UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-11-28 Oulu: Ulkomaalaiset tehneet useita lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia  (Luettu 697023 kertaa)

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12053

Lainaus
Minna Passi HS
Julkaistu: 7.12. 16:33
OULUN poliisi varoitti aiemmin tällä viikolla etenkin nuoria tyttöjä ja heidän vanhempiaan ulkomaalaisista miehistä, jotka saalistavat tyttöjä netissä.

Poliisin huoli on ymmärrettävä ja varoitus perusteltu. Pelkästään Oulussa tutkinnassa on tällä hetkellä kolme eri seksuaalirikoskokonaisuutta, joiden uhreina epäillään olleen kolme tyttöä.

...

Keskusrikospoliisi on kartoittanut nuoriin kohdistuvia rikoksia, ja näyttää siltä, että nuoria saalistavat netissä aktiivisesti myös suomalaiset. Eivätkä uhrit ole ainoastaan tyttöjä, vaan myös pojat ovat vaarassa.

Sama on huomattu myös esimerkiksi raiskauskriisikeskus Tukinaisessa. ...

SILTI on perusteltua tarkastella erikseen turvapaikanhakijoiden rikollisuutta.

Ulkomaan kansalaiset ovat yliedustettuina seksuaalirikostilastoissa. Erityisesti tilastoissa korostuvat maat, joista tullaan Suomeen turvapaikanhakijoina....

Poliisi tiedosti turvallisuusuhan heti, ...


Poliisi PIILOTTELI sitä että noin monta turvapaikanhakijuuden kautta Suomeen tullutta raiskaajaa oli vangittu.

Kyseiset raiskaajat vangittiin 28.11 ja 29.11.

30.11:
PT-media julkaisi asiasta uutisen joka alkoi leviämään nopeasti ympäriinsä ja uutinen perustui Junes Lokan tilaamiin oikeuden pöytäkirjoihin/juttulistoihin.

Vasta 1.12 kun oli selvää että tieto leviää niin Oulun poliisi julkaisi tiedotteen:

https://www.poliisi.fi/oulu/tiedotteet/1/0/seitseman_henkiloa_vangittu_oulussa_torkeaan_lapseen_kohdistuvaan_seksuaalirikokseen_epailtyina_76238

Jos Oulun Poliisi olisi halunnut asian julkisuuteen ja halunnut tiedottaa siitä omatoimisesti niin tiedote olisi tehty joko 28.11 tai viimeistään 29.11.

Vasta 4.12 Oulun poliisi varoitti että nämä turvapaikanhakijuuden kautta Suomeen tulleet raiskaajat saalistivat uhreja netissä:

https://www.poliisi.fi/oulu/tiedotteet/1/0/lapsia_on_houkuteltu_kontaktiin_netin_kautta_76315

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 743
 • Liked: 10470
 • Vemmelsääri lyö tervapöpöä
- - Sinä taasen puhut kulttuurien törmäyksestä ja etäännytät keskustelua yksittäisistä ihmisistä ja heidän teoistaan. - - yritykset etäännyttää keskustelu konkreettisista tapahtumista lähentelee pelkuruutta. - -

Mielestäni en etäännytä keskustelua, vaan taustoitan grooming-joukkoraiskaajien etiikkaa, niiden ihmisten, ilmeisesti muslimien, jotka tekivät tuon rikoksen. Samalla tavalla argumentoiva Halla-aho sai KKO:n langettavan tuomion. Myös minä olen valmis vastaamaan sanoistani käräjillä. Oletko sinä? Et liene todennutkaan mitään, mikä saatetaan tulkita uskonrauhan rikkomiseksi. Minä saatan olla. Ehkä olen ollut pelkuri. Omasta mielestäni en, mutta olkoon miten hyvänsä. Oleellista on pienen tytön kokema rikos ja vastaavien rikosten estäminen, koet sinä minun tapani kirjoittaa siitä sitten pelkurimaisena etäännyttämisenä tai et. Tästä on turha jatkaa muuten kuin esittelemällä nk. Wiion lait:

Lainaus
Osmo A. Wiion viestinnän "lait"
1. laki
Viestintä yleensä epäonnistuu paitsi sattumalta.
Jos viestintä voi epäonnistua, niin se epäonnistuu.
Jos viestintä ei voi epäonnistua, niis se kuitenkin tavallisimmin epäonnistuu.
Jos viestintä näyttää onnistuvan toivotulla tavalla, niin kyseessä on väärinkäsitys.
Jos olet itse sanomaasi tyytyväinen, niin viesti varmasti epäonnistuu.

2. laki
Jos sanoma voidaan tulkita eri tavoin, niin se tulkitaan tavalla, josta on eniten vahinkoa.

3. laki
On olemassa aina joku, joka tietää sinua itseäsi paremmin, mitä olet sanomallasi tarkoittanut.

4. laki
Mitä enemmän viestitään sitä huonommin viestintä onnistuu.
Mitä enemmän viestitään sitä nopeammin väärinkäsitykset lisääntyvät.

5. laki
Joukkoviestinnässä ei ole tärkeätä se, miten asiat ovat, vaan miten asiat näyttävät olevan.

6. laki
Uutisen tärkeys on kääntäen verrannollinen etäisyyden neliöön.

 

Lähde: Osmo A. Wiio, Viestinnän perusteet, Weilin+Göös, Espoo
Veijarin etiikka koine-kreikaksi (Mt 7:6 NA 28)

Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶν μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσουσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Ei caicki Culda cuin kijldä,
Eikä hopia cuin hohta.


Henrik Florinus: SANANLASCUT. 1702.

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 375
 • Liked: 9279
 • Sameiden vesien sukeltaja
Tuomas Enbuske puhuu itselleen rahaa. Rikollisuuden vähättely palkitaan rahakkaammilla työtarjouksilla. Selkärankaa hän ei kai itsekään väitä itseltään löytyvän.

En jaksa lukea noita Embusken jorinoita, kunhan muistutan, että hän oli muutamia vuosia sitten jonkun suuren ruotsinkielisten säätiön palkkalistoilla edistämässä pakkoruotsia. Hän on täysin arvoton ja selkärangaton kirsikanpoimija, kuten suurin osa muistakin vanhemmista toimittajista on.
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

takalaiton

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 893
 • Liked: 3931
Lainaus käyttäjältä: Karjalainen
Kukaan ei puolustele rikollisia tekoja

Koko Suomea järkyttivät itsenäisyyspäivän alla paljastuneet vakavat rikokset, Oulun kolme seksuaalirikostapausta ja kaksi yritystä suistaa linja-auto tieltä.

Kukaan ei vähättele niitä tai puolustele niiden tekijöitä. Sellaiset väitteet ovat täysin vailla perusteluja, vaikka maahanmuuttovastaisissa ja rasistisissa piireissä niin yritetään esittää.
...
Samaan aikaan, kun poliisi selvittää näitä lasten seksuaalisia hyväksikäyttö- ja raiskaustapauksia sekä linja-autonkuljettajien häirintää, poliisi tutkii suurta määrää kantasuomalaisten tekemiä suurempia ja pienempiä rikoksia, raiskauksia, tappoja ja murhiakin. Tämä on syytä pitää mielessä. Sen muistaminen ei kuitenkaan merkitse maahanmuuttajataustaisten henkilöiden tekemien rikosten vähättelyä.

Maahanmuuttajataustaiset miehet ovat tilastollisesti yliedustettuja seksuaalirikostilastoissa. Se on tosiasia, ja sille on kyettävä tekemään jotain. Prosentteihin tuijottaminen johtaa kuitenkin harhaan. Prosentit näyttävät suurimmilta silloin, kun perusjoukko on pieni, ja prosentuaalinen kasvu suurimmalta silloin, kun kyse on pienistä määristä.

Jos viime vuonna tehtiin 1 rikos ja tänä vuonna 2, kasvu on 100 prosenttia. Jos viime vuonna tehtiin 1 000 rikosta ja tänä vuonna 1 001, kasvu on 0,1 prosenttia.

Suomessakin on kuitenkin vaarallisia ongelmia turvapaikkaprosessissa ja kotoutumisessa. Ongelmille hedelmällisen pohjan luovat pitkä aika vastaanottokeskuksissa ja katkeroituminen kielteisistä turvapaikkapäätöksistä, jotka eivät aina ole edes perusteltuja.
...
https://www.karjalainen.fi/mielipiteet/mielipiteet/paakirjoitus/item/203323

Karjalaisen pääkirjoitustoimittelija on lähtenyt aivan laukalle valkopestessään turvapaikanhakijoiden grooming-rinkiä, joka on todennäköisesti vain jäävuoren huippu. Tuo paljastunutkin on laajuudessaan ennenkuulumatonta Suomen rikoshistoriassa.

Ensin käytetään perinteinen kyllä suomalaisetkin -kortti. Sen jälkeen valitetaan prosenttilaskujen rasistisuudesta, jotka esittävät mamut huonossa valossa. Väite on naurettavan typerä, koska pelkästään turvapaikanhakijat ovat olleet vuosittain epäiltynä yli 2500 rikoksesta. Vuodesta 2015 laskettuna 10 000 rikoksesta epäillyn turvapaikanhakijan raja menee rikki tänä tai ensi vuonna, mukana on satoja vakavia rikoksia.

Lopuksi vielä tavalliset kitinät kotouttamisen puutteista ja kielteisistä päätöksistä, jotka radikalisoivat partalapset joukkoraiskauksiin. Ymmärrän hyvin pääkirjoitusten julkaisemisen nimettöminä, eihän tällaista soopaa kukaan kehtaisi omalla naamalla kirjoittaa.
Oulu is not safe - start deportations.

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 391
 • Liked: 3841
 • Puolinuiva
Pelastakaa Lapset ry asemoi itsensä tukevasti suvakkien leiriin ja lapsia vastaan. Yksittäistapaus mainittu! Bingo!

https://yle.fi/uutiset/3-10543526

Lainaus
– Lapsiin kohdistuva seksuaaliväkivalta on vaikea asia, koska kyse on piilorikollisuudesta. Silloin kun tulee yksittäisiä tapauksia esiin, kyse voi olla jäävuoren huipusta, mutta siitä yksittäisestä tapauksesta on vaikea lähteä yleistämään, Pelastakaa Lapset ry:n erityisasiantuntija Nina Vaaranen-Valkonen sanoi Radio Suomen Päivän haastattelussa perjantaina.   
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 625
 • Liked: 6024
 • Kivapuhe sallittu!
Lainaus
kyse voi olla jäävuoren huipusta

Niin, niistä yksittäistapauksista ne jäävuoretkin koostuu. Mitä ajattelitte tehdä lasten suojelemiseksi? Ette varmaan mitään, koska kyse on kumminkin suomalaisten pottunokkamiesten rasismista, eikös vaan?

Ja raiskaahan ne suomalaisetkin. Silloin tosin kysytään, että mitä vikaa kulttuurissa ja suomalaisissa miehissä kun tälläistä tapahtuu. Voisiko kysyä, että mitä vikaa maahanmuuttajan kulttuurissa ja maahantulevissa miehissä, kun raiskaillaan?

Ai, ei vai?
Vantaan PS Puheenjohtaja Tomi Salin: On täysin yhdentekevää mitä kirjoittaja on tarkoittanut tai ajaa takaa kirjoituksellaan, jos kirjoituksen kohteeksi joutunut/joutuneet kokevat itsensä loukatuiksi!

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 525
 • Liked: 5196
^^ On niin lässyttävä lausunto "pelastakaa lapset" -järjestöltä, että täytyy oikein ihmetellä, että millä tavoin ne lapset mahdetaan oikein pelastaa, ja miltä? Lapsien pelastaminenkin onnistuu yleensä paremmin, jos on vankasti molemmat jalat maassa ja todellisuudessa kiinni.

Mutta ei sitä järjestön erityisasiantuntijaksi, ja tulevaksi päälliköksi (?), muuten pääsisikään. Näissä kommenteissa täytyy pitää kieli keskellä suuta, asunto- ja autolainatkin on päällä.
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 391
 • Liked: 3841
 • Puolinuiva
Kuvaaminen ja kiristys selittäisi miksi teot ovat jatkuneet niin pitkään.

https://yle.fi/uutiset/3-10543759

Lainaus
Poliisi selvittää, onko Oulun epäillyssä seksuaalirikosvyyhdessä mukana lapsipornon levitystä, myös yksi epäilty on etsintäkuulutettu
Poliisi harkitsee julkaisevansa etsintäkuulutetun tuntomerkit tarpeen mukaan.
   
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 430
 • Liked: 9111
Missäköhän määrin poliittiselle establishmentille on vuodatettu tämän Oulun tapauksen tutkinnallisia yksityiskohtia?  Kommentit sieltä suunnasta ovat olleet jopa yllättävän nuivia, joten voi olla, että totuus on vieläkin rumempaa kuin miltä nyt julkisuudessa näyttää. Saa nähdä, missä määrin tarkempaa tietoa tihkuu kaikille ennen eduskuntavaaleja.   

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 294
 • Liked: 10674
 • Huutista köyhille
Samaa mietin. Kun establishmentti kauhistelee, todellisuus on jotain aivan kamalaa.

Hhrustsev sanoi: virheitä on tehty. Todellisuus: 20 000 000 kuolutta.

Finka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 663
 • Liked: 973
- - Sinä taasen puhut kulttuurien törmäyksestä ja etäännytät keskustelua yksittäisistä ihmisistä ja heidän teoistaan. - - yritykset etäännyttää keskustelu konkreettisista tapahtumista lähentelee pelkuruutta. - -

Mielestäni en etäännytä keskustelua, vaan taustoitan grooming-joukkoraiskaajien etiikkaa, niiden ihmisten, ilmeisesti muslimien, jotka tekivät tuon rikoksen. Samalla tavalla argumentoiva Halla-aho sai KKO:n langettavan tuomion. Myös minä olen valmis vastaamaan sanoistani käräjillä. Oletko sinä?

...

Offtopic : Se mistä minä olen ja en ole valmis vastaamaan käräjillä ei ole tämän ketjun asia. Mielestäni ylipäätään spekulointi siitä, miten toimisin käräjäsalissa, ei vie keskustelua eteenpäin. En ainakaan ole tietoinen, että olisin kritisoinut sinua muuten, kuin tänne kirjoittamiesi viestien pohjalta. Kestän toki aikuisena ihmisenä kritiikin, mutta tämä ketju on tuskin oikea paikka. Kun puhuin pelkuruudesta, puhuin pelkuruudesta psykologisena ilmiönä. En epäile, joskaan en tiedäkään, rohkeuttasi kohdata konkreettisia rangaistuksia mahdollisista toimistasi.

Olen edelleen sitä mieltä, että tämän otsikon alla keskustelun olisi hyvä pysyä konkretiassa, siinä mitä yksittäiset ihmiset tehneet. Itsekin mielelläni etäännytän itseäni puhumalla abstraktilla tasolla aiheista, mutta vaikeissa aiheissa on kohdattava konkreettinen todellisuus. Muuten päädytään samalla tavalla jalat ilmassa keskustelemaan, kuten ihmiset jotka puhuvat kotouttamisesta tämän aiheen tiimoilla. Kotouttamisessa tuntemattomat entiteetit tekevät tuntemattomia asioita toisille tuntemattomille entiteeteille ja lopputuloksen pisteyttäminen on rasismia. Konkreettinen lopputulos on, ettei mitään (kanttisten turvallisuutta parantavaa)  tapahdu. 

Tämä ei tarkoita, etten arvostaisi sinun oppineempaa tarkastelua. Siksi pyysinkin kommenttisia Enbuske-ketjussa. 

Muokkaus: lopusta onnittelua ja virnistys poistettu.
« Viimeksi muokattu: 08.12.2018, 17:45:46 kirjoittanut Finka »
“On helppoa olla silmiinpistävän ’myötätuntoinen’, jos muut pakotetaan maksamaan kustannukset.”-Murray Rothbard

Mohammed Al-gazzaz: "Iraqis and Finns have never met in thoughts, culture and religions. There is huge gap between them and it will never go away. I'm talking in general ofcourse there is exception" -FB:RHC

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 743
 • Liked: 10470
 • Vemmelsääri lyö tervapöpöä
Miten saamme kantisten turvallisuutta parannettua arjessamme? Pidetään huolta läheisistämme. Ollaan varuillamme riskitilanteissa ja ennakoidaan vaaratilanteita ennen kuin niistä tulee poliisiasioita. Tämän tulisi kai olla meidän kaikkien suomalaisten yhteinen asia.
Veijarin etiikka koine-kreikaksi (Mt 7:6 NA 28)

Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶν μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσουσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Ei caicki Culda cuin kijldä,
Eikä hopia cuin hohta.


Henrik Florinus: SANANLASCUT. 1702.

diipadaapa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 847
 • Liked: 1849
 • GCM - löyhä sopimus
"Prosentit näyttävät suurimmilta silloin, kun perusjoukko on pieni, ja prosentuaalinen kasvu suurimmalta silloin, kun kyse on pienistä määristä.

Jos viime vuonna tehtiin 1 rikos ja tänä vuonna 2, kasvu on 100 prosenttia. Jos viime vuonna tehtiin 1 000 rikosta ja tänä vuonna 1 001, kasvu on 0,1 prosenttia."


Siis mitä?!? Mitä tässä yritetään sönköttää.... jos maahanmuuttajat tekevät 30% kaikista raiskauksista, niin eikö yliedustus ole selviö. Yrittääkö toimittaja tässä hämätä ja väittää, että maahanmuuttajien seksuaalirikoksia verrataan keskenään, ei koko väestön osalta ja näin kasvu on suhteessa isompaa?
« Viimeksi muokattu: 08.12.2018, 22:32:46 kirjoittanut diipadaapa »
"Empä tiiä, mutta tämmöstä se on, ja kaiken maailman muslimit täällä hilluu ja kyykkii tuolla ja huutaa...ootahan kohta on minareetti tuossa ukko huutaa siellä tolpassa... öööaaaah! Aamusella viiden aikaa alottaa, sitä on mukava kuunnella."
-Teuvo Hakkarainen-

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 244
 • Liked: 4640
^^ On niin lässyttävä lausunto "pelastakaa lapset" -järjestöltä, että täytyy oikein ihmetellä, että millä tavoin ne lapset mahdetaan oikein pelastaa, ja miltä? Lapsien pelastaminenkin onnistuu yleensä paremmin, jos on vankasti molemmat jalat maassa ja todellisuudessa kiinni.

Mutta ei sitä järjestön erityisasiantuntijaksi, ja tulevaksi päälliköksi (?), muuten pääsisikään. Näissä kommenteissa täytyy pitää kieli keskellä suuta, asunto- ja autolainatkin on päällä.

Pelastakaa lapset järjestö on hetkellisesti muuttanut toimintaansa pelastakaa kelvottomat päättäjät järjestöksi.
Ooh lalaa...

Econ101

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 493
 • Liked: 1216
"Prosentit näyttävät suurimmilta silloin, kun perusjoukko on pieni, ja prosentuaalinen kasvu suurimmalta silloin, kun kyse on pienistä määristä.

Jos viime vuonna tehtiin 1 rikos ja tänä vuonna 2, kasvu on 100 prosenttia. Jos viime vuonna tehtiin 1 000 rikosta ja tänä vuonna 1 001, kasvu on 0,1 prosenttia."


Siis mitä?!? Mitä tässä yritetään sönköttää.... jos maahanmuuttajat tekevät 30% kaikista raiskauksista, niin eikö yliedustus ole selviö. Yrittääkö toimittaja tässä hämätä ja väittää, että maahanmuuttajien seksuaalirikoksia verrataan keskenään, ei koko väestön osalta ja näin kasvu on suhteessa isompaa?

 ;D Toimittelijat juuri koskaan eivät ymmärrä lukujen päälle mutta useimmat ymmärtävät olla menemättä numeron pyöritykseen. Mutta kun sokea taluttaa sokea, tuollaista sitten julkaistaan.

Tämän keissin tiimoilta myös analyyttisemmät, numerojen päälle ymmärätävät suvakit ovat olleet hieman mutkalla. Eräs FB-tuttu kovasti vaati seinällään, että ei saa yleistää. Hän liberaalina ei voi hyväksyä sitä että yksittäisten henkilöiden tekoja yleistetään koko heidän edustamaansa populaatiota koskevaksi.

Toisin sanoen, hän liberaalina ei voi hyväksyä sitä, että on olemassa tilastollisia todennäköisyyksiä. Samaisessa postauksessa hän sadatteli niitä, joiden maailmankuva ei perustu tieteellisiin faktoihin.

Tämmöstä.  :facepalm:

« Viimeksi muokattu: 08.12.2018, 23:55:25 kirjoittanut Econ101 »
Koska Karl Fazer ja Stockmann, siksi myös irakit, afgaanit ja somalit. Suomi on aina ollut kansainvälinen.

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 819
 • Liked: 1618
"Prosentit näyttävät suurimmilta silloin, kun perusjoukko on pieni, ja prosentuaalinen kasvu suurimmalta silloin, kun kyse on pienistä määristä.

Jos viime vuonna tehtiin 1 rikos ja tänä vuonna 2, kasvu on 100 prosenttia. Jos viime vuonna tehtiin 1 000 rikosta ja tänä vuonna 1 001, kasvu on 0,1 prosenttia."


Siis mitä?!? Mitä tässä yritetään sönköttää.... jos maahanmuuttajat tekevät 30% kaikista raiskauksista, niin eikö yliedustus ole selviö. Yrittääkö toimittaja tässä hämätä ja väittää, että maahanmuuttajien seksuaalirikoksia verrataan keskenään, ei koko väestön osalta ja näin kasvu on suhteessa isompaa?

 ;D Toimittelijat juuri koskan eivät ymmärrä lukujen päälle mutta useimmat ymmärtävät olla menemättä numeron pyöritykseen. Mutta kun sokea taluttaa sokea, tuollaista sitten julkaistaan.

Tämän keissin tiimoilta myös analyyttisemmät, numerojen päälle ymmärätävät suvakit ovat olleet hieman mutkalla. Eräs FB-tuttu kovasti vaati seinällään, että ei saa yleistää. Hän liberaalina ei voi hyväksyä sitä että yksittäisten henkiöiden tekoja yleistetään koko heidän edustamaansa populaatiota koskevaksi.

Toisin sanoen, hän liberaalina ei voi hyväksyä sitä, että on olemassa tilastollisia todennäköisyyksiä. Samaisessa postauksessa hän sadatteli niitä, joiden maailmankuva ei perustu tieteellisiin faktoihin.

Tämmöstä.  :facepalm:


"Ei saa yleistää!" (paitsi jos olette maahanmuuttokriittisiä ja/tai natseja, rasisteja, Persuja) ja nämä samat ihmiset itse yleistävät, vaikka saattavat tuntea vain muutaman maahanmuuttajan, jotka ovat "ihan kivoja ja samanlaisia kuin muutkin suomalaiset"
On vain kaksi tapaa tehdä hommia, järkevä ja yksinkertainen tapa tai Suomen hallituksen tapa.

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 075
 • Liked: 39244
Tämän keissin tiimoilta myös analyyttisemmät, numerojen päälle ymmärätävät suvakit ovat olleet hieman mutkalla. Eräs FB-tuttu kovasti vaati seinällään, että ei saa yleistää. Hän liberaalina ei voi hyväksyä sitä että yksittäisten henkilöiden tekoja yleistetään koko heidän edustamaansa populaatiota koskevaksi.

Toisin sanoen, hän liberaalina ei voi hyväksyä sitä, että on olemassa tilastollisia todennäköisyyksiä. Samaisessa postauksessa hän sadatteli niitä, joiden maailmankuva ei perustu tieteellisiin faktoihin.

Ehkä osa ihmisistä ainoastaan toistelee ulkoa opittuja lauseita yrittäessään perustella itselleen mieluista maailmankuvaa. Ymmärtämättä, mitä ne käyttämänsä lauseet oikeasti tarkoittavat. Eikä sen anneta haitata, vaikka ne lauseet olisivat ristiriidassa keskenään. Räikein esimerkki lienee kannattaa hilidioksidipäästöjen alentamista ja massamaahanmuuttoa yhtä aikaa.

Kiihkoton, kylmä logiikka vaikuttaa olevan katoava luonnonvara tässä tunteilla käyvässä yhteiskunnassa. Sellaiset tyypit kuin Pentti Linkola ja Jussi Halla-aho. Se ei ehkä puhuttele sitä kansanosaa, joille pitää kertoa heidän omat mielipiteensä iskulausein.
There is no such thing as a free breakfast.

Vasemmistoliitto: "Verotetaan kaikkea sellaista, mitä ei vielä veroteta."

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 743
 • Liked: 10470
 • Vemmelsääri lyö tervapöpöä
Kun ideologia ja reaalitodellisuus eivät ole sopusoinnussa, todellisuus yritetään vääntää ideologian määräämään muottiin. Monikulttuurisuus ja yhtäläiset ihmisoikeudet ovat johdonmukainen mahdottomuus, koska ne ovat ristiriitaisia tavoitteita syvällisesti tarkasteltuna. Pinnallisesti ne saattavat näyttää mahdollisilta samanaikaisesti, kunhan käsitteitä sopivasti taivutetaan.

Teoretisointi sikseen. Yritän keskittyä konkretiaan. Lasten orjuuttaminen seksileluiksi on nyt todellisuutta, jos epäilyt saavat lain voiman. Niin se täytyy päätellä. Syitä olen esitellyt. Nyt lienee ennaltaehkäisyn aika. Lyhyellä tähtäimellä lasten turvallisuudesta on pidettävä parempaa huolta ja eristettävä heidät matuista, vaikka kuinka valtamedia ja viranomaiset väittäisivät, ettei vaaraa ole. Lienee myös syytä kasvattaa lapsia vähemmän seksinkylläiseen lapsuuteen ja nuoruuteen, vaikka se tuntuisikin taipumiselta seksuaalisesti kieroutuneiden muslimien edessä. En tarkoita säkittämistä, tietenkään, vaan malttia kypsyä turvalliseen seksuaalisuuden toteuttamiseen, ettei tule näitä tragedioita. Pitkällä tähtäimellä matut on kotiutettava ulos Suomesta kaikin laillisin keinoin, mutta se on politiikan hidas tie. Troian hevonen on jo täällä ja sen faktan kanssa on pakko elää, halusi tai ei.
Veijarin etiikka koine-kreikaksi (Mt 7:6 NA 28)

Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶν μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσουσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Ei caicki Culda cuin kijldä,
Eikä hopia cuin hohta.


Henrik Florinus: SANANLASCUT. 1702.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 763
 • Liked: 34614
 • Easter Worshipper
"Prosentit näyttävät suurimmilta silloin, kun perusjoukko on pieni, ja prosentuaalinen kasvu suurimmalta silloin, kun kyse on pienistä määristä.

Jos viime vuonna tehtiin 1 rikos ja tänä vuonna 2, kasvu on 100 prosenttia. Jos viime vuonna tehtiin 1 000 rikosta ja tänä vuonna 1 001, kasvu on 0,1 prosenttia."


Siis mitä?!? Mitä tässä yritetään sönköttää.... jos maahanmuuttajat tekevät 30% kaikista raiskauksista, niin eikö yliedustus ole selviö. Yrittääkö toimittaja tässä hämätä ja väittää, että maahanmuuttajien seksuaalirikoksia verrataan keskenään, ei koko väestön osalta ja näin kasvu on suhteessa isompaa?

Jos maahanmuuttajien tekemät rikokset ovat olleet 10 % jossain tilastossa aiemmin ja kantasuomalaiset ovat vähentäneet omia rikoksiaan 20% ja mamurikokset kasvaneet 200%, rikosten kokonaismäärään ei ole tullut suurta muutosta ja näin mamujen vaikutus Suomen kokonaisrikosmäärään on nolla, vaikka niiden vaikutus olisi tuon laskelman perusteella noussut sen 200% 10:stä 30%:iin.

Aina verrataan kokonaisrikollisuus ennen ja kokonaisrikollisuus jälkeen, koska silloin marginaaliryhmässä tapahtuva isompi muutoskaan ei nosta kokonaisuutta niin paljon etenkin, jos enemmistö samalla vähentää rikollisia tekojaan. Tällä tavalla pystytään sumuttamaan tilastoja. Tuo toimittelija yrittää käyttää tätä tilastointitapaa väheksyäkseen mamurikollisuutta, mutta ei oikein onnistu.

Kertokaa heti, kun näette tilastot, mitä on ollut rikollisuus ennen ja mitä se olisi jälkeen, jos mamutulvaa ei olisi tullut maahan. Nämä prosentit osoittaisivat Suomen muuttuneen turvallisemmaksi ilman mamutulvaa. Olisi rehellisempää verrata sitä, mitä maamme oli ennen siihen, missä oltaisiin nyt ilman mamuja ja sitten kertoa mamujen vaikutus tuohon lisänä.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 749
 • Liked: 8860
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Näillä raiskausluvuilla pyritään hämärtämään rikosten luonnetta sillä onhan olemassa raiskauksia ja "raiskauksia". Jälkimmääisiin kuuluu esim. ne lukemattomat tapaukset kun ensin annetaan ja sitten seuraavana päivänä kaduttaa tai kun pitää jakaa niitä lapsia avioeron jälkeen. Juuri kummempana en pidä tilannetta jossa juodaan yhdessä kämpile kun ensn on kiherretty koko ita baarissa ja jatkettu sitä sitten vielä sohvalla, ja sitten on on vienosti sanottu eieihihi.. Luulempa että pieni osa naisista jopa pyrkii näihin tilanteisiin ja saamaan siitä kicksejä.

Jopa joukkoraiskauskin voi olla tämmöinen, erittäin lieventävien asianhaarain kyllästämä. Esimerkiksi tämä 3 neekeriä ja suomalainen nainen tapaus. Ämmä kihertää ja ryyppää kongoidien kanssa baarissa, ehkä jopa osin heidän rahoillaan, sitten mennään kämpille polttamaan kökköä, sitten pannaan. Ketään ei satu jos ei sitten hiukan pilluun kun kolme neekeria heitti sinne jokainen pari kolme varvia. Sitten vähän kaduttaa kun on niin saatanan tyhmä. JOS homma meni näin niin neekereille 4-6 päiväsakkoa olisi sopiva rangaistus, sama tietysti suomalaisille jos heille tämmöistä tapahtusi..

Sitten toinen ääripää: ählämit kaappaavat lapsen ja joukkoraiskaavat. Minulla on sopivia rangaistuksia tämmöiseen tekoon mutta en viitsi niitä tähän laittaa.

Siis pointti oli siinä että tekoja pitäisi hiukan luokitella; lievä, normaali ja törkeä, ja rangaistukset ja tilastot sen mukaan.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 044
 • Liked: 19612
Kokoomuksella tuntuu mennään tämän raiskailukriisin ja lähestyvien vaalien johdosta pupu pöksyyn ja nyt Orpo yrittää tekopyhästi kieltää epäonnistuneen politiikkansa kritisoinnin:

Orpo ”vetoaa vakavasti” muihin puoluejohtajiin: ”Ei repivää keskustelua ennen vaaleja”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/145f2c60-a1f9-4928-8a4b-1987cc6e8bdb

Lainaus
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on huolestunut ”viime päivien tapahtumista”.
...
– Aina vaalien lähestyessä retoriikka tuppaa kovenemaan. Mutta jotenkin tässä viime päivien tapahtumien seurauksena oikeasti ja vakavasti vetoan kollegoihin, että yritettäisiin pitää keskustelu mahdollisimman rakentavana, eikä revitä. Tässä yhteiskunnassa on jo ihan riittävästi repimistä.

– Saamme varmasti ne (puolueiden väliset) linjaerot ihan fiksullakin tavalla esille, ettemme enää ruokkisi eripuraa ja epävarmuutta yhteiskunnassa - mikä on tällä hetkellä suurin haasteemme. Meidän tehtävämme on luoda varmuutta, uskoa ja optimismia tulevaisuuteen.

Orpo tarkensi tarkoittavansa ”viime päivien tapahtumilla” esimerkiksi Oulun raiskausepäilyjen, itsenäisyyspäivän hakaristilippujen ja ulkomaalaisten tekemien bussi-iskujen herättämää keskustelua.

– Meillä on tällä hetkellä hyvin paljon repivää keskustelua, väärin ymmärtäminen on aika yleistä. Ei tämä ole pelkästään poliitikkojen ongelma, vaan yhteiskunnassa laajemminkin.

– Meidän on kaikkien pysähdyttävä siihen, miten me voimme omalta osaltamme käyttäytyä fiksummin toinen toisiamme kohtaan. Yhdessä toimiminen kun on viime kädessä Suomen vahvuus.
...
– Olen kuitenkin tyytyväinen, että meitä sitoo hallitusohjelman vieminen loppuun asti. Se on kiistattomasti tuottanut tulosta ja sen päälle on hyvä rakentaa.
« Viimeksi muokattu: 09.12.2018, 04:01:08 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 375
 • Liked: 9279
 • Sameiden vesien sukeltaja
Petteri ei halua tehdä yhteistyötä persujen kanssa - mutta vetoaa nyt persuihin.

Petteri on hupiukko.
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 485
 • Liked: 12019
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
"Leikittäiskö niinku niin, ettei ollenkaan puhuttas noista raiskausjutskista ja linjurijutskista ennen vaaleja ku ne voi nostaa niinku Persujen kannatusta. Jookosta? Jooko Jussi?"
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Cate

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 131
 • Liked: 326
Ulkomaalaisten raiskausprosenteista on vaikea saada tolkkua, koska kansalaisuuden saaneet luetaan suomalaisiksi. Jos ryhmä kansalaisaktiiveja tutkisi oikeuden pöytäkirjat raiskausrikoksista vuoden ajalta ja ottaisi tuomittujen nimet ylös, olisi helppo laskea kotoperäiset ja ulkomaalaisperäiset raiskaajat. Ulkomaalaisista olisi aika helppo nimien perusteella erotella myös muhametit muista.

Ensi alkuun voisi tutkia Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun, Tampereen ja Oulun käräjäoikeuksien paperit. Anyone? :roll:

Oto Hascak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 078
 • Liked: 4766
Orpo:
Lainaus
– Saamme varmasti ne (puolueiden väliset) linjaerot ihan fiksullakin tavalla esille, ettemme enää ruokkisi eripuraa ja epävarmuutta yhteiskunnassa - mikä on tällä hetkellä suurin haasteemme. Meidän tehtävämme on luoda varmuutta, uskoa ja optimismia tulevaisuuteen.

On siinä kieltämättä aika paljon ironiaa, että ensin ilmoittaa pidättäytyvänsä yhteistyöstä Halla-ahon kanssa, koska arvpohja ja sitten perään kuuluttaa sitä, että yhteiskunta ei saisi jakaantua kahteen leiriin. Miten meni, Petteri, noin niin kuin omasta mielestä? Mun mielestä meni vähän huonosti.
"Tässä on mun pippeli! Se on huippu pippeli!" X2

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 546
 • Liked: 28693
 • Kiihottavat vieraslajit

Orpo ”vetoaa vakavasti” muihin puoluejohtajiin: ”Ei repivää keskustelua ennen vaaleja”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/145f2c60-a1f9-4928-8a4b-1987cc6e8bdb
Aika hapanta on tuo kommentointi. Mitähän Orpo tarkoittaa repivällä keskustelulla, sitäkö että sanotaan niinkuin asia on. Persuilla olisi siellä Oulun miekkarissa mitä mainioin tilaisuus ottaa esille se arvopohja. Se kolmen vuoden takainen Heinolan Wilma-viestikin olisi hyvä tuoda esille ja penätä miksi sitä ei julkaistu laajemminkin kun kerran Heinolassa tunnettiin tulijoiden kulttuurin meistä poikkeavat piirteet.
Itse asiassa tuon viestin lähettämistä jokaisen lapsen kotiin voisi vaatia ennalta ehkäisevänä toimenpiteenä. Sitä olisi vaikea vastustaa kun kerran sellainen Heinolassakin julkaistiin ja Oulun poliisikin esitti samansuuntaisen varoituksen. Viesti olisi paras persujen vaalimainos
« Viimeksi muokattu: 09.12.2018, 09:42:36 kirjoittanut Lahti-Saloranta »
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 757
 • Liked: 22223
 • Persuhtava keskustelija
Vakavalla keskustelu orpo tarkoittaa tässä yhteydessä että häntä ei saa vaatia kantamaan vastuunsa maanpetturuudestaan tekohädänalaiskriisin yhteydessä.

Nyt on Perussuomalaisilla iskun paikka, tämä pitää hyödyntää taitavasti.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 108
 • Liked: 31798
Petteri Orpo siis haluaa, että Suomessa jatketaan ongelmien lakaisemista maton alle tilanteessa, jossa suomalaisia pikkutyttöjä ja naisia saalistetaan ja raiskataan.

Orpon motiivit retoriikalleen toki ovat hyvin selvästi nähtävillä - keskustelu näistä asioista kun tarkoittaa keskustelua Sipilän hallituksen ja Orpon itsensä tekemistä poliittisista päätöksistä, joissa prioriteettilistalla ensimmäiseksi asetettiin Saksasta ja Brysselistä saatujen ohjeiden noudattaminen, tp-järjestelmän väärinkäyttö turvallisten maiden läpivaeltaneiden siirtolaismiesten maahanrahtaamiseen sekä täydellinen kädettömyys reagoida ongelmiin, joita tästä kaikesta on seurannut.

Orpon mielestä ei varmaankaan saisi keskustella siitäkään, kuinka Sipilän hallituksen strategiana on ollut harjoitetun maahanmuuttopolitiikan kritiikin tietoinen ja perusteeton leimaaminen rasismiksi ja vihapuheeksi, tai siitä että turmiollisen politiikan maksajina ovat sen seurauksista käytännössä kärsivät, eli suomalaiset veronmaksajat ja tulevat sukupolvet.

Ei näiden asioiden toteaminen ole "repivää keskustelua" vaan se on keskustelua asioista niiden oikeilla nimillä, mikä on hyvin tarpeellista nimenomaan ennen vaaleja, jotta kansalaiset tietävät, mitä esimerkiksi kokoomuksen äänestämisestä jatkossakin seuraa suomalaiselle yhteiskunnalle.

Orpo sanoo: "meidän tehtävämme on luoda varmuutta, uskoa ja optimismia tulevaisuuteen."

Täytyy sanoa, että Sipilän hallitus on epäonnistunut noissa asioissa totaalisesti. Heidän politiikkansa on kiihdyttänyt suomalaisten hyvinvointipalvelujen alasajoa, aiheuttanut Suomen ensimmäisen terrori-iskun, tuonut maahan uusia törkeän väkivaltarikollisuuden muotoja, lisännyt suomalaisen keskusteluilmapiirin polarisoitumista, saanut valtion velkakellon tikittämään korkeammilla lukemilla kuin koskaan aikaisemmin sekä vanhemmat pelkäämään lastensa turvallisuuden puolesta ennen niin hyvässä maassa kuin Suomi.
« Viimeksi muokattu: 09.12.2018, 20:11:48 kirjoittanut Vellamo »

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 053
 • Liked: 20132


Kertokaa heti, kun näette tilastot, mitä on ollut rikollisuus ennen ja mitä se olisi jälkeen, jos mamutulvaa ei olisi tullut maahan. Nämä prosentit osoittaisivat Suomen muuttuneen turvallisemmaksi ilman mamutulvaa. Olisi rehellisempää verrata sitä, mitä maamme oli ennen siihen, missä oltaisiin nyt ilman mamuja ja sitten kertoa mamujen vaikutus tuohon lisänä.

-i-

Tilastoilla voidaan valehdella juuri kuvaamallasi tavalla. Jos maahanmuuttajien tekemät rikokset oikeasti kiinnostavat, niitä analysoitaisiin ilman vertailua muuhun rikollisuuteen, jossa tapahtuu samaniakaisesti  laskua. Petteri Orpo on varmasti tästä tyytyväinen, ja Karjalaisen toimittaja saanee kustun linnaan seuraavanakin vuonna. Ei muodostu keskustelu nääs repiväksi.

Oikea tilastoihminen kertoisi, mitä aineistostaan on pääteltävissä. Oikea lainsäätäjä antaisi tilastoida rikoksista tuomittujen etnisen taustan.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 851
 • Liked: 10216
Petteri Orpon robottimaisesti toistama fraasi "jakamaton ihmisarvo" on groteski. Orpo on ikään kuin rikollinen, joka on jäänyt kiinni, ja sanoo "en se minä ollut".

Kokoomuksen on aika valita itselleen puheenjohtaja, joka ei omaa rikollisen mielenlaatua. Harri Holkeri tai Ilkka Suominen eivät antaneet tuollaista vaikutelmaa. Mutta kuka siinä puolueessa kykenisi rehellisyyteen? Kai Mykkänen on hänkin valehteluautomaatti.

Tagit: grooming