HOMMAN UUTISHUONE > Ulkomaat

Estetyt terrori-iskut ja terroripidätykset (yhdistetty)

(1/181) > >>

Publicola:
NOS: Haagilaiset jihadistit suunnittelivat iskua 20.9.2014


--- Lainaus ---Haagilaiset jihadistit suunnittelivat iskua
(http://content.nos.nl/data/image/xxl/2014/09/20/700766.jpg)
Euroopan komission päämaja Brysselissä oli kohde
Kuva: AFP

Kirjeenvaihtaja Joris van Poppelin mukaan

Belgian oikeuslaitoksella on todisteita, että kaksi jihadistia Haagista suunnitteli hyökkäystä Euroopan komission Brysselin tiloihin, raportoivat lähteet NOS:lle. [ikään kuin Hollannin yle, suom.huom]

Molemmat, turkkilaistaustaiset mies ja nainen, pidätettiin elokuun alussa Brysselissä Zaventemin lentokentällä, kun he olivat palaamassa Turkista. He olivat ilmeisesti olleet Syyriassa. Belgian oikeuslaitos epäilee molempia terroristijärjestön toimintaan osallistumisesta, aselainsäädännön rikkomisesta sekä terrorismin rahoittamisesta.

Salassapito

Belgialainen sanomalehti De Tijd raportoi tänään, että Belgian viranomaiset olivat viime kuukausina estäneet lukuisia iskuja. Useita aikaisemmin Syyriassa taistelleita henkilöitä ja IS:n sympatisoijia on pidätetty. Mutta sitä, millaisia suunnitelmia terroristeilla oli, De Tijd ei tiennyt. Sanomalehden mukaan Belgian viranomaiset pitivät tiedot tahallaan salaisina levottomuuksien välttämiseksi.

Kotietsintöjä

Epäillyt kuuluivat terroristiryhmään, joka oli NOS:n lähteiden mukaan pitäneet Euroopan komission tiloja yhtenä iskujen kohteista. Belgian viranomaiset eivät suostuneet vahvistamaan tietoa. Samalla kun kaksi Haagin asukasta pidätettiin Belgiassa, Alankomaiden poliisi suoritti kotietsinnät neljässä asunnossa Haagissa, mukaanlukien Twickelstraatilla Moerwijkissä ja Fannius Scholtenstraatilla Stationsbuurtissa. Asunnoista takavarikoitiin jihadistista aineistoa.

Tuliaseita

On esitetty, että Belgiassa etsittäisiin yhä tutkintaan liittyen alankomaalaisia jihadisteja. Belgian viranomaisten mukaan tutkinta keskittyy hollanninturkkilaisiin, joilla saattaa olla yhteyksiä jihadistisiin verkostoihin. Epäilllyt, jotka pidätettiin elokuussa, ovat Haagista, mutta oleskelivat säännöllisesti myös Brysselissä. Heidän Brysselin-asunnostaan viranomaiset löysivät jihadistisen aineiston lisäksi tuliaseita ja luotiliivit. (käännös)
--- Lainaus päättyy ---

Käännös tehty google translaten varassa ilman mitään kielitaitoa. Laitan tähän vielä linkin aiemmin kääntämääni Trouwin uutiseen, joka koski Alankomaiden islamistiverkostoja: Ulkomaat / 2014-09-05 Alankomaat: Oma 'jihad-vyöhyke', joka koostuu kolmesta alueesta

MW:
Monikulttuuria. Seuraava.

Alaric:
Kolme lähi-itäläistä pidätetty terrorismin suunnittelusta, ihan perussettiä nykyään. Uusi normaali ja silleen. Pelottavaa miten tällaisinkiin uutisiin voi ihminen turtua.

Mahtoivatkohan nämä syyrialaiset olla Punahilkalle sukua vai kenties jo pidemmän aikaa kotoutuneita yksilöitä?

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001192747.html


--- Lainaus ---Saksa pidätti kolme epäiltyinä itsemurhaiskun suunnittelusta

Saksan poliisi kertoo pidättäneensä kolme miestä epäiltyinä itsemurhaiskun suunnittelemisesta.

Lisäksi yksi epäilty on ollut Ranskan viranomaisten huostassa helmikuusta lähtien. Syyttäjän mukaan hyökkäys oli määrä tehdä Düsseldorfissa ääriryhmä Isisin nimissä.

Suunnitelmana oli, että kaksi miestä olisi räjäyttänyt itsensä ja kaksi muuta olisi tappanut ihmisiä ampumalla sekä räjähteillä, syyttäjät kertovat lausunnossaan. Viranomaiset eivät ole löytäneet näyttöä siitä, että hyökkäystä olisi jo konkreettisesti valmisteltu.

Isis uhkasi Saksaa ja Itävaltaa iskuilla viime elokuussa ja kehotti jihadisteja hyökkäämään kummassakin maassa. Poliisin mukaan kaikki neljä epäiltyä ovat lähtöisin Syyriasta.
--- Lainaus päättyy ---

Skeptikko:
Opetelkaa uimaan, terveisin Arja Alho.

Eurostoliitto voisi seuraavaksi kriminalisoida terrori-iskuista uutisoinnin.

Elemosina:
"Syyrialais"paroilla on varmaan ollut sotatraumoja, jotka laukaisivat moisen käytöksen.
Aika vaarallista porukkaa muuten nämä syyrialaiset tai "syyrialaiset" Saksassa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta