Kirjoittaja Aihe: 2015-04-05 Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnasta luopuminen (yhdistetty)  (Luettu 34321 kertaa)

kivimies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 156
 • Liked: 205
  • Profiili
^ ^Jotenkin tuo kuvio pitää nostaa isommin esille ja isolla rähinällä. Mikäli menee läpi niin Suomen rajasta tulee reikäjuustoa (niiltä osin kuin ei ole jo). Käytännössä maahantulon edellytyksistä päättää yksilö (esm. Pizzeria yrittäjä..) ei Suomen valtio. Samalla palkkakilppailu ensin ajaa suomalaiset pois matalamman lisä-arvon aloilta ja pikkuhiljaa vähän korkeammankin tuottavuuden aloilta (kyllä niitä it-intialaisia Intiassa riittää..).

Kyseinen lakihanke on äärettömän vaarallinen ja haitallinen. Se pitää siis joka tapauksessa estää. Tässä on selvästi PS:lle paikka ottaa opposition ilmatila haltuun, nuijia maanrakoon niin vasemmisto kuin hallituskin. Haluan nähdä kun Antti Rinne kiemurtelee että ottaako rasistileiman vai puolustaako duunareita ja rajoja, vasemmistoliittoa vastaan. Lakihankkeen vastustamisesta tulee tehdä iso puheenaihe. Pistäkää vaikka tuumaustunti pystyyn aiheesta. Selkeää puhetta, syyllisten ja syntien nimeämistä!

Rinne vastusti tarveharkinnan poistoa vaalikeskustelussa 2015 ja Vihreiden puoluelehti kutsui häntä populistiksi ja maahanmuuttokriittisten äänien kalastelijaksi.
Lainaus käyttäjältä: Vihreä Lanka 17.4.2015
Kyllä, näin Antti Rinne sanoi maahanmuuttajista

Kolme päivää ennen eduskuntavaaleja sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne lähti kalastelemaan maahanmuuttokriittisiä ääniä.

Rinne ilmaisi huolensa työperäisestä maahanmuutosta eilen Ylen viimeisessä puheenjohtajatentissä.

"Jos katsoo tässä Helsingin ympäristössä esimerkiksi sitä, on EU:n sisältä jo työmiehiä, jotka korvaa rakennuksilla tai ravintoloissa työpaikkoja, niin kyllä se on totta tällä hetkellä", Rinne sanoi.


Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kuunteli hyväksyvänä vieressä, heittipä vielä väliin sanan "rakennuksilla" juuri ennen kuin Rinne ehti sanoa sen.

Toimittaja yritti jo keskeyttää Rinteen, mutta hän taisteli saattaakseen ajatuksensa loppuun.

"Mä oon miettiny sitä, pitäisikö meidän laittaa kielitaitovaatimus tänne Suomeen jollakin tavalla, jolla sitten varmistettaisiin, että se työturvallisuus työpaikoilla hoidetaan. Ja tätä kautta varmistetaan myöskin se, että suomalaisilla on, tai Suomessa tehtävässä työssä noudatetaan oikeita työehtoja. Meillä on tässä ongelmia tällä hetkellä aika paljon."


Vihreiden Ville Niinistö huomautti, että monessa yrityksessä työkieli on englanti.

Myös kehitysministeri Sirpa Paatero (sdp) oli Rinteen linjalla eilen Twitterissä:

"Uusia työpaikkoja tarvitaan jotta työttömät saadaan työhön, nyt ei tarvetta ulkomaiselle työvoimalle", hän kirjoitti.

Katsojasta tuntui, kuin olisi matkustanut neljä vuotta ajassa taaksepäin. Silloin vaalikeskustelua hallitsi perussuomalaiset. Vihreät perusti kampanjansa perussuomalaisten vastustukseen ja myös esimerkiksi kokoomus teki selvää linjaeroa Soinin porukkaan. Sdp sen sijaan yritti pysäyttää karkaavia äänestäjiään myötäilemällä perussuomalaisia.

[...]ÄÄNESTYSTULOS On muuten todella harvinainen jakauma tuossa :o

Onko Kokoomus Virheiden ja Kommareiden linjoilla vai vastoinpäin?
Tämä koko sotku alkoi Kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksesta elokuussa, missä päätettiin edistää tarveharkinnan poistamista.
Vihreitä ja tiettyjä Vasemmiston/SDP:n edustajia kiinnostaa lähinnä se, että kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat ja muut laittomasti maassa olevat saavat jäädä Suomeen.

Onhan toi juu. Ilmeisesti sitten romanialaiset ja bulgarialaiset eivät ole riittävän kilpailukykyisiä kokkareille, eivätkä riittävän suklaasimmuisia anastukkia annakontuloille.

Hupaisaa, että kokkareet ja vihervasemmistolaiset ovat tässä löytäneet toisensa. Kokkarit tahtoo palkat tonne viissataa per kuukausi tasolle ja vihervasemmistolaiset lisää hyysättäviä ja huolta pidettäviä.

Ja paperillahan homma saadaan näyttämään hyvältä. Törpöz turkista tulee tulee duunaamaan ja TES palkkaa vaikka pari tonnia kuussa. Vaan kun Törpöz asuu Oy Kokkareen Kusetus Ab:n merikontti tyyppisessä luksusasunnossa jonka vuokra tommonen 1800/kk...
Opteam hankki Filippiineiltä HOK-Elannon ravintoloihin tuoduille kokeilleen kimppa-asunnot. Olisi kiinnostavaa tietää asunnoista perityn vuokran taso.  :)


Perkuleen hyvä pointti ihan ilman krimi aspektiakin. En tiedä millainen elintaso veli venäläisellä on nykyään, mutta äkistään voisi kuvitella, että meikäläinen sosiaaliturva ja terveydenhuolto kiinnostaisi.

Itselläni unohdus johtuu siitä, että vuosiin ei turakeista ole ollut harmia. Polakit ja litulatut ovat syrjäyttäneet heidät näissä hommissa.

Mutta kyllähän tuo tarveharkinnan poisto tuuppaisi markkinoille hyvin kilpailukykyistä igoria heti sen verran, että kyllä kokkaretta naurattaisi.
Lisäksi Venäjällä on runsaasti Uzbekistanista ja muualta Keski-Aasiasta tulleita siirtotyöläisiä, jotka voivat tulla Suomeen.

« Viimeksi muokattu: 09.11.2017, 22:14:12 kirjoittanut kivimies »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 580
 • Liked: 29579
 • Ilon ja toivon admin
  • Profiili
Sipilä ajelee näköjään kaksilla rattailla tässä saatavuusharkinta-asiassa:

https://twitter.com/keskusta/status/934372064739364864


https://twitter.com/VilleTavio/status/934373118705127425

Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Kuntalaisaloite Helsingin suurmoskeijahankkeeseen liittyvästä kansanäänestyksestä: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4643