Kirjoittaja Aihe: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja  (Luettu 380231 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68031
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1380 : 09.02.2021, 22:21:02 »
Muistakaas nyt sitten kirjoitellessa, että tännekään ei tarvita yksirivisiä saati sitten mitään kunnianloukkauksiin viittaavaa kamaa.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 378
 • Liked: 13093
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1381 : 09.02.2021, 22:22:53 »
Onkohan Elolla joku fetišši äärioikeistolaisuutta kohtaan kun siitä jaksaa niin jauhaa? Elo ei ole tyypillisin suomalainen sukunimi, onko se kenties suomalaistettu versio jostain germaanisemmasta? Ja Simon Elon ulkonäkö ja kasvonpiirteet, isokokoinen mies käsittääkseni, ehkä hänessä on enemmän germaanista verenperintöä kuin useimmissa muissa kantasuomalaisissa? Kuinka paljon ihmisen aaattellinen muovautunen on elinympäristön tuotosta ja kuinka suuri osa on geneettistä, niinkuin verenperintöä? Ehkä ei ole yllättävää ettei Simon Elo viihtynyt samassa puolueessa, jossa joku Hakkarainen valitttiin varapuheenjohtajaksi.

Minä vain kysyn. Joka tapauksessa uskon että Simon Elo olisi tehnyt DDR:ssä hyvän uran kommunistien (Sosialistinen yhtenäisyyspuolue nimeltään) apupuolueessa Saksan kansallisdemokraattisessa puolueessa (National-Demokratische Partei Deutschlands, NDPD). DDR:hän oli monipuoluesysteemi kommunistien johdolla, vaaleissa tosin sikäläisen SKDL:n vastine oli ainoa sallittu ryhmittymä ja vaalipiireissä oli vaaleissa ehdolla oli vain yhtä monta ehdokasta kuin vaalipiiristä valittiin DDR:n kansankamariin.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 495
 • Liked: 64620
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1382 : 09.02.2021, 23:30:37 »
Lainaus käyttäjältä: Kai Hirvasnoro, KU
Perussuomalaisten toiminnan hajoamisen jälkeen Elo kuvaa muistuttaneen uskonnollista lahkoa.

”Joukosta lähteneitä pidettiin pettureina ja luopioina, joilla ei ollut enää ihmisarvoa, ja joita piti jopa vainota. Perussuomalaisten trollien tavoitteena oli loata lähtijää niin paljon, että tämä lamaantui eikä pystynyt enää poliittiseen toimintaan.

Kuvassa lamaantunut lähtijä.

Poliittisesta toiminnasta ei näy häivääkään.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Päänsärky

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 264
 • Liked: 399
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1383 : 09.02.2021, 23:38:31 »
Lainaus
Simon Elo on ensin Suomen Kuvalehden haastattelussa ja sitten Uudessa Suomessa kehitellyt huimia salaliittoteorioita Venäjän osallisuudesta Jussi Halla-ahon valintaan.

https://www.suomenuutiset.fi/sebastian-tynkkynen-jollakin-yhteyksia-venajaan-simon-elolla-jussi-halla-aholla/

Nyt siihen valintaan on vaikuttanut äärioikeisto.. Mukava mies tuo valepukki kun heittelee ilmoille mitä päähän sattuu sillä hetkellä juolahtamaan. Toveri Elo on halunnut unohtaa omat seikkailunsa Putin nuorten leirillä.

Storytellissä tuon sontakasan kirjaa ehdotteli. Silmäilin sisällysluettelon läpi ja kas kun arvasin oikein. Tulihan sieltä tämä kännykkä "case". Paviaani ei taida tietää että monet tekee tuota samaa lähes päivittäin kun sinä olet tehnyt sen ensimmäisen ja viimeisen kerran elämässäsi. Tuntuiko Elo olosi James Bondilta? Eikun niin GRU:n everstiltä taisi tuntua kun olet saanut jo pikakurssin nashileirillä. Hommahan oli siis semmoinen kun tuo paskahousu pääsi käymään rysslandiassa ja piti oikein puhelin vaihtaa ja varoa jos hotellihuonetta kuvataan/kuunnellaan (arvaten tuo pikkunilkki on vetänyt tumppuun siellä ja kompromettoitavaa matskua löytyy)

Miksi kukaan enään arvostaisi Timon kehuja. Timbe oikeen kehunu kirjaa kun olet sen väkisin tunkenut postilaatikkoon. Mies joka tuhosi oman ja muiden poliittiset uransa.

Uuvatin twitterin vähäisistä tykkäyksistä ja mututuntumalta arvioin pElon äänisaaliiksi= sukulaiset+tusina höynäytettäviä toreilta= n. 35 ääntä

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 481
 • Liked: 7463
 • A spherical bastard
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1384 : 10.02.2021, 09:34:30 »
Tulipa sitten lukaistua Mustelmat eilen (tai no, meni pikkutunneillle).
Erehdyin aikaisemmassa arvelussani Nurmen kirjan lähteenä käyttämisestä, sen narratiivi ei sopinutkaan Simonille, eli voisi kuvitella Nurmen olleen lähempänä totuutta kuin on suostuttu myöntämään.

Simon ei myöskään pidä Tynkkysestä. Ollenkaan. Monimutkaista suhdettaan Halla-ahoon ei juuri selitellä mutta kaikki kaadetaan etnonationalistien niskaan joista ei ilmeisesti tarpeeksi voimallisesti irtisanouduttu.

Puoluekokouskertomus vaikutti yllättävän rehelliseltä ja siinä sivuttiin myös sitä, että tulevien uuvattien kannattajat jättivät leikin kesken äänestyksien. On jotenkin hassua samaan aikaan väittää, että Homma ja eräät muut tahot facebookissa masinoivat suorastaan vallankaappauksen ja sitten tunnustaa, että omat pakenivat kesken taistelun. Ei ole ihmekään ettei pärjää, tuolla taktiikalla. Sama koskee myös loppujuhlallisuuksia, olen tosin itsekin sitä mieltä, että Soinia olisi voinut huomioida hieman enemmän, mutta bileet olisivat voineet jäädä vieläkin vaisummiksi kun sitä kannattajajoukkoa ei olisi ollutkaan. Isompi häpeä todennäköisesti, kun suurin osa paikallaolijoista olisi ehkä mieluummin laulanut "Hit the road, Timo, don't you come back no more"...

Hakkaraisen sekoilut olisi voinut jättää hieman vähemmällekin kuvaukselle, tässä vaiheessa ei taida olla enää kenellekään epäselvää mikä miehen ongelma kuningas alkoholin kanssa on. Olettaisin, että yritys on kuvata ja esittää, kuinka sopimaton mies hän on (euro)kansanedustajaksi.

Myös kaikkien rakastama Lapin lahja Suomen politiikkaan, Tonttu Torvinen saa kylmää kyytiä tekosistaan. Yhtään ei käsitellä sitä, miksi hänet valittiin virkaansa alkujaankaan. Maristaan vaan sekoilusta ja lopuksi vihjaistaan seteliselkärankaisuudesta, kun hän ei halunnut jatkaa enää vaalitappion jälkeen kun rahaa ei olisi ollut maksaa palkkaa.
Ei tosin ollut jatkamassa moni muukaan, porukka hajosi taivaan tuuliiin mutta ilmeisesti heidän motiivinsa ei ollutkaan hillotolppa ja henkilökohtainen (myös rahallinen) menestys tai edes säännölliset tulot. Uskoo kuka tahtoo...

Oikeastaan eniten minulle ihmetystä aiheuttava kohta on uuvattien sirpaleryhmän muodostuminen. Kirjasta saa kuvan, että olisi oikeasti suunniteltu "Hallapersujen" potkimista ek-ryhmästä ja jatkoa entiseen tapaan. Sen suunnitelman kelvottomuus olisi pitänyt olla selviö jo heti kokouksen äänestyksien loputtua, jossa uuvattijengi jäi tappiolle aivan kaikessa (ja osin omasta syystään, kuten yllä esitin), eli vaikka ek-ryhmän enemmistö olisikin lähtenyt, ei sinipersuilla olisi ollut mitään todellista tukea takanaan toimia puolieen nimissä.

Kaikkinensa kirja oli ihan ok näkemys siitä miten homma meni niinku omasta mielestä. Hieman sellaista selittelyn makua löytyy kuten myös viittauksia moniin epäolennaisiinkin asioihin (Mitro Repo luuli Simonia juutalaiseksi) joilla yritetään luoda jonkinsorttista laajempaa henkilökuvaa. Sellaisen luominen kun ei onnistu itse tehden vaikka kuinka keskustelisi peilikuvansa kanssa, koska omasta mielestä on aina se paras, viisain, kaunein ja etenkin vaatimattomin.

Turhaan ne politrukit huutaa ja hossuu,
Suomessa ei elä vinkkelitossu.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 245
 • Liked: 133465
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1385 : 10.02.2021, 10:52:35 »
Kirjasta saa kuvan, että olisi oikeasti suunniteltu "Hallapersujen" potkimista ek-ryhmästä ja jatkoa entiseen tapaan. Sen suunnitelman kelvottomuus olisi pitänyt olla selviö jo heti kokouksen äänestyksien loputtua, jossa uuvattijengi jäi tappiolle aivan kaikessa (ja osin omasta syystään, kuten yllä esitin), eli vaikka ek-ryhmän enemmistö olisikin lähtenyt, ei sinipersuilla olisi ollut mitään todellista tukea takanaan toimia puolieen nimissä.

Myönsikö Elo puoluehallituksen kaappaussuunnitelman tai vihjasiko siitä?

Jos tarkoitat uuvattien kesken taistelun pakenemisella hävittyjä varapuheenjohtajaäänestyksiä, niin uuvatit eivät voineet sille eli Soinin suosimien ehdokkaiden kannattajien häipymiselle oikein mitään. Uuvatithan eivät ennen äänestyksiä taistelleet vaan yrittivät sulautua vihollistensa joukkoon, eikä äänestäjilläkään ollut tietoa, mitä he oikeasti ajoivat takaa.

Selittääkö Elo kirjassa tarkemmin loikkauksen jälkeistä tunteikasta "ennustustaan", että "päätös todennäköisesti tuhoaa poliittiset uramme"? Urathan tuhosi perussuomalaisten äänestäjien yksiselitteinen tuomio, mutta Elo on myös vihjaillut, että uuvatit joutuivat niin massiivisen perussuomalaisten vainon kohteeksi, että eivät pystyneet enää toimimaan.

Entä palaako Elo väitteeseensä, että puoluekokouksen äänestysten tulokset olivat Venäjän tekosia?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8030
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1386 : 10.02.2021, 10:56:52 »
Entä palaako Elo väitteeseensä, että puoluekokouksen äänestysten tulokset olivat Venäjän tekosia?

Tämä on mennyt minulta ohi. Oliko tuollainenkin väite esitetty? Uskomatonta.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 245
 • Liked: 133465
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1387 : 10.02.2021, 12:44:17 »
Suomenmaa: Perussuomalaisten ex-kansanedustaja Simon Elo pitää puoluetta radikalisoituneena — ”Etnonationalismin voi sanoa olevan nykyisen perussuomalaisen aatteen ytimessä“ 8.2.2021

Lainaus käyttäjältä: Suomenmaa
Perussuomalaisten entinen kansanedustaja Simon Elo kuvailee tuoreessa kirjassaan puolueen nykytilaa jyrkin sanankääntein.

Elon mielestä perussuomalaiset ei enää kunnioita länsimaista demokratiaa. Aatteen ytimessä on etnonationalismi, ja lisäksi puolue on liukunut yhä lähemmäksi Venäjä-mielistä liikehdintää.
...
Elo syyttää Poliittiset mustelmani -kirjassaan perussuomalaisia myös liukumisesta Venäjä-mielisen liikehdinnän suuntaan. Suurin osa on tehnyt sen tiedostamattaan, osa täysin tiedostaen, hän kirjoittaa.

Elon mukaan Venäjän myötäjuoksijat ovat saaneet haluamansa: kansallismielisen puolueen, joka ajaa Venäjän näkemyksiä. Jopa puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ex-kansanedustajan mukaan osoittanut tukea Venäjän näkemyksiä rummuttavalle valemedialle, kuten MV-lehdelle.

– Kun Halla-aho ja Huhtasaari käyvät puhumassa Suomi ensin ja Rajat kiinni -liikkeiden mielenosoituksissa ja hyväksyvät valemedian toimintatavat, tekevätkö he sen tiedostaen, että he samalla poliittisina toimijoina edistävät Venäjän informaatiosodankäyntiä? Elo pohtii.

Miten tämä Venäjän näkemysten ajaminen näkyy PS:n politiikassa? Jos EU-vastaisuutena, niin Sampo Terho väläytti heti puheenjohtajakampanjansa avauksessa EU:sta eroamista.

Lainaus käyttäjältä: Suomenmaa
Eniten tunteita herätti maahanmuuttopolitiikka. Äänekäs vähemmistö meuhkasi siitä varsinkin julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa, mutta oli kokouksissa usein hiljaa, kun olisi pitänyt avata suu.

Hallituksessa perussuomalaiset jäi Elon mielestä kolmanneksi pyöräksi. Se ei saanut selkeitä poliittisia voittoja eikä osannut ottaa julkisuushyötyjä irti hyvistä päätöksistä.

Puolueen puheenjohtaja Timo Soinikaan ei ollut Elon mielestä hallitusvuosina enää yhtä kovassa iskussa kuin aiemmin.

–  Koen, että syksyn 2015 myrskyissä arkinen politiikan tekeminen ei enää kiinnostanut Soinia samalla tavalla kuin ennen. Oliko jano sammutettu ja nälkä kadonnut?

Melkoinen ristiriita, että maahanmuutto olikin vain vähemmistön meuhkaamista, kun PS:n piti olla hallituksessa nimenomaan muuttamassa maahanmuuttopolitiikkaa ja varmistamassa hallituksen turvapaikkaohjelman toteuttaminen. Sitähän Elo itsekin kävi Hommaforumilla tuolloin vakuuttelemassa.

Soinia ei kiinnostanut, muita PS-ministereitä ei kiinnostanut, joten sisäministeri Risikko lopetti hallituksen joulukuussa 2015 julkaiseman turvapaikkapoliittisen ohjelman toimeenpanon jo kesään 2016.

Lainaus käyttäjältä: Suomenmaa
Soini ilmoitti maaliskuussa 2017 luopuvansa perussuomalaisten puheenjohtajuudesta. Kun Sampo Terho kertoi lähes välittömästi omasta ehdokkuudestaan, hänet oli helppo leimata perintöprinssiksi ja puolue-eliitin ehdokkaaksi.

Elon mukaan Jussi Halla-aho oli luvannut tukijoilleen jo kesäkuussa 2016 haastavansa Soinin. Halla-aho olisi saattanut olla ehdolla jo edellisenä kesänä Turussakin, mutta puolueet jäsenmaksut olivat jääneet kahdelta vuodelta maksamatta, Elo kirjoittaa.

Vaikka Soini ei tuolloin suoraan liputtanut Terhon puolesta, hän tosiaan oli perintöprinssi ja puolue-eliitin ehdokas,  kuten nyt varmuudella tiedämme.

Lainaus käyttäjältä: Suomenmaa
Halla-ahon kampanjan avaus oli kuin suoraan Donald Trumpin pelikirjasta. Hän ilmoitti ehdokkuudestaan nettivideolla eikä antanut medialle tilaisuutta esittää kysymyksiä.

Terho antoi median esittää kysymyksiä, mutta valehteli vastaukset.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Terho otti heti kättelyssä kantaa turvapaikkapolitiikkaan ja Suomen EU-jäsenyyteen. Hän haluaa järkiperäistä keskustelua siitä, mitkä ovat EU-jäsenyyden toteennäytetyt edut ja haitat. Hän väläytti myös Suomen eroa EU:sta.

– Olen avoin sille vaihtoehdolle, että perussuomalaiset vaativat seuraavissa eduskuntavaaleissa Ison-Britannian tyylistä kansanäänestystä Suomen EU-jäsenyydestä, Terho sanoi.

Terho on lähtenyt politiikkaan alunperin vaikuttaaksen maahanmuuttopolitiikkaan. Siinä asiassa mielipide ei ole muuttunut.

– Maahanmuuttopolitiikassa pidän keskeisenä, että Suomi poistaa perusteettomat vetotekijät, jotka houkuttelevat Suomeen turvapaikanhakijoita.

Kun Terholta kysyttiin, mitä eroja on Halla-ahossa ja Terhossa, hän totesi:

– Halla-aho on tohtori, minä olen maisteri. Hän asuu Eirassa, minä asun Töölössä. Loppujen lopuksi olemme aika lähellä toisiamme. No, ehkä minä olen paremmin perehtynyt talousasioihin.
Yle: Perussuomalaisten Sampo Terho ilmoittautui puheenjohtajakisaan 6.3.2017

Edelleen huvittaa, kun Terhon kampanjan avaukseen puoluetoimistolla tuli tuen osoituksena "spontaanit" Twitter-viestit kahdelta PS-ministeriltä. Ei kovin fiksu veto.

Lainaus käyttäjältä: Suomenmaa
Elon mukaan Suomen Sisu valtasi Jyväskylän puoluekokouksessa perussuomalaiset, kun puheenjohtajaksi valittiin Halla-aho ja varapuheenjohtajiksi Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola.

Huhtasaarella ja Hakkaraisella ei ollut mitään tekemistä Suomen Sisun kanssa.

Sisusta viisi vuotta aiemmin eronnut Eerola oli varapuheenjohtaja jo Soinin puheenjohtajaaikana.

Lainaus käyttäjältä: Suomenmaa
Halla-ahoa kannattaneet juhlivat avoimesti, kun soinilaiset ja ”sämppärit” saatiin ulos puolueesta.

Sisulaiset saivat perussuomalaiset valtaamalla haltuunsa tunnetun puoluebrändin, valmiin järjestökoneiston ja muhkean puoluetuen. Suomen maaseudun puolue poistui näyttämöltä, ja Suomen Sisun poliittinen siipi astui parrasvaloihin, Elo kirjoittaa.

Jos näyttämöltä poistuneet uuvatit edustivat perussuomalaisissa Suomen maaseudun puoluetta, niin heillä ei yksinkertaisesti ollut kannatusta, ei puolueen sisällä eikä sen ulkopuolella.

Kun Elon kauhistelema "Suomen Sisun poliittinen siipi" oli käytännössä Jussi Halla-aho, niin miksei Elo saanut asiasta suutaan auki kuin vasta puoluekokouksen jälkeen? Sen sijaan Simon Elo kutsui Halla-ahoa ainoana tietämänäni perussuomalaisena "Mestariksi" ilman ironiaa.

Lainaus käyttäjältä: Suomenmaa
Hän pitää työmies Matti Putkosta yhtenä avainhenkilöistä puoluekaappauksen takana. Elon mukaan Putkonen pystyi saamiensa tietojen valossa laskemaan voimasuhteet ja petaamaan itselleen mieluisat valinnat puoluejohtoon.

Putkonenkaan ei ole sisulainen, ei likimainkaan.

"Puoluekaappauksen" tekivät perussuomalaisten jäsenet. Vanhat jäsenet, kuten todellista luontoaan peitelleiden uuvattiehdokkaiden odottamattoman matalista äänimääristä voi päätellä.

Lainaus käyttäjältä: Suomenmaa
Kevään 2019 eduskuntavaalit menivät sinisiltä penkin alle. Elo sai vajaat kuusisataa ääntä ja jäi kauas eduskuntapaikasta.

Hänen mukaansa puolueaktiivit olivat väsyneitä kannattajakorttien keräyksen jälkeen. Ison osan vaalitappiosta Elo vierittää myös puoluesihteerinä toimineen kansanedustaja Matti Torvisen niskaan. Elon mukaan Torvinen suututti toiminnallaan niin omat, hallituskumppanit kuin mahdolliset vaaliliittolaisetkin.

Putoaminen eduskunnasta oli Elolle kova isku. Hän kertoo joutuneensa käymään terapiassa, jossa hänellä todettiin lievä masennus.

Eli Elo ei kai sitten itsekään pitänyt uuden ryhmän perustamista "poliittisena itsemurhana", jollaisesta hän puhui heti puoluekokouksen jälkeen.Lainaus
Entä palaako Elo väitteeseensä, että puoluekokouksen äänestysten tulokset olivat Venäjän tekosia?

Tämä on mennyt minulta ohi. Oliko tuollainenkin väite esitetty? Uskomatonta.

Ei kai suorana väitteenä mutta "tästä pitää pystyä puhumaan"-vihjailuna.

Lainaus
Simon Elolta hurja vihjaus: Yrittikö Venäjä vaikuttaa Jussi Halla-ahon takana?

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo Uudelle Suomelle, että Venäjän mahdollisista vaikuttamisyrityksistä pitää pystyä Suomessa puhumaan. Elo on aiemmin vihjannut, että niin MV-lehden kuin Jussi Halla-ahon puheenjohtajaksi valinnan takana olisi venäläistä vaikuttamista.
Uusi Suomi 19.7.2017  (maksumuuri)

Elo sai tuossa keskustelussa pahasti turpiinsa, kun häntä muun muassa muistutettiin omasta vierailustaaan Putin-leirillä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 481
 • Liked: 7463
 • A spherical bastard
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1388 : 10.02.2021, 19:35:06 »
Myönsikö Elo puoluehallituksen kaappaussuunnitelman tai vihjasiko siitä?

Ei, mutta kovin jyrkästi esittää, että mitään ennakkosuunnitelmia olisi ollut olemassa. Siitä voi sitten kukin tapahtuneitten tosiasioiden perusteella vetää johtopäätöksiä.
Vaikka voinkin uskoa sen, ettei mitään varsinaista kirjoihin ja kansiin merkittyä suunnitelmaa ennakkoon ollutkaan, sitä en usko, että koko kuvio olisi keksitty huoneessa 308 jalluspäissään.

Lainaus
Jos tarkoitat uuvattien kesken taistelun pakenemisella hävittyjä varapuheenjohtajaäänestyksiä, niin uuvatit eivät voineet sille eli Soinin suosimien ehdokkaiden kannattajien häipymiselle oikein mitään. Uuvatithan eivät ennen äänestyksiä taistelleet vaan yrittivät sulautua vihollistensa joukkoon, eikä äänestäjilläkään ollut tietoa, mitä he oikeasti ajoivat takaa.

Eivät toki voineetkaan, mutta onhan se nyt ilmiselvää jokaiselle vähänkin asioista perillä olevalle, että turpiin tulee aina ja pahasti jos mitään tsemppausta ja oman porukan hengennostatusta ei järjestetä. Jos uuvattimielisesti ajatellut riviosallistuja näkee, että uuvattiporukan ydin on naama norsunvitulla ja noituu että me ollaan hävitty tää peli, ei kai siitä voi muuta todeta kuin että peli on menetetty, lähdenpä kotiin.
Varsinkin, kun usein mainitaan 2015 puoluekokouksessa Halla-ahon Soinia suuremmat aplodit, kuvittelisi että jotenkin varauduttaisiin mahdollisuuteen, jossa Soinin siunaama perintöprinssi ei automaattisesti voitakaan äänestystä.
Koko uuvattius perustuu "epistä, noi ei pelanneet reilusti vaan tulivat paikalle äänestämään ja meidän kannattajat jäi kotiin"-ajatukselle, että voideltu ehdokas voittaa vain siksi, että on voideltu ehdokas eikä siksi, että hänellä olisi kannatusta.

Lainaus
Selittääkö Elo kirjassa tarkemmin loikkauksen jälkeistä tunteikasta "ennustustaan", että "päätös todennäköisesti tuhoaa poliittiset uramme"?

Ei sen tarkemmin. Tunnekuohuissa ja järkytyksissä on oltu ja poliittinen koti on palanut ja jaadijaa. Oli ehkä varomattomasti suorasanaisempi kuin piti.

Lainaus
Entä palaako Elo väitteeseensä, että puoluekokouksen äänestysten tulokset olivat Venäjän tekosia?

Ei suoraan. Venäjästä puhutaan kyllä muuten paljon. Mm. kerrotaan aikaisemmista vierailuista.

Minusta kirjan parasta antia onkin kenties persunuorien aikainen Elon toiminnan kertomus sekä persunuorien myöhemmät vaiheet. Ja toinen mieleenjäänyt seikka on Saarakkalan ärhäkkä suhtautuminen asioihin, ryhmäpäätöksiä vastaan potkiminen ja päätyminen lopulta kuohituksi ja unohdetuksi uuvatiksi.
Turhaan ne politrukit huutaa ja hossuu,
Suomessa ei elä vinkkelitossu.

Suuri johtaja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 114
 • Liked: 465
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1389 : 10.02.2021, 19:57:13 »
Typerä olo tulee, kun jaksaa jauhaa kuolleena syntyneestä uuvattiprojektista vielä neljä vuotta loikkauksen jälkeenkin.

Silti on kysyttävä, kun kerran Simon on jälleen palannut parrasvaloihin: eikö miehellä ole minkäänlaista kykyä itsereflektioon?

Timo Soini luovutti painavat valtiovarainministerin ja sisäministerin salkut kokoomukselle henkilökohtaisen mieltymyksensä takia. Siirtolaiskriisin aikaan puolueen toiminta oli suorastaan lamaantunutta. Edes hallitusohjelmaan kirjattuja maahanmuuttolinjauksia ei kyetty toteuttamaan.

Eikö Simon todella näe soinilaisten toiminnassa mitään vikaa? Kentällä oli aitoa tyytymättömyyttä Soinin johtamistyyliin. Oikeita ihmisiä. Miksi sadat puolueaktiivit täytyy kerta toisensa jälkeen marginalisoida äärioikeiston vallankaappausyritykseksi?

Huhtasaarta suositeltiin varapuheenjohtajaksi ja pöytä putsattiin soinilaisilta, sanoo Simon. Entä sitten? Miksei Halla-aho haluaisi samanmielistä varapuheenjohtajistoa? Oliko Soinin suosikeilla jumalallinen oikeutus varapuheenjohtajapaikkoihin, kun ei Simon kerran säännönmukaista äänestystulosta hyväksy?

Ja kaiken lisäksi jälkikäteen kävi ilmi, että soinilaisten suunnitelmana oli erottaa demokraattisesti valittu puheenjohtaja tukijoineen puolueesta puoluehallituksen kautta. Simon, valitse toinen. Et voi samanaikaisesti valittaa siitä, että soinilaisten puhdistus varapuheenjohtajistosta oli epäurheilijamaista, ja avoimesti myöntää, että puoluekokouksen tulos haluttiin nollata käyttäen puoluehallitusta pelinappuloina.

Olen pahoillani, että saat vihapostia. En kannata vastaavaa toimintaa ja pidän sitä pikkumaisena. Mutta joskus voisi tehdä hyvää myös katsoa peiliin.

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 795
 • Liked: 1633
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1390 : 10.02.2021, 20:02:15 »

Varsinkin, kun usein mainitaan 2015 puoluekokouksessa Halla-ahon Soinia suuremmat aplodit, kuvittelisi että jotenkin varauduttaisiin mahdollisuuteen, jossa Soinin siunaama perintöprinssi ei automaattisesti voitakaan äänestystä.


Kun tästä Halla-ahon aplodeista on niin useasti puhuttu, niin viime syksynä katsoin puoluekokoustallenteen.

Halla-ahon suosionosoitukselle on mielestäni hyvin yksinkertainen syy. Hän meni Olli Immosen puolelle sekä hyökkäsi mediaa vastaan, joka harjasi Immosta. Luultavasti Persujen perusjäsen ei hyväksynyt Immosen harjausta. Samalla ei hyväksytty Soinin toimintaa, jossa julkisesti hylätään oma kansanedustaja.

Soini puolestaan piti Turussa kuivan poliittisen yleiskatsauksen, joka harvoin saa puoluekokouksissa kovia suosionosoituksia.

Linkissä Halla-ahon puhe Turussa.
https://www.youtube.com/watch?v=2n2ytYS1Mpw

Valitettavasti en nopealla etsimällä löydä linkkiä, jossa on Turun puoluekokouksen ensimmäisen päivän puheet, kuten Soinin tilannekatsaus.

Lisäys:

Kun parempaa lähdettä ei löytynyt, niin linkissä HS:n sekä IS:n toimittajien analyysiä.
"Soinin puhe oli minä-keskeinen."

Lainaus
Ennen Soinia puhujapönttöön astelee europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. Hän tuo tervehdyksensä EU-parlamentista puoluekokousväelle – ja varastaa show’n.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Soini kuuntelee eturivissä vaivautuneen näköisenä Halla-ahon tykitystä, joka kestää vain vajaat 8 minuuttia. Samaan aikaan kun enemmistö puoluekokousväestä taputtaa ankarasti, Soini läpsyttelee innottomasti puhepapereitaan kämmenpohjaansa vasten. Kun Halla-aho lopettaa, hän hymyilee tavoistaan poiketen.

Sitten tulee Soinin vuoro. Puhe on pitkä, kiinnostavakin, mutta hurmosta ei synny. Soini saa vain normitaputukset. Eihän tässä näin pitänyt käydä?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005029392.html
« Viimeksi muokattu: 10.02.2021, 20:19:29 kirjoittanut sattuma »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 245
 • Liked: 133465
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1391 : 11.02.2021, 15:42:50 »
Lainaus
Kirjassa entinen kansanedustaja nostaa esiin myös perusuomalaisten nykyisen puheenjohtaja Jussi Halla-ahon.

Hän on valitettavasti minun nähdäkseni sitoutunut läheiseen yhteistyöhön tällaisten henkilöiden kanssa, jotka toimivat jopa äärioikeistolaisessa toiminnassa. Nykyisestä eduskuntaryhmästä löytyy näitä sisulaisia (Suomen Sisu ry). Tämänkaltaiset henkilöt ovat nähdäkseni ongelmallisia.
MTV: Entinen kansanedustaja Simon Elo avautuu virheistään: "Herkästi sulkee silmiään asioilta, joita ei halua nähdä" 8.2.2021

Katsoin viimein tuon aamu-tv:n haastattelun.

Elon ainoa perustelu, että Halla-aho on "sortunut läheiseen yhteistyöhön" äärioikeiston kanssa oli tosiaan se, että nykyisessä eduskuntaryhmässä on sisulaisia. Sisun jäseniä tosin oli yhtä monta (4) jo vuoden 2011 eduskuntaryhmässä (nyt lisäksi entiset jäsenet Halla-aho ja Eerola). Puoluelehti Suomen Uutisten päätoimittajaksi valittiin entinen Suomen Sisun varapuheenjohtaja Matias Turkkila vuonna 2012, ja kansanedustaja Olli Immosesta tuli Sisun puheenjohtaja vuonna 2013. Tämä kaikki ilman Elon vastalauseita puheenjohtaja Soinin aikana.

Elo kritisoi Halla-ahoa myös siitä, että puheenjohtajan pitäisi kehittää PS yleispuolueeksi ja "mahdollisimman suureen kannatukseen", kun PS on "näiden kahden (!) vuoden aikana" muuttunut "yhden tai kahden asian liikkeeksi". Elo nimesi näiksi asioiksi maahanmuuton ja EU-kritiikin eli sattumalta juuri ne samat kärkiteemat, jotka Elolla itsellään oli PS:n riveissä.

Kritiikki jää onnettoman ponnettomaksi, kun Elo ei millään uskalla haastaa Halla-ahoa suoraan vaan aina vain vihjailujen ja aasinsiltojen kautta. Tuo kannatuksesta valittaminen menee ohi erityisen kaukaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25731
 • Blues for Allah
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1392 : 11.02.2021, 16:22:32 »
Vetoan vielä kanssahompansseihin ja -hommattariin. Lopetetaan kommentoiminen täällä tai muualla Simon Elosta, sillä persuvastaisuus on ainoa voimavara millä hän pysyy otsikoissa.
 
Nöyrin pyyntö: Vaietaan hänet porukalla ulos politiikasta. Persona non grata.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 759
 • Liked: 5198
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1393 : 11.02.2021, 17:08:53 »
Toivottavasti Simon pyrkii/pääsee mukaan kuntavaaleihin. Varavaltuutettu kuulostaisi juuri sopivalta arvonimeltä tälle lausuntoautomaatille  :facepalm:
*** Lisää rahaa kotiuttamiseen! ***

Pro life

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 446
 • Liked: 827
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1394 : 11.02.2021, 19:11:20 »
Toivottavasti Simon pyrkii/pääsee mukaan kuntavaaleihin. Varavaltuutettu kuulostaisi juuri sopivalta arvonimeltä tälle lausuntoautomaatille  :facepalm:

Toiveesi on kuultu. Lyhyen linjan kokoomuslainen on jo listalla:

Elo Simon, 34, Yhteiskuntasuhdepäällikkö, kaupunginvaltuutettu, Niipperi

https://www.espoonkokoomus.fi/kuntavaalit/kuntavaaliehdokkaat-2021/


Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 134
 • Liked: 39356
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1395 : 11.02.2021, 19:23:30 »
Simonin juttuja lukiessa tulee vakuuttuneeksi siitä että yhdessä asiassa Halla-aho oli väärässä. Jussihan väitti että pohjoismainen sosiaalidemokraatti olisi universumin niljakkain otus. Tiedän ainakin yhden yksilön joka ei ainakaan vielä ole sosiaalidemokraatti mutta niljakkuudessa pesee heidät.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 633
 • Liked: 93116
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1396 : 13.02.2021, 12:25:27 »
Kopioin tämän tännekin.

Lainaus
Simon Elon kirjassa kova huhu – näin tapaamiseen liitetyt henkilöt vastaavat: ”En olisi ikinä mennyt Harkimon kanssa”
Demokraatti 12.2.2021

Harkimo: vale-uutinen.
Susanna Koski: täh?
Eero Lehti: Elolla dementia.
Mikael Jungner: ei tapaamista.


Jos Elo valehteli tästä, niin mistä kaikesta muustakin sitten? Liene turvallisinta todeta, että Elon romaani on fiktiota kannesta kanteen.
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus = ihmiskunnan hirttosilmukka
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 027
 • Liked: 18256
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1397 : 13.02.2021, 12:32:04 »
^


Simon julkisuuspotentiaalia nostetaan näillä ulinoilla ja sitten isketään paskaa tuulettimeen kunnolla kun joku saattaa vielä muistaa tämän jampan mediasta.

"wait for it"

 8)

aaannnddd... that's a bingo  ;D

simoa viedään kuin sitä säkissä myytävää sikaa joka luulee, että karsinasta säkkiin oli edistystä...
that's a bingo!

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 009
 • Liked: 23415
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1398 : 13.02.2021, 13:23:34 »
simon elo tullee tämänkin itselleen kultalautasella annetun julkisuuden kädettämään ja huolella, ihan vain sen vuoksi, että on niin ääliö ja pyrkyri, eikä ymmärrä mistään juuri mitään.

Uskoisin, että puolet tuon kirjan sisällöstä on keksittyä, tai vähintään vahvasti väritettyä simonin oman asian ajamiseksi.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 238
 • Liked: 6121
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1399 : 13.02.2021, 13:36:33 »
Simonin juttuja lukiessa tulee vakuuttuneeksi siitä että yhdessä asiassa Halla-aho oli väärässä. Jussihan väitti että pohjoismainen sosiaalidemokraatti olisi universumin niljakkain otus. Tiedän ainakin yhden yksilön joka ei ainakaan vielä ole sosiaalidemokraatti mutta niljakkuudessa pesee heidät.

Petturi on aina pahin. Pohjoismaisten demarien niljakkuushan perustuu juuri siihen että he ovat itse pettureita, pettäen oman kansansa hyysätessään tummia muukalaislaumoja. Mutta vielä kovempi petturi on se joka aloittaa uransa kansallismielisten parissa, mutta sitten loikkaa suvakkien riveihin.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8030
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1400 : 13.02.2021, 13:52:16 »
Mutta vielä kovempi petturi on se joka aloittaa uransa kansallismielisten parissa, mutta sitten loikkaa suvakkien riveihin.

Entäpä ne, jotka edistävät suvakismia ns. kansallismielisten riveissä? Ulkomuistini mukaan eduskunnassa oli vain vähän aikaa sitten perussuomalaisten keskuudessa jokin aloite, jota kannatti hyvin harva perussuomalainen.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 495
 • Liked: 64620
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1401 : 13.02.2021, 21:15:03 »
Kopioin tämän tännekin.

Lainaus
Simon Elon kirjassa kova huhu – näin tapaamiseen liitetyt henkilöt vastaavat: ”En olisi ikinä mennyt Harkimon kanssa”
Demokraatti 12.2.2021

Harkimo: vale-uutinen.
Susanna Koski: täh?
Eero Lehti: Elolla dementia.
Mikael Jungner: ei tapaamista.


Jos Elo valehteli tästä, niin mistä kaikesta muustakin sitten? Liene turvallisinta todeta, että Elon romaani on fiktiota kannesta kanteen.

Simon Elo puhuu paskaa demareista, kokkareista, vihreästä: Media ja Lehti:"Elolla dementia".
Simon Elo puhuu paskaa persuista: Media: Elo kertoo totuuden, persut valehtelee.

Vaalit tulossa, sano.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 495
 • Liked: 64620
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1402 : 13.02.2021, 21:17:31 »
Pohdinpa tässä päivänä eräänä, kun Ivan Puopolo haastatteli Shimon Iskariotia ja toistuvasti kutsui kirjaa "muistelmiksi". Elo joutui korjaamaan, että kirjan nimi on "mustelmat", ja että ei haittaa vaikka Puopolo ei hiffannut, niin on kuulemma tarkoituskin.

Nyt kaikkien haastattelijoiden tulisi puhua Elolle tämän poliittisista muistelmista, jolloin tämä joutuisi jokaiselle tuon nimen oikaisemaan. Mikään ei ole nolompaa kuin joutua selittämään omasta mielestään hyvää vitsiään.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 649
 • Liked: 15286
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1403 : 13.02.2021, 21:27:39 »
Jussi Halla-aho ei omien sanojensa mukaan ole ollut "kansallissosialismia opiskelleessa kirjapiirissä", eikä Lauri Nurmikaan ole esittänyt todisteita tällaisesta, jos se edes oli hänen alkuperäinen väitteensä.

Siinä kirjalistassa Sisun sivuilla oli sellainen juttu, että kukaan ei viitsinyt päivittää sitä. Olisin todennäköisesti itsekin voinut ehdottaa sinne Paavo Haavikon Kansakunnan linjan, Aristoteleen Metafyysiikan, Kungfutsen keskustelut ja Kauko Kareen Tähän on tultu, jos vain olisin jaksanut. Kirjalista ei juurikaan kuvannut silloisen sisulaisten ajattelun todellisuutta, vaikka ei siinä aatehistoriallisessa mielessä mitään vikaa varsinaisesti ollut.
qui non est mecum adversum me est

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 649
 • Liked: 15286
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1404 : 13.02.2021, 21:47:39 »
Tästä kampittamisesta olisin halunnut kuulla enemmänkin. Seitsemän kansanedustajan vaatimus hallituksen maahanmuutto-ohjelman toimeenpanemisesta ei ollut kampittamista kuin ulkoministerin salkustaan kynsin hampain kiinni pitäneen Soinin näkökulmasta.

Kampittaminen on ihan puhdasta roskaa. Päinvastoin seisottiin toreilla erittäinkin vihaisille ihmisille selittämässä puoluejohdon ja ministeriryhmän toimintaa parhain päin. Siinä mielessä jopa hieman korpeaa tämä Elon kaksinaamainen ja epärehellinen mussutus. Itse olin myös aika syvällä Juhon vaalikampanjoissa, eikä Juhon suunnasta koskaan tullut mitään viestejä siitä, että pitäisi jotenkin kaapata puolue ja hyökätä puoluejohtoa vastaan. Se toki oli selvää, että Jussia äänestetään puheenjohtajaksi, mutta kyseessä oli täysin reilu ja asiallinen äänetystys. Uusi puheenjohtaja oli pakkokin valita, koska Soini tehtävästään itse luopui.

Uuvattien petos oli jotain aivan käsittämätöntä.

Elo toki saa puhua mitä puhuu, mutta melkoinen skandaali, että se menee suomalaisessa mediassa sellaisenaan läpi. Väittäisin, että somessa totuudella on paljon korkeampi asema kuin Julksen sanan neuvoston valvomissa sanomalehdissä, jotka ovat alentuneet mitä törkeimmän propagandan tuottajiksi. Tuokin, joka katuu "uuvateista" puhumista olisi täysin valmis tunnustamaan rikoksensa neuvostokansaa vastaan, vaikka kuvitteleekin vielä olevansa syyttäjien puolella. Milloin suomen kielestä hävisivät käsitteet 'selkäranka' ja 'älyllinen rehellisyys'? Varmaan silloin, kun toimittajia, joiden nyt pitäisi ihanteellisessa maailmassa edustaa vähintään hyvää kielitajua, alettiin kouluttaa journalisteiksi suomalaisessa yliopistoissa.
qui non est mecum adversum me est

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 495
 • Liked: 64620
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1405 : 13.02.2021, 21:56:06 »
Milloin suomen kielestä hävisivät käsitteet 'selkäranka' ja 'älyllinen rehellisyys'? Varmaan silloin, kun toimittajia, joiden nyt pitäisi ihanteellisessa maailmassa edustaa vähintään hyvää kielitajua, alettiin kouluttaa journalisteiksi suomalaisessa yliopistoissa.

Viitaten uusluomiskertomukseeni kirkon mokutus-ketjussa selkäranka hävisi siinä viidennenkymmenennen sukupuolen kohdalla, kun ensimmäiset 22 luotiin Adamin kylkiluista ja loput selkänikamista.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 795
 • Liked: 1633
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1406 : 20.02.2021, 12:07:53 »

Kirjassa Elo kertoo käyneensä terapiassa ja hänellä on todettu lievä masennus.

Ilmeisesti kirja mustelmista on osa Elon terapiaa. Kirja on oksennus Persujen suuntaan ja ylistys Timo Soinille.

Minulle ainoa uusi tieto oli tilanteen kehittyminen sunnuntaina Jyväskylässä sekä maanantain tapahtumat.

Sunnuntaina, päivällä Uuvateilla oli kasassa kaksitoista loikkaria.
Tämän tiedon Samuli Virtanen kertoi sunnuntai-iltana Sipilälle.
Petteri Leino soitti sunnuntai-iltana Elolle ja kertoi loikkareiden määrän olevan noin kaksikymmentä.
Maanantaiaamuna Petteri Leino kertoi kahdestäkymmenenstä loikkarista Petteri Orvolle.

Tämän jälkeen Halla-aho tapasi Sipilän sekä Orvon Kesärannassa.
Koska molemmat tiesivät loikkarioperaatiosta, niin ei ollut mitään syytä neuvotella Persujen kanssa.
Ilmoitus hallitusyhteistyön katkaisusta oli luultavasti Orvon peliliike.
Simon Elo sekä Persujen loikkariryhmän ydinjoukko tiesivät kello 13:00, että Sipilä ja Orpo ilmoittavat yhteistyön katkaisusta kello 14:00.

Melko iilimatoista toimintaa.....

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 649
 • Liked: 15286
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1407 : 20.02.2021, 12:43:04 »
Kirjan ehkä jännin juttu -  kursorisella lukemisella - oli se, että Simon on napannut Seppo Lehdon tunnetuksi tekemän vesimelonivertauksen "vihreä päältä, punainen sisältä" omaan puheeseensa ja muisti vielä mainita sen kirjassa osuvana, politiikan kieleen kuuluvana sutkauksena. Hienoa, jos Simon on Sepin linjoilla, sillä Sepi on lähes kaikessa aina oikeassa.
qui non est mecum adversum me est

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 245
 • Liked: 133465
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1408 : 22.02.2021, 19:01:39 »
Helsingin Sanomat: Simon Elon kirja avaa perussuomalaisten kahtiajakoa, jossa olivat vastakkain Jussi Halla-ahon maahanmuuttovastaisuus ja Timo Soinin taajamapopulismi 20.2.2021

Lainaus käyttäjältä: Miska Rantanen, HS
Kun populistipuolueen big bangista tulee kesällä kuluneeksi neljä vuotta, asianosaisilla ja ­ulkopuolisilla on ollut aikaa kirjoittaa omia näkemyksiään tapahtumien kulusta ja keskeisistä ihmisistä.

Näitä ovat olleet muun muassa Lauri Nurmen Perussuomalaisten hajoamisen historia ja Jussi Halla-aho: Epävirallinen elämäkerta, Jari Korkin Puolustuksen paluu: Jussi Niinistön vartiovuoro ja Jari Lindströmin Syvään päähän.

Ei ole sattumaa, että näiden teosten näkökulmat edustavat hävinnyttä osapuolta eli perussuomalaisista lohkoutunutta Uutta vaihtoehtoa eli myöhempää Sinistä tulevaisuutta. Nykyisillä perussuomalaisilla on tällä hetkellä liian kiire muistella menneitä, kun on valmistauduttava huhtikuun kuntavaaleihin hyvien kannatuslukujen nosteessa.

Lainaus käyttäjältä: Miska Rantanen, HS
Nuori Elo aloitti poliittisen uransa osallistumalla kristillis­demokraattien puoluekokoukseen 2009, mutta vaalirahakohu sai hänen verensä kiehahtamaan ja hän löysi poliittisen kotinsa Soinin johtamista perussuomalaisista kesällä 2010. Ryhmässä hän teki nousujohteisen uran, joten häntä voi pitää ikäänsä (34) nähden poikkeuksellisen monessa liemessä keitetyltä kokemus­asiantuntijana.

Yhdessä pitkän linjan politiikan toimittajan Juha-Pekka Tikan kanssa kirjoitettu ja nokkelasti nimetty Poliittiset mustelmani avaa, laajentaa ja tarkentaa puolueen sisäistä kahtiajakoa, jossa olivat vastakkain Halla-ahon johtama, maahanmuuttovastaisuuteen keskittynyt ryhmä ja Timo Soinin Smp-taustainen herrakaunainen taajamapopu­lismi.

Lainaus käyttäjältä: Miska Rantanen, HS
Kirjaa lukiessa jää pohtimaan monesti populististen puolueen perusparadoksia.

Kovalla möykällä on mahdollista haalia ääniä, mutta mitä kannatuksella viime kädessä tekee, kun ideologista aate­apparaattia ei juuri ole ja vallan kahvassa on tehtävä kompromisseja? Torilla uhotut teesit vesittyvät vääjäämättä.

Perussuomalaisten ja myöhemmän Sinisen tulevaisuuden hallitustaival on tästä malliesimerkki.

Hinku valtaan oli kova vuonna 2015, mutta puolue jäi hallituksessa heittopussiksi, kun keskusta ja kokoomus tekivät keskenään tärkeimmät päätökset. Samalla tiukemman linjat persut nousivat kapinaan lunastamattomista lupauksista, mikä johti koko johdon vaihtoon 2017.

Se, että Soinin Perussuomalaiset ei tehnyt hallituksessa politiikkaan kuuluvia kompromisseja saavuttaakseen luvattuja omia poliittisia tavoitteita vaan vain varmistaakseen Soinin ja hänen läheistensä ministerinsalkut, ei kuvaa "populistisen puolueen perusparadoksia" vaan Soinin täälläkin kuvattua (mm. Jari Leino) pitkän linjan kunnianhimoista petosta.

Elon kirja ei ilmeisesti valaise, mitä Perussuomalaisten sisällä todella tapahtui 2015-2017, kun petosta yritettiin peitellä mahdollisimman pitkään. Elokin kävi täällä Hommaforumilla vielä vuonna 2016 rauhoittelemassa ja valehtelemassa asioista, joista varmasti tiesi jäävänsä ennen pitkää kiinni.

Lainaus käyttäjältä: Miska Rantanen, HS
Elon kirja piirtää tekijästään vilpittömän ja jopa sinisilmäisen kuvan, joka vastaa hyvin sitä Simon Eloa, johon tutustuin ollessani politiikan toimittaja.

Elon tausta silti yllättää. Hän kertoo avoimesti lapsuudestaan lama-aikana, koulukiusatuksi joutumisestaan, ratkaisustaan vaihtaa sotilaspalvelus siviilipalvelukseen, syrjähypystään ja uskonnollisesta vakaumuksestaan.

Sillä, miten nuoruuden kokemuksista kerrotaan, on muistelmissa merkitystä. Nyrkki­säännön mukaan poliittisten muistelmien nuoruuskuvauksissa kertoja on rehellisimmillään, koska tässä vaiheessa he eivät vielä muistele ”valikoidusti” myöhempää poliittista uraansa eli eivät latele puutaheinää.

Tämän happotestin perusteella Simon Eloa on vaikea pitää pelurina ja selkäänpuukottajana. Sen sijaan sivuilta piirtyy kuva puurtajasta, jonka poliittiset näkemykset ovat maltillisen konservatiivisia – joskin vuoden 2015 eduskuntavaaleissa hänen vaali­sloganinsa oli ”Minä säästäisin maahanmuutosta”.

Toimittaja Rantanen ei ole juurikaan seurannut Simon Elon puheita ennen ja jälkeen, sillä siinä missä hän nyt kauhistelee Halla-ahon perussuomalaisia maahanmuuttoon keskittyväksi yhden asian liikkeeksi, Elon oma johtotähti oli vuosikaudet maahanmuuttokritiikki, mistä syntyi muun muassa Ruotsin maahanmuuttopolitiikan vaietuista seurauksista kertova kirja Kansankodin kuolinvuoteella.

Lainaus käyttäjältä: Miska Rantanen, HS
ELO opponoi kirjassaan voimakkaasti ja perustellusti Nurmen kirjan Perussuomalaisten hajoamisen historia keskeistä teesiä, jonka mukaan Sinisen tulevaisuuden perustaminen oli tarkasti etukäteen suunniteltu operaatio.

En ole lukenut Nurmen kirjaa, mutta tuo ei ollut ainakaan Nurmen PS:n puoluekokousta edeltävän skuupin teesi vaan jälkikäteinen tulkinta on sinisten levittämä tarkoitushakuinen olkiukko.

Sinisen tulevaisuuden perustaminenhan oli vasta varasuunnitelman varasuunnitelma, johon tuskin oli sen kummemmin valmistauduttu, kun yhteinen suunnitelma täydellisen epäonnistumisen varalta olisi voinut olla itsensä toteuttava demoralisoiva ennuste.

Todellinen suunnitelma, kuten Sinisen tulevaisuuden erkanemisessa keskeiset avustajat ovat vuotaneet, oli kaapata puolue potkimalla "halla-aholaiset" ulos. Se meni tunnetusti pieleen, kun Jussi Niinistö hävisi varapuheenjohtajaäänestyksen.

Lainaus käyttäjältä: Miska Rantanen, HS
Poliittiset mustelmani on napakasti laadittu tietopaketti 2010-luvun poliittisen puoluekomeetan noususta ja tuhosta.

Siitä ei kuitenkaan löydy vastausta perussuomalaisten kohtaloon dramaattisesti vaikuttaneeseen kysymykseen:

Jos Timo Soini halusi kehittää puolueluomustaan haluamaansa salonki- eli hallituskelpoiseen suuntaan, miksi hän otti puo­lueeseen mukaan Jussi Halla-ahon maahanmuuttovastaisen fraktion radikaaleine siipiviikkoineen 2010-luvun alkupuolella?

Olisiko syynä se, että ilman rääväsuisen Tony Halmeen 16 000 äänen pottia vuoden 2003 eduskuntavaaleissa perussuomalaiset ei olisi saanut kipeästi kaivattua nostetta kituuttavalle puolueelle?

Mistä tuollainen kysymys on peräisin?

On tullut selväksi, että viimeisen päälle peluri Soini käytti surutta hyväkseen Halmeen, Halla-ahon tai kenen tahansa uskottavuutta ja nostetta päästäkseen itse hallitukseen ja valokeilaan, ei toimiakseen puolueen äänestäjilleen lupaamien poliittisten tavoitteiden hyväksi.

Soini itse ei ole koskaan murehtinut moraalistaan, koska hänellä ei ilmeisesti sellaista ole, mikä selittää, miksi muut yhtä lailla kaiken myymiseen valmiit puoluejohtajat eivät pitäneet häntä lopulta uhkana vaan vain häirikkönä. Soini oli yksi heistä, kaupan ja ostettavissa, ja siksi hallituksessa luottomies.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 378
 • Liked: 13093
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Simon Elo (kd/ps/sin/sit/kok/jne) - mies ja arvopohja
« Vastaus #1409 : 08.03.2021, 22:17:23 »

Lainaus
#Poliittisetmustelmani -kirjan toinen painos saapui tänään. Hymyilevät kasvot hymyilevillä silmillä Kirjan kirjoittaminen on iso ponnistus vaikka mukana olisikin niin mainio yhteistyökumppani kuin
@juhaptik
. Mukavaa, että lukijoita on riittänyt!https://minervakustannus.fi/kirjat/kirja.php?kirja=1682… #politiikka #kirjavinkki #tietokirjat

https://mobile.twitter.com/Simon_Elo/status/1368964181484068876

En saanut tweettiä mukaan.

Toinen painos jo.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Tagit: simon elo arvopohja