HOMMAN KIRJASTO > Suositeltavaa luettavaa

Theodore Dalrymple: Reader, She Married Him—Alas (ja muita)

<< < (4/6) > >>

Pawl:

--- Lainaus käyttäjältä: Timo Hännikäinen - 01.02.2010, 17:32:58 ---
--- Lainaus käyttäjältä: Zngr - 01.02.2010, 13:12:19 ---Unelmani on ollut pitkään, että Dalrympleä käännettäisiin Suomeksi (esim. The Mandarins and the Masses) ja kirja arvosteltaisiin näyttävästi kaikissa lehdissä. Tai edes jossain.

Olisikohan ensimmäinen Dalrymple käännös Suomeksi? Onneksi olkoon Hännikäinen & Kerberos, suuri kulttuuriteko!

--- Lainaus päättyy ---

Kiitos. Voi hyvinkin olla ensimmäinen suomennettu TD:n teksti, en ole ainakaan tähän mennessä törmännyt muihin lehdissä tai kirjoituskokoelmissa. Kokonainen teos pitäisi minunkin mielestäni kääntää, joko joku noista klassikko-opuksista tai jonkinlainen "kootut lyhyemmät kirjoitukset" -tyyppinen valikoima.

Seuraavaan numeroon tulee muuten Dalrymplen maanmiehen ja hengenheimolaisen, Roger Scrutonin lyhyehkö essee suomeksi.

--- Lainaus päättyy ---

Yhdyn edellisiin. Joskus olen puolivakavissani pohtinut, että tekisin käännösnäytteen jostain Dalrymplen teoksesta. Scruton on hyvä, muttei mielestäni yhtä vivahteikas. Jos osuu kohdalle, niin kannattaa lukea Scrutonin essee "Drinks in Helsinki" vuodelta 1987, koomisia havaintoja mm. Esa Saarisesta ja Espalla notkuvista teineistä. Löytyy kokoelmasta "Gentle Regrets - Thoughts from a Life".

Jos en aivan väärin muista, niin koko Dalrymple-diggailuni alkoi Zngr:n Scriptan vieraskirjassa antamasta vinkistä. Tarjoan oluen, jos törmätään kippolassa.

Pawl:
Maaliskuussa uusi kirja:

The New Vichy Syndrome: Why European Intellectuals Surrender to Barbarism

"Theodore Dalrymple explains how European intelligentsia turned on Western civilisation and paved the way for hedonism and Islamism to run roughshod over a once proud European culture."

http://www.amazon.com/New-Vichy-Syndrome-Intellectuals-Surrender/dp/1594033722

Pawl:
Kenties absurdein esimerkki positiivisesta syrjinnästä, johon olen törmännyt:

"Applications are particularly welcome from candidates openly living with AIDS/HIV.

The next sentence read:

IPPF is committed to equal opportunities and cultural diversity.

It would, of course, take an entire book to uncover all the layers of deceit, moral cowardice and double or multiple standards contained in these words. I can make only a beginning."

http://www.socialaffairsunit.org.uk/blog/archives/001996.php

Zngr:

--- Lainaus käyttäjältä: Pawl - 06.02.2010, 22:03:48 ---Maaliskuussa uusi kirja:
The New Vichy Syndrome: Why European Intellectuals Surrender to Barbarism

--- Lainaus päättyy ---

¡Ay, caramba! Julkaisu meni minulta ohi ja siinä vaiheessa kun pistin tilausta oli painos jo myyty loppuun! Nyt muumittaa. No tilaus on vielä vetämässä ja odottamassa uutta printtiä.

Zngr:
Tuli ostettua nopeassa syklissä tuo New Vichy Syndrome, Second Opinion joka on aivan hysteerisen hauska/kammottava kahden sivun mittaisten tarinoiden kokoelma myrkytys- ja vankilasairaalasta ja niistä erilaisista sekopäisistä, hauskoista, huvittavista, surullisista ja hirviömäisistä hahmoista joita Theodore Dalrymple on siellä tavannut, sekä kaikista uusin pläjäys Spoilt Rotten: The Toxic Cult of Sentimentality.

Jokainen on, luonnollisesti, tykitystä vailla vertaa sekä tulisi kuulua jokaisen nuivan kirjastoon must-read osastolle.

Olen myös ilokseni huomannut, että hakusanalla "Dalrymple" löytyi vielä puoli vuotta sitten hajanaisia viestejä minulta, Hännikseltä, LW:tä ja Miniluvilta mutta kun tänään teet haun samalla sanalla viestin määrä (ja häntä lainaavat kirjoittajat) ovat moninkertaistuneet.

Mitä useampi henkilö lukee Dalrympleä, sitä terveempi maailma on, pikkuriikkisen kerrallaan.

 

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta