Kirjoittaja Aihe: 2015-02-20 SK: ”Tykki suuhun ja asiat järjestykseen” – Late, 35, vihaa netissä  (Luettu 23920 kertaa)

Tosiasiallinen Nuiva

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 039
 • Liked: 10168
 • On a mission from The God
Tämä SK:n uusi juttu aivan legendaarista kamaa! Koska me Hommaforumin vihakirjoittajat lukijat olemme huolissamme Suomen journalismin taloudellisesta ja laadullisesta tulevaisuudesta, kehoitan kaikkia lukemaan juttu suoraan SK:stä; http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/tykki-suuhun-ja-asiat-jarjestykseen-late-35-vihaa-netissa/?shared=71179-ef471141-500 :)

En kuitenkaan voi olla lainaamatta kokonaisuudessaan oleellista juttua, jottei kukaan voi syyttää väärästä kontekstin asettelusta.

Lainaus
”Tykki suuhun ja asiat järjestykseen” – Late, 35, vihaa netissä

Yhdellä on kotona katkaistu haulikko. Toinen on mummonpoika. Kolmas on ehdolla eduskuntaan. Tällaisia ovat netin vihakirjoittajat.

Mies kumartuu ja ottaa kirjahyllyn takaa katkaistun haulikon. Käsi pitelee asetta tottuneesti.

”Tällainen on, jos tarvitsen”, mies sanoo. Sitten hän laittaa haulikon takaisin. Eteisessä naukuu kissa.

Siirrymme istumaan kulmasohvalle.

”Tämä on omistusasunto, tuolla ovat vuokratalot”, mies sanoo ja osoittaa lumisen parkkipaikan taa.

Pöydällä on mustassa tupessa puukko, ikkunalaudalla kukkaruukkujen välissä heittoveitsi.

Late on 35-vuotias jässikkä, melko lyhyt ja lihaksikas. Hänellä on lyhyt tumma tukka ja pitkä musta leukaparta, jossa on muutama harmaa karva. Tummasankaiset silmälasit ja korvan hopeinen, mutterin näköinen lävistys täydentävät yhtä aikaa uhkaavaa ja trendikästä vaikutelmaa.

Koulutukseltaan Late kertoo olevansa graafinen suunnittelija, ammatiltaan yksityisyrittäjä.

Hän selittää haulikkoa naurahtaen: ”Mähän en voi teistä olla varma. Yhtä hyvin tänne voi nyt tulla kuusi jihadistia teidän perässänne.”

Late tosin oli minimoinut tämän mahdollisuuden. Tapasimme ensin läheisen kaupan edessä, kättelimme auton sivuikkunasta ja ajoimme sitten peräkkäin jyväskyläläiseen lähiöön.

Tänne meidät toivat Laten kirjoitukset eräällä keskustelusivustolla. Niitä voi luonnehtia nettivihaksi – Latekaan ei vastusta ilmausta.

”Ei saatana. Eikö täällä oikeasti meinaa hallitus tehdä näille apinoille mitään. Kohta tämä ”mustasurma” leviää muihinkin kaupunkeihin. Sitten on enää medialta aivan turha saada tietää onko kyse etnisistä apinoista vaiko ihan puhdasrotuisista Suomalaisista. Ajatelkaa, näitä loisia kohdellaan paremmin kuin esim, vanhuksia,sotaveteraaneja ja meita SUOMALAISIA puhdasrotuisia. Aivan vitun sairasta paskaa”, hän kirjoitti lokakuussa etnistaustaisista lapsijengeistä.

Laten luottamusta on ollut vaikea hankkia. Pari ensimmäistä tapaamistamme eivät onnistuneet, koska viime hetkellä Lateen ei saanut yhteyttä. Viimein hän uskoi, että meillä ei ole jihadistista tai äärivasemmistolaista agendaa. Haluamme vain tavata ihmisiä, jotka vihaavat netissä.

Nyt istumme Laten kerrostalokaksion olohuoneessa itämaisesti sisustetun kodin sohvalla.

”Minä en vihaa muslimeja, vihaan islamia”, Late sanoo.

 

Viha löysi nettiin viimeistään 1990-luvun puolivälissä, kun www-alkuinen internet alkoi laajentua.

Keskusteluryhmiä perustivat ensimmäisten joukossa äärioikeistolaiset. Yhdysvaltalaisten uusnatsien Stormfront saattoi olla verkon ensimmäinen viharyhmä – paikka, jossa keskenään samanmieliset jakavat vihamielisiä viestejä tiettyjä asioita kohtaan. Kaiken kansan keskustelufoorumeita ei vielä ollut.

Suomeen nettiviha alkoi juurtua 2000-luvun alussa ja yleistyä 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puolivälissä, sanoo Turun yliopiston sosiologi Matti Näsi, joka on tutkinut verkkovihaa.

Näsin mukaan käänne tapahtui 2010-luvulle tultaessa.

”Viimeistään silloin nettivihasta tuli valtavirran ilmiö.”

Näin asian näkee myös Suomen ensimmäinen nettipoliisi Marko Forss, joka aloitti toimessaan syksyllä 2008. Alkuajat IRC-Gallerian ja muiden nuorten suosimien palvelujen kanssa olivat melko helppoja: nuorten kanssa pystyi keskustelemaan, ja he yleensä uskoivat, kun sanottiin. Sitten aikuisten suuret joukot pesiytyvät sosiaaliseen mediaan ja asiat muuttuivat.

”Alkoi tahallisen väärinymmärtämisen aika”, Forss sanoo. ”Monen aikuisen kanssa keskustelu somessa on hedelmätöntä.”

 

”Haista Kataisen paska VITTU.”

Oli itsenäisyyspäivän aatto, mutta Timo Korhosen mielestä juhlimisen aiheet olivat vähissä.

Suomen itsenäisyys oli ulkoistettu Brysseliin, kiitos Jyrki Kataisen, Alexander Stubbin ja ”muiden maanpettureiden”. Siksi Korhonen, työtön 33-vuotias rekkakuski, kirjoitti Facebookin Erotaan EU:sta -ryhmään suorat terveisensä Kataiselle.

Päivitys sai paljon vastakaikua. ”Tapppas joku ton vitun paskiaisen”, kirjoitti yksi lukija. Korhonen oli samaa mieltä.

Tällaista tekstiä löytyy kymmenistä Fb-ryhmistä, joihin Korhonen kuuluu: ”Paljastetaan rahan valhe!”, ”Kuka kuuntelee köyhää”, ”Ei mamuja meidän kuntaan” ja niin edelleen.

Näissä ryhmissä Korhonen on löytänyt oman äänensä, vihaisen. Viime syksynä tuo ääni kuultiin myös Muutos 2011 -puolueessa, josta pyydettiin Korhosta ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Kova kielenkäyttö ei liene ollut ainakaan miinusta. Puolueen ainoan kansanedustajan, perussuomalaisista erotetun James Hirvisaaren alatyyliset Twitter- ja Facebook-päivitykset ovat tuttuja lööpeistä.

Korhonen on ehdokkuudestaan ylpeä. Elämä ei aina ole ollut helppoa, mutta nyt hänen mielipiteensä kiinnostavat. Ehdokkuuden varmistuttua Korhonen on pyrkinyt siistimään kieltään. Työpaikalla ei kiroilla, hän ajattelee.

”Jos pääsen kansanedustajaksi, niin eihän siellä voi kaikkia vihata”, Korhonen sanoo.

”Tässä on hetki aikaa opetella eroon pahimmasta kiroilusta, mutta vielä se ei ihan suju.”

Korhonen ähkäisee välillä kesken lauseen ja korjaa selkäänsä tukevaa liiviä. Selän lisäksi hänellä on reistannut vasen jalka. Työt rekkakuskina saivat jäädä kymmenisen vuotta sitten, kun hän paloi työssään loppuun ja alkoi juopotella helpottaakseen oloaan.

Korhonen raitistui viisi vuotta sitten, mutta selkä ja jalka haittaavat töiden etsimistä. Nämä ovat sitä ”elämän kovaa koulua”, jota hän Facebook-sivuilla kertoo käyneensä.

 

Timo Korhonen on asiantuntijoiden mukaan tyypillinen netin vihakirjoittelija: tavallinen mutta turhautunut. Etenkin sosiaaliseen mediaan on helppo kirjoittaa hetken mielijohteesta jotakin, mitä myöhemmin katuu.

Some-raivon kohteena ovat esimerkiksi maahanmuuttajat ja ex-puolisot, mutta välillä myös pienemmät ryhmät kuten metsästäjät tai susien suojelijat. Yleisin some-rikosten tekopaikka on Facebook.

Nettipoliisi Forss kiireisimpinä kuukausina jopa 700 yhteydenottoa ihmisiltä, jotka valittavat muista netinkäyttäjistä tai kysyvät neuvoa. Päivittäin hän puhuttelee esimerkiksi Facebook-ryhmissä riehuneita.

”Kun heihin ottaa yhteyttä, useimmiten tulee vastauksena ’sori, olin humalassa tai kiivastunut’ tai muuta vastaavaa”, Forss kertoo.

”Vaikka kuinka roisista asiasta olisi kyse, on erittäin harvinaista, että nettikirjoittaja ryhtyisi sanoista tekoihin. Suurin osa poliisin tutkimista viharikoksista on pahoinpitelyjä julkisella paikalla, ja ne harvoin liittyvät nettiin.”

 

Jyväskylän Latelle pahoinpitelyt julkisella paikalla olivat ennen arkipäivää. Hän oli sisällä alamaailmassa, välienselvittelyissä ja jengitappeluissa. Hän on nujakoinut somaleiden ja venäläisten kanssa. Eniten kuitenkin kantasuomalaisten.

Useamman kerran hän on ollut mukana henkirikosvyyhdissä. Tappajaksi on aina todettu joku muu. Linnassa hän kertoo istuneensa pikkurikoksista. Moni kavereista on kuollut. Yhden tappoi Kosovosta tullut maahanmuuttaja, Laten arvion mukaan muslimi. Se on osaksi syy hänen islamvihaansa.

”Siltä kaverilta pitäisi vetää lutku auki suoraan sanottuna, mutta vaikka tuotakaan tapausta ei olisi sattunut, meille ei pitäisi ottaa maahanmuuttajia.”

”Minä ja Krista ei olla rasisteja vaan roturealisteja”, Late sanoo.

Krista on Laten tyttöystävä, joka istuu tuolissa olohuoneen toisella seinustalla ja piirtää paperille tatuoinnin näköistä kuviota. Laten ja Kristan lisäksi asunnossa asuu osan ajasta Laten alle kouluikäinen lapsi, joka on nyt hoidossa. Lapsen nimi on tatuoitu Laten kyynärvarteen.

Perheen alakertaan on äskettäin muuttanut muslimeja.

”Mulla ei ole mitään heitä vastaan. Tutustun heihin ja teen omat johtopäätökseni. Jokainen persoona on mulle yksilö”, Late sanoo.

Hänen kännykkänsä soi. Late nousee ja menee keittiöön puhumaan.

”Onko se vihreetä, ehtaa? Ei mitään grässiä.”

Hän palaa sohvalle ja jatkaa alakerran muslimeista.

”Jos he noudattavat lakeja ja käyttäytyvät niin kuin pitää, homma on ok.”

”Eihän se ole heidän vikansa, että heidät on tänne otettu. Se on systeemin vika. Siis niin kuin demareiden ja kokkareiden.”

Psykiatri on kehottanut Latea välttämään politiikan ja talouden uutisten seuraamista, mutta laihoin tuloksin. Late on perillä asioista. Hän on äänestänyt aiemmin perussuomalaisia ja aikoo äänestää puoluetta myös tulevissa vaaleissa.

Nettikommenteillaan Late haluaa saada ihmiset ajattelemaan.

”Meillä on bruttokansantuote miinuksella, kaikki on miinuksella, plussalla vain työttömyys. Meillä on tarpeeksi apua tarvitsevia ihmisiä omasta takaa, meillä ei ole varaa ottaa tänne ketään.”

Late pelkää, että Suomeen syntyy maahanmuuttajajengien ghettoja, kuten Ruotsissa. Vaikka hän sanoo hyväksyvänsä tavalliset muslimit, sellaiset, ”jotka eivät ryömi matolla ja kumarra Mekkaan päin”, ei hän heihinkään luota.

Late uskoo, että kun kutsu pyhään sotaan käy, kaikki muslimit tarttuvat aseisiin. Tämän hän sanoo oppineensa kahdelta tutulta muslimilta, joiden kanssa hän on keskustellut paljon.

Erityisesti Late kiihtyy puhuessaan taistelijoista, jotka palaavat Suomeen ääri-islamilaisen Isisin riveistä Syyriasta. Late aikoo selvittää, ovatko alakerran naapuritkin ”palanneet juuri sotatantereelta”.

”Ne, jotka tulee takaisin Syyriasta, ovat siellä katkoneet kurkkuja, raiskanneet, tehneet kaikkea pahinta mitä ihminen voi tehdä, en voi edes ajatella sitä. Ja heidät otetaan tänne hyysättäväksi. Ei, Jutta Urpilainen ja Sdp! Ei vittu!” Late sanoo ja lähtee keittiöön sekoittamaan itselleen palautusjuomaa.

 

Ruudulla näkyvä videokuva on horjuva ja rakeinen, mutta siitä erottaa paperille tulostetun nuoren naisen valokuvan. Kamera seuraa, kun paperi putoaa vaaleanruskeaan vessanpönttöön. Kuvaaja vilauttaa naisen kasvoille keskisormea. Sitten vetoketju ritisee auki ja alkaa lorina: kuvaaja virtsaa naisen kuvan päälle. Pian video on kamerakännykän lisäksi myös Youtubessa, mihin kuvaaja lataa sen kaikkien kommentoitavaksi. Jotkut paheksuvat, enemmistö kannustaa.

Videon tehnyt Antti istuu nyt pubin pöydässä pääkaupunkiseudulla. Virtsaamisvideosta on kulunut kolme vuotta. Hän on tullut haastatteluun suoraan ammattikorkeakoulun luennolta.

Videosta ja lukuisista levottomista nettikirjoituksista huolimatta 21-vuotias Antti ei tunnusta vihaavansa ketään. Tuleva insinööri puhuu rauhallisesti ja analyyttisesti, kun taas videoissa ja kirjoituksissa äänessä oli nimimerkki, joka halusi ärsyttää.

”Kun ei ollut muuta tekemistä, sitä saattoi paskapostata jollekin foorumille niin, ettei siellä ollut mitään järkevää tekstiä.”

Antti piti lähinnä outona sitä, että ihmiset jaksavat hermostua netissä asioista, vaikka se ei ”kuitenkaan ole niin oikeaa elämää.”

Antti oli siis trolli. Älä reagoi, älä ruoki trollia, sanoo verkkokeskustelun kirjoittamaton sääntö. Silti aina joku lankeaa. Ja siitä trolli vain innostuu. Usein koko keskustelu lähtee sivuraiteille, kun muut alkavat paheksua ja väittää vastaan.

Se oli Antista vain hauskaa.

 

Kaikki eivät pitäneet Antin kirjoituksia ja videoita hauskoina. Moni halusi vetää häntä turpaan.

”Perkele et mun tekis mieli mojauttaa nyrkillä ton hujopin typerän näköistä naamaa!”, kommentoi MrJuha83 Youtubessa.

Enää Antti ei juurikaan trollaile. Aika kuluu opintojen ja ystävien parissa, usein kyllä netissä. Siellä hän viettää jopa kahdeksan tuntia vuorokaudessa.

”Ilman nettiä olisi suoraan sanoen ihan helvetin tylsää ja perseestä.”

Trollailu oli yksi elämänvaihe, jolle Antti jo vähän naureskelee. Miten tulikin jaksettua. Mutta ei hän kadu. Hän haluaa sananvapauden niin teinitrolleille kuin Jussi Halla-ahollekin, edes netissä.

”Mua yleensäkin vituttaa, kun joka paikassa rupeaa olemaan semmonen imelä perseennuolentameininki. Mun mielestä on ihan hyvä, että on sellaisiakin paikkoja, missä ei tarvitse olla teennäistä kokoomusmeininkiä joka paikassa.”

Antti puhuu varmasti ja selväsanaisesti. Välillä hän kertoo lämpimästi perheestään, etenkin isoäidistään. Mummolta hän on perinyt vasemmistolaisen ja vapaamielisen aatemaailmansa: kukin olkoon mitä on, kunhan ei satuta toisia.

”Mummolle pystyy käytännössä puhumaan ihan mistä tahansa, koska se tajuaa, että mulla on musta huumorintaju. Se osaa lukea mua ja ymmärtää, mitä mä sanon tosissaan ja mitä en”, Antti kertoo.

Virtsaamisvideosta Antti ei sentään ole mummolleen kertonut. Se onkin ainoa aihe, joka saa Antin vaivaantumaan.

Youtube poisti videon pian julkaisun jälkeen, mutta se löytyy yhä toisen käyttäjän Youtube-tililtä.

Antti ja nainen, jonka kuvan päälle hän virtsasi, olivat pyörineet samoilla sivustoilla. Nainen toi julki feministisiä mielipiteitään. Antti sanoo, että ei vihaa naisia, mutta tämän naisen kirjoitukset tuntuivat yksiulotteisilta ja itsekeskeisiltä, ärsyttäviltä.

Antin mielestä feminismi ajaa liian usein naisten asioita, ei tasa-arvoa, ei kaikkien ihmisten asiaa.

Sitten yksi aamu Antti ja nainen olivat samaan aikaan Ircissä (keskustelukanavalla). Kun Antille tuli vessahätä, hän sai päähänpiston, johon liittyi tulostin ja kamera.

Enää kuvan päälle virtsaaminen ei tunnu niin hauskalta kuin kolme vuotta sitten.

”No, sanotaanko, ettei kaduta, mutta en välttämättä tekisi uudestaan. Ehkä se loukkasi henkilöä liikaa, vaikka olikin elekielellä tehty.”

 

Tämän jutun haastateltavista vain Timo Korhonen haluaa esiintyä omalla nimellään. Hän korostaa kantavansa vastuun sanomisistaan. Eduskuntavaaliehdokasta kiinnostaa myös julkisuus.

Ihan kaikkea nettiin kirjoitettamaansa hän ei silti halua paljastaa. Ylilyöntejä tuli etenkin nuorempana, kun politiikka ei vielä kiinnostanut. Silloin vihaisia viestejä saivat yleensä hänen ex-puolisonsa. Usein Korhonen oli näppäimistöä takoessaan juovuksissa. Niitä kirjoituksia hän katuu.

Jyrki Kataiselle ja Alexander Stubbille häneltä ei vieläkään löydy ymmärrystä. Hän ei osaa ajatella heitä kenenkään isinä tai lapsina.

”Mä yritin. Totesin ne sieluttomiksi paskoiksi.”

 

Nettikirjoittaja voi syyllistyä moneen rikokseen. Vuosi sitten lakiin kirjattiin vainoaminen ja viestintärauhan rikkominen. Vanhempia rikosnimikkeitä ovat esimerkiksi kunnianloukkaus, laiton uhkaus ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Käräjille päädytään kuitenkin vain harvoin.

Esimerkiksi kunnianloukkauksista poliisille tehtiin vuonna 2013 noin 5000 rikosilmoitusta, joista vain 150 tapauksessa nostettiin syyte. Verkkoon näistä tapauksista liittyi arviolta reilu viidennes.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö verkossakin tapahtuisi laittomuuksia.

”Poliisi priorisoi töitään. Kunnianloukkaukset eivät ole kärkipäässä”, ylikonstaapeli Forss sanoo.

Se, että viha ilmenee verkossa, voi vaikuttaa tutkinnan etenemiseen mutta myös rikoksen tunnusmerkistön täyttymiseen. Netissä tiedonsaanti tekijästä on vaikeampaa, ja jos itse äityy räksyttämään, kynnys rikoksen tunnusmerkistön täyttymiseksi nousee yhä korkeammaksi.

Antin virtsaamisvideo voisi Forssin mukaan täyttää kunnianloukkauksen tuntomerkit, koska videon tarkoituksena on selvästi halventaa kohdettaan.

Timo Korhosen Katais-kirjoitukset todennäköisesti eivät. Poliitikon on kestettävä kovaa kieltä. Edes kehotus tappaa toinen ihminen ei välttämättä johtaisi syytteeseen, etenkään jos kohteena on poliitikko.

”Jonkun pitäisi alkaa valmistella rikosta ja pitäisi vielä pystyä näyttämään, että juuri kyseinen viesti on vaikuttanut siihen, että rikosta on alettu valmistella”, Forss sanoo.

 

On vain vähän tutkittua tietoa siitä, millaisia netin vihakirjoittajat ovat. Mummoikäisiä naisiakin löytyy, mutta enemmistö on miehiä. Late lienee silti poikkeus: netti ei ole hänelle paikka, jossa päteä, esittää jotain, mitä ei oikeasti ole. Päinvastoin vaikuttaa siltä, että nettiminä on kalpea kuva todellisesta Latesta. Tai ainakin siitä, mitä hän oli.

Late on elänyt suuren osan aikuiselämästään aseiden, tappelujen ja murhien keskellä, usein sekaisin amfetamiinista, Subutexista ja lääkkeistä. Nyt hän sanoo rauhoittuneensa. Hän käyttää enää pilveä, sieniä ja alkoholia.

Elämän rauhoitti traumaattinen kokemus muutama vuosi sitten.

Late vietti puoli vuotta vankilassa epäiltynä henkirikoksesta. Tuomion sai lopulta toinen henkilö ja Late vapautettiin. Ensimmäiset kolme kuukautta linnassa Late oli eristyssellissä. Oli vaikeaa olla erossa lapsesta ja muista läheisistä.

”Väkivalta on nyt ohi, elämässä tärkeintä ovat läheiset ihmiset”, hän sanoo.

Isänä Late näkee väkivallan uhan toisin kuin ennen.

Hiljan hän kommentoi netissä etnistaustaisen lapsijengin väkivaltaa:

”Just lähdössä reenaan. Jos tulee vastaan turbohuuli tiedän mitä teen annan ns. ”neekerinsuukon.”

”Tarkoittaa siis sitä, että vedän nokkaan”, Late selittää. ”Mutta en minä tietenkään oikeasti lasta löisi.”

Kun hän lukee väkivallasta, hän yhdistää sen mielessään omaan lapseensa.

”Että mitä jos joku tekisi hänelle jotain, minun omalle lapselleni, niin mitä tekisin.”

Mitä se voisi olla?

”Heittäisin varmaan luotiliivit niskaan ja ajaisin autolla minun lastani satuttaneen lapsen vanhempien luokse käymään.”

Eteisen naulakossa roikkuvat luotiliivit, C. P. E. Pro -merkiltään, samanlaiset kuin poliisilla.

”Krista varmaan tulisi mukaan, hakisin kättä pidempää ja painelisin oven taakse. Tykki suuhun ja asiat järjestykseen.”

Juha Kauppinen ja Tuomo Tamminen ovat vapaita toimittajia. He ovat saaneet artikkelia varten Koneen Säätiön Jakautuuko Suomi? -apurahaa.

(Mikään hymiö ei riitä tähän!)

Jutussa käy hyvin ilmi se kaksinaismoralismi, mitä "journalistit" nykyään harjoittavat. Tämä on takuu varmasti vihapuhetta, ihmisvihaa, rasismia, fasismia, naisvihaa, ääriajattelua ja (lisää tähän päähäsi tuleva haukkumasana). Se ei kuitenkaan estä "tiedostavia" "toimittajia" julistamasta fanaattista saarnaansa, vaikka kaikilta muilta erimieltä oleminen on kielletty ja täysin pilkattavissa "PBUH ;)"

On täysin selvää, että tulevat eduskuntavaalit aiheuttavat paniikkia ns. "suvaitsevaisissa", mutta tällainen afrikkalainen tarinan kerronta aikaisemmin arvostetussa Suomen Kuvalehdessä todistaa vain nyky"journalistien" lahjattomuudesta ja poliittisista tarkoitusperistä.

Koska "journalisteilla" on ilman muuta sananvapaus puolellaan, on syytä nauraa naurettaville tekeleille. Vastuu kuuluu kuulijalle.
Non poteris veritatem

hyperbeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 885
 • Liked: 453
^Olen erimieltä. Tämä on oikeaa journalismia. Siis sitä, jossa kädet laitetaan saveen, lähdetään oikeasti tapaamaan aiheeseen liittyviä henkilöitä ja kysytään heiltä oikeasti jotain ja painetaan vastaus sellaisenaan lehteen. Ilman vääristelyä. Väkivaltaisen Laten tapauksesta jopa todetaan, ettei hän ole tyypillinen netin vihakirjoittelija.

Toki voisi todeta, ettei artikkeli edistä meidän poliittista agendaamme, mutta silti artikkeli on tehty todellisuudesta ja meidän täytyy hyväksyä se, että tuollaisiakin ihmisiä on olemassa.

Huomatkaa myös mukaan mahdutettu vasemmistolainen trolli.

Leso

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 621
 • Liked: 6998
 • Annapas kun autan; tässä lisää köyttä.
Väärin, hyperbeli. Juttu on kuorrutettu asenteella.
Lue kaunokirjallisuutta, niin opit sisälukutaitoa.
Oikeaa journalismia tuossa on siteeksi asti, vaan ei sen enempää.

Esimerkiksi miksi ne ei etsineet minua käsiinsä?
Aivan - stereotypiaa haettiin ja sitä löydettiin.

Vtu koko kirjoitelman filosofisin lause oli

Lainaus
Jokainen persoona on mulle yksilö.

Ourili, smaart ääss.


Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 336
 • Liked: 51393
Lainaus
”Minä en vihaa muslimeja, vihaan islamia”, Late sanoo.

Etten vaan minä ole tuo mummonpoika Late? Täytyy yrittää jaksaa lukea koko juttu.

Uskomatonta, että minullekin tuli joskus Suomen Kuvalehti. Paljon on vettä virrannut Tigrisissä sen jälkeen.
Nyt ongelma on, että mitä lehtiä voi kotiin enää tilata, jos haluaa opettaa lapselleen lehtien lukemisen? Paperilehdet siirtyvät historiaan, ei voi mitään. Netistä tuota roskaa ei lue lopulta juuri kukaan.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 058
 • Liked: 18974
 • Kuka jos en minä
Njooh. Niin puolueellinen asettelu kuin kehdattiin. Olisivat hakeneet esiin vaikka varisverkon tai takun vajokeimpeja atareita ja vertailun vuoksi jonkun asiallisen hommalaisen jonka puheet on leimattu vihasanalla.

Nyt tyylipuhdasta propagandaa.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Late

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 700
 • Liked: 513
Olisivat ennemmin haastatelleet minua. Olisin voinut tarjota vaikka kaffeetkin.

Sitruunamelissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 536
 • Liked: 2005
Lainaus
Juha Kauppinen ja Tuomo Tamminen ovat vapaita toimittajia. He ovat saaneet artikkelia varten Koneen Säätiön Jakautuuko Suomi? -apurahaa.
Tämä kertoikin kaiken tarpeellisen. Taas eräs mokutusrahasto on antanut "oikeanlaiselle" artikkelille rahoituksen.
Me pesemme itse vaatteitamme, laitamme itse ruokaamme, kärsimme kaikenlaisista asioista ja silti ihmiset eivät pidä meistä, turvapaikanhakija jatkaa.

FatFrank

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 820
 • Liked: 85
 • an organized minority is a political majority
Lainaus
”Minä en vihaa muslimeja, vihaan islamia”, Late sanoo.
samaa mieltä
''The only thing necessary for the triumph of evil..
is for good men to do nothing..''

Edmund Burke

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 883
 • Liked: 42134
 • Nigra sum, sed formosa
Olen kuvitellut, että Suomen Kuvalehti olisi vähän tasokkaampi julkaisu, mutta ei näköjään ole. En muuten jaksa kommentoida tuota juttua, jossa asiaa ei ollut nimeksikään, mutta ihmettelen sitä, miten huonosti kyseinen juttu on kirjoitettu niin asiasisällöllisesti kuin tyylillisestikin.

Ovatko kirjoittajat nyt ihan oikeasti muka toimittajia? Ikävä tulee sellaisia todellisia toimittajia ja sanataitureita kuten Veikko Ennala.
« Viimeksi muokattu: 20.02.2015, 17:31:24 kirjoittanut Eino P. Keravalta »
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Leijona78

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 146
 • Liked: 6031
 • Nuiva suomenruotsalainen. En ikniä typtoa.
Olen kuvitellut, että Suomen Kuvalehti olisi vähän tasokkaampi julkaisu, mutta ei näköjään ole. En muuten jaksa kommentoida tuota juttua, jossa asiaa ei ollut nimeksikään, mutta ihmettelen sitä, miten huonosti kyseinen juttu on kirjoitettu niin asiasisällöllisesti kuin tyylillisestikin.

Ovatko kirjoittanut nyt ihan oikeasti muka toimittajia? Ikävä tulee sellaisia todellisia toimittajia ja sanataitureita kuten Veikko Ennala.

Niin, ja he ovat saaneet artikkelia varten Koneen Säätiön Jakautuuko Suomi? -apurahaa.
"Jokainen ihminen jolla on järkeä päässä on jollain tapaa maahanmuuttokriittinen. Eihän kukaan halua avata niitä rajoja kaikille missään tapauksessa" -Umayya Abu-Hanna

"Liberaalin demokratian olisi uskallettava vetää rajat omalle suvaitsevaisuudelleen" - Markku Jokisipilä

Pietari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 242
 • Liked: 109
 ;) Muutos2011 on taas onnistunut hankkimaan mainosta.
Ja vieläpä Suomen Kuvalehdessä.
Hienoa. Oikein Loistomainos.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25734
 • Blues for Allah
Lainaus
”Minä en vihaa muslimeja, vihaan islamia”, Late sanoo.
samaa mieltä

Olen jyrkästi eri mieltä. Aate ei tapa, vaan sen kannattajat!
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Leso

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 621
 • Liked: 6998
 • Annapas kun autan; tässä lisää köyttä.
Olen jyrkästi eri mieltä. Aate ei tapa, vaan sen kannattajat!

Olen jyrkemmin eri mieltä. Jos'sullon aate, olet aate, ja sinua kohdeltakoon sen mukaan.
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Suomen Kuvalehti näyttää oppineen trollauskulttuurin ja tarjoilevan sitä nyt myös sille väestönosalle, joka ei matkapuhelimista ja digibokseista ole vielä päässyt selville. Heille tietokoneet ja Internet ovat täysin vieraita, joita voi ohi mennen nähdä kirkonkylällä poiketessa. Heidän parhaat päivänsä ovat takana. Henkisesti he elävätkin niissä ajoissa. Kekkonen -- eli Suomen Kuvalehden kynänimi Pekka Peitsi -- on yhä voimissaan ja Neuvostoliittoa pelätään. En heitä väheksy enkä paheksu. Heidän panoksensa Suomelle on voinut olla suuri ja heidän tapansa elää on yhä yhtä arvokas kuin minun tai kenen tahansa muun. Mutta en heitä mistään asioista päättämään päästäisi, enkä heidän juttujaan nykyajan tapahtumista tosissaan ota. Heidän käsityksensä kaikesta tällä vuosituhannella -- ja jo kymmeniä vuosi sitä ennen -- perustuu Ylen, hesarin ja tällaisten pienempien tekijöiden, kuten Suomen Kuvalehden, etäisesti todellisuudelta kuulostaviin tarinoihin, jotka noudattavat kaikki keskussuunnitteluvirastossa päätettyä propagandakaavaa.

Tässä jutussa tekijät oli valittu tukemaan haluttua mielikuvaa; heitä oli haastateltu muutaman sanan verran, jotka yhteydestä irrotettuina näyttävät siltä miltä näyttävät; haastateltavien elämää oli kuvattu sellaisten näkökulmien kautta, jotka ovat lain mukaan selvästi kiellettyjä, kuten heidän aiheeseen liittymättömien sairauksiensa korostaminen; ja kaikki yksityiskohdat oli kuorrutettu "toimittajien" luomilla mielikuvallisilla rinnastuksilla: Ensin kättelimme. Fasisteillakin oli tapana kätellä ennenkuin lähtivät keskitysleireille kaasuttamaan juutalaisia. Joten juttu kokonaisuudessaan on samanlaista -- lain kirjaimen mukaan vihapuheeksi luokiteltavaa -- kirjoitusta kuin Ylen toimittajan äskeinen toteamus lasten hakkaamisen olevan suomalaisille ominainen luonteenpiirre. Poliisi ei tietenkään tähän vihapuheeseen puutu, koska se on aatteellisesti oikeaa asiaa edistävää. Se on poliisin häpeä.

Ilokseni kuitenkin huomasin, miten A-Studio, tuo koko kansan puolestapuhuja, tällä viikolla esitti huolestuneisuuttaan samat tunnusmerkit täyttävästä yksipuoleisesta vihapuheeksi luokiteltavasta uutisoinnista. Heidän aiheenaan oli Latviassa esitetty uutisointi Ukrainan tilanteesta. Siellä erittäin suuri osa ihmisistä käyttää pääkielenään venäjää ja kuuntelee venäjänkielisen television "vihapuheita" kiakko-kaappareista. A-Studio uskalsi jopa esittää latvialaisen toimittajan lausuntoja, joissa tuotiin esiin ongelman suurin syy. Se ei ollut venäjän kielisen television katsominen vaan pelkästään venäjän kielisen television katsominen. Toimittaja kertoi tutkimuksista, jotka osoittavat yksipuoleisen uutisoinnin varassa olevan väestön osan olevan erittäin altista propagandalle. Latviassa tosin se väestön osa ei ollut neuvostoaikaan jääneet vanhukset, vaan haastateltavana oli erittäin virkeä vanhus, joka oli erittäin mediakriittinen, vaan nuoremmat sukupolvet. Meillä Suomessa ikä on yksi merkittävimmistä tekijöistä, joka erottaa aivopestyt ja mediakriittiset. On tietenkin muidenkin syiden takia pelkästään sosialistisen lehdistön "tietojen" varassa eläviä. Suomen Kuvalehden lukijakuntakin alkaa olla jo nyt pelkkää harmaapäätä, ja iän tuomat ongelmat pakottavat Suomen Kuvalehden palaamaan pian takaisin juurilleen eli pelkäksi kuvalehdeksi. Se on häviäjän kelkka.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25734
 • Blues for Allah
Olen jyrkästi eri mieltä. Aate ei tapa, vaan sen kannattajat!

Olen jyrkemmin eri mieltä. Jos'sullon aate, olet aate, ja sinua kohdeltakoon sen mukaan.

No katsotaas vaikka näin. Olet musu pedofilian kannattaja, mutta et tee koskaan rikosta, koska laki ei salli. vs. Olet musu pedofilian kannattaja ja toteutat sen, koska uskonto sallii sen.
Kumpi tässä tekee oikein? Lain kannattaja vai uskonnon kannattaja?
« Viimeksi muokattu: 20.02.2015, 14:47:39 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Sibis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 881
 • Liked: 1415
Sivullisen pläjäystä en kait sitten ymmärtänyt koska en sitä "tykännyt".
Sanoma Oy:n mainos, jossa yhtiö kertoi: Kutsumuksemme on luoda uusi parempi maailma.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 199
 • Liked: 41815
Jutun anti on, että "viharikokset" oikeastaan vaan ovat teinikeppostelun nykyaikainen muoto.

Kaikki haastateltavat ovat nuorehkoina henkilöinä kirjoitelleet juttuja nettiin purkaakseen tunteitaan. Vain yhdellä näyttäisi olevan oikeasti hankala nuoruus rikoksineen päivineen. Hän edustaa kuitenkin hyvin pientä hard-core ryhmää kansasta eikä ole edustava esimerkki.

Olen itse sen verran vanha äijä, että muistan hyvin miten kymmeniä vuosia ennen nettiä, teinit harrasti kaiken maailman pahoja jekkuja kun oli tylsää ja porukassa tyhmyys tiivistyi. Oli nyrkkitappeluita, varkauksia ja vastakkainasettelua naapurikylän poikien kanssa.
Silloinkin uhattiin hakaa ja tappaa ihmisiä, mutta harvoin niistä jutuista tuli mitään. Se oli vaan tapa pelotella.
Iän karttuessa jutut siirtyvät sitten marketin pihalta kotioloihin missä lyötiin nyrkillä keittiön pöytään ja kiroiltiin kun päivänpolitiikka ja tyhmät poliitikot vitutti.

Nuoruuden levottomuus ja ihmisten vittuuntuminen kuuluu asiaan eikä se tule koskaan muuttumaan.

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että kukkahatut ovat vasta nyt tajunneet tällaisen ilmiön olevan olemassa kun ronskimpi kielenkäyttö on siirtynyt kaduilta ja kodeista nettiin heidän omalle päätteelleen.

Nyt kauhistellaan "vihapuheita", jotka todellisuudessa ovat vain sitä ihan samaa nuorten räksytystä ja aikuisten vitutusta mitä aina on ollut olemassa. Lisäksi poliittinen korrektius on madaltanut paheksumisen kynnystä niin alas, että jo jalo vanha kansanperinne kiroileminenkin, saa ihmiset lähes paniikkiin. Paheksuminen on jopa muuttunut taitolajiksi missä metsästetään närkästymisen syitä netissä, jota voisi osoittaa olevansa hyvä ihminen.

Tämän puitteissa "vihapuheista" on tullut kuuma aihe, jota jankataan päivästä toiseen ikään kun jonain uutena asiana.

Pidän hyvänä, että netissä on "vihapuhetta". Se on nimittäin parempi kanava purkaa tunteita kun vanhan ajan käytännön toiminta, jossa tuli musta silmä ja ikkunat särkyi.

Toisaalta on kyllä niinkin, että ihmisten kyrpiintyminen netissä on suora seuraus erittäin huonosta poliittisesta ohjauksesta mistä Suomi kärsii. Poliitikot eivät kuuntele lainkaan kansan tahtoa edes vaaleissa. He askartelevat omilla projekteillaan ja pyrkivät muuttamaan yhteiskuntaa aatteillaan.

Esimerkiksi maahanmuutto tunkee suoraan ihmisten arkipäivään hyvin näkyvänä ilmiönä missä vaan oletetaan kantaväestön perääntyvän maahanmuuttajien edestä. Koska poliitikot eivät ole kyenneet selittämään uskottavasti maahanmuuton edut, kansa vetää omat johtopäätöksensä ja alkaa protestoimaan elintilansa kaventamista.

Poliitikot saavat siis syttää itsensä jos he saavat roskapostia kansalaisilta netissä. Mitään muuta palautetta ei voi odottaa jos tekee tyhmiä päätöksiä. Netti on nopea ja helppo palautekanava ja sen takia sitä myös käytetään.
« Viimeksi muokattu: 20.02.2015, 15:04:01 kirjoittanut Totti »
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Ink Visitor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 460
 • Liked: 6101
 • Simply the Pest
  • Western Rifle Shooters Association
No katsotaas vaikka näin. Olet musu pedofilian kannattaja, mutta et tee koskaan rikosta, koska laki ei salli. vs. Olet musu pedofilian kannattaja ja toteutat sen, koska uskonto sallii sen.
Kumpi tässä tekee oikein? Lain kannattaja vai uskonnon kannattaja?

Tähän kysymykseen on islamin uskonoppinut antanut yksiselitteisen vastauksen.
If I am ever killed in a terrorist attack, I want my candlelight vigil to be done with torches and guns. Rename it posse and go have fun in the night...

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 534
 • Liked: 10377
 • Sameiden vesien sukeltaja
Yritin lukea tuota tekstiä, joka ensialkuun vaikutti oudolle aikamatkalle iloisen 2000-luvun alkupuoliskolle. Sitten huomasin jutun mitan. Ei jumalauta. Epätietoisuus (olinko sittenkin eksynyt Peräkammarin puolelle) valtasi mielen, kunnes huomasin Koneen säätiön rahoituksen. He todellakin saavat mitä tilaavat.

Paljonkohan SK veloitti Koneelta tuon jutun julkaisemisesta?
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 525
 • Liked: 3705
Vs: 2015-02-20 SK: ”Tykki suuhun ja asiat järjestykseen”
« Vastaus #19 : 20.02.2015, 16:19:27 »
SK on oppinut Putinin Ukraina-politiikasta hivuttautumisen taktiikan. Sotaa käydään sitä julistamatta. Haastatellaan desperadoja ja mainitaan Halla-aho samoilla sivuilla vaivalloisen (olemattoman) aasinsillan kautta. Guilty by association. SK käy jäädytettyä sotaa perussuomalaisia vastaan.

Tosiasiallinen Nuiva

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 039
 • Liked: 10168
 • On a mission from The God
Lainaus
”Ei saatana. Eikö täällä oikeasti meinaa hallitus tehdä näille apinoille mitään. Kohta tämä ”mustasurma” leviää muihinkin kaupunkeihin. Sitten on enää medialta aivan turha saada tietää onko kyse etnisistä apinoista vaiko ihan puhdasrotuisista Suomalaisista. Ajatelkaa, näitä loisia kohdellaan paremmin kuin esim, vanhuksia,sotaveteraaneja ja meita SUOMALAISIA puhdasrotuisia. Aivan vitun sairasta paskaa”, hän kirjoitti lokakuussa etnistaustaisista lapsijengeistä.

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=17525#p641819
Non poteris veritatem

Leso

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 621
 • Liked: 6998
 • Annapas kun autan; tässä lisää köyttä.
No katsotaas vaikka näin. Olet musu pedofilian kannattaja, mutta et tee koskaan rikosta, koska laki ei salli. vs. Olet musu pedofilian kannattaja ja toteutat sen, koska uskonto sallii sen.
Kumpi tässä tekee oikein? Lain kannattaja vai uskonnon kannattaja?

No mitä helevatan ihmettä ja kummaa taas?
Jos olet virheä, olet virheä; jos olet kommari, olet kommari; jos olet musu, olet musu; jos olet Leso, olet Leso.
Aika stanan yksinkertaista logiikkaa, vai mitä?
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 541
 • Liked: 43655
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Lainaus
Turun yliopiston sosiologi Matti Näsi, joka on tutkinut verkkovihaa.

Tässä kohdin pääsi naurupieru. En pystynyt jatkaamaan.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 534
 • Liked: 10377
 • Sameiden vesien sukeltaja
Lainaus
Turun yliopiston sosiologi Matti Näsi, joka on tutkinut verkkovihaa.

Tässä kohdin pääsi naurupieru. En pystynyt jatkaamaan.

Sama juttu. Tohon se tyssäs mullakin.
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

VeePee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 734
 • Liked: 6052
Lainaus
”Minä en vihaa muslimeja, vihaan islamia”, Late sanoo.
samaa mieltä
+1

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Lainaus
Jyväskylän Latelle pahoinpitelyt julkisella paikalla olivat ennen arkipäivää. Hän oli sisällä alamaailmassa, välienselvittelyissä ja jengitappeluissa. Hän on nujakoinut somaleiden ja venäläisten kanssa. Eniten kuitenkin kantasuomalaisten.

Useamman kerran hän on ollut mukana henkirikosvyyhdissä. Tappajaksi on aina todettu joku muu. Linnassa hän kertoo istuneensa pikkurikoksista. Moni kavereista on kuollut. Yhden tappoi Kosovosta tullut maahanmuuttaja, Laten arvion mukaan muslimi. Se on osaksi syy hänen islamvihaansa.

Mun mielestä Late ei edusta niinkään netin vihakirjoittelijoita kuin semmoisia, jotka on koko ajan vihaisia. Tietty niilläkin on nettiyhteydet, mutta ei sillä vihalla muuta yhteyttä nettiin ole.

Jos tälle tielle lähdetään niin kaikki netti-ilmiöt voidaan kuitata kaivamalla haastateltavaksi joku poliisin kanta-asiakas.

Facebookia voisi edustaa vaikka joku pedofiili ja Twitteriä huumediileri. Suomen kuvalehdenkin kommentoijista varmaan löytyisi joku tämmöinen edustava yksilö.

Keskimääräinen nettirasisti on kai joku siistiä sisähommaa tekevä Heikki, joka on muuten kuin kuka tahansa, mutta uskaltaa anonyyminä tunnustaa, ettei tykkää neekereistä. Näitä kannattaisi haastatella, koska niitä on paljon.

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 600
 • Liked: 10155
 • white trash
Keskimääräinen nettirasisti on kai joku siistiä sisähommaa tekevä Heikki, joka on muuten kuin kuka tahansa, mutta uskaltaa anonyyminä tunnustaa, ettei tykkää neekereistä. Näitä kannattaisi haastatella, koska niitä on paljon.

Ei sovi agendaan.

Tarvitaan ripaus kakkaraitaisia kalsareita, peräkammarin poikuutta, maksimissaan amitsun metalli-linja, kurja lapsuus lähiössä ja/tai alkoholisti-isin hakkaamana, kunnianhaluttomuutta, kaljaa...

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 883
 • Liked: 42134
 • Nigra sum, sed formosa
;) Muutos2011 on taas onnistunut hankkimaan mainosta.
Ja vieläpä Suomen Kuvalehdessä.
Hienoa. Oikein Loistomainos.

Persuillakin oli jutussa oikein kelpo mannekiini, sieniä ja huumeita syövä linnavenkula.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Arvoton

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 307
 • Liked: 2651
 • minä sinä hän me te he nämä juo ne
Milloinhan tutkivat shuurnalistit syventyisivät Takun ja muiden vihaforumien viha- ja uhkailukirjoituksiin FB niiden lisäksi? Ymmärrän tietysti, että ne saattavat olla vain luonnollinen seuraus vihakirjoittelusta ja äärioikeistoaallosta ja siten tutkimisen ulkopuolella. Niissä saattaa toimittajat törmätä vieläpä kavereiden lapsiin, mikä ei olisi kivaa.

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 600
 • Liked: 10155
 • white trash
Minkä takia tällaisissa jutuissa ei lue päällimmäisenä Mainos tai Sisältää tuotesijoittelua?

Journalismia voi Suomessa harjoittaa ilman noita varoituksia, mutta ilmiselvissä markkinointi-tapahtumissa nuo varoitukset on oltava.

Tagit: