Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kylänraitti / Vs: GALLUP: Homman suuri Aluevaalit 2022 -äänestyskysely
« Uusin viesti kirjoittanut endorphine tänään kello 15:46:47 »
Tämän foorumin lukijoiden toivoisin äänestävän. Pieni vaiva kuitenkin ja samalla lisää ehkä vähän mielenkiintoa tulosseurantailtana. Itse raapustin kortille persun numeron, mutta kaikki isänmaalliset ja veronmaksajien etuja puolustavat tahot käyvät!  :)
2
Suositeltavaa luettavaa / Vs: Sarastus-lehti
« Uusin viesti kirjoittanut Möhömaha tänään kello 15:39:23 »
Ihmisistä ja oikeuksista
Vasemmistoliiton äänenkannattaja Kansan Uutiset julkaisi loppiaisena artikkelin, joka käsittelee Afrikan maiden matalaa koronarokotuskattavuutta. Artikkelin sanoma on pähkinänkuoressa, että Afrikan rokotustilanne laahaa muita maanosia jäljessä, koska ”rikkaat maat” ovat rohmunneet rokotteet itselleen. Lehti vaatiikin nyt muuta maailmaa kiireen vilkkaa lahjoittamaan Afrikalle rokotteita. ”Koronapandemia on nostanut köyhien maiden kehityksen tielle uusia mörköjä, jotka tunnetaan YK-kielessä nimillä rokotepula, rokotesyrjintä ja rokotenationalismi. Valtaosa niiden uhreista elää Afrikassa”, artikkelissa todetaan.

”Syrjintä” saa nykymaailmassa kyllä yhä mielenkiintoisempia merkityksiä. Se, että Afrikalle ei anneta ilmaiseksi sitä, mistä muut joutuvat maksamaan, on nähtävästi siis sekin syrjintää ainakin hupaisan orwellilaiselta kuulostavassa ”YK-kielessä”. Tosiasiassahan Afrikka olisi kyllä saanut rokotteita siinä missä kaikki muutkin – ja varmasti myös rohmunnut niitä itselleen siinä missä muutkin – jos Afrikan mailla vain olisi kuvetta, jota kaivaa. Afrikkalainen kapitaali kyllä kelpaa sikaria röyhytteleville lääkeyhtiöpampuille yhtä hyvin kuin muunkinlainen.

Samaa laulua laulaa myös African Renaissance and Diaspora Network -järjestön johtaja Djibril Diallo. Hänen mukaansa rokotekysymyksessä ”testataan valtioiden kyky kunnioittaa ihmisoikeuksia”, sillä ”Oikeus terveyteen on kirjattu YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmalliseen julistukseen”. Niinhän se taitaa olla. Sitä tosin en ymmärrä, millä logiikalla tämä velvoittaa länsimaita lahjoittamaan rokotteitaan pois. Jos ihmisoikeudet kerran ovat yleisiä ja yhtäläisiä, niin eikö länsimaalaisen henki ole silloin yhtä arvokas kuin afrikkalaisenkin? Vai pelastavatko rokotteet ihmishenkiä ainoastaan Afrikassa? Tosiasiassahan, vaikkeivät sitä ääneen sanokaan, YK, Diallo ja kumppanit vaativat länsimaita uhraamaan omia kansalaisiaan, jotta Afrikan rokotustilanne saataisiin paremmalle tolalle. (Tiettyä ironiaa voi nähdä siinäkin, että African Renaissance -nimisen järjestön edustaja vaatii muuta maailmaa lahjoittamaan rokotteita maanosalleen. Sitä voisi kuvitella renessanssin tarkoittavan muiden antamista armopaloista kieltäytymistä, ei niiden varaan jättäytymistä.)

Ihmisoikeudet ovat useiden muiden abstraktioiden tapaan käyneet läpi vasemmistolaisen käsitemankelin ja muuttuneet alkuperäisen merkityksensä peili- elleivät suorastaan irvikuvaksi. Tiedostavien toimittajien ja kaikenkarvaisten kansalaisjärjestöjen juhlapuheissa ihmisoikeuksien kerrotaan usein olevan ”jakamattomia”, mutta todellisuudessa ihmisoikeusajatteluun on ilmestynyt selkeä työnjako: rikkaiden maiden kansalaiset, käytännössä siis valkoiset länsimaalaiset, nähdään ihmisoikeuksien tuottajina, kehitysmaalaiset puolestaan niiden kuluttajina. Jos Afrikka tarvitsee koronarokotteita – tai ruokaa tai koulutusta tai mitä tahansa – niiden hankkiminen on lännen, ei suinkaan afrikkalaisten itsensä tehtävä. Sellainen ajatus, että jakamattomat oikeudet oikeasti koskisivat valkoisia siinä missä afrikkalaisia ja arabeja, on nykyvasemmistolle outo.
...
Vasemmiston piiristä on kantautunut lisääntyvää huolta siitä, että koko nykyisen ihmisoikeusajattelun mielekkyyttä on alettu kyseenalaistaa. Tästä vasemmistolaiset saavat kuitenkin syyttää yksinomaan itseään: nimenomaan he ovat korruptoineet ihmisoikeuksien käsitteen merkitsemään muun maailman oikeutta tulla syömään länsimaiden kattamaan pöytään. Mitä syytä eurooppalaisella tai amerikkalaisella olisi kannattaa ”ihmisoikeuksia”, jos ne käytännössä merkitsevät sitä, että hän kustantaa kehitysmaalaisten elämisen ja saa siitä palkaksi rasismisyytöksiä ja kadut, joilla ei uskalla kävellä yksin pimeän aikaan? Jos juhdan harteille yrittää sälyttää liian raskasta taakkaa, ei pidä ihmetellä, kun se alkaa vikuroida.

3
Kylänraitti / Vs: Sotahistoriaketju
« Uusin viesti kirjoittanut Faidros. tänään kello 15:30:46 »
.
4

Voi olla että olen sanonut tämän ennenkin, mutta siis Lokasta ja Tiinasta tulee hiukan Olavi Mäenpää mieleen. Kun sille päälle sattuvat niin saattavat puhua ja tehdä hyvinkin järkeviä juttuja. Valitettavasti äärimmäisen vaikeina luonteina he ovat kyvyttömiä minkäänlaisen poliittisen toiminnan onnistumiseen kenenkään muun kuin itsensä kanssa.

Politiikkaan, jossa asiota voi edistää vain tekemällä kompromisseja ja yhteistyötä jopa pahimpien vastustajien kanssa, tällaisillä henkilöillä on kovin vähän annettavaa. Katutason kansalaisaktivismi on siksi heille paras areena vaikuttaa, ei minkäänlaiset valtuustot.

Mielestäni hyvä kuvaus. Toisekseen jotenkin on sellainen kutina, että kaksikosta Tiina on jättämässä poliittista vaikuttamista vähemmälle. Mennyt töihin, ja ainakin striimaus vähentynyt hänen osaltaan merkittävästi.

Aluevaaliehdokkuus kuulemma kariutui epäselvyyksiin, joita ehdokkuutta puoltavissa allekirjoituksissa oli. En tiedä. En yhtään ihmettelisi, jos Wiik ei edes ehdolle olisi halunnut lähteä.
5
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Jorma M. tänään kello 15:10:19 »


https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/53c6bfcf-4030-4797-8740-3c44b5653d4f

Lainaus
Venäjä on alkanut vaivihkaa tyhjentää Ukrainan-lähetystöään maan pääkaupungissa Kiovassa, kertoo The New York Times.

Ukrainalaislähde kertoo lehdelle nähneensä, että tammikuun alussa 18 ihmistä lähti Kiovasta linja-autokyydillä kohti Moskovaa. Lähde kertoo lähtijöiden olleen pääasiallisesti lapsia ja lähetystössä työskentelevien diplomaattien puolisoita.

Muutaman päivän kuluttua noin 30 muuta lähti Kiovasta ja Lvivin kaupungin konsulaatista Länsi-Ukrainasta.

Venäjä puolestaan kiistää väitteet lähetystön tyhjentämisestä sen jälkeen kun New York Times oli julkaissut uutisen lähtijöistä. Venäjän ulkoministeriö kommentoi uutistoimisto Tassin mukaan, että Kiovan suurlähetystö toimii normaalisti.
6
Kylänraitti / Vs: Sotahistoriaketju
« Uusin viesti kirjoittanut P tänään kello 15:03:27 »
.

Tuo 20 mm patruuna jäi pian liian köykäiseksi panssarintorjuntaan, mutta Suomessa sille löydettiin käyttöä ilmatorjunnassa. Tämä perustui siihen, että venäläiset IL-2 Sturmovikin lentäjät luottivat lentokoneen panssarointiin, ja suoraan kohti tuleva lentokone ei ole kivääriampujalle mahdoton maali, varsinkin kun PST-kivääri on puoliautomaattinen ja mahdollinen huti on nopea korjata. Valojuovallinen 20 mm musta luoti läpäisi lentokoneen panssarin helposti. Suomessa keksittiin kiinnittää Lahti L-39 puun kantoon kevyesti mukana kulkevalla sovittimella. Suujarrustakin huolimatta kivääri potkaisee aika rajusti, ja kiinnitys puun kantoon vähensi ampujan vastaanottamaa rekyyliä.

Mielestäni vielä toteutettiin  vielä noihin perustunut kaksipiippuinen 20mm ilmatorjuntatykki? Moinen oli muistaakseni  Ilomantsissa Taistelijan talon pihalla 90-luvulla.
7
Kylänraitti / Vs: Joseph Biden – Yhdysvaltain 46. presidentti 2021 →
« Uusin viesti kirjoittanut n.n. tänään kello 14:56:00 »
Joe Biden on onnistunut tekemään jotain, joka on täysin poikkeuksellista. Ainutlaatuista. Hämmentävyydessään järisyttävää.

[...]

Vaikka ei suoraan liity ketjun aiheeseen, niin pääse yli ajatuksesta, kuinka monen teeman kohdalla Bidenin tilalle voisi vaihtaa Marinin ja teksti olisi silti paikkansa pitävä. Marinia ei voi ehkä syttää joka suuntaan kumartamisesta, EU:n suuntaan kumartamisesta ehkä, mutta sekään ei ollut samanlaista nuoleskelua vaan puhdasta osaamattomuutta. Kuitenkin sama lauselma visiosta ja selkeästä agendasta pitää paikkansa. Taustasyy kuitenkin on hieman eri: siinä missä Biden yrittää kumartaa joka suuntaan Marin bilettää eikä oikein edes tiedä mitä haluaisi tehdä.
8
Pohjoismaat / Vs: 2022-01-03: Ruotsin rikolliset ampuivat (jälleen)
« Uusin viesti kirjoittanut SatuSetä tänään kello 14:55:51 »
Helsingborgissa ammuttu mies kuoliaaksi. Poliisi ei vielä tiedä tai halua kertoa paljoa tapahtumasta.  Epäilty murhaaja pakeni mahdollisesti sähköpotkulaudalla.  Syyksi epäillään rikollisten ryhmien välisiä erimielisyyksiä.

Nyt on kyllä dilemma. Aseitahan koitetaan tietenkin tällaisten varjolla kieltää, mutta pitäisikö kieltää myös/ennemmin ne sähköpotkulaudat.  :o
9
Kylänraitti / Vs: Sotahistoriaketju
« Uusin viesti kirjoittanut Titus tänään kello 14:55:45 »
Jossakin Juutilaisen haastatteluvideossa alasammuttujen joukossa vilahtaa P38 Lightning ja pari Mustangia.

Katselin vanhoja googlattuja foorumilähteitä, mutta vissiin kumpaakaan konemallia ei ole varmistettu alasammutuksi Suomalaisten toimesta ? Vai onko tähän tullut päivitettyä tietoa.

edit: boonuskysymyksenä: kuinka hyvin Suomessa tiedettiin esim liittoutuneiden uudet konemallit ja mistä tieto Suomeen (lentäjille) tuli ?
10


Käydään nuo nyt sitten yksi kerrallaan läpi.

1) väitteeni levelin ja VKK:n kytköksestä on vanhempi juttu kuin viesti johon täällä viittaat. toin sen esille jo kuukausi sitten kuunneltuani Marco de Wittin vetämän lähetyksen, josta lyhyt referaatti täällä: https://hommaforum.org/index.php/topic,132392.msg3373405.html#msg3373405
Olenko tehnyt vääriä päätelmiä? Ohjelmahan on edelleen tubessa, joten voidaan toki käydä läpi tarkemminkin kuka sanoi ja mitä. Itse asiassa se voisi olla varsin avartavaa koska kysymyksiä on vähintään yhtä paljon kuin vastauksia. 


Olihan se leveli mukamas persu-kanavakin, mutta yllättäen tuli pieniä ristiriitoja.
Omasta mielestäni Leveli ei ole mitään muuta kuin Slim Millin ja Nico Giansantin projekti hämmentää ties mitä.
Jossain vaiheessa se teki mielenkiintoisia haastatteluja ja vaikka joukossa oli ties mitä hörhöilyä, niin se nyt ei tuntunut niin vakavalta.
Mutta jossain vaiheessa, kun niiden persuiluun tuli pieni lommo, niin touhuhan lähti ihan lapasesta. Tosin kun katsoo videolistausta, niin onhan siellä edelleen periaatteessa mielenkiintoisia hastatteluja ties mistä hörhöistä.

Jos tuollaiset videot saavat luiskahtamaan VKK:n tai ties minkä kannalle, on jo valmiiksi siellä.

Se millainen jokin media on alkujaan ei ole mikään todiste sillä millainen se on nyt. Muistelisin MVlehdenkin olleen ihan alkuaikoina jotenkin luettava protestikanava (en tarkoita nyt ulkoasua vaan sisältöä). Nykyistä tunkiota ei viitsi lukea enää edes viihdemielessä.

Leveliin vielä. Kannattaa katsoa se koko MdW-lähetys ja tehdä sitten päätelmät. Päädytkö erilaiseen lopputulokseen kuin itse päädyin referaatissani?

Jostain toisaalta olen lukenut, että MdW onnistui suututtamaan Levelin porukat oikein kunnolla eikä ole kyllä enää tekemässä sinne mitään. Eli mitä tahansa Witt on sanonutkin, niin se ei edusta levelin tekijöiden ajatuksia.

Ja noi Levelin lähetykset on jotain nelituntisia, ei kauheasti kyllä jaksaisi perehtyä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10