UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2015-04-05 Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnasta luopuminen (yhdistetty)  (Luettu 126846 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 694
 • Liked: 85451
Hesari https://dynamic.hs.fi/a/2020/siivotonala/

Lainaus
Siivoton juttu

Helsingin Sanomat julkaisi eilen laajan artikkelin siivousalalla esiintyvästä työvoiman hyväksikäytöstä. Sen mukaan hyväksikäytön skaala on laaja ja muistuttaa pahimmillaan ihmiskauppaa. Siivoojiaan riistävät yritykset ovat jatkaneet toimintaansa pitkään ilman seuraamuksia.
Uuninpankkopoika Saku Timonen 6.7.2020

Lainaus käyttäjältä: Saku Timonen
Yksi hyväksikäytölle altistava lakimuutos tehtiin kesällä 2016, kun Sipilän hallitus poisti mahdollisuuden myöntää oleskelulupa humanitaarisin perustein sellaisille turvapaikanhakijoille, joille turvapaikkaa ei myönnetä. Tarkoituksena oli saada heidät palaamaan kotimaahansa, mutta kaikki eivät sitä voi tai halua tehdä. Kaikki maat eivät välttämättä edes ota omia kansalaisiaan takaisin, eikä jostain maasta hyvästä syytä lähtenyt välttämättä halua sinne enää palata.

Kyse ei ole mistään muusta kuin omasta halusta välttää lainvoimaisen käännytyspäätöksen toimeenpano, ei voimisesta tai lähtömaan halusta ottaa takaisin. Muussa tapauksessa oleskeluluvan voi saada edelleen.

Lisäksi Timonen ilmeisesti sekoittaa humanitaarisen suojelun kategorian ja oleskeluluvan myöntämisen esimerkiksi siitä syystä, että lähtömaahan ei ole toistaiseksi turvallisia liikenneyhteyksiä. Oleskelulupia tarjottiin humanitaarisen suojelun perusteella niin vähän, että se ei näkyisi Suomeen jääneiden laittomien siirtolaisten määrässä juuri mitenkään, vaikka kategoria olisi vielä olemassa.

Edit: Timosen tarkoittama lakimuutos ("muutos tilapäiseen oleskelulupaan maasta poistumisen estymisen perusteella") valmisteltiin jo hyvissä ajoin Sipilää edeltävän hallituksen kaudella, kun sisäministerinä oli Päivi Räsänen. Sen mukaan "Tilapäistä oleskelulupaa ei myönnettäisi, jos vapaaehtoinen paluu on tosiasiassa mahdollinen."

Lainaus käyttäjältä: Saku Timonen
Ennen lakimuutosta tällaisille henkilöille voitiin myöntää oleskelulupa humanitaarisin perustein. Kesällä 2016 heistä tehtiin paperittomia. Heitä ei virallisesti saa olla olemassa, mutta kuitenkin he ovat täällä. Hallitusta varoitettiin silloin pimeän ja hyväksikäytölle alttiin halpatyövoiman luomisesta, mutta turhaan. Hallituksen maahanmuuttopoliittinen linja oli perussuomalaisten kirjoittama, ja sen mukaan edettiin lyhytnäköisesti.

Oleskelulupa on mahdollista myöntää vaikka kuinka heppoisin perustein, mutta mikään kansainvälinen sopimus ei edellytä oleskeluluvan myöntämistä sillä perusteella, että kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija ei vain halua poistua maasta. Siinä ei ole mitään järkeäkään, koska helpoksi oletettu oleskelulupa on merkittävä vetotekijä, kuten etenkin Suomessa nähtiin vuonna 2015.

Kestävä ratkaisu laittomaan siirtolaisuuteen ei tietenkään voi olla oleskelulupien holtiton jakaminen, mikä vain lisää Suomeen pyrkivien onnenonkijoiden määrää, vaan kielteisen päätöksen saaneiden laajat, nopeat ja määrätietoiset käännyttämiset. Niitä ei vain ole näkynyt paljosta puheesta huolimatta sen enempää Suomen kuin EU:nkaan tasolla.
« Viimeksi muokattu: 07.07.2020, 10:06:36 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 960
 • Liked: 31552
 • Easter Worshipper
Pankkopojan mukaan jos kaikille annettaisiin oleskelulupa, harmaan työvoiman ja alipalkatun orjaväen käyttö lakkaisi kun kaikilla olisi verokortti?

Suomen passeja voisi ruveta myymään 20 000 eurolla Libyan ja Irakin toreilla. Vietäisiin ihmissalakuljettajilta leipä ja lopputulos olisi sama kuin nyt - tai sama mitä pankkopoika näemmä haluaa.

-i-
« Viimeksi muokattu: 07.07.2020, 10:12:23 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 031
 • Liked: 27090
 • Ego sum Spartacus
Lainaus

SMC Palvelut Oy
Yrityksen SMC Palvelut Oy (2510087-6) liikevaihto oli 818 869 euroa 2018 ja työllisti 29 henkilöä. Liikevaihto nousi 50,8 %. Liiketoiminnan voitto oli 74 595 euroa ja liikevoittoprosentti oli 9,1 %. Yhtiön omavaraisuusaste oli 53 %. Tarkista tilikauden tulos Yritysanalyysiraportilta tästä.

Y-tunnus
2510087-6
Maa
Suomi
Postiosoite
PL 18, 00381 Helsinki

X

Vastuuhenkilöt
ASEMA                     NIMI                          SAAPUMISPÄIVÄ
Puheenjohtaja             Sufar Ala'a H                            08 / 2019
Toimitusjohtaja             Sufar Ala'a H                            01 / 2013
Varsinainen jäsen     Okbi Mustafa Ubr Abdullah    08 / 2019


https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/smc-palvelut-oy/25100876/paattajat


Lainaus

SMC Palvelut Oy
Luotettava ja ammattitaitoinen laaja palvelualan tuottaja

Siivouspalvelut - Kiinteistöpalvelut - Ruokailupalvelut - DJ* Palvelut - Toimitilapalvelut - Monipalvelut - Verkkokauppamyynti -

Alueille : Helsinki , Espoo , Vantaa, Tampere, Lahti, Järvenpää, Tuusula, Nummela, Kerava sekä muilla paikkakunilla
 
SMC Palvelut Oy Yrityksenä
 
Asiakaslähtöisyys toiminnan perusta

SMC Palvelut Oy on kiinteistö- ja toimitilapalveluyritys. Toimitamme yksityiselle ja julkiselle sektorille sekä yrityksille palveluratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaiden keskittymisen omaan liiketoimintaansa kun SMC Palvelut vastaa arjen pyörittämisestä ja palveluiden sujuvuudesta.. Tarjoamme sekä standardisoituja yksittäisiä palveluita että useista palveluista koostuvia monipalveluratkaisuja. Kehitämme toimintaamme yhteistyössä asiakkaittemme ja alan asiantuntijoiden kanssa.

SMC Palvelut Oy:n palvelut nivoutuvat osaksi asiakkaan toimintaympäristöä ja liiketoimintaa. Asiakassuhteissa korostuvat luottamuksellisuus ja vuorovaikutuksellinen kumppanuus, jossa kehitetään uusia toimintamalleja. Innovatiiviset ratkaisut tehostavat toimintaa, tekevät asiakkaan prosesseista sujuvia ja säästävät heidän resurssejaan.

Palveluita tarjoamme yksittäisinä palveluina ja palvelukokonaisuuksina, jotka mahdollistavat asiakkaiden keskittymisen omaan ydinliiketoimintaansa.

Palvelut kattavat monipuolisesti kaikki kiinteistön omistajien ja käyttäjien tarvitsemat ylläpito- ja tukipalvelut. Keskitymme kiinteistön ylläpitoon, siivoukseen, turvallisuus- ja ruokailupalveluihin sekä valittujen asiakassegmenttien tukipalveluihin ja integroituihin kokonaispalveluratkaisuihin.

Palvelumme kattavat mm: siivouspalvelut, kiinteistöpalvelut, ruokailupalvelut, toimitilapalvelut, DJ-Palvelut, Ruoka kuljetuspalvelut ja MAAHANTUONTI-VIENTI & JAKELU

Tarvittaessa voimme sisällyttää kokonaispalveluumme myös vahtimestari-, aula-, postitus sekä muita tehtäviä.

Toimimme valtakunnallisesti ja paikallisesti.

SMC Palvelut tuottaa henkilöstövaltaisia tukipalveluita yksityisille yrityksille ja yhteisöille sekä julkiselle sektorille. Luomme toiminnallamme laadullista ja taloudellista arvoa asiakkaidemme liiketoimintaan.


https://www.smcpalvelut.eu/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 694
 • Liked: 85451
Eli selväkielisesti sanottuna Palola vaatii EU:n ryhtyvän imuroimaan Afrikan ylijäämäväestöä jäsenmaat siihen pakottamalla, koska muu olisi vapaamatkustamista. Haaste on otettava vastaan, koska me tarvitsemme Afrikan ylijäämäväestöä turvaamaan Suomen huoltosuhteen (!) ja hyvinvointipalvelut (!!).

Tänään STTK:n puheenjohtaja Antti Palola vaati Maikkarin uutisissa maahanmuuttajille palkkatukea.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 216
 • Liked: 7095
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Tänään STTK:n puheenjohtaja Antti Palola vaati Maikkarin uutisissa maahanmuuttajille palkkatukea.

 :facepalm: jos nyt ratkaistaisiin ne omat ongelmat ennen kuin otetaan tänne (enempää) ongelmia ratkaistavaksi. EI palkkatukea, eikä kyllä palkkaakaan. Jos tulee tänne töihin niin on kanavat olemassa. Kyllä sille on ihan syynsä jos johonkin työhön ei löydy kotimaista työvoimaa. Apu lähtömaihin ja tänne vain oikeita kanavia pitkin töihin, tai turistiksi.
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 156
 • Liked: 31998
Tutkijat ovat tutkineet, mutta eivät näytä saaneen mitään selville, vaikka ovat huomanneet, että käänne köyhyyden lisääntymisessä tapahtui vuodesta 1990 eteenpäin. Mitähän kummaa silloin mahtoi tapahtua? Pitäisikö näitä tutkijoita avittaa vähän mäessä, jotta hiffaisivat?

Viiden pisteen vihje somali, Moskova ja vuosi 1990. Mikä kumma uusi ilmiö ilmaantui tuolloin tähän maahan ja on jatkunut surutta siitä asti?

YLE tänään.

Lainaus
Laaja selvitys vahvistaa: rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat – tutkijat kiristäisivät suurituloisten pääomaveroa

Kalevi Sorsa -säätiön raportissa varoitetaan huono-osaisuuden periytymisestä.


Taloudellinen eriarvoisuus on kasvanut, ja varallisuuserot jatkavat edelleen kasvuaan.

SDP-taustainen Kalevi Sorsa -säätiö(siirryt toiseen palveluun) julkaisee tänään ensimmäisen Eriarvoisuuden tila Suomessa -raporttinsa.

Raportin kirjoittamiseen on osallistunut 20 tutkijaa Helsingin, Turun, Tampereen ja Jyväskylän yliopistoista sekä Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.
(...)

Tutkijoiden mukaan myös varallisuuserot ovat kasvaneet, eikä eroja ole pystytty verotuksella merkittävästi kaventamaan.

– Tulo- ja varallisuuserojen kaventamisen näkökulmasta olisi perusteltua luopua eriytetystä ansio- ja pääomatulojen verotuksesta ja muuttaa verojärjestelmä kauttaaltaan progressiiviseksi, Riihelä ja Tuomala linjaavat.
(...)

Taloustieteen professori (emeritus) Matti Tuomala Tampereen yliopistosta ja erikoistutkija Marja Riihelä Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta kirjoittavat, että 1990-luvun alkuun saakka tuloerot Suomessa kapenivat, kun tulojen nousu oli sitä suurempaa, mitä alempiin tuloryhmiin mentiin.

Riihelän ja Tuomalan mukaan tuloerojen kehityksen suunta muuttui 1990-luvulla päinvastaiseksi, eikä tuo uusi suunta ole taittunut, vaikka tuloeroissa tasaantumista onkin tapahtunut.
(...)

Lihavoinnit mun.

Tutkijoiden mielestä siis haittamaahanmuuton aiheuttamaa köyhyyden lisääntymistä Suomessa pitäisi korjata - ei suinkaan minimoimalla haittamaahanmuuttoa ja purkamalla jo rakennettu pommi, vaan verottamalla lisää varakkaita. Mahtaako tuolla ratketa tämä haljenneen vesiputken ja uppoavan veneen dilemma?
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 156
 • Liked: 31998
Halla-aho Suomen Uutisissa tänään aiheesta Kalevi Sorsa säätiön köyhyystutkimus.

Lainaus
Halla-aho: Köyhyys lisääntyy tietoisen politiikan seurauksena – kiilusilmäinen ilmastopolitiikka vie työpaikkoja

Yle kertoo nettisivuillaan Kalevi Sorsa -säätiön raportista, joka varoittaa huono-osaisuuden periytymisestä. Selvityksen mukaan rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat, mutta perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan asia ei ole näin mustavalkoinen.


Suomi on kaikille verohelvetti

Ylen uutisoiman raportin mukaan tutkijat kiristäisivät suurituloisten pääomaveroa.

– Totean aluksi, että itselläni ei ole pääomatuloja eikä omaa lehmää ojassa. Seuraavaksi huomautan, että pääomatulojen verotus on Suomessa EU:n toiseksi korkein heti Tanskan jälkeen. Suomi ei ole kapitalistille veroparatiisi vaan verohelvetti. Niin se on kyllä palkansaajalle, yrittäjälle ja autoilijallekin, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

Ongelma eivät ole rikkaat vaan se, että meillä on yhä enemmän köyhiä. Köyhyys lisääntyy tietoisen politiikan seurauksena.

Veronkiristykset eivät tuo rahaa köyhille

Halla-aho muistuttaa, että sosiaaliturva-asiakkaita tulvii Suomeen kehitysmaista sekä humanitaarista että ”työperäistä” reittiä. Toiseksi ihmisille jää palkastaan yhä vähemmän käteen asumisen ja liikkumisen hinnan noustessa.
(...)

Lihavoinnit mun.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 694
 • Liked: 85451
Lainaus
Lakia opiskellut Zuzeeko Abeng päätyi Suomessa riistotyöhön – uhrin painostaminen on silkkaa psykologiaa

Zuzeeko Abeng aloitti työt suomalaisessa siivousalan yrityksessä kymmenen vuotta sitten. Tullessaan Suomeen hän oli juuri valmistunut ruotsalaisesta Lundin yliopistosta kansainvälisen ihmisoikeusalan opinnoista ja tarvitsi kipeästi töitä. Suomessa hänen oli vaikea löytää oman alan töitä.

– Ystäväni suositteli minua eräälle siivousfirmalle, mutta varoitti minua, että kyseisen yrityksen pomo on hankala. Tarvitsin työpaikan silti.

Abeng ymmärsi olevansa riistotyösuhteessa, kun sovitut viiden tunnin työpäivät alkoivat venymään pitkiksi. Sen jälkeen tehdyt ylityötunnit eivät näkyneet palkassa. Pomon tyyli hoitaa asioita oli pelottava.

– Kun kerroin pomolleni, että tahti on liian kova ja en pysty toteuttamaan työmäärää, pomo kertoi, että löytää jonkun muun tekemään työn, Abeng kertoo.

Abeng irtisanottiin riistotyösopimuksestaan, koska työnantajan mielestä Abengin työnjälki ei ollut hyvä. Abeng yritti varoittaa ihmisiä uhkaavasta työnantajastaan kirjoittamalla kirjeitä tapahtuneesta.

[...]

Ihmisoikeusasioiden ammattilaisena Abengilla on sananen sanottavana Suomen tyylistä käsitellä riistotyötä:

– Suomessa tehdään paljon tutkimusta ihmiskaupasta ja riistotyöstä, mutta poliittista tahtoa ei mielestäni ole.

Kun Abeng yritti kertoa tilanteestaan kymmenen vuotta sitten, häntä ei kuunneltu. Hän koki olonsa turhautuneeksi.
Yle 28.8.2020

Jotkut ehkä muistavat Zuzeekon loputtomat rasismijutut.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 668
 • Liked: 39387
 • Dieselsetä
Lainaus
Tullessaan Suomeen hän oli juuri valmistunut ruotsalaisesta Lundin yliopistosta kansainvälisen ihmisoikeusalan opinnoista ja tarvitsi kipeästi töitä. Suomessa hänen oli vaikea löytää oman alan töitä.

Ööh.. miksi piti tulla juuri Suomeen? Luulisi huippukoulutettua superosaajaa kaivattavan muuallakin. Hölmöläläinen matupatja kenties?
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 235
 • Liked: 18309
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Kuulostaa ihan silkalta fabrikaatiolta.

Tottakai tuon niminen ihmisoikeusalan opinnoista, mitä ihmettä sitten lienevätkään, valmistunut palkataan kirkuen johonkin NGO-viritykseen, verorahoin tietenkin. NGO. *tirsk*

Uretaanipusla

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 284
 • Liked: 385
 • Tullin kukka
Lainaus
– Kun kerroin pomolleni, että tahti on liian kova ja en pysty toteuttamaan työmäärää, pomo kertoi, että löytää jonkun muun tekemään työn, Abeng kertoo.

Abeng irtisanottiin riistotyösopimuksestaan, koska työnantajan mielestä Abengin työnjälki ei ollut hyvä.
En sano etteikö olisi hyvinkin mahdollista että on laitettu mahdottomat työtavoitteet mutta tulee vaan mieleen touhu omalta työpaikalta. Kantissiivooja naureskeli kerran kun esimies oli huolissaan soittanut että riittääkö työaika kaikkiin hommiin kun muilta (kaikki afrikkalaisia) oli tullut viestiä että ei millään ehdi hoitaa kaikkea.

Homma oli siis muutamat päivittäiset tilat ja loppuaika päivystystä. Kantis teki säädetyt ja ajankuluksi vielä vähän ylimääräistäkin ja silti jäi aikaa vielä paskanjauhamiseenkin.
Toki muutama Afrikan tähti lähti puoli tuntia tai enemmänkin etuajassa että ehtii bussiin tms. Työajan lopetus kävikin sitten kätevästi kotoa mobiilisovelluksella. Sittemmin siivouskomeron seinään tuli koodit vuoron aloitukselle ja lopetukselle jotka piti lukea.

Työn laadusta en viitsi edes aloittaa.
Islam on yhteiskunnan syöpä

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 031
 • Liked: 27090
 • Ego sum Spartacus

https://kauppakamari.fi/wp-content/uploads/2020/06/Osaajia-Suomen-rajojen-ulkopuolelta.pdf

Lainaus
X

Osaajia Suomen
rajojen ulkopuolelta
osaamiseen perustuvan maahanmuuton vauhdittaminen

RATKAISU

SISÄLTÖ
JOHDANTO... 3
TAVOITTEELLISEN MAAHANMUUTON MALLI ...................................... 6
AKTIIVISTA OSAAJIEN HOUKUTTELUA................................................... 8
OLESKELULUPAPROSESSEIHIN VAUHTIA ............................................. 12
UUDISTETAAN OLESKELULUPAPROSESSIT....................................... 13
RIITTÄVÄT RESURSSIT OLESKELULUPIEN KÄSITTELYYN............... 14
OLESKELULUPAMAKSUT KILPAILUKYKYISELLE TASOLLE............... 16
LISÄÄ ULKOMAALAISIA OPISKELIJOITA SUOMEEN .......................... 18
UUSI KANSALLINEN VIISUMI KÄYTTÖÖN.......................................... 21
TOIMEENTULON EDELLYTYKSIIN KEVENNYSTÄ.............................. 22
HENKILÖLLISYYDEN TODISTAMINEN SUJUVAMMAKSI ................ 23
OLESKELULUPAHAKEMUKSET NOPEAMMIN VIREILLE ................. 24
SAATAVUUSHARKINNASTA ON LUOVUTTAVA ..................................... 25
PERHEENYHDISTÄMISESTÄ SUJUVAMPAA........................................... 27
KAUSITYÖLAKIA ON KORJATTAVA .......................................................... 29

JOHDANTO
Osaamiseen perustuva maahanmuutto on keskeinen tekijä Suomen kilpailukyvyn kehittämisessä. Suomea vuoden 2020 keväällä koetelleesta koronaviruksesta aiheutunut kriisi ei ole syy kääntyä sisäänpäin. Suomi ei pärjää
nyt eikä tulevaisuudessa käpertymällä omien rajojensa sisälle. Suomi elää
ja kukoistaa viennistä. Suomen pitää rohkeasti avata rajojaan ulkomaalaisille osaajille ja uskaltaa kansainvälistyä.
Suomen demografiaan liittyvät haasteet eivät ole kadonneet minnekään.
Päinvastoin pahin on vasta edessä. Tilastokeskuksen vuoden 2019 väestöennuste puhuu karua kieltä. Syntyvyys laskee odotettua nopeammin,
Suomen väkiluku kääntyy laskuun 2031 ja ikääntyneen väestön määrä suhteessa muuhun väestöön kasvaa kovaa vauhtia. Jos sama kehitys jatkuu,
vuonna 2040 Suomessa on vuoteen 2019 verrattuna 183 000 alle 15-vuotiasta lasta vähemmän, 103 000 työikäistä (15–64-vuotiaat) vähemmän ja
287 000 yli 64-vuotiasta senioria enemmän.
Suomen väestökehityksestä ja -rakenteesta kumpuava viesti on selvä:
jotain on tehtävä tai hyvinvointiyhteiskunta ei kestä kasassa. Keskeisiä
ratkaisuja on kaksi. Ensimmäinen on saada syntyvyys taas kasvuun ja
toinen on kasvattaa nettomääräistä maahanmuuttoa. Joka tapauksessa
tilanne on sellainen, että ratkaisuja pitää tehdä nopeasti. Kaikki
isot yhteiskunnalliset muutokset
vaativat 10–15 vuotta vaikuttaakseen täysillä. Poliittisilla päättäjillä
on käsissään avaimet osaamiseen
perustuvan maahanmuuton kasvattamiseen.
Koronaviruksesta seurannut talouskriisi on hetkellisesti helpottanut osaajapulaa joillain aloilla.
Kaikilla aloilla tämä ei kuitenkaan
näy, vaan osaajapula on yhä suuri
OSAAJIA SUOMEN RAJOJEN ULKOPUOLELTA 3
ongelma kuin ennen koronavirusta. Koronaviruksesta aiheutunut talouskriisi
on väliaikainen ja menee ohi, kuten sen vaikutus osaavan työvoiman tarpeeseen. On tärkeää valmistautua seuraavaan nousukauteen ajoissa. Kun
osaavan työvoiman tarve kasvaa vauhdilla talouskasvun kiihtyessä, on liian
myöhäistä miettiä mistä ja miten osaajia saadaan riittävästi. Osaajapulasta
ei saa tulla seuraavan nousukauden pullonkaulaa. Yritysten menestyminen ja kasvu takkuaa, jos tarvittavia osaajia ei saada palkattua.
Usein esitetään, että maahanmuuttoon pitäisi turvautua vasta sitten, kun
kaikki kotimaassa olevat työttömät on ensin työllistetty. Normaalitilanteessa todellisuus on se, että iso osa työttömistä työllistyy vain vaivoin. Monilla
työttömillä on erilaisia työllistymistä hidastavia haittatekijöitä. Tällaisia ovat
esimerkiksi koulutuksen puute, korkea ikä, pidempään jatkunut työttömyys,
vanhentunut osaaminen tai työllistymisen kannalta epäedullinen asuinpaikka. Osa työttömistä kärsii useista haittatekijöistä yhtä aikaa.
Nopein ratkaisu osaajapulan lievittämiseen, työllisyysasteen parantamiseen
sekä Suomen väestörakenteen oikaisemiseen on tavoitteellisesti lisätä
osaamisperusteista maahanmuuttoa. Tämä käsittää sekä opiskeluun että
työhön perustuvan maahanmuuton. Vuonna 2019 työ nousi yleisimmäksi
oleskeluluvan hakuperusteeksi. Työn perusteella oleskelulupia haettiin noin
12 500. Myönteisen päätöksen sai 9 500 hakijaa. Opiskelun perusteella
lupaa haki noin 6 000 henkilöä ja heistä myönteisen päätöksen sai noin
5 200 hakijaa.
Opiskeluun perustuva maahanmuutto on vaikutuksiltaan hitaampi väylä
osaavan työvoiman turvaamiseksi, mutta sitäkin tehokkaampi kotoutumisen
ja integraation kannalta. Opiskeluiden aikana Suomeen tutustuneelle osaajalle Suomeen työskentelemään jääminen on huomattavasti helpompaa,
kuin henkilölle, joka ei ole ikinä Suomessa käynyt. Tästä syystä opiskeluun
perustuva maahanmuutto pitäisi nähdä entistä tärkeämpänä väylänä houkutella osaajia Suomeen ensin opiskelemaan ja sitten töihin. Samalla tämä edistäisi korkeakoulujen kansainvälistymistä.

X

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 737
 • Liked: 15701
Olen sitä mieltä,että kyseinen maahanmuutto on mahdotonta.

Osaajat pysyvät kotimaissaan tai ehkä menevät suuremmalta osalta suurimpia palkkoja tarjoaviin maihin (Ei Suomi).

Massamaahanmuuutto on AINA mahdotonta.

Haistakaa paska, Hesari!

Se on mahdotonta niin kauan kuin sosialistit (KOK, SDP, KESK, VIHR, VAS, RKP) ovat vallassa. Mutta sen jälkeen olisi täysin mahdollista luoda saudi-tyylinen vierastyöläisjärjestelmä: ei oikeutta sosiaaliturvaan, oleskeluoikeus loppuu (ja maastapoistotoimenpiteet alkaa) samalla sekunnilla kuin työsuhde loppuu. Ja asyyliä on turha huudella.

edit:muotoilu
« Viimeksi muokattu: 09.09.2020, 19:58:46 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

kivimies

 • Vieras
Poistoon.
« Viimeksi muokattu: 10.09.2020, 13:05:52 kirjoittanut kivimies »

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 714
 • Liked: 4078
Että pistää vihaksi tämä mielisairas sosialismihuttu. Luulisi edes Keskuskauppakamarin mainitsevan esimerkiksi sellaiset merkittävät hyötymaahanmuuttoa rajoittavat tekijät kuin
-Korkeat verot
-Korkeakoulutettujen korkea työttömyys & matalat palkat
-Houkuttelevien työpaikkojen puute
jne jne.

Byrokratialla ei ole v*ttujakaan väliä jos maa on oikeasti houkutteleva. Ihmiset ovat valmiita näkemään aika paljon vaivaa rahan eteen ja tällä hetkellä Suomi tarjoaa rahapotteja vain sossupummeille, joten maahanmuutto ja maahanmuuttojärjestelmän hyväksikäyttö on sen mukaista. Verratkaa vaikka Yhdysvaltoihin, maahan on ihan hemmetin vaikea päästä, ei ole sosiaaliturvaa, suurin osa puhuu vain englantia ja media ympäri maailmaa toitottaa miten rasistinen maa se on. Silti maahan tulvii niin paljon ei-eurooppalaisia, englantia huonosti puhuvia korkeakoulutettuja, että Trump on jo rajoittamassa oikeiden korkeakoulutettujen huippuosaajien maahanmuuttoa. Syy on yksinkertainen: ylivoimaiset työmahdollisuudet ja korkea palkkataso.

Todellisuudessahan tässä korporatiososialistit ja marxistit paiskaavat kättä ja leikkivät etteivät ymmärrä mitä toinen oikeasti haluaa. Kokoomuksen korporatiososialistit haluavat kurittaa kansaa ja nostaa työttömyyttä, jotta yritykset saisivat halvempaa työvoimaa ja marxisteja ei kiinnosta talous vittuakaan, kunhan saavat syyn perustella väestönvaihtoa.

MannaSariini

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 236
 • Liked: 770
Keskuskauppakamarin mukaan siis opiskelun perässä Suomeen muuttaminen on lähtökohtaisesti osaamisperusteista maahanmuuttoa?

Sopii kysyä kuinka suuri osa opiskelun perässä muuttavista kuuluu nyt - tai kuuluisi joidenkin haluaman ulkomaisten opiskelijoiden määrän suuren kasvun myötä - seuraaviin kategorioihin:

1) Valmistuttuaan lähtömaahansa tai muuhun maahan Suomesta muuttavat
2) Humpuukialaa opiskelevat
3) Ilman todellista opiskeluaikomusta itsensä Suomeen keinottelevat

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 586
 • Liked: 3551
Keskuskauppakamarin mukaan siis opiskelun perässä Suomeen muuttaminen on lähtökohtaisesti osaamisperusteista maahanmuuttoa?

Sopii kysyä kuinka suuri osa opiskelun perässä muuttavista kuuluu nyt - tai kuuluisi joidenkin haluaman ulkomaisten opiskelijoiden määrän suuren kasvun myötä - seuraaviin kategorioihin:

1) Valmistuttuaan lähtömaahansa tai muuhun maahan Suomesta muuttavat
2) Humpuukialaa opiskelevat
3) Ilman todellista opiskeluaikomusta itsensä Suomeen keinottelevat

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi sai lentävän lähdön herrapolulleen, kun vahvisti oikeiksi Jyrki Kataisen väärentämät kokouspöytäkirjat, joiden avulla Katainen nousi Pohjois-Savon Kokoomuksen johtoon vuosituhannen vaihteessa ja omalle herrapolulleen. Masentavaa, että tällaiset tyypit ovat nousseet merkittäviin asemiin jakelemaan puupäisiä ehdotuksiaan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 694
 • Liked: 85451
Lainaus
Juho Romakkaniemi
HS pääkirjoitus nosti esille tärkeän asian: tarvitsemme valtavasti osaamisperäistä maahanmuuttoa Suomeen.

Keskuskauppakamari julkaisi juuri  ratkaisun aiheesta:

30 keinoa saada 30.000 opiskelun ja työn perässä Suomeen tulevaa vuosittain.

https://kauppakamari.fi/wp-content/uploads/2020/06/Osaajia-Suomen-rajojen-ulkopuolelta.pdf

Keskuskauppakamarin keinot olivat enimmäkseen diibadaabaa, jolla oli tekemistä osaamisen kanssa vain kuin sanan "osaamisperäinen" käyttäminen vihjaa. "Huippuosaajia" ei sen kummemmin määritelty osaamisen tai palkkatason mukaan, mutta pamfletissa vaadittiin "huippuosaajille" oleskelulupaa jo ennen tietoa työpaikastakaan. Oleskelulupapäätöksen myöhästyminen oikeuttaisi automaattiseen oleskelulupaan.

Todelliset motiivit paljastuvat viimeistään siinä vaiheessa, kun "osaavaa työvoimaa" houkuteltaisiin Suomeen enää halpatyötä koskevan työlupien saatavuusharkinnan poistamisella, koska "yritykset tietävät viranomaisia paremmin osaamistarpeet". Mikäs siinä, jos yritykset ovat myös valmiita maksamaan yhteiskunnan nykyisin subventoiman halpatyövoiman todelliset kulut ja vastaamaan myös myöhemmästä työttömäksi jäämisestä.

Lainaus
JOHDANTO

Osaamiseen perustuva maahanmuutto on keskeinen tekijä Suomen kilpai-
lukyvyn kehittämisessä.
Suomea vuoden 2020 keväällä koetelleesta koro-
naviruksesta aiheutunut kriisi ei ole syy kääntyä sisäänpäin. Suomi ei pärjää
nyt eikä tulevaisuudessa käpertymällä omien rajojensa sisälle. Suomi elää
ja kukoistaa viennistä. Suomen pitää rohkeasti avata rajojaan ulkomaalaisil-
le osaajille ja uskaltaa kansainvälistyä.

Suomen demografiaan liittyvät haasteet eivät ole kadonneet minnekään.
Päinvastoin pahin on vasta edessä. Tilastokeskuksen vuoden 2019 väes-
töennuste puhuu karua kieltä. Syntyvyys laskee odotettua nopeammin,
Suomen väkiluku kääntyy laskuun 2031 ja ikääntyneen väestön määrä suh-
teessa muuhun väestöön kasvaa kovaa vauhtia. Jos sama kehitys jatkuu,
vuonna 2040 Suomessa on vuoteen 2019 verrattuna 183 000 alle 15-vuo-
tiasta lasta vähemmän, 103 000 työikäistä (15–64-vuotiaat) vähemmän ja
287 000 yli 64-vuotiasta senioria enemmän.

Suomen väestökehityksestä ja -rakenteesta kumpuava viesti on selvä:
jotain on tehtävä tai hyvinvointiyhteiskunta ei kestä kasassa.
Keskeisiä
ratkaisuja on kaksi. Ensimmäinen on saada syntyvyys taas kasvuun ja
toinen on kasvattaa nettomääräistä maahanmuuttoa. Joka tapauksessa
tilanne on sellainen, että ratkaisuja pitää tehdä nopeasti. Kaikki
isot yhteiskunnalliset muutokset vaativat 10–15 vuotta vaikuttaak-
seen täysillä. Poliittisilla päättäjillä on käsissään avaimet osaamiseen
perustuvan maahanmuuton kasvattamiseen
.

Koronaviruksesta seurannut talouskriisi
on hetkellisesti helpottanut osaajapulaa joillain aloilla.
Kaikilla aloilla tämä ei kuitenkaan näy, vaan osaajapula on yhä suuri
ongelma kuin ennen koronavirusta. Koronaviruksesta aiheutunut talouskriisi
on väliaikainen ja menee ohi, kuten sen vaikutus osaavan työvoiman tar-
peeseen
. On tärkeää valmistautua seuraavaan nousukauteen ajoissa. Kun
osaavan työvoiman tarve kasvaa vauhdilla talouskasvun kiihtyessä, on liian
myöhäistä miettiä mistä ja miten osaajia saadaan riittävästi. Osaajapulasta
ei saa tulla seuraavan nousukauden pullonkaulaa. Yritysten menestyminen
ja kasvu takkuaa, jos tarvittavia osaajia ei saada palkattua.

Vaikka joka toisessa lauseessa hoetaan osaajista, todellinen tavoite on kasvattaa nettomaahanmuuttoa, mitä taas perustellaan järkisyiden puuttuessa demografian korjaamisella.

Lainaus käyttäjältä: Keskuskauppakamari
Tavoitteena on kansainvälisempi Suomi, jossa osaavaa työvoimaa riittää sitä tarvitseville ja demografinen
kehitys saadaan uudelle uralle
, joka turvaa hyvinvointiyhteiskunnan säilymisen.

Todellisuudessa esitetyt keinot (vain muutama 30:stä oikeasti vaikuttava) kuten saatavuusharkinnan poistaminen ja halpatyövoiman ja turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämisen helpottaminen (käytännössä vapauttaminen) johtavat haittamaahanmuuton kasvuun ja hyvinvointiyhteiskunnan murenemiseen.

Lainaus käyttäjältä: Keskuskauppakamari
Saatavuusharkinnasta luopuminen helpottaisi yritysten pulaa osaavasta
työvoimasta
sekä parantaisi työllisyyttä.
...
Saatavuusharkinnasta luopuminen olisi Suomelle kilpailuetu, joka lisäisi maamme
houkuttelevuutta ulkomaalaisten osaajien silmissä. Saatavuusharkinta muodos-
taa usein esteen ulkomaalaisen työvoiman käytölle. Tämä siitäkin huolimatta,
että todellisuudessa osaavaa työvoimaa ei ole saatavissa kotimaasta.

Eikä tässä vielä kaikki, vaan KKK vaatii perheenyhdistämisten helpottamista, koska perheenyhdistämisen sosiaaliturvakynnystä matalammat tulorajat ovat KKK:n kohderyhmille liian korkeat. Pamfletissa väitetään harhaanjohtavasti, että perheenyhdistämisen ehtona on yleensä perheen toimeentulo "muutoin kuin yhteiskunnan maksamilla etuuksilla", vaikka monet (lapsilisät, asumistuet jne.) etuudet päinvastoin lasketaan perheenyhdistämisen yhteydessä tuloiksi.

Lainaus käyttäjältä: Keskuskauppakamari
Perheenyhdistämiseen liittyvät käytännöt, erityisesti toimeentulon turvaamisen
rajat, on tarkastettava ja arvioitava uudelleen
. Käytäntöjen pitää olla sellaiset,
että Suomi ei menetä osaajia tiukkojen perheenyhdistämiseen liittyvien rajoittei-
den takia. Tarkastelussa on myös huomioitava pidemmän aikavälin vaikutukset.

Mikäli perheenyhdistämiseen liittyviä rajoituksia maltillisesti lievennettäisiin,
johtaisi se todennäköisesti perhesyin maahan muuttavien määrän kasvuun. Tämä
puolestaan todennäköisesti johtaa keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä työikäisen
väestön kasvuun ja myös työvoiman tarjonnan parantumiseen
. Perheenyhdistä-
misen käytäntöjen keventämisellä voidaan myös vaikuttaa positiivisesti Suomen
demografian kehittymiseen
.

Perheenyhdistämisen nykyisten aivan liian löysien rajoitusten lieventäminen johtaisi kaikilla aikaväleillä ennen kaikkea kustannuksia aiheuttavan haittamaahanmuuton lisääntymiseen. Tulorajat eivät koske nettomaksajia, eikä Suomi tarvitse yhtään nettosaajaa tai hänen perhettään demografian paikkaajaksi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 031
 • Liked: 27090
 • Ego sum Spartacus

Lainaus

Lassila & Tikanoja kärsii kroonisesta työvoimapulasta – ”Tuntuu siltä, että nykyään edes pääkaupunkiseudun sisällä ei olla valmiita muuttamaan työn perässä”

L&T on onnistunut nostamaan työntekijöidensä keskimääräistä eläköitymisikää muun muassa lisäämällä kuntoutusta. ”Olemme huomanneet, että kaksi tärkeää asiaa ovat lääkkeiden syöminen ja hampaiden hoitaminen.”

Palveluyritys Lassila & Tikanojassa on krooninen työntekijäpula. Kiinteistö-, ympäristö- ja teollisuuspalveluja tarjoavalla yhtiöllä on joka päivä sata työpaikkaa avoinna.

Samaan aikaan Suomessa puhutaan yli 55-vuotiaiden ikäsyrjinnästä ja työllisyysasteen nostamisen vaikeudesta. Onko yli 55-vuotiaiden työllistymisen vaikeus myytti?

"Sen voin sanoa, että meillä ei syrjitä. Rekrytoimme työntekijöitä hyvin tasapainoisesti eri ikäryhmistä, samassa suhteessa kuin niistä meille haetaan", kertoo hr-asiantuntija Lotta Palonen.

Lassila & Tikanojassa työskentelee 14–74-vuotiaita työntekijöitä, joista suurimman ryhmän muodostavat 25–30-vuotiaat. Ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden osuus on 17 prosenttia ja kasvaa koko ajan.

Suomen työllisyysasteen trendiluku oli elokuussa 71,6 prosenttia. Hallituksen tavoitteena on saavuttaa toimillaan 80 000 lisätyöllisen työllisyysvaikutukset.

Miksi työnantajat ja työnhakijat eivät tällä hetkellä kohtaa? Se on L&T:n yhteiskuntasuhdejohtajan Jorma Mikkosen mielestä iso kysymys. Hänestä hallituksen budjettiriihen päätöksissä hyvää oli työttömien aktivointi ja työvoimapalveluiden vahvistaminen.

"Kohtaanto-ongelman taustalla on ainakin osittain se, että työmarkkinat ovat muuttuneet aika jäykiksi. Vielä 1970–1980-luvuilla muutettiin töiden perässä toiselle paikkakunnalle. Nyt tuntuu siltä, että edes pääkaupunkiseudun sisällä ei olla valmiita muuttamaan."

"Lahdessa on suurten kaupunkien korkein työttömyysaste. Se sijaitsee vain sadan kilometrin päässä, mutta sieltä ei liikuta pääkaupunkiseudulle, jossa on akuutti tarve työvoimasta. Meillä on tällaisia hidastavia rakenteita."

Mikkosen havainto saa tukea Nordean tuoreesta kyselytutkimuksesta. Sen mukaan vain joka kolmas suomalainen olisi valmis muuttamaan työn perässä, jos jäisi työttömäksi.

Mikkonen sanoo, että valtion tehtävä on miettiä keinot, joilla motivoidaan työttömät takaisin työelämään. Kun ihmisillä on motiivi, L&T:llä on töitä tarjolla. Ilman työntekijän omaa sisäistä motiivia ei palvelualalla pärjää.

Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa
Mikkonen näkee, että kymmenen vuoden päästä työvoimapula vain pahenee. Siksi tarvitaan lisää työperäistä maahanmuuttoa, työurien pidentämistä ja työmarkkinoiden ulkopuolella olevien henkilöiden työllistämistä.

"Työmarkkinoiden ulkopuolella on ajautunut jo lähemmäs 500 000 henkilöä. Me nähdään siellä iso työllistämispotentiaali, jota ei tällä hetkellä riittävän aktiivisesti edistetä. Tästä pitäisi puhua enemmän."


L&T:llä on ollut projekteja, jotka ovat keskittyneet erityisryhmien työllistämiseen. Erityisryhmät muodostavat jo 350 000 ihmisen reservin. Mikkonen sanoo, että kolmasosa jo työttömyyskyvyttömyyseläkkeellä olevista haluaa takaisin työelämään. Kehitysvammaisia on Suomessa 25 000, ja heidän työllisyysasteensa on vain kaksi prosenttia, kun Ruotsissa ja muissa länsimaissa se on 25 prosenttia.

X

https://www.talouselama.fi/uutiset/lassila-tikanoja-karsii-kroonisesta-tyovoimapulasta-tuntuu-silta-etta-nykyaan-edes-paakaupunkiseudun-sisalla-ei-olla-valmiita-muuttamaan-tyon-perassa/07d0d8fd-c975-44c6-85eb-739c05f1ef21

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 668
 • Liked: 39387
 • Dieselsetä
^ Eivät kuitenkaan ole innovoineet esim. tarjota hieman parempaa palkkaa, pulasta pääsemiseksi?   :roll:
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 502
 • Liked: 4019
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Nuo Lassila & Tikanojan johtajan kommentit ovat kuin suoraan Suomen poliittisesta jargonista; kohtaanto-ongelma, hidastavat rakenteet, työperäinen maahanuutto, työttömien aktivointi ja työvoimapalveluiden vahvistaminen etc.

Aivan uskomatonta bullshittiä koko tarina. Tietysti korkeassa asemassa ja korkealla palkalla oleva johtaja ei arvovaltaisessa talousjulkaisu Talouselämässä voi sanoa, miten asiat noin niinku oikeasti ovat. Suurin syy, että L&T ei saa työntekijöitä ei ole työvoiman tarjonnan pula, vaan sosiaalietuudet. Suomessa missä tahansa tulee riittävän hyvin toimeen tekemättä yhtään mitään. On ihmisiä, jotka ovat valinneet tämän elämäntavaksi. Samaan hengenvetoon sanon, etten syyllistä kaikia työttömiä. Monet heistä hakevat aktiivisesti töitä ja samaan aikaan monista työpaikoista on repivä kilpailu. Mutta rahamielessä tukiviidakko on niin kattava, ettei kenenkään tarvitse nähdä nälkää, kärsiä terveydenhuollon puutteesta tai elää kodittomana, jos ei ole täysin rapajuoppo, narkkari tai vakavasti mielenterveysongelmainen. Näitäkin ryhmiä tuetaan monin keinoin.

L&T:n siivoojana olo on kuitenkin oikeaa ns kovaa työtä ja 8 h sitä päivässä ei välttämättä ole yhtä hauskaa kuin joutenolo. Lisäksi työmatkoihin menee aikaa. Ja kun käteen jäävä palkka ei välttämättä ole montaa satasta korkeampi kuin yhdistetyt sossuedut, niin onko ihme ettei L&T:llä ole jonossa uutta duunaria? Ratkaisu ongelmaan on a) pienentää sossun tukia (kansantaloudellisesti järkevää) b) nostaa palkkoja (L&T:n asiakkaat eivät välttämättä suostu kohonneisiin kustannuksiin tai omistajat pienempiin osinkoihin c) ottaa maahan kehitysmaamatuja, jotka ehkä tekevät jotenkin töitä ennen kuin oleskeluva napsahtaa käteen ja sossun ovet avautuvat.

Näin yksinkertaista se on.
« Viimeksi muokattu: 03.10.2020, 13:13:22 kirjoittanut Methodios »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 694
 • Liked: 85451
Nuo Lassila & Tikanojan johtajan kommentit ovat kuin suoraan Suomen poliittisesta jargonista

Jos Lassila & Tikanoja haluaa lisää työperäistä maahanmuuttoa, niin sen kun rekrytoivat. Jargon antaa ymmärtää, että joku estää sen tai jonkun täytyy tehdä se heidän puolestaan.

Tuossa on vieressä 450 miljoonaa EU-kansalaista, joiden palkkaamiselle ei ole mitään estettä. Loput seitsemän miljardiakin pääsevät Suomeen lähes kaikkiin töihin ilman tarveharkintaa ja suurimpaan osaan lopuista töistä tarveharkinnan kautta.

Kun työttömyydestä kärsivään Suomeen palkataan bussikuskeja Marokosta ja siivoojia Bangladeshista, niin ei ole liian vaikeaa vaan paremminkin liian helppoa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 836
 • Liked: 1707
Lainaus
Lahdessa on suurten kaupunkien korkein työttömyysaste. Se sijaitsee vain sadan kilometrin päässä, mutta sieltä ei liikuta pääkaupunkiseudulle, jossa on akuutti tarve työvoimasta. Meillä on tällaisia hidastavia rakenteita.

Mitä noita lassilan ja tikanojan työpaikkailmoituksia selasin, suurin osa näytti olevan osa-aikatöitä tai kiinteistöhuollon töitä. Ei ne palkat kovin kummoisia ole, joten ei lahdestakaan oikein kannata 20 h/viikko lähteä siivoojaksi helsinkiin. Tai muuallekkaan.

Joten vähän hassulta tuntuu tämä mantra, että tarvitsemme työvoimaa ulkomailta. Jos ei ole tarjota täyspäivätöitä, ei niitä tekijöitäkään saa, edes ulkomailta.

MurtoLujuus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 182
 • Liked: 308
Lainaus
Lahdessa on suurten kaupunkien korkein työttömyysaste. Se sijaitsee vain sadan kilometrin päässä, mutta sieltä ei liikuta pääkaupunkiseudulle, jossa on akuutti tarve työvoimasta. Meillä on tällaisia hidastavia rakenteita.

Mitä noita lassilan ja tikanojan työpaikkailmoituksia selasin, suurin osa näytti olevan osa-aikatöitä tai kiinteistöhuollon töitä. Ei ne palkat kovin kummoisia ole, joten ei lahdestakaan oikein kannata 20 h/viikko lähteä siivoojaksi helsinkiin. Tai muuallekkaan.

Joten vähän hassulta tuntuu tämä mantra, että tarvitsemme työvoimaa ulkomailta. Jos ei ole tarjota täyspäivätöitä, ei niitä tekijöitäkään saa, edes ulkomailta.
Lisäksi L&T:tä nyt pidetään yleisesti viimeisenä vaihtoehtona työpaikalle siivoojien ja huoltomiesten keskuudessa. Kiinnostavuutta voisi lisätä maksamalla enemmän kuin TES määrää, mutta sehän ei Suomen työnantajakulttuurin sovi matalapalkka-aloilla. Mieluummin itketään valtiota apuun.

edit: Jatketaan vielä sen verran, että todistetustihan ihmiset muuttavat töiden perässä. Jopa keskelle ei mitään Uuteenkaupunkiin muutettiin parakkimajoitukseen autotehtaalle töihin. Eikä se palkka sielläkään mikään kummoinen ole. L&T vaan ei osaa ja parkuu apua.
« Viimeksi muokattu: 03.10.2020, 19:03:49 kirjoittanut MurtoLujuus »

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 502
 • Liked: 4019
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Mutta eihän mitään ”työvoimapulaa” helposti opittaviin perusduuneihin ole? Jokainen työtön kantis tai jopa moniosaaja-matu pystyisi niitä tekemään, mutta he eivät halua noita duuneja, koska sossun rahoilla elää about yhtä hyvin. Jos sossun avustuksia ei olisi, voisiko perusduunitkin alkaa kiinnostamaan? Onhan se aivan järjetöntä alkaa roudaamaan kehitysmaalaisia tänne ajamaan bussia, luuttuamaan lattioita tai paistamaan burgereita, jotta valtio voi ottaa velkaa miljardeja ja elättää töitä vieroksuvan kantaväestön osuuden ja ennestään maassa lojuvan laiskan haittamatulauman.

Ja haittamatuille ainoa syy tulla Suomeen ovat löysä turvapaikkojen myöntöpolitiikka yhdistettynä hyvään sosiaaliturvaan? Työperäisilläkin kehitysmaamatuilla polttelee varmasti ajatus ilmaisesta elämästä, jos hommat loppuvat...

Vihreille ja komukoille tämä työvoimapula on yhtä musiikkia korville. Omat työttömät äänestäjät voivat köllötellä rauhassa sossun eduilla ja samalla maahan voi haalia loputtomiin työtävieroksuvaa ja laiskaa haittamatua. Se, että L&T saa yhden siivoojan tarkoittaa että maahan tarvitaan 5-7 laiskaa haittamatua.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 674
 • Liked: 18440
Yllättäen tämä on Eveliina Heinäluoman - eli demarin kirjoittama - vaikka tämä voisi olla ainakin suurimmaksi osaksi kuin perussuomalaisen kynästä:

Kokoomuksen esitys työperäisen maahanmuuton lisäämiseksi on laiha ja yhteiskunnan kannalta tuhoisa
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/eveliinaheinaluoma/kokoomuksen-esitys-tyoperaisen-maahanmuuton-lisaamiseksi-on-laiha-ja-yhteiskunnan-kannalta-tuhoisa/

Lainaus
Kokoomus ehdottaa julkisen talouden tervehdyttämiseksi – tässä hyvin haastavassa taloudellisessa tilanteessa – työperäisen maahanmuuton kaksinkertaistamista. Esitys tuntuu hyvin ristiriitaiselta ajassa, jossa moni suomalainen ja Suomessa työskentelevä on tullut yt-neuvottelujen myötä irtisanotuksi. Ensin olisi syytä hoitaa tontti omalla maalla kuntoon.
...
Kokoomus esittää ratkaisua ongelmaan, johon on jo ratkaisu. Saatavuusharkinta ei muodosta tälläkään hetkellä estettä ulkomaisen työvoiman nopealle rekrytoinnille aloilla, joilla on osoittaa tarve työvoiman vahvistamiselle ulkomailta.
...
Esimerkiksi erityisasiantuntijat ovat kokonaan vapautettuja saatavuusharkinnasta.

Työperäisen maahanmuuton pitää olla Suomelle kannattavaa. Työperäisiä oleskelulupia ei myönnetä siksi, että ulkomaalainen saisi töitä, vaan siksi, että ulkomaalaisen työnteko hyödyttää Suomea. Suomen ei kannata myöntää sellaisia työperäisiä oleskelulupia, joissa on merkittävä riski, että työntekijä jää suhteellisen nopeasti työttömäksi tai vajaasti työllistyneeksi.

Tästä syystä toisin kuin kokoomus, SDP ei kannata saatavuusharkinnasta luopumista. Saatavuusharkinta tukee sosiaalisesti oikeudenmukaista työperäistä maahanmuuttoa. Käytännössä kaikki maat kontrolloivat rajan takaista maahanmuuttoa vastaavilla käytänteillä. Ruotsi ainoana EU- ETA- ja OECD-maista on luopunut kokonaan saatavuusharkinnasta. Ruotsissa päätöksestä on koitunut paljon ei-toivottuja seurauksia, kuten rikollisuutta, laitonta kauppaa sekä ihmiskaupan lisääntymistä. Työperäistä maahanmuuttoa on hyödynnetty naapurissamme saatavuusharkinnan puutteen vuoksi humanitäärisen maahanmuuton väylänä.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 668
 • Liked: 39387
 • Dieselsetä
^ Taitaa Eveliina olla isän peruja konservatiivisempaa työväendemariporukkaa, erotukseksi Marinin punakaartista.
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 749
 • Liked: 11266
Ratkaisu filippiiniläishoitajien eettisempään rekrytointiin: kielitaito kuntoon ja koko perhe Suomeen isovanhempia myöten
Suomessa on alettu etsiä eettisesti ja taloudellisesti kestäviä tapoja palkata ulkomaisia työntekijöitä.

Työperäinen Maahanmuutto
18.1. 11:10
Lainaus
Filippiiniläishoitajien rekrytoinnin eettiset ja taloudelliset ongelmat ovat ratkaistavissa, jos Suomessa löydetään yhteinen, kestävä tapa toimia kansainvälisissä hoitajarekrytoinnissa. Filippiiniläishoitajien rekrytoinneista tehtyjä tutkimuksia johtaneen professori Pirkko Pitkäsen mielestä nyt olisi korkea aika saada hoitajien rekrytointi kestävämmälle linjalle.

Yle uutisoi toissa viikolla etenkin filippiiniläisten hoitajien rekrytointiin liittyvistä eettisistä ja taloudellisista ongelmista. Sairaanhoitajakoulutuksen kotimaassaan saaneet hoitajat työskentelevät Suomessa pääosin hoiva-avustajina tai heidät koulutetaan lähihoitajiksi. Moni hoitaja ei jää pysyvästi Suomeen. Koulutushukan lisäksi hoitajien rekrytointi ei pidemmän päälle helpota työvoimapulaa, jos hoitajat eivät viihdy Suomessa.

Tampereen yliopiston koulutuspolitiikan ja monikulttuurisuuskasvatuksen emeritaprofessori Pirkko Pitkänen ei kuitenkaan tyrmää koulutettujen sairaanhoitajien rekrytoimista Filippiineiltä Suomeen. Filippiineillä sairaanhoitajia koulutetaan yli oman tarpeen ja maassa on noin 200 000 hoitajan reservi. Suomi on myös hyvässä maineessa, joten rekrytointiyritykset voivat valita parhaat päältä, kertoo Pitkänen.

– Ennen kaikkea meidän pitäisi ajatella, miten saamme heidät pysymään täällä.

Koko perhe Suomeen

Toistaiseksi Suomeen on tullut enimmäkseen filippiiniläishoitajia, joilla ei ole puolisoa tai lapsia. Perheenyhdistäminen vaatii Suomessa tietyn tulotason ja hoiva-avustajan tai lähihoitajan palkka ei aina riitä edes yhden lapsen maahan tuomiseen.

Filippiiniläiset elävät professori Pirkko Pitkäsen mukaan säästeliäästi ja lähettävät rahaa sukulaisilleen. Ajatuksena on palata jonkin ajan kuluttua kotimaahan.

– Suomeen kannattaisi rekrytoida pikemminkin aviopareja tai perheellisiä, joilla on lapsia, sanoo Pitkänen.

Lapset sopeutuvat usein nopeasti yhteiskuntaan, saavat kavereita ja oppivat kieltä. Se juurruttaa myös vanhemmat Suomeen.

Aasialaiseen perheeseen kuuluvat myös isovanhemmat. Jos heidän lapsensa ovat ulkomailla töissä, isovanhemmat saattavat jäädä kotimaassa tyhjän päälle, sillä Suomen kaltaista sosiaaliturvajärjestelmää ei ole. Pitkäsen mukaan perheenyhdistämisen tulisi huomioida myös isovanhemmat.

– Jos tavoitteena on, että Filippiineiltä rekrytoidut hoitajat jäävät Suomeen, perheenyhdistämisohjelman perhekäsitystä tulisi laajentaa.Jos sillä saadaan kaksi työntekijää suomalaiseen yhteiskuntaan ja lapsia, jotka kasvavat työntekijöiksi Suomeen, saldo voisi jäädä plussan puolelle.

https://yle.fi/uutiset/3-11732903

ja kun tämä ihqu idea on annettu julki, niin samaahan voidaan käyttää esim raksamiesten ja siivoojien kohdalla koska tasa-arvo ammattien välillä tjtn..?

ja samaan aikaan Suomen hoitajat suunnistavat ulkomaille koska huono palkka   :roll:
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 031
 • Liked: 27090
 • Ego sum Spartacus
Lainaus

Ratkaisu filippiiniläishoitajien eettisempään rekrytointiin: kielitaito kuntoon ja koko perhe Suomeen isovanhempia myöten
Suomessa on alettu etsiä eettisesti ja taloudellisesti kestäviä tapoja palkata ulkomaisia työntekijöitä.

Filippiiniläishoitajien rekrytoinnin eettiset ja taloudelliset ongelmat ovat ratkaistavissa, jos Suomessa löydetään yhteinen, kestävä tapa toimia kansainvälisissä hoitajarekrytoinnissa. Filippiiniläishoitajien rekrytoinneista tehtyjä tutkimuksia johtaneen professori Pirkko Pitkäsen mielestä nyt olisi korkea aika saada hoitajien rekrytointi kestävämmälle linjalle.

Yle uutisoi toissa viikolla etenkin filippiiniläisten hoitajien rekrytointiin liittyvistä eettisistä ja taloudellisista ongelmista. Sairaanhoitajakoulutuksen kotimaassaan saaneet hoitajat työskentelevät Suomessa pääosin hoiva-avustajina tai heidät koulutetaan lähihoitajiksi.

Moni hoitaja ei jää pysyvästi Suomeen. Koulutushukan lisäksi hoitajien rekrytointi ei pidemmän päälle helpota työvoimapulaa, jos hoitajat eivät viihdy Suomessa.

Tampereen yliopiston koulutuspolitiikan ja monikulttuurisuuskasvatuksen emeritaprofessori Pirkko Pitkänen ei kuitenkaan tyrmää koulutettujen sairaanhoitajien rekrytoimista Filippiineiltä Suomeen. Filippiineillä sairaanhoitajia koulutetaan yli oman tarpeen ja maassa on noin 200 000 hoitajan reservi.

Suomi on myös hyvässä maineessa, joten rekrytointiyritykset voivat valita parhaat päältä, kertoo Pitkänen.

– Ennen kaikkea meidän pitäisi ajatella, miten saamme heidät pysymään täällä.

X

Toistaiseksi Suomeen on tullut enimmäkseen filippiiniläishoitajia, joilla ei ole puolisoa tai lapsia. Perheenyhdistäminen vaatii Suomessa tietyn tulotason ja hoiva-avustajan tai lähihoitajan palkka ei aina riitä edes yhden lapsen maahan tuomiseen.

Filippiiniläiset elävät professori Pirkko Pitkäsen mukaan säästeliäästi ja lähettävät rahaa sukulaisilleen. Ajatuksena on palata jonkin ajan kuluttua kotimaahan.

– Suomeen kannattaisi rekrytoida pikemminkin aviopareja tai perheellisiä, joilla on lapsia, sanoo Pitkänen.

Lapset sopeutuvat usein nopeasti yhteiskuntaan, saavat kavereita ja oppivat kieltä. Se juurruttaa myös vanhemmat Suomeen.

Aasialaiseen perheeseen kuuluvat myös isovanhemmat. Jos heidän lapsensa ovat ulkomailla töissä, isovanhemmat saattavat jäädä kotimaassa tyhjän päälle, sillä Suomen kaltaista sosiaaliturvajärjestelmää ei ole. Pitkäsen mukaan perheenyhdistämisen tulisi huomioida myös isovanhemmat.

– Jos tavoitteena on, että Filippiineiltä rekrytoidut hoitajat jäävät Suomeen, perheenyhdistämisohjelman perhekäsitystä tulisi laajentaa.Jos sillä saadaan kaksi työntekijää suomalaiseen yhteiskuntaan ja lapsia, jotka kasvavat työntekijöiksi Suomeen, saldo voisi jäädä plussan puolelle.

X

Ollakseen eettisesti ja taloudellisesti kestävää ulkomailta palkatun hoitajan pitäisi myös viihtyä Suomessa. Kansainvälisissä rekrytoinneissa on huomattu, että osaajat eivät pysy maassa, jos perhe ei ole mukana tai viihdy maassa.

Projektipäällikkö Pipa Turvanen kertoo esimerkin Australiasta.

– Australiassa houkutellaan esimerkiksi Filippiineiltä kokonaisia perhekuntia syrjäisempiin kaupunkeihin tekemään töitä ja käymään kouluja. Silloin palveluista pystytään pitämään paremmin kiinni.

Jotta sama onnistuisi Suomessa, pitäisi koko yhteiskunnan olla valmis vastaanottamaan kokonaisia perhekuntia.

X

https://yle.fi/uutiset/3-11732903

Axlone

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 318
 • Liked: 535
Lainaus


– Suomeen kannattaisi rekrytoida pikemminkin aviopareja tai perheellisiä, joilla on lapsia, sanoo Pitkänen.

Lapset sopeutuvat usein nopeasti yhteiskuntaan, saavat kavereita ja oppivat kieltä. Se juurruttaa myös vanhemmat Suomeen.

Aasialaiseen perheeseen kuuluvat myös isovanhemmat. Jos heidän lapsensa ovat ulkomailla töissä, isovanhemmat saattavat jäädä kotimaassa tyhjän päälle, sillä Suomen kaltaista sosiaaliturvajärjestelmää ei ole. Pitkäsen mukaan perheenyhdistämisen tulisi huomioida myös isovanhemmat.


https://yle.fi/uutiset/3-11732903

Olisihan se ihan mahdoton ajatus, että sinkkuhoitajat pariutuisivat täällä. Olisihan se ihan kauheaa, että naisillekin tulisi kilpailua parisuhdemarkkinoilla. Parempi tuodo puolisoita työttömiksi ja isovanhempia elätettäväksi kalliine elämän loppupuolen kuluineen.

Tagit: