Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Miniluv tänään kello 17:17:51 »
Edellä mainittu Foreign Affairs: "tabu" on murtunut, Eurooppa (ei Nato) uskaltaa miettiä joukkojen lähettämustä Ukrainaan. Ranska, Suomi ja Puola mainitaan.

Lainaus
A taboo has been broken in Europe. Only a few months ago, it would have been inconceivable for European leaders to propose sending European troops to Ukraine. But on February 26, French President Emmanuel Macron said the deployment of European forces to Ukraine could not be “ruled out.” Since then, other European officials have joined the chorus; the Finnish defense minister and Polish foreign minister have both suggested that their countries’ forces could end up in Ukraine. These comments, combined with existing support for such measures in the Baltic states, show that there is a growing bloc of countries open to


https://www.foreignaffairs.com/ukraine/europe-not-nato-should-send-troops-ukraine
2
Kylänraitti / Vs: Orpon hallitus 2023–
« Uusin viesti kirjoittanut Jaska Pankkaaja tänään kello 16:53:36 »
Taisi olla yksi kotiinpäinvedon poliittisia ennätyksiä tuo Pietarsaaren yöpäivystyksen jatkuminen.

Henrikssonnin kotipaikka Pietarsaari.
Öisin kymmenkunta potilasta.
Lähin päivystys Kokkolassa 36 km:n päässä.
Muualla Suomessa 100-150 km:n päivystysmatka paljon suuremmalle joukolle ei tunnu missään.
Ny RKP on osaamisensa ytimessä, ihmisssoikeusläyryä on ollut nyt vähemmän kun on pieni uhka on päällä.. entä jos Kaikkonen viekin kesKustan hallitukseen, nykyiseen tai seuraavaan, ja RKPeetä ei tarvita enää mihinkään?

Riski on toki pieni, varsinkin siis siihen että RKPee tosiaan ulostettaisiin ja vielä pienempi että RKPeeläisten kalliiksi käyviä etuja ja etuoikeuksia oikeasti leikattaisiin.
3
Kylänraitti / Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Kni tänään kello 16:49:26 »
Mielestäni joutaa olla paikallaan , mielenkiintoinen aikakapseli , osa tämänkin maan historiaa.
Neukkula oli sellainen paikka jota ei todeksi uskoisi ainakaan nuorempi kaarti, museossa saa siitä
ripauksen , herättää enemmän humoristisia fiiliksiä kuin vihan tunteita.

Olen käynyt monta kertaa tuossa museossa, on hyvin mielenkiintoinen paikka.

Vihasin Neuvostoliittoa ja vihaan Venäjää yli kaiken, mutta silti tai ehkä juuri siksi näihin liittyvät museot ovat hyvin mielenkiintoisia. Samaten Auschwitzin keskitysleirimuseo oli ahdistavuudestaan huolimatta erittäin mielenkiintoinen. Budapestissa on ulkoilmamuseo, mihin on koottu eri puolilta Unkaria kaikenlaisia kommunistipatsaita ja -symboleita. Erittäin mielenkiintoinen paikka sekin.

Tallaiset museot pitäisi sisällyttää koulujen opetusohjelmaan. Nykynuoriso ei todellakaan voi käsittää minkälaista elo Euroopassa oli 80-luvulle asti.
4
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Ari-Lee tänään kello 16:35:19 »
Russia at war! Day 35.

Lainaus
792 ​Days of russia-Ukraine War – russian Casualties In Ukraine
April 25, 2024

Personnel – 462,980 (+1040),
Tanks – 7,255 (+13) units,
APV – 13,942 (+14) units,
Artillery systems – 11,836 (+28) units,
MLRS – 1049 (+1) units,
Anti-aircraft warfare systems – 772 (+1) units,
Aircraft – 348 (+0) units,
Helicopters – 325 (+0) units,
UAV operational-tactical level – 9,449 (+10) units,
Cruise missiles – 2,118 (+1) units,
Boats / warships – 26 (+0) units,
Submarines – 1 (+0)
Special equipment – 1,946 (+2) units,
Vehicles and fuel tanks – 15,949 (+57) units.

https://en.defence-ua.com/news/792_days_of_russia_ukraine_war_russian_casualties_in_ukraine-10292.html

Lainaus
20 hours ago - 46°44′N 33°7′E
Ukrainian military had 84 combat engagements with Russian forces near Berestove of Kharkiv region, Serebryanske forestry, Nevske of Luhansk region, Terny and Torske of Donetsk region, Bilohorivka of Luhansk region, Vyyimka, Ivanivske, Klischiyivka of Donetsk region, Ocheretyne, Novokalynove, Berdychi, and Netaylove of Donetsk region, Krasnohorivka, Heorhiyivka, Novomykhaylivka, Urozhayne of Donetsk region, Staromayorske of Donetsk region, Krynky of Kherson region, - General Staff of Armed Forces of Ukraine says in the evening report

https://liveuamap.com/en/2024/24-april-ukrainian-military-had-84-combat-engagements-with

Herojam slava!
5
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Jack tänään kello 16:34:41 »
Pitkän matkan ATACMS ohjukset ovat turvallisuusuhka Venäjälle. Tästä on esittänyt huolestumisensa Anatoly Antonov, Venäjän suurlähettiläs Yhdysvalloissa.

Uutistoimisto TASS:

Transfer of US ATACMS missiles to Ukraine cannot be justified — Russian ambassador

The "underhand" transfer of US ATACMS missiles to Ukraine cannot be justified as it increases security threats to Crimea and other Russian regions, Russian Ambassador to the United States Anatoly Antonov said.

Eivät kai ATACMS:t ole sen kummempi turvallisuusuhka kuin Venäjän hypersooniset ohjukset.

Pitkän matkan ohjusten toimittaminen Ukrainalle selvästi ärsyttää venäläisiä.

Valko-Venäjän presidentin, Aljaksandr Lukašenkan, puheet joukkojen siirrosta ja tilanteen kiristymisestä ja Liettuasta lähetetystä lennokista herättävät kysymyksiä siitä, mihin Lukašenka pyrkii. Hän ei todennäköisesti puhu ainakaan isoissa asioissa sellaista, joka olisi ristiriidassa presidentti Putinin näkemysten kanssa.

Historia tuntee huolestuttavia esimerkkejä siitä, kuinka joku maa siirtelee joukkojaan ja väittää tilanteen kiristyneen ja syyttää naapurimaita sotilaallisista provokaatioista. Seuraava vaihe voi olla sota. Ketkä siinä taistelevat ja ketä vastaan? Ei kai Putin provosoi Valko-Venäjää sotilaallisiin seikkailuihin, joihin Venäjä aikoo liittyä myöhemmin mukaan?

https://tass.com/politics/1780283
6
Kylänraitti / Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut mannym tänään kello 15:56:19 »
Miksi tuossa käppyrässä 2012 ei käydä alimpana, vaikka silloin siellä käytiin?
Mitä tuo käppyrä siis kuvaa?
(Valittu skaala muuten tekee käppyrästä jyrkästi laskevan, niin saadaan näyttämään huolestuttavammalta mitä on)

Johtuu ihan tuosta wft:n kuvaajasta, joka kuvaa jään laajuutta kokonaisuutena keskiarvona. Se olisi näyttävämpi jos se näyttäisi minimit ja maksimit erikseen, mutta näin se ei tee. Muuten olet ihan oikeassa se näyttää huolestuttavammalta kuin mitä se on. Laitoin totaalikuvaajan loppuun, joka minusta on paljon rehellisempi kuin tarkastella vain minimiä tai maksimia. Siinä näkyy myös eteläisen merijään tilanne vastaavasti.
7
Kylänraitti / Vs: Orpon hallitus 2023–
« Uusin viesti kirjoittanut Caucasian tänään kello 15:49:43 »
On puhuttu, että tuhannet virkamiehet voivat saada potkut... no Eikös tuossa vapaudu pätevää työvoimaa yksityiselle sektorille jossa osaajapula? Win-win?
Luin jutun, että kotkan-haminan seudulle kaavaillut akkutehtaat tarvitsevat alihankkijoineen jopa nelinumeroisen työntekijämäärän. Ja kuulemma tuolta seudulta eikä koko Suomesta tule löytymään riittävästi henkilöstöä (muka) ja tietenkin kuulemma tarvitaan ulkomaalaisia.
Jos tiedetään että tuolla alalla tarvitaan tod.näk paljon porukkaa, niin luulisi että koulutusta jo alalke järjestetään? Taatusti maassa löytyy ihmisiä riittävästi.
8
Kylänraitti / Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Lyyti tänään kello 15:42:04 »
Datan "adjustoinnista": on tottakai meidän muiden mittauksista perillä olevien standardi, että mittalaitteet kalibroidaan. Lämpömittarin vaihdon yhteydessä ei ole kummoinenkaan homma ajaa uutta ja vanhaa rinnakkain vuoden ja varmistua että kalibrointi on ok.

Taitaa olla tämä lämpötilan mittaaminen ilmastotarkoituksiin jotain korkeampaa salatiedettä jos tuota edellistä ei ymmärretä tai osata rutiininomaisesti tehdä. Adjustoikaa datojanne, mutta on kyllä suhteellisen vähä-älyistä väittää etteivätkö muiden alojen ammattilaiset osaisi tehdä näitä mittauksia oikein.
9
Kylänraitti / Vs: Orpon hallitus 2023–
« Uusin viesti kirjoittanut Lalli IsoTalo tänään kello 15:41:17 »
Satun tietämään faktana, että eräässä suomalaisessa pörssiyhtiössä - joka valmisti, markkinoi, maahantoi ja vei omia ja päämiestensä alkoholijuomia Pohjoismaissa ja Baltiassa sekä valmisti teollisuudelle etanolia, ohratärkkelystä ja rehua - bonuksia jaettiin henkilöstötyytyväisyyden perusteella.

Pomo sai täydet bonukset, jos alaiset antoivat hänelle kyselyssä täydet bojot. Alaiset saivat täydet bonukset, kun pomo antoi heille kyselyssä täydet bojot.

Arvatkaa huviksenne, millaisia bojoja ja bonuksia annettin ja saatiin.
10
Kylänraitti / Vs: Orpon hallitus 2023–
« Uusin viesti kirjoittanut Jorma M. tänään kello 15:12:00 »
Säästöehdotus sopeuttajille:

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010378029.html

Lainaus
YLEISRADIOLLA yli 200 päällikköä sai viime vuoden bonuspalkkioonsa keskimäärin peräti 125 prosentin korotuksen, Talouselämä kertoo. Bonukset siis yli kaksinkertaistuivat.
Ylen henkilöstöjohtaja Eija Hakakari selittää lehdelle, että vuodelle 2022 asetetut tavoitteet toteutuivat edellistä vuotta paremmin.

Mitähän ne tavoitteet mahtoivat olla?. Ei varmaankaan säästöjä tai laadun parantamista / hömpän vähentämistä.
Jos raa liki rajattoman budjetin pitämään niin ei siitä mitään bonuksia voi maksaa. Eikä lisääntyneestä propagandasta.

Oletan että nuo 2022 saavutetut tavoitteet ovat ei-julkisia, mutta niillä tarkoitetaan Ylen budjetin kasvua. Eli kun ollaan saatu lisää tuloja, palkitaan asia pomojen lisäeduilla. Sinänsä Yle säästää koko ajan pyramidin alaosasta ja siirtää säästöt ylätasoille.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10