UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)  (Luettu 199729 kertaa)

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 123
 • Liked: 4931
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1350 : 10.07.2019, 12:05:17 »
Martin Scheinin, Juha Lavapuro Martti Koskenniemi, Tuomas Ojanen, ja muutama muu oikeuden professoriksi esittäytyvä vaativat, että jihadisteille ja heidän lapsilleen järjestetään valtion maksama kyyti Suomeen.

Martin Scheinin on taas päässyt toistelemaan järjettömiä teorioitaan, tällä kertaa mielipideosaston sijaan Ylen uutisiin asti. Yle oikein tituleeraa häntä ihmisoikeusprofessoriksi.

Hänen viestinsä on: ISIS-jihadistit on saatava Suomeen ja mahdollisimman nopeasti. Hänen mukaan ihmisoikeussopimukset ja perustuslaki velvoittaa, että jihadisteille järjestetään kyyti Suomeen (eivät velvoita). Hän myös väittää, että konsulipalvelulaki velvoittaa siihen (ei velvoita, pulaan jääneille suomalaisturisteillekaan ei aina järjestetä kyytejä Suomeen).

Scheinin ohjeistaa valtiota järjestämään jihadistien kyydin yhteistyössä muiden EU-maiden ja avustusjärjestöiden kanssa, mikäli Suomi ei lähetä Syyriaan omia edustajiaan. Hän myös ohjeistaa valtiota tekemään tämän salassa.

Hän vaatii, että oikeudenkäyntejä ei saa järjestää Syyriassa tai Irakissa, vaan ne tulee järjestää Suomessa (tai Haagissa) ja rangaistusten tulee olla "inhimilliset". Hän tosin tietää, että ISIS-jihadistit eivät saa tuomiota, mikäli heidät tuodaan Suomeen, koska todisteet ja todistajat ovat Syyriassa ja Irakissa.

Hän arvostelee Supoa ISIS-jihadistien "leimaamisesta" terroristeiksi ja kehottaa heitä "tekemään työnsä" eli seuraamaan jihadisteja.

On selvää, että Scheinin haluaa maksimoida jihadistien määrän Suomessa.

Lainaus
Ihmisoikeusprofessori Martin Scheinin al-Holin leirin naisista ja lapsista: Jotain pitäisi tapahtua - tulee kiire

Al-Holin leirillä olevien naisten ja lasten tilanteiden ratkaisulla alkaa olla kiire, sanoo Martin Scheinin.

Lähtökohtaisesti Suomen valtiolla on vastuu kansalaisistaan, velvollisuus juontaa Suomen ratifioimiin kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin, selventää kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin Ykkösaamun haastattelussa. Pohjana on myös Suomen oma perustuslaki.

– Lisäksi pitää miettiä normeja, jotka koskevat kansainvälisiä rikoksia ja kansalaisuusvaltion vastuuta tarvittaessa saattaa henkilöt oikeuden eteen. Ja vielä konsulipalvelulaki, joka koskee niin kutsuttua yksilöllistä konsulikyytiä sekä ihmisten evakuointia kriisialueelta, josta tässä nyt on kysymys, selventää Scheinin.


Erityisesti professori Martin Scheinin korostaa jokaisen leirillä olevan yksilöllistä kohtelua.

– On mahdollista, että joku heistä on syyllistynyt rikokseen, joka on kansainvälisen oikeuden mukaan rangaistava. Jos näin on, niin kansalaisuusvaltiolla suuri osuus sen varmistaessa, että henkilö saadaan syytteeseen ja tuomioistuimen eteen. [...]

Oikeutta voitaisiin käydä toisessa valtiossa, joissain tilanteissa Haagin kansainvälisessä tuomioistuimessa tai Suomessa. Jos oikeutta käytäisiin muussa valtiossa on Suomella silloinkin vastuu huolehtia, että esimerkiksi oikeudenkäynti on oikeudenmukainen ja olosuhteet inhimilliset. [...]

Toivottavasti kulissien takana käytiin neuvotteluja siitä, kuinka Suomi tai muuta EU-maat voisivat järjestää evakuoinnin.


Scheinin lisää, että yhteistyö muiden EU-maiden sekä kansainvälisten avustusjärjestöjen kanssa on myös mahdollista.

– Jos muilla EU-mailla on siellä diplomaattisia edustajia, niin heidän palveluitaan on mahdollista käyttää ikään kuin alihankkijoina.

– Ymmärrän hyvin, että kaikesta ei haluta keskustella julkisuuden kautta, koska diplomatiaan kuuluu luottamuksellisuus. On hyvä olla hiljaa, kun jotain on työn alla ja harkinnassa, mutta jotain pitäisi alkaa tapahtua - tulee kiire, toteaa Scheinin
.  [...]

Scheinin toteaa yllättyneensä Suojelupoliisin lausunnoista, jossa al-Holin leirillä olevat naiset ja lapset todettiin turvallisuusriskiksi.

– Kyllä Supolla on käytössään keinovalikoima, jolla näitäkin ihmisiä pystytään tarkkailemaan ja seuraamaan, jos heidät tuodaan Suomeen. Se on ammattilaisten työtä seurata mahdollisia riskihenkilöitä, ja huolehtia siitä, että riskit eivät aktualisoidu. Vastaavia lausumia voisi antaa monista tilanteista, jossa ihmiset tulevat Suomeen kovien kohtaloiden jälkeen, tai ovat jopa Suomessa kokeneet kovia kohtaloita. Ei suojelupoliisi ole lähtenyt tällaisia ennakolta leimaamaan ilman yksilöllistä työtä. Tehkööt työnsä ja antakoon tässä asiassa poliitikkojen päättää, sanoo Scheinin.

Yle (10.7.2019)
« Viimeksi muokattu: 10.07.2019, 12:22:51 kirjoittanut kivimies »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 368
 • Liked: 64819
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1351 : 10.07.2019, 12:28:21 »
Scheinin puhuu ihan puutaheinää.

Kyllä Supolla on käytössään keinovalikoima, jolla näitäkin ihmisiä pystytään tarkkailemaan ja seuraamaan, jos heidät tuodaan Suomeen. Se on ammattilaisten työtä seurata mahdollisia riskihenkilöitä, ja huolehtia siitä, että riskit eivät aktualisoidu.

Toisaalta on Suojelupoliisin velvollisuus esittää näkemyksensä poliittisten valintojen riskeistä.

Suomen toistaiseksi ainoa terrori-iskukaan ei johtunut Suojelupoliisin epäonnistumisesta riskien aktualisoitumisen estämisessä vaan se oli suora seuraus Suomen maahanmuuttopolitiikan valinnoista.

Lainaus
Vastaavia lausumia voisi antaa monista tilanteista, jossa ihmiset tulevat Suomeen kovien kohtaloiden jälkeen, tai ovat jopa Suomessa kokeneet kovia kohtaloita. Ei suojelupoliisi ole lähtenyt tällaisia ennakolta leimaamaan ilman yksilöllistä työtä. Tehkööt työnsä ja antakoon tässä asiassa poliitikkojen päättää, sanoo Scheinin.

Suojelupoliisin työtä on nimenomaan myös arvioida riskejä päätöksenteon pohjaksi. Supo on joskus aiemmin tuonut esille Suomen turvapaikkamaahanmuuton riskejä, jotka ovat sittemmin aktualisoituneet muun muassa murhiksi, raiskauksiksi ja terrori-iskuksi. Tämä on ollut seurausta poliitikkojen virheellisistä päätöksistä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lucce

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 305
 • Liked: 262
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1352 : 10.07.2019, 12:48:55 »
Professorien ja muiden "tutkijoiden" ei pidä sekaantua Turvallisuusviranomaisten työhön.
Näitä asioita ajatellaan järjellä eikä tunteella,mikä lienee tälle porukalle täysin vieras käsite.

Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 356
 • Liked: 2629
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1353 : 10.07.2019, 13:01:47 »
Ihmisoikeusproffa, joka ei tajua perustuslakia, konsulilakia eikä kv-lakeja, luonnonlaista puhumattakaan. Siitäkään huolimatta, että sisäministeriöstä kyseisiä lakeja ja niiden käyttötarkoitusta on yritetty vääntää näille terroristeja paapoville rautalangasta.

Eikä tietenkään saisi sanoa, että historian julmimpiin kuuluvaan terroristiryhmään liittynyt olisi terroristi. Sen sijaan Scheinin oma leimakirves heilahtaa varsin helposti: Aikanaan hän antoi ymmärtää, että Soinin Timppa on rasisti, koska puhuu joskus positiiviseen sävyyn Halla-ahosta. Milwallin kannattaminen niin ikään oli hänelle selvä merkki, että on rasisti, mutta ISIS:iin kuuluminen tee terroristiksi.

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 552
 • Liked: 4690
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1354 : 10.07.2019, 13:17:41 »
Jos tänne haalitaan ISIS-mammoja niin kohta täällä on sama ongelma kuin ruotsissa mikä on tuotu esille tuossa yhdessä ketjussa. Eli täällä painaa kakaroita jotka tekevät mitä haluavat ja jos eivät saa jotain niin turvautuvat väkivaltaan. Meillä on ongelmatapauksia ihan omasta takaa. Lisää ei tarvita.
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 442
 • Liked: 8909
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1355 : 10.07.2019, 13:38:30 »
EU on ehkä kieltänyt Suomea ottamasta takaisin näitä äärimuslimeja. Suomen hallitus on ollut kumman haluton rahtaamaan heitä tänne, vaikka Irakista toivotettiin tervetulleeksi 2015 kaikki, terroristit mukaan lukien. Ja edelleenkin Suomi toivottaa tervetulleeksi kaikki terroristit, jotka tulevat EU-alueelle laittomasti ja väittävät hakevansa turvapaikkaa.

Tämä muistuttaa sitä tilannetta syksyllä 2015, kun Venäjän kautta tulevat laittomat siirtolaiset olivat "hybridihyökkäys". Tässä on nyt samanlainen looginen kuperkeikka.

Pölhökustaa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 321
 • Liked: 4950
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1356 : 10.07.2019, 14:05:58 »
Kuuntelin tuon Scheinin haastattelun radiosta. On mielestäni karhunpalvelus Ylen kuuntelijoille, että näin kapea-alaisesti ja mustavalkoisesti ajatteleva ihminen on ainoana haastateltavana tällaisessa asiassa, eli edustaisi ikäänkuin asiantuntijuutta, vaikka Scheinin tunnetustikin edustaa pikemminkin ideologiaa ja mielipidettä.

Mainitsemani kapea-alaisuus ja mustavalkoisuus ilmenee Scheinin haastattelussaan esittämissä näkymyksissä mielestäni siten, että

- Isis-vaimoilla on ensisijaisesti ja oikeastaan vain oikeuksia
- Suomella ja "kansalaisuusvaltioilla" on ensisijaisesti ja oikeastaan vain oikeusvaltioperiaatteen mukaisia velvollisuuksia

ja puolustaa (juridisesti) näitä henkilöitä sillä, että Isis-vaimojen mennessä kalifaattiinsa, ei Suomessa vielä ollut säädetty lakia joka kriminalisoisi terroristisessa tarkoituksessa tehdyn matkailun.

Ehkä hänellä on tuossa lakiteknisesti paikkansapitäviä yksityiskohtia?

Hän toki erikseen totesi - ehkä ns. läpällä -  ettei Suomen ole syytä tehdä sotilaallista interventiota pelastaakseen kansalaisensa tuolta (!), mutta että kaikki muu diplomation saralla olisi tehtävä näiden kansalaisten pelastamiseksi, eikä heitä saisi jättää tuomittaviksi rikospaikalle.

En ole perustuslakiasiantuntija, joten en osaa ottaa kantaa siihen miten Suomen kuuluisi lakien ja pykälien suhteen toimia, mutta kyllä minulla ja Scheininilla on ihan selkeitä ja perusteltuja näkemyserojakin:

- hän kutsuu Isis-vaimoja ja näiden lapsia "uhreiksi" ja katastrofin keskellä eläviksi Suomen kansalaisiksi,
- minä taas näen Isis-vaimot pikemminkin sellaisina kuin lukuisat silminnäkijälausunnot sekä omat TV-haastattelunsa antavat ymmärtää: Kylmä- ja kovasydämisinä mitään katumattomina orjuuttajina ja kansanmurhien mahdollistajina, jotka eivät koe Suomea kotimaakseen, ja joiden eteen ei tule tehdä mitään.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 679
 • Liked: 19977
 • antikomintern
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1357 : 11.07.2019, 23:40:01 »
Saksa rummuttaa tahtia ja sen perässä on sitten muiden helppo marssia jyrkänteen reunan yli. Shariavaimot ja Isis-kakarat noudettava kotiin "kalifaatista", määräsi oikeus.

Onneksi Suomen hallitus huolehtii kansallisesta turvallisuudesta, eikä anna ulkoparlamentaaristen jihadomaanisten painostusjärjestöjen sanella politiikkaansa ja mediakin tuntee vastuunsa...

https://yle.fi/uutiset/3-10874322
Lainaus käyttäjältä: Yle
Tuomioistuin: Saksan on haettava epäillyn Isis-taistelijan lapset ja vaimo kotimaahan Syyriasta – perusteena valtion suojeluvelvollisuus (11.7.2019)

Saksan ulkoministeriö olisi ollut valmis auttamaan 2-, 7- ja 8-vuotiaat lapset kotiin. Oikeus linjasi kuitenkin, että ulkoministeriön on autettava myös vaimoa.

Saksassa berliiniläinen tuomioistuin on linjannut, että Saksan on haettava epäillyn Isis-taistelijan saksalainen vaimo ja kolme lasta takaisin kotimaahan al-Holin leiriltä.

(...)

Lehden mukaan tämä oli ensimmäinen kerta, kun saksalainen tuomioistuin linjasi Saksan olevan velvoitettu hakemaan epäiltyjen Isis-taistelijan omaiset takaisin kotimaahan.

Päätöstä voidaan pitää ennakkotapauksena.


Isis-taistelijaksi epäillyn miehen omaiset olivat haastaneet Saksan ulkoministeriön oikeuteen, kun se kieltäytyi auttamaan al-Holin leirillä jumissa olevia omaisia.

Saksan ulkoministeriö olisi ollut valmis auttamaan 2-, 7- ja 8-vuotiaat lapset kotiin. Oikeus linjasi kuitenkin, että ulkoministeriön on autettava myös vaimoa.

Monen muun länsimaan tavoin Saksa on huolissaan siitä, että Isisin alueelle matkustaneet naiset ovat kotimaahan palatessaan turvallisuusuhka.

Saksan ulkoministeriö tutkii nyt nyt päätöstä ja saattaa valittaa korkeampaan oikeusasteeseen. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

(...)
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 884
 • Liked: 10966
 • The Escape Velocity
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1358 : 11.07.2019, 23:57:22 »
Lainaus
Tuomioistuin: Saksan on haettava epäillyn Isis-taistelijan lapset ja vaimo kotimaahan Syyriasta – perusteena valtion suojeluvelvollisuus

Orwelliaanista inversioajattelua: Isisväkeä on suojeltava, mutta ei saksalaisia isisväeltä, vaikka Saksa on olemassa ainoastaan suojellakseen saksalaisia. Miksi valtion suojeluvelvollisuus ei koske saksalaisia, vaan terroristeja?

Elämme täysin nyrjähtäneitä ja mielisairaita aikoja. Miksi annamme tämän tapahtua?

Laitetaan stoppi tälle pahuudelle ja äänestetään Suomessa Persut hallitukseen 51% kannatuksella ensi vaaleissa!
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 123
 • Liked: 4931
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1359 : 12.07.2019, 00:09:54 »
^^
Onpas absurdi päätös sikäläiseltä oikeusistuimelta. Miten "suojeluvelvollisuus" pätee niihin, jotka ovat vankeina ulkomailla.

 Toisekseen, velvoittaako Saksan perustuslain "suojeluvelvollisuus" kyyditsemään kansalaiset takaisin maahan kaikissa tilanteissa, matkavakuutukset olisivat silloin turhia.

Toivottavasti ylempi oikeusistuin kumoaa tämän päätöksen.
« Viimeksi muokattu: 12.07.2019, 00:13:54 kirjoittanut kivimies »

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 167
 • Liked: 1045
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1360 : 12.07.2019, 00:16:54 »

- hän kutsuu Isis-vaimoja ja näiden lapsia "uhreiksi" ja katastrofin keskellä eläviksi Suomen kansalaisiksi,


Jos Scheinin kaltaiset päästetään päättämään uhreista en tiedä mutta paljoa muita kuin katastrofin keskellä asuvia Suomen kansalaisia ei olisi jäljellä, tuskin yhtäkään Suomen rajojen sisällä.

Tuomionenkeli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 211
 • Liked: 1009
 • 'Till things are brighter, I'm the Man In Black
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1361 : 12.07.2019, 00:32:19 »
Lainaus
Tuomioistuin: Saksan on haettava epäillyn Isis-taistelijan lapset ja vaimo kotimaahan Syyriasta – perusteena valtion suojeluvelvollisuus

Orwelliaanista inversioajattelua: Isisväkeä on suojeltava, mutta ei saksalaisia isisväeltä, vaikka Saksa on olemassa ainoastaan suojellakseen saksalaisia. Miksi valtion suojeluvelvollisuus ei koske saksalaisia, vaan terroristeja?

Elämme täysin nyrjähtäneitä ja mielisairaita aikoja. Miksi annamme tämän tapahtua?

Laitetaan stoppi tälle pahuudelle ja äänestetään Suomessa Persut hallitukseen 51% kannatuksella ensi vaaleissa!
Ketäs se arvostettu pääministerimme Rinne tuossa keskiviikkona 10.07.2019 kävikään tapaamassa Saksassa?

Mikähän on mahtanut olla keskustelujen agenda ?

Isis kullannuppujen nouto Suomeen ei ilmeisesti etene "eliitin" toivomassa aikataulussa ja nyt käytiin käskynjaolla.
Kohta etenee.
« Viimeksi muokattu: 14.07.2019, 09:13:57 kirjoittanut Tuomionenkeli »
Be careful who you trust; Even the Devil was once an Angel.

Hoppborg, Dialog, Vädjande Brev och Käpphäst/ Pomppulinnaa, Dialogia, Vetoomuskirjettä ja Keppihevosia.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 837
 • Liked: 3672
 • junior koodari
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1362 : 12.07.2019, 01:37:09 »
Scheinin puhuu ihan puutaheinää.

Kyllä Supolla on käytössään keinovalikoima, jolla näitäkin ihmisiä pystytään tarkkailemaan ja seuraamaan, jos heidät tuodaan Suomeen. Se on ammattilaisten työtä seurata mahdollisia riskihenkilöitä, ja huolehtia siitä, että riskit eivät aktualisoidu.

Toisaalta on Suojelupoliisin velvollisuus esittää näkemyksensä poliittisten valintojen riskeistä.

Suomen toistaiseksi ainoa terrori-iskukaan ei johtunut Suojelupoliisin epäonnistumisesta riskien aktualisoitumisen estämisessä vaan se oli suora seuraus Suomen maahanmuuttopolitiikan valinnoista.

Lainaus
Vastaavia lausumia voisi antaa monista tilanteista, jossa ihmiset tulevat Suomeen kovien kohtaloiden jälkeen, tai ovat jopa Suomessa kokeneet kovia kohtaloita. Ei suojelupoliisi ole lähtenyt tällaisia ennakolta leimaamaan ilman yksilöllistä työtä. Tehkööt työnsä ja antakoon tässä asiassa poliitikkojen päättää, sanoo Scheinin.

Suojelupoliisin työtä on nimenomaan myös arvioida riskejä päätöksenteon pohjaksi. Supo on joskus aiemmin tuonut esille Suomen turvapaikkamaahanmuuton riskejä, jotka ovat sittemmin aktualisoituneet muun muassa murhiksi, raiskauksiksi ja terrori-iskuksi. Tämä on ollut seurausta poliitikkojen virheellisistä päätöksistä.

Pitkään mietin,että kommentoinko. kommentoin; Schein ilmeisesti luulee, että supolla on jonkinlainen Marvelin sarjakuviin viittaava ihme nelikko jonka voi laittaa seuraamaan mahdollisesti Suomeen saapuvia isis rouvia tarkkailu 24/7/365.

Professorin märän päiväunen pilaan seuraavalla väitteellä; Jos supo seuraa yhdentoista Suomeen tuotetun isis naisen ja heidän jälkikasvun tekemisiä esim. vuoden ajan, niin supo ei sitten muuta ehdi tekemään, tosin tiettyjen kanavien kautta on mahdollista pyytää seuraamiseen virka-apua krp:ltä, tai paikallisilta.

En ymmärrä, miksi isis rouvien mahdollisia tekemisiä ei voida käsitellä siellä missä oletetut teot ovat tapahtuneet.

On aivan selvää,että kalifaattiin lähteneet naiset tiesivät mitä isis-järjestöön kuuluminen vaatii, jos naiset tuodaan Suomeen, niin epäilen ettei yksikään tule myöntämään mitään ko. järjestön tekemisistä, vaikka todistajiksi tuotaisiin kaikki hengissä olevat julmuuksien silminnäkijät.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 161
 • Liked: 33145
 • Roiskaisuja & paskeita
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1363 : 12.07.2019, 01:54:57 »
Jospa tässä tavoitellaan jonkinlaista Bazaramba II -casea, joka aikoinaan tuotti mahtavat miljoonatuotot 'lain'oppineille, potenssiin kaksi?   ???

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 837
 • Liked: 3672
 • junior koodari
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1364 : 12.07.2019, 02:25:57 »
Jospa tässä tavoitellaan jonkinlaista Bazaramba II -casea, joka aikoinaan tuotti mahtavat miljoonatuotot 'lain'oppineille, potenssiin kaksi?   ???

Suomessa on nykyään kummallinen viritys, suhteessa oikeuslaitokseen, jos ihmisellä on esim. palkkatuloja niin oikeusavustajan saaminen oikeudenkäyntiin on mahdotonta, mutta jos isis-vaimot+jälkikasvut joutuvat jossain vaiheessa oikeudenistuntoon Suomessa, niin jokainen lakitoimisto viittaa kädet ojossa..minä, minä koska mahdollisen oikeudenkäynnin kulut maksetaan siitä kuuluisasta yhteisestä potista.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 368
 • Liked: 64819
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1365 : 12.07.2019, 11:09:05 »
Schein ilmeisesti luulee, että supolla on jonkinlainen Marvelin sarjakuviin viittaava ihme nelikko jonka voi laittaa seuraamaan mahdollisesti Suomeen saapuvia isis rouvia tarkkailu 24/7/365.

Ei oikeasti luule. Kunhan yrittää kömpelösti vaientaa itselleen kiusalliset äänet ja vierittää vastuuta sinne, minne se ei kuulu.

Samanlainen reaktio samoilta tahoilta nähtiin, kun Supon päällikkö Ilkka Salmi ja Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jorma Vuorio varoittivat kymmenen vuotta sitten hyvin hienovaraisin sanakääntein turvapaikkamaahanmuuton ja perheenyhdistämisten johtavan pahimmillaan radikaali-islamistien terrori-iskuihin. Amnestyn Frank Johansson oli tuolloin ensimmäisenä kiistämässä riskit ja kieltämässä uhista ja ongelmista keskustelun "uhkakuvien lietsomisena".
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 410
 • Liked: 3797
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1366 : 12.07.2019, 14:39:52 »
Kuulemani perusteella Scheininin lähtökohta oli, että naiset Suomesta lähtiessään olivat "normaaleja". Vasta reissun kokemukset sekoittivat pääkopan niin, että tarkkailu ja seuraaminen päälle Suomen kamaralla.

PS
Oikeuslaitoksessamme saattaa olla tuomareita, joiden mahdollisen päätöksen perusteena on Scheininin kaltainen ajattelutapa. 

Impivaaran tiikeri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 397
 • Liked: 3101
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1367 : 12.07.2019, 15:34:02 »
Pääministeri Rinne on tänään tavannut leirillä olevien suomalaisnaisten ja heidän lastensa lähipiiriä. Tärkeässä tapaamisessa oli mukana myös kolme muuta ministeriä ...

Montaa päivää ei siis enää mene siihen kun isis-nartut kersoineen noudetaan.

Lainaus
Pääministeri Rinne tapasi al-Holin leirillä olevien läheisiä

Läsnä olivat erityisesti lasten tilanteen selvittämisen vuoksi keskeiset ministerit.

– Kuuntelin al-Holin leirillä olevien lähipiirin kuvauksia heidän läheistensä tilanteesta. Kerroin heille, että Suomen valtio on tehnyt tiiviisti työtä, jotta tilanteeseen löytyisi ratkaisu, totesi pääministeri Rinne tapaamisen jälkeen.

https://yle.fi/uutiset/3-10875528


« Viimeksi muokattu: 12.07.2019, 16:10:52 kirjoittanut Impivaaran tiikeri »

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 725
 • Liked: 5759
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1368 : 12.07.2019, 15:43:55 »
Siinäpähän saavat shampanjakommunistit sitten ihan oikeita natseja maahan. Vaan eivätpä uskalla enää krapulassa kauhistella.
"Onko paavi kristitty?" "Ei."

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 744
 • Liked: 5128
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1369 : 12.07.2019, 16:16:50 »
On se todella hienoa että pääministeri (+ kolme muuta) tapaa TERRORISTIEN lähipiiriä.

Ihan helv..tin absurdia.

Pääministerin luulisi tapailevan ihan muunlaisia ihmisiä - varsinkin demarin pitäisi vaikka ihan käydä katsomassa vanhuksia tai duunareita joilla menee huonosti - mutta ei kun pitää nuoleskella ISIS raakalaisten perheenjäseniä. Tai sitten laittaa kotimaan taloutta kuntoon mutta KAIKKEA muuta kuin viettää sekuntiakaan noiden kalifaattijengien asialla.

Sen lisäksi aina mainostetaan että suomalaisten jne... mutta kun siellä on somaleita ym. lähi-idän läpsyjä jotka voisi ihan oikeasti jättää sinne. Ei mitään asiaa kuluttaa veronmaksajien rahoja heidän eteen.Siis oikeasti, veronmaksajien rahoilla tuetaan jihadisteja ja vielä ulkomaalaisia sellaisia. Tällainen on Suomi vuonna 2019. Ei olis uskonut mutta kai se pakko on.


edit: lisätty ministerien tuholaisten määrää

edit: ne tuholaiset

Pääministeri Antti Rinne (sd) tapasi perjantaina Syyrian al-Holin leirillä olevien suomalaisten naisten ja lasten lähipiiriä. Mukana pääministerin koolle kutsumassa tapaamisessa olivat myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr), sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd).
« Viimeksi muokattu: 12.07.2019, 18:17:38 kirjoittanut migri »
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 410
 • Liked: 3797
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1370 : 12.07.2019, 16:21:52 »
Jos oikein muistan, niin Matti Vanhanen pääministerinä tapasi virkahuoneessaan eqyptiläis-/venälaismummon ja/tai heidän omisiaan.

Eipä aika ole kortilla, kun prioriteetit ovat kohdallaan.

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 744
 • Liked: 5128
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1371 : 12.07.2019, 16:28:49 »
Jos oikein muistan, niin Matti Vanhanen pääministerinä tapasi virkahuoneessaan eqyptiläis-/venälaismummon ja/tai heidän omisiaan.

Eipä aika ole kortilla, kun prioriteetit ovat kohdallaan.
Mitäpä ei suomalainen selkärangaton poliitikko jättäisi tekemättä muutaman äänen eteen. Tämä on se "demokratian" varjopuoli kun kaikkea luvataan ja tehdään että saadaan ääniä. Siinä kokkaristakin tulee kommunisti kun muistelee heidän sloganeitaan jne..

Tähän pitää todeta että Jussi, Laura ja esim. Riikka tekevät mitä sanovat seisoen asioiden takana joita ajavat.

Niin, ja Trump, joka ei kumartele lobbaajille. Saa kaikki vanhat politrukit, median ym. nätisti sekaisin kun tekee mitä on äänestäjilleen luvannut eikä kumartele.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Impivaaran tiikeri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 397
 • Liked: 3101
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1372 : 12.07.2019, 17:13:59 »
Hollanti eristää yli 9-vuotiaat, Suomessa varmaankin laitetaan tavallisiin kouluihin, jotta he "kotoutuisivat mahdollisimman nopeasti".

Lainaus
Hollanti eristää palaavat Isis-leirin lapset radikalisoitumistarkkailuun – Turvallisuuspalvelu: yli 9-vuotiaita ehkä koulutettu taisteluun

Hollanti aikoo tarkkailla Syyriasta palaavien Isis-järjestön jäsenten lapsia erityisessä keskuksessa. Eristetyssä keskuksessa viranomaiset seuraavat yli 9-vuotiaita lapsia ympäri vuorokauden selvittääkseen ovatko nämä radikalisoituneet terroristijärjestö Isisin alueella oleskellessaan, uutisoi Algemeen Dagblad -lehti.

https://yle.fi/uutiset/3-10875822


Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 589
 • Liked: 35799
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1373 : 12.07.2019, 17:16:43 »
On se todella hienoa että pääministeri (+ kolme muuta) tapaa TERRORISTIEN lähipiiriä.

Jossain vaiheessa länsimaat julistivat ylpeästi, että terroristien kanssa ei neuvotella. Kovin on kauas länsimaat ajatuneet länsimaista.
Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
- Gorbachev

Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
- Ignazio Silone

Poliittinen korrektius on fasismia, joka teeskentelee hyvää käytöstä.
- George Carlin

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 368
 • Liked: 64819
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1374 : 12.07.2019, 17:30:54 »
Jos oikein muistan, niin Matti Vanhanen pääministerinä tapasi virkahuoneessaan eqyptiläis-/venälaismummon ja/tai heidän omisiaan.

Pääministeri Vanhanen tapasi Korkeimman hallinto-oikeuden vahvistaman karkotuspäätöksen jälkeen omaisia ja lupasi heille parissa kuukaudessa pikalain, joka mahdollistaisi mummojen laillisen Suomeen jäämisen. Tulevaan lakimuutokseen vedoten poliisiylijohtaja Paatero keskeytti mummojen käännyttämisen. Lakia ei koskaan muutettu.

http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2010/05/275-mummojen-kaannytyslain.html

Lainaus
Eipä aika ole kortilla, kun prioriteetit ovat kohdallaan.

Sama meininki, mutta Rinne on silminnähden varovaisempi. Eiköhän sieltä jotain ole tulossa ennen lomien loppua, kun iso koneisto jo tekemässä valmisteluja.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 161
 • Liked: 33145
 • Roiskaisuja & paskeita
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1375 : 12.07.2019, 17:40:13 »
Olihan se alusta asti selvää, että sieltä ne tuodaan joka iikka punaista mattoa pitkin Hölmölään. Nyt yrittävät vaan naamioida touhun jonkin lain kaapuun, jotta ei sataisi liikaa Persujen laariin. Mutta sataa se; kepu ja sdp menettävät kallupeissa yhden prosenttiyksikön kumpikin PS:lle.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 811
 • Liked: 9951
 • Anyone?
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1376 : 12.07.2019, 17:47:04 »
Entä jos leirin pystyttäjät ei päästä Isis-Sannoja kotiin?  :'( Rinne lähettää kommandojoukot hakemaan?

Pitäisi vetää koomakänni pitkästä aikaa, että saisi olla järjellisessä todellisuudessa edes tovin.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 725
 • Liked: 5759
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1377 : 12.07.2019, 17:54:04 »
Mites se vallan kolmijako taas menikään?
"Onko paavi kristitty?" "Ei."

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 742
 • Liked: 9441
 • Puhekin on teko
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1378 : 12.07.2019, 18:22:58 »
Hollanti eristää yli 9-vuotiaat, Suomessa varmaankin laitetaan tavallisiin kouluihin, jotta he "kotoutuisivat mahdollisimman nopeasti".

Lainaus
Hollanti eristää palaavat Isis-leirin lapset radikalisoitumistarkkailuun – Turvallisuuspalvelu: yli 9-vuotiaita ehkä koulutettu taisteluun

Hollanti aikoo tarkkailla Syyriasta palaavien Isis-järjestön jäsenten lapsia erityisessä keskuksessa. Eristetyssä keskuksessa viranomaiset seuraavat yli 9-vuotiaita lapsia ympäri vuorokauden selvittääkseen ovatko nämä radikalisoituneet terroristijärjestö Isisin alueella oleskellessaan, uutisoi Algemeen Dagblad -lehti.

https://yle.fi/uutiset/3-10875822

Suomessa poliitikot eristävät lapset satojen salafistien opetettavaksi.

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 167
 • Liked: 1045
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1379 : 12.07.2019, 18:32:26 »
Kuten sanottu jihadistit pitää saada Suomeen, jotta vihervasemmistokin saa maahan sotaveteraaneja, joita he vilpittömästi arvostavat...

Tagit: paluu