HOMMAN POLIITTINEN SIIPI => Puolueet ja kansalaisvaikuttaminen => Perussuomalaiset => Aiheen aloitti: Ville Tavio - 15.09.2015, 16:18:59

Otsikko: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 15.09.2015, 16:18:59
Tässä ketjussa tiedotan Homma-relevantista eduskuntatoiminnastani. Aloitan ensimmäisellä kirjallisella kysymykselläni:


KIRJALLINEN KYSYMYS

Vakaiden arabimaiden osallistuminen syyrialaispakolaisten auttamisessa

Eduskunnan puhemiehelle

Syyriassa on ollut käynnissä aseellinen yhteenotto vuodesta 2011 alkaen. Se laajeni sisällissodaksi viimeistään vuoden 2012 aikana. Sodassa on lukuisia, toisiaan vastaan verisesti taistelevia osapuolia ja tilanne maassa on edelleen epävakaa, mikä on saanut jo miljoonat syyrialaiset pakenemaan ulkomaille. Suhteellisen lähellä olevat vauraat arabimaat Saudi-Arabia, Kuwait, Qatar, Bahrain ja Yhdistyneet arabiemiraatit eivät osallistu syyrialaispakolaisten auttamiseen turvapaikkojen muodossa. Syyrialaiset ovat kyllä tervetulleita esimerkiksi Saudi-Arabiaan työperäisinä maahanmuuttajina, mutta erilaisen tarkoitusperänsä vuoksi tätä ei voida verrata siihen humanitääriseen apuun, jota Euroopan unionin jäsenmaat ovat syyrialaisille osoittaneet ja edelleen osoittavat. Edellä mainitut arabimaat ovat kieltäytyneet auttamasta syyrialaispakolaisia, vaikka ne kuuluvat Islamilaiseen yhteistyöjärjestöön, jonka tehtävänä on ajaa maailman muslimien etuja. Euroopan unionin jäsenmaana Suomen olisi syytä pyrkiä vaikuttamaan sen hyväksi, että myös nämä rikkaat muslimimaat osallistuisivat pakolaisten vastaanottoon. Kulttuurierot ja kieliongelmat olisivat verrattain vähäisiä niille syyrialaisille, jotka eläisivät arabimaissa odottamassa kotimaansa tilanteen rauhoittumista ja kotiinpaluuta.
Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Mitä hallitus aikoo tehdä huolehtiakseen siitä, että Suomi Euroopan unionin jäsenmaana pyrkisi Euroopan unionissa tai sen kautta edistämään sitä, että arabivaltiot Saudi-Arabia, Kuwait, Qatar, Bahrain ja Yhdistyneet arabiemiraatit myöntävät nykyistä enemmän turvapaikkoja Syyriasta lähteneille pakolaisille?

Helsingissä 15.9.2015

Ville Tavio /ps
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tosiasiallinen Nuiva - 15.09.2015, 16:22:34
Ihan hyvä kirjallinen kysymys, mutta nyt pitäisi vaatia kovaan ääneen rajojen sulkemista laittomilta maahantulijoilta ja Dublin menettelyn välitöntä soveltamista.

Kansanedustaja Tavion olisi nyt syytä herätä samaan kriisitietoisuuteen, mikä kansan merkittävän osan keskuudessa on.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 15.09.2015, 16:36:42
Kirjallinen kysymys kansanedustaja Ville Taviolle :

Mitä Ville Tavio aiko tehdä NYT SUOMESSA kun maan sisäministeri hyväksyy laittoman ja valvomattoman rajanylityksen! Ei taida paljoa auttaa kysellä ulkoministeri Soinin hanurin perään kun omassa maassa eivät edes omat ministerit suostu hoitamaan työvelvoitteitaan!
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: xor_rox - 15.09.2015, 16:38:13
Mitä hallitus aikoo tehdä huolehtiakseen siitä, että Suomi Euroopan unionin jäsenmaana pyrkisi Euroopan unionissa tai sen kautta edistämään sitä, että arabivaltiot Saudi-Arabia, Kuwait, Qatar, Bahrain ja Yhdistyneet arabiemiraatit myöntävät nykyistä enemmän turvapaikkoja Syyriasta lähteneille pakolaisille?

Helsingissä 15.9.2015

Ville Tavio /ps

En haluaisi loukata, mutta mielestäni kysymys on naurettava. Varmaan akuutimpiakin keskustelunaiheita olisi löytynyt, eikö?

Ja jos perusteluja kaipaat, niin sanon vain, että hallituksella olisi ihan muuta mietittävää, kuin yrittää vaikuttaa maahanmuuttopolitiikkaan Saudi-Arabiassa. Tämä wahhabilainen valtio parhaillaan pommittaa ja muilla tavoin pistää paskaksi maita, joista pakolaisvirtoja nyt syntyy. Ei tarvitse olla einstein ymmärtääkseen, etteivät pakolaisvirrat lähde  wahhabilaisen ISIS -järjestön tieltä Saudien suuntaan.

Jos kysymys johtuu parhaillaan Suomeen kohdistuvasta muslimi-invaasiosta, niin turha vaiva. Nämä meille tulevat eivät nimittäin ole yllä mainittuja pakolaisia, vaan elintasosurffareita pääosin Irakista. Voi siellä ISIS:läisiä wahhabistejakin olla mukana ja todennäköisesti onkin.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Peltipaita - 15.09.2015, 16:39:18
Niin. Kanattaa huomioida tämä vyöry mikä Suomeen tulee, tulee pääasiassa Irakista. Syyriasta puhutaan, vaikka sieltä tänne tulee 2-3 % näistä turvapaikanhakijoista. On säälittävää että perussuomalaisten edustajat puhuvat Syyriasta Kun tätä maata valloitetaan suurin piirtein kaikkien muiden kuin Syyrialaisten toimesta. Oletteko te idiootteja?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tosiasiallinen Nuiva - 15.09.2015, 16:41:30
Tässä ketjussa on erittäin aiheellisia kysymyksiä, mutta toivoisin kaikkien editoivan kielenkäyttönsä asialliseksi. Jos me aiomme jotain vaatia, on meidän kyettävä keskustelemaan kansanedustajien kanssa asiallisesti.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: mikkoR - 15.09.2015, 16:43:36
Voisi myös kysyä mikä on niiden maiden vastuu jotka ovat tukeneet alkuun onnesta soikeana ns. arabikevättä jonka lopputulos olikin jotain muuta mitä haluttiin?
Kyseessä on kuitenkin Syyriassakin puhtaasti kapina josta koko touhu alkoi eikä tässä tilanteessa oltaisi ilman kapinallisten tukemista ja rohkaisua vallankumoukseen, näitä hedelmiä me kaikki nyt keräämme ja ennenkaikkea... maksamme...

Voisi myös kysyä onko kaikkien etujen mukaista tukea edelleen kapinallisten touhua vai sittenkin assadia, olkoonkin kuka mitä tahansa mieltä hänestä mutta sillä tavalla saataisiin Syyria yhden sodan rintamaan isisiä vastaan eikä heidän tarviaisi tapella kaikkia vastaan.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: TheJ - 15.09.2015, 16:46:46
Turha kysymys. EU ei ole toimivaltainen Arabimaiden suuntaan ja heidän kanssaan diplomatiassa toimii sääntö "Se kenellä on öljy, tekee säännöt". Jos joku kuvittelee muuta, Jenkit kertovat miten asia oikeasti on. Pientä realismia, siis.

Käyttäkääpä nyt tarmo ja paukut siihen että saatte tämän häikäilettömän elintasopakolaisuuden kuriin. Tuhansia äijiä viikossa valuu rajan yli taskussaan valmiit ohjeet miten valehdella maahanmuuttoviranomaisille ja hirvellä prosentilla kurpitsavankkuritarinat syödään tai muuten vaan annetaan hylsynkin jäädä tänne kun "ei voida palauttaa koska haastavaa". Äijiä, joiden ei ikinä edes olisi pitänyt hakea täältä turvapaikkaa sillä matkalla on aika monta muutakin turvallista maata ja Dublin-sääntöjen mukaan turvapaikanhakija ei ole turvapaikanhakija ennen kuin oikeasti on jättänyt hakemuksen. Sitä ennen hän on laiton siirtolainen/maahantunkeutuja. EU / jäsenvaltiot ovat siis on sallineet näiden valua läpi euroopan ilman mitään rotia.

Jos Dublin-sopimusta ei enää noudateta, miksi Suomen pitää jälleen leikkiä luokan hyvistä joka pitää kaikista sopimuksista kiinni - myös niistä jotka kaikki muut ovat jo vetäneet vessasta alas.

(Propsit Unkarille joka sentään tekee jotain... ja ehkä Saksa, mutta sen osalta en ole läheskään niin vakuuttunut ilmoitetuista toimista)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: duc - 16.09.2015, 00:58:22
Kiitokset kansanedustajalle, että antaa kirjallisen kysymyksensä Hommaforumin susien revittäväksi jäsenten kriittisten huomioiden kohteeksi. Tästä aiheesta on ketju (http://hommaforum.org/index.php/topic,103609.msg1976295.html#msg1976295), jonka arvon edustaja lukekoon. Sieltä löytyvät perustelut, miksi rikkaat arabimaat kieltäytyvät ottamasta väkeä, vaikka, kuten toteat, heillä olisi paljon suurempi velvollisuus siihen kuin kaukaisella Suomella. Kysymyksesi on länsimaisittain katsottuna reilu ja elevantti, mutta en usko, että Suomella on keinoja näitä ns. roistovaltioita painostaa. Islamin käsitys ihmisoikeuksista (https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://fi.wikipedia.org/wiki/Kairon_julistus_ihmisoikeuksista_islamissa&ved=0CBwQFjAAahUKEwicq5rOg_rHAhUqv3IKHQxrDv4&usg=AFQjCNFUCu2rchOTllYJEpFp3xBvmGYFnA) poikkeaa huomattavasti meikäläisestä (http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?LangID=fin), minkä juristina tietänet. Jokatapauksessa olet tarttunut tärkeään aiheeseen. Eduskunnassa on toki syytä tästäkin asiasta keskustella, vaikka tulos olisi laihanlainen.

Edit. Typo
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Kyklooppi - 16.09.2015, 02:04:55
Ville edes yrittää, onhan sekin jotain moneen muuhun verratuna.
Mitäs KIKE on tehnyt? Edes prkle yrittänyt?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 09.10.2015, 16:42:54
Kiitos kommenteista ja tässä uusia kuulumisia  8)

6.10.2015 Puheenvuoroni täysistunnossa: http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204295-turvallisuutta-rakentamassa (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204295-turvallisuutta-rakentamassa)

9.10.2015 Kolme asiaa, jotka on hyvä tietää hallituksen linjasta: http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204483-hallituksen-linja-turvapaikkakriisissa (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204483-hallituksen-linja-turvapaikkakriisissa)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Roope - 09.10.2015, 17:55:38
9.10.2015 Kolme asiaa, jotka on hyvä tietää hallituksen linjasta: http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204483-hallituksen-linja-turvapaikkakriisissa (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204483-hallituksen-linja-turvapaikkakriisissa)

Lainaus käyttäjältä: Ville Tavio
Vaatimukset ns. "rajat kiinni" -politiikasta ovat toki oikeutettuja ja ymmärrettäviä, mutta tosiasiallisten toimintamahdollisuuksien ymmärtäminen vaatii erityisasiantuntemusta.

Avaa ihmeessä meille muillekin, mitkä asiat mielestäsi rajoittavat Suomen "tosiasiallisia toimintamahdollisuuksia". Eivät ainakaan usein tekosyynä käytetyt "kansainväliset sopimukset", kuten esimerkiksi Unkarin toiminnasta näemme, joten oletan sinun tarkoittavan hallituskumppaneita. Jos näin on, se on syytä todeta ääneen.

Lainaus käyttäjältä: Ville Tavio
Dublin-järjestelmä pitää kokonaisuutena saada toimimaan.
Suomen kannaltahan on tärkeää, ettei Ruotsi sallisi laittomien siirtolaisten kauttakulkua.

Suomen/Maahanmuuttoviraston nykyisen Dublin-tulkinnan mukaanhan Ruotsi ei tee mitään väärää.

Et ottanut kirjoituksessasi kantaa EU:n komission ilmoittamiin suunnitelmiin taakanjaosta ja EU:n yhteisestä pakolaispolitiikasta ja hallituksen suhtautumisesta niihin. Komissio on ilmoittanut aikovansa uudistaa (lue: lakkauttaa) Dublin-järjestelmän jo ensi vuonna niin, että se käytännössä korvataan EU:n taakanjakomekanismilla. Hallituksen puuhailuilla ei ole yhtään pitemmällä tähtäimellä (ensi vuosi) mitään merkitystä, jos kuitenkin samalla hyväksytään EU:n yhteinen turvapaikkajärjestelmä taakanjakoineen.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Swen OF Sweden - 09.10.2015, 18:00:33
Kiitos Ville linkeistäsi! Tuli tässä samalla mieleen kysyä sinulta kun lakimies olet, että miten sinä koet ja mitä sinusta pitäsi nyt tehdä kun KKO on päättänyt, että murhaajaraiskaripedofiilisomali pääsee vapaaksi elinkautisestaan, vaikka rikosseuraamuslaitos on asiasta toista mieltä.

Mikä on sinun mielipiteesi asiaan ja voidaanko jollain tavalla vielä estää hänen vapautuminen?

Tai onko taas kyse, että "tosiasiallisten toimintamahdollisuuksien ymmärtäminen vaatii erityisasiantuntemusta."
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Nuivanlinna - 09.10.2015, 18:29:56
"tosiasiallisten toimintamahdollisuuksien ymmärtäminen vaatii erityisasiantuntemusta."

Miksi muuten PS istutti oikeusministeriksi Lindströmin, vaikka eduskuntaryhmässä parikin juristia on? Siksikö, että ay-taustainen Lindström olisi voinut heittäytyä ilman salkkua hankalaksi Soinin Kokoomus-komppaukselle?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 10.11.2015, 13:23:03
Olen tehnyt ensimmäisen lakialoitteeni ulkomaalaisten rikollisten karkotusautomaatista ja jättänyt sen käsiteltäväksi tänään 10.11.2015.

Lakialoitteen ajatuksena on, että jos ulkomaalainen tuomitaan kahden vuoden tai pidempään vankeusrangaistukseen, hänet määrätään automaattisesti käännytettäväksi tai karkotettavaksi sekä toistaiseksi voimassaolevaan maahantulokieltoon.

Tarkemmat tiedot aloitteesta US-blogista: http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206270-lakialoite-karkotusautomaatista (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206270-lakialoite-karkotusautomaatista)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 08.12.2015, 13:57:08
Hallitus julkisti tänään 8.12.2015 turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman, joka on jatkoa 11.9.2015 julkaistulle hallituksen maahanmuutto-ohjelmalle.

Näen ohjelmassa sekä hyvää että huonoa. Ohjelmaan kannattaa tutustua tämän kirjoituksen lopussa olevasta linkistä.

Ohjelmassa mm. luvataan tehostaa törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden, rikoksen uusijoiden ja yleiselle järjestykselle vaarallisten henkilöiden maasta poistumista. Tämä on ollut kuluneella syksyllä yksi omista painopistealueistani.

Eräs asia joka ohjelmassa kiinnitti erityisesti huomioni on maininta: "(Hallitus) Edellytämme Dublin-järjestelmän toimivuuden palauttamista siten, että jokainen turvallinen kauttakulkumaa rekisteröi omat turvapaikanhakijansa. Mikäli Dublin-järjestelmän toimivuutta ei kyetä palauttamaan, hallitus valmistautuu poikkeuksellisiin kansallisiin toimiin vastaavien vaikutusten varmistamiseksi.

Asiat näyttävät siten etenevän parempaan suuntaan, vaikkakin hitaammin kuin itse toivoisin. Mielestäni olisi jo korkea aika ryhtyä "poikkeuksellisiin kansallisiin toimiin".

Tiedän etten ole ainut joka toivoisi vielä enemmän nopeita käytännön toimia, sillä ohjelmien kirjoittaminen on toinen asia ja toteutus toinen. Teen kuitenkin parhaani sen edistämiseksi, että suunnitellut toimenpiteet viedään maaliin.

Joulukuun toimenpideohjelma: http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hallitus-julkisti-turvapaikkapoliittisen-toimenpideohjelmansa?_101_INSTANCE_3wyslLo1Z0ni_groupId=10616 (http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hallitus-julkisti-turvapaikkapoliittisen-toimenpideohjelmansa?_101_INSTANCE_3wyslLo1Z0ni_groupId=10616) 
Syksyn ohjelma:http://valtioneuvosto.fi/documents/10616/334517/Hallituksen+maahanmuuttopoliittiset+toimenpiteet/186046e8-46c7-450c-98cf-45b2e2d19c2c (http://valtioneuvosto.fi/documents/10616/334517/Hallituksen+maahanmuuttopoliittiset+toimenpiteet/186046e8-46c7-450c-98cf-45b2e2d19c2c)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Hornsmith - 08.12.2015, 14:30:12
Hyvä Ville, hyvä että joku edes yrittää touhuta jotain järjellistä. Hallituksen 8.12 suorittama esiintulo oli lähinnä nolo mahalasku. Kansa kihisee ja osa on valmiina toimintaan omasta tulevaisuudestaan välittämättä. Siellä vallan huipulla olisi nyt parempi tehdä kansallista turvallisuutta ja Suomen tulevaisuutta parantavia ratkaisuja enempi kelloa kuin kalenteria katsellen.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: xor_rox - 08.12.2015, 14:53:25
Eräs asia joka ohjelmassa kiinnitti erityisesti huomioni on maininta: "(Hallitus) Edellytämme Dublin-järjestelmän toimivuuden palauttamista siten, että jokainen turvallinen kauttakulkumaa rekisteröi omat turvapaikanhakijansa. Mikäli Dublin-järjestelmän toimivuutta ei kyetä palauttamaan, hallitus valmistautuu poikkeuksellisiin kansallisiin toimiin vastaavien vaikutusten varmistamiseksi...

Hienoa kyllä, että vielä löytyy järjissään olevia kansanedustajia.

Suosittelen kuitenkin huomioimaan pari asiaa tähän liittyen. Ensinnäkin nyt julkaistu maahanmuuttopoliittinen ohjelma on sarjassaan jo toinen. Ensimmäisen implementoinnista ei ole sitten syyskuun juuri kuultu. Edustaja Eerola yritti täällä puhaltaa sen purjeisiin tuulta, mutta sittemmin katosi hänkin, kun mitään ei tapahtunut. Mitä aiotte tehdä, mikäli tätäkään ohjelmaa ei lopulta implementoida?

Toiseksi, ovatko edustajat lainkaan tietoisia siitä, että samalla kun hallitus uhoaa Dublin -sopimuksella, sitä uudistetaan eurostokomission toimesta Brysselissä tavoilla, jotka merkitsevät turvapaikanhakijavyöryn siirtymistä politbyron junailemien taakanjakomekanismien piiriin? Aikooko PerusS -puolue hyväksyä uudet taakanjakomallit, kuten uudistetun Dublin -sopimuksen sekä Turkin siirtolaistaakan jaon halukkaiden maiden kesken? Pyydän huomoimaan, että kaikki tähän asti ehdotetut mallithan on jo hyväksytty leimaamalla ne 'vapaaehtoisiksi'.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Suvaitsevainen Vihreä - 08.12.2015, 14:57:50
Sattumalta näin tämän ketjun ja olet ilmeisesti ainoa persujen kansanedustaja, joka viitsii hommalle kirjoitella.

Kysynpä nyt suoraan, että miksi minun ja kaikkien muiden ankarasti persuihin pettyneiden pitäisi muka äänestää teitä vielä seuraavissa vaaleissa?

Minun kohdallani suurin pettymys on juuri siinä, että persut ovat mukamas rajoittamassa turvapaikkaturismia, mutta sehän räjähti käsiin juuri persujen ollessa hallitusvastuussa. Ettekä te saa mitään aikaiseksi.

Minä vaadin tekoja enkä selittelyjä. Tämän saman olisin saanut, vaikka Vihreät olisivat voittaneet vaalit. Koska tämän enenpää pakolaisia ei voida ottaa kuin nyt eli aivan kaikki jotka rajan ylitse viitsivät tulla.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Hornsmith - 08.12.2015, 15:11:51
Ja minä vielä, ennenkuin edustaja häipyy tonteilta. Suosittelen kuulemaan yksittäisiä kentällä toimivia poliiseja vallitsevaan tilanteeseen liityen, teillä kun on siihen mahdollisuus. Ne kansanedustajille, väliportaan, poliisijohdon ja ministeriön kautta kulkeutuvat raportit eivät ole välttämättä kovinkaan valideja. Muuten erinäisiä kysymyksiä luulisi sinkoilevan vähän eri tahtiin.

Kohta ollaan tilanteessa, jossa työtään tekevä yksittäinen poliisi joutuu pyytämään kansalaisilta tukea tehtävistä selvitäkseen. Itselleni sattui kuluvan vuoden marraskuussa tapaus, missä turvasimme poliisin kulkuneuvoa partion suorittaessa kiinniottoa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: JohannaS - 08.12.2015, 18:35:41
Tuo hallituksen lista oli aika pettymys. Siinä oli hyvin vähän konkreettisia toimenpiteitä, ja paljon sellaisia linjauksia joiden käytännön toteutus jää virkamiesten vastuulle. He tulevat tulkitsemaan niitä suvaitsevaisempaan suuntaan enkä usko muutoksia tapahtuvan. Lisäksi siinä oli tälle hallitukselle oireellisia "pohditaan jos täytyisi joskus tehdä jotain" -jahkaamista, sekä haaveajattelua EU:n yhteisistä ratkaisuista vaikka on tullut selväksi että EU ei kykene mihinkään tässä kriisissä. Jokainen maa on nyt omillaan ja täytyy tehdä itsekkäitä ratkaisuja.

Kaikkein eniten olisin kaivannut Tanskan tyylistä kansalaisuuden ehtojen kiristämistä (kielitaitotesti, useampi vuosi ilman sossutuilla elämistä) sekä merkittävimpien etujen (sosiaaliturva, äänioikeus) lukitsemista kansalaisuuden taakse. Jos Ville sinun on mahdollista ajaa ainakin tuota kansalaisuuden saamisen vaikeuttamista eduskunnassa, niin toivoisin että tekisit niin. Ja ylipäänsä kaikkia toimenpiteitä mitä Tanska on ottanut käyttöön pitäisi ryhtyä kopioimaan suoraan tännekin pikavauhtia.

Hallituksen listassa puhuttiin myös kuinka laaditaan "toimintasuunnitelma Venäjältä tulevien hakijoiden määrän kasvuun varautumiseksi" sen sijaan että olisi puhuttu "kasvun pysäyttämisestä". Norja otti Venäjän-vastaisella rajallaan käyttöön uusia toimenpiteitä koska he katsoivat etteivät voi jatkaa samaan malliin. He saivat turvapaikanhakijoiden määrän nolliin ja porukat suuntaamaan Suomeen. Suomen pitäisi myös toimia sen eteen että täältä käännytetään mahdollisimman pian. Sen sijaan Orpo on väläyttänyt järjestelykeskuksen perustamista itärajalle, ja myös sillä toimenpidelistalla mainittiin uusien järjestelykeskusten pystyttäminen tarpeen tullen. Aivan onnetonta että kaikki keskittyy turvisten jakamiseen ja ongelmien levittämiseen joka puolelle eikä siihen, että otetaan pois houkutustekijät ja kitketään elintasoshoppailijoiden halu tulla tänne ollenkaan.

Olen tehnyt ensimmäisen lakialoitteeni ulkomaalaisten rikollisten karkotusautomaatista ja jättänyt sen käsiteltäväksi tänään 10.11.2015.

Lakialoitteen ajatuksena on, että jos ulkomaalainen tuomitaan kahden vuoden tai pidempään vankeusrangaistukseen, hänet määrätään automaattisesti käännytettäväksi tai karkotettavaksi sekä toistaiseksi voimassaolevaan maahantulokieltoon.

Hyvää työtä, mutta tuohon toivoisin itse alemmas tuota tuomioiden rajaa. Suomen tuomioistuimet antavat etenkin väkivaltarikoksista aivan liian löysiä rangaistuksia. Mieluiten näkisin täyden nollatoleranssin ainakin ulkomaalaisten suorittamien väkivaltarikosten kohdalla, ja muiden rikosten kohdalla esim. "three strikes & you're out".
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Dredex - 08.12.2015, 22:12:25
- - Kohta ollaan tilanteessa, jossa työtään tekevä yksittäinen poliisi joutuu pyytämään kansalaisilta tukea tehtävistä selvitäkseen. Itselleni sattui kuluvan vuoden marraskuussa tapaus, missä turvasimme poliisin kulkuneuvoa partion suorittaessa kiinniottoa.

Ruotsissa käsittääkseni no-go-alueille poliisit menevätkin jo kahden partion tai useamman voimin, yksi kun ei riitä.

Ranskassakin viranomaisia vähän jänskättää mennä tutkimaan esimerkiksi raiskausta:
Video (https://www.youtube.com/watch?v=sLGGAzM_VWU)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uimakoulutettava - 15.02.2016, 19:55:03
Juuri kun luulee, ettei ihmisiin voisi enää enempää pettyä...(Terveiset Jussi Halla-aholle, joka antoi Helsingin Sanomissa hallitukselle ja viranomaisille arvosanan 8 turvapaikanhakijakriisin hoitamisesta. Terveiset Soinille, Niinistölle ja Väyryselle, joiden hienojen puheiden uskottavuutta syövät vain niitä seuraavat selitykset ja käytännön teot.)

Vuonna 2015 lakimies Ville Tavio on varmastikin rahapalkkion nauttineena puolustanut törkeästä raiskauksesta syytettyä maahanmuuttajaa. Hän esittää omaksi moraaliseksi puolustuksekseen olleensa näin jalolla asialla (raiskauksen uhri, suomalainen yhteiskunta sekä Tavion äänestäjät varmasti kyynel silmissä kiittävät...):

"Hyväksyykö esimerkiksi Breivikin asianajaja hänen tekonsa? Itse uskon tasapuoliseen oikeudenkäyntiin myös syytetyille."

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153751507054161&set=a.453734244160.244356.746124160&type=3&theater

http://mvlehti.net/2015/11/25/kun-bisnekset-menevat-aatteen-edelle/


Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Micke90 - 15.02.2016, 19:59:15
Lakimies hoitaa työnsä. Ei siinä ole mitään henkilökohtaista.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Gunnar Hymén - 15.02.2016, 20:02:46
huonolla mallilla kun mickekin puolustaa persuja! :)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Micke90 - 15.02.2016, 20:06:39
huonolla mallilla kun mickekin puolustaa persuja! :)

Haluaisitko lakimiehen, joka tuo julki poliittisia mielipiteitään?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uimakoulutettava - 15.02.2016, 20:13:02
Lakimies hoitaa työnsä. Ei siinä ole mitään henkilökohtaista.

"Minä teen vain työtäni!" on erinomainen argumentti, mutta verrattomasti jalompi: "On Jammu-sedälläkin ihmisoikeudet!". Jälkeenpäin on kiva vaikka tarjota raiskauksen uhrille kakkukahvit. "Ei mitään henkilökohtaista, business as usual".

Mitään periaatteita tai hallituskysymyksiä ei hallitussuomalaisilla ollut eikä tullut. Vaalien aikaan voidaan viedä kansa kahville. Esim. Kihniön PerusVokkiin. Tai perussuomalaisen pomon johtamaan Vokkiin?

Kuka entinen potentiaalinen valtiomies se totesikaan, että Perussuomalaiset eivät myy periaatteitaan?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Micke90 - 15.02.2016, 20:17:14
Kyllä minäkin voisin mamubisnekseen osallistua.  :P
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Skeptikko - 15.02.2016, 20:19:44
Lakimies hoitaa työnsä. Ei siinä ole mitään henkilökohtaista.

Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta lakimies voi kieltäytyä ottamastakin juttua vastaan ja näin myös jonkin verran tapahtuukin. Toisaalta kuitenkin joskus hyvin selvästi syylliseltä vaikuttava voi olla oikeasti syytön ja tarvita syyttömyytensä todistamiseen asiantuntevaa apua, Välillä lakimies voi itse epäillä asiakkaansa kertomuksia (näitä tapahtuu myös tapauksissa, joissa asiakas itse ei ole syytettynä, vaan asianomistajana), mutta silti joutuu esittämään oikeudelle asiakkaansa version tapahtumista, vaikka itse suhtautuukin siihen epäilyksellä. Eikä varmastikaan oikeudessa aina oikeus toteudu.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uimakoulutettava - 15.02.2016, 20:44:26
Lakimies hoitaa työnsä. Ei siinä ole mitään henkilökohtaista.

Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta lakimies voi kieltäytyä ottamastakin juttua vastaan ja näin myös jonkin verran tapahtuukin. Toisaalta kuitenkin joskus hyvin selvästi syylliseltä vaikuttava voi olla oikeasti syytön ja tarvita syyttömyytensä todistamiseen asiantuntevaa apua

Törkeästä raiskauksesta syytetyn maahanmuuttajan syyttömyyttä ei Tavio itse esittänyt perusteeksi tarjoamalleen oikeudelliselle avulle.

Prosessuaalinen totuus on lakimiehille ja poliitikoille makea. Sehän maistui Soinille ministeri Mäntylän asiassa:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015112520725664_uu.shtml

Ihan normaalia perinteisten puolueiden toimintaa, ei siinä mitään. Kunhan ei vain kukaan enää kuvittele mistään periaatteellisesta olevan kyse.

Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: junakohtaus - 15.02.2016, 21:09:06
Puolustusasianajajan homma on katsoa ettei syytettyä tuomita sellaisesta, mitä hän ei ole tehnyt, ja että tuomio tulee lain mukaisena. Ihan kunniallista hommaa ja jokaiselle kuuluu oikeusvaltiossa asianmukainen oikeudenkäynti.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Suvaitsevainen Vihreä - 15.02.2016, 21:19:48
Puolustusasianajajan homma on katsoa ettei syytettyä tuomita sellaisesta, mitä hän ei ole tehnyt, ja että tuomio tulee lain mukaisena. Ihan kunniallista hommaa ja jokaiselle kuuluu oikeusvaltiossa asianmukainen oikeudenkäynti.

Jep, se on ihan selvää, että vaikkapa päänleikkaaja jihadistillekin kuuluu oikeus puolustusasianajajaan. Jos tuomio on perseestä, niin ei se ole puolustusasianajan vika, vaan tuomioistuimen tai lain.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uimakoulutettava - 15.02.2016, 21:30:52
Puolustusasianajajan homma on katsoa ettei syytettyä tuomita sellaisesta, mitä hän ei ole tehnyt, ja että tuomio tulee lain mukaisena. Ihan kunniallista hommaa ja jokaiselle kuuluu oikeusvaltiossa asianmukainen oikeudenkäynti.

Puolustusasianajajan homma on myös ajaa rikokseen syylliselle mahdollisimman alhaista rangaistusta ja mahdollisimman alhaisia uhrille maksettavia vahingonkorvauksia.

Kunniakäsityksiä on monenlaisia.

Myös perussuomalaisen kansanedustajan homma Sipilän hallituksessa on monien mielestä ihan kunniallista hommaa. Toinen käsi kansalle osoitetulle puheelle, toinen jaa-napille.

Hyvää yötä.

Edit:

Myös MAAHANMUUTTOjuridiikan homma on hyvin kunniallista. Ihmisoikeudet arvoonsa: ensin hakemukset, sitten valitukset virelle - ja samalla laskut postiin...


Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Vesa Heimo - 15.02.2016, 23:03:01
Lainaus käyttäjältä: Uimakoulutettava link=topic=104344.msg2193592#msg2193592

Puolustusasianajajan homma on myös ajaa rikokseen syylliselle mahdollisimman alhaista rangaistusta ja mahdollisimman alhaisia uhrille maksettavia vahingonkorvauksia.

Kunniakäsityksiä on monenlaisia.


No mitens sen asian pitäisi mennä? Syytetylle ei puolustusta koska jos osoittautuu syylliseksi niin puolustaminen on moraalitonta?

Vai pitäisikö erikseen puolustusasianajajien parkkeerata kerran viikossa torille syljettäväksi jos osoittautuu että puolustivat syyllistä ja varmuuden vuoksi muutenkin koska saattoivat vapauttaa syyllisen?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uimakoulutettava - 17.02.2016, 00:26:36
"See no evil, hear no evil, speak no evil" on jalo periaate huoneentauluksi lakimiehelle, jolle kaikki toimeksiannot käyvät. Se lisää myös monikulttuurista rikkautta.

Sama periaate sopii hallitusta edustaville perussuomalaisille kansanedustajille, joille kaikki käy.

Ja vielä: osalle heidän äänestäjistään.

God natt, sov gott!
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Suvaitsevainen Vihreä - 18.02.2016, 11:29:12
"See no evil, hear no evil, speak no evil" on jalo periaate huoneentauluksi lakimiehelle, jolle kaikki toimeksiannot käyvät. Se lisää myös monikulttuurista rikkautta.

Sama periaate sopii hallitusta edustaville perussuomalaisille kansanedustajille, joille kaikki käy.

Ja vielä: osalle heidän äänestäjistään.

God natt, sov gott!

Mitäs sitten, kun rikollisilla ei ole oikeutta puolustautua eivätkä he saa puolustusasianajajia?

Silloinko on kaikki hyvin?

Tuomiot ovat Suomessa perseestä, mutta kyllä minä ainakin jaan sen länsimaisen oikeuden periaatteen, että pahimmallakin murhamiehellä on oikeus puolustusasianajaan ja rehelliseen oikeudenkäyntiin, jossa tuomio tulee lakien mukaan.

Ja jos lait ovat huonoja, niin niitä pitää muuttaa. Ei niin, että oikeudessa todetaan, että tällä kertaa tuomio annetaan huutoäänestyksen perusteella ja tuomittu heitetään oikeustalon katolta alas. Mikä olisi kyllä joillekin ihan hyvä tuomio.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uimakoulutettava - 21.02.2016, 18:06:40

Mitäs sitten, kun rikollisilla ei ole oikeutta puolustautua eivätkä he saa puolustusasianajajia?


Vakan oikeus valita kantensa toteutuu täällä todellisessa maailmassa oikein hyvin. Tokkopa koskaan tulee pula lakimiehistä, joiden mielestä raha ei voi haista eikä olla veressä.

"Lainmukainen tuomio" ei ole lakimiehistä riippumaton tosiasia, vaan ajettava asia.

Hommaforumin oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ritarit voivat kerätä kolehdin Tavion ja hänen oikeudentuntoisten kollegoidensa firmoille, jotta esim. mahdollisimman moni turvapaikanhakija saa mahdollisimman paljon oikeutta mahdollisimman monessa asiassa turvapaikkahakemuksista törkeisiin raiskauksiin.

Samalla voi heittää yläfemman tulkkipalvelujen tarjoajille.

Älkää erehtykö lukemaan Pauli Vahteran taloudellisia mietteitä ko. tematiikasta. Pian saattaisi ajatella, että monikulttuuri ei olisikaan rikkaus.

Itse asiassa saattaisi tulla mieleen, että "Monikulttuurin" edistäminen on parhaimmillaan edesvastuuttoman naiivia ja pahimmillaan moraalisesti korruptoitunutta isänmaan tuhoamista.Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Suvaitsevainen Vihreä - 21.02.2016, 23:43:54

Mitäs sitten, kun rikollisilla ei ole oikeutta puolustautua eivätkä he saa puolustusasianajajia?


Vakan oikeus valita kantensa toteutuu täällä todellisessa maailmassa oikein hyvin. Tokkopa koskaan tulee pula lakimiehistä, joiden mielestä raha ei voi haista eikä olla veressä.

"Lainmukainen tuomio" ei ole lakimiehistä riippumaton tosiasia, vaan ajettava asia.

Hommaforumin oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ritarit voivat kerätä kolehdin Tavion ja hänen oikeudentuntoisten kollegoidensa firmoille, jotta esim. mahdollisimman moni turvapaikanhakija saa mahdollisimman paljon oikeutta mahdollisimman monessa asiassa turvapaikkahakemuksista törkeisiin raiskauksiin.

Samalla voi heittää yläfemman tulkkipalvelujen tarjoajille.

Älkää erehtykö lukemaan Pauli Vahteran taloudellisia mietteitä ko. tematiikasta. Pian saattaisi ajatella, että monikulttuuri ei olisikaan rikkaus.

Itse asiassa saattaisi tulla mieleen, että "Monikulttuurin" edistäminen on parhaimmillaan edesvastuuttoman naiivia ja pahimmillaan moraalisesti korruptoitunutta isänmaan tuhoamista.

Sitä voi kyllä miettiä, että onko Suomen muka suostuttava siihen, että jokaisesta hyljätystä turvapaikkahakemuksesta voisi käydä oikeutta. Kun miettii vaikka mittakaavaa, että muka maailman miljardit ihmiset voisivat muka käydä yksittäin oikeutta Suomessa siitä, että onko heillä oikeus päästä maahan pakolaisiksi.

Täysin mahdoton homma, joten pitäisi tehdä jotain ettei noin voisi tehdä. Suomi ei voi olla maailman sossu eikä myöskään käräjäoikeus.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 08.03.2016, 11:11:03
Hei taas hommalaiset. Hauska nähdä, että syytetyn perustuslaillinen oikeus puolustukseen on herättänyt keskustelua. Tässä kuitenkin kuulumisiani ketjun tarkoituksen mukaisesti eduskunnasta.

Aikani on kulunut valiokuntatyön ohella pitkälti turvapaikkapolitiikkaan. Rajoittamattoman turvapaikkaoikeuden rajaaminen on ehdottomasti poliittinen kysymys, sillä laki seuraa lainsäätäjää. Jotain konkreettista olemme saaneet jo aikaiseksikin: humanitäärisen suojeluperusteen lakkauttaminen on pieni askel oikeaan suuntaan. Seuraava etappi on perheenyhdistämisen tiukentaminen ja tp-hakijan sosiaaliturvan alentaminen. Lakialoitteeni rikollisten karkotusautomaatista on virkamiesprosessissa ja pidän huolta, että  karkotuslait muutetaan tiukempaan suuntaan. Älkää unohtako, että ilman meitä kepu olisi ajanut ETA-alueiden ulkopuolisten tarveharkinnan alas. Perussuomalaiset on hallituksessa hyvästä syystä.

Media (ja joku ministerikin) on viimepäivinä alkanut katteettomasti hehkuttaa suomalaisille, että EU saapuisi ritarina valkoisella ratsulla ratkaisemaan siirtolaiskriisin. Älkää uskoko näitä valheita. Kirjoitin tänään aiheesta: http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213288-missa-eu-siella-siirtolaisongelma (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213288-missa-eu-siella-siirtolaisongelma)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Roope - 08.03.2016, 13:38:45
humanitäärisen suojeluperusteen lakkauttaminen on pieni askel oikeaan suuntaan.

Viime vuosina on nähty, että Maahanmuuttovirasto on ryhtynyt jakamaan entistä enemmän pakolaisstatuksia toissijaisen suojelun sijaan. Muualla Euroopassa ei ole ollut tällaista trendiä. Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden koostumus on paremminkin yhä enemmän turvapaikkaturismiin päin. Mikä estää Maahanmuuttovirastoa myöntämästä oleskelulupaa lakimuutoksen jälkeen nyt vain uudella perusteella?

Pureutukaa todelliseen ongelmaan, miksi Suomessa myönnetään joidenkin kansallisuuksien turvapaikanhakijoille oleskelulupa niin paljon muita maita (myös Ruotsia) helpommin. Sille ei ole esitetty perusteita, joten ei luulisi olevan ylivoimaista kääntää Suomen käytäntö eurooppalaisempaan suuntaan.

Seuraava etappi on perheenyhdistämisen tiukentaminen

Tämä sössittiin aika täysin lausuntokierroksen versiossa, mutta yrittäkää saada lakiesitys jonkinlaiseen kuntoon lisäämällä lopulliseen versioon edes se kahden vuoden asumisaikaedellytys.

ja tp-hakijan sosiaaliturvan alentaminen.

Mikäs juttu tämä on? Jos tarkoitat Mäntylän esitystä eriyttää oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden sosiaaliturva, niin sen yhteydessä on harhaanjohtavaa puhua sosiaaliturvan alentamisesta, koska sellaista ei olla tekemässä.

Lakialoitteeni rikollisten karkotusautomaatista on virkamiesprosessissa ja pidän huolta, että  karkotuslait muutetaan tiukempaan suuntaan.

Hyvä.

Älkää unohtako, että ilman meitä kepu olisi ajanut ETA-alueiden ulkopuolisten tarveharkinnan alas. Perussuomalaiset on hallituksessa hyvästä syystä.

Tämä juuri on ongelma. Perussuomalaiset on valtansa huipulla, toiseksi suurin puolue, ensimmäistä ja näillä näkymin viimeistä kertaa hallituksessa, ja PS:n juhlimat voitot ovat luokkaa "kepu ei saanut tarveharkinnan lopullista lakkautusta läpi".

Ei tällainen riitä perusteluksi hallituksessa ololle, ei likimainkaan, etenkään kun Suomi ja Eurooppa ovat ennennäkemättömässä pakolaiskriisissä, jolloin momentum on ympäri Eurooppaa maahanmuuttokriittisillä.

Media (ja joku ministerikin) on viimepäivinä alkanut katteettomasti hehkuttaa suomalaisille, että EU saapuisi ritarina valkoisella ratsulla ratkaisemaan siirtolaiskriisin. Älkää uskoko näitä valheita. Kirjoitin tänään aiheesta: http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213288-missa-eu-siella-siirtolaisongelma (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213288-missa-eu-siella-siirtolaisongelma)

Mitäs perussuomalaiset aikovat tehdä EU:n Turkki-sopimusta ja sen lupaamia uusia pakolaiskiintiöitä vastaan? Soini vaikutti hyväksyvän ne, joten se taisto taisi olla Suomen osalta siinä.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: J. Lannan haamu - 08.03.2016, 18:41:25
Harvoin häiriköin one-linerin verran mutta olen erittäin iloinen siitä, että Roope suorastaan innoissaan kommentoi perussuomalaisten toimintaa ja 'menestystä', vaikkakaan se ei ole toiselle osapuolelle lainkaan ilon asia :). Mutta jokaisella on valintamme ja sen seuraukset.

Sanon hieman samaa mitä muiden edustajien kohdalla; Noissa kirjoituksissa haisee se väärä asetelma jolla ongelmaan lähdetään. Lisäksi myös ongelmia ei osata priorisoida. Ja sitten ne kymmenen muuta juttua....Huokaus.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Late - 09.03.2016, 15:37:21
Ei syytetä yksittäisiä edustajia. Ei tämä Eerolan, Immosen tai Tavion vika ole. Tiedätte kyllä kuka kaipaa harjausta.

Yksittäisen edustajan mahdollisuus muuttaa merkittävästi politiikan suuntaa on toki pieni, mutta kyllä persuedustajien vastauksista (http://hommaforum.org/index.php/topic,111482.msg2211077.html#msg2211077) käy selvästi ilmi esim. että heidän mielestään vaikkapa maahanmuuttopolitiikkaa olisi jo oleellisesti kiristetty. Todellisuudessa mitään merkittävää ei ole tehty, ja kuten Roope edellä kirjoitti, ollaan perheenyhdistämisenkin tiukennukset vesittämässä melko totaalisesti.

Ikävästi haiskahtaa vedätykseltä ja äänestäjän harhaanjohtamiselta. Moni tyhmempi saattaa uskoa, valveutunut hommalainen näkee omin silmin ettei mitään ole saatu aikaiseksi.

Irakin ja Somalian päivitetyt maa-arviotkin vain johtivat siihen että esim. nyt tammikuussa 100% somaleja koskevista päätöksistä oli myönteisiä, valtaosa vielä turvapaikkoja, ei toissijaista/humanitaarista suojelua. Edustaja Talvio voisi vaikka tosiaan selvittää että tätäkö niillä päivitetyillä arvioilla haettiin?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uimakoulutettava - 09.03.2016, 22:48:13
Hei taas hommalaiset. Hauska nähdä, että syytetyn perustuslaillinen oikeus puolustukseen on herättänyt keskustelua. Tässä kuitenkin kuulumisiani ketjun tarkoituksen mukaisesti eduskunnasta.

Perussuomalaiset on hallituksessa hyvästä syystä.


Perustuslaki sallii lakimiehen käyttävän laillista oikeuttaan olla tekemättä kaikkea, mitä pyydetään. Tahto on tältä osin vapaa, mutta ihmisen harkintaa sitoo usein tarjolla oleva tolpallinen hilloa.

"Politiikka on politiikka, mutta business on business" on eräs, mutta ei ainoa mahdollinen perustuslaillinen ajattelutapa suhteessa turvapaikkatehtailuun. Mahdollista on esimerkiksi ajatella, että myös politiikka on hillotolppa. Täysin perustuslaillista, ei siinä mitään.

http://hommaforum.org/index.php/topic,110716.msg2182560.html#msg2182560

Kihniössä taas ajatellaan perustuslain mahdollistamalla tavalla, että PerusVokki perustuslaillisine ruokamielenosoituksineen on hyvä alku rukousaamiaiselle ja turvapaikanhakijoita käsittelevälle arvoforumille, jossa saarnaa ylhäisistä linjauksista tunnetun Maahanmuuttoviraston ylijohtaja.

Hommaforumin keskeinen teema on kuitenkin HallituSSoinilaisten uskottavuus. Kansanedustajien avautumiset eivät ole omiaan lisäämään luottamusta, pikemminkin päinvastoin.  Tämä on valitettavaa kansanedustajien itsensä, heidän äänestäjiensä, isänmaan  ja lopulta myös turvapaikanhakijoiden omien kotimantereiden tulevaisuuden kannalta.

Edit: Hattua päästä arvoforumille. Tai siis kukallista hattua päähän.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Swen OF Sweden - 15.03.2016, 23:56:05
http://www.aamuset.fi/naista-puhutaan/politiikka/tavio-demarille-junailtu-korotus-halutaan-salata

"Tavion syyttävä sormi osoittaa Turun SDP:hen.

–  Miksi SDP haluaa salata konsernijaoston kokouksessa entiselle demarivaikuttajalle junaillun palkankorotuksen, kysyy Tavio.

– Miksi palkkaa korotettiin tällaisena taloudellisena aikana, ja vaikka kyseinen toimitusjohtaja on jäämässä hyvin pian eläkkeelle? Muistutan myös, että valtiontalouden tarkastusvirasto narautti viime kuussa Turun SDP:n siitä, ettei se ollut ilmoittanut saamiaan lahjoituksia.

Aamuset"

Linkistä koko juttu!

Suuret Kiiitokset Ville aktiivisuudestasi!

VILLE  Lisää juuri tämän tapaisten asioiden esille tuomista!


Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uimakoulutettava - 16.03.2016, 23:15:19

Suuret Kiiitokset Ville aktiivisuudestasi!

VILLE  Lisää juuri tämän tapaisten asioiden esille tuomista!

Tavio voisi myös tuoda esille, pitääkö Olavi Mäenpään Facebook-päivitys 9.9.2015 paikkansa:

"Tavio hoiti ennen kansanedustajaksi valintaansa paljon mamujen lakimiehenä valituksia hallinto-oikeuteen ja edelleen korkeinpaan hallintooikeuteen heidän saamistaan karkoitus- ja kielteisistä oleskelulupapäätöksistä. Kaikki varmaan tietävät, että lakimiespalkkiot näissä maksetaan valtion elikä veronmaksajien varoista!"

https://www.facebook.com/olavi.maenpaa?fref=ts

Samalla Tavio voisi kertoa

1. Hoitaako hänen toimistonsa edelleen ko. asioita.

2. Onko ko. toiminnan taustalla jalo perustuslain puolustus vaiko hillotolppa.

Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Swen OF Sweden - 18.03.2016, 01:36:57

Suuret Kiiitokset Ville aktiivisuudestasi!

VILLE  Lisää juuri tämän tapaisten asioiden esille tuomista!

Tavio voisi myös tuoda esille, pitääkö Olavi Mäenpään Facebook-päivitys 9.9.2015 paikkansa:

"Tavio hoiti ennen kansanedustajaksi valintaansa paljon mamujen lakimiehenä valituksia hallinto-oikeuteen ja edelleen korkeinpaan hallintooikeuteen heidän saamistaan karkoitus- ja kielteisistä oleskelulupapäätöksistä. Kaikki varmaan tietävät, että lakimiespalkkiot näissä maksetaan valtion elikä veronmaksajien varoista!"

https://www.facebook.com/olavi.maenpaa?fref=ts

Samalla Tavio voisi kertoa

1. Hoitaako hänen toimistonsa edelleen ko. asioita.

2. Onko ko. toiminnan taustalla jalo perustuslain puolustus vaiko hillotolppa.

Mitä ihmeellistä siinä on jos Tavio hoitaa elikeinoansa?  Minäkin myyn romujani, vaikka RKP:n jäsenille tai pakkoruotsittaja demareille.
Samoin Olavi Mäenpää valmentaa mamuja nyrkeilyssä ja eräs tuntemani muslimimies kertoi minulle, miten Olavi oli tullut kehumaan hänen muslimipoikaansa siitä, miten hyvä ja kehityskelpoinen poika on. Olavi oli ollut kohtelias ja kannustava.
Mielestäni nämä ovat asioita, jotka eivät pitäisi olla minkäänlaisen kritiikin kohteena.
Ymmärrän tämän kritiikin tietysti silloin jos sen esittäjä on RASISTI!
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Gunnar Hymén - 21.03.2016, 18:06:07
+1 Villelle

Suorassa lähetyksessä pyytämässä Junekselta Turkulaisten puolesta anteeksi syrjintää heidän tilaisuutensa perusteetonta perumista kohtaan.

https://youtu.be/COjuYQQDmaI noin 23:30 kohdasta eteenpäin
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: UgriProPatria - 22.03.2016, 14:40:07
Laitonta syrjintää ja sensuuria, laillisesti toimivien toisinajattelijoiden sananvapauden estämistä julkisissa tiloissa.

Poliisin kuuluisi ottaa vastaan rikostutkintapyyntö. Kannattaa Juneksen ainakin yrittää tehdä rikostutkintapyyntö. Jos poliisi ei sen perusteella toimi, poliisi on osallinen mainitussa syrjintärikoksessa ja tästä jää rikollisten suvakkien / vasemmiston vastainen faktamerkintä tuleviin historiankirjoihin.

"Kerran vielä tulee toisenlainen aika, jolloin sortovalta vahva lannistuu! Kansa sorrettu rivinsä kun nostaa, lahtarit ne silloin kauhistuu!"

Nyt on niin päin, että me, joita vasemmisto haukkui lahtareiksi, olemme tänäpäivänä se todellinen Suomen Kansa ja äärivasemmisto rikoksineen niitä lahtareita. Sillä aivan selkeistä rikoksista meitä suomalaisia ja sananvapauttamme vastaan on nyt kysymys. Ensi alkuun äärivasemmisto otti häirintäaseen, tullen häiriköimään torikokoontumisiamme, mutta saivat vain omilla teoillaan ja valheillaan koko Suomen edessä huonon maineen.

Viime lauantaina ei suvakkikeppihevostelijoita ja raiskausten uhrien pilkkaajia, eikä muita median edustajia kuin yksi lavalla puhunut, meidän puolellamme oleva toimittaja näkynyt Narinkkatorilla. Ne ovat nyt vaihtaneet rikollisen, poliittisten toisinajattelijoiden sananvapauden vastaisen häirintä- ja syrjintäkampanjointinsa "näkymättömiin" Kansalta. He estävät laillisia kokoontumisiamme erilaisissa sisätiloissa ja joista kokoontumisista on jo sovittu, jopa maksettu ja sitten muutama tunti ennen tilaisuutta peruvat sen, eivätkä edes jo saamiaan rahoja palauta.

Tätä on islamia kaikkine rikoksineen, jihadisteja suojelevan ja puolustavan suomalaisen oman kansansa vastaisen maanpetturisuvaitsevaiston toiminta, eurokommunismi.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 04.05.2016, 10:05:55
Perussuomalaisten lakimuutokset etenevät 1. perheenyhdistämisten tiukentamiseksi ja 2.turvapaikanhakijoiden sosiaaliturvan pienentämiseksi. Nämä lait ovat tärkeitä askeleita parempaan suuntaan. Näiden toivottavasti pian läpimenevien lakien pohjalta on hyvä tehdä lisää ja tarkoitukseni on, että houkuttelevuustekijöiden poistamista jatketaan hallituskauden loppuun asti.

Tilanne on mielestäni tällä hetkellä se, että paras mahdollinen laki turvapaikkatulvan estämiseksi olisi subjektiivista turvapaikanhakuoikeutta rajoittava laki, kuten turvapaikkakiintiö Itävallan -malliin. Tarvittaisi myös takataskuun poikkeuslaki/force majeure laki suuren hallitsemattoman turvapaikka-aallon varalta. Valitettavasti en vielä ole saanut näitä hallituksessa läpi, mutta jatkan yrittämistä.

Eduskunta kävi PS:n aloitteesta eilisessä täysistunnossa 3.5.16 keskustelun kotouttamis- ja tp-politiikasta. Demarit, Rkp ja vihervasemmisto pyrkivät ohjaamaan keskustelua jatkuvasti siihen, miten eri tavalla hyysäämällä ja kuoliaaksi halaamalla nämä kunniavieraat pitää saada sopeutumaan - hyvin vähän puhuttiin yksilön itsensä vastuusta sopeutua. Ystäväni kännykkäkamera-taltioinnin ansiosta oma minuutin debaatti-puheenvuoroni on nähtävissä täältä: https://www.youtube.com/watch?v=Q0JGCXKIeyU

Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Kulttuurirealisti - 04.05.2016, 10:13:38
Hyviä kommentteja Taviolta tuossa pätkässä. Kyllä tuollaista puhetta arvostetaan, isompaa kuvaa pitäisi vain saada myös muutettua parempaan suuntaan.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 17.05.2016, 17:00:05
Afganistanista, Irakista ja Somaliasta tulevien pitäisi olla jatkossa vaikeampi saada oleskelulupaa, koska näiden maiden turvallisuustilanne on parantunut. Maahanmuuttovirasto näyttää lähentyvän pikkuhiljaa perussuomalaisten hallituksessa muotoilemia linjoja, joten jatketaan tilanteen seuraamista.

Nyt kun lähtömaiden turvallisuustilanteet parantuvat, on Suomessa ilman kestävää oleskelulupaperustetta elävien ulkomaalaisten nähdäkseni syytä alkaa valmistautua paluuseen kotimaahansa.

Jos tämä kehityssuunta jatkuu niin olemme matkalla kohti vastuullisempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Kommenttejani tämän päivän tilanteesta löytyy esimerkiksi täältä: http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ps_tavio_turvapaikat-50564 (http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ps_tavio_turvapaikat-50564)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Alaric - 17.05.2016, 17:18:33
Afganistanista, Irakista ja Somaliasta tulevien pitäisi olla jatkossa vaikeampi saada oleskelulupaa, koska näiden maiden turvallisuustilanne on parantunut. Maahanmuuttovirasto näyttää lähentyvän pikkuhiljaa perussuomalaisten hallituksessa muotoilemia linjoja, joten jatketaan tilanteen seuraamista.

Nyt kun lähtömaiden turvallisuustilanteet parantuvat, on Suomessa ilman kestävää oleskelulupaperustetta elävien ulkomaalaisten nähdäkseni syytä alkaa valmistautua paluuseen kotimaahansa.

Jos tämä kehityssuunta jatkuu niin olemme matkalla kohti vastuullisempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Kommenttejani tämän päivän tilanteesta löytyy esimerkiksi täältä: http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ps_tavio_turvapaikat-50564 (http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ps_tavio_turvapaikat-50564)

Tässähän on viime aikoina ollut uutisia (kts. alla) esimerkiksi irakilaisista, jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen, mutta eivät suostu lähtemään vapaaehtoisesti maasta ja joille ei voida käytännössä tehdä mitään, koska Irak ei ota vastaan pakolla palautettavia henkilöitä. Poliisi ja muut viranomaiset ovat nostaneet kädet pystyyn ja toteavat vain, että nämä henkilöt sitten katoavat johonkin.

http://yle.fi/uutiset/uusi_valiinputoajien_ryhma_syntymassa__osaa_turvapaikanhakijoista_ei_pystyta_poistamaan_maasta/8837674 (http://yle.fi/uutiset/uusi_valiinputoajien_ryhma_syntymassa__osaa_turvapaikanhakijoista_ei_pystyta_poistamaan_maasta/8837674)

Eli heidän ei todellakaan tarvitse alkaa valmistautumaan maasta lähtemiseen, jos he eivät halua. He voivat elää täällä paperittomina tehden rikoksia ja aiheuttaen turvattomuutta.

Kyseiset henkilöt pitäisi ottaa säilöön eikä heitä saisi päästää katoamaan yhtään mihinkään. Perussuomalaisten olisi syytä puuttua tähän asiaan välittömästi.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Roope - 17.05.2016, 18:29:32
Afganistanista, Irakista ja Somaliasta tulevien pitäisi olla jatkossa vaikeampi saada oleskelulupaa, koska näiden maiden turvallisuustilanne on parantunut. Maahanmuuttovirasto näyttää lähentyvän pikkuhiljaa perussuomalaisten hallituksessa muotoilemia linjoja, joten jatketaan tilanteen seuraamista.

Mitähän linjoja ja lähentymistä mahdat tarkoitat? Maahanmuuttoviraston turvallisuusarviot eivät riipu hallituksesta tai perussuomalaisista, enkä muista perussuomalaisten arvioineen lähtömaiden eri alueiden turvallisuustilannetta Maahanmuuttovirastosta poikkeavasti.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uimakoulutettava - 28.05.2016, 10:53:56
Afganistanista, Irakista ja Somaliasta tulevien pitäisi olla jatkossa vaikeampi saada oleskelulupaa, koska näiden maiden turvallisuustilanne on parantunut. Maahanmuuttovirasto näyttää lähentyvän pikkuhiljaa perussuomalaisten hallituksessa muotoilemia linjoja, joten jatketaan tilanteen seuraamista.

Mitähän linjoja ja lähentymistä mahdat tarkoitat? Maahanmuuttoviraston turvallisuusarviot eivät riipu hallituksesta tai perussuomalaisista, enkä muista perussuomalaisten arvioineen lähtömaiden eri alueiden turvallisuustilannetta Maahanmuuttovirastosta poikkeavasti.

Vappupuhekaava:

1. Kun Maahanmuuttovirasto hurmoksellisesti mokuttaa, Hallitus ei voi sille mitään. (Myöskään rajojen pettämiselle ja Ruotsista pakeneville tuleville lakiasiantoimistojen asiakkaille ei voi mitään, koska perus- ja ihmisoikeudet... :roll:)

2. Kun Maahanmuuttovirasto häpeää jopa Merkelin Euroopassa aivan omassa avaruudessaan leijailevien hyväksymisprosenttiensa kanssa, kyse on UlkoministerinSalkkulaisten ansiosta.  :D

Sipilän hallituksen tiukin linja ikinä tiukentuu yhä! Kas näin:

– Tilanne näyttää tällä hetkellä kohtuullisen vakaalta ja rauhalliselta. Täytyy kuitenkin muistaa, että tilanne voi muuttua nopeastikin ja mitä tahansa voi tapahtua, sisäministeri Petteri Orpo (kok.) korostaa.

– Maahanmuuttovirastossa on tehty suunnitelma, jonka mukaan jokaiseen maakuntaan jää vähintään yksi vastaanottokeskus. Niiden tulisi olla sellaisia, joiden kapasiteettia voidaan helposti laajentaa. Tällöin uusia keskuksia ei tarvitse heti perustaa, vaikka hakijamäärät kasvaisivatkin, Orpo sanoo.

http://www.ksml.fi/kotimaa/Orpo-turvapaikanhakijoiden-uutta-rynt%C3%A4yst%C3%A4-tuskin-tulee-kes%C3%A4ll%C3%A4/775080
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Jaska Pankkaaja - 28.05.2016, 11:06:02
Täytyy kuitenkin muistaa, että tilanne voi muuttua nopeastikin ja mitä tahansa voi tapahtua, sisäministeri Petteri Orpo (kok.) korostaa.


mitä tahansa voi tapahtua = Puolueen kansanmurha- ja maanpetturilinjaa toteuttava orpo tietää että kun puhelu Berliinistä tai Brysselistä tulee niin silloin sätkyukon on syytä sätkähtää ja heti. Maatamme johtava Puolue on täysin samanlainen kuin Vichyn tai Quislingin hallitukset WWII aikana; kun Berliinin puhelin pärähti alkoi sätkiminen. Tai paskat; suomalian hallituksella on VÄHEMMÄN valtaa kuin em. hallituksilla!  :facepalm: Ne sentään pystyivät hieman neuvottelemaankin yksityiskohdista (oikeiden) nazien kanssa mutta Puolue toteuttaa kansanmurhapetostaan täsmälleen annettujen nuottien mukaisesti!
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 16.06.2016, 14:25:46
Olen ollut mukana tekemässä vähemmälle huomiolle jäänyttä, mutta merkittävää muutosta nykyiseen turvapaikkapolitikkaan - nimittäin turvapaikanhakijoiden maksuttoman oikeusavun pienentäminen. Laki on pian maalissa ja voimassa. Lisätietoa: http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218525-turvapaikanhakijoiden-oikeusapua-supistetaan (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218525-turvapaikanhakijoiden-oikeusapua-supistetaan)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: nollatoleranssi - 16.06.2016, 15:13:07
Olen ollut mukana tekemässä vähemmälle huomiolle jäänyttä, mutta merkittävää muutosta nykyiseen turvapaikkapolitikkaan - nimittäin turvapaikanhakijoiden maksuttoman oikeusavun pienentäminen. Laki on pian maalissa ja voimassa. Lisätietoa: http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218525-turvapaikanhakijoiden-oikeusapua-supistetaan (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218525-turvapaikanhakijoiden-oikeusapua-supistetaan)

Tästähän on ollut uutisia, että osa firmoista on tienannut miljoonia euroja, kun ovat antaneet oikeusapua. Ovat sitten päivystäneet ja pyrkineet saamaan asiakkaita hinnalla millä hyvänsä (liittynee samaan asiaan?).

Lainaus
Turvapaikanhakijoilla on oikeus maksuttomaan oikeusapuun ja myös oikeus valita, käyttääkö valtion oikeusaputoimistojen vai yksityisten lakitoimistojen palveluja.

Hommaforum: 2014-06-27 HS: Oikeusaputoimistot houkuttelevat turvapaikanhakijoita kännyköillä (http://hommaforum.org/index.php/topic,94468.0.html)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uimakoulutettava - 21.08.2016, 22:53:55
Olen ollut mukana tekemässä vähemmälle huomiolle jäänyttä, mutta merkittävää muutosta nykyiseen turvapaikkapolitikkaan - nimittäin turvapaikanhakijoiden maksuttoman oikeusavun pienentäminen.

Turvapaikanhakijoilla on oikeus maksuttomaan oikeusapuun ja myös oikeus valita, käyttääkö valtion oikeusaputoimistojen vai yksityisten lakitoimistojen palveluja.

Mitään lakimuutosta ei tarvita kansanedustaja Tavion lailliseen oikeuteen valita, mitä toimeksiantoja hänen firmansa hoitaa.

"Periaate on periaate, mutta business on business" nauttii niin ikään perustuslain suojaa ja on edelleen sovellettavissa ko. harkinnassa sellaisenaan.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Swen OF Sweden - 23.08.2016, 01:04:05
Kansanedustaja Ville Tavio on ehdokkana tulevissa kuntavaaleissa ja tiedustelisin Tavion kantaa seuraavaan käräjäoikeussa annettuun tuomioon, vaikka asialla sinänsä ei ole mitään telkemistä vaalien kanssa.

Tässä juttu: http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/2757051/Tyontekija+laskutti+Kirkon+Ulkomaanavulta+lahes+100000+euroa+perusteettomasti

Eli kirkon työntekijä kavalsi 75 000 euroa kirkon ulkomaan avulta ja sai siitä vuoden ja kolmen kuukauden ehdollisen tuomion.

Ville oliko tuomio asiallinen?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Faidros. - 29.09.2016, 13:58:40
Ville Tavio jätti kirjallisen kysymyksen.
www.verkkouutiset.fi/politiikka/ps_vtavio_huoltajuusriidat-55766
Alan pikkuhiljaa tykästymään Tavion toimintaan eduskunnassa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Java - 29.09.2016, 17:52:54
Ville Tavio jätti kirjallisen kysymyksen.
www.verkkouutiset.fi/politiikka/ps_vtavio_huoltajuusriidat-55766
Alan pikkuhiljaa tykästymään Tavion toimintaan eduskunnassa.
Olen tykännyt jo jonkin aikaa, harmittaa etten Taviota äänestänyt, ensi vaaleissa sitten!!
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 06.10.2016, 14:42:47
Hallituksen esitys ulkomaalaisten sosiaaliturvan pienentämiseksi on valmis ja eteni eduskunnan käsittelyyn. Lain läpimeno olisi merkittävä askel oikeaan suuntaan. Viimeaikaisten muutosten myötä Suomen houkuttelevuus elintasopakolaisille on pienentynyt huomattavasti, mutta ei vielä läheskään riittävästi.

Asiaa koskeva -täysistunnossa paljon hälyä herättänyt- puheenvuoroni asiasta on luettavissa täältä: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Puheenvuoro/Sivut/PUH_94+2016+9+13+13.aspx (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Puheenvuoro/Sivut/PUH_94+2016+9+13+13.aspx)

Kiitän kommenteistanne ja kysymyksistänne, mutta aion jatkossakin ajankäytön priorisointini vuoksi pyhittää ketjun tiedottamiseen. Olen jatkuvasti paikalla useissa PS:n tapahtumissa, joten älkää epäröikö tulla juttelemaan kasvotusten!  Ilmoitan missä milloinkin liikun esimerkiksi facebook-politiikkasivullani https://m.facebook.com/villetavio (https://m.facebook.com/villetavio) ja twitterissä www.twitter.com/villetavio (http://www.twitter.com/villetavio).
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uimakoulutettava - 07.10.2016, 17:39:21
Hallituksen esitys ulkomaalaisten sosiaaliturvan pienentämiseksi on valmis ja eteni eduskunnan käsittelyyn.

Kiitän kommenteistanne ja kysymyksistänne, mutta aion jatkossakin ajankäytön priorisointini vuoksi pyhittää ketjun tiedottamiseen. Olen jatkuvasti paikalla useissa PS:n tapahtumissa, joten älkää epäröikö tulla juttelemaan kasvotusten! 

Sääli, että jäsen Roope ei ilmeisesti ole menossa torille henkilökohtaisesti Tavion vaalikahvitettavaksi, niin maukkaita menestystarinoita kuin tarjolla epäilemättä onkin:

http://hommaforum.org/index.php/topic,115670.msg2425610.html#msg2425610

Monelle hommalaiselle tuli nyt yllätyksensä ja pyytämättä, ettei Taviolta löytynyt aikaa vastata siihenkään, hoitaako hänen lakifirmansa turvapaikkabisneksiä Orpon rouvan tavoin... :roll:

No, ei se mitään, vielä ehtii Taviota äänestämään!
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Swen OF Sweden - 24.10.2016, 14:06:24
Perussuomalaiset tekivät maanantaina Turun kaupunginhallituksen konsernijaostossa käsiteltyyn Turun uuteen konserniohjeeseen muutosesityksen.

– Halusimme korostaa kaupungin roolia vastuullisena työnantajana. Asia on periaatteellisesti tärkeä, perussuomalaisten Turun valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kertoo.

http://www.aamuset.fi/naista-puhutaan/politiikka/perussuomalaiset-haluavat-muutoksia-turku-konsernin
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Swen OF Sweden - 29.10.2016, 00:50:23
Tavio: Ulkomaalaisten rikollisuudesta puhuttava julkisesti

Kansanedustaja Ville Tavio arvioi, että seksuaalirikokset, ennen kaikkea raiskaukset, ovat lisääntyneet huomattavasti maahanmuuton kiihtyessä.

 http://www.aamuset.fi/naista-puhutaan/politiikka/tavio-ulkomaalaisten-rikollisuudesta-puhuttava-julkisesti
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: BarkAtTheMoon - 29.10.2016, 00:58:03
Tavio: Ulkomaalaisten rikollisuudesta puhuttava julkisesti

Kansanedustaja Ville Tavio arvioi, että seksuaalirikokset, ennen kaikkea raiskaukset, ovat lisääntyneet huomattavasti maahanmuuton kiihtyessä.

 http://www.aamuset.fi/naista-puhutaan/politiikka/tavio-ulkomaalaisten-rikollisuudesta-puhuttava-julkisesti

Ville Tavio on mielestäni toiminut kelpo kansanedustajan tavoin ymmärtääkseni pitempäänkin, tämmöistä maamme tarvitsee huomattavan paljon lisää. Taviolle Etelä-Karjasta cheers
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 15.11.2016, 08:43:14
Pieni katsaus kuntavaalien lähestyessä myös toimiimme Turussa, jossa olen hoitanut valtuustoryhmän puheenjohtajan tehtävää. Olemme esittäneet toistuvasti nuivia  vaihtoehtoja.

Nyt 14.11.2016 pidetyssä Turun talousarviokokouksessa esitimme 18-kohdan muutoslistan, jonka osalta maahanmuuttoon liittyvät ehdotuksemme olivat seuraavat::
- Strateginen kirjaus siitä, että Turku pyrkisi vähentämään turvapaikanhakijoiden valikoivaa saapumista juuri Turkuun. Tätä voi tehdä usein tavoin kuten vok-kapasiteetin alasajo tai  moku-erityispalveluiden vähentäminen.
- Kiintiöpakolaisten vastaanotosta luopuminen. Toisi miljoonasäästöt. Kiint.pak. vastaanotto ei ole enää kohtuullista kun tp-hakijoita saapuu alueelle nyt tuhansia. (Perussuomalaiset ovat pystyneet tosin tällä erää hillitsemään kiint.pakolaisten määrää maan hallituksesta käsin.)
- Monikulttuurisuusneuvosto lakkautetaan. (Maahanmuuttajille hyysäyksiä suunnitteleva erityislautakunta perustettiin kuluvalla vaalikaudella vastustuksestamme huolimatta.)
- Peruskoulujen luokassa saisi olla kotoutumisen ja opiskelurauhan turvaamiseksi maksimissaan 30% vieraskielisiä.

Perussuomalaisilla on ollut kuluvalla kaudella Turussa vain viisi paikkaa 67 paikkaisessa valtuustossa, joten lienee selvää ettemme ole voineet estää huonoja päätöksiä. Aiomme kampanjoida kovasti tulevissa kuntavaaleissa, että Turun suuntaan saataisi muutosta.

Kuluvalla valtuustokaudella laadittiin vaatimuksestamme mamu-kustannusselvitys ( http://www.villetavio.fi/mamu-kustannusraportti-turku-2014.pdf ). Harmiksemme tämäkään ei johtanut Turun valtapuolueita Kok/Sdp/vihr. etsimään säästöjä maahanmuuttajista.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 15.11.2016, 09:22:34
Lainaus
Perussuomalaiset ovat pystyneet tosin tällä erää hillitsemään kiint.pakolaisten määrää maan hallituksesta käsin.

Olisit jättänyt tuon sovinnolla pois, kun kaikki tietävät totuuden. Olisitte vaikuttaneet paljon enemmän asiaan pelotteena oppositiossa.

http://hommaforum.org/index.php/topic,111000.msg2457864.html#msg2457864 (http://hommaforum.org/index.php/topic,111000.msg2457864.html#msg2457864)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Micke90 - 15.11.2016, 09:26:12
Mitä mieltä, Tavio, olet Soinista? Aiotko haastaa?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 08.12.2016, 14:21:09
Huonona uutisena vielä niille, jotka eivät ole huomanneet: Ulkomaalaisten sosiaaliturvan pienennys (kotoutumistuki) meni karille perustuslakivaliokunnassa. Olen todella harmistunut. Lähestymme perustuslaillista kriisiä, kun Suomen kansalaiset eivät enää saa olla paremmassa asemassa ei-kansalaisten kanssa. Järjetöntä.  Kotoutumistuen piirissä olevat eivät ole euroakaan maksaneet veroja Suomeen.

Blogasin tänään laittomien maahanmuuttajien saamasta "lomaltapaluurahasta", jonka päälle tulee toki kuluna mm. tonnin parin lentolippu  kotimaahan. Blogi löytyy täältä: http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227555-laittoman-maahanmuuttajan-lomaltapaluuraha-yli-900-euroa (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227555-laittoman-maahanmuuttajan-lomaltapaluuraha-yli-900-euroa)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Micke90 - 08.12.2016, 14:24:21
Oletko kiinnostunut Persujen puheenjohtajuudesta?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 08.12.2016, 17:22:10
900€ + lentolippu kuulostaa halvalta siihen tulkintaan nähden, jossa laiton ja luvaton läpsyttelijä on oikeutettu täyteen sosiaaliturvaan maassamme.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uimakoulutettava - 08.01.2017, 18:28:00
Huonona uutisena niille, jotka eivät pitäneet edustaja Taviota UlkoministerinSalkkulaisena.

Halla-aho etsii tuenilmaisuja asettuakseen puheenjohtajaehdokkaaksi, mutta Tavio paljonpuhuvasti vaikeni, vaikka suoraan kysyttiin.

Lainaus
"Jussi Halla-aho puoluejohtajaksi? – Kysyimme perussuomalaisilta"

Ville Tavio katsoo ensin, ketä ovat ehdolla, ennen kuin päättää ketä äänestää.

–Olen ihan tyytyväinen, jos Halla-aho lähtee ehdolle, hän toteaa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/211726-jussi-halla-aho-timo-soinin-paikalle-kysyimme-perussuomalaisilta
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 07.03.2017, 17:10:46
Jätin tänään kirjallisen kysymyksen sisäministeri Risikolle (kok.) vastattavaksi: https://www.suomenuutiset.fi/tavio-paperittomat-saavat-leiriytya-helsingin-keskustassa/

Puhuin tänään myös Helsingin kaupunginjohdon kanssa Helsingin kaupungin suhtautumisesta asiaan.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 14.06.2017, 23:12:21
Kuten oletan kaikkien jo huomanneet, tuen Perussuomalaiset rp:n jäsenten demokraattisesti ja laillisesti valittua puoluejohtoa. Meillä on nyt mestari ja Soini taas on mestari vain takinkäännössä.

Tällä erää oleellisimpia ajatuksiani kerroin aamu-tv:ssä, jonka tallenteen joku aktiivinen politiikan seuraaja näyttää ladanneen tänne: https://m.youtube.com/watch?v=eDj6H80sJEI (https://m.youtube.com/watch?v=eDj6H80sJEI)

Päivityksiäni voi seurata twitterissä @VilleTavio tai lähettää facebook kaveripyyntöjä seurataksenne minua facebookissa (vaihtoehtoisesti voi lukea julkista facebook profiiliani facebook.com/villetavio).
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: repo - 16.06.2017, 12:06:40
Haluan lausua lämpimät kiitokseni ja ilmaista iloani teidän järkevästä päätöksestä Kansanedustaja Tavio.

Itselleni oli hieman arvoitus ennen nähtyä episodia, mikä on henkilökohtainen valintanne suhteessa Halla-ahoon ja "halla-aholaisuuteen". On todella hienoa nähdä valintanne, enkä tarkoita etteikö kriittistä suhtautumista asioihin ole edelleen syytä jatkaa oli asiana sitten "halla-aholaisuus",  "soinilaisuus" tai jopa joskus tulevaisuudessa "taviolaisuus" ;).

Kultteja ei rakennella vaan yritetään tehdä yhteiskunnan toimivuuden kannalta järkeviä ja kestäviä päätöksiä. Siitä tässä kaikessa on minusta kysymys. Uskon, että järkevien päätösten teko ja ennenkaikkea niiden valmistelu ovat haastavaa {b[työtä{/b], minkä painolastia ei tulisi yhtään lisätä poliittisilla peleillä. Harmi vain että poliittiset pelit ovat osa ihmisen inhimillisyyttä. Kuitenkin toivo on nyt korkealla, että pelin ja oikean työn suhde on jatkossa suotuisampi järkeville päätöksille. Valitettavasti tässä vain joudutaan käymään yhdet tai kahdet ek-vaalit ennen kuin teillä on jälleen paikka hallituspöydissä. Itse toivon ettei siihen tarvita kuin yhdet vaalit.

Sanon vielä sen verran, että arvostan suuresti kirjallista ulosantianne samalla tavoin kuin Jussi Halla-ahon. Toivon teidän käyttävän ja kehittävän lahjaanne poliittisessa keskustelussa. Kirjallisesti ilmaistu ajatusten selkeys on kuin raikas ilma.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: ikuturso - 16.06.2017, 12:23:33
Tällä erää oleellisimpia ajatuksiani kerroin aamu-tv:ssä, jonka tallenteen joku aktiivinen politiikan seuraaja näyttää ladanneen tänne: https://m.youtube.com/watch?v=eDj6H80sJEI (https://m.youtube.com/watch?v=eDj6H80sJEI)

Kiitos kun jäit ruotuun. Kun katsoin tuon videon, Elovaaran täysin valheellinen lässytys uuvattien motiiveista on säälittävää. Uskookohan hän edelleen itsekin, että kyse ei ole Timon hillotolpan betonoinnista, vaan kodittomaksi jääneiden kujakissojen suojakodista ja ainoasta tavasta pelastaa Suomi?

-i-
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: norske - 16.06.2017, 12:58:47
Hyvä kansanedustaja Ville Tavio, arvostan siirtymistänne kansan pariin mutta..

Ovatko Perussuomalaiset kertaakaan esittäneet, saatika vaatineet rajavalvontaa/rajoja suljettaviksi missään muodossa esimerkiksi Torniossa? Muut eivät varmasti ole, mutta minua kiinnostaa vain PS.

Ruotsihan lienee suojannut Haaparannan puolella rajansa, eli aloittanut rajatarkastukset jo 1. maaliskuuta, syynä heidän mukaansa noin 50 viikottaisen  'paluumuuttajan' tulo Suomen puolelta.

Kysymys kuuluukin, mikä on se "kansainvälinen" laki joka oikeuttaa Ruotsin rajojensa valvontaan, mutta kieltää Suomellta saman?

Arabimaista sanoisin että unohtakaa koko juttu ja oma rajavalvonta takaisin.

Tämä mies hoitaa arabipuolen; "President Trump said the Gulf States would pay for the safe zones. He called the situation a 'mess'  and wants to keep refugees out of the country."

Tämä ei ole mies; "President Obama has said safe zones are too large of a military commitment"
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uimakoulutettava - 16.06.2017, 13:07:04
Hyvä kansanedustaja Ville Tavio, arvostan siirtymistänne kansan pariin mutta..

Ovatko Perussuomalaiset kertaakaan esittäneet, saatika vaatineet rajavalvontaa/rajoja suljettaviksi missään muodossa esimerkiksi Torniossa? Muut eivät varmasti ole, mutta minua kiinnostaa vain PS.


Perussuomalaisten on toivottavaa kiireesti korostaa oman puolueohjelmansa ja hallitusohjelman välistä eroa mahdollisimman konkreettisesti siten, ettei löysiä enää anneta.

Turvapaikanhakijoiden hidastunut, mutta varma virta ja se tapa, jolla Eurostoliiton Puolueen ylin johto aikoo "varautua" tulevaisuuteen suurhumanitaariset väestönsiirrot betonoimalla, ovat rajojen pettämistäkin suurempi uhka Suomelle ja koko Euroopalle.

Edit.
Ja Venäjähän voi koska tahansa halutessaan poistaa rajavalvontansa ja tehdä Suomelle ruotsit.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Hjuu Hefnöö - 16.06.2017, 13:59:22
Kuten oletan kaikkien jo huomanneet, tuen Perussuomalaiset rp:n jäsenten demokraattisesti ja laillisesti valittua puoluejohtoa. Meillä on nyt mestari ja Soini taas on mestari vain takinkäännössä.

Tällä erää oleellisimpia ajatuksiani kerroin aamu-tv:ssä, jonka tallenteen joku aktiivinen politiikan seuraaja näyttää ladanneen tänne: https://m.youtube.com/watch?v=eDj6H80sJEI (https://m.youtube.com/watch?v=eDj6H80sJEI)

Päivityksiäni voi seurata twitterissä @VilleTavio tai lähettää facebook kaveripyyntöjä seurataksenne minua facebookissa (vaihtoehtoisesti voi lukea julkista facebook profiiliani facebook.com/villetavio).

Hyvää esiintymistä!

Idea:

Joku/jotkut teistä voisi näissä Elon ja Elovaaran haastatteluissa myös sanoa ääneen sen, mikä on kaikkien, jopa ei politiikasta kiinnostuneiden, näkyvillä, eli missä ovat isot pojat, mahtiloikkarit, soini, terho, niinistö, lindström ja lohela?

...Simon Elo on jo täysin yhdentekevä ja alun perinkin pelkkä syötti kuten Tiina Elovaara. Molemmat heitettiin susille jotta muut voisivat välttyä julkisuudelta.

Asetelma näkyy jo aivan ensimmäisessä uuvattien tiedotustilaisuudessa: katso ketkä on laitettu eteen, ketkä virnuilevat taustalla.

Ja Suomessa on selvästikin mahdollista että loikkariministerit voivat suojatua tiedotusvälineiltä tuuppaamalla joutavia uunoja eturiviin vaikka kaikki tiedotusvälineet ovat paikalla. Niitä uunoja sitten haastatellaan, ja haastatellaan, ja syvähaastatellaan, ja saattaapa joku toimittelija tehdä hieman sitä tutkivaa journalismiakin jossa väittämien todenperäisyyttä kovastikin ollaan tutkivinaan tarkastellen että oliko jossakin valokuvassa tuuletettu kainaloa ja missä määrin.

...
Julkisuuskuvapuoli on jo hoidettu. "Uutta vaihtoehtoa" ovat edustaneet vain susille heitetyt tomppelit. Soini puolestaan tilasi itselleen maikkarilta lyhyen haastattelun jossa ilmoitti pysyttelevänsä ihan vaan takarivissä. Kannattaa katsoa ketkä uuvateista ovat saaneet paljon aikaa julkisuudessa ja varsinkin ketkä eivät.

Huomionarvoista onkin ollut tämä mediahuomion suunta.

Puolustusministeri loikkasi! Ulkoministeri loikkasi! Ja työministeri! Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri! Sosiaali- ja terveysministeri!

Kun tuollaista tapahtuu niin normaalijärjen mukaan jok'ikinen loikkariministeri olisi ollut koko ajan ja olisi edelleenkin henkilökohtaisesti median grillattavana päivien ajan.

Sen sijaan olemme saaneet oikein YLE:n livenä seurata parin ressukan, joilla ei ole mitään valtaa, syöttämistä susille.

Järkeenhän se ei käy että vallankäyttäjät kuten ministerit pääsevät näin vähällä...


Riittää kun katsoo ketkä uuvatit on marssitettu ääntelemään mediaan: yhdentekevät susille syötettävät tomppelit.

Ja katsoo ketkä pysyttelevät siellä taka-alalla: joukko loikanneita ministereitä.

Tietovisa:

Missä maassa parlamentin puheenjohtaja voi loikata ilman että tiedotusvälineet grillaavat häntä päiväkausia? 

Missä maassa ulkoministeri voi loikata ilman että tiedotusvälineet grillaavat häntä päiväkausia? 

Missä maassa puolustusministeri voi loikata ilman että tiedotusvälineet grillaavat häntä päiväkausia? 

Missä maassa työministeri voi loikata ilman että tiedotusvälineet grillaavat häntä päiväkausia? 

Missä maassa sosiaaliministeri voi loikata ilman että tiedotusvälineet grillaavat häntä päiväkausia? 

Missä maassa terveysministeri voi loikata ilman että tiedotusvälineet grillaavat häntä päiväkausia? 

Missä maassa Eurooppaministeri voi loikata ilman että tiedotusvälineet grillaavat häntä päiväkausia? 

Missä maassa urheiluministeri voi loikata ilman että tiedotusvälineet grillaavat häntä päiväkausia? 

Missä maassa kulttuuriministeri voi loikata ilman että tiedotusvälineet grillaavat häntä päiväkausia? 

Vastaus:   
Jossain banaanivaltiossa jotain noista varmaan tapahtuu jatkuvasti.

Mutta vain Suomessa on mahdollista että nuo kaikki tapahtuu yhtä aikaa.

Sellaisessa demokratiassa, jossa vallitsisi edes jonkinlainen riippumaton tiedonvälitys, loikkariministerit olisivat olleet median suurennuslasin alla grillattavina jo viimeiset pari päivää eikä loppua tulisi ennenkuin jokainen karva olisi huolellisesti läpivalaistu. Sen sijaan Suomessa syvähaastateltiin yhdentekeviä Eloa ja Elovaaraa.

Hölmömpikin katsoja tajuaa, että poliittiset juniorit Elo ja Elovaara, joilla korvantaukset ovat vielä hädintuskin kuivuneet, eivät johda 20 kansanedustajan loikkarijoukkiota, johon kuuluu viisi ministeriä, eduskunnan entinen puhemies ja vielä entisen puolueensa perustajana ja Kekkosena 20 vuotta ollut timo soini.

Nämä lapsellisen hölmöt ja säälittävätkin höpöilyt natsitervehdyksistä, arvopohjista ja salaisista juntista ovat niin tuskallista katsottavaa, että yhdistettynä yo. faktoihin hölmömpikin katsoja tajuaa, että heidät on huijattu tuohon joukkioon ja vielä kaiken lisäksi syötetty susille, laitettu ukkosenjohdattimiksi ja käskytetty kilpimiehiksi median eteen isojen poikien virnuillessa taustalla.

Joku voisi haastatteluissa ottaa näihin höynäytettyihin rivijäseniin ja mediaan sellaisen ihmettelevän, säälivän ja kummastuneen asenteen ja kysellä miten teidät on isojen poikien toimesta tuollaiseen asemaan heitetty? Missä on isot pojat, kuka teille soitti ja pelotteli, toivottavasti teitä ei ole nyt huijattu, tuntuu ikävältä katsella tuota jne. Näihin riviloikkareihin voisi ehkä kohdistaa enemmän tuollaista säälivää ja maltillista asennetta, joka korostaisi isojen poikien pelkurimaista piilottelua.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: qwerty - 21.06.2017, 23:49:23
Toisin kuin jäsen @Simon Elo , niin tämä mies on koko ajan ollut jotenkin luotettavan oloinen. Täysin ala-arvoista valiokuntatyöskentelyä (tiedätte kyllä missä asiassa) selittänee silloisen hallituksen linja. Tai oikeastaan kokonaan. Puoluekokouksen puheenvuorossa pääsit vähän irroittelemaan. Sellaista ei voi näytellä. Jos voi, niin tervemenoa Daniel Day-Lewisin manttelinperijäksi 8)

Olette Suuren Valiokunnan jäsen. Joko Sari Essayahin vastaehdotuksille löytyy kannattaja? En jaksa kaivella mikä oli selitys kun ei löytynyt. Puolueen puheenjohtajistosta löytyy ainakin pari, joilla on kovimpia Hommaforumisteja syvempää tietoa asiasta. Kun ette voi pysäyttää, niin äänestyttäkää edes. Tietääpähän sitten mitkä puolueet ovat kansojen vaihdon/päivityksen kannalla ja mitkä eivät ole.

Tsemppiä jatkoon. Toivottavasti et ole pelimies (ei mitenkään voi tietää), vaan annat virran viedä. Se virta voi viedä todella pitkälle.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: nollatoleranssi - 22.06.2017, 00:10:51
Ville Tavio veti ihan hyvin TV:ssä. Näkyi olevan ylempänä linkki.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Viljami - 22.06.2017, 08:05:46
Näin varsinais-suomalaisena on ollut hieman vaikeaa löytää persuista sopivaa ehdokasta äänestettäväksi. Nuivuus kun on itselläni se pääkriteeri, vaikka ns. korpinuiva olenkin. Viimeksi päädyin äänestämään Vilhelm Junnilaa. Nyt näyttää, että en ihan pieleen mennyt  ;) Taviosta kun en osannut päätellä mitään. Viimeaikaiset ulostulot ja suoraselkäisyys toiminnassaan ovat olleet minulle mieluista seurattavaa. Saattaa seuraavissa vaaleissa tulla kaimapojalle ääni ellei kaksikin (emäntä) täältä periferiasta. Tsemppiä!
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Java - 22.06.2017, 17:01:48
^ Jos ja kun Ville jatkaa tällä tiellä, taitaa saada äänet myös meidän perheeltä.
Otsikko: Vs: Ville Tavio : Ulkomaalaiset miehet heti pois peruskouluista
Kirjoitti: qwerty - 23.08.2017, 15:13:59
elokuu 23, 2017 14:47
Tavio: Ulkomaalaiset miehet heti pois peruskouluista – ”Kaikille 15–18-vuotiaana esittäytyville aukoton ikätesti” (https://www.suomenuutiset.fi/tavio-ulkomaalaiset-miehet-heti-pois-peruskouluista-kaikille-15-18-vuotiaana-esittaytyville-aukoton-ikatesti/)
Lainaus
Mahdollisesti yli 20-vuotias Turun terrori-iskun tekijä oli päästetty käymään Turussa Puropellon peruskoulua vuoden ajan. Turkulainen kansanedustaja Ville Tavio (ps.) vaatii Sipilän hallitukselta nopeaa toimintaa koulujen turvallisuustason varmistamiseksi.

Ei saa päästää lasten keskuuteen

Tavio vaatii, että keskeneräisessä turvapaikkaprosessissa olevien ja kielteisen päätöksen saaneiden sekä koululuokkien normaalia ikätasoa vanhempien ulkomaalaisten päästäminen suomalaisiin peruskouluihin lopetetaan välittömästi.

– Kaikille 15–18-vuotiaana esittäytyville turvapaikanhakijoille tulee olla tehty aukoton ikätesti ennen kuin heitä päästetään lasten keskuuteen.

Vihervasemmistolainen ideologia jyllää


Perusopetusta voidaan järjestää kyseisille ryhmille vastaanottokeskuksissa tai muissa tiloissa.

– Suomalaisen yhteiskunnan turvallisuus on todellisessa syöksykierteessä, koska järkyttävä vihervasemmistolainen ideologia on päästetty kansallisen turvallisuuden edelle, Tavio sanoo.

Lasten turvallisuus vaarantunut

Haittamaahanmuuton vaikutukset ovat alkaneet näkyä useilla yhteiskunnan osa-alueilla ja kielteinen vaikutus koulumaailman turvallisuuteen on yksi huolestuttavimpia.

– Esiin tullut uskomaton tieto yli 20-vuotiaasta terroristista suomalaisessa peruskoulussa osoittaa, että lasten turvallisuus on vakavasti vaarantunut, Tavio vetoaa Sipilän hallitukseen.

SUOMEN UUTISET

Juuri näin!

Ikätesteistä on myös oma Hommaketju (https://hommaforum.org/index.php/topic,110331.msg2167021.html#msg2167021) otsikolla 2016-01-25 Li Andersson: Ikätestit loukkaavat turvapaikanhakijoita
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Micke90 - 23.08.2017, 15:18:42
Minusta edes oikeasti 16-17-vuotiaat eivät kuulu peruskouluun, jota käyvät 7-15-vuotiaat. He kuuluvat lukioon tai aikuislukion peruskoululinjalle.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 23.08.2017, 19:18:51
Taviohan parantaa kuin sika juoksuaan! Tunnustan, että alkuun pidin häntä hieman Elomaisena broilerina, mikä vertaus tänä päivänä olisikin kaamea loukkaus. :-[ Perun väärämieliset ajatukseni ja pyydän niitä Villeltä anteeksi.   ;)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: J. Lannan haamu - 23.08.2017, 20:47:11
^ Tavio on juuri sitä mitä luulit. Tässä vaiheessa on helppo parantaa koska voittajien puolella on helppo olla. Tavio on halutessaan osaava ja väkevä, mutta hänen halunsa on hyvin kaukana todellisesta kansallismielisyydestä. Tämän sanottuani, toivon luonnollisesti hänelle kaikkea parasta politiikan kentällä sekä muutenkin. En koskaan unohda sitä puhetta jonka hän piti Turussa kansallismieliselle yleisölle, se oli ihan hirveää paskaa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: repo - 14.09.2017, 08:27:24
Taviolta painava ulostulo. Kannattaa lukea koko juttu linkistä. En viitsi lainata nyt kokonaan.

http://www.aamuset.fi/uutiset/3653453/Tavio+Irakilaisten+palautuksiin+kovempi+linja
Lainaus
Tavio: Irakilaisten palautuksiin kovempi linja

 7:40 Aamuset

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Tavio kritisoi laittomasti maassa olevien paluurahan korotusta. Tavio ihmettelee, että Suomen hallitus, joka leikkaa suomalaisilta ja ottaa lisää velkaa, korottaa maassa laittomasti olevien paluurahaa.

– Laittomasti Suomessa olevien irakilaisten palautukset eivät voi perustua yksistään vapaaehtoisuuteen ja heille maksettavan paluurahan houkuttelevuuteen, kommentoi Tavio.
...
Kansainvälisen oikeuden mukaan jokainen valtio on vastuussa omista kansalaisistaan, eikä voi evätä näiltä maahanpääsyä. Tavio katsoo, että Irak rikkoo kansainvälistä oikeutta estäessään omien kansalaistensa palautuksia.

Irak ei ota vastaan Suomesta muita kuin vapaaehtoisesti palaavia, mikä on johtanut siihen, että irakilaisia oleskelee Suomessa laittomasti.

(Lyhyt ja ytimekäs juttu kokonaisuudessaan linkistä. Lainauksen korostus minulta.)

Edit: Kesken jäänyt lause korjattu.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Faidros. - 14.09.2017, 08:34:00
^Irakilaisten maahantulokielto on hyvä idea, mutta jalostaisin sitä vielä jo maahan saapuneiden irakilaisten poistamiseen samasta reijästä mistä ovat Suomeen saapuneet.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: repo - 14.09.2017, 09:06:26
Liittyen paluurahan nostosuunnitelmiin Kansalainen.fi uutisoi tänään aiheesta lähteenään Verkkouutisten juttu.

https://www.kansalainen.fi/turvapaikanhakijoiden-lahtorahaa-aiotaan-korottaa-vastaa-afganistanin-7-kertaista-vuosituloa/

Lainaus
Turvapaikanhakijoiden lähtörahaa aiotaan korottaa – vastaa Afganistanin 7-kertaista vuosituloa

14.9.2017 00:40
Petri Saarela
...
Korotus tulisi vaikuttamaan muun muassa Irakiin, Afganistaniin ja Somaliaan vapaaehtoisesti palaavien saamiin käteistukiin.

Paluurahan suuruus on nykyään yleensä haarukassa 200 – 1 000 euroa. Korotuksen jälkeen avustus voi nousta jopa 2 500 euroon.

Maailmassa on maa, jossa laittomalla maassa oleskelulla voi tienata seitsemän kertaisen VUOSITULON! On ihme, jos sana ei leviä. Samaan aikaan Suomessa johtavat politiikot vain hokevat "rajoja ei voida sulkea", kun kysymys on vain laittomien maahansaapumisen estävien rajatarkastusten käyttöönotosta.

Ei ole sanoja halveksumaan johtavia poliitikkojamme ja presidenttiä.

Hieman spekulaatiota peliin: Epäilen, että johtavien poliitikkojen, mukaanlukien presidentti, väite ettei rajoja voida sulkea tulee siitä, että Saksa ja Ranska ovat uhanneet laittaa Suomen lainahanat kiinni ja irtisanoa nykyiset, jos Suomi ei tanssi heidän pillin mukaan - ja heidän pilli soittaa epävireisesti, että Suomeen mahtuisi 60 milj. "asukasta". Onko tässä yhtälö, jota johtavat poliitikkomme eivät voi kertoa julki, mutta tanssivat sen mukaan?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Kni - 14.09.2017, 11:20:49
Lainaus
Perussuomalainen vaatii ehdotonta maahantulokieltoa irakilaisille – tyrmää aiotun 2500€:n paluurahan

Tuire
Minusta näitä persujen kannanottoja ei pidä julkistaa ja levitellä

Fila
Samaa mieltä.

Lisa
Aina välillä keskustellaan, mitä näistä pitäisi jakaa, mitä ei. Itse en ehdi enkä halua kaikkea mediaa selata, ja tuntuu hyödylliseltä (ja ikävältä) että pysyy kiinni realiteeteissa näiden kommenttien osalta. Muuten omaan kuplaan ei yllä.

Hillevi
Mistä näitä aivottomia ihmisiä on löydetty Suomen hallitukseen. Eletään vuotta 2017. Samantein jos tällasia päästellään suusta voi lopettaa viennin ja tuonnin ja sulkea rajat tulla ja mennä jokaiselta kansalaiselta, eikä sitä paitsi ole pelkoa, että jatkossa kukaan Suomeen enää haluaa tullakaan, maine on kiirinyt, ja niin huonoon suuntaan että hävettää.
https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10155206550703533/

 ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Kni - 14.09.2017, 16:12:03
Lisää scheissea Tavion ehdotukseen:

Lainaus
Mia
Syödään sitten perunaa ja lanttua y.m. oman maan tuotteita , kerätään marjoja pensaista, mehustetann ja pihlajanmarjojakin on. Sokerijuurikkaatkin ovazt taas vapaalla markkinoilla. Eli kyllä me pärjätään suloisessa Suomessamme ! Tupakkaakin voi varmaan viljellä ja viiniviljelmiä perustaa ilmanmuutosten myöytäillessä. Kouluissa ei tarvitse enään opiskella kaiken maailman kieliä eikä tuhlata rahoja aurinkorannoille. Emme me muita tarvita tänne hyväämme jakamaan.

Anu
Ihan voi yrittää hakea viisumia Suomeen Irakista ja katsoa, kuinka helppoa se tulo on.

32000 tuli ilman ongelmia. Kassitkin kannettiin.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 16.11.2017, 11:12:49
Olen hiljattain kiinnittänyt huomiota Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimintaan ja ratkaisuihin.

1. Yhdenvertaisuusvaltuutetun kuntavaaliehdokkaiden nettikirjoittelun kyttääminen.

http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245024-yhdenvertaisuusvaltuutettu-vihapuheen-valvojana (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245024-yhdenvertaisuusvaltuutettu-vihapuheen-valvojana)

http://www.aamuset.fi/uutiset/3706581/Tavio+Oikeusministerin+puututtava+yhdenvertaisuusvaltuutetun+mielivaltaan (http://www.aamuset.fi/uutiset/3706581/Tavio+Oikeusministerin+puututtava+yhdenvertaisuusvaltuutetun+mielivaltaan)

2. Kantaväestöön kuuluvia syrjittiin työharjoittelussa, johon hyväksyttiin vain maahanmuuttajataustainen. Työministeri Lindström (sin.) ilmoitti kannattavansa tapauksessa maahanmuuttajien erityiskohtelua. Yhdenvertaisuusvaltuutettu ratkaisi asiasta tehdyn kantelun - ratkaisu oli väärä, eikä siinä edes käsitelty oikeaa lainkohtaa.

http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245742-tyoministeri-kannattaa-positiivista-syrjintaa (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245742-tyoministeri-kannattaa-positiivista-syrjintaa)

http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246163-yhdenvertaisuusvaltuutettu-hyvaksyy-kantavaeston-syrjinnan-ei-noudata-lakia
 (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246163-yhdenvertaisuusvaltuutettu-hyvaksyy-kantavaeston-syrjinnan-ei-noudata-lakia)

3. Esitin lakivaliokunnassa Yhdenvertaisuusvaltuutetusta säästämistä, käytännössä sen lakkauttamista. Teimme yhteistyötä Olli Immosen kanssa, joten kiitos myös hänelle. Ehdotus on mukana myös PS:n vaihtoehtotalousarviossa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 16.11.2017, 11:28:00
2. Kantaväestöön kuuluvia syrjittiin työharjoittelussa, johon hyväksyttiin vain maahanmuuttajataustainen. Työministeri Lindström (sin.) ilmoitti kannattavansa tapauksessa maahanmuuttajien erityiskohtelua. Yhdenvertaisuusvaltuutettu ratkaisi asiasta tehdyn kantelun - ratkaisu oli väärä, eikä siinä edes käsitelty oikeaa lainkohtaa.

"Ei se ole rasismia, koska kutsumme sitä positiiviseksi erityiskohteluksi", sanoi valtion harjoittaman rakenteellisen rasismin edustaja, joka kutsui itseään "yhdenvertaisuusvaltuutetuksi".
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Roope - 16.11.2017, 14:10:00
"Ei se ole rasismia, koska kutsumme sitä positiiviseksi erityiskohteluksi", sanoi valtion harjoittaman rakenteellisen rasismin edustaja, joka kutsui itseään "yhdenvertaisuusvaltuutetuksi".

Kirjaimellisesti noin, sillä positiivisen erityiskohtelun ei käytännössä tarvitse esittää olevan perusteltua, vaikka laki määrittää ja edellyttää sen käytölle perusteet.

Riittää, että mielivaltaista syrjintää kutsuu positiiviseksi erityiskohteluksi vaikka sitten jälkikäteen, jos virkamiehen toimista nousee haloo.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: N. A. Saramo - 22.11.2017, 15:39:37
Pidän Tavion eduskuntatyössä aivan erityisesti siitä, kuinka hän liittää toisiinsa kansallismielisyyden ja luonnosuojelun ja tuo näin luontokysymykset puolueen kannattajien ja laajemmin kansallismielisen kentän tietoisuuteen. Nämä asiat liittyvät toisiinsa erottamattomasti: Suomen luonnon vahingoittuminen on kansallisen etumme vastaista.

Lainaus käyttäjältä: Suomen Uutiset
Tavio: EU:n CETA-sopimus betonoi kanadalaisten kaivosyhtiöiden aseman

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen CETA-vapaakauppasopimuksen vaikutuksesta kaivosyhtiöihin Suomessa.

CETA-vapaakauppasopimuksessa EU:n ja Kanadan välillä valtioiden sääntelyoikeutta rajataan siten, että Suomella on nykyistä vähäisempi mahdollisuus palauttaa maaperänsä kaivosmineraaleja kansalliseen hallintaan.

Tavion mielestä sopimus rajoittaa valtiollista toimintavapautta.

Kansallinen etu edellä

Jo nykyiselläkin lainsäädännöllä ulkomaiset kaivosyhtiöt ovat olleet Suomen kannalta riskialtista liiketoimintaa. Tavio mainitsee esimerkkinä kanadalaisen nikkelikaivosyhtiön Belvedere Miningin, jonka konkurssi jätti kaksi vuotta sitten Nivalassa jälkeensä viiden miljoonan euron laskun Suomen valtiolle. Rahaa tarvittiin ympäristövahinkojen estämiseen.

– Hallituksen pitää varmistaa, että kaivoslakia voidaan jatkossa muuttaa kansallisen edun mukaisesti, Tavio vaatii.

https://www.suomenuutiset.fi/tavio-eun-ceta-sopimus-betonoi-kanadalaisten-kaivosyhtioiden-aseman/

Tavion kirjallinen kysymys kokonaisuudessaan: KK 529/2017 vp, https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_529+2017.aspx
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Viljami - 22.11.2017, 18:42:03
Tavion vaalipiirissä asuvana tervehdin ilolla kaimapojan aktiivisuutta tuoda monipuolisesti esiin eri epäkohtia valtakunnanpolitiikassa. On hienoa havaita, että persut ovat ripeässä tahdissa muuttumassa usealla kärjellä ajavaksi puolueeksi entisen yksinvaltaisen hörölömpsis-sutkauttelijan sijaan. On siis totta, että persut ovat muovautumassa lopultakin oikeaksi puolueeksi. Jatkakaa!

Ja muutenkin. On juristeissa eroa. Kymmenen huonoa Taviotakin on parempi kuin yksi hyvä Torvinen  ;) ;D
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa (Kirjallinen kysymys median objektiivisuudesta)
Kirjoitti: qwerty - 17.02.2018, 17:58:43
Lainaus
KK 34/2018 vp (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/KK_34+2018.aspx)

Kirjallinen kysymys median objektiivisuudesta Suomessa

Eduskunnan puhemiehelle

Suomen Uutisten mukaan Yleisradio sai Julkisen Sanan Neuvostolta (JSN) peräti viisi langettavaa päätöstä viime vuoden aikana.

JSN on joukkoviestinnän julkaisijoiden ja toimittajien itsesääntelyelin, jonka jäsenten on noudatettava JSN:n laatimia journalistin ohjeita. JSN vastaanottaa yleisöltä kanteluita journalistin ohjeiden epäillyistä rikkomisista.

Kansanvaltainen hallinto ja demokraattinen dialogi ovat kestävällä pohjalla vain silloin, kun ihmisille on tarjolla objektiivista tietoa ja laadukasta uutisointia. Yleisradiolla ja muilla niin kutsutun perinteisen median edustajilla on tässä asiassa suuri vastuu. Tavoite toteutuu parhaiten, kun toimittajat ovat puolueettomia.

Tampereen yliopiston tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyönä valmistui vuonna 2016 tutkimusartikkeli "Koulutusalan yhteys yliopisto-opiskelijoiden poliittiseen orientaatioon". Se perustuu Tampereen yliopiston opiskelijoille vuoden 2015 eduskuntavaalien edellä tehtyyn kyselyyn, johon vastasi yli tuhat opiskelijaa.

Tutkimusartikkelin mukaan Vihreitä kannatti 47,7 prosenttia ja Vasemmistoliittoa 27,3 prosenttia journalistiopiskelijoista. SDP:n kannatus oli 11,4 prosenttia. Näiden vihervasemmistoryhmien yhteenlaskettu kannatus oli siis 86,4 prosenttia journalistiopiskelijoiden keskuudessa.

Tampereen yliopiston tutkimus on samansuuntainen kuin Mediaviikko-lehden kysely vuodelta 2010. Sen mukaan toimittajista puolet on vasemmistolaisia.

Tilanne on huolestuttava. Ihanteellista olisi, jos toimittajiksi hakeutuisi poliittisesti neutraaleja henkilöitä, jotka eivät anna ideologian vaikuttaa työhönsä.

Pelkkä puoluekannan olemassaolo ei tietenkään sellaisenaan määrää toimittajan tuottaman uutistekstin sävyä, mutta Helsingin yliopiston viestinnän tutkija Anu Kantola on havainnut omassa tutkimuksessaan, että Suomen nuorin toimittajasukupolvi painottaa erityisen paljon juuri omien mielipiteiden ilmaisemista. Tämä seikka yhdistettynä vihervasemmiston suureen edustukseen tulevien toimittajien keskuudessa on vahingollinen yhdistelmä. Tunteisiin vetoavat kolumnit ja poliittisesti vinoutuneet uutiset ovat kaukana objektiivisen tiedonvälityksen ihanteista. 

Riippumattomina markkinoitujen uutisvälineiden puolueellisuus on aina huono asia riippumatta siitä, mihin suuntaan puolueellisuus osuu, koska vinoutuminen johtaa yksipuoliseen tiedottamiseen.

Kylmiin faktoihin perustuvan uutisoinnin sijaan on yleistynyt toimittajien omaa tarinankerrontaa ja mielipidemaalaamista korostava uutisointitapa. Keskivertolukijan on vaikeaa tehdä sävytetyn uutisen pohjalta täysipainoista analyysia tapahtumista ja ilmiöistä.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Mitä hallitus aikoo tehdä edistääkseen objektiivista uutisointia Suomessa?

Helsingissä 16.2.2018
Ville Tavio ps
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: repo - 03.03.2018, 09:23:40
Viittaus toisaalle Hommaa, Tavio työsti EU-liittovaltiohivutusta eduskunnan lakivaliokunnassa.

https://hommaforum.org/index.php/topic,51757.msg2840772.html#msg2840772
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa (Kirjallinen kysymys median objektiivisuudesta)
Kirjoitti: qwerty - 19.03.2018, 11:37:17
KK 34/2018 vp (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/KK_34+2018.aspx)

Mitä hallitus aikoo tehdä edistääkseen objektiivista uutisointia Suomessa?

Helsingissä 16.2.2018
Ville Tavio ps
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:
 
Yleisesti ottaen on hyvä huomata, että toimittajien ammattikuntaa ei ole suljettu. Toimittajan ammatti ei ole vain tietyiltä koulutusaloilta valmistuneille mahdollinen ammatinvalinta. Toimittajiksi hakeutuu ja työskenteleekin monia erilaisia koulutustaustoja omaavia henkilöitä. Luonnollisesti tietyt näkemykset tai taustat voivat painottua, kuten monilla muillakin aloilla. 
 
Myös viestinnän, tiedotusopin, journalistiikan ja muita median koulutusohjelmia löytyy useista eri yliopistoista, ammattikorkeakouluista ja ammattioppilaitoksista eri puolilta maata. Rajoituksia tai kiintiöitä perustuen esimerkiksi mielipiteisiin, puolue- tai muihin taustoihin tai niiden puutteeseen, ei olisi mahdollista tai tarkoituksenmukaista asettaa. 
 
Sananvapaus on vahvasti turvattu perustuslain lisäksi muun muassa kansainvälisissä sopimuksissa, kuten Euroopan ihmisoikeussopimuksessa. Perustuslaissa sananvapaus on turvattu laajasti. Perustuslain 12 §:n mukaan jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Käytännössä sananvapaus turvaa kaikkea viestintää riippumatta näkökulmasta tai sisällöstä ja kenenkään ennakolta viestintää estämättä tai sensuroimatta.
 
Sananvapauden rajoituksena voidaan nähdä muun muassa päätoimittajavastuusta säätävä laki sananvapauden käytöstä joukkoviestinnässä. Sen 1 §:n mukaan lakia sovellettaessa ei viestintään saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
 
Objektiiviseen tiedonvälityksen käytänteet perustuvat pitkälti alan itsesääntelyyn. Julkisen sanan neuvoston toiminta ja journalistin ohjeet muodostavat tärkeimmän viitekehyksen. JSN:n jäsenet ovat sitoutuneet journalistin ohjeisiin. Mahdollisista henkilökohtaisista mielipiteistä riippumatta journalistilla on mm. velvollisuus pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen (JO8). Sitä, millaisia näkökulmia käytetään tai mitä aiheita uutisiin ja muihin juttuihin valikoidaan, ei kuitenkaan säädellä sen tarkemmin niin lainsäädännössä kuin itsesääntelyssäkään. Nämä jäävät toimitusten sisäisesti päätettäviksi ja journalistisin perustein tehtäviksi.
 
Sananvapauden tavoitteena on taata vapaa mielipiteenmuodostus, avoin julkinen keskustelu, joukkotiedotuksen vapaa kehitys ja moniarvoisuus sekä mahdollisuus vallankäytön kritiikkiin. Näin ollen käytännössä puuttuminen yksittäisten toimittajien tai tiedotusvälineiden näkökulmiin tai aihevalintoihin ei ole mahdollista, eikä myöskään toivottavaa. Länsimaisen demokratian peruskiviin kuuluu se, että media saa toimia mahdollisimman vapaasti ja tuoda esille erilaisia näkökulmia. Tältä osin tarkka sääntely tai se, että istuva hallitus voisi määrittää mediassa esillä olevia näkökulmia, ei ole toivottavaa. Ensi sijassa tulee luottaa itsesääntelyn toimivuuteen ja journalistin ohjeiden noudattamiseen. 
 
Käytännössä esimerkiksi radion ja television ohjelmistotoimiluvissa sisältöperusteita ja –ehtoja on viimeisten vuosien aikana lievennetty. Itse toimilupajärjestelmällä voidaan turvata median omistuspohjan monimuotoisuutta ja sitä kautta sananvapauden edistämistä, kun toimilupia myönnetään erityyppisille ja -taustaisille toimijoille. Julkisen palvelun Yleisradion tehtäviä ja rahoitusta koskevat päätökset taas tehdään parlamentaarisesti. 
 
Näiden reunaehtojen puitteissa hallitus pyrkii edistämään median toimintamahdollisuuksia. Hallituksen puolivälitarkastelussa linjattiin, että se aloittaa mediapoliittisen ohjelman valmistelemisen. Ohjelman tavoitteena on varmistaa suomalaiselle media-alalle ja suomalaiselle sisällöntuotannolle mahdollisimman hyvät toimintaedellytykset sekä varmistaa suomalaisen median monimuotoisuus.
 
Erityisenä huomion kohteena ovat juuri demokratiallekin tärkeiden journalististen sisältöjen tuottamisedellytykset. Ohjelman lähtökohtana onkin kansalaisen oikeus saada tietoa. Ohjelman taustatutkimukset ja toimenpiteet valmistuvat kesään mennessä.

Hallituksessa on myös pidetty esillä digitaalisten lehtien ja e-kirjojen arvonlisäveron alentamista, kun tämä on Euroopan unionin arvonlisäverodirektiivin muutosten jälkeen mahdollista.  Lisäksi muun muassa lakiin sähköisen viestinnän palveluista on tehty muutoksia (HE 82/2017vp), joilla pyritään media-alan toimintaedellytysten parantamiseen.

Yhtenä toimenpiteenä liikenne- ja viestintäministeriö myönsi 22.12.2017 MTV Sisällöt oy:lle kolmen miljoonan avustuksen, jonka avulla varmistettiin televisiossa myös muiden kuin julkisen palvelun uutis- ja ajankohtaisohjelmistojen saatavuus koko maan alueella. Yhtiölle asetettiin samalla uutis- ja ajankohtaisohjelmia koskeva palveluvelvoite vuoden 2019 loppuun saakka.
 
 Laajasti katsoen suomalaisen mediakentän toimintaedellytysten vahvistaminen on avainasemassa siinä, että erilaisia näkemyksiä pääsee esille mahdollisimman paljon ja sille, että myös objektiivisen journalismin tuottamiselle säilyy kannusteita.
 
Helsingissä 8.3.2018
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa (Kirjallinen kysymys median objektiivisuudesta)
Kirjoitti: Brandis - 30.03.2018, 13:51:56
Lainaus käyttäjältä:  Anne Berner
Sananvapauden tavoitteena on taata vapaa mielipiteenmuodostus, avoin julkinen keskustelu, joukkotiedotuksen vapaa kehitys ja moniarvoisuus sekä mahdollisuus vallankäytön kritiikkiin. Näin ollen käytännössä puuttuminen yksittäisten toimittajien tai tiedotusvälineiden näkökulmiin tai aihevalintoihin ei ole mahdollista, eikä myöskään toivottavaa.

KK 34/2018 vp (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/KK_34+2018.aspx)

Kirjallinen kysymys median objektiivisuudesta Suomessa
Lainaus käyttäjältä: Ville Tavio
Tutkimusartikkelin mukaan Vihreitä kannatti 47,7 prosenttia ja Vasemmistoliittoa 27,3 prosenttia journalistiopiskelijoista. SDP:n kannatus oli 11,4 prosenttia. Näiden vihervasemmistoryhmien yhteenlaskettu kannatus oli siis 86,4 prosenttia journalistiopiskelijoiden keskuudessa.

Tampereen yliopiston tutkimus on samansuuntainen kuin Mediaviikko-lehden kysely vuodelta 2010. Sen mukaan toimittajista puolet on vasemmistolaisia.

Yllä luetellut sananvapauden tavoitteet eivät suomalaisessa valtavirtalehdistössä valitettavasti toteudu puolueellisen näkökulmavalinnan takia; Villen hyvin esiin nostama poliittinen jakautuneisuus yksin journalistiopiskelijoiden keskuudessa, puhumattakaan toimittajakunnasta, on aihetta avaavaa.

Bernerin vastine ei nyt ihan vastannut siihen tarpeeseen, joka vaatisi huomiota. Tilanne on aika akuutti.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: qwerty - 13.04.2018, 14:53:25

Sama tekstimuodossa (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_34+2018+2.2.aspx)

Taviolla on näköjään oma "Tavion Kampanja" YT kanava. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän YT kuopattiin heti kättelyssä?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: K.L.O - 16.04.2018, 10:11:56
Juuri äsken Taviolta:

Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 18.04.2018, 11:53:27
Terveisiä taas eduskunnasta tänne hommaforumille!

Meiltä lähtee viikottain kymmeniä tiedotteita lehtien toimituksiin, mutta Perussuomalaisten näkyvyys on valtamedioissa aika huonoa kun toimittajat harvoin tahtovat meistä uutisoida. Nettinäkyvyyden rooli on siten korostunut ja ihmiset osaavatkin onneksi lukea Suomen Uutisia ja muita maahanmuuttokriittisiä nettilehtiä.

Tein lakialoitteen, jossa ehdotan kansalaisuuden saamiseen vaadittavan asumisaikavaatimuksen nostoa kymmeneen vuoteen. Toki muitakin vaadittavia kriteereitä tulee tarkistaa ja tiukentaa, mutta nyt kun 2015-2016 suuri turvapaikanhakijaryhmä on saapunut niin olisi haitallista, jos kaikki saisivat kansalaisuuden jo vuosina 2019-2020. Tämä johtaa esimerkiksi suuriin perheenyhdistämiseen (toimeentuloedellytystä ei vaadita kansalaiselta) ja mahdollisten joukossa olevien rikollisten, jopa terroristien, karkotusten estymiseen (kansalaista ei voi karkottaa). Helppo kansalaisuuden saaminen on myös selvä vetovoimatekijä tuleville turvapaikanhakijoille. Selostan lakialoitteeni pääkohdat US-blogissa http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253876-lakialoite-kansalaisuuden-asumisaikavaatimuksen-nostosta (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253876-lakialoite-kansalaisuuden-asumisaikavaatimuksen-nostosta) ja aloite kokonaan löytyy eduskunnan sivuilta https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lakialoite/Sivut/LA_12+2018.aspx (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lakialoite/Sivut/LA_12+2018.aspx).

Maahanmuuttopolitiikan ulkopuolelta on mainittava, että jätin myös aloitteen lapsivaikutusten arvioinnista, jolle sain kerättyä poikkeuksellisesti eduskunnan enemmistön tuen käymällä kaikki edustajat läpi henkilökohtaisesti. Aikaa tähän meni pari viikkoa. Aloite löytyy eduskunnan sivuilta https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/EduskuntaAloite/Sivut/TPA_15+2018.aspx (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/EduskuntaAloite/Sivut/TPA_15+2018.aspx).

Muistakaa seurata minua Twitterissä ja Facebookissa  8)

Olen jakanut videoita eduskunnasta varsinkin Facebookissa, mutta niitä voi katsoa kootusti myös Youtube-kanavaltani:
https://www.youtube.com/channel/UCT1RtvmeTTZOCZEZf1yKRLw (https://www.youtube.com/channel/UCT1RtvmeTTZOCZEZf1yKRLw).

Kaikki palautteenne on tervetullutta homman yksityisviesteillä ja sähköpostitse etunimi.sukunimi@ eduskunta.fi

Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Kni - 18.04.2018, 12:06:41
Tein lakialoitteen, jossa ehdotan kansalaisuuden saamiseen vaadittavan asumisaikavaatimuksen nostoa kymmeneen vuoteen.

Tuokin otsikoitiin Turun Sanomissa jotenkin niin että Tavio haluaa vaikeuttaa Suomen passin saamista. Ikäänkuin siis koskisi Mattia ja Maijaakin. Kiusa se on pienikin kiusa. Itse uutisessa taidettiin sitten kertoa enemmän mutta jos luki vain otsikon niin jäi vääristelty kuva.

Jatka hyvällä linjalla!
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: akez - 03.05.2018, 22:20:55
Maahanmuuttovirasto: Suurin osa Suomeen lennätettävistä eritrealaisista hakee turvapaikkaa vältelläkseen armeijapalvelusta – vaikka sotaa ei ole, lähes kaikki saavat turvapaikan

(...)
Suurimmalla osalla hakijoista ensisijainen hakuperuste on armeijakarkuruus tai kansallispalvelukseen joutumisen ja sen välttelystä aiheutuvien rangaistusten vaara.
– Suurin osa hakijoista ilmoittaa perusteeksi myös luvattoman maasta poistumisen ja siitä aiheutuvan rangaistuksen pelon, Repo kertoo.

Maahanmuuttoviraston mukaan kansallispalveluksesta karanneilla ja palvelusikäisillä Eritreasta laittomasti lähteneillä henkilöillä on todellinen vaara joutua ankarien, epäinhimilliseksi kohteluksi katsottavien rangaistusten kohteeksi.

Määrittelemättömän kestoiseen ja henkilön liikkumisvapautta rajoittavaan palvelukseen joutumisen voidaan katsoa aiheuttavan Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastaisen kohtelun vaaran. Virallisesti kansallispalveluksen kesto Eritreassa on 18 kuukautta, mutta käytännössä se saattaa kestää vuosia.
(...)

Suomi ei voi olla vakuutuslaitos, josta jokainen voi saada ilmaisen vakuutuksen tämän maailman kaikkien vääryyksien ja epäoikeudenmukaisuuksien varalta. Lisäksi nuo esitetyt argumentit eivät vaikuta olevan edes kuranttia tavaraa, sillä monessa maassa pakollinen asepalvelus saattaa kestää vuosikausia. Jos tuolla todella on ongelmia, niin sitten valittavat hallitukselleen, lähettäköön kirjeen Afrikan ihmisoikeustuomioistuimelle, Afrikan yhteistyöjärjestölle, eli ratkokoon asiansa siellä keskenään vaikka rumpuja paukuttamalla. Ei siirretä sitä tänne ongelmaksi, sillä ei tuo ongelma tänne kuulu. Keinoja riittää roppakaupalla: Voi valittaa YK:hon, kauppasaarto, varojen jäädyttäminen, boikotti, Eritrean johtajien mollaaminen maailman mediassa sosialisteiksi, kommunisteiksi tai natseiksi. Jos sekään ei toimi, niin voi, voi sitten. Keksikää silloin jotakin vielä parempaa siellä Afrikassa. Tänne tuota pulmaa on turha raijata.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: MW - 03.05.2018, 22:27:45
Kuinkas kauan se asepalvelus Venäjällä kestää? Ja ymmärtääkseni keilaa kaatuu aika huolella niiden urpojen keskuudesta, jotka eivät osaa tai pysty voitelemaan siitä itseään ulos.

Eiköhän pitäisi laittaa uusi normaali, että jokainen kutsuntaikäinen, asekuntoinen ryssä on tervetullut valtaamaan vaatimaan turvapaikan itselleen?

Sota on julmaa, ja ratsuväki raakaa, mutta mitä vittua jonkun Eritrean armeijan sekoilut meille kuuluvat?

Suvereeni valtio, jonka Suomi lienee tunnustanut? Julistakaa sota sitten, jos niin ahistaa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Phantasticum - 03.05.2018, 22:52:20
https://www.verkkouutiset.fi/miksi-lahes-kaikki-eritrealaiset-saavat-turvapaikan/

Ilonpilaaja tässä taas, hyvää iltaa. Enpä voi olla toteamatta, että silloin kun eritrealaisia lennätettiin Suomeen EU:n sisäisinä siirtoina, nuivat perussuomalaiset olivat hipihiljaa, vaikka he omien sanojensa mukaan vastustivat vapaaehtoiseksi kutsuttua taakanjakoa. Esitin edustaja Taviolle asiasta kysymyksenkin, mutta hän ei koskaan vastannut siihen. Mikä ihme siinä on, että vasta nyt kelpaa tehdä asiasta kirjallinen kysymys, vaikka asia oli ajankohtainen reilu vuosi sitten.

Käykääpä katsomassa kertauksen vuoksi ketjua otsikolla Perussuomalaiset kannattaa EU:n mamupakkokiintiöitä. (linkki) (https://hommaforum.org/index.php/topic,120021.0.html) Vähän aikaa sitten perussuomalaiset olivat myös hyväksymässä valiokuntalausuntoja. (linkki) (https://hommaforum.org/index.php?topic=58569.msg2869185#msg2869185) Vaikka asia onkin käytännössä päätetty jo aikaa sitten, pöytäkirjaan olisi voinut jättää eriävän mielipiteen.

Perussuomalaisten viesti on niin ristiriitainen, että näin (entisenä) äänestäjänä en tiedä mitä ajatella.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: N. A. Saramo - 15.05.2018, 19:47:55
Ilonpilaaja tässä taas, hyvää iltaa. Enpä voi olla toteamatta, että silloin kun eritrealaisia lennätettiin Suomeen EU:n sisäisinä siirtoina, nuivat perussuomalaiset olivat hipihiljaa, vaikka he omien sanojensa mukaan vastustivat vapaaehtoiseksi kutsuttua taakanjakoa. Esitin edustaja Taviolle asiasta kysymyksenkin, mutta hän ei koskaan vastannut siihen. Mikä ihme siinä on, että vasta nyt kelpaa tehdä asiasta kirjallinen kysymys, vaikka asia oli ajankohtainen reilu vuosi sitten.

Lähetin Ville Taviolle sähköpostia, jossa linkitin kommenttiisi ja pyysin hänen näkemystään. Tavio kertoi, ettei pysty ajankäytöllisistä syistä vastamaan muihin viesteihin kuin hänen sähköpostiinsa lähetettyihin. Kysymykset ja kommentit kannattaa siis suunnata osoitteeseen <Ville.Tavio@eduskunta.fi>.

Lainaus käyttäjältä: Ville Tavio
Näen itsekin, että eritrealaisten hyväksyttyihin turvapaikkahakemuksiin huomattavana lähtölaukauksena oli sisäiset siirrot, joiden hyväksyminen oli Suomelta valtava virhe.

Siirtolaiskriisi ylipäänsä vei PS:n nuivilta edustajilta yöunet ja hallituksen maahanmuuttopolitiikkaan pyrittiin vaikuttamaan kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla, yötä päivää. Näin tämän erityisen läheltä, sillä olin hallitusaikaan PS:n eduskuntaryhmän maahanmuuttopoliittisen ryhmän puheenjohtaja ja siinä mielessä usein monia muita paremmin ajan hermolla.

Tuolloinen PS:n munailu hallituksessa johtui yksinkertaisesti siitä, että puolueen puheenjohtaja oli Soini ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Terho. Ylipäänsä soinilaisten ministerien intressissä tai prioriteeteissa ei tuntunut olevan nuivan politiikan läpivieminen. Havahduin tähän viimeistään kun Terho esti muutaman hesarin lehtijutun perusteella perheenyhdistämisen edellytysten täysimääräistä kiristämisen, vaikka siitä oltiin jo saatu hallituksessa sovittua.

Puolueen jäsenistö antoikin oikeutetusti puoluekokouksessa Soini-Terho kaksikolle tehokkaimman mahdollisen palautteen laittamalla johdon vaihtoon ja loppu on historiaa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Roope - 15.05.2018, 22:26:07
Lainaus käyttäjältä: Ville Tavio
Tuolloinen PS:n munailu hallituksessa johtui yksinkertaisesti siitä, että puolueen puheenjohtaja oli Soini ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Terho. Ylipäänsä soinilaisten ministerien intressissä tai prioriteeteissa ei tuntunut olevan nuivan politiikan läpivieminen. Havahduin tähän viimeistään kun Terho esti muutaman hesarin lehtijutun perusteella perheenyhdistämisen edellytysten täysimääräistä kiristämisen, vaikka siitä oltiin jo saatu hallituksessa sovittua.

Terho esti? Suomen Kuvalehden kuvaus hallituskumppaneiden vedätyksestä ei siis olisi ollut totuus tai ainakaan koko totuus, vaan PS-johto oli tieten mukana niiden petoksessa?

2016-02-11 HS: Perheenyhdistäminen vaatii vastedes vakaita tuloja (yhdistetty) (http://hommaforum.org/index.php/topic,111000.msg2457864.html#msg2457864)

Ja Terhoko vaati vaikenemaan ja valehtelemaan, kun täälläkin ihmeteltiin tapahtunutta? Ja siihen suostuttiin?

On kuultu jo niin monta tarinaa, että haluaisin kuulla nykyiseltä PS-ryhmältä yhteisen version, mitä tuolloin oikein tapahtui. Simon Elo ainakin lasketteli sujuvasti luikuria puoluekokoukseen asti, mutta miksi kukaan PS-kollega ei korjannut hänen levittämiään valheita (http://hommaforum.org/index.php/topic,111000.msg2504614.html#msg2504614) esimerkiksi juuri perheenyhdistämislain käsittelystä?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Mika - 15.05.2018, 22:38:24
Perussuomalaisten viesti on niin ristiriitainen, että näin (entisenä) äänestäjänä en tiedä mitä ajatella.

Persujen oppositiopolitiikka on ollut sellaista, että epäilen Halla-ahon tyytyneen siihen, että hänen oma hillotolppansa on turvattu nykyiselläkin kannatuksella. On hyvin vaikea nähdä enää mitään perustetta äänestää ketään tulevissa vaaleissa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: justustr - 15.05.2018, 23:28:24
Perussuomalaisten viesti on niin ristiriitainen, että näin (entisenä) äänestäjänä en tiedä mitä ajatella.

Persujen oppositiopolitiikka on ollut sellaista, että epäilen Halla-ahon tyytyneen siihen, että hänen oma hillotolppansa on turvattu nykyiselläkin kannatuksella. On hyvin vaikea nähdä enää mitään perustetta äänestää ketään tulevissa vaaleissa.

Hyvinpä ollaan taas omien tukena.

Kyllä mokusektoria naurattaa kun lukevat näitä ketjuja. Näille hommaluovuttajille ei yksinkertaisesti voi hävitä.

Tärkein ja samalla myös kohtalokkain ero kansallismielisten vihervasemmiston välillä onkin lojaalius. 
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: J. Lannan haamu - 15.05.2018, 23:40:10
Tuollaista viestiä mitä esim. Phantasticum ja jotkut muut kokevat, ei vaan pitäisi tapahtua. Ensimmäisenä pitää olla selkeä linja viesti, sellainen jonka jokainen persu tietää johdosta tuonne piireihin asti jos tullaan yöllä herättämään ja kysymään.

Ei se voi mennä siten, että kansalaiset tulevat kyselemään ja sitten heille sanotaan että no onhan näin sanottu silloin ja silloin mutta media ei vaan nostanut ja et seurannut tarpeeksi persumediaa.

Persujen pitäisi nostaa muutama 3-5 sellaista laajempaa ja tärkeämpää aihetta tapetille ja lähteä niillä ammuksilla jallittamaan vihulaista. Jos joskus harvoin yksi tekee näin ja toinen niin, ei se vielä riitä vaan kaikkien toimijoiden pitäisi tuottaa jotain yhteiselle linjalle. Esim. Kike sotaveteraaneista, kerran ainakin piti hyvän puheen siitä. Teuvo suomalaisesta työstä, Mestari ja Huhtasaari maahanmuutosta ja takaisin kotiuttamisesta, Tavio valjastettaiisin kansallismielisen lainsäädännön erityisasiantuntijaksi.

Sitten pitää vaan keksiä jotain Merelle, Immoselle, Eerolalle ja niille parille muulle avustajineen, jostain sellaista joka tulee perussuomalaisten kansallismielistä ja maahanmuuttokriittisempää agendaa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Phantasticum - 16.05.2018, 20:07:04
Lähetin Ville Taviolle sähköpostia, jossa linkitin kommenttiisi ja pyysin hänen näkemystään.

Kiitos sinulle. Viestini oli enemmän retorinen. En odottanut siihen sen konkreettisempaa vastausta.

Kiitos myös edustaja Taviolle vastauksesta, vaikka en sitä sellaisenaan niele. Aika moni seikka ja yksityiskohta viittaa siihen, että nuivat edustajat alistuivat jo ennen vaaleja siihen, ettei oma agenda menesty. Toistan taas itseäni, mutta kyllä minä näen asian niin, että te ette pyrkineet vaikuttamaan "kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla" vaan te vain teeskentelitte, että te pyritte vaikuttamaan "kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla".

Vähän ennen puheenjohtajavaalia alkoi mantra, että hallitusohjelmaa pitää noudattaa, vaikka Halla-aho oli vielä muutama kuukausi aikaisemmin kehunut maahanmuuttopoliittista ohjelmaa ihan hyväksi ja antanut sille kahdeksikon. Eikä hänessä ja Sampo Terhossa ollut juuri mitään eroa ennen puheenjohtajavaalia. Tämä on juuri sitä, että puhutaan niin totta kuin osataan.

Ja tosiaan Simon Elostelija oli suurin piirtein ainoa nuiva edustaja, joka kävi Hommalla omassa nimikkoketjussaan vastailemassa kinkkisiin kysymyksiin laskettelemalla sujuvasti luikuria. Ei ollut vaikea huomata, että hänellä oli suunnattomia vaikeuksia vastata rehellisesti, ja hän kierteli ja kaarteli parhaan kykynsä mukaan, ettei perussuomalaisten petos olisi silloin vielä paljastunut. Hänenkin käyntinsä vähenivät, kun oma ketju alkoi olla täynnä miinoja eikä niiden yli voinut enää harppoa ilman, että jossain oli vaarana jysähtää.

Sanon nyt todella rumasti, mutta Halla-aho on ansainnut Brysselissä viiden vuoden aikana miljoonan. Mitä hän teki silloin, kun edustaja Tavion sanoin "siirtolaiskriisi vei PS:n nuivilta edustajilta yöunet". En sanoisi muuten, mutta kun joskus tuntuu siltä, että jotkut seuraavat häntä täysin sokeasti lammaslauman lailla vailla omaa tahtoa.

Ja vielä näistä omista ja omien tukemisesta, niin perussuomalaiset eivät ole minulle yhtään sen enempää omia kuin ketkään muutkaan.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa (ministerin vastaus eritrealaisista)
Kirjoitti: qwerty - 17.05.2018, 13:01:43
Lainaus
KK 158/2018 vp (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/KK_158+2018.aspx)

Mitä hallitus aikoo tehdä, jotta Eritrean turvallisuustilanne tulee Suomessa paremmin huomioiduksi Eritrean kansalaisten turvapaikkahakemuksia käsiteltäessä?
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

Vuonna 2015 Euroopassa alkaneen muuttoliikekriisin aikana Euroopan unionin neuvosto päätti syyskuussa 2015 niin sanotusta taakanjakomenettelystä osana solidaarisuustoimia merkittävän määrän Euroopan turvapaikanhakijoista vastaanottaneita Italiaa ja Kreikkaa kohtaan. Muut Euroopan maat, Suomi mukaan lukien sitoutuivat ottamaan vastaan turvapaikanhakijoita ja käsittelemään heidän hakemuksensa. Neuvoston päätökset koskivat kansalaisuuksia, joiden kohdalla kansainvälisen suojelun myöntämisprosentti on EU-jäsenvaltioissa ollut viimeisen vuosineljänneksen aikana Eurostatin tilaston mukaan 75 prosenttia tai sitä korkeampi. Suurin osa Suomeen vuosina 2015–2017 saapuneista eritrealaisista turvapaikanhakijoista on tullut tällaisina Euroopan unionin sisäisinä siirtoina. Virallisten tilastojen mukaan vuoden 2015 alusta alkaen eritrealaisten jättämiä hakemuksia on Suomessa ollut yhteensä 836, joista 764 on sisäisinä siirtoina tulleiden hakemuksia, joten muita kuin sisäisiä siirtoja ei ole vuosina 2015–18 ollut kuin muutamia kymmeniä.

Turvapaikkapäätöksenteko perustuu harkintaan, jossa otetaan huomioon jokaisen henkilön yksilöllinen tilanne, pakolaisoikeuden periaatteet sekä ajantasainen ratkaisuhetken maatieto. Vaikka maan tilanteella on merkitystä kansainvälisen suojelun tarvetta harkittaessa, ei esimerkiksi sodan tai muun aseellisen selkkauksen olemassaolo ole edellytys suojelun saamiselle. Turvapaikan voi saada, jos on perustellusti aihetta pelätä joutuvansa vainotuksi kotimaassaan tai pysyvässä asuinmaassaan. Jos edellytykset turvapaikalle eivät täyty, on hakijalle mahdollista myöntää toissijaista suojelua, jos on merkittäviä perusteita uskoa, että henkilö joutuisi palatessaan todelliseen vaaraan kärsiä vakavaa haittaa. Suurimmalla osalla eritrealaisista hakijoista ensisijainen hakuperuste on armeijakarkuruus tai kansallispalvelukseen joutumisen ja sen välttelystä aiheutuvien rangaistusten vaara. Suurin osa hakijoista ilmoittaa perusteeksi myös luvattoman maasta poistumisen ja siitä aiheutuvan rangaistuksen pelon. Lähtömaatieto huomioiden kansallispalveluksesta karanneilla ja palvelusikäisillä Eritreasta laittomasti lähteneillä henkilöillä voidaan katsoa olevan todellinen vaara joutua ankarien, epäinhimilliseksi kohteluksi katsottavien rangaistusten kohteeksi. Myös määrittelemättömän kestoiseen ja henkilön liikkumisvapautta rajoittavaan palvelukseen joutumisen voidaan katsoa aiheuttavan Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastaisen kohtelun vaaran. Maatiedon valossa edellä mainitut riskit ovat valtaosalle eritrealaisista varsin todennäköisiä, minkä vuoksi eritrealaisille myönnetään EU:ssa syyrialaisten jälkeen toisiksi yleisimmin suojelua. Eurostatin tilastojen mukaan vuonna 2017 eritrealaisista turvapaikanhakijoista 92 % sai kansainvälistä suojelua EU:ssa.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) antoi 20.6.2017 tuomion asiassa M.O vs. Sveitsi, jolla se hylkäsi kielteisen turvapaikkapäätöksen Sveitsissä saaneen hakijan valituksen ja katsoi, että hänet voidaan käännyttää Eritreaan ilman, että kyseessä olisi kidutuksen kieltoa koskeva (Euroopan ihmisoikeussopimuksen 3 artikla) loukkaus. Tuomiossa katsottiin, että pelkkä Eritrean yleinen ihmisoikeustilanne ei vakavuudestaan huolimatta anna aihetta olettaa, että kuka tahansa maan kansalainen joutuisi Eritreaan palautettaessa EIS 3 artiklan vastaisen kohtelun vaaraan, vaan hakijan tulee perustella hakemuksensa yksilöllisesti. Pelkästään se, että henkilö on hakenut turvapaikkaa ulkomailta ja saanut kielteisen päätöksen, ei automaattisesti aseta henkilöä vaaraan, mikäli hänet palautettaisiin Eritreaan. Tuomiossa painotettiin vahvasti hakijan omaa selvittämisvelvollisuutta, varsinkin hakemuksen keskeisiin tosiseikkoihin liittyvien henkilökohtaisten olosuhteiden ja kokemusten osalta.

Maahanmuuttovirasto tutkii jokaisen hakemuksen yksilöllisesti ja hakijalla on selvittämisvelvollisuus henkilökohtaisten olosuhteidensa ja kokemustensa osalta. Maahanmuuttovirasto on ottanut käytännössään huomioon myös edellä mainitun EIT:n tuomion ja tapauskohtaisen harkinnan perusteella eritrealaiselle hakijalle voidaan tehdä myös kielteinen päätös, mikäli hänen henkilökohtaisia olosuhteitaan koskeva selvittämisvelvollisuus huomioiden hän ei kykene riittävän yksityis- ja omakohtaisesti sekä johdonmukaisesti ja todentuntuisesti kertomaan hakemuksen keskeisistä tosiseikoista, kuten maasta poistumisesta sekä kansalaispalvelukseen liittyvistä seikoista. Turvapaikkahakemuksia käsitteleviä Maahanmuuttoviraston virkamiehiä on koulutettu uskottavuusarvioinnin tekemisestä yleisesti ja eritrealaisten kohdalla erityisesti, jotta turvapaikkapuhutteluissa osataan kiinnittää huomiota relevanttien seikkojen riittävän perusteelliseen selvittämiseen.

Maahanmuuttoviraston tekemään turvapaikkapäätökseen vaikuttaa siis ajantasainen, ratkaisuhetken maatieto. Jos tilanne hakijan lähtömaan osalta muuttuu, tämä huomioidaan ratkaisukäytännössä. Vaikka Maahanmuuttoviraston julkinen Eritrean tilannekatsaus on maaliskuulta 2017, sen sisältämä maatieto ei kuitenkaan ole vanhentunutta. Maan tilanteessa, jota maatietotutkijat seuraavat aktiivisesti, ei ole ilmennyt merkittäviä muutoksia kevään 2017 jälkeen ja sen jälkeen ilmestyneet raportit sisältävät pitkälti samaa maatietoa kuin maatietopalvelun kevään 2017 tilannekatsaus. Maatietopalvelussa tuotetaan kuitenkin yleisten tilannekatsausten lisäksi yksittäisiin tapauksiin maatietoa aina kun sitä päätöksien tueksi pyydetään ja tarvitaan.

Helsingissä 16.5.2018
Sisäministeri Kai Mykkänen
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: qwerty - 23.05.2018, 18:46:20
Tein lakialoitteen, jossa ehdotan kansalaisuuden saamiseen vaadittavan asumisaikavaatimuksen nostoa kymmeneen vuoteen. Toki muitakin vaadittavia kriteereitä tulee tarkistaa ja tiukentaa, mutta nyt kun 2015-2016 suuri turvapaikanhakijaryhmä on saapunut niin olisi haitallista, jos kaikki saisivat kansalaisuuden jo vuosina 2019-2020. Tämä johtaa esimerkiksi suuriin perheenyhdistämiseen (toimeentuloedellytystä ei vaadita kansalaiselta) ja mahdollisten joukossa olevien rikollisten, jopa terroristien, karkotusten estymiseen (kansalaista ei voi karkottaa). Helppo kansalaisuuden saaminen on myös selvä vetovoimatekijä tuleville turvapaikanhakijoille. Selostan lakialoitteeni pääkohdat US-blogissa http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253876-lakialoite-kansalaisuuden-asumisaikavaatimuksen-nostosta (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253876-lakialoite-kansalaisuuden-asumisaikavaatimuksen-nostosta) ja aloite kokonaan löytyy eduskunnan sivuilta https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lakialoite/Sivut/LA_12+2018.aspx (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lakialoite/Sivut/LA_12+2018.aspx).

Tämä oli tänään lähetekeskustelussa. Koko pöytäkirja (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_54+2018+8.aspx)

Lainaus
16.49 Ville Tavio ps (esittelypuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Kansalaisuuksia myönnetään nykyään enemmän kuin koskaan ennen, ja samaan aikaan kantaväestön syntyvyys on laskussa. Vallassa olevat poliitikot ovat päättäneet ylläpitää väestönkasvua keinotekoisesti maahanmuuton avulla. Tämä johtaa suomalaisten suhteellisen osuuden vähenemiseen ja vieraskielisen väestön suhteellisen osuuden kasvuun. 
Jos sallimme suomalaisen väestön osuuden vähenemisen ja vastaavasti ulkomaalaisen väestön osuuden kasvun, niin sallimme myös ulkomaisten kulttuurien kasvun Suomessa. Nämä kulttuurit eivät ole aina sitä, mitä tahtoisimme niiden olevan. Näiden kulttuurien myötä tulee tapahtumaan myös ulkomaalaisen vallan kasvu maassamme. Viime kädessä suomalaisen väestönosan vähentymisen seurauksena on suomalaisten arvojen heikentyminen.

Kansalaisuuspolitiikka on jäänyt julkisessa keskustelussa vähäiselle huomiolle, vaikka se on erittäin merkittävä osa nykyisenlaisen maahanmuuton mekanismeja. Kansalaisuuden saanut ulkomaalainen voi tuoda perheenjäseniään Suomeen helposti. Kansalaisuuden saanut ulkomaalainen muuttuu useimmissa tilastoissa suomalaiseksi, minkä jälkeen maahanmuuttajaväestön seuraaminen tilastollisesti muuttuu vaikeaksi. Kansalaisuuden saanutta ulkomaalaista ei voida myöskään enää karkottaa Suomesta, vaikka hän syyllistyisi minkälaisiin rikoksiin.

Perussuomalaiset näkevät, että Suomen tulee huolehtia kansalaisuuspolitiikassaan siitä, että ulkomaalainen voi saada Suomen kansalaisuuden vain ansaitusti. Kansalaisuuden saamisen ehdot eivät saa olla liian väljät, kuten tällä hetkellä valitettavasti on.
Arvoisa puhemies! Käsiteltävässä lakialoitteessa ehdotetaan Suomen kansalaisuuden saamisen ehtojen tiukentamista siten, että yleinen asumisaikavaatimus Suomen kansalaisuutta haettaessa nostetaan 10 vuoteen. Nykyään yleinen asumisaikavaatimus on 5 vuotta ja turvapaikan saaneille vain 4 vuotta. 

Suomen linja on moniin muihin Euroopan maihin nähden avokätinen. Itävallassa maan kansalaisuutta voi hakea vasta 10 vuoden asumisen jälkeen. Tanskassa yleinen asumisaikavaatimus on 9 vuotta, Saksassa 8 vuotta ja Norjassa 7 vuotta. Lisäksi Euroopan ulkopuolella, esimerkiksi Aasiassa, on lukuisia kehittyneitä maita, joissa kansalaisuuden saaminen on tehty huomattavasti vaikeammaksi kuin Suomessa. 

Suomessa kansalaisuuden hakijan katsotaan kansalaisuuslain mukaan asuneen maassa riittävän kauan, jos yhtäjaksoista asumista Suomessa on kertynyt viimeksi kuluneet 5 vuotta keskeytyksettä tai kansainvälistä suojelua saavan tapauksessa 4 vuotta. Sekin riittää, jos hakija on asunut Suomessa yhteensä 7 vuotta 15 ikävuoden täyttymisen jälkeen. Tätä jälkimmäistä kutsutaan kerätyksi asumisajaksi.

Nyt käsiteltävässä lakialoitteessa ehdotetaan muutos, joka koskee siis sekä yhtäjaksoista asumisaikaa että kerättyä asumisaikaa. Samalla ehdotetaan kumottavaksi kansalaisuuslain oleellisia poikkeuspykäliä yleiseen asumisaikaedellytykseen tehtävistä poikkeuksista ja näin ollen tehtäisiin 10 vuoden asumisaikaedellytyksestä hyvin vahva sääntö.

Ei ole perusteltua, että nykyisen lain mukaan työn perässä Suomeen muuttanut ulkomaalainen on turvapaikanhakijaa huonommassa asemassa. Työpaikan vuoksi Suomeen saapuneelle asumisaikaedellytys on 5 vuotta, kun taas turvapaikan saaneelle 4 vuotta. 

Meidän täytyy palauttaa Suomen kansalaisuus sille kuuluvaan arvoonsa ja estää liian helppo kansalaisuuden saanti. Ennen vanhaan kansalaisuuden saaminen oli Suomessakin niin harvinainen kunnia-asia, että kansalaisuuden myönsi tasavallan presidentti omakätisellä allekirjoituksella. Nykyään kansalaisuuksia jaetaan liukuhihnalta.

Suomen kansalaisuuksia myönnetään siis nykyisin enemmän kuin koskaan aiemmin satavuotiaan valtiomme historiassa. Viime vuosina kansalaisuuksia on myönnetty vuositasolla tyypillisesti 8 000:n ja 9 000:n väliltä, aivan viime aikoina luku on noussut jo 10 000:een.

Kansalaisuuden saaneiden määrä alkoi kasvaa voimakkaasti 20 vuotta sitten, ja uusi kasvupyrähdys nähtiin tämän vuosikymmenen alkupuolella. Kansalaisuuden saaneiden kasvu selittyy toki osittain Eurooppaan suuntautuneen siirtolaisuuden globaalilla kasvulla, mutta se ei yksinään riitä tietenkään mitenkään selitykseksi. Maahanmuutto ei ole mikään väistämätön luonnonvoima, jonka edessä kansallisvaltio on kyvytön ja voimaton. 

Maahanmuuttoon tulee vaikuttaa poliittisilla päätöksillä. Se on meidän tehtävämme eduskunnassa, tehdä vastuullista maahanmuuttopolitiikkaa, joka kestää, vastuullista maahanmuuttopolitiikkaa, jotta kotimaamme, Suomi, säilyy myös tuleville sukupolville. [Laura Huhtasaari: Erittäin hyvä puheenvuoro!]
Lainaus
16.55 Jani Mäkelä ps

Arvoisa puhemies! Heti alkuun haluan tehdä selväksi, mitä Suomen kansalaisuus on ja mitä se ei ole. Suomen kansalaisuuden saaminen ei ole ulkomaalaiselle perusoikeus, se ei ole ulkomaalaiselle ihmisoikeus, vaan Suomen kansalaisuuden saaminen on ulkomaalaiselle etuoikeus.
Lainaus
Kansalaisuuden myöntäminen on siis äärimmäisen voimakas oikeustoimi, jolla on suuret vaikutukset ja velvoitteet maamme kannalta. Siksi siihen täytyykin suhtautua vakavasti ja aivan erityisesti nykyistä vakavammin. Näillä perusteilla kaikki esitykset kansalaisuuden saamisen ehtojen tiukentamiseksi ovat tervetulleita. Minimitaso, jolle mielestäni pitää päästä, on se, että kansalaisuutta ei saisi meillä vertailumaita eli Pohjois-Eurooppaa ja Pohjoismaita helpommin. Sellaiseen vetovoimatekijään meillä ei kerta kaikkiaan ole varaa. 

Niinpä tämä lakiesitys kymmenen vuoden asumisvaatimuksesta ratkaisisi yhden osan tätä ongelmaa ja on itsestäänselvästi kannatettava. Tämä on hyvä alku, ja paljon muuta tarvitaan lisää. Haluaisin mukaan vaatimuksia kielitaidosta, työpaikasta ja muusta integraatiosta, että niitä päivitettäisiin vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. 

Arvoisa puhemies! Ei voi olla hyväksyttävää, että Suomen kansalainen ei tulisi Suomessa toimeen ilman jatkuvaa auttamista, kotouttamista ja tulkkaamista.
Lainaus
16.58 Olli Immonen ps

Arvoisa puhemies! Itse näen, että maahanmuuttajille myönnettävän Suomen kansalaisuuden tulee olla palkinto onnistuneesta kotoutumisesta. Toisin sanoen kansalaisuus täytyy ansaita. Kansalaisuuden hakijan on pystyttävä todistamaan, että hän on kotoutunut yhteiskuntaamme. Kansalaisuus ei saa olla etukäteislahja, jolla yritetään houkutella maahantulijoita kotoutumaan. Nykyisin kansalaisuus valitettavasti myönnetään usein etukäteislahjaperiaatteella. Nykyinen liian lyhyt asumisaikaedellytys lisännee myös perusteettomia kansalaisuushakemuksia, sillä merkittävä osa nykyisin jätettävistä kansalaisuushakemuksista hylätään. Tämä on myös kustannuskysymys.

Edustaja Tavion asumisaikaedellytyksen tiukentamista koskeva lakialoite onkin erinomainen ja kannatettava. Tämä on ensimmäinen askel oikeaan suuntaan. Jatkossa olisi perusteltua avata keskustelu myös muista kansalaisuuden myöntämisen kriteereihin liittyvistä ongelmista. Kansalaisuuden myöntämisperusteita olisi syytä tiukentaa myös muilla tavoin. Esimerkiksi vain tyydyttävän tasolle asetettu kielitaitovaatimus on liian vaatimaton. Keskustelua tulisi käydä enemmän myös kaksoiskansalaisuuteen liittyvistä ongelmista.
Lainaus
17.03 Laura Huhtasaari ps

Arvoisa puhemies! Paikaltani kuuntelin ja ihan liikutuin, kun edustajat Tavio, Mäkelä ja Immonen puhuivat suomalaisuudesta. Siitä heijastui se, kuinka paljon he arvostavat tätä maata, niitä ihmisiä, jotka ovat rakentaneet tämän maan, ja se ilmenee sillä tavalla, että arvostaa sitä, että on suomalainen ja Suomen kansalainen. Arvopohja on niin kunnossa. Kiitos, perussuomalaiset!
Minä katsoin itse asiassa sitä listaa, niin täällä eivät muut ole pyytäneet puheenvuoroja kuin vain perussuomalaiset. Eli nyt on tullut jälleen todistetuksi se, että meillä on perussuomalaiset ja sitten on muut. Meillä on Suomessa myös kaksipuoluejärjestelmä, mitä tulee poliittisiin mielipiteisiin.
Lainaus
17.07 Sami Savio ps

Arvoisa puhemies! Kuten edellisistä puheenvuoroista on jo käynyt hyvin ilmi, perussuomalaiset puolustavat suomalaisuutta ja maamme kunniakkaita perinteitä. Olemme siksi vaatineet vastuullista maahanmuuttopolitiikkaa jo pitkään. Valitettavasti emme ole saaneet juuri tukea muilta puolueilta, emme hallituksessa emmekä oppositiossa. Perussuomalaisten näkemysten mukaan nykyisen kaltainen löyhä kansalaisuuslaki lyhyine asumisaikavaatimuksineen ei monessakaan tapauksessa ole riittävän pitkä integroidakseen ulkomailta Suomeen tulleita henkilöitä maamme kulttuuriin ja tapoihin. Siten kansalaisuuden myöntämisen ehtoja on varsin tarkoituksenmukaista kiristää pikaisesti edustaja Tavion lakialoitteessaan esittämällä tavalla. Tämä asia on erityisen tärkeä, varsinkin kun turvapaikanhakija- ja siirtolaisvirrat Euroopassa jatkuvasti kasvavat.
Lainaus
17.11 Ville Tavio ps

Se on myös tärkeä näkökohta, että nyt käsiteltävänä oleva lakialoite liittyy myös rikollisuuden torjumiseen. Ulkomaalainen voi ensimmäisten Suomessa asumiensa vuosien aikana tehdä sellaisia rikoksia, joihin liittyen syyllisyys käy ilmi vasta myöhemmin, kun kansalaisuus on jo myönnetty. Tämäkin puoltaa osaltaan asumisaikavaatimuksen pidentämistä. Kymmenen vuoden jälkeen maahan muuttaneesta ihmisestä tiedetään jo paljon enemmän kuin nykyisen neljän vuoden jälkeen.
Keskustelu päättyi.
Asia lähetettiin perustuslakivaliokuntaan.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 29.05.2018, 13:55:31
Viimeisin täysistuntopuheeni on some-kanavien lisäksi ladattu myös Youtubeen: https://www.youtube.com/watch?v=Xzs0Y6siJXA (https://www.youtube.com/watch?v=Xzs0Y6siJXA)

Aiheena oli siis tuo qwertyn edellä mainitsema kansalaisuuden asumisaikavaatimuksen nosto.

Otin tänään kantaa myös Itävallan aikeisiin vaatia maahanmuuttajilta sosiaaliturvan vastineeksi kielen osaamista, minusta Suomen tulee toimia samoin: https://www.suomenuutiset.fi/tavio-suomen-tulee-vaatia-maahanmuuttajilta-kielen-osaamista-vastineeksi-sosiaaliturvasta/ (https://www.suomenuutiset.fi/tavio-suomen-tulee-vaatia-maahanmuuttajilta-kielen-osaamista-vastineeksi-sosiaaliturvasta/)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: qwerty - 04.06.2018, 00:57:09
Lainaus
Suullinen kysymys polttoaineiden verotuksesta (Ville Tavio ps) (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_59+2018+2.4.aspx)
Täysistunto, Torstai 31.5.2018
Lainaus
16.36 Ville Tavio ps

Arvoisa puhemies! Moni suomalainen tarvitsee autoa käydessään töissä tai harrastuksissa ja muissa välttämättömissä menoissa. Suomessa polttoaine on kuitenkin aivan liian kallista, oli kyseessä sitten bensalla tai dieselillä kulkeva auto. Dieselautossa varsinkin, kun maksetaan vielä käyttövero ja silti diesel on kallista. Ja polttoaineen hinnat sen kun nousevat. Itse asiassa tällä hetkellä Yhdysvalloissa polttoaineen hinta on 0,7 euroa litralta. Suomessa taas bensan hinta on 1,6 euroa litralta eli yli kaksinkertainen hinta. Ja tämähän johtuu siitä, että Suomessa on aivan älyttömän korkea polttoaineen verotus. [Pia Viitanen: Jota te perussuomalaiset nostitte!] 

Perussuomalaiset ehdottavatkin, että polttoaineverotusta lasketaan. Sipilän hallituksen aikanahan tätä tosiaan nostettiin, ja silloin siihen tehtiin sellainen perälautapäätös, että sovittiin, että jos raakaöljyn hinta nousee yli 80 dollarin, silloin sitä lasketaan. No nyt kaksi viikkoa sitten se nousi yli 80 dollarin, ja nousutrendi on yhä päällä. Aikooko hallitus siis tehdä niin kuin lupasi ja harkita polttoaineverotuksen laskemista?

Suosittelen allaolevan vastauksen lukemisen taustamusiikiksi Benny Hill Theme (https://www.youtube.com/watch?v=MK6TXMsvgQg) :P :(

Lainaus
16.37 Valtiovarainministeri Petteri Orpo (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Ensinnäkin se on kyllä aivan totta, että tällä hetkellä eletään taas sellaista aikaa, jolloin polttoaineiden hinnat ovat nousseet ja ovat korkeita. Suomessa on suhteellisen saman tasoinen polttoaineverotus kuin keskimäärin Euroopassa. Toki varmasti ollaan kovemmin verottajia, mutta meillä siihen on myöskin yksi selitys, jota on jo useiden hallitusten ajan Suomessa noudatettu: meillä on haluttu siirtää sitä verotuksen painopistettä muun muassa hiilen verotukseen ja päästöjen verotukseen. Siksi polttoainevero on ollut yksi niistä, joita on valittu siksi kohteeksi, josta varoja hyvinvointiyhteiskunnan pyörittämiseen saadaan aikaan. Itse en muista tätä, mihin viittasitte, tästä 80 dollarin öljyn hinnasta, mutta pitää selvittää. Tällä hetkellä hallitus ei ole suunnittelemassa sen enempää polttoaineveron korotuksia kuin kevennyksiäkään.
Lainaus
16.40 Valtiovarainministeri Petteri Orpo (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Ensinnäkään en kyllä millään tavalla ihaile Yhdysvaltoja tai Kiinaa ilmastopolitiikassa enkä heidän autojen määräänsä kadehdi. [Eva Biaudet: Kiitos!] Myöskin ne ovat — ainakin Yhdysvallat — öljyntuottajia, ja heillä taitaa olla jonkinnäköinen jokamiehen ja -naisen oikeus, että saa halpaa bensaa. Mutta toivoisin todella, että Yhdysvalloissakin palattaisiin vastuullisen ilmastopolitiikan tielle. 

Mitä sitten tulee tähän veropolitiikkaan, niin jos ostovoimasta huolehditaan, mielestäni hallituksen valinta on ollut aivan oikea — sen hallituksen, jossa tekin olette olleet mukana tekemässä näitä linjauksia [Leena Meri: Muistatteko päätöksen?] — että veronkevennysvaraa käytetään nimenomaan ihmisten ostovoiman ylläpitämiseen eli ansiotuloverotuksen kohtuullisena pitämiseen. Me olemme suunnanneet 1,3 miljardia ansiotulojen verotuksen keventämiseen, ja se on ollut harkittu valinta, ja mielestäni se on järkevä valinta, koska se tukee paljon paremmin työllisyyttä kuin esimerkiksi se, että me käyttäisimme tämän rahan sentin, kahden tai muutaman sentin polttoaineen hinnanalennukseen. Minusta tämä on paljon järkevämpää, ja samalla se on myöskin kestävän kehityksen mukaista politiikkaa.
Lainaus
16.44 Valtiovarainministeri Petteri Orpo (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Kyllä hallitus pitää tästä kiinni, eli me haluamme tukea työmatkaliikennettä, ja erityisesti tämä on tärkeää, kuten edustaja Satonen kysyi, harvempaan asutussa Suomessa. Tämä on korostunut nyt vielä, kun meillä on hankala ilmiö, jossa meillä on kymmeniätuhansia avoimia työpaikkoja ja samaan aikaan 250 000 työtöntä. Hallitus on erittäin paljon miettinyt, miten kohtaanto-ongelma ratkaistaan, ja nämä liikkumiskysymykset ovat siinä vielä yksi tärkeä ratkaisu.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Alaric - 14.06.2018, 19:54:10
https://www.suomenuutiset.fi/tavio-kansakunnan-etu-on-toimiva-kansallisvaltio/ (12.6.2018)

Lainaus
Tavio: Kansakunnan etu on toimiva kansallisvaltio

Kansanedustaja, perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Ville Tavio puhui tänään tiistaina eduskunnan ulkopoliittisessa ajankohtaiskeskustelussa itsenäisten kansallisvaltioiden puolesta.

– Valtiot ovat toisen maailmansodan jälkeen tukeutuneet korostetusti monenkeskiseen yhteistyöhön. Ei kuitenkaan pidä sokeasti ajatella, että ylikansallinen päätöksenteko on ainut tapa ylläpitää rauhaa ja edistää hyvinvointia.

– Yhdysvaltain esimerkistä olemme nähneet nyt uudestaan, miten tasapainoa saatiin Pohjois-Koreaan Yhdysvaltojen kahdenvälisten neuvottelujen ja yksilöllisten ponnistusten kautta. Täytyy myös muistaa, että se oli Yhdysvallat, joka uhrasi Korean sodassa 35 000 sotilaan hengen Etelä-Korean vapauden puolesta, Tavio muistutti.

EU:n neuvottelut eivät tuota Suomelle tulosta

Tavion mielestä valtioiden itsekkyyden kiistäminen on poliitikoilta älyllistä köyhyyttä. Kansakunnan etu on toimiva kansallisvaltio, joka ajaa kansallista etua useiden eri toimijoiden kanssa neuvottelemalla.

– EU:n viimeaikaiset kauppasopimusneuvottelut Yhdysvaltojen ja Kanadan kanssa ovat esimerkki siitä, etteivät EU:n kautta keskitetysti käydyt neuvottelut tuota pienelle maalle parasta mahdollista lopputulosta.

– Jos Suomi ei olisi pelkkä EU:n aisankannattaja, meidän roolimme voisi olla myös globaalisti sitoutumattomuuden ja rauhanvälityksen mallimaa, Tavio toteaa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 21.06.2018, 09:29:47
Kävin juuri radiossa debaatin EU:n turvapaikkapolitiikasta. Vastasin myös täällä käsiteltyyn kysymykseen siitä, mikä PS:n linja EU:n pakollisesta taakanjaosta oli hallituksessa. Tallenne kuunneltavissa osoitteessa: https://areena.yle.fi/1-4454551 (https://areena.yle.fi/1-4454551)

Kirjoitin Eurooppalaisen turvapaikkapolitiikan ratkaisusta myös blogin: http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257227-ratkaisu-siirtolaiskriisiin (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257227-ratkaisu-siirtolaiskriisiin)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: valkovuokko - 21.06.2018, 10:13:00
Kiitos Ville
Esiinnyit hyvin, rauhallisesti, silti jämäkästi.
Hienoin kohta oli keskustelun lopussa, kun vaadit, että jokaisen valtion on itse puolustettava rajojaan maahantunkeutujilta, kuten Suomi teki, kun esti venäläisten tulon maahamme viime sodassa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Roope - 21.06.2018, 10:26:13
Kävin juuri radiossa debaatin EU:n turvapaikkapolitiikasta. Vastasin myös täällä käsiteltyyn kysymykseen siitä, mikä PS:n linja EU:n pakollisesta taakanjaosta oli hallituksessa. Tallenne kuunneltavissa osoitteessa: https://areena.yle.fi/1-4454551 (https://areena.yle.fi/1-4454551)

Kirjoitin Eurooppalaisen turvapaikkapolitiikan ratkaisusta myös blogin: http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257227-ratkaisu-siirtolaiskriisiin (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257227-ratkaisu-siirtolaiskriisiin)

Hyvä kirjoitus, mutta liian pitkä ja rönsyilevä. Harva lukee loppuun saakka.

Lainaus käyttäjältä: Ville Tavio
Jos voimassa olevaa Dublin II -asetusta muutetaan ja sitä aletaan kutsua nimellä Dublin III, niin miksi eri EU-maat alkaisivat yhtäkkiä taianomaisesti noudattaa lakeja yhtenäisesti, kun se on tähänkin asti ollut niin vaikeaa?

Voimassa on Dublin III (https://en.wikipedia.org/wiki/Dublin_Regulation).

Lainaus käyttäjältä: Ville Tavio
Nyt kun Saksan sisäministeri Horst Seehofer on ehdottanut käytännössä tämän olemassa olevan lain noudattamista, on Angela Merkel järkyttynyt: Saksan pitäisi suurimpana EU-maana itse noudattaa EU:n velvoittavaa lainsäädäntöä!

Käsittääkseni EU-lainsäädäntö ei ole tässä suhteessa velvoittavaa, vaan jäsenmaa saa ottaa vastaan oman harkintansa mukaan toisessa maassa rekisteröityjä turvapaikanhakijoita.

Lainaus käyttäjältä: Ville Tavio
Minun vastaukseni on, että jokaisella jäsenmaalla tulisi olla ehdottomasti oma turvapaikkapolitiikka. Ilman EU:ta (sen yhtenäistä turvapaikkapolitiikkaa) emme olisi edes alkuunkaan tässä jamassa, vaan meillä voisi olla Suomessa samanaikaisesti sekä kansalaisten korkea sosiaaliturva, EU:n vapaa liikkuvuus ja olematon määrä elintasosiirtolaisuutta (toisin sanoen: työperäisen maahanmuuton järjestelmä).

Tästä samaa mieltä. Omat turvapaikkapolitiikat eivät estä jäsenmaiden yhteistyötä maahanmuuton ongelmien ratkaisussa.

Lainaus käyttäjältä: Ville Tavio
Toteankin siksi vaihtoehtoisesti, että realistinen ja hyvä EU:n yhteisen turvapaikkapolitiikan suunta olisi sellainen, jossa se avoimesti tunnustaisi, että jokainen maa saa hoitaa turvapaikkapolitiikkansa kansallisesti. Tämä ratkaisisi käytännössä Eurooppaa kollektiivisesti koskevan siirtolaiskriisin yhdessä yössä. Maat voisivat sen jälkeen itse päättää, estävätkö rajoilla paperittomien maahanpääsyn kokonaan tai käsitelläänkö hakemus vaikka heti rajalla.

Ei ihan noinkaan, jos oikein ymmärsin. On oltava tietyt selkeät rajat jäsenmaiden päätösvallalle. Jäsenmaa pitäisi esimerkiksi asettaa automaattisesti vastuuseen, jos se lepsuilunsa takia päästää laittomia siirtolaisia alueensa kautta muihin Euroopan maihin. Puhumattakaan järjestelmällisistä juna- ja bussikuljetuksista (Ruotsi, Kreikka) maan halki toisen maan rajalle.

Lainaus käyttäjältä: Ville Tavio
Tietysti, kuten yleensä, poikkeukset vahvistavat säännön. Esimerkiksi Turkki-sopimus oli hyvä, mutta se johtui pääosin Saksasta.

Turkki-sopimus ei ole hyvä.

Ensinnäkin Merkel painosti viime hetkellä lisäämään siihen vastavuoroisuusperiaatteen niin, että jokaista Turkkiin palautettua kohti EU-maat joutuvat ottamaan kiintiöpakolaisen Turkista. Toiseksi, palautukset Turkkiin eivät ole toimineet, kun taas Kreikkaan tulijoiden määrä lisääntyy jatkuvasti. Joten se siitä sopimuksesta, josta EU on sitoutunut maksamaan Turkille kolme miljardia euroa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: J. Lannan haamu - 21.06.2018, 12:26:01
Olin vierailulla Euroopan Parlamentissa ja siellä nimenomaan sanottiin, että jokaisella maalla on oikeus itse päättää ottaavatko he turvapaikanhakijoita.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: J. Lannan haamu - 23.07.2018, 13:28:47
Taviolta ja Saviolta hyvin perusteltua tekstiä!

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/ps-kansanedustajat-kimpaantuivat-islamin-opetuksesta-helsingin-yliopistossa-%E2%80%9Dnaistutkimus-saa-veronmaksajien-kustannuksella-kovan-kilpailijan%E2%80%9D/ar-BBKYt4b?li=BBr5KbI&ocid=mailsignout

Kansanedustaja Tavio taas epäilee julkisuuteen lähettämässään tiedotteessa, että Helsingin yliopiston aloittama opetus ja tutkimus ei todellisuudessa lisää islamin kriittistä tarkastelua Suomessa. Hän katsoo, että islamille annetaan yhä vahvempi institutionaalinen asema kristinuskon rinnalle.

–Helsingin teologisen tiedekunnan yksi päätehtävä on sen itsensä mukaan ”auttaa ymmärtämään monikulttuurisuutta”. Tässä doktriinissa kriittisyyden sijaan pääroolissa on usein lähinnä vakuutella islamin olevan rauhan uskonto, Tavio kritisoi.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Lalli IsoTalo - 23.07.2018, 13:56:38
https://www.verkkouutiset.fi/miksi-lahes-kaikki-eritrealaiset-saavat-turvapaikan/

Lainaus
----

Ville Tavio jätti keskiviikkona kirjallisen kysymyksen Eritrean kansalaisten myönteisistä turvapaikkapäätöksistä. Kansanedustaja ihmettelee, miksi yli 95 prosenttia eritrealaisten turvapaikkahakemuksista hyväksytään Suomessa, vaikka Eritrea ei ole sotatilassa.


Ja vaikka olisikin sodassa, sotatila, asepalvelus, armeijakarkuruus tai siviilikansallispalvelus ei peruste turvapaikan myöntämiseen. Ainoastaan vaino on.  :)

EDIT: Laahaan vähän jäljessä tätä ketjua ...
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: J. Lannan haamu - 23.07.2018, 14:06:25
^ Tuotakaan ei kukaan edes nykyään tajua, että sota ei ole mikään oikeus turvapaikalle. Niin se vihollinen vaan muuttaa kuviota...
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Pkymppi - 23.07.2018, 14:38:38
^ Tuotakaan ei kukaan edes nykyään tajua, että sota ei ole mikään oikeus turvapaikalle. Niin se vihollinen vaan muuttaa kuviota...

 Eduskunnassa voisi kysyä sitä että voiko  jonkun maan, tai minkä tahansa maan sotaa käyvän maan jokainen sotilas yksitellen hakea turvapaikkaa Suomesta.
   On mahdollista että sotilasihminen voi menettää henkensä vihollisen luotiin.

    Eikö sotilas ole ihminen, ja hänellä ihmisoikeudet?  
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 14.09.2018, 12:47:55
Tein kirjallisen kysymyksen kokoomuslaisen sisäministerin järjestelemästä Irakin passidelegaatiosta.

Asiasta voi lukea US:n blogistani. Näin Sipilän hallitus tuo halpatyövoimaa Suomeen:


http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260977-sipilan-ja-mykkasen-varasuunnitelma-irakilaisille (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260977-sipilan-ja-mykkasen-varasuunnitelma-irakilaisille)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Roope - 22.09.2018, 23:35:20
Aamulehden pääkirjoituksessa paheksutaan Ville Tavion eduskunnassa käyttämää sanaa "haittamaahanmuutto".

Lainaus
Pääkirjoitus: Sanojen valinta on vallankäyttöä ja vaikuttamista varsinkin mielikuviin. Etenkin poliitikkojen kannattaa miettiä sanojaan jo ennen sanomista.
Aamulehti: Sano haitta, se hyödyttää (https://www.aamulehti.fi/paakirjoitukset/sano-haitta-se-hyodyttaa-201212126/) 22.9.2018

Lainaus käyttäjältä: Aamulehti
Sanat ovat kiehtovia. Sanoilla hallitaan maailmaa. Sanoja sopivasti muokkaamalla voi vaikuttaa melko salakavalastikin ihmisten mielipiteisiin ja tuntemuksiin.

Eduskunnassa käytiin alkuviikosta jokseenkin vaisua keskustelua valtion vuoden 2019 tulo- ja menoarviosta. Puolueryhmien puheenvuoroista oli tunnistettavissa lähinnä ensi kevään vaaliteemojen valmistelua.

Vihreät puhuivat ilmastonmuutoksesta, vasemmisto tuloeroista ja perussuomalaiset maahanmuutosta.

Kuitenkin perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron pitäneen kansanedustaja Ville Tavion terminologiasta oli huomattavissa yksi mielenkiintoinen ja toistaiseksi harvoin käytetty uudissana:

"Haittamaahanmuutto".

Tarkasti ottaen Tavio sanoin näin:

"Suomesta tulee tehdä vähiten houkutteleva Pohjoismaa haittamaahanmuutolle."


Yhteen lauseeseen mahtuu parhaillaan monta mielenkiintoista taustaolettamaa. Siksi arvioimme nyt tuota yhtä lausetta ja yksittäistä sanaa semanttisen piilovaikuttamisen näkökulmasta.

Arvioimme? Keitä teidän arviontikollektiiviinne kuuluu?

Lainaus käyttäjältä: Aamulehti
Jos Suomesta halutaan vähiten houkutteleva, ollaan ilmeisestikin tyytyväisiä, jos muut ja etenkin Ruotsi ovat houkuttelevia. Tämä tuntuu lyövän korville sitä ystävyyden ja yhteistyön henkeä, jota perussuomalaiset on puolueena virittänyt naapurimaassa juuri kohtuulliseen vaalimenestykseen yltäneen ruotsidemokraattien kanssa.

Ei suinkaan. On kaikkien Euroopan maiden etu, että kaikissa maissa on mahdollisimman tiukka linja niin rajoilla kuin maahanmuuttopolitiikassakin. Etenkin Ruotsin vetovoimaisuus heijastuu tavalla tai toisella ongelmina naapurimaihin. Väitän, että jos Saksassa ja Ruotsissa olisi omaksuttu ajoissa vaikkapa Tanskan turvapaikkalinja, vuoden 2015 kriisiä ei olisi syntynyt.

Lainaus käyttäjältä: Aamulehti
Ja kun sanotaan, että "Suomesta tulee tehdä", liittyy siihen taka-ajatus, jonka mukaan juuri nyt Suomi ei ole pohjoismaisessa vertailussa vähiten houkutteleva, vaikka tilastojen perusteella olisi helppo päätellä näin – ehkä Islannin kokoisella poikkeuksella.

Mitähän tilastoja kollektiivinne tarkoittaa? Pohjoismaista vain Ruotsiin jätettiin viime vuonna enemmän turvapaikkahakemuksia (https://ec.europa.eu/eurostat/web/asylum-and-managed-migration/statistics-illustrated) kuin Suomeen. Suomen hyväksymisprosentit (http://tilastot.migri.fi/#decisions/23330?start=576) ovat olleet tänä vuonna irakilaisten ja afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden suhteen huimasti suuremmat kuin Tanskassa ja Ruotsissa.

Niin, ja tiettävästi suurin osa Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista vaeltaa edelleen muun muassa Saksan, Tanskan ja Ruotsin kautta hakematta turvapaikkaa sieltä. Suomessa täytyy olla heille jotain erityisen houkuttelevaa.

Lainaus käyttäjältä: Aamulehti
Mielenkiintoisin on kuitenkin sana "haittamaahanmuutto".

Myönteisintä ilmaisun lanseeraamisessa on se, että sanavalinnasta päätelleen perussuomalaisten mielestä olemassa on myös hyötymaahanmuuttoa. Tosin joku jo päätteli, että ps-väen mielestä hyötymaahanmuuttoa on se, kun maahanmuuttaja siirtyy Suomesta johonkin toiseen maahan.

Hyötymaahanmuuttoa on varmaankin se, joka pitää julkisen liikenteen pyörät pyörimässä etenkin pääkaupunkiseudulla. Varmaan myös työpaikan lattiat siistivä maahanmuutto on monen mielestä hyödyllistä. Joissain tapauksissa vanhusten vaippoja vaihtava ja jopa noutopitsat kotiovelle kuljettava maahanmuuttokin kelpaa.

Jos joku on tuota mieltä, niin mikäs siinä, asiasta voi keskustella. Minun mielestäni esimerkiksi bussikuskien rekrytointi ulkomailta, kun Suomestakin löytyisi vapaita ja halukkaita kuskeja, ei kuitenkaan ole missään nimessä hyötymaahanmuuttoa. Samoin verovaroista subventoitujen siivoojien ulkomailta rektytoinnissa ei ole yhteiskunnan kannalta järkeä.

Jo täällä olevien maahanmuuttajien työllistäminen matalapalkka-aloille on sitten toinen juttu, mutta ei sekään tee heidän maahanmuutostaan automaattisesti hyötymaahanmuuttoa, sillä he eivät tyypillisesti ole lähellekään nettomaksajia, vaan elinkaarikulut jäävät roimasti miinukselle.

Lainaus käyttäjältä: Aamulehti
Lisäksi on kuitenkin olemassa ainakin koodaavaa, kalkuloivaa ja monella tavalla innovoivaa maahanmuuttoa. Tässä kohdassa monelle on jo vaikeampi kategorisoida: hyötyä vai haittaa?

Nettomaksajia vai nettosaajia?

Lainaus käyttäjältä: Aamulehti
Ja jos maahanmuutto on luokiteltavissa haitta- ja hyötyosiin, niin ovatko myös muut yhteiskunnan ilmiöt käsiteltävissä samoin keinoin?

Onko olemassa haittatyöllistymistä ja hyötytyöllistymistä? Onko hyötyoppimista ja haittaoppimista?

Vaarallisinta on – vakavasti ottaen – se, että "haittamaahanmuutosta" keskustelemisen jatkona saatetaan kohta puhua "haittamaahanmuuttajista", mistä on sitten vain pieni henkinen hyppäys "haittaihmisiin".

Niin, "ihmisroskahan" on keksitty paikallispolitiikan sanastoon jo kahdesti, eikä siihen ole perussuomalaisia tarvittu.

Miettikäämme ennen kuin sanomme.

Kuinkahan monta argumentoinnin virhettä tuossa oli?

Perussuomalaisten on väitetty vastustavan kaikkea maahanmuuttoa ja heitä on syytetty muukalaiskammosta. Kun tarkennetaan, että vastustetaan seurauksiltaan haitallista maahanmuuttoa, niin se onkin jo ihmisten rinnastamista roskiin.

Jos kerran turvapaikanhakijoita saa väittää Suomen suurimmassa päivälehdessä "uudeksi Nokiaksi" eli Suomen talouden pelastajaksi, on varmaan kohtuullista, että seurauksiltaan haitallista maahanmuuttoa (joka tuosta "uudesta Nokiasta" poiketen on faktaperusteisesti todellinen ilmiö) saa kutsua eduskunnassa haittamaahanmuutoksi. Jos maahanmuuttoon liittyvistä kielteisistä asioista ei saa puhua kuin korkeintaan sievistelevin kiertoilmaisuin, niin miten maahanmuuttopolitiikkaa voi teoriassakaan reivata realistiseksi?

Kollektiivinne voi ihan ensimmäiseksi miettiä, mitä eroa on ilmiöllä ja ihmisillä, ennen kuin kirjoittaa tuollaista roskaa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: simppali - 22.09.2018, 23:58:16
"Mielenkiintoisin on kuitenkin sana "haittamaahanmuutto".

Aamulehden pääkirjoitus tarttui sanaan.

Itse en puhuisi "haittamaahanmuutosta", vaan pelkästään taloudellisiin seikkoihin perustuvasta maahan saapumisesta, josta on haittaa lähes jokaisella yhteiskunnan sektorilla.

Ei Suomeen tuleva turvapaikan vonkaaja ole maahanmuuttaja,hän on läpi euroopan kipaissut ilmaista elämää etsivä ,joka Suomen saavutettuaan nostetaan lähes yli-ihmisen asemaan oletetun koulutuksensa ja uskontonsa takia.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ernst - 22.09.2018, 23:59:11
Aamulehtihän ilmoittautui alkavansa sukupuolineutraalin journalismin käsitteiden käyttäjäpioneeriksi.

Nyt se laajentaa saarnaamalla outoja oppejaan poliitikoille sopivista käsitteistä ja sanastosta.

Tampere on mukava paikka, mutta aamulehti ei.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Alaric - 27.09.2018, 18:47:17
Tämä olisi erittäin toivottavaa.

https://www.verkkouutiset.fi/psn-ville-tavio-vahentaisi-poliisin-some-kyttaamista/ (27.9.2018)

Lainaus
PS:n Ville Tavio vähentäisi poliisin some-kyttäämistä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ville Tavio kyseenalaistaa vihapuhe-termin juridisen pohjan.

Ville Tavio jätti eduskunnassa torstaina talousarvioaloitteen, jolla vihapuheen torjumista ja sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa poliisitoimintaa vähennettäisiin miljoonan euron edestä.

Tavio kyseenalaistaa vihapuhe-termin juridisen pohjan ja vähentäisi poliisin ”some-kyttäämistä”.

– Suomen lainsäädännössä ei ole määritelty, mikä on vihapuhetta.

(...)

Poliisi saisi keskittyä ottamaan kiinni oikeita rikollisia sen sijaan, että valvoo kansalaisten kirjoittelua, Tavio sanoo.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa (Kirjallinen kysymys ja Mykkäsen vastaus)
Kirjoitti: qwerty - 11.10.2018, 15:48:10
Tein kirjallisen kysymyksen kokoomuslaisen sisäministerin järjestelemästä Irakin passidelegaatiosta.

Asiasta voi lukea US:n blogistani. Näin Sipilän hallitus tuo halpatyövoimaa Suomeen:


http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260977-sipilan-ja-mykkasen-varasuunnitelma-irakilaisille (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260977-sipilan-ja-mykkasen-varasuunnitelma-irakilaisille)

Lainaus
KK 352/2018 vp (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/KK_352+2018.aspx) Mitä hallitus aikoo tehdä huolehtiakseen siitä, että irakilaisten laiton maahantulo Suomeen ei yleisty passidelegaation toiminnan käynnistyttyä?
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

Laittoman maahanmuuton torjunnan tavoitteena on, että viranomaisyhteistyöllä ennalta estetään ja paljastetaan Suomeen suuntautuvaa laitonta maahantuloa ja sen järjestämistä, laitonta maassa oleskelua, ihmiskauppaa ja muuta rajat ylittävää rikollisuutta. Sekä yksilöiden itsensä että yhteiskuntajärjestyksen kannalta katsottuna on tärkeä yhtäältä ehkäistä laitonta maahanmuuttoa ja toisaalta tukea toimenpiteitä, jotka ohjaavat ulkomaalaisia saapumaan laillisesti maahan. Laitonta maahanmuuttoa koskien on olennaista määritellä maahantulon ja maassaoleskelun tarkoitus. Mikäli ulkomaalainen saapuu maahan hakemaan turvapaikkaa, saa hän oleskella laillisesti maassa turvapaikkahakemuksensa käsittelyn ajan. Turvapaikanhakijan katsotaan siis oleskelevan maassa laillisesti sen aikaa, kun turvapaikkahakemuksen käsittely on kesken.

Hallitus kehittää laittoman maahantulon ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä osana EU:n jäsenmaiden ja Schengen-maiden sekä laittoman maahantulon lähtömaiden yhteistyötä. Lisäksi sisämaan ulkomaalaisvalvontaa tehostetaan Schengenin alueen sisärajoilta poistuneiden rajatarkastusten aiheuttamien haittojen korvaamiseksi.

Laittoman maahanmuuton torjunnassa olennaista on myös muuttoliikkeen juurisyihin vaikuttaminen. Irakin osalta maan vakautuminen, turvallisuustilanteen paraneminen ja peruspalveluiden saatavuus ovat keskeisiä edellytyksiä ihmisten halukkuudelle pysyä kotimaassaan sekä palata sinne. Esimerkiksi YK:n kehitysohjelma UNDP:n Irakin vakauttamisrahaston toimien avulla, joihin Suomikin on osoittanut tukeaan, on mahdollistettu jo 3,7 miljoonan erityisesti maan sisällä paenneen irakilaisen paluu kotiseuduilleen. Irakissa on silti yhä noin 2 miljoonaa maan sisäistä pakolaista.

Suomeen on viime vuosina saapunut noin 21 500 irakilaista turvapaikanhakijaa. Sittemmin turvapaikanhakijoiden määrä on lukuisten eri toimenpiteiden johdosta saatu vähenemään hyvin merkittävästi ja tällä hetkellä keskeiset toimet liittyvätkin kielteisen päätöksen saaneiden ja laittomasti maassa oleskelevien henkilöiden vapaaehtoisen paluuseen ja palauttamiseen kotimaahansa. Oleskeluluvan on vuosien 2015–2018 aikana saanut noin 6300 irakilaista. Vapaaehtoisen paluun kautta tänä ajanjaksona on Irakiin palannut noin 3200 irakilaista. Vastaanottokeskuksissa on edelleen noin 5100 irakilaista. Vastaanottojärjestelmästä on vuosina 2015–2018 poistunut omatoimisesti noin 6400 irakilaista, todennäköisimmin Irakiin tai muualle Eurooppaan. Poliisi on onnistunut tällä tarkastelujaksolla palauttamaan Irakiin reilut 200 kielteisen päätöksen saanutta irakilaista.

Suomen on pystyttävä palauttamaan Irakiin henkilöt, joilla on kielteinen turvapaikkapäätös eikä mitään muitakaan edellytyksiä saada ensimmäistä oleskelulupaa Suomesta käsin haettuna. Keskusteluissa Irakin kanssa on pidetty sekä poliittisella että virkamiestasolla esillä muuttoliikettä koskevan niin sanotun yhteisymmärryspöytäkirjan laatimista. Tavoitteena on muuttoliikettä laaja-alaisesti käsittelevä pöytäkirja. Palautuksia koskeva yhteistyö on tärkeä osa tätä kokonaisvaltaista lähestymistapaa. Huomionarvoista tässä yhteydessä on se, että Suomen hallitus on syksyn budjettiriihessä päättänyt osoittaa ulkoministeriölle varoja suurlähetystön uudelleenavaamiseen Bagdadiin. Paikalla oleva suurlähettiläs ja suurlähetystö parantavat suhteiden hoidon ja paluisiin liittyvien neuvottelujen käynnin mahdollisuuksia merkittävästi.

Turvapaikanhakija voi tietyin edellytyksin tehdä työtä Suomessa odottaessaan hakemuksensa käsittelyä. Oikeus työntekoon alkaa kolme kuukautta turvapaikkahakemuksen jättämisen jälkeen, jos hakijalla on hyväksyttävä matkustusasiakirja. Muutoin oikeus työntekoon alkaa vasta kuuden kuukauden kuluttua. Turvapaikanhakija voi myös hakea oleskelulupaa työnteon perusteella. Luvan saamiseksi tulee täyttää kaikki oleskeluluvan yleiset edellytykset mukaan lukien se, että hakijalla on voimassaoleva passi. Suomessa toimivat ulkomaiden edustustot myöntävät passeja oman maansa kansalaisille osana normaalia toimintaansa. Irakin Suomen edustustolla ei ole ollut käytössään laitteistoa, jolla voidaan ottaa passihakemukseen liitettävät biometriset tunnisteet, joten se ei ole voinut myöntää passeja irakilaisille. Lähin paikka, missä Suomessa oleskelevat irakilaiset voivat jättää passihakemuksen on Irakin edustusto Tukholmassa. Suomesta ei voi kuitenkaan matkustaa Tukholmaan jättämään passihakemuksen ilman voimassaolevaa matkustusasiakirjaa.

Koska Irakin Suomen edustustoon ei olla sijoittamassa teknistä välineistöä passihakemuksen vastaanottamiseksi, Irakin sisäministeriö suunnittelee lähettävänsä lyhytaikaisen passihakemuksia vastaanottavan delegaation Suomeen, jotta erityisesti ne, joilla olisi perusteita saada oleskelulupa työn perusteella, voisivat sen saada. Pääsäännön mukaan oleskelulupaa ei voida myöntää, mikäli hakijalla ei ole voimassaolevaa matkustusasiakirjaa.

Passin hakeminen on täysin irakilaisten hakijoiden omassa harkinnassa, eivätkä viranomaiset voi vaikuttaa tähän hakemiseen. Viranomaisnäkökulmasta olisi yleisesti ottaen suotavaa, että kaikilla maassa oleskelevilla turvapaikanhakijoilla olisi voimassaoleva matkustusasiakirja. Se että Suomessa oleskelevat irakilaiset hakevat ja saavat passeja oman maansa viranomaisilta, ei sinällään lisää laitonta maahantuloa Suomeen. On selvää, että henkilölle, joka on oleskellut Suomessa useita vuosia saamatta lopullista ratkaisua turvapaikkahakemukseensa, voi maassaoloaikana syntyä myös muita perusteita oleskeluluvan saamiselle.

Helsingissä 8.10.2018
Sisäministeri Kai Mykkänen
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 26.11.2018, 20:09:33
Ville Tavio on jättänyt eduskunnan kansliatoimikunnalle ehdotuksen siitä, että kansanedustajana toimineen Antti Mikkolan (http://fi.wikipedia.org/wiki/Antti_Mikkola) kunniaksi asetettaisiin muistomerkki eduskuntataloon.

Mikkolan murhaamisesta tuli tänä vuonna täyteen sata vuotta. Murha tapahtui sisällissodan alkupuolella.

Kansanedustaja Mikkola pyrki voimakkaasti edistämään sananvapautta, kansanvaltaa ja maanpuolustusta.

Lisää aiheesta Suomen Uutisissa:

https://www.suomenuutiset.fi/tavio-kansanedustajan-murha-unohdettu/ (26.11.2018)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 04.12.2018, 14:05:16
- Päätin asiaa harkittuani ryhtyä poikkeukselliseen toimenpiteeseen ja tein kantelun oikeuskanslerille GCM-sopimuksesta. Kantelu on luettavissa: http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265186-kantelu-oikeuskanslerille-gcm-sopimuksesta (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265186-kantelu-oikeuskanslerille-gcm-sopimuksesta). En voi sanoa pitäväni todennäköisenä, että oikeuskansleri puuttuu asiaan, mutta ainakin olen tehnyt asiassa kaikkeni ja puolustanut asioita joihin itse uskon: avoimuutta, demokratiaa ja kansanvaltaa.

- Turun kaupunginvaltuusto kävi vaihteeksi keskustelun maahanmuuttopolitiikasta ja siirtolaisten integroitumisesta.  :facepalm:
Keskustelun voi katsoa osoitteesta http://vod.kepit.tv/turku.html (http://vod.kepit.tv/turku.html) ja valitsemalla
tallenteen kaupunginvaltuuston kokous 3.12.2018, keskustelu alkaa puheenvuorollani ajankohdassa 3:10:45.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 12.12.2018, 17:22:50
Ville Tavio (ps.) pyrkii toiselle kaudelle eduskuntaan kevään 2019 vaaleissa Varsinais-Suomen vaalipiiristä. Tavion tukiryhmälle voi nyt lahjoittaa rahaa vaalikampanjaa varten:

Saaja: Ville Tavion tukiryhmä
Tilinumero: FI95 5723 0220 5721 30
Viesti: Vaalitukea

Tilitiedot on kopioitu tältä sivulta:
http://www.villetavio.fi/ (luettu 12.12.2018)

Vaalirahoitusilmoituksessa on erikseen ilmoitettava vaalituen antaja, jos tuen arvo on vähintään 1 500 euroa. Yksityishenkilön nimeä ei saa julkistaa ilman hänen suostumustaan, jos hänen antamansa tuen arvo on pienempi kuin 1 500 euroa. Ilmoitusvelvollinen on eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi valittu henkilö ja vaalien tulosta vahvistettaessa varaedustajaksi tullut henkilö.

Laki ehdokkaan vaalirahoituksesta:
http://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20090273
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: rooster - 12.12.2018, 17:48:01
Tavio aloitti vaalikampanjan raivostuttamalla muut puolueet.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005930141.html

Lainaus


Keskustelu meni oudoille raiteille loppupuolella, kun perussuomalaisten Ville Tavion (ps) mukaan Suomessa tuntee kuuluvansa vähemmistöön, kun kannattaa itsenäisyyttä ja suomalaista kansallisvaltiota.

Hänen mukaansa liittovaltiokehitystä eli federalismia kannattavat ”luovat uudenlaista Neuvostoliittoa EU:sta, he luovat natsi-Saksaa, fasismia uudessa muodossa.”

Ilmeisesti Neuvostoliitoksi on ihan ok verrata kun siitä ei vedetty herneitä nenään  ;D
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: kivimies - 12.12.2018, 18:24:20
Lainaus
Myös Pekka Haavisto (vihr) muistutti, että EU on perustettu nimenomaan toisen maailmansodan karmeiden kokemusten pohjalta. Hän kiitti Sipilää siitä, että tämä paheksui Tavion puheenvuoroa vielä keskustelun kuluessa.

Muiden puolueiden edustajat myös sanoivat, että EU luotiin estämään toisen maailmansodan tapahtumat.
Eivät sitten viitsineet selittää, miksi liittovaltiokehitystä pitäisi edistää, jos EU aiemmissakin muodoissaan on "estanyt kaikki sodat".
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Nikolas - 13.12.2018, 01:27:29

Ilmeisesti Neuvostoliitoksi on ihan ok verrata kun siitä ei vedetty herneitä nenään  ;D


Havaitsin saman asian. Tälle on tietysti luonnollinen selitys: Euroopan unionilla ja Neuvostoliitolla on runsaasti yhteisiä piirteitä, eikä se ole sattumaa (https://hommaforum.org/index.php/topic,124537.0.html), ja siksi monille poliitikoille EU:n vertaaminen Neuvostoliittoon onkin suunnilleen yhtä hätkähdyttävää kuin sanoisi Aurinkoa kirkkaaksi tai merivettä suolaiseksi.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: guest11919 - 13.12.2018, 04:35:04
Inhottaa taas noiden pöyristyjien kaksinaismoralismi: heille on ok sanoa meitä natseiksi, mutta toisinpäin se onkin totuudenvastaista ja paheksuttavaa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Swen OF Sweden - 13.12.2018, 08:27:28
Kiitos Ville Taviolle hienosta puheesta! 8)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Nikolas - 16.12.2018, 13:34:42
Kansanedustaja Ville Tavio ei jäänyt ihmettelemään.

Lainaus

Miksi vertasin EU:ta Neuvostoliittoon ja natsi-Saksaan?

Kritisoin eduskunnan täysistunnossa Euroopan unionin suuntaa. Kerroin kannattavani Suomen itsenäisyyttä ja sanoin EU-myönteisten federalistien luovan uudenlaista Neuvostoliittoa tai natsi-Saksaa.

Puheeni haluttiin ymmärtää tahallaan väärin. Esimerkiksi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) väitti puheeni halventavan holokaustin uhreja.

Väite on naurettava ja sillä yritetään siirtää huomio pois EU:n, Neuvostoliiton ja natsi-Saksan yhtäläisyyksistä. Puheenvuorossani en viitannut holokaustiin. Olen yksi harvoista nykyisistä kansanedustajista, joiden vieraina on jopa eduskunnassa käynyt holokaustista selvinneitä.

Mainitsen nyt tarkasteltaviksi seuraavia kriteereitä, joiden kautta EU:n vertailu Neuvostoliittoon ja natsi-Saksaan on perusteltua: Yhden näkemyksen esittäminen totuutena opetuksessa ja valtio-omisteisessa mediassa. Nimellinen sananvapaus, todellisuudessa kasvava sensuuri. Tuotetaan propagandaa keksityin termein kuten ”vihapuhe” tai ”populismi”, jotka todellisuudessa tarkoittavat lähinnä järjestelmän vastustamista. Pyrkimys estää ja mustamaalata järjestelmän vastustajat.  Keskuskomitean harvainvalta, jossa yhdestä maasta johdetaan järjestelmälle suosiollisten hallitusten vetämiä vasallivaltioita. Järjestelmän suuruudenhulluja visioita ja laajentumispyrkimyksiä. Sokea usko omaan byrokratiaan ja säätelyyn. Massiiviset väestönsiirrot. Näennäisesti menestyvä mutta velkarahaan perustuva valtiontalous. Johtohenkilöitä ei valita vaaleilla, vaan heidät nimitetään eliitin keskuudesta.

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vaati täysistunnossa hiljentämistäni ja vei asian eduskunnan puhemiesneuvoston käsittelyyn vaatien minulle rangaistusta. Puhemiesneuvosto on käsitellyt asian, eikä antanut minulle mitään sanktiota.


• Tavio, Ville: Miksi vertasin EU:ta Neuvostoliittoon ja natsi-Saksaan? (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265881-miksi-vertasin-euta-neuvostoliittoon-ja-natsi-saksaan) Uusi Suomi, 2018-12-15.

Hyvä Ville, juuri näin! Antaa ryskyä kun paukkuja riittää.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Lahti-Saloranta - 16.12.2018, 13:50:37
Kansanedustaja Ville Tavio ei jäänyt ihmettelemään.
Lainaus
Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vaati täysistunnossa hiljentämistäni ja vei asian eduskunnan puhemiesneuvoston käsittelyyn vaatien minulle rangaistusta. Puhemiesneuvosto on käsitellyt asian, eikä antanut minulle mitään sanktiota.[/size]
Tavio, Ville: Miksi vertasin EU:ta Neuvostoliittoon ja natsi-Saksaan? (http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265881-miksi-vertasin-euta-neuvostoliittoon-ja-natsi-saksaan) Uusi Suomi, 2018-12-15.

Tosi noloa Sipilältä ja Erityisesti Antti Rinteeltä. Tavio ei vähäisessäkään määrin käyttänyt sopimatonta kieltä toista kansanedustajaa kohtaan. Tavio kansanedustajana nauttii laajennetusta sananvapaudesta ja hän voi eduskunnassa aivan vapaasti arvioida EU:ta myös kriittisesti, jopa vertaamalla sitä Neuvostoliittoon tai vaikkapa Natsi-Saksaan. Sananvapauden estäminen ja sen estämisen vaatimiselle pitää olla tosi vahvat perusteet. Se että puhemiesneuvosto ei nähnyt huomautettavaa Tavion puheessa eikä asettanut sanktioita tarkoittaa että puhemiesneuvosto katsoi Rinteen esittämän tutkintapyynnön loukkaavan kansanedustajan sananvapautta.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: repo - 16.12.2018, 14:02:12
Se että puhemiesneuvosto ei nähnyt huomautettavaa Tavion puheessa eikä asettanut sanktioita tarkoittaa että puhemiesneuvosto katsoi Rinteen esittämän tutkintapyynnön loukkaavan kansanedustajan sananvapautta.

Miten olisi Antti Rinteen sanktiointi yrityksestä rajoittaa kansanedustajakollegansa sananvapautta ja vielä eduskuntakeskustelussa. Puhemiesneuvoston sanktiot ovat yhdentekeviä. Minusta olisi paljon parempi, että äänestäjät antavat Rinteelle sanktion ensi kevään vaaleissa. Sopiva sanktio olisi alle 10% kannatus vaaleissa. Siitä olisi hyvä lähteä ja kaikki sen alle jäävä kannatus on plussaa.

Ja sitten heräsin unelmista.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: anatall - 16.12.2018, 15:05:10
Tiina o/ Elovaara on ehdolla "vuoden tahallinen väärinymmärrys" sekä "surkein uhriutumisyritys"-kategorioissa.

Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Kim Evil-666 - 16.12.2018, 22:11:49
Tavioilta hyvä ja tyhjentävä analyysi maamme poliittisesta tilasta, eli ts. mädännäisyydestä.

En oikein tiedä miten tuota Elovaaraa kuvailisi. Täysin turha ja yhdentekevä ihminen, jonka anti politiikalle on puhdas nolla. Itse asiassa menee jopa pakkasen puolelle, sillä pönkittääkseen omaa egoaan, pitäytyy edelleen puhtaan valehtelun linjoilla. Elovaarasta huokuu puhdas opportunismi. Hänen ainoa todellinen pelkonsa lienee se, että saattaa joutua elämässään oikeisiin töihin, jossa palkka muodostuu muusta, kuin mielikuvituksellisten käsimerkkien havainnoinneista.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Roope - 06.01.2019, 02:38:59
Kansanedustaja Ville Tavio ei jäänyt ihmettelemään.

Lainaus

Miksi vertasin EU:ta Neuvostoliittoon ja natsi-Saksaan?
...
Mainitsen nyt tarkasteltaviksi seuraavia kriteereitä, joiden kautta EU:n vertailu Neuvostoliittoon ja natsi-Saksaan on perusteltua: Yhden näkemyksen esittäminen totuutena opetuksessa ja valtio-omisteisessa mediassa. Nimellinen sananvapaus, todellisuudessa kasvava sensuuri. Tuotetaan propagandaa keksityin termein kuten ”vihapuhe” tai ”populismi”, jotka todellisuudessa tarkoittavat lähinnä järjestelmän vastustamista. Pyrkimys estää ja mustamaalata järjestelmän vastustajat.  Keskuskomitean harvainvalta, jossa yhdestä maasta johdetaan järjestelmälle suosiollisten hallitusten vetämiä vasallivaltioita. Järjestelmän suuruudenhulluja visioita ja laajentumispyrkimyksiä. Sokea usko omaan byrokratiaan ja säätelyyn. Massiiviset väestönsiirrot. Näennäisesti menestyvä mutta velkarahaan perustuva valtiontalous. Johtohenkilöitä ei valita vaaleilla, vaan heidät nimitetään eliitin keskuudesta.

Jari Tervo kieltää vertailut:

Lainaus
Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja Ville Tavio puhuvat vastoin parempaa tietoaan

Euroopan Unionia ei voi verrata Neuvostoliittoon, kirjoittaa kolumnissaan Jari Tervo.

MUISTAT­TEKO, miten Euroopan unioni aiheutti alueellaan ideologisin ja taloudellisin perustein tahallisen nälänhädän? Näin näännyttäen hengiltä miljoonia kansalaisiaan.

Palaako mieleen Euroopan unionin perustama vankileirien ketju, jossa tekaistuja tuomioitaan suorittavia ihmisiä tapettiin teollisessa mitassa työn paljouteen ja ravinnon vähyyteen? Entäpä synnyttääkö muistikuvia Euroopan unionin käsitys demokratiasta: kansalaiset saivat äänestää määrävuosin, mutta vallalla oli yksipuoluejärjestelmä ja ehdolla vain yhden puolueen ehdokkaita?

TARKKAAVAISISTA peruskoululaisista lähtien jokainen suomalainen tietää, ettei Euroopan unioni ole syyllistynyt edellä lueteltuihin rikoksiin ihmisyyttä vastaan. Säännöstä näyttäisi poikkeavan kaksi perussuomalaisten kansanedustajaa, Laura Huhtasaari ja Ville Tavio.

[...]

Jos Huhtasaari ja Tavio tietäisivät Neuvostoliiton diktatuurista ja hirmuvallasta, he eivät rinnastaisi Euroopan unionia Neuvostoliittoon. Mutta sitä he tekevät toistuvasti.

KANSANEDUSTAJA Huhtasaari twiittasi viime kesänä: ”Euvostoliitto ei hyväksy euvostovastaista toimintaa.” Euvostoliitto on Huhtasaaren lempisanoja. Sillä ja ”euvostovastaisella” hän viittaa tietenkin Neuvostoliittoon ja takavuosien neuvostovastainen-termiin. Varsin sukkelaa.

Tavio on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri. Huhtasaari ymmärsi plagioida osan pro gradustaan valmistuakseen kasvatustieteen maisteriksi. Toinen on siis korkeasti koulutettu ja toinenkin melkein. On vaikea uskoa, että heidän historiatiedoissaan olisi niin pöyristyttäviä aukkoja, että he tosissaan vertaisivat Euroopan unionia Neuvostoliittoon. He vain puhuvat vastoin parempaa tietoaan.

[...]

Kansanedustaja Ville Tavio halusi ylittää – tai alittaa – Huhtasaaren puheet ennen joulua. Hän rinnasti Euroopan unionin paitsi Neuvostoliittoon myös natsi-Saksaan. Hitlerin Saksaa on tavattu pitää ihmiskunnan mustimpana hetkenä. Mihin tämän jälkeen Euroopan unionia enää voi verrata?

Jos Tavio halusi välttämättä ottaa eduskunnassa esiin natsit, hän olisi löytänyt materiaalia lähempää. Perussuomalaisia puolueaktiiveja marssi viime kesänä Turun terroripuukotusten vuosipäivänä samassa kulkueessa uusnatsien kanssa.
Helsingin Sanomat (https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005954955.html) 6.1.2019
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Peltipaita - 06.01.2019, 08:34:30
Tavio perusteli, miksi vertasi EU:ta Neuvostoliittoon ja natsi-Saksaan. Tervo ei kumonnut näitä perusteita. Hyökkäsi tyypilliseen tapaan henkilöihin.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: vastarannan kiiski - 08.01.2019, 08:46:18
Jos EU olisi kuten Neuvostoliitto tai Natsi-Saksa, Tavio olisi jo salaisen poliisin kellarissa kidutettavana, kun olisi julkisesti arvostellut Systeemiä.
Ja ehkä hänen sukulaisensa ja ystävänsä myös.

Ja kaikki muutkin EU-vastaiset joutuisivat toimimaan salaisesti maan alla saman kohtalon pelossa.

Miettikää nyt hei ihan realistisesti, on siinä "pieni" ero nykytilanteeseen 😁

Edit:
Kun vielä muistetaan että 60-70-luvulla (minun lapsuudessani) oli sotilasdiktatuurit myös Espanjassa, (oliko vielä myös Portugalissa ja Kreikassa?), joissa oikeasti niissäkin salainen poliisi kaappasi ihmisiä kellareihin kidutettaviksi ja ne ihmiset vain hävisivät olemasta.
Eikä niissäkään mitään vapaita vaaleja ollut. Jos joku olisi niissä yrittänyt kerätä nimilistoja puolueen perustamiseksi, ei kun kuula kalloon vaan, kidutuksen jälkeen tietysti vasta.

EU nimen omaan osaltaan yrittää estää että jäsenmaansa eivät sellaiseen tilanteeseen enää päätyisi, vaatimalla avointa demokratiaa jäsenkriteerinä.

70-luvulla oli myös aktiiviset terroristijärjestöt baskien ETA, Pohjois-Irlannin IRA ja Saksan omat.

Nekin on saatu rauhoittumaan. Toivottavasti IRA ei aloita uudestaan Brexitin myötä. Raja Irlannissa kai rikkoisi rauhansopimusta.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: dothefake - 08.01.2019, 09:01:33
Jos Tervo ei keksi mihin verrataan seuraavaksi natsisaksan jälkeen, niin autetaanpa. Verrataan Tervoon.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Nikolas - 08.01.2019, 11:14:42

Jos EU olisi kuten Neuvostoliitto


Kyllä Euroopan unioni on aivan liian paljon Neuvostoliiton kaltainen (https://hommaforum.org/index.php/topic,124537.0.html) ja totuus Euroopan unionista ei todellakaan lässähdä siihen että joitain Neuvostoliiton ominaisuuksia puuttuu (vielä toistaiseksi).
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: l'uomo normale - 08.01.2019, 11:42:41

Jos EU olisi kuten Neuvostoliitto


Kyllä Euroopan unioni on aivan liian paljon Neuvostoliiton kaltainen (https://hommaforum.org/index.php/topic,124537.0.html) ja totuus Euroopan unionista ei todellakaan lässähdä siihen että joitain Neuvostoliiton ominaisuuksia puuttuu (vielä toistaiseksi).

Niin kauan kuin talous pyörii miten kohtuullisesti, ei poliisivaltiota ja sotataloutta tarvita. Mutta siirtymä totalitarismiin on ollut historiassa yhdistelmä toisaalta tarkkaa suunnittelua, toisaalta ad hoc-toimenpiteitä, osin niiden yhdistelmää missä provokaation seurauksia on käytetty repression tekosyynä.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Roope - 08.01.2019, 11:51:35
Jos EU olisi kuten Neuvostoliitto tai Natsi-Saksa, Tavio olisi jo salaisen poliisin kellarissa kidutettavana, kun olisi julkisesti arvostellut Systeemiä.
Ja ehkä hänen sukulaisensa ja ystävänsä myös.

Ja kaikki muutkin EU-vastaiset joutuisivat toimimaan salaisesti maan alla saman kohtalon pelossa.

Miettikää nyt hei ihan realistisesti, on siinä "pieni" ero nykytilanteeseen

"EU on kuin Neuvostoliitto tai natsi-Saksa" vs. "Federalistit luovat vain uudenlaista Neuvostoliittoa EU:sta. He luovat uudenlaista natsi-Saksaa, Tavio sanoi istunnossa."

Mietipä itsekin.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: vastarannan kiiski - 08.01.2019, 12:15:22
Jos EU olisi kuten Neuvostoliitto tai Natsi-Saksa, Tavio olisi jo salaisen poliisin kellarissa kidutettavana, kun olisi julkisesti arvostellut Systeemiä.
Ja ehkä hänen sukulaisensa ja ystävänsä myös.

Ja kaikki muutkin EU-vastaiset joutuisivat toimimaan salaisesti maan alla saman kohtalon pelossa.

Miettikää nyt hei ihan realistisesti, on siinä "pieni" ero nykytilanteeseen

"EU on kuin Neuvostoliitto tai natsi-Saksa" vs. "Federalistit luovat vain uudenlaista Neuvostoliittoa EU:sta. He luovat uudenlaista natsi-Saksaa, Tavio sanoi istunnossa."

Mietipä itsekin.

Neuvostoliitto ja Natsi-Saksa perustettiin niin että heti aluksi kaikki muut puolueet kiellettiin, ja salainen poliisi rupesi kuskaamaan ihmisiä leireille ja kidutettaviksi.

Diktatuurit perustetaan aina sillä tavoin.

EU on perustettu "vähän" eri tavalla 😁

Vai luuletko että Brysselistä kohta määrätään yksipuoluejärjestelmään siirtyminen, perustetaan keskitysleirit, ja salainen EU-poliisi alkaa koputella yöllä ovelle kuskatakseen ihmisiä leireille ja kellareihin?

Omasta mielestäni, melko epärealistinen skenaario 😁 ja miksi se salainen EU-poliisi ei ole vieläkään edes vanginnut Britannian Brexit-poliitikkoja?!?! Saamatonta vätystelyä?!?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Roope - 08.01.2019, 12:42:18
Vai luuletko että Brysselistä kohta aloitetaan yksipuoluejärjestelmään siirtyminen, ja salainen EU-poliisi alkaa koputella yöllä ovelle kuskatakseen ihmisiä leireille ja kellareihin?

Omasta mielestäni, melko epärealistinen skenaario ja miksi se salainen EU-poliisi ei ole vieläkään edes vanginnut Britannian Brexit-poliitikkoja?!?! Saamatonta vätystelyä?!?

Tavio ei puhunut yksipuoluejärjestelmästä (joka kyllä tuntuisi kelpaavan EU-päättäjille (http://hommaforum.org/index.php/topic,94649.msg1656689.html#msg1656689)) tai ihmisten kuskaamisesta leireille. Vain sinä ja Jari Tervo olette.

Järjestelmällä voi olla totalitaristisia piirteitä ja jotkut (federalistit) voivat haluta vahvistaa niitä myös EU:ssa. Kuten on, kuten haluavat.

Tässä sinulle (ja Jari Tervolle) Tavion puheenvuoro eduskunnassa, niin ei tarvitse enää kauhistella olkiukkoja:

Lainaus
Ajankohtaiskeskustelu EU:n tulevasta kehityksestä

Ville Tavio ps (vastauspuheenvuoro)
Arvoisa puhemies! On mielenkiintoista, että nykyään Suomen poliittisessa keskustelussa välillä tuntuu ihan, että kuuluu jonkinlaiseen vähemmistöön, kun kannattaa Suomen itsenäisyyttä, kun kannattaa suomalaista kansallisvaltiota. [Välihuutoja] Federalistit, Eurooppaa ihannoivat päättäjät, uhkaavat Euroopan kansoja. Federalistit uhkaavat kansallisvaltioita. Federalistit luovat vain uudenlaista Neuvostoliittoa EU:sta. He luovat uudenlaista natsi-Saksaa. [Eduskunnasta: Ohhoh!] EU:n globalismi on vain uudenlaista fasismia, fasismia uudessa muodossa. [Välihuutoja] Vihapuhepoliisi toimii, ja väestö vaihdetaan. Suomen kansa ei äänestänyt tällaisen nykyisenlaisen EU-fasismin puolesta liittyessään EU:hun.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Leostoa - 08.01.2019, 13:59:57
Jos EU olisi kuten Neuvostoliitto tai Natsi-Saksa, Tavio olisi jo salaisen poliisin kellarissa kidutettavana, kun olisi julkisesti arvostellut Systeemiä.
Ja ehkä hänen sukulaisensa ja ystävänsä myös.

Ja kaikki muutkin EU-vastaiset joutuisivat toimimaan salaisesti maan alla saman kohtalon pelossa.

Miettikää nyt hei ihan realistisesti, on siinä "pieni" ero nykytilanteeseen

"EU on kuin Neuvostoliitto tai natsi-Saksa" vs. "Federalistit luovat vain uudenlaista Neuvostoliittoa EU:sta. He luovat uudenlaista natsi-Saksaa, Tavio sanoi istunnossa."

Mietipä itsekin.

Neuvostoliitto ja Natsi-Saksa perustettiin niin että heti aluksi kaikki muut puolueet kiellettiin, ja salainen poliisi rupesi kuskaamaan ihmisiä leireille ja kidutettaviksi.

Diktatuurit perustetaan aina sillä tavoin.

EU on perustettu "vähän" eri tavalla 😁

Vai luuletko että Brysselistä kohta määrätään yksipuoluejärjestelmään siirtyminen, perustetaan keskitysleirit, ja salainen EU-poliisi alkaa koputella yöllä ovelle kuskatakseen ihmisiä leireille ja kellareihin?

Omasta mielestäni, melko epärealistinen skenaario 😁 ja miksi se salainen EU-poliisi ei ole vieläkään edes vanginnut Britannian Brexit-poliitikkoja?!?! Saamatonta vätystelyä?!?

Ei Natsi-Saksa olisi Euroopan muita valtioita yksipuoluejärjestelmään saatellut, keskeistä olisi ollut se että kansallisvaltioiden valta siirretään Berliiniin jossa ministerit käyvät ottamassa ohjeensa, tai "päättävät yhdessä asioista" kera komissaarien. Tähän järjestelyyn taas liittovaltiota rakentavat tahotkin pyrkivät, Bryssel on tosin korvannut Berliinin. Suora poliittisten vastustajien vaimentaminen olisi tietenkin nykykontekstissa poliittinen itsemurha, joten ei siihen kukaan lähde. (Antifan kaltaiset voi tietenkin toimia vallan vahtikoirina epävirallisesti). Brutaali väestönvaihtopolitiikka on seurauksineen kuitenkin niin rajua, ja rajummaksi menee, että on turha nauraa jollekin yksittäiselle natsi/nl politiikan sisällölle ja selittää ettei sellaista voi muutoksen myötä tapahtua. Eipä tullut 80-luvulla mieleen että islamin lapsenraiskaajia, terroristeja ja elämäntapaloisia kuskataan maahan poliitikkojen sylkiessä meitä naamalle vi**uillen vihapuheesta. Onneksi muutosvoimatkin näyttävät kasvavan; keltaliivit Ranskassa ja Liiga Italiassa jne. Vielä voidaan tapella liittovaltiokehitystä, matutusta ja uusliberalismia vastaan.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Dangr - 08.01.2019, 14:13:07

Jos EU olisi kuten Neuvostoliitto


Ei ole mitään yhteistä näillä, näin vakuuttavat meille komissaarit.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Kni - 08.01.2019, 14:27:59
Jos EU olisi kuten Neuvostoliitto tai Natsi-Saksa, Tavio olisi jo salaisen poliisin kellarissa kidutettavana, kun olisi julkisesti arvostellut Systeemiä.
Ja ehkä hänen sukulaisensa ja ystävänsä myös.

Ja kaikki muutkin EU-vastaiset joutuisivat toimimaan salaisesti maan alla saman kohtalon pelossa.

Miettikää nyt hei ihan realistisesti, on siinä "pieni" ero nykytilanteeseen

"EU on kuin Neuvostoliitto tai natsi-Saksa" vs. "Federalistit luovat vain uudenlaista Neuvostoliittoa EU:sta. He luovat uudenlaista natsi-Saksaa, Tavio sanoi istunnossa."

Mietipä itsekin.

En muista enää mistä luin, HS tai IS tod.näk, mutta eräs kommentoija kirjoitti osuvasti jotenkin näin: "Luulisi Tervon kirjailijana ymmärtävän kielikuvien merkityksen. Jos sanoo, että joku syö kuin hevonen, se ei tarkoita sitä kirjaimellisesti."

Miettikää nyt hei ihan realistisesti, on siinä "pieni" ero: Jos mies söisi kuin hevonen, hän olisi nelinkontin ja heiluttaisi häntäänsä rouskuttaessaan heinää ja kauraa. Valmista tavaraa putoilisi samaan aikaan toisesta päästä suoraan lattialle. On siinä tosiaan "pieni" ero. ;)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: vastarannan kiiski - 08.01.2019, 17:27:44
Ei Natsi-Saksa olisi Euroopan muita valtioita yksipuoluejärjestelmään saatellut, keskeistä olisi ollut se että kansallisvaltioiden valta siirretään Berliiniin jossa ministerit käyvät ottamassa ohjeensa, tai "päättävät yhdessä asioista" kera komissaarien.

Mitähän vaihtoehtoisia muita puolueita toimikaan sodan aikana Natsi-Saksan miehittämissä maissa?
Vaikkapa Itävallassa, Tanskassa ja Norjassa?

Lainaus
"Elokuussa 1940 Norjan suurkäräjät hajotettiin valtiopäivälaitoksena ja 1941 nimitettiin muodolliseksi kansalliseksi hallinnoksi ministerineuvosto. "

Puolassa, Valko-Venäjällä tai Ukrainassa, Romaniassa ei myöskään ollut kovin monipuolinen puoluejärjestelmä, voi olla että niissä maissa poliitikoksi pyrkivän ura oli miehityksen aikana aika lyhyeen päättyvä  :)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Peltipaita - 08.01.2019, 17:41:30
EU  -Jugend rusikoi juuri poliittisen vastustajansa Saksassa henkihieveriin eikä syyllisiä löydetä. Kristalliyö.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 09.01.2019, 20:39:05
Lainaus
Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja Ville Tavio puhuvat vastoin parempaa tietoaan

Euroopan Unionia ei voi verrata Neuvostoliittoon, kirjoittaa kolumnissaan Jari Tervo.

MUISTAT­TEKO, miten Euroopan unioni aiheutti alueellaan ideologisin ja taloudellisin perustein tahallisen nälänhädän? Näin näännyttäen hengiltä miljoonia kansalaisiaan.

Palaako mieleen Euroopan unionin perustama vankileirien ketju, jossa tekaistuja tuomioitaan suorittavia ihmisiä tapettiin teollisessa mitassa työn paljouteen ja ravinnon vähyyteen? Entäpä synnyttääkö muistikuvia Euroopan unionin käsitys demokratiasta: kansalaiset saivat äänestää määrävuosin, mutta vallalla oli yksipuoluejärjestelmä ja ehdolla vain yhden puolueen ehdokkaita?

TARKKAAVAISISTA peruskoululaisista lähtien jokainen suomalainen tietää, ettei Euroopan unioni ole syyllistynyt edellä lueteltuihin rikoksiin ihmisyyttä vastaan. Säännöstä näyttäisi poikkeavan kaksi perussuomalaisten kansanedustajaa, Laura Huhtasaari ja Ville Tavio.

[...]

Ville Tavio ja Laura Huhtasaari kirjoittivat Jari Tervon kolumniin vastineen, jonka Helsingin Sanomat julkaisi tänään 9.1.2019. Liitän tähän sitaatin:

Lainaus
Olemme samaa mieltä siitä, että kommunistinen Neuvostoliitto oli hirmuvaltio, joka kohteli väärin, kidutti ja tappoi omia kansalaisiaan. EU:n ja Neuvostoliiton järjestelmien samankaltaisuuksien vertailu ei kuitenkaan merkitse, kuten Jari Tervo tuntuu ymmärtävän, että järjestelmät tai tapahtumat olisivat identtisiä tai yhtä pahoja.

Myös EU:lla on selkeä suurvaltapyrkimys, mitä ei Suomessa EU-kansanäänestyksen aikana havaittu. Vuonna 1995 tapahtuneen EU:hun liittymisen jälkeen Suomi on menettänyt ylimmän lainsäädäntövaltansa, tuomiovaltansa ja valuuttapolitiikkansa.

Tavion ja Huhtasaaren koko kirjoitus löytyy tästä osoitteesta:
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005959127.html (9.1.2019)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 17.01.2019, 15:23:15
Ville Tavio on tänään 17.1.2019 jättänyt eduskunnassa ministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen sosiaalisen median yritysten harjoittamasta poliittisesta syrjinnästä.

Tavio kertoo pitävänsä huolestuttavana, että sensuurilla ja kirjoituskielloilla vaikutetaan vaaleihin.

Suomen Uutisten tämänpäiväinen uutinen aiheesta:
https://www.suomenuutiset.fi/taviolta-kirjallinen-kysymys-poliittisesta-some-syrjinnasta-sensuuri-vaaleihin-vaikuttamista/

Tavion kirjallinen kysymys:
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_570+2018.aspx
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: against globalism - 27.01.2019, 05:06:45
Carloksen kanavalta löytyy todella upeita Turun Persujen vaaliehdokkaiden haastatteluja .Katsokaa ihmeessä :)

https://www.youtube.com/watch?v=9BxvF3ueitA

https://www.youtube.com/watch?v=hZ6nQAepmNg
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: valkovuokko - 27.01.2019, 10:04:52
Kiitos, hyviä puheenvuoroja turkulaisilta eduskuntavaaliehdokkailta, erinomaisia ehdokkaita! Tavion lisäksi uudemmat ehdokkaat mm Sanna Paasikivi ja Liina Veronica  Isto sujuvasanaisia järkeviä ehdokkaita
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 28.01.2019, 10:41:15
Kansanedustaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa viime perjantaina eli 25.1.2019 kirjallisen kysymyksen siitä, mitä hallitus on tehnyt ja aikoo tehdä, ettei terrori-isku Suomessa toistu ja ovatko toimenpiteet riittäviä.

Liitän tähän koko kirjallisen kysymyksen:

Lainaus
Kirjallinen kysymys KK 597/2018 vp

Ville Tavio ps

Kirjallinen kysymys hallituksen toimista terrorismin torjumisessa

Eduskunnan puhemiehelle

Hiljattain uutisoitiin, että seuraava mahdollinen terrori-isku kohdistuu Suomessa todennäköisimmin joko Turkuun tai Helsinkiin. Tieto on peräisin suojelupoliisin ylietsivän luennolta. Suojelupoliisilta pyydettiin lisätietoa asiasta haastattelun muodossa, mutta saatuaan kysymykset suojelupoliisi kieltäytyi lehtihaastattelusta (Turkulainen-lehti 23.1.2019).

Vain alle kaksi vuotta sitten Turussa tehtiin terrori-isku, jossa kuoli kaksi ihmistä ja kahdeksan haavoittui. Tekijä oli saapunut Suomeen turvapaikanhakijana. Tuomiossa todettiin, että isku oli manifesteineen tyypillinen Isis-isku.

Suojelupoliisin luennon mukaan "Turussa on sellaisia rakenteita", jotka tekevät Turusta erityisen mahdollisen alueen seuraavalle terrori-iskulle Helsingin ohella. Näitä rakenteita ei siis ole saatu purettua Turun terrori-iskun jälkeen eikä niihin liittyviä henkilöitä ole poistettu maasta.

Huhtikuussa 2017 eli muutama kuukausi ennen Turun terrori-iskua jätin ministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen siitä, mitä hallitus aikoo tehdä huolehtiakseen, ettei terroristikytköksiä omaavia henkilöitä tule lisää Suomeen.

Saamassani vastauksessa ministeri kirjoitti, että tiedonvaihtoa tehdään ja että jatkuvasti ylläpidetään tilannekuvaa siitä, mitä terroristiseen toimintaan kytkeytyviä henkilöitä Suomessa on ja millaisen turvallisuusuhkan he muodostavat.

Terroritekojen riskirakenteiden pysyessä olemassa on todettava, että tilannekuvan ylläpito ja tiedonvaihto eivät riitä. Sisäisen turvallisuuden vaarantavat terroristiseen toimintaan kytkeytyvät ulkomaalaiset on poistettava Suomesta. Tämä on kaikkien Suomessa asuvien yhteinen etu.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Mitä hallitus on tehnyt ja aikoo tehdä, ettei terrori-isku Suomessa toistu ja ovatko toimenpiteet riittäviä?

Helsingissä 25.1.2019

Ville Tavio ps

Lähde:
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_597+2018.aspx
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 05.02.2019, 07:48:18
Eduskunnan lakivaliokunta, jossa Ville Tavio on nykyään ainoa perussuomalainen jäsen, hyväksyi viime perjantaina 1.2.2019 mietinnön sakon muuntorangaistuksesta eli maksamattoman sakon muuttamisesta vankeudeksi. Käsittelyssä oli Sipilän hallituksen esitys eduskunnalle sakon muuntorangaistuksen määräämistä koskevan sääntelyn muuttamiseksi (HE 178/2018 vp).

Lakivaliokunnan enemmistön kannan mukaan sakko voidaan muuttaa ehdottomaksi vankeudeksi, jos rikkomuksen tehneelle on annettu rikkomusta edeltävän vuoden aikana tehtyjen rikkomusten perusteella yhteensä vähintään kuusi sakkomääräystä tai rangaistusmääräystä ja tekojen samankaltaisuus osoittaa kokonaisuutena arvioiden piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.

Ville Tavio jätti lakivaliokunnan mietintöön vastalauseen, jossa hän kirjoittaa, että vuoden sisällä jo kolme sakkomääräystä on niin paljon, että ne osoittavat piittaamattomuutta laista. Muista puolueista ei tullut tukea Tavion vastalauseelle.

Valiokunnan hyväksymä kuuden sakon raja on jo nykyisin kirjattu poliisien käsikirjaan. Ilmeisenä tarkoituksena on tältä osin vain kirjata nykytila lakiin.

Tavio kirjoitti vastalauseeseensa, että lainsäädännön tavoitteeksi tulee pidemmällä aikavälillä ottaa, että perustuslain vaatimuksia noudattaen kehitetään järjestelmä, jossa kaikki sakot menevät tuomioistuimeen vahvistettaviksi siinä tapauksessa, että niitä ei makseta.

Lakivaliokunnan mietintö vastalauseineen:

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Sivut/LaVM_16+2018.aspx
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 15.02.2019, 17:49:26
Toiselle eduskuntakaudelle pyrkivä Ville Tavio on tänään julkaissut vaalikampanjansa Facebook-kansikuvan. Liitän sen tiedostona tähän viestiin, jotta halukkaat voivat ladata sen omiin FB-profiileihinsa.

Tavio on tänään myös uudistanut verkkosivustonsa ulkonäköä ja laajentanut sivuston sisältöä. Osoite on vanha tuttu eli http://www.villetavio.fi
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 22.02.2019, 09:26:07
Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) kysyi eduskunnassa eilen 21.2.2019 kyselytunnilla, kuuluuko valta Suomessa kansalle vai korporaatioille. Kysymys sai pääministeri Sipilän (kesk.) ärähtämään. Muun muassa Uusi Suomi teki uutisen asiasta. Sitaatti verkkolehdestä:

Lainaus
Tavio esitti Sipilän saaneen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) lähtemään keskustan eduskuntavaaliehdokkaaksi vuonna 2015 lupaamalla tälle ministerin salkun. Puheet olivat Sipilän mukaan täysin vailla perusteita.

Samalla Tavio arvosteli "härskiksi asiaksi", että Berneriä ollaan nimittämässä ruotsalaisen pankkikonserni SEB:n hallitukseen, vaikka hän toimii yhä ministerinä. SEB ilmoitti torstaina, että Bernerin hallituspesti olisi alkamassa vasta kesäkuun alussa.

Koko uutinen löytyy tästä osoitteesta:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/272677-juha-sipila-arahti-perussuomalaiselle-eduskunnassa-hurjasta-berner-syytoksesta-tassa (21.2.2019)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 24.02.2019, 11:24:24
Kokeilin vaihteeksi videoblogaamista  8)

Katso video täältä: https://youtu.be/kaeXGp4yaw0 (https://youtu.be/kaeXGp4yaw0)

Aiheena EU:n ylivalta.

Kuinka moni oikeasti saattoi vuoden 1994 kansanäänestyksessä tietää mihin vanhat puolueet Suomea vievät kun liittymispäätös tehtiin?

Olisiko itsenäisen Suomen kansa oikeasti äänestänyt itsensä EU-orjuuteen, jos olisivat tienneet, että se merkitsee mm. päätösvallan karkaamista, muiden maiden velkojen maksua ja täydellistä monikulttuuristamista?

Itseäni harmittaa, että EU suhmurointi ja kähmintä ovat politiikassa toimivalle jatkuvasti näkyvissä, mutta kansalle tämä ei näy juuri mitenkään.

Valtamedia ei hirveästi kriittisesti kirjoittele. Nyt yhdessäkään eduskuntavaalikoneessa ei tainnut olla edes EU:ta koskevia kysymyksiä.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: valkovuokko - 24.02.2019, 11:49:03
Hienoa, Ville, video on erinomainen. Suoraa, rohkeaa, selvää puhetta EUsta ja Suomesta.
Ville, olisit loistava ehdokas EU-vaaleihin, toimimaan EU-kriittisten ryhmässä Brysselin parlamentissa. Saisit tärkeää kv-kokemusta jatkoa ajatellen.
Toisaalta, olisi suuri menetys Eduskunnalle, jos sinut valittaisiin Mepiksi.
Kumpi parempi, en osaa sanoa.
Mutta lykkyä ja voimia jatkoon joka tapauksessa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Nuivanlinna - 24.02.2019, 11:55:02
Lainaus
Kuusi syytä äänestää KYLLÄ!

1. MENNEISYYS        
Suomi on taistellut monissa sodissa ja ahkeroinut rauhan töissä pysyäkseen kansanvaltaisen Euroopan ja sen kulttuurin yhteydessä.
Kunnioita veteraanien työtä!

2. RAUHA         
EU perustettiin varmistamaan rauha Euroopassa. Kansat jotka kilvoittelevat ja käyvät keskenään kauppaa eivät karkaa toistensa kimppuun. 
Äänestä turvallisuuden puolesta!

3. VAPAUS    
EU  on vapaiden valtioiden vapaaehtoinen yhteenliittymä. Se puolustaa demokratiaa ja tasa-arvoa – eurooppalaista elämänmuotoa ja kansallisia perusarvoja.
Pidä kiinni vapaudesta!

4. ITSENÄISYYS   
Suomella on nyt mahdollisuus osallistua päätöksiin itsenäisenä täysivaltaisen kansakuntana ilman painostusta miltään ilmansuunnalta. Se on arvokas tarjous. 
Käytä itsenäisyyttä!

5. ELÄMÄN LAATU   
EU-jäsenyys alentaa ruuan hintaa, tuo työta ja luo turvaa. Jäsenenä varmistamme elämisen tason ja sosiaaliturvan. 
Äänestä hyvinvoivan Suomen puolesta!

6. TULEVAISUUS      
Tulevaisuus on nuorten. Meidän on annettava lapsillemme Eurooppa jossa voi vapaasti liikkua, yrittää, tehdä työtä ja opiskella! 
Äänestä lapsillesi tulevaisuus!

                 Parempi vaihtoehto – Eurooppalainen Suomi – kansanliikeOnkohan tuon pläjäyksen tuottaneet miettineet sitä miten on toteutunut?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Sakari - 24.02.2019, 12:59:09
Lainaus
Kuusi syytä äänestää KYLLÄ!

1. MENNEISYYS        
Suomi on taistellut monissa sodissa ja ahkeroinut rauhan töissä pysyäkseen kansanvaltaisen Euroopan ja sen kulttuurin yhteydessä.
Kunnioita veteraanien työtä!

2. RAUHA         
EU perustettiin varmistamaan rauha Euroopassa. Kansat jotka kilvoittelevat ja käyvät keskenään kauppaa eivät karkaa toistensa kimppuun. 
Äänestä turvallisuuden puolesta!

3. VAPAUS    
EU  on vapaiden valtioiden vapaaehtoinen yhteenliittymä. Se puolustaa demokratiaa ja tasa-arvoa – eurooppalaista elämänmuotoa ja kansallisia perusarvoja.
Pidä kiinni vapaudesta!

4. ITSENÄISYYS   
Suomella on nyt mahdollisuus osallistua päätöksiin itsenäisenä täysivaltaisen kansakuntana ilman painostusta miltään ilmansuunnalta. Se on arvokas tarjous. 
Käytä itsenäisyyttä!

5. ELÄMÄN LAATU   
EU-jäsenyys alentaa ruuan hintaa, tuo työta ja luo turvaa. Jäsenenä varmistamme elämisen tason ja sosiaaliturvan. 
Äänestä hyvinvoivan Suomen puolesta!

6. TULEVAISUUS      
Tulevaisuus on nuorten. Meidän on annettava lapsillemme Eurooppa jossa voi vapaasti liikkua, yrittää, tehdä työtä ja opiskella! 
Äänestä lapsillesi tulevaisuus!

                 Parempi vaihtoehto – Eurooppalainen Suomi – kansanliikeOnkohan tuon pläjäyksen tuottaneet miettineet sitä miten on toteutunut?

Kuka oli tuon yllä lueteltujen kyllä mainoksen takana? Kiinnostaisi tietää. Olisi näin striimi aikana hauskaa, jos joku menisi kysymään tekijöiltä, miten meni niinku omasta mielestä?

No usein vapaudella markkinoinut asiat monesti vankiloita. Esim. Eu ja yksilönvapaus tarkoittaa tosiasiallisesti yksilöllistä vankilaa jokaiselle. Tuossa vankilassa vain perversiot on sallittua ja kansalaisten hyvinvoinnista kiinnostuminen rikollista.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Nikolas - 24.02.2019, 13:39:49

Katso video täältä: https://youtu.be/kaeXGp4yaw0 (https://youtu.be/kaeXGp4yaw0)

Aiheena EU:n ylivalta.

Kuinka moni oikeasti saattoi vuoden 1994 kansanäänestyksessä tietää mihin vanhat puolueet Suomea vievät kun liittymispäätös tehtiin?Vasta äsken katsoin Villen videon. Kyllä on hyvä ja tarpeellinen video. Se alkaa mielenkiintoisesti ja sen jälkeen tulee pelkkää asiaa.

Näistä samoista asioista Ilkka Hakalehto (https://fi.wikipedia.org/wiki/Ilkka_Hakalehto) ja puolueensa Vapaan Suomen liitto (https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Vapaan_Suomen_liitto) varoittivat jo ennen kansanäänestystä, mutta voimavarat eivät silloin riittäneet ja varoituksen sanat kuuluivat siksi heikosti. Europropagandaa tuli silloin jokaisesta tuutista ja siihen riitti rahaa.

Ville Tavio on oikealla asialla. Nämä asiat suureksi osaksi ennustettiin ennen Suomen EU-jäsenyyttä ja nyt ne voidaan todeta toteutuneiksi. On hyvä että meillä on kansanedustajia, jotka sanovat nämä asiat suoraan ja kiertelemättä.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: repo - 26.02.2019, 12:06:46
^Myös Jan-Magnus Jansson oli EY-kriittinen ja ennen kansanäänestystä kiersi Suomea varoittamassa erityisesti Maastrichtin sopimuksen vaarasta, mikä tarkoitti pidemmällä aikavälillä liittovaltioon menemistä. Tästä hieman tarkemmin kertoilin aiemmassa viestissäni (https://hommaforum.org/index.php/topic,123291.msg2743424.html#msg2743424) ketjussa Kurkistus Eurostopropagandaan vuodelta 1994!.

---

Tosiaan Tavion mukipuhe oli erinomainen alku. Jos ei jaksa tai ehdi katsella vajaan 8 minuutin kestoista videota, niin sitten edes tämä alku on syytä sisäistää - ei vain jo PS:n kannattajan vaan erityisesti jokaisen suomalaisen, jolle Suomen itsenäisyys on tärkeä asia. Puheiden ja todellisuuden välille on saatava yhteys takaisin.

Toivottavasti tämänkertainen ei jää Taviolta vain kokeiluksi.  Tässä jotain palautetta, joka toivottavasti auttaa videoblogaajaa eteenpäin tai ennenkaikkea tavoitteisiin.

Asiaa oli mielestäni jo vähän liikaa yhteen videoon. Uskoisin ek:n suurvaliokunnan jäsenellä Taviolla olevan runsaasti materiaalia. Tietysti hankalaa voi olla suurimman osan esilletuominen, kuten Tavio videolla kertoo, koska EU-asioita käsittelevä suurvaliokunta työskentelee salaisuusverhon takana. Mikä on jälleen ristiriidassa sen kanssa, mistä EU räksyttää Puolalle ja Unkarille. No joka tapauksessa teeman "totuus EU:sta" alla voisi tuottaa useamman lyhyemmän tietoiskutyylisen videon, jotka kaikki alkaisi mukipuheella, jotta puheiden ja todellisuuden välinen ristiriita tulisi selväksi hitaammillekin.

Esiintymisessä videolle ja toteutuksessa oli vielä pientä hiomista. Ainakin itselle videolla oli pari huomiovarasta. Ehkä yksilöllistä mutta huomioni lähtee videoissa nopeasti karkailemaan muihin asioihin ja pitkä video (mitä tämä ei ollut) palvelee huomiovarkaita, joten myös tästä syystä lyhyempiä videoita. Videolla huomioni kiinnittyi ensin Tavion puheen pieneen ajoittaiseen takerteluun. Lukiko hän puhetekstiä kameran takaa vai oliko puhe opeteltu ulkoa ja muisti teki pieniä kepposia?

EU:n jäsenvaltioidensa edestä tekemiä vapaakauppasopimuksia käsiteltäessä tavoitin itseni kuvittelemassa taas sitä, miten video on toteutettu sekä mielessäni vertailemassa Taviota ja mm. Huhtasaarta. Mieleeni tuli jako kolmeen karkeaan luokkaan. On ihmisiä kameran edessä. Osaa näistä kamera ns. rakastaa, heillä on jokin luonnollinen kyky puhua kameralle. Osaa ihmisistä kamera hieman vieroksuu, epävarmuus ja muut viestin välittämistä häiritsevät tekijät korostuvat helposti. Loppuja kamera vihaa, he eivät halua tulla kameran eteen ja, jos uskaltautuvatkin, niin katsojan mieltymysten mukaan tarjolla on joko myötähäpeää tai komediaa. Olen itse katsellut verraten vähän videoblogeja, mutta nähdyn perusteella sanon Huhtasaarella olevan luonnollinen kyky olla kameran edessä. Tavio on tämän videon perusteella joukkoa, jota kamera vieroksuu ja armotta paljastaa huomiovarkaat.

Toivottavasti Taviolla on aikaa, tahtoa ja ulkopuolisia apuja parantaa kameraesiintymistä. Halla-aho on erinomainen esimerkki siitä, että ilmeisen kamerakammoisesta ja katsojan huomiolle haitallisista ominaisuuksista voi kehittyä kärkikastiin. Purra on tulossa takaa kovaa ja selvästi hänelläkin on tuottanut tuskaa kameran edessä oleminen, jota viimeisimmän esiintymisen myötä rutinoituminen vähentää. Siispä lisää rutiinia kameran edessä myös Taviolle. 8)

Suomen itsenäisyys vaatii myös Tavion kärkijoukkoon. Alku oli "vaihteeksi kokeiltuna" hyvä ja asian puolesta erinomainen.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 28.02.2019, 14:10:18
Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) jätti eduskunnassa eilen 27.2.2019 toimenpidealoitteen Suomen irtautumisesta Euroopan unionin yhteisestä turvapaikkapolitiikasta (TPA 81/2018 vp).

Toimenpidealoitteessa Tavio korostaa, että siirtolaiskriisi oli seuraus niistä poliittisista valinnoista, joita päättäjät olivat tehneet paljon aiemmin.

Sitaatti aloitteesta (lihavointi minun):

Lainaus
Massasiirtolaisuus ei ole väistämätön luonnonvoima eikä välttämätön seuraus maailman ongelmista, vaan ihmisten aikaansaannos, johon voidaan puuttua turvapaikkalinjauksilla ja rajavalvonnalla.

Sotaa, köyhyyttä ja nälänhätää on ollut maailmassa aina, mutta silti turvapaikanhakijoiden määrät ovat nousseet vasta hiljattain. Afrikasta ja Lähi-idästä ei saapunut suuria ihmisjoukkoja Suomeen 1960-, 1970- ja 1980-luvulla. Silloinkin noilla alueilla kärsittiin ja Suomi oli vauraiden maiden joukossa.

Vuonna 1995 tapahtuneen EU:hun liittymisen jälkeen Suomi on luovuttanut EU:lle ylimmän lainsäädäntövallan ja tuomiovallan.

Käytännössä EU:n yhteinen turvapaikkapolitiikka on merkinnyt kansallisen päätäntävallan siirtämistä yhä enemmän EU:n käsiin. EU:n yhteinen turvapaikkapolitiikka on sitovaa EU-lainsäädäntöä, joka edellyttää EU-jäsenmaalta turvapaikanhakijoiden vastaanottoa ja määrää heille annettaviksi kattavat palvelut.

EU:n lainsäädäntö estää Suomea ylläpitämästä rajakontrollia ja edellyttää turvapaikanhakijoiden päästämistä maahan. Massasiirtolaisuuden salliminen on tarkoituksellista ja tahallista.

[...]

Suomen tulee aloittaa neuvottelut EU:n kanssa irtautuakseen EU:n yhteisestä turvapaikkapolitiikasta. Neuvotteluissa tulee pitää esillä kaksi vaihtoehtoa: EU päästää Suomen harjoittamaan itsenäistä maahanmuuttopolitiikkaa tai Suomi eroaa Euroopan unionista.

Koko toimenpidealoitteen voi lukea tässä osoitteessa:

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/EduskuntaAloite/Sivut/TPA_81+2018.aspx
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 01.03.2019, 13:44:33
Ville Tavio on maaliskuun alkupuoliskon aikana tavattavissa ainakin seuraavasti:

– la 2.3.19 klo 10–12 Röölän silakkamarkkinat, Rööläntie 403, Rymättylä, Naantali

– la 2.3.19 klo 13–14 Turun Perussuomalaiset ry:n lähiökiertue Lausteella, Kirjurinaukio, Turku

– su 3.3.19 klo 11–13 Naantalin tuhkamarkkinat, Naantali

– ma 4.3.19 klo 16–18 Turun Paasikivi-seuran paneeli, Työväenopisto, Kaskenkatu 5, Turku

– ti 5.3.19 klo 17–18 Korruptio Suomessa -kirjan julkaisupaneeli, Oodi-kirjasto, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki

– la 9.3.19 klo 11–13 Auran markkinat, Huuskantie 22, Aura

– su 10.3.19 klo 12.30–14.00 Lounaskahvila Someron Toritupa, Joensuuntie 10, Somero

– ma 11.3.19 klo 14–16 Kauppakamarin paneeli, Forum Marinum, Linnankatu 72, Turku

Tietoja yleisötapahtumista, joihin Tavio osallistuu ennen vaaleja, lisätään tälle sivulle:

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit/ehdokas/ville-tavio

Ehdokassivua pitää vierittää jonkin verran alas, jotta tapahtumat tulevat näkyville.

EDIT: Toivottavasti ei haittaa, että tapahtumista ilmoitetaan välillä muuallakin kuin PS-kiertueketjussa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ville Tavio - 12.04.2019, 15:34:06
Otin kantaa SDP:n Rinteen vaalitentissä ilmi tuomaan linjaan luoda laittomasti maassa oleville kielikurssit ja työpaikat valtion voimin.

Oma kantani on selvä: Laittomasti maassa olevat ulos.

http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274205-laittomasti-maassa-olevat-ulos
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Huppupelikaani - 23.04.2019, 10:48:59
Tavio valittiin hetki sitten eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Leena Meri kaatui niukasti äänin 21-18. Varmasti hyvä valinta. Onnittelut Villelle!
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Puskistahuutelija - 23.04.2019, 12:45:26
Tavio on nostanut profiiliaan runsaasti viime vuosien aikana. Mahdollista puheenjohtaja-ainesta siinä vaiheessa kun Halla-aho luopuu tehtävästä.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Siener - 23.04.2019, 14:05:24
Onnittelut Ville Taviolle!

Omat juniorit äänestivät häntä. Olkoon äänestämisen arvoinen!
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 13.06.2019, 11:24:35
Eduskunnan täysistunnossa keskusteltiin pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallituksen ohjelmasta tämän viikon tiistaina 11.6.2019. Ville Tavio lausui Perussuomalaisten ryhmäpuheen. Tavio korosti, että hallitusohjelmassa toivotaan ja lupaillaan kaikenlaista hyvää, mutta rahoittaminen on epävarmalla pohjalla. Noin yhdeksän minuutin mittainen puhe on nyt tekstitettynä Tavion YouTube-kanavalla:

http://www.youtube.com/watch?v=ZcDnf-QALtc
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: kivimies - 26.06.2019, 17:11:40
Tämä oli uutisessa, jossa kerrottiin, että hallitus aikoo nostaa EU-puheenjohtajakauden ykkösasiaksi ilmaston.

Ville Tavio kritisoi EU:ta ja sanoi, ettei se edusta Eurooppaa, vaan eliitin harvainvaltaa ja korporativismia. Hän sanoi meidän tarvitsevan kansallisvaltiota ja jäsenvaltioiden itsenäisyyttä.

Kokoomuksen pj. Petteri Orpo ylisiti EU:ta ja sanoi, että Suomen itsenäisyys ei ole ollut koskaan vahvempi kuin nyt EU-jäsenenä [paitsi että Suomi ei voi enää päättää EU:n päätösvallassa olevista asioista eikä rajoittaa maahanmuuttoa EU:sta].

Pääministeri Antti Rinne (sd.) taas oli sitä mieltä, että EU ei ole kaapannut valtaa, vaan että jäsenvaltiot [vai pitäisikö sanoa jäsenvaltioiden EU-myönteiset palkkiovirkaa hamuavat poliitikot] ovat luovuttaneet sitä vapaaehtoisesti.

Lainaus
Rinteen esitellessä puheenjohtajakauden ohjelmaa eduskunta kävi aluksi keskustelua ei niinkään Suomen tavoitteista vaan siitä, tarvitaanko EU:ta.

Suurin oppositiopuolue perussuomalaiset arvosteli, ettei EU edusta Eurooppaa

EU ei edusta valitettavasti Eurooppaa vaan itseään, eliitin harvainvaltaa ja korporatismia. Me tarvitsemme enemmän kansallisvaltiota ja jäsenvaltioiden itsenäisyyttä, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio (ps.) luetteli.

Toinen oppositiopuolue kokoomus teki pesäeron perussuomalaisiin.

– Tässä näkyy tämä suuri ero, miten suhtaudumme Suomessa Euroopan unioniin, Suomen itsenäisyys on tuskin koskaan ollut niin vahvaa kuin nyt unionin jäsenenä.kokoomuksen, puheenjohtaja Petteri Orpo (kok.) sanoi.

Pääministeri Antti Rinne korjasi perussuomalaisten käsitystä.

– Itsenäiset valtiot on halunneet sinne valtaa luovuttaa. EU ei ole mikään möhkäle joka ulkoapäin kaappaa valtaa, Rinne ( sd.) sanoi.

Yle (26.6.2019) (https://yle.fi/uutiset/3-10848710)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Nikolas - 26.06.2019, 20:29:59

Toinen oppositiopuolue kokoomus teki pesäeron perussuomalaisiin.

– Tässä näkyy tämä suuri ero, miten suhtaudumme Suomessa Euroopan unioniin, Suomen itsenäisyys on tuskin koskaan ollut niin vahvaa kuin nyt unionin jäsenenä.kokoomuksen, puheenjohtaja Petteri Orpo (kok.) sanoi.Tampereella vuonna 1994 Kimmo Sasi sanoi lyhyessä keskustelussa Tampereen Kuninkaankadulla jokseenkin sanatarkasti näin: "Euroopan unionissa Suomen itsenäisyys lisääntyy."

Kokoomuksen EU-jupinat eivät ole paljon muuttuneet 25 vuodessa.

Suomen nykyistä jäsenyyttä Euroopan unionissa voisi verrata autonomian aikaan Venäjän suuriruhtinaanmaana. Suomella oli silloin esimerkiksi oma valuutta.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: newspeak - 25.08.2019, 11:39:47
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: satasenlaina - 25.08.2019, 11:42:38

Nyt on kansanedustajalla mennyt pahasti vallan kolmijako-oppi sekaisin. Pelottavaa jos Suomessa poliitikot alkavat vaatimaan poliiseilta tutkintojen lopettamista.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: IDA - 25.08.2019, 11:57:37
Nyt on kansanedustajalla mennyt pahasti vallan kolmijako-oppi sekaisin. Pelottavaa jos Suomessa poliitikot alkavat vaatimaan poliiseilta tutkintojen lopettamista.

:D

Luulin, että tämä kolmijako-oppi - narratiivi oiisi jo haudattu pahana mokana, mutta kyllä se näköjään edelleen elää.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Lobotomite - 25.08.2019, 11:59:23
^^ Pelottavampaa kuin aktivistipoliisien toiminta?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: newspeak - 25.08.2019, 12:16:38
Poliisin työ on nykyään haastavaa, kun pitää olla jatkuvasti työaikana somessa ja siellä saattaa kuka tahansa sanoa koska tahansa ikävästi hänen työstään. Koita siinä sitten twiitata asiakirjoja syyttäjälle. Vähemmästäkin koko oikeusjärjestelmä menee täysin sekaisin.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: räsänen - 25.08.2019, 13:04:30

Nyt on kansanedustajalla mennyt pahasti vallan kolmijako-oppi sekaisin. Pelottavaa jos Suomessa poliitikot alkavat vaatimaan poliiseilta tutkintojen lopettamista.

Ei kannata turhaan pelätä. Tavion julkinen twiitti on normaalia yhteiskunnallista keskustelua ja avoin keskustelu on aina tervetullutta.

Mutta silloin kun vaatimuksia tehdään piilossa kulisseissa on syytä huolestua. Tuossa Kataisen taidonnäyte takavuosilta.

https://yle.fi/uutiset/3-5627731
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Nuiva kansalainen - 25.08.2019, 13:54:37
^Vastaava case tapahtui myös vihreiden Heidi Hautalan toimesta. Hautalalla tutut viherterroristit tekivät muistaakseni iskun jonnekin kotimaisen varustamon laivaan. Kun varustamon johto olisi tehnyt tästä rikosilmoituksen, niin Hautala uhkasi vaihdattaa koko johdon. En nyt tähän hätään löydä tästä linkkejä. Pitää yrittää vähän kaivella.

Edit: Löytyihän se
https://yle.fi/uutiset/3-6877239
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: räsänen - 25.08.2019, 14:19:29
Joo, onhan noita. Lukuisat vasemmistopoliitikot ovat vaatineet maastapoistamisia keskeytettäväksi vaikka kyseessä on aina lainvoimainen oikeuden päätös.  Esitutkinta on aika kevyttä kauraa lainvoimaisen oikeuden päätöksen rinnalla.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Lahti-Saloranta - 25.08.2019, 16:48:58
Nyt on kansanedustajalla mennyt pahasti vallan kolmijako-oppi sekaisin. Pelottavaa jos Suomessa poliitikot alkavat vaatimaan poliiseilta tutkintojen lopettamista.
Tuossa plet osittai oikeassa kun Tavio ottaa lakimiehenä kanta Räsäsen juttuun. Minusta Tavion olisi pitänyt vaatia että poliisi jatkaisi sen Junes Lokan opetelkaa uimaan kyltijutun tuskintaa. Varmasti on löydettävissä joku kansanryhmä jota kyltin teksti halventaa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 20.09.2019, 09:22:47
Ville Tavio jätti eduskunnassa eilen 19.9.2019 kirjallisen kysymyksen sähkönsiirtohinnoittelusta. Liitän koko tekstin tähän:

Lainaus
Kirjallinen kysymys
sähkönsiirtohinnoittelusta

Eduskunnan puhemiehelle

Sähkömarkkinalain (588/2013) 24 § 2 momentin mukaan sähköverkkopalvelujen hinnoittelun on oltava kokonaisuutena arvioiden kohtuullista. Kohtuullisuuden toteutuminen on nykyään kyseenalaisella tasolla.

Energiaviraston sähköverkkoyhtiöiden hinnoittelua koskevassa raportissa, jossa tarkastettiin 110 verkkoyhtiön hinnoittelu, todetaan että sähkönjakelijoiden siirtohinnoittelussa oli vuosina 2012–2015 yhteensä 175 miljoonan euron ylijäämä.

Caruna-yhtiö omistaa suuria sähkönjakeluverkkoalueita Suomen tiheimmin asutuilla seuduilla, kuten Etelä- ja Lounais-Suomessa. Carunalla on noin 20 prosentin markkinaosuus maamme sähkönsiirrosta. Yhtiö on tunnettu palvelunsa hintakehityksestä: Esimerkiksi vuonna 2016 Caruna ilmoitti korottavansa sähkönsiirron hintaa jopa 27 prosenttia. Suomalaisten sähkönkuluttajien reaktioiden seurauksena Caruna ja kuluttaja-asiamies sopivat korotusten pienentämisestä siten, että kustannusnousu jäi keskimäärin alle 15 prosentin – mikä edelleen on tavallisille kuluttajille huomattava lisäkustannus.

Hinnankorotukset ovat tapahtuneet sen jälkeen, kun verkko-omistajuutta siirrettiin ulkomaisille tahoille. Carunan suurimmat omistajat ovat kansainvälisiä pääomasijoittajia. Perussuomalaiset ilmaisivat jo vuosia sitten epäilyksensä sähköverkkojen myynnin kannattavuudesta. Havaitut riskit ovat sittemmin käyneet toteen.

Sähkönsiirtokustannusten laskeminen on Perussuomalaisille tärkeä tavoite. Vuodelle 2019 laatimassaan vaihtoehtobudjetissa Perussuomalaisten eduskuntaryhmä esitti, että hallitus ryhtyisi toimenpiteisiin varmistaakseen, että sähkönsiirron osuus kuluttajan sähkölaskusta pystytään laskemaan kohtuulliselle tasolle.

Sähkönkuluttajilla ei ole nykytilanteessa valinnanvapautta siirtoverkkojen suhteen. Sähköverkkotoimijoilla on käytännössä alueellisia monopoliasemia, koska verkkoyhtiötä ei voi kilpailuttaa samaan tapaan kuin sähköyhtiötä. Tilanne on kohtuuton sekä periaatteellisesti että kustannusten kannalta. Siirtomaksut muodostavat suuren osan kuluttajien sähkökuluista.

Nyt syyskuussa 2019 Caruna on ilmoittanut jälleen korottavansa sähkönsiirtohintaa. Vaikutus verottomiin yksikköhintoihin on keskimäärin 5,0 prosenttia.

Kaiken kaikkiaan jo 20 sähköverkkoyhtiötä on kuluvan vuoden aikana ilmoittanut hinnankorotuksista. Korotusten ilmeisenä seurauksena monopoliyhtiöiden voitot kasvavat tavallisten kuluttajien ollessa voimattomia tilanteen edessä.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Mitä hallitus aikoo tehdä kohtuullistaakseen sähkönsiirtohinnoittelua?

Helsingissä 19.09.2019

Ville Tavio /ps
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Supernuiva - 20.09.2019, 11:52:54
^Ulkomuistista lainsäädännössä on määritelty se, kuinka paljon sähkönsiirrolla saa tehdä voittoa. Pitäisikö tätä lainsäädäntöä ehdottaa avattavaksi?

Unohtaa ei pidä myöskään sitä näkökulmaa, että sähköpula on mitä luultavimmin näköpiirissä lähitulevaisuudessa. Kysyntä kasvaa voimakkaasti mm. tieliikenteen sähköistyessä, mutta samalla vanhoja voimalaitoksia jää tulevien vuosien aikana pois käytöstä.

Suomessa olisi myös pimeitä kolkkia kuten Pohjois-Koreassa, jos ulkomaat eivät myisi Suomeen sähköä.

Kovin paljoa ei kannata huudella siitä, että sähkö on halvempaa kuin sen siirtäminen. Jonain päivänä nimittäin käynee taas niin, että sähkö itsessään on siirtoa kalliimpaa.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Nuivanlinna - 20.09.2019, 12:43:22
^Ulkomuistista lainsäädännössä on määritelty se, kuinka paljon sähkönsiirrolla saa tehdä voittoa. Pitäisikö tätä lainsäädäntöä ehdottaa avattavaksi?


Nuo oikeudet voittoprosentteihin on vain kiristettävä niin mahdottomiksi, että nuo  siirtoyhtiörahastajat kuristuvat hengiltä.

Rajaksi 0,000001% voitto tai ehkäpä kohtuullisempi olisi 0,0000005%.
Konsernivelkojen korkoa ei katsota kuluiksi ja menoiksi euriboria enempää.

Jo verkkojen jokaisessa kaupassa nousseiden ostohintojen kuoletukset käyvät kansalaisen kukkaroon rajusti jos noita oikeutettuja voittoprosentteja ei kuristeta.

Esimerkki:
v.2000 Kunnan Sähkö Oy myy verkon 500miljoonalla Sähkökokkari Oy:lle
v.2005 Sähkökokkari Oy myy saman verkon 1000 miljoonalla Nordens Elektro Ab:lle
v.2010 Nordens Elektro Ab myy saman verkon 2500 miljoonalla Global Energy Corporationille
v.2015 Global Energy Corporation myy saman verkon 4200 miljoonalla Goodwill Bankers co:lle
v.2020 Goodwill Bankers co myy saman verkon 5900.......
ja rahastusralli jatkaa vaikka kuinka kauan, 2025, 2030, 2035, 2040, 2041.....2042....

Ja joka kerta kansalainen maksaa ostohinnan kuoletuksia siirtomaksussaan. Kuinka kauan rallin annetaan jatkua? Eikös tällainen Goodwill Bankersien kierrätysbisnes pitäisi kuristaa niin, että se kaatuu Kunnan Perus-Sähkö Oy:n ostettavaksi 500 miljoonan kauppahintaan?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Peltipaita - 20.09.2019, 14:24:44
Tavio:
Lainaus
Sähkönkuluttajilla ei ole nykytilanteessa valinnanvapautta siirtoverkkojen suhteen. Sähköverkkotoimijoilla on käytännössä alueellisia monopoliasemia, koska verkkoyhtiötä ei voi kilpailuttaa samaan tapaan kuin sähköyhtiötä.
Käytännössä, teoriassa ja kaikin puolin. Lainsäätäjä on halunnut että rinnakkaisia verkkoja ei rakenneta (mikä olisikin tuhlausta ja tyhmää kansantaloudellisesti) ja laki suoraan kieltää kilpailevat verkot. Mutta sähköverkkojen myynti kaupallisille monikansallisille yrityksille on tällaisten lakien vallitessa törkeä ryöstö, johon politikot ovat osallistuneet luultavasti saaden myyntipäätöksestä henkilökohtaista etua. Rahan tuloa ei Carunan kaltaisille yrityksille voi estää. Laki kieltää sen.

Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Nuivanlinna - 30.09.2019, 23:36:19
^Ulkomuistista lainsäädännössä on määritelty se, kuinka paljon sähkönsiirrolla saa tehdä voittoa. Pitäisikö tätä lainsäädäntöä ehdottaa avattavaksi?


Nuo oikeudet voittoprosentteihin on vain kiristettävä niin mahdottomiksi, että nuo  siirtoyhtiörahastajat kuristuvat hengiltä.

Rajaksi 0,000001% voitto tai ehkäpä kohtuullisempi olisi 0,0000005%.
Konsernivelkojen korkoa ei katsota kuluiksi ja menoiksi euriboria enempää.

Jo verkkojen jokaisessa kaupassa nousseiden ostohintojen kuoletukset käyvät kansalaisen kukkaroon rajusti jos noita oikeutettuja voittoprosentteja ei kuristeta.

Esimerkki:
v.2000 Kunnan Sähkö Oy myy verkon 500miljoonalla Sähkökokkari Oy:lle
v.2005 Sähkökokkari Oy myy saman verkon 1000 miljoonalla Nordens Elektro Ab:lle
v.2010 Nordens Elektro Ab myy saman verkon 2500 miljoonalla Global Energy Corporationille
v.2015 Global Energy Corporation myy saman verkon 4200 miljoonalla Goodwill Bankers co:lle
v.2020 Goodwill Bankers co myy saman verkon 5900.......
ja rahastusralli jatkaa vaikka kuinka kauan, 2025, 2030, 2035, 2040, 2041.....2042....

Ja joka kerta kansalainen maksaa ostohinnan kuoletuksia siirtomaksussaan. Kuinka kauan rallin annetaan jatkua? Eikös tällainen Goodwill Bankersien kierrätysbisnes pitäisi kuristaa niin, että se kaatuu Kunnan Perus-Sähkö Oy:n ostettavaksi 500 miljoonan kauppahintaan?

Tuosta sallitusta tuottoprosentista, se on 6,2.

Lainaus
Sähkönsiirron tuottoprosentti on roimasti liian korkea – kuluttajat maksavat, Omakotiliitto ja Suomen Sähkönkäyttäjät arvostelevat[/b]
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.517638?fbclid=IwAR0G9_a3C2AxIrXG0YzZko7Mm9a8DBHbEOHa5hRuIqKTW5aN3yjW5e4rk4c
Ruotsissa tuottoprosentti alennettiin reilusti alle Suomen kuuden prosentin tason. Jakeluyhtiöiden sähkön siirrosta saama yli kuuden prosentin riskitön tuotto on rankasti liian korkea, Omakotiliitto ja Suomen Sähkönkäyttäjät (Elfi) arvostelevat.

"Laskun maksavat sähkön kuluttajat korkeina siirtohintoina", Omakotiliiton toiminnanjohtaja Kaija Savolainen sanoo.

Elfi ja Omakotiliitto sitoisivat kohtuullisen tuottoprosentin peruskorkoon, jonka päälle maksettaisiin tietty preemio eli lisä. Peruskorko on nykyisin nollassa.

"Sopiva tuotto voisi olla 1–3 prosenttia", Savolainen arvioi.

Ruotsissa alennettiin asetuksella siirtoyhtiöiden pääoman kohtuullinen tuottoprosentti 3,92 prosenttiin aiemmasta 8,35 prosentista.


Suomessa tuottoprosentti on alentumassa hiljakseen, toissa vuonna prosentti oli yli 7 prosenttia ja tänä vuonna 6,20 prosenttia. Vuonna 2022 prosentti laskisi viiteen prosenttiin.

Savolainen ihmettelee, miksi sähköyhtiöiden riskitön tuotto on noin korkea. "Sen päälle tulee vielä toiminnan liikevoitto."
"Ei ihme, että kansainväliset pääomasijoittajat ovat kiinnostuneet ostamaan suomalaisia sähköyhtiöitä, koska ne tekevät monopoliasemassa kovaa tulosta täysin riskittömästi."...naps..

Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 18.10.2019, 10:26:09
Ville Tavio: Hallituksen reagoitava kristittyjen vainoihin
----
Kristittyihin kohdistuvia vainoja tutkivan ihmisoikeusjärjestö Open Doorsin mukaan maailmassa on yli 200 miljoonaa kristittyä, jotka joutuvat kokemaan sortamista uskonnostaan johtuen.

Tavio aikoo nostaa eduskunnassa esiin kysymyksen, miten Antti Rinteen (sd.) hallitus aikoo reagoida käynnissä oleviin kristittyjen vainoihin.
----
Tavion mielestä Suomen kansan olisi syytä tiedostaa maailmalla käynnissä oleva kirkkojen polttaminen ja kristinuskon tuhoaminen tietyillä alueilla. Siksi hän pitää aiheellisena, että Suomessa myös valtamedia kertoisi kattavammin siitä, kuinka vainottuja kristityt ovat monilla alueilla.

Tavion mukaan kristittyjen elämä on vaarallista varsinkin Afrikan ja arabimaiden islamistisesti hallituilla alueilla. Muita kuin islamistisesti motivoituneita maita, joissa kristittyjen uskonnonvapautta sorretaan, ovat etenkin Intia, Kiina ja Pohjois-Korea.

Hän katsoo myös, että Rinteen hallituksen kasvavat panostukset kehitysyhteistyöhön on käytävä läpi kristittyjen aseman näkökulmasta.
----
https://www.verkkouutiset.fi/ville-tavio-hallituksen-reagoitava-kristittyjen-vainoihin/

Tavio on eilen 17.10.2019 jättänyt eduskunnassa ministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen tästä aiheesta eli kristittyjen vainoihin reagoimisesta. Liitän koko tekstin tähän:

Lainaus
Kirjallinen kysymys
kristittyjen vainoihin reagoimisesta

Eduskunnan puhemiehelle

Kristittyihin kohdistuvia vainoja tutkivan ihmisoikeusjärjestö Open Doorsin mukaan maailmassa on yli 200 miljoonaa kristittyä, jotka joutuvat kokemaan sortamista uskonnostaan johtuen.

Kristittyjä sorretaan kymmenissä eri maissa. Joka päivä keskimäärin 11 kristittyä tapetaan uskonnollisista syistä. Kristittyjen elämä on vaarallista varsinkin Afrikan ja arabimaiden islamistisesti hallituilla alueilla.

Suomen hallituksen tulee reagoida asiaan sekä sisäpoliittisesti että ulkopolitiikassa. Sisäpoliittisesti on aiheellista asettaa vainotuiksi tunnetut kristityt ryhmät etusijalle, mikäli turvapaikkajärjestelmää ja pakolaiskiintiötä jatketaan. Panostukset kehitysyhteistyöhön on käytävä läpi kristittyjen aseman näkökulmasta. Suomen ei pidä kehitysyhteistyön kautta auttaa sellaisia hallituksia pysymään vallassa, jotka eivät kunnioita uskonnonvapautta.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Miten hallitus aikoo reagoida käynnissä oleviin kristittyjen vainoihin?

Helsingissä 17.10.2019

Ville Tavio /ps

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_229+2019.aspx

https://www.suomenuutiset.fi/tavio-vainotut-kristityt-etusijalle/
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 18.12.2019, 09:28:02
Ville Tavio lausui Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron 16.12.2019, kun eduskunnan täysistunnon käsittelyssä oli valtioneuvoston tiedonanto pääministeri Sanna Marinin uuden hallituksen ohjelmasta.

Tavio nosti puheenvuorossa esiin, että Marin ei käynyt eduskuntavaaleihin pääministeriehdokkaana, ja mikäli olisikin käynyt, ei SDP todennäköisesti olisi nyt pääministeripuolue. Olisi ollut palvelus demokratialle, jos Antti Rinteen eroilmoituksen myötä olisi järjestetty uudet eduskuntavaalit.

Koko puheenvuoro löytyy tekstitettynä videona Tavion YouTube-kanavalta:

http://www.youtube.com/watch?v=i8Gbttp4Xas
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: newspeak - 19.12.2019, 23:07:52
Tavion Vilenius twiittailee:
Mutta eikö olekin hienoa, että asiasta voidaan viimein keskustella?
Vihervasemmistolaiset ovat menneet näissä poliitikkojen oikeussyytteissä avaamaan Pandoran lippaan. Pian kaikki poliittiset kysymykset ollaan ratkaisevinaan oikeussaleissa amerikkalaiseen tyyliin.

Hampurilaiset ja Aku Ankka kiellettävä. Tilalle näkkileipää ja muumeja.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 31.01.2020, 09:51:00
Ville Tavio jätti eduskunnassa eilen 30.1.2020 kirjallisen kysymyksen siitä, että Suomen pohjavesivarojen yksityinen ulkomaalainen sijoittajaomistus pitää estää.

Näin Tavio:

Lainaus
Suomalaiset kotitaloudet ovat tottuneet saamaan edullista juomavettä kraanasta. Onko suihkussa käyminen tulevaisuudessa luksusta, josta kansainväliset yritykset käärivät voittoa?
Vaarana on kuluttajahintojen jyrkkä nouseminen samaan tapaan kuin sähköverkkoliiketoiminnassa on Caruna-kaupanteon jälkeen nähty.

Turun Seutusanomien uutinen aiheesta:
https://turunseutusanomat.fi/2020/01/perussuomalaiset-huolissaan-juomaveden-yksityistamisesta/ (julkaistu 31.1.2020)

Kirjallinen kysymys löytyy täältä:
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_474+2019.aspx
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: anatall - 03.04.2020, 11:27:56
Vasemmistolaisen älyn tiivistymä, käytettyjen pornolehtien erikoisasiantuntija Petteri "Bitti-Petteri" Ritala on pinnistänyt taitonsa ja voimavaransa äärimmilleen ja kirjoittanut "blogin":

Lainaus
Ville Tavio

Petteri Ritala
3.4.2020 7:33

Kansanedustaja joka ei tunne perustuslakia.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja joka ei tunne perustuslakia.

Lakimies joka ei tunne perustuslakia.

Hong Kong on harvaanasuttu maa.

 
Tällaisia päättäjiä Suomi tarvitsee, pääministeriainesta.

 
Suomessa demokratia toimii hienosti, sillä tämäkin osoittaa, että jopa todella alhaisella älykkyysosamäärällä voit päästä kansanedustajaksi.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/valpperi/ville-tavio/

Niille, jotka eivät ole tutustuneet tuohon Uuden Suomen "Maan vaikuttavin blogipalvelu"-nimiseen huumori-ja avohoitopalstaan, niin tämä Ritala on yksi pahimmista, ellei pahin persufoobikoista ko. sivustolla.

Tämän itseään älykkönä pitävän reppanan repertuaariin kuuluu mm. arvostella muita mistään mitään tietämättömiksi älykääpiöiksi ja idiooteiksi.

Laitan tähän alle poiminnan Ritalan kommentista josta jokainen voi sitten itse arvioida millainen kompetenssi ko. henkilöllä on arvioida muiden älykkyysosamäärää ja tietotasoa.  :facepalm:


Lainaus
Petteri Ritala  3.4.2020 10:28

Mitä sä mulle noite esittelet, esittele Taviolle, tai Hong kongin valtiolle.

Katso eilinen A-studio, siellä Tavio paljastaa kuinka viisaita ovat persujen parhaat voimat.

Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 03.04.2020, 13:23:53
Lainaus käyttäjältä: joku komukka
Katso eilinen A-studio, siellä Tavio paljastaa kuinka viisaita ovat persujen parhaat voimat.

Ville on vähän liian kiltti, eikä siksi oikein pärjää Mykkäsille ja vasemmiston Räyhä-Reetoille keskeyttäjätoimittelijoineen, vaikka muuten kelpo persu onkin.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Ugle Byggle - 03.04.2020, 15:02:10
Katsoin sen eilisen. Petteri Ritala ei ymmärtänyt, että Tavio tarkoitti tiiviisti asuttua Hong Kongia mutta epähuomiossa sanoi harvaan asuttu. Kaikki kyllä ymmärsi sen asiayhteydestä. Että hyvä harhalaukaus Ritalalta.  :silakka:
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: anatall - 03.04.2020, 15:29:14
Katsoin sen eilisen. Petteri Ritala ei ymmärtänyt, että Tavio tarkoitti tiiviisti asuttua Hong Kongia mutta epähuomiossa sanoi harvaan asuttu. Kaikki kyllä ymmärsi sen asiayhteydestä. Että hyvä harhalaukaus Ritalalta.  :silakka:

"Hong kongin valtio..."

Kannattaisi varmaan lukeakin niitä kirjoja eikä ainoastaan myydä.  :facepalm:
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: AcastusKolya - 05.04.2020, 16:03:14
Jyväskylässä on käsittääkseni ainakin 3 divaria. Mikä niistä on se Ritalan putiikki, niin tietää kiertää sen niin kaukaa, ettei vahingossakaan erehdy ostamaan sieltä mitään?
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 26.05.2020, 14:06:48
Ville Tavio teki eduskunnassa eilen 25.5.2020 kirjallisen kysymyksen siitä, miten Suomen hallitus aikoo tukea tapahtuma-alan yrityksiä koronaviruskriisissä.

Kirjallisessa kysymyksessä lukee, että tapahtuma-ala on aiheellista huomioida erillistuella.

Linkki ja koko teksti:
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_431+2020.aspx

Lainaus
Kirjallinen kysymys tapahtuma-alan tukemisesta koronaviruskriisissä

Eduskunnan puhemiehelle

Uuden koronaviruksen aiheuttama talouskriisi koettelee useita toimialoja, mutta ei kohtaa kaikkia aloja samalla tavalla. Yritysten auttamisessa kriisin yli on vaikeaa luoda tukimalli, joka huomioisi tasapuolisesti yritysten erilaiset kustannusrakenteet, maksukäytännöt, sesongit, alihankintaketjut ja muut ominaisuudet.

Tapahtuma-ala poikkeaa monesta muusta alasta sikäli, että liikevaihto muodostuu vasta huomattavan paljon työn tekemisen jälkeen. Tapahtuma-alalla on yleistä, että toteuttava yritys sopii tapahtumanjärjestäjäasiakkaansa kanssa laskuttavansa ensin esimerkiksi 30 % kokonaissummasta ja loput tapahtuman päätyttyä. Suurten messujen ja festivaalien järjestäminen vaatii kuukausien työpanoksen, joten koronaviruskriisin taloudelliset vaikutukset eivät näy liikevaihdossa välittömästi poikkeustilanteen alettua, vaikka tapahtumia järjestävillä yrityksillä onkin jo tällä hetkellä tiedossaan, että kesälle suunniteltuja suuria joukkotapahtumia ei voida toteuttaa.

Tilannetta pahentaa se, että uusia sopimuksia tulevista tapahtumista ei juurikaan tehdä, koska koronatautikriisin ajalliseen kestoon liittyy epävarmuutta.

Joitakin koronarajoituksia on jo purettu, mutta suurten — yli 500 osallistujan — yleisötapahtumien järjestäjät ovat heikossa tilanteessa, koska näihin yrityksiin kohdistuvat rajoitukset puretaan luultavasti vasta viimeisten joukossa silloin, kun muista rajoitustoimista on jo luovuttu. Lisäksi on huomioitava liiketoiminnan kausiluontoisuus: esimerkiksi heinäkuulle suunniteltua ulkoilmafestivaalia ei voida siirtää marraskuulle, vaikka tautitilanne sen sallisikin.

Tapahtuma-ala on aiheellista huomioida erillistuella. Koronakriisi on aiheuttanut alan yrityksissä töiden loppumisen, uusien sopimusten puuttumisen, jopa koko tilauskannan peruuntumisen ja kassakriisin. Samaan aikaan kiinteät kulut säilyvät.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Mitä hallitus aikoo tehdä tukeakseen tapahtuma-alan yrityksiä koronaviruskriisissä?

Helsingissä 25.5.2020
Ville Tavio ps
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Kni - 03.09.2020, 12:40:17
Lainaus
Ville Taviosta tulossa isä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän turkulainen puheenjohtaja Ville Tavio, 36, ja hänen avopuolisonsa Erika Veltheim saavat lapsen. Veltheim on itsekin mukana politiikassa. Hän oli puolitoista vuotta sitten Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaana Pirkanmaan vaalipiirissä.

– Laskettu aika on marraskuun puolivälissä. Odotus on sujunut hyvin, Tavio kertoo.

Kyseessä on Tavion esikoinen. Isä ei näillä näkymin pidä isyyslomaa eduskuntatyöstä.

– Eduskunnalla on pitkä istuntotauko tammikuussa, hän muistuttaa.

Turkulaispoliitikko ei myöskään usko, että isäksi tulo vaikuttaisi hänen työhönsä eduskuntaryhmän johdossa.

– Voