Kirjoittaja Aihe: Tutkimus: Geenit ja seksuaalirikollisuus  (Luettu 1718 kertaa)

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 509
 • Liked: 2028
Tutkimus: Geenit ja seksuaalirikollisuus
« : 09.04.2015, 11:02:41 »
Geneettisistä ominaispiirteistä onkin ollut juttua.
Aiheesta on nyt tehty tutkimus:
Lainaus
Geeneillä suurempi yhteys seksuaalirikollisuuteen kuin ympäristöllä
Tukholman Karoliinisessa instituutissa on tehty tutkimus, jossa selvitettiin geeniperimän yhteyttä seksuaalirikollisuuteen. Asiasta kertoi Guardian.
Tutkimuksessa selvisi muun muassa se, että seksuaalirikoksista tuomittujen miesten veljet syyllistyvät samantyyppisiin rikoksiin viisi kertaa todennäköisemmin kuin muut. Tutkimuksen mukaan geenit ovat vahvempia tekijöitä seksuaalirikokseen syyllistymisessä kuin sosiaalinen ympäristö.
Lisää:
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194972656095/artikkeli/tutkimus+geeneilla+suurempi+yhteys+seksuaalirikollisuuteen+kuin+ymparistolla.html
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 504
 • Liked: 2276
 • Nipsteri
Vs: Tutkimus: Geenit ja seksuaalirikollisuus
« Vastaus #1 : 09.04.2015, 11:06:57 »
Geenit on vain sosiaalinen konstruktio. Sen väittäminen että tummemman pigmentin omaavilla olisi yhtään erilaiset, ja siis potentiaalisesti huonommat, geenit kuin rasisteilla valkoihoisilla on vihapuhetta.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

mikkojuha

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 718
 • Liked: 1156
 • Tampere
Vs: Tutkimus: Geenit ja seksuaalirikollisuus
« Vastaus #2 : 09.04.2015, 12:15:09 »
Mitä Suomeen houkuteltu musu voi tehdä kun nusuttaa? Geeneihin rakennettu vietti vaatii purkautumaan, mutta musunuorella on vähän vaihtoehtoja. Lähiövalaita ei riitä kaikille, harvat omat naiset pidetään lukkojen takana, eläinsuojelulaki on armoton ja oma apu on esteenä pääsylle paratiisiin. Ei ihme, että musu raiskaa.

Tohtori Imran Waheedin mukaan vaaraan joutuvat eläinten lisäksi sukulaiset ja samaa sukupuolta olevat: "Their brain is always dreaming of sex with any actress or any female sometimes in certain degree of blood relationship or even females of animal class like sheep, cow etc as I learnt this from the letters of some boys from various  villages. Ladies and girls dream of sex with men and donkeys etc as some letters apprised me about this fact and these letters were written by a school  teacher from karachi.

http://www.understanding-islam.com/reader-articles/social-issues/the-truth-about-masturbation-a-few-misconceptions-7958

Moku-teollisuuden olisi otettava vastuu musliminuorille luodusta helvetistä, ja kukkahattujen ja hyysärien olisi jalkauduttava muslimipoikien pariin helpottamaan heidän tuskaansa löytää oma pesä.


Axlone

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 319
 • Liked: 539
Vs: Tutkimus: Geenit ja seksuaalirikollisuus
« Vastaus #3 : 09.04.2015, 12:26:50 »
Kuka on uskaltanut tällaista edes lähteä tutkimaan?!?

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 242
 • Liked: 26775
Vs: Tutkimus: Geenit ja seksuaalirikollisuus
« Vastaus #4 : 02.05.2022, 12:44:47 »
Selvitys: Raiskauksista epäillyistä 38 prosenttia ulkomaalaistaustaisia – ”Ei selittynyt huono-osaisuudella”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f688370a-224e-4184-b942-ea1ece91f970

Lainaus
Valtioneuvoston selvitys (Seksuaalirikosten tekijät, tekotilanteet ja ennaltaehkäisemisen mahdollisuudet) nostaa esiin sen, miten ensimmäisen polven ulkomaalaistaustaiset ovat yliedustettuja erityisesti aikuisiin kohdistuvissa raiskauksissa Suomessa.

Selvitys nojaa pitkälti Tilastokeskuksen aineistoihin.

Keskiviikkona julkistetun selvityksen mukaan ulkomailla syntyneiden ulkomaalaistaustaisten osuus raiskauksista epäillyistä oli 27 prosenttia ajanjaksolla 2011–2020, mutta osuus on kasvanut viime vuosina.

– Vuonna 2020 ulkomaalaiset muodostivat 38 prosenttia raiskauksista epäillyistä. Sosioekonomiset tekijät ja sosiaalinen huono-osaisuus eivät juurikaan näytä selittävän ulkomailla syntyneiden korkeampaa seksuaalirikollisuuden riskiä, selvityksessä todetaan.

Miksi jostakusta tulee kirurgi ja toisesta väkivaltarikollinen? Yksi syy on jo geeneissä, sanoo suomalaisasiantuntija
https://www.hs.fi/tiede/art-2000008573922.html

Lainaus
Rikollisuuden geneettinen periytyvyys on kuitenkin käynyt selväksi myös esimerkiksi laajoissa kaksostutkimuksissa.

”Rikollisuus on ihan samalla lailla periytyvää kuin kaikki muukin. Jos tutkimme mitä tahansa ihmisen käyttäytymistä tai psykologisia piirteitä, kuten mielenterveyshäiriöitä, koulutusta tai sosioekonomista asemaa, niin osa yksilöiden välisistä eroista voidaan selittää geneettisillä tekijöillä”, kertoo Helsingin yliopiston kriminologian apulaisprofessori Antti Latvala.

Useissa piirteissä geenien osuus on melko suuri: tyypillisesti noin puolet ihmisten välisistä käyttäytymisen eroista selittyy geeneillä.

Näin on myös rikollisuudessa. Ruotsissa tehdyn kaksostutkimuksen mukaan geenit selittävät 45 prosenttia siitä, miksi toiset päätyvät rikosten poluille ja toiset eivät.
...
”On täysin universaali havainto melkein minkä tahansa ilmiön osalta, että identtiset kaksoset ovat samankaltaisempia kuin epäidenttiset”, Latvala sanoo.

Monessa ilmiössä identtiset kaksoset muistuttavat toisiaan yhtä paljon kuin yksi ja sama henkilö kahtena eri ajankohtana. Esimerkiksi identtisten kaksosten älykkyystestitulokset ovat yhtä lähellä toisiaan kuin samalta henkilöltä kahteen eri kertaan mitatut tulokset.

Sittemmin perimän osuutta on ruvettu tutkimaan myös ilman kaksosia eli vertaamalla muita lähisukulaisia keskenään.

Geenien voimasta kertoo tässäkin se, että geneettisesti läheisemmät ovat samankaltaisempia kuin geneettisesti kaukaisemmat sukulaiset.
...
Perinteinen sosiologinen kriminologia on etsinyt rikollisuuden syitä yhteiskunnallisista oloista ja kasvuympäristöstä. Geenit on pitkälti sivuutettu.
...
”Missä tahansa yhteiskunnassa on yksilöllisiä eroja siinä, mikä on ihmisen riski rikollisuuteen. Köyhyys ja huono-osaisuus eivät ole kovin tyydyttäviä selityksiä rikollisuudelle, koska vain pieni osa köyhistä ja huono-osaisista tekee rikoksia.”

Vaikka huono-osaisuus ja köyhyys ovat yhteydessä rikosalttiuteen, ne eivät välttämättä ole syy, joka saa ihmisen poikkeamaan kaidalta polulta. Tämän osoitti hyvin vuonna 2021 ilmestynyt tutkimus, jossa tarkasteltiin kaikkia vuosien 1986 ja 1996 välillä syntyneitä suomalaisia. Heitä oli yli 650 000.

Nykyisin Oxfordin yliopistossa työskentelevä epidemiologi Amir Sariaslan kollegoineen halusi tietää, selittääkö lapsuuden perheen köyhyys mielenterveyden häiriöitä, päihteiden väärinkäyttöä ja syyllistymistä väkivaltarikoksiin. Varmistui, että kaikkia näitä tosiaan esiintyy enemmän köyhien perheiden jälkeläisillä.
...
Jos perheen tulotaso vaikuttaisi lapsen todennäköisyyteen päätyä väkivaltarikolliseksi, vauraammissa oloissa kasvaneen sisaruksen riskin pitäisi olla pienempi. Näin ei kuitenkaan ollut. Sisarukset eivät eronneet rikollisuuden suhteen, vaikka perheen tulot olisivat toisen kohdalla olleet paremmat.

Riskiä selittää siis jokin muu seikka. Onko perheessä kasvuympäristönä jotain, mikä yllyttää väkivaltaan, vai johtuuko se geeneistä? Sisarukset jakavat molemmat.

Tutkijat kallistuivat enemmän geeniselityksen puolelle, koska aiempien käyttäytymisgenetiikan tutkimusten mukaan kasvuympäristöllä näyttää olevan melko pieni osuus väkivaltarikollisuuteen. Tosin hyvin poikkeavat perheolot ovat voineet jäädä tutkimuksissa tavoittamatta.
...
Saattaa myös olla niin, että osin samat geneettiset tekijät löytyvät sekä huono-osaisuuden että rikosalttiuden taustalta.

”Vanhemman ominaisuudet, valinnat ja kyvyt vaikuttavat siihen, millainen taloudellinen tilanne perheellä on. Jos on olemassa perinnöllisiä tekijöitä, jotka jotain kautta vaikuttavat sekä vanhempien tulotasoon että rikollisuuden riskiin tai mielenterveyteen, ne voivat selittää yhteyttä köyhyyden ja rikollisuuden välillä”, Latvala sanoo.
...
Oman huono-osaisuuden lisäksi asuinalueen huono-osaisuuden on uskottu vaikuttavan rikollisuuteen. Tällainen naapurustovaikutus on muunnelma sananparresta ”seura tekee kaltaisekseen”.

Tämäkään ympäristöselitys ei ole ainakaan Suomessa kovin vahva, Latvala työtovereineen osoitti viime vuonna ilmestyneessä tutkimuksessaan. Yksilön riski tehdä rikoksia on kyllä sitä suurempi, mitä enemmän hänen naapurustossaan asuu pienituloisia, vähän koulutettuja ja rikoksia tehneitä ihmisiä. Mutta kun alueen sosiaalinen koostumus muuttuu tai henkilö itse muuttaa toisenlaiselle asuinalueelle, hänen riskinsä tehdä rikoksia pysyy lähes samana.

”Rikollisuus ei juuri selity asuinalueen vaikutuksella, vaan yhteyden taustalla on valikoitumista.”

Valikoitumisella tutkijat tarkoittavat sitä, että ihmiset eivät päädy erilaisiin ympäristöihin tai elämäntilanteisiin sattumalta, vaan yksilön ominaisuudet ja valinnat saavat hänet hakeutumaan tai ajautumaan tietynlaisiin ympäristöihin tai tilanteisiin.
...
Esimerkiksi koulutustasoon liittyviä geenimuotoja on tällä tavalla löydetty toistatuhatta, ja kullakin niistä on vain hyvin heikko yhteys ihmisen kouluttautumiseen.
...
Arvoitus on, miten geenit oikeastaan saavat aikaan rikollista toimintaa. Latvalan mukaan geneettinen riski välittyy monien eri mekanismien kautta. Osa niistä liittyy fysiologisiin eroihin, osa psykologisiin, kuten älykkyyteen ja impulsiivisuuteen.

”Matala älykkyystaso on yksi rikollisuuden vahvimpia ennustavia tekijöitä. Ihan tarkkaan ei tiedetä mekanismia, mutta älykkyys aidosti vaikuttaa arkielämässä selviytymiseen, päätöksentekoon ja siihen, miten hahmottaa monimutkaisia asioita. Matala älykkyys on myös yhteydessä impulsiivisuuteen.”

Vangeista suurella osalla on päihdeongelmia ja mielenterveyden häiriöitä, kuten tarkkaavuushäiriöitä ja masennusta. Geneettinen riski voi välittyä myös niiden kautta.

Yllättävä fysiologinen piirre rikollisuuden taustalla on sydämen hidas leposyke. Latvalan ja työtovereiden tutkimusten mukaan nuorena mitattu matala leposyke ennustaa tilastollisesti rikosriskiä, rikosten uusimista sekä väkivaltarikoksen uhriksi joutumista.
...
Leposyke ennustaa fysiologisista mittareista parhaiten rikollisuutta, mutta ennustevoima ei silti ole suuri.
...
”Olisi esimerkiksi naiivia ajatella, että rikollisuutta voisi estää vain antamalla perheille lisää rahaa.”
« Viimeksi muokattu: 02.05.2022, 12:49:03 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 454
 • Liked: 3373
Vs: Tutkimus: Geenit ja seksuaalirikollisuus
« Vastaus #5 : 03.05.2022, 22:09:57 »
Lainaus
Valtioneuvoston selvitysKeskiviikkona julkistetun selvityksen mukaan ulkomailla syntyneiden ulkomaalaistaustaisten osuus raiskauksista epäillyistä oli 27 prosenttia ajanjaksolla 2011–2020, mutta osuus on kasvanut viime vuosina.

– Vuonna 2020 ulkomaalaiset muodostivat 38 prosenttia raiskauksista epäillyistä. Sosioekonomiset tekijät ja sosiaalinen huono-osaisuus eivät juurikaan näytä selittävän ulkomailla syntyneiden korkeampaa seksuaalirikollisuuden riskiä, selvityksessä todetaan.
Kun kerrotaan ainoastaan epäillyistä, niin saadaan saadaan mielikuva, että suurin osa epäillyistä on syyttömiä ja vain pieni osa ei.
Tutkimuksessa olisi pitänyt keskittyä ainoastaan raiskauksiin syyllistyneisiin ja jättää täysin huomiotta mahdolliset epäilyt, joka viittaa siihen, että oikeudenkäynnit ovat vielä kesken
Lainaus
...”Rikollisuus on ihan samalla lailla periytyvää kuin kaikki muukin. Jos tutkimme mitä tahansa ihmisen käyttäytymistä tai psykologisia piirteitä, kuten mielenterveyshäiriöitä, koulutusta tai sosioekonomista asemaa, niin osa yksilöiden välisistä eroista voidaan selittää geneettisillä tekijöillä”, kertoo Helsingin yliopiston kriminologian apulaisprofessori Antti Latvala.

Useissa piirteissä geenien osuus on melko suuri: tyypillisesti noin puolet ihmisten välisistä käyttäytymisen eroista selittyy geeneillä.

Näin on myös rikollisuudessa. Ruotsissa tehdyn kaksostutkimuksen mukaan geenit selittävät 45 prosenttia siitä, miksi toiset päätyvät rikosten poluille ja toiset eivät...
Tuleeko tästä muillekin mieleen Jussi Halla-ahon kirjoitus "geneettiset erityispiirteet" joka nähtiin aikoinaan erittäin rasistisena?