Kirjoittaja Aihe: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka  (Luettu 487761 kertaa)

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 339
 • Liked: 1871
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2040 : 21.04.2022, 07:20:45 »
Vaikea nähdä Ruotsin voivan korjaavan näitä ongelmiaan. Pientä hienosäätöä voidaan tehdä, muttei jos Ruotsin kaltainen sosiaalivaltio ole tähän mennessä kyennyt ehkäisemään ja hillitsemään ongelmia, niin tuskinpa jatkossakaan. Demografinen muutos Ruotsissa on tosiasia, joka etenee joka päivä. Suomi seuraa perässä.

Osa on verrannut Ruotsia Yhdysvaltain Raamattuvyöhykkeeseen. Raamattuvyöhykkeellä poltetaan Raamattuja, muttei ne aiheuta Ruotsin kaltaisia mellakoita. Ruotsi on siis uskonnollisesti fundamentalistisempi yhteiskunta kuin Yhdysvaltain Raamattuvyöhyke.

Iltalehdessä kerrotaan kuinka Ruotsin järjestäytynyt rikollisuus etenee pohjoista kohti.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/135d2295-0ba6-4840-aa5b-6bc713361675

Lainaus
Pohjoisen poliisi huolissaan: Ruotsin jengirikollisuus liikkuu kohti Suomea

Asiantuntijat kertovat, että Ruotsin jengirikollisuus on alkanut levittäytyä kohti Suomen rajaa pohjoisessa. Ainakin Luulajaan asti on jo edetty.

Tukholman rikollisjengit ovat levittäneet toimintaansa pohjoisen suuntaan. Viime vuonna Luulajassa tapahtui raaka henkirikos, jossa naista ammuttiin viidesti päähän ja viidesti rintaan.

Tekijä yhdistettiin yhteen Tukholman Rinkebyn jengeistä. 20-vuotias tekijä tuomittiin huhtikuun alussa 14 vuoden vankeusrangaistukseen.

Tämä ei asiantuntijoiden mukaan ole yksittäistapaus, vaan jengirikollisuus levittäytyy yhä laajemmalle alueelle.

– Me näemme jengirikollisuuden kasvua maan pohjoisosissa. Jengit yrittävät vakiinnuttaa asemaansa lähemmäksi Suomen ja Norjan rajoja. Ei ole kuitenkaan kyse siitä, että rikollisjengi muuttaisi pohjoiseen, vaan he lähettävät ehkä ensin yhden ihmisen, sitten toisen ja niin edelleen. Siellä on kyse pitkälti huumeista, sillä pohjoisessa hinnat ovat korkeammat, kertoo kehitysvastaava Peter Svensson Catena-organisaatiosta, joka auttaa ihmisiä pääsemään eroon jengirikollisuudesta.

– Poliisin pitää olla aina huolissaan tällaisten asioiden suhteen. Kun asiat tapahtuvat vähitellen, pitää olla hereillä, ettei tällainen ilmiö alkaisi tulla Suomeenkin. Moni asia mitä tapahtuu Ruotsissa, ilmentyy myöhemmin myös Suomessa. Esimerkiksi Etelä-Suomessa on kirjoitettu nuorten jengiytymisestä, ja poliisikin on puhunut asiasta, Seikkula sanoo.

Ruotsissa osassa poliisin haavoittuvaisiksi alueiksi määrittelemistä lähiöistä on tällainen tilanne. Näillä alueilla vallitsee muun muassa rinnakkaisia yhteiskuntarakenteita, ja poliisin on vaikea tai jopa mahdoton suorittaa tehtäviään. Monet jengirikollisuuteen liittyvät rikokset jäävät ratkaisematta.
« Viimeksi muokattu: 21.04.2022, 08:52:09 kirjoittanut Hae-won »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 721
 • Liked: 103537
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2041 : 21.04.2022, 11:02:27 »
Lainaus
Tutkija: Näistä syistä Suomi ei ole Ruotsin tiellä

Ajatuspaja Magman tutkija ja poliittisen historian dosentti Mikko Majander näkee Suomen ja Ruotsin tilanteissa eroavaisuuksia.
Iltalehti 21.4.2022

Suomen ja Ruotsin tilanteita erottaa toistaiseksi vain se, miten pitkälle ollaan edetty samalla tiellä.

Lainaus käyttäjältä: Iltalehti
Suomi ei ole tuomittu kulkemaan tätä tietä, eikä myöskään Ruotsi, toteaa ajatuspaja Magman sosiaalianalyytikko ja poliittisen historian dosentti Mikko Majander.

Ei tietenkään ole, mutta tieltä poikkeamista ei pidetä vielä tässäkään vaiheessa edes vaihtoehtona, joten synkältä näyttää.

Lainaus käyttäjältä: Iltalehti
– On hyvä muistaa, että tässä on mennyt useampi vuosi siitä, kun tämän mittaluokan purkaus on Ruotsissa tapahtunut. Nämä pääsiäismellakat kuitenkin palauttivat keskusteluun kysymyksen siitä, että kestävää ratkaisua alueiden ongelmiin ei ole löytynyt, Majander sanoo.

Ikään kuin voisi olla olemassa "kestävä ratkaisu alueiden ongelmiin". Aikakone?

Lainaus käyttäjältä: Iltalehti
Majanderin mukaan suuri ero Suomen ja Ruotsin välillä löytyykin siitä, että Suomessa poliisiin luotetaan enemmän.

– Ruotsissa on isoja alueita, joissa on paljon turhautuneita nuoria, jotka kokevat, että heidän tulevaisuuden näkymänsä ovat huonot. He eivät ole integroituneet yhteiskuntaan, jonka ylläpitäjinä poliisit esiintyvät, Majander toteaa.

Suomi eroaa tästä Majanderin mukaan siinä, että poliisilla on parempi tuntuma eri alueisiin ja siellä liikkuviin joukkoihin.

– Ruotsissa tietyillä alueilla on vastakkainasettelua ja vihollisasetelmaa poliisin ja alueen väestön välillä. Suomessa poliisi on pystynyt parempaan. Tässä suurena tekijänä on myös se, että Suomi on väestöpohjaltaan Ruotsia pienempi ja näin eri alueita ja tekijöitä tunnetaan paremmin.

Ruotsissa luultiin samaa aikoinaan, mutta todellisuus on iskenyt naamalle yhä uudestaan ja yhä pahemmin. Samoin Suomessa seliteltiin pitkään, että tänne ei tule terrorismia ja maahanmuuttajajengejä, koska opimme muiden virheistä, mutta nyt ollaan tässä.

Suomen politiikka on aika lailla yksyhteen peräisin Ruotsista, samoin nämä narratiivit, joilla maahanmuuttopolitiikan aiheuttamia ongelmia vähätellään ja välttämättömiä korjausliikkeitä siirretään aina vain kaukaisempaan tulevaisuuteen.

Lainaus käyttäjältä: Iltalehti
Turhautunut väestöryhmä on muodostanut Majanderin mukaan Ruotsissa jo ”varjoyhteiskunnan”, joka luo edelleen lisää vastakkainasettelua ja luo alustaa mellakoinnille.

Varjo- tai rinnakkaisyhteiskunnan ongelmat ovat kehittyneet pitkällä aikavälillä, ja niiden juurisyyt löytyvät esimerkiksi kaupunkisuunnittelusta, asunto- ja koulutuspolitiikasta ja maahanmuutosta.

Juurisyyt löytyvät ihan vain maahanmuutosta, sen määrästä ja laadusta.

Kun kulttuurisesti etäiset maahanmuuttajayhteisöt kasvavat tarpeeksi suuriksi, ne luovat väistämättä omilla säännöillään pelaavan rinnakkaisyhteiskunnan. Siksi kaikki muu on toissijaista maahanmuuttopolitiikan valintojen rinnalla.

Lainaus käyttäjältä: Iltalehti
Kumuloituva kehitys on ollut paljon sidoksissa lähiöiden rakentamiseen ja isojen kaupunkien jakautumiseen hyviin ja huonoihin alueisiin. Monet ongelmat ovat myös sidoksissa ongelmiin maahanmuuttajien integroinnissa. Näin on ollut jo vuosikymmenten ajan aina siitä lähtien kun suomalaiset olivat Ruotsissa suurin maahanmuuttajaryhmä, Majander sanoo.

Kumuloituva kehitys on ollut täysin sidoksissa kumuloituvaan haittamaahanmuuttoon. Suomalaiset eivät mellakoineet, vaikka asuivat kaupunkien huonoilla alueilla ja vaikka heitä varten ei ollut nykyisenlaista kotoutuskoneistoa.

Lainaus käyttäjältä: Iltalehti
Jyrkkä eriytyminen alueiden välillä taas aiheuttaa ongelmia, aina koulujen laadusta alkaen.

Vastaavaa kehitystä tai varjoyhteiskunnan muodostumista ei ole Suomessa tapahtunut, ainakaan samalla mittakaavalla.

– Jos tätä Ruotsin tilannetta vertaa Suomeen, niin meillä suurkaupunkisegregaatiota on tapahtunut aika maltillisesti. Ehkä Suomessa on osattu ottaa myös vähän oppia siitä, että yritetään asuntopolitiikalla estää Ruotsissa tapahtunut kehitys, Majander sanoo.

Asuntopolitiikalla ei voida estää kehitystä, jonka haittamaahanmuutto vääjäämättä aiheuttaa. Korkeintaan ongelmien ilmenemistä voidaan peitellä levittämällä niitä laajemmalle, mutta se tie nousee ennen pitkää pystyyn, kuten pääkaupunkiseudun koulujen maahanmuuttajaosuuksien nopeasta kasvusta nähdään.

Esimerkiksi sekä Suomessa että Ruotsissa harrastettu sosiaalinen sekoittaminen, jonka nimeen taposet vannovat, voi hidastaa ongelmien ilmenemistä, mutta se myös viivyttää maahanmuuttopolitiikan korjaamista, mikä johtaa ojasta allikkoon.

Lainaus käyttäjältä: Iltalehti
Majander toteaa, että vaikka Suomi ei ole suoranaisesti Ruotsin tiellä, tarvitaan Suomessakin tekoja, jotta kaupungit kehittyvät tasapainoisesti. On myös tärkeää ottaa kaikki nuoret mukaan yhteiskuntaan ja tarjota heille mahdollisuuksia päästä eteenpäin.

Suomi on suoranaisesti ja yksiselitteisesti Ruotsin tiellä. Majanderin löysä lässytys mukaan ottamisesta ja mahdollisuuksien tarjoamisesta on sekin peräisin Ruotsista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Econ101

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 632
 • Liked: 1724
 • Ioota, Kappa
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2042 : 21.04.2022, 12:56:10 »
^Näissä Majanderin et. co "analyyseissä" on kertatoisensa jälkeen sama premissi: syyt kehitykseen tulevat jostain ulkopuolelta. Kertaakaan en ole nähnyt, että majanderit pohtisivat että syyt löytyisivät matuista itsestään. Onhan siinä tietenkin se, että jos pohtii subjektien itsensä vastuuta elinoloihinsa, saa helposti rasistin leiman.  :)

Niin kauan kuin syyt nähdään kaavoituksessa ja asumisen järjestelyissä tms, ongelma pahenee. Ja se pahenee. Vaikea uskoa, että se päivä koittaa, jolloin taposet ja majanderit toteavat, että perseilevä matu on itse vastuussa niin perseilystään kuin läävämäisesta asuinympäristöstään.
"It is not what you say, it is what you do that reveals what you want."

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 197
 • Liked: 2424
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2043 : 21.04.2022, 14:39:19 »
Irak protestoi Paludanin tekemisiä Ruotsin suurlähettiläälle Bagdadissa:

Lainaus
In a statement, the Iraqi Foreign Ministry said it lodged a protest with the Swedish diplomat over the burning of the Muslim holy book.
The ministry warned that the burning “bears grave implications on Sweden’s relations with all Muslims.”
The statement called on the Swedish government to intervene to stop any acts that provoke religious sentiments.

https://www.aa.com.tr/en/middle-east/iraq-summons-swedish-envoy-over-quran-burning/2565875

Ruotsin suurlähettiläs olisi voinut sanoa Irakin ulkoministeriölle että ottakaa nuo muslimit takaisin tänne Irakiin. Osa niistä on kotoisin Irakista. Kotimaassa saa sitten mellakoida jos huvittaa.
Kissafani

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 479
 • Liked: 28221
 • Apukeittiöpsykologi
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2044 : 21.04.2022, 19:29:39 »
Meille on kerrottu asioista tietävien suulla, että Ruotsissa matujen suorittama katuväkivalta, terrorismi, tuhotyöt ja paikallinen, järjestäytyneen ja laillisen, sivistyneen yhteiskunnan raiteiltaan suistaminen johtuu esimerkiksi seuraavista seikoista:

-tasa-arvon puute
-huono kaupunkisuunnittelu
-rasistiset katseet
-tunne siitä, ettei kuulu mihinkään
-työttömyys
-kielitaidottomuus
-rasismi
-kohtuuttomat odotukset
-osattomuus
-sortavat rakenteet
-vihapuhe
-huono kotouttaminen
-näköalattomuuden kokemus
-virheet poliisityössä
-ikkunat väärään suuntaan
-sosiaalityön heikkoudet
-puutteet nuorison kuuntelussa
-segregaatio
-ennakkoluulot
-white flight
-huonot koulut
-ruotsalaisten sopeutumattomuus monikulttuuriin
-äärioikeisto
-kiintiöiden puute
-syrjäytyminen
-liian pienet asunnot
-valkoisten etuoikeudet

Tässä vain joitakin syitä siihen, miksi kehitysmaalaiset suorittavat raakoja mellakoita ja väkivaltaa. Syyt ovat siis moninaiset, mutta on eräs mielenkiintoinen seikka: kehitysmaalainen itse ei ole mitenkään syypää omaan tilaansa tai yhteisönsä tilaan. Kaikki syy on aina joko ruotsalaisissa tai ruotsalaisessa yhteiskunnassa.

Kehitysmaalainen itse on kyvytön tekemään mitään, mikä voisi heikentää hänen asemaansa tai olla syypää hänen ongelmiinsa. Tässä mielessä kehitysmaalainen on hyvin erityislaatuinen olento. Hän on kuin aineeton henkiolento, joka ei pysty vaikuttamaan ympäröivään maailmaan: hän on kausaliteetin ja luonnonlakien ulkopuolella. Kaikki kehitysmaalaiselle tapahtuvat asiat ovat hänen ulkopuolellaan päätettyjä asioita.

Mutta tässä on myös paradoksi: kehitysmaalainen rikkoo paikkoja ja mellakoi muuttaakseen ympäröivää maailmaa vaikka samalla hänen pitäisi ymmärtää, että hän ei pysty vaikuttamaan omaan asemaansa mitenkään, vaan kaikki hänelle tapahtuva tulee ainoastaan ympäröivän, ruotsalaisen yhteiskunnan kautta.

Joten miten on: jos kehitysmaalainen on kausaliteetin ulkopuolella, kuten hän implisiittisesti väittää, hänen ei tulisi myöskään mellakoida, koska se olisi epäloogista eikä se toteuttaisi mitään tavoitteita.

Jos taas kehitysmaalainen on osa kausaliteettia, kuten muu ihmiskunta, hänen ei kannata mellakoida, vaan rauhassa luottaa omaan kykyynsä luoda, kehittää itseään ja mennä eteenpäin ja osallistua muiden ihmisten kanssa yhteiskunnan parhaaseen mahdolliseen rakentamiseen.

Mistä on kyse?

HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 339
 • Liked: 1871
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2045 : 22.04.2022, 09:38:15 »
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008766963.html

Lainaus
SVT: Yli sata poliisia loukkaantui Ruotsin mellakoissa pääsiäisenä
Pääsiäis­viikon­loppuna useissa ruotsalais­kaupungeissa mellakoitiin poikkeuksellisen rajusti.

AINAKIN 104 poliisia loukkaantui pääsiäisen aikaisissa mellakoissa Ruotsissa, kertoo Ruotsin televisio SVT, joka on saanut nähtäväkseen poliisin sisäisiä raportteja.

Loukkaantuneiden määrä perustuu tähän mennessä tehtyihin poliisin sisäisiin työ­tapaturma­ilmoituksiin.

Pääsiäisviikonloppuna useissa ruotsalais­kaupungeissa mellakoitiin poikkeuksellisen rajusti. Ruotsin poliisiylijohtaja sanoi maanantaina tiedotus­tilaisuudessa, että poliiseja yritettiin tappaa, ja poliisikomentaja puolestaan, että poliisi oli mellakoissa ”maalitauluna”.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 339
 • Liked: 1871
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2046 : 22.04.2022, 14:02:52 »
Kiina kritisoi Ruotsia. Pari vuotta sitten Kiina joutui antamaan matkustusvaroituksen Ruotsiin jengiväkivallan takia. Tämä aiheutti huolta Ruotsissa, koska kiinalaisturisteilla on rahaa mitä käyttää.


Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 924
 • Liked: 7875
 • Hummeriälykkö
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2047 : 22.04.2022, 14:14:05 »
Lainaus
Ajatuspaja Magman

Ja miksi en ole yllättynyt, että taustalta löytyy tutkiskelijoita ja muita yhteiskunnan elätettäviä...

Håkan Mattlin, pol.lic, ordförande

Mikaela Björklund, stadsdirektör, PeD
Patrik Gayer, Public Policy and Government Relations Manager
Christina Gestrin, Folktingssekreterare
Anna-Christina Martin, VD
Jonna Similä, sakkunnig
Peter Stenlund, Ambassadör (pens.)

https://magma.fi/om-magma/

Lainaus
Magma on vuonna 2008 perustettu suomenruotsalainen ajatushautomo ja lobbaustoimisto. Ajatushautomo määrittelee itsensä ”puoluepolitiikasta riippumattomaksi ääneksi suomalaisessa yhteiskuntakeskustelussa”.

Magman ylläpitäjä on Finlands svenska tankesmedja Magma -niminen yhdistys. Sen toimintaa rahoittavat seuraavat säätiöt: Svenska Kulturfonden, Svenska folkskolans vänner, Föreningen Konstsamfundet, Stiftelsen för Åbo Akademi ja Stiftelsen Tre Smeder.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ajatushautomo_Magma

Ihan pikkaisen tietty ihmetyttää, että jokin ajatushautomo - onko kyseessä tarkastettava komposti - on samaan aikaan riippumaton ja lobbaustoimisto. Miten voi riippumattomasti lobata? Jokin agendahan täytyy olla, mitä edistää. Eikö vain?
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 013
 • Liked: 2660
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2048 : 22.04.2022, 22:19:30 »
Ramandanin vietto meni Ruotsissa tänä vuonna yllättävän rauhallisissa merkeissä. Ehkä ensi vuonna saadaan kunnon meininki aikaan.
Tottelematon tieto aktivismissa

Viimeinen linja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 343
 • Liked: 1058
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2049 : 22.04.2022, 22:39:27 »
Tunnen jonkinasteista vahingoniloa ruotsia kohtaan, saatanan moraalisäteilijät jotka toisella kädellä myyvät aseita kaikille halukkaille. Ylenkatsovat suomea ja pitävät itseään parempina, mutta hyvyydellä on hintansa ja sitä saatte nyt.

Viimeinen linja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 343
 • Liked: 1058
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2050 : 22.04.2022, 22:48:55 »
Ruotsin islamisaatio etenee, mielenkiintoisen väestön osuus kasvaa mutta mihin pisteeseen saakka se voi nousta. Pitoisuuden kasvaessa alkavat ongelmat pahenemaan, alkaa muodostumaan klaaneja vielä nykyistäkin vahvemmin ja väkivalta kasvaa. Mutta kuka hoitaa yhteiskunnan velvoitteet, sen että sähköä tulee, vesi virtaa ja paska poistuu. Kuka hoitaa vanhukset, ei nämä itsestään tapahdu. En ymmärrä tätä yhtälöä muslimisaatio ja muu ei niin työkeskeinen väestö lisääntyy ja kantaruotsalaiset jäävät marginaaliin. Mihin olet ruotsi matkalla.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 197
 • Liked: 2424
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2051 : 23.04.2022, 03:51:07 »
Miksi islamilaiset maat raivoavat siitä jos Ruotsissa poltetaan Koraani, mutta eivät mölyä siitä mitä Kiinassa tapahtuu uiguureille Xinjiangissa? Retorinen kysymys mutta asia on ilmeisesti liian kiusallinen muslimimaille. Kiinalta ostaa paljon öljyä muslimimailta ja sillä on investointeja muslimimaissa, joten niitä rahoja ei haluta menettää. 1970-luvun öljyaseen tapainen öljyase ei toimi Kiinaa vastaan.
Kissafani

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 013
 • Liked: 2660
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2052 : 23.04.2022, 14:11:35 »
^Tulkitset nyt maailmaa länsimaalaisesta maailmankatsomuksesta käsin. Muslimimaailmankatsomuksessa yksilö ei ole samalla tavalla tärkeä. Lisäksi uiguurijärjestelyllä rikkaat muslimit saavat halal-merkittyjä siirtoelimiä Kiinasta kätevästi ilman pitkiä jonotteluja.
Tottelematon tieto aktivismissa

Pkymppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 027
 • Liked: 2288
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2053 : 23.04.2022, 15:04:32 »

Lainaus käyttäjältä viimeinen linja:
"Tunnen jonkinasteista vahingoniloa ruotsia kohtaan, saatanan moraalisäteilijät jotka toisella kädellä myyvät aseita kaikille halukkaille. Ylenkatsovat suomea ja pitävät itseään parempina, mutta hyvyydellä on hintansa ja sitä saatte nyt."

 Oioioioooii, sanoppas muuta.
 Jos elämässä muuta iloa ei tällaisella vammaisella vanhuksella ole, niin Ruotsin mädättymisen näkeminen on syy elää mahdollisimman pitkään.   ;D
 
« Viimeksi muokattu: 23.04.2022, 15:09:41 kirjoittanut Pkymppi »

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 682
 • Liked: 5745
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2054 : 23.04.2022, 19:09:16 »
Iltalehden eilinen pääkirjoitus käsittelee enemmänkin Suomen tilannetta, mutta toisaalta pohjaa Ruotsin pääsiäismellakoihin:

Lainaus
Pääkirjoitus: Koraanin polttamisen pitäisi olla Suomessakin laillista

Ruotsissa koettiin pääsiäisenä poikkeuksellisen rankkoja ja väkivaltaisia mellakoita, kun sadat mielenosoittajat hyökkäsivät maahanmuuttajavaltaisissa lähiöissä poliisia vastaan.
-----
Vaikka uskonnollisten tunteiden loukkaaminen näyttääkin olevan silkka veruke, Ruotsissa syntyi heti kansanliike, joka vaatii Koraanien polttamisen kieltämistä. Lakimuutosta ajava adressi sai hetimiten kymmeniätuhansia allekirjoittajia.

Suomessa tällainen laki on jo olemassa, sillä rikoslaissa kielletään uskonrauhan rikkominen. Sillä tarkoitetaan ”sen julkista herjaamista tai häpäisemistä, mitä kirkko tai uskonnollinen yhdyskunta pitää pyhänä”.

Pykälä on säännöllisesti käytössä, ja tällä vuosituhannella uskonrauhan rikkomisesta on syytetty lähinnä islaminpilkasta epäiltyjä. Tunnetuin tuomittu on nykyinen perussuomalaisten kansanedustaja ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.). Hän joutui oikeuteen 2009 sen jälkeen, kun oli kirjoittanut islamin olevan ”pedofilian pyhittävä uskonto”.
-----
Suomen ohella vastaava lakipykälä löytyy joka toisesta EU-maasta. Hyvin harvoissa maissa pykälät kuitenkaan enää ovat aktiivisessa käytössä.

On helppo sanoa, ettei kirjojen polttaminen tai toiselle tärkeän uskonnon julkinen pilkkaaminen ole välttämättä hirvittävän järkevää touhua.

Avoimessa demokraattisessa yhteiskunnassa on kuitenkin siedettävä myös sellaiset puheet ja teot, jotka voivat loukata. Nykymuodossaan uskonrauhan rikkomisen kieltävä laki rajoittaa sananvapautta ja mielipiteen ilmaisua.

Ihmisten oikeutta uskoa on suojeltava, mutta uskonnot eivät ole arvostelun yläpuolella. Niitä vastaan on voitava osoittaa mieltä, vaikka se pahoittaisikin jonkun mielen. Koraanin polttamisen tulee olla laillista – ja tietysti Raamatun myös.

Samaa mieltä on ollut esimerkiksi YK:n ihmisoikeuskomitea, joka on vaatinut, että Suomenkin pitäisi poistaa laista uskonrauhan rikkomisen kieltävät pykälät.
-----
Länsimaisista arvojen ja sananvapauden romuttaminen on täysin väärä vastaus maahanmuuton lieveilmiöihin. Suomenkin tulisi luopua aikansa eläneistä uskonrauhaa suojelevista pykälistä.

Koko juttu:
IL: Pääkirjoitus: Koraanin polttamisen pitäisi olla Suomessakin laillista

Olipa erikoista lukea suomalaisen lehden pääkirjoituksesta sananvapaudesta niin, että tuli sellainen olo, että kirjoittaja ihan oikeasti tarkoitti sananvapautta.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 339
 • Liked: 1871
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2055 : 24.04.2022, 10:27:18 »
Miksi islamilaiset maat raivoavat siitä jos Ruotsissa poltetaan Koraani, mutta eivät mölyä siitä mitä Kiinassa tapahtuu uiguureille Xinjiangissa? Retorinen kysymys mutta asia on ilmeisesti liian kiusallinen muslimimaille. Kiinalta ostaa paljon öljyä muslimimailta ja sillä on investointeja muslimimaissa, joten niitä rahoja ei haluta menettää. 1970-luvun öljyaseen tapainen öljyase ei toimi Kiinaa vastaan.
Kiina ei anna islamististen maiden vaikuttaa sisäpolitiikkaansa. Euroopan maissa tilanne voi olla toinen. Herkullista seurata miten Euroopan ulkopuoliset maat voivat hyödyntää Euroopassa asuvaa väestöään poliittiseen vaikuttamiseen. Esimerkiksi Saksassa enemmistö turkkilaisista kannattaa Erdogania.

Thalion

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 556
 • Liked: 1336
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2056 : 24.04.2022, 13:08:20 »
Poistin off topic mediavertailun, koska rupesi näyttämään jälkiluettuna lähes joltain mainokselta.
« Viimeksi muokattu: 24.04.2022, 16:11:21 kirjoittanut Thalion »

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 197
 • Liked: 2424
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2057 : 24.04.2022, 17:49:45 »
Miksi islamilaiset maat raivoavat siitä jos Ruotsissa poltetaan Koraani, mutta eivät mölyä siitä mitä Kiinassa tapahtuu uiguureille Xinjiangissa? Retorinen kysymys mutta asia on ilmeisesti liian kiusallinen muslimimaille. Kiinalta ostaa paljon öljyä muslimimailta ja sillä on investointeja muslimimaissa, joten niitä rahoja ei haluta menettää. 1970-luvun öljyaseen tapainen öljyase ei toimi Kiinaa vastaan.
Kiina ei anna islamististen maiden vaikuttaa sisäpolitiikkaansa. Euroopan maissa tilanne voi olla toinen. Herkullista seurata miten Euroopan ulkopuoliset maat voivat hyödyntää Euroopassa asuvaa väestöään poliittiseen vaikuttamiseen. Esimerkiksi Saksassa enemmistö turkkilaisista kannattaa Erdogania.

Kiina ei myöskään ole ottanut maahanmuuttajia islamilaisista maista. Näin Kiinassa ei ole muslimisiirtolaisia joita näiden lähtömaat voisivat käyttää vipuvartena ja kiristysvälineenä. eli siellä ei ole viidettä kolonnaa. Kiina ei muutenkaan taida ottaa maahanmuuttajia. Kiina arvatenkin myöntää viisumeita ja määräaikaisia oleskelulupia työntekijöille, opiskelijoille ja turisteille, mutta veikkaan että se ei myönnä kansalaisuuksia. Tietääkö joku Kiinan ulkomaalaispolitiikasta? Tämä ehkä olisi enemmän Kiina-ketjun asia.
« Viimeksi muokattu: 24.04.2022, 17:51:24 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 326
 • Liked: 923
 • Nuivana syntynyt
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2058 : 24.04.2022, 20:58:21 »
Alexander Bardin rohkeat näkemykset viimeaikaisesta (haastattelu ruotsiksi).

https://www.youtube.com/watch?v=Vcnoju0HwLk


totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 97
 • Liked: 364
 • Black Olives Matter
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2059 : 24.04.2022, 22:17:13 »
Koraanin polttamisen kielto on nurinkurista pelkurilainsäädäntöä. Annetaan ymmärtää, että Koraanin polttajat olisivat syyllisiä Koraanin puolustelijoiden tekemiin polttopulloiskuihin ja kivityshyökkäyksiin. Pellepykälä vierittää syyllisyyden pois poliitikoilta ja toimittajilta, jotka ovat vuosikymmeniä haalineet haitallista maahanmuuttoa ja siten väkivaltaa, ilkivaltaa ja sisällissotaa. Näin poistetaan eliitin poliittinen vastuu, kun syytetään paperipinon siivoajaa ja samalla maalataan kauhukuvia kuvitteellisesta "äärioikeistosta".

Miksi kaikkien uskonkirjojen, mukaan lukien Raamatun, hävittämistä ei haluta kieltää tasapuolisesti? Koska islamototalitarismia pokkuroiva eliitti suhtautuu kaksinaamaisesti eri kirjoihin.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 197
 • Liked: 2424
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2060 : 24.04.2022, 23:20:34 »
Suomen Uutiset: Nettipoliisi Taposelta erikoinen selitys kiihkouskovaisten muslimien väkivaltaisuuksiin
https://www.suomenuutiset.fi/nettipoliisi-taposelta-erikoinen-selitys-kiihkouskovaisten-muslimien-vakivaltaisuuksiin/
Lainaus
Ruotsin väkivaltaiset mellakat jatkuivat päiväkausia ja levisivät eri kaupunkien lähiöihin. Tanskalaispoliitikko Rasmus Paludanin aikeet polttaa Koraani julkisella paikalla villitsivät maahanmuuttajalähiöiden nuoria miehiä tuhoamaan autoja ja kivittämään poliisia ”Allahu Akbar” -huudoin. Kymmeniä poliisela loukkaantui yhteenotoissa. Nettipoliisi Jari Taponen ei näe syytä huoleen. Hänen mukaansa tapahtumien taustalla on eriarvoisuus ja luokkayhteiskunta. Taponen vakuuttelee, että Suomessa tilanne on toistaiseksi hallinnassa. Taposen ennustuksiin on kuitenkin syytä suhtautua varauksella. Vasta toissa vuonna hän julisti, ettei Suomessa olisi katujengejä, eikä niitä pääsisi syntymään helposti. Tällä hetkellä uutiset väkivaltaisten katujengien yleistymisestä Suomessa ovat lähes arkipäivää.

Taponen on kuin Irakin tiedotusministeri: https://yrjoperskeles.blogspot.com/2022/04/taposen-epistola-jatkuu.html

Jaa, tonni täyteen eli tuhannes viesti on tässä.
« Viimeksi muokattu: 24.04.2022, 23:22:56 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 933
 • Liked: 4996
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2061 : 28.04.2022, 15:53:25 »
https://demokraatti.fi/ruotsin-paaministeri-maan-levottomuuksista-on-olemassa-voimia-jotka-ovat-valmiita-menemaan-pitkalle-vahingoittaakseen-yhteiskuntaamme/

"Ruotsin pääministeri maan levottomuuksista: ”On olemassa voimia, jotka ovat valmiita menemään pitkälle vahingoittaakseen yhteiskuntaamme”

Ruotsin pääministerin Magdalena Anderssonin mukaan Ruotsiin ulkomailta muuttaneiden kotouttaminen on hoidettu huonosti samalla kun maahanmuutto on jatkunut suurena. Tämä on johtanut eriytymiseen, jonka seurauksena Ruotsiin on syntynyt rinnakkaisyhteiskuntia, Andersson sanoo.

-  Elämme samassa maassa, mutta aivan eri todellisuuksissa, hän jatkoi.

Pääministeri kommentoi asiaa hallituksen käsiteltyä pääsiäispyhien rajuja levottomuuksia, joissa loukkaantui kymmenittäin poliiseja. Anderssonin mukaan kyse ei ollut poliittisesta vaan rikollisesta toiminnasta.

Viha ja epäluulo ruokkivat Anderssonin mukaan niin äärioikeistoa kuin islamisteja, ja nämä molemmat ryhmät ovat pesiytyneet Ruotsiin.

-  On olemassa voimia, jotka ovat valmiita menemään pitkälle vahingoittaakseen yhteiskuntaamme, Andersson sanoi.

Ruotsin hallitus pyrkii nyt löytämään uusia keinoja, joilla muun muassa esitettäisiin lasten ajautuminen rikollisuuden piiriin. Anderssonin mukaan erityisesti pojat jämähtävät ympyröihin, joissa ei ole mitään normeja.

-  Yhteiskunta on ollut liian heikko, poliisin ja sosiaalipalvelujen resurssit liian heikot, Andersson sanoi.

Ruotsin hallitus aikoo nyt hakea mallia nuorisorikollisuuden suitsimiseen muun muassa Tanskasta."

Sisältöä muokattu poistamalla mainosilmoitukset sun muut prujut, jotka eivät tuo itse juttuun varsinaista sisältöä.

Mutta siis kumminkin, jopa Ruotsi on ottanut lusikan kauniiseen käteen, kun poliisi saa ihan huolella pataansa. Tajuavat varmaan jo nyt, että ovat kusessa.

Päiväunissani Suomi järjestää suoria junayhteyksiä Tornioon, joilla itärajan yli tunkeva porukka siirretään Ruotsin rajalle.
Slava Ukraini.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 933
 • Liked: 4996
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2062 : 28.04.2022, 16:22:37 »
Koraanin polttamisen kielto on nurinkurista pelkurilainsäädäntöä. Annetaan ymmärtää, että Koraanin polttajat olisivat syyllisiä Koraanin puolustelijoiden tekemiin polttopulloiskuihin ja kivityshyökkäyksiin. Pellepykälä vierittää syyllisyyden pois poliitikoilta ja toimittajilta, jotka ovat vuosikymmeniä haalineet haitallista maahanmuuttoa ja siten väkivaltaa, ilkivaltaa ja sisällissotaa. Näin poistetaan eliitin poliittinen vastuu, kun syytetään paperipinon siivoajaa ja samalla maalataan kauhukuvia kuvitteellisesta "äärioikeistosta".

Miksi kaikkien uskonkirjojen, mukaan lukien Raamatun, hävittämistä ei haluta kieltää tasapuolisesti? Koska islamototalitarismia pokkuroiva eliitti suhtautuu kaksinaamaisesti eri kirjoihin.

Ne muutamat, suoraan sanottuna ääliöt, jotka polttavat koraaneja ihan oikeasti, ovat epäsuorasti vastuussa poliiseihin ja koko Ruotsin yhteiskuntaan kohdistuvasta järjettömästä väkivallasta. Eli voisivat katsoa peiliin hekin.

Toisaalta, voima synnyttää väistämättä vastavoiman. Eli oliko syy vai seuraus, että näitä ulkoruotsalaisia alettiin katsoa vähän kieroon tietyissä porukoissa, jotka sitten voidaan kepeästi niputtaa natseiksi? Tarve ja tilaisuus yleensä tuottaa tulosta. Tässä tapauksessa tuhotaan omia mahdollisuuksia itse kukin.

Minä olen isänmaallinen ajatuspohjaltani. Jos minut leimataan siitä syystä natsiksi, niin hukkaan menee se leimamuste.

En viitsi polttaa koraania vain siksi, että saisin aikaan mellakoita. Toisaalta puhun silkkaa suomea, vaikka kuulija yrittäisi kuinka huutaa päälle huonolla englanilla.

Nitäkin on tullut vastaan, kun kaapulauma tuli busiin ja vaati minua väistymään, että olisivat mahtuneet marketista pöllityn ostoskärryn kanssa invapaikalle. En vittu väistänyt koska mulla oli iso rinkka. Lastenvaunut ja pyörätuolit ovat ihan eri asia, mutta ostoskärryt.

Jos ollaan ja asutaan täällä, niin sitten käyttäydytään.
Slava Ukraini.

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 448
 • Liked: 12506
 • Simon Girty, called a white savage.
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2063 : 28.04.2022, 16:29:38 »
YLEn juttu:

“Ollaan niin lähellä sotatilaa kuin päästään” – syyttäjä järkyttyi Ruotsin mellakoista ja lasten osallistumisesta kivien heittämiseen
https://yle.fi/uutiset/3-12420068

Lainaus
- -
Norrköpingissä ja Linköpingissä mellakoitiin sekä kiirastorstaina että sunnuntaina pääsiäispäivänä. Kymmenet poliisit loukkaantuivat ja useita poliisin ajoneuvoja tuhottiin.

Lindköpingin syyttäjä Eva Nemec Nordh on käynyt läpi esitutkinnassa kuvamateriaalia. Sitä on kertynyt valtavasti poliisin kameroista, valvontakameroista ja yksityishenkilöiltä.

– Tämän lähemmäksi sotatilaa emme pääse rauhan aikana, hän sanoo.

– Se silmitön viha poliiseja kohtaan on aivan käsittämätöntä, hän kertoo Ylen haastattelussa.

Hän seisoo syyttäjänviraston ulkopuolella pitkän työpäivän jälkeen.

Yli 20 vuotta syyttäjänä toiminut Nemec Nordh ajatteli etukäteen, että mellakoitsijat olisivat olleet nuoria turhautuneita miehiä.

Materiaalissa kuitenkin näkyy, että joukossa oli myös äitejä ja lapsia. Heti kun poliisiauto tulee paikalle, alkaa kivitys.

Nemec Nordhista lasten mukanaolo on kaikista järkyttävintä. Nuorin lapsista on ollut 15-vuotias.

– Yksi äiti kannustaa lastaan kivittämään poliiseja. Myös äidit heittävät kiviä poliiseja kohti, hän sanoo.

- -

Lihavointi minun.

Syyttäjän vääriä oletuksia en ihmettele alkuunkaan. Länsimaiset juristit ovat (olleet) helisemässä muslimien kanssa, minkä tärkeimpänä syynä lienee paradoksaalisesti, että ei ymmärretä islamin luonnetta. Länsimainen ihminen, ehkä juristi kaikkein vähiten, osaa pitää uskontoa juridiikkaan perustuvana. No, islam on sitä ja islamoppineet ovat kaikki ennenkaikkea juristeja, lain tulkinnan ammattilaisia. Koska jumalanpilkka on islamin mukaan kuolemanrangaistuksen uhalla kielletty, ja muslimilla on velvollisuus puolustaa uskontoaan, en ihmettele, että äidit kehottavat lapsiaan siihen. Se on heidän uskonnollinen velvollisuutensa, juridinen velvollisuus. Siinä on syyttäjällä kauhisteltavaa. Voihan tuota islamilaista juridiikkaa opiskella, mutta harva länsimainen (juristi) on kiinnostunut. Tuo kiinnostuksen puute sitten näkyy järkyttymisenä, kun uskonnollinen ihminen tahtoo noudattaa uskontoaan, uskontonsa lakia.

Lisätty uutisotsikko.
« Viimeksi muokattu: 29.04.2022, 10:55:14 kirjoittanut Skeptikko »
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική

“The greatest thrill is not to kill but to let live.”

James Oliver Curwood, The Grizzly King, 1916.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 933
 • Liked: 4996
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2064 : 28.04.2022, 16:55:47 »
Se, että miksi nämä mellakoitsijat eivät ymmärrä sitä, että asuvat maassa, jonka lainsäädäntö on erilainen, kuin mihin ovat kasvaneet?

Minulla ei tulisi mieleenikään lähteä porsastelemaan tiukan islamistisiin maihin. Jos olisin kanadalainen, lupa pössytellä ja muuttaisin maahan, jossa ei saa pössytellä, niin miten olisi tilanne?

Maailmanhistoria sisältää paljon erilaisia yhdyskuntia, joissa juutalaiset, kristityt, islaminuskoiset elivät yhdessä. Se perustui mielestäni kaikenpuoliseen hyötyyn. Nyt nämä ääliöt, jotka polttavat tai edes uhkailevat polttavansa koraaneja, kusevat kaikkien kintuille koska varsin hyvin tietävät mitä tulee tapahtumaan.

Minä olen uskomuspohjaltani jotain. Ja en voi hyväksyä suoranaista vittuilua muita kohtaan. Silti islam tuntuu aika jyrkältä, mukaan lukien homojen heittämiset pää edellä katuun. Tiedän, että se on vain pienen fundalestisiiven touhuja, mutta silti.

Ruotsi itsessään on tössinyt omat kuvionsa. Puolustus on mitä on, annettu slummiutua ja eriarvoistua.
Slava Ukraini.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 030
 • Liked: 22604
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2065 : 29.04.2022, 10:56:43 »
“Ollaan niin lähellä sotatilaa kuin päästään” – syyttäjä järkyttyi Ruotsin mellakoista ja lasten osallistumisesta kivien heittämiseen
https://yle.fi/uutiset/3-12420068

Annie Lööfin ehdotus: Kielletään mielenosoitukset ramadanin aikana
https://samnytt.se/annie-loofs-forslag-forbjud-demonstrationer-under-ramadan/

Lainaus
Pitäisikö Ramadanin aikana järjestettävät mielenosoitukset kieltää, jotta muslimit eivät provosoituisi väkivaltaan? Se on joka tapauksessa ehdotus, jota Keskustan puoluejohtaja Annie Lööf korostaa.

Svenska dagbladetin haastattelussa keskuksen johtaja keskustelee Ruotsia pääsiäisviikonloppuna riehuneista mellakoista. Muslimit, jotka provosoituivat siitä, että poliitikko Rasmus Paludan sytytti Koraanin kopioita, aiheuttivat väkivaltaisia ​​mellakoita useissa Ruotsin kaupungeissa.
...
Kristillisen uskon tärkein viikonloppu osui tänä vuonna samaan aikaan muslimien paastokuukauden ramadanin kanssa. Sen uskotaan sytyttäneen muslimien vihan. Annie Lööf ehdottaakin, että rajoituksia asetetaan sille, milloin ja missä mielenosoituksia voidaan järjestää.

Ygeman Koraanin mellakoista: "EI kulttuurieroista johtuvaa"
https://samnytt.se/ygeman-om-korankravallerna-beror-inte-pa-kulturskillnader/

Lainaus
Koraanimellakoiden jälkeen kotouttamis- ja maahanmuuttoministeri Anders Ygeman (S) vieraili Örebrossa muodostamassa mielipidettä tapahtumista. Vierailunsa jälkeen Ygeman totesi, että Koraanimellakat eivät johtuneet kulttuurieroista, vaan että kyse oli "järjestäytyneistä tekijöistä", jotka käyttivät tilaisuutta hyökätä poliisia vastaan. Samaan aikaan syyttäjä ja poliisipäällikkö todistavat, että sekä äidit että pienet lapset osallistuivat poliiseja kivillä heittelemään.
...
Mutta huolimatta siitä, että Paludan ei koskaan saapunut Linköpingin, Norrköpingin tai Örebron mielenosoituspaikoille, syntyi silti sodan kaltaisia ​​kohtauksia, joissa maahanmuuttajat estivät sananvapauden heittämällä poliiseja kivillä ja polttamalla poliisiautoja.

Anders Ygemanilta (S) kysyttiin maanantaina Expressenin haastattelussa , voisiko Koraanin mellakoiden taustalla olla kulttuurierot tai muut integraationäkökohdat, joiden kanssa Ruotsin on työskenneltävä päästäkseen siltaan. Ygemanin mukaan mellakoiden taustalla eivät ole kulttuurierot, vaan "rikolliset järjestäytyneet elementit".
...
– Oli pelottavaa nähdä useita äitejä pienten lasten kanssa seisomassa ja heittelemässä poliiseja kivillä. Poliisibussien sisältä kuvat näyttävät kuvaaneen sota-aluetta, on aivan kauheaa kuvitella, mitä valtavaa vihaa ja väkivaltaa poliisi on kohdannut, paljon pahempaa kuin olin ajatellut. En voi kuvailla sitä muuten kuin että se on täysin sairas, sanoo syyttäjä Eva Nemec Nordh videomateriaalista (DN 2022-04-21)

Järvan paikallispoliisin virkaa tekevä aluepäällikkö Anders Djurestad kertoo, ettei heillä ole ollut ongelmia minkään rikollisen vaan "arjen ihmisten" kanssa.

- Meillä ei ole ollut ketään vakavista rikollisistamme sekaantunut siihen, mitä olemme toistaiseksi voineet nähdä elokuvamateriaalista. Se on enemmän kuin Rinkebyn ja Järvan "arki-ihmisiä", jotka ovat reagoineet voimakkaasti, sanoo Djurestad Aftonbladetille (23.4.2022).
...
Viime viikolla Samnytt huomasi, että Anders Ygeman (S) hyökkäsi Paludanin kimppuun ja halusi nähdä hänen pyytävän anteeksi Ruotsin poliisilta Koraanin mellakoiden jälkeen.

Tämä uutinen on valitettavasti maksumuurin takana:

« Viimeksi muokattu: 29.04.2022, 11:02:09 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

FadeAway

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 473
 • Liked: 828
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2066 : 30.04.2022, 00:36:08 »
En pysty linkittämään.

Hämmästyttävä puhe sd pääministeriltä Ruotsissa.
Ydinkohtat:
Maahanmuuttajia on liikaa. Heitä on tullut liikaa.
Kotouttamisessa on epäonnistuttu.
Resurssit ovat liian niukat. (Poliisi, koulut, sos. toimessa)
Ulkomailla syntyneiden osuus on tuplaantunut 20 vuodessa.
Segregaatia ja rinnakkaisyhteiskunnat ovat arkipäivää. Täysin erilaiset todellisuudet.
Sos. demon ollut aikaa , ikuisuus, ehdottaa toimenpiteitä.
-Ruotsin pääministeri M. AOn paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 470
 • Liked: 27831
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2067 : 30.04.2022, 00:55:22 »
En pysty linkittämään.

Hämmästyttävä puhe sd pääministeriltä Ruotsissa.
Ydinkohtat:
Maahanmuuttajia on liikaa. Heitä on tullut liikaa.
Kotouttamisessa on epäonnistuttu.
Resurssit ovat liian niukat. (Poliisi, koulut, sos. toimessa)
Ulkomailla syntyneiden osuus on tuplaantunut 20 vuodessa.
Segregaatia ja rinnakkaisyhteiskunnat ovat arkipäivää. Täysin erilaiset todellisuudet.
Sos. demon ollut aikaa , ikuisuus, ehdottaa toimenpiteitä.
-Ruotsin pääministeri M. A

Ruotsissa on aina ollut tapana viisastua ennen vaaleja. Vaalien jälkeen kaikki unohdetaan ja jatketaan samalla linjalla.

Ruotsissa on vaalit 11.9.2022 eli aika pian. Demareilla on galluppien mukaan huippukannatus (yli 30%), mutta heidän ongelma on, että mahdollinen hallituskumppani vihreät saattavat tippua eduskunnasta eikä vasemmiston kanssa olla koskaan muodostettu hallitusta. Keskusta on toiminut demareille tukipuolueena oppositiossa, mutta heidän heikkenevän kannatuksen varaan ei voi laskea ja kepu on porvaripuolueena ollut demareille vastenmielinen kumppani. Demarien on siis pakko saada vielä suurempi kannatus, jotta vihreiden mahdollinen häviäminen saadaan kompensoitua. Ellei, porvarit muodostavat hallituksen.

Viime aikojen ns. koraanimellakat ovat saaneet maahanmuuttokeskustelun ottamaan uuden kriittisemmän suunnan. Ruotsalaiset ovat hämmästyneinä herännet maahanmuuton uuteen realiteettiin ja moni puhuu jo sisällissodan kaltaisesta tilanteesta.

Tämän puitteissa demarit ovat nyt ottamassa tiukemman linjan maahanmuuttoon ainakin retorisesti. Sen toteutumisen varaan ei kuitenkaan kannata laskea. Ihan samaa nimittäin kuultiin edellisten vaalien alla demaripääministeri Löfveniltä kun vuoden 2015 kaaos vielä oli tuoreessa muistissa.

Ruotsin ainoa pelastus on porvarihallitus ruotsidemokraateilla. Tosin hekin ovat alkaneet pehmentämään linjansa kosiakseen sikäläistä kokoomusta, jonka johto näyttää muuttuneen kriittisemmäksi maahanmuutolle mutta kentällä on vielä vaihtelevia mielipiteitä asian suhteen.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 920
 • Liked: 44805
 • Kompostitarkastaja
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2068 : 30.04.2022, 09:56:43 »
Maahanmuuton määrääkin suurempi probleema on sen laatu. Kun haalitaan väkeä ongelmallisista keharimaista saadaan mukana keharimaiden ongelmat.
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 339
 • Liked: 1871
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #2069 : 30.04.2022, 09:59:01 »
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1f52ad35-2080-46df-8d04-3c290ae7850e

Lainaus
Ruotsin pääministeri myöntää: maahanmuuttopolitiikka meni metsään
Magdalena Anderssonin mukaan Ruotsiin on syntynyt ”rinnakkaisyhteiskuntia”.

Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson piti torstaina poikkeuksellisen suorapuheisen tiedotustilaisuuden.

– Meidän täytyy nyt unohtaa aiemmat totuudet ja tehdä kovia päätöksiä.

Tilaisuuden aiheena olivat eri puolilla Ruotsia pääsiäisenä leimahtaneet levottomuudet, joissa loukkaantui ainakin 26 poliisia.

Pääministeri tuomitsi mellakat kovin sanoin.

– Se mitä näimme ei ollut poliittista protestointia. Ruotsalaispoliiseja vastaan hyökättiin kivin ja polttopulloin. Kyse ei ollut poliittisista teoista, kyse oli rikollisista teoista. Hyökkäyksestä sitä demokratiaa vastaan, johon monet ovat itse asiassa paenneet, Andersson luonnehti.

Tämän jälkeen hän yltyi harvinaiseen itseruoskintaan: Maahanmuuttajia on tullut Ruotsiin liikaa ja heidän kotouttamisensa on epäonnistunut. Resurssit ovat olleet liian niukat niin poliisissa, kouluissa kuin sosiaalitoimessakin.

Anderssonin johtamat sosiaalidemokraatit ovat olleet Ruotsissa hallitusvastuussa kahdeksan edellisvuoden ajan, ja Andersson itse oli seitsemän vuotta maan valtiovarainministerinä ennen kuin nousi pääministeriksi viime marraskuussa. Ulkomailla syntyneiden henkilöiden määrä Ruotsissa on tuplaantunut 20 vuodessa noin viidennekseen maan väkiluvusta.

– Segregaatio on päästetty niin pitkälle, että meillä Ruotsissa on nyt rinnakkaisyhteiskuntia – että elämme samassa maassa, mutta silti täysin erilaisissa todellisuuksissa, Andersson sanoi.

 Ruotsin pääsiäismellakoiden jälkeen on otettu kiinni noin 40 ihmistä, joista monet ovat alaikäisiä.

Konkreettisena toimena hallitus ehdottaa nuorisorikollisuuteen keskittyvien viranomaisten määrän kasvattamista. Poliisin valvontamahdollisuuksia ja viranomaisten välistä tiedonvaihtoa halutaan lisätä.

Hallitus aikoo myös selvittää, voidaanko ongelmanuoren perhe pakottaa tukitoimien kohteeksi, vaikka huoltaja vastustaisi tätä. Samankaltainen toimi on jo käytössä Norjassa ja Tanskassa.