UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)  (Luettu 502498 kertaa)

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 407
 • Liked: 13270
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1560 : 04.09.2019, 14:34:36 »
Lainaus käyttäjältä:  Rinteen Ana mokuttaa täysillä
Meille ei ole löytynyt varmuutta, jonka perusteella voisi tällä hetkellä sanoa, että on turvallista yrittää tuoda ihmisiä pois sieltä siksi, että kurdihallinto ei ole normaali viranomaishallinto.

Kertoo Rinteen ja koko hallituksen prioriteeteista aika paljon tämä lausahdus. Ongelma on siis kurdihallinto, jonka toiminta jollain tapaa vaarantaa jihadistien turvallisen kotiinpaluun.

Nyt on minusta Hommalla prioriteetit hakusessa, jos tuo lausahdus on surempi ongelma. Minulla on oleellista, että nuo pysyisivät Syyriassa ja tähän tavoitteeseen verrattuna sitten lähes sama vaikka perusteeksi esitettäisiin  epäsuotuisat tähtimerkit. Peruslähtökohta on kuitenkin se, että perussuomalaiset on oppositiossa ja hallituksessa vihreät ja muut valtavirtapuolueet. Siheen nähden olen ainakin lievästi ilahtunut, että sieltä ei ainakaan vielä ketään ole tänne "kotiutettu", eikä esitetty peruste paljoa haittaa, ei edes siinä tapauksessa että se tuntuisi vähermmän ilmeisesltä tekosyyltä tai viikunanlehdeltä jonka taakse piiloutua "mutta ihmisoikeudet!"-argumentilta suojaan.

No, ihan miten vaan. Minusta tuo lausahdus kertoo nimenomaan karua kieltään hallituksen tavoitteista ja tahtotilasta: ovat tekemässä kaikkensa, jotta terrroristit saataisiin kotiutettua, ja tuossa lausahduksessa valitellaan juurikin sitä, että siinä ei ole vielä, kovasta yrityksestä huolimatta, onnistuttu. Huomaa siis: VIELÄ.

Minä en ainakaan näe tuota niin päin, että "noh onneksi kurdien hallinto pitää huolen siitä, etteivät nuo islamistiterot ikinä pääse Suomeen". Vaan nimenomaan päin vastoin: "Voi voi kun se kurdien hallinto nyt estää SUOMALAISTEN turvallisen kotiinpaluun."
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 005
 • Liked: 7955
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1561 : 05.09.2019, 21:46:00 »
Oliko se nyt niin että jos äiti on Suomen kansalainen niin lapsetkin ovat automaattisesti? Tämäkin (aika seksistinen muuten?? ???) pykälä pitäisi poistaa, nykymaailmassa lentomatkailu ja muutto toiselle puolelle maailmaa ovat mahdollisia, joten ainoa side mikä tällaisen äidin lapsella on Suomeen on tämä juridinen side, jota kukaan ei ole erikseen pyytänyt. Isis-lapsistakin osalla on varmasti äidinkieli arabia tai muu maahanmuuttajakieli, eli äidinkin side Suomeen on aika hatara, ja sitten on muutettu pois Suomesta ja lapsi syntynyt siellä jossain.

Kansalaisuuden antaminen tällaiselle lapselle on turhaa, maalle haitallista, ja teoriassa se lapsikaan ei välttämättä pidä siitä että jotain "henkistä sidettä" vieraaseen paikkaan tyrkytetään ilman lupaa. (Jos joku paljastaisi että minulla onkin Suomen ja Ruotsin kaksoiskansalaisuus, voi olla, että tuntisin oloni jollakin tavalla vähän epämukavaksi.)
« Viimeksi muokattu: 05.09.2019, 21:47:42 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

newspeak

 • Vieras
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1562 : 06.09.2019, 04:12:19 »
Lainaus
Naiset murhasivat 14-vuotiaan tytön al-Holin leirillä

Epäilty nainen kertoi tytön kuoleman olleen onnettomuus, uutisoi Washington Post.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2b7ebc63-1fdd-4819-8572-fc91d0e80d96

Washington Postin mukaan tyttö oli ehdottanut niqabista luopumista.

Luonnollinen ratkaisu olisi tuomita naiset terroristeina ja sotarikollisina. Rangaistuksen kaikki osannevat arvatakin.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 919
 • Liked: 10337
 • Anyone?
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1563 : 06.09.2019, 09:37:31 »
^Eipä kauaa nokka tuhissut, kun ko.uutista käytetään keppihevosena.
Lainaus
Vielä kesäkuussa Rinteen (sd) hallitus lupasi pian päättää, mitä Itä-Syyriassa al-Holin internointileirillä eläville Suomen kansalaisille tehdään.

Kesä on ohi, ja nyt näyttää siltä, että hallitus on käytännössä unohtanut leirillä olevat lapset ja naiset oman onnensa nojaan, sillä esimerkiksi pääministeri Antti Rinne on viimeisimmissä kommenteissaan todennut lähinnä vain sen, että kurdien hallinnoiman leirin viranomaisille on viestitty, että Suomen kansalaiset voivat perustuslain mukaan palata Suomeen.
...
Leiriltä ei kuitenkaan ole helppo lähteä, vaikka henkilö todettaisiin syyttömäksi, muun muassa siksi, että Isisin kalifaatti vaati sinne aikanaan saapuneita luopumaan Suomen passista. Lasten on luonnollisesti täysin mahdotonta päästä omin toimin leiriltä pois.

Nykytilanne on kestämätön ennen kaikkea vanhempiensa mahdollisiin tekoihin syyttömien lasten kannalta.

The Washington Postin (3.9.) mukaan al-Holin leiriä hallitsee väkivallalla ja pelolla joukko tiukkaa Isis-ideologiaa kannattavia naisia, jotka ovat murhanneet ja pahoinpidelleet muita naisia ja lapsia.
https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/b9340628-6c28-414c-a90a-059dcdefc80e

"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 258
 • Liked: 1089
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1564 : 06.09.2019, 16:35:32 »
Oliko se nyt niin että jos äiti on Suomen kansalainen niin lapsetkin ovat automaattisesti?

Isäkin kelpaa mutta isyys pitää kaiketi todistaa....  Mutta eivät kaiketi ole, toki saavat kansalaisuuden automaattisesti, kun kävelevät lähtystöön syntymätodistuksen ja muiden tarvittavien proopuskoiden kanssa... Kalifaatissa syntyneet lapset luultavasti eivät ole Suomen kansalaisia, Suomen valtiolla ei ole heistä ole mitään tietoa.
« Viimeksi muokattu: 06.09.2019, 18:43:04 kirjoittanut Oho »

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 205
 • Liked: 23351
 • antikomintern
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1565 : 08.09.2019, 02:54:44 »
Suomalaisnaiskytkennän vuoksi laitan jutun taas tähän ketjuun. Pitkä juttu (maksumuurin takana), jossa käsitellään asioita suht' laajasti.  Esim. Anjem Choudarysta on pitkä kappale. Ohessa vain pieni osa lainauksessa.

Koko jutun loppuosa käytetään sen valitteluun, että Isis-joukkomurhaajat, sotarikolliset ja terroristit voivat saada Irakissa ja Syyriassa kuolemantuomion rikoksistaa, joten voivoivoi, eihän se nyt vain käy, sanovat poliitikot, huutavat painostusjärjestöt ja ulvovat toimittelijat, ja tanssivat siten tämän sunnimuslimien terroristijärjestön lukemattomien uhrien hautojen päällä.


https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006231647.html (maksumuuri)
Lainaus
Suomalaisen Isis-naisen vangittu ex-mies saattaa olla ”tietojen kultakaivos” jihadistijärjestön sisäpiiristä (8.9.2019)

Kurdien pidättämän Nero Saraivan vaiheet kytkeytyvät eurooppalaisen jihadistiverkoston kovimpaan ytimeen.

Syyriassa pidätetty Isis-järjestön sisäpiiriläinen ja suomalaisen Isis-naisen entinen aviomies Nero Saraiva saattaa olla ”tietojen kultakaivos” länsimaisille tiedustelupalveluille, kertoo Britannian turvallisuuspalvelun lähde brittilehti The Sunday Timesille.

Britanniassa pitkään asunut, taustoiltaan angolalais-portugalilainen Saraiva pidätettiin Pohjois-Syyriassa tämän vuoden alkupuolella. The Sunday Times uutisoi Saraivan pidätyksestä sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat ja portugalilainen Sábado-lehti olivat tehneet yhteisselvityksen Saraivan vaiheista.

Lue HS:n viime sunnuntaina ilmestynyt juttu "Isis-vaimo ja sen mies" [31.8.2019] tästä linkistä.

(...)

Saraivaa pidetään Isisin sisäpiirin yhtenä avainhenkilönä, koska hän ehti toimia Syyrian jihadistipiireissä aktiivisesti ainakin seitsemän vuoden ajan.

(...)

Saraivan uskotaan toimineen ainakin Isisin värvääjänä, propagandistina ja rahoituksen järjestäjänä, kirjoittaa portugalilainen toimittaja Hugo Franco vuosi sitten ilmestyneessä, portugalilaisia jihadisteja käsittelevässä artikkelissa. Saraivan toiminta kytkeytyy eurooppalaisen jihadistiverkoston kovimpaan ytimeen.

Saraiva liikkui samoissa piireissä myös joidenkin suomalaisten vierastaistelijoiden kanssa, jotka matkustivat Syyriaan 2012–2013. Saraiva kuului samoihin taistelijaryhmiin ja nousi myöhemmin myös sellaisen johtoon. Tuossa vaiheessa ne eivät vielä virallisesti kuuluneet Isis-järjestöön, joka oli vasta pikkuhiljaa levittäytymässä Irakin puolelta Syyriaan.

Vuoden 2012 lopussa tai vuoden 2013 alussa Saraiva meni naimisiin Pohjanmaalta Syyriaan lähteneen kantasuomalaisen naisen kanssa. He saivat seuranneina vuosina kolme lasta.

Myöhemmin Saraivan johtama eurooppalainen jihadistiryhmä liittyi virallisesti Isis-järjestöön. Tiettävästi hän taisteli terroristijärjestön riveissä vangitsemiseensa saakka.

(...)

”Tällä erää islamin viholliset saivat meidät, mutta Allah on luvannut muslimeille lopulta voiton”, suomalaisnainen kommentoi HS:lle Whatsapp-viestissä.

Saraivaa pidetään merkittävänä Isisin sisäpiiriläisenä, sillä hänellä uskotaan olevan yhteyksiä muun muassa länsimaalaisten sieppauksiin ja murhiin sekä Isisin propagandakoneistoon. The Sunday Timesin mukaan Saraiva saattaa esimerkiksi tietää, missä on brittitoimittaja John Cantlie, jonka Isis sieppasi ja pakotti ”hovitoimittajakseen”.

(...)

Nero Saraiva, vaikutusvaltainen eurooppalainen jihadisti ja Pohjanmaalta Syyriaan lähteneen suomalaisnaisen entinen aviomies, makaa siis jalattomana vankeudessa Pohjois-Syyriassa. Hän saattaa olla yksi avainhenkilöistä valottamaan Isisin tekemiä rikoksia Syyriassa ja liikkeen verkostoja Euroopassa, jos hänet saadaan joskus oikeuden eteen.

Myös Saraivan entinen vaimo voi olla merkittävä tietolähde. Näin siitä huolimatta, että HS:n tietojen mukaan hän on kertonut Suomessa olevalle äidilleen, että kalifaatin ”Isis-vaimot” pysyttelivät lähinnä kotona hoitamassa lapsia.

Vain se on varmaa, että Saraivan ja hänen lähipiirinsä vaiheet kiinnostavat turvallisuusviranomaisia kaikkialla Euroopassa – eikä vähiten Suomessa.

(...)

e:typo
« Viimeksi muokattu: 08.09.2019, 16:35:37 kirjoittanut Pullervo »

Ajattara

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 684
 • Liked: 3273
 • Strange Death of Europe
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1566 : 08.09.2019, 10:26:47 »


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006230758.html

Lainaus
Huolestuttava tieto al-Holin leirin Isis-naisista yllätti suomalaistutkijan – ”Aate kalifaatista elää vahvana”

Suomalaisten Isis-naisten haastattelut osoittavat, että osa heistä ei ole luopunut ääri-ideologiastaan, sanoo tutkija Antti Paronen.


(...)

Väkivalta leirissä olevien naisten keskuudessa ei tule yllätyksenä Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti Antti Paroselle. Sen sijaan yllättävää on se, että Isisin ”kafifaatista” tuttu uskonnollisen puhtauden ja arjen valvonta näyttää löytäneensä tiensä myös leirille.

– Näiden juttujen perusteella siitä on tullut systemaattista, ja jotkut näistä naisista ovat organisoituneet uskonnolliseksi poliisiksi, Paronen sanoo.
– Isisin ideologia ja aate tällaisesta kalifaatista elää edelleen varsin vahvana näiden naisten keskuudessa.
 
(...)

Paronen on ollut jo pitkään sitä mieltä, että sekä naisten että lasten palauttamisessa Suomeen on oltava varovainen. Suomalaismedian haastatteluissa esiin tulleen mielipiteet eivät yllätä häntä.

– Viime aikoina olleista haastatteluista on käynyt ilmi, että al-Holin leirillä olevien joukossa on hyvinkin radikalisoituneita henkilöitä, Paronen toteaa.
– Nyt nämä asiat tulevat esille. Kun naiset eivät olekaan pääsemässä pois leiriltä, ainakin joidenkin todellinen kanta alkaa tulla pintaan.

(...)

Myös lasten kanssa on Parosen mukaan syytä toimia tapaus kerrallaan.
– Lähtökohtaisesti on eri asia ottaa takaisin 17-vuotias, ehkä aseellista koulutusta saanut ja indoktrinaatiokoulutuksessa vuosia mukana ollut, kuin vaikka sylivauva.

Loput linkin takaa, mutta tuossa nyt oli ne Parosen pääkohdat. Muu juttu on lähinnä jo julkaistujen haastattelujen ja Al-Holin väkivaltatapausten kertausta.

'Jos näillä ”erikoisjoukoilla” on aseet, voidaan käskeä kotiin.' - suomalainen kansanedustaja 2020

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 444
 • Liked: 6305
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1567 : 08.09.2019, 13:41:59 »
^Eipä kauaa nokka tuhissut, kun ko.uutista käytetään keppihevosena.
Lainaus
Vielä kesäkuussa Rinteen (sd) hallitus lupasi pian päättää, mitä Itä-Syyriassa al-Holin internointileirillä eläville Suomen kansalaisille tehdään.

Kesä on ohi, ja nyt näyttää siltä, että hallitus on käytännössä unohtanut leirillä olevat lapset ja naiset oman onnensa nojaan, sillä esimerkiksi pääministeri Antti Rinne on viimeisimmissä kommenteissaan todennut lähinnä vain sen, että kurdien hallinnoiman leirin viranomaisille on viestitty, että Suomen kansalaiset voivat perustuslain mukaan palata Suomeen. [...]

Nykytilanne on kestämätön ennen kaikkea vanhempiensa mahdollisiin tekoihin syyttömien lasten kannalta.

The Washington Postin (3.9.) mukaan al-Holin leiriä hallitsee väkivallalla ja pelolla joukko tiukkaa Isis-ideologiaa kannattavia naisia, jotka ovat murhanneet ja pahoinpidelleet muita naisia ja lapsia.
https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/b9340628-6c28-414c-a90a-059dcdefc80e

Iltalehti kovistelee ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr), miksei ISIS-jihadistien jälkikasvua haeta Suomeen.

Haavisto vastaa sanoneensa leiriä pitäville viranomaisille, että ISIS-jihadisteilla ja heidän jälkikasvullaan on oikeus palata Suomeen.

Hän sanoo, että mitään hakuoperaatiota ei ole suunnitteilla, mutta asiasta vielä käydään keskustelua leiriä pitävien viranomaisten kanssa.

Haavisto vetoaa Rinteen tavoin siihen, että leiriä ei pidä mikään normaali viranomaishallinto, joten yhteistyön tekeminen on vaikeaa, koska ei ole tietoa siitä, minkä lainsäädännön mukaan toimitaan.

Hän myös vastaa, että näillä "orvoilla" on myös joku aikuinen huolehtimassa heistä, joten heitä ei ole tarpeen välittömästi hakea Suomeen.


https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/835a9a93-1ee4-4841-8a22-2fcdbf7318f6 (8.9.2019)
Lainaus
14-vuotias tyttö murhattiin al-Holin leirillä – ulkoministeri Haavisto: Suomalaiset orpolapset elävät ”perheenomaisissa oloissa”

[...]

Miten kommentoitte asiaa ja onko teille tullut tällaista tietoa, ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr)?

– Tämmöinen on varmaan tällaisissa leiriolosuhteissa totta, että niihin syntyy helposti oma alakulttuuri, ja tämä on saattanut silläkin leirillä syntyä. Olemme hyvin pitkälti kansainvälisten avustusjärjestöjen tietojen ja Suomessa olevien sukulaisten tietojen varassa sikäli, kun näitä tietoja heille tulee. Mutta on ollut huolta väkivallasta ja humanitaarisesta tilanteesta ja tietysti ennen kaikkea lasten tilanteesta siellä, Haavisto sanoo. [...]

Onko tästä menossa jotain valmistelua, autetaanko orpoja lapsia palaamaan Suomeen?


– En voi oikeastaan yksittäisten henkilöiden kohdalla kommentoida, koska he olisivat helposti tunnistettavissa. Meidän tietojemme mukaan nämä orpolapset elävät perheenomaisissa olosuhteissa. Ne ovat tietysti toivottavasti sellaiset olosuhteet, joissa he saavat perustarpeet tyydytettyä ja näiden henkilöiden sukulaiset tietävät, missä lapset ovat.

Haavisto viittaa perheenomaisilla olosuhteilla siihen, että hallituksen käsityksen mukaan kaikki suomalaiset lapset ”elävät jonkun aikuisen ja samanikäisten lasten kanssa” al-Holissa.

Haaviston mukaan Suomi on viestinyt kurdiviranomaisille, että Suomen kansalaisilla on perustuslain mukainen oikeus palata Suomeen.

– Meillä on se lähtökohta, että Suomen kansalaisten pitäisi olla vapaita liikkumaan, jos he eivät ole mistään rikoksista syytettyinä, ja heillä on aina oikeus palata.
[...]

Mutta käytännössä leiriltä on vaikea päästä pois, varsinkin jos on lapsi? Eli onko linja, ettei Suomi ryhdy hakemaan leiriltä orpolapsia?

– Nämä ovat tilanteita, joista käydään keskustelua. Tässä on monta tekijää, paikallinen hallinto ja sukulaiset, kaikki pyritään ottamaan huomioon, Haavisto muotoilee.[...]

Pyrimme käymään jokaisen lapsen tilanteesta keskustelua siitä, mikä on kunkin lapsen paras ja turvallisin vaihtoehto tässä tilanteessa. Tämähän on hyvin poikkeuksellinen tilanne, että joku viranomainen pitää internoituina ihmisiä, jotka eivät ole missään oikeusprosessissa tällä hetkellä.

Ulkoministerin mukaan suomalaisten tilanteen selvittelyssä ongelmana on ”viranomaistahon heikkous”. Al-Holin leiriä pitää yllä tilapäinen kurdihallinto, joten Haaviston mukaan ei ole tiedossa, minkä lainsäädännön mukaan tarkalleen ottaen alueella toimitaan. Tämä vaikeuttaa esimerkiksi virka-apupyynnön tekemistä.


– Siellä ei oikein ole sen tyyppisiä viranomaisia, joiden kanssa normaalisti asioidaan tällaisessa lastensuojelutapauksessa. [...]

Lähtökohta on tietysti, että ihmiset ovat omalla kustannuksellaan palaamassa Suomeen ja palaavat, jos ja kun pääsevät sieltä leiristä lähtemään. Mitään sellaista hakuoperaatiota hallituksella ei ole suunnittelussa eikä edes keskustelussa, vaan lähinnä viestintää sinne kurdiviranomaisille, mikä on Suomen käsitys ja kanta tästä tämänhetkisestä tilanteesta.

Eli orpolapsiakaan ei voida auttaa palaamaan, kun heillä ei välttämättä ole rahaa paluuseen?

– Suomella on konsuliapulainsäädäntö, ja poikkeuksellisissa tilanteissa voidaan apua osoittaa. Nämä ovat sellaisia tilanteita, joissa sukulaisten kanssa käydään keskustelua, mitä alaikäisten kohdalla tehdään. Tällä hetkellä ei ole tällaisesta mitään ratkaisuja. [...]
« Viimeksi muokattu: 08.09.2019, 13:44:22 kirjoittanut kivimies »
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 005
 • Liked: 7955
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1568 : 08.09.2019, 14:42:45 »
Lainaus
14-vuotias tyttö murhattiin al-Holin leirillä – ulkoministeri Haavisto: Suomalaiset orpolapset elävät ”perheenomaisissa oloissa”

Tätä voi nyt tulkita monellakin eri tavalla, yksi tapa on että kommentti on Haaviston vittuilu toimittajille, vihjaa että teinin kuristaminen on tuollapäin normaalia perhe-elämää. Pystyn kuvittelemaan että Jussi Halla-aho antaisi toimittajalle saman kommentin.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Arkipiispa

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 126
 • Liked: 1636
 • Rapefugees not welcome !
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1569 : 08.09.2019, 16:24:41 »
Lainaus

Haaviston mukaan Suomi on viestinyt kurdiviranomaisille, että Suomen kansalaisilla on perustuslain mukainen oikeus palata Suomeen.

– Meillä on se lähtökohta, että Suomen kansalaisten pitäisi olla vapaita liikkumaan, jos he eivät ole mistään rikoksista syytettyinä, ja heillä on aina oikeus palata.
[...]

Ongelmana on vain se, että lähtökohtaisesti jokaista palaajaa pitää epäillä/tutkia mahdollisena ISIS:in jäsenenä/terroristina. Se lienee itsestäänselvyys, kun ovatten siirtyneet kalifaattia tukemaan/siellä asumaan/sitä puolustamaan.
"Kelle täällä pitää maksaa ettei kaikki olis niin paskaa" - Ellinoora/Carrie
Polpo:lle tiedoksi: kirjoitukseni arvionnissa on sovellettava Poen lakia.

neko

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 85
 • Liked: 114
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1570 : 10.09.2019, 13:48:17 »
Tuo että "Minna" ei halua Suomeen, niin on selvästi Ylen tapa viestittää, että muut ISIS-somalit ovat ok porukkaa ja kotoutuvat ihan ok kunhan Suomeen päästään. Vain "Minna" ajattelee niin kuin ajattelee. Ei, ei. Ei mene läpi (toivottavasti).

Ja pahoittelut, että ilmaisen itseäni jo muutaman päivän vanhaan asiaan, ehdin vasta nyt lukea ketjua.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 919
 • Liked: 10337
 • Anyone?
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1571 : 23.09.2019, 18:05:03 »
YLEltä uusi itkujuttu tulossa ISIS-jihadistien tuomiseksi Suomeen YLE TV 1:ltä kello 21:00:

A-studio ohjelmatiedot | Iltapulu.fi
https://www.iltapulu.fi/tv/A-studio

Lainaus
13-vuotias suomalaistyttö kertoo elämästään al-Holin leirillä - naimisiin pääsee, mutta kouluun ei. Miksi Suomi pitkittää päätöstään lasten kohtalosta? Juontajana Katri Makkonen #yleastudio
Tuodaanko tuon kolmetoistavuotiaan aviomies myös hölmölään? Ei perhettä saa hajoittaa.

Hieman on ylen puhti ollut poissa aiheesta viime aikoina, liekö viimeisiä voimainkoitoksia?
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

neko

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 85
 • Liked: 114
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1572 : 23.09.2019, 18:12:55 »
Yle se vaan jaksaa. :facepalm: Taas Antti Kuronen ääni väristen antaa kuukausittaisen ISIS-somalit -tiedotteen.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 446
 • Liked: 5486
 • junior koodari
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1573 : 23.09.2019, 20:58:33 »
Kuvasta on vaikea päätellä onko hupun alla Minna;(nimi muutettu)ja Hassan (nimi muutettu) vai ovatko molemmat kuvassa olijat Muhameddeja (nimi muutettu).

Lämmintä itkua sisältävä Kurosen raportti..;https://yle.fi/uutiset/3-10984963

"Nyt Sumeya myötäilee Minnaa ja toivoo pääseväänsä jonnekin muualle.

Jos te ette halua palata Suomeen, niin mitä toivotte, että tapahtuisi?

“Well, toivomme, että Allah auttaa meidät täältä jotenkin ulos, inshallah. Koraanissa lukee, että se joka pelkää Allahia, Allah päästää sille tien ulos. Joten meidän on vain pelättävä, ja uskottava siihen, että se tulee, päästää meidät ulos… Ei ole mitään muuta.”

Sumeyaa haastatellessa käy selvästi ilmi, että hänen muistikuvansa Suomesta ovat hajanaisia. Traumaattisten kokemusten keskellä lapsen on vaikea arvioida, mitä paluu Suomeen tarkoittaisi. Vielä keväällä Sumeya sanoi haluavansa palata Suomeen".
« Viimeksi muokattu: 23.09.2019, 21:02:52 kirjoittanut simppali »

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 407
 • Liked: 13270
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1574 : 23.09.2019, 21:17:59 »
Ei vttu! "Viattomat" lapsukaiset, jota YLE, Rinteen hallitus ja virkamiehet kiimaisella vimmalla haluavat Suomeen:

Sumeya hokee haastattelussa Allahia, siteeraa kuraania, meni naimisiin jonkun sotaterroristin kanssa (josta kurdit onneksi päästivät ilmat pihalle).  :facepalm:

Kelatkaa oikeasti! Kaikki, siis aivan KAIKKI tuossa kakarassa ja äidissään suorastaan kirkuu fundamentalismia, terrorismia, ongelmia. Virheiden sekopäinen sisäministerikö ottaa vastuun, kun tuo terroristin sikiö puukottaa insallah jonkun kuffari-luokkakaverinsa peruskoulussa? Vai joku sisäministeriön mokukiimainen mappitoukkako kantaa vastuun?  :facepalm:

EDIT: A-studiossa terroristiäpäröiden oikeuksista tuhertamassa Elina Pekkarinen, lapsiasiavaltuutettu. Kannattanee laittaa nimi mieleen.
Mites ELINA suomalaislasten, siis niiden oikeiden suomalaislasten oikeus käydä koulua turvassa isisin lapsiagenteilta?
« Viimeksi muokattu: 23.09.2019, 22:11:25 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

rätkä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 355
 • Liked: 831
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1575 : 23.09.2019, 21:44:19 »
Pidän itsestään selvänä että jokaikinen suomalaiseksi itseään väittävä isis-henkilö tuolta leiriltä tuodaan suomeen ja osan heistä näemme telkkarissa kivoissa tosi-tv ohjelmissa muutaman vuoden päästä. Tätä vastaan emme edes voi taistella nykyhallituksella. Aika moni onnekas voittaa arpajaisissa ja saa jonkun lapsen tuolta oman jälkikasvunsa luokkatoveriksi ja saattaa tulla synttäreillekin vieraana. Kaikki kutsutaan...

Voisimme edes koittaa vaatia että jatkossa yhteiskunta saisi edes estää kansalaisiaan lähtemään tuollaisiin paikkoihin. Jos vaikka lentolipun ostaminen maahan, josta on tullut turviksia tänne, olisi peruste lasten välittömään huostaanottoon. Koskisi myös Somaliaa.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 919
 • Liked: 10337
 • Anyone?
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1576 : 23.09.2019, 21:50:09 »
osan heistä näemme telkkarissa kivoissa tosi-tv ohjelmissa muutaman vuoden päästä.
Jos ei ole jo lähtenyt rakentamaan onnelaansa uudelleen. Kukapa estää, onhan heillä oikeus.
Varmaan kurdit tykkäisi kun juuri huostaan annetut kaapukummitukset rellestää uudelleen hoodeilla.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 919
 • Liked: 10337
 • Anyone?
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1577 : 23.09.2019, 22:32:13 »
Toi Ylen rapsa on kyllä yksi naurupommi, kunnes muistan, etten lue Pahkasikaa.
Lainaus
“Mun äiti sanoi sinulle, ettei se (avioliitto) ole totta. Mun äiti pelkää, että te syytätte häntä, mutta mun äiti ei liity tähän ollenkaan. Mä päätin mennä naimisiin, eikä se ole mitenkään mun äidin päätös.”

“Mä olin kolmetoista kun mä menin naimisiin ja mä olen vieläkin kolmetoista.”

Eli sä olet ihan vastikään mennyt naimisiin?

“Menin naimisiin Baghouzissa. Olin kaksi kuukautta naimisissa, sen jälkeen mun mies ammuttiin. Se oli siinä."
...
”Joo, todella haluan palata. Toivon, että me päästään takaisin normielämään: koulut, työt ja normaali arjen pyöritys Suomessa.”
...
Identiteetti on tärkeä asia teini-ikäisille. Olisi tärkeää löytää Suomesta riittävän luotettavia ihmisiä, joiden kanssa hän voi muovata identiteettiään ja kehittyä, Garoff sanoo.

Hän tarkoittaa esimerkiksi opettajia, sosiaalityöntekijöitä ja sukulaisia.

– Muuten vaarana on syrjäytyminen.
...
13-vuotiaalle koulu on Garoffin mukaan tärkeä myös sosiaalisen kasvun kannalta. Ilman sitä sosiaaliset taidot voivat jäädä puutteellisiksi.

Sopeutumista kouluun voi vaikeuttaa aluksi sekin, ettei Sumeya ole käynyt pitkään aikaan koulua. Taidot eivät siksi ehkä ole samalla tasolla kuin ikätovereilla.
-Se ei ole ratkaisevan vaikea asia, mutta voi olla vaikeaa integroitua tavalliseen kouluun.

https://yle.fi/uutiset/3-10984963?fbclid=IwAR1e8CqffV_lbB7s256ka9hoBCDrZoVZhvmGA67X-MzYk6-YxQthL2S_eHE

Minusta Sumeya on jo löytänyt identiteettinsä. Se on sharia-laki ja niqab-säkki.

Sosiaalisista taidoista turha olla huolissaan. Kyllä sitä heti kavereita löytää, kun julistaa kuolemaa vääräuskoisille ja pukeutuu mustaan säkkiin.

Iltalehti tietää kertoa lisäksi ilmeisen tärkeän yksityiskohdan, minkä Yle jättänyt pois.
Lainaus
Sanna on ollut naimisissa marokkolaisen putkimiehen kanssa.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e8e206bf-172c-407f-b0a9-375250cba01b

« Viimeksi muokattu: 23.09.2019, 22:38:23 kirjoittanut Mr.Reese »
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 851
 • Liked: 42313
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1578 : 24.09.2019, 00:20:38 »
Minusta Sumeya on jo löytänyt identiteettinsä. Se on sharia-laki ja niqab-säkki.

Ja ISIS-leskeys 13-vuotiaana. Voisi olla uusi Suomen ennätys, mikäli Sumeya on Suomen kansalainen.
“Tässä miettii onko mukava olla sitä kansaa, joka on altis luottamaan auktoriteetteihin, halukas mukaan testeihin ja jolla on hyvät sairaushistoriat ja tarkka väestönkirjanpito.”
— Jäsen -I-

“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 593
 • Liked: 11834
 • Puhekin on teko
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1579 : 24.09.2019, 00:32:47 »
Hieman vaikuttaa kuin suurin syy mm. hallituksen empimiseen hakea näitä tahoja Suomeen liittyy siihen, että radikalisoitumista ja terroristi-iskuja pidetään täysin itsestään selvänä, jos he pääsevät takaisin Suomeen. Toisekseen moni taho tuntuu haluavan jäädä ääri-islamistiseen valtioon. Ainoana ongelmana pidetään huonoja leirioloja.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 407
 • Liked: 13270
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1580 : 24.09.2019, 06:53:41 »
Hieman vaikuttaa kuin suurin syy mm. hallituksen empimiseen hakea näitä tahoja Suomeen liittyy siihen, että radikalisoitumista ja terroristi-iskuja pidetään täysin itsestään selvänä, jos he pääsevät takaisin Suomeen. Toisekseen moni taho tuntuu haluavan jäädä ääri-islamistiseen valtioon. Ainoana ongelmana pidetään huonoja leirioloja.

Eiköhän se ainoa ja samalla myös tietenkin suurin syy empimiseen ole PERSUJEN PELKO. Koko Rinteen-Terijoen sosialistihallituksen taaperrus on ollut yhtä tauotonta farssia epäonnistumisesta toiseen -mutta kyllä sielläkin nyt sentään sen verran tajutaan, että terroristien hakeminen Suomeen näkyvästi, olisi syöttö suoraan PS:n lapaan.

Jos ei persuja olisi, niin nuo musuterroristit äpärineen olisi jo aikoja sitten lennätetty yksityiskoneella Hölmölään, ja niille olisi järjestetty asunnot, Kela Goldit, sotaveteraanien edut, leskeneläkkeet, jne.

Kyllä nuo perkeleet vielä Suomen haetaan, se on täysin selvää. Siihen kuluu nyt vaan vähän enemmän empimisaikaa, koska koko operaatio pitää peitellä ja salata. Koska persut.

e:typo
« Viimeksi muokattu: 24.09.2019, 08:24:17 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 282
 • Liked: 9066
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1581 : 24.09.2019, 10:02:14 »
Lainaus
Mä tykkäsin enemmän olla mun perheen kaa sharia-lain alla (nk. islamilaisessa valtiossa) kuin Suomessa. Koska Suomessa aina joku sylkäs mun päälle koulussa tai jotain tällasta, vaikka mulla oli vain tavallinen huivi, ei peittävää niqabia.”

“Mulla oli t-paita, hame ja huivi ja silti ihmiset sylkivät päälleni. Miksi mä haluan mennä johonkin, jossa ihmiset sylkevät mun päälle? Pyh. Mieluummin menen jonnekin, missä ihmiset antavat mulle respect (kunnioitusta), ei sellaseen paikkaan, missä syljetään päälle.”

Hyvä kun asiasta ollaan päästy yhteisymmärrykseen. Suomen toimivaltaan ei monien muiden asioiden ohella kuulu asettaa kapuloita rattaisiin jos  Sumeya ja joku sovultuva islamilainen valtio löytävät toisensa. Eipä ole myöskään meidän ongelmamme, jos sen etsimiseen kuluu aikaa, niin kauan kuin pysyy tuolla.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 005
 • Liked: 7955
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1582 : 24.09.2019, 15:53:41 »
Lainaus
“Mun äiti sanoi sinulle, ettei se (avioliitto) ole totta. Mun äiti pelkää, että te syytätte häntä, mutta mun äiti ei liity tähän ollenkaan. Mä päätin mennä naimisiin, eikä se ole mitenkään mun äidin päätös.”

“Mä olin kolmetoista kun mä menin naimisiin ja mä olen vieläkin kolmetoista.”

Eli sä olet ihan vastikään mennyt naimisiin?

“Menin naimisiin Baghouzissa. Olin kaksi kuukautta naimisissa, sen jälkeen mun mies ammuttiin. Se oli siinä."

Muistetaan nyt, että 13-vuotias on sama kuin ala-asteen kuudesluokkalainen. Olisiko tällainen henkilö, psykologisesti, hyvää seuraa kasvaville pikkulapsille, tytöille ja pojille? ??? En tiedä mitä tytöt tuossa iässä miettivät, mutta itse saman ikäisenä mietin tavallisia pikkupoikien juttuja. Tytöt varmaan miettivät heppajuttuja ja ehkä poikien pussaamista. Sumeyan laittaminen tavalliselle luokalle olisi kaikkien muiden luokkalaisten henkisen kasvun vaarantamista. Muut tytöt miettivät pikkutyttöjen juttuja, ja sitten Sumeya alkaa kertomaan heille avioyöstään, ja siitä millaista seksi aikuisen miehen kanssa on, ja siitä kun ihmisiä tapettiin, ja niin edelleen. Onko tämä riski jonka haluamme ottaa, omien lastemme kanssa?

Lisäys: kertokaas muuten, mielellään entiset pikkutytöt mutta pojatkin voivat, mitä muistatte lapsuutenne henkisestä menosta? Mitä jos kuudennella luokalla olisi tullut uusi oppilas luokalle, Sumeya Syyriasta?
« Viimeksi muokattu: 24.09.2019, 16:00:11 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 282
 • Liked: 9066
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1583 : 24.09.2019, 19:02:31 »
Muistetaan nyt, että 13-vuotias on sama kuin ala-asteen kuudesluokkalainen.

Itseasiassa, olettaen tavanomainen koulun aloittaminen sinä vuonna kun täyttää seitsemän, niin hän olisi seiskalla olettaen, että tämän vuotinen syntymäpäivä on takana, tai kahdeksannella, jos se on vielä edessä.

En minä häntä silti täkäläisiin kouluihin kaipaisi.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 233
 • Liked: 57183
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1584 : 29.09.2019, 06:59:51 »
Tämäkin liittyy osaltaan ketjun aiheeseen, joten törkätääs tänne. Meillä on täällä Suomessa melkoisia aikapommeja vain odottamassa räjähtämistä.

Nauratti muuten melkoisesti, kun tuo äärioikeisto oli ihan pakko saada juttuun mukaan, vaikka jokainen NPC:kin kyllä sisimmässään tajuaa, että kaikki "radikalisoituneet perheet" ovat muslimeja.

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4716381/Huostaanotto+on+pelastanut+useita+lapsia+Syyrian+sodaltaSuomessa+perheita+joissa+lapset+kasvatetaan+radikalismiin (29.9.2019)

Lainaus
Huostaanotto on pelastanut useita lapsia Syyrian sodalta – Suomessa perheitä, joissa lapset kasvatetaan radikalismiin

Perheiden sisällä elävä väkivaltainen radikalismi on näkynyt lastensuojelussa jo vuosia. Tilanteeseen puututaan, jos perheen arvot ovat uhka lapsen turvalliselle kasvuympäristölle.

Lastensuojeluviranomaiset ovat estäneet viime vuosien aikana useiden lasten joutumisen Syyrian taistelualueille.

Näissä tapauksissa taistelualueille lähteneiden radikalisoituneiden perheiden lapsia on sijoitettu kiireellisesti kodin ulkopuolelle, sanoo Helsingin kaupungin lastensuojelun päällikkö Saila Nummikoski. Sijoituspäätökset on tehty pääkaupunkiseudulla.

– Lastensuojelun tehtävänä on estää lapsen vieminen taistelualueille, ja tällaisiin asioihin olemme viime vuosina puuttuneet. Ensisijaisesti pyrimme turvaamaan lapsen kasvuolosuhteet tarjoamalla avohuollon tukitoimia perheelle.

Nummikoski ei ota kantaa siihen, kuinka monta sijoituspäätöstä lastensuojeluviranomaiset ovat viime vuosina tehneet.

– En kommentoi sijoitettujen lasten määrää, mutta ilmiön laajuuden näkee siitä, miten paljon suomalaisia Al-Holin leirillä Syyriassa on. Se antaa hyvän kuvan tilanteesta, hän muotoilee.

Viranomaistietojen ja leirillä vierailleen Ylen tietojen mukaan Al-Holin leirillä on kymmenkunta suomalaisnaista ja heidän reilut kolmekymmentä alaikäistä lastaan.

– Ilmiö oli enemmän pinnalla vielä muutama vuosi sitten, mutta nyt Isisin organisaatio on laantunut, eikä taistelualueille pyritä enää samassa mittakaavassa, Nummikoski sanoo.

Suomessa elää ja asuu perheitä, joissa lapsia kasvatetaan väkivaltaiseen radikalismiin, vahvistaa sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikön Tarja Mankkinen.

Kyse on esimerkiksi ääriuskonnollisesta tai äärioikeistolaisesta ajattelusta, jonka keskiössä on väkivallan hyväksyminen eri tavalla ajattelevia ihmisiä, ihmisryhmiä tai aatteita kohtaan.

– Suomessa on perheitä, joissa lapsia kasvatetaan hyväksymään väkivallan käyttö, joka perustuu erilaisiin poliittisiin tai uskonnollisiin ääri-ideologioihin. Ei ole mitään syytä epäillä, etteikö tällaisia perheitä olisi myös Suomessa samalla tavalla kuin muissa EU-maissa, Mankkinen sanoo.

(...)

Tällä hetkellä Supon valvonnassa on useita satoja kohdehenkilöitä, joilla epäillään olevan kytköksiä terrorismiin tai he ovat vaarassa radikalisoitua.

Perheiden radikalisoituminen on näkynyt pääkaupunkiseudun lastensuojelussa jo vuosia.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 808
 • Liked: 5718
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1585 : 29.09.2019, 21:49:53 »
^Mutta estääkö lastensuojelu radikalisoitumisen? Historian valossa väitän, että ei estä. Lapsi päinvastoin helposti katkeroituu, ja muistaa edelleen aikuisenakin kokemansa vääryydet. Veltto Virtaselta oli kysytty vuosia sitten jossain vaalitentissä: "Kiusasiko sinua pienenä joku keskustalainen?"

Tällä menolla on vain ajan kysymys, milloin Suomessa ja muualla Länsi-Euroopassa tullaan kohtaamaan terroriaalto.

Vaikka lapsi otetaan huostaan, ei mahdollinen radikalisoituminen unohdu hänen mielestään. Ehkä voi käydä jopa päinvastoin? Lapsi katkeroituu siitä, että hänet on erotettu vanhemmistaan. Huostaanotto päättyy jossain vaiheessa ja hänestä tulee aikuinen: mitä sitten tapahtuu, ja olisiko jotain tapahtunut toisin ilman huostaanottoa?

Olen mahdollisesti väärässä, mutta väitteeni on, että huostaanotoilla ei tätä tilannetta korjata. Ehkä näin voidaan estää se, että pienten lapsien ympärille ei kiinnitetä räjähteitä ja lasta "hylätä" väkijoukkoon, mutta aikuiseksi kasvaneiden tapauksessa vaikutukset lienevät olemattomia.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 205
 • Liked: 23351
 • antikomintern
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1586 : 30.09.2019, 15:46:19 »
Koska Rinteen hallitus tulee käyttämään muun Euroopan esimerkkiä päätöksensä tukenaan tuodessaan isistelijät Suomeen, laitan tämänkin tähän ketjuun.

Eli Sveitsi kääntää asiassa takkinsa ja alkaa kuskata Isis-akkoja kakaroineen takaisin, koska lapsia ei voi noutaa ilman äitejään. Lisäperuste on se, että parempi noutaa nämä järjestäytyneesti, sen sijaan, että nämä ajallaan valuvat itse takaisin. Kurdit eivät loputtomiin pidä tätä ainesta internointileireillä, elleivät saa vaivoistaan sopivaa korvausta.

https://www.lematin.ch/suisse/La-Suisse-rapatrierait-les-meres-djihadistes-/story/14586327
Lainaus käyttäjältä: Le Matin/konekäännös
SWITZERLAND REPATRIATES JIHADIST MOTHERS (29.9.2019)

Given the situation in Syria, Bern may end up repatriating mothers of Swiss children and members of the Islamic State group, announces the Sunday press.

According to Sonntags Zeitung and Le Matin Dimanche, Bern is considering the repatriation of jihadist mothers of Swiss children. Until now, the Federal Council did not want to actively repatriate adult jihadists who had been captured in Syria after joining ISIS and fighting for it.

According to the information obtained by the two weeklies, decision makers in the foreign affairs and defense departments are now convinced that seven Swiss children - all from the cantons of Vaud and Geneva - are being held back in Syrian camps. by Kurdish forces can only be done with their mothers - two Swiss and two foreigners.

(...)

According to large sections of the Federal Administration, it would be better to have a controlled return than to have jihadist mothers in the wild, the two newspapers write. The Federal Council should position itself in the coming days.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 444
 • Liked: 6305
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1587 : 07.10.2019, 17:13:27 »
Laitan tämän tänne, kun tämä liittyy ISIS-jihadisteihin. Yhdysvallat antoi Turkille luvan hyökätä Koillis-Syyriaan ja veti joukot alueelta. Haltuunotetuilla alueilla vankina olevat jihadistit siirtyvät Turkin vastuulle.

Täällä useaan kertaan mainittu Al-Holin leiri ei kuulu Turkin kaavailemaan turva-alueeseen, mutta Turkki voi vielä edetä sitä pidemmälle.

Turkki aikoo sijoittaa turva-alueelle miljoona maassaan olevaa syyrialaista.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006264353.html (7.10.2019)
Lainaus
Trump antaa Turkin hyökätä Koillis-Syyriaan: ”Meidän on aika jättää nämä naurettavat loputtomat sodat, joista moni on heimojen välisiä”

Yhdysvallat antaa Turkin aloittaa hyökkäyksen Koillis-Syyriassa.

Kyseessä on täyskäännös Yhdysvalloilta, joka on aiemmin tukenut alueella toimivia kurdijoukkoja.

”Turkki etenee pian kauan suunnitellun operaationsa kanssa Pohjois-Syyriassa”, kertoi Valkoinen talo tiedotteessaan aikaisin maanantaina Suomen aikaa.

Yhdysvallat ei aio osallistua Turkin hyökkäykseen, ja amerikkalaisjoukot vetäytyvät alueelta, tiedotteessa kerrotaan. Yhdysvalloilla on Koillis-Syyriassa arviolta 100–150 sotilasta.
[...]

Valkoinen talo lähetti yllättävän tiedotteensa vain hetki sen jälkeen kun Trump oli puhunut puhelimessa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin kanssa.

Reutersin mukaan presidentit olivat keskustelleet partioidusta suojavyöhykkeestä, jonka Erdoğan haluaisi perustaa Syyrian pohjoiselle rajaseudulle.

Erdoğan haluaa sijoittaa vyöhykkeelle jopa miljoona Turkissa asunutta syyrialaista.


Turkki on aiemmin uhkaillut niin Eurooppaa kuin Yhdysvaltojakin, jos ne eivät anna apua turvavyöhykkeen perustamiseen. Syyskuussa Turkki uhkasi päästää pakolaiset Eurooppaan, jos se ei saa tukea vyöhykesuunnitelmalleen. [...]

Kurdijoukot ovat olleet vastuussa Koillis-Syyriassa olevista pakolaisleireistä, kuten viime aikoina otsikoissa olleesta al-Holista, jossa on pidetty myös suomalaisia Isisin taistelijoiden vaimoja ja lapsia.

Nyt vangitut Isis-taistelijat ja heidän läheisensä siirtyvät Turkin vastuulle, Yhdysvallat kertoo.

Valkoinen talo moitti tiedotteessaan maanantaina Euroopan maita, kuten Ranskaa ja Saksaa, jotka eivät ole kotiuttaneet Isisin riveissä taistelleita kansalaisiaan Syyriasta.

Yhdysvallat ei aio enää pitää heitä hallussaan ”veronmaksajien rahoilla”. [...]

Linkki Ylen juttuun, missä on kuva turva-alueesta:

https://yle.fi/uutiset/3-11008067 (7.10.2019)
« Viimeksi muokattu: 07.10.2019, 17:15:07 kirjoittanut kivimies »
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 038
 • Liked: 3295
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1588 : 10.10.2019, 06:25:19 »
Iltalehti tekikin yllättäen jutun, jossa valmistellaan terroristien takaisintuomista, koska muuten nuiva puolue menestyy. Tekosyy tietenkin saatiin Trumpista, joka päästää Edroganin viattoimien leiriläisten kimppuun.

Pian ovat ilonamme ja rikkautenamme täällä, ja saa mestarikin nenälleen.

Lainaus
Näkökulma: Antti Rinteen luikertelun aika loppui – Trump ja Turkin hyökkäys pakottavat hallituksen ratkaisemaan kysymyksen Isis-vaimoista
Eilen klo 19:07
Antti HalonenPääministeri Antti Rinteen hallitus on pystynyt välttelemään ja kiertelemään kiusallista kysymystä, mitä tehdä äärijärjestö Isisin taistelijoiden vaimoille ja lapsille Syyrian al-Holin leirillä. Ei pysty enää Turkin hyökkäyksen jälkeen, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Antti Halonen.
---
Kysymys kieltämättä on äärimmäisen vaikea. Pohdittaviin seikkoihin lukeutuvat tietenkin lasten oikeudet, kansainväliset lait ja sopimukset sekä inhimilliset tekijät. Toisella puolella painavat muun muassa turvallisuuskysymykset sekä ajatus, että ihan itsehän he ovat sinne lähteneet.

Suomessa jälkimmäisten seikkojen merkitystä ovat korostaneet erityisesti perussuomalaiset. ”Mestari” Jussi Halla-ahon johtama nuiva puolue onkin maahanmuuttokritiikkinsä ansiosta noussut kaikkien mielipidemittausten mukaan Suomen selkeästi suurimmaksi puolueeksi.
---
Perussuomalaisten nousu on asettanut kolmossijalle pudonneet Rinteen sosialidemokraatit vaikeaan paikkaan. SDP on romahtanut kummankin suuren oppositiopuolueen taakse kolmanneksi ja hallituskumppani vihreätkin hönkii niskaan.
---
Hallituksen on ollut helpompi jättää pakolaisleirien naiset ja lapset oman onnensa nojaan kuin tehdä äänestäjäkuntaa jyrkästi jakava päätös opposition noustessa. Samaan aikaan on mahdollista taivastella ja arvostella leirin epäinhimillisiä oloja sekä toisaalta ajatella, että ovathan he pärjänneet siellä tähänkin asti jotenkin. Ratkaistaan asia myöhemmin. Noh, myöhemmin on nyt.

Leirin ja Pohjois-Syyrian tilanne on muuttunut. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump päätti sunnuntaina vetää amerikkalaisjoukot pois Pohjois-Syyriasta puhuttuaan puhelimessa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kanssa.
---
Rinne löytää nyt edestään samat kysymykset al-Holin suomalaisten kohtalosta. Tällä kertaa aikaa jahkailuun ja jaaritteluun ei ole. Päätös on tehtävä ja linja vedettävä, olipa se sitten mikä tahansa.

Vaikea paikka. Voisi sanoa, että oikea päätös vaatii nyt Rinteeltä ja Suomen hallitukselta vertaansa vailla olevaa viisautta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d006b226-0faf-4f8c-99fa-256a448a6b7b

Edith: boldailin
« Viimeksi muokattu: 10.10.2019, 06:28:51 kirjoittanut N. O. Hääppönen »
”Jos sukupuolitietoinen budjetointi erkaantuu sekä feministisistä kansalaisyhteiskunnan toimijoista että feministisestä tiedosta, se on vaarassa muodostua tekniseksi hyvän hallinnon käytännöksi, jonka suhde sukupuolittuneisiin yhteiskunnallisiin valtarakenteisiin on ohut.”

– THL 23.3.2020

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 835
 • Liked: 5604
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #1589 : 10.10.2019, 07:05:34 »
Lainaus
”Mestari” Jussi Halla-ahon johtama nuiva puolue onkin maahanmuuttokritiikkinsä ansiosta noussut kaikkien mielipidemittausten mukaan Suomen selkeästi suurimmaksi puolueeksi.

Mitähän mahtaa tapahtua kun tänne pamahtaa radikaalia ainesta yli oman tarpeen? Perussuomalaiset kuihtuu pois? Itse kyllä veikkaan että puolueen kannatus lähtee taas nousemaan aika selvästi.
I am not an employee of HP but I am an engineer @ HP Partner and I am share my knowledge from my own time.

Tagit: