Kirjoittaja Aihe: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka  (Luettu 455357 kertaa)

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 837
 • Liked: 12700
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1920 : 25.11.2021, 13:34:15 »
Suomessa jos eduskunta on jonkun äänestänyt pääministeriksi niin silloin hän on pääministeri.
Itse asiassa ei tarkkaan ottaen. Useimmiten kai nykyään samana päivänä, mutta ainakin Stubbin presidentti nimitti pääministeriksi eduskunnan tekemää vaalia seuraavana päivänä, ja tuo jälkimmäinen päiväys näyttää olevan se virallinen.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Mjane

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 69
 • Liked: 230
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1921 : 25.11.2021, 13:48:11 »
Ruotsin blokkipolitiikkaa on kyllä näin ulkopuolisena vaikea ymmärtää. Vielä vaikeampaa on ymmärtää, miten kaikki muut puolueet ovat julistaneet, että SD poissuljetaan hallituksesta riippumatta äänimäärästä ja hallituksen kokoonpanosta. Varsinkin kun Moderaterna ja SD eivät edes nykypäivänä kovin paljon eroa esim. maahanmuuttoon liittyvissä kannoissa.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 974
 • Liked: 24414
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1922 : 25.11.2021, 15:22:53 »
En itsekään ole Ruotsin politiikan asiantuntija, mutta luulisin asian olevan niin, että vähemmistöhallituksella ei ole mahdollista menestyä enemmistö opposition budjettia vastaan, jollei hyväksy sitä? Siis täysin toisin kuin Suomessa, jossa vaihtoehtobudjetit on lähinnä poliittista pornoa. Mutta eihän täällä ole vähemmistöhallituksiakaan.

Ei se ihan noinkaan ole.

Ruotsissa eduskunnan pitää hyväksyä valtion budjetin, joka laaditaan kahdesti vuodessa. Sen lisäksi täydentäviä lisäbudjetteja voi olla koska tahansa.

Syy tähän on, että Ruotsin lain mukaan hallitus ei voi ylittää budjettia ilman eduskunnan lupaa. Eduskunnan pitää siis aina hyväksyä rahan käytön eli budjetit ja lisäbudjetit.

Hallitus laatii siis oman budjettinsa ja pyytää eduskunnalta äänienemmistöä sen tueksi eli se äänestetään läpi. Mutta eduskunta voi myös äänestää minkä tahansa muun budjettiehdotuksen voimaan. Hallituksen budjetti ei siis ole aina se, jonka pitäisi toteutua. Tämän takia oppositio (jokainen puolue) laatii yleensä omat varjobudjettinsa vaihtoehdoksi hallituksen budjetille ja eduskunta voi äänestää myös niistä.

Tässä äskeisessä tapauksessa, jossa pääministeri Andersson erosi 7 tunnin jälkeen tapahtui juuri näin, eli hallitus teki budjettiehdotuksen, mutta eduskunta ei kannattanut sitä vaan äänesti opposition budjettiehdotuksen puolesta. Tällöin syntyi siis tilanne, jossa hallituksen tulisi toteuttaa opposition budjettiehdotuksen.

Tämä ei kelvannut vihreille, jotka päättivät lähteä hallituksesta. Hallitukseen jäi siis vain demarit, joiden äänet yksistään ei riitä hallitsemaan maata. Sen seurauksena tuore pääministeri ilmoitti kuninkaalle eroavansa eli hallitus kaatui.

Uutta hallitusta voi muodostaa ilman vaaleja ennen varsinaista vaalipäivää. (Ruotsissa on kiinteät vaalipäivät mutta lisävaaleja voi pitää kesken vaalikauden. Varsinainen vaalipäivä ei kuitenkaan siirry kuten Suomessa vaan hallituskausi jatkuu vain seuraavaan kiinteään vaalipäivään saakka).

Vihreät tuskin kuitenkaan enää menevät mukaan demarien kanssa hallitukseen koska sama budjettirumba olisi edessä. Toisaalta vihreät ovat mokanneet hallituksessa niin paljon, että strategisesti olilsi parempi siirtyä oppositioon kasvattamaan pääomaa. Vihreillähän on riski tippua pois eduskunnasta kokonaan. Pääministeri Andersson on sen takia ilmoittanut, että demarit saattavat muodostaa hyvin heikon vähemmistöhallituksen yksin.

Demarien ongelma on, että keskustapuolue on oppositiosta käsin tukenut demarihallitusta ja siten irtautunut porvariblokista (kokoomus, liberaalit, ruotsidemokraatit). Juuri keskustan tuki on mahdollistanut, että demarien ja vihreiden vähemmistöhallitus on pysynyt pystyssä. Keskusta on kuitenkin ilmoittanut, että se ei tue hallitusta jossa vasemmistoliitto olisi mukana. Vasemmistoliitto taas ei aio tukea demarihallitusta, jossa olisi keskusta mukana. Demarien ainoa hallituskumppani olisi siis vihreät, jotka jo erosivat.

Tilanne on siis täydellisesti lukossa vasemmiston osalta, jolla ei ole mitään eväitä saada kasaan enemmistöä eduskunnasta ellei joku puolue anna periksi.

Porvareillakaan ei ole enemmistöä eduskunnassa tällä hetkellä. Ongelma on jälleen keskusta, joka on irtautunut provariblokista eikä halua tehdä yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa. Eli porvaritkaan eivät pysty muodostamaan enemmistöhallitusta.

Kokoomus on myös ilmoittanut, että ruotsidemokraatit eivät voi tulla hallitukseen mutta saavat toimia apupuolueena oppositiosta käsin. Jos kokkarit pysyvät tässä kannassa, porvaritkaan eivät pysty muodostamaan enemmistöhallitusta edes vaalien jälkeen vaan jäävät riippuvaiseksi ruotsidemokraateista oppositiossa.

Keskusta on jo pitkään leikkinyt hiekkalaatikkoa ja ilmoittanut kuka kelpaa kaveriksi ja kuka ei. Sen seurauksena heillä ei oikeastaan ole kavereita lainkaan tällä hetkellä. Kun keskusta hylkäsi porvariblokin se aiheutti paljon pahaa verta koska puheenjohtaja Annie Lööf oli vannonut ennen vaaleja, että he eivät koskaan tue demarihallitusta. Vaalit tuli ja meni ja kepu päätti tukea demarihallitusta oppositiosta.

Keskustasta tuli tämän myötä myrkyllinen oikeistolle samalla kun se oli hyvin vastenmielinen kumppani vasemmistolle radikaaleine talousehdotuksineen (koskien mm. markkinavuokria).

Ruotsin politiikka on siis aikamoinen sekasotku tällä hetkellä. Ongelma on juuri se, että puolueet leikkivät hiekkalaatikkoa ilmoittaen kenen kanssa leikitään ja ketä simputetaan. Sen seurauksena kaikki enemmistöön johtavat hallituskoalitiot ovat tällä hetkellä mahdottomia.
« Viimeksi muokattu: 25.11.2021, 15:25:33 kirjoittanut Totti »
Sosialisti varastaa aina kaikki kansalaisten rahat. Sosialistinen politiikka käsitää lähinnä sitä missä ajassa rahat varastetaan.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 851
 • Liked: 11193
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1923 : 25.11.2021, 18:39:50 »
Tämä olisi hauska episodi jos tuosta naisesta ei koskaan tulisikaan pääministeriä. Niin lähellä kävi pääministerin virkaa että ehdittiin jo pääministeriksi äänestää.

On kuitenkin selvä että seuraaviin vaaleihin asti ei hallitusta voi olla ilman demareita, joko demarit yksin tai koalitiossa jonkun kanssa, ja hän on kuitenkin puolueensa puheenjohtaja.

Täysin heikko ja toimintakyvytön hallitus kuitenkin tiedossa.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 477
 • Liked: 16398
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1924 : 25.11.2021, 18:45:52 »

Ruotsin politiikka on siis aikamoinen sekasotku tällä hetkellä. Ongelma on juuri se, että puolueet leikkivät hiekkalaatikkoa ilmoittaen kenen kanssa leikitään ja ketä simputetaan. Sen seurauksena kaikki enemmistöön johtavat hallituskoalitiot ovat tällä hetkellä mahdottomia.

Maa oli 1971 maailman huipulla ja 2021 Euroopan vaarallisin. Kaikki paitsi ruotsidemokraatit kilpailevat siitä kuka on jeesustelevin, kaksinaismoralistisin ja teeskentelevin. Ruotsi on aivan varmasti 50 viimeisen vuoden aikana romahtanut pahimmin maailmassa. USA tulee sitkeästi perässä mutta ei pärjää. 

Ajatolloh

 • Vieras
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1925 : 25.11.2021, 19:27:00 »
Ruotsi alkaa olla malliesimerkki siitä, kun demokraattisesti johdetussa kansakunnassa yritetään epätoivoisesti keksiä kaikenlaista epädemokraattisia venkulointeja, joilla mitätöitäisiin demokraattisesti ilmaistu kansan tahto. Tarkoitan tietysti kansan antamaa kannatusta Sverigedemokraterna puolueelle  (SD).

Econ101

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1551
 • Ioota, Kappa
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1926 : 25.11.2021, 22:29:47 »
^MP:n Stenevi sanoi eilisessä tiedotustilaisuudessa vapaasti kännettynä, että MP tekee kaikkensa minimoidakseen SD:n vaikutusvallan valtiopäivillä/Ruotsin politiikassa.

Mielestäni Åkessonin pitää napata tästä kiinni. SD:n on tehtävä kaikkensa minimoidakseen miljööpuolueen vaikutusvallan valtiopäivillä!
"It is not what you say, it is what you do that reveals what you want."

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 837
 • Liked: 12700
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1927 : 26.11.2021, 21:47:55 »
Pari kartaa, jossa Ruotsi poikkeaa naapureistaan pisti silmään netissä:

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 414
 • Liked: 7074
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1928 : 29.11.2021, 08:56:20 »
Sunnuntaina illalla kuultiin Tukholman Huddingenissa laukauksia. Poliisit paikalle ja löysivät ammutun 45-vuotiaan miehen ruumiin. Murhatutkinta käyntiin.En man i 45-årsåldern sköts på söndagskvällen ihjäl i Huddinge söder om Stockholm.
-Vi fick larm från flera inringare om höga smällar. När vi åker dit för att undersöka vad som hänt påträffas en skjuten man som har avlidit, säger Mikael Pettersson vid polisen till TT.
En större insats inleddes, och polisen letade efter en eller flera gärningspersoner med bland annat helikopter.

https://www.svt.se/nyheter/man-skots-ihjal-soder-om-stockholm
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 252
 • Liked: 3835
 • Metamorfinen ja nuivaantunut
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1929 : 07.12.2021, 07:27:21 »
Lainaus
Sweden’s Lund University researcher faces prosecution for study that showed most rapes are committed by immigrants

Professor Kristina Sundquist, Lund University, Sweden and two of her colleagues are facing prosecution by the Board of Appeal for ethical review, a body that reports to the Swedish Ministry of Education. The reason behind the investigation initiated by the body is the research paper that was submitted by Sundquist that shows most rapes that happened in Sweden were committed by immigrants.

The body would not investigate whether Sundquist and the co-author of the paper, Professor Ardavan Khoshnood, were given “ethical license” to handle “sensitive data” on the ethnicity of the criminals accused of rape in the country. Interestingly, the aim of the study was not to target any group or community but to find out common denominators like health issues, social and employment status among perpetrators. The results were, according to Khoshnood, surprising for the team as well.

[...]

During the data analysis, the researchers found that out of 3,039 offenders included in the study, 59.2 per cent were immigrants. Out of these, 47.7 per cent were born outside Sweden. The researchers recommended further investigating the higher number of immigrants indulging in sexual crimes and taking contextual characteristics of these offenders into account during further studies.

[...]

The study further suggested 9.4 per cent of females and 1.4 per cent of males have reported they were victims of sexual crimes. Notably, between 2008 and 2018, the cases of rape increased by 45.4 per cent. According to the data available, the number of offenders found guilty of sexual offences has been stable since 2008. However, since 2009, the rate of cases solved by the Police has gone down to 31 per cent 2009. In 2016, only 11 per cent of such cases were solved.

Sundquist’s study noted that while 47.7 per cent of offenders were born outside Sweden, 11.5 per cent had at least one parent born outside the country. 40.8 per cent of the offenders were born in Sweden. Among those who were born in Sweden but their parents were born outside, 40.7 per cent had mothers born in Western countries while 33.9 per cent had fathers born in Western countries. 19.8 per cent of the offenders had mothers from the Middle East/North Africa, while the same for fathers stood at 24 per cent.

Of the offenders who were born outside Sweden, 34.5 per cent were from the Middle East/North Africa and 19.1 per cent from Africa. Several studies had been conducted in the past they aligned with the current results. Though such studies were not common, none had been threatened with prosecution in the past.

https://www.opindia.com/2021/11/sweden-lund-university-researcher-faces-prosecution-for-study-post-rapes-committed-by-immigrants/

Tutkimus: Swedish rape offenders – a latent class analysis
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 037
 • Liked: 10679
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1930 : 07.12.2021, 08:38:11 »
Lainaus
Etiska tvivelaktigheter i uppmärksammad studie
By Alexandra Roslund - 20 Augusti, 2021 - In Forskning, Nyheter
I våras fick en studie från Lunds universitet om våldtäktsmäns bakgrund stor uppmärksamhet i media. Men nu har Överklagandenämnden för etikprövning anmält studiens etiska tillståndshavare, Kristina Sundquist. Överklagandenämndens anmälan har gjorts eftersom de anser att studien saknat ett giltigt etiktillstånd.

Det tillstånd som använts i studien sökte Kristina Sundquist ursprungligen 2012 för en annan studie. Hon har sedan dess sökt och beviljats ett flertal ändringar av tillståndet. Men Överklagandenämnden bedömer trots ändringar inte tillståndet som tillräckligt för studien om våldtäktsmäns bakgrund.

Överklagandenämnden slår fast att studien har haft tillstånd till att se de personuppgifter som studien har baserats på, men inte tillstånd att använda dem på det sätt som gjorts i studien. Det är med anledning av detta som Överklagandenämnden har anmält Kristina Sundquist till åklagarmyndigheten.

Åklagarmyndigheten har nu valt att inte inleda någon förundersökning i ärendet. ”Uppgifterna i ärendet ger inte anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats”, skriver den ansvariga åklagaren i sitt beslut.

[...]

I en intervju med Sydsvenskan säger Kristina Sundquist att hon kände sig chockad över anmälan till åklagarnämnden, men att anmälan, i hennes tycke, inte visar på att liknande studier är problematiska ur en etisk ståndpunkt

https://www.lundagard.se/2021/08/20/etiska-tvivelaktigheter-i-uppmarksammad-studie/

Elokuussa jo ratkesi ainakin alustavasti. Joku Lundin eettisten asioitten lupaharkinnan valituslautakunta tms katsoi, että Kristina Sundquistilla oli lupa vuodelta 2012 käyttää sensitiivistä dataa, muttei lupaa käyttää sitä raiskaustutkimuksiin. Syyttäjä päätti olla nostamatta syytettä. Sundquist kertoo olleensa shokissa etiikkalautakunnan ilmoituksen takia ja että vastaavia tutkimuksia on tehty ennenkin.
« Viimeksi muokattu: 07.12.2021, 08:43:31 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

jahve

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 014
 • Liked: 413
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1931 : 07.12.2021, 09:04:49 »
Ruotsin blokkipolitiikkaa on kyllä näin ulkopuolisena vaikea ymmärtää. Vielä vaikeampaa on ymmärtää, miten kaikki muut puolueet ovat julistaneet, että SD poissuljetaan hallituksesta riippumatta äänimäärästä ja hallituksen kokoonpanosta. Varsinkin kun Moderaterna ja SD eivät edes nykypäivänä kovin paljon eroa esim. maahanmuuttoon liittyvissä kannoissa.

Sama tilanne Saksassa ellei pahempi koskien AfD:tä, vai mitä sanotte kun  esim.  hotellit eivät ovat AfD:n jäseniä asiakkaakseen tai AfD:n jäsenien autoja poltetaan (poliittisen mielipiteen takia)
tai kun työpaikoilla AfD:lle myönteiset tai jopa neutraalit mielipiteet voivat johtaa eristämiseen.
Eräät ammattiliitot ovat neuvoneet jäseniään tunnistamaan AfD-läiset ja pitämään heidät poissa esimerkiksi yritysneuvostoista.
Eräät jalkapalloseurat ja vapaaehtoiset palokunnat ovat ilmoittaneet, että eivät ota jäsenikseen AfD:n kannattajia.
 AfD:n jäsenyys voi estää viran ja työpaikan saamisen ja johtaa irtisanomiseen.
Liittopäivillä muiden puolueiden yhteisrintama on estänyt kaksi vuotta ko puolutetta saamasta edustajaansa liittopäivien puhemiehistöön.


https://www.politico.eu/article/german-hotels-say-no-to-afd-politicians/

https://www.dw.com/en/another-afd-politicians-car-set-on-fire-in-berlin/a-53040589


RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 837
 • Liked: 12700
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1932 : 07.12.2021, 18:47:01 »
Huomiona uuden hallituksen siviiliminsteri (ehkä parhaiten vastaa kuntaministeriä meillä): Ida Karkianien, 33 vuotta, Haaparannasta. En löydä mistään mainintaa, että osaisi Suomea, saati sitten, että hänen takiaan muiden ministrien lisi kouluaikanaan pitänyt keiltä opiskella - mutta varmaan jossain vaiheessa Tukoholmasta taas katsotaan asialliseksi kommentoida ruotsinkielisen vähemmstön asemaa Suomessa.

Se varsinainen syy, miksi juuri nyt otsikoissa, että hänen teini-iän heilailunsa ja avopuolisonsa musiikkimaku ja mieltymys Amerikan Etälävaltioiden lippuun on on nostattanut huomiota. Muutama päivä sitten aiheena oli tutkinta siitä, onko hänen Anderssonin infrastruktuuriministeri tarttunut naiskollegaa takapuolesta
https://www.expressen.se/nyheter/nya-ministern-ser-ut-att--gora-hitlerhalsning-talar--ut-om-sin-okanda-bakgrund/
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 830
 • Liked: 6416
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1933 : 26.12.2021, 11:37:36 »
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008487512.html

Lainaus
ENEMMISTÖ suomalaisista hyväksyisi turvapaikkahakemusten vastaanoton tilapäisen lopettamisen, vaikka se olisi vastoin Suomen solmimia kansainvälisiä sopimuksia, jos siirtolaisia käytettäisiin hybridivaikuttamisen välineenä.

Tieto ilmenee Kantar TNS:n HS:lle tekemästä tutkimuksesta. 63 prosenttia on sitä mieltä, että turvapaikkahakemuksien vastaanotto voitaisiin edellä mainitussa tilanteessa lopettaa, 17 prosenttia vastustaa ja 20 prosentilla ei ole asiasta mielipidettä.

En ymmärrä, miten joku voi olla aiheesta ilman mielipidettä, koska esimerkkinä vaikka 50.000 itärajan kautta puskettua karvakättä käytännässä jo tuhoaisi suomalaisen yhteiskunnan ja kansantalouden kantokyvyn. Matujen elättäminen maksaisi useamman miljardin per vuosi ja käytännässä osa maasta (lue PK-seudu, johon nämä discoläpsyt tunkisivat) muuttuisi lähes asuinkelvottomaksi kantaväestölle.

Ja eipä ole vaikea arvata, ketä tätä mielipuolisuutta kannattavat

Lainaus
Turvapaikkahakemusten vastaanoton tilapäistä lopettamista hybridivaikuttamistilanteessa kannattaa enemmistö perussuomalaisista, kokoomuslaisista, keskustalaisista ja sosiaalidemokraateista. Vihreistä ja vasemmistoliittolaisista sitä kannattaa vain noin neljännes.

HS-Pravda on myös selvittänyt kansalaisten kantoja sihen, pitäisikö maassa lojuville ja hylsyn saaneille matuille taata oleskelulupa kaikesta huolimatta eli suomeksi sanottuna samalla vetää koko turvapaikkaprosessi ns vessasta alas ja avata samalla ns Mordorin portit. Kysymysasettelussa on hupaisaa "ei voida palauttaa kotimaahansa" (se pitäisi muotoilla, että Suomen viranomaiset kun nyt vaan eivät saa tätä aikaiseksi)

Lainaus
HS kysyi myös kantoja siihen, pitäisikö Suomessa pitkään oleskelleille, mutta kielteisen turvapaikkahakemuksen saaneille, antaa tilapäinen oleskelulupa, jos heitä ei voida palauttaa lähtömaahansa.

Aihe on ollut ajankohtainen, koska sisäministeriössä on valmistumassa selvitys, jossa pohditaan ratkaisuja Suomessa pitkään ilman oleskeluoikeutta asuneiden ihmisten tilanteeseen. Suuri osa heistä on tullut Suomeen turvapaikanhakijoina.

Yhtenä ratkaisuna sisäministeriö on pohtinut oleskeluluvan myöntämistä pitkän maassaoloajan perusteella.

HS:n teettämän tutkimuksen mukaan lähes puolet suomalaisista olisi sitä mieltä, että oleskelulupaa ei pitäisi antaa, 38 prosenttia antaisi luvan ja 14 prosenttia ei osaa sanoa.

Tilapäisen oleskeluluvan kannalla on enemmistö vihreiden, vasemmistoliittolaisten ja sosiaalidemokraattien kannattajista.
Ja HS-Pravda, kertoo ketkä tätä mielipuolisuutta kannattavat.

Edit: laitoin vahingossa ”Ruotsin” alle, kun piti laittaa ”Suomen” alle tämä lainaus. Voisivatko moderaattorit siirtää; kiitos. Pahoittelut sähläyksestäni
« Viimeksi muokattu: 26.12.2021, 13:16:57 kirjoittanut Methodios »
"Naiset johtavat hallitusta, get over it"
"Hei boom-boom boomer, jäitä hattuun, ota coolimmin"

Suomen pääministerin legendaarisimmat someheitot. Ja lista jatkuu..

insinörtti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 624
 • Liked: 3076
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1934 : 26.12.2021, 11:45:40 »
HS-Pravda on myös selvittänyt kansalaisten kantoja sihen, pitäisikö maassa lojuville ja hylsyn saaneille matuille taata oleskelulupa kaikesta huolimatta eli suomeksi sanottuna samalla vetää koko turvapaikkaprosessi ns vessasta alas ja avata samalla ns Mordorin portit. Kysymysasettelussa on hupaisaa "ei voida palauttaa kotimaahansa" (se pitäisi muotoilla, että Suomen viranomaiset kun nyt vaan eivät saa tätä aikaiseksi)

Oikea otsikko lehteen olisi "Vihreiden ajatuksilla ei enemmistön kannatusta edes omien keskuudessa". Pravdan kyselyt nimittäin muistuttavat erään presidentinvaaliehdokkaan kannatuskyselyä, joka toteutettiin Oulussa, maatalousnäyttelyssä, keskustapuolueen vaalibussissa. Kyselyssä ehdokas sai 49% kannatuksen.

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 847
 • Liked: 7708
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1935 : 26.12.2021, 12:14:14 »
Prosentit on erittäin hyvät. Kyllähän niiden perusteella rajat olisi helppoa napsauttaa kiinni, jos vaan nuivarintama kykenisi olemaan samalla tavalla yhtenäinen kuin vastapuoli.

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 252
 • Liked: 3835
 • Metamorfinen ja nuivaantunut
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1936 : 26.12.2021, 16:29:52 »
Prosentit on erittäin hyvät. Kyllähän niiden perusteella rajat olisi helppoa napsauttaa kiinni, jos vaan nuivarintama kykenisi olemaan samalla tavalla yhtenäinen kuin vastapuoli.
Vastapuoli ei ole niinkään yhtenäinen kuin pelolla hallittu, sosiaalinen kontrolli pitää 'väärät mielipiteet' kurissa. Jotain, jonka lievemmästä versiosta Soinia paheksuttiin. Metodin tehokkuutta toki on paha kieltää, idässäkin kyseinen malli toimi sen about 80 vuotta, ennen kuin se täytyi keksiä uudelleen.
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 378
 • Liked: 1578
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1937 : 26.12.2021, 19:24:36 »
Poliittisen viherpunamädätyksen airut, Yleisradio, on verovaroillamme tehnyt jutun umpiruotsalaisesta 5 hengen perheestä, joka muutti viime kesänä Ilomantsin korpeen paetakseenruotsalaisen yhteiskunnan kaaosta”.

Ilmeisesti YLEn maahanmuuttajamädätyksen päivystävä politrukki on ollut ansaitulla joululomalla vaativasta tehtävästään, kun eetteriin on päässyt lipsahtamaan tämä itäsuomalaisen verkkotoimittaja Laura Kososen (on myös kätilö toiselta ammatiltaan) varsin neutraalisti kirjoittama juttu naapurimaan ihkaruotsalaisesta (sukunimestään huolimatta) perheestä.

Lainaus käyttäjältä: maahanmuuttaja Elin Kinnunen Ylen haastattelussa
Perhe harkitsi muuttoa parin vuoden ajan ja halusi Suomeen oikeastaan kahdesta syystä: Etelä-Ruotsin pimeät talvet vesisateineen uuvuttivat ja tulevaisuus pelotti. Kinnusten mielestä ruotsalainen yhteiskunta on ajautumassa kovaa vauhtia kaaokseen.

Väkivalta kaupungeissa lisääntyy ja kansa jakaantuu eri leireihin. Emme halua poikia ruotsalaiseen kouluun, Elin Kinnunen sanoo.

Suosittelen lukemaan koko jutun (2 min)
Ruotsalainen perhe muutti itärajan korpeen elääkseen arkea, joka ei enää kiinnosta suomalaisia: "Kuin Ruotsi 1980-luvulla, hyvällä tavalla"
https://yle.fi/uutiset/3-12235662

Kiitos Laura Kosonen ja tervetuloa Suomeen perhe Kinnunen.

Lisätty uutisotsikko ja hieman lisää lainausta.
« Viimeksi muokattu: 27.12.2021, 04:51:55 kirjoittanut Skeptikko »
Kirjailemani viestit kohdistuvat yhteiskunnallisten ja poliittisten mielipiteiden perusteella määrittyviin ihmisryhmiin eikä niistä ole tunnistettavissa sellaista vakaumusta, jonka perusteella määrittyvät ihmisryhmät saavat kiihottamisrikoksessa tarkoitettua suojaa heihin kohdistuvalta uhkaavalta viestinnältä.

Viimeinen linja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 197
 • Liked: 574
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1938 : 26.12.2021, 20:10:24 »
Miten ylellä on tälläinen virhe käynyt, eihän tämä sovi agendaan niin mitenkään. Kyllä tänne voi tulla mutta alkaako jossain vaiheessa myös mädättäjiä valumaan mukana. Ovat saaneet tuhon tehtyä omassa maassaan niin sitten onkin hyvä tehdä sama täällä.Poliittisen viherpunamädätyksen airut, Yleisradio, on verovaroillamme tehnyt jutun umpiruotsalaisesta 5 hengen perheestä, joka muutti viime kesänä Ilomantsin korpeen paetakseenruotsalaisen yhteiskunnan kaaosta”.

Ilmeisesti YLEn maahanmuuttajamädätyksen päivystävä politrukki on ollut ansaitulla joululomalla vaativasta tehtävästään, kun eetteriin on päässyt lipsahtamaan tämä itäsuomalaisen verkkotoimittaja Laura Kososen (on myös kätilö toiselta ammatiltaan) varsin neutraalisti kirjoittama juttu naapurimaan ihkaruotsalaisesta (sukunimestään huolimatta) perheestä.

Lainaus käyttäjältä: maahanmuuttaja Elin Kinnunen Ylen haastattelussa
Väkivalta kaupungeissa lisääntyy ja kansa jakaantuu eri leireihin. Emme halua poikia ruotsalaiseen kouluun, Elin Kinnunen sanoo.

Suosittelen lukemaan koko jutun (2 min) https://yle.fi/uutiset/3-12235662

Kiitos Laura Kosonen ja tervetuloa Suomeen perhe Kinnunen.

Econ101

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1551
 • Ioota, Kappa
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1939 : 26.12.2021, 21:05:00 »
Miten ylellä on tälläinen virhe käynyt, eihän tämä sovi agendaan niin mitenkään. Kyllä tänne voi tulla mutta alkaako jossain vaiheessa myös mädättäjiä valumaan mukana. Ovat saaneet tuhon tehtyä omassa maassaan niin sitten onkin hyvä tehdä sama täällä.

Ruotsissa tilanne on toinen ja tuonkaltaisia juttuja näkee. Ongelma on sylissä. Sitä ei voi enää vaikenemalla siirtää syrjään.

Ongelmien syistä sen sijaan on kova spinnaus käynnissä. Oikeastaan kaikissa Ruotsin isoissa yhteiskunnallisissa ongelmissa - mm. koulut, jengirikollisuus, segregaatio - matut ovat tavalla tai toisella mukana. Silti, kaikesta huolimatta syy ei median ylläpitämässä narratiivissa ole matuissa vaan matut ovat olosuhteiden uhreja. Korjataan X, niin matut lakkaavat perseilemästä. Näin tarina menee.

En osaa sanoa missä määrin ns. normo syö tämän selityksen. Voi hyvinkin olla, että h*lvetin moni. SD:n äänestäjiä lukuun ottamatta.
"It is not what you say, it is what you do that reveals what you want."

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 830
 • Liked: 6416
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1940 : 02.01.2022, 14:06:10 »
Värisee, värisee voimakkaasti… kyse voi olla ”rakkaudesta”. Sehän on täysin loogista, että joukkotappeluhan siitä tulee, jos Pelle rakastuu Pernillaan… sehän on täysin normaalia, että 50 pellavapäätä laittaa sitten nyrkit heilumaan?

Jätetään faktat kertomatta, niin ei tapahdu sama Suomessa. Mehän emme ole Ruotsin tiellä? Näinhän meille on vakuuteltu!

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tukholmassa-iso-joukkotappelu-poliisi-kyse-voi-olla-rakkaudesta/8324626#gs.l310k8

Lainaus
Poliisin mukaan kaksi ryhmää tappelivat nyrkeillään. Käsikähmän jälkeen ihmiset jakautuivat tien molemmin puolin.

– Meillä ei ole tiedossa, että he olisivat käyttäneet aseita, kertoo poliisin tiedottaja Ola Österling.

Poliisi sai tiedon tappelusta aamukahdeksan jälkeen.

– Kun poliisiauto saapui paikalle, suurin osa ihmisistä alkoi juosta. Tappelun ajankohta oli hyvin outo, Österling totesi.

Suurin osa tappeluun osallistuneista oli vähintään 20-vuotiaita, poliisi arvioi. Osa heistä on tunnistettu ja poliisilla on myös teoria sen suhteen, mistä nyrkkitappelu johtui.

– Tutkimustemme perusteella näyttää siltä, että kyse voi olla rakkaudesta, Österling arvioi.
"Naiset johtavat hallitusta, get over it"
"Hei boom-boom boomer, jäitä hattuun, ota coolimmin"

Suomen pääministerin legendaarisimmat someheitot. Ja lista jatkuu..

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 212
 • Liked: 34841
 • Ego sum Spartacus
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1941 : 02.01.2022, 17:23:58 »
Tuo Flashback keskustelussa joukkokähinän paikaksi mainittu katu on varsin monikulttuurinen mutta ei lähelläkään pahimpien paikkojen rikastusastetta.

https://www.hitta.se/dejegatan+farsta/personer/2


Lainaus

Läste på ett annat forum att det var på Dejegatan i Farsta.


https://www.flashback.org/t3382269p4#

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 809
 • Liked: 774
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1942 : 02.01.2022, 22:51:47 »
Vuonna 2020 Ruotsin väestö kasvoi 51 700 ihmisellä. Tästä kasvusta 99% oli ulkomaalaistaustaisia ja 1% ruotsalaistaustaisia.

Ruotsalainen yhteiskunta muuttuu nopeaa tahtia.

https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/pong/statistiknyhet/befolkningsstatistik-helaret-20202/

Under 2020 ökade Sveriges befolkning med 51 706 personer. Personer med utländsk bakgrund stod för 98,8 procent av folkökningen, eller 51 073 personer. Personer med svensk bakgrund utgjorde 1,2 procent, eller 633 personer, av folkökningen.

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 288
 • Liked: 4113
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1943 : 03.01.2022, 10:40:58 »
Yllättävää uutista länsinaapurista:

Ruotsi haluaa kehitysavun ehdolliseksi – tuen määrä riippuisi siitä, suostuuko valtio vastaanottamaan karkotetut kansalaisensa
"Ruotsin hallitus haluaa maasta ulos henkilöt, joilla ei ole oikeutta olla valtakunnassa, kertoo SVT. Kehitysapua (bistånd) voisi maahanmuuttoministerin mukaan käyttää kuin keppiä ja porkkanaa, jotta vastahankaiset valtiot suostuisivat vastaanottamaan Ruotsista karkotettaviksi määrätyt kansalaisensa.
.
Palautusten vauhdittaminen luonnistuu Ruotsin hallituksen mukaan parhaiten kääntymällä suoraan niiden valtioiden puoleen, joiden kanssa palautukset ovat olleet vaikeita tai peräti mahdottomia. Kyseessä ovat sellaiset valtiot kuin Irak, Iran, Somalia ja Libanon, jotka saavat satojen miljoonien kruunujen kehitystuet vuosittain.

– Haluamme lisätä palautuksia, emme leikata tukitasoa. Mutta jos valtio ei vastaa velvoitteistaan, Ruotsin avustusinto hiipuu, sanoo maahanmuuttoministeri Anders Ygeman SVT:n uutisissa.

Kehitysyhteistyövirasto (Sida) on saanut tehtäväkseen kartoittaa edellytykset, joilla kehitysapuvarat tulisivat paremmin käytetyksi. Porkkana ja piiska ovat ministerin mukaan mahdollisia. Valmista pitäisi olla lokakuussa."
https://www.suomenuutiset.fi/ruotsi-haluaa-kehitysavun-ehdolliseksi-tuen-maara-riippuisi-siita-suostuuko-valtio-vastaanottamaan-karkotetut-kansalaisensa/

Ruotsidemokraatit menisivät vielä pidemmälle:
"Yngemanin ulostulon jälkeen ilmassa roikkuu etsimättä ajatus, joka vain odottaa esiintuloaan: mitäpä, jos kehitysavun piiriin määriteltäisiin kaikki vastikkeettomat menot, joita maahanmuuttosektori valtiolle vuosittain aiheuttaa. Ruotsidemokraatit on jo esittänytkin, että ainakin palautuksiin liittyvät kulut otettaisiin kehitysyhteistyövaroista."

Mutta nämä eivät tietenkään toimisi Suomessa, koska syyt.  :roll:

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 193
 • Liked: 4126
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1944 : 03.01.2022, 16:28:36 »
Riemullista uuden vuoden vastaanottoa Malmössa. Se, ettei tuossa kenellekään mitään vakavaa tapahdu, ei kyllä johdu näiden svenssoneiden vastuullisesta räjähteiden käsittelystä.

https://www.svt.se/nyheter/sa-var-nyarsnatten-raket-skots-mot-polis
”Jos sukupuolitietoinen budjetointi erkaantuu sekä feministisistä kansalaisyhteiskunnan toimijoista että feministisestä tiedosta, se on vaarassa muodostua tekniseksi hyvän hallinnon käytännöksi, jonka suhde sukupuolittuneisiin yhteiskunnallisiin valtarakenteisiin on ohut.”

– THL 23.3.2020

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 212
 • Liked: 34841
 • Ego sum Spartacus
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1945 : 03.01.2022, 17:48:22 »
Pakolaislapsukaiset pakenevat sotaa ja ensimmäinen asia mitä ne tekevät rauhallisissa maissa on räjäyttely ja riehuminen.


Augustus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 569
 • Liked: 1328
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1946 : 04.01.2022, 22:26:46 »
Ruotsista kuluu kummia, jopa sukupuolitautien saralta:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/27daa32a-7602-4170-9113-39c5674a03c5

Sukupuolitauti kuppa yleistyy huolestuttavaan tahtiin Ruotsissa.

Ruotsin kansanterveyslaitos FHM kertoi tiistaina, että alustavien tietojen mukaan maassa todettujen kuppatapausten määrä nousi rajusti viime vuonna.

Viimeisin vahvistettu tartuntamäärä on vuodelta 2020, jolloin kuppatapauksia oli Ruotsissa kaikkiaan 474. Viime vuoden luvut eivät ole vielä täysin tarkkoja, sillä sairastettu kuppa voi näkyä testeissä positiivisena tuloksena pitkään. Määrissä näkyy kuitenkin ”erittäin huolestuttava” nousu.

Kuppa saatiin kitkettyä Ruotsissa lähes täysin 1940-luvulla penisilliinin massavalmistuksen myötä. 1990-luvulta lähtien sen esiintyvyys on ollut jälleen tasaisessa kasvussa. Vuosien 2011 ja 2020 välillä kuppatartuntojen määrä on tuplaantunut.

Inhottava tauti leviää suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä. Homoseksuaalien sukupuolitautipoliklinikalla Tukholmassa työskentelevä ylilääkäri Finn Filén arvioi uutistoimisto TT:lle, että tapausmäärien kasvu johtuu kondomin laiskasta käytöstä. Se taas on seurausta hiv-hoitojen kehittymisen suomasta huolettomuudesta.
...
Kuppatauti on usein oireeton, mutta voi hoitamattomana johtaa vakaviin hermo- ja elinvaurioihin. Suomessa tapausmäärä on pysynyt 2010-luvulla suhteellisen tasaisena, 150–250 tapauksessa vuosittain, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.


Niin, mitenkäs nyt tässä näin on käynyt.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 031
 • Liked: 10658
 • Manner-Suomen Tasavalta
Ruotsin PM:n kotisiivooja karkotuslistalla oleva laiton mamu
« Vastaus #1947 : 09.01.2022, 18:29:03 »
Ruotsin pääministerin siviilikodissa meni vahingossa hälyt päälle, ja kun tilannetta selviteltiin, kävi ilmi, että siivooja olikin laiton mamu ja karkotuslistalla. :D :D :facepalm:

Lainaus
Hälytysjärjestelmä laukesi Ruotsin pääministerin asunnolla vahingossa, paikalla ollut siivooja osoittautui kielteisen oleskelu­lupa­päätöksen takia etsintä­kuulutetuksi

--

Hanna Freyborg HS
16:44

--

Poliisi saapui paikalle tarkistamaan tilanteen sen jälkeen, kun siivousyrityksestä oli vahingossa laukaistu asunnon hälytysjärjestelmä.

Poliisin saavuttua kävi ilmi, että paikalla ollut työntekijä oli saanut kielteisen oleskelulupapäätöksen Ruotsiin, minkä vuoksi hänet oli etsintäkuulutettu. Poliisi otti naisen kiinni.

Nicaraguasta kotoisin oleva noin 25-vuotias nainen kertoi poliisille työskennelleensä ilman lupaa ja väistelleensä siksi Ruotsin viranomaisia.

--

Sanomalehti Svenska Dagbladetin mukaan ruotsalaisviranomaiset syyttelevät toisiaan siitä, kuka vastaa pääministerin yksityisasunnon turvallisuudesta.

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo tai valtioneuvoston kanslia eivät kumpikaan katso, että asia kuuluu heidän vastuulleen.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008527624.html

Siviiliasunto ei kuulu viranomaisten valvonnan piiriin, ja halpa siivousfirma ei kysele työntekijöidensä yksityiskohtia. Sitten käy näin.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Econ101

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1551
 • Ioota, Kappa
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1948 : 09.01.2022, 18:59:20 »
Yllättävää uutista länsinaapurista:

Ruotsi haluaa kehitysavun ehdolliseksi – tuen määrä riippuisi siitä, suostuuko valtio vastaanottamaan karkotetut kansalaisensa
"Ruotsin hallitus haluaa maasta ulos henkilöt, joilla ei ole oikeutta olla valtakunnassa, kertoo SVT. Kehitysapua (bistånd) voisi maahanmuuttoministerin mukaan käyttää kuin keppiä ja porkkanaa, jotta vastahankaiset valtiot suostuisivat vastaanottamaan Ruotsista karkotettaviksi määrätyt kansalaisensa.
[...]
– Haluamme lisätä palautuksia, emme leikata tukitasoa. Mutta jos valtio ei vastaa velvoitteistaan, Ruotsin avustusinto hiipuu, sanoo maahanmuuttoministeri Anders Ygeman SVT:n uutisissa.

Kehitysyhteistyövirasto (Sida) on saanut tehtäväkseen kartoittaa edellytykset, joilla kehitysapuvarat tulisivat paremmin käytetyksi. Porkkana ja piiska ovat ministerin mukaan mahdollisia. Valmista pitäisi olla lokakuussa."
[...]

Vaalivuosi. Demarit innostuvat kehittelemään vaalitäkyjä. Oma bullshit-varoitin piippasi tuon boldaamani kohdan vuoksi. Vaalit pidetään syyskuussa.

Valmista tulee siis heti vaalien jälkeen. Juuh.  :roll:

Tai siis kyllä valmista varmaan tuleekin, eri asia sitten on tuleeko kehitysavusta jotenkin ehdollista. Ygemanin mukaan keppi ja porkkana ovat mahdollisia.
"It is not what you say, it is what you do that reveals what you want."

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 792
 • Liked: 1677
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1949 : 09.01.2022, 19:20:04 »
Ruåttin sosialistit on kovempia kuin meikäläiset kanssamatelijansa. Meillä luvattiin vappusatanen, mutta onhan tuo ruotsalainen lupaus sentään jo jotain.
Ainoa mikä meikäläisiä ja heikäläisiä tuulipukuja yhdistää on naiivi luottamus kaikenmaailman silmänkääntötemppuilijoihin. Valitetttavasti.