UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2017-10-13 Sebastian Tynkkysen kuntavaalien aikana lähettämistä some-viesteistä poliisitutkinta  (Luettu 11721 kertaa)

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 075
 • Liked: 4433
  • Profiili
Vihapuhekoneesta

http://www.aalto.fi/fi/current/news/2017-10-13-002/
......
 Sanojen listaus ei sinänsä ole riittävää, koska merkitys tulee niiden yhdistelystä.
*SNIP*

Olisipa kiva saada käsiinsä tuo vihapuhealgoritmin sanalista. Olisi mukavaa koestaa, kuinka pitkän tuomion pelkistä yksittäisistä sanoista saa, jos niistä ei muodosta mitään järkeviä lauseita. Sehän nyt on ihan selvää, jos kirjoitan someen vaikkapa että "Kaikki ding-ding-dong pitäisi hirttää.", niin rosis kutsuu.

Mutta mitäpä jos kirjoitan vaikkapa omalle kotisivulleni, valkoiselle taustalle+valkoisella fontilla pelkästään listan sanoja, random järjestyksessä. Osa vihapuhelistan sanoja, osa ei. Kuinka pitkälle PolPo ja DEMLA-oikeuslaitos menisi yhdistellessään näitä sanoja oman mielensä mukaan? Vai ollaanko kohta jo niin Orwellandiassa, että jotkin sanat ovat yksistäänkin jo kiellettyjä? JA mikä merkitys olisi sillä, että ihminen ei näitä valkoisella pohjalla-valkoisella fontilla olevia vihapuhesanoja edes näkisi? PolPon vihapuhealgoritmi ne silti varmasti löytäisi ja loukkaantuisi(?) niistä. Eli mitä tapahtuu, jos kirjoittaisin ihmissilmälle näkymättömiin vaikkapa:

Ruuvimeisseli.
Koirankoppi.
Punainen.
Neekeri.
Maito-auto.
Mutteri.
Laulaa.
Seitsemän.
Tulevaisuus.
Koska.
Lentäminen.
Hirttää.
Vakuutusyhtiö.

e:muoks
« Viimeksi muokattu: 16.10.2017, 16:38:44 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes les collaborateurs

Beenari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 647
 • Liked: 3119
 • Banned
  • Profiili
Vihapuhekoneesta

http://www.aalto.fi/fi/current/news/2017-10-13-002/

Sylttytehdas:
Lainaus
Algoritmilla on lisäksi ihmistä rajoittuneempi kyky tulkita keskustelun tai kommentoinnin kontekstia
[...]
Algoritmi kykenee toimimaan valtavien aineistojen seulojana, joka tuo esiin epäilyttäviä viestejä, mutta vain ihminen voi tehdä lopulliset päätelmät vaadittavista toimenpiteistä.
”Viranomaisnäkökulmasta toimenpiteitä aiheutti korkeintaan 20 viestiä. Sanojen listaus ei sinänsä ole riittävää, koska merkitys tulee niiden yhdistelystä ;D.


Aivan kuten arvelinkin. Algoritmiä (sanalista) käytetään ainoastaan robottina joka kaivaa esille ne viestit jotka  KGB/Stasi/Gestapo sensorit sitten tarkastavat käsin ja mäarittelevät ketkä kirjoittajista haetutetaan gulageille uudelleenkoulutettavaksi.


Tuommoinen "algoritmi" on hyvinkin helposti tukittavissa, tai siis tuo käsin tarkistus. Lisäämällä jokaiseen faceviestin loppuun lauseen "kolme sattumanvaraisesti valittua sanaa: muslimi, terrorismi, sosiaaliturvapaikanhakija". Ja tietenkin välillä vaihtelee noita sanoja.

Jos kyseessä on pelkästään sanalistaan perustuva algoritmi, niin KGB/Stasi/Gestapo sensorit varmasti älyävät lisätä tuon lauseen "kolme sattumanvaraisesti valittua sanaa:" negaationa kyseiseen listaan.  Jolloin algoritmi lakkaa toimimasta. Tuon lauseen lisäämällä faceviestiin algoritmin mukaan viestisi ei ole vihapuhetta....


Jos taas ovat ottaneet käyttöön spämmifiltteristä tutun Bayesian algoritmin (jossa siis tiettyjen sanojen keskinäinen suhde sekä niiden suhde kaikkiin viestin sanoihin ylittää tietyn lukuarvon) on viesti vihapuhetta, niin silloin pitänee yhdistellä noita "vihapuhesanoja" tiettyjen neutraalien sanojen kanssa pareiksi ja ryhmiksi.

Esimerkkinä vaikka maahanmuuttaja ja terrorismi sanat yhdistää äärioikeisto ja perussuomalainen sanojen kanssa. Sitten vain pitää huolen että nuo kaikki neljä sanaa esiintyvät samassa faceviestissä, edelleen voinee käyttää vaikka allekirjoituksena tuota sattumanvaraisesti lausahdusta. Tämä saa myrkytettyä algoritmin, joten faceen oksennettu viesti jossa perussuomalaisia haukutaan äärioikeistolaisiksi joutuu sensorien tarkastettavaksi.


Ja molemmissa tapauksissa lisäksi käyttää hyväkseen suomen kielen rikkautta, mm. synonyymien osalta ja tahallisilta väärin kirjottamisilla ym. herkuilla. Loputon suo perattavaksi KGB/Stasi/Gestapo sensoreille.....
"Perustavoitteemme on Suomen itsenäisyyden ja riippumattomuuden turvaaminen kaikissa olosuhteissa
ja sen myötä huolenpito kansalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Tämä kulkee kaiken muun edellä."
Urho Kaleva Kekkonen vatiopäivien avajaisissa 5.2.1980

Aeon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 863
 • Liked: 3414
  • Profiili
Itsehän veikkaan, että algoritmi on muutakin kuin pelkkä sanalista eli siinä yritetään (kuten jo mainittu) tulkita sekä sanoja että kontekstia ja koneälyä yritetään opettaa havaitsemaan "vihapuhe". Olisi mielenkiintoista tietää, minkälaisilla ja kenen kirjoituksilla älyä on opetettu. Hyvä esimerkki siitä, miten tämän kaltainen AI toimii, on Microsoftin Tay, joka meni erinomaisen nopeasti munille, joka kertoo taas siitä, miten vaikeaa tuollaisen kontekstiin perustuvan tekoälyn rakentaminen on, kun yritetään tulkita "puhetta" siis kirjoituksia oikeassa kontekstissa. Muunlaisissa tapauksissa tekoäly pystyy oppimaan tehokkaasti esimerkiksi ihmisten ostoskäyttäytymisestä ja hakusanoista, kun ei tarvitse ottaa huomioon lauserakenteita ja sitä, missä kontekstissa mikäkin teksti on kirjoitettu.
Hommalla junttaamista vuodesta 2009 lähtien

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 605
 • Liked: 29613
 • Ilon ja toivon admin
  • Profiili
Roger Kulmalalta (ps) mainio ja ajankohtainen blogikirjoitus aiheesta, kun nyt on tämä #MeToo -kampanja menossa.

"Jos on nainen ja kokee seksuaalista ahdistelua maahanmuuttajataustaisen henkilön taholta, ei voi avautua anonyymisti, sillä kertomuksesi välittäjä joutuu tutkintaan. Toisaalta uskaltaako tällaisesta kokemuksesta kertoa omallakaan nimellä, jos riskinä on, että julkisuudessa leimataan rasistiksi?"

https://blogit.kansalainen.fi/kampanja-ja-tynkkysen-poliisitutkinta/ (17.10.2017)

Lainaus
Me too -kampanja ja Tynkkysen poliisitutkinta

Roger Kulmala

Maailmalla ja Suomessa on viime päivinä levinnyt somessa Me too -kampanja, jossa naiset kertovat kokemuksistaan seksuaalisesta ahdistelusta. Seksuaalinen ahdistelu on aina väärin ja on hyvä jos kampanja onnistuu sitä vähentämään. Me too -kampanja sai kimmokkeen amerikkalaista elokuvamoguli Harvey Weinsteinia vastaan esitetyistä ahdistelusyytöksistä. Erityisesti tiedostavat vihervasemmistolaiset piirit ovat innostuneet kampanjasta.

Myös perussuomalaisten oululaisvaltuutettu ja mediapersoona Sebastian Tynkkynen toi omassa kuntavaalikampanjassaan esiin naisten kokemuksia ahdistelusta. Koska ahdistelukokemuksista on vaikea puhua, Tynkkynen antoi naisille mahdollisuuden lähettää hänelle kertomuksiaan niin, että ne päätyisivät julkisuuteen nimettömästi.

Miten Tynkkysen kampanjaan sitten suhtauduttiin? Tarkoitus lienee sekä Me too -kampanjassa ja Tynkkysellä vähentää naisten ja myös miesten kokemaa ahdistelua. Joten varmaan se otettiin punavihreiden keskuudessa ilolla vastaan.

Ei tietenkään, sillä Tynkkysen kampanjan aiheena oli maahanmuuttajien tekemä ahdistelu. Viime vuosina vastuuttoman ja löysän maahanmuuttopoltiiikan takia Suomeen on tullut paljon huonosti sopeutuvaa nuorta miespuolista maista Euroopan ulkopuolelta ja tämä on lisännyt ahdistelua, huutelua ja raiskauksia, minkä monet suomalaiset naiset ovat kokeneet heikentävän turvallisuuden tunnetta yleisillä paikoilla.

Maahanmuuttopolitiikassa vahvasti profiloituva Tynkkynen halusi vaalikampanjassaan antaa näin kokeville naisille tuoda omat kokemuksensa julkisuuteen, sillä maahanmuuton kielteisistä vaikutuksista puhujia pyritään hiljentämään ja leimaamaan pahoiksi rasisteiksi.
Eliitin ja punavihreiden ajaman virallisen totuuden mukaan Suomeen on saapunut vain hätää kärsiviä pakolaisia, kun todellisuudessa joukossa on hyvin merkittävästi valhetelevia elintasosiirtolaisia, jotka pyrkivät kaikin keinoin käyttämään hyväkseen suomalaista hyvinvointijärjestelmää. Eiväthän nämä sotalapset voi olla ahdistelijoita.

Kun Tynkkynen ryhtyi taistelemaan virallista totuutta ja monikulttuurisuus-ideologiaa vastaan, niin häntä vastaan iskettiin ennenkuulumattomalla tavalla. Yhdenvertaisuusvaltuutettu, joka stasimaiseen tapaan on virkamiehenä kytännyt vapaissa vaaleissa, siis kevään kuntavaaleissa, olleiden ehdokkaiden kampanjointia ja katsonut sopivaksi tehdä tutkintapyynnön Tynkkysen kuntavaalikampanjasta.

Minkälaisen viestin tämä antaakaan? Jos on nainen ja kokee seksuaalista ahdistelua maahanmuuttajataustaisen henkilön taholta, ei voi avautua anonyymisti, sillä kertomuksesi välittäjä joutuu tutkintaan. Toisaalta uskaltaako tällaisesta kokemuksesta kertoa omallakaan nimellä, jos riskinä on, että julkisuudessa leimataan rasistiksi?

Tässä asetelmassa yhdenvertaisuusvaltuutettu on maahanmuuttajataustaisten ahdistelijoiden yhteistyöhenkilö, joka pyrkii hiljentämään ahdistelijoiden uhrit. Jos tiedostavat punavihreät oikeasti vastustavat kaikkea seksuaalista ahdistelua, heidän olisi syytä kritisoida yhdenvertaisuusvaltuutetun tolkutonta toimintaa. Mutta voi olla niin, että nykyfeminismin kieroutuneessa uhrihierarkiassa suomalaiset naiset ovat maahanmuuttajien yläpuolella niin, että he joutuvat etuoikeuksiensa tähden sietäämään maahanmuttajien ahdistelua ja vaikenemaan siitä. Tämä saisi näyttämään Me too -kampanjan tekopyhältä ja valkoisiin miehiin kohdistuvalta ajojahdilta.

---

Laitetaas vielä bonustwiitti tähän loppuun. Olen sanaton tämän typeryyden edessä.

« Viimeksi muokattu: 18.10.2017, 12:35:54 kirjoittanut Alaric »
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Kuntalaisaloite Helsingin suurmoskeijahankkeeseen liittyvästä kansanäänestyksestä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4643

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 611
 • Liked: 5174
 • Oulu- Uleåborg
  • Profiili
Juuri tuli tieto: Sebu Tynkkynen pyrkii Oulun Perussuomalaisten puheenjohtajaksi, nyt kun nykyinen pj Lare Inkala lopettaa. Todennäköisesti tulee valituksi.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

kenelek

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 669
 • Liked: 577
 • Oululainen dissidentti
  • Profiili
Juuri tuli tieto: Sebu Tynkkynen pyrkii Oulun Perussuomalaisten puheenjohtajaksi, nyt kun nykyinen pj Lare Inkala lopettaa. Todennäköisesti tulee valituksi.
Onko ketään muita vakavasti otettavia ehdolla? Mahdollisia uuvattimyyriä? Tynkkysestä voi olla monenlaista mieltä mutta mieluummin Tynkkynen kuin joku salauuvatti...
..."minulle henkilökohtaisesti maahanmuutto ei ole koskaan ollut listalla korkealla"... © 2016 Timo "Jabba" Soini
"– Minun sydäntä lähelläni on noiden ihmisten hätä" © 2015 Juha "Pipi" Sipilä
"Pelolle ei saa antaa sijaa" © 2016 Noin joka ikinen mokuttaja Suomessa

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 611
 • Liked: 5174
 • Oulu- Uleåborg
  • Profiili
Vaalit on viikonloppuna, saa nähdä tuleeko muita ehdolle.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Jaksuhali

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 396
 • Liked: 784
 • Vihatykkääjä. Huolipuhuja. Hybridivaikuttaja.
  • Profiili
Mitä Sebulle muuten kuuluu? Ei ole tullut monikulttuurisia uutisia, veikö virkavalta tietokoneen?
Suomi takaisin 2018  https://www.laura2018.fi/

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 611
 • Liked: 5174
 • Oulu- Uleåborg
  • Profiili
Sebulla menee hyvin, noin 13 tunnin päästä hänestä tulee Oulun Perussuomalaisten puheenjohtaja. Moku-uutisten lähetys tyssäsi lähinnä työmäärään ja Facebookin/Youtuben vastahankaisuuteen. Hanke voi vielä jatkua.
« Viimeksi muokattu: 25.11.2017, 23:24:04 kirjoittanut Shemeikka »
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me