UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2014-02-08 Lieksa: Tunnelma kiristyi Halla-ahon vaalitilaisuudessa  (Luettu 1049065 kertaa)

HDRisto

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 5 309
  • Liked: 4809
"Tarvitsemme" lisää maahanmuuttajia koska työvoimapula. Käsittääkseni tänään uutisissa mainittiin työttömyysvakuutusrahaston olevan pers' aukinen koska työttömyys on räjähtänyt käsiin.

KJ

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 2 606
  • Liked: 3518
Lainaus
Tänään ilahduin, kun näin valkohiuksisen pikkutytön ajamassa polkupyörää tumma käkkäräpää tarakalla. Siinä oli kotoutuminen kohdallaan!

Soile Syrjäläinen taitaa olla pikkuisen syrjäytynyt, kun näkee tuossa kotoutumista. Minä näen turvallisuusriskin ja laittomuuden.

Käkkäräpään pitäisi kävellä. Pyörällä  nimittäin saa 15 vuotta täyttänyt henkilö kuljettaa yhtä enintään kymmenvuotiasta lasta ja 18 vuotta täyttänyt
henkilö kahta enintään kuusivuotiasta lasta.

Mutta mamumultikultimokuttajia ei tietysti lait ja asetukset paljon rajoita...

Totta, mutta Soile taisi vetää tarinan hatusta. Ensinnäkin särähtää "valkohiuksinen". Miksei ruskea- tai mustahiuksinen, joita niitäkin Lieksassa riittää, jopa enemmän kuin vaaleahiuksisia, mutta tarinan kannalta "valkohiuksinen" on tietenkin raflaamampi.

Tarakka. Nykypyörissä ei ole istumista kestäviä tarakoita; ne ovat 4-6 millin raudasta kokoonväsättyjä kuljetusalustoja, jotka eivät todellakaan kestä istumista, vaikka olisikin kevyt käkkäräpää.

Ajaminen. Jos pikkutyttö ajaa polkupyörällä käkkäräpää tarakalla (joka ei siis edes kestä), niin onhan se vähintäänkin aika hoippuvaa menoa. Omasta lapsuudestani muistan, että pikkuveli tarakalla oli yhtä helvettiä ja päättyi noin sadan metrin jälkeen, koska väsy.

Käkkäräpää. Soile käyttää rasistista ilmaisua, mikä sekin kertoo uskottavuuden tavoittelusta.

Kotoutuminen kohdallaan. Jos keksitty tarina valkohiuksisesta tytöstä käkkäräpää tarakalla on kotoutumista, niin kusessa ollaan. Jos minä muutan Portugaliin ja istun tarakalle, niin hops, olen kotoutunut


What would Gösta Sundqvist do?

vihapuhegeneraattori

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 3 488
  • Liked: 5011
  • Generating Hatespeech since 2011
Lehto ja Syrjäläinen tekivät ison palveluksen keskustelulle, kun uskalsivat tunnustaa että mamuille tosiaankin maksetaan enemmän tukia kuin kantiksille. Siitä auton välttämättömyyslauseesta minä tulkitsin että todellakin siihen auton hankintaankin annetaan tukea. Ja bensat päälle.

Ehkä keskustelussa nyt päästäisiin eteenpäin seuraavaan vaiheeseen ja voidaan puhua siitä onko se oikein ja tasa-arvoista.

Todennäköisemmin voi olla kyse tästä "mamut ajelee kunnan autoilla ympäriinsä ja myy polttoainekuponkeja" hommasta. Eli saavat kunnan auton ja voucherin bensaan jotta voivat "käydä koulussa".

Tom Packalenin (PS) yritys tuottaa huonolaatuisia vihapuhetutkimuksia nuivia vastaan eikä kukaan PS:stä kommentoi asiaa.

https://hommaforum.org/index.php/topic,125944.msg3299671.html#msg3299671

pigeon

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 114
  • Liked: 31
  • tie helvettiin on päällystetty hyvillä lupauksilla
Väitteet joidenkin maahanmuuttajaryhmien vaatimukset kustantaa sosiaalituella jokaiselle lapselleen uudet lastenvaunut, on kuitattu "kaupunkilegendaksi". On vain kiinnitetty huomiota, ettei joka paikassa ole kierrätysmahdollisuuksia. Mutta jos olisi?
Olisi hyvä kuulla jonkun asioista todella tietävän kokemuksista, vaatiiko joidenkin uskonnolliset/ kultuurilliset tabut kieltäytymään tarvikkeista, joita "vääräuskoiset", tyttölapset jne. ovat aikaisemmin käyttäneet. Suomalainen viranomainen joutuu sitten nielemään nämä typeryydet ja maksamaan. Käsittääkseni kantasuomalaistenkin keskuudessa esim. romaneilla on tapoja, jotka liittyvät eri sukupuolten ja sukupolvien asumisiin ja vaikuttavat viranomaisten päätöksiin.
Voi olla, että kyselen turhaan, sillä tiedän, että jos joku toimeentuloasioiden kanssa työtään tekevä tulee asiassa esille, se on potkut ja rikosilmoitus.
"Pessimisti on ihminen joka valitsee kahdesta pahasta molemmat."

ihminen

  • Vieras
...Käsittääkseni kantasuomalaistenkin keskuudessa esim. romaneilla on tapoja, jotka liittyvät eri sukupuolten ja sukupolvien asumisiin ja vaikuttavat viranomaisten päätöksiin.
Voi olla, että kyselen turhaan, sillä tiedän, että jos joku toimeentuloasioiden kanssa työtään tekevä tulee asiassa esille, se on potkut ja rikosilmoitus.

Kyllähän näistä netistä jotain tietoa löytyy,

Lainaus
17-vuotiaan pojan oman asunnon hankkiminen

Kysymys:

17-vuotiaan romanipojan yksinhuoltajaäiti kertoi kysyneensä paikallisesta sosiaalitoimistosta toimeentulotukea pojan omaan asuntoon. Sosiaalitoimiston työntekijä oli suhtautunut kielteisesti pojan asumiseen yksin. Äiti kertoi pojan tarvitsevan tuossa iässä oman asunnon, sillä kulttuurisista syistä heidän asumisensa saman katon alla on vaikeaa. Esimerkiksi he eivät voi käyttää samaa saunaa ja samaa pyykkikonetta. Poika on joutunut käymään pesuilla sukulaisten ja tuttavien luona ja uimahallissa.

Äiti oli myös kysynyt Kelalta asumistukea pojan asumiseen, josta oli hänelle annettu asumistuesta myönteinen vastaus. Tukea hän ei ole vielä hakenut. Kysyttäessä asumistuen hakemisesta Kelan työntekijä sanoi, että sosiaalitoimen myönteinen kanta asumiseen ja lisäksi kulttuuriset syyt voisivat puoltaa asumistuen saamista.

Äiti kertoi ottavansa uudelleen yhteyttä sosiaalitoimeen ja perustelevansa toimeentulohakemusta asiakaslailla. Lisäksi äiti kertoi, että toisessa kunnassa olisi ollut vastaava tapaus, jossa asunto oli myönnetty alaikäiselle.

Äiti sanoi, että pojalle olisi tiedossa kaksio, jonka kustannuksiin hänkin voisi osittain osallistua. Lisäksi pojalle on tiedossa kesätöitä paikallisesta yrityksestä.

Onko pojan kulttuuritausta ja erityistilanne (äidin yksinhuoltajuus) huomioiden mahdollista/järkevää hankkia pojalle oma asunto sosiaalitoimen kustantamana?

Vastaus:

Kysymys on varsin tärkeästä asiasta ja kovinkin yleisestä ongelmasta. Kysymyksestä käy ilmi että äiti on melko perusteellisesti selostanut kulttuuriimme kuuluvat asiat kyseisiltä osin. On todella totta että tämän ikäisen pojan on vaikeaa asua yksinhuoltajaäidin kanssa. Kysyjän mainitsemat asiat, jotka äiti on hänelle kertonut, on huomioitava romanikulttuuriin kuuluvina erityispiirteinä.

Kulttuuritausta ja yksinhuoltajuus huomoitava

Kysymyksestä käy ilmi että poika olisi saamassa kesätöitä paikallisesta yrityksestä. On erittäin vaikea lähteä aamuisin työhön jos ei voi suorittaa normaaleja aamutoimia. Kulttuuritausta ja yksinhuoltajuus ovat ehdottomasti huomioitavia asioita em. kysymyksessä.

Suosittaisin toimeentulotuen myöntämistä asumiseen ja nuoren pojan tukemista kaikin tavoin syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Oleskelu siellä täällä tuttavien ja sukulaisten luona on omiaan tekemään elämästä epäsäännöllistä ja vaikeaa. Asunto on ehdoton perusta josta nuori voi lähteä työelämään ja kouluttautumaan

Kysymykseen vastasi Satu Blomerus


Lähde: http://www.sosiaaliportti.fi/fi-FI/konsultointi/romani/kysymys/?groupId=bb6934f1-5fd0-4e98-8af2-39b932cc52bb&announcementId=5857137a-f52f-4dd5-965b-439d2b162709#.VAjQSGIayK0


Tässä tapaus jossa romani joutui syrjityksi asuntojonossa toisten romanien asuessa talossa  ja sosiaalitoimi noudatti heidän omia tapojaan http://www.syrjintalautakunta.fi/download/34351_SLTK-tapausseloste-15022010.pdf?b1e12d3f0febd088


Sitten on tietysti mamut erikseen tällainen nyt tuli vastaan tuota romani juttua lukiessa,

Lainaus
Mikä on sosiaalityöntekijän vastuu ja rooli päätettäessä nuoren matkasta?

Kysymys:


Kyseessä on 17-vuotias maahanmuuttajanuori, jolla on oleskelulupa ja kotipaikkakunta. Hänen perheenyhdistämisen prosessi on käynnissä. Alaikäisyytensä perusteella nuori on lastensuojelun avohuollon asiakkuudessa ja hänellä on nimetty sosiaalityöntekijä. Nuorella on myös edustaja. Nuorelle on myönnetty lastensuojelun avohuollon tukitoimena tuettu asuminen.

Nuori on nyt ilmoittanut lähtevänsä käymään vanhempia tapaamassa kotimaassaan. Hän on saanut matkaansa luvan sekä edustajaltaan että kunnan maahanmuuttajatoimiston sosiaalityöntekijältä. Kysymykseni on, mikä on nuoren lastensuojelun sosiaalityöntekijän vastuu ja rooli päätettäessä nuoren matkasta ja matkalla tapahtuvista asioista?

Vastaus:

Kysymys koskee lastensuojelun sosiaalityöntekijän roolia ja vastuuta. Lastensuojelun sosiaalityöntekijällä on Lastensuojelulain 24§:n mukaan vastuu lapsen edun turvaamisesta: "Lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän on valvottava lapsen edun toteutumista ja avustettava virkansa puolesta lasta tai nuorta puhevallan käytössä sekä tarvittaessa ohjattava lapsi tai nuori oikeusavun piiriin taikka huolehdittava siitä, että lapselle haetaan 22 §:ssä tarkoitetuissa tilanteissa edunvalvojaa."

Arvioi riskit

Lastensuojelun sosiaalityöntekijän tehtävänä kysyjän kuvaamassa tilanteessa on arvioida, onko matkustaminen vanhempia tapaamaan nuoren edun mukaista vai liittyykö siihen nuoren kannalta lastensuojelullisia riskejä, niin että lapsen hyvinvoinnin voidaan olettaa vaarantuvan. "Tavallinen matkustaminen" vanhempien luokse, jos nuori itse sitä haluaa, eikä häntä ole pakotettu tai painostettu, on varmaankin nuoren edun mukaista, tukee perhesuhteita sekä kielellistä (ja ehkä uskonnollista ja kulttuurista) taustaa ja kuulumista perheyhteisöön.

Matkustamiseen yleisesti sisältyviä riskejä (mahdolliset liikennetapaturmat tms.) ei voi pitää lastensuojelullisina riskeinä paitsi jos nuori on jostain syystä kykenemätön huolehtimaan itsestään (vamma tai sairaus tms.). Nuoren vanhemmat ovat ilmeisesti antaneet luvan matkustamiseen ja Suomessa oleva edustaja ja sosiaalityöntekijä arvioineet nuoren kykenevän huolehtimaan itsestään matkan aikana, jos ovat antaneet luvan matkustaa. 17-vuotiaan voi tavallisissa olosuhteissa olettaa pärjäävän itse matkan ajan, mikäli hän ei ole menossa kriisialueelle tai muuten vaarallisiin olosuhteisiin.

Jos tilanne olisi sellainen, että lapsi olisi lastensuojelulain tarkoittamassa merkityksessä vaarassa joutua esim. henkisen tai fyysisen väkivallan kohteeksi, lastensuojelun sosiaalityöntekijän tehtävänä olisi arvioida matkustamisen seuraukset ja huolehtia olosuhteista niin, ettei lapsi vaaranna itseään. Tällaisista tilanteista tulisi keskustella lapsen itsensä ja niiden henkilöiden kesken, jotka lapsen asioita hoitavat ja ovat hänelle läheisiä.

Lapsen puhevalta

15-vuotias käyttää holhoojansa ohella puhevaltaa henkilöään koskevissa asioissa eli hän voi itse päättää matkustamisestaan, mutta holhooja voi sen kieltää, jos katsoo päätöksen lapsen edun vastaiseksi. Alaikäisen holhoojaksi määrätyllä edustajalla, sosiaalityöntekijällä tai jollakin muulla on ensisijainen velvollisuus katsoa lapsen perään. Lastensuojelulain mukainen edunvalvoja voidaan määrätä käyttämään lapsen puhevaltaa lastensuojeluasiassa, jos se on lapsen edun mukaista.

Kotouttamislain mukainen edustaja puolestaan käyttää puhevaltaa lapsen henkilöä ja varallisuutta koskevissa asioissa yleisemmin. Edustajan tulee huolehtia lapsen edusta ottaen huomioon lapsen kansallinen, kielellinen, uskonnollinen ja sivistyksellinen tausta. Hänen tulee myös keskustella lapsen kanssa päätöksiä tehdessään ja huomioitava lapsen mielipiteet ja toivomukset.

Keskustelkaa ja sopikaa yhdessä

Avohuollon sosiaalityöntekijän olisi hyvä keskustella yhdessä nuoren, maahanmuuttajatoimiston sosiaalityöntekijän ja edustajan (ja jos nuorella on sukulaisia tai läheisiä, joiden haluaa olevan mukana keskustelussa - ja mahdollisen holhoojan) kesken tilanteesta arvioiden nuoren tilanteen ja matkaan liittyvät seikat ja antaisin nuorelle matkaan liittyviä neuvoja, jos tarpeen. Asiakirjoihin voisi merkitä, mitä on yhdessä sovittu ja ketkä olivat mukana sopimassa, ja varata uusi tapaamisaika matkan jälkeen.

Jos jotain tapahtuisi, asiaa pitäisi lähestyä siten, että selvitetään, mihin maahan lapsi on saanut luvan lähteä ja onko se jälkikäteen arvioituna ollut riittävän turvallinen sekä, minkälainen onnettomuus oli.

Maahanmuuttajat-konsulttiryhmä
Virpi Tolonen, Merja Anis ja Anita Novitsky


Lähde: http://www.sosiaaliportti.fi/fi-FI/konsultointi/maahanmuuttajat/kysymys/?groupId=1c836fe7-d016-4a63-bea6-fdd87bbfeb45&announcementId=2e73b85c-b0de-4838-b467-83a950feeee9#.VAjSRWIayK0

Päätöksiään näissä ei kerrota mutta jotenkin tuntuu että sitä ei ole vaikea arvata.

Blanc73

  • Kannatusjäsen
  • Jäsen^^^
  • ****
  • Viestejä: 11 901
  • Liked: 18042
  • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Lainaus
"Tavallinen matkustaminen" vanhempien luokse
Lainaus
Nuori on nyt ilmoittanut lähtevänsä käymään vanhempia tapaamassa kotimaassaan. Hän on saanut matkaansa luvan sekä edustajaltaan että kunnan maahanmuuttajatoimiston sosiaalityöntekijältä

Ja kuka kustantaa matkan?!  >:( >:(
« Viimeksi muokattu: 05.09.2014, 08:21:00 kirjoittanut Blanc73 »
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Uuno Nuivanen

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 23 059
  • Liked: 41219
  • Vaalivoitto
Lainaus
"Tavallinen matkustaminen" vanhempien luokse
Lainaus
Nuori on nyt ilmoittanut lähtevänsä käymään vanhempia tapaamassa kotimaassaan. Hän on saanut matkaansa luvan sekä edustajaltaan että kunnan maahanmuuttajatoimiston sosiaalityöntekijältä

Ja kuka kustantaa matkan?!  >:( >:(

Lainaus
Kyseessä on 17-vuotias (?) maahanmuuttajanuori, jolla on oleskelulupa ja kotipaikkakunta. Hänen perheenyhdistämisen prosessi on käynnissä.

Eikö se perhe nyt kätevästi yhdistyisi ilman vanhempien ja kylän maahantuontia taikaseinän ääreen?
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Alapo

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 2 866
  • Liked: 1790
Lainaus
"Tavallinen matkustaminen" vanhempien luokse
Lainaus
Nuori on nyt ilmoittanut lähtevänsä käymään vanhempia tapaamassa kotimaassaan. Hän on saanut matkaansa luvan sekä edustajaltaan että kunnan maahanmuuttajatoimiston sosiaalityöntekijältä

Ja kuka kustantaa matkan?!  >:( >:(

Lainaus
Kyseessä on 17-vuotias (?) maahanmuuttajanuori, jolla on oleskelulupa ja kotipaikkakunta. Hänen perheenyhdistämisen prosessi on käynnissä.

Eikö se perhe nyt kätevästi yhdistyisi ilman vanhempien ja kylän maahantuontia taikaseinän ääreen?

Yhdistyisi. Pitäisi tehdä käytäntö, että jos perheenyhdistäjä lähtee käymään kotimaassaan, josta on vainoa/sotaa/jne paossa, oleskelulupa suomeen peruutetaan kun on saapunut maansa kamaralle.  Jos voi lomailla, voi myös asua.

Näkkileipä

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 819
  • Liked: 1618
Eikös se perhe yhdisty siinä vaiheessa kun poika käy moikkaamassa perhettään kotimaassaan? Perheenyhdistämisen, prosessi on päättynyt. Tehtävä on loppuun suoritettu.

(edit... hetkonen, edelliset taisi kirjoittaa saman asian...)
« Viimeksi muokattu: 06.09.2014, 11:25:52 kirjoittanut Näkkileipä »
On vain kaksi tapaa tehdä hommia, järkevä ja yksinkertainen tapa tai Suomen hallituksen tapa.

kummastelija

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 5 331
  • Liked: 14240
Niin. Jos ns. maahanmuuttaja voi muutaman vuoden kuluessa lomailla lähtömaassaan, niin maahanmuuttajastatuksen myöntämisessä on tapahtunut virhe. Virheet pitää siis korjata. Jos voi lomailla lähtömaassasn, voi sinne myös palata. Maahanmuuttajastatus suomessa ei ole universaali ihmisoikeus.
"Syö paskaa ja kuole pois!!" - PEN sananvapauspalkinnolla palkittu Abdirahim Hussein suomalaisnaiselle. 5.11.2015
"Hussein teki riko­sil­moi­tuksen vihapuheesta" Hussein on jakanut sosiaalisessa mediassa useita esimerkkejä siitä, miten häntä on nimitelty ja uhkailtu eri viesteissä: 18.8.2015

Hob

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 904
  • Liked: 170
Ei mulla oikeastaan ole tähän asiaan kuin yksi kysymys. Jos tulevalle perheelle pitää opettaa kaikki vesihanoista ja vesivessoista lähtien, ja niiden käyttö on niin vaikeaa että pihalle mennään kuitenkin tarpeille opastuksesta huolimatta.

Niin millä helvetin eväillä tälle perheelle katsotaan asialliseksi antaa auto?

ikuturso

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 17 762
  • Liked: 34610
  • Easter Worshipper
^ Pääsit juuri "viimeksi naurattanut" -ketjuun.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Onnikka

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 961
  • Liked: 358
Ei mulla oikeastaan ole tähän asiaan kuin yksi kysymys. Jos tulevalle perheelle pitää opettaa kaikki vesihanoista ja vesivessoista lähtien, ja niiden käyttö on niin vaikeaa että pihalle mennään kuitenkin tarpeille opastuksesta huolimatta.

Niin millä helvetin eväillä tälle perheelle katsotaan asialliseksi antaa auto?
Vakuutusyhtiöillä voisi olla asiaan sanottavaa?
Toisaalta jos auton liisaavat vaikka kolminkertaiseen hintaan käypäseen hintaan verrattuna (kuten muissa asioissa kunnat tekevät, paljon korkeammastakin erosta kuullut olen aikoinaan kun tuttu kunnalla oli töissä) ja se seisoo pihalla tarpeettomana kun kukaan ei osaa ajaa, siinä kätsysti siirtyy rahaa liisaajalle sekä kunnan puolesta sopimuksen tehneelle. Auton jälleenmyyntihintakin pysyy hyvänä, jolleivat opi sitä käynnistämään.

Micke90

  • Kannatusjäsen
  • Jäsen^^^
  • ****
  • Viestejä: 19 606
  • Liked: 14712
Maahanmuuttoa ja politiikkaa

Lainaus
Maahanmuuttajia alkoi tulla Lieksaan vähitellen ilman sen suurempaa suunnittelua. Lieksalla on sopimus maahanmuuttajien vastaanottamisesta ELY-keskuksen kanssa.

Että ihan ilman Lieksan kunnan myötävaikutusta sinne pölähti 400 somppua? Uskokoon ken tahtoo. Minä en usko. Lapsellista mokupaskaa koko sepustus.

Lainaus
– Laitan toivoni alakoululaisiin. Koulujen pihoilla lapset luontevasti ovat yhdessä. Tänään ilahduin, kun näin valkohiuksisen pikkutytön ajamassa polkupyörää tumma käkkäräpää tarakalla. Siinä oli kotoutuminen kohdallaan!

No mutta, tämähän on täysin rasistinen lausunto. Bidee! Illman!  >:(

Lainaus
Maahanmuutolla tehdään politiikkaa Lieksassa maahanmuuttajista on tehty poliittisen toiminnan astinlauta. Lähinnä perussuomalaiset pitävät yllä kielteisiä asenteita ja pyörittävät valitusmyllyä. Työ kantoi viimeksi tulosta europarlamenttivaaleissa, joissa Jussi Halla-aho sai huomattavan määrän ääniä juuri Lieksasta.

Persut ja Halla-ahohan ne ovatkin Lieksan suurin ongelma.
« Viimeksi muokattu: 08.09.2014, 05:32:52 kirjoittanut Micke90 »

koli

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 9 343
  • Liked: 12016
  • Impivaaran mylvivä härkä
Lainaus
Kansainvälisyys on suuri rikkaus maakunnalle

Lieksassa asuu ulkomaalaisia suhteellisesti eniten koko Itä-Suomessa (Karjalainen, 4.9.). Koko maassa ulkomaalaisten osuus väestöstä on suhteellisesti suurempi vain Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Kotkassa, Turussa ja Vaasassa.

Lieksassa ulkomaalaisia on viitisensataa henkilöä, Joensuussa miltei parituhatta useasta kymmenestä eri lähtömaasta ympäri maailmaa. Kun Lieksassa on kavahdettu nopeasti lisääntynyttä somalien määrää, ei ole nähty, kuinka koko maakunta on kansainvälistynyt jo 1990-luvulta lähtien. Nettomaahanmuutto on kasvanut vuosi vuodelta. Tällä vuosituhannella ulkomaan kansalaisten määrä Itä-Suomessa on kaksinkertaistunut lähes 10  000 henkilöön.

Kansainvälisyys on jo täällä - myös Lieksassa.

Lieksassa huomio kiintyy suureen Somaliasta lähteneiden maahanmuuttajien joukkoon. Samalla jää huomaamatta, että Itä-Suomessa asuu lähes seitsemän kertaa enemmän Venäjältä tulleita maahanmuuttajia. Virolaisiakin on kaksi kertaa enemmän kuin somaleja. Myös arabian ja englanninkielisiä maahanmuuttajia on paljon.

Kansainvälisyyden lisääntyminen näkyy erityisen selkeästi Itä-Suomen yliopistossa, jossa parhaillaan opiskelee noin 900 ulkomaalaista. Lisäksi yliopistossa on parisataa ulkomaalaista tutkijaa. Opiskelijoina on lähes sadan eri maan kansalaisia.

Kansainvälisyys on suuri rikkaus ja voimavara. Maahanmuuttajat on sitä muutenkin kuin ennustettua työvoimavajetta paikkaavana reservinä. Maahanmuutto rikastuttaa suomalaista, myös pohjoiskarjalaista kulttuuria. Maahanmuutto madaltaa raja-aitoja, avaa nurkkakuntaista ajattelua ja opettaa suvaitsevaisuutta.

Suuri osa Itä-Suomen maahanmuuttajista on työperäisiä maahanmuuttajia. He ovat pääosin nuorehkoja, koulutettuja ja työikäisiä tekemään töitä ja perustamaan perheitä. Koska suuri osa heistä on venäläistaustaisia, pitäisi heidän osaamistaan pystyä hyödyntämään nykyistä paremmin Itä-Suomen työmarkkinoilla esimerkiksi kansainvälisen kaupan kehittämisessä. Siitä hyötyisi koko maakunta.

Tulipa maahanmuuttaja mistä tahansa, on työnteko avain kotoutumiseen, kantaväestöön sulautumiseen ja pysyvämpään jäämiseen paikkakunnalle. Siksi tarvitaan maahanmuuttajille räätälöityjä palveluja koulutukseen, terveydenhuoltoon ja asumiseen. Maahanmuuttajien työllistymisen edellytyksiä koulutusta vastaaviin töihin parantaa välttämätön suomen kielen taidon hankkiminen.
http://www.karjalainen.fi/mielipiteet/mielipiteet/paakirjoitus/item/55398-kansainvalisyys-on-suuri-rikkaus-maakunnalle

Tätä huumoripläjäystä ei tainnut olla vielä täällä ;D ;D
Mörökölli

kummastelija

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 5 331
  • Liked: 14240
^ 75 vuotta sitten karjalaiset saivat kokea internationaalin voimavaroja ja rikkauksia koko Karjalan maakunnan hinnalla. Kysykää vaikka evakoilta.
« Viimeksi muokattu: 08.09.2014, 18:51:55 kirjoittanut kummastelija »
"Syö paskaa ja kuole pois!!" - PEN sananvapauspalkinnolla palkittu Abdirahim Hussein suomalaisnaiselle. 5.11.2015
"Hussein teki riko­sil­moi­tuksen vihapuheesta" Hussein on jakanut sosiaalisessa mediassa useita esimerkkejä siitä, miten häntä on nimitelty ja uhkailtu eri viesteissä: 18.8.2015

Veturinainen

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 3 123
  • Liked: 6384
  • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Lainaus
Lieksassa huomio kiintyy suureen Somaliasta lähteneiden maahanmuuttajien joukkoon. Samalla jää huomaamatta, että Itä-Suomessa asuu lähes seitsemän kertaa enemmän Venäjältä tulleita maahanmuuttajia. Virolaisiakin on kaksi kertaa enemmän kuin somaleja.

Niin, kannattaisi pohtia vakavasti, miksi huomio kiinnittyy somaleihin, ja miksi se ei kiinnity venäläisiin ja virolaisiin.
Kyseessä ei ole "pakolaiskriisi" vaan sosiaaliturvamotivoitunut turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttökriisi. (Veturinainen)

"Ei ole koskaan paluuta siihen Suomeen, joka meillä vielä muutamia vuosia sitten oli. Asia on hyväksyttävä ja sen kanssa on opittava elämään." (SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila)

Mika

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 6 924
  • Liked: 9266
Lainaus
Kansainvälisyys on suuri rikkaus maakunnalle

Tuo on todellinen huumoripläjäys. Taantuvaan erämaakylään tuodaan muutama sata somalia Afrikasta, ja - simsalabim!   Se muuttuu saman tien kansainväliseksi paikaksi.  Melkein kuin New Yorkiksi.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Asano Naganori

  • Jäsen
  • *
  • Viestejä: 27
  • Liked: 41
Mielenkiinnolla odotamme näyttöjä tästä rikkaudesta ja voimavarasta.

Toistaiseksi näyttää siltä, että kunta on pilattu tulijoilla, kellään ei ole kivaa,  ja yksi nuiva on europarlamentissa.


2nd_generation_refugee

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 737
  • Liked: 518
^ 75 vuotta sitten karjalaiset saivat kokea internationaalin voimavaroja ja rikkauksia koko Karjalan maakunnan hinnalla. Kysykää vaikka evakoilta.
Elä sie haasta turhuuksia, nykyisin olemme Karjalan pakolaisia. Kts. vaikka ne samaan aikaan v....tuun ajetut palestiinialaiset.
Kannattaa myös huomata, että molemmat ryhmät ovat kotoutuneet yhtä hyvin. ;D
"Suomalaisuus on hyvä kulttuuri suomalaisille"
Ei evakko vaan Karjalan pakolainen, vrt. Palestiinian pakolainen.

P

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 16 522
  • Liked: 11979
Lainaus
Kansainvälisyys on suuri rikkaus maakunnalle

Tuo on todellinen huumoripläjäys. Taantuvaan erämaakylään tuodaan muutama sata somalia Afrikasta, ja - simsalabim!   Se muuttuu saman tien kansainväliseksi paikaksi.  Melkein kuin New Yorkiksi.

Varsinkin kun suurin osa mamuista saapuu elamaan sosiaaliturvalla. Aivan mahtavaa "kansainvalisyytta". Kukkarosi kansainvalistetaan.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Siili

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 13 430
  • Liked: 9111
Lainaus
Kansainvälisyys on suuri rikkaus maakunnalle

Tuo on todellinen huumoripläjäys. Taantuvaan erämaakylään tuodaan muutama sata somalia Afrikasta, ja - simsalabim!   Se muuttuu saman tien kansainväliseksi paikaksi.  Melkein kuin New Yorkiksi.

On varsin mielenkiintoista, että kukkismedian edustajille termi "kansainvälinen" on ehdottoman positiivinen termi.  He ilmeisesti pitävät edistyksenä sitäkin, kun sisällissota leviää rajojen yli.  Pääasia on ilmeisesti, että eri maista tulleiden välillä on interaktiota, oli se sitten tulonsiirtoja tai kurkun leikkuuta.  Kukkikset ilmeisesti uskovat (tai ainakin uskottelevat), että jokin "näkymätön käsi" ennen pitkää muuttaa pääosin negatiivisenkin interaktion synergistiseksi, eli kaikkia hyödyttäväksi ilmiöksi.  Onkohan näytön edellyttäminen liian hävytöntä?

« Viimeksi muokattu: 09.09.2014, 10:08:03 kirjoittanut Siili »

Uuno Nuivanen

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 23 059
  • Liked: 41219
  • Vaalivoitto
Miten luku- ja kielitaidoton afrikkalaisesta syrjäkylästä kotoisin oleva vuohipaimen (tai "koneinsinööri") on niin erityisen "kansainvälinen" aina, sitä jaksan joskus vieläkin ihmetellä.  ???
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

niemi2

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 4 163
  • Liked: 4381
Lainaus
Kansainvälisyys on suuri rikkaus maakunnalle
Kansainvälisyys on suuri rikkaus ja voimavara. Maahanmuuttajat on sitä muutenkin kuin ennustettua työvoimavajetta paikkaavana reservinä. Maahanmuutto rikastuttaa suomalaista, myös pohjoiskarjalaista kulttuuria. Maahanmuutto madaltaa raja-aitoja, avaa nurkkakuntaista ajattelua ja opettaa suvaitsevaisuutta.


Kauniita sanoja kuten kauniissa runossa, mutta siihenkö se jää?

Neuvostoliitossa oli vastaavanalaisia ylistyksiä kuinka hieno marxismi-leninismi oli, mutta sielläkään ei vastaavasti päästy korulauseita syvemmälle ja järjestelmä todettiin hokijoiden toimesta niin niin heikoksi ettei se kestänyt edes keskustelua.

Kestävät ideologiat kannustavat juuri keskusteluun ja vaikuttamaan asioihin. Maahanmuuttopolitiikassa on paljon asioita, joista olisi syytä käydä keskustelua, jotta se olisi vieläkin parempi ja elinkaareltaan pidempi. Se ei ole keneltäkään pois ja onnistunut maahanmuuttopolitiikka on meidän kaikkien yhteinen tavoite, vaikka monet meistä kannattaa hallittua maahanmuuttopolitiikkaa holtittoman politiikan sijaan.
MAKE FINLAND NORMAL AGAIN

Suomitalon renki

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 933
  • Liked: 136
Vs: 2014-02-08 Lieksa: Tunnelma kiristyi jatko-osa
« Vastaus #3534 : 13.09.2014, 19:52:51 »
http://www.radiorex.fi/paikallisuutiset/uutisarkisto/:newsid/44519

13.9.2014
Päihtynyt somaliseurue on tapellut Lieksassa. Viime yönä neljän miehen välille syntyi rittaa, jonka seurauksena kahta heistä lyötiin kasvoihin. Uhrit toimitettiin terveyskeskukseen ja yhden miehen poliisi otti kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn.

koli

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 9 343
  • Liked: 12016
  • Impivaaran mylvivä härkä
Vs: 2014-02-08 Lieksa: Tunnelma kiristyi jatko-osa
« Vastaus #3535 : 13.09.2014, 20:02:18 »
http://www.radiorex.fi/paikallisuutiset/uutisarkisto/:newsid/44519

13.9.2014
Päihtynyt somaliseurue on tapellut Lieksassa. Viime yönä neljän miehen välille syntyi rittaa, jonka seurauksena kahta heistä lyötiin kasvoihin. Uhrit toimitettiin terveyskeskukseen ja yhden miehen poliisi otti kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn.

Tappelevathan päihtyneet suomalaisetkin! Miksi somalius on mainittu? Miksi siinä ei lue lieksalaisseurue? Pitäisi olla tarkkana, sillä tällaiset sanavalinnat voivat lisätä rakenteellista ja piiloista rasismia.
Mörökölli

MW

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 24 242
  • Liked: 18333
  • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Somaleilla ei ole riitaa, vaan sovittelua. Missä teidän hesarinne on?

HDRisto

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 5 309
  • Liked: 4809
Miten Lieksassa somalien ja kantisten kanssa voi olla mitään "kansainvälistä"?. Kansainvälisyyshän tarkoittaa että yksi kansa on "siellä" kotonaan jossain vaikkapa Afrikan sarvessa ja toinen "täällä" pohjoisessa tai "muualla"?.

Monietnisyys (tai alkava kaaos / paljastunut kusetus) on se oikea sana Lieksassa, ei kansainvälisyys.

ElKaNi

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 592
  • Liked: 19
Vs: 2014-02-08 Lieksa: Tunnelma kiristyi jatko-osa
« Vastaus #3538 : 13.09.2014, 20:23:11 »
http://www.radiorex.fi/paikallisuutiset/uutisarkisto/:newsid/44519

13.9.2014
Päihtynyt somaliseurue on tapellut Lieksassa. Viime yönä neljän miehen välille syntyi rittaa, jonka seurauksena kahta heistä lyötiin kasvoihin. Uhrit toimitettiin terveyskeskukseen ja yhden miehen poliisi otti kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn.

Maassa maan tavalla ... :)

ikuturso

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 17 762
  • Liked: 34610
  • Easter Worshipper
Vs: 2014-02-08 Lieksa: Tunnelma kiristyi jatko-osa
« Vastaus #3539 : 13.09.2014, 20:30:21 »
http://www.radiorex.fi/paikallisuutiset/uutisarkisto/:newsid/44519

13.9.2014
Päihtynyt somaliseurue on tapellut Lieksassa. Viime yönä neljän miehen välille syntyi rittaa, jonka seurauksena kahta heistä lyötiin kasvoihin. Uhrit toimitettiin terveyskeskukseen ja yhden miehen poliisi otti kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn.

Hesarissa tämä toimisi siten, että kyseessä olisi päihtynyt miesporukka. Sitten samalla sivulla olisi täysin irrallinen artikkeli aiheesta, miten muslimit eivät juo, koska uskontonsa ei salli sitä.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tagit: