Kirjoittaja Aihe: Sijoitushomma  (Luettu 196797 kertaa)

kkatajis

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 163
 • Liked: 28
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #540 : 31.05.2018, 20:34:29 »
Pitäähän sitä tännekkin kirjoitella. Mitäs onko hommalaisia sharevillessä ?

Alkuvuodesta itse aloittanut osakesäästämisen ja löytää nimimerkillä ”Kekkulissa” sharevillestä.

Edit. Niin itsellä pari riskiä mukana Biohit ja Endomines ei kyllä millään isolla panostuksella <1000€
« Viimeksi muokattu: 31.05.2018, 20:38:21 kirjoittanut kkatajis »
eikun hommaa putkeen

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 489
 • Liked: 4149
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #541 : 04.06.2018, 13:56:53 »
Pitäähän sitä tännekkin kirjoitella. Mitäs onko hommalaisia sharevillessä ?

Alkuvuodesta itse aloittanut osakesäästämisen ja löytää nimimerkillä ”Kekkulissa” sharevillestä.

Edit. Niin itsellä pari riskiä mukana Biohit ja Endomines ei kyllä millään isolla panostuksella <1000€

Biohit ei välttämättä ole kova riski. Sen verran monta rautaa tulessa että luulisi kääntyvän voitolliseksi viimeistään ensivuonna.
Mitenköhän listautuvat picosun ja Ilock. Olisikohan potentiaalia.

Endominesilla vaikeuksia ja vastaavasti Kiinalaiset osti biohittiä. Itse pistäisin endominesit myyntiin ja hittiä tilalle tai sitten säilyttäisin käteisenä. kiinalaisilla tuskin oli tarkoitus tehdä lahjoitusta hittiin.
« Viimeksi muokattu: 09.06.2018, 11:59:44 kirjoittanut Hämeenlinnan Oraakkeli »

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 322
 • Liked: 23558
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #542 : 27.07.2018, 18:03:48 »
Voi halvattu näitä mainoksia, no bisneshän sekin on myydä kirjoja ja houkutella äkkirikastumisesta unelmoivia. Voisinhan minäkin kirjoittaa kirjan siitä kun salkku nousi tai laski päivässä kymmeniä tuhansia € ja kirjan nimi voisi olla Duunarin seikkailut pörssissä.

Lainaus
Meir Barak
@meirbarak
I am a pro-trader, the author of a best-selling trading book and the founder of Tradenet - The World's leading trading school.


Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 322
 • Liked: 23558
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #543 : 15.08.2018, 14:05:43 »
Lainaus
SUOMALAINEN palkittu ja myös julkisin varoin tuettu Nocart Oy on päätynyt luottokelvottomaan kuntoon.

Lahtelaisyhtiö lupaa puhtaan energian ratkaisuja muun muassa Afrikaan. Yritys on keskeinen osa pörssiyhtiö Loudspringin salkkua ja ainoa sen omistamista yrityksistä, joka tekee tilinpäätöstietojen mukaan voittoa.

Todellisuudessa tilanne ei vaikuta kovin valoisalta. Nocart kävi jo elokuun 2018 alussa konkurssin partaalla, kun eläkeyhtiö Varma jätti konkurssihakemuksen Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen.

Yritys oli kehotuksista huolimatta jättänyt maksamatta tammi–maaliskuussa erääntyneitä työeläkevakuutusmaksuja ja viivästyskorkoja noin 40 000 euron edestä. Varma veti hakemuksensa pois  13. elokuuta Nocartin hoidettua velkansa.

Maksuhäiriömerkintöjä on kertynyt muitakin. Loppukesästä esimerkiksi Canon karhusi Nocartilta noin 700 euron ja perintäyhtiö Intrum 200 euron laskua.

Kassan pohja häämötti jo vuodenvaihteessa. Tilinpäätöksen mukaan joulukuun 2017 lopussa Nocartin tilillä oli vain noin 15 000 euroa.

Loudspringin omistusosuus Nocartista on 19,3 prosenttia. Puhtaan teknologian yhtiöihin sijoittava pörssiyhtiö on saanut vetoapua myös veronmaksajilta.  Sen yhdeksänneksi suurin omistaja on Sitra, joka löi Cleantech Investin nimellä tuolloin toimineeseen yhtiöön veronmaksajien rahaa miljoona euroa vuonna 2014. Sitra oli näin merkittävässä roolissa varmistamassa listautumisen toteutumista.

Salkkuyhtiö Nocart on puolestaan saanut tukea muun muassa Tekesin (nyk. Business Finland) ohjelmista ja Finnveralta. .................

”Vuoden 2017 tuloutuksessa on noudatettu varovaisuutta Afrikan myyntisaatavien vuoksi”, yhtiö kertoi tiedotteessaan.

Tilinpäätöksen mukaan Nocart oli vuodenvaihteeseen 2017 mennessä lähettänyt maailmalle 40 miljoonalla eurolla laskuja, jotka olivat maksamatta.

Nocartin toimitusjohtaja Vesa Korhonen toteaa sähköpostivastauksessaan, että saamiset ovat hallinnassa. Hänen mukaansa oleellisempaa on ”iso kuva eikä yksittäinen detalji”.

”Sitä minä yritän rakentaa ja se pitää sisällään myös riittävät rahalliset resurssit, jotta kasvu ja maailmanvalloitus voi jatkua ilman ylimääräisiä merkintöjä… Kasvuyrittäminen ja maailmanvalloitus ei ole helppoa, mutta hirvittävällä työllä esteet on voitettavissa.”Hän myös rinnastaa Nocartin viivästyneen jättihankkeen Sambiassa kotimaiseen ydinvoimalan rakentamiseen.

”Hankkeiden kokonaisarvo lienee aika lähellä toisiaan ja kotimainen hanke taitaa olla melkein 10 vuotta myöhässä.”

Samalla kun Loudspring kertoi omistusyhtiöidensä korjatuista luvuista, se tiedotti samalla uudesta kaupasta, jolle Nocart on saanut vahvistuksen Keniassa. Nocart ei tässä vaiheessa kerro Kenian yhteistyökumppaneiden nimiä, ne julkaistaan Korhosen mukaan lähitulevaisuudessa..................

NOCART on saanut paljon positiivista julkisuutta. Marraskuussa 2017 tilintarkastusyhteisö Ernst & Young palkitsi Korhosen Entrepreneur of the Year -tittelillä.................

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/sitra-vauhditti-palkittiin-vuoden-yrittajana-porssiyhtion-kruununjalokivi-romahti-luottokelvottomaksi/?shared=1034873-c5e7d021-999

https://hommaforum.org/index.php/topic,8202.msg2718866.html#msg2718866

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 322
 • Liked: 23558
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #544 : 16.08.2018, 11:17:00 »
Avaron jälkeen tuo pulju voisi muuttaa nimensä Pahkasika Kiinteistösijoitukseksi.

Lainaus
Orava Asuntorahaston hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle yhtiöjärjestyksen ja toiminimen muutosta.

Toiminimiehdotus on Avaro Kiinteistösijoitus Oyj. Tavoitteena on kääntää Orava Asuntorahasto kannattavammaksi kiinteistösijoitusyhtiöksi.

"Toiminimen etuosa on Orava takaperin", yhtiö selvittää......................

https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/orava-vaihtaa-johtajaa-ja-nimea-ehdotus-uudeksi-nimeksi-on-avaro-6736635

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 322
 • Liked: 23558
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #545 : 22.08.2018, 18:49:02 »
Pykää peltihalli ja vuokraa tilaa kovaan hintaan.

Lainaus
Espoo, Gumbölentie 1, Espoo
40 m2, 650 € / kk

Lainaus
Puurtajankuja 3b, Järvenpää
26 m2, 410 € / kk

https://www.talliosake.fi/vuokrataan/

Taaleri Tallikiinteistöt
https://www.youtube.com/watch?v=futIvVxvdY8&gl=FI&hl=fi

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 489
 • Liked: 4149
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #546 : 22.08.2018, 19:31:39 »
Tällä Nocartilla on kertakaikkiaan nerokas konsepti. Tehdään kallista uusiutuvaa energiaa ja myydään sitä velaksi persaukisille neekereille. Jos saisi kehitysapubudjetista rahat olis edes jotain järkeä nyt ihan pähkähullua.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 322
 • Liked: 23558
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #547 : 01.09.2018, 08:34:49 »
Lainaus
Suomen Kuvalehti tutki yhtiötä, joka kertoi valloittaneensa Afrikan puhtaalla energialla.

KEHITTYVÄ Afrikka tarvitsee sähköä, ja ilmastonmuutoksen takia sen tulisi olla uusiutuvaa.

Lahtelainen Nocart-yhtiö kertoo vastaavansa tarpeeseen tuotteillaan, joilla sähköä voi tehdä melkein mistä hyvänsä kuten lehmänlannasta, sahanpurusta, muovijätteestä tai auringosta.

Nocart on ollut mukana vienninedistämismatkoilla ministerien kuten Jan Vapaavuoren (kok) ja Juha Sipilän (kesk) kanssa.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok) kertoi marraskuussa 2017 blogissaan matkasta Ghanaan ja Nigeriaan ja kehui Nocartin energiaratkaisuja.

”Myös Nocartin ratkaisut yhden kylän tai kaupungin pienten energiaratkaisujen kytkemisestä älykkäästi toisiinsa, sähköakkuihin ja kulutusjoustotekniikkaan sopivat alueen tarpeisiin todella hyvin. Ihmettelisin, jos ei pian tärppää, kuten heillä jo Sambiassa ison mittakaavan hankkeessa aiemmin tänä vuonna kävi”, Mykkänen kirjoitti. https://kaimykkanen.fi/viikko-nigeriassa-ja-ghanassa/   

RITYS on saanut vetoapua veronmaksajilta Tekesin, Finnveran ja Finnfundin kautta. ”Kauppa käy lähes itsestään ja tilauskirjat täyttyvät nyt sellaista vauhtia, että asettamamme tavoite saavutetaan”, Nocartin toimitusjohtaja Vesa Korhonen sanoi syksyllä 2016 Team Finlandin julkaisemassa artikkelissa.

Vastuullisuuden korostaminen on tärkeä osa viestiä. Nocartin tarina on päässyt esiin tiedotusvälineissä.

”Huima harppaus lahtelaiselle”, kirjoitti Etelä-Suomen Sanomat marraskuussa 2016.

”Lahtelaisyritys ottaa sellaisia kasvuloikkia, että saumat uhkaavat vauhdissa ratketa”, uutisoi Helsingin Sanomat kesäkuussa 2015.

”Paremman maailman luominen on mukavampaa kuin paksun rahapussin kanssa lepääminen”, Kauppalehti kirjoitti maaliskuussa 2017.

Yksi syy näkyvyyteen on se, että Nocartista viidenneksen omistaa pörssiyhtiö Loudspring Oyj. Se tunnettiin aiemmin nimellä Cleantech Invest.

Loudspringiä puolestaan omistaa myös eduskunnan valvoma rahasto Sitra. Sen miljoonan euron sijoitus vuonna 2014 oli tae pörssilistautumisen onnistumiselle.

LOUDSPRING on pitänyt huolen Nocartin toimien tiedottamisesta.

On kerrottu yhteensä 13 miljoonan euron tilauksesta Malawiin ja Nigeriaan ja 14 miljoonan dollarin tilauksesta Kenian aurinkovoimalaitokseen. Tuorein tilaus kuulutettiin elokuussa 2018 Keniaan: 62 miljoonaa euroa.

Suurimman potin kerrottiin tulleen tammikuussa 2017 Sambiasta: sokeriplantaasille toimitettavan aurinkovoimalatilauksen arvo oli peräti 200 miljoonaa dollaria. Hankkeen kerrottiin olevan osa valtavaa 11 miljardin dollarin kehityshanketta köyhällä Shangombon alueella.

”Nocartin hämmästyttävä menestys on myös vastaus keskusteluun, voiko kasvuyrityksillä olla merkitystä Suomen kansantalouden mittakaavassa”, pörssiyhtiö Loudspring tiedotti tuolloin.

Sijoittajat ryntäsivät ostamaan osakkeita. Päivässä osake vaihtoi omistajaa yli miljoona kertaa, tahti oli 35-kertainen edellispäivään verrattuna. Parissa viikossa kurssi lähes tuplaantui. NOCARTIN mainetta kasvatti myös tunnustus kansainväliseltä Ernst & Young -tilintarkastusjätiltä. Se palkitsi marraskuussa 2017 Vesa Korhosen Entrepreneur of the Year -yrittäjäpalkinnolla.

”Korhonen luotsaa upeaa ja vastuullista globaalia menestystarinaa”, kuului raadin perustelu.

Keskusteluissa Nocartin entisten ja nykyisten työntekijöiden kanssa kuitenkin toistuu sama viesti. Yhtiö ei ole sitä, miltä näyttää.

”Kun Sambia tiedotettiin, me suoraan sanottuna naurettiin”, sanoo yksi Nocartissa työskennellyt...............

NOCARTIN toimitusjohtaja Vesa Korhonen ottaa vielä kerran yhteyttä toimitukseen ennen jutun julkaisua. ”Teihin tullaan huomenna ottamaan yhteyttä juristimme taholta. Samalla ilmoitan tässä, että kiellän oman haastatteluni käytön millään muotoa jutussa…”


https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/jattisopimus-sambiaan-porssikurssi-ylos-ministeri-mainosti-yhtiota-voimalahankkeet-taynna-kysymysmerkkeja/?shared=1036697-034a78b1-1

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 489
 • Liked: 4149
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #548 : 01.09.2018, 12:08:41 »
Toinen iso vitsi on fit biotec sitran rahaa firmaan 14 milliä ja ei liikevaihtoa 20 vuodessa, ja arvo romahtanut. Myös patentit vanhenee käsiin.
https://aikalainen.uta.fi/2014/01/24/pelurit-kaappasivat-bioteknologiafirman/
Sitra pitäisi lakkauttaa riskisijoittajana, ja keskittyä jo vähän pidemmällä olevien yritysten rahoittamiseen.
Firma polttaa pari milliä vuodessa ja se ei tee mitään. Mihinkä sitran ja sijoittajien massit menevät?
« Viimeksi muokattu: 01.09.2018, 12:12:47 kirjoittanut Hämeenlinnan Oraakkeli »

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 322
 • Liked: 23558
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #549 : 02.09.2018, 21:06:41 »
Lainaus
Sami Kukka sijoitti 15 000 euron opintolainan ja kertoo nyt, millaisen potin temppu poikii – Näin opiskelija voi vaurastua

Kahdeksassa vuodessa Sami Kukka on ehtinyt opiskella lääkäriksi, hankkia ensiasunnon ja kasata 100 000 euron osakesalkun. Hän nosti opintotukea enimmäismäärän ja sijoitti miltei koko potin. Kukka avaa tässä jutussa, miten opiskelija voi vaurastua ja miksi opintolainaa kannattaa ottaa, vaikkei sitä tarvitsisi.

Sami Kukka päätti sen jo ennen opintojensa alkua: hän nostaisi opintolainaa niin paljon kuin mahdollista ja sijoittaisi kaiken, minkä pystyy.


Loput jutusta on maksumuurin takana.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sami-kukka-sijoitti-15000-euron-opintolainan-ja-kertoo-nyt--millaisen-potin-temppu-poikii--nain-opiskelija-voi-vaurastua/7r5NbSUG

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 322
 • Liked: 23558
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #550 : 04.09.2018, 14:15:01 »
Lainaus
Pörssiyhtiö Loudspringin Afrikka-firmassa lisää outouksia: Esittelee muokattua kuvapankkikuvaa tuotteenaan

VERONMAKSAJIEN tukeman ja useiden ministerien vienninedistämisapua saaneen Nocart-yhtiön satojen miljoonien eurojen hankkeista paljastuu lisää outoja seikkoja.

Suomen Kuvalehti kertoi 31. elokuuta epäselvyyksistä, jotka koskevat pörssiyhtiö Loudspringin salkkuyhtiön Nocartin toimia Afrikassa.

Nocart kertoo myyvänsä Afrikkaan tuotteita, joiden avulla voidaan tuottaa uusiutuvaa energiaa esimerkiksi auringosta tai lehmänlannasta. Nocart esittelee tuotteitaan verkkosivuillaan. Joukossa on kuva koneesta, jonka kyljessä on Nocartin logo.

Tarkempi tutkiminen paljastaa, että kuva on muokattu versio kansainvälisen kuvatoimisto Getty Imagesin vanhasta kuvasta.

Alkuperäinen kuva on otettu vuonna 2007. Nocart perustettiin vuonna 2010.

Kuvan voi edelleen ostaa noin sadalla eurolla Getty Imagesin verkkosivuilta. Selitteenä otoksen yhteydessä lukee ”teollinen turbiini-generaattori” [industrial turbine generator set].

Nocartin käyttöön kuvaa on muokattu muun muassa vaihtamalla väritystä. Alkuperäisen valokuvan koneen siniset osat on muutettu samaan keltaisen sävyyn, jota Nocart käyttää markkinoinnissaan.

Lisäksi kuvan sävyä on tummennettu ja reunoja sumennettu. Alkuperäisessä kuvassa olleet varoitusmerkit on poistettu ja koneen kylkeen on lisätty Nocartin oma logo mustalla pohjalla.

Suomen Kuvalehti tiedusteli 1. syyskuuta yrityksestä, miksi Nocart esittelee konetta omana tuotteenaan. Toimitusjohtaja Vesa Korhonen ei ole toistaiseksi vastannut kyselyyn..................

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/porssiyhtio-loudspringin-afrikka-firmassa-lisaa-outouksia-esittelee-muokattua-kuvapankkikuvaa-tuotteenaan/?shared=1037729-ab42eaf4-500

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 322
 • Liked: 23558
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #551 : 06.09.2018, 17:47:54 »
Cleantech Investment / Loudspring juttu on kyllä varsinaista komediaa.

Lainaus
Cleantech Invest portfolio company Nocart 200 MUSD solar hybrid power plant breaks ground in Zambia

Earlier this year, Cleantech Invest portfolio company Nocart announced the signing of a 200MUSD contract to develop a solar hybrid power plant in the Shangombo District of Western Province, Zambia.

Managing Director Vesa Korhonen is pleased to report from Zambia that the project is progressing according to plan:

“The project is well on schedule. Production began in May, with the first local employees hired and payments for the entire project progressing accordingly. The first excavations on the future site have already been made and we believe we will soon be delivering components and facilities to Shangombo.”

In Zambia, access to reliable electricity is scarce, with the country experiencing a 2,400 megawatt power deficit annually. This one project from Nocart will provide enough power to narrow this annual power deficit and potentially generate enough excess power to export to Angola and possibly Namibia.

The intended use for the majority of electricity generated from this Nocart power plant will be for sugar production and for the surrounding villages in the region. Until the construction of the sugar production facility itself is completed, excess power generation is expected to be exported to neighbouring countries, providing revenue to Zambia.

This project in Zambia is expected to be the first of many for Nocart, which has a pipeline of potential projects worth over 1BUSD. According to Managing Director Vesa Korhonen, the market potential for renewable energy in Africa is € 300 billion annually.

Lassi Noponen, Chairman of Cleantech Invest and Nocart Board Member had this to say:

“It has been great to follow Nocart’s journey from a start-up to a company delivering huge infrastructure projects. We have great faith in Vesa to continue to deliver as he is an entrepreneur who doesn’t sit back and wait for success to happen, he goes out and makes it happen.”

“It is also very encouraging to see the strategic business relationships being formed between representatives from Zambia, Finland and Nocart itself, with Vesa meeting Foreign Affairs Minister Harry Kalaba at the House of Estates in Finland. Such relationships will become more and more important as Nocart pursues its pipeline of projects.”

This project in Zambia consists of a 30-40 MW solar hybrid power plant and is the first part of a 100MW power plant. The Nocart power plant will supply power to a 30,000 hectare sugar cane plantation and sugar processing factory, and is expected to crush approximately 6,000,000 tonnes of sugar cane per year.

http://news.cision.com/loudspring/r/cleantech-invest-portfolio-company-nocart-200-musd-solar-hybrid-power-plant-breaks-ground-in-zambia,c2285749

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 489
 • Liked: 4149
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #552 : 08.09.2018, 00:41:05 »
Suomalaiset pelaa uhkapelejä ja automaatteja kolmanneksi eniten maailmassa :facepalm: Miksi näin eikä masseja pörssiin?
Aikas pähkähullua touhua, vaikka voitin kauppareissulla tänään eurolla 5 euroa.

Sunnuntailapsi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 91
 • Liked: 198
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #553 : 08.09.2018, 00:52:58 »
Kannattaisiko jo vähitellen alkaa tähyämään kehittyville markkinoille? Aika karhumarkkinassa kun näyttävät olevan, eikä edes valuutat ole arvossaan.
« Viimeksi muokattu: 08.09.2018, 06:52:39 kirjoittanut Sunnuntailapsi »

starsailor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 470
 • Liked: 2292
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #554 : 08.09.2018, 11:42:52 »
Suomalaiset pelaa uhkapelejä ja automaatteja kolmanneksi eniten maailmassa :facepalm: Miksi näin eikä masseja pörssiin?

Jos eläisimme yhteiskunnassa, jossa kaikki eläisivät minimillä super-juutalaisina: ostaisivat käytettyjä vaatteita ja hakisivat ruokaa jakopisteistä ja kulttaisivat minimaalisesti, niin rahat pörssissä eivät hyödyttäisi taloutta. Talous pyörii kulutuksen kautta. Siksi sijoittajien pitäisi olla kiitollisia niistä, jotka kuluttavat kaiken (ja velkarahaa).
"Suomalaisen ihmisen geeneissä on orja-, setä Tuomo- ja pelkurigeeni. Ja se on tyhmä kuin aasi. Aasin järki ja cuckold-sielu." Jorma M.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 489
 • Liked: 4149
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #555 : 08.09.2018, 15:09:43 »
Suomalaiset pelaa uhkapelejä ja automaatteja kolmanneksi eniten maailmassa :facepalm: Miksi näin eikä masseja pörssiin?

Jos eläisimme yhteiskunnassa, jossa kaikki eläisivät minimillä super-juutalaisina: ostaisivat käytettyjä vaatteita ja hakisivat ruokaa jakopisteistä ja kulttaisivat minimaalisesti, niin rahat pörssissä eivät hyödyttäisi taloutta. Talous pyörii kulutuksen kautta. Siksi sijoittajien pitäisi olla kiitollisia niistä, jotka kuluttavat kaiken (ja velkarahaa).

Millä lailla esimerkiksi ulkomaille pelatut rahat hyödyttää taloutta? Tai ylipäätään uhkapelaaminen. Ja miksi Ruotsi ei ole konkassa?
Ja sekin virhe että ei ne pörssiin laitetutkaan rahat häviä. Johonkin kulutukseen nekin menee. Itseasiassa todennäköisesti luo enemmän työtä ja hyvinvointia kun se tuhlattu 2€.
« Viimeksi muokattu: 08.09.2018, 16:46:17 kirjoittanut Hämeenlinnan Oraakkeli »

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 322
 • Liked: 23558
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #556 : 12.09.2018, 17:37:53 »
Tämä on ihan uskomatonta touhua.


MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 498
 • Liked: 13961
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #557 : 12.09.2018, 18:17:30 »
^

https://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/porssi/afrikassa-operoiva-menestysyhtio-nocart-selvisi-taparasti-konkurssilta-maailmaa-valloittaessa-kassa-huutaa-hoosiannaa-6736529

Lainaus käyttäjältä: T&T 16.8.2018
Sijoitusyhtiö Loudspring Oy:n tuoreessa tiedotteessa kerrotaan Nocart Oy:n Afrikan-projektien viivästyneen aikataulusta ja että myyntisaatavien hidas realisoituminen on vaikuttanut suoraan yrityksen kassavirtaan. Clean tech -yrityksiin erikoistuneen Loudspringin omistajuus Nocartista on noin 20 prosenttia.

"Menestysyhtiö", "Afrikka" ja "konkurssi" saatu onnistuneesti ympättyä samaan otsikkoon ja artikkeliin.  ;D

Ja yhteiskunnan rahaa hölvätty projektiin. Sunny Car Center, anyone?  ;D

e:lainaus lisätty
« Viimeksi muokattu: 13.09.2018, 06:22:18 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 489
 • Liked: 4149
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #558 : 13.09.2018, 01:45:05 »
Aikas moni riskifirma rämpii entistä syvemmällä suossa meitin pörssissä. Tänä ja ensivuonna nähdään monta konkurssia. Ainakin Valoe ja fit biotec. Savo solar ja Nextim epäonnistuneet näyttävästi ja monta muutakin kriisifirmaa löytyy.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 322
 • Liked: 23558
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #559 : 13.09.2018, 17:14:03 »
Nocartin Sambialaisen yhteistyökumppanin suunnitelmia.

Lainaus
PADIC Programme Limited is an investments company and duly registered in The Republic of Zambia whose focus on serving the comprehensive needs of businesses in the full range of the business cycle. With a core staff of experienced professionals and a team approach to customer needs, we are looking to transforming Zambia and Africa............................

http://www.mostranderglobal.com/tenders/funding-for-100mw-solar-staion/

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 322
 • Liked: 23558
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #560 : 27.10.2018, 10:36:21 »
Aika hurjaa menoa on ollut pörssissä kun kuukaudessa salkkujen arvo on pudonnut noin 3 vuoden palkan verran ilman mitään järjellistä syytä.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 489
 • Liked: 4149
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #561 : 27.10.2018, 12:31:32 »
Hurjaa on pörssissä juu. Ne joilla on nyt sijoittaa teke massia myöhemmin. Mutta onko kellään kannabisosakkeita. Kiinnostaisi tietää että miksi? Kuulemma firmojen arvostukset monikymmenkertaisia liikevaihtoon nähden. Ja tuotteella joka on pelkkä maataloustuote.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 322
 • Liked: 23558
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #562 : 12.11.2018, 17:05:54 »
Ostamieni eQ osakkeiden keskihinta näkyy olevan 3,7 € ja keväällä tulee vähintään 0,5 € ehkä jopa 0,6 € osinkoa eli 13,51 % - 16,22 %.

Revenio keskihinta on 7,55 € ja osinko lienee 0,3 € eli 3,97 %. muista en viitsi kirjoittaa mitään.

Jos olisin laittanut kaiken eQ:n tulisi keväällä osinkoa noin 100 000 € - 130 000 €.

Elämä on valintoja.

Vidmar

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 26
 • Liked: 29
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #563 : 17.11.2018, 00:04:17 »
Iltaa. Odotteleeko täällä kukaan Nordean rahanpesu-esiselvittelyn päättymistä (esitutkintaa ei aloiteta -tilanteeseen) ja osakkeen nousua kohti ysiä tai enemmän? Euro Stoxx-indeksiinkin on kuulemma menossa tammikuussa ja helmikuussa tulee q4 ja maaliskuussa sitten osingot. Siinä riittää seuraamista. Cevian on lisämausteena hyvin mielenkiintoinen.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 322
 • Liked: 23558
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #564 : 26.11.2018, 18:27:55 »
Pyramidi luhistuu.


Lainaus
Kryptovaluuttojen raju syöksy on jatkunut viikonloppunakin. Sunnuntaina suurimman kryptovaluutan bitcoinin arvo kävi alimmillaan jo 3 600 dollarin alapuolella. Kello 17 Suomen aikaa sen kurssi liikkui 3 800 dollarin alapuolella.

Kyseessä on matalin dollarinoteeraus sitten viime vuoden syyskuun. Huipussaan bitcoin oli viime joulukuussa, kun arvo kävi jopa 20 000 dollarin paremmalla puolella.

Arvo on painunut noin 40 prosenttia viimeisen kymmenen päivän aikana. Vielä marraskuun puolivälissä bitcoinin arvo oli yli 6 000 dollarissa. Kaikkien aikojen kurssihuipusta on tultu alas yli 80 prosenttia.....................

Kryptovaluuttamarkkinoiden kokonaisarvo liikkuu Coinmarketcap-sivuston mukaan tällä hetkellä noin 123 miljardissa dollarissa, kun se tammikuun huipussaan kävi jo yli 800 miljardissa dollarissa.

https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/bitcoinin-raju-syoksy-jatkuu-kaikki-jotka-uskovat-yha-6750446

Lainaus
Tulppaanimania oli Alankomaissa vuosina 1634–1637 tapahtunut sijoituskupla, jossa vastikään markkinoille tulleiden tulppaanisipuleiden hinnat kohosivat ennätyslukemiin ja lopulta romahtivat. Korkeimmillaan tulppaanien hinnat olivat vuonna 1637. Tulppaanimaniaa pidetään yhtenä ensimmäisistä taloudellisista hintakuplista.

Uudet kukat olivat aluksi statussymboleita. Manian suurin aiheuttaja oli kuitenkin virus, joka aiheutti kukissa erilaisia värimuunnoksia. Eri muotivärien oikea arvaaminen kiinnosti sijoittajia. Virus levisi vain kukkasipulien kautta siementen sijasta, joten todellisilla sipuleilla voitiin käydä kauppaa vain kesäkuusta syyskuuhun. Muuna aikana ostettiin ja myytiin useiden eri kaupunkien pörsseissä ostosopimuksia eli käytännössä futuureita.

Kauppaa luonnehdittiin "maniaksi", koska lähes kaikki yhteiskuntaryhmät varallisuudesta riippumatta osallistuivat kauppaan.

Lainaus
Kuvastossa olevan tulppaanilajikkeen sipulien hinnaksi mainitaan 3000–4200 floriinia. Samaan aikaan taitava työläinen saattoi ansaita noin 150 floriinia vuodessa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tulppaanimania

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 698
 • Liked: 5006
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #565 : 26.11.2018, 20:29:06 »
Kaikkien aikojen kurssihuipusta on tultu alas yli 80 prosenttia.....................

No, oikea arvohan on nolla, joten aika monta prosenttia on vielä tilaa tulla alas.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 489
 • Liked: 4149
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #566 : 26.11.2018, 20:53:40 »
Kaikkien aikojen kurssihuipusta on tultu alas yli 80 prosenttia.....................

No, oikea arvohan on nolla, joten aika monta prosenttia on vielä tilaa tulla alas.

No jaa
osalla on ja osalla ehkä ei. Bitcoin kryptovaluutta on ennenkaikkea maksamisen  ja rahansiirron väline. Jos saadaan toimimaan teknologisesti niin jokin arvo tulee säilymään. Mutta suurin osa kryptovaluutoista on täysin arvottomia. Osa jopa tarkoituksellisia huijauksia. Kyllä bitcoin kaikista paskimmat paskavaluutat, kuten venezuelan ja ison osan afrikan ja etelä-amerikan valuutoista voittaa.

Herbert

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 049
 • Liked: 3137
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #567 : 11.12.2018, 09:32:32 »
Pari päivää sitten avautui sijoittamisesta kiinnostuneille uusi keskustelupalsta:  http://www.komentokeskus.com

Palsta on nyt testivaiheessa ja sitä kehitetään käyttäjien toiveiden mukaisesti.

Palsta jatkaa AP Areenan ja Troolin parhaimpia perinteitä esim. poliittisen korrektiivisuuden suhteen. AP Areenasta ja Troolista on moni hommalainenkin saanut alkunsa :)


 • Hard times create strong men.
 • Strong men create good times.
 • Good times create weak men.
 • Weak men create hard times.
   - G. Michael Hopf, Those Who Remain


 "The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money."

   - Margaret Thatcher

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 489
 • Liked: 4149
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #568 : 14.12.2018, 19:22:51 »
Koska Valoe menee konkurssiin veikkauksia . Aikas reipasta tahtia laskee kurssi. Itse veikkaan että tammikuun loppu helmikuun alku. Ja saa muuten melko pian seuraa. Tuskin kuolemanspiraalirahoitukseen tämän jälkeen kauheasti löytyy rahoittajia.

nimierkki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 839
 • Liked: 425
Vs: Sijoitushomma
« Vastaus #569 : 14.12.2018, 21:05:25 »
Onko joku pistänyt rahaa noihin Osuuspankin indeksirahastoihin? Kokemuksia? Mihin rahastoon kannattaisi rahaa alkaa säästämään?

Tagit: bio hit nocart