Kirjoittaja Aihe: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)  (Luettu 531589 kertaa)

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 189
 • Liked: 9597
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1740 : 03.12.2019, 14:25:23 »

Lainaus
Arhinmäki lyttäsi Haaviston Isis-lasten palauttamisen painostusväitteen: "Ei jäänyt mitään epäselvää"
Ulkoasiainvaliokunta kuuli ulkoministeri Pekka Haavistoa al-Hol-keskustelusta.

Ulkoasiainvaliokunnan jäsen Paavo Arhinmäki (vas) antoi ulkoministeri Pekka Haavistolle (vihr) puhtaat paperit liittyen maanantaiseen Ilta-Sanomien juttuun, jossa väitettiin Haaviston painostaneen konsulipäällikkö Pasi Tuomista palauttamaan lapsia al-Holin leiriltä Syyriasta.

"Ulkoasiainvaliokunta käsitteli al-Holin leirin lapsista käytyä julkista keskustelua. Ei jäänyt mitään epäselvää. Hallitus, ulkoministeri ja ulkoministeriö ovat toimineet juuri niin kuin sen lain mukaan pitää toimia. Eilen julkistetusta ”skuupista” ei jäänyt kiveä kiven päälle.", Arhinmäki kirjoitti Twitterissä.

Ulkoasiainvaliokunta kuuli Haavistoa tiistaina Isis-lasten palauttamissuunnitelmasta Suomeen. Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohta Mika Niikon (ps) mukaan ulkoasiainvaliokuntaa ei oltu informoitu lasten palauttamisesta. Haaviston mukaan ulkoasiainvaliokunnan kanssa on käyty asiasta perusteellinen keskustelu kahdesti.

Niikko ei vastannut Lännen Median soittopyyntöön. Haavisto kiisti maanantaina painostusväitteen sekä sen, että olisi syrjäyttänyt Tuomisen tämän tehtävästä kieltäytymisen takia.

– Ei pidä paikkaansa, Haavisto sanoi.

Haaviston mukaan koko hallitus on antanut tukensa lasten ja naisten palauttamissuunnitelmalle ja että myös presidentti Sauli Niinistö oli siitä tietoinen.

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti linjasi lokakuussa, että hallituksen pitää yrittää kotiuttaa al-Holin leiriltä ainakin lapset. Haaviston mukaan naisia ja lapsia voidaan hakea tapauskohtaisesti takaisin Suomeen, mutta ainoastaan lasten palauttaminen olisi mahdotonta kurdihallinnon määräysten takia.

Haavisto on nimennyt virkamiehen hoitamaan pelkästään al-Holilla olevien suomalaisten asioita. Hänen nimeään ei ole kerrottu julkisuuteen.

– Hänen henkilöllisyyttään en mainitse, koska hänen toimintakykynsä on tärkeä, Haavisto perusteli maanantaina.
Haavisto kielsi syrjäyttäneensä konsulipäällikkö Tuomisen ja sanoi hänen vastaavan yhä konsulipäällikön tehtävistä.

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4788410/Arhinmaki+lyttasi+Haaviston+Isislasten+palauttamisen+painostusvaitteen+Ei+jaanyt+mitaan+epaselvaa


ja se oli siinä. case closed...
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 525
 • Liked: 5190
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1741 : 03.12.2019, 14:43:34 »
Mutta eihän sieltä voi lain mukaan kotiuttaa pelkästään lapsia? Lastensuojelulla ei ole toimivaltaa ulkomailla. Toimittajilta unohtuu aina jatkokysymykset kun omasta kultamussukasta on kyse.

Miten sen valiokunnan informoinnin kanssa kävi? Joko Niikon tai Haaviston täytyi olla väärässä.
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 538
 • Liked: 3030
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1742 : 03.12.2019, 15:01:04 »
Jos Niikko on tiennyt tästä niin Niikko pihalle Perussuomalaisista. Pitää olla tiukka linja, että mitään uuvattiutta ei sallita. Jotta PS voi tulevaisuudessa toimia hallituksessa, puolueen kansanedustajarivin pitää olla uskollisia nuiville.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 666
 • Liked: 76244
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1743 : 03.12.2019, 15:05:02 »
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti linjasi lokakuussa, että hallituksen pitää yrittää kotiuttaa al-Holin leiriltä ainakin lapset.

Nimenomaan ei linjannut noin vaan antoi vain hyväksyntänsä hallituksen toimille.

Lainaus
Oikeuskansleri: Hallitus on toiminut lainmukaisesti Syyrian leireillä olevien kotiuttamisasiassa

Hallitus ja ministerit ovat noudattaneet lakia Syyriassa leireillä olevien suomalaisten naisten ja lasten kotiuttamisasiassa, toteaa oikeuskansleri Tuomas Pöysti.

Pöysti sanoo ratkaisussaan, että kysymys on oikeudellisesti monitahoinen ja että tilanne Syyriassa muuttuu jatkuvasti. Hän näkee perusteita, jotka puoltaisivat ainakin lasten kotiuttamista.
...
Pöystin mukaan perus- ja ihmisoikeudet puoltavat sitä, että hallitus pyrkisi kotiuttamaan ainakin lapset. Käytännössä se voi kuitenkin olla vaikea toteuttaa.

