Kirjoittaja Aihe: 2015-04-05 Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnasta luopuminen (yhdistetty)  (Luettu 59719 kertaa)

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 648
 • Liked: 9871
Sinisistä ei olekaan yhtään kannattajaa mukana vaan laskin mielessäni Veera Ruohon Sinisiin vaikka hänhän lokkasikin kokoomukseen.

Keskustasta ja kokoomuksesta todella moni kannattaa tätä.

Jos siniset vastustavat tätä ja saavat tämän läpimenon estettyä hallituksessa niin siinä voisi olla oikeasti heille mahdollisuus saada puoluevirritelmänsä lentoon ja joksikin reilun 5% kannatuksen puolueeksi jolla menisi noin 10 kansanedustajaa läpi ensi vaaleissa.

Anna Kontula, Katja Hänninen ja Silvia Modig Vasemmistoliitosta näyttävät iloisesti keskisormea duunareille ja työttömille tarveharkinnan poistoa kannattamalla ja SDP:ssä duunareille ja työttömille keskisormea näyttävät tarveharkinnan poistoa kannattamalla Erkki Tuomioja, Susanna Huovinen, Riitta Myller, Eeva-Johanna Eloranta, Pilvi Torsti ja Maria Guzenina.

Jos Vasemmistoliiton ja SDP:n äänestäjille on yhtään järkeä päässään niin kaikki nämä henkilöt tiputetaan ensi vaaleissa pois eduskunnasta.

Sinisten asemointi keskustaakin keskemmäksi ja kokoomuslaisten äänestäjien kalastelu keskiluokka diipadaapalla jonka strategian keksi ilmeisesti Simon Elo oli typerääkin typerämpi liike Uuvateilta.

Nyt olisi kulta lautasella tarjolla tilaisuus iskea kannatusta pois demareilta ja vasemmistolta ja saada osa tällä hetkellä nukkuvistakin heräämään palaamalla Soinin alkuperäiseen työväenpuolue ilman sosialismia sijoittumiseen puoluekentälle vastustamalla tarveharkinnan poistoa ja pitämällä tarveharkinta voimassa suomalaisten ja suomessa jo asuvien maahanmuuttajien työllistämiseksi ja palkkojen korottamiseksi ihan sitä kautta että jos siivoojia ei löydy työehtosopimuksen minimillä mutta on siivoussopimus joka pitää hoitaa niin silloin ne siivoojat on pakko palkata ja maksaa vaikka 1000 euroa enemmän kuussa kuin työehtosopimuksen minimi jos ei muuten löydy työntekijöitä.

Se alkuperäinen tarveharkinnan heikentäminen joka tehtiin ELY-keskuksen toimesta 2012 että päättivät että tarveharkinta ei koske siivoojia jotka tulevat Uudellemaalle töihin on alentanut siivousalan palkkoja ja pitänyt ne työehtosopimuksen minimissä.
Kyseinen 2012 alkanut työvoimapulahan johtui siitä että edellisissä työehtosopimus neuvotteluissa siivousfirmat onnistuivat alentamaan siivoojien palkkoja poistamalla erilliskorvaukset isojen sotkujen siivoamisesta eli jos siivoat toimiston siistiä vessaa niin sait sen jälkeen saman tuntipalkan kuin jos siivoat yleistä vessaa jossa oksennusta lattialla ja paskaa hierottu seinälle.
Ei niin yllättävästi kun palkka tippui sadoilla euroilla niin jälkimmäisten siivoojiksi alkoi olla vaikea löytää työntekijöitä.
Eli siis siivousala itse aiheutti työvoimapulansa palkkoja faktisesti laskemalla ja sitten sen sijaan että olisi nostanut palkkoja kunnes työvoimaa löytyy huusi ELY-keskuksen virkamiestä apuun ja lobbasi poikkeuksen tarveharkintaan ja alkoi tuoda matalapalkkaisia nettosaajia siivoojiksi EU-maiden ulkopuolelta joiden motivaatio on palkan lisäksi sinnitellä niin kauan että on Suomen kansalaisuus taskussa jolloin voikin jättäytyä työttömäksi jos työ alkaa tuntua raskaalta ja siivousfirma hakee sitten uuden työntekijän Uudellemaalle EU-maiden ulkopuolelta.
Nämäkin siivoojat joita on haalittu EU-maiden ulkopuolelta ovat nostaneet asuntojen kysyntää Uudellamaalla ja siten lisänneet osaltaan paineita asuntojen hintojen nousuun.

Jos ELY ei olisi tehnyt kyseistä poikkeusta tarveharkintaan niin ihan suomalaiset ja suomessa jo valmiiksi asuvat maahanmuuttajat siivoaisivat kaikki kohteet ja siivoojat saisivat kaikki vähintään 2000 euroa kuussa ja ahkerat 2500 euroa kuussa.

Nyt tämä sama ilmiö eli kannustinloukkujen paheneminen, suomalaisten ja suomessa jo pysyvästi asuvien maahanmuuttajien syrjäytyminen työmarkkinoiden ulkopuolelle ja palkkojen polkeminen työehtosopimuksen minimiin halutaan ulottaa kaikille aloille ja koko Suomeen poistamalla tarveharkinta kokonaan.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 648
 • Liked: 9871
Tässä muuten tutkimus siitä kuinka maahanmuutto alentaa merkittävästi palkkatasoa erityisesti matalan koulutuksen aloilla.

Lainaus


Voimakkaalla maahanmuutolla voi olla merkittäviä vaikutuksia työmarkkinoilla (Väitös: VTM, KTM Erik Mäkelä, 29.9.2017, taloustiede)   
Erik Mäkelä käsittelee väitöskirjassaan ajankohtaisia makrotaloudellisia teemoja hyödyntäen synteettisten kontrollien menetelmää, jonka avulla pyritään arvioimaan harjoitetun politiikan vaikutuksia talouteen. Väitöskirjan tutkimusartikkelit tuottavat uutta tietoa maahanmuuton vaikutuksista työmarkkinoihin sekä euron vaikutuksista jäsenmaiden finanssipolitiikkaan ja valtionlainojen korkoihin. – Uusien tilastollisten menetelmien avulla on mahdollista parantaa empiirisen analyysin laatua ja tarjota aiempaa luotettavampia tutkimustuloksia yhteiskunnallisen päätöksenteon tueksi, Mäkelä sanoo.
​Turun yliopiston tiedote 26.9.2017

VTM, KTM Erik Mäkelä analysoi väitöstutkimuksessa yli puolen miljoonan paluumuuttajan maahanmuuton vaikutuksia Portugalin työmarkkinoihin 1970-luvulla. Väitöstutkimuksessaan Mäkelä havaitsi, taloustieteellisen tutkimuksen valtavirrasta poiketen, maahanmuutolla olevan merkittävä negatiivinen vaikutus työmarkkinoiden lopputulemiin. Tutkimustulosten mukaan Portugalin työmarkkinat reagoivat työvoiman tarjonnan kasvuun talousteorian mukaisesti: työntekijöiden määrän lisääntyminen alensi keskimääräistä työn tuottavuutta sekä palkkatasoa.

‒ Maahanmuuton negatiivinen vaikutus palkkoihin näkyy erityisen voimakkaana matalan koulutustason ammateissa maatalous- ja rakennussektoreilla. On kuitenkin syytä muistaa, että talouden rakenne 1970-luvun Portugalissa poikkeaa merkittävästi nykyisistä teollisuusmaista. Lisäksi entisistä siirtomaista, Angolasta ja Mosambikista, muuttaneet ihmiset puhuivat äidinkielenään portugalia ja olivat keskimäärin kantaväestöä koulutetumpia. Tässä mielessä tutkimustulokset eivät ole suoraan yleistettävissä Euroopan tämän hetkiseen maahanmuuttokriisiin. Portugalin tapaus tarjoaa kuitenkin ainutlaatuisen asetelman suurimittaisen maahanmuuton vaikutusten ymmärtämiseksi, Mäkelä toteaa.


https://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/mediatiedotteet/vaitostiedotteet/Sivut/voimakkaalla-maahanmuutolla-voi-olla-merkittavia-vaikutuksia-tyomarkkinoilla-vaitos-erik-makela.aspxJa tuossa oli siis kysymyksessä portugalia eli maan kieltä valmiiksi puhuvat maahanmuuttajat ja Portugal ei ollut tuolloin eikä ole vieläkään samanlainen korkean sosiaaliturvan maa kuin Suomi joka antaa ilmaisen asunnon ja ilmaista rahaa jos ei huvita tehdä töitä.

Suomessa tulevat laskemaan palkat ja paljon suomalaisia ja suomessa jo valmiiksi asuvia maahanmuuttajia tulee syrjäytymään työmarkkinoiden ulkopuolelle ja valtion talous tulee kärsimään kun sosiaaliturvan kustannukset nousevat ja lisäksi 1970-luvun Portugalissa oli paljon matalan koulutuksen työpaikkoja jota ei Suomessa ole joten tilanne tulee olemaan vähän koulutettujen suomalaisten, suomessa jo asuvien maahanmuuttajien ja työttömien kohdalta todella paha.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 648
 • Liked: 9871
Touko Aalto alkaa entistä enemmän vaikuttamaan kuplalta joka ei tiedä juuri mistään mitään kunhan vain tunnepolitikoi sinne ja tänne median otsikkojen mukaan:

Lainaus
”Organisoitu parjauskampanja” – Touko Aalto haukkuu ”ay-sedät” maan rakoon: ”Ja auta armias, jos olet vielä nainen”

Demokraatti.fi

POLITIIKKA 15.10.2017 0:45

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto puolustaa voimakkaasti vasemmistoliiton kansanedustajaa Anna Kontulaa, joka käy parhaillaan taistelua ay-liikkeen edustajia vastaan saatavuusharkinta-asiassa.

”Iso respect Anna Kontulalle, joka on joutunut ay-setien riepoteltavaksi.”

Aalto avautuu Facebook-sivuillaan.

”Kyllä Suomessa pitäisi pystyä puhumaan asioista ilman organisoituja parjauskampanjoita. Ja auta armias, jos olet vielä nainen, joka puhuu asia-argumenteilla setien maailmankuvaa vastaan. Siitä sedät eivät pidä ja he antavat sen kyllä tuntua jokaisen heidän kanssaan eri mieltä olevan nahoissa.”

Aalto väittää, että keskustan ja kokoomuksen hallitus oli kykenemätön ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan poistamiseen.

”Tämä on käsittämätöntä tilanteessa, jossa Suomen pitäisi pystyä houkuttelemaan osaamista ja ihan huoltosuhteenkin takia lisätä tuntuvasti työperäistä maahanmuuttoa.

Missä ne kuuluisat norminpurkutalkoot ovat silloin kun niitä tarvittaisiin?”

Aalto kirjoittaa uskovansa, että lakialoite etenee eduskunnan enemmistön turvin ja parlamentarismi voittaa.

https://demokraatti.fi/organisoitu-parjauskampanja-touko-aalto-haukkuu-ay-sedat-maan-rakoon-ja-auta-armias-jos-olet-viela-nainen/


Touko aallolle hiukan vinkkejä:
Iällistä huoltosuhdetta auttaa jos tuodaan 50 000 työikäistä vuodessa Suomeen MUTTA
jos nämä tulevat syrjäyttävät 50 000 suomalaista yhteiskunnan tuille työssäkäyvien suhde työssäkäymättömiin työikäisiin joka on se ainoa huoltosuhde josta pitäisi välittää heikkenee.
Kun tämä syrjäyttäminen tapahtuu siten että palkat putoavat väistämättä työehtosopimuksen minimiin kaikilla aloilla jolle näitä ihmisiä tulee töihin tarveharkinnan poistamisen jälkeen niin tämä johtaa siihen että yhteiskunnan rasitus kasvaa koska työssäkäyvät suomalaiset tarvitsevat ja saavat enemmän yhteiskunnan tukia samaan aikaan kun maksavat vähemmän veroja ja tulijat ovat NETTOsaajia eli kuluttavat enemmän asumistukea, terveyspalveluita jne. kuin maksavat veroa eli heikentävät Suomen tilannetta ja tämän päälle siis palkkojen alas dumppauksen ja nettosaajuuden lisäksi vielä syrjäyttävät suomalaisia työttömiksi jolloin työttömien suomalaisten elämän maksaa veronmaksaja.

Tämä johtaa siihen että kun palkat on dumpattu alas niin valtio on täysin kriisissä ja joko pitää velkaantua paljon lisää tai nostaa veroja nopeasti tai ajaa koko sosiaaliturva järjestelmä alas jolloin ihmiset on pakotettu töihin niillä dumpatuilla palkoilla muuten ruuan saa sitten leipäjonosta ja asunnon teltasta,

Tämä viimeinen tavoite on todennäköisesti muuten miksi palkkadumppaaja-Vartiainen hinkuu työvoiman tarveharkinan poistamista ja asioista mitään tajuamattomat tunnepolitikoijat kuten Anna Kontula, Emma Kari ja Tytti Tuppurainen on puhuttu Vartiaisen toimesta sekaisin sillä perusteettomalla diipadaapalla mitä Vartiainen suoltaa kuinka Ruotsissa menee tosi hienosti kun siellä on poistettu tarveharkinta ja päälle hiukan taloushömppää ja heinolta kuulostavia termejä.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 459
 • Liked: 51912
Touko Aalto alkaa entistä enemmän vaikuttamaan kuplalta joka ei tiedä juuri mistään mitään kunhan vain tunnepolitikoi sinne ja tänne median otsikkojen mukaan:

Aalto on jatkanut tässä suhteessa edellisen puheenjohtajan linjoilla päivästä yksi.

Lainaus käyttäjältä: Touko Aalto
Ja auta armias, jos olet vielä nainen, joka puhuu asia-argumenteilla setien maailmankuvaa vastaan.

Kuten Kontula ja Kontulaa puolustava Li Andersson, Touko Aaltokin puhuu mieluummin keskustelusta ja keskustelijoista kuin itse asiasta. Niin tuttua.

Mutta siinä Aalto on oikeassa, että kyse on maailmankuvasta. Kontula haluaisi pelastaa maailman ihmiset Suomeen, kun taas "sedät" puolustavat suomalaisia työntekijöitä. Molempia ei voi saada, joten meillä on poliittinen ristiriita, jossa pitää välttämättä valita puoli.

Lainaus käyttäjältä: Touko Aalto
”Tämä on käsittämätöntä tilanteessa, jossa Suomen pitäisi pystyä houkuttelemaan osaamista ja ihan huoltosuhteenkin takia lisätä tuntuvasti työperäistä maahanmuuttoa.

Missä ne kuuluisat norminpurkutalkoot ovat silloin kun niitä tarvittaisiin?”

Saatavuusharkinnasta luopuminen ei lisää osaajia ja vain heikentää taloudellista huoltosuhdetta, koska tulijat eivät ole koulutettuja, vaan työskentelevät veronmaksajien subventoimina minimipalkan ja laillisuuden rajamailla. Suomi ei tarvitse heitä, vaikka joku tälläkin toiminnalla tienaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 715
 • Liked: 5268
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Nykyäänhän tarveharkinta koskee vain EU ULKOPUOLISIA tulijoita, eli sillä ei liene Suomalaisen duunarin kannalta mitään merkitystä.

Suomalaisen duunarin kannalta on aivan sama onko se huippuhalpa Erittäin Pätevä Ammattimies nimeltään Vitautas tai Kalev vaiko Ahmed tai Abdi.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 459
 • Liked: 51912
Lainaus
Viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtajana työskentelevä SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner ottaa voimakkain sanankääntein kantaa kiistaan työperäisestä maahanmuutosta.
Uusi Suomi: Huomio Anna Kontulan ja ay-pomojen riidasta: ”Aika uskomatonta jos SAK edelleen jatkaa tuolla harhapolulla” 15.10.2017

Lainaus
Mikael Jungner
56 min ·
Rakennusliiton pomo haastaa Anna Kontulaa tiukoilla sanoilla. Aiheena työperäinen maahanmuutto.

Minulle tulee mieleen vuosituhannen alku. Viro liittyy EUn jäseneksi. SAKn aktiivit maalaavaat kauhukuvaa sadoista tuhansista virolaisista, jotka mullistavat Suomen työmarkkinat. SDP uskoo ja vaatii päähallituspuolueena erityiset lait pitääkseen virolaiset poissa Suomen työmarkkinoilta. Vaatimus menee läpi.

Muistan kommentoineeni tuota silloin sisäpiirissä. "Kiva. Kuulun nyt Suomen suurimpaan järjestäytyneeseen rasistiseen organisaatioon."

Jälkikäteen voi sanoa, että tuo kaikki perustui katteettomaan uhkailuun, väärään ajatteluun, ja oli vaikutuksiltaan yksi tämän vuosituhannen vahingollisimmista laeista. Se synnytti vuokratyömarkkinat ongelmineen, ohjasi virolaisia ammattilaisia muualle Eurooppaan töihin, edisti osaltaan Suomen taloudellista taantumista ja oli arvopohjaltaan väärä.

Aika uskomatonta jos kaiken tämän jälkeen SAK edelleen jatkaa tuolla harhapolulla. Toivottavasti ei. Totuus kun on nytkin lähempänä Anna Kontulan ja kumppaneiden ajattelua kuin Rakennusliiton pelottelua.

Se on totta, että saatavuusharkinnasta luopumisen vaikutukset eivät ole lyhyellä tähtäimellä dramaattiset puoleen eikä toiseen. Eivät ole Ruotsissakaan olleet. Mutta kuten Ruotsissa, seuraukset olisivat kantaväestön kannalta selvästi kielteisiä.

Suomen etu ei ole helpottaa subventoidun halpatyövoiman maahantuloa, etenkin kun sillä on seurauksia myös turvapaikanhaun houkuttelevuuden kannalta. Töitä voi nykyisinkin tulla etsimään vuodeksi tai pariksi turvapaikanhakijana, ja oleskeluluvan voisi lakimuutoksen jälkeen saada tai ostaa välittäjiltä, vaikka sitten velaksi.

Mitä taas tulee Jungnerin mainitsemaan SAK:n kauhukuvaan vuosituhannen alusta, että virolaiset mullistavat Suomen työmarkkinat, niin juuri näinhän on sittemmin käynyt. Tapahtunut myös osoitti, että huonosti harkittujen maahanmuuttopolitiikan muutosten mahdollistamien porsaanreikien tukkimiseen ei ole enää jälkikäteen halua. Miksi valvonta tiukkenisi saatavuusharkinnasta luopumisen jälkeen, kun tiukentamiseen ei ole löytynyt tahtoa tähänkään asti?

Saatavuusharkinnasta luopuminen ei suinkaan korjaisi entisiä virheitä vaan pahentaisi aiempia ja loisi uusia. Tarvitsee vain katsoa Ruotsissa tapahtunutta. Ja muuallahan vastaavaa järjestelmää ei jostain kumman syystä olekaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Ulvokki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 543
 • Liked: 2554
 • Miedosti resonoiva kottarainen.
Kun virolaiset rakentajat tulivat aikoinaan markkinoille tuloksena oli sutta ja sekundaa osaamattomissa käsissä. Kaikille kyllä riitti töitä kun samaan aikaan tiputettiin ammattilaisia kortistoon. Nykyisin taitaa ammattiosaaminen jo olla virossakin kohentunut koska koulutukseen on panostettu.
Edelleenkin ongelmana monella alalla ovat työn epämääräisyys, palkkaus ja työehdot. Niihin ei ikinä tule parannusta jos nyt markkinat avataan halpatyövoimalle.

Junngener ja Kontula voisivat lyödä viisaat päänsä yhteen ja miettiä mitä maksaa syrjäyttää potenttiaalista suomalaista työvoimaa markkinoilta. Eihän uusia työntekijöitä kannata enää edes kouluttaa kun muualta saa suoraan ns. valmiin ja halvalla.

Tulee mieleen muuten Ruotsista että omakotitaloalueella jolla asuin liikkui ulkolainen remppaporukka. Surkea remontti jäi muistoksi,  perheiden arvoesineet taas matkasivat joukon mukana muualle eikä näitä ikinä saatu kiinni kun ehtivät jo poistua maasta.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 648
 • Liked: 9871
Lainaus
Viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtajana työskentelevä SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner ottaa voimakkain sanankääntein kantaa kiistaan työperäisestä maahanmuutosta.
Uusi Suomi: Huomio Anna Kontulan ja ay-pomojen riidasta: ”Aika uskomatonta jos SAK edelleen jatkaa tuolla harhapolulla” 15.10.2017

Lainaus
Mikael Jungner
56 min ·
Rakennusliiton pomo haastaa Anna Kontulaa tiukoilla sanoilla. Aiheena työperäinen maahanmuutto.

Minulle tulee mieleen vuosituhannen alku. Viro liittyy EUn jäseneksi. SAKn aktiivit maalaavaat kauhukuvaa sadoista tuhansista virolaisista, jotka mullistavat Suomen työmarkkinat. SDP uskoo ja vaatii päähallituspuolueena erityiset lait pitääkseen virolaiset poissa Suomen työmarkkinoilta. Vaatimus menee läpi.

Muistan kommentoineeni tuota silloin sisäpiirissä. "Kiva. Kuulun nyt Suomen suurimpaan järjestäytyneeseen rasistiseen organisaatioon."

Jälkikäteen voi sanoa, että tuo kaikki perustui katteettomaan uhkailuun, väärään ajatteluun, ja oli vaikutuksiltaan yksi tämän vuosituhannen vahingollisimmista laeista. Se synnytti vuokratyömarkkinat ongelmineen, ohjasi virolaisia ammattilaisia muualle Eurooppaan töihin, edisti osaltaan Suomen taloudellista taantumista ja oli arvopohjaltaan väärä.

Aika uskomatonta jos kaiken tämän jälkeen SAK edelleen jatkaa tuolla harhapolulla. Toivottavasti ei. Totuus kun on nytkin lähempänä Anna Kontulan ja kumppaneiden ajattelua kuin Rakennusliiton pelottelua.

Se on totta, että saatavuusharkinnasta luopumisen vaikutukset eivät ole lyhyellä tähtäimellä dramaattiset puoleen eikä toiseen. Eivät ole Ruotsissakaan olleet. Mutta kuten Ruotsissa, seuraukset olisivat kantaväestön kannalta selvästi kielteisiä.

Suomen etu ei ole helpottaa subventoidun halpatyövoiman maahantuloa, etenkin kun sillä on seurauksia myös turvapaikanhaun houkuttelevuuden kannalta. Töitä voi nykyisinkin tulla etsimään vuodeksi tai pariksi turvapaikanhakijana, ja oleskeluluvan voisi lakimuutoksen jälkeen saada tai ostaa välittäjiltä, vaikka sitten velaksi.

Mitä taas tulee Jungnerin mainitsemaan SAK:n kauhukuvaan vuosituhannen alusta, että virolaiset mullistavat Suomen työmarkkinat, niin juuri näinhän on sittemmin käynyt. Tapahtunut myös osoitti, että huonosti harkittujen maahanmuuttopolitiikan muutosten mahdollistamien porsaanreikien tukkimiseen ei ole enää jälkikäteen halua. Miksi valvonta tiukkenisi saatavuusharkinnasta luopumisen jälkeen, kun tiukentamiseen ei ole löytynyt tahtoa tähänkään asti?

Saatavuusharkinnasta luopuminen ei suinkaan korjaisi entisiä virheitä vaan pahentaisi aiempia ja loisi uusia. Tarvitsee vain katsoa Ruotsissa tapahtunutta. Ja muuallahan vastaavaa järjestelmää ei jostain kumman syystä olekaan.

Jungner on aivan pihalla niinkuin tavallisestikin.

Uhkakuvat virolaisista toteutuivat ja rakennuslalla palkat ovat laskeneet virolaisten myötä ja suuri osa työpaikoista on mennyt virolaisille ja muille EU-maiden kansalaisille ja suomalaiset nuoret ovat työttöminä tai paskaduuneissa sen sijaan että tekisivät hyvin palkattuja töitä rakennuksilla.
Lisäksi niitä pikkaisen juoppoja rakennusmiehiä jotka ennen olivat kaikki töissä ja dokailivat viikonloppuna on tyttöminä suuria määriä ja heidän tilallaan on duunissa virolainen.
.
Sitten ihmetellään poliitikoiden toimesta kun Suomessa ei synny lapsia vaikka siihen on selvä syy eli palkat ovat liian pienet suhteessa elinkustannuksiin vaikka olisi duunikin jotta voisi tehdä 2-3 lasta eli jää siihen yhteen lapseen tai sitten jäädään vasten tahtoa lapsettomiksi koska työtön duunari ei ole kovaa valuuttaa pariutumismarkkinoilla ja naiset valittavat että hyviä miehiä on liian vähän.
Jos olisi enemmän työpaikkoja suomalaisilla ja työpaikoista saisi parempaa palkkaa jolla voisi ostaa vaikkapa sen 3h+k tai 4h+k sen 2h+k sijaan niin ne jotka tekevät lapsia tekisivät sen toisen tai kolmannen ja sossuyksiöissä tällä hetkellä asuvatkin pääsisivät työpaikan myötä kiinni siihen 2h+k omistusasuntoon.
.
Vaikka välillä muuta höpötetään niin yleensä useimmat naiset katsovat että eivät lähde perhettä perustamaan kenenkään persaukisen kanssa.
-
Jungner on aivan diipadaapa hölöttäjä.
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 241
 • Liked: 1418
 • Aavikolla roskiksessa
^ Kyllä tuo tietenkin tiedetään. Politiikkaan kuuluu vaan olennaisena osana selkeän ristiriidan kusettaminen joksikin muuksi. Mielikuvapelailu jossa saadaan ajettua haluttua asiaa, niin että samalla enemmistö kansasta saadaan pidettyä syvällä sumussa.

Tietenkin asia on niin, että jos maahan lappaa paljon halpaa heikkotaitoista työvoimaa se samalla syrjäyttää työpaikoilta kalliimpaa työvoimaa, sekä aiheuttaa erityyppisiä ongelmia ja kustannuksia muualle.

Kaikki tuo tiedetään ja on itsestään selvää, jolloin asiaa ajavat poliitikot tietenkin vääntävät keskustelun koskemaan keskustelua asiasta ei keskustelua.

Poliitikko arkkityyppinä on synonyymi narsistille / psykopaatille. Ei kannata koskaan luottaa ja koko ajan pitää katsoa pelin läpi realistin lasit silmillä.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 648
 • Liked: 9871
Nykyäänhän tarveharkinta koskee vain EU ULKOPUOLISIA tulijoita, eli sillä ei liene Suomalaisen duunarin kannalta mitään merkitystä.

Suomalaisen duunarin kannalta on aivan sama onko se huippuhalpa Erittäin Pätevä Ammattimies nimeltään Vitautas tai Kalev vaiko Ahmed tai Abdi.

Kyllä sillä on todella paljon merkitystä Suomalaisen duunarin kannalta poistuuko tarveharkinta kokonaan.

Nyt esim. ero palkoissa viron ja suomen välillä on pienentynyt niin että ammattimies saa virossakin jo kohtuullista palkkaa eli aivan matalapalkkatyöläisiä jotka suostuvat mihin vaan ja nielevät alihankkijoiden tekemät väärinkäytökset on vähemmän tulossa virosta ja siksi rakennusliikkeet haalivat nyt työntekijöitä EU-maista mm. Romaniasta ja Bulgariasta.
Isot rakennusliikkeet ja tilaajat tietenkin pesevät kätensä alihankkijoiden tekemistä sikailuista täysin.

Jos tarveharkinta poistuu kokonaan kaikilta aloilta ja koko Suomesta niin Venäjältä ja Ukrainasta on tulossa niin paljon työvoimaa esim. rakennusalalle että jokainen suomalainen duunari jää työttyömäksi jollei tee jatkossa työehtosopimuksen minimillä.


Lainaus
Julkisen mielipiteen tutkimuskeskuksen FOMin tuoreesta tutkimuksesta käy ilmi, minkälainen kuukausipalkka tekisi venäläiset onnellisiksi.

Suuri osa tyytyisi 50 000 ruplaan eli hieman yli 700 euroon kuukaudessa. Viime vuonna keskimääräinen kuukausipalkka Venäjällä oli noin 500 euroa.

FOMin tutkimuksesta selviää myös, että venäläiset pitävät 100 000 ruplaa eli reilut 1 400 euroa tienaavia maanmiehiään rikkaina.


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201710132200458902_ul.shtml

Tarveharkinta pitää saada pidettyä voimassa. Nyt on kyse suomalaisten duunareiden elämästä jonka Vartiaisen johdolla kokoomus haluaa romauttaa täysin poistamalla tarveharkinnan ja keskustalaiset tukevat ja ajattelevat saavansa halpoja maatalouslomittajia ja vasemmistolaiset miettivät vain sitä että hylätyt turvapaikanhakijat saataisiin jäämään Suomeen.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 715
 • Liked: 5268
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Uhkakuvat virolaisista toteutuivat ja rakennuslalla palkat ovat laskeneet virolaisten myötä ja suuri osa työpaikoista on mennyt virolaisille ja muille EU-maiden kansalaisille ja suomalaiset nuoret ovat työttöminä tai paskaduuneissa sen sijaan että tekisivät hyvin palkattuja töitä rakennuksilla.
Lisäksi niitä pikkaisen juoppoja rakennusmiehiä jotka ennen olivat kaikki töissä ja dokailivat viikonloppuna on tyttöminä suuria määriä ja heidän tilallaan on duunissa virolainen.

Tämähän se on pikkumiihkalin ja vähän isompienkin miihkaleiden märkä uni. Tarkoituksena on luoda luokkayhteiskunta jossa duunari tekee almunsa eteen mitä mitä miihkalit haluaa.
Sehän on niin kamalan väärin jos ilman akakoomista koulutusta, ihan työtä tekemällä pystyy elättämään itsensä. Kyllä se niin on, että elintaso kuuluu akakoomikoille ja erityisesti jakkupukukalkkunoille kuten miihkalit.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 241
 • Liked: 1418
 • Aavikolla roskiksessa
Samaan aikaan tietenkään ei puhuta tarveharkinnan lopettamisesta vaikkapa kaavoituksessa, tai missään muussakaan, jossa puolueeseen kuuluvat pelaavat pikku loossiveljilleen miljoonat tileille.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 648
 • Liked: 9871
^ Kyllä tuo tietenkin tiedetään. Politiikkaan kuuluu vaan olennaisena osana selkeän ristiriidan kusettaminen joksikin muuksi. Mielikuvapelailu jossa saadaan ajettua haluttua asiaa, niin että samalla enemmistö kansasta saadaan pidettyä syvällä sumussa.

Tietenkin asia on niin, että jos maahan lappaa paljon halpaa heikkotaitoista työvoimaa se samalla syrjäyttää työpaikoilta kalliimpaa työvoimaa, sekä aiheuttaa erityyppisiä ongelmia ja kustannuksia muualle.

Kaikki tuo tiedetään ja on itsestään selvää, jolloin asiaa ajavat poliitikot tietenkin vääntävät keskustelun koskemaan keskustelua asiasta ei keskustelua.

Poliitikko arkkityyppinä on synonyymi narsistille / psykopaatille. Ei kannata koskaan luottaa ja koko ajan pitää katsoa pelin läpi realistin lasit silmillä.

Poliitikot eivät tiedä faktoista juuri mitään mihinkään asiaan liittyen.
Sanon tämän henkilönä joka on jutellut hyvin monen kansanedustajan kanssa ja kaverini on jutellut vielä useamman kanssa ja pitää 90% aivan typeryksinä.
Tämä ilmiö menee aivan ministeritasolle saakka eli ei tiedetä edes mitä kansainvälisissä sopimuksissa lukee ja mitä Suomen ulkomaalaislaissa lukee ja miten muut maat toimivat joten virkamiehet pyörittivät kaikkea niinkuin ideologisesti parhaaksi näkivät esim. syksyllä 2015.

Esim. tähän työvoiman tarveharkinnan poistoon liittyen en usko kansanedustajien edes lukeneen tutkimuksia joilla perustelevat tarveharkinnan poistoa koska jos olisivat ne lukeneet niin silloin heille olisi selvää että työvoiman tarveharkinnan poisto on huono asia.


Muutamalle avustajalle jutelleena sain vaikutelman että avustajat lukevat kansanedustajien puolesta tutkimuksia ja avustajien tasohan on hyvin kirjava eli siellä on avustajina henkilöitä joilla ei riitä minkäänlainen kompetenssi esim. talouteen liittyvien tutkimusten lukemiseen englanninkielisenä ja niiden tulkitsemiseen kansanedustajalle ja kansanedustajissa on paljon henkilöitä joilla ei ole myöskään kykyä lukea ja ymmärtää esim. 100-sivuisia taloudellisia tutkimuksia englanniksi joten korkeintaan executive summary on silmäilty pintapuolisesti ja sitten toimitaan tunteella ja keskitytään siihen mihin poliitikot yleensä keskittyvät äänestäjille kommunikointiin joka nykyään tarkoittaa facebookkiin ja twitteriin kirjoittelua.

Eli siis kansanedustajat ovat TÄYSIN erilaisten viestintätoimistojen ohjailtavissa ja ilmeisesti lobbaus tarveharkinnan poistamiseksi kokonaan on ollut voimakasta ja kansanedustajat ovat nyökytelleet lammasmaisesti.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 715
 • Liked: 5268
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Jos tarveharkinta poistuu kokonaan kaikilta aloilta ja koko Suomesta niin Venäjältä ja Ukrainasta on tulossa niin paljon työvoimaa esim. rakennusalalle että jokainen suomalainen duunari jää työttyömäksi jollei tee jatkossa työehtosopimuksen minimillä.

Hyvänen aika. Sehän tässä nimenomaan on tarkoituksena. Saada Suomalainen palkkataso kilpailukykyiseksi. Tarkoittaa sitä, että duunarin elintaso on tarkoitus romahduttaa.

Lainaus
Julkisen mielipiteen tutkimuskeskuksen FOMin tuoreesta tutkimuksesta käy ilmi, minkälainen kuukausipalkka tekisi venäläiset onnellisiksi.

Suuri osa tyytyisi 50 000 ruplaan eli hieman yli 700 euroon kuukaudessa. Viime vuonna keskimääräinen kuukausipalkka Venäjällä oli noin 500 euroa.

FOMin tutkimuksesta selviää myös, että venäläiset pitävät 100 000 ruplaa eli reilut 1 400 euroa tienaavia maanmiehiään rikkaina.


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201710132200458902_ul.shtml

Niin, vastaa siis meikäläistä peruspäivärahaa. Jos se raha kerran riittää etuutena, niin tottahan se riittää palkaksikin. Tätä voi kysyä vaikka miihkaleilta tai vartiaisilta.

Lainaus
Tarveharkinta pitää saada pidettyä voimassa. Nyt on kyse suomalaisten duunareiden elämästä jonka Vartiaisen johdolla kokoomus haluaa romauttaa täysin poistamalla tarveharkinnan ja keskustalaiset tukevat ja ajattelevat saavansa halpoja maatalouslomittajia ja vasemmistolaiset miettivät vain sitä että hylätyt turvapaikanhakijat saataisiin jäämään Suomeen.

Niin sinun minun ja tehtaanmiesten mielestä. Vaan kansankunnan kaapinpäälle olemme ihan itse äänestäneet sipilöiviä orpoja jotka ovat asiasta erimieltä.
Voin hyvin kuvitella ns. korkeastikoulutettujen nauttivan makeasti duunarin ahdistuksesta ja kehuvan puolalaista remonttia hyväksi ja halvaksi.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 672
 • Liked: 6887
Tarveharkinnan poisto on äärioikeistolaista politiikkaa, jolla pyritään pudottamaan matalapalkka-alojen palkkoja. Nyt on se päivä nähty, että Erkki Tuomioja, Anna Kontula ja moni muu on liittynyt äärioikeistoon.

Oikeistolaisessa USA:ssa on tarveharkinta. Tosin siellä sitä kierretään päästämällä laittomia siirtolaisia maahan suurin joukoin. Suomessa äärioikeisto on keksinyt vastaavaksi keinoksi "turvapaikanhakijoiden" ottamisen.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 648
 • Liked: 9871
Anna Kontula esittää aivan höpöhöpö-väitteitä jotka ovat kaikkien faktojen vastaisia bloginsa kommenteissa vastatessaan kommentoijille:

http://annakontula.fi/2017/10/avoin-kirje-saklaisille-ay-johtajille/

Otan niistä muutaman talteen:

Lainaus
Anna sanoo:
14.10.2017 7:12 pm
Hei Pertti, pahoittelen tilannettasi. Mutta kuten olen useaan kertaan todennut, tämä lakiesitys ei juuri koske rakennusalaa eikä minkään mittarin mukaan lisää ulkomaisen työvoiman määrää rakennusalalla.


Lainaus
Anna sanoo:
14.10.2017 5:48 pm
Janne, nämä 20000 eivät siis ole saatavuusharkinnan poiston johdosta tulleita, vaan työluvallisten kokonaismäärä. Saatavuusharkinnan poisto ei kasvattanut merkittävästi kolmansista maista tulleiden määrää. Suomessa samansuuruinen vaikutus tarkoittaisi, että saatavuusharkinnan poisto toisi Suomen työmarkkinoille jokusen sataa uutta työntekijää. 2,5 miljoonan työmarkkinoilla luku on niin pieni, että sitä ei nää edes suurennuslasilla.


Eli esityksen EU:n ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinnan poistamisesta tehnyt Vasemmistoliiton Anna Kontula siis uskoo ja väittää julkisesti että Rakennusalaan tarveharkinnan poistolla ei ole mitään vaikutusta (vaikka naapurimme venäjän keskipalkka on 500 euroa ja ukrainassa vielä paljon alempi ja vaikka molemmista maista tulisi innosta kiljuen vaikka 100 000 rakennusalan työntekijää rakentamaan  Suomeen aivan työehtosopimuksen minimillä jolloin kaikkien suomalaisten rakennusalan ihmisten palkat olisivat aivan työehtosopimuksen minimissä tai sitten he voisivat olla kortistossa työttöminä) ja Anna Kontula väittää että Suomeen tulee tarveharkinnan poiston myötä jokusen sataa uutta työntekijää. vaikka naapurimaassa Venäjällä siis ansaitaan keskimäärin 500 euroa kuussa ja pidetään 1400 euroa kuussa ansaitsevia rikkaina ja vaikka Ukrainassa palkat ovat vielä alemmat ja varmaankin noin 800 euroa kuussa ansaitseva on ukrainalaisen mittapuun mukaan rikas.

Tässä on siis lakialoitteen tekijän Vasemmistoliiton Anna Kontulan asiantuntemus ja ymmärrys asiasta ja kun miettii muita aloitteen tekijöitä eli Vihreiden Emma Karia, SDP:n  Tytti Tuppuraista, RKP:n Veronica Reh-Kiveä ja Kokoomuksen Juhana Vartiaista niin luulen että muidenkin asiantuntemus ja ymmärrys asiasta on Vasemmistoliiton Anna Kontulan tasoa poikkeuksena kokoomuksen Juhana Vartiainen joka haaveilee suomalaisten palkkojen romauttamisesta ja siitä että Suomen keskiluokka muuttuisi köyhälistöksi joka palvelee rikkainta 10% eli kokoomuksen Juhana Vartiainen kannattaa tarveharkinnan poistoa varmastikin koska näkee sen romahduttavan palkat ja murtavan duunari-keskiluokan ja vievän duunareiden ammattiliitoilta kaiken vallan pois.


Tässä koko blogi kommentteineen arkistona siltä varalta että Anna Kontula sen poistaa ja väittää myöhemmin että ei ole noita höpöhöpö väitteitään esittänyt:

http://archive.fo/AjoUX

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 19 446
 • Liked: 39598
 • Ilon ja toivon admin
https://yle.fi/uutiset/3-9884594 (16.10.2017)

Lainaus
Nousukausi on tuonut Suomeen vain hieman työvoimaa Euroopan ulkopuolelta

Uudenmaan ely-keskuksen keväinen päätös rakennusalan saatavuusharkinnasta joustamisesta ei tuonut Euroopan ulkopuolelta työntekijäryntäystä. Keväällä ely-keskus linjasi, että rakennusalan saatavuusharkinnasta voidaan luopua tietyissä työtehtävissä. Uudellamaalla työlupahakemukset ovat olleet tänä vuonna noin 20 prosentin kasvussa.

Jotkut rakennusalan yritykset ovat rekrytoineet Eta-alueen ulkopuolelta linjauksen jälkeen, palveluesimies Kari Koivisto Uudenmaan TE-toimistosta sanoo. Hakemusmäärien kasvussa näkyvät myös kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet, jotka ovat hakeneet oleskelulupaa työnteon perusteella.

Ely-keskus päivittää alueellisia linjauksia säännöllisesti. Kun linjausta käsitellään seuraavan kerran, työvoiman saatavuutta tarkastellaan hotelli- ja ravintola-alan osalta.

– Alalla näyttää olevan työttömiä, mutta työnantajien mukaan heillä on ollut vaikeuksia saada työntekijöitä näihin tehtäviin, Koivisto sanoo.

Hallitusneuvos Olli Sorainen työ- ja elinkeinoministeriöstä arvioi, että talouskasvun käynnistyminen koko maassa on suurin syy työlupahakemusten määrän kasvuun, joka alkoi jo vuonna 2015. Alueellisesti saatavuusharkinnasta on joustettu toistuvasti, kun eri alat ovat kärsineet työvoimapulasta.

Ukrainalaisille eniten päätöksiä

Tammi–syyskuussa TE-toimistot ovat tehneet yli 6  100 työlupapäätöstä, joista myönteisiä tai osittain myönteisiä on ollut lähes 5  200. Koko viime vuonna TE-toimiston päätöksiä tehtiin lähes 8  200, joista ainakin osittain myönteisiä oli yli 7  000.

Alkuvuonna TE-toimistot ovat tehneet eniten työlupapäätöksiä ukrainalaisille hakijoille. Heitä on ollut yli 1  400. Venäläisille työlupapäätöksiä on tehty tammi–syyskuussa lähes 900.

TE-toimistot ovat käsitelleet yli 300 hakemusta myös Filippiineiltä, Vietnamista, Kiinasta ja Thaimaasta tulevilta hakijoilta.

Saatavuusharkinta tarkoittaa sitä, että ennen työluvan myöntämistä viranomaisen on arvioitava, olisiko Suomessa jo saatavilla tähän tehtävään sopivaa työvoimaa.

Euroopan talousalueelta (Eta) tulevat työnhakijat eivät tarvitse Suomessa työlupaa.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 648
 • Liked: 9871
https://yle.fi/uutiset/3-9884594 (16.10.2017)

Lainaus
Nousukausi on tuonut Suomeen vain hieman työvoimaa Euroopan ulkopuolelta

Uudenmaan ely-keskuksen keväinen päätös rakennusalan saatavuusharkinnasta joustamisesta ei tuonut Euroopan ulkopuolelta työntekijäryntäystä. Keväällä ely-keskus linjasi, että rakennusalan saatavuusharkinnasta voidaan luopua tietyissä työtehtävissä. Uudellamaalla työlupahakemukset ovat olleet tänä vuonna noin 20 prosentin kasvussa.

Jotkut rakennusalan yritykset ovat rekrytoineet Eta-alueen ulkopuolelta linjauksen jälkeen, palveluesimies Kari Koivisto Uudenmaan TE-toimistosta sanoo. Hakemusmäärien kasvussa näkyvät myös kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet, jotka ovat hakeneet oleskelulupaa työnteon perusteella.

Ely-keskus päivittää alueellisia linjauksia säännöllisesti. Kun linjausta käsitellään seuraavan kerran, työvoiman saatavuutta tarkastellaan hotelli- ja ravintola-alan osalta.

– Alalla näyttää olevan työttömiä, mutta työnantajien mukaan heillä on ollut vaikeuksia saada työntekijöitä näihin tehtäviin, Koivisto sanoo.

Hallitusneuvos Olli Sorainen työ- ja elinkeinoministeriöstä arvioi, että talouskasvun käynnistyminen koko maassa on suurin syy työlupahakemusten määrän kasvuun, joka alkoi jo vuonna 2015. Alueellisesti saatavuusharkinnasta on joustettu toistuvasti, kun eri alat ovat kärsineet työvoimapulasta.

Ukrainalaisille eniten päätöksiä

Tammi–syyskuussa TE-toimistot ovat tehneet yli 6  100 työlupapäätöstä, joista myönteisiä tai osittain myönteisiä on ollut lähes 5  200. Koko viime vuonna TE-toimiston päätöksiä tehtiin lähes 8  200, joista ainakin osittain myönteisiä oli yli 7  000.

Alkuvuonna TE-toimistot ovat tehneet eniten työlupapäätöksiä ukrainalaisille hakijoille. Heitä on ollut yli 1  400. Venäläisille työlupapäätöksiä on tehty tammi–syyskuussa lähes 900.

TE-toimistot ovat käsitelleet yli 300 hakemusta myös Filippiineiltä, Vietnamista, Kiinasta ja Thaimaasta tulevilta hakijoilta.

Saatavuusharkinta tarkoittaa sitä, että ennen työluvan myöntämistä viranomaisen on arvioitava, olisiko Suomessa jo saatavilla tähän tehtävään sopivaa työvoimaa.

Euroopan talousalueelta (Eta) tulevat työnhakijat eivät tarvitse Suomessa työlupaa.

Jokaiseen tai ainakin 90% noiden henkilöiden täyttämistä työpaikoista olisi löytynyt suomalainen työntekijä tai suomessa jo valmiiksi asuva maahanmuuttajataustainen työntekijä jos yritykset vain olisivat korottaneet palkkaa minkä maksavat työstä.

Nyt yritykset hinkuvat työvoimaa vain työehtosopimuksen minimillä ja kovapalkkaiset byrokraatit antavat siihen sitten poikkeuksia koko aloille.

Tarvehakintaan EI pitäisi tehdä mitään alakohtaisia poikkeuksia vaan tarveharkinta pitäisi olla aina voimassa.

Lisäksi nykyistä tarveharkinta-prosessia pitäisi muuttaa niin että työpaikka julistetaan ensin hakuun Suomessa ja sen on oltava pidemmän aikaa kuin nykyinen naurettavan lyhyt 10 päivää ja jos työntekijää ei löydy niin yrityksen on kokeiltava sama hakuprosessi 20% korkeammalla palkka-tarjouksella ja vasta jos 20% korkeammalla palkkatarjouksella ei löydy työvoimaa niin saisi tuoda EU:n ulkopuolelta.

Suomesta ja EU-maista löytyy työntekijät ihan kaikkiin työpaikkoihin kunhan vain palkkaus on kunnossa.

Erityisasiantuntijoita joilla hyvä noin 4000-5000 euron palkka tarveharkinta ei edes koske.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Aimo Räkä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 773
 • Liked: 656
 • Rakin roulin män
  • Rocker
Nyt olisi kulta lautasella tarjolla tilaisuus iskea kannatusta pois demareilta ja vasemmistolta ja saada osa tällä hetkellä nukkuvistakin heräämään palaamalla Soinin alkuperäiseen työväenpuolue ilman sosialismia sijoittumiseen puoluekentälle vastustamalla tarveharkinnan poistoa ja pitämällä tarveharkinta voimassa suomalaisten ja suomessa jo asuvien maahanmuuttajien työllistämiseksi
Työväenpuolue ilman sosialismia. Työväenpuolue ilman kapitalismia. Työväenpuolue.
Got slicked black hair
Skin tight jeans
Cadillac car
And a teenage dream

Amazonin kielletyt kirjat

Vapautus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 117
 • Liked: 154
Tarveharkintaan en suoraan ota kantaa, mutta en ymmärrä, miksi yrityksiä pitäisi pakottaa palkkaamaan suomalainen, jos yhtä hyvän ulkomaalaisen saa halvemmalla.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 034
 • Liked: 12167
 • Kuka jos en minä
Tarveharkintaan en suoraan ota kantaa, mutta en ymmärrä, miksi yrityksiä pitäisi pakottaa palkkaamaan suomalainen, jos yhtä hyvän ulkomaalaisen saa halvemmalla.

Miksi huolehtia oman kansan hyvinvoinnista kun halvemmallakin saa kansaa tekemään hommat? Siinäpä globalismin perusaakkonen. Se sitten että kun yhteiskunnallinen luottamus romahtaa niin halpa tuleekin yllättävän kalliiksi. Saati kun isommat firmat vievät leivän suusta ja sitten itketään globalismia kun osuu omaan nilkkaan kuten nyt vaikka marjafirmat jotka eivät enää tarvitse suomalaisia välikäsiä ollenkaan.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Vapautus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 117
 • Liked: 154
Miksi huolehtia oman kansan hyvinvoinnista kun halvemmallakin saa kansaa tekemään hommat?

Lähinnä mietityttää se, miksi se on juuri yrittäjän vastuu maksaa suomalaiselle työntekijälle enemmän sen sijaan, että työntekijä tyytyisi vähempään? Miksi yrittäjän tulee olla se hyväntekijä ja tinkiä omasta hyvinvoinnistaan työntekijän eduksi?

Ulvokki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 543
 • Liked: 2554
 • Miedosti resonoiva kottarainen.
Tarveharkintaan en suoraan ota kantaa, mutta en ymmärrä, miksi yrityksiä pitäisi pakottaa palkkaamaan suomalainen, jos yhtä hyvän ulkomaalaisen saa halvemmalla.

Ja miksi käyttää suomalaista yrittäjää kun kiinalainen tekee sen kolmanneksella taksoista?
Ensin tulevat ulkomaiset työntekijät, sitten tulevat yritykset, vrt. case kiinalainen marjanpoimintayritys omalla työväellään.

Vapautus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 117
 • Liked: 154
Ja miksi käyttää suomalaista yrittäjää kun kiinalainen tekee sen kolmanneksella taksoista?

En minä vain tiedä. Itse ostan sieltä, mistä saan halvimmalla. Jos joku haluaa omista rahoistaan maksaa ylimääräistä suomalaisen yrityksen palvelusta, ihan vapaasti.

Ulvokki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 543
 • Liked: 2554
 • Miedosti resonoiva kottarainen.
Ja miksi käyttää suomalaista yrittäjää kun kiinalainen tekee sen kolmanneksella taksoista?

En minä vain tiedä. Itse ostan sieltä, mistä saan halvimmalla. Jos joku haluaa omista rahoistaan maksaa ylimääräistä suomalaisen yrityksen palvelusta, ihan vapaasti.

Joo, mitäs sen on väliä kaikki tekee ihan mitä huvittaa? Annetaan nyt tällainen pieni vihje jos se tuuppaisi vähän rattaita raksuttamaan. Katsos se kiinalainen palkkaa kiinalaisia , suomalainen kans. Mutta kun sillä kiinalaisella on monopoli se palkkaa edelleenkin kiinalaisia sillä niitä riittää joka lähtöön.


Vapautus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 117
 • Liked: 154
kun sillä kiinalaisella on monopoli se palkkaa edelleenkin kiinalaisia sillä niitä riittää joka lähtöön

Jos suomalainen ei lähde samalla hinnalla Suomen metsiin kuin kiinalainen, on parempi, että suomalainen keskittyy tekemään sellaista työtä, jossa hän voittaa kiinalaisen. Antaa kiinalaisten poimia marjat, kunhan maksavat veronsa Suomeen.


Ulvokki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 543
 • Liked: 2554
 • Miedosti resonoiva kottarainen.
Noin muuten on kontulan postaukset aivan eeppisiä. Kun alkaa nurkka häämöttämään tämä lätkäisee tutkijakortin ja vetoaa tutkijan ja sosiologin statukseen sekä tilastoihin. Tilastot ne vasta ovatkin sellainen valkosipulinippu että siinä kavahtaa kamalinkin rasisti  :roll: Lisäksi hän lähtee vänkäämään ilmeisesti Ruotsissa ay-asioita hoitaneen kaverin kanssa ja vastaa kirkkain silmin että tämä on väärässä. Toinen kertoo niistä ongelmista joita konkreettisesti on työelämässä ulkomaisen työvoiman kanssa kokemuksesta! Mutta kun ei ole oikeaa tilastoa.

Joka tapauksessa ei tarveharkinnan poisto tule estämään laitonta ja rikollista maahanmuuttoa vaan helpottaa sitä. Siinä sivussa lappaa halpatyövoiman seassa pimeätä seksiorjaa salakuljetettuna kebabbilan takahuoneeseen ihan kevyesti. Ja kun ei Suomessa ole palkkojen polkemista voitu valvoa edes balttian työvoiman kanssa niin milläs valvot kaukoidän väen touhuja?

En myöskään ymmärrä mitä nämä halpatyövoima alat ovat joihin on nyt ehdottomasti saatava porukkaa laittomasti maassaolijoiden lisäksi.
Toisaalta halpatyövoima ratkaisisi ongelmat laittomasti maassa olevien suhteen. Leiri pystyyn ja muutama korealainen hakkidomestari sekä Kiinan kansanarmeijan ammattilainen vastaamaan toiminnoista. Uskoisin että saadaan enemmän aikaiseksi kuin spr:n porukalla.

Ulvokki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 543
 • Liked: 2554
 • Miedosti resonoiva kottarainen.
kun sillä kiinalaisella on monopoli se palkkaa edelleenkin kiinalaisia sillä niitä riittää joka lähtöön

Jos suomalainen ei lähde samalla hinnalla Suomen metsiin kuin kiinalainen, on parempi, että suomalainen keskittyy tekemään sellaista työtä, jossa hän voittaa kiinalaisen. Antaa kiinalaisten poimia marjat, kunhan maksavat veronsa Suomeen.

Niin no, ei niitä marjoja tänne Suomeen edes jätetä vaan ne lähtee kiinalaisen porukan mukana Kiinaan, kuten myös voitot ja verot. Aliarvioit kiinalaisen osaamisen. Siellä on  todella korkeatasoista tietoa ja taitoa monilla aloilla. Mitä ei osata se opitaan ja koulutukseen sekä tutkimukseen on panostettu mittavasti. Toisin kuin täällä.
Korealaiset on noissa tiedehommissa jo ihan omassa lajissaan.

Ahkeruudella ja nöyryydellä sekä saumattomalla yhteistyöllä saavutetaan huippuja, työtä kun tehdään myös isänmaan ei vain oman itsen takia. Meiltä taas tällainen käsite on kieletty vihapuheena.


nimetönkeskustelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 943
 • Liked: 1855
Noin muuten on kontulan postaukset aivan eeppisiä. Kun alkaa nurkka häämöttämään tämä lätkäisee tutkijakortin ja vetoaa tutkijan ja sosiologin statukseen sekä tilastoihin. Tilastot ne vasta ovatkin sellainen valkosipulinippu että siinä kavahtaa kamalinkin rasisti  :roll: Lisäksi hän lähtee vänkäämään ilmeisesti Ruotsissa ay-asioita hoitaneen kaverin kanssa ja vastaa kirkkain silmin että tämä on väärässä. Toinen kertoo niistä ongelmista joita konkreettisesti on työelämässä ulkomaisen työvoiman kanssa kokemuksesta! Mutta kun ei ole oikeaa tilastoa.

En koskaan ymmärtänyt Kontulan kaltaisten kohtuu fiksujen vassareiden ideologiaa. Miksi he haluavat pistää suomalaisen duunarin pään pölkylle tarjoamalla ns. "kapitalistille" kehitysmaiden massiivisen halpatyöreseptin, jolla saadaan joka tapauksessa duunarien palkat painettua alas. Eikö tämän pitäisi olla vasemmiston tai ammattiliittojen ideologian vastaista pahimmalla tavalla? Hehän kusevat omille kintuille tuhoamalla heitä tukevan suomalaisen työväestön.

Asiassa piilee kuitenkin vinha logiikka. Kontulan uskonto on marxismi. Hän on syntynyt kommunistiperheeseen ja koko suku on tulipunaisia. Heidän kaikki aatteensa ja toimintansa pohjaa marxilaiseen uskoon, jonka mukaan maiden rajat tulee kaataa ja työmies lyö kättä toisen kanssa ja kaikilla on ihanaa. Koska Kontula ajattelee marxistisen logiikan kautta, koko homma vaikuttaa täysin järkevältä. Samalla tavalla ajattelee kaikki vasemmistoälyköt. Heidän logiikantajussaan ei ole mitään vikaa. Ongelma on vaan siinä, että se teoria/usko johon he uskovat on pohjimmiltaan täysin utopistinen ja toimimaton. Eihän se toiminut koskaan missään. Marxsismi johti surkeaan köyhyyteen ja diktatuuriin kaikkialla missä sitä sovellettiin. Tämän asian myöntäminen on kommunisteille edelleen mahdotonta.
Eikö jokaiselle tullut jos selväksi että kommunismi ei ole koskaan toiminut missään? Mistä näitä uusmarxisteja oikeen sikiää?

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 648
 • Liked: 9871
Lainaus
Kova syytös kiukuttelijaksi haukutulta ay-pomolta: ”Olemme nähneet kohta 20 vuoden ajan, kuinka valtion pörssiyhtiö pyörittää koneistoa”

Katja Incoronato
Luotu: 16.10.2017 18:57
Päivitetty: 16.10.2017 19:17

KOTIMAA
|
AY-LIIKE
Kiista ay-johtajien ja saatavuusharkinnan poistamisen esittävän lakialoitteen allekirjoittajien kesken jatkuu.  Maanantaina sekä SAK:laisen Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys SLSY:n puheenjohtaja Juha Kuurne että Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas vastasivat kansanedustaja Anna Kontulalle (vas.), joka on lakialoitteen ensimmäinen allekirjoittaja ja syytti perjantaina ay-pomoja teinikiukuttelusta.

Juha Kuurne toivoo omassa avoimessa kirjeessään, että lakialoitteen allekirjoittaneet kansanedustajat kuuntelisivat tarkemmalla korvalla ”teinikiukuttelusta syytettyjen ay-pomojen” näkemyksiä ja ajatuksia niin saatavuusharkinnan poistamiseen liittyvistä riskeistä kuin niistä keinoista, joilla Suomessa työskentelevän ulkomaalaisen työntekijän asemaa voitaisiin parantaa nykyisestä.

–Ymmärrän, että kansanedustaja Kontula tarkastelee saatavuusharkintaa jo ”jonkin muun työskentelyyn oikeuttavan oleskelustatuksen nojalla työllistyneen” henkilön näkökulmasta ja katsoo saatavuusharkinnan heikentävän EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta tulevan työvoiman autonomiaa ja mahdollisuuksia työpaikan tai alan vaihtoon Suomessa. Kontula tuntuu kuitenkin olevan täysin tietämätön niistä jo olemassa olevista ongelmista, joita liittyy EU- ja ETA-alueen ulkopuolisten työntekijöiden työehtojen ja palkkauksen valvontaan sekä niistä mahdollisista riskeistä, joita saatavuusharkinnan poistoon liittyy eräiden ammattialojen osalta, Kuurne sanoo.

Hän kertoo SLSY:n käyneen omaa taisteluaan Finnairin aasialaisen vuokratyövoiman työehtoihin ja palkkaukseen liittyvistä ongelmista vuodesta 2002 alkaen. Kuurne sanoo kiinalaisten työntekijöiden kokonaisansioiden jääneen reiluun tuhanteen euroon kuukaudessa, vaikka jo pelkän peruspalkan olisi seitsemän vuoden työskentelyn jälkeen pitänyt olla yli 1 600 euroa.

–Ongelmana on ollut se, ettei työnantaja ole maksanut aasialaiselle työvoimalle työehtosopimuksen mukaista palkkaa, vaikka se on työlupia hakiessaan näin vakuuttanut tekevänsä. Asiaan on pyritty hakemaan korjausta niin viranomaisten avulla kuin oikeusteitse, mutta toistaiseksi tuloksetta, Kuurne kertoo.

Hän korostaa, että ulkomaalaisten työntekijöiden asemaa ei Suomessa paranneta pelkällä saatavuusharkinnan poistamisella. Kuurne sanoo, että samassa yhteydessä luottamusmiesten tiedonsaantioikeutta pitää lisätä ja järjestöille tulee antaa kanneoikeus.

–Vain näillä keinoilla voidaan oikeasti varmistaa, että ulkomaalaiselle työntekijälle maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja häneen sovelletaan asianmukaisia työehtoja.Pelkästään resurssien ja toimivaltuuksien takaamisella viranomaisvalvonnalle ei ongelmia ratkaista. Olemme nähneet kohta 20 vuoden ajan, kuinka valtion enemmistöomisteinen pörssiyhtiö pyörittää koneistosta ulos sille suotuisan päätöksen tai tulkinnan, kun kyse on sen aasialaisen työvoiman  palkkauksesta ja työehdoista. Kiistaton totuus on kuitenkin, että heihin noudatetaan suomalaisista poikkeavia työehtoja ja saamiemme tietojen esimerkiksi hongkongilaisten osalta poljetaan jo paikallisia, hongkongilaisia työehtoja.

Kuurne sanoo olevansa eri mieltä myös siitä, ettei saatavuusharkinnalla olisi vaikutusta suomalaiseen palkkatasoon. Hän nostaa esiin jälleen esimerkin Finnairista ja muistuttaa parin vuoden takaisesta tilanteesta, jossa yhtiö päätti käyttää New Yorkin lennollaan halvempaa ulkopuolista työvoimaa.

–Asiasta tehtiin jopa kirjallinen kysely eduskunnassa ja hanke kaatui saamiemme tietojen mukaan lopulta juuri saatavuusharkintaan. Ilman saatavuusharkintaa New Yorkin lennot olisivat avautuneet halvemmin työehdoin palkatulle vuokratyövoimalla Aasian lentojen tavoin.

"Eri viranomaistahot ovat todenneet Finnairin toiminnan asianmukaiseksi"

Kuurnen mukaan syntyneellä säästösopimuksella leikattiin jo talossa olevien suomalaisten lentoemäntien ja stuerttien ansioita 7–17 prosenttia ja sen seurauksena syntyivät myös uudet palkkaluokat taloon tuleville.

Finnairin viestintäjohtaja Arja Suominen sanoo Kauppalehdelle, että  lentoyhtiö noudattaa kaikessa toiminnassaan lakeja ja sopimuksia - myös matkustajahenkilökuntansa palkkauksessa.

–Asiaa on käsitelty julkisuudessakin usein. Eri viranomaistahot, jotka asiaa ovat tarkastelleet, ovat myös todenneet Finnairin toiminnan asianmukaiseksi. Kun Finnairin koneessa työskenteleville, ulkomailla asuville lentoemännille on myönnetty työn teon edellytyksenä olevat oleskeluluvat, prosessissa on tarkasteltu myös yksittäisten henkilöiden tulotasoa.

Suomisen mukaan pääosin tarveharkintakeskustelua käydään siitä, miten maahamme saataisiin täällä asuvaa, asiantuntijahenkilöstöä täydentämään omaa osaamistamme.

–Finnair, kuten monet muutkin suomalaisyritykset, tarvitsee kasvunsa toteuttamiseen esimerkiksi digiosaajia, joiden saatavuus Suomessa on haastavaa kovan kysynnän vuoksi. Kun maailma digitalisoituu, on Suomen tulevan kilpailukyvyn kannalta aivan olennaista, että yritykset saavat rekrytoiduksi ne digiresurssit, joita muutos ja kasvu edellyttävät, Suominen sanoo.

"Menee jo nettikiusaamisen puolelle"

Anna Kontula jätti neljän muun kansanedustajan kanssa lakialoitteen saatavuusharkinnan poistamiseksi syyskuun alussa. Syyskuun loppuun mennessä sen allekirjoitti yli sata kansanedustajaa ja aloite tulee eduskunnan käsittelyyn 25. lokakuuta.

Ay-liike on jo aikaisemmin arvostellut aloitetta kovin sanoin. Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas on hyökännyt lakialoitetta vastaan voimakkaimmin. Hän on sanonut muun muassa, että taistelu työpaikoista kovenisi ja Suomeen alkaisi virrata halpatyövoimaa, joka olisi valmis tekemään töitä millä hinnalla hyvänsä.

Suokas vastasi maanantaina blogissaan Anna Kontulalle ja tätä viikonloppuna puolustaneille vihreiden puheenjohtaja Touko Aallolle ja SDP:n entiselle puoluesihteerille, viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtajalle Mikael Jungnerille.

–Väite vanhojen ay-setien organisoidusta parjauskampanjasta kansanedustaja Anna Kontulaa kohtaan tämän sukupuolen takia menee jo nettikiusaamisen puolelle, hän kommentoi.

Suokas korostaa, että jokaisessa maassa on oma työn tekemisen kulttuuri sekä lainsäädäntö.

–Yhden maan kehitys ei välttämättä toteudu toisessa. Toki näinkin voi tapahtua, mutta siitä ei ole pienintäkään varmuutta. Vastoin Anna Kontulan väitettä en koe itseäni uhriksi. On yhdentekevää, voinko jatkossa äänestää vasemmistoliittoa. Olen tehnyt niin jo koko elämäni. Minulla ei ole mitään hätää. Todellisia uhreja ovat nuoret rakentajat, joiden tulevaisuuden ja toimeentulon poliitikkojen egonnostatus vaarantaa.


https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/232843-kova-syytos-kiukuttelijaksi-haukutulta-ay-pomolta-olemme-nahneet-kohta-20-vuoden-ajan


Kuurneelta muuten hyviä kommentteja mutta hänen lähtöasenteensa on että tarveharkinta poistetaan joten hän esittelee valvonnan lisäämistä vaikka hänen pitäisi tarveharkinnan poistamista viimeiseen asti vastustaa koska vaikka valvonta 100-kertaistettaisiin nykyisestä niin tilanne huononisi silti ja valvontaa ei olla 100-kertaistamassa.

Vaikka valvonta olisi aukotonta niin että TES:n minimejä noudatettaisiin niin duunareiden tilanne huononisi silti koska tulijoita TES:in minimillä olisi vaikka miljoonia joten TES:n minimeistä tuli maksimi-palkkoja monilla aloilla eli duunareiden tilanne huononisi ratkaisevasti nykyiseen verrattuna.

Kyösti Suokas näyttää olevan ainoa duunareiden ystävä.

Finnairin viestintäjohtaja Arja Suominen muuten osoittaa kuinka paikkansa pitämätön höpöhöpö kiertää aina vain kerran liikkeelle lähdettyään:


Lainaus

Suomisen mukaan pääosin tarveharkintakeskustelua käydään siitä, miten maahamme saataisiin täällä asuvaa, asiantuntijahenkilöstöä täydentämään omaa osaamistamme.

Finnair, kuten monet muutkin suomalaisyritykset, tarvitsee kasvunsa toteuttamiseen esimerkiksi digiosaajia, joiden saatavuus Suomessa on haastavaa kovan kysynnän vuoksi. Kun maailma digitalisoituu, on Suomen tulevan kilpailukyvyn kannalta aivan olennaista, että yritykset saavat rekrytoiduksi ne digiresurssit, joita muutos ja kasvu edellyttävät, Suominen sanoo.


Finnairin viestintäjohtaja Arja Suominen väittää siis että tarveharkinta pitäisi poistaa jotta yritykset saisivat palkattua digiosaajia!!!Arja Suominen valehtelee joko tietoisesti saadakseen tarveharkinnan pois jotta Finnair voi antaa potkut Suomalaisille lentoemännille ja stuerteille ja palkata tilalle halvempia tai siitten hän on vain lukenut höpöhöpö-väitteen mediasta että tarveharkinnan poisto auttaisi saamaan suomeen asiantuntijoita, ohjelmoijia ja digiosaajia ja toistelee kyseistä höpöhöpö-valhetta.

Oikeasti asiantuntijat kuten ohjelmoijat ja muut digiosaajat on VAPAUTETTU tarveharkinnasta:

Lainaus
Ensin hyvät uutiset. Suomi imee nyt ohjelmistoalan osaajia ulkomailta nopeammin kuin viime vuosina.

Syyskuun loppuun mennessä Suomeen on Migrin mukaan tullut yli tuhat erityisasiantuntijaa EU:n ulkopuolisista maista eli saman verran kuin koko viime vuonna yhteensä.

Tulijat helpottavat osaajapulaa, josta varsinkin pelialan firmat ovat valittaneet jo pitkään.

...

EU:n ulkopuolta tulevat erityisasiaintuntijat eivät ole moititun saatavuusharkinnan piirissä. He saavat oleskeluluvan Migrin mukaan keskimäärin 21 vuorokaudessa.

https://www.talouselama.fi/uutiset/ohjelmistoalan-osaajia-virtaa-nyt-suomeen-ennatystahtia-oleskelulupa-heltiaa-keskimaarin-21-vuorokaudessa/25e4c7bd-a55b-31eb-b2d9-04123dd4c7cc

Eli jokainen poliitikko, kansanedustaja, virkamies, yritysjohtaja ja toimittaja ja ministeri joka on höpissyt että tarveharkinta pitää poistaa jotta Suomeen saadaan asiantuntijoista ja osaajia kuten ohjelmoijia on JOKO a) VALEHDELLUT tai b) aivan pihalla faktoista ja toistelee vain mitä joku toinen poliitikko, kansanedustaja, virkamies, yritysjohtaja, toimittaja tai ministeri on joskus jossain kirjoittanut tai sanonut.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Tagit: