Kirjoittaja Aihe: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)  (Luettu 675729 kertaa)

Talvetar

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 345
 • Liked: 1028
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4380 : 27.09.2021, 00:24:10 »
^ Mä luulen että tuo asia on pyritty salaamaan suomalaisilta..

On perheitä, jotka joutuvat laskemaan pennosia että saavat edes ruokaa lapsilleen. Sitten terroristien ipanoille lennätetään uusimmat puhelimet ja dataliittymät ja ne haetaan luksuslennolla tänne ilmaisiin kämppiin. Vähemmästäkin alkaa otsasuoni pullistella.

Monella kunnollisella suomalaisella lapsiperheellä tekee tosiaan tiukkaa, lapsia ei ole monen mielestä varaa välttämättä tehdä edes niin monta kuin haluaisi.

Samaan aikaan kuitenkin suomen valtio välittää isis mammojen lapsista niin paljon, että puhelimethan sinne jotenkin hommataan (mitä muuta niillä kännyillä tosiaan on tehty kuin käytetty lasten opiskeluun?) ja järjestetään etäkoulua sinne.

Viis suomalaisista tai kurdiviranomaisten turvallisuusnäkemyksistä, pekka on laittanut prioriteetit taas tässä asiassa kohdilleen....

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 974
 • Liked: 3703
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4381 : 27.09.2021, 06:59:30 »
Oletan. että suurin osa veronmaksajistamme ei halua osan palkastaan siirtyvän korruptoituneille kehitysmaille huonosti valvottuihin hankkeisiin. Kylä- heimo-, klaani tai uskontojen jakamiin maihin, jotka jatkuvasti käyvät keskinäisiä sotia ja nauttivat kuvottavista julmuuksista. Avustustoiminta on toki inhimillistä. Hyväntekijöiden tulisi oikeudenmukaisesti rahoittaa toiminta itse tai rahankeräyksin. Sorvinsa ääressä perheelleen leipää tienaavan kantasuomalaisen pakottaminen maksamaan idealistien, kommunistien yms. paskasakin hulludesta miljardeja on sikamaisen härski suuri kusetus. Kiitoksena kehitysavun saajat säästävät avustuksista ja huumekaupoista yms. rahat lentolippuun tai kumiveneeseen yms.
Suomi varautuu uusiin kultamulkeroihin rikkoen näin kansainvälisiä sopimuksia (Schengen),
Yksikään kantasuomalainen (kerro joku, jos tiedät) ei ole ollut vannoutunut rasisti (Siitointa ei lasketa). Pikemminkin päinvastoin, meitä on pidetty alempirotuisina. Siitä johtunee heikko itsetuntomme, joka taas on johtanut saavutuksiin monilla alueilla. No, näyttöä on tullut.
Sekalaista seurakuntaa (kiihottuneita rasistisia kansaryhmiä) matkusti heille luvattuun maahan Ruotsin anteliaalla avulla, kun levitettiin tietoa sosialistisesta avokätisestä hölmölästä.
Suomalaiset ottavat nämä korkeamman voiman säätämät kansainväliset sopimukset pyhinä ohjeina, joita noudattamalla ollaan hyveellisyyden huippua. YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus 1948 pykättiin kasaan, kun liitttoutuneille sevisi sakujen nerokas rodunjalostus ja Zyklon B. Sopimusta lähti noudattamaan mm. Suomi. Muslimimaat kieltäytyivät, saivat aikaan Kairon sopimuksen, jossa Sharialaki otti pääosan.
Kabulissa nähdään nyt Shariaa sovellettuna: ammutaan ja nostetaan veriset raadot nosturilla näytille.
Tällaisiin julmuuksiin jihadiin uskovat muslimimimiehet pystyvät, naisensa ovat jälleen puettu jätesäkkin.

Viitu, mitä väkeä ovat nämä jihadrasistit. Ovela temppu syyttää kantasuomalaisia rasismista, syrjinnästä ja vihapuheesta. Islam ja Jihad ovat mitään keinoja kaihtamaton maailmanvalloitukseen pyrkivä ideologia. Äärimmäisen väkivaltainen, petollinen, rasistinen, syrjivä ja väkivaltaista vihapuhetta suoltava PYLLISTELEVÄ ISO PASKA.

No shit Sherlock!

Keza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 120
 • Liked: 1223
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4382 : 27.09.2021, 17:21:44 »
 Ei taida perustuslaki velvoittaa Suomen valtiota takaamaan suomalaisen lapsen koulutusta ulkomailla. Ei ainakaan pottunokkien lapsia, joiden vanhemmat eivät ole lapsineen matkustaneet kurkunleikkaajien ja elävältä polttajien tueksi muslimimaahan terroristivaltiota luomaan ja ylläpitämään.

https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/peruskoulun-oppilaan-opiskelu-ulkomailla

Kunta on Suomessa velvollinen järjestämään sen alueella asuville oppivelvollisuusikäisille perusopetusta. Lapsen muuttaessa ulkomaille oikeus käydä suomalaista peruskoulua katkeaa ulkomailla oleskelun ajaksi.

Ulkomailla toimii kuusi suomalaista peruskoulua, joilla on valtioneuvoston myöntämä perusopetuksen järjestämislupa.
Ulkomailla tomivia suomalaisia peruskouluja on viisi: kaksi Venäjällä, kaksi Virossa ja yksi Espanjassa. Brysselin suomalainen koulu Belgiassa lopettaa opetustoimintansa 1.8.2020.


Esimerkkinä vaikkapa Aurinkorannikon suomalainen koulu
KOULUMAKSUT LUKUVUONNA 2021-2022

Lukuvuosi/kausi                      Esiopetus   Luokat 1-9
Lukuvuosi (läsnä 20.9.)         1950              2100
Lukukausi syys(läsnä 20.9.)   900              1000
Lukukausi kevät(läsnä 20.9.)    1100              1200
Lukukausi kevät                         1700              2000

Ulkomailla toimii myös joitain niin sanottuja kotikouluja, joilla ei ole valtioneuvoston myöntämää perusopetuksen järjestämislupaa. Näillä kouluilla ei ole esimerkiksi oikeuttaa antaa perusopetuksen todistuksia vastaavia todistuksia.

Yllähän joku totesi, että Pattayan suomalaisen koulun vuosimaksu oli n. 7 000 €, eli varsin hintavaa. Tasan eivät käy Pekan lahjat.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 371
 • Liked: 6920
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4383 : 28.09.2021, 00:46:39 »

Mielenkiintoinen tuo UM:n kanta. Kun lapsi on putkahtanut ulos, niin hän on ensimmäisestä parahduksesta lähtien Suomen kansalainen. Jos isä haluaakin lapselle eri kansalaisuuden, niin kuoliko silloin yksi suomalainen, vaihtoiko lapsi dokumentoidusti kansalaisuutta, jäisikö kaksoiskansalaiseksi (jotkut maathan eivät hyväksy kaksoiskansalaisuutta) vai eikö itse asiassa ole ollutkaan ketään Suomen kansalaista ?
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

Talvetar

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 345
 • Liked: 1028
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4384 : 28.09.2021, 02:54:40 »
(...)

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) mukaan Suomi on pyrkinyt pitämään Syyriassa al-Holin leirillä olevat lapset koulunkäynnin piirissä niin pitkään kuin mahdollista.

–Olemme hyvin ylpeitä, että suuri joukko leirillä olleita suomalaislapsia on päässyt etäkoulun piiriin, Haavisto sanoo Ylen haastattelussa.

(...)

HS:n mukaan opiskelu täytyy järjestää salassa leiriä vartioivilta sotilailta. Leiriä hallinnoivien kurdien sääntöjen mukaan leirillä ei saisi pitää kännykkää. Ulkoministeriö ei kysynyt kurdihallinnolta etäopetukseen lupaa.

–Kurdihallinto ei tällaista mahdollisuutta tarjonnut ja on ollut kriittinen sitä kohtaan, että siellä on ollut ihmisillä kännyköitä käytössä. Kännykät ovat olleet kuitenkin ainoa tapa, jolla etäkoulua on voitu järjestää, Haavisto sanoo.

Haavisto: Etäopetusta pyritään jatkamaan
Etäopetus leirillä viestien avulla aloitettiin toukokuun alussa, tehtäviä lähetettiin joka arkiaamu kello 9. Leirin suomalaislapsille opetettiin suomen kieltä, matematiikkaa, ympäristöoppia, historiaa ja englantia.

Haaviston mukaan etäopetusta on jatkettu niin pitkään kuin se on ollut mahdollista, mutta leirillä puhelinyhteyksiä on estetty teknisin keinoin. Haaviston mukaan etäopetusta pyritään jatkamaan.

–On ollut hienoa kuulla, että siellä on opittu lukemaan Suomen kielellä. Toivottavasti tämä jättää jäljen sekä lapsiin että perheisiin siitä, että Suomi ei ole jättänyt näitä lapsia heitteille vaan pyrkinyt kantamaan huolta siinäkin tapauksessa, että heitä ei ole heti pystytty evakuoimaan, Haavisto sanoo

Opetuksen lisäksi ulkoministeriö on järjestänyt lapsia varten lääkärin etävastaanoton, jossa lääkäri vastasi äitien kysymyksiin pikaviestein. Opetus järjestettiin eri ministeriöiden ja sivistyssäätiö Kansanvalistusseuran yhteistyönä.

Koillis-Syyrian leireillä al-Holissa ja Rojissa asuu kymmeniätuhansia äärijärjestö Isisin jäseniksi epäiltyjen miesten perheenjäseniä.

(...)

Haaviston mukaan työ lasten vapauttamiseksi leiriltä jatkuu, mutta prosessi on ollut vaikea kurdihallinnon jarruttaessa luovutuksia.

–Kurdihallinto on sanonut syyksi sen, että he haluavat jatkaa aikuisiin kohdistuvia tutkintoja ja mahdollisesti käynnistää omia oikeusprosessejaan. Nämä oikeusprosessit näyttävät hyvin hitailta. On vaikea ymmärtää, miksi lasten poispääsyä leiriltä jarrutetaan.

* Juttua päivitetty klo 22: Lisätty ulkoministeri Pekka Haaviston kommentit.

https://yle.fi/uutiset/3-12115879

Boldaukset minun, loput linkin takaa.

Tähän pitäisi varmaan kommentoida no jotakin...

Mutta ainoa asia mitä enää mietin on se, että miten meillä voi olla noin pihalla oleva ulkoministeri? :facepalm:

« Viimeksi muokattu: 28.09.2021, 02:56:19 kirjoittanut Talvetar »

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 513
 • Liked: 11875
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4385 : 28.09.2021, 09:15:48 »

Mielenkiintoinen tuo UM:n kanta. Kun lapsi on putkahtanut ulos, niin hän on ensimmäisestä parahduksesta lähtien Suomen kansalainen. Jos isä haluaakin lapselle eri kansalaisuuden, niin kuoliko silloin yksi suomalainen, vaihtoiko lapsi dokumentoidusti kansalaisuutta, jäisikö kaksoiskansalaiseksi (jotkut maathan eivät hyväksy kaksoiskansalaisuutta) vai eikö itse asiassa ole ollutkaan ketään Suomen kansalaista ?
Laki on se, että jos äiti on suomen kansalainen, lapsi on de jure sitä syntymästään. Kasoiskansalaisuushan ei ole enää Suomen lain silmissä mikään ongelma (en pidä tätä hyvänä, mutta näin se on), ja se ei Suomen lakia tai viranomaisia kiinnosta, mitä toisten maiden kansalaisuuslait toteavat. Teoriassa olisi mahdollista, että jonkun leirillä syntyneen tai sinne viedyn lapsen vanhempi olisi aktiivisesti lopunut lapsen Suomen kansalaisuudesta, mutta eiköhän tämä ole puhdasta teoriaa, ei kukaan sellaista oikeasti ole tehnyt.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

valkovuokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 595
 • Liked: 1386
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4386 : 28.09.2021, 10:13:55 »
Käsittääkseni Suomessa vanhempi joutuu vastuuseen, jos estää lapsensa pääsyn kouluopetuksen piiriin. Vanhempaa voidaan siitä rangaista, sakottaa.

Tuskinpa al-hol-äitejä kuitenkaan, eihän toki.
Muistettakoon, että pres Halonen aiemmin totesi, että ei ole rikos rakastua isis-taistelijaan ja lähteä tämän mukaan kalifaatin rakentamiseen.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 371
 • Liked: 6920
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4387 : 28.09.2021, 12:27:05 »

Mielenkiintoinen tuo UM:n kanta. Kun lapsi on putkahtanut ulos, niin hän on ensimmäisestä parahduksesta lähtien Suomen kansalainen. Jos isä haluaakin lapselle eri kansalaisuuden, niin kuoliko silloin yksi suomalainen, vaihtoiko lapsi dokumentoidusti kansalaisuutta, jäisikö kaksoiskansalaiseksi (jotkut maathan eivät hyväksy kaksoiskansalaisuutta) vai eikö itse asiassa ole ollutkaan ketään Suomen kansalaista ?
Laki on se, että jos äiti on suomen kansalainen, lapsi on de jure sitä syntymästään. Kasoiskansalaisuushan ei ole enää Suomen lain silmissä mikään ongelma (en pidä tätä hyvänä, mutta näin se on), ja se ei Suomen lakia tai viranomaisia kiinnosta, mitä toisten maiden kansalaisuuslait toteavat. Teoriassa olisi mahdollista, että jonkun leirillä syntyneen tai sinne viedyn lapsen vanhempi olisi aktiivisesti lopunut lapsen Suomen kansalaisuudesta, mutta eiköhän tämä ole puhdasta teoriaa, ei kukaan sellaista oikeasti ole tehnyt.


Minusta alussa käsite oikeus Suomen kansalaisuuteen olisi parempi. Nythän tuon teoreettisen esimerkin mukaan maailmalla voi tallustella Suomen kansalainen, josta Suomen valtiolla ei ole mitään tietoa, eikä sekään tunnu ihan järkevältä.
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 936
 • Liked: 7126
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4388 : 28.09.2021, 13:37:05 »

Mielenkiintoinen tuo UM:n kanta. Kun lapsi on putkahtanut ulos, niin hän on ensimmäisestä parahduksesta lähtien Suomen kansalainen. Jos isä haluaakin lapselle eri kansalaisuuden, niin kuoliko silloin yksi suomalainen, vaihtoiko lapsi dokumentoidusti kansalaisuutta, jäisikö kaksoiskansalaiseksi (jotkut maathan eivät hyväksy kaksoiskansalaisuutta) vai eikö itse asiassa ole ollutkaan ketään Suomen kansalaista ?

Eihän se näin voi mennä, että ulkomailla syntyneet lapset olisivat automaattisesti Suomen kansalaisia jos heidän vanhemmillaan toisella edes on Suomen kansalaisuus.

Tämä estäisi esimerkiksi Norjassa tai Sveitsissä syntyneeltä lapselta mahdollisuuden saada em. maiden kansalaisuutta jos toinen vanhemmista olisi em. maista kun lapsi olisi ehtinyt saada Suomen kansalaisuuden ennen kuin ensimmäistä parkaisua ehtisi syntymän jälkeen päästää.

Lapsen elämä voi aikuisena myös vaikeutua merkittävästi monissa maissa jotka hyväksyvät kaksoiskansalaisuuden kun kaksoiskansalaisilta voi olla kielletty esimerkiksi monet ammatit tyyliin armeijassa ja maan turvallisuuteen liittyvissä töissä.

Käsittääkseni se Suomen kansalaisuuden saaminen lapselle vaatii ulkomailla syntyneelle lapselle vanhempien aktiivisia toimia.

Tuolla on listattu mitä se vaatii:

https://dvv.fi/ulkomailla-syntyneen-lapsen-rekisterointi1

"Kun lapsi syntyy ulkomailla, hänen tietonsa tulee ilmoittaa Digi- ja väestötietovirastolle, jotta lapsi voidaan tallentaa väestötietojärjestelmään. Ilmoitukseen on liitettävä lapsen alkuperäinen syntymätodistus. Syntymätodistus saattaa olla tarpeellista laillistaa ja käännättää.

Ilmoita ulkomailla syntyneestä lapsestasi Digi- ja väestötietovirastolle. Tällöin hänet rekisteröidään väestötietojärjestelmään. Suomalainen henkilötunnus lapselle voidaan antaa, jos hän asuu Suomessa ja rekisteröinnin edellytykset täyttyvät tai jos hän asuu ulkomailla, mutta on Suomen kansalainen.

---

Toimi näin

Täytä ilmoituslomake.
 

Toimita lapsen alkuperäinen syntymätodistus ja alkuperäiset vanhemmuuden vahvistamista koskevat asiakirjat Digi- ja väestötietovirastoon.
Jos olet Suomen kansalainen voit toimittaa asiakirjat myös Suomen edustustoon.
Asiakirjat voi olla tarpeellista laillistaa tai käännättää.
"

Väittäisin, että hyvin harva niistä Suomen kansalaisuuden omaavista ISIS morsiammista on rekisteröinyt ISIS alueella tai leireillä syntyneitä lapsiaan vaaditulla tavalla Suomen kansalaisiksi. Oman hommansa nimittäin olisi vaatinut niiden alkuperäisten syntymätodistusten viralliset käännättämiset ja toimittamiset Suomen edustustoon.

Olisi myös mielenkiintoista tietää miten Irakissa eri heimoilla se kansalaisuus määräytyy ja mitä ISIS alueen säännöstä sanoo siitä miten lapsen kansallisuus tai heimo tms. määritellään. Sellainen käsitys minulla on, että siellä nurkilla se lapsen kansallisuus ja heimo määräytyy lapsen siittäneen isän kansallisuuden ja heimon mukaan.

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 692
 • Liked: 5416
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4389 : 28.09.2021, 13:44:56 »

Boldaukset minun, loput linkin takaa.

Tähän pitäisi varmaan kommentoida no jotakin...

Mutta ainoa asia mitä enää mietin on se, että miten meillä voi olla noin pihalla oleva ulkoministeri? :facepalm:

En usko, että ulkoministeri on lainkaan pihalla. Hän toimii täysin tietoisesti. Minä kysyisin, että minkä valtion/organisaation palveluksessa tuo ulkoministeri oikein on ja minkä valtion/organisaatio etuja hän oikein ajaa? Saako hän Suomen valtion maksaman palkkion lisäksi palkkioita myös jostakin muualta?
Sanna Marin (sd) 18.5.2021 Iltasanomien vaalitentissä

"Mitä tulee tämänkaltaiseen pandemiaan (Covid-19), jonka keskellä olemme olleet. Tämähän on seurausta muun muassa ilmastonmuutoksesta"

Tällainen "Ajatusten Tonava" toimii Suomen tasavallan pääministerinä 2021

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 513
 • Liked: 11875
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4390 : 28.09.2021, 16:14:47 »
Eihän se näin voi mennä, että ulkomailla syntyneet lapset olisivat automaattisesti Suomen kansalaisia jos heidän vanhemmillaan toisella edes on Suomen kansalaisuus.
Kyllä se nyt vain menee. Tai tarkemmin sanottuna menee, jos äiti on Suomen kansalainen tai isä on Suomen kansalainen ja äidin aviomies.
Lainaus
Lapsi

Lapsi saa syntyessään Suomen kansalaisuuden, jos:

1) äiti on Suomen kansalainen;

2) isä on Suomen kansalainen; ja

a) avioliitossa lapsen äidin kanssa; tai

b) lapsi syntyy Suomessa ja miehen isyys lapseen vahvistetaan;

3) isä on kuollut, mutta oli kuollessaan Suomen kansalainen; ja

a) avioliitossa lapsen äidin kanssa; tai

b) lapsi syntyy Suomessa ja miehen isyys lapseen vahvistetaan; tai

4) lapsi syntyy Suomessa eikä saa syntyessään minkään vieraan valtion kansalaisuutta, eikä hänellä syntymänsä perusteella ole edes toissijaisesti oikeutta saada minkään vieraan valtion kansalaisuutta.;
(kansalaisuuslaki 2. luku 9§. Olen yliviivannut ehdot, jotka ovat voimassa olevaa lakia, mutta jotka vaativat, että syntymä tapahtuu Suomessa. Jäljellä olevat kohdat ovat voimassa missä tahansa.)

Lainaus
Tämä estäisi esimerkiksi Norjassa tai Sveitsissä syntyneeltä lapselta mahdollisuuden saada em. maiden kansalaisuutta jos toinen vanhemmista olisi em. maista kun lapsi olisi ehtinyt saada Suomen kansalaisuuden ennen kuin ensimmäistä parkaisua ehtisi syntymän jälkeen päästää.
Tähän kaksi asiaa: Ensin yleisemmällä tasolla (ja ehkä hieman hassua, että tämä pitää juuri hommaforumilla mainita), se ei lähtökohtaiesti olen Suomen tai suomalaisen lainsäätäjän ongelma, jos meidän lakimme aiheuttavat ongelmia ihmisille ulkomailla, jonkin toisen maan lainsäädännön silmissä. Sitten spesifisemmin: En näe missään viitteitä, että mainitsemaasi ongelmaa olisi ollut sveitsiläisillä ainakaan muutamaan vuosikymmeneen. Norjan kansalaisuuslaki ennen äskettäin tehtyä kaksoiskansalaisuuksia vapauttavaa muutosta teki eron vapaaehtoisen ja ei-vapaaehtoisen kansalaistamisen välillä. Eli juuri koska Suomen kansalaisuus olisi ollut automaatti, sen saaminen ei olisi ollut ongelma Norjan kansalaisuuteen nähden:
Lainaus
A Norwegian citizen who voluntarily acquires another citizenship automatically loses Norwegian citizenship without notification.
(...)
Also, Norwegian citizenship is not considered lost when a child was born to a Norwegian parent and a parent with a foreign citizenship whose country explicitly states that the child acquires that country's citizenship automatically upon birth...
https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Norwegian_nationality_law&oldid=761742630
(tämä siis koskien Norjan vanhaa kansalaisuuslakia)

Lainaus
Lapsen elämä voi aikuisena myös vaikeutua merkittävästi monissa maissa jotka hyväksyvät kaksoiskansalaisuuden kun kaksoiskansalaisilta voi olla kielletty esimerkiksi monet ammatit tyyliin armeijassa ja maan turvallisuuteen liittyvissä töissä.
Kaksoiskansalaisuudesta voi halutessaan luopua. Jotkut maat käytännössä tai tiukastikin vaativat lasta aikanaan valitsemaan, jos hänellä on syntymälahjanaan kaksi kansalaisuutta.

Lainaus
Käsittääkseni se Suomen kansalaisuuden saaminen lapselle vaatii ulkomailla syntyneelle lapselle vanhempien aktiivisia toimia.

Tuolla on listattu mitä se vaatii:

https://dvv.fi/ulkomailla-syntyneen-lapsen-rekisterointi1
Lapsen rekisteröinti väestöjärjestelmään on eri asia. Lakiteksti "Lapsi saa syntyessään Suomen kansalaisuuden" tuskin voisi olla selvempi ja yksikäsitteisempi. Suomalais-Tarzan, joka eläisi parikymmentä ensimmäistä vuottansa villieläimien parissa Afrikassa olisi kelpoinen presidentin virkaan, koska henkilöllisyyden todistettuaan hänen katsottaisiin olleen Suomen kansalainen syntymähetkestään lähtien.
« Viimeksi muokattu: 28.09.2021, 16:17:48 kirjoittanut RP »
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 371
 • Liked: 6920
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4391 : 28.09.2021, 17:03:56 »

Se minua tässä kansalaisuusasiassa pännii, kun seuraava fiktiivinen tarina voisi olla täysin mahdollista, ellei jo tapahtunutkin:


Mustakaapuakka tulee kolmen samanpituisen käkkäräpään kanssa Al Holin portille.

Tanner: Hei ! Olen ulkoministeri Haaviston lähettämänä erityistehtävissä oleva Jussi Tanner UM:stä.  Ovatko nuo kaikki sinun lapsiasi?

Mustakaapu: Kyllä.

Tanner: Montako niitä on?

Mustakaapu: Kolme.

Tanner: Onko sinulla voimassaolevaa passia?

Mustakaapu: Ei ole.

Tanner: Kirjoita tähän lapulle passintarvitsijoiden nimet ja syntymäajat, niin tulostan passit ja tarvittavat muut asiakirjat. 
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 653
 • Liked: 94345
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4392 : 30.09.2021, 17:46:36 »
Lainaus
Ulkolinja-dokumentti kertoo karmean totuuden: Kukaan ei halua Isisin jälkeensä jättämiä lapsia Irakissa ja Syyriassa

Dokumentista on luettavissa viesti länsimaille. Lapset kannattaisi hakea pois, ellei heistä haluta jihadisteja.

MAHAR oli kymmenvuotias, kun Isis pakotti hänet lapsisotilaaksi. Nyt Mahar on 17 ja onnekas, sillä hän on päässyt kotiin perheensä luo. Hän on kääntynyt kaappaajiaan vastaan, vaikka aluksi Isisin aivopesu istui tiukassa.

Maharin kauhean tarinan loppu on yksi harvoja valopilkkuja Anne Poiret’n tuoreessa dokumentissa Irakin kadotetut lapset (Ranska 2021).

[...]

Laajasti raunioituneessa Mosulissa tavataan lapsia, joita ei ole virallisesti olemassa. Heille ei myönnetä henkilöpapereita eikä siis sairaanhoitoa, ruoka-apua tai koulutusta. Muut lapset heittelevät kivillä ja naapurit vihaavat lapsia ja äitejä Isisin julmuuksien takia.

[...]

Syyrian puolella käydään muun muassa al-Holin pakolaisleirillä, jolla on yhä myös suomalaisia lapsia. Siellä moni lapsi ja nuori kannattaa edelleen fanaattisesti Isisiä.

Vaikka dokumentissa on kysymys irakilaisista lapsista, siitä voi löytää viestin Suomelle ja muille länsimaille. Lapset kannattaisi hakea pois, ellei heistä haluta jihadisteja. Kotona Maharkin järkiintyi. Leireillä kytee viha.

Ulkolinja: Irakin kadotetut lapset, TV2 klo 22.00 ja Areena.
Helsingin Sanomat 30.9.2021

Äly hoi, Harri Römpötti. Lapset ovat jo jihadisteja. He ja äitinsä ovat meille suurin uhka länsimaissa ja pienin siellä, missä nyt ovat.

Suomeen tuotuja lapsia ei ole tarkoitus edes erottaa heidän henkensä ja terveytensä vaarantaneista Isis-äideistään, vaan äidit saavat viranomaisten siunauksella jatkaa lastensa aivopesua ja levittää Isisin ilosanomaa Suomen muslimiyhteisöissä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Talvetar

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 345
 • Liked: 1028
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4393 : 01.10.2021, 03:39:58 »
SäSäätiö: Salainen etäopetus al-Holin leirin lapsille toimi yllättävän hyvin – Suomen toiminnan uskotaan olevan ainoa laatuaan

(...)

Opetus toteutettiin lasten äitien kännyköihin lähetetyin viestein. Yhteensä vapaaehtoiseen etäopetukseen on osallistunut 23 lasta.

Helsingin Sanomien mukaan etäopetus on turvallisuussyistä pidetty salassa Suomessakin. Se oli leirillä olleille vaarallista.

Suomenkielistä opetusta tarjosi Kvs-säätiön Etäkoulu Kulkuri toukokuusta 2020 alkaen. Aloite opetuksen järjestämiseen tuli ulkoministeriöltä, koska se halusi turvata lasten perusoikeudet opetuksen saamisesta. Lisäksi leirin lapsille haluttiin jotain tekemistä. Tänä keväänä yhteydet leirille katkesivat.

Al-Holin leirillä ei ole tietokoneita ja verkkoyhteydet ovat huonot, Whatsapp-yhteydetkin olivat välillä heikot.

Tammelanderilla ei ole tietoa, miksi leirillä yhä oleviin äiteihin ei yhtäkkiä enää saatu yhteyttä.

– Ei ole enää äitejä tavoitettu kevään jälkeen. Meillä ei ole tietoa, mistä se johtuu.

Helsingin Sanomien mukaan kurdijoukot häiritsevät tietoliikenneyhteyksiä leirillä. Osa suomalaisista on myös siirretty pienemmälle al-Rojin leirille, jossa valvonta on tiukempaa.

Haavisto: Etäopetuksen avulla lapset on haluttu pitää integroituneena Suomeen
Al-Holin leirillä Syyriassa olleille suomalaislapsille annetun etäopetuksen tavoitteena on ollut turvata lasten oikeuksia ja pitää heidät integroituneena Suomeen, sanoo ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.).


Hänen käsityksensä mukaan Suomi on ainoa maa, joka on järjestänyt etäopetusta al-Holin leirille. Haaviston käsityksen mukaan etäkoulun järjestämiseen vaadittavat yhteydet ovat katkenneet, koska kurdiviranomaisilla on ollut pyrkimys estää teknisillä välineillä puhelinten käyttöä leirillä.

Haavisto ei kuitenkaan usko, että etäkoulun paljastuminen kurdihallinnolle vaarantaisi Suomen suhteita hallintoon.

Kurdiviranomaisten kanssa on kuitenkin ollut hankaluuksia evakuointeja järjestettäessä.

– Ollaan tavallaan heidän armoillaan, Haavisto kuvailee.'

(...)

Tammelander arvelee, että palanneet lapset on haluttu saada ensisijaisesti normaalin varhaiskasvatuksen ja opetuksen piiriin.

- Se on siinä tilanteessa ehkä paras vaihtoehto, mutta tuolle leirille etäopetus oli ainoa tapa saada opetusta lapsille, muita vaihtoehtoja ei ollut.

Etäopetusta antaneet kaksi opettajaa ovat nyt tehneet hankkeesta arviointia ja toimintamallin kuvausta sekä suomeksi että englanniksi.

– Olemme ajatelleet, että toimintamallilla voisi olla käyttöä muissakin yhteyksissä.

Ensimmäinen kerta
Kvs-säätiö on kehittänyt jo sata vuotta erilaisia tapoja järjestää etäopetusta. Al-Holin leirin lasten etäopetusta vastaavaa ei kuitenkaan ole Tammelanderin tiedon mukaan koskaan ennen järjestetty.

Hän luonnehtii projektia paitsi hyvin haastavaksi myös mielenkiintoiseksi, tärkeäksi ja palkitsevaksi. Siinä on tehty työtä, joka on tuottanut tulosta.

(...)

Lapsien integroitumista Suomeen helpotettu
Tärkeää on ollut opettaa lapsille myös asioita Suomesta, luonnosta, elämäntavasta, koulusta. Tavoite on ollut helpottaa lasten integroitumista sitten kun he ovat palanneet.


-Olemme pyrkineet suomalaisen opetussuunnitelman ja varhaiskasvatussuunnitelman mukaiseen opetukseen niillä rajoituksilla, mitä tässä tilanteessa on ollut.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitus on tällä erää päättymässä syyskuun lopussa. Jatkosta ei ole vielä keskusteltu ministeriön kanssa, koska tällä hetkellä ei tavoiteta leirillä äitejä eikä oppilaita.

-Toki meillä on valmiudet jatkaa opetusta, jos yhteydet saadaan auki uudestaan ja opetusta voidaan jatkaa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/saatio-salainen-etaopetus-al-holin-leirin-lapsille-toimi-yllattavan-hyvin-suomen-toiminnan-uskotaan-olevan-ainoa-laatuaan/8246208#gs.co8dcj

Boldaukset minun, loput linkin takaa.

Tämä on mahdollista vain suomessa - oisi kiinnostavaa tietää, mitä esim ulkoministerimme päässä liikkuu?F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 801
 • Liked: 2135
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4394 : 01.10.2021, 08:30:51 »
^Jos Isis-mamma "kadottaa" saamansa puhelimen, niin salakuljettaako Suomen ulkoministeriö aina uuden tilalle?
Tottelematon tieto aktivismissa

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 446
 • Liked: 3986
 • Puolinuiva
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4395 : 16.10.2021, 14:57:54 »
https://yle.fi/uutiset/3-12141485

Lainaus
Kotiäiti vai osa terroristi­järjestöä?
Riittääkö kotiäitiys terroristijärjestön jäsenyydeksi? Suomen mielestä ei. Saksan mielestä toisinaan kyllä.


Yle seurasi Isis-naisen oikeudenkäyntiä Saksassa. Tämä juttu kertoo siitä, millaista arki oli kalifaatissa.
[...]
Suomeen palanneita naisia ei pidätetty lentoasemalla. Eikä myöhemminkään. Yhtäkään terrorismisyytettä ei ole Suomessa Isis-alueelta palanneita naisia kohtaan nostettu.

Saksassa tilanne on eri. Isis-alueelta palanneita naisia on pidätetty, heitä vastaan on nostettu syytteitä ja heitä on tuomittu.
[...]
Suomessa vastaavia oikeudenkäyntejä ei ole käynnissä.

Keskusrikospoliisi (KRP) tekee esiselvitystä siitä, ovatko suomalaiset Isis-palaajat mahdollisesti syyllistyneet terrorismirikoksiin ulkomailla.

Se tarkoittaa, että ollaan vaiheessa ennen mahdollista esitutkintaa tai syytteiden nostoa. Esiselvitys tarkoittaa myös sitä, ettei Suomeen palanneita Isis-naisia voida velvoittaa kuulusteluihin.

He tulevat, jos haluavat. Kertovat ajastaan Syyriassa, jos haluavat.

Vasta esitutkinnassa kutsu kuulusteluun on velvoittava. Mutta silloinkaan ei voida velvoittaa vastaamaan kysymyksiin.

– Eri maissa voi olla enemmän tarvetta puhua, sanoo KRP:n rikostarkastaja Mika Ihaksinen puhelimitse Ylelle.

Esimerkiksi Saksassa moni palaaja todistaa muiden mahdollisia rikoksia, koska se saattaa tuoda helpotuksia omaan tuomioon. Saksassa nämä todistajat ovat merkittävä osa oikeudenkäyntien näyttöä.
[...]
KRP:n Mika Ihaksinen sanoo, että Suomessa ei ole rikos, jos nainen on tehnyt kotitaloustöitä ja hoitanut lapsia ja laittanut ruokaa miehelle – vaikka mies olisi tämän tuen avulla pystynyt osallistumaan taisteluihin.

Edes valmistelussa olevassa terrorismilainsäädännön uudistamisessa pelkkiä kotitöitä ja kotiäitiyttä terroristialueella ei katsota rikokseksi.

Suomessa ei myöskään olisi välttämättä rikos asua Isisin luovuttamassa asunnossa. Suomi on katsonut, että alueelle matkustaneet ovat saapuneet jo vallatulle alueelle eli siinä vaiheessa omistussuhde on jo pyyhitty.

Lapsen lähettäminen Isis-koulutukseen voisi täyttää Suomessa rikoksen tunnusmerkistön, jos pystytään osoittamaan terrorististinen tarkoitus.
[...]
Asianajaja Gronemeyerin mukaan tuomioon riitti se, että nainen oli kotiäitinä ja tuki sillä tavalla miehensä selustaa.

– Nainen hoiti kotia ja lapsia aivan kuten täällä Saksassakin. Se on osa heidän islamilaista kulttuuriaan, että mies käy töissä ja nainen hoitaa kodin. Mutta lain mukaan se riittää.

Asianajajan mukaan tämä laintulkinta on Saksassa suuri kiistanaihe. Hän uskoo, että tuomioissa mukana on hitunen politiikkaa.

– Naisille halutaan rangaistus muiden pelästyttämiseksi. Mutta viime kädessä kyse on kuitenkin lainkäytöstä.

Toinen syytekohta koski perheen asuntoa Raqqassa. Oikeuden mukaan nainen asui Isisin paikallisilta valtaamassa asunnossa. Kyseessä on omaisuuteen liittyvä sotarikos. Mayadinin kohdalla syytekohdasta luovuttiin, sillä asunnon ei voitu todistaa olleen Isisin valtaama.

Lisäksi nainen todettiin syylliseksi hoito- ja kasvatusvelvollisuuden laiminlyöntiin. Hän oli kasvattanut lapsensa Isis-ideologian mukaan ja vaarantanut lapset viemällä heidät sota-alueelle, jossa tehtiin muun muassa ilmaiskuja.

Rangaistus: neljä vuotta vankeutta. Tuomio ei ole lainvoimainen.
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 392
 • Liked: 42621
 • VMP
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4396 : 16.10.2021, 15:02:18 »
Lainaus
Saksassa tilanne on eri. Isis-alueelta palanneita naisia on pidätetty, heitä vastaan on nostettu syytteitä ja heitä on tuomittu.
[...]
Suomessa vastaavia oikeudenkäyntejä ei ole käynnissä.

Suomi-Hölmölä, terroristin turvasatama.  :facepalm:
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 713
 • Liked: 4331
Vs: 2014-10-23 Suomi varautuu jihadistien paluuseen (yhdistetty)
« Vastaus #4397 : tänään kello 10:01:56 »
Kvs-säätiö on varmaankin tehnyt tämän uskomattoman uroteon Haaviston henkilökohtaisen toimeksiannon johdosta ilmaiseksi?

Ajatus ja tarkoitus hyvä mummiälest, koulutus on aina askel järkevämpään elämään ja maailmaan, pl. fanaattinen aatteen päähän hakkaaminen, mutta yleisopinnot sinänsä ovat aina hyväksi.

Silti, miten minusta tuntuu, että Kvs-säätiössä istuu johtoporrasta nostamassa hemmetinmoista palkkaa puhuttuna valdelta.

Opetussuunnitelmat teetetään konsulteilla ja opetustekstiviestit naputtelevat harjoittelijat tyyliin "valitettavasti emme voi maksaa palkkaa, mutta saat kokemusta ja voit mainita tämän CV:ssä."

Minusta on tullut suhteellisen kyyninen tällaisten kuvioiden suhteen. Haavisto on halunnut pitää tämänKIN salassa. Joku on vuotanut ja nyt lyödään laastaria päälle.

Mitään palautusjuttuja ei ollut olemassa, kunnes hups vaan, pikku lasku tulikin ilmi.

Mielenkiinnolla odotan, että joku kaivaa esiin Kvs-säätiölle ja sen kautta kulkeneet rahasummat esiin. Yhden tekstiviestin, johon täällä ei ole mitenkään reagoitu antamalla palautetta, voi olla aikamoinen.

 Järjettömän kokoinen organisaatio voidaan rakentaa hienoilla papereilla, jotta saadaan yksi tai kaksi onnistumista mainoksiin. Tärkeintä on fyffe itselle.

SPR on riemastuttava esimerkki tästä. Haitin katastrofi, massiiviset rahankeräyskampanjat, joiden tuotto vaan hävisi johonkin.
Kannatan tasa-arvoa. Sama palkka, samat vastuut ja velvollisuudet yksilön itselleen omaksumasta tai kokemasta sukupuolesta tahi muista ominaisuuksista riippumatta.