– Oikeudellisella arviolla on rajallinen merkitys, koska viranomaisten tosiasialliset mahdollisuudet toimia Suomen rajojen ulkopuolella ovat erilaiset kuin jos kyse olisi Suomen sisäisestä tilanteesta.

Pöysti muistuttaa myös, ettei hänen toimivaltaansa tai tehtäväänsä kuulu määrätä viranomaisia ryhtymään mihinkään tiettyihin toimenpiteisiin.
Yle 10.10.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 763
 • Liked: 6444
 • junior koodari
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1744 : 03.12.2019, 15:46:35 »
Hienoa, että Pöysti jättää arvioinnin nille mystisille viranomaisille.

Pöysti muistuttaa myös, ettei hänen toimivaltaansa tai tehtäväänsä kuulu määrätä viranomaisia ryhtymään mihinkään tiettyihin toimenpiteisiin.

Mutta jos jonkun toimivaltaan kuuluu muutakin kun näpertely toimistossa, kuten oikeudetta maassa oleskelevan kiinniottaminen? Mitäs sitten tehdään,,mitä tehdään ai niin eihän sinulla rektaalin tuotteella ole muuta toimivaltaa kun ahdistella mielipiteitään kertovia kansalaisia.


Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 172
 • Liked: 3093
 • Puolinuiva
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1745 : 03.12.2019, 15:59:47 »
Aika erikoinen tilanne. Hallitus on siis päättänyt tuoda ISIS-naiset Suomeen, mutta asiasta ei ole virallista hallituksen päätöstä.

https://yle.fi/uutiset/3-11100765
Lainaus
Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta äänesti – enemmistö tuki ulkoministeri Haavistoa al-Holin leiriä koskevissa asioissa

Perussuomalaisten Mika Niikko katsoi, että ulkoasiainvaliokuntaa ei oltu pidetty ajan tasalla ulkoministeriön suunnitelmista.

Ulkoministeri Pekka Haavisto selitti ministeriönsä toimia tiistaina ulkoasiainministeriölle toimiaan Syyrian ja al-Holin leirin suhteen. Haavisto kertoi eilen ministeriön valmistautuvan erilaisiin vaihtoehtoihin al-Holissa olevien, ääri-islamilaisten Isis-taistelijoiden vaimojen ja lasten tuomisesta Syyriasta Suomeen.
[...]
Ulkoasiainvaliokuntaa oli Niikon mielestä pidetty pimennossa samaan aikaan kun on informoitu tasavallan presidenttiä ja hallitusta.

Ulkoministeri Pekka Haavisto sanoi selvityksensä jälkeen, että toiminnasta ei ole hallituksen esitystä, vaan asiassa toimitaan virkavastuun nojalla ja oikeuskanslerin aiheesta tehtyihin kanteluihin lokakuussa antaman vastauksen perusteella.
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 835
 • Liked: 5160
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1746 : 03.12.2019, 16:10:43 »

Ensin rikotaan yhtä sopimusta ja sitten vedotaan toiseen, että lasten pitää päästä pois leiriolosuhteista Suomeen. Sitten kun lapset ovat Suomessa, vedotaan sopimukseen, että lasten pitää saada oman äidin tissiä, ja niin äidit roudataan Suomeen.
Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

Sator Arepo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 609
 • Liked: 2446
 • No Lives Matter
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1747 : 03.12.2019, 16:12:17 »
Jos Niikko on tiennyt tästä niin Niikko pihalle Perussuomalaisista. Pitää olla tiukka linja, että mitään uuvattiutta ei sallita. Jotta PS voi tulevaisuudessa toimia hallituksessa, puolueen kansanedustajarivin pitää olla uskollisia nuiville.

Noissa jutuissa ei välttämättä ole ristiriitaa. Valiokunnassa on voitu hyvin käydä kaksi perusteellista keskustelua, joissa argumentteja puolesta ja vastaan on lyöty huolella pöytään, ilman että kukaan on maininnut mitään konkreettisista suunnitelmista. Kesäkuussa hallitus ainakin kielsi sellaisten olemassaolon, vaikka jotain hahmotelmia oli ilmeisesti jo tehty. Suoranaista valehtelua jopa poliitikkojen kannattaa yleensä välttää (syistä jotka ovat juuri nyt harvinaisen selviä), mutta harhaanjohtavat puolitotuudet ovat toinen juttu. Pätee toki myös persuihin. Jos tilanne on ollut se, että vihreät ja demarit ovat kokouksissa tilittäneet itku silmässä haavoittuvaisista lapsista ja universaaleista ihmisoikeuksista, niin Niikolla olisi kyllä pitänyt olla vähintään vahvoja epäilyksiä, vaikka se pitäisikin paikkansa, ettei hän mitään suoranaisesti tiennyt.

Eduskunnan sivut latautuvat itselläni jostain syystä nyt heikosti, mutta hallituspuolueilla vaikuttaisi kyllä olevan ulkoasiainvaliokunnassa vahva edustus. Sikäli en ihmettele lainkaan, että tämä juttu on sen enemmistön mielestä tässä. Kulissien takana ei välttämättä olla Haavistoon kovin tyytyväisiä, koska sovittu operaatio oli epäilemättä tarkoitus hoitaa diskreetisti, mutta siitä tulikin pieni skandaali. Sinänsä kyllä kiinnostaisi tietää, että mikä Tuomisen asema oikeasti on tällä hetkellä. Onko se konsulipäällikkö vai ei? Jos on, kuuluuko toimenkuvaan lähinnä pasianssin pelaaminen omassa huoneessa, ja varsinaisia hommia hoitaa Haaviston mainitsema nimetön virkamies? Tuossa saattaa olla yksi lanka, josta vetämällä vyyhti voisi lähteä purkautumaan.
Kansa on pettänyt hallituksen luottamuksen ja voisi sen voittaa takaisin vain kahta suuremmalla uurastuksella. Eikö olisi kaikille helpompaa, että hallitus hajoittaisi kansan ja valitsisi uuden?

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 028
 • Liked: 24916
 • Paalutetaan sananvapaus!
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1748 : 03.12.2019, 16:13:31 »
Kuvitellaan, että olisi olemassa uusnatsien terroristijärjestö, joka toimisi ISIS:n tapaan lähes globaalisti ja värväisi riveihinsä aatteen kannattajia kaikkialta maailmasta. Nyt olisi kuitenkin käynyt köpelösti, liike olisi menettänyt valta-asemansa, ja jossain kaukaisessa maassa sijaitsevalla leirillä odottaisi kotiinpaluuta joukko järjestöön värväytyneiden uusnatsien vaimoja ja lapsia.

Voisitteko kuvitella Pekka Haaviston toimivan tuollaisessa tilanteessa kuten nyt? Tai Martin Scheininin saarnaamassa vaahto suupielessä uusnatsien ihmisoikeuksista ja Suomen kansainvälisistä velvoitteista?
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 557
 • Liked: 11951
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1749 : 03.12.2019, 17:09:40 »

Kannattaa huomioida että Kokoomus ja kristilliset ovat olleet puolustamassa Humu-Pekan isis-linjaa. Siinä nähdään näidenkin puolueiden moraali ja vastuullisuus.
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 412
 • Liked: 4046
 • Dirty white boy
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1750 : 03.12.2019, 17:33:08 »
Kyllä tuli todella puun takaa tämä Haaviston tukeminen, kun katselee ulkoasiainvaliokunnan kokoonpanoa. Not.

Muutama ensimmäinen nimi: Vpj. Tuomioja, Arhinmäki, Biaudet, Hopsu, Hyrkkö, Kiljunen... Siihen Orpo, Sipilä ja joku vihervasemmistolainen päälle, niin äänestykset alkaa olla läpihuutojuttuja (olettaen, että yksinkertainen (sic!) enemmistö riittää).

Varsinainen kauhukabinetti, kun ajattelee, minkälaisia asioita ko. porukka käsittelee.

E: toistoa pois.
« Viimeksi muokattu: 03.12.2019, 18:33:19 kirjoittanut Huppupelikaani »
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maailmaa hallitaan.

Tosiasiallinen Nuiva

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 942
 • Liked: 9732
 • On a mission from God
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1751 : 03.12.2019, 18:21:56 »
Lainaus
Presidentti Sauli Niinistö: En ole tiennyt mistään al-Hol -päätöksestä

(...)

Viime päivinä on uutisoitu, että hallitus olisi aikeissa hakea Syyriasta al-Holin leiriltä naisia ja lapsia takaisin Suomeen ja että myös tasavallan presidentti Sauli Niinistöä olisi informoitu asiasta.

Presidentti Sauli Niinistö toteaa Verkkouutisille asian olevan päinvastoin. Hän ei ole saanut informaatiota asiasta.

– En tiedä (asiasta). Ja hallituksesta on moneen kertaan vakuutettu, ettei hallitus ole edes päätöstä tehnyt, Sauli Niinistö sanoo.

– En ole tietoinen sellaisesta päätöksestä, ja hallituksesta on moneen kertaan vakuutettu, että sellaista päätöstä ei ole tehty.

Eli teillä on ollut täysin päinvastainen tieto?

– Kyllä. Minulla on ollut se tieto, että hallitus ei ole tehnyt mitään poliittista päätöstä.

– Ja sen näyttää myös tänään, jonkun uutisen mukaan (ulkoministeri Pekka) Haavistokin vahvistavan. Mutta sitä minulle on koko ajan serveerattu.

(...)

https://www.verkkouutiset.fi/presidentti-sauli-niinisto-en-ole-tiennyt-mistaan-al-hol-paatoksesta/

Puhuiko Haavisto muunneltua totuutta?
Ceterum censeo Multiculturam esse delendam

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 243
 • Liked: 3972
 • Sus siunatkoon
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1752 : 03.12.2019, 18:37:09 »
Kokoomuksen Verkkouutisilta hyvä juttu ulkoasiainvaliokunnan kuulemisesta.

Lainaus
Valiokunnassa erimielisyys Pekka Haaviston toimista

Perussuomalaiset ovat tyytymättömiä ulkoministerin selvitykseen al-Holin tilanteesta.

Ulkoasiainvaliokunta ei ollut yksimielinen ja joutui äänestämään ottaessaan tiistaina kantaa ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toimiin liittyen Syyrian al-Holin pakolaisleirin tilanteeseen ja mahdollisiin palautussuunnitelmiin.
Verkkouutiset, 3.11.2019

Lukekaa juttu linkistä kokonaisuudessaan ja tehkää omat johtopäätökset. Nostan kuitenkin pari kohtaa tänne irrotettuna muusta jutusta.

Lainaus
Haavisto viittasi tiedotustilaisuudessa oikeuskansleri Tuomas Pöystin 10. lokakuuta tekemään ratkaisuun, jonka antoi ymmärtää luoneen painetta ja jonka mukaan al-Holin leirillä olevia lapsia tulisi auttaa kaikin keinoin, mitä ulkoministeriöllä on käytössään.
Lainaus
Haaviston mukaan Suomen linja on se, että perheitä voidaan tapauskohtaisesti palauttaa ja harkintavastuu tässä on asian tuntevilla viranomaisilla.
Lainaus
Ulkoasiainvaliokunnan kuultavana oli tiistaina myös oikeuskansleri Pöysti. Hän korosti sisään mennessään toimittajille, miten hänen ratkaisussaan on useita ulottuvuuksia lähtien lasten oikeuksista suomalaisten turvallisuuteen ja terrorismin uhkaan. Johtopäätökset ovat viime kädessä toimivaltaisilla viranomaisilla ja maan hallituksella.
Lainaus
Pöysti ei valiokuntaan mennessään lähtenyt spekuloimaan, oliko Haavisto kenties ylitulkinnut hänen ratkaisuaan[...]

Lapsia vai perheitä? Ylitulkintaa vai ei. Oikeuskansleri luonut painetta ja sitten on ylitulkittu.

 >:(

Ja Suomi on tällaisten kaahojen johdettavana. Voi tana!
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Puuha-Pepe

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 492
 • Liked: 166
 • Persulla on näin pitkä...
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1753 : 03.12.2019, 18:54:58 »
Aika erikoinen tilanne. Hallitus on siis päättänyt tuoda ISIS-naiset Suomeen, mutta asiasta ei ole virallista hallituksen päätöstä.

https://yle.fi/uutiset/3-11100765
Lainaus
Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta äänesti – enemmistö tuki ulkoministeri Haavistoa al-Holin leiriä koskevissa asioissa

Perussuomalaisten Mika Niikko katsoi, että ulkoasiainvaliokuntaa ei oltu pidetty ajan tasalla ulkoministeriön suunnitelmista.

Ulkoministeri Pekka Haavisto selitti ministeriönsä toimia tiistaina ulkoasiainministeriölle toimiaan Syyrian ja al-Holin leirin suhteen. Haavisto kertoi eilen ministeriön valmistautuvan erilaisiin vaihtoehtoihin al-Holissa olevien, ääri-islamilaisten Isis-taistelijoiden vaimojen ja lasten tuomisesta Syyriasta Suomeen.
[...]
Ulkoasiainvaliokuntaa oli Niikon mielestä pidetty pimennossa samaan aikaan kun on informoitu tasavallan presidenttiä ja hallitusta.

Ulkoministeri Pekka Haavisto sanoi selvityksensä jälkeen, että toiminnasta ei ole hallituksen esitystä, vaan asiassa toimitaan virkavastuun nojalla ja oikeuskanslerin aiheesta tehtyihin kanteluihin lokakuussa antaman vastauksen perusteella.

Ei ole päättänyt, vaan on valmistauduttu ennakolta tilanteeseen että on pakko jostain syystä tuoda. Ulkoasianvaliokunnan persut on tainneet taas nukkua työajalla. :roll:

Tuomionenkeli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 460
 • Liked: 2857
 • Black Lives Matter
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1754 : 03.12.2019, 18:57:39 »
Lainaus
Presidentti Sauli Niinistö: En ole tiennyt mistään al-Hol -päätöksestä

(...)

Viime päivinä on uutisoitu, että hallitus olisi aikeissa hakea Syyriasta al-Holin leiriltä naisia ja lapsia takaisin Suomeen ja että myös tasavallan presidentti Sauli Niinistöä olisi informoitu asiasta.

Presidentti Sauli Niinistö toteaa Verkkouutisille asian olevan päinvastoin. Hän ei ole saanut informaatiota asiasta.

– En tiedä (asiasta). Ja hallituksesta on moneen kertaan vakuutettu, ettei hallitus ole edes päätöstä tehnyt, Sauli Niinistö sanoo.

– En ole tietoinen sellaisesta päätöksestä, ja hallituksesta on moneen kertaan vakuutettu, että sellaista päätöstä ei ole tehty.

Eli teillä on ollut täysin päinvastainen tieto?

– Kyllä. Minulla on ollut se tieto, että hallitus ei ole tehnyt mitään poliittista päätöstä.

– Ja sen näyttää myös tänään, jonkun uutisen mukaan (ulkoministeri Pekka) Haavistokin vahvistavan. Mutta sitä minulle on koko ajan serveerattu.

(...)

https://www.verkkouutiset.fi/presidentti-sauli-niinisto-en-ole-tiennyt-mistaan-al-hol-paatoksesta/

Puhuiko Haavisto muunneltua totuutta?
Seli Seli ja Lässyn Lässyn, Saatana

Koko maanpetoksellinen hallitus on enemmän kuin aktiivisesti toiminut kesästä asti saadakseen ISIS-äipät ja äpärät Suomeen.
Tämän jalon päämäärän saavuttamiseksi ei ole resursseja säästelty:

Lainaus
Pääministeri Antti Rinne (sd) tapasi perjantaina Syyrian al-Holin leirillä olevien suomalaisten naisten ja lasten lähipiiriä. Mukana pääministerin koolle kutsumassa tapaamisessa olivat myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr), sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd).
Linkki artikkeliin:
https://www.aamulehti.fi/a/e7b1d66e-1bdf-451a-95d5-8a6e3bcbbfda

Eikä tässä vielä kaikki, operaatio Korpihan jatkuu keskeytyksettä edelleen, ohessa Pekka Haaviston kertomana:
Lainaus
Haavisto korosti nimittäneensä erikseen al-Holin asioista vastaavan kokopäiväisen henkilön, jonka nimeä hän ei turvallisuussyistä halunnut mainita.
Linkki artikkeliin:
https://www.verkkouutiset.fi/ulkoasiainvaliokunnassa-erimielisyys-pekka-haaviston-toimista/

Tällaiset mielipuolet meitä johtavat.

Heidän hulluuttaan katsellessaan tulee mieleeni seuraava Friedrich Nietzschen sitaatti:

Lainaus
Katsokaa näitä tarpeettomia! Rikkauksia he hankkivat ja tulevat siitä köyhemmiksi. Valtaa he tahtovat ja ensiksi vallan murtoraudan, paljon rahaa - nämä kykenemättömät!

Katsokaa, kuinka ne kiipeävät, nämä nopsat apinat! Ne kiipeävät toistensa yli ja reuhtovat itsensä siten lokaan ja syvyyteen.

Valtaistuimen luo he kaikki pyrkivät: heidän hulluutensa se on - ikäänkuin onni istuisi valtaistuimella! Usein istuu loka valtaistuimella - ja usein myös valtaistuin loassa.

Hulluja ovat he minusta kaikki ja kiipeäviä apinoita ja ylenkuumia. Pahalle haisee heidän epäjumalansa, tuo kylmä hirviö: pahalle ne haisevat kaikki tyynni, nuo epäjumalanpalvelijat.

En tunnusta Suomen punavihreän globalistidiktatuurin legitimiteettia.

Tukemalla Suomen evankelisluterilaista kirkkoa tuet turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttöä, vierasta uskontoa ja kansanvaihtoa.

Perussuomalaiset, en saanut mitä tilasin.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 682
 • Liked: 7364
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1755 : 03.12.2019, 19:04:04 »
Ei ole päättänyt, vaan on valmistauduttu ennakolta tilanteeseen että on pakko jostain syystä tuoda. Ulkoasianvaliokunnan persut on tainneet taas nukkua työajalla. :roll:
HS:n jutusta kävi selville nimenomaan, että hallitus halusi tuoda ISIS-jihadistit perheenjäsenineen Suomeen ja Haaviston yritys järjestää konsulikyydit liittyi tähän.

Hallitus on jättänyt informoimatta muita tahoja ja sanonut, että jihadisteja ei tuoda Suomeen, vaikka samalla sitä jo valmisteltiin.

Tosin näyttää, että Haavisto on puhunut pötyä siitä, että olisi informoinut tasavallan presidenttiä.
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 703
 • Liked: 12272
 • Puhekin on teko
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1756 : 03.12.2019, 19:07:05 »
Kaikille on täysin selvää, että Pekka Haavisto sooloili kyseisessä tilanteessa ja toimi lainvastaisesti. Jälkeenpäin yrittää valehdella ja keksiä tekosyitä oikeuttaakseen tekonsa.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 703
 • Liked: 12272
 • Puhekin on teko
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1757 : 03.12.2019, 19:09:07 »
Ei ole päättänyt, vaan on valmistauduttu ennakolta tilanteeseen että on pakko jostain syystä tuoda. Ulkoasianvaliokunnan persut on tainneet taas nukkua työajalla. :roll:
HS:n jutusta kävi selville nimenomaan, että hallitus halusi tuoda ISIS-jihadistit perheenjäsenineen Suomeen ja Haaviston yritys järjestää konsulikyydit liittyi tähän.

Hallitus on jättänyt informoimatta muita tahoja ja sanonut, että jihadisteja ei tuoda Suomeen, vaikka samalla sitä jo valmisteltiin.

Tosin näyttää, että Haavisto on puhunut pötyä siitä, että olisi informoinut tasavallan presidenttiä.

Onko tässä valehdellut laajempikin porukka eduskunnalle kuin yksi Pekka Haavisto ja Antti Rinne?

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 571
 • Liked: 14787
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1758 : 03.12.2019, 19:34:34 »
Aika erikoinen tilanne. Hallitus on siis päättänyt tuoda ISIS-naiset Suomeen, mutta asiasta ei ole virallista hallituksen päätöstä.

https://yle.fi/uutiset/3-11100765
Lainaus
Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta äänesti – enemmistö tuki ulkoministeri Haavistoa al-Holin leiriä koskevissa asioissa

Ulkoasiainvaliokunta:

https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valiokunnat/ulkoasiainvaliokunta/Sivut/default.aspx

Kuten esityksestä ilmenee, jäseniä on 15 + 2 puheenjohtajaa. Hallituspuolueita edustaa yhteensä 10 jäsentä. Ei siis ihme että Haavisto sai valiokunnan tuen kun suurin osa siitä kannattaa terroristien tuomisen maahan.

Haaviston menettely on uhkarohkeaa ja erittäin vaarallista. Kyse on ministeriohjauksesta, missä ministeri jakelee suoria käskyjä virallisten teiden ohi ja pimennossa.  On ennenkuulumatonta, että ministeri pyrkii tekemään maan turvallisuutta vaarantavia päätöksiä virkamiesten kautta koko ulkopoliittisen johdon selän takana.

Minusta tämä on kertaluokkaa suurempi skandaali kun Rinteen postisekoilu, joka lähinnä horjutti hänen omaa uskottavuuttaan pääministerinä, mutta ei ollut suoraksi vaaraksi maalle. Haavistohan oli luomassa tilanteen jossa lasten varjolla jouduttaisiin tuomaan terroritoimintaan liittyneitä naisia Suomeen. Naisia, jotka TV-dokumenttien mukaan ovat todella radikaaleja islamisteja. Monet näistä lapsistakin ovat samaisten TV-dokumenttien mukaan radikalisoituneita ja uhkailivat jopa toimittajia kuolemalla nuoresta iästään huolimatta. Haaviston toiminta on jo sen luokan hulluutta, että en voi muuta kun kysyä, MITÄ VITTUA Haaviston päässä oikein liikkuu? Vai liikkuuko mikään?

Persujen pitää nyt ottaa koppi tästä ja pitää Haaviston terroristihankkeet pinnalla. Asialle pitää saada laajasti huomiota koska tällainen peli ei vaan vetele. Nyt kun lisäksi on ilmennyt, että presidenttikin oli täysin pimennossa Haaviston terroristihankkeesta, on jo aika purkaa koko hallitus. Ei näitä täysidiootteja voi pitää maan johdossa.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 221
 • Liked: 9375
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Pottunenä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 297
 • Liked: 123
 • Onko Teilla liha HALAL?
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1760 : 03.12.2019, 19:41:02 »

https://www.verkkouutiset.fi/presidentti-sauli-niinisto-en-ole-tiennyt-mistaan-al-hol-paatoksesta/

Puhuiko Haavisto muunneltua totuutta?

Jep, sitten lähtee Haavisto. Ulkopolitiilkkaa johtaa pressa.
Etelämanner sulaa aikaisemmin kuin homokabinetti saa lähteä.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 457
 • Liked: 13607
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1761 : 03.12.2019, 19:46:50 »
Siis mitä epäselvää tässä nyt muka on? Haavisto on ITSE vahvistanut, että ministeriössä on ollut yksi virkatoukka TÄYSIPÄIVÄISESTI hoitamassa Al-holin  ISIS-mamien ja ISIS-äpäröiden asiaa. MITÄ muuta asiaa niiden suhteen olisi hoidettavana, kuin palautus? Kenties isistelijöiden kirjastolainojen uusiminen sillä aikaa, kun ovat isistelemässä?

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006329153.html

Lainaus
Haaviston mukaan ulkoministeriössä ei ole ollut muita henkilövaihdoksia kuin kokopäiväisen henkilön nimittäminen al-Holia koskevia toimia johtamaan. Haavisto sanoo, että Pasi Tuominen hoitaa yhä konsulipäällikön tehtäviä.

Silti koko ajan on pokerina valehdeltu ihan muuta:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006156034.html

Lainaus
Hallitus vakuutti, enimmäkseen pääministeri Antti Rinteen suulla, ettei se aio ryhtyä suuriin palautustoimenpiteisiin.
...................
Hallituksen mukaan Suomen tulee auttaa niitä suomalaisia, jotka onnistuvat pakenemaan leireiltä.

Niitä "suomalaisia" varten, jotka onnistuvat pakenemaan leireiltä, on jo ennestään olemassa konsuli- ja suurlähetystöverkosto. Sitä valvomaan ei olisi tarvittu yhtään ylimääräistä, täysipäiväistä ministeriön virkaloista. You do the math.

Koko punikkihallitus on täynnä umpikieroja, valehtelevia mokuttajapaskoja. Ja kokoomuksen on ihan turha inistä ARVOPOHJANSA kanssa yhtään mitään, ovat ihan samaa haisevaa läjää hallituksen kanssa.
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 682
 • Liked: 7364
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1762 : 03.12.2019, 19:47:15 »
HS:n mukaan vain perussuomalaiset äänestivät Haavistoa vastaan, eli myös Kokoomuksen edustaja(t) äänestivät Haaviston puolesta (tai tyhjää).

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006330254.html (3.12.2019)
Lainaus
Valiokunnan enemmistö oli tyytyväinen Haaviston selvitykseen, mutta valiokunnan kolme perussuomalaista jäsentä jättivät poikkeavan näkemyksen.
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 865
 • Liked: 35964
 • Ancient astronaut theorists say yes
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1763 : 03.12.2019, 19:59:45 »
Minusta tämä on kertaluokkaa suurempi skandaali kun Rinteen postisekoilu, joka lähinnä horjutti hänen omaa uskottavuuttaan pääministerinä, mutta ei ollut suoraksi vaaraksi maalle. Haavistohan oli luomassa tilanteen jossa lasten varjolla jouduttaisiin tuomaan terroritoimintaan liittyneitä naisia Suomeen. Naisia, jotka TV-dokumenttien mukaan ovat todella radikaaleja islamisteja. Monet näistä lapsistakin ovat samaisten TV-dokumenttien mukaan radikalisoituneita ja uhkailivat jopa toimittajia kuolemalla nuoresta iästään huolimatta. Haaviston toiminta on jo sen luokan hulluutta, että en voi muuta kun kysyä, MITÄ VITTUA Haaviston päässä oikein liikkuu? Vai liikkuuko mikään?

Tuollaista se teettää, kun hyvikset kilpailevat siitä kuka on kaikkein hyvin.  :(
Iltapäivälehdillä voisi olla valmis lööppipohja, jossa lukee: "Persu mokasi jälleen". Siihen alapuolelle sitten vain vaihdettaisiin nimi ja paikkakunta.  - Jussi Halla-aho

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 347
 • Liked: 10626
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1764 : 03.12.2019, 20:05:12 »
Lainaus
Pöytäkirja UaVP 37/2019 vp
Ulkoasiainvaliokunta
Tiistai 3.12.2019 klo 12.00—13.15
Lainaus
Keskustelun päätteeksi varapuheenjohtaja Tuomioja esitti edustajien Sipilä, Arhinmäki, Biaudet, Hopsu, Hyrkkö, Kiljunen, Ovaska, Pelkonen ja Savola kannattamana, että ulkoasiainvaliokunnan pöytäkirjaan kirjattaisiin valiokunnan kanta: ”Ulkoasiainvaliokunta toteaa, ettei asiassa ole tarvetta ryhtyä enempiin toimenpiteisiin. Valiokunta hyväksyy valtioneuvoston toimintalinjan."

Ed. Kankaanniemi esitti ed. Packalénin ja pj Niikon kannattamana, että ulkoasiainvaliokunnan pöytäkirjaan kirjattaisiin valiokunnan kanta: ”Ulkoasiainvaliokunta toteaa, ettei saatu selvitys ei ole kaikilta osin tyydyttävä”.

Äänestyksessä ed. Tuomiojan ehdotus hyväksyttiin äänin 10-3.

Tietämättömyys on voimaa (1984)

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 221
 • Liked: 9375
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1765 : 03.12.2019, 20:14:54 »
Siis mitä epäselvää tässä nyt muka on? Haavisto on ITSE vahvistanut, että ministeriössä on ollut yksi virkatoukka TÄYSIPÄIVÄISESTI hoitamassa Al-holin  ISIS-mamien ja ISIS-äpäröiden asiaa. MITÄ muuta asiaa niiden suhteen olisi hoidettavana, kuin palautus? Kenties isistelijöiden kirjastolainojen uusiminen sillä aikaa, kun ovat isistelemässä?

Ei niin mitään epäselvää. Lisäksi "unohti" informoida pressaa että puuhaa tällaista pientä ulkopoliittista projektia. Ulkoasiainvaliokuonalla ei niin väliä, niitä nyt kusetetaan muutenkin kokoajan. Pressan kusettaminen on liikaa, siihen ei riitä edes humupekan hyvispisteet.
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 688
 • Liked: 4690
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1766 : 03.12.2019, 20:22:53 »
Lainaus
...Haaviston mukaan koko hallitus on antanut tukensa lasten ja naisten palauttamissuunnitelmalle ja että myös presidentti Sauli Niinistö oli siitä tietoinen.

Lainaus
Presidentti Sauli Niinistö: En ole tiennyt mistään al-Hol -päätöksestä
(...)Presidentti Sauli Niinistö toteaa Verkkouutisille asian olevan päinvastoin. Hän ei ole saanut informaatiota asiasta.
– En tiedä (asiasta). Ja hallituksesta on moneen kertaan vakuutettu, ettei hallitus ole edes päätöstä tehnyt, Sauli Niinistö sanoo.
– En ole tietoinen sellaisesta päätöksestä, ja hallituksesta on moneen kertaan vakuutettu, että sellaista päätöstä ei ole tehty.

Eli teillä on ollut täysin päinvastainen tieto?
– Kyllä. Minulla on ollut se tieto, että hallitus ei ole tehnyt mitään poliittista päätöstä.(...)

Puhuiko Haavisto muunneltua totuutta?

Silloin Haavisto olisi toiminut liian aktiivisesti ja ylittänyt valtansa...
mutta ei hallitus eikä presidentti näytä vaativan Haaviston eroa tai toimien tarkempaa tutkimista, joten siitä voi ehkä vetää johtopäätelmiä...

Toinen vaihtoehto on se, että tuossa haastattelussa presidentti Sauli Niinistö valehtelee päätöksistä ja tiedoista - ja toisin kuin pääministeri Rinteelle, niin se taitaa olla presidentille sallittua...

Edit: Haaviston tulisikin nyt pelastaa hallituspuolueet + presidentti ja tunnustaa toimineensa yksin ilman lupia ja ylittäneen toimivaltansa ja erota.
Edit2: niin ja myöntää valehdelleensa siinä, että oikeasti ei hallitus eikä presidentti olleet tietoisia Haaviston sooloiluista. Silloin presidentti ei valehtelisi, vaan Haavisto.
« Viimeksi muokattu: 03.12.2019, 20:31:15 kirjoittanut Alarik »

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 538
 • Liked: 3030
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1767 : 03.12.2019, 21:18:01 »
Tilanne on siis se, että Pekka Haavisto on ydinjoukkoineen suunnitellut salaa ISIS-terroristien hankkimista Suomeen vaikka hallitus on aiemmin vakuuttanut ettei tätä tule tapahtumaan. Haavisto on myöntänyt, että tätä vaihtoehtoa on suunniteltu. Emme tiedä, ketkä ovat oikeasti olleet tietoisia. Niinistö sanoi, että ei tiedä päätöksestä. Vihertrollit ympäri internetiä yrittävät nyt epätoivoisesti vääntää asian niin, että Niinistö on tiennyt suunnitelmista, jotka eivät ole vielä päätöksiä. Niinistö kuitenkin kieltää myös olevansa tietoinen tästä suunnitelmasta Verkkouutisten haastettelussa
Lainaus
"– Tällaistakaan suunnitelmaa en tunne, presidentti Sauli Niinistö toteaa."
, eli jompi kumpi valehtelee. Niinistön kommentista:
Lainaus
"– Siihen liittyy tietysti kysymys näistä lapsista, ja äideistä, mutta myös kotimaan turvallisuudesta, niin kuin oikeuskanslerikin on todennut
voisi päätellä, että hän on ollut asian tiimoilta yhteydessä ainakin oikeuskansleriin, mutta ei ollut tietoinen Haaviston suunnitelmasta. Eli hän on kuitenkin saattanut tukea leiriläisten Suomeen hakemista ja väittää ettei tiedä kuitenkaan Haaviston suunnitelmista.

Vaikuttaa, että Haavisto yrittää vain sotkea mahdollisimman monta vaikutusvaltaista ihmistä tähän mukaan, hallituksen, oikeuskanslerin ja presidentin että häntä vastaan ei uskallettaisi hyökätä. Erityisesti oikeuskanslerin, joka omien sanojensa mukaan ei ole asiasta vastuussa.

Oikeusjuttunahan tämä olisi mutkikas, mutta kaikki ovat varmasti sitä mieltä, että Pekka Haavisto on törkeästi rikkonut hallituksensa itse julistamia periaatteita avoimuudesta ja vuoropuhelusta, sekä valehdellut Perussuomalaisille syksyllä.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 093
 • Liked: 8139
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1768 : 03.12.2019, 21:24:29 »
Lisäksi "unohti" informoida pressaa että puuhaa tällaista pientä ulkopoliittista projektia. Ulkoasiainvaliokuonalla ei niin väliä, niitä nyt kusetetaan muutenkin kokoajan. Pressan kusettaminen on liikaa, siihen ei riitä edes humupekan hyvispisteet.

Jos mietitään että Operaatio Korpi olisi onnistunut, ja ISIS-äidit lapsineen olisi saatu salaa Suomeen, niin olisikohan "unohtuminen" jatkunut vielä sen jälkeenkin? Olisi tietysti unohtunut kertoa kansalle, mutta ehkä myös Presidentille, ja luultavasti myös Eduskunnalle. Sattuuhan noita, unohtamisia.

Tästä päästäänkin sitten seuraavaan ajatukseen, onko nyt mitään muuta suunnitteilla tai toteutuksessa, josta olisi unohtunut kertoa edes yksityisesti kenellekään? ???
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 221
 • Liked: 9375
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1769 : 03.12.2019, 22:45:12 »
Oikeusjuttunahan tämä olisi mutkikas

Olisiko ?

1. Perustuslaissa sanotaan että ulkopolitiikkaa johtaa pressa
2. Isis-terroristien hakeminen Syyriasta on ulkopolitiikkaa
3. Pressalle on sanottu hallituksen toimesta että ei olla hakemassa
4. Haavisto ulkoministerinä valmistele terroristien hakemista Suomeen salaa

Kyllä mä tähän rikoksenkin keksin mutta se on sitten jo niin hard core kamaa että ei etene  valtakunnanoikeuteen sisäpoliittisista syistä.

Pekka taisi unohtaa että sitä ei valittu pressaksi.
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Tagit: