Kirjoittaja Aihe: 2015-04-05 Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnasta luopuminen (yhdistetty)  (Luettu 112923 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 790
 • Liked: 22189
 • Ego sum Spartacus
 :facepalm:

Lainaus
X

Tavoitteena on houkutella Lappiin Suomen rajojen ulkopuolelta 5 000–10 000 työikäistä ja -haluista ihmistä vuosina 2020–2023.

Rahat hankkeeseen tulevat EU-rahastoista, kertoo maakuntajohtaja Mika Riipi.

X

Tavoitteet ovat nyt vahvistaa muuttovirtaa.

X


https://www.talouselama.fi/uutiset/te/81a4c767-894f-480f-83e5-53d06ee81064Lainaus
X

Lapin liiton maakuntajohtajan Mika Riipin tulot pienenivät myös. Riipin ansiotulot olivat 101 219 euroa

X

https://yle.fi/uutiset/3-8425221

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 768
 • Liked: 4944

Erityisesti pulaa on provisiopalkkaisista puhelinmyyjistä, joihin paras ja nopein apu on musta mies Afrikasta...  ;D
Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

Nyymi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 607
 • Liked: 1223
Oululainen sanomalehti Kaleva käy kiivasta kampanjaa halpatyövoiman puolesta (6.11.2019): Työvoimaa saatava ripeästi – muussa tapauksessa tarvittavat osaajat lipsuvat yritysten käsistä.

Lainaus
EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tulevan työvoiman saatavuusharkinnasta sinällään ei ole syytä luopua, eikä se ole harkinnassa. Sen sijaan on otettava mallia niistä maista, jotka ovat vuosikymmeniä harjoittaneet määrätietoista ja valikoivaa siirtolaispolitiikkaa ja onnistuneet siinä varsin hyvin.

Valikoivaa siirtolaispolitiikkaa? Ei kai nyt sentään.

Lainaus
Työperäisten lupien käsittelyaikojen pitäisi nykyiselläänkin kestää vain muutamia viikkoja, mutta Migrin käsittelyjonot ovat eri syistä ruuhkautuneet useiden kuukau-sien mittaisiksi.

Mikä Migrin kapasiteettia kuormittaa? Emme ehkä koskaan saa tietää.

Lainaus
Työperäisen maahanmuuton kasvattaminen on viime aikoina puhuttanut myös siitä syystä, että lapsia syntyy entistä vähemmän ja väestö vanhenee. Pitemmän päälle heikentyvä huoltosuhde vaatii toimia, joten asiaan kannattaa valmistautua ajoissa. Tämä ei poista tarvetta nostaa työllisyysastetta kaikin keinoin, vahvistaa osaamista ja poistaa kannustinloukkuja.

Vähenevä väestö tarvitsee kannustimia eli yhä enemmän halpatyövoimaa, jonka aiheuttamat kustannukset saa näppärästi kipattua veronmaksajan vastuulle.

Lainaus
Työvoimapulan helpottamiseksi maassa olevat turvapaikanhakijat pitäisi kotouttaa tehokkaasti ja nopeuttaa heidän pääsyään työmarkkinoille. Sinällään humanitaarisen ja työperäisen maahanmuuton käsitteitä ei pidä tahallisesti vääristellä. Vähitellen pitäisi päästä eroon siitä ajattelusta, että otamme tänne ulkomaalaisia hyvää hyvyyttämme, eikä siksi, että tarvitsemme heitä työmarkkinoilla kipeästi.

Päätoimittaja Kyösti Karvonen on jäämässä eläkkeelle. Eikä hetkeäkään liian aikaisin.


Ennen muslimeja piti suojella betoniporsailta. Nyt betoniporsailla suojellaan muslimeilta.
Mitä eroa on Jammulla ja Muhammedilla? - Toinen on profeetta ja toinen on alue.
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario Jari Kiiskinen

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 833
 • Liked: 35774
 • Finlands sak är vår
Lainaus
Työvoimapulan helpottamiseksi maassa olevat turvapaikanhakijat pitäisi kotouttaa tehokkaasti ja nopeuttaa heidän pääsyään työmarkkinoille.

Tähän asti saapuneet mamut eivät kotoutuneet eivätkä työllistyneet. Kaipa ne uudet sitten niin tekevät.  ???

AngleHedd

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 459
 • Liked: 822
 • Man of Constant Sorrow
Ennustan että filippiiniläisiä naamoja tullaan näkemään Lapin hotelleissa huomattavia määriä.
Hyvä puoli on se että heillä on aina kiire kotiin kun keikka loppuu.
Kokemusta on...ja paljon.
Hieno maataan rakastava patrioottinen kansa!
Hiekkaahan siellä...

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 497
 • Liked: 6563
Työmarkkinajärjestöjen neuvotteluissa on esillä saatavuusharkinnan muuttaminen valtakunnalliseksi eli käytännössä halpatyövoiman Suomeen pääsyn helpottaminen.

Seurauksena olisi suomalaisten palkkojen polkeminen ja yhä useamman "työperäisen" jääminen Suomeen notkumaan sosiaaliturvalla.

Kyllähän Rinteen vasemmistohallitus tällaiseen varmasti lähtee mukaan, kun saa vaikeuttaa suomalaisten duunarien elämää. [...]
Tuo ehdotus saatavuusharkinnan poikkeuksien valtakunnallistamisesta ei onneksi mennyt lävitse työmarkkinajärjestöjen puheenjohtajien pöydässä.

Tämä ehdotus on taas "noussut pyttyyn", vaikka se jo kerran vedettiin alas.

Toisin kuin hallituksen "talousnerot luulevat, työllisten määrän nousu ei vaikuta työllisyystavoitteeseen, jonka mittarina toimii työllisyysaste eli työllisten ja työikäisten välinen suhde. Väestön kasvaessa myös jakajassa oleva luku kasvaa.

Halpatyövoiman maahanmuutto voi kasvattaa työllisten määrää, mutta työllisyysastetta se ei kasvata, pikemminkin, Suomen Perustan tutkimuksen mukaan matalapalkka-aloille tulevien työllisyys laskee nopeasti suomalaisten vastaavan alapuolelle. Pitää myös huomioida, että he tuovat mukanaan perheenjäseniään, mikä laskee heidän työllisyysastetta entisestän.

Toisekseen, matalapalkka-aloille tulevat aiheuttavat miinusta julkiselle taloudelle, koska he kuluttavat enemmän sosiaaliturvaa ja palveluita kuin maksavat nälkäpalkoistaan veroja. Tämä tappio nousee uudelle tasolle, kun heidän työllisyysasteensa laskee.

Suomalainen ns. hyvinvointivaltio kattavine asumisperuteisine sosiaaliturvineen ei ole yhteensopiva ulkomailta matalapalkka-aloille tulevan massamaahanmuuton kanssa.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006373941.html (16.1.2019)
Lainaus
Hallituksen työllisyyskeinot alkavat hahmottua: Pöydälle tulossa esimerkiksi ilmastopaketti, aktiivimallin korvaaja ja kotihoidon tuen leikkaaminen

[...]

Työperäisen maahanmuuton edistäminen
Tärkein työperäistä maahanmuuttoa edistävä toimi koskee saatavuusharkintaa.

Saatavuusharkinta koskee niin sanottuja duunarialoja ja rajoittaa ulkomaisen työvoiman saamista Suomeen. Ennen kuin yritys voi tuoda työntekijän maahan, te-toimiston on arvioitava, olisiko työvoimaa saatavilla EU- tai Eta-maista.

Työllisyystavoite pakottaa hallituksen pohtimaan erilaisia vaihtoehtoja saatavuusharkinnan poistamiseksi tai heikentämiseksi.

Kaikenlainen saatavuusharkinnan heikentäminen on vaikea asia vasemmistopuolueille, koska puolueissa pelätään, että se johtaisi työehtojen polkemiseen.

Yksi keskusteluissa esiintynyt malli on sellainen, että saatavuusharkinnasta luovuttaisiin kokonaan. Toisessa mallissa kokeiltaisiin saatavuusharkinnasta luopumista alueellisesti.
Tätä ajaa erityisesti Rkp, jonka kannatusalueella Pohjanmaalla yritykset kärsivät työvoimapulasta.

Kolmannessa vaihtoehdossa koko Suomea koskisi vain yksi saatavuusharkinta.

Tällä hetkellä saatavuusharkinta-alueita on neljätoista kappaletta. Jos saatavuusharkinta-alueita olisi vain yksi, se voisi käytännössä tarkoittaa sitä, että yksinään pääkaupunkiseudun työvoimapula voisi vapauttaa saatavuusharkinnan koko maasta tiettyjen ammattien osalta.

Työperäisen maahanmuuton suhteen hallituksessa pohditaan myös miten kansainvälisiä rekrytointeja Suomeen voisi lisätä ja työperäistä maahanmuuttoa edistäviä prosesseja tehostaa. Työperäinen maahanmuutto on jo siirretty sisäministeriöstä työ- ja elinkeinoministeriöön, minkä toivotaan vauhdittavan asioita.

Työperäisestä maahanmuutosta tulevan työllisyyspotentiaali on periaatteessa rajaton, mutta hallituksen on mahdotonta vaikuttaa siihen vain omin toimin. Hallituksen piirissä arvioina tai pikemminkin toiveena on jopa 10 000 lisätyöllisen saaminen työperäisen maahanmuuton kautta. [...]
« Viimeksi muokattu: 16.01.2020, 17:38:35 kirjoittanut kivimies »
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 575
 • Liked: 75236
Maria Ohisalo: Hallituksen on torjuttava ilmastonmuutosta kunnianhimoisin toimin ja parannettava työllisyyttä 16.1.2020

Lainaus käyttäjältä: Maria Ohisalo
Ilmastonmuutoksen torjunta on aikamme kohtalonkysymys.
...
Tämän hallituksen vastuulla on tehdä riittävän kunnianhimoisia päätöksiä energiantuotantoon, kulutukseen, hiilinieluihin ja liikenteeseen, jotta hiilineutraalius vuonna 2035 on mahdollista saavuttaa.

Ilmastonmuutos ei ole suomalaisille millään mittarilla kohtalonkysymys, eikä Suomen hallitus pysty vaikuttamaan sen etenemiseen. Monet muut politiikan kysymykset ovat tärkeämpiä.

Ilmastonmuutoksen torjunta on suomalaisille kohtalonkysymys vain mikäli Suomen päättäjät typeryyksissään tekevät siitä sellaisen.

Lainaus käyttäjältä: Maria Ohisalo
Myös yleisiä toimia työllisyyden parantamiseksi tarvitaan. Tarvitsemme ratkaisuja suomalaisten työllistämiseksi ja työperäisen maahanmuuton edistämiseksi.

Työvoiman maahanmuuton sujuvoittamiseksi siirsimme vuoden alussa työperäisen maahanmuuton ohjaamisen sisäministeriöstä työ- ja elinkeinoministeriön vastuulle. Myös työvoiman saatavuusharkintaa ja sen toteutusta olisi edelleen syytä arvioida kriittisesti. Nykyinen alueellinen saatavuusharkinta estää yrityksiä saamasta työvoimaa ulkomailta, jos EU-alueella tai ETA-maista olisi työvoimaa saatavilla.

Työpaikkojen kohdalla ei ole kysymys nollasummapelistä, sillä kansainväliset osaajat synnyttävät Suomeen myös uutta työtä.

Matalapalkka-aloja koskevan saatavuusharkinnan lievittäminen ei ole sellainen keino, joka lisää verotuloja suhteessa menoihin, mihin työllisyyden parantamisella kaiketi pyritään.

Saatavuusharkinta ei estä "yrityksiä saamasta työvoimaa ulkomailta, jos EU-alueella tai ETA-maista olisi työvoimaa saatavilla". Kummallinen väite.

Saatavuusharkinta ei koske "kansainvälisiä osaajia".
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 790
 • Liked: 22189
 • Ego sum Spartacus
 :facepalm: x 1 000 000

Lainaus
X

Tiistaina Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson suhtautui kuitenkin epäillen Marinin hallituksen aikataulutavoitteisiin.

Kotouttamisen kokonaiskatsaus -raportin julkaisutilaisuudessa puhunut kansliapäällikkö ei uskonut, että työperäistä maahanmuuttoa pystyttäisiin nopeuttamaan nykysäännösten puitteissa hallituksen edellyttämällä tehokkuudella.

– Voi olla, että emme nykyisten sääntöjen ja tietojärjestelmien puitteissa pysty tähän tavoitteeseen kauhean nopeasti pääsemään, mutta parhaamme yritämme, Gustafsson sanoi.

Suomi jälkijunassa
Hallitusohjelman mukaan Suomi tarvitsee aktiivista työperäistä maahanmuuttoa etenkin työvoimapulasta kärsivillä aloilla, sekä tuote- ja tuotannonkehityksen kärki- ja kasvualoilla.

Gustafssonin mukaan suurin ero Suomen ja muiden maiden välillä on ollut se, että osaava työvoima ja sen turvaaminen ei ole ollut millään tavalla Suomen elinkeinopolitiikan elementtinä, mutta nyt se on.

Hallitusohjelman mukaisesti työperäisen maahanmuuton hallinto siirrettiin vuoden alussa työ- ja elinkeinoministeriöön käsittelyn tehostamiseksi.

– Suurin osa maahanmuutosta on nyt tiiviisti työ- ja elinkeinoministeriössä ja osa suomalaista elinkeinopoliitikkaa ja myös innovaatiopolitiikkaa.

Gustafssonin mukaan ulkomaiset osaajat ja opiskelijat Suomelle ratkaisevan tärkeitä.


https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b76bdf06-30a9-4c44-be60-1d2314948dfc

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 237
 • Liked: 57204
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Keskuskauppakamarin globalistit tarjoavat talous­ongelmien ratkaisuksi saatavuusharkinnan poistoa ja halpatyövoima­n maahantuonnin reipasta edistämistä :roll:

Eiköhän "duunarin puolella" (hah) oleva Marinin vasemmistohallitus lähde suomalaisvihassaan lopulta tähän mukaan. Kokoomuksen liskot ja vasemmisto yhteisellä asialla suomalaista työntekijää vastaan.

https://www.verkkouutiset.fi/kauppakamari-suomeen-houkuteltava-ulkomaalaisia-osaajia/ (22.1.2020)

Lainaus
Kauppakamari: Suomeen houkuteltava ulkomaalaisia osaajia

Keskuskauppakamarin mukaan oleskelulupaprosessien nopeuttamista ja saatavuusharkinnasta luopumista pitää edistää.

Keskuskauppakamari odottaa maan hallitukselta aktiivista otetta työ- ja koulutusperäisen maahanmuuton edistämiseen.

Oleskelulupaprosessien nopeuttaminen, saatavuusharkinnasta luopuminen, aktiivinen osaajien houkuttelu ja erilaiset kannusteet mm. verotuksen keinoin ovat niitä työkaluja, joiden käyttöä nyt pitäisi kauppakamarin mukaan edistää.

– Seuraava näytön paikka hallituksella on tammikuun lopulla pidettävä työllisyysiltakoulu. Hallitusohjelmassa ja edellisessä budjettiriihessä tehdyt päätökset kaipaavat lihaa luiden ympärille ja vauhtia toteutukseen. Ilman aktiivisia toimia ei ulkomaalaisten osaajien määrä kasva riittävän nopeasti, toteaa Keskuskauppakamarin osaamisasiantuntija Mikko Valtonen tiedotteessa.

(...)

– Ensivaiheessa tavoite myönnetyille työ- ja koulutusperäisille oleskeluluville voisi olla vuositasolla noin 25 000. Tämä olisi merkittävä lisäys nykyiseen 15 000, mikä oli vuonna 2019 myönnettyjen lupien määrä. Työ- ja koulutusperäistä maahanmuuttoa kasvattamalla vastataan yritysten akuuttiin osaajapulaan sekä oikaistaan Suomen väestörakennetta, Valtonen toteaa.

(...)

Noin 40 prosenttia tarveharkintapäätöksistä johti kielteiseen oleskelulupapäätökseen. Keskuskauppakamari on esittänyt tarveharkinnasta luopumista mahdollisimman pian.

– Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan hallituksenkin piirissä harkitaan tarveharkinnasta luopumista alueellisen kokeilun muodossa. Tämä voi toimia ensiaskeleena, mutta tavoitteena pitää olla tarveharkinnan poistaminen kokonaan suomalaisesta järjestelmästä, Valtonen sanoo.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 790
 • Liked: 22189
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
”Miksi Suomi tekee tästä niin vaikeaa?”

Työntekijäpula piinaa monia aloja, mutta työperusteisten oleskelulupien saanti takkuaa. Nyt hallitus yrittää nipistää käsittelyajat kuukauteen.

Evelyn sai vakituisen siivoojan työsopimuksen syyskuussa 2017. Kahteen vuoteen hän ei kuitenkaan saanut tehdä töitä.

Sen sijaan hän odotti hitaasti tulleita viranomaispäätöksiä. Vasta viemällä asian oikeuteen asti filippiiniläisnainen sai lopulta luvan elää ja tehdä töitä Suomessa.

Nyt Evelyn on huojentunut. Turhauttava odotus päättyi syksyllä, ja hän työskentelee kokopäiväisesti pääkaupunkiseudulla.

Oma kokemus jäi silti mietityttämään.

– En ymmärrä, kun siivoojista on pulaa ja monet olisivat valmiita työskentelemään ahkerasti, miksi Suomi tekee tästä niin vaikeaa? Ilman miesystäväni ja ystävieni tukea en olisi voinut millään odottaa näin pitkään päätöstä. Nyt maksan heille takaisin palkastani, Evelyn sanoo.

X

Pääkaupunkiseudulla kodinhoitajista ja siivoojista on paljon pulaa, selviää tuoreimmasta työ- ja elinkeinoministeriön Ammattibarometrista. Missäänpäin Suomea hakijoita ei ole kyseisiin työtehtäviin liikaa.

Evelyn solmi vakituisen työsopimuksen siivouspalveluyrityksen kanssa syyskuussa 2017 ja laittoi saman tien vireille työperusteisen oleskelulupahakemuksen.

Poistuttava maasta
Kodinhoitaja-siivoojaa etsinyt pääkaupunkiseudulla toimiva yrittäjä sai TE-palveluiden kautta laittamaansa ilmoitukseen Evelynin lisäksi vain kaksi hakemusta, eikä kumpikaan heistä ollut soveltuva. Evelynillä puolestaan oli siivousalan työkokemusta.

Kuukausien ajan Evelyn yritti kysyä TE-toimistosta, milloin hänen osapäätöksensä valmistuu.

– Sieltä sanottiin, että odota vain.

X

Lähes kahdeksan kuukauden kuluttua hakemuksen jättämisestä (14.5.2018) Uudenmaan TE-toimisto antoi Evelynille kielteisen osaratkaisun. Perusteena oli se, että työsopimuksessa tuntipalkka oli 10 euroa tunnissa, kun taas Palvelualojen ammattiliiton (PAM) kiinteistöalan työehtosopimuksessa mainittu minimipalkka on 10,33 euroa tunnissa.

Evelyn ja hänen työnantajansa tekivät nopeasti uuden vakituisen työsopimuksen, jossa tuntipalkaksi sovittiin 10,75 euroa tunnissa.

Vaan 4.6.2018 Migri antoi Evelynille kielteisen oleskelulupapäätöksen ja määräsi hänet poistumaan maasta. Syyksi ilmoitettiin TE-toimiston kielteinen osapäätös.

TE-toimisto perusteli kielteistä päätöstään sillä, ettei Evelynin työnantaja olisi lähettänyt pyydettyä lisäselvitystä asetetussa määräajassa. Tämä ei pitänyt paikkaansa. TE-toimiston virkailija oli itse kuitannut sähköpostitse liittävänsä ajoissa saapuneen selvityksen hakemukseen.

Evelyn ryhtyi etsimään apua. Hän kuuli suomalaisitalialaisesta asianajajasta Miro Del Gaudiosta, joka on avustanut vuosia oleskelulupa-asioissa myös ilman palkkiota. Del Gaudio lupasi auttaa häntä valittamaan hallinto-oikeuteen.

Sitten alkoikin tapahtua.

TE-toimisto antoi uuden, myönteisen osaratkaisun 15.11.2018 ja lausui asiasta hallinto-oikeudelle.

Hallinto-oikeus kielsi 22.11.2018 antamallaan välipäätöksellä toistaiseksi panemasta täytäntöön Evelynin käännytystä. Lopulta 12.12.2018 kumosi Migrin päätöksen palauttaen sen uudelleen käsittelyyn.

X

Evelyn valitti uudelleen hallinto-oikeuteen, joka katsoi 20.8.2019 antamassaan päätöksessä, että hänellä on riittävä käsitys keskeisistä työehdoistaan, eikä ole syytä epäillä hänen tai työnantajan halua noudattaa niitä. HAO huomautti, ettei Evelynin mahdollisella tavoitteella viettää aikaa poikaystävänsä kanssa ole merkitystä työntekijän oleskelulupaa koskevassa asiassa.

23.9.2019 Migri antoi kolmannen päätöksensä Evelynin asiassa – tällä kertaa myönteisen.

– Se oli suuri helpotus. En ole halunnut mitään muuta kuin käydä töissä ja nyt se onnistuu.

X

Palvelualojen Työnantajien (Palta) mukaan siivous- ja kiinteistönhoitoalalla erityisesti suorittavan tason töissä on kärsitään työvoimapulasta. Myös tuotannollisilla aloilla, kuten metalliteollisuudessa, elintarvike- ja puualalla sekä rakentamisessa, on sama ongelma.

X


https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/64d90e20-4328-429a-af98-8e89daed80dd


Lainausta lyhennetty hieman.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 575
 • Liked: 75236
Työntekijäpula piinaa monia aloja, mutta työperusteisten oleskelulupien saanti takkuaa. Nyt hallitus yrittää nipistää käsittelyajat kuukauteen.
...
Isänsä kuoleman jälkeen Evelyn saapui takaisin Suomeen miesystävänsä luokse aluksi turistiviisumilla. Evelyn päätti, että hän haluaa aloittaa uuden elämän Suomessa ja ryhtyi hakemaan töitä. Evelyn korostaa haluavansa tienata omat rahansa.
...
Evelyn solmi vakituisen työsopimuksen siivouspalveluyrityksen kanssa syyskuussa 2017 ja laittoi saman tien vireille työperusteisen oleskelulupahakemuksen.
...
Migri katsoi, että Evelynin työsuhde oli keinotekoinen järjestely, jolla pyritään saamaan oleskelulupaperuste.
...
HAO huomautti, ettei Evelynin mahdollisella tavoitteella viettää aikaa poikaystävänsä kanssa ole merkitystä työntekijän oleskelulupaa koskevassa asiassa.

Tapauksessa ei ole muuta erikoista kuin se, miksi turistiviisumilla Suomeen tullut Evelyn sai jäädä tänne vuosiksi valituksia tekemään ilmeisesti ilman minkäänlaista oleskelulupaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lepakko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 644
 • Liked: 429
Menepä vaikkapa Australiaan turistiviisumilla ja PÄÄTÄ, että jäätkin pysyvästi maahan ja alat työskentelemään. Kiinni jäädessäsi lennät kuin leppäkeihäs karkotuskeskuksen kautta suoraan lähtöruutuun eli lähtömaahan.

Vaan ei Suomessa. Lait ja asetukset eivät tietenkään koske henkilöä, joka päättää noin vain aloittaa työskentelyn turistiviisumilla. Karkotusko? Ei tietenkään! Oleskelulupa, työlupa, turvapaikka, mikä vain kullekin parhaiten sopii. Opas Kelan etuuksista omalla kielellä kouraan kaupan päälle.
- Suomalaiset tulevat nielemään sen. Jos eivät, työnnetään se heille peräpuikolla.

Uuvahti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 133
 • Liked: 843
Alla linkitetyssä jutussa taas aika jänniä argumentteja työperäisen maahanmuuton edistämiseksi.

Alustuksena sen verran, että mielestäni Suomen on hyvä vastaanottaa ja pyrkiä jopa rekrytoimaan todellisia ammattiosaajia niille aloille, joissa meillä on aito työvoimapula.

Sen sijaan Suomen ei missään nimessä pitäisi pyrkiä houkuttelemaan ihmisiä, joilla ei ole nykypäivän työmaailmassa tarvittavia taitoja ja koulutusta, tai joita houkutellaan Suomeen alhaisemmilla palkoilla kuin mitä suomalaiset itse ovat valmiita ottamaan vastaan. Tässä jälkimmäisessä tapauksessa toimimme kuin hölmöläiset. Jos tulijat asettuvat Suomeen, niin pian hekin tajuaisiavat, ettei täällä kannata töitä tehdä, kun edut ilman tekemistäkin ovat vähintään yhtä hyvät.

No, se alustuksesta. Puran muutaman artikkelin väittämän:

Lainaus
Kolme syytä siihen, miksi Suomen työttömillä ei saada täytettyä avoimia paikkoja – tällaisia tekijöitä Suomeen nyt halutaan ulkomailta

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/61b53b48-f808-45a4-8dbc-220d871aaee2

Lainaus
Räsäsen mukaan työntekijöiden houkuttelu Suomeen EU-alueelta ei tunnu toimivan.

– Ei ole riittävästi kannusteita eurooppalaisilla työntekijöillä siirtyä Suomeen ja pysyvästi muuttaa tänne.

Lainaus
Suomessa on tällä hetkellä noin 160 000 työtöntä työnhakijaa. Moni ihmettelee, eikö heidän kauttaan saataisi Suomen työvoimapulaa paikattua.

Räsäsen mukaan on kolme keskeistä syytä, miksi Suomen työttömillä ei ole saatu täytettyä avoimia työpaikkoja.

Maantieteellinen kohtaanto-ongelma on keskeinen. Työpaikat ovat muualla kuin työttömät, ja tähän liittyy liikkumiseen ja asumiseen liittyviä ongelmia.

Suurin työvoiman tarve on tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla, jossa asuminen on kallista. Monelle ei ole helppoa muuttaa toiselle paikkakunnalle perhesyistä tai mikäli on omistusasunto toisella puolella Suomea.

Toinen ongelma on osaaminen eli monella työttömällä työnhakijalla ei ole sellaista osaamista, jota työnantajat kaipaisivat. Kolmas ongelma on Räsäsen mukaan kannustinloukut eli työn vastaanottaminen ei välttämättä ole taloudellisesti kannattavaa.

Edelliset lihavoinnit minun.

Siis maantieteellinen kohtaanto-ongelma on keskeinen? Pääkaupunkiseudulla asuminen on kallista, eli muualta Suomesta ei kannata muuttaa. Mitä ihmettä? Tämä maantieteellinen kohtaanto-ongelma koskee siis Suomen sisällä maksimissaan muutaman sadan kilometrin päästä tulevia työntekijöitä, mutta ei maailman ääristä tänne saapuvia? Saavatko nämä ulkomailta tulijat asunnot pääkaupunkiseudulta halvemmalla kuin suomalaiset? Joku tässä väitteessä mättää ja pahasti.

(Edelliseen liittyen: On järjetöntä, että tulonsiirroilla elävät turvapaikanhakijat ja muut maahanmuuttajat asutetaan verovaroin pääkaupunkiseudulle, ja usein vielä täälläkin keskeisille alueille, kun samaan aikaan pääkaupunkiseudulla matalapalkka-aloilla työskentelevät ihmiset joutuvat matkustamaan työpaikalleen pahimmillaan tuntikausia pääkaupunkiseudun ulkolaidoilta tai pidemmältäkin.)

Kannustinloukut estävät siis suomalaisten työttömien työllistymisen. Ratkaisuksi ei sitten haeta kannustinloukkuongelmaan rakenteellisia muutoksia, vaan tuomalla halpatyövoimaa ulkomailta. Just joo. Tämä tietysti ratkaisee Suomen ongelmat pitkällä tähtäimellä. (Edellinen lause sarkasmia!). Jos osa tulijoista asettuu Suomeen pysyvästi he tulevat huomaamaan miten kallista täällä (etenkin pääkaupunkiseudulla) on asua) ja ettei heidän palkallaan pärjääkään. Sen jälkeen myös nämä tulijat ovat osittain tai kokonaan tulonsiirtojen varassa. Ainoa kestävä ratkaisu on puuttuua rakenteelliseen kannustinloukku-ongelmaan, ei paikata tätä väliaikaisesti tuomalla maahan halpatyöntekijöitä. (Tulee mieleen vanha esimerkki pakkasella housuun pissimisestä ratkaisuksi paleluun.)
« Viimeksi muokattu: 04.02.2020, 14:27:00 kirjoittanut Uuvahti »

Uuvahti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 133
 • Liked: 843
Hjallikselta juuri fiksu ratkaisuehdotus edisessä viestissäni läpikäymään ongelmaan:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hjallis-harkimo/liike-nytin-esittama-d-viisumi-ratkaisisi-maahanmuuton-ongelmia/?fbclid=IwAR1MoMg5w3UObMKwydaiQTj5g06aC_9pTRWKSyxxP5KH8x1p0h4n4g79xSw

Lainaus
Maahanmuuton perusongelmia on kaksi: Ensinnäkin se, että emme halua Suomeen ihmisiä saamaan sosiaaliturvaetuuksia, jos heillä ei ole hyväksyttävää syytä maahan päästä tai täällä olla. Toisekseen se, että haluamme tänne töihin tai opiskelemaan tulevien ihmisten pääsevän maahan sujuvasti ja nopeasti.

Molempiin ongelmiin on mahdollista saada osaratkaisu. Liike Nyt ja minä sen kansanedustajana ehdotamme, että Suomi ottaisi käyttöön niin sanotun D-viisumin.

Kansallinen D-viisumi on käytössä useassa Schengen-alueen maassa. D-viisumi oikeuttaa normaalia viisumia pidempiaikaisempaan oleskeluun työn tai opiskelun vuoksi ja sellaisen voi saada oleskeluvan hakuprosessia nopeammalla hakumenettelyllä. D-viisumi ei tuo haltijalleen oikeutta sosiaaliturvaan tai terveydenhuoltoon.

Kansallinen D-viisumi tulisi ottaa käyttöön myös Suomessa. Se toisi vauhtia työperäiseen maahanmuuttoon ja laskisi maahanmuutosta yhteiskunnalle koituvia kustannuksia. Lisäksi se helpottaisi ulkomaalaisten opiskelijoiden saapumista opintoihin ajoissa. Voittajia olisivat siis kaikki, paitsi ne joiden motiivit Suomeen tulossa ovat muut kuin itse työnteko.
« Viimeksi muokattu: 04.02.2020, 14:29:51 kirjoittanut Uuvahti »

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 774
 • Liked: 1541
Kannustinloukut estävät siis suomalaisten työttömien työllistymisen. Ratkaisuksi ei sitten haeta kannustinloukkuongelmaan rakenteellisia muutoksia, vaan tuomalla halpatyövoimaa ulkomailta. Just joo. Tämä tietysti ratkaisee Suomen ongelmat pitkällä tähtäimellä. (Edellinen lause sarkasmia!). Jos osa tulijoista asettuu Suomeen pysyvästi he tulevat huomaamaan miten kallista täällä (etenkin pääkaupunkiseudulla) on asua) ja ettei heidän palkallaan pärjääkään. Sen jälkeen myös nämä tulijat ovat osittain tai kokonaan tulonsiirtojen varassa. Ainoa kestävä ratkaisu on puuttuua rakenteelliseen kannustinloukku-ongelmaan, ei paikata tätä väliaikaisesti tuomalla maahan halpatyöntekijöitä. (Tulee mieleen vanha esimerkki pakkasella housuun pissimisestä ratkaisuksi paleluun.)

Olen tavallaan ihmetellyt tätä ns.kannustinloukkuongelmaa. Miksei oikeastaan kukaan uskalla ehdottaa, että maan sisällä liikkuvalle työvoimalle pitäisi saada kohtuuhintaista asumista? Saati järkevän pituisia alanvaihtokoulutuksia, ei joka hommaan tarvitse kahta vuotta koulun penkillä istua.

Jotenkin vain tuntuu ettei oikeasti järkeviä ehdotuksia ole, vain kiima tuoda ihmisiä ulkomailta Suomeen.

Murkula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 828
 • Liked: 1164
Olen tavallaan ihmetellyt tätä ns.kannustinloukkuongelmaa. Miksei oikeastaan kukaan uskalla ehdottaa, että maan sisällä liikkuvalle työvoimalle pitäisi saada kohtuuhintaista asumista? Saati järkevän pituisia alanvaihtokoulutuksia, ei joka hommaan tarvitse kahta vuotta koulun penkillä istua.

Jotenkin vain tuntuu ettei oikeasti järkeviä ehdotuksia ole, vain kiima tuoda ihmisiä ulkomailta Suomeen.
Mikä vanha puolue voisi edes kuvitella sallivansa esimerkiksi koulutuskartellien purkua? Kokoomuslaiset omistavat koulutuslaitokset. Keskustalaisia puristaa palleista koululliset maaseutupitäjät. Demareiden liitotkin vielä kuvittelevat noiden olevan jokin suoja alansa työpaikoille. Vihreät/Vassarit eivät ikinä sallisi koulutusleikkauksia tarpeettomastakaan koulutuksesta. RKP ei sallisi yhdenkään ruotsikielisen koulutuksen poistoa.

Varsinainen umpikuja siis. Pitkä on matka ennen kuin kaikki nämä puolueet voidaan jättää oppositioon.
« Viimeksi muokattu: 04.02.2020, 21:05:20 kirjoittanut Murkula »
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 821
 • Liked: 17459
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
YLE jatkaa loputonta itkuaan turvapaikanhakijoista...
https://yle.fi/uutiset/3-11189913
Betonitehdas sai kipeästi tarvitsemansa työntekijät turvapaikanhakijoista, nyt perheitä uhkaa käännytys – tehdaspäällikkö: "Kohtuutonta meille ja heille"

Lainaus
"Suomessa työllistyneitä ulkomaalaisia käännytetään ja työvoimapula on toteumassa tavalla, jota ei vielä ymmärretä."
:facepalm: :facepalm:
Lainaus
Vuosien unettomuus

Esmatullah Azimi viihtyy töissä hyvin, mutta hän on kärsinyt vuosia unettomuudesta.

– Nukun joskus kaksi tuntia, joskus viisi, mutta en enempää.

Lääkärin mukaan kyse on stressistä: Azimi pelkää, ettei perhe saa oleskelulupaa. Huoli kalvaa myös omista vanhemmista. Azimi ei tiedä, missä he ovat tai ovatko vanhemmat enää edes elossa. Viimeisin puhelu isältä tuli 2,5 vuotta sitten. Vanhemmat olivat silloin paenneet Intiaan ja pyysivät poikaansa lähettämään rahaa.
Lainaus
Me tarvitsemme ulkomaista työvoimaa. Jos teollisuus ei saa työntekijöitä, uhkana on, että tehtaat siirtyvät alueille, missä työvoiman saanti on turvattua, vuodenvaihteessa Betsetin toimitusjohtajan paikalta eläköitynyt Lasse Happonen sanoo.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 339
 • Liked: 2923
"Me tarvitsemme ulkomaista työvoimaa. Jos teollisuus ei saa työntekijöitä, uhkana on, että tehtaat siirtyvät alueille, missä työvoiman saanti on turvattua, vuodenvaihteessa Betsetin toimitusjohtajan paikalta eläköitynyt Lasse Happonen sanoo".

Mikä ihme tekee siitä ulkomaalaisesta työvoimasta niin merkittävästi parempaa että missään tapauksessa ei kotimaisia voi työllistää?. Jokin muu vaihtoehto kuin halpuus.

Siirtyvätkö betonielementtitehtaat Viroon tai Puolaan?.

"teollisuus ei saa työntekijöitä", kyllä saa jos palkka on kohdallaan eli riittää muuhunkin kuin pelkkään hengissäpysymiseen ja kohtuullinen asunto löytyy siedettävän matkan päästä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 575
 • Liked: 75236
Me tarvitsemme ulkomaista työvoimaa. Jos teollisuus ei saa työntekijöitä, uhkana on, että tehtaat siirtyvät alueille, missä työvoiman saanti on turvattua, vuodenvaihteessa Betsetin toimitusjohtajan paikalta eläköitynyt Lasse Happonen sanoo.

Kun kuusihenkisen turvapaikkahuijariperheen isä ei tienaa kuukaudessa edes perheenyhdistämiseen vaadittua 2 500 euroa nettona (tuskin lähelläkään, koska ohjeellisia tulorajoja saa tulkita alaspäin), niin perheen jokainen lisäkuukausi Suomessa on suomalaisten veronmaksajien kustantamaa.

Betset ei selvästikään ole valmis maksamaan työntekijänsä perheen yhteiskunnalle aiheuttamia kustannuksia, joten ihan turha uhkailla tehtaiden paikalla.

Edit:
Lainaus käyttäjältä: Sanna Savela, Yle
– Työvoimapulassa ei ole kyse vain yrityksistä, vaan koko kuvasta, miten Suomella menee, ellei ihmisiä saada töihin. Koko valtakunnan mittakaavassa hyvinvoinnin rahoitus on uhattuna. Se näkyy julkisen talouden epätasapainossa ja eläkejärjestelmän tulevaisuuden uhkana, Räsänen sanoo.

Kyllä, mutta hyvinvoinnin rahoitusta uhkaa juuri tällainen artikkelissa kuvattu taloudellisesti haitallinen maahanmuutto.

Lainaus käyttäjältä: Sanna Savela, Yle
Betsetin Happosen tavoin Räsänen pelkää, ettei rekrytointiongelmien vaikutuksia työpaikoille aina ymmärretä: pula työntekijöistä voi johtaa pahimmillaan siihen, että kokonainen yksikkö suljetaan ja tuotantoa jatketaan muualla.

Jos on näin ilmeistä, että tuotanto ei pyöri ilman yhteiskunnalta kupattua suoraa tai epäsuoraa subventointia, niin totta kai on yhteiskunnan kannalta parasta, että tällainen yksikkö suljetaan.
« Viimeksi muokattu: 05.02.2020, 10:33:34 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 821
 • Liked: 17459
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Lainaus
uhkana on, että tehtaat siirtyvät alueille, missä työvoiman saanti on turvattua
No, miksi tehtaat eivät siirry Afganistaniin ja Somaliaan?
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 774
 • Liked: 1541
"Me tarvitsemme ulkomaista työvoimaa. Jos teollisuus ei saa työntekijöitä, uhkana on, että tehtaat siirtyvät alueille, missä työvoiman saanti on turvattua, vuodenvaihteessa Betsetin toimitusjohtajan paikalta eläköitynyt Lasse Happonen sanoo".

Mikä ihme tekee siitä ulkomaalaisesta työvoimasta niin merkittävästi parempaa että missään tapauksessa ei kotimaisia voi työllistää?. Jokin muu vaihtoehto kuin halpuus.Ai mikä tekee ulkomaalaisesta työvoimasta merkittävästi paremman? Ne tekee sillä peruspalkalla tauotkin töitä, jos niille niin sanotaan, ei välitä pätkääkään työturvallisuudesta, niitä voi hyväksikäyttää pätkäsopimuksilla, ettei tarttee lomia myöntää. Listahan helposti jatkuu loputtomiin ja loppujen lopuksi on kyse yrittäjien ahneudesta. Mitä halvemmalla saa teetettyä työn, sitä enempi jää omaan pussiin.

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 563
 • Liked: 6000
"Me tarvitsemme ulkomaista työvoimaa. Jos teollisuus ei saa työntekijöitä, uhkana on, että tehtaat siirtyvät alueille, missä työvoiman saanti on turvattua, vuodenvaihteessa Betsetin toimitusjohtajan paikalta eläköitynyt Lasse Happonen sanoo".

Mikä ihme tekee siitä ulkomaalaisesta työvoimasta niin merkittävästi parempaa että missään tapauksessa ei kotimaisia voi työllistää?. Jokin muu vaihtoehto kuin halpuus.

Siirtyvätkö betonielementtitehtaat Viroon tai Puolaan?.

"teollisuus ei saa työntekijöitä", kyllä saa jos palkka on kohdallaan eli riittää muuhunkin kuin pelkkään hengissäpysymiseen ja kohtuullinen asunto löytyy siedettävän matkan päästä.

Ääni tälle vaihtoehdolle.

Vaikea minun edes kuvitella, että Suomessa olisi duunariammetteja joissa työntekijöitä ei löytyisi jos palkkaa maksaa tarpeeksi.

Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla mikä olisi sellainen duunariammatti ja paikkakunta Suomessa johon työntekijöitä ei löydy viimeistään siinä vaiheessa kun palkka alkaa lähestyä niitä liksoja joita Norjassa maksavat öljynporauslauttojen duunareille.

Toki se on selvä ettei duunareita tahdo löytyä millään kahden euron tuntiliksalla jakamaan jotain mainoksia postilaatikoihin muutamaa tuntia viikossa tai kaupustelemaan puhelinmyynnillä kahden euron tuntipalkalla jotain kalsareita tai Apu-lehteä.

Jollakin 5 euron tuntiliksallakkin on hyvin vaikea pysyä edes hengissä Suomessa vaikka työaika olisi kokopäiväinen. 40 tuntia viikossa tekisi silloin sen 160 tuntia kuussa ja se taas tekisi sen 800 euroa kuussa bruttona tuolla liksalla. Siitä kun makselee sitten verot, työmatkat, asunnon vuokran pääkaupunkiseudulla tai asuntolainen hoitokulut, sähkölaskun, vesilaskun, lääkkeet, ruuat ja niin edelleen ja vielä elättää mahdollisesti lapsiaan sillä rahalla, niin yhtälö on suoraan sanottuna mahdoton.


Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 790
 • Liked: 22189
 • Ego sum Spartacus
Tuo Betset tuottaa aika hyvin rahaa omistajilleen mutta enemmän pitäisi saada ja halpatyövoima laskee kustannuksia ja haittamaahanmuuttajille rakennettavat uudet asunnot lisäävät betonielementtien menekkiä.


Lainaus

Betset Oy palkat

3 palkkaa

+ Lisää palkka


Elementtityöntekijä
2019 mies, 10 vuoden työkokemus   2 430 €
Betonityöntekijä
2019 mies, 15 vuoden työkokemus   2 430 €
Elementtityöntekijä
2018 mies, 15 vuoden työkokemus   2 400 €https://palkkavertailu.com/palkat/betset+oy

Lainaus

Haemme asiakasyrityksellemme Betset Oy Kyyjärven tehtaalle

BETONIELEMENTTITYÖNTEKIJÖITÄ

X


https://www.sol.fi/job/betonielementtityontekija-keski-suomi-kyyjarvi/

Lainaus

Yrityksen Betset Group Oy liikevaihto oli 62,4 miljoonaa euroa 2018 ja työllisti 192 henkilöä. Liikevaihto nousi 21,7 prosenttia. Tilikauden tulos oli 7,1 miljoonaa euroa ja liikevoittoprosentti oli 11,7. Yhtiön omavaraisuusaste oli 62,4 prosenttia.


https://www.is.fi/yritys/betset-group-oy/kyyjarvi/1041338-6/

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 768
 • Liked: 4944

“Betsetin ja työvoimahallinnon 6000:lle lähiseutujen työttömälle työnhakijalle lähettämään koulutuskutsuun vastasi 25. Heistä koulutuksen läpäisi vähän yli kymmenen, ja töissä on tällä hetkellä kaksi.”

Jos minulla olisi valtaa kuin Kekkosella aikanaan, niin sanoisin hallitukselle, että unohtakaa nyt jumal...ta  luvat, lupien hitaus ja muut työvoimapulasta valittavien argumentit, ja sen sijaan korjatkaa tuosta tekstistä ilmenevä hulluus.
Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

Kari Kinnunen

 • Vieras
"
Elementtityöntekijä
2019 mies, 10 vuoden työkokemus   2 430 €
"

Jopas onkin perinjuurin kummallista, ettei moisella huikealla ammattimiehen palkalla vittumainen duuni maistu.

Pistetään tohon tonni päälle, niin jopas työvoimapula katoaa.

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 774
 • Liked: 1541

“Betsetin ja työvoimahallinnon 6000:lle lähiseutujen työttömälle työnhakijalle lähettämään koulutuskutsuun vastasi 25. Heistä koulutuksen läpäisi vähän yli kymmenen, ja töissä on tällä hetkellä kaksi.”

Jos minulla olisi valtaa kuin Kekkosella aikanaan, niin sanoisin hallitukselle, että unohtakaa nyt jumal...ta  luvat, lupien hitaus ja muut työvoimapulasta valittavien argumentit, ja sen sijaan korjatkaa tuosta tekstistä ilmenevä hulluus.

Kuusituhatta lähiseutujen työtöntä, tuo luku on tietysti suuri, mutta kuinka paljon siinä on viittä vaille eläkeläisiä, kuinka paljon on erilaisia elämäntapatyöttömiä, kuinka paljon on eritavalla moniongelmaisia. Ja mikä sitten on lähialue, onko se naapurikunnat sadan kilometrin säteellä.  Joten eiköhän ne työhaluiset ja työkykyiset ole tuo kakskytviis ja työkykyiset kymmenen. Varmasti joitain olisi työ kiinnostanut, mutta jos palkka menee asumiskuluihin ja työmatkoihin, niin eipä sitä kellään kiinnostusta ole. Kun harvoin ne työkykyiset ja työhaluiset jää perähikiöihin tappamaan aikaan, kyllä ne on töitten perässä lähteneet jo aika päiviä sitten. Oma ikäluokka on kotikunnasta lähtenyt lähes kokonaan, ne joita jäi, niillä on työpaikat.

Maaseutu vaan alkaa tyhjentyä työikäisestä ja työkykyisestä väestöstä, jos ei ole töitä tarjota. Monesti paikalliset kyllä tietää työnantajat ja heidän metkut. Rakennuselementtialallakin voi nopeasti  tuuli kääntyä ja työt loppuu kuin veitsellä leikaten. Ei sitten niitä maahanmuuttajiakaan tarvita.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 833
 • Liked: 35774
 • Finlands sak är vår
Vähän haiskahtaa siltä, että lafka sai jonkin urakan, jonka halusi teettää ilmaiseksi "koulutuksena" työttömillä, ja osallistuneista yli puolet lopetti huomattuaan kusetuksen. "Koulutuksen" läpäisseistä kaksi otettiin nälkäpalkalla töihin, kenties määräajaksi. Veikkaan.

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 396
 • Liked: 3956
 • Dirty white boy
Esko Aho kertoi äsken kympin uutisissa (pätkä tänään aiemmin esitetystä uutisextran haastattelusta) työperäisen maahanmuuton olevan välttämättömyys. Ottaen huomioon mitä itsekin omin silmin on tullut nähtyä työelämässä, viimeisen kappaleen ajatuksen logiikkaa olisi mielenkiintoista kuulla tarkemminkin...

Lainaus

Esko Aho MTV:n Uutisextrassa: "Työperäinen maahanmuutto ei ole valinta vaan välttämättömyys"Entinen pääministeri Esko Aho pitää työperäisen maahanmuuton lisäämistä välttämättömänä. Hän tyrmää esimerkiksi perussuomalaisten esittämät väitteet ulkomaalaisen työvoiman haitoista. Hallitusta Aho varoittaa lisäämästä valtion menoja, jos tuloista ei ole mitään tietoa.


———

Kotimaisia kasvun uhkia ovat muun muassa väestön väheneminen ja ikääntyminen. Myös osaajista on yhä kovempi pula.  Aho pitääkin työperäisen maahanmuuton lisäämistä välttämättömänä.

– Nykyisiäkään työpaikkoja ei voida säilyttää, jollemme saa työvoimaa ulkomailta Suomeen. Työperäinen maahanmuutto ei ole Suomelle mikään valinnainen asia - se on välttämättömyys. Meidän on pakko saada osaavaa työvoimaa myös maan rajojen ulkopuolelta, Aho sanoi.

———

Aho tyrmää suorasanaisesti muun muassa perussuomalaisten levittämät uhkakuvat ulkomaalaistyöntekijöiden haitoista.

– Ajatus siitä, että se jotenkin syö suomalaisten mahdollisuuksia ja vie meiltä työpaikkoja on täysin väärä käsitys. Asia on täsmälleen toisin päin. Jos työpaikat jäävät täyttämätttä, niin myös suomalaisten työllistymismahdollisuudet heikentyvät, selitti Aho.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/esko-aho-mtv-n-uutisextrassa-tyoperainen-maahanmuutto-ei-ole-valinta-vaan-valttamattomyys/7727864#gs.wgcid4

Ja ettei kympin uutisten katsojille olisi jäänyt epäselväksi mitä tässä taotaan kansalaisten kaaliin, tätä uutista seurasi uutinen vuokrafirmojen vaikeudesta löytää kotimaista työvoimaa (pirulaiset kun ovat niin rahanahneita ja laiskoja)...
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maailmaa hallitaan.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 497
 • Liked: 6563
Hallitus haluaa näköjään antaa oleskelulupia entistä helpommin niille työntekiljöille, joiden työehdot ovat olleet alle vaaditun ja jotka ovat ilmiantaneet työnantajansa ihmiskaupasta ja perheenyhdistämisen tulorajojakin halutaan alemmaksi.

Entäs jos tarveharkinnan poikkeukset poistettaisiin ja alipalkkaukseen otettaisiin nollatoleranssi. Mutta tätä ei voi tehdä, kun se vähentäisi maahamuuttoa, joka on hallitukselle pyhää.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006432521.html (8.3.2020)
Lainaus
Sisäministeri ja oikeusministeri: Lainsäädännön aiheuttamat ongelmat ihmiskaupan uhreille on korjattava

Sisäministerin ja oikeusministerin mielestä ongelmat, joita Suomen oleskelulupia koskeva lainsäädäntö aiheuttaa ihmiskaupan uhreille, tulee korjata.

”Tilanne, jota jutussa kuvataan, ei ole kestävä eikä hyväksyttävä, ja siihen pitää nopeasti puuttua”, sanoo sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen (vihr).

Parviainen kommentoi sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) puolesta.

HS kertoi sunnuntaina laajassa artikkelissa nepalilaisten kokkien tilanteesta. [...]

Selvityksen perusteella oleskelulupia koskeva lainsäädäntö sekä Maahanmuuttoviraston käytäntö ovat keskeisiä syitä sille, miksi moni ihmiskaupan tai vastaavan hyväksikäytön uhri ei uskalla hakea apua. Uhrit pelkäävät omaa tai perheensä karkotusta.

Parviaisen mukaan sisäministeriö aikoo tarkastella kaikkia jutussa esiin nostettuja ongelmia ja pyrkii osaltaan ne korjaamaan.

”Jos löytyy järjestelmästä johtuvia ongelmia, jotka selvästi vaikeuttavat esimerkiksi ihmiskaupan uhrien tilannetta, niin totta kai ne pitää korjata. Jos ulkomaalaislaki tuottaa ihmiskaupan uhreille esteen hakea apua, sellaiset tilanteet on korjattava pois.”

Valtioneuvoston ihmiskaupan vastaista toimintaohjelmaa laaditaan parhaillaan oikeusministeriössä. Työssä käsitellään myös oleskelulupia koskevaa lainsäädäntöä.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) sanoo, että HS:n artikkeli oli ”hirvittävää luettavaa”. [...]

Valtiosihteeri Parviainen sanoo sisäministeriön odottavan, että oikeusministeriössä laadittava toimintaohjelma etenee.

”Haluamme sitä ripeästi edistää. On myös helpompi neuvotella hallituksen kesken, kun näemme kokonaisuuden. Ulkomaalaislain muuttaminen on kuitenkin jossain määrin aina suuri projekti, ja siihen on hyvä kerätä yhteen muitakin muutostarpeita.”

Työ- ja elinkeinoministeriössä on jo nyt alettu pohtia poikkeuspykälää, jonka nojalla hyväksikäytön uhri voisi saada tilapäisen oleskeluluvan. Luvan voisi saada siitä huolimatta, onko rikos poliisin tutkinnassa. [...]

Oikeusministeri Henrikssonin mukaan hallituksen on myös tarkasteltava perheenyhdistämisen tulorajoja.

Korkeat tulorajat ovat ongelma hyväksikäytön uhreille. Käytännössä uhrit pärjäisivät vähemmällä ilman, että he joutuisivat turvautumaan sosiaaliturvaan. Jos perheessä on esimerkiksi kaksi aikuista ja kaksi lasta, Migri vaatii lain mukaan 2600 euron nettotuloja.

Hallitusohjelmassa on kirjaus toimeentulorajojen kohtuullistamisesta. [...]

Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 338
 • Liked: 25173
Hienoa että löytyi asia jonka kanssa Ohisalolla on aikaa painia sunnuntainakin. Ilmeisesti maksimaalinen haitta suomalaisille velvoittaa.

Koronan osalta alkaa hirvittää ihan oikeasti ympärivuorokautisesti kuinka täydellisen yhteiskunnallisen katastrofin tämä hallitus saa aikaan. Pyrkimys on ainakin ilmeisesti maksimoida se.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Tagit: