Kirjoittaja Aihe: 2.11.2014 - Theo van Goghin murhasta kulunut 10 vuotta  (Luettu 2216 kertaa)

Mamusaarelainen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 108
 • Liked: 230
2.11.2014 - Theo van Goghin murhasta kymmenen vuotta

Hollantilaisen taiteilijan Theo van Goghin murhasta on kulunut kymmenen vuotta. 2.11.2004. Hänet murhattiin Amsterdamissa. Murhan syy olivat van Goghin mielipiteet ja hänen elokuvansa. Voidaan toki pohtia tapahtuman taustoja, tekijää jne. Sitä en tee, vaan esitän kaksi näkökulmaa Theo van Goghin muistoksi :

1.
Euroopan tila

Meille kerrotaan Euroopan ja EU:n haasteellisesta tulevaisuudesta. Perimmältään vaikeudet eivät ole taloudellisia, ikääntymisestä johtuvia yms., Euroopan ja erityisesti EU:n ongelma on henkinen pysähtyneisyys. EU on pysähtyneisyyden järjestelmä, joka kaiken monikulttuurisuuden ja vapaan liikkumisen varjolla suojelee rautaista taantumuksellista valtaa. EU:n laajeneminen on pysähtyneisyyden laajenemista, josta seuraa Euroopan kansoille kolmas katastrofi. Edeltävät katastrofit ovat 1. ja 2. maailmansota.

2.
Ihmiset haluavat elää rauhassa

EU:n tärkeimmissä maissa ja useassa pienessä maassa, kuten Suomessa, on rakennettu toimiva yhteiskunta ja ihmiset arvostavat rauhaa. Oikeastaan näissä maissa kansalaiset osaavat elää vain rauhassa. Kun yhteiskunnallinen tasapaino horjuu sitä on vaikea myöntää, koska halu rauhalliseen elämään on niin suuri. Toivotaan, että jokainen huono uutinen on viimeinen tai niin  kaukana, että siitä ei tarvitse välittää. Theo van Gogh on yksi esimerkki tästä. Hänen kohtaloaan Suomen isomedia on käsitellyt kovin ohuesti. Tuore esimerkki on lokakuussa 2014 Kanadan yksittäisjihadistin tappohyökkäys maan parlamentissa. Kanadassa keskustellaan voidaanko tapahtumaa sanoa terrorismiksi. T-sanaa ei saa sanoa, koska se muuttaisi kuvan yhteiskunnan tilasta.


The murder of Theo van Gogh, 10 years after (English subtitles)
http://www.youtube.com/watch?v=1ZJTDaJtmao

« Viimeksi muokattu: 02.11.2014, 15:40:12 kirjoittanut Deputy M »

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 996
 • Liked: 13553
Vs: 2.11.2014 - Theo van Goghin murhasta kymmenen vuotta
« Vastaus #1 : 02.11.2014, 13:38:13 »
Huvittavaa miten otsikon voi ymmärtää väärin. Otsikosta luulin että vasta nyt murhasta on annettu tuomio ja se on kymmenen vuotta.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20165
Vs: 2.11.2014 - Theo van Goghin murhasta kymmenen vuotta
« Vastaus #2 : 02.11.2014, 14:02:16 »
Huvittavaa miten otsikon voi ymmärtää väärin. Otsikosta luulin että vasta nyt murhasta on annettu tuomio ja se on kymmenen vuotta.

Pian voimaan tulevassa shariassa Mohammed Boyuari, murhaaja siis, olisi saanut elinkautisen asemesta välittömän vapautuksen ja van Gogh pienen sakon.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 058
 • Liked: 7694
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Vs: 2.11.2014 - Theo van Goghin murhasta kymmenen vuotta
« Vastaus #3 : 02.11.2014, 16:13:17 »
Theo van Goghin murha, ja ennen muuta sen jonkinasteinen hyväksyntä monien muslimien joukossa osoitti miljoonille länsimaalaisille uuden puolen siitä, millaista heidän yhteiskuntiinsa haalittu ja ihannoitu "toiseus" oikeasti on, ja mihin suuntaan yhteiskuntien ilmapiiri ja sananvapaustilanne on muuttumassa väestönvaihdoksen myötä. Monien näkemys on jo edistynyt niin pitkälle, että se näkyy myös äänestystuloksissa. Tai siis näkyisi, jos tämän vaikutuksen voisi jotenkin erottaa kaikesta muusta järkiintymiskehityksestä. Onhan tässä ollut paljon muutakin järkyttävää, joka on ihmisten silmiä avannut ikäviin tosiasioihin.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23835
 • Death to the Russian invaders!
Vs: 2.11.2014 - Theo van Goghin murhasta kulunut 10 vuotta
« Vastaus #4 : 02.11.2014, 16:52:28 »
Theo van Goghin murha oli käännekohta Euroopassa monella tavalla. Se avasi monien tavallisten kansalaisten silmät näkemään hallitsemattoman maahanmuuton vaarat. Joitakin se aktivoi monilla eri tasoilla tapahtuvaan poliittiseen toimintaan tuota vaaraa vastaan.

Toisaalta, joitakin poliitikkoja se säikytti niin, että silkasta pelosta alkoivat myötäillä kaikkea islamilaista toimintaa mukaan lukien islamilaisista maista tapahtuva suoranainen invaasio. Tuota pelkoa lisäsi vielä pari vuotta aikaisemmin tapahtunut  Pim Fortuyn murha.

Ja puhun ihan todellisesta, raukkamaisesta pelosta; poliitikot yleensä eivät ole kovinkaan urhoollista väkeä. Tuon olen nähnyt omin silmin sellaisten mielenosoitusten yhteydessä, joissa suomalaisia poliitikkoja on ollut "vastaamassa" mielenosoittajien vaatimuksiin. Eräskin tunnettu pitkän linjan poliitikko, joka Eduskuntatalon seinien suojassa kyllä pisti kansaa kuriin kovin sanoin ja ylimielisin ottein oli erään varsin vaarattoman mielenosoituksen - ja Suomessa ei ole juuri muita ollutkaan pitkään aikaan - edessä niin peloissaan, että hänen jalkansa tutisivat hyvin näkyvästi ja pelkäsin jo ihan tosissani, että se laskee housuihinsa (en kehtaa sanoa nimeä, mikä on myös tarpeetonta, sillä saman tapaista tärinää ja hikoilua olen nähnyt muillakin poliitikoilla, kun heillä on edessään oman, nöyrän kannattajalauman sijasta vihaisia naamoja suurempi määrä).
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Mamusaarelainen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 108
 • Liked: 230
Vs: 2.11.2014 - Theo van Goghin murhasta kulunut 10 vuotta
« Vastaus #5 : 04.11.2014, 16:59:56 »
Theo Van Goghin murhan 10-vuotistilaisuus Tanskassa

Hollantilainen kansanedustaja ja puoluejohtaja Geert Wilders puhui 2.11.2014 Tanskan parlamenttirakennuksessa Theo Van Goghin murhan 10-vuotistilaisuudessa, jonka järjesti Tanskan Vapaa Lehdistö -seura. Puheen ydin on länsimaisen demokratian, vapauden sekä sanan- ja ilmaisunvapauden puolustus.

Tiivistelmä puheesta:
Wilders toteaa sananvapauden puolustamisen olevan juuri nyt erityisen tärkeää, sillä sananvapaustilanne on huonontunut länsimaissa viimeisten 10 vuoden aikana. Wilders muistelee tunnelmia ystävänsä Theo Van Goghin murhapäivänä ja ylistää hänen rohkeuttaan.

Wilders kannattaa sotilasiskuja, joita länsimaat ovat tehneet ISIS-järjestöä vastaa ja kertoo, että Hollannissa on estetty joidenkin henkilöiden lähtö sotimaan Lähi-Itään. Heidän passinsa on takavarikoitu, mutta heitä ei ole vangittu. Tätä hän ihmettelee. Wilders kritisoi islamia uskontona todeten kuitenkin, että maltillisia muslimeja vastaan hänellä ei ole mitään.

Wildersin puolueen ykkösasia on maahanmuuttopolitiikka:
- siirtolaisuus islamilaisista maista lopetettava
- rohkaistaan paluumuuttoa islamilaisiin maihin
- rikolliset maahanmuuttajat karkotetaan, vaikka heillä olisi kaksoiskansalaisuus
- Hollannin de-islamisointi: ei lisää moskeijoita eikä islam-kouluja

Wilders ilmoitti kaksi asiaa:
- tuoreen mielipidemittauksen mukaan Wildersin puolue on yhä Hollannin suosituin eli 20%
- on perustettu International Freedom Alliance (IFA), jonka tarkoitus on estää islamin leviäminen ei-muslimimaissa ja puolustaa länsimaista vapautta

Tilaisuuden keskusteluosuudessa Wilders kehui Tanskaa, jossa voidaan pitää tällainen kokous parlamenttirakennuksessa päinvastoin kuin hänen taannoisella Englannin vierailullaan, jossa Wildersiä ei päästetty parlamenttirakennukseen. Eräs keskustelija kommentoi Wildersin ehdottoman jyrkkää näkemystä islamista todeten 1960-luvun islamin olleen maltillista ja jyrkentyneen sittemmin, mutta hän uskoi paluun maltillisuuteen olevan mahdollista.Geert Wilders speaks in the Danish Parliament building
at the 10 years memorial conference for Theo Van Gogh arranged by the Danish Free Press Society.
http://www.youtube.com/watch?v=TKgpzi0PW0w