HOMMAN KIRJASTO > Tilastot, tutkimukset, gallupit ja talousluvut

Eurobarometer - Eurooppalaisten suhtauminen maahanmuuttoon

(1/3) > >>

huhha:
Craig James Willyllä on hyvä yhteenveto maahanmuuttoon liittyvistä tuloksista. Taulukot löytyvät myös osoitteesta http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/eb/eb82/eb82_anx_en.pdf.

Seuraavassa kuvassa on maakohtainen suhtautuminen EU:n ulkopuolelta tuleviin maahanmuuttajiin:
Hyvin positiivinen, positiivinen, negatiivinen, hyvin negatiivinen, EOS, positiivinen ja negatiivinen yhteensä.

(http://www.craigwilly.info/wp-content/uploads/2015/01/Non-EU-migration1.jpg)

Kuten näkyy, ruotsalaiset ovat sekaisin kuin majoneesi. Yhdessäkään muussa maassa positiivisesti suhtautuvia ei ole 50 prosenttia, Ruotsissa sen sijaan 72 %!

Saksalaiset ovat 61-prosenttisesti negatiivisia, mikä kertoo, ettei PEGIDA ole syntynyt tyhjästä. Lisäksi 37 % saksalaisista ajattelee maahanmuuton kuuluvan kahden tärkeimmän ongelman joukkoon! (Taulukko löytyy Craig James Willyn jutusta, suosittelen lukemaan.)

Suomessa vastaava luku on vain 3%.

Tragedian synty:
Latvia vaikuttaa tällä mittarilla Euroopan parhaalta maalta.

Siili:

--- Lainaus käyttäjältä: Tragedian synty - 20.01.2015, 10:28:16 ---Latvia vaikuttaa tällä mittarilla Euroopan parhaalta maalta.

--- Lainaus päättyy ---

Latvialla on karseita kokemuksia hillitsemättömästä maahanmuutosta, mikä saattaa vaikuttaa heidän näkemykseensä.  Venäläisiä oli itsenäisyyden saavuttamisen aikoihin yli kolmannes populaatiosta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Russians_in_Latvia

Toisaalta venäläisistä on itsenäisyyden jälkeen poistunut lähes neljännes, joten ehkäpä mamutus ei olekaan peruuttamatonta?

Numeronuiva:
Ketään ei varmaan suuremmin yllätä, että niitä jotka suhtautuvat erittäin negatiivisesti EU:n ulkopuoliseen maahanmuuttoon on Latvian ohella eniten Välimeren maissa: Kypros 41%, Malta 35%, Kreikka 34% ja Italia 33%. Kohtaamisteoria näyttäisi toimivan käänteisesti paitsi Ruotsissa.

Syy miksi espanjalaiset suhtautuvat noin myönteisesti maahanmuuttoon on se, että latinalaisamerikkalaisista on tullut maan suurin ulkomaalaisryhmä, ja he ovat profiililtaan täysin erilaisia kuin Afrikasta ja Lähi-idästä tulevat.

-PPT-:
Ruotsi taas erottuu "edukseen".

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta