Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
En tiedä Juneksen vaalikassaa, mutta tuosta näkee vaalitilin numeron:
2
Kylänraitti / Vs: Ruotsin vihreät: Kielletään lyhyet lennot
« Uusin viesti kirjoittanut Totti tänään kello 21:43:27 »
Ruotsin Ympäristöpuolueen EU-ehdokas Alice Bah Kuhnke ehdottaa tällaista. Ei välttämättä huono idea, jos on kiire, voi lähteä aikaisemmin. Verkkolehti Kansalainen.fi.

Lainaus
Alice Bah Kuhnke, Ruotsin Ympäristöpuolueen kärkiehdokas kesäkuun EU-parlamenttivaaleissa, haluaa kieltää lyhyet lennot Euroopan Unionin sisällä. Lyhyillä lennoilla Bah Kuhnke tarkoittaa välimatkoja, joitten kulkemiseen menee junalla korkeintaan kolme tuntia.

Periaatteessa hyvä idea, mutta kuinka monta lentoa on joita voi korvaa kolmen tunnin junalla?

Ranska asetti jo tällaisen kiellon 2023 ( https://edition.cnn.com/travel/article/planes-to-trains-europe-climate/index.html ) seuraavin ehdoin:

- Reitillä pitää olla junayhteys, jonka kesto on korkeinaan 2,5 tuntia.
- Pitää olla tarpeeksi aikaisia ja myöhäisiä junavuoroja, jotta asiakkaalla on voisi olla kohteessa 8 tuntia eli yksi työpäivä.

Tulos: 3 reittiä poistettiin - Paris-Orlyn lentokenttä - Bordeaux / Nantes / Lyon.

Toki ehtoja voi löysätä, mutta realiteetti on, että korvaavia junayhteyksiä ei ole kovin paljon olemassa juuri missään maassa.

Euroopassa on toki runsaasti hyvinkin lyhyitä lentoja, mutta moni on vesien yli, jolloin junayhteys ei ole realistinen vaihtoehto. Esimerkiksi Helsinki-Tukholman voisi tehdä junalla mutta se kestää pari päivää. Ateenasta Kreikan saarille ei edes teoriassa voi korvaa junalla vaikka etäisyys voi olla vain 100-200 kilometriä ja taittuisi "tunnin junalla".

Ruotsin vihreiden ehdotus on siis käytännössä aika lailla vain symbolipolitiikkaa ja merkitys päästöihin on mitätön suhteessa lentoliikenteen kokonaispäästöihin.

Jos vihreät ehdottavat, että tilanne korjataan rakentamalla luotijunia ympäri koko Euroopan, niin heillä on varmaan myös uskottava rahoitussuunnitelma ja kannattavuuslaskenta esittää.
3
Mylly / Vs: EU:n tukipaketti II
« Uusin viesti kirjoittanut Echidna tänään kello 21:23:48 »
Lainaus käyttäjältä: YLE 2024-05-26
Salaisuuden muuri

Keskustelu uudesta yhteisvelasta käy kuumana. Nykyistä pakettia vaivaavat kiire ja salailu.

Muuri.

Siihen professori Päivi Leino-Sandberg sanoo törmänneensä, kun hän on yrittänyt selvittää EU:n yli 700 miljardin euron elpymispaketin rahankäyttöä.

Rahaa on jaossa hirveästi, joillain jäsenvaltioilla ihan tolkuton määrä. Julkisuus olisi paras tae sille, että ne rahat käytetään fiksusti, Leino-Sandberg sanoo.
...

Elpymispaketin tarkoitus oli hyvä: auttaa jäsenmaat ylös koronakuopasta ja vauhdittaa ilmastoprojekteja ja digitalisaatiota.

Ensimmäinen närästys syntyi kuitenkin jo rahanjaosta. Pahimmin koronasta kärsineille ja taloudellisesti takamatkalla oleville päätettiin antaa eniten.

Italia voi saada paketista jopa 195 miljardia euroa ja Espanja 163 miljardia euroa – Suomi vajaat 2 miljardia.

Koska osa EU-maista on saajan roolissa ja osa maksajan, pakettiin luvattiin tiukkaa kulukuria.

– Olemme sitoutuneet varmistamaan, että paketti on läpinäkyvä, komissiota johtava von der Leyen lupasi syksyllä 2021.
...

Leino-Sandbergin mukaan asiat alkoivat mennä pieleen heti alussa.

– Koska tämä oli pandemiatoimi, siis kriisiratkaisu, niin osa toimivallasta otettiin kriisitoimien puolelta. Se määräsi, että rahat tulee käyttää nopeasti.

Siksi 723 miljardia euroa tulee kuluttaa elokuuhun 2026 mennessä, eikä rahankäyttöä voi pitkittää.

Perustavanlaatuinen ongelma on, että koronaelpymispaketti ei olekaan koronaelpymispaketti. Siihen se on jo myöhässä. Paketista on tullut ennemminkin jonkinlaista budjettitukea.

Jäsenmaat saavat valita kohteet itse, mutta vähintään 37 prosenttia hankkeista pitäisi laittaa vihreään siirtymään ja vähintään 20 prosenttia digitalisaatioon.
...

Leino-Sandberg on tehnyt komissiolle tietopyynnön Suomea koskevasta tausta-aineistosta. Hän ja vastaavia tietopyyntöjä tehneet eurooppalaiset journalistit ovat törmänneet – salaisuuden muuriin.

Tietopyyntöihin on helppo työkalu. Se on Ask the EU -sivusto, jossa kuka tahansa voi vaatia EU:ta julkaisemaan jonkin asiakirjan, ja EU:lla on velvollisuus vastata 15 työpäivässä.

Elpymispaketin aineistoista komissio on kyllä vastannut pyyntöihin mutta todennut, ettei se voi yksiselitteisesti suostua. Yle on tutustunut pyyntöihin, ja moni niistä näyttää jääneen ”vireille”.

– En tiedä kenestäkään, joka olisi saanut sieltä hyödyllisiä tietoja, Leino-Sandberg sanoo.
...

Maaliskuussa 2023 Euroopan parlamentti vaati tiukennuksia valvontaan. Sen mukaan komission pitäisi vaatia selkeitä tuloksia eikä tinkailla kahden kesken. Myös Euroopan oikeusasiamies Emily O'Reilly on vaatinut useasti lisää avoimuutta komissiolta.

Jo jaettujen 225 miljardin euron joukosta on paljastunut myös epäilyjä petoksista.

Huhtikuussa pidätettiin yhteensä 22 ihmistä Italiassa, Itävallassa, Romaniassa ja Slovakiassa. Heidän epäillään järjestelleen elpymisvaroja omille verkostoilleen noin 600 miljoonan euron edestä.

Epäillyiltä takavarikoitiin muun muassa arvokelloja ja luksusautoja.


Väärinkäytöksiä tutkivalla Euroopan syyttäjänvirasto EPPO:lla oli vuodenvaihteessa tutkittavanaan 206 elpymistukitapausta. Mahdollinen taloudellinen vahinko nousee 1,8 miljardiin euroon.

Summat voivat kuulostaa suurilta mutteivät ole valtavia, kun ajattelee kokonaisuutta.

...

https://yle.fi/a/74-20088315

Korostukset minun. Pitkä artikkeli ja ahdistavaa luettavaa. Muistissa on hyvin, kuinka kaikki kritiikki vaimennettiin ja Sannan johdolla Suomi vauraana pohjoismaana puolusti vankasti asemaansa maksumiesten puolella.
4
Kylänraitti / Vs: maailma kylässä on vahvasti suomalaisvastainen festivaali
« Uusin viesti kirjoittanut akez tänään kello 21:06:23 »
Jotta Maailma kylässä olisi ehdottoman kosher-bipocci-turvallinen, niin tilaisuus pitäisi järjestää ilman valkonaamoja järjestäjinä, järjestysmiehinä, tekniikan poikina, yleisönä tai rahoittajina.

Lopputulos tiedetään kuitenkin jo etukäteen. Se olisi se tyypillinen. Liitekuva Haitista valaisee asiaa. Netti on pullollaan tällaisia kuvia. Ei vain Haitista, vaan myös Afrikasta ja Aasian tietyiltä seuduilta.

Mikseipä seuraavaa "Maailma kylässä" -festivaalia järjestettäisi juurikin tuolla Haitissa? Arvokasta kokemusta ja taatusti "turvallista tilaa" kaikille.
5
Kylänraitti / Vs: Orpon hallitus 2023–
« Uusin viesti kirjoittanut Totti tänään kello 21:05:16 »

Henriksson esitti vaihtoehtoisia säästöjä! Perussuomalaisten on heti paikalla tartuttava tähän tilaisuuteen!


@Jussi Halla-aho
@Matias Turkkila
@Ville Tavio

Tämä lienee jokseenkin turha tarkennus, mutta sanon silti.

Suomen julkisessa taloudessa on niin paljon maahanmuutolle ja monikulttuurille pyhitettyjä rahareikiä että kyllä pitäisi olla helppoa löytää niitä Henrikssonin peräänkuuluttamia vaihtoehtoisia säästöjä.

Aikuisopiskelijoita on toki kantaväestössäkin, mutta yleensä kantis on jo suorittanut toisen asteen opinnot nuoruudessaan joten Henrikssonin ehdotus ei ole sitä miltä se näyttää.

Aikuisen kantaväestön lukio-opinnot aikuisena on lähinnä harrastus. Mamujen osalta lukion aikuisopiskelu voi olla perusteltu jos tähtää muihin opintoihin myöhemmin. Vuonna 2022 aikuislukiota suoritti Tilastokeskuksen mukaan yhteensä 2700 henkilöä. En näe mitään syytä miksi tälle pienelle porukalle, jolla jo lienee työtuloja tai ovat Kelan tukien piirissä pitäisi maksaa oppimateriaali.

Ammattikoulujen osalta alan vaihto voi olla perustelu lukea ammattia aikuisena. En löytänyt tilastoja kuinka moni aikuinen opiskelee ammattia mutta se lienee paljon suurempi määrä kun lukiota. Tässäkin tosin pätee, että aikuisilla yleensä on jo työtuloja tai ovat Kelan tukien piirissä, joten en näe perustelua kustantaa näillekään oppimateriaali valtion piikkiin.

Henrikssonin ehdotus jatkaa toisen asteen (lukio, ammattikoulu) oppimateriaalien maksuttomuus täysi-ikäisille on siis käytännössä suunnattu ensisijaisesti aikuisille mamuille. Mamut ovat opiskelijoina Kelan tuen piirissä, joten Henrikssonin ehdotus on käytännössä niille suunnattua piilotukea.
6
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut akez tänään kello 20:35:16 »
Olihan Janukovitsi hieno mies vaikka hävisi demokraatiset vaalit. ...

Sanoisin, että Janukovitsh oli yhtä korruptoitunut lurjus, kuin edeltäjänsä, kuten myös seuraajansa (lähde: azov-pataljoonan soturin kirja).

Kuitenkin, että olisi hävinnyt demokraattiset vaalit on minulle aivan uutta. Voisitko siksi kertoa tarkemmin? Mitkä vaalit, missä ja milloin?
7
Ulkomaat / Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Uusin viesti kirjoittanut Histon tänään kello 20:32:15 »
https://yle.fi/a/74-20086658

Lainaus
Järjestyksen nainen

Somalia on ollut sisällissodan ja terroristijärjestön riivaama, mutta nyt maa rauhoittui pääkaupunkia myöten. Näin se kävi.

MOGADISHU Pyöräriksoja risteilee päällystetyillä, hyväkuntoisilla teillä. Siellä täällä näkee nuoria pariskuntia rantaravintoloissa, puistoissa ja kulkemassa käsi kädessä selfieitä ottaen. Ympärillä kuuluu rakentamisen ääniä.

Vielä vähän aikaa sitten Somalian pääkaupungin Mogadishun äänimaisemaa hallitsivat laukaukset. Vain vuosi sitten itsemurhaiskut ja salamurhat olivat arkipäivää. Jättimäisestä, 120 ihmishenkeä vaatineesta terrori-iskusta opetusministeriön tiloissa on pari vuotta.

Somalia on ollut sisällissodassa yhtäjaksoisesti 30 vuotta, mutta nyt sotiminen ja väkivalta näyttävät loppuneen. Mitä oikein tapahtui?

– Mogadishu on käynyt läpi todella vaikeita aikoja. Tilanne on nyt aidosti rauhallinen. Uusi hallitus on tehnyt mittavan uudistuksen turvallisuuskokonaisuuteen, selittää Zakia Hussein.

Hussein, 40, on Somalian historian ensimmäinen naispuolinen apulaispoliisipäällikkö, ja ruotsalainen.
[...]
8
Kylänraitti / Vs: Ruotsin vihreät: Kielletään lyhyet lennot
« Uusin viesti kirjoittanut Vesa Heimo tänään kello 20:02:52 »
Määräilyä eli kommunismia pitää välttää kuin ruttoa. Jos jostakin on OIKEASTI haittaa, niin jollain verolla sitten lisäkustannus

Se on kaikessa helponta niin että jos sotket niin siivoat. Esimerkiksi se tyyppi joka heitti laivan terassilta penkkejä mereen, niin maksaa vain niiden poistamisen sieltä merestä jne. Turha sitä on erikseen sakottaa tai moittia, mutta pakottaa vaan palauttamaan roskat joko kierrätykseen tai Tallinkille jos ne vielä ne haluaa.

Laivayhtiöt ml. rahti sitten poistaa mereen jättämänsä jätteet, tai maksaa sen kompensaatiot 100% jne. Samaten autoilijat. Ihan ilman kommunismia alkais ympäristö putsaantua kun jokainen jätteen tuottaja vastaa sittä että hoitaa sen jätteen.
9
Kotimaa / Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)
« Uusin viesti kirjoittanut Outo olio tänään kello 19:30:51 »
Googlasin muuten "Vaasa työvoimapula 2018" ja löytyi tämmöinen artikkeli:

Lainaus
Pohjanmaalla maan suurin pula osaavasta työvoimasta – lääkäreitä, hoitajia ja hitsareita ei riitä kaikille työnantajille

--

PÄIVI RAUTANEN
20.9.2018 17:38

Tuoreen ammattibarometrin mukaan työvoimapulasta kärsivien ammattien määrä on lisääntynyt. Koko maassa työvoimapula-ammatteja on suhteellisesti eniten Pohjanmaan Ely-keskusalueella.

--

https://yle.fi/a/3-10415399

Kunhan vain tässä pähkäilen, että miten lie Vjaceslavs päätynyt Vaasaan.
10
Kylänraitti / Vs: Ruotsin vihreät: Kielletään lyhyet lennot
« Uusin viesti kirjoittanut Caucasian tänään kello 19:22:49 »
Ruotsin Ympäristöpuolueen EU-ehdokas Alice Bah Kuhnke ehdottaa tällaista. Ei välttämättä huono idea, jos on kiire, voi lähteä aikaisemmin. Verkkolehti Kansalainen.fi.

Lainaus
Alice Bah Kuhnke, Ruotsin Ympäristöpuolueen kärkiehdokas kesäkuun EU-parlamenttivaaleissa, haluaa kieltää lyhyet lennot Euroopan Unionin sisällä. Lyhyillä lennoilla Bah Kuhnke tarkoittaa välimatkoja, joitten kulkemiseen menee junalla korkeintaan kolme tuntia.

Bah Kuhnken mukaan EU-maissa tulee panostaa junamatkailuun.

”Haluamme kieltää lyhyet, ympäristölle haitalliset matkat, ja investoida voimakkaasti junaliikenteeseen”, Alice Bah Kuhnke sanoo.

Hän haluaa myös korvamerkitä entistä suuremman osuuden Euroopan Unionin budjetista ilmastonmuutoksen torjuntaan. Euroopan Unionin budjetti on noin 187 miljardia euroa, josta Bah Kuhnken mukaan puolet tulisi varata oikeudenmukaiseen ilmastonmuutoksen torjuntaan ja siihen sopeutumiseen.

Lähde SVT

https://www.kansalainen.fi/ruotsin-vihreat-kielletaan-lyhyet-lennot/
Antaa kysynnän ja tarjonnan hoitaa. Määräilyä eli kommunismia pitää välttää kuin ruttoa. Jos jostakin on OIKEASTI haittaa, niin jollain verolla sitten lisäkustannus, mutta siinäkin sitten markkinat hoitavat lopun.
Olen juuri ulkona ja mukavan lämmintä. Jos ilmastonmuutoksen seuraus, niin hyvä juttu tuo ilmastonmuutos.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10