Kirjoittaja Aihe: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)  (Luettu 541049 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 754
 • Liked: 28616
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4020 : 04.06.2020, 11:32:17 »
Muutama katkelma Sanna Ukkolan kolumnista tänään Iltalehdessä. Kirjoitus nostaa esiin useita aiheellisia ja ajankohtaisia kysymyksiä, joihin hallitusvalta tuskin tulee koskaan vastaamaan.

Lainaus
Kolumni: En halua Suomeeni terroristien vaimoja – pysykää kalifaatissa

(...)
Aisha alkoi käyttää burkhaa lukiossa, ja hän postasi Facebookiin kuvan burkhaan pukeutuneesta naisesta aseistautuneena.

“Suicide bomp and ak47 in my hands. U just keep calling supo. Mul on teidän sukunimet tieedossa ya shi3at bidnillaah niitten tulo on lähellä, hän kirjoitti Facebookiin.

Sama suomeksi: Itsemurhapommi ja rynnäkkökivääri käsissäni. Ja te vain soittelette Supolle.
(...)

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari sanoi viime joulukuussa, että al-Holin leiriltä palaavat naiset ovat suurempi uhka Suomessa kuin leirillä.

“Suomeen palatessaan heistä saattaisi muodostua Isisin kiintopiste täällä. He voisivat inspiroida ja radikalisoida muita”, Pelttari sanoi tuolloin.

Supon mukaan Syyriasta palaavat naiset ovat edelleen uhka Suomen turvallisuudelle. Suojelupoliisi on todennut, että Suomeen palatessaan “naiset todennäköisesti tulevat jatkamaan terroristista toimintaa”. Supo pitää todennäköisenä, että palaajat verkostoituvat keskenään, levittävät edelleen väkivaltaista aatettaan ja “heistä tulee osa Suomeen jo muodostunutta jihadistista alamaailmaa”.
(...)

Heistä monet ovat kasvattaneet lapsistaan kalifaatin sotilaita samaan aikaan, kun heidän aatetoverinsa ja miehensä ovat katkoneet päitä vääräuskoisilta ja polttaneet heitä elävältä. Ei ole julmuutta, mihin Isis ei olisi syyllistynyt, ei hirmutekoa, jota järjestö ei olisi innoissaan toteuttanut.

Isis on perustanut kalifaatin ja rakentanut sen perustukset valtaville ruumiskasoille.

Nyt kun kalifaatti on tuhottu ja Isis ajettu Syyriassa paitsioon, nämä naiset haluavat yhtäkkiä tulla takaisin Suomeen nuolemaan haavojaan.
(...)

Tuossa eilen tämän pikkukaupungin raitilla tuli vastaan täällä ennennäkemätön ilmiö - kaapunainen kokosäkissä, jonka naamariosassa vain kapea viiru silmien kohdalla. Muuten musta kaapu, joka tilavampi kuin rahtihame konsanaan. Sinne mahtuu paljon tavaraa, jota noissa asuissa kuskataan kuitenkin pikemminkin marketiin päin, kuin sieltä ulos. Kasvonaamion alaosa poikkesi muusta asusta värityksellään, se tunnusti islamin ja ulkoministeri Haaviston puolueen väriä, eli vihreää. Nainen oli noin 30-40 v. Rattaissa yksi lapsi. Silmien seudun piirteet länsimaiset (monilla suomalaisilla samanlaiset) ja iho valkoinen.

Näinkö ulkoministeri Haavisto istutti terrorisolunsa jo tänne? Hedelmällinen maaperä on jo luotu valmiiksi. Aiemmin tämän kylän raiteilla näkyi vain muutamia harvoja yksittäisiä asyylihumpuukilla tulleita. Hallituksen vuoden 2015 tuhotyön jälkeen muutamassa vuodessa määrät ovat moninkertaistuneet. Joka kauppareissulla tulee vastaan satojen miljoonien arvosta "rikkautta" (l. kulupuolta), josta vuokra-asuntokeinottelijat voivat vapaasti ja turvallisesti ammentaa itselleen sen mitä vain ikinä ilkeävät pyytää. Tuon takia tänne näemmä rakennettiin ne valtavat määrät vuokra-asuntoja, jotta tämäkin paikkakunta pääsisi nopeasti mukaan siihen kovin ylistettyyn ja palvottuun kehitysmaameininkiin.

Katumiljöön väri on muuttumassa nopeasti mustaksi - kaavut ja naamat. Samalla väestörakenne muuttuu ennennäkemättömän nopeasti ja luonnottomasti. Tällä menolla ongelmat kärjistyvät jo lähitulevaisuudessa, eikä niihin ole lääkkeitä. Sen on kokemus muista maista osoittanut jo moneen kertaan.

Pitäisiköhän lakeja muuttaa niin, että noista tuhotöistä vastuulliset poliitikot joutuisivat kohtaamaan joka päivä sen mitä ovat tehneet? Tulisiko laissa edellyttää, että kaikki poliitikon asyylihumpuukilla (monen turvallisen maan halki tulleet) tänne imuroimat saa asuttaa vain kyseisen poliitikon välittömään lähinaapurustoon? Jos myöhemmin ei vastuunkanto enää miellytä ja muuttaa muualle, niin rikkaudet siirretäisiin automaattisesti perässään uuteen miljööseen. Näin estettäisiin tehokkaasti päättäjien korruptoitumista ja moraalista rappiota. Mikä puolue ennättää ehdottaa tätä ensimmäisenä? Taattu kannatuspiikki luvassa.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 754
 • Liked: 28616
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4021 : 04.06.2020, 19:59:14 »
Suomen Uutiset tänään. Myös ruotsalaiset ISIS-terrorinaiset ovat onnistuneet karkaamaan Al-Holin leiristä. Noihin kuvioihin liittyy paljon jotakin todella hämärää. Kaikki viittaa varsin pitkälle vietyyn suunnitelmallisuuteen, mutta keiden kaikkien taholta?

Lainaus
Myös ruotsalaiset Isis-vaimot ottivat hatkat al-Holin leiriltä – tietoja pantataan

Kaksi ruotsalaista Isis-vaimoa poistui lastensa kanssa al-Holin leiriltä runsas viikko sitten. Tiedot ovat peräisin kurdien itsehallinnolta. Vaimot lapsineen tulivat Turkkiin tiettävästi samoihin aikoihin kuin Suomeen jo saapuneet Isis-perheet. Liekö kaikki silkkaa sattumaa vai pelkkää punavihreää yhteistyötä naapurimaiden kesken?


(…)
Tunneleita ja rahaa

Ruotsalaisten Isis-perheiden pakomatkassa on saman tyyppisiä aineksia kuin Tuhannen ja yhden yön tarinoissa. Riippuen hiukan siitä, keneltä kysytään.

– Puhutaan kahdesta ruotsalaisnaisesta ja neljästä-viidestä lapsesta, tämä tapahtui luullakseni noin viikko sitten, sanoo kurdien itsehallinnon edustaja Shiyar Ali Ruotsin yleisradiolle.

Lapset ovat alle kymmenvuotiaita ja kaikki ovat nyt Turkissa. Lapsilla ei ole henkilöllisyystodistuksia. Tämä taasen edellyttää lisäselvityksiä ja hankaloittaa porukoiden palauttamista Ruotsiin.

Henkilöiden salakuljettamiseen pois leiriltä tarvitaan lähes poikkeuksetta ulkopuolista apua ja aina rahaa vastaan.

Onnistuneeseen pakoon tarvitaan tunneleiden kaivamista ja suuria rahasummia, kurdien edustaja Shiyar Ali kuvailee.
(...)

Miten Haavisto hoiti ISIS-terroriväen importtauksen tänne? Matkusti tuonne lapion kanssa ja maksoi kenties lahjukset veronmaksajien rahoilla näille asiasta hiiskumatta?
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 264
 • Liked: 4068
 • Sus siunatkoon
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4022 : 05.06.2020, 12:43:18 »
Iltalehden Tommi Parkkonen on saanut jotenkin tietää ja nyt kertoo meillekin, mitä Haaviston luottovirkamies ja al-Hol-leiriläisten kotiuttaja Jussi Tanner on kertonut eduskunnan hallintovaliokunnassa kotiutuneiden ISIS-vaimojen paluusta.

Lainaus
UM:n luottamuksellinen selvitys eduskunnalle: ”Suomi ei maksanut Isisille al-Holista paenneista suomalaisista”

Perussuomalaiset ovat epäilleet hallituksen ja virkamiesten valehdelleen Suomen roolista syyrialaiselta al-Holin vankileiriltä paenneiden suomalaisnaisten ja -lasten auttamisessa.
[...]

Ulkoministeriössä al-Holiin liittyviä asioita hoitava lähetystöneuvos Jussi Tanner kävi Iltalehden tietojen mukaan keskiviikkona eduskunnan hallintovaliokunnassa selvittämässä, miten kyseiset ns. Isis-vaimot päätyivät Suomeen.

Tanner pyysi ennen puheenvuoroaan valiokunnan jäseniltä vaiteliaisuutta, eli hänen valiokunnalle kertomansa luokitellaan luottamukselliseksi.


Iltalehden tietojen mukaan Tanner vakuutti valiokunnalle, että ulkoministeriö ei ole avustanut kyseisiä henkilöitä pakenemaan eikä asiassa ole ulkoministeriön toimesta maksettu mitään kenellekään.

– Ulkoministeriö ei ole avustanut henkilöitä pakenemaan eivätkä he ole saaneet muita palveluita kuin konsulipalvelulain mukaisia palveluita, Tanner oli todennut hallintovaliokunnalle.

– Kenellekään ei ole maksettu (UM:stä) mitään.

Tanner oli nostanut esiin konsulilain 4. luvun pykälän 15, joka kuuluu seuraavasti:

”Suuronnettomuuden, luonnononnettomuuden, ympäristöonnettomuuden, sodan, sisällissodan tai muun kriisitilanteen sattuessa tai uhatessa edustusto tai ulkoministeriö voi henkilökohtaisen turvallisuuden suojaamiseksi avustaa edustuston toimipiirissä oleskelevaa 2 §:n 1 momentissa tarkoitettua henkilöä ja edustusta vailla olevaa Euroopan unionin kansalaista sekä näiden seurassa liikkuvia perheenjäseniä kansalaisuudesta riippumatta”.
[...]

Tanner kumosi valiokunnalle Halla-ahon epäilyn siitä, mitä ”Suomen ulkoministeriön asiamies on alueella tehnyt”.

Tannerin mukaan tieto kyseisten henkilöiden paosta ja tulosta Suomeen saatiin vankileirillä tehdyn tiedonhankinnan perusteella, eikä Suomen erityisedustaja ole ollut asiassa aloitteellinen.

Tannerin mukaan Suomi on nimenomaan ohjeistanut leirillä olevia suomalaisia, että nämä eivät pakenisi.
[...]
IL, 5.6.2020

Korostukset minulta, koko juttu linkistä.

Tuskin Tannerin vakuutukset yllättää täällä ketään, ei minua ainakaan. Olisin yllättynyt, jos olisi kertonut että on avustettu ja maksettu. Ehkä tästä voi sitten vain päätellä, että ISIS-verkostot toimivat edelleen ja verkostoissa nähdään ISIS-vaimot ja -lapset edelleen tärkeinä saada leiriltä lähtömaihinsa. Tannerin selitys ihmissalakuljettajien motiiveista saada rahattomat leiriläiset ulos ellei salakuljettajat sitten tienaa Suomesta lähetettävillä sosiaaliavustuksilla.
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 835
 • Liked: 6758
 • junior koodari
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4023 : 06.06.2020, 00:51:25 »
Jos tällä äijällä sattuisi olemaan edes yksi Suomalainen vaimo ja muutama  ko. daamin poikima  jälkeläinen,,niin ne varmaan haettaisiin Haaviston toimesta Suomeen..ikuisen maidon ja hunajan maahan.

Tosin mies on kuulunut `eri jengiin`? kun isikseen.

https://www.bbc.com/news/world-africa-52943692

Lainaus
Defence Minister Florence Parly said Droukdel along with members of his inner circle had been killed in the north of the country on Wednesday.

En voi enää ilmoittautua..kun tulee ikä vastaan, muuten kyllä ;D
Hyvä L.

Nuoremmat tästä vaan..

https://www.legion-etrangere.com/

French forces had also captured a senior Islamic State group commander in Mali in an operation in May, she said.

The "daring operations" had dealt "severe blows to the terrorist groups", she said.

"Our forces, in cooperation with their partners in the Sahel, will continue to hunt them relentlessly," she said.
« Viimeksi muokattu: 06.06.2020, 00:56:22 kirjoittanut simppali »

Ajattara

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 782
 • Liked: 3786
 • Strange Death of Europe
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4024 : 06.06.2020, 08:25:32 »
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006530615.html


Lainaus
Auttoiko Isis naiset pakoon?

Isisin kannattajien tiedetään keränneen verkossa rahaa ”siskojen” vapauttamiseen leireiltä. Suomen ulkoministeriö ei usko, että terroristijärjestöllä olisi osuutta suomalaisten paossa.


Al-holin leiriltä Koillis-Syyriasta paenneet suomalaisnaiset ovat kenties saaneet pakoonsa apua Isisin kannattajilta, sanoo Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Toni Alaranta.
Tämä mahdollisuus on syytä ottaa huomioon, kun ajattelee viime sunnuntaina Suomeen saapuneiden naisten taustoja.
Kolmen paenneen naisen joukossa on sekä Isis-päällikkö Nero Saraivan entinen vaimo että suomensomali, joka ei kalifaatin voimistuessa peitellyt halveksuntaansa shiiamuslimeja kohtaan.

”Niitten tuho on lähellä”, kirjoitti nainen Facebook-sivullaan vuonna 2014 ja kertoi varustautuneensa rynnäkkökiväärillä ja itsemurhapommilla.
Väkisinkin tulee mieleen, että tietyt ihmiset – tietynlainen hardcore-porukka – on pyritty vapauttamaan, sanoo Alaranta.

[...]

On selvää, etteivät naiset olisi päässeet ulos leiristä ja Turkkiin saakka ilman ulkopuolista apua – etenkään pienten lasten kanssa matkatessaan. Matka on vaarallinen erilaisten sotilaallisten ryhmien takia ja olosuhteet ankarat porottavan auringon vuoksi.

[...]

Isisin osuutta leiriltä tapahtuneisiin pakoihin – muihinkin kuin suomalaisten – on arvuuteltu pidemmän aikaa. Julkisuuteen on tihkunut satunnaisia tietoja siitä, että Isisille uskolliset toimijat pyrkivät vapauttamaan kannattajiaan.

Apu on ollut pääasiassa rahoituksen keräämistä, sillä leiriltä poispääsy on kallista. Vartijoiden lahjomiseen tarvitaan rahaa, samoin kuljetukseen.

[...]

Brittilehti The Independent uutisoi jo viime vuoden kesällä, että al-Holissa oleville naisille kerättiin rahaa Justice for Sisters -verkkokampanjalla (suom. Oikeutta siskoille).

[...]

Rahoitusilmiötä ja verkkokampanjointia käsitteli äskettäin muun muassa väkivaltaista ekstremismiä tutkiva ajatuspaja ICSVE.

ICSVE:n mukaan kampanjoissa on vahva ideologinen leima. Lahjoittajiin vedotaan kertomalla, että antamalla rahaa he auttavat shahidien, eli henkensä antaneiden marttyyrien perheitä. Vetoomus on ennen kaikkea uskonnollinen: auttajia odottaa palkinto tuomiopäivänä.

Tuonpuoleisen palkkion lisäksi luvataan oikeutta koston muodossa.
– Eräs kampanjan yhteydessä jaetuista propagandavideoista lupaa rangaistuksen liekkien kärventävän kaikki ne, jotka ovat syyllistyneet uskovien miesten ja naisten kidutukseen, ICSVE:n asiantuntijat kirjoittavat.

[...]
"The creatures outside looked from pig to man, and from man to pig, and from pig to man again; but already it was impossible to say which was which."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 724
 • Liked: 76772
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4025 : 06.06.2020, 09:36:26 »
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006530615.html

Lainaus käyttäjältä: Ilta-Sanomat
Al-holin leiriltä Koillis-Syyriasta paenneet suomalaisnaiset ovat kenties saaneet pakoonsa apua Isisin kannattajilta, sanoo Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Toni Alaranta.

Tämä mahdollisuus on syytä ottaa huomioon, kun ajattelee viime sunnuntaina Suomeen saapuneiden naisten taustoja.

[...]

Suomen ulkoministeriö ei kuitenkaan usko, että terroristijärjestöllä olisi osuutta suomalaisten paon järjestelyssä.

– Pidämme epätodennäköisenä, että Isis olisi osallisena kuljetusten järjestäjänä, viestittää lähetystöneuvos Pekka Shemeikka sähköpostitse.

– Ajatus ei sovi yhteen sen kanssa, mitä tiedämme alueen ajankohtaisesta tilanteesta ja tapauksen yksityiskohdista. Eniten alueella toimii kaupallisesti motivoituneita salakuljetusverkostoja.

[...]

On selvää, etteivät naiset olisi päässeet ulos leiristä ja Turkkiin saakka ilman ulkopuolista apua – etenkään pienten lasten kanssa matkatessaan. Matka on vaarallinen erilaisten sotilaallisten ryhmien takia ja olosuhteet ankarat porottavan auringon vuoksi.

Isisin osuutta leiriltä tapahtuneisiin pakoihin – muihinkin kuin suomalaisten – on arvuuteltu pidemmän aikaa. Julkisuuteen on tihkunut satunnaisia tietoja siitä, että Isisille uskolliset toimijat pyrkivät vapauttamaan kannattajiaan.

Apu on ollut pääasiassa rahoituksen keräämistä, sillä leiriltä poispääsy on kallista. Vartijoiden lahjomiseen tarvitaan rahaa, samoin kuljetukseen.

Salakuljetuksen hinnat vaihtelevat paljon. Ihmisoikeusjärjestö Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan syyrialaiset ovat saattaneet selvitä alle 500 eurolla, mutta etenkin ulkomaalaisten kohdalla salakuljetuksen hinta on voinut nousta jopa yli 10 000 euroon henkilöltä.

Näen vain kolme mahdollisuutta. Paot tilasi ja rahoitti joko Isis, omaiset tai ulkoministeriö (mahdollisten proxyjen kautta) tai jokin yhdistelmä näistä.

Ulkoministeriö on kiistänyt rahoituksen ja muunkin sekaantumisen, tosin sellaisin sanamuodoin, että ne jättävät tilaa jonkinlaiselle osallisuudelle paoissa. Koko totuutta sieltä ei kannata odottaa.

Omaiset eivät ole vihjanneetkaan olleensa tekemisissä pakojen kanssa, eikä heillä olisi siihen kontakteja. Mikäli ulkoministeriö ei ole osallisena, omaiset saisivat Syyriasta kontakteja vain leiriläisten kautta, ja ne kontaktit olisivat isisläisiä.

Jos taas Isis on yksin pakojen takana, niin sittenhän kaikki on selvää.

Joka tapauksessa en keksi sellaista uskottavaa skenaariota, jossa hankkeessa ei olisi ollut mukana joko Isis tai ulkoministeriö tai molemmat. Toisin kuin ulkoministeriön edustaja antaa ymmärtää, Isisin jonkinlainen osallisuus on todennäköinen, lähes välttämätön.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 355
 • Liked: 6440
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4026 : 07.06.2020, 00:03:35 »
Joka tapauksessa en keksi sellaista uskottavaa skenaariota, jossa hankkeessa ei olisi ollut mukana joko Isis tai ulkoministeriö tai molemmat. Toisin kuin ulkoministeriön edustaja antaa ymmärtää, Isisin jonkinlainen osallisuus on todennäköinen, lähes välttämätön.

Juuri näin, mutta miksi valtamedia ei kerro tätä suurelle yleisölle? Miksi poliitikot eivät puhu tästä enempää ääneen? Tietävätkö tai ymmärtävätkö edes kaikki median ja politiikan vaikuttajat sitä mistä Isisin toiminnassa on kyse?

Ovatko he sulkeneet silmänsä, korvansa ja aivonsa?

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 835
 • Liked: 6758
 • junior koodari
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4027 : 07.06.2020, 00:36:53 »
Voi olla, että on ollut neljäskin mahdollinen osapuoli mukana..isis-daamien turkin rajalle suoritetussa talutus operaatiossa..

https://maavoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/h

Lainaus
Suomalaisen kriisinhallintajoukon pääosa kotiutetaan Irakista tilapäisesti. Kaikkiaan kotimaahan palaa noin 50 henkilöä, pääosin koulutushenkilöstöä. Operaatioalueelle jää noin 20 hengen vahvuinen osasto, jonka tehtävänä on suunnitella operaation tulevaa toimintaa OIR -operaation käskyjen mukaisesti.

Olen mykkäsenä, mutta asiaa kannattaa pohtia.  (vink,vink)

Lainaus
Toimintansa aikana SKJI on kouluttanut noin 5 000 Irakin Kurdistanin peshmerga-taistelijaa sekä noin 700 Irakin asevoimien sotilasta

Ketkä valvovat Al-holin internointileiriä?  Kurdit.« Viimeksi muokattu: 07.06.2020, 00:44:12 kirjoittanut simppali »

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 264
 • Liked: 4068
 • Sus siunatkoon
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4028 : 13.06.2020, 10:10:11 »
Maaseudun Tulevaisuus tarjoilee jutun, missä ulkoministeri Haaviston versio auttamisesta ja vastaansanomattoman hyveelliset tarkoitusperät "suomalaisten perheiden" avustamisessa Suomeen tulevat esille ilman epäilyksen häivää.

Lainaus
Ministeri Pekka Haavisto kommentoi al-Holin tapausta: "Ulkoministeriö pyrki kaikin keinoin turvaamaan sen, että lapset eivät joudu lisäväkivallan uhriksi"

"Jos ei ole muuta mahdollisuutta saada lapsia turvaan kuin, että he ovat äitinsä kanssa liikkeellä, silloin lapsen etu menee edelle", Haavisto sanoo.


Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) joutui kesän kynnyksellä kovan arvostelun kohteeksi, kun Suomeen saapui al-Holin leiriltä kolme naista ja yhdeksän heidän pientä lastaan.

Suomen viranomaiset avustivat al-Holista paenneita perheitä yhteistyössä turkkilaisten viranomaisten kanssa Turkin rajan ylityksessä. Haavisto toivoo, että Syyriasta palanneet lapset sopeutuvat suomalaiseen yhteiskuntaan.

"Lapset ovat kaksinkertaisia uhreja. Ensin heidät on viety sotatoimialueelle ja sitten he ovat jääneet piikkilanka-aitojen taakse vankileiriin. Se on karmea tilanne alle 10-vuotiaille lapsille", Pekka Haavisto sanoo MT:lle.

Haavistoa ja hänen lähipiiriään on syytetty salailusta ja puutteellisesta tiedottamisesta al-Holin tapauksessa. Osa ministereistä sai tiedon pelastusoperaatiosta vasta sunnuntaina, kun palaajia kuljettanut kone oli matkalla Suomeen.

"Olen mielestäni asianmukaisesti informoinut hallituksen viisikkoa, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaa ja myös valtionjohtoa. En ole ainakaan saanut siitä moitteita."
[...]

Hän muistuttaa, että tilanne oli ulkoministeriön kannalta hyvin vaikea. Suomalaiset perheet liikkuivat omatoimisesti Syyriassa vaarallisilla sotatoimialueilla, jossa oli useita aseistettuja ryhmiä.

Haaviston mukaan ulkoministeriö pyrkii kaikin keinoin turvaamaan sen, että lapset eivät joudu lisäväkivallan uhriksi tai uhkailujen kohteeksi.

"Vasta kun Suomen viranomaisten apu saavutti perheet Turkin rajalla, pystyimme kertomaan, että he ovat nyt auttamisen piirissä. Muuta informaatiota julkisuuteen on mahdotonta antaa yksittäisistä henkilöistä."
[...]
Maaseudun Tulevaisuus, 13.6.2020

(Korostus minulta.)

Mitä tämän jutun luettuaan voi sanoa? Hyvä ihminen luonnollisesti pitää Haaviston ja UM:n toimintaa virheettömänä ja oikeana vaikeassa tilanteessa. Miten paha voi olla ihminen, joka menee tällaista arvostelemaan? Tämän viestin voi lukea jutun takaa. Eihän tämän jutun lukemisen jälkeen voi olla muuta mieltä asiasta kuin "lapsia on autettava" ja "lasten etu menee kaiken edelle". Ja kaiken kruunaa luja usko järjestelmän kykyyn hoitaa lapset, saattaa äidit rikosoikeudelliseen vastuuseen täällä ja parantaa äidit jihadismiin hairahduksestaan - puhumattakaan täydellinen sokeus turvallisuusuhkille ja jihadismin aiheuttamille uhreille siellä, mistä "suomalaisperheet" nyt avustetaan turvasatamaan.

Jutun ainoa mielenkiintoinen kohta oli tämä.

Lainaus
Haavisto kertoo, että leirin kurdihallinto on haluton käymään tällä hetkellä neuvotteluja suomalaisten tilanteesta.

Niin. Miksiköhän. Sitten klassinen journalistinen kehystys.

Lainaus
Haavistoa ja hänen lähipiiriään on syytetty salailusta ja puutteellisesta tiedottamisesta al-Holin tapauksessa. Osa ministereistä sai tiedon pelastusoperaatiosta vasta sunnuntaina, kun palaajia kuljettanut kone oli matkalla Suomeen.

"al-Holin tapaus" ja Haaviston sekä hänen "lähipiirinsä" toimintaan liittyvät syytökset ovat laajempi  kokonaisuus kuin tämä viimeinen suomalaistausten ISIS-perheiden Suomeen avustaminen, kun "al-Hol tapauksessa" ministeri Haavisto oli juuri antanut julkisuuteen haastattelun ettei varsinkaan nyt koronapandemian aikana voida tehdä mitään "al-Hol tapauksessa".

Tätä saapumiserää aiempi Haaviston toiminta ministerinä al-Hol tapausten käsittelyssä on perustuslakivaliokunnan tutkimusten alaisena ja silti Haavisto voi jatkaa ministerinä sekä "al-Hol tapauksen" hoitamista. Eräs naisministeri katsoi viisaammaksi erota, kun valtion, puolueen ja henkilökohtaisten varojen käyttö meni sekaisin.

Juttu saa tuntemaan itseni todella pahaksi ihmiseksi, koska arvostelen sekä juttua että al-Hol "suomalaisperheiden" käsittelyä. Tämä on tietysti jutun kirjoittajan ja julkaisijan tarkoitus.
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

F1nka

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 157
 • Liked: 281
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4029 : 13.06.2020, 11:13:18 »
^Vain paha rasistijunttiomannavankaivaja kyselee jesidilasten oikeuksien perään.
Tottelematon tieto aktivismissa

Ajattara

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 782
 • Liked: 3786
 • Strange Death of Europe
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4030 : 15.06.2020, 21:16:01 »
Ylläripylläri  :roll:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006542334.html?utm_campaign=hs_tf&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=ae8fb2915ea0c56f000c4fe0279f44da

Lainaus
Isis-morsian todisti oikeudessa Saksassa ja kertoi naisten kantaneen aseita – Lausunto saattaa muuttaa aiempaa käsitystä aseettomina koti­rouvina palvelleista naisista

Isisin entisen jäsenen oikeudenkäynti Saksassa on valottanut terrorijärjestön riveihin liittyneiden naisten toimintaa.

Terroristijärjestö Isisin entisen jäsenen lausunto oikeudenkäynnissä Saksassa horjuttaa monien Syyriasta palanneiden naisten väitteitä heidän roolistaan jihadistijärjestössä aseettomina kotirouvina.

Maanantaina tutkiva toimittaja Jenan Moussa kertoi Twitter-tilillään Syyriasta Saksaan palanneen, terroristijärjestöön kuuluneen Omaima Abdin oikeudenkäynnin uusista käänteistä.

Moussa toteaa videolla, että todistajan lausunto on merkittävä, sillä se osoittaa valheelliseksi järjestöön kuuluneiden naisten antaman kuvan itsestään kotirouvina, jotka eivät kantaneet asetta.

”Tähän mennessä kaikki Isisin riveihin liittyneet naiset ovat väittäneet, että he palvelivat Syyriassa aseettomina kotirouvina ja ettei heillä ollut mitään tekemistä aseiden kanssa”, Moussa sanoo videolla.

---

Epäilty Abdi kielsi, että olisi itse kantanut asetta Syyriassa, vaikka oikeudella oli väitettä tukevaa todistusaineistoa naisen puhelimen kuvarullasta.

---

Abdi palasi Saksaan jo vuonna 2016.

Nainen on elellyt neljän lapsensa kanssa kaikessa hiljaisuudessa Hampurissa. Esimerkiksi Abdin Linkendin-profiilista käy ilmi, että nainen työskenteli vapaana kääntäjänä ja tapahtumajärjestäjänä, eikä hän Saksassa asuessaan käyttänyt enää hijabia.

Saksalainen toimittaja Jenan Moussa sai viime vuonna haltuunsa Abdin puhelimen ja paljasti kuvarullan sisällön. Lukuisissa kuvissa Abdi poseeraa rynnäkkökiväärin kanssa ja yhdessä kuvassa naisen taaperoikäinen lapsi pitää asetta kädessään.

Abdi on kieltänyt ottaneensa kuvan lapsestaan ase kädessä.

"The creatures outside looked from pig to man, and from man to pig, and from pig to man again; but already it was impossible to say which was which."

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 410
 • Liked: 3108
 • Misantrooppi. VHM, evoluution harha-askel.
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4031 : 16.06.2020, 07:16:00 »
"Nainen on elellyt neljän lapsensa kanssa kaikessa hiljaisuudessa Hampurissa. Esimerkiksi Abdin Linkendin-profiilista käy ilmi, että nainen työskenteli vapaana kääntäjänä ja tapahtumajärjestäjänä, eikä hän Saksassa asuessaan käyttänyt enää hijabia."

Eli nukkuvia jäseniä ripotellaan ympäriinsä elämään ihan tavallista elämää. Ikinä et voi tietää, mitä kadulla vastaantuleva ihminen on tehnyt ja on valmis tekemään siinä vaiheessa kun kutsu käy ympäri euroopan.

Naiset ovat siitäkin vielä vaarallisempia, koska kriisitilanteessa heitä vastaan on henkisesti paljon vaikeampaa käyttää voimatoimia vaikka olisivat kuinka tarpeellisia.
Tilastotkin ovat rassisteja, hävetkää tilastotieteilijät! Polvelle kaikki, kun Romani kulkee ohi.

F1nka

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 157
 • Liked: 281
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4032 : 16.06.2020, 18:11:00 »
^Suomalaisilla on vielä paljon opittavaa toisista kulttuureista
Tottelematon tieto aktivismissa

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 355
 • Liked: 6440
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4033 : 16.06.2020, 21:14:42 »
Naiset ovat siitäkin vielä vaarallisempia, koska kriisitilanteessa heitä vastaan on henkisesti paljon vaikeampaa käyttää voimatoimia vaikka olisivat kuinka tarpeellisia.

Nykyiselle sukupolvelle kynnys voi olla alhaisempi kuin "dinosauruksille", sillä naiset ovat olleet armeijassa muistaakseni vuodesta 1995 lähtien. En usko, että nuoremmalle polvelle on niin suurta kynnystä kuin vanhemmille.

Lisäksi jotkut kulttuurit ovat tiedostaneet länsimaisen miehen heikkouden naisen edessä, tätä teemaahan on käsitelty hyvin monissa populaarikulttuurin viihde-elokuvissa, joissa naiset tulevat kohti. Elokuvissa on kuvattu länsimaisen sotilaan "jaakopinpainia", kun hän epäröi eliminointitoimien käynnistämistä. Ehkäpä nämä viihdeteollisuuden käsikirjoitukset ovat harkittuja mielenmuokkausmenetelmiä? Kuka tietää.

MacGyverin joku käsikirjoittajahan sanoi haastattelussa kauan sitten salamyhkäisesti, että taustalla oli poliittista ohjausta katsojien mielipiteiden muokkaamiseksi. Myös neuvostoelokuvissa on myönnetty olleen mielipiteenmuokkausta, joten mihin se olisi kadonnut nykyajastakaan?

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 264
 • Liked: 4068
 • Sus siunatkoon
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4034 : 17.06.2020, 09:11:24 »
Uutisjutut tiedoksi aiheen seurantaketjuun.

Lainaus
Suomen terrorismilakeihin ehdotetaan uutta rikosnimikettä

Oikeusministeriön työryhmä luovutti mietintönsä oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille.

OIKEUSMINISTERIÖN työryhmä ehdottaa, että Suomen terrorismi­rikoslakeihin lisättäisiin uusi rikosnimike terrorismirikoksiin liittyvästä julkisesta kehottamisesta. Sen myötä kehottaminen terroristiryhmään värväytymiseen tai houkuttelu terrorismirikoksen tekemiseen olisi rangaistavaa.
[...]

On rikos kouluttautua ja matkustaa terrorismia varten


Työryhmän mukaan tällä hetkellä rangaistavaksi säädettyjen terrorististen tekojen joukko on Suomessa laaja.
[...]

Järjestöön kuulumista yritetty aiemmin kriminalisoida

Ainakin kokoomus on tällä hallituskaudella vaatinut, että terroristijärjestöön kuuluminen kriminalisoidaan. Sitä yritettiin jo viime vaalikaudella oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok) johdolla, mutta yritys kaatui vaikeuteen määritellä, mikä on terroristijärjestöön kuulumista.
[...]
Ilta-Sanomat, 16.6.2020

Kansalainen verkkojulkaisu kertoo Kokoomuksen Vestmanin näkemyksen

Lainaus
Kokoomuksen Vestman ja Kauma: Terroristijärjestön toimintaan osallistumisen kriminalisointi on jäämässä torsoksi

Kokoomuksen kansanedustajat Heikki Vestman ja Pia Kauma pitävät oikeusministeriön asettaman työryhmän terrorismilainsäädännön ajantasaistamista koskevaa ehdotusta terroristijärjestön toimintaan osallistumisen osalta riittämättömänä.

[...]

– Työryhmän esitys terroristijärjestön toimintaan osallistumisen kriminalisoinnista on torso. Vain rikollisen toiminnan olennaisen tehtävän hoitaminen halutaan rangaistavaksi. Onko hallituksen mielestä siis ’tavallinen’ osallistuminen terroristijärjestön toimintaan hyväksyttävää? Järjetöntä. Normiterrorismia ei olekaan. Kaikenlainen osallistuminen terroristijärjestön toimintaan pitää kriminalisoida kuten kokoomus on esittänyt, Heikki Vestman sanoo.
[...]

Kokoomusedustajat sanovat olevansa pettyneitä myös siihen, ettei esityksellä tuoda helpotusta nykyiseen terrorismilainsäädäntöön liittyviin näyttöongelmiin. Näyttöongelmista johtuen ongelmana on, ettei terrorismirikokseen ulkomailla syyllistynyt välttämättä joudu koskaan vastuuseen teostaan.
[...]
Kansalainen, 16.6.2020
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 392
 • Liked: 26341
 • Easter Worshipper
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4035 : 17.06.2020, 10:10:58 »
ˆ Vain terroririkoksia tehneet voidaan tuomita. ISIS-larppaus syyrialaisen hellan operaattorina ei liene rikollisen vaan uhrin osa.

Niinpä tulemme näkemään, että tänne tulleet Al-Hol-äidit ei ole tehneet mitään väärää lain mukaan. Sen sijaan Odinit ja PVL luokitellaan terroristijärjestöksi ja meillä on kohta puolensataa jannua oikeudessa terrorismilain nojalla.

Eiväthän hallitusnaiset voi säätää lakia, että nämä suloiset perheenäidit, jotka joutuvat Suomessakin rasistisen vainon pelossa pukeutumaan täysin heidät tuntemattomaksi jättäviin kaapuhin, joutuisivat tuomiolle. Heidän täytyy jatkaa lastensa kasvattamista kuten tähänkin asti.

Televisiossa kerrottiin juuri taas suomalaisten kansallisesta tavasta surmailla rutiininomaisesti toisiaan kännipäissään. Siinä onkin miettimistä missä itsekukin on enemmän turvassa tai vaarassa, kun vaihtoehdot ovat Al-Hol ja al-ko-hol.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

S.T.

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 77
 • Liked: 188
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4036 : 17.06.2020, 10:50:39 »
Suomalaisten ISIS-vaimojen salakuljetuksen varmaankin maksoi Haaviston Pekka omasta pussista? Se on ainakin varmaa, että Somalian juuret omaava kaapuakka ei ole itse tai sukulaisten rahoituksella maksanut salakuljetusta.

Lainaus
Ruotsalainen Isis-vaimo on onnistunut karkaamaan al-Holin leiriltä Ruotsiin. SVT:n tietojen mukaan kolmekymppinen nainen on tällä hetkellä Göteborgin alueella.

Pakenemiseen nainen on ilmeisesti saanut apua ihmissalakuljettajilta. Hänet kuljetettiin Syyriasta Turkkiin, josta Turkin viranomaiset lähettivät hänet Ruotsiin.

SVT:n haastattelemien omaisten mukaan salakuljetuksen hinta vaihtelee 100 000 ja miljoonan kruunun välillä. Vapaus maksaa siis noin 9480-94 800 euroa. Hinta vaihtelee sen mukaan, kuinka turvallinen salakuljetus on.

IL
« Viimeksi muokattu: 17.06.2020, 10:52:24 kirjoittanut S.T. »

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 885
 • Liked: 5296
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4037 : 17.06.2020, 11:50:43 »
Ruotsin TV:n haastattelema Syyrian kurdien edustaja:

Tiedämme, että salakuljettajaverkostot toimittavat IS-naisia Al Holista ulos, viimeksi lähti muutama suomalaisnainen lapsineen.“Teidän täytyy auttaa meitä 11000 ISIS-vangin hoitamisessa”, pyytää Sinem Muhammed, joka toimii Syyrian koillisosien autonomisten kurdien edustajana.

Kurdien valvonnassa Syyrian koillisosassa on 11000 IS-vankia. Vangit ovat kotoisin maailman eri kolkilta. 2000 miestä istuu vankiloissa ja 9000 naista pakolaisleireillä aitojen sisäpuolella. Ruotsalaisia miehiä, naisia ja lapsia on yhteensä noin 120.

”Tiedämme, että salakuljettajaverkostot toimittavat IS-naisia Al Holista ulos, viimeksi lähti muutama suomalaisnainen lapsineen. Kuulin myös ruotsalaisperheestä, joka on salakuljettajan avulla yrittänyt saada ulos tyttärensä,” sanoo Sinem Muhammed.


Meidän moraalinen vastuumme

Useat vangeista ovat olleet siellä jo kolme vuotta, mutta rauhallisten vankilaolojen ylläpitäminen on vaikeaa. Väkivalta ja paot kuuluvat koko ajan kuvioon. Kurdit vetoavat nyt apuun.

”Moraalinen velvollisuutemme on luoda olosuhteet, etteivät he aiheuta uhkaa toisilleen. Ja kuinka pystymme pitämään heidät aitojen sisäpuolella? Me emme selviä siitä tänään. Tarvitsemme apua”, Sinem Muhammed sanoo.


Olemme maksaneet korkean hinnan

Sinem Muhammedin mukaan vain harvat valtiot ovat osoittaneet kiinnostusta IS-taisteluhin osallistuneiden kansalaistensa kohtalosta. Myös kansainvälisen tuomioistuimen perustaminen taistelijoiden tuomiseksi oikeuden eteen on hidasta. Hän on pettynyt länsimaisten johtajien vähäisestä kiinnostuksesta.

”Olen ylpeä siitä, että onnistuimme kukistamaan maailman vaarallisimman terroristijärjestöön. Olemme maksaneet kalliin hinnan monien kuollessa. Euroopan maiden pitäisi auttaa meitä nyt.
Nu vädjar kurderna om hjälp att hålla de 11 000 IS-fångarna.
– Ni måste hjälpa oss, säger Sinem Muhammed, representant för de självstyrande kurderna i nordöstra Syrien.
Kurderna i nordöstra Syrien håller 11 000 IS fångar från hela världen. 2 000 män som sitter i fängelser och ca 9 000 kvinnor som hålls instängda i flyktingläger. Bland dem finns omkring 120 svenskar. Män, kvinnor och barn.
Vi vet att smugglarnätverk tar ut IS-kvinnor från Al Hol, nu senast några finska kvinnor och deras barn. Jag hörde också om en svensk familj som försökte få ut sin dotter med hjälp av människosmugglare, säger Sinem Muhammed.
”Vårt moraliska ansvar”
Flera av fångarna har suttit där i tre år, men att hålla rätt på fängelset är svårt. Upplopp och rymningar är vanligt. Kurderna vädjar nu om hjälp.
– Det är vårt moraliska ansvar att hålla dem så att de inte utgör ett hot. Men hur ska vi ha dem fängslade på säkert sätt? Vi klarar inte det idag. Vi behöver hjälp, säger han.
”Vi har betalat ett högt pris”
Enligt Sinem Muhammed är det få stater som visat upp något intresse för att ta hand om sina IS-stridande medborgare. Arbetet med en tribunal för att ställa dem inför rätta är också ett arbete som tycks gå trögt. Hon är besviken över det låga intresset från västvärldens ledare.
– Jag är stolt över att vi lyckades bekämpa världens farligaste terrororganisation. Vi har betalat ett högt pris med många döda. De europeiska länderna borde hjälpa oss.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nopropet-fran-kurdiska-is-fangelset-vi-klarar-inte-att-halla-kvar-terroristerna
 
Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 093
 • Liked: 16275
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4038 : 14.07.2020, 23:03:57 »
https://twitter.com/Alastontotuus/status/1283027765453901826/photo/2

https://twitter.com/Alastontotuus/status/1283113823193489408
Lainaus
KRP:n "Norhern Relief"-terrorismirikosten esitutkintapöytäkirjoista. Mediamme on istunut tämän(kin) päällä jo kohta kolme vuotta.

https://twitter.com/Alastontotuus/status/1283123280573014019
Lainaus
Koko prosessi tiivistyy siihen, että KRP aloitti tutkinnan Suldaanin & co "Roihuvuoren klikin" osallisuudesta noiden kahden syyrialaisen mestauksesta, josta kaksi "ruotsalaista" tuomittiin elinkautiseen. "Valitettavasti" paikalla ollut M. Shuuya kuoli ja muut menneet myöhästyivät

https://twitter.com/Alastontotuus/status/1283125835554332679
Lainaus
Huomionarvoista lienee, että Haaviston kotouttama Nero Saraivan vaimo "Heli"/"Minna" oli tuolla jo mestauksen aikaan. Ei ole tietoa tunteeko Suldaan hänet, mutta "Helin" bestiksen  (M. Shyuuan vaimo) "Paulan" tunsi. Hänen lapsiaan olivat nämä "orpolapset".

https://twitter.com/Alastontotuus/status/1283129505771552772
Invalid Tweet ID
Lainaus
Silloin kun M. Shuuya oli jo KAMin johtomiehiä ja "Heli" oli jo pariutumassa Saraivan kanssa, loput "klikissä" järjestelivät kaikkea jihadistista toimintaa. Suldaan toimi tällöin mm. vihasaarnaaja Khalid Yasinin "bodyguardina".
« Viimeksi muokattu: 15.07.2020, 00:30:02 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Ajattara

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 782
 • Liked: 3786
 • Strange Death of Europe
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4039 : 01.08.2020, 14:13:40 »

Taas on yksi jihadisti lapsineen saatu Suomeen:

https://yle.fi/uutiset/3-11475665

Lainaus
Al-Holista palasi jälleen äiti lapsineen Suomeen – UM myönsi matkustusasiakirjat mutta ei auttanut perhettä paossa

Perhe pakeni leiriltä omin päin ja saapui Helsinkiin lauantaina aamupäivällä.Naisella on ainakin kaksi alle 10-vuotiasta lasta. Ulkoministeriö ei kommentoi lasten tarkkaa määrää eikä ikää perheen yksityisyyden turvaamiseksi ja alaikäisten suojelemiseksi.
UM ei myöskään täsmennä, montako suomalaista äitiä ja lasta al-Holin leirillä edelleen on.

Alun perin leirillä on ollut tiettävästi 11 suomalaisnaista ja noin 30 lasta. Heistä Suomeen on palannut tähän mennessä ainakin 15: neljä naista ja ainakin 11 lasta.

---

Heidän paluunsa kotimaahan on ollut poliittisesti arka kysymys, koska Suojelupoliisi on pitänyt naisia ja lapsia mahdollisena turvallisuusuhkana.
Toukokuun lopussa Suomeen saapui kolme leirillä ollutta naista ja yhdeksän lasta. Myös he olivat lähteneet leiriltä omin päin.
Leiriltä on käytännössä vaikea paeta ilman salakuljettajan apua.

---

Lauantaina saapunutta naista ja hänen lapsiaan olivat vastassa keskusrikospoliisin, Itä-Uudenmaan poliisin ja Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen edustajat.
Naista voidaan puhuttaa kunnolla vasta kahden viikon koronakaranteenin jälkeen.

Keskusrikospoliisi on kuullut aiemmin tulleita kolmea naista kesän mittaan yhteistyössä paikallispoliisin kanssa. Naiset oleskelevat eri puolilla Suomea.
Esiselvityksissä arvioidaan, ovatko naiset mahdollisesti syyllistyneet rikoksiin tai olleet niiden uhreina tai todistajina.
– Pyritään saamaan selvyyttä, mitä on tapahtunut sillä aikavälillä, kun he aikanaan lähtivät konfliktialueelle ja nyt palasivat, KRP:n rikosylikomisario Tero Haapala sanoo.

Jos esiselvityksissä ilmenee, että henkilöä on syytä epäillä rikoksesta, aloitetaan hänen toimistaan esitutkinta.
Toistaiseksi al-Holin palaajista ei ole aloitettu yhtään esitutkintaa eikä heihin ole kohdistettu pakkokeinoja.

---

Lapsia ei pyritä erottamaan vanhemmistaan

Poliisista, sisäministeriöstä tai sosiaali- ja terveysministeriöstä ei kommentoida, onko al-Holista tulleita naisia tai lapsia päätynyt toistaiseksi deradikalisaatio-ohjelmiin. Niiden tarkoitus on irrottaa ihmisiä väkivaltaisesta ääriajattelusta.
Ei ole myöskään tiedossa, onko naisten lapsia otettu huostaan. Lastensuojelutoimenpiteet ovat salassa pidettäviä tietoja.

---

Ulkoministeriö pyrkii edelleen kotiuttamaan suomalaislapsia al-Holin leiriltä hallituksen linjauksen mukaisesti.

---

Lasten yksityisyyttä halutaan suojella

Viranomaisten tavoitteena on, että Suomeen palaavat lapset saataisiin normaaliarkeen mahdollisimman pian.
– Kouluun heti kun kunto sallii ja pysyvät turvalliset ihmissuhteet. Onneksi lapset ovat joustavampia. Heillä kyky sopeutua normaaliarkeen on parempi kuin aikuisilla, Vantaan perhepalveluiden johtaja Anna Cantell-Forsbom sanoo.

Suomesta Syyriaan ja Irakiin lähteneistä suurin osa on pääkaupunkiseudulta, joten päävastuu palaavien perheiden auttamisesta on käytännössä Helsingillä, Espoolla ja Vantaalla.


"The creatures outside looked from pig to man, and from man to pig, and from pig to man again; but already it was impossible to say which was which."

nochWunder

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 304
 • Liked: 1203
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4040 : 01.08.2020, 14:46:57 »
Kyllä ne isislapset aikanaan paljastuu kun kouluissa tapahtuu jotain raakalaismaista nassikan tekemänä.

Jonkun koululapsen kaula katkaistaan, niin siinä sitten taas totutellaan uuteen normaaliin ja odotellaan joukkotuhoon vievää tavarajunaa.
« Viimeksi muokattu: 01.08.2020, 15:13:47 kirjoittanut nochWunder »
Kyvytön muodostamaan virheetöntä tekstiä, pahoittelen!

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 885
 • Liked: 5296
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4041 : 01.08.2020, 15:58:37 »

… maksanut lentonsa itse ...


https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006588717.htmlMuutaman vuoden poissa eristettyinä ja sitten yhtäkkiä burkhan saumasta tai kengän koron sisältä löytyy sopivasti muutama dona lentolippujen maksuun.

Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

nochWunder

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 304
 • Liked: 1203
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4042 : 01.08.2020, 16:04:50 »

… maksanut lentonsa itse ...


https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006588717.htmlMuutaman vuoden poissa eristettyinä ja sitten yhtäkkiä burkhan saumasta tai kengän koron sisältä löytyy sopivasti muutama dona lentolippujen maksuun.

Vihreät tai arabit ovat maksaneet matkan.
Kyvytön muodostamaan virheetöntä tekstiä, pahoittelen!

Rahikainen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 176
 • Liked: 289
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4043 : 01.08.2020, 16:52:44 »
Muutama katkelma Sanna Ukkolan kolumnista tänään Iltalehdessä. Kirjoitus nostaa esiin useita aiheellisia ja ajankohtaisia kysymyksiä, joihin hallitusvalta tuskin tulee koskaan vastaamaan.

Lainaus
Kolumni: En halua Suomeeni terroristien vaimoja – pysykää kalifaatissa

(...)
Aisha alkoi käyttää burkhaa lukiossa, ja hän postasi Facebookiin kuvan burkhaan pukeutuneesta naisesta aseistautuneena.

“Suicide bomp and ak47 in my hands. U just keep calling supo. Mul on teidän sukunimet tieedossa ya shi3at bidnillaah niitten tulo on lähellä, hän kirjoitti Facebookiin.

Sama suomeksi: Itsemurhapommi ja rynnäkkökivääri käsissäni. Ja te vain soittelette Supolle.
(...)

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari sanoi viime joulukuussa, että al-Holin leiriltä palaavat naiset ovat suurempi uhka Suomessa kuin leirillä.

“Suomeen palatessaan heistä saattaisi muodostua Isisin kiintopiste täällä. He voisivat inspiroida ja radikalisoida muita”, Pelttari sanoi tuolloin.

Supon mukaan Syyriasta palaavat naiset ovat edelleen uhka Suomen turvallisuudelle. Suojelupoliisi on todennut, että Suomeen palatessaan “naiset todennäköisesti tulevat jatkamaan terroristista toimintaa”. Supo pitää todennäköisenä, että palaajat verkostoituvat keskenään, levittävät edelleen väkivaltaista aatettaan ja “heistä tulee osa Suomeen jo muodostunutta jihadistista alamaailmaa”.
(...)

Heistä monet ovat kasvattaneet lapsistaan kalifaatin sotilaita samaan aikaan, kun heidän aatetoverinsa ja miehensä ovat katkoneet päitä vääräuskoisilta ja polttaneet heitä elävältä. Ei ole julmuutta, mihin Isis ei olisi syyllistynyt, ei hirmutekoa, jota järjestö ei olisi innoissaan toteuttanut.

Isis on perustanut kalifaatin ja rakentanut sen perustukset valtaville ruumiskasoille.

Nyt kun kalifaatti on tuhottu ja Isis ajettu Syyriassa paitsioon, nämä naiset haluavat yhtäkkiä tulla takaisin Suomeen nuolemaan haavojaan.
(...)

Tuossa eilen tämän pikkukaupungin raitilla tuli vastaan täällä ennennäkemätön ilmiö - kaapunainen kokosäkissä, jonka naamariosassa vain kapea viiru silmien kohdalla. Muuten musta kaapu, joka tilavampi kuin rahtihame konsanaan. Sinne mahtuu paljon tavaraa, jota noissa asuissa kuskataan kuitenkin pikemminkin marketiin päin, kuin sieltä ulos. Kasvonaamion alaosa poikkesi muusta asusta värityksellään, se tunnusti islamin ja ulkoministeri Haaviston puolueen väriä, eli vihreää. Nainen oli noin 30-40 v. Rattaissa yksi lapsi. Silmien seudun piirteet länsimaiset (monilla suomalaisilla samanlaiset) ja iho valkoinen.

Näinkö ulkoministeri Haavisto istutti terrorisolunsa jo tänne? Hedelmällinen maaperä on jo luotu valmiiksi. Aiemmin tämän kylän raiteilla näkyi vain muutamia harvoja yksittäisiä asyylihumpuukilla tulleita. Hallituksen vuoden 2015 tuhotyön jälkeen muutamassa vuodessa määrät ovat moninkertaistuneet. Joka kauppareissulla tulee vastaan satojen miljoonien arvosta "rikkautta" (l. kulupuolta), josta vuokra-asuntokeinottelijat voivat vapaasti ja turvallisesti ammentaa itselleen sen mitä vain ikinä ilkeävät pyytää. Tuon takia tänne näemmä rakennettiin ne valtavat määrät vuokra-asuntoja, jotta tämäkin paikkakunta pääsisi nopeasti mukaan siihen kovin ylistettyyn ja palvottuun kehitysmaameininkiin.

Katumiljöön väri on muuttumassa nopeasti mustaksi - kaavut ja naamat. Samalla väestörakenne muuttuu ennennäkemättömän nopeasti ja luonnottomasti. Tällä menolla ongelmat kärjistyvät jo lähitulevaisuudessa, eikä niihin ole lääkkeitä. Sen on kokemus muista maista osoittanut jo moneen kertaan.

Pitäisiköhän lakeja muuttaa niin, että noista tuhotöistä vastuulliset poliitikot joutuisivat kohtaamaan joka päivä sen mitä ovat tehneet? Tulisiko laissa edellyttää, että kaikki poliitikon asyylihumpuukilla (monen turvallisen maan halki tulleet) tänne imuroimat saa asuttaa vain kyseisen poliitikon välittömään lähinaapurustoon? Jos myöhemmin ei vastuunkanto enää miellytä ja muuttaa muualle, niin rikkaudet siirretäisiin automaattisesti perässään uuteen miljööseen. Näin estettäisiin tehokkaasti päättäjien korruptoitumista ja moraalista rappiota. Mikä puolue ennättää ehdottaa tätä ensimmäisenä? Taattu kannatuspiikki luvassa.

Vakavaa pohdintaa ja vakava uhka.

Olen tässä miettinyt, mikä mahtaa olla se Suojelupoliisin operatiivinen rooli erityisesti näiden julkilausuttujen  turvallisuusuhka-kartoitusten osalta. Suojelupoliisin lausunnot uhkista ja vakavista uhkista vaikuttavat toimivan lähinnä lämpiminä suosituksina sille, ketä maahan tulisi päästää. Tästä on lukemattomia esimerkkejä, vähäisin ei liene Turun terroristi-iskun tekijä.

Lainaus käyttäjältä:  Wikipedia-artikkeli Suojelupoliisista
Supo on operatiivinen turvallisuusviranomainen, jonka ydintoiminta-alueita ovat terrorismintorjunta, vastavakoilu ja turvallisuustyö.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suojelupoliisi
sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 551
 • Liked: 3112
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4044 : 01.08.2020, 16:56:10 »

Taas on yksi jihadisti lapsineen saatu Suomeen:

https://yle.fi/uutiset/3-11475665

Lainaus
Al-Holista palasi jälleen äiti lapsineen Suomeen – UM myönsi matkustusasiakirjat mutta ei auttanut perhettä paossa

Perhe pakeni leiriltä omin päin ja saapui Helsinkiin lauantaina aamupäivällä.

...Lainaus käyttäjältä: YLE
"Jos esiselvityksissä ilmenee, että henkilöä on syytä epäillä rikoksesta, aloitetaan hänen toimistaan esitutkinta.
Toistaiseksi al-Holin palaajista ei ole aloitettu yhtään esitutkintaa eikä heihin ole kohdistettu pakkokeinoja."

Tämä on täysin perverssiä ja maanpetoksellista toimintaa. Alan epäillä, että ISIS on ihan konkreettisesti soluttautunut meidän järjestelmäämme. Mikään muu ei voi selittää tätä järjettömyyttä. Useimmissa muslimimaissakin vierastaistelijoihin ja terroristeihin suhtaudutaan äärimmäisellä vakavuudella, jopa kuolemantuomioita langetetaan. Normaali islamin sympatisointi ei tätä voi enää selittää, vaan tässä on taustalla jotain paljon synkempää. Ilmeisesti edes lapsia ei ole huostaanotettu näiltä hirviöiltä, siis äiti vie lapsensa sotaan, vankileirille kuolemanvaaraan ja opiskelemaan järkyttävää ääri-ideologiaa, ja suomalaiset viranomaiset pitävät häntä hyvänä vanhempana, koska leikkivät, että kalifaattiin matkustaminen on ihan normaalia.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 496
 • Liked: 13936
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4045 : 01.08.2020, 17:09:09 »

… maksanut lentonsa itse ...


https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006588717.htmlMuutaman vuoden poissa eristettyinä ja sitten yhtäkkiä burkhan saumasta tai kengän koron sisältä löytyy sopivasti muutama dona lentolippujen maksuun.

No ihmekös tuo on? Jihadistien suurimmat rahoittajat: Hölmölän sossu ja KELA. Jos nyt muutamaksi vuodeksi lähtee päitä katkomaan ja kalifaattia rakentamaan, niin eihän se nyt ole mikään syy runsaita tukia katkaista. Rasismiahan sellainen olisi. Ja islamofobista.

Kalifaatissa ei ole paljoa vuokraa makseltu, ja samaan aikaan Hölmölän sossun ja KELAn tuet ovat juosseet koko ajan tilille. Lisäksi,  sossun maksaman kämpän on voinut jälleenvuokrata kalifaattivisiitin ajaksi.

Ei ole kuulkaa jihadisteilla rahasta puutetta. Suomen veronmaksajat  ja jihadisteja kädestäpitelevät virkatoukat ovat pitäneet siitä huolta.
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 885
 • Liked: 5296
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4046 : 01.08.2020, 17:12:28 »
Haavistolla vähän skitsofreninen tilanne näiden mammojen palautusten julkisuuden suhteen: Toisaalta presidenttiehdokkaan ei kannattaisi retostella tappajien vaimojen ja lasten roudaamisella ja SUPOn työllistämisellä, toisaalta kannattajat hakkaavat yhteen karvaisia käsiään, mitä enemmän tuonkaltaista sakkia saapuu.
Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 546
 • Liked: 44322
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4047 : 01.08.2020, 17:19:28 »
Tämä on täysin perverssiä ja maanpetoksellista toimintaa.

Kun PS voittaa vaalit niin oletan, että seuraavan sisäministerin "to do" -listalla on ihan ekana:

- perverssoinin lopettaminen,
- maanpetollisuuksien lopettaminen
- demlakommunismin lopettaminen lainsäädäntöelimissä.

Kun Jussi on pääministeri, niin tuon hoitanee sitten (aakkosjärjestyksessä) Huhtasaari tai Purra. Molemmat ovat hyvin rakastettavia suomalaisia ihmisiä.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“...lamassa on kysymys siitä, että tyhmien ja varautumattomien rahat siirretään viisaille ja varautuneille.”
— Murkula

nochWunder

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 304
 • Liked: 1203
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4048 : 01.08.2020, 17:26:32 »

Kun PS voittaa vaalit niin oletan, että seuraavan sisäministerin "to do" -listalla on ihan ekana:

- perverssoinin lopettaminen,
- maanpetollisuuksien lopettaminen
- demlakommunismin lopettaminen lainsäädäntöelimissä.

Kun Jussi on pääministeri, niin tuon hoitanee sitten (aakkosjärjestyksessä) Huhtasaari tai Purra. Molemmat ovat hyvin rakastettavia suomalaisia ihmisiä.

Ihan ensiksi pitää purkaa valtamedia ja sepäs ei olekaan helppotehtävä. Yle on helpoin näistä, mutta esim. mitä voi tehdä Hesarille lain rajoissa?

Media on Suomessa ja muissakin länsimaissa se mistä tätä mädätystä hallitaan. Yliopistot ovat se taho missä tätö mädätystä opetetaan. Ja instituutiot ovat taho jossa mädätys toteutetaan.

Näiden purkaminen vie useita vuosia. Sillä niitä on rakennettu vuosikymmeniä.
Kyvytön muodostamaan virheetöntä tekstiä, pahoittelen!

Simo_Toini

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 265
 • Liked: 689
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4049 : 01.08.2020, 18:07:50 »
Ihan ensiksi pitää purkaa valtamedia ja sepäs ei olekaan helppotehtävä. Yle on helpoin näistä, mutta esim. mitä voi tehdä Hesarille lain rajoissa?

Media on Suomessa ja muissakin länsimaissa se mistä tätä mädätystä hallitaan. Yliopistot ovat se taho missä tätö mädätystä opetetaan. Ja instituutiot ovat taho jossa mädätys toteutetaan.

Näiden purkaminen vie useita vuosia. Sillä niitä on rakennettu vuosikymmeniä.

Purkaminen olisi laitonta ja mahdotonta, mutta myös tarpeetonta.

Valtiolla on oikeus verottaa ja rahoittaa. Sitä valtaa on laillista, mahdollista ja tärkeää käyttää.

Siinähän siis instituutiot yrittävät mädättää, mutta eivät enää veronmaksajien rahoilla eivätkä siten, että pääsevät verotuksessa halvalla. Kun lelut otetaan pois, luonnollista poistumaa rupeaa tapahtumaan, notta humina käy. Kuinka moni oikeasti haluaa maksaa mädätyksestä? Vihreää Lankaa eivät ryhtyneet maksamaan edes vihreät itse. Moniko yritys ryhtyy rahoittamaan intersektionaalisen poikkipinotieteen oppiaineita?

Jihadistien maahantuonti hallituksen operaatioin, jopa tosiasiallinen rahoitus suomalaisella sosiaaliturvalla, on sitten omassa luokassaan erinomaisena säästökohteena. Noin lievästi sanoen. Jne. Jne.

Nyt olis` juustohöylälle töitä.
« Viimeksi muokattu: 01.08.2020, 18:37:31 kirjoittanut Simo_Toini »

Tagit: