Kirjoittaja Aihe: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)  (Luettu 2556952 kertaa)

Vili Länsi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 461
 • Liked: 224
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4740 : 26.04.2014, 03:22:08 »
Lainaus
Sähkövelka ukrainalaisyhtiölle kasaantuu, Krimiä uhkaa pimeneminen
Venäjään liitetty Krim saa energiansa yhä Ukrainasta. Linjat uhataan panna poikki, elleivät krimiläisyhtiöt maksa miljoonalaskujaan.

DTEK:n mukaan yhtiöiden velat ovat jo lähes 45 miljoonaa euroa. Mahdollinen pimentämispäätös koskisi koko Krimiä, myös yksityisasiakkaita, yhtiö sanoo.
http://yle.fi/uutiset/sahkovelka_ukrainalaisyhtiolle_kasaantuu_krimia_uhkaa_pimeneminen/7208127

Lainaus
Krimiä uhkaa polttoainepula
Perjantai 25.4.2014 klo 23.54
Krimin niemimaata uhkaa lähiviikkoina paha polttoainepula, koska venäläismiehitys on katkaissut suurimman osan alueen polttoainetoimituksista.

Krimin polttoainehuolto on perinteisesti hoidettu rautateitse ja maanteitse muualta Ukrainasta.
Ongelmaksi on muodostunut erityisesti Krimin ja Venäjän välinen Kertshinsalmi, jonka yli Venäjä ei ole kyennyt toimittamaan riittävästi polttoaineita.
http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014042518243526_uk.shtml


Ei kauan kestänyt kun Neuvostoliitto tuli takaisin. Kohta saa ikään kuin päivätyökseen jonottaa limppua leipäjonoissa kuin vanhoina hyvinä aikoina Neuvostoliitossa.
Neuvostoliiton palauttajien ei myöskään tarvitse maksaa velkojaan Ukrainan natseille koska Aadolf Putleri on niin kuin hyvien ihmisten asialla ikään kuin Neuvostoliiton Robin Hood.
Odotetaan vaan hiukan niin kohta Crimillä on komeammat uhkapelikasinot ja enemmän luksus ilotyttöjä kuin halveksittavilla länsimaista rappiokulttuuria edustavilla amerikkalaisilla Las Vegasissa ikinä.

Joku uusneuvostoliiton innoittama Putleri laulaja?
https://www.youtube.com/watch?v=mNzM3BqKrpk

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2891
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4741 : 26.04.2014, 08:10:13 »
...
 Ja Venäjä kansan kyky kestää kärsimyksiä on varmasti huomattavasti paljon suurempi kuin konsanaan länsimaiden kyky asettaa minkäänlaisia pakotteita. On selvää, että Venäjä ei mihinkään pakotteisiin tule sortumaan. Mutta jos on pieninkin mahdollisuus selviytyä kriiseistä ilman kärsimyksiä, niin miksi sitä mahdollisuutta ei kannattaisi kaikin voimin hakea.

Sinänsä hyvän kirjoituksen heikko kohta on tässä.

Nykyisten Moskovan valtiaiden kanssa ei yllä oleva argumentti toimi - "Venäjän sivilisaation", kuten he aivan ihka oikeat putinistit sanovat, rakentamisessa ei ole mitään tarvetta hakea yhtään mitään nim. cassius ali:n peräänkuuluttaman ratkaisun kaltaista ratkaisua. Miksi Lännen johtajat eivät tätä tunnu reaalipoliittisessa ajattelussaan ymmärtävän?

PS
Nim. Vili Länsi toi esiin erään tähän liittyvän krimiläisen yksityiskohdan!

PS lisäys edit
« Viimeksi muokattu: 26.04.2014, 08:12:06 kirjoittanut kelloseppä »

Masa76

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 227
 • Liked: 561
 • Tulkoot hurttina aroiltaan!
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4742 : 26.04.2014, 12:16:32 »
Viime viikonlopun ampumavälikohtaiksesta ei ole vähään aikaan ollut täällä juttua? Slovianskissahan raportoitiin olleen tiesululla tulitaistelu, jonka jälkeen levitettiin kuvia kahdesta palaneesta autosta ja esiteltiin todistusaineistoa, joka liitti hyökkääjät Oikeaan Sektoriin.

Vice Newsin Simon Orlovski oli tuolloin paikalla tekemässä videoraporttiaan ja löysi toisen palaneen auton entisen omistajan. Auto oli myyty päivää aikaisemmin tuntemattomalle uudelle omistajalle. Samalla videolla hän haastatteli itse itsensä Slovianskin pormestariksi nimittänyttä Vyacheslav Ponomarev'ia.

Häkki heilahti seuraavana päivänä. Simon Orlovski pidätettiin "vääränlaisesta uutisoinnista" ja häntä pahoinpideltiin. Vapaus koitti vasta torstaina. Raportissaan hän kuvailee pidätysoloja ja saman kohtalon jakaneita sellitovereitaan. 

L.A. Timesin mukaan Kramatorskin lentokentälle eilen palanut Mi-8 tuhottiin kapinallisten toimesta, koska kyseisellä helikopterilla oli levitetty hallituksen lentolehtisiä. Siviilit alkavat jo saada tarpeekseen:
Lainaus
One woman, a psychologist, said people were tired of the constant stress, and when the separatist gunmen asked them to come out to the barricades recently to support them, no one came. "People may still support them, but they don't want to be part of their war," she said. "They don't want a war here, and many are beginning to understand who is really after a war."

Oleg Zontov, editor of the local online publication Slavinfo, said, "The town has turned into a complete gangland, as lots of marginal and criminal characters were handed fire arms by the separatist leadership."

Banks, schools and hospitals are closed. There were few people on the streets, and almost no children.

http://www.latimes.com/world/europe/la-fg-ukraine-slovyansk-20140426,0,4804922.story#ixzz2zyw2XOlM


Artikkelissa mainitun slavianskilaisen Slavinfon nettisivu odottaa ahkeraa kääntäjää. 

"Kane seemed fine... " - Ellen Ripley

jopelius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 302
 • Liked: 408
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4743 : 26.04.2014, 12:30:29 »
On se vaan kumma, että täällä ei haluta ymmärtää sitä, että Adolf Putinin tarkoistus on nimenomaan estää vaaleilla valitun laillisen hallituksen/presidentin tulo valtaan. Siinä hommassa häntä ehdottomasti auttavat Ukrainan rajoille kootut joukko-osastot ja hyvin orkesteroitu hajoitustyö "venäläismielisen" väestönosan keskuudessa. Sen taistelun voittaa tietenkin A. Putin halutessaan.

Sodan voittaa kuitenkin taloudellisesti vähintään 20 kertaa vahvempi demokraattinen "länsi". Putinin eliminoinnin jälkeen venäläisten enemmistö saa hävetä Krimin "voitosta" riehaantumistaan vuosikymmeniä. (vrt. saksalaiset hävenneet jo 70 vuotta)

Juuri näin.

Separatistien porukka toimii samalla tavalla kuin natsien ruskeapaidat 1930-luvulla. Heillä on erittäin vähän kannatusta tavallisten kansalaisten joukossa. Siksi heillä eikä heidän taustatukena olevalla Venäjällä ole minkäänlaista halua mittauttaa olematonta kannatustaan vaaleissa.

Tilanne ei ole vielä ohi mutta todennäköisesti Venäjän johdossa on jo ymmärretty että sodan aloittaminen olisi äärimmäisen suuri katastrofi koko venäläiselle yhteiskunnalle. Se saattaisi johtaa koko suuren Venäjänmaan pirstoutumiseen uudelleen. Pahimmassa tapauksessa varsinainen Venäjän valtio supistuisi alueellisesti Ural-vuorten länsipuoliseen osaan ja Siperian alueet joutuisivat uusjakoon.  Niille kyllä löytyy ottajia ihan riidaksi asti.

Vaikka sotaan ei ajauduttaisikaan, Ukrainan tapahtumien jälkeen kaikki maailman valtiot osaavat varoa Venäjän toimia. Euroopassa tämä tarkoittaa että seuraavien kymmenen vuoden aikana joudutaan rakentamaan kokonaan uudet energiapalvelut. Tästä kehittyy niin laajamittainen investointi- ja rakennusprojekti että se tulee nostamaan näkyvällä tavalla koko EU-alueen taloutta. Tämä koskee myös Suomea. Me joudumme miettimään ja muuttamaan uusiksi Venäjän kaasuun ja öljyyn perustuvan energiasektorin. Käytännössä rakennetaan kaasu- ja öljyputkistot Norjasta, Suomen kautta Baltiaan ja ehkä itäiseen Eurooppaan asti. Myös laivakuljetuksiin tarkoitetun kaasuterminaalin rakentamista on nopeutettava.  Rahat näihin investointeihin saadaan EU:n yhteisestä rakennerahastosta. Siellä sitä riittää ja lisää "painetaan" tarpeen tullen. Juuri tällaista rahanpainamista tarvitaan jotta saadaan Euron arvo laskemaan kilpailukykyisemmälle tasolle ja sopivasti inflaatiota koko EU-alueelle. 

Kaikkialla joudutaan irtautumaan riippuvuudesta Venäjän öljystä ja kaasusta. Vastapainoksi Euroopan omavaraisuuteen tähtäävistä investoinneista, Venäjällä energiasektorin investoinnin loppuvat. Tämä tulee vaikuttamaan jo lähivuosina täysin lamauttavasti Venäjän talouteen. Hyvä näin.  Ja, ehkä pikku Suomi kykenee kuitenkin kehittelemään jotain pientä kaupantynkää Pietarin alueen suuntaan..

Krimin valtaus on koitumassa koko Venäjän yhteiskunnalle taloudellisesti tuhoisaksi.  Sota aiheuttaa aina enemmän tuhoa kuin hyötyä. Sen tulee myös Venäjä näkemään tässä tapauksessa, vaikkei aseellista voimaa jouduttu käyttämään yhteiskuntaa tuhoavalla tavalla.

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2891
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4744 : 26.04.2014, 12:53:27 »
...
Artikkelissa mainitun slavianskilaisen Slavinfon nettisivu odottaa ahkeraa kääntäjää.

Kiitos linkistä.

...
Separatistien porukka toimii samalla tavalla kuin natsien ruskeapaidat 1930-luvulla. Heillä on erittäin vähän kannatusta tavallisten kansalaisten joukossa. Siksi heillä eikä heidän taustatukena olevalla Venäjällä ole minkäänlaista halua mittauttaa olematonta kannatustaan vaaleissa.
...

Jos puhutaan Itä-Ukrainassa vallitsevasta "sepataristien" kannatuksesta, tilanne on todennäköisesti tuon suuntainen. Vaan milläpä porukalla on sielläpäin enemmän ihan todellista ja aitoa kannatusta? Kiakkohallinnolla? Länsi-Ukrainan militanteilla? Janukovitsin korruptiokoplalla?

Juuri tähän seutukunnan asukkien suuren enemmistön äärimmäisen suuren kaikkiin poliittisiin johtajiin liittyvän epäluulon ruokkiman poliittisen välinpitämättömyyden vuoksi Venäjän omat militantit ovat ilmeisesti katsoneet tilaisuutensa tulleen ja heidän puheensa ovat yleensä sitä sotaisempia, mitä kauempana sotatoimialueesta intomieliset puhujat puhuvat. Näitä puheita sitten säestänevät kukin mistäkin syystä paikan päälle vaivautuneet militanttihyypiöt, joilla ei ole sukulaisuus- ja ystävyyssiteitä rasitteena, kun henkilökohteita ilmeisesti sitten aikanaan mahdollisesti ryhdytään eliminoimaan. Tämän "henkilökohtaisen irrallisuuden" vuoksihan Kiakkohallintokin mahdollisesti käyttänee todennäköisesti laajalti muualta Ukrainasta ja ainakin osin ihan vapaaehtoista väkeä väitetysti tiettyihin tehtäviin "terrorisminvastaisessa" operaatiossaan.

Entä sitten? Tämäkin, mitä paikan päällä Itä-Ukrainassa tapahtunee, on jo aiemmin nähty...


akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 333
 • Liked: 33845
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4745 : 26.04.2014, 13:17:22 »
Suuret kiitokset "Aketzille" käännöksistä.

Mutta jotenkin se lähdeainehisto vaikuttaisi nyt jääneen kovin yksipuolisen propagandistis-sävyiseksi.

Että olisi kovin toivottavaa ja tervetullutta, että ottaisit käännöslähteiksi vaihteeksi jotain muutakin kuin venäläismielistä, separatistista ja putinperäistä propagandalehdistöä. Ukrainan omalla väliaikaisella hallinnollakin lie jotain julkaisuja, joita voisi tänne kääntää, ja jotain julkaisuja siitä välimailtakin.

Käännöstyö sinänsä on hyvin arvokasta ja tervetullutta, lähdevalikoimaan vaan hiukka vaihtelua. Kiitos.

Saman kritiikin yksipuolis-propagandistis-sävyisyydestä voisi esittää myös muista hommalle kääntämistäni jutuista: liikaa maahanmuutto- ja monikulttuurikritiikkiä, liikaa vasemmistoa ja vihreitä negatiiviseen sävyyn tarkastelevia juttuja ...

Pointti on kuitenkin, että en edes yritä olla tasapuolinen, vaan valitsen juttuja, jotka ovat minusta mielenkiintoisia ja merkityksellisiä, ja joita meillä ei juuri mediassa ole näkynyt. Siis valinta tapahtuu täysin subjektiivisin kriteerein. Jos onnistuisin tuottamaan sellaisen juttusortimentin, että se olisi sinusta hyvä, niin silloin joku toinen korottaisi ääntään ja toteaisi, että "liikaa x-mielistä, z-tistista ja y-peräistä propagandalehdistöä" yms. attribuutteja. Siksi kaikkien tyydyttäminen ilmeisen kontroversaalissa aiheessa ja teemassa on "mission impossible".

Olen useamman vuoden seurannut lähes päivittäin lehtiä: El País, Le Figaro, Le Parisien, Die Welt, Gazeta Wyborcza, Komsomolskaja Pravda ja erästä bulgarialaista uutisportaalia. Jos minun pitäisi välittää objektiivinen kuva espanjaa, ranskaa, saksaa, puolaa, venäjää ja bulgariaa osaamattomalle siitä, mitä nämä lehdet kertovat lukijoilleen, niin tehtävä on mahdoton, mutta voin ottaa yhden jutun ja kääntää sen niin hyvin kuin osaan, silloin lukijalle aukeaa pieni ikkuna lehden maailmaan ja siihen mitä kyseinen lehti on kirjoittanut asiasta. Koko tuo maailma aukeaa vain opettelemalla kielen ja lukemalla lehteä itse. Meneillään olevaa Ukrainaan liittyvää propagandasotaa on ollut mielenkiintoista seurata tuossa kentässä. Siksi käsitykseni Ukrainan tapahtumista ovat väistämättä hieman toisenlaiset kuin pelkästään suomalaista mediaa seuranneella - sitä mitä ei näy ja ole, ei voi katsoa ja ajatella.

Peräänkuulutit lisää Ukrainan oman väliaikaisen hallinnon materiaalia. Mielestäni yksinkertaisin ja paras ratkaisu on silloin, että etsit ja laitat tänne sellaista materiaalia. Englannikielisestä mediasta tätä löytyy. Suomalaisessa mediassakin sitä näyttää olevan runsaasti. Ukrainan puolustusministeriöllä, sisäministeriöllä ja turvallisuuspalvelulla (SBU) on nettisivut. Niillä on julkaistu materiaalia myös englanniksi. Ukrainalaiset uutistoimistot julkaisevat myös uutisia englanniksi ja paikallinen lehdistökin tuottaa englanninkielisiä uutisia. "Kidon media" voisi olla yksi lähde, josta voi lähteä ukrainalaista mediaa jäljittämään.

Jokaisella on omat mieltymyksensä ja arvostuksensa juttujen suhteen, joten monipuolisuutta kannattaa hakea siten, että jokainen asiasta kiinnostunut tuottaa tänne itse relevantiksi katsomaansa materiaalia.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 26.04.2014, 15:27:10 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 333
 • Liked: 33845
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4746 : 26.04.2014, 13:49:37 »
Lainaus
Sähkövelka ukrainalaisyhtiölle kasaantuu, Krimiä uhkaa pimeneminen
Venäjään liitetty Krim saa energiansa yhä Ukrainasta. Linjat uhataan panna poikki, elleivät krimiläisyhtiöt maksa miljoonalaskujaan.

DTEK:n mukaan yhtiöiden velat ovat jo lähes 45 miljoonaa euroa. Mahdollinen pimentämispäätös koskisi koko Krimiä, myös yksityisasiakkaita, yhtiö sanoo.
http://yle.fi/uutiset/sahkovelka_ukrainalaisyhtiolle_kasaantuu_krimia_uhkaa_pimeneminen/7208127

Eilen puolalaislehden seurannassa kerrottiin asiasta näin.

Lainaus
Gazeta Wyborcza (2014.04.25 17:12):

Ukrainalaisen monimiljardööri Rinat Ahmetovin energiayhtiö DTEK ilmoitti, että energian saanti Venäjän maaliskuussa valtaaman Krimin kuluttajille voi katketa velkaantumisen takia, etenkin suurten yhtiöiden velkojen johdosta.

DTEK Krymenergo, joka huolehtii energian toimituksesta Krimille, ilmoitti, että velat nousevat 60 miljoonaan dollariin.

(http://bi.gazeta.pl/im/13/3a/eb/z15415827AA.jpg)
Creative Commoms 3.0

Rinat Achmetow

Myös juomavedet on pantu Krimiltä poikki.

Lainaus
Gazeta Wyborcza (TÄRKEÄ, alle tunti sitten): 

(http://bi.gazeta.pl/im/3f/04/f2/z15860799AA.jpg)
Fot. Twitter/INSIDER

Venäläinen ja ukrainalainen media (mm. uutistoimisto UNIAN ja riippumaton TV Dozhd) ilmoittavat, että Ukraina katkaisi juomaveden virtauksen Krimille. Tämä vastaa 85% niemimaan vedenkulutuksesta.

Uutistoimisto UNIAN julkaisi kuvan kuivuneesta kanavasta, jota pitkin vesi virtasi.

http://wyborcza.pl/1,75248,15853447,Piatek_na_Ukrainie___Dla_Rosji_konczy_sie_czas_na.html#ixzz2zzHjUZ8Q[/img]
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Masa76

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 227
 • Liked: 561
 • Tulkoot hurttina aroiltaan!
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4747 : 26.04.2014, 14:09:11 »
Tästä hepusta oli täällä jo puhetta. Nyt oikein valokuvan kanssa. Venäläiseksi everstiksi väitetty Strielkov Donbassin kansanmiliisin johtajana tiedotustilaisuudessa (Kyivpost'in artikkeli).

Strielkov syyttää kaapattuja ETYJin tarkkailijoita NATOn vakoilijoiksi ja on halukas vaihtamaan vangit Kiovan hallinnon pidättämiin "venäläismielisiin aktivisteihin". Samalla saatiin vahvistus sille, että Ukrainan SBU on eilen pidättänyt Slovianskin varapormestariksi itse itsensä nimittäneen Ihor Perepychayenkon Donetskin lentokentällä.

On tämä nyt jumalauta kumma kun rahvas joutuu itse tekemään oman toimittajantyönsä, jos tietoa haluaa, ja maksamaan kohta vielä lehdistötukea verovaroista.
« Viimeksi muokattu: 26.04.2014, 14:13:20 kirjoittanut Masa76 »
"Kane seemed fine... " - Ellen Ripley

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 333
 • Liked: 33845
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4748 : 26.04.2014, 14:16:30 »
Vesiasiasta lisää ...

Lainaus
Gazeta Wyborcza (alle tunti sitten):

(http://bi.gazeta.pl/im/27/ec/f1/z15854631AA.jpg)
fot. Wikipedia Commons

- Ukrainan suunnittelema Pohjois-Krimin kanavan sulkeminen tuhoaa maanviljelyn tällä alueella ja se tulee maksamaan maanviljelijöille yli 140 milj. dollaria - ilmoitti eilen "The Moscow Times" portaali. Venäjän maatalousministeri Nikolaj Fjodorov myönsi, että Krimin vedensaantiogelmien ratkaiseminen saattaa viedä vuosia.

Tuhoaako Krimin vesikanavan sulkeminen maanviljelyn tällä alueella?

Jo kuukauden alkupuolella Ukraina vähensi virtausta kanavassa 90 kuutiometristä 7 kuutiometriin sekunnissa. Kiova perusteli tätä päätöstä viitaten Krimin velkaantumiseen vesimaksuissa.

http://wyborcza.pl/1,75248,15853447,Piatek_na_Ukrainie___Dla_Rosji_konczy_sie_czas_na.html#ixzz2zzPNAhxF
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Tosiasiallinen Nuiva

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 960
 • Liked: 9796
 • On a mission from The God
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4749 : 26.04.2014, 14:24:21 »

Katsos kun ongelma on juuri siinä, että tuollaisessa tilanteessa ne "muut" ovat juridisesta näkökulmasta ihan yhtä lailla suomalaisia kuin "me". Demokratiassa ei ole eroa, onko kulttuurillisesti suomalainen vai ei, kunhan vain on kansalainen. Siksi pitäisi pitää huolta siitä, että kansa pysyy kulttuurillisesti riittävän yhtenäisenä. Ellei näin tee, voi maalailemasi separatistinen skenaario joskus toteutuakin.

Eli onko mielestäsi oikein ryhtyä aseelliseen toimintaan maa-alueen liittämiseksi toiseen valtioon?

Lisäksi täytyy muistuttaa, että täällä oli viime sotien aikana venäläismielisiä maanpettureita jotka toimivat venäläisten piikkiin vaikka olivat ihan kantasuomalaisia.
Ceterum censeo Multiculturam esse delendam

Masa76

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 227
 • Liked: 561
 • Tulkoot hurttina aroiltaan!
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4750 : 26.04.2014, 15:17:02 »
Youtubessa pyörii video, jossa venäläismielisten väitetään valtaavan Dolzhanskin raja-aseman Ukrainan Venäjän-vastaisella rajalla. Jaahas, ei tästäkään ole kerrottu. Videolla näkyy, miten pari kaiffaria kiipeää radiomastoon Venäjän lipun kanssa, mutta mistään varsinaisesta valtauksesta ei näy merkkiäkään.

Ilmakuvista raja-asema löytyy helposti kuten myös radiomasto, mutta sepä ei olekaan aivan raja-aseman välittömässä läheisyydessä. Lisää kaivelemalla tuli selville, että tapahtuma kuvattiin jo 24.4. eikä paikalla tuon ihmeempää tapahtunutkaan. Raja-asema on yhä Ukrainan hallussa.

Ei muuten sen kummempaa, mutta rajan toisella puolen ovat venäläiset joukot "harjoituksissa".
« Viimeksi muokattu: 26.04.2014, 15:19:12 kirjoittanut Masa76 »
"Kane seemed fine... " - Ellen Ripley

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2891
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4751 : 26.04.2014, 15:19:17 »
...
Siksi käsitykseni Ukrainan tapahtumista ovat väistämättä hieman toisenlaiset kuin pelkästään suomalaista mediaa seuranneella - sitä mitä ei näy ja ole, ei voi katsoa ja ajatella.

Peräänkuulutit lisää Ukrainan oman väliaikaisen hallinnon materiaalia. Mielestäni yksinkertaisin ja paras ratkaisu on silloin, että etsit ja laitat tänne sellaista materiaalia.
...
Jokaisella on omat mieltymyksensä ja arvostuksensa juttujen suhteen, joten monipuolisuutta kannattaa hakea siten, että jokainen asiasta kiinnostunut tuottaa tänne itse relevantiksi katsomaansa materiaalia.

EDIT typo

Ihailen nim. akez:n malttia selvittää keskustelupalstojen aivan normaalia peruskäytäntöä ihan rautalangasta vääntämällä: jokainen höpisee, mitä lystää ja jokainen linkkaa tai kääntää, mitä lystää. Rajoituksena vain lainsäädäntö ja moderaatio.

Nostin esiin nim. akez:n hienosta puheenvuorosta kolme seikkaa - täysin subjektiivisistä syistä, vailla minkäänlaista yleisagendaa tai relevanttiutta, kunhan nyt vain välähti mieleen -sattumageneraattorin generoimana ottaakseni niiden avulla esiin kolme toisitaan täysin irrallista asiaa, joita en edes väitä tärkeiksi asioiksi tai olevan jollakin tavalla relevantteja yhtään mihinkään tai edustavan kattavasti jotain osaa käsitysmaailmastani.

Vain kolme sattumanvaraista seikkaa.

"...sitä mitä ei näy ja ole, ei voi katsoa ja ajatella..."

Tämän vuoksi olen linkannut Hommaan vaikka mitä hivenen intomielisempää materiaalia lähionna Venäjältä ja Serbiasta. Olen kuvitellut, että linkkaamani linkkien kautta avautuva välähdys ulkomaanelävien eräisiin touhuihin ja mielipiteisiin olisi ollut jotenkin uutta ja mielenkiintoista valtaosalle hompansseja ja nämä välähdykseti saattaisivat herättää mielenkiintoa edes muutamien hompanssien mielissä.

Hommassa sen sijaan toteutunutta todellisuutta on ollut se, että olen joidenkin mielestä Homman ryssäsiipeläinen putinisti.

"...etsit ja laitat tänne sellaista materiaalia...

Jos toisen hompanssin vapaaehtoistyönä tekemän käännöstyön tai etsimistyön seuruksena linkatun linkin aihe ei miellytä, asiasta riehaannutaan ja ulistaan, että nyt tuli Homman sivuille propagandaa. Mita muuta keskustelupalsta on perimmäiseltä  luonteeltaan kuin erilaisen propagandan, erilaisten mielipiteiden kohtaamisareena? Keskustelu ja keskustelupalsta loppuu tykkänään silloin, kun kaikki ovat kaikesta samaa mieltä.

Sellainen Hommassa toteutunut täydellisen kattava yksimielisyyden todellisuus, jos jokin, olisi putinismia.

"...jokainen asiasta kiinnostunut tuottaa tänne itse relevantiksi katsomaansa materiaalia...

Tässä olen nim. akez:n kirjoittaman kanssa eri mieltä. Niin kauan kun ei väitetä muuta kuin välitettävän jokin mielipide tai uutinen, välitystyö yksityisenä kansalaisena vapaan maan vapaalle keskustelupalstalle, esim. Hommalle, ei pidä olla olemassa edes vaatimusta materiaalin edes subjektiiviseen relevanttiuteen. Itse olen monesti linkannut vain jollakin tavalla linkaamisen arvoisen kuriositeettin esimerkiksi siitä, että näinkin jotkut ihmiset ajattelevat, enkä ole edes ajatellut sen olevan millään tavalla relevanttia tai olennaista oikeastaan yhtään mihinkään. Värisävyjä moniväriseen maailmaan vain lisää.

Mutta toki olen samaa mieltä akez:n kanssa ajatuksellisesti tästä, jos relevattiuden määritelmä juuri tässä yhteydessä poikkeuksellisesti on yhtä kuin suunnilleen seuraava:

Hommassa jokainen hompanssi tuottaa Hommaan itse haluamaansa materiaalia Suomen lainsäädännön ja Homman moderaation asettamissa puitteissa. Muu olisi putinismia.

Putpanssi

Tämän puheenvuoron putinismin ihan älyvapaiden, täysin improvisoitujen ja puhtaan ilkeämielisten määrittelyiden nojalla, Hommassa ihan sakeanaan vilisee hompansseja, jotka eivät yksinkertaisesti kestä keskustelua ja erilaisia mielipiteitä; siis lyhyesti: Putinin pikku putpansseja.

Adolf Stege

 • Vieras
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4752 : 26.04.2014, 15:19:27 »
Lisäksi täytyy muistuttaa, että täällä oli viime sotien aikana venäläismielisiä maanpettureita jotka toimivat venäläisten piikkiin vaikka olivat ihan kantasuomalaisia.

On niitä vieläkin. Valitettavasti.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8963
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4753 : 26.04.2014, 16:02:39 »
Separatistien porukka toimii samalla tavalla kuin natsien ruskeapaidat 1930-luvulla. Heillä on erittäin vähän kannatusta tavallisten kansalaisten joukossa.

Jos puhutaan Itä-Ukrainassa vallitsevasta "sepataristien" kannatuksesta, tilanne on todennäköisesti tuon suuntainen. Vaan milläpä porukalla on sielläpäin enemmän ihan todellista ja aitoa kannatusta? Kiakkohallinnolla? Länsi-Ukrainan militanteilla? Janukovitsin korruptiokoplalla?

Näin juuri. En usko minkään valtaklikin olevan ukrainalaisille mieleen, eikä mikään politiikka miellytä, jos lama iskee päälle. Kuitenkin Ukrainan presidentin vaalit kuvastavat hyvin näiden kolmen suhteellista kannatusta. Entinen presidentti on "Oikean Sektorin mies" Jushenko, viimeksi valittu ja laillisesti yhä vallassa oleva presidentti on "venäjämielisten" Janukovitch. Eurostoliittoon nojaavan "länsimielisen" Kiakko-hallinnon "virkaatekevä" presidentti ei ole voittanut yksiäkään vaaleja. Voittoon oli heillä mahdollisuuksia 2000-luvun alussa, jolloin Eurostoliitto oli vielä Euroopan Unioni ja kaikki näytti hyvältä. Sen jälkeen Eurostoliiton tilanne on vyörynyt kovaa vauhtia alamäkeen, joka on romauttanut Kiakko-hallinnon kannatuksen. Aseellinen vallankaappaus oli siten ainoa vaihtoehto.

Kiakko-hallinnon on nyt kiire saada edes jonkinlaista legimiteettiä. Se on sen ainoa toivo pelastaa edes oma nahkansa. Venäjä ei ole suostunut tunnustamaan sitä, eikä käymään mitään keskustelua sen kanssa. Vain Eurostoliitto ja Yhdysvallat ovat kätelleet sen johtajia. Suunnitellut presidentin vaalitkin, joiden toteutuminen on vielä enemmän kuin epävarmaa, ovat ongelmalliset. Niissä kun Kiakko-hallinnolle ei ole povattu voittoa. Mutta se on pakko saada -- keinoilla millä hyvänsä. Yksi presidenttiehdokas ehdittiin jo mukiloida sairaalakuntoon. Ukrainan toistaiseksi rauhallisista länsiosista on uutisoitu, ettei siellä -- syystä tai toisesta -- kampanjoi kuin kaksi ehdokasta. Toinen on Petro Poroshenko eli Kiakko-hallintoa etäisesti myötäilevä oligarkki ja toinen on Oikeaa Sektoria myötäilevan Radikaalipuoleen johtaja Oleh. Kiakko-hallinnon omat ehdokkaat ovat sielläkin "ei toivottuja henkilöitä".
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Vili Länsi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 461
 • Liked: 224
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4754 : 26.04.2014, 16:26:13 »
Lisää videota ja kuvia kaikille Neuvostoliitto retroilijoille.
Ei enää tarvitse silmät kosteina ja haikein mielin tuijotella vanhoja kellastuneita kuvia ja VHS kasetteja Neuvostoliitosta kun Putlerin loi elävän Neuvostoliitto “huvipuiston” Grimille.
Kohta tuodaan armeija helikoptereilla, tankkereilla ja jahka se ranskalainen lentotukialus valmistuu niin silläkin leipää ja vettä Grimille koska ei mene kauan että joutuvat teurastamaan karjan kun ei vettä riitä ihmisillekään ja sitten kuivuvat pellot.
Ajatella pojat kohta näemme ihka elävän Neuvostoliitto “huvipuiston” Grimillä.
Köyhiä, nälkäisiä, janoisia ja resuisia ihmispoloisia tappelee ja riitelee leivän muruista ja kädet ojossa laitureilla odottamassa uuden hapanlimppu kuorman tuloa.

http://www.youtube.com/watch?v=YlcgHwCHYqI

http://www.unian.net/politics/911983-ukraina-perekryila-shlyuzyi-severo-kryimskogo-kanala.html#ad-image-4

Freedom Ukraine (Official)
http://www.youtube.com/watch?v=0zT_D1uI64M


Masa76

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 227
 • Liked: 561
 • Tulkoot hurttina aroiltaan!
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4755 : 26.04.2014, 18:23:31 »
Ukrainalaista panssariestettä Venäjän rajalla. En tiennytkään että noita vielä käytetään.  :)
"Kane seemed fine... " - Ellen Ripley

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 416
 • Liked: 1133
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4756 : 26.04.2014, 18:51:31 »
Ukrainalaista panssariestettä Venäjän rajalla. En tiennytkään että noita vielä käytetään.  :)

Toi on pikemminkin aallonmurtajaa varten valettu, joka on vaan otettu käyttöön panssariesteenä.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 523
 • Liked: 11987
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4757 : 26.04.2014, 18:55:26 »
Ukrainalaista panssariestettä Venäjän rajalla. En tiennytkään että noita vielä käytetään.  :)

Ideana on, että hyökkäävät vanjat pysähtyvät ihmettelemään, että mikä se on..
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2891
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4758 : 26.04.2014, 20:20:30 »
Liittynee osin myös käynnissä olevaan Ukrainan kriisiin:

Putin ja (Venäjän) sotavoimien uudistus -Izborskin klubin artikkeli olettavasti varmaankin referoidaan ja/tai kommentoidaan jossakin muodossa aikanaan Sotilasaikakausilehdessä. Jos kiinnostaa lukea alkuperäinen artikkeli jo nyt: http://www.dynacon.ru/content/articles/3052/?sphrase_id=69
akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 333
 • Liked: 33845
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4759 : 26.04.2014, 21:12:05 »
Der Spiegelin englanninkielinen artikkeli (2/25/2014) kertoo oligarkkien osuudesta Ukrainan politiikassa ja kytkennöistä äskettäisiin tapahtumiin.

Yanukovych's Fall: The Power of Ukraine's Billionaires

Mielenkiintoinen juttu. Hahmottaa Ukrainan kuvioiden taustoja. En tiennytkään aiemmin, että Ukrainan ex-presidentti Viktor Janukovitsh oli entinen automekaanikko, joka on tuomittu ryöstöstä ja pahoinpitelystä ja, että hänen paras kaverinsa ennen vallasta kaatumista oli Ukrainan rikkain mies Rinat Akhmetov, jolla oli suuri joukko kansanedustajia "taskussaan".

EDIT täsmennetty tekstiä
« Viimeksi muokattu: 26.04.2014, 21:17:32 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Sivustakatsoja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 451
 • Liked: 836
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4760 : 26.04.2014, 21:14:11 »
Eli onko mielestäsi oikein ryhtyä aseelliseen toimintaan maa-alueen liittämiseksi toiseen valtioon?

Ideaalisessa maailmassa kaikki tällaiset asiat tapahtuisivat puhtaasti vaalien kautta, ilman että mikään osapuoli tartuu aseisiin.

Lainaus
Lisäksi täytyy muistuttaa, että täällä oli viime sotien aikana venäläismielisiä maanpettureita jotka toimivat venäläisten piikkiin vaikka olivat ihan kantasuomalaisia.

Jokaiseen maahan mahtuu pieni määrä hörhöjä. Ongelmaksi tilanne muodostuu siinä vaiheessa, kun hörhöjä (= erimielisiä) on niin suuri määrä, että se alkaa omata riittävää joukkovoimaa ajaakseen omaa asiaansa.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 333
 • Liked: 33845
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4761 : 26.04.2014, 21:28:01 »
"...jokainen asiasta kiinnostunut tuottaa tänne itse relevantiksi katsomaansa materiaalia...

Tässä olen nim. akez:n kirjoittaman kanssa eri mieltä. Niin kauan kun ei väitetä muuta kuin välitettävän jokin mielipide tai uutinen, välitystyö yksityisenä kansalaisena vapaan maan vapaalle keskustelupalstalle, esim. Hommalle, ei pidä olla olemassa edes vaatimusta materiaalin edes subjektiiviseen relevanttiuteen. Itse olen monesti linkannut vain jollakin tavalla linkaamisen arvoisen kuriositeettin esimerkiksi siitä, että näinkin jotkut ihmiset ajattelevat, enkä ole edes ajatellut sen olevan millään tavalla relevanttia tai olennaista oikeastaan yhtään mihinkään. Värisävyjä moniväriseen maailmaan vain lisää.

Relevantti-sana oli tarkoitettu tässä aika vapaasti ja laaja-alaisesti tulkittavaksi. Toisaalta moderaatio kuitenkin asettaa jotkin rajat ketjun aiheessa pysymiseen. Tässäkin ketjussa on ollut jo aika paljon metakeskustelua, joka oikeastaan tulisi käydä jossakin muualla. Tämäkin kommentti alkaa menemään jo off-topic, joten koitan omalta osaltani lopettaa metakeskustelua tähän.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Sivustakatsoja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 451
 • Liked: 836
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4762 : 26.04.2014, 21:34:44 »
Separatistien porukka toimii samalla tavalla kuin natsien ruskeapaidat 1930-luvulla. Heillä on erittäin vähän kannatusta tavallisten kansalaisten joukossa. Siksi heillä eikä heidän taustatukena olevalla Venäjällä ole minkäänlaista halua mittauttaa olematonta kannatustaan vaaleissa.

Itse taas väitän, että sillä vastapuolella on vielä suurempi pelko puserossa. Jos "kiakkohallinto" voisi oikeasti luottaa, että federalisointia tai Ukrainasta irtautumista kannattaa vain pieni vähemmistö, ei sillä olisi mitään syytä olla suostumatta vaatimukseen federalisaatiota koskevasta kansanäänestyksestä.

Esimerkiksi tämä tuore BBC:n video näyttää, kuinka toimittaja kysyy Slovianskissa kaupunkilaisten mielipiteitä. Haastateltava vaatekaupan myyjä (nuorin nainen) esittää näkemyksekseen, että vaikka joukossa on myös muutamia Kiovaa kannattavia ihmisiä, kannattaa itä-ukrainalaisten enemmistö autonomiaa tai Venäjään liittymistä.

Samankaltainen trendi on ollut muissakin länsimaisten toimittajienkin haastatteluissa.

Hiljattain Donetskissa vieraillut Heidi Hautala totesi asiasta seuraaavaa:

Lainaus
Vaikka kukaan ei tiedä, millainen mielipidejakauma on, itsenäisyyshalua Hautala mielestä liioitellaan.

Jotain konkreettisempaa perustetta pitäisi olla, ennen kuin esittää kovin varmaksi totuudeksi sitä, etteikö venäläismielisillä olisi kannattajia. Jossain ukrainalaisten gallupissa todettiin, että Donbassin alueella "vain" 27% kannattaa liittymistä Venäjään. Mielestäni se on aika raflaavan korkea luku (kyseessä sentään äärimmäinen mielipide: halu irtautua osaksi toista maata!) ja antaa viitteitä siitä, että maltillisempia Kiovan nykyjohtoon epäluuloisesti suhtautuvia, jotka haluavat pysyä osana Ukrainaa mutta suuremman autonomian kera, todennäköisesti on paljon.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 333
 • Liked: 33845
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4763 : 26.04.2014, 21:53:46 »
Lainaus
Vaikka kukaan ei tiedä, millainen mielipidejakauma on, itsenäisyyshalua Hautala mielestä liioitellaan.

Jotain konkreettisempaa perustetta pitäisi olla, ennen kuin esittää kovin varmaksi totuudeksi sitä, etteikö venäläismielisillä olisi kannattajia. Jossain ukrainalaisten gallupissa todettiin, että Donbassin alueella "vain" 27% kannattaa liittymistä Venäjään. Mielestäni se on aika raflaavan korkea luku (kyseessä sentään äärimmäinen mielipide: halu irtautua osaksi toista maata!) ja antaa viitteitä siitä, että maltillisempia Kiovan nykyjohtoon epäluuloisesti suhtautuvia, jotka haluavat pysyä osana Ukrainaa mutta suuremman autonomian kera, todennäköisesti on paljon.

Tietty varaus konfliktitilanteissa julkaistuihin mielipidetutkimuksiin on syytä säilyttää, mutta tällä varauksella seuraavaa tietoa on esitetty ...

Gazeta Wyborcza (34 minuuttia sitten):

Valtaosa Itä-Ukrainan Donetskin alueen asukkaista vastustaa Venäjään liittymistä, mutta valtaosa pitää samalla Kiovan nykyistä länsimielistä hallitusta laittomana - ilmenee ukrainalaisen "Dzerkało Tyżnia" -lehden julkaisemasta tutkimuksesta.

Hieman yli 52% tutkituista torjui ajatuksen liittää Donetskin alue Venäjän federaatioon, 27,5% kannatti liittymistä ja 17% ei kertonut mielipidettään asiasta.

Koko venäläismielisessä Kaakkois-Ukrainassa jopa 69,7% vastaajista vastustaa liittymistä Venäjään, noin 15% kannattaa liittymistä ja 12,5% ei osaa sanoa mielipidettään - ilmenee 3232 henkilön otoksella 8 alueella tehty tutkimus. Tutkimuksen suoritti Kiovan Kansainvälisen sosiologian instituutti.

Lisäksi Kauppalehdessä oli tällaista juttua.

Kysely: Itä-Ukraina vastustaa vanhaa ja uutta valtaa

Itä- ja eteläukrainalaiset eivät pidä Janukovitšia laillisen presidenttinä. Lähes yhtä heikoilla on myös väliaikaisen presidentin Turtšinovin mandaatti kansan silmissä, ilmenee tuoreesta kyselystä.

Kauppalehti Lauantai 19.04.2014 klo 17:07 http://www.kauppalehti.fi/etusivu/kysely+ita-ukraina+vastustaa+vanhaa+ja+uutta+valtaa/201404672892

Kiovalaisen sanomalehden tilaamasta kyselystä ilmenee, että sekä entinen että nykyinen valta ei ole itä- ja eteläukrainalaisten mieleen.

Kaksikielinen lehti Zerkalo Nedeli tilasi Kiovan kansainväliseltä sosiologian instituutilta kyselyn, joka on toteutettu 8-16. huhtikuuta. Siihen osallistuivat Odessan, Mikolajivin, Hersonin, Harkovan, Luhanskin, Dnepropetrovskin, Zaporižžjan ja Donetskin alueiden asukkaat. Vastaajia oli yli 3 000.

Kyselyn mukaan 50,8 prosenttia vastaajista pitää väliaikaisen presidentin Oleksandr Turtšinovin valtaa laittomana. Laillisena sitä pitää 30,3 prosenttia vastaajista.

Mitä tulee pääministeri Arseni Jatsenjukiin, hänen asemaansa vallassa pitää laittomana 49,6 prosenttia ja legitiiminä 33,6 prosenttia.

Ukrainan korkein neuvosto saa enemmän legitiimisyysääniä: 42,3 prosenttia pitää sitä laillisena, 36,8 prosenttia laittomana.

Viktor Janukovitšin asema on kansan silmissä vielä heikompi: 69,8 prosenttia ei pidä häntä legitiiminä presidenttinä. Myötämielisesti hänen valtaansa suhtautuu 19,6 prosenttia.

Ryöstely huolettaa

Mitä tulee kysymykseen Kiovan Maidan-aukion uhreista, vastuu sälytetään pääosin Janukovitšille (45,1 prosenttia), opposition johtajille (37,5 prosenttia), länsimaille (18,4 prosenttia) sekä perinteisesti Janukovitšia tukeneelle Alueiden puolueelle (17,2 prosenttia).

Itä- ja ukrainalaisia huolettaa tällä hetkellä eniten se, että maassa alkaa ryöstelyiden aalto (43,1 prosenttia), Ukrainan talous romahtaa (39,2 prosenttia), sisällissota uhkaa (31,7 prosenttia) ja että palkkoja ja eläkkeitä ei makseta (24,6 prosenttia).

Pitkästä kyselystä selviää muun muassa se, että enemmistö ei kannata niiden tahojen toimintaa, jotka ovat aseiden kanssa vallanneet hallinnollisia rakennuksia. Enemmistön mielestä Ukrainassa ei loukata venäjänkielisten oikeuksia. Enemmistön mielestä ukrainankielisten oikeuksia ei myöskään loukata.
(...)
 
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Sivustakatsoja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 451
 • Liked: 836

Possumi

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 744
 • Liked: 2143
 • sapere aude
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4765 : 26.04.2014, 22:18:36 »
Ukrainalaista panssariestettä Venäjän rajalla. En tiennytkään että noita vielä käytetään.  :)

Tetrapod - maailman yleisin aallonmurtaja. Riippuen koosta painaa 5 - 40 tonnia. Merenrantavaltioilla noita on tuhansia pitkin rannikkoa. Toimii toki erinomaisesti myös panssariesteenä.

cassius ali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 595
 • Liked: 220
 • discutere necesse est, vivere non est necesse
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4766 : 26.04.2014, 23:35:46 »
Suuret kiitokset "Aketzille" käännöksistä.
Mutta jotenkin se lähdeainehisto vaikuttaisi nyt jääneen kovin yksipuolisen propagandistis-sävyiseksi.
Että olisi kovin toivottavaa ja tervetullutta, että ottaisit käännöslähteiksi vaihteeksi jotain muutakin kuin venäläismielistä, separatistista ja putinperäistä propagandalehdistöä. Ukrainan omalla väliaikaisella hallinnollakin lie jotain julkaisuja, joita voisi tänne kääntää, ja jotain julkaisuja siitä välimailtakin.
Käännöstyö sinänsä on hyvin arvokasta ja tervetullutta, lähdevalikoimaan vaan hiukka vaihtelua. Kiitos.
Saman kritiikin yksipuolis-propagandistis-sävyisyydestä voisi esittää myös muista hommalle kääntämistäni jutuista: liikaa maahanmuutto- ja monikulttuurikritiikkiä, liikaa vasemmistoa ja vihreitä negatiiviseen sävyyn tarkastelevia juttuja ...
Pointti on kuitenkin, että en edes yritä olla tasapuolinen, vaan valitsen juttuja, jotka ovat minusta mielenkiintoisia ja merkityksellisiä, ja joita meillä ei juuri mediassa ole näkynyt. Siis valinta tapahtuu täysin subjektiivisin kriteerein. Jos onnistuisin tuottamaan sellaisen juttusortimentin, että se olisi sinusta hyvä, niin silloin joku toinen korottaisi ääntään ja toteaisi, että "liikaa x-mielistä, z-tistista ja y-peräistä propagandalehdistöä" yms. attribuutteja. Siksi kaikkien tyydyttäminen ilmeisen kontroversaalissa aiheessa ja teemassa on "mission impossible".
Olen useamman vuoden seurannut lähes päivittäin lehtiä: El País, Le Figaro, Le Parisien, Die Welt, Gazeta Wyborcza, Komsomolskaja Pravda ja erästä bulgarialaista uutisportaalia. Jos minun pitäisi välittää objektiivinen kuva espanjaa, ranskaa, saksaa, puolaa, venäjää ja bulgariaa osaamattomalle siitä, mitä nämä lehdet kertovat lukijoilleen, niin tehtävä on mahdoton, mutta voin ottaa yhden jutun ja kääntää sen niin hyvin kuin osaan, silloin lukijalle aukeaa pieni ikkuna lehden maailmaan ja siihen mitä kyseinen lehti on kirjoittanut asiasta. Koko tuo maailma aukeaa vain opettelemalla kielen ja lukemalla lehteä itse. Meneillään olevaa Ukrainaan liittyvää propagandasotaa on ollut mielenkiintoista seurata tuossa kentässä. Siksi käsitykseni Ukrainan tapahtumista ovat väistämättä hieman toisenlaiset kuin pelkästään suomalaista mediaa seuranneella - sitä mitä ei näy ja ole, ei voi katsoa ja ajatella.
Peräänkuulutit lisää Ukrainan oman väliaikaisen hallinnon materiaalia. Mielestäni yksinkertaisin ja paras ratkaisu on silloin, että etsit ja laitat tänne sellaista materiaalia. Englannikielisestä mediasta tätä löytyy. Suomalaisessa mediassakin sitä näyttää olevan runsaasti. Ukrainan puolustusministeriöllä, sisäministeriöllä ja turvallisuuspalvelulla (SBU) on nettisivut. Niillä on julkaistu materiaalia myös englanniksi. Ukrainalaiset uutistoimistot julkaisevat myös uutisia englanniksi ja paikallinen lehdistökin tuottaa englanninkielisiä uutisia. "Kidon media" voisi olla yksi lähde, josta voi lähteä ukrainalaista mediaa jäljittämään.
Jokaisella on omat mieltymyksensä ja arvostuksensa juttujen suhteen, joten monipuolisuutta kannattaa hakea siten, että jokainen asiasta kiinnostunut tuottaa tänne itse relevantiksi katsomaansa materiaalia.EDIT typo

Niin, siinäpä se !

Tottakai jokainen, jolla noitten "harvinaisempien kielten" taitoa riittää, kääntelee semmoisista lähteistä kuin itseä huvittaa. Ja sillä käännöstyöllä vaikkapa kaikesta subjektiivisuudestaankin huolimatta on varmaankin oma  "Homman" yleistä informatiiivista arvoa avartava merkityksensä.

Mutta kun noita "harvinaisempien  kielten" kääntäjiä ei täällä palstoilla kuitenkaan kovin viljalti ole esiintynyt eikä sikäli mitään sen runsaampaa vaihtoehtovalikoiman tarjontaa käännöslähteiden suhteen ole syntynyt ja kun yksi ahkera kääntäjä valitsee aina vain yhden osapuolen propagandalehdistöä omaksi käännöslähteekseen, niin kyllä siinä väistämättä silloin pääsee syntymään kuva tietoisesta  tarkoitushakuisesta propagandistisesta käännöslähteiden valinnasta.

Näin tässä esitettynä pieni kritiikkikommentti kaikessa lyhykäisyydessään, kiitos palijon ja rouva on hyvä vaan.

Joka tapauksessa kaikki uuden, täällä meillä harvemmin nähdyn ulkomaisen median käännöstyö on sinänsä arvokasta ja täällä palstoilla tarjolle laitettuna varmastikin ajatuksia avartavaa.
ceterum censeo immigration esse delevit

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2891
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4767 : 27.04.2014, 00:13:23 »
"...jokainen asiasta kiinnostunut tuottaa tänne itse relevantiksi katsomaansa materiaalia...

Tässä olen nim. akez:n kirjoittaman kanssa eri mieltä. Niin kauan kun ei väitetä muuta kuin välitettävän jokin mielipide tai uutinen, välitystyö yksityisenä kansalaisena vapaan maan vapaalle keskustelupalstalle, esim. Hommalle, ei pidä olla olemassa edes vaatimusta materiaalin edes subjektiiviseen relevanttiuteen. Itse olen monesti linkannut vain jollakin tavalla linkaamisen arvoisen kuriositeettin esimerkiksi siitä, että näinkin jotkut ihmiset ajattelevat, enkä ole edes ajatellut sen olevan millään tavalla relevanttia tai olennaista oikeastaan yhtään mihinkään. Värisävyjä moniväriseen maailmaan vain lisää.

Relevantti-sana oli tarkoitettu tässä aika vapaasti ja laaja-alaisesti tulkittavaksi. Toisaalta moderaatio kuitenkin asettaa jotkin rajat ketjun aiheessa pysymiseen. Tässäkin ketjussa on ollut jo aika paljon metakeskustelua, joka oikeastaan tulisi käydä jossakin muualla. Tämäkin kommentti alkaa menemään jo off-topic, joten koitan omalta osaltani lopettaa metakeskustelua tähän.

Relevantti -termistä

Näin uskaltauduin myös arvelemaan; siksi rohkenin kirjoittaa myöhemmin samaan puheenvuorooni:
"...Mutta toki olen samaa mieltä akez:n kanssa ajatuksellisesti tästä, jos relevattiuden määritelmä juuri tässä yhteydessä poikkeuksellisesti on yhtä kuin suunnilleen seuraava:
Hommassa jokainen hompanssi tuottaa Hommaan itse haluamaansa materiaalia Suomen lainsäädännön ja Homman moderaation asettamissa puitteissa..."


Metakeskustelusta

Metakeskustelu on saastuttanut jo aikaa sitten tämän ketjun, myös allekirjoittaneen toimesta, joten tyydyn toteamaan, että edes metakeskustelun keskusteluyhteyden ylläpitämistä pidettäneen mahdollisesti tulevaisuudessa jo sinällään jonkinmoisena saavutuksena - myös Suomessa.

...
Mutta kun noita "harvinaisempien  kielten" kääntäjiä ei täällä palstoilla kuitenkaan kovin viljalti ole esiintynyt eikä sikäli mitään sen runsaampaa vaihtoehtovalikoiman tarjontaa käännöslähteiden suhteen ole syntynyt ja kun yksi ahkera kääntäjä valitsee aina vain yhden osapuolen propagandalehdistöä omaksi käännöslähteekseen, niin kyllä siinä väistämättä silloin pääsee syntymään kuva tietoisesta  tarkoitushakuisesta propagandistisesta käännöslähteiden valinnasta.
...

Tämä on sinällään ymmärrettävää, jos kaikkialla ja kaikessa on taipuvainen näkemään vaikka mitä salaliittoa, mikä sinällään saattaa olla vain lievästi ylikorostunutta mediakriittisyyttä. En tähän ota kantaa. Mutta kuten jo sanottu: vapaasti keskustelevat vapaat kansalaiset valitsevat vapaasti aiheensa vapaalla keskustelufoorumilla.

Itse tulen suosimaan entistä enemmän tämäntyyppistä toimintaa:

Liittynee osin myös käynnissä olevaan Ukrainan kriisiin:

Putin ja (Venäjän) sotavoimien uudistus -Izborskin klubin artikkeli olettavasti varmaankin referoidaan ja/tai kommentoidaan jossakin muodossa aikanaan Sotilasaikakausilehdessä. Jos kiinnostaa lukea alkuperäinen artikkeli jo nyt: http://www.dynacon.ru/content/articles/3052/?sphrase_id=69

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 615
 • Liked: 11183
 • Suspicious 0bserver
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4768 : 27.04.2014, 00:31:17 »
Mutta kun noita "harvinaisempien  kielten" kääntäjiä ei täällä palstoilla kuitenkaan kovin viljalti ole esiintynyt eikä sikäli mitään sen runsaampaa vaihtoehtovalikoiman tarjontaa käännöslähteiden suhteen ole syntynyt ja kun yksi ahkera kääntäjä valitsee aina vain yhden osapuolen propagandalehdistöä omaksi käännöslähteekseen, niin kyllä siinä väistämättä silloin pääsee syntymään kuva tietoisesta  tarkoitushakuisesta propagandistisesta käännöslähteiden valinnasta.
(korostus minun)

Sikäli, kuin ymmärsin:

Yksi ahkera kääntäjä -> akez. OK.
Vain yhden osapuolen propagandalehdistö ->  Whata?

Tässä ketjussa jäsen akez on usein laittanut juttuja puolalaiselta Gazeta Wyborczalta.

Se olla Putin-Press?

Vai syyttääkö c a akezia obongonoidiksi?

Vaikea sanoa, kun Suomen Sotilaskin on siirtynyt Vlad Putlerin torvensoittajaksi:

Easter Bunnies Are Hobbyist And Reservists
http://suomensotilas.fi/en/artikkelit/easter-bunnies-are-hobbyist-and-reservists
Lainaus
Suomen Sotilas Challenges Nato’s Intel In Eastern Ukraine – And Bit Of Jane’s Too

“The weapon handling discipline and professional behavior of these forces is consistent with a trained military force.  Rifle muzzles are pointed down, fingers not on triggers, but rather laid across trigger mechanisms.”

- NATOs Supreme Allied Commander Europe, General Philip Breedlove

General Breedlove, I respectfully disagree.
« Viimeksi muokattu: 27.04.2014, 00:33:38 kirjoittanut Lasse »
NOVUS ORDO HOMMARUM
FLCCC

How to save the world, in three easy steps.

"Et sinä kenenkään vaurioista ole oikeasti huolissasi."
--jäsen Ajatolloh

Vili Länsi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 461
 • Liked: 224
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #4769 : 27.04.2014, 01:49:06 »
Der Spiegelin englanninkielinen artikkeli (2/25/2014) kertoo oligarkkien osuudesta Ukrainan politiikassa ja kytkennöistä äskettäisiin tapahtumiin.

Yanukovych's Fall: The Power of Ukraine's Billionaires

Mielenkiintoinen juttu. Hahmottaa Ukrainan kuvioiden taustoja. En tiennytkään aiemmin, että Ukrainan ex-presidentti Viktor Janukovitsh oli entinen automekaanikko, joka on tuomittu ryöstöstä ja pahoinpitelystä ja, että hänen paras kaverinsa ennen vallasta kaatumista oli Ukrainan rikkain mies Rinat Akhmetov, jolla oli suuri joukko kansanedustajia "taskussaan".

EDIT täsmennetty tekstiä


Olihan se vähintään venäjämielinen ja KGB Putlerin hyvä kaveri joten ihan hyvin istui samaan pöytään venäläisten johtajien jatkoksi. Kunnon bolseviikki oli ryöväri, rosvo tai vähintään jonkun sortin murhamies muuten pidettiin epäilyttävä.

Kiovan uskottavuus sen kuin paranee:

(26.4 klo 15:12) Venäläiskoneet ovat loukanneet Ukrainan ilmatilaa seitsemän kertaa viime yön aikana, syyttää Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk.

(26.4 klo 18:17) Ukrainan vt puolustusministeri: venäläiset joukot tai koneet eivät ole loukanneet Ukrainan rajaa.

Eikö Ukrainassa todellakaan löydy tähän hätään todellisia valtiomiehiä? Pelkkiä pellejä kaikki tyynni?

Eikö niitä vaaleja juuri ainakin yritetä järjestää? Mutta kun moskovalaisten kätyrit ja moskovalaiset tekee kaikkensa että vaaleja ei pystyttäisi järjestää ja moskovalaiset saisi tekosyyn hyökätä Ukrainaa ja liittää Ukrainan itäiset osat itseensä.

Ukrainan on ehkä natomaiden turvin miehitettävä Grimi turvatakseen asukkaiden perustarpeet!?
Koska näillä näkymin Venäjä ei pysty selvästikään turvamaan grimiläisten elämisen perustarpeita ja odotettavissa on nälänhätä, vedestä pulaa josta seuraa helposti kulkutauteja ja levottomuuksia.
Kaikilla on muistissa -30 luku ja venäläisten toimesta järjestetty noin kymmenen miljoonan ihmisen nälkään tapattaminen.

Ruskie ahlam sahlam
http://www.youtube.com/watch?v=f0uUHAVpiBk

(http://31.media.tumblr.com/3dadc2ee5cd2be83335850a474ce6f1e/tumblr_n4k1aiUGV91qdjbb7o2_r1_500.png)Tagit: