Kirjoittaja Aihe: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)  (Luettu 620672 kertaa)

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 366
 • Liked: 4452
 • Sus siunatkoon
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4350 : 21.01.2021, 20:08:46 »
Perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen yrittää saada jotain tolkkua valtakunnansyyttäjän toimintaan.

Lainaus
Mari Rantanen teki valtakunnansyyttäjän toiminnasta kantelun oikeuskanslerille – ”Suomesta ei saa tulla terroristien turvasatamaa”

Perussuomalainen kansanedustaja Mari Rantanen on tehnyt kantelun valtakunnansyyttäjän toimista oikeuskanslerille, joka on Suomen ylin julkisten tehtävien laillisuudenvalvoja.
[...]

Syytekynnys huomattavasti alhaisempi Räsäsen kohdalla

Kantelussaan Rantanen vertaa terrorismirikosten syytekynnyksen tasoa kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) tapaukseen, josta valtakunnansyyttäjä on tehnyt jo viisi tutkintapyyntöä. Tutkintapyynnöt koskevat epäiltyjä kiihottamisia kansanryhmää vastaan, ja näistä kolme on edennyt syyteharkintaan. Yhdessä tv-ohjelmaa koskevassa asiassa valtakunnansyyttäjä oli määrännyt esitutkinnan puheista, joita ei tv-ohjelmassa edes sanottu.

– Valtakunnansyyttäjän mukaan suojelupoliisin toimittamat tiedot eivät ole riittäneet esitutkinnan aloittamiseksi, mutta yksittäisen kansalaisen muistinvaraiset sitaatit edustaja Räsäsen puheista riittivät tutkintapyynnön tekemiseen ilman edes tv-ohjelman tarkistamista. Lienee paikallaan, että ylin laillisuusvalvoja selvittää valtakunnansyyttäjän toimintaa, Rantanen huomauttaa.
[...]

Suomesta ei saa tulla terroristien turvasatamaa

Kansanedustaja ja lainsäätäjä Rantanen on itse esittänyt terrorismilainsäädännön tuntuvaa kiristämistä.

– Suomesta ei saa tulla terroristien turvasatamaa, jossa löysä lainsäädäntö antaa mahdollisuuden paeta tuomioita. Terrorismilainsäädäntöä on tilkitty vähän kerrallaan vuodesta 2003 lähtien. Nyt olisi korkea aika uudistaa koko rikoslain luku, ja samassa yhteydessä olisi ehkä syytä arvioida, oliko vuoden 2019 tiedustelulakien mukainen suojelupoliisin esitutkintavaltuuksien poistaminen sittenkään hyvä ratkaisu rikosprosessien kannalta, Rantanen päättää.
Suomen Uutiset, 19.1.2021

Jääkiekkotermein Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen hyökkää Rantasen taustalla politiikkaviivan takana.

Lainaus
Kansanedustaja Antikainen: Miksi valtakunnansyyttäjä torjuu vihapuhetta eikä terrorismia?


Viikonloppuna uutisoitiin, että Suomessa ei ole viimeisen kahden vuoden aikana avattu yhtään terrorismia koskevaa rikostutkintaa.


Suojelupoliisin ja valtakunnansyyttäjän näkemykset poikkesivat toisistaan melkoisesti. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen pitää valtakunnansyyttäjän painopisteitä omituisina.

– Valtakunnansyyttäjän prioriteetit ovat jokseenkin erikoiset, kun hänellä tuntuu olevan loputtomasti aikaa ja resursseja poliitikkojen vanhojen kirjoitusten penkomiseen ja niistä syyttämiseen, mutta samaan aikaan hän ummistaa silmänsä siltä, kun jihadistit värväävät somepalveluissa Suomesta uusia terroristeja tappamaan ja orjuuttamaan Syyriassa. Myös kynnys kiihottamisesta kansanryhmää vastaan syyttämiseen tuntuu olevan todella matala, mutta terrorismirikoksista syyttämiseen äärimmäisen korkea. Onko tämä suomalaisen yhteiskunnan turvallisuuden kannalta oikea priorisointi? kysyy Antikainen.
[...]

Keskeinen ongelma liittyy terrorismirikosten teonkuvauksiin. Sen sijaan, että terroristijärjestön toimintaan osallistuminen olisi kriminalisoitu – Anikainen toteaa – Suomen lainsäädännössä terroristiksi kouluttautuminen tai terroristien kouluttaminen on sallittua, kunhan koulutus pysyy yleisellä tasolla eikä liity tiettyyn, yksittäiseen terroritekoon.
[...]

Edustaja Antikainen on jättänyt tänään hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa kysytään, ottaako hallitus terrorismilainsäädäntöön liittyvät ongelmat vakavasti ja aikooko se muuttaa lainsäädännön muiden Pohjoismaiden tasolle, jotta terroristit saataisiin vastuuseen teoistaan.
kansalainen.fi, 18.1.2021

Monet tietävät jo etukäteen, miten näille tulee käymään. Oikeuskanslerin virastossa tehdään pää märkänä töitä, että keksitään edes näennäiset vastaukset Rantasen kanteluun. Vastuumedia sitten otsikoi oikeuskanslerin vastauksen isosti, siten, että kantelun tekemisestä  saadaan taas lälläteltyä Perussuomalaisille - pikemmin Perussuomalaisten äänestäjille tai äänestämistä aikoville ettei kennellekään jäisi epäselväksi ettei se kannattaisi. Antikaisen kirjalliseen kysymykseen tulee taas vakiintuneen poliittisen standardin mukainen hyvää päivää kirvesvartta -vastaus.

Mutta tässä on vaikuttamisen työkalut. Jos joku tietää tai keksi jotain muuta kertokoon. Voitto se on sekin, jos näillä manöövereillä taas kääntyy muutaman suomalaisen äänestäjän päähän ajatus "ei jestas! tässä on pakko äänestää järkeä tähän menoon".
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 498
 • Liked: 3484
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4351 : 22.01.2021, 04:39:56 »
Ihan tavan ihmisen oikeustajun venyttäminen kyllä kostautuu. Ei suorana toimintana mutta pikkuhiljaa rapauttaa perusluottamusta.

Lehdistön journalismi on menneen ajan juttuja, poliisi on luovuttu poliittisella ohjauksella. Nyt on oikeuslaitos menossa samaan kastiin.

Mihin tässä enää voi luottaa, poliitikkoihin?

Rakentaa tässä pitäisi, ei rapauttaa.
En pidä politiikasta, vähiten vihaan persuja. So be it.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 826
 • Liked: 11856
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4352 : 04.02.2021, 21:58:18 »
Kirjallisia kysymyksia joihin on tullut vastaus lähiaikoina.

Lainaus
Edellä mainittu KK 968/2020 vp (Purra)
Lisäksi
Lainaus
KK 974/2020 vp

Onko suunnitteilla lakimuutosta, joka estäisi lapsen viemisen terroristista toimintaa harjoittavalle leirille, joko lapsen mahdollisen huostaanoton tai muun rangaistuksen osalta?

Helsingissä 28.12.2020
Minna Reijonen ps
Lainaus
Oikeusministeriön asettama työryhmä ehdotti kesäkuussa 2020 luovuttamassaan ja sen jälkeen lausuntokierroksella olleessa mietinnössään, että terroristiryhmän toimintaan osallistumisen rangaistavuutta laajennetaan ja että erikseen säädetään rangaistavaksi terrorismirikoksiin liittyvä julkinen kehottaminen.

Helsingissä 12.1.2021
Perhe-ja peruspalveluministeri Krista Kiuru
Lainaus
KK 975/2020 vp
Paljonko al-Holiin liittyvät kustannukset ovat olleet tähän mennessä ja paljonko toimiin aiotaan vielä varata?

Helsingissä 28.12.2020
Minna Reijonen ps
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

Ulkoministeriö kertoo säännöllisesti Koillis-Syyrian leireillä pidettyjen  suomalaisten  avustamisesta vuodesta 2019 lähtien kertyneet kokonaiskustannukset. 15.12.2019 mennessä kokonaiskustannukset olivat noin 277 000 euroa. Laskutus-ja tiliöintiprosessi vie tietyn ajan, minkä vuoksi 20.12. kotiutusoperaation kustannukset eivät ole vielä kokonaisuudessaan selvillä. Ulkoministeriö tiedottaa kustannuksista, kun tiedot on saatu.

Helsingissä 11.1.2021
Ulkoministeri Pekka Haavisto
Lainaus
KK 984/2020 vp

Kuinka hallitus aikoo puuttua lastensuojelullisesti toimintaan, jossa lapset kotonaan altistuvat terroristijärjestön propagandavideoille ja aseita käytetään lapsien leluina?

Helsingissä 4.1.2021
Minna Reijonen ps
Ei mitenkään.
Lainaus
Lastensuojelulain 40 §:n mukainen huostaanotto ja sijaishuollon järjestäminen ovat lastensuojelun viimesijainen keino

Helsingissä 22.1.2021
Perhe-ja peruspalveluministeri Krista Kiuru
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 151
 • Liked: 3936
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4353 : 06.02.2021, 08:38:51 »
Meillä suomalaisilla on käynyt satumainen tuuri, että meikäläiset ainoina on olleet niitä kilttejä, ja jopa uhreja joita on kiva paapoa. Siksi on parempi, ettei heiltä edes kysytä että ootteko olleet tuhmia. Ettei vaan luulla, että heitä jostain epäiltäisiin.


Lainaus
Al-Holin leiriltä lasten kanssa noudettu nainen sai Norjassa syytteen osallistumisesta Isisin toimintaan
Lisäksi 16-vuotias syyrialaispoika vangittiin Norjassa perjantaina terroritekojen valmistelusta epäiltynä.


Al-Holin Leiri
5.2. 21:20Päivitetty 5.2. 21:24


Norjaan al-Holin leiriltä noudettu norjalais-pakistanilainen nainen on saanut syytteet osallistumisesta al-Nusran rintaman ja Isisin toimintaan. Nainen haettiin lapsineen pois leiriltä toissa vuoden maaliskuussa, kun toinen hänen kahdesta lapsestaan sairastui vakavasti.

Naista ei epäillä taisteluihin osallistumisesta, mutta syyttäjä katsoo, että lasten ja kodin hoitaminen oli Isisin toiminnan avustamista.

– Hän avusti siten aviomiehiään lähtemään taisteluun Isisin puolesta, sanoi valtionsyyttäjä Geir Evanger.
...

Norjan turvallisuuspoliisi otti naisen kiinni heti hänen laskeuduttuaan Oslon lentokentälle, ja tämä on istunut tutkintavankeudessa siitä lähtien.

Käsittely alkaa Oslon käräjäoikeudessa 1. maaliskuuta.

Lisäksi erillisessä tapauksessa Norjassa päätettiin perjantaina vangita 16-vuotias syyrialaispoika epäiltynä terroritekojen valmistelusta, kertovat norjalaismediat.

Poika otettiin torstaina kiinni Oslossa. VG:n ja NRK:n(siirryt toiseen palveluun) mukaan häntä pidetään vangittuna kahden viikon ajan. Pojalla on mahdollisuus olla yhteydessä läheisiinsä ja he voivat vierailla tämän luona. '

NRK:n haastattelemat pojan perheenjäsenet sanovat olevansa yllättyneitä ja kiistävät tietävänsä, miksi poika on otettu kiinni.

Asianajajansa mukaan poika kiistää syyllisyytensä. Turvallisuuspoliisin (PST) mukaan hän on kuitenkin jo jonkin aikaa toiminut tavalla, joka on rangaistavaa
https://yle.fi/uutiset/3-11776485

Lainaus
HS: Isis-vaimoja on kieltäytynyt saapumasta poliisin kuultavaksi – valtuudet esiselvityksessä ovat vähäiset

Suomessa ei aina aloiteta edes esitutkintaa, vaikka samalla tiedolla vertailumaassa saisi vankeustuomion.

TERRORISMI Valtakunnansyyttäjätoimistolla sekä suojelupoliisilla on ollut erimielisyyttä terrorismin tutkinnan kriteereistä. Suojelupoliisi on katsonut, että eri tapauksissa saadut alustavat tiedot olisivat olleet riittävät esitutkinnan aloittamiseksi, mutta näin ei kuitenkaan ole tapahtunut.

...

– Kaikkein eniten pelkään perus- ja ihmisoikeuksien loukkauksia sellaisten ihmisten kohdalla, jotka eivät ole terrorismin kanssa tekemisissä, mutta jotka saadaan siltä näyttämään, valtakunnasyyttäjä Raija Toiviainen kommentoi Helsingin Sanomille.

Lehden tietojen mukaan ainakin yksi ja mahdollisesti useampi leiriltä palannut Isis-vaimo onkin kieltäytynyt tulemasta poliisin kuultavaksi.
https://www.paivanlehti.fi/hs-isis-vaimoja-on-kieltaytynyt-saapumasta-poliisin-kuultavaksi-valtuudet-esiselvityksessa-ovat-vahaiset/
”Jos sukupuolitietoinen budjetointi erkaantuu sekä feministisistä kansalaisyhteiskunnan toimijoista että feministisestä tiedosta, se on vaarassa muodostua tekniseksi hyvän hallinnon käytännöksi, jonka suhde sukupuolittuneisiin yhteiskunnallisiin valtarakenteisiin on ohut.”

– THL 23.3.2020

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 619
 • Liked: 8338
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4354 : 06.02.2021, 08:48:49 »
Lainaus
Kaikkein eniten pelkään perus- ja ihmisoikeuksien loukkauksia sellaisten ihmisten kohdalla, jotka eivät ole terrorismin kanssa tekemisissä, mutta jotka saadaan siltä näyttämään, valtakunnasyyttäjä Raija Toiviainen kommentoi Helsingin Sanomille.

Joo, en epäile yhtään. Joku suomalaisten joukkomurha olisi pikku juttu mutta jos kaapusompanssi pahoittaa mielensä niin siitä on leikki kaukana!

Tuo toiviainen on muuten kokoomuspuolueen seuraavan pjiin eli häkkäsen "löytö", demlan kakkein sakeimmasta päästä. Kannattaa äänestellä lisää nuivia kokoomuksia, vaikka pormestareiksi.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 509
 • Liked: 7845
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4355 : 06.02.2021, 09:32:30 »
Lainaus
Kaikkein eniten pelkään perus- ja ihmisoikeuksien loukkauksia sellaisten ihmisten kohdalla, jotka eivät ole terrorismin kanssa tekemisissä, mutta jotka saadaan siltä näyttämään, valtakunnasyyttäjä Raija Toiviainen kommentoi Helsingin Sanomille.

Valtakunnansyyttäjä sanoo siis suoraan että Suomen poliisi tekaisee todisteita jotta saa jonkun näyttämään terroristilta.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 690
 • Liked: 50223
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4356 : 06.02.2021, 09:39:56 »
Laitanpa tähän vertailukuvan, koska on erittäin informatiivinen.
Lähde: https://hommaforum.org/index.php/topic,3.msg3272962.html#msg3272962
« Viimeksi muokattu: 06.02.2021, 09:41:37 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“Rajat auki ja Suomi kiinni tai rajat kiinni ja Suomi auki.  Kas siinä pulma.”
— Jäsen Valtakunnanpärkhele

“Järjestelmän tavoitteena on epänormaaliuden normalisointi ja normaaliuden epänormalisointi.”
— Jäsen Marcus Porcius Cato

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 690
 • Liked: 50223
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4357 : 06.02.2021, 10:15:18 »
Lievästi asiaan ja edelliseen kuvaan liittyen: only in Finland!

Lainaus
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007784806.html
Isis-joukko­murhaan syyttömiksi todetut irakilais­kaksoset vaativat valtiolta lisää korvauksia vankeus­ajastaan – aiemmin vain Anneli Auer on saanut yhtä suuren päivä­korvauksen

Valtiokonttori maksoi viime syksynä kummallekin miehelle reilut 213 000 euroa. He vaativat korvaussumman tuplaamista.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“Rajat auki ja Suomi kiinni tai rajat kiinni ja Suomi auki.  Kas siinä pulma.”
— Jäsen Valtakunnanpärkhele

“Järjestelmän tavoitteena on epänormaaliuden normalisointi ja normaaliuden epänormalisointi.”
— Jäsen Marcus Porcius Cato

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5855
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4358 : 06.02.2021, 10:45:28 »
Lievästi asiaan ja edelliseen kuvaan liittyen: only in Finland!

Lainaus
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007784806.html
Isis-joukko­murhaan syyttömiksi todetut irakilais­kaksoset vaativat valtiolta lisää korvauksia vankeus­ajastaan – aiemmin vain Anneli Auer on saanut yhtä suuren päivä­korvauksen

Valtiokonttori maksoi viime syksynä kummallekin miehelle reilut 213 000 euroa. He vaativat korvaussumman tuplaamista.

Eli 400 egeä per päivä saivat koppikorvauksia, kaulankatkojat.

Vähän OT. Suomen vientiteollisuuden palveluksessa olevat lähtevät työkeikalle maahan, joka vaatii kahden viikon karanteenin maahantulijoille. Ihan oikean karanteenin, hotellihuoneesta ei poistuta ja ruoka tuodaan huoneen ovelle. Vartijat oven takana 24/7.
Nämä viennistä elävän valtion hyvinvoinnin takuumiehet ja -naiset eivät saa mitään koppikorvauksia tuolta ajalta, palkka ja päiväraha sentään tulee.

Kiitos!
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 366
 • Liked: 4452
 • Sus siunatkoon
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4359 : 06.02.2021, 11:00:05 »
Tuo toiviainen on muuten kokoomuspuolueen seuraavan pjiin eli häkkäsen "löytö", demlan kakkein sakeimmasta päästä. Kannattaa äänestellä lisää nuivia kokoomuksia, vaikka pormestareiksi.

Lainaus
You take the blue pill...the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill...you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
- kapinallisten päällikkö Morpheus Matrix-elokuvien saagasta

Tuli nielaistua punainen, joten jatketaan...

Lainaus
Ainutlaatuiset kuvat Syyriasta: Kotiin palanneen Isis-äidin väittämä ”normaali arki” oli todellisuudessa lapsisotilaita ja päättömien ruumiiden kanssa poseeraamista

Ruotsalaisen Isis-naisen kertomus lapsiperheen tuikitavallisesta arjesta Syyriassa joutui uuteen valoon, kun SVT sai haltuunsa valokuvat asioiden oikeasta laidasta. Naisen lapset poseeraavat otoksissa aseet kädessä häväistyjen ruumiiden ja irtileikattujen päiden keskellä – hymyssä suin.

Ruotsalainen 48-vuotias nainen Göteborgin seudulta matkusti Syyriaan vuonna 2013 viiden alaikäisen lapsensa kanssa. Hän palasi joulukuussa kotiin mukanaan kaksi lasta. Lapsista kaksi oli kuollut Syyriassa ja yhdestä ei ole tietoa. Viranomaiset selvittävät parhaillaan Isis-naisen osuutta mahdollisiin sotarikoksiin ja lastensa naittamiseen pakkoavioliittoon. Nainen kiistää syytökset.

Nainen on esittänyt viranomaisille romanttisilla sävyillä väritetyn kertomuksen normaalista lapsiarjesta Syyriassa. Lapset eivät ole hänen mukaansa joutuneet haitallisten vaikutusten alaisiksi. Naisen läheiset ovat viranomaisten lailla toista mieltä ja he ovat kauhistuneita lasten heitteillejätöstä.

Sosiaaliviranomaiset ovat nyt ottaneet lapset huostaansa.
[...]

SVT on saanut haltuunsa ainutlaatuisia kuvia, jotka kertovat viisilapsinen perheen elämästä sisällissodan ja terrorismin repimässä maassa. Reeva Draagun valtionsyyttäjän virastosta reagoi voimakkaasti nähdessään kuvat, nyt ensimmäistä kertaa.

– Luullakseni jokainen reagoi hyvin voimakkaasti, kun katsoo näitä kuvia ja näkee lasten käsittelevän aseita. Syyttäjänä arvelen, että tässä voi olla kyse sotarikoksista.

– Nämä kuvat eivät ole olleet viranomaisten käytössä. Siksi onkin tärkeätä, että henkilöt, joilla on tällaista materiaalia, kääntyisivät viranomaisten puoleen. Sen voi tehdä myös anonyymisti.
[...]
Suomen Uutiset, 5.2.2021

Näin eilen uutisvirrassa myös parin "vastuullisemman" median uutisotsikot samasta. Minä voisin heti luovuttaa meidän valtakunnansyyttäjä Toiviaisen ikuisesti Ruotsiin, niin ei tämänkään Ruotsiin palanneen isistelijän tarvitse pelätä ihmisoikeuksiensa puolesta.

Vielä toinen juttu Suomen oikeuskäytännöistä ja johtavien poliitikkojen aikaansaannoksista "rauhanturvaamisen suurvallan" johdossa.

Lainaus
Liberian sotarikoksista epäilty joutui oikeuteen – mutta miksi Suomessa?

Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella alkoi keskiviikkona oikeudenkäynti, jossa käsitellään Liberiassa lähes 20 vuotta sitten tapahtuneita sotarikoksia. Syytettyä epäillään kymmenistä siviileihin kohdistuneista murhista, kahdeksasta törkeästä raiskauksesta, käskystä polttaa lapsia elävältä ja jopa kannibalismista. Mutta miksi oikeutta käydään Suomessa?

Hirvittävistä rikoksista epäiltynä oleva Gibril Massaquoi osallistui syyttäjän mukaan Liberian sisällissotaan maan presidentin Charles Taylorin tukijana. Vuosina 1999-2003 sodittu Liberian toinen sisällissota oli äärimmäisen julma konflikti, jossa surmattiin satoja tuhansia siviilejä. Taisteluihin otti osaa useita eri sissijärjestöjä.

Liberian naapurimaassa Sierra Leonessa syntynyt ja kasvanut Gibril Massaquoi oli liittynyt Revolutionary United Front (RUF) -nimiseen kapinallisryhmään, joka taisteli hallituksen joukkoja vastaan 1991–2002 soditussa Sierra Leonen sisällissodassa. Osa RUF:n taistelijoista siirtyi joulukuusta 1999 alkaen Liberiaan taistelemaan presidentti Charles Taylorin puolella. Syyttäjän mukaan Gibril Massaquoi oli yksi Liberiaan siirtyneistä RUF:n komentajista.

Todisti omiaan vastaan ja sai syytesuojan
[...]

Suomeen erityislain turvin pakolaisena

Koska Massaquoi ei tuntenut oloaan turvalliseksi kotimaassaan, hänet siirrettiin Suomeen elokuussa 2008. Siirron taustalla oli YK:n alaisen Sierra Leonen erityistuomioistuimen ja Suomen välillä tehty sopimus, jossa Suomi sitoutuu ottamaan vastaan erityistuomioistuimen todistajia. Asiasta on säädetty eduskunnan vuonna 2006 hyväksymä erityislaki, jonka ovat allekirjoittaneet presidentti Tarja Halonen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja.
[...]
Suomen Uutiset, 4.2.2021

Lienee ainoa jännitettävä asia tässä sotarikosoikeudenkäynnissä on se, ylittyykö ruandalais-pastorin tapauksen oikeudenkäyntikulut.
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 596
 • Liked: 9976
 • Vemmelsääri lyö tervapöpöä
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4360 : 26.02.2021, 23:48:02 »
Suomen olisi pitänyt toimia kuten Britannia: kansalaisuus pois jihadisteiksi lähteneiltä.

Lainaus
Britannian korkein oikeus ei anna Syyriaan alaikäisenä lähteneen Isis-vaimon palata maahan. Naiselta vietiin lähdön jälkeen Britannian kansalaisuus, ja nyt hän haluaisi palata maahan, jotta voisi haastaa päätöksen oikeudessa.

Korkeimman oikeuden viisi tuomaria olivat yksimielisesti sitä mieltä, että ihmisten oikeus turvallisuuteen ajaa ohi Shamima Begumin oikeudesta tulla kuulluksi asiassa. Päätöksen mukaan Begumin paluukielto pysyy voimassa, kunnes tämän ei katsota aiheuttavan yleistä turvallisuusuhkaa.

- -

Nykyisin 21-vuotias Begum lähti Syyriaan 15-vuotiaana kahden koulukaverinsa kanssa ja meni naimisiin äärijärjestö Isisin taistelijan kanssa. Begum kertoi toissa vuonna Times-lehdelle, ettei katunut lähtöään Syyriaan.

MTV
Veijarin etiikka koine-kreikaksi (Mt 7:6 NA 28)

Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶν μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσουσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Ei caicki Culda cuin kijldä,
Eikä hopia cuin hohta.


Henrik Florinus: SANANLASCUT. 1702.

John Johnson

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 623
 • Liked: 527
 • Klaatu Verata Nikto!
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4361 : 01.03.2021, 11:57:21 »
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/46455695-eba0-4faf-8333-78c9cec70c20

Lainaus
Kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps) tviittasi tilauslennosta al-Hol -vihjailun, jossa ei ole totuuspohjaa.


Tviittiä oli jaettu liki sata kertaa ja siinä oli sunnuntaiaamuna liki neljäsataa tykkäystä. Se oli edelleen näkyvissä kello kymmenen aikaan. Asiasta on tehty juttu ainakin yhdelle valeuutissivustolle. Tviitin oli jakanut myös toinen perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen saatteella: Sotasankareita kotiin Al-holista? Olihan soittokunta vastassa vip-terminaalissa?

Ulkoministeriöstä on myös vastattu Junnilalle, että lento ei liity al-Holiin, eikä ulkoministeriöllä ole siitä tietoa. Junnila kiitti tästä. Hän soitti ja kommentoi asiaa puolen päivän aikaan sunnuntaina.

Vahvaa suorittamista Junnilalta. Maahanmuttoa voi kritisoida ihan helposti täydellä faktapohjalla. Ei tarvitsisi vihjailla tai arvailla.
You cannot say Happiness without saying Penis.

I went to the bank the other day and asked the lady behind the counter to check my balance, so she pushed me!

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 366
 • Liked: 4587
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4362 : 01.03.2021, 12:00:58 »
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/46455695-eba0-4faf-8333-78c9cec70c20

Lainaus
Kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps) tviittasi tilauslennosta al-Hol -vihjailun, jossa ei ole totuuspohjaa.


Tviittiä oli jaettu liki sata kertaa ja siinä oli sunnuntaiaamuna liki neljäsataa tykkäystä. Se oli edelleen näkyvissä kello kymmenen aikaan. Asiasta on tehty juttu ainakin yhdelle valeuutissivustolle. Tviitin oli jakanut myös toinen perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen saatteella: Sotasankareita kotiin Al-holista? Olihan soittokunta vastassa vip-terminaalissa?

Ulkoministeriöstä on myös vastattu Junnilalle, että lento ei liity al-Holiin, eikä ulkoministeriöllä ole siitä tietoa. Junnila kiitti tästä. Hän soitti ja kommentoi asiaa puolen päivän aikaan sunnuntaina.

Vahvaa suorittamista Junnilalta. Maahanmuttoa voi kritisoida ihan helposti täydellä faktapohjalla. Ei tarvitsisi vihjailla tai arvailla.

Jep, yksi paskajuttu vetää maton alta kymmeneltä faktajutulta. Valehtelu ei yksinkertaisesti kannata.
"Arvoisa hallitus (ja eduskunta). Voin kertoa jo näin etukäteen, että tulen rikkomaan mahdollista ulkonaliikkumiskieltoa sekä muitakin liioiteltuja rajoituksia. Ihan vain tiedoksi, jos haluatte tulla poimimaan talteen jo etukäteen!"
- Tuomas Malinen

Rottah

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 72
 • Liked: 120
 • Toisen terroristi on toisen patriootti !
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4363 : 01.03.2021, 12:08:38 »
Pääasia että maahanmuuttoa pysyy nolla prosenttina! Junnila on oikealla asialla! Vale uutinen tai ei, mitä välii!
Toisen terroristi on toisen patriootti !

Tagit: