Kirjoittaja Aihe: 2015-04-05 Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnasta luopuminen (yhdistetty)  (Luettu 79800 kertaa)

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 610
 • Liked: 18240

Lainaus
Hän sanoo, että kansantaloudellisesti keskeistä on työperäisen maahanmuuton helpottaminen, sillä jos maahanmuuttaja ei saa työtä, lisää se vain jo ennestään vähenevän työvoiman taakkaa rahoittaa julkisia menoja.

WTF?


Maahanmuuttoa pitäisi helpottaa ja matun pitäisi saada töitä? Maahantulo on äärimmäisen helppoa, jos matulla ON töitä, eikä ole oikein viisasta kokeilla maahantulon helpottamista ja jäädä katseella seuraamaan, käykö matulla lykky työmarkkinoilla.
Kyllä luulisi, että tavallisella kunnon ihmisellä on ihmisoikeudet.

Kari Suomalainen

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 320
 • Liked: 3016
Päivän Pohjalaisessa juttua energiaosaaja tohtorista joka on myös lähettänyt 50 hakemusta, mutta töitä ei ole löytynyt.

Juttu maksumuurin takana, mutta tässä kansikuva
https://www.pohjalainen.fi/digilehti

Kumma juttu kun Pohjalaisen toisen jutun mukaan insinööripula on niin kova että yritykset joutuu laskemaan rimaa rekrytoinnissa:
https://www.pohjalainen.fi/tilaajalle/maakunta/tilaajalle-7.3187110?aId=1.2805657

Lainaus
Insinööripula pakottaa riman madaltamiseen – Nälkäiset nuoret insinöörit eivät sitoudu yrityksiin loppuelämäkseen, työelämään kelpaavat nyt myös kokemattomat

Vaasan energia- ja teknologiateollisuus tarvitsee kipeästi tekijöitä. Insinööreistä on polttava pula.

Ilmeisesti rimaa ei ole vielä laskettu niin alas että tohtoreita tai ulkomaalaisia palkattaisiin.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 866
 • Liked: 4066
Hallituksen esityksessä tarveharkinta poistetaan yli vuoden Suomessa työskennelleiden jatkoluvista. Perusteena "ammatillisen liikkuvuuden helpottaminen" ja "työvoiman tarjonnan lisääminen".
Mykkänen lupaa, että työehtojen valvontaa tehostetaan, mutta itse en usko sen poistavan edes murto-osaa ulkomaisen työvoiman käyttöön liittyvistä väärinkäytöksistä.

Lainaus
Saatavuusharkinta poistuisi työntekijän jatkoluvista

Työvoiman saatavuusharkintaa ei enää sovellettaisi henkilöön, joka on työskennellyt Suomessa vuoden työntekijän oleskeluluvalla. Työntekijä voisi myös vaihtaa alaa ilman saatavuusharkinnan soveltamista, jos hän täyttää muutoin alan pätevyysvaatimukset. Muutos perustuu hallituksen budjettiriihessä tekemään linjaukseen.

- On kohtuutonta, että Suomessa jo laillisesti työskentelevä törmää saatavuusharkintaan ja voi joutua poistumaan maasta, kun hän vaihtaa alaa tai tehtävää. Tämä ei ole osaajien ja tekijöiden houkuttelua. Uskon, että jatkolupien keventäminen kannustaa työstä kiinnostuneita hakeutumaan Suomeen. Samalla ulkomaisen työvoiman työehtojen valvontaa tehostetaan, toteaa ministeri Mykkänen.

Lakimuutosten on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian lakimuutosten hyväksymisen jälkeen.

https://intermin.fi/artikkeli/-/asset_publisher/turvapaikanhakijoiden-uusintahakemusten-kasittelyyn-esitetaan-muutoksia

Lainaus
Miksi saatavuusharkinnasta luovutaan haettaessa työntekijän oleskeluluvan jatkolupaa?

Esityksessä ehdotetaan, että työntekijän oleskeluluvan jatkolupaa hakevalla olisi ilman saatavuusharkintaa mahdollisuus hakeutua myös sellaisen työnantajan palvelukseen, joka toimii muulla kuin edellisessä työntekijän oleskeluluvassa mainitulla alalla. Edellytyksenä kuitenkin olisi, että ulkomaalainen on työskennellyt työntekijän oleskeluluvan nojalla vähintään yhden vuoden.

Saatavuusharkinnasta luopumisella haettaessa työntekijän oleskeluluvan jatkolupaa tavoitellaan työvoiman ammatillisen liikkuvuuden helpottamista. Ehdotus lisäisi työvoiman tarjontaa varsinkin siivousalalla, teollisuudessa, rakennus- ja metallialalla sekä puutarha- ja maatalousalalla jonkin verran. Edellä mainitut alat ovat aloja, joilla työvoiman saatavuus on vähentynyt ja kohtaanto-ongelmat yleisiä.

https://intermin.fi/maahanmuutto/turvapaikanhakijat-ja-pakolaiset/ukk-uusintahakemuksista

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 866
 • Liked: 4066
Kauppakamarilla oli ilmeisesti "pääministeritentti", jonne oli kutsuttu kolmen suurimman puolueen puheenjohtajien lisäksi jostain ihmeen syystä Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto.

Tentissä puhuttiin sosiaaliturvan ja muiden aiheiden lisäksi myös työvoiman tarveharkinnasta.

Sipilä, Orpo ja Haavisto toistivat aiemmat kantansa, joiden mukaan tarveharkinnasta on luovuttava. Rinne ei kannnata tätä, vaan puhuu jostain "byrokratian purkamisesta".
HS:n otsikon mukaan Rinne olisi ollut "omilla linjoillaan" maahanmuutossa. Myös Perussuomalaiset vastustavat tarveharkinnan poistoa, mutta heidän kantaansa ei päästy kuulemaan tentissä.  :roll:


Lainaus
Sipilä sekoili perus­tulon käsitteen kanssa, Rinne omilla linjoilla työ­peräisestä maahan­muutosta – näin pääministeri­ehdokkaat kohtasivat Keskus­kauppa­kamarin tentissä

Neljän suurimman puolueen puheenjohtajat kohtasivat tiistaina Keskuskauppakamarin järjestämässä keskustelussa, joka oli nimetty pääministeritentiksi.

Näinhän se on: joku heistä eli Antti Rinne (sd), Petteri Orpo (kok), Juha Sipilä (kesk) tai Pekka Haavisto (vihr) voi olla seuraava pääministeri. Käytäntönä on ollut, että eduskuntavaaleissa suurimmaksi puolueeksi nousseen puheenjohtaja alkaa tunnustella hallitusta ja nousee sitä myötä pääministeriksi.

Haavisto tosin on puolueensa puheenjohtaja väliaikaisesti ja voi vaihtua vihreiden kesäkuussa 2019 järjestettävässä puoluekokouksessa.

On joka tapauksessa vihreille merkittävää, että puolue on kelpuutettu mukaan ”pääministeritenttiin”. Se lisää kertalaakista puolueen uskottavuutta. Aiemmissa vaaleissa samanlaiseen asemaan kolmen suurimman puolueen rinnalle nousivat perussuomalaiset Timo Soinin johdolla
.

[...]

Tentissä kävi heti alkuun ilmi, että gallupjohtaja Antti Rinne on eri linjoilla työperusteisesta maahanmuutosta kuin muut puheenjohtajat. Muut olisivat valmiita poistamaan työlupien tarveharkinnan, Rinne sen sijaan ei. Hän purkaisi asiaan liittyvää byrokratiaa, mutta ei tätä niin sanottua saatavuusharkintaa.

HS (11.12.2018)

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 866
 • Liked: 4066
Tarveharkinnan poistamista ja työlupien käsittelyä "leima paperiin"- mallilla ajavat (mm. sisäministeri Mykkänen) haluavat lisää tämänlaista meininkiä Suomeen.
Ravintolan omistaja tuomittiin ihmiskaupasta, kun toi kolme maanmiestään Suomeen ja laittoi heidät tekemään 10 tunnin työpäiviä viikon ympäri ilman lomia 500 euron kuukausipalkalla 2014-2016.
Lisäksi kahden työntekijän  piti maksaa "kynnysrahaa" 3600 ja 7200 euroa ennen työn aloittamista. Viranomaisille kerrottiin, että työaika on normaali ja että palkka on 1780 euroa kuussa.


Lainaus
Kuopiolaisten suosikkiravintola syyllistyi ihmiskauppaan - työntekijöille yli 200 000 euron korvaukset, ravintoloitsija tunnusti ja vältti täpärästi vankilan

Pohjois-Savon käräjäoikeus antoi tuomionsa perjantaina.

Ravintolayritys syyllistyi kolmeen ihmiskauppaan ja kolmeen kiskonnan tapaiseen työsyrjintään, jotka rikokset tapahtuivat vuosina 2014-2016.

Yrityksen 34-vuotias toimitusjohtaja, joka on myös osakeyhtiön hallituksen jäsen, tuomittiin kolmesta ihmiskaupasta, kahdesta kirjanpitorikoksesta ja kolmesta törkeästä veropetoksesta.

Rangaistus näistä teoista on vuosi ja kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta

[...]

Uhrit ovat kotoisin ravintoloitsijan entisestä kotimaasta. Tämä oli värvännyt heidät sieltä ja kutsunut Suomeen ravintolaansa töihin. Kaksi kolmesta miehestä joutui maksamaan kynnysrahan työn saadakseen. Kynnysrahat olivat olleet euroissa noin 7600 ja 3800.

Kuopiossa miehet tekivät 67–77 tunnin työviikkoja läpi vuoden. Viikonloppuja tai lomia ei ollut.

Palkka oli noin 500 euroa kuussa. Se oli asuntoa ja muita välttämättömiä menoja varten
. Palkka maksettiin joko käteisenä tai Danske Bankin tilille.

Firma solmi työntekijöidensä kanssa kirjalliset työsopimukset, joiden mukaan kuukausipalkka olisi noin 1780 euroa kuussa.
Tämä palkka maksettiin työntekijöiden nimissä olleille tileille Nordeaan.

[...]

Nämä tilit olivat kuitenkin vain lumetta ja järjestely Suomen viranomaisten hämäämiseksi. Todellisuudessa noiden tilien käyttöoikeus oli ravintoloitsijalla ja hänen sukulaisillaan, ei työntekijöillä

Samassa vyyhdissä tuomittiin myös kaksi 31-vuotiasta naista sekä 32-vuotias mies lievemmistä rikoksista.

Käräjäoikeuden uunituore tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Valitusosoite asiassa on Itä-Suomen hovioikeus.

Ravintolayrityksellä on suosittu ravintola Kuopion keskustassa. Tarjottu ruoka on ilmeisen hyvää ja tunnelma aito. Yrityksen nettiarviot pyörivät viiden tuntumassa lounaspaikkojen ja etnisten ravintoloiden sarjassa.

Iltelehti (15.12.2018)

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 959
 • Liked: 32202
 • Internetin kaatopaikkatyöntekijä
Lainaus
Ravintolayrityksellä on suosittu ravintola Kuopion keskustassa. Tarjottu ruoka on ilmeisen hyvää ja tunnelma aito. Yrityksen nettiarviot pyörivät viiden tuntumassa lounaspaikkojen ja etnisten ravintoloiden sarjassa.

Maturavintolan erinomaisuutta piti tietenkin mainostaa, ettei pieni ihmiskauppakeppostelu vaikuttaisi epäsuotuisasti liikevaihtoon.

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 578
 • Liked: 7614
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Tässäpä löyhästi asiaan liittyvää. Ihan kiintoisa.

https://areena.yle.fi/1-4247205#autoplay=true

Näihin, eikä varsinkaan näihin halpaukkoihin tule meidänkään valtiovalta puuttumaan. Koska kilpailukyky, vapaaliikkuvuus jne.

Tämä tuli taas mieleeni kun Viron poek kirosi kuinka itä polkee hintoja. Ei auttanut kuin hymyillä naama tirrillään ja tuumata notta "ähäkutti".

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 987
 • Liked: 46165
 • Kui on must, näita ust!
Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan mielestä Suomi tarvitsee enemmän työperäistä maahanmuuttoa, minkä vuoksi työ- ja oleskelulupaprosesseja on yksinkertaistettava ja työvoiman tarveharkinnasta on luovuttava.

Etlahan on mm. Elinkeinoelämän keskusliiton rahoittama, joten sama tuttu laulu soi.

https://www.verkkouutiset.fi/etla-lisaisi-tyoperaista-maahanmuuttoa-ja-paikallista-sopimista/ (8.1.2019)

Lainaus
Etla lisäisi työperäistä maahanmuuttoa ja paikallista sopimista

Yleissitovuuden kaventamista kilpailijamaiden tasolle ei ole Vesa Vihriälän mielestä syytä pitää tabuna.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos arvioi, että Suomen talous voi tulevalla hallituskaudella yltää noin kahden prosentin vuotuiseen kasvuvauhtiin. Siihen pääsemiseksi kuitenkin tarvitaan työllisyysasteen nousu noin 75 prosentin tasolle vuoteen 2023 mennessä.

Etla julkaisi tiistaina muistion, jossa tarkastellaan tulevan hallituskauden talouspolitiikan tavoitteita ja esitetään suosituksia politiikkalinjauksiksi.

Talouspolitiikan yleistavoitteeksi on Etlan mielestä asetettava kahden prosentin keskimääräinen talouskasvu ja työllisyysasteen nostaminen 75 prosenttiin vuoteen 2023 mennessä. Suomen työllisyysaste on yhä 3-4 prosenttiyksikköä alemmalla tasolla kuin verrokkimaissa Pohjois-Euroopassa, ja julkisessa taloudessa on aiemmin arvioitua suurempi kestävyysvaje.

Työllisyysasteen nostamiseksi tarvitaan työvoiman tarjonnan lisäämistä. Työikäisen väestön kannustimia osallistua työmarkkinoille pitäisi vahvistaa. Työllisyysastetta nostavia politiikkatoimia pitää jatkaa, ja tuottavuuden kasvua täytyy tukea. Uusina toimina Etla ehdottaa esimerkiksi vuorotteluvapaan ja työttömyysturvan lisäpäivien poistamista.

Lisäksi Suomi tarvitsee Etlan mukaan enemmän työperäistä maahanmuuttoa, myös ETA-alueen ulkopuolelta. Tästä syystä työ- ja oleskelulupaprosesseja on yksinkertaistettava ja työvoiman tarveharkinnasta on luovuttava. Suomessa tutkintonsa suorittaville ulkomaalaisille olisi myös turvattava automaattinen oleskelu- ja työlupa määräajaksi valmistumisen jälkeen.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 865
 • Liked: 4531
^Tulevissa vaaleissa juuri tuo on kokoomuslaisten kantava teema, vaikka ehkä sitä ei nyt sanota noin selkeästi ääneen, jotta ääniä saataisiin myös toisin ajattelevilta.


Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 932
 • Liked: 18239
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
Hallituksen 696 e/kk -lakimuutos voimaan: Ulkomailta Suomeen muuttavien Kela-tukia helpotetaan – Suomesta ulkomaille muuttavien turvaa leikataan

Hallituksen viime syksynä valmistelema lakimuutos Suomeen saapuvien työntekijöiden Kela-tuista astuu voimaan huhtikuun alussa.

Kela kertoi keskiviikkona, että jatkossa työntekijöiltä ei enää vaadita neljän kuukauden työsuhdetta Kela-tukien saamiseksi. Myöskin työsuhteessa tehdyt viikkotuntimäärät pudotetaan laista pois.

Kela-tukien ainoa edellytyksenä on, että työntekijän palkka on vähintään 696,60 euroa kuukaudessa.

Työntekijän asema paranee myös työsuhteen päättyessä. Jatkossa työttömäksi jäänyt työntekijä saa oikeuden Kela-tukiin, jos työsuhde on jatkunut 6 kuukautta.

Palkkatiedot Kela saa tulorekisteristä, jonne työnantaja ilmoittaa palkat kuukausittain.

Lakimuutoksen valmistelusta kertoi viime elokuussa Uutissuomalainen USU.

Aikarajan poistoa hallitus on perustellut halulla parantaa työntekijöiden yhdenvertaisuutta ja lisätä Suomen houkuttelevuutta työperäisen maahanmuuton kohteena.

Oppositiosta lakiesitystä on arvosteltu, sillä sen pelätään lisäävän halpatyövoiman tuloa Suomeen.

Lakimuutos vaikuttaa myös Suomeen tulevien opiskelijoiden asemaan.

Kelan mukaan opiskelija voi jatkossa saada oikeuden asumisperusteisiin etuuksiin ja saada esimerkiksi sairausvakuutuksen etuuksia. Edellytyksenä on, että muutto Suomeen katsotaan vakinaiseksi............................

Myös oleskeluluvan saaneet ovat lain mukaan heti oikeutettuja sosiaaliturvaan. Sillä ei ole merkitystä tuleeko muuttaja EU:sta vaiko EU:n ulkopuolelta. ...................

Samaan aikaan lakimuutos heikentää Suomesta ulkomaille töihin menevien oikeuksia.

Ulkomaille muuttaneilla on jatkossa oikeus Kelan etuuksiin vain, jos oleskelun suunniteltu kesto on alle 6 kuukautta. Tähän asti raja on ollut yksi vuosi...................


https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/736905-hallituksen-696-ekk-lakimuutos-voimaan-ulkomailta-suomeen-muuttavien-kela-tukia

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 959
 • Liked: 32202
 • Internetin kaatopaikkatyöntekijä
Mitään työvoimapulaa ei ole; siivojia punkee töihin ovista ja ikkunoista, kun tarjoaa asiallisen palkan ja työolot.

Lainaus
Työhakemuksia tulvii
Pääosin kotisiivouksia Pirkanmaalla, pääkaupunkiseudulla ja Turussa tarjoava yritys on siivousyritykseksi poikkeus. Alalla, joka tunnetaan työntekijäpulasta, Tynin yritykseen haetaan sankoin joukoin.

Motivoituneista työntekijöistä ei ole ollut pulaa.

Ilta-Sanomien tavoittama Saana Tyni uskoo, että menestyksen takana ovat arvot, jotka ovat johdattaneet yritystä heti alusta saakka.

– Meillä on ollut yrityksen alusta saakka vahva tahtotila siihen, että olemme hyvä työpaikka. Sen lisäksi, että noudatamme lakia ja pykäliä, myös leikittelemme ja teemme olomme mukavaksi.

Koti puhtaaksi on siis niin sanottu rento työpaikka, jossa työntekijöiden toiveita kuunnellaan herkällä korvalla. Kokouksissa pohditaan joka kuukausi, miten työpaikasta voisi tehdä vielä entistäkin paremman.

Tyni kertoo esimerkin.

– Monessa siivousalan yrityksessä tehdään töitä yksin, mutta meillä työntekijöiden toive oli tehdä työtä pareittain. Vaikka se ei ole liiketoiminnallisesti järkevää, päätimme tehdä näin. Lisäksi työskentelemme vain arkiaikoina, emme iltaisin tai viikonloppuisin.

https://www.is.fi/asuminen/art-2000005997840.html

Lainaus
Vuoden parhaassa työpaikassa työntekijät saavat keskimäärin 11–12 euron tuntipalkkaa, mutta tavoite on nostaa tuntipalkka 15 euroon jollakin mallilla.

Lisäksi jokaisella yrityksen 65 työntekijällä on mahdollisuus ostaa yrityksen osakkeita. Osakkaaksi pääsee sadalla eurolla. Tämän lisäksi yritys lupaa ostaa osakkeet pois, jos työntekijä lähtee muualle.


kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 866
 • Liked: 4066
Attendo on taas otsikoissa, tällä kertaa entinen filippiiniläistyöntekijä väittää, että runsaista ylitöistä ei maksettu ja sairauslomia ei annettu. Matkat paikkakunnalta toiselle jäivät myös maksamatta.

Lisäksi työntekijä väittää, että häntä käskettiin valehtelemaan, jotta tarveharkintaa voitaisiin kiertää.

Aiemmin Attendo kiersi tarveharkintaa viemällä työntekijöitä Uudenmaan ulkopuolelle (tarveharkinta poistettu siivoojilta Uudenmaan Ely-keskuksen toimesta) ja useat työntekijät menettivät oleskelulupansa sen seurauksena.

Tätä meininkiä Mykkänen (ja nyt myös rivijäsen) haluavat lisää.

Lainaus
Kovia väitteitä: Yksi filippiiniläinen korvasi kahden suomalaisen työt, ylitöistä ei maksettu, sairauslomaa ei saanut - Attendon hoivakotien siivous uuvutti naisen

Suomessa asuva filippiiniläisnainen kertoo karuista kokemuksista Attendon hoivakodeissa, joissa työskenteli reilun vuoden ajan, kunnes lopetti alkuvuodesta 2018. Hän uskaltaa puhua asioista nyt, kun hänen tilanteensa on parempi.
[...]

Nainen kävi yrityksen järjestämät kielikurssit kotimaassaan. Töihin päästäkseen hän joutui ottamaan ison lainan, jotta pääsi Finnairilla Suomeen. Nainen joutui syömään pitkän aikaa leipää, riisiä ja kananmunia velkaa maksaakseen.

Hän päätyi siivoamaan Attendon hoivakoteja. Työ oli raskasta hänelle ja muillekin filippiiniläisille, vaikka nämä ovat tottuneet kovaan työntekoon.

–Aikaisemmin hoivakotia siivosi kaksi suomalaista ja kaksi siellä olisi tarvittukin. Täytyi alkaa tehdä ylityötä ja työnantaja oli haluton maksamaan ylityöstä, koska heidän sanojensa mukaan se oli liian kallista. Asioista sopiminen haluttiin tehdä aina kasvotusten tai puhelimitse, ei koskaan kirjallisesti.

[...]

Nainen työskenteli keskisuuressa suomalaisessa kaupungissa eri hoivakodeissa. Työnantaja oli nimellisesti Silkkitie, työpaikat Attendon hoivakoteja.

Hänet osoitettiin töihin pienemmälle paikkakunnalle noin 50 kilometrin päähän.

–Sanottiin, että ota kuvat bussikuiteista ja me maksamme ne urakan päätyttyä. Käytännössä siitä tuli neljän kuukauden aikana yli 700 euron lasku.

Iltalehti on nähnyt kuitit.

Kului viikkoja, eikä työnantajasta kuulunut mitään, vaikka viestit oli luettu.

–Otin uudelleen yhteyttä myöhemmin. Silloin sanottiin tylysti, että ei ole luvattu maksaa. Olin surullinen ja pettynyt, koska maksoin samalla perheelleni lainaa ja kuluni Suomessa tietenkin.


Ei korvauksia ylitöistä

Kesän aikana työnantaja sanoi, että jos on tarvetta esimerkiksi sairauspoissaoloille, on hankala saada sijaista.

Työnantaja oli naisen mukaan haluton antamaan sairauspoissaoloa.

–Jos oli naisten vaivojen vuoksi poissa päivän, se piti seuraavana päivänä korvata, eikä tällaisesta maksettu ylityökorvausta.

Naisen mukaan häntä ja muita filippiiniläisiä käytettiin hyväksi, koska Suomen lait ja käytännöt eivät olleet tuttuja.

Attendolta kerrottiin Iltalehdelle vuosi sitten ja nyt uudelleen, että se ja alihankkijayhtiö Silkkitie käyttävät filippiiniläistä työvoimaa, koska suomalaista ei ole kaikkialle saatavilla.

Yhtiön ja Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston välille kehkeytyi oikeusriita, sillä Attendo oli osoittanut työntekijöiden työntekopaikaksi Uudenmaan, vaikka todellisuudessa heitä on viety eri puolille Suomea. Yrityksen mukaan tämä on johtunut siitä, että työvoiman tarvetta ei ole voinut etukäteen tietää.

Myös kyseinen nainen joutui ongelmiin Migrin kanssa.

–Työnantaja pyysi valehtelemaan, että on poikaystävä tällä toisella paikkakunnalla, jossa työtä piti tehdä. En mitenkään voinut valehdella viranomaisille. Kärsimme oleskelulupaongelmista kovasti. Muun muassa lakimieskulut tulivat kalliiksi.


[...]

Iltalehti (16.2.2019)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 21638
Eipä tuon edellisen perusteella enää ihmettele, miksi EK, Mykkänen ja moni muut haluaa tuota halpatyövoimaa paikkaamaan heidän mukaansa kiljuvaa työvoimapulaa (Suomessa on jotakin 600.000 suomalaista työtöntä ja vajaatyöllistettyä!). Tuollaiset ulkomaiset halpatyöntekijät ovat keinottelijoiden ja muiden huijareiden toiveiden täyttymys. Eivät kykene edes pitämään kiinni omista oikeuksistaan, koska ovat vieraassa ja heille tuntemattomassa maassa.

Myös Soini on hypännyt samaan kelkkaa. Lupailikohan joku jo jotakin uutta hillotolppaa tälle?

Iltasanomat (15.2.2019):

Lainaus
Soini: Filippiiniläisistä hoitajista ratkaisu vanhustenhoidon kriisiin – ”He ovat työteliäitä, hyvää väkeä”

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 30 590
 • Liked: 24018
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen‡
Ongelma kuin ongelma niin ministeritasolta löytyy ongelman korjauspalikka: maahanmuutto. Sitähän on nyt tarjottu ratkaisuksi jopa lastenraiskauksiin niin luonnollisesti myös hoitajien palkkakuoppaan.

Alan menettämään uskoni rauhanomaiseen neuvotteluun. Ranska näyttää mallia.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 234
 • Liked: 6397
 • Nato-haukka
Soini harjoittaa arveluttavaa yleistämistä ja suoranaista rasismia nimeämällä erityisesti yhden etnisen ryhmän hyväksi ja ahkeraksi väeksi.  Onkohan tämä hallituksen yhteinen kanta?  Eivätkö väestöryhmät koostukaan erilaisista yksilöistä?
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 415
 • Liked: 1693
 • Aavikolla roskiksessa
Attendo ja Esperi kilpailee verisesti Suomen huonoimman työnantajan tittelistä. Tittelistä jossa ei ole voittajia.

Viiden pisteen ilmainen vihje noiden puljujen kaikille työntekijöille: etsikää uusia haasteita elämäänne. Kakkakasat ei möyhimälläkään parane.

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 234
 • Liked: 6397
 • Nato-haukka
Attendo ja Esperi kilpailee verisesti Suomen huonoimman työnantajan tittelistä. Tittelistä jossa ei ole voittajia.

Viiden pisteen ilmainen vihje noiden puljujen kaikille työntekijöille: etsikää uusia haasteita elämäänne. Kakkakasat ei möyhimälläkään parane.

No nythän on sentään pitkästä aikaa toivoa ilmassa.  Kusetus ja haamuhoitajien käyttö tuskin onnistuu enää ihan yhtä helposti kuin tähän asti. 
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 206
 • Liked: 4963
Lainaus
–Aikaisemmin hoivakotia siivosi kaksi suomalaista ja kaksi siellä olisi tarvittukin. Täytyi alkaa tehdä ylityötä ja työnantaja oli haluton maksamaan ylityöstä, koska heidän sanojensa mukaan se oli liian kallista. Asioista sopiminen haluttiin tehdä aina kasvotusten tai puhelimitse, ei koskaan kirjallisesti.

Tämä on sitä pitkään hehkutettua paikallista sopimista. Työsopimuksia poljetaan kepulikonstein, eikä työntekijällä ole mitään suojaa, koska mitään ei suostuta kirjaamaan paperille. Samalla velvoitteita osataan kyllä keksiä, sillä "onhan tästä puhuttu" ja sillä sipuli. Jos sopimukseen ei ole kirjattu mainintaa ylityöstä, ylitöitä ei myöskään tule epämääräisten lausekkeiden varjolla tehdä ja parempi olisi, jos työsopimusta ei allekirjoitettaisi lainkaan työntekijän osalta tuossa vaiheessa, vaikka harvalle sellainen on edes harkittavissa oleva vaihtoehto. Palkkakuitin lukeminen on karvasta kalkkia, kun huomaa tulleensa kusetetuksi ja uhranneensa vapaa-aikansa työnantajan ahneudelle.

Sitten itketään, kun yrittäjyyttä ei arvosteta muka riittävästi, kun yrittäjien joukossa on runsaasti toinen toistaan selkärangattomampia limanuljaskoja.

Sanottakoon kuitenkin, ettei ongelma koske ainoastaan yksityissektoria, vaan käveleviä mätäpaiseita on runsaasti myös muualla.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 987
 • Liked: 46165
 • Kui on must, näita ust!
Liittyy ulkomaiseen halpatyövoimaan, joten laitetaanpa tänne.

Suomen Konepäällystöliiton mukaan Suomen Varustamot vaatii sekamiehitysosuuden nostamista kauppamerenkulun ja jäänmurtajien osalta siten, että jatkossa 75 prosenttia alushenkilöstöstä olisi ulkomaalaisia. Tällä hetkellä varustamot voivat sekamiehittää kolmanneksen aluksen kustakin henkilöstöryhmästä. Liiton mukaan uusi vaatimus uhkaa suomalaisten työllisyyttä.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/ee82cb0f-d1e6-470f-8ad4-bbbbe5fe80f9?ref=ampparit:12e0 (22.2.2019)

Lainaus
Kauppamerenkulkua uhkaa uusi lakkovaroitus – Päällystö vastustaa ”suunnitelmia lisätä ulkomaalaista halpatyövoimaa”

”Ulkomaanliikennettä koskevat työehtosopimusneuvottelut ovat jumissa”, kertoo laivojen konepäällystöä edustava Suomen Konepäällystöliitto tiedotteessaan.

”Neuvotteluissa työnantajia edustavan Suomen Varustamoiden kanssa ei ole edetty, koska työnantaja vaatii lisää ulkomaalaista halpatyövoimaa alusten miehitykseen”, liitto kertoo.

Suomen Konepäällystöliitto jätti työnantajille ja valtakunnansovittelijalle koko kauppamerenkulkua ja jäämurtajaliikennettä koskevan lakkovaroituksen tänään 22. helmikuuta 2019.

Lakon on määrä alkaa 9. maaliskuuta.

"Olemme tehneet kaikkemme päästäksemme sopimukseen. Lakkovaroituksen jättäminen oli viimesijainen keino. Puolustamme kotimaisia työpaikkoja, emmekä hyväksy sekamiehityksen lisäämistä”, toteaa tiedotteessa SKL:n toiminnanjohtaja Robert Nyman.

Sekamiehityksellä tarkoitetaan liiton mukaan aluskohtaista sopimusta, jolla järjestöt sopivat ulkomaalaisten, ei-EU työntekijöiden osuudesta aluksella sekä näiden työntekijöiden työehdoista.

”Tällä hetkellä varustamot voivat sopimuksella sekamiehittää kolmanneksen aluksen kustakin henkilöstöryhmästä. Suomen Varustamot vaatii sekamiehitysosuuden nostamista siten, että jatkossa 75 prosenttia alushenkilöstöstä olisi ulkomaalaisia”, liitto kertoo.

"Käytännössä kotimaisen lipun alla kulkevassa aluksessa työskentelisi jatkossa yksi suomalainen konepäällystöä edustava henkilö ja loput olisivat kolmansista maista tulevaa halpatyövoimaa. Suomalaisen työvoiman tulevaisuudella ei näytä olevan mitään merkitystä Suomen Varustamot ry:lle ja sen jäsenille, jotka tavoittelevat pikavoittoja ja haluavat nyt nostaa alusten salkoon merirosvolipun siniristilipun tilalle”, sanoo Nyman.

Liiton mukaan työnantajan vaatimus tarkoittaisi vähintään tuhannen merityöpaikan menettämistä.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 987
 • Liked: 46165
 • Kui on must, näita ust!
Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko puhuu täyttä roskaa siitä, että me tarvitsisimme tuhansia ulkomaalaisia hoitajia kun vanhusväestö kasvaa ja että työvoiman tarveharkinta on poistettava. Palkkaus ja työolot kuntoon, niin alalle koulutetut suomalaiset tulevat kyllä töihin.

Surullista nähdä, että nykykeskustakin kulkee kokoomuksen jalanjäljissä ja haluaa tuoda tänne kaiken maailman Attendoille helposti riistettäviä halpatyöntekijöitä, joita veronmaksajat lopulta elättävät.

Kannattaa muistaa tämä uurnilla: keskusta ei arvosta suomalaisia työntekijöitä, vaan haluaa korvata heidät ulkomaalaisilla. Tätähän tuo käytännössä tarkoittaa selittelyistä huolimatta.

https://www.verkkouutiset.fi/annika-saarikko-jarjeton-tilanne-tyoperainen-maahanmuutto-avattava/ (24.2.2019)

Lainaus
Annika Saarikko: ”Järjetön tilanne” – työperäinen maahanmuutto avattava

Keskustan varapuheenjohtajan mukaan turvapaikkajärjestelmä tukitaan työkykyisillä ihmisillä.

Keskustan varapuheenjohtaja, peruspalveluministeri Annika Saarikko vaatii Suomea ja koko Eurooppaa yhdessä ratkaisemaan työperäisen maahanmuuton esteet. Hänestä voimavaroja kuluu väärään paikkaan, kun työikäiset ihmiset hakevat parempaa tulevaisuutta turvapaikkajärjestelmän kautta.

(...)

Saarikko muistuttaa, että esimerkiksi Suomessa tarvitaan tuhansia uusia hoitajia, kun vanhusväestön osuus kasvaa. Hänen mukaansa yhtälö ei ratkea Suomessa oman väestön voimin, vaan tarvitaan ulkomaista työvoimaa.

Keskusta on Saarikon mukaan valmis poistamaan työvoiman tarveharkinnan, eli järjestelmän, jossa työvoimaviranomaiset arvioivat, onko ulkomaiselle työvoimalle tarvetta sen sijaan, että yritykset voisivat ottaa haluamansa ulkomaisen työntekijän. Hän ymmärtää, että riskit ovat olemassa, mutta pitää niitä selvästi liioiteltuina. Esimerkiksi ay-liike vastustaa tarveharkinnan poistamista.

– On riski, että heidän työehtojaan poljetaan ja sitä kautta rakennetaan kaksia pelisääntöjä, mutta se ei käy. (:roll:) Työperäisen maahanmuuton ilmiö tarkoittaa, että tullaan osaksi suomalaista työelämää, sen pelisäännöillä.

– Ei kai kukaan ole väittänyt, että ennemmin haluaa työllistää tänne ulkomaalaisia kuin omaa väkeä. Hoiva-alalla tällä tarkoitetaan vaikkapa sitä, että kun niin iso joukko eläköityy ja tarve hoivalle kasvaa, niin yhtälö on yhteensovittamaton meidän  omin voimavaroin, Saarikko sanoo.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 877
 • Liked: 61177
Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko puhuu täyttä roskaa siitä, että me tarvitsisimme tuhansia ulkomaalaisia hoitajia kun vanhusväestö kasvaa ja että työvoiman tarveharkinta on poistettava. Palkkaus ja työolot kuntoon, niin alalle koulutetut suomalaiset tulevat kyllä töihin.

Tarveharkintaa nimenomaan ei sovelleta työvoimapula-aloilla nykyäänkään. Poliitikkojen narinat siitä, että tarveharkinta muka estäisi koodareitten tai hoitajien palkkaamisen ovat valheita.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Foundation

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 011
 • Liked: 377
 • Tästä tulee vielä hyvä!
Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko puhuu täyttä roskaa siitä, että me tarvitsisimme tuhansia ulkomaalaisia hoitajia kun vanhusväestö kasvaa ja että työvoiman tarveharkinta on poistettava. Palkkaus ja työolot kuntoon, niin alalle koulutetut suomalaiset tulevat kyllä töihin.

Surullista nähdä, että nykykeskustakin kulkee kokoomuksen jalanjäljissä ja haluaa tuoda tänne kaiken maailman Attendoille helposti riistettäviä halpatyöntekijöitä, joita veronmaksajat lopulta elättävät.

Kannattaa muistaa tämä uurnilla: keskusta ei arvosta suomalaisia työntekijöitä, vaan haluaa korvata heidät ulkomaalaisilla. Tätähän tuo käytännössä tarkoittaa selittelyistä huolimatta.

Halla-ahon Jussi sanoi, että yritykset haluavat halpatyövoimaa veronmaksajien piikkiin. Mutta kumpi maksaa veroja, yritykset vai Jussi.

Mistä se raha saadaan näille hoitajalupauksille, jos maahanmuutto pyörii velkarahalla.

Ja työntekijöiltä ei vieläkään odoteta uusien työpaikkojen luomista?

Lainaus
Pienituloisella mutta työssäkäyvällä ihmisellä ei ole varaa asua kaupungeissa, koska edullisiin asuntoihin majoitetaan julkisella rahalla asuvia maahanmuuttajia. Toisaalta hänellä ei ole varaa kulkea töihin kauempaa, koska liikkuminen maksaa liikaa. Ja sitten valitetaan, että on työvoimapula, Halla-aho ihmetteli.

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-duunarin-elinkustannuksia-laskettava-halpatyovoiman-tuonti-eun-ulkopuolelta-suomalaisten-etu/
"Erityisesti on mainittava kokoomuksen Wille Rydman, jolla on järkeviä näkemyksiä ja joka onnistui toisella yrittämällä." - Jussi Halla-aho 2015

"Koska puheenaihe on jatkuvasti sama, huomaan pitäväni jatkuvasti suunnilleen samaa puheenvuoroa, mutta toistoahan ei koskaan ole liikaa." - Jussi Halla-aho 2015

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 866
 • Liked: 4066
Lainaus
Keskustan varapuheenjohtaja, peruspalveluministeri Annika Saarikko vaatii Suomea ja koko Eurooppaa yhdessä ratkaisemaan työperäisen maahanmuuton esteet. Hänestä voimavaroja kuluu väärään paikkaan, kun työikäiset ihmiset hakevat parempaa tulevaisuutta turvapaikkajärjestelmän kautta.

– Olemme järjettömässä tilanteessa, jossa paremman elämän toivossa uutta tietä etsivät nuoret miehet Afrikasta – tai muista maista kauempaa kuin Euroopasta – etsivät toivoa ja mahdollisuutta turvapaikkajärjestelmän  kautta. Kulutamme voimavaroja torppaamalla heidän pyrkimyksiään, vaikka tiedämme, että töitä täällä kyllä olisi, Saarikko sanoo Verkkouutisten vaalipodcastissa.

Saarikko väittää, että tp-hakijat on pakotettu käyttämään turvapaikkajärjestelmää, koska eivät pääse Suomeen työperäisinä maahanmuuttajina.

Saarikon väite on sitä itseään. Työperäisten muuttajien ja tp-hakijoiden profiilit poikkeavat toisistaan merkittävästi lähtömaiden ja ammattitaidon osalta.
Tarveharkinnan poistaminen ei vaikuttaisi tähän ollenkaan, paitsi että kielteisen päätöksen saaneet tp-hakijat voisivat hakea työlupaa.

Tosin en itse laskisi em. henkilöitä työperäisiksi maahanmuuttajiksi. Työperäisillä muuttajilla on jo työpaikka valmiina ja lupa-asiat kunnossa, ennen kuin he saapuvat Suomeen.
Turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttäjät aiheuttavat isot kustannukset Suomelle notkuessaan vokissa ja etsiessään työpaikkaa. Kenenkään ei pitäisi tulla töihin sitä kautta.

Toisekseen, Suomi ei ole ainoa paikka, minne töitä haluava voi suunnata. Esim. Ruotsissa ei ole tarveharkintaa. Jos Suomeen saapuneet tp-hakijat olisivat olleet työn perässä, olisivat he menneet Ruotsiin työperäisinä muuttajina.
« Viimeksi muokattu: 24.02.2019, 13:54:27 kirjoittanut kivimies »

Foundation

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 011
 • Liked: 377
 • Tästä tulee vielä hyvä!
Tarveharkintaa nimenomaan ei sovelleta työvoimapula-aloilla nykyäänkään. Poliitikkojen narinat siitä, että tarveharkinta muka estäisi koodareitten tai hoitajien palkkaamisen ovat valheita.

Pitäisi varmaan työttömyydenkin olla ihan eri tasolla kuin nykyään, että voitaisiin puhua työvoimapulasta. Oliko se pulasta puhuessa jossain 3-5 prosentissa se taso."Erityisesti on mainittava kokoomuksen Wille Rydman, jolla on järkeviä näkemyksiä ja joka onnistui toisella yrittämällä." - Jussi Halla-aho 2015

"Koska puheenaihe on jatkuvasti sama, huomaan pitäväni jatkuvasti suunnilleen samaa puheenvuoroa, mutta toistoahan ei koskaan ole liikaa." - Jussi Halla-aho 2015

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 730
 • Liked: 8101
 • köyhää suomalaista paskasakkia

Kuten Jussi sanoi Ylen Ykkösaamussa:

"Suomessa ei ole työvoimapulaa. On pula halpatyövoimasta."

Saatavuusharkinnasta luopuminen on vertaimevien lahtarien ja tollojen naivistivihreiden epäpyhä allianssi.

Foundation

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 011
 • Liked: 377
 • Tästä tulee vielä hyvä!

Kuten Jussi sanoi Ylen Ykkösaamussa:

"Suomessa ei ole työvoimapulaa. On pula halpatyövoimasta."

Saatavuusharkinnasta luopuminen on vertaimevien lahtarien ja tollojen naivistivihreiden epäpyhä allianssi.

Jussi oli rahapodissa vieraana ja sanoi olevansa huolissaan naisten jäämisestä kotiin ja haluaisi entisestäänkin kamppailtavan sen edestä, että perhe- ja työura pyrittäisiin yhdistämään. Tai oli mietiskellyt jotain tämän tyylistä. Tai jotain.

https://youtu.be/by3vFVOjOyk?t=3720
Vertailuna feministi Aro: https://youtu.be/CLE9xrGslHI

Juuri päinvastaista on sanonut mm. Jukka Hankamäki. Jussilla näyttää olevan tarve harkita sellaisia asioita, jotka vievät Suomen kehitysmaauralle.

Lainaus
Johtopäätös

Sukupuolten segregaatio suomalaisilla työmarkkinoilla johtuu siitä, että tytöt ja pojat pääsevät valitsemaan ammattinsa vapaasti!

Köyhemmissä ja vähemmän kehittyneissä maissa naiset joutuvat valitsemaan ammatin, jossa on riittävät työllistymisen mahdollisuudet ja kilpailukykyinen palkka. Lopputuloksena on vähäisempi segregaatio naisten ja miesten ammattien välillä.

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/174955-tyolaman-segregaatio-on-seuraus-mahdollisuudesta-valita

"Erityisesti on mainittava kokoomuksen Wille Rydman, jolla on järkeviä näkemyksiä ja joka onnistui toisella yrittämällä." - Jussi Halla-aho 2015

"Koska puheenaihe on jatkuvasti sama, huomaan pitäväni jatkuvasti suunnilleen samaa puheenvuoroa, mutta toistoahan ei koskaan ole liikaa." - Jussi Halla-aho 2015

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 877
 • Liked: 61177
Vihreiden ex-puoluesihteeri, jonka persuviha osaltaan siivitti PS:n ensimmäiseen jytkyyn:

Lainaus
Panu Laturi: Eläkepommista selvitään, entä hoivapommista

Olemme tienneet jo pitkään, että Suomea kohtaa nopeasti paheneva huoltosuhteen heikkeneminen.

Huoltosuhteen heikkenemistä voimistaa odotuksia voimakkaampi syntyvyyden lasku. Samalla on selvinnyt, että varsinkin vanhustenhoidossa, etenkin tehostetussa palveluasumisessa, on merkittäviä ongelmia.
...
Olemme pitkään pelänneet edessä olevaa eläkepommia, emmekä ole kiinnittäneet tarpeeksi huomiota huomattavasti merkittävämpään hoivapommiin. Eläkepommiin olemme varautuneet muun muassa rahastoimisella, mutta hoivapommiin emme. Varsinkin kun verovaroin rahoitetun hoivan ”rahastoiminen” on epäonnistunut korkean julkisen velkatasomme ja huoltosuhteen heikon tilanteen osalta.

On selvää, että meidän on samalla löydettävä nopeita ratkaisuja huoltosuhteen korjaamiseksi ja samalla oltava avoimia rahoituksen uusille ratkaisuille.

Mitä siis pitäisi tehdä?
...
-  Huoltosuhteen korjaamiseksi Suomen on aloitettava noudattaa erittäin avointa työperäistä maahanmuuttoa poistamalla kaikki työperäinen tarveharkinta sekä aloitettava Kanadan kaltainen aktiivinen maahanmuuttopolitiikka, jolla houkutellaan laajasti osaavaa työvoimaa ulkomailta. Samalla olisi vakavasti harkittava englannin nostamista Suomen neljänneksi viralliseksi kieleksi.
...
Ilman uusia ratkaisuja emme selviä hoivapommista. Ratkaisujen on oltava rohkeita ja selvää on, että kaikki eivät voi olla voittajia, vaikka vaalien alla aina siltä vaikuttaakin.
Verkkouutiset 24.2.2019

Enemmän halpatyövoimaa aloille, joilla ei edes ole työvoimapulaa. Sellainen ei korjaa taloudellista huoltosuhdetta vaan lisää haittamaahanmuuttoa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 866
 • Liked: 4066
Attendo on taas otsikoissa, tällä kertaa entinen filippiiniläistyöntekijä väittää, että runsaista ylitöistä ei maksettu ja sairauslomia ei annettu. Matkat paikkakunnalta toiselle jäivät myös maksamatta.

Lisäksi työntekijä väittää, että häntä käskettiin valehtelemaan, jotta tarveharkintaa voitaisiin kiertää.

Aiemmin Attendo kiersi tarveharkintaa viemällä työntekijöitä Uudenmaan ulkopuolelle (tarveharkinta poistettu siivoojilta Uudenmaan Ely-keskuksen toimesta) ja useat työntekijät menettivät oleskelulupansa sen seurauksena.

Tätä meininkiä Mykkänen (ja nyt myös rivijäsen) haluavat lisää.

Attendo on jälleen otsikoissa. Yhtiö antoi suomalaisille hoitajille potkut ja korvasi heidät vuokratuilla työntekijöillä, jotka pääsivät Suomeen siksi, että Uudenmaan Ely-keskus teki poikkeuksen tarveharkintaan työvoimapulaan vedoten.

Oikeasti kyse ei ole työvoimapulasta, vaan palkkojen polkemisesta.

Attendo väittää maksavansa filippiiniläisille työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Näin on ehkä paperilla, mutta käytännössä tilanne on toinen.

Lainaus
Attendo potki suomalaisia työntekijöitä pihalle - tilalle tuli filippiiniläisiä

Hoivayhtiö Attendo on kahden yrityksessä työskennelleen suomalaisen mukaan korvannut suomalaista työvoimaa filippiiniläisillä.

Näin yhtiö toimi lähteiden mukaan ainakin Pirkanmaalla, jossa se kävi suomalaisten hoiva-avustajien suhteen yt-neuvotteluja vuosien 2015–2016 taitteessa. Iltalehden saamien tietojen perusteella ainakin kolme suomalaista irtisanottiin hoiva-avustajan töistä. Tilalle tuli filippiiniläisiä tekemään samoja töitä Silkkitie Oy:n palveluksessa.


Mitään laitonta tilanteessa ei tapahtunut, sillä yhteistoimintaneuvottelut käytiin pelisääntöjen mukaan ja toiminta ulkoistettiin.

[...]

Iltalehti (5.3.2019)
« Viimeksi muokattu: 05.03.2019, 17:00:30 kirjoittanut kivimies »

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 866
 • Liked: 4066
Laitan tämän tänne, kun tämä liittyy saatavuusharkintaan. Uudellamaalla kokit on vapautettu saatavuusharkinnasta.

Hesari julkaisi jutun, jossa käsitellään nepalilaisten ravintoloiden työoloja. Se on maksumuurin takana, mutta otsikko kertoo paljon.

Joissakin em. ravintoloissa  työntekijät laitetaan tekemään 80 tunnin työviikkoja. Suomalaiset työntekijät eivät suostuisi tähän.

Saatavuusharkinnan poistamisen kannattajat (Kokoomus, Keskusta, Vihreät jne.) haluavat lisää tämänlaista meininkiä Suomeen.

Lainaus
Halvan lounaan julma hinta – Suomen nepalilaisissa ravintoloissa pyörii laaja hämärä­bisnes, jossa työn­tekijöiden riisto, uhkailu ja omistajien veron­kierto ovat arkea

Kun Suman oli ollut töissä muutaman kuukauden, hän sai pitää vapaapäivän. Se tarkoitti, että hän tekisi töitä vain seitsemän tuntia. Yleensä työvuoro alkoi aamulla yhdeksän maissa ja päättyi ravintolan sulkemisen jälkeen kymmenen aikoihin illalla. Joskus töitä oli lähes 80 tuntia viikossa.

HS (30.3.2019)

« Viimeksi muokattu: 30.03.2019, 09:55:59 kirjoittanut kivimies »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 987
 • Liked: 46165
 • Kui on must, näita ust!
Kokoomuksen halpatyövoimaa himoitsevat globalistimokuttajat propagoivat jälleen saatavuusharkinnan poistamisen puolesta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/276114-kaikkien-kannattaisi-tunnustaa-tosiasiat-suomella-ei-kerta-kaikkiaan-ole-varaa-jatkaa (30.3.2019)

Lainaus
”Kaikkien kannattaisi tunnustaa tosiasiat - Suomella ei kerta kaikkiaan ole varaa jatkaa saatavuusharkintaa”

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok) peräänkuuluttaa puolueilta ennakkoluulotonta suhtautumista työvoiman ns. saatavuusharkinnasta poistamiseksi.  Hän huomauttaa, että eri arvioiden mukaan Suomessa jäi viime vuonna syntymättä lähes parikymmentätuhatta työpaikkaa yritysten rekrytointivaikeuksien vuoksi, mikä tarkoittaa myös valtavia hyvinvointitappioita.

”Kaikkien puolueiden kannattaisi tunnustaa tosiasiat. Suomella, jossa joka maakunnassa on tällä hetkellä pula eri alojen osaamisesta, ei kerta kaikkiaan ole varaa jatkaa nykyisenkaltaista työvoiman saatavuusharkintaa. Nykylinja ei ole tästä maailmasta eikä päivästä. Nykylinja on talouskasvun hidaste ja aiheuttaa monilla aloilla isoja ongelmia. Tekemätöntä työtä jääkin tekemättömäksi, kun tekijöitä ei löydy. Ihmisiä jää vaille työtä, koska heidän ei anneta tulla tekemään sitä”, Virolainen kommentoi tiedotteessaan.

Tällä hetkellä työnantajan on mahdollista palkata avoinna olevalle, tekijää tarvitsevalla paikalle muu kuin suomalainen tai EU-kansalainen vain, jos tehtävään ei näiden joukosta työntekijää löydy. Vain tietyillä erikseen määritellyillä ja tarkoin rajatuilla poikkeusaloilla tätä saatavuusharkintaa ei sovelleta.

Työvoima- ja elinkeinoministeriön viime torstaina julkaisema työvoima- ja elinkeinotoimistojen tietoihin perustuva ammattibarometri kertoi, että työvoimapula vaivaa yhä useampaa ammattia. Tilanne on huonontunut vauhdilla, työvoimapulasta kärsii nyt 54 ammattia kun kaksi vuotta sitten tällaisiksi ammateiksi määriteltiin 24.

”Suhteellisesti eniten työvoimapula-ammatteja on Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Työntekijöistä on huutava pula muun muassa sosiaali- ja terveysalalla sekä palvelualoilla. Eri alojen osaajapulaan vastaamisessa oikein kohdennettu koulutus on tärkeässä roolissa.  On kuitenkin selvää, että kaikkia tarvittavia käsipareja emme eri aloille mitenkään löydä Suomesta. Tekijöitä tarvitaan nyt, ei vasta useamman vuoden päästä”, ministeri sanoo.

Virolainen muistuttaa, että samalla kun saatavuusharkinnasta luovuttaisiin tulisi vahvistaa resursseja reilujen työehtojen noudattamisen valvontaan työpaikoilla.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Tagit: