tunnettu ja jutun mukaan tämän kaltaiseen pahoinpitelyyn liittyy ylikorostunut ja jopa silmitön väkivalta.

Document.no:n mukaan rikollisuuden dominanssinäkökulmasta puhuminen on tabu norjalaisissa tuomioistuimissa. Maahanmuuttajien perustelematonta väkivaltaa vähätellään vaikka etninen motiivi pitäisi johtaa rangaistusten koventamiseen. Tuomioistuinten perusteluna on oletettu ymmärtämättömyys, missä syytetty saa alennetun tuomion koska hän tulee toisesta kulttuurista.

Ohessa esimerkki ylivaltarikollisuudesta missä Kööpenhaminan Strögetillä kävelevä juopunut mies päätyy mamujen hakattavaksi:

https://www.youtube.com/watch?v=I7y1FcVswPA
"Where have all the good men gone and where are all the gods? Where's the streetwise Hercules to fight the rising odds?"

- Bonnie Tyler

Leijona78

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 031
 • Liked: 5615
 • Nuiva suomenruotsalainen. En ikniä typtoa.
Käänsin lukemalla Socialdemokratietin tekstin maahanmuuttopolitiikasta kokonaan englanniksi (with a litte help from Google Translate)

Lukekaa. Jos jokainen sosiaalidemokraattinen puolue ajaisi tätä, olisi kenties vielä toivoa. Tästä muut vasurit ulisevat nyt, kun syyttävä tanskan demareita "oikeistolaisuudesta".

Meidän on myös hyvä käsittää miten Tanskassa, joka on kuitenkin lukkona sille massalle joka saapuu pohjoisen suuntaan, ajatellaan myös perinteisissä vasemmistopuolueissa.

Immigration policy

FAIR AND REALISTIC. Denmark needs a comprehensive immigration policy that is both fair and realistic and which can unite Denmark.

An immigration policy that brings Denmark together

For many years, the immigration policy has divided us Danes. There is hardly any other area where the different fronts are so hard against each other. Where different opinions are being attacked. Maybe that's understandable? An immigration policy defines what kind of a country we want to be, and there are strong feelings involved. And more and more people experience what happens, when integration fails.

We in the Social Democratic Party do not believe that there is so much disagreement among Danes about immigration policy. We would love to help people who are on the run and fleeing. That is a compassionate, human duty to do. At the same time we also agree that there exists a limit on how many refugees and foreigners can be integrated into our society. And (to agree on) this is crucial so that the integration can work better.

Immigration policy: Why is it so difficult?

Perhaps we Danes have been too quick to judge each other? You are not a bad person because you do not want to see your country being fundamentally changed. And you are not naive, because you want to help others to have a better life. The vast majority would like to do both: to help more people and to take care of Denmark.

Perhaps it is difficult, because the world, and also Denmark, are now in a really difficult situation. And it’s a new situation. There are now more refugees on the move than there has ever been. At the same time, more and more people are not fleeing from wars and calamities, but for other reasons; because they understandably seek a better life from our part of the globe. Climate change will put more people in motion. And add to that equation the fact that Africa's population will be doubled by 2050.

The population living in Denmark has changed rapidly in a short time. In 1980, 1 per cent of the Danish population had a non-western origin. Today it is 8 per cent. It is a development that has happened over just one generation.

The Danish society benefits from the contribution of many of those who have come here over the years. Those who have learned Danish, who are working, who share our values and who -in short- are Danes now. But unfortunately, there are also too many who have come to Denmark without becoming a part of Denmark.

The challenge we face is not temporary. It has come to stay. It pushes our welfare model, our high equality and our way of life. It’s a difficult challenge we face. But we have dealt with difficult challenges before. Throughout history we have disagreed - also on the big issues. But Denmark is best when we enter into compromises and take the steps forward together. Compulsory education. Old-age pension. Free and equal access to health. Neither of these decisions are made by a narrow majority and a split population. That is why they are still standing.

The same is needed when it comes to immigration policy. That we lift ourselves over the daily discussions. That we turn on the light for a long term plan. That we think more about what is both fair and realistic than what is in the parties' short-term interest.

In short: An immigration policy that brings Denmark together

So that after 30 years we can look back on our generation of citizens and decision-makers, and say about us that we solved our great challenge of today. That we found the right balances in difficult dilemmas. Bearing a responsibility for the world, and bearing a responsibility for Denmark.

Because it’s just as a much a truth, that we cannot help everyone here in Europe and in Denmark. Just as much that it is a truth that people on the run must be helped. And that the conditions in the poorest countries in the world must be fundamentally improved so that people do not go seeking for happiness elsewhere (from their own countries). We can’t -and we won’t- turn our backs to the world.

Therefore, a comprehensive and long-term plan is needed. That is where we give our bid with this proposal. We present what we believe is the ideal solution. There are elements that cannot be implemented right away. But it all starts with an attitude and a will. And that is what we have.

Our immigration policy consists of three elements:

The numbers have a meaning

Denmark must reinforce its control. We will impose a limit on how many non-western foreigners can come to Denmark in one year. This is so that our residential areas, schools and jobs can follow. So that we get a real opportunity to integrate those who come here. So that they learn the Danish language, can get a job and acquire our basic values. And we have suggestions on how we can actually enforce such a limit while complying with international conventions. We will change our asylum system and create a reception center outside Europe. In the future, it will only be possible for refugees to obtain an asylum in Denmark as a quota refugee through the UN.

We will help more

Right now we abandon the weakest; those who can’t or cannot afford to escape. Those who are the most in need of help. That is not fair. We must not accept that people drown in the Mediterranean or are subject to violence and abuse when they are fleeing. The goal must be that fewer people have to flee and that more people can create a future in their own country instead of seeking a life in Europe. Denmark cannot solve this alone, but we can lead the way. By doubling the Danish refugee assistance to neighboring areas and by putting us in the EU at the forefront of a historic uplift, of Africa in particular, through the process of development assistance.


The new fight for freedom

The Social Democracy is and has always been a freedom project. It's about giving more and more people the opportunity to shape their own lives. It has largely been successful through education, a free and an equal access to health and a high employment. Now we are facing a new chapter in the struggle for freedom: the new Danes. Gender equality must also apply to them. There are rights and there are duties. That religion is always subordinate to democracy. It requires to deal with -and to adjust- the norms that exists in parts of Denmark. It requires first and foremost that more people become a part of the Danish community, where we all share the same basic values and where we meet each other in residential areas and schools. A 10-year plan must ensure that there will be no residential areas, schools or other educational institutions in the future that have more than 30 percent of of non-western immigrants or their descendants. And more (of them) must contribute to the Danish society. For that reason we will introduce a duty for all immigrants to contribute a 37-hour duty, per week, for integration and cash benefits.

Are here now things that we, Social Democrats, have not previously meant?  Yes. But the world and the society has changed. And politics is luckily not etched in stone. We said to ourselves from the beginning: now we’ll think things over again, and we will think anew, and we will think it as a whole. With that we have now found a solution that we are now putting forward.

We believe that Denmark needs a coherent and long-term immigration policy. Where the basic direction is fixed, and where individual elements are not constantly changed. Our entire proposal is a basis for a discussion. We like to listen to other people's good ideas. But we want to insist on one thing: there is a need for a broad and a binding cooperation on long-term solutions. Denmark does not need that block policy and that division that historically has characterized our immigration policy. On the contrary.

The Social Democrats stand for an immigration policy that is both fair and realistic. An immigration policy that unifies Denmark.

....

Alkuperäinen täältä
https://www.socialdemokratiet.dk/da/politik/udlaendingepolitik/

edit: yhden sanan muokkaus + typon korjaus
« Viimeksi muokattu: 14.05.2019, 11:53:28 kirjoittanut Leijona78 »
"Jokainen ihminen jolla on järkeä päässä on jollain tapaa maahanmuuttokriittinen. Eihän kukaan halua avata niitä rajoja kaikille missään tapauksessa" -Umayya Abu-Hanna

IS: "Välilliseen toimintaan lasketaan mukaan jotkut ihmissuhteet, joiden perusteella suomalaiset naiset ovat tuoneet terrorismiin sekaantuneita ihmisiä

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 526
 • Liked: 58809
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #349 : 23.05.2019, 14:59:16 »
Lainaus
SAK selvitytti eri maiden maahanmuuttopolitiikkaa – Tanskassa kotouttamispolitiikan tiukennus lisäsi työvoimapulaa

SAK:n teettämä vertailututkimus Ruotsin, Tanskan ja Kanadan maahanmuuttopolitiikasta osoittaa, että maahanmuuttoa ja kotouttamista voidaan toteuttaa ideologian ja käytännön tasolla hyvin erilaisin tavoin.

SAK:n maahanmuuttopolitiikan asiantuntija Eve Kyntäjä kertoo, että tutkimukseen pyrittiin valitsemaan maat, joiden maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikan lähtökohdat poikkeavat selvästi toisistaan.

– Ruotsissa on etsitty uusia keinoja parantaa maahanmuuttajien ja pitkäaikaistyöttömien integroitumista työmarkkinoille. Kanadassa potentiaalisia maahanmuuttajia arvioidaan sen mukaan, mikä on heidän oletettu hyötynsä kansantaloudelle. Tanskassa keskustelu on puolestaan keskittynyt maahanmuuton ongelmiin, mikä on johtanut kiristyneeseen maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikkaan.

[...]

Tanska puolestaan on kiristänyt maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikkaansa lukuisilla tavoilla 2000-luvun alusta lähtien. Tiukennukset ovat koskeneet työperusteisia oleskelulupia, humanitaarista maahanmuuttoa ja kotouttamispolitiikkaa. Myös valtion maksamia tukia pakolaisille on laskettu.

– Tanskan ammatillisen keskusjärjestön FH:n mukaan tiukentunut kotouttamispolitiikka on vaikeuttanut maahanmuuttajien integroitumista Tanskaan ja maan työmarkkinoille. Politiikka on myös pahentanut työvoimapulaa ja aiheuttanut Tanskalle imagohaittaa, Eve Kyntäjä toteaa.
Kansan Uutiset 23.5.2019

Koska oikeusministeriön mukaan sarkasmi voi olla rikollista, en kommentoi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 526
 • Liked: 58809
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #350 : 26.05.2019, 13:35:24 »
Lainaus
Maahanmuuttovastaisuus jyrää Tanskan vaaleissa

Valta vaihtuu vasemmalle, mutta maahanmuuttajien tyly kohtelu jatkuu.

[...]

Hyvällä syyllä voidaan kysyä, mihin Rasmus Paludanin kaltaista populistipelleä oikein tarvitaan, kun Venstre-puolueen johtamat vähemmistöhallitukset ovat viime vuosina kiristäneet Tanskan maahanmuuttopolitiikkaa rajusti ja turvapaikanhakijoiden määrä on alimmillaan yli kymmeneen vuoteen.

Venstre tarkoittaa vasemmistoa, mutta nimestään huolimatta kyseessä on konservatiivinen oikeistopuolue.

Maahanmuuttoministeri Inger Støjbergin johdolla Tanska on kieltänyt musliminaisilta kasvohunnut, vaatinut turvapaikanhakijoita luovuttamaan koruja ja rahaa viranomaisille, hankaloittanut perheenyhdistämistä, koventanut tuomioita maahanmuuttajalähiöissä tehdyistä rikoksista ja suunnitellut vankeusrangaistuksen kärsineiden maahanmuuttajien eristämistä Själlannin eteläpuolella sijaitsevaan saareen.

Maahanmuuttolain uudet pykälät on tosin kirjoitettu Tanskan kansanpuolueen eli paikallisten persujen puoluetoimistossa. Kansanpuolue sanoo puolustavansa perhearvoja, monarkiaa ja luterilaista kirkkoa. Puolueen kannatus on suurinta eteläisen Jyllannin maaseudulla, missä ei ole juuri lainkaan maahanmuuttajia.

[...]

Mielipidekyselyjen mukaan Tanskan sosiaalidemokraatit ovat saamassa lisäpaikkoja sekä eurovaaleissa että parlamenttivaaleissa. Kansanpuolueen suosio on sen sijaan romahtanut viime vaalien 21 prosentin jytkystä tuoreimpien mittausten lupaamaan 11 prosenttiin.

Sosiaalidemokraattien vaalivoitto ei silti tule kohentamaan ulkomaalaispolitiikkaa, sillä myös sosiaalidemokraatit ratsastavat maahanmuuttovastaisella retoriikalla. Puoluejohtaja Mette Frederiksen ehdottaa pakkotyötä kaikille sosiaalitukea saaville maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoiden siirtämistä YK:n leireille Pohjois-Afrikkaan.

Sosiaalidemokraatit tahtovat muodostaa yksinään vähemmistöhallituksen, osittain kansanpuolueen tuella. Kommunistien perintöä jatkava Yhtenäisyyslista, Sosialistinen kansanpuolue ja vihreä puolue Vaihtoehto vieroksuvat sosiaalidemokraattien maahanmuuttolinjauksia mutta antavat varmaankin tukensa demarihallitukselle hyvinvointipolitiikassa ja ilmastokysymyksissä.
Kansan Uutiset 26.5.2019

Samaan aikaan yksi Suomen johtavista oikeustieteilijöistä väittää Suomen suurimman päivälehden jutussa, että Suomen turvapaikkapolitiikassa ei ole kansainvälisten sopimusten mukaan enää kiristämisen varaa, ja Suomen Pakolaisapu vaaliohjelmassaan, että Suomen turvapaikkapolitiikka on Euroopan tiukimpia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 450
 • Liked: 4016
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #351 : 26.05.2019, 18:51:57 »
^Suomen maahanmuuttopolitiikan väitetty Euroopan suurin tiukkuus muuttuu ihmisten mielessä todeksi, kun sitä vain toistetaan ja toistetaan.

Mietin joskus sitä, että miksi politiikan perussuomalaiset eivät vaadi korjauksia ja oikaisuja julkisuudessa esitettäviin virheellisiin väittämiin. Pienienkin tiukennuksien tekeminen on sitä vaikeampaa, mitä enemmän ihmiset luulevat Suomen olevan jo nyt Euroopan tiukin.

Tagit: tanska