Kirjoittaja Aihe: Kulttuuri ja tiedostavaiston sensuuri - yhdistetty (ks. ensimmäinen viesti)  (Luettu 69621 kertaa)

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 705
 • Liked: 10215
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Pitäisiköhän hankkia Pocahontas-elokuva (alkuperäinen DVD:nä). kun sen vielä saa ostettua?
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 548
 • Liked: 35895
Jannan halloweenasu sai täystyrmäyksen – puvun raju tarina selvisi laulajalle vasta, kun kommenttikenttään ryöpsähti vihaisia viestejä

Asialla on täytynyt olla suomalainen raivovasemmisto, koska täällä mitään intiaaneja ole. Enkähän usko, että intiaanit olisivat moisesta edes moksiskaan. Janna oli kuulemma nöyrtynyt sitten näiden fasistien edessä ja pyytänyt anteeksi. Ei olisi kannattanut, sillä jos pöpeiltä alkaa anteeksi pyydellä, niin sitä saa sitten tehdä koko loppuikänsä.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 960
 • Liked: 7171
Kommenttiketju unohtunut auki tuossa Janna Hurmerinnan kulttuurisen omimisen "rasistisessa" uutisessa:

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/033a0def-fef9-4415-8531-51685c1dedba

Aika nuivaa kommenttia.

Eihän tuosta mitään tule jos eri rotuiset ihmiset alkavat omia toisten rotujen "keksimiä" vaatteita. Ajatelkaa mitä siitä tulisi jos joku joku neekeri vaikka pukeutuisi valkoisen miehen keksimään tummaan pukuun, kravattiin tai farkkuihin tai alkaisi vaikka sukkia käyttämään ja omimaan tuolla tavalla valkoisten eurooppalaisten kulttuuria.

 :D


Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 113
 • Liked: 57699
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
https://www.suomenuutiset.fi/tutkimus-yhteiskuntatieteiden-opiskelijat-haluavat-rajoittaa-mielipiteenvapautta/

Lainaus
Marraskuu 25, 2020
Tutkimus: Yhteiskuntatieteiden opiskelijat haluavat rajoittaa mielipiteenvapautta

Yllättävän moni yhteiskuntatieteiden opiskelija haluaa rajoittaa mielipiteenvapautta, kertoo saksalaistutkimus. Myös Suomen yliopistoissa mielipiteenvapaudella tuntuu olevan yhtä ahtaammaksi käyvät rajat. Tämä on tullut viime aikoina esille erityisesti Tampereen yliopistossa.

Frankfurtilaisessa Goethe-yliopistossa lähes tuhannelle yhteiskuntatieteiden opiskelijalle tehty tutkimus paljastaa FAZ-lehden mukaan hälyttäviä seikkoja enimmäkseen vasemmistolaisten opiskelijoiden ajatusmaailmasta. Tutkimuksen mukaan merkittävä osa opiskelijoita ei halua kohdata eriäviä mielipiteitä.

Jopa puolet opiskelijoista vastustaa sitä, että yliopistolle päästettäisiin vierailevia luennoitsijoita tai opettajia, joilla on valtavirrasta poikkeavia mielipiteitä kiistanalaisista aiheista, kuten islamista, sukupuolirooleista tai maahanmuutosta. Joka kolmas opiskelija haluaa, että kirjastoista poistetaan toisinajattelijoiden kirjoittamat kirjat.

Loput linkistä.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“En tiedä, kuka tämän tukipaketin neuvotteli, mutta minun palveluksessa hän ei enää olisi.”
—  Björn "Nalle" Wahlroos elpymispaketista

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 11149
 • Vemmelsääri lyö tervapöpöä
Kuukuppi ja Muhammad

Pelättiinkö kuukupin aiheuttavan jihadistisen reaktion?

https://www.is.fi/menaiset/ilmiot/art-2000007647479.html

Lainaus
Senni Koskenvesa opiskelee kuvataiteiljaksi LAB-ammattikorkeakoulussa Lappeenrannassa. Koulu toimii samoissa tiloissa kuin LUT eli Lappeenrannan yliopisto. Viime viikolla Koskenvesan maalauksen opintojakso päättyi, ja lopputehtävänä oli tehdä teos, joka olisi esillä koulun tiloissa kahden päivän ajan.

– Halusin tehdä kauniin ja naisellisenkin työn, jossa olisi mukana kuukuppi, mutta luonnollista kokoa paljon isompana.

Koska teokset tulivat koulun hallinnoimiin tiloihin, oppilaiden piti esitellä teoksen suunnitelma omalle opettajalleen, joka taas lähetti ne koulun tilavastaaville.

- -
Viime viikon perjantaina Koskenvesa kuuli opettajaltaan, ettei LUT:n tiloista vastaava tilapalveluiden edustaja pidä teosta ”soveliaana koulun pääaulaan”.

– Opettaja pyysi perustelemaan, miksei se ole sovelias. Tilavastaava vetosi sähköpostissa tiloissa liikkuviin pieniin koululaisiin, LUT:n yhteistyökumppaneihin sekä erilaisia kulttuuritaustoja omaaviin henkilöihin, Koskenvesa kertoo.

Tiloista vastaavan henkilön mukaan teos voi aiheuttaa näille liiallisia tunnereaktioita”, Koskenvesa siteeraa sähköpostikeskustelua.

Lupa irtosi ilman kuukuppia
- -

– Kerroin opettajalle, että aion laittaa tilalle kyltin, jossa kerrotaan kuukupin sensuroimisesta, mutta en kertonut tätä tilavastaavalle.

Koskenvesa sai luvan laittaa teoksensa esille ilman kuukuppia. Hän otti kupin pois ja laittoi tilalle kyltin, jossa lukee: Koulu sensuroi tästä kuukupin.
- -
Keskiviikkona opiskelijat ja opettajat kiersivät katsomassa teoksia, ja Koskenvesan teoksen kohdalla tilavastaava sattui kävelemään ohi. Opettaja pyysi häntä mukaan keskusteluun.
- -
– Hän sanoi, ettei kyltille ole annettu lupaa eikä sitä olisi saanut laittaa esille. Kun kysyimme perusteluja, mikä teoksessa on häiritsevää, tilavastaavan mielestä se on liian radikaali. Hän vertasi sitä Muhammedista tehtyihin pilapiirroksiin, että tämä teokseni loukkaa samalla tavalla.

Koskenvesasta vertaus Muhammedin pilapiirroksiin oli niin absurdi, että hän joutui tarkistamaan opiskelijakavereiltaan, että sitä todellakin käytettiin.
- -
Vähän myöhemmin Koskenvesa sai LUT:lta pahoittelut niin Instagramiin kuin sähköpostiinkin, sekä pyynnön asettaa teos vielä esille, alkuperäisenä ja sensuroimattomana.
Lihavointi minun.
Ei caicki Culda cuin kijldä,
Eikä hopia cuin hohta.


Henrik Florinus: SANANLASCUT. 1702.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 680
 • Liked: 94547
Viime viikon perjantaina Koskenvesa kuuli opettajaltaan, ettei LUT:n tiloista vastaava tilapalveluiden edustaja pidä teosta ”soveliaana koulun pääaulaan”.

– Opettaja pyysi perustelemaan, miksei se ole sovelias. Tilavastaava vetosi sähköpostissa tiloissa liikkuviin pieniin koululaisiin, LUT:n yhteistyökumppaneihin sekä erilaisia kulttuuritaustoja omaaviin henkilöihin, Koskenvesa kertoo.

”Tiloista vastaavan henkilön mukaan teos voi aiheuttaa näille liiallisia tunnereaktioita”, Koskenvesa siteeraa sähköpostikeskustelua.

Tulee mieleen taannoinen tapaus, jossa "tunnereaktioita" aiheuttanut teos oli koulun edustajien mielestä hyvinkin sovelias koulun pääaulaan ja jossa "tiloissa liikkuvat pienet koululaiset" olivat ihan oikeastikin koululaisia, eivät täysi-ikäisiä opiskelijoita.

Lainaus
Koululaisten ”Suomeen vai kuoleen” -juliste suututti Laura Huhtasaaren – koululle ei seurauksia

Europarlamentaarikko Laura Huhtasaaren (ps) esille nostama ”Suomeen vai kuoleen” -juliste ei johda seurauksiin sen tehneiden oppilaiden koululle, toteaa apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen tuoreessa ratkaisussa.

Silloinen kansanedustaja Huhtasaari suuttui viime vuoden lokakuussa alaikäisten oppilaiden tekemästä julisteesta, joka tehtiin osana koulun kulttuurikasvatusohjelmaa. Julisteessa oli kuvattuna Suomen keskeisiä poliitikkoja, turvapaikanhakijoita kuljettanut vene ja teksti ”Suomeen vai kuoleen”. Sanan ”kuoleen” alla olivat Huhtasaaren ja perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kuvat.

[...]

Puumalainen mainitsee, että oppilaat itse halusivat ottaa kantaa maahanmuuttoteemaan. Julisteen teon aikaan olivat esillä presidentinvaalit, joissa Huhtasaarikin oli ehdolla.

– Ilmaisun- ja sananvapaus ovat kansainvälisten sopimusten mukaan myös lapselle ja oppilaalle kuuluvia oikeuksia, Puumalainen toteaa.

– Oppilaiden julisteessa oli kärjekkyyttä, joka oli omiaan kirvoittamaan reaktioita. Nähdäkseni siinä ei kuitenkaan ylitetty niitä rajoja, joita poliittisen puolueen ja sen johtajien voidaan edellyttää sietävän osana yhteiskunnallista keskustelua.
Iltalehti 10.12.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 890
 • Liked: 38630
 • Easter Worshipper
Onko tämä oikea paikka kulttuuriselle omimiselle?

Tänään tuli televisiosta Ođđasat eli saamenkieliset uutiset.

Siellä ihmiset valittivat, kun saamelaiset käsityöt eivät mene enää kaupaksi. Asiakkaat kysyvät, että voiko näitä ostaa ja jos ostaa, uskaltaako niitä käyttää? Silti eivät uskalla ostaa ja tavara jää hyllyyn.

Minullakin on kaapissa joku vanha neljän tuulen lakki mallia turisti. Lapsena minulla oli myös sellainen talvihattuna ja tykkäsin siitä vietävästi.

Nunnuka nunnuka ja sillee. Varmaan olette nyt onnellisia vähemmistökansat. Veistäkää kelosta poronkiveksiä. Niitä voi käyttää koruina ja kravattineuloina ja se ei ole kulttuurista omimista. Se on sitä puhdasta turistien kusetusta mitä kaikkialla muuallakin harrastetaan.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 981
 • Liked: 3721
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Suomeen kuoleen. Täällä asuu se hirmuinen Halla-ahon peikko ja paha noita-akka Laura. Älkää helvetissä tänne tulko! Persut tulee, persut tappaa.
Kouluaikonani olivat Sadankomiteat, Teiniliitto, taistolaiset, KOMteatteri, sadankomitea yms. eli komukoiden aivopesukone jyräsi kierroksilla, Sama touhu jatkuu, vallankumousporukat ovat keksineet tuoda täysin vieraan kulttuurin onnenonkijoita eläteiksi veronmaksajien piikkiin.Kantiskakaroille voisi säätää viikkorahaveron 50% siitä ilosta, että saavat nauttia monikulttuurisista luonnonlapsikavereista, kielikylvystä ja kuumaveristen partalasten erilaisesta suhtautumisesta feministinalkuihin.
Tulijoita olisi muutama miljardi, joiden kulttuurissa ei ole mitään omittavaa.Sotahan sillä vain aikaansaadaan. Eikä sotataidoissakaan taida olla meille opittavaa.
No shit Sherlock!

Tagit: