Äänestys

Sallisitko eutanasian?

En
64 (25%)
Kyllä
192 (75%)

Äänestäjiä yhteensä: 236

Kirjoittaja Aihe: Eutanasia  (Luettu 100843 kertaa)

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 054
 • Liked: 20148
Vs: Eutanasia
« Vastaus #780 : 20.05.2018, 10:20:34 »
Miksi eutanasian toteuttajana mainitaan aina lääkäri eikä muuta asiaan kykenevää tahoa, onko tämä aivan tarkoitushakuista.

Yksinkertainen ja oikea syy löytyy vastauksesta seuraaviin kysymyksiin. Kenen hoidossa on kuoleva potilas? Kuka tietää potilaan ohella parhaimmin, onko ennuste toivoton ja onko lisää kärsimystä tulossa?

Mitä meinaat tuolla tarkoitushakuisuudella?
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Tulevaisuus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 454
 • Liked: 3104
Vs: Eutanasia
« Vastaus #781 : 20.05.2018, 10:41:28 »
Miksi eutanasian toteuttajana mainitaan aina lääkäri eikä muuta asiaan kykenevää tahoa, onko tämä aivan tarkoitushakuista.

Yksinkertainen ja oikea syy löytyy vastauksesta seuraaviin kysymyksiin. Kenen hoidossa on kuoleva potilas? Kuka tietää potilaan ohella parhaimmin, onko ennuste toivoton ja onko lisää kärsimystä tulossa?

Mitä meinaat tuolla tarkoitushakuisuudella?

No, mitä sitten jos hoitaja jonka oletetaan olevan lääkäri toteaa että tilanne on toivoton ja ainoa mitä on odotettavissa on kipu ja tuska. Mitä sen jälkeen jos lääkärin vala estää eutanasian, eikö sitä voi toteuttaa joku toinen taho tai edes ojentaa lääkkeet mitkä potilas voi itse kulauttaa kurkkuun. Tässä on muuten video avustetusta itsemurhasta:

https://www.youtube.com/watch?v=JfyxUO4ZsDo

Mitä tässä on niin kauheaa tai pahaa, paikalla on useita ihmisiä, tapahtuma videoidaan ja dokumentoidaan ei tämä ole mitään natsi-saksa meininkiä vaan kaunis tapa lopettaa elämä silloin kun yksilö niin itse päättää.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 054
 • Liked: 20148
Vs: Eutanasia
« Vastaus #782 : 20.05.2018, 11:21:58 »
Lääkäreillä on tämän kokonaisuuden kanssa vielä paljon keskusteltavaa. Valaa voi tulkita ja pitääkin tulkita. Kaikki lääkärit eivät tietenkään voi tulevaisuudessa toteuttaa eutanasiaa, ja muutenkin asia vaatii usean alan lääkäreiden yhteistyötä. Yhdelle lääkärille kokonaisuus voi osoittautua aluksi liian painavaksi.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 700
 • Liked: 11402
 • What day is today?
Vs: Eutanasia
« Vastaus #783 : 04.06.2018, 13:24:48 »
Täydellisyysperiaatteen mukaan tänne.

Laajennettu käsitys kärsimyksestä:

Tyttären järkyttävä tuska: 102-vuotias äiti kuoli, kun terveyskeskus lopetti nesteytyksen - Lääkäri: ”Päätös perustuu siihen, että nesteytyksen jatkaminen pitkittää kärsimystä”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201805282200917052_u0.shtml
Lainaus
Tyttären mielestä terveyskeskuksen vuodeosastolla tehty päätös lopettaa vanhuksen nesteytys joudutti äidin kuolemaa väärin perustein. Tytär pitää äitinsä kohtelua kidutuksena.

Vanhus kuoli terveyskeskuksen vuodeosastolla sen jälkeen, kun hänen suonensisäinen nesteyttämisensä lopetettiin.
Vanhuksen tyttären mielestä äiti voi jo paremmin, kun hänen aktiivinen hoitonsa päätettiin lopettaa.

Tytär sanoo, että omaisten toiveet vanhuksen hoidosta ohitettiin kokonaan.


Marleena Arkkion äiti kuoli Tornion terveyskeskuksen vuodeosastolla huhtikuussa. Sinänsä ei ole yllättävää, että jo 102 vuoden ikään elänyt ihminen kuolee, mutta Arkkio arvostelee vuodeosastolla tehtyjä päätöksiä lopettaa potilaan lääkehoito ja nesteytys. Hän sanoo, että omaisten kanssa ei neuvoteltu asiasta, vaan päätös tehtiin vastustuksesta huolimatta. Arkkio on äärimmäisen pettynyt ja vihainen.

- Äiti kidutettiin kuoliaaksi. Hänet kuivatettiin tahallaan.

Pelkäsi siirtoa
Arkkio oli äitinsä omaishoitaja, ja kotona kävi kotihoito kolmesti päivässä huolehtimassa vanhuksesta. Monisairas äiti oli pitkään vuodepotilas, mutta tyttären kertoman mukaan edelleen elämänhaluinen.

Vanhus oli aiemmin sairaalahoidossa keuhkokuumeen ja rs-viruksen vuoksi, mutta parani. Huhtikuussa hän sai ripulin, jonka tytär epäilee olleen seurausta antibioottihoidosta. Hän vei huonokuntoisen äitinsä Kemin keskussairaalaan, josta vanhus siirrettiin saman päivänä Tornion terveyskeskuksen vuodeosastolle. Tytär ei olisi halunnut siirtoa, koska pelkäsi, että vanhuksen hoitoa ei jatkettaisi vuodeosastolla.

- Eräs tuttu lääkäri neuvoi, että pyytäisin että äiti saisi jäädä sairaalaan, mutta siihen päivystäjä ei suostunut.

Arkkio kertoo, että vanhuksen terveyskeskuksen vuodeosastolle lähettänyt lääkäri kirjasi, että vanhusta pitää nesteyttää kaksi litraa vuorokaudessa. Kun potilas siirrettiin vuodeosastolle, hänen nesteytyksensä ja lääkityksensä päätettiin lopettaa.

- Hän oli torstaista lähtien perjantai-iltaan asti ilman nestettä, tytär kertoo.

Uhattiin poliisilla
Kun Arkkio oli äitinsä luona perjantaina, potilaan tilanne järkytti.

- Äiti oli tosi huonossa kunnossa, ja nukkui tuskissaan.

Lääkärin työvuoro oli päättynyt, ja Arkkio ilmoitti hoitajalle, että vie äitinsä yksityiseen sairaalaan.

- Sanoin, että tulin hakemaan äidin pois, koska ette auta häntä.

Arkkion mukaan hoitaja kielsi viemästä vanhusta minnekään.

- Hän uhkasi soittaa poliisin. Sanoin, että soita vaan. Ei vanhuksia voi pitää pakkohoidossa.

Lopputulos oli se, että perjantaina vanhukselle aloitettiin uudelleen nesteytys. Tyttären mielestä äidin olo koheni ja hän uskoi saavansa vanhuksen kotiin maanantaina.

- Perjantai-iltana hänet nostettiin pyörätuoliin istumaan, että syötän häntä siinä. Haluttiinko hänet oikein väsyttää? Arkkio ihmettelee ja kertoo, että vanhus vietiin pyörätuolilla myös suihkuun, vaikka hän oli väsynyt.

Uusi keskeytys
Arkkion mukaan vanhuksen tila koheni sunnuntaihin asti selvästi. Siksi hänestä tuntui pahalta kuulla, että maanantaina vuoroon tullut lääkäri keskeytti nesteytyksen uudelleen.

- Äiti oli sunnuntaina silmät auki ja puhui meille. Hän alkoi syödä itse ja joi maitoa. En tullut ajatelleeksi, että heti kun lääkäri tuli töihin, hän teki päätöksen lopettaa nesteytys.

Arkkio kertoo lääkärin sanoneen, että vanhuksen hoidosta oli tehty linjaus jo aiemmin.


- Voidaanko jo etukäteen päättää. että henkilöä ei auteta? tytär ihmettelee.

Vanhuksen kuolintodistuksessa lukee, "hoidon rajauspäätöksiä jo aiemmin tehty", ja todetaan, että potilaan perussairauksien ja heikentyneen peruskunnon vuoksi on päätetty pidättäytyä aktiivista invasiivisista toimista, "kuten voimakkaasta nesteytyksestä".

Traumaattinen kokemus
Arkkio kertoo, että äidin tilannetta oli niin paha katsoa, että hän ei kyennyt menemään osastolle enää maanantaiaamun jälkeen.

- Maanantaiaamuna näimme siskon kanssa hänet viimeisen kerran. Kukaan ei ollut moksiskaan, hän oli yksin, lähellä ei ollut ketään. Se oli kidutusta.

Vanhus kuoli tiistain puolella noin kello 02.

- Hoitaja kysyi, haluatteko tulla hyvästelemään. Sanoin että en tule, en kykene siihen. Tämä oli niin traumaattinen kokemus, että emme tule sinne enää, Arkkio kertoo.

Koska Arkkio arvosteli äitinsä hoitoa, hänelle tarjottiin mahdollisuutta, että vainajalle tehtäisiin ruumiinavaus. Hän ei luottanut sen tuovan oikeita vastauksia.

- Geriatri soitti ja kysyi, haluatteko että tehdään ruumiinavaus. Sanoin että ei tehdä. Tiedän että häviämme sen kuitenkin.

Arkkion epäluottamusta lisää se, että ensiksi hänelle sanottiin äidin kuolinsyyksi sydämen vajaatoiminta, mutta kuolintodistuksessa lukee keuhkokuume.

Luottamus mennyt
Osastolla Arkkio oli jo kuullut hoitajalta, että hänen äitinsä loppuajan hoito perustui Käypä hoito -suosituksiin. Hän sanoo vanhuksen tyttärien menettäneen luottamuksensa vanhusten saamaan hoitoon.

- Sisko on ottanut tämän hyvin raskaasti. Minulle tulee painajaisiin välillä.

Sisarukset tekevät äitinsä hoidosta valituksen Valviraan

- Äiti sai elää pitkän elämän, mutta se ei oikeuta kuolemantuottamukseen, Arkkio sanoo ja toivoo, että hänen haastattelunsa "auttaa ihmisiä näkemään, miten pitkälle vanhusten hoito on mennyt".

Toinen lääkäri määrää nesteytyksen, mutta uusi reipas lääkäri päättää, että tällä kantturalla on tunnit täynnä.
Tuskin olisi pitkään täällä roikkunut muutenkaan ja rahnaahan tuossa säästyi, mutta hiukan hyytää...

Lebensunwertes Leben.
NOVUS ORDO HOMMARUM

Taffu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 746
 • Liked: 1343
Vs: Eutanasia
« Vastaus #784 : 22.06.2018, 19:40:49 »
^ Tosta keissistä ei voi ton uutisen perusteella kyllä päätellä yhtään mitään, sille on yleensä hyvä syy, jos nesteytys lopetaan.

Jouni Tirkkonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 280
 • Liked: 396
 • Perussuomalainen Keravalta
  • http://jounitirkkonen.blogit.uusisuomi.fi/
Vs: Eutanasia
« Vastaus #785 : 22.06.2018, 22:26:20 »
Tässä allekirjoittaneen YouTube -video eutanasiasta. Minusta eutanasia pitäisi olla sallittu myös meillä Suomessa.

https://youtu.be/DY6-z4TRb-w

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 530
 • Liked: 6806
 • The sloganist
Vs: Eutanasia
« Vastaus #786 : 23.06.2018, 04:22:26 »
Tässä allekirjoittaneen YouTube -video eutanasiasta. Minusta eutanasia pitäisi olla sallittu myös meillä Suomessa.

https://youtu.be/DY6-z4TRb-w

Perkele. Kirjoitin pitkät säveltämät vastikkeena sinulle (ollaan samaa mieltä asioista). Teen nyt lyhennelmän koska se alkuperäinen n 30mins kirjoittamani viesti katosi sen takia, että näppikselle kaatui olutta enkä saanut sitä eetteriin. Teen tiivistelmän tähän ja korjailen sitä tässä vkl aikana, koska en jaksa alkaa tarkemmin sitä pohjustamaan, mutta pääpointit tässä:

a) lääkärin vala:
"Vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta pyrkiväni lääkärintoimessani palvelemaan lähimmäisiäni ihmisyyttä ja elämää kunnioittaen. Päämääränäni on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen, sairauksien ehkäiseminen sekä sairaiden parantaminen ja heidän kärsimystensä lievittäminen." - tämä on se eettinen ongelma

b) lääkärin vala:
"Kunnioitan potilaani tahtoa." - tämä on se juridinen ongelma. Laki kun ei tue potilaan itsekuolemisen tahtoa hirveästi...

c) useat unohdetut ja helvetin vähän puhutut keissit tähän liittyen:
Pretty vs United kingdom (2002)
Haas vs Switzerland (2011)
Lambert and others vs France (2015)

No näillä mennään. Lukekaa tuolta lisää ja ehkä on aikaa mullakin avata näitä keissejä hieman enemmän.
Iudex illius ero

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 592
 • Liked: 2566
 • Älkää kysykö, kenelle kellot soivat!
Vs: Eutanasia
« Vastaus #787 : 18.11.2018, 16:37:59 »
Lainaus
Kuurojen koirien kohtelusta on herännyt vilkas keskustelu kuurojen yhteisössä. Keskustelu heräsi sen jälkeen kun YLE:n esittämässä ohjelmassa kerrottiin, että usein kuurot koirat lopetetaan.

Minna Blomqvist: ”Se on järkyttävää enkä voi sitä hyväksyä. Minusta sitä voi verrata kuurojen kokemuksiin 40-luvulla, kun natsit lähettivät kuulovammaisia tapettavaksi.”

https://areena.yle.fi/1-4236654

Tämä uutinen todella pudotti sunnuntai-aamuna.
« Viimeksi muokattu: 18.11.2018, 17:48:51 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 700
 • Liked: 11402
 • What day is today?
Vs: Eutanasia
« Vastaus #788 : 03.07.2020, 15:38:34 »
Liukuvalla pinnalla kohti helvettiä:

Salon sairaalamurhan 18-vuotiaan uhrin äiti joutui vaikenemaan pitkään - kertoo nyt, mistä tapauksessa on kyse: ”Hänen ei pitänyt kuolla”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f94a0661-f986-48b3-869d-133b799d6316
Lainaus
"Tyttäreni sai kotona hengityspysähdyksen, elvytimme häntä ja hän oli Tyksin teholla kymmenen päivää hengityskoneessa. Toivuttuaan hän siirtyi Saloon valvontaan ja sieltä osastolle. Valvonnassa saimme kuulla, että Tyks ei enää ota häntä tehohoitoon, vaikka hänen tilansa menisi taas huonommaksi. Me emme olleet suostuneet elvytyskieltoon, tekivät yksipuolisen hoidonrajauksen. Niin tai näin, hoidonrajaus ei silti anna tappaa ketään tahallisesti.”

Yllätyseutanasia propofolis-enkelipölyllä, yksittäistapaus vai vaiettu keino mutkien suoristamiseksi?

Vaakakupeissa yksittäisen äidin rakkaus epäkelpoon jälkeläiseensä ja maahantuotujen käenpoikasten kasvattama resurssipula...

NOVUS ORDO HOMMARUM

Savi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 287
 • Liked: 823
Vs: Eutanasia
« Vastaus #789 : 27.07.2021, 20:27:42 »
Tein elämäni ensimmäisen poliittisen videon eutanasiasta

https://youtu.be/Ybib5H6hz4c

Savi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 287
 • Liked: 823
Vs: Eutanasia
« Vastaus #790 : 15.08.2021, 17:51:06 »
Pidin puheen eutanasialain saamisesta Suomeen Perussuomalaisten puoluekokouksessa.

https://youtu.be/Js3LRG7o8Z0

Savi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 287
 • Liked: 823
Vs: Eutanasia
« Vastaus #791 : 28.08.2021, 15:45:37 »
Tämäkin oltaisiin voitu välttää jos meillä olisi eutanasialaki

Savi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 287
 • Liked: 823
Vs: Eutanasia
« Vastaus #792 : 04.09.2021, 12:00:39 »
Laitan tämän uutisen tänne talteen;
https://www.is.fi/politiikka/art-2000008229580.html?fbclid=IwAR14CLhUVhiz367qabfyuMxrlJjaD_DF-u-MdubEJlhBR1RfuKNrhrR50PI
Lainaus
Työ­ryhmä ei löytänyt yhteistä näkemystä eutanasian laillistamisesta – loppu­raportti luovutettiin ministeri Kiurulle

Asiantuntijaryhmä ei päässyt yksimielisyyteen eutanasian laillistamisesta. Palliatiiviseen hoitoon ja saattohoitoon esitetään muutoksia.ELÄMÄN loppuvaiheen asiantuntijatyöryhmä on luovuttanut loppuraporttinsa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd).

ISTV näytti tilaisuudesta suoran lähetyksen, joka on nyt päättynyt.

Palliatiiviseen hoitoon ja saattohoitoon esitetään muutoksia, mutta eutanasian laillistamisesta ei saavutettu yksimielistä näkemystä työryhmässä. Työryhmä on kuitenkin hahmotellut niiden harkintaa varten kaksi säädösvaihtoehtoa.

Lääkäriavusteisen itsemurhan tai eutanasian laillistamisen laajempia yhteiskunnallisia seurauksia tulisi työryhmän näkemyksen mukaan kartoittaa huolellisesti.

– Lääkärin tai muun hoitohenkilökunnan oikeudellinen asema lääkäriavusteisen itsemurhan osalta tulee kuitenkin selvittää, koska se on tällä hetkellä lainsäädännöllisesti epäselvä, asiantuntijatyöryhmän puheenjohtaja Kristiina Tyynelä-Korhonen sanoi tilaisuudessa.

Loput linkistä

käpyQaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 731
 • Liked: 12001
 • Deus Vult!
Vs: Eutanasia
« Vastaus #793 : 04.09.2021, 12:09:45 »
Tämäkin oltaisiin voitu välttää jos meillä olisi eutanasialaki

Onko tämmöinen tapahtunut oikeasti?
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

Tagit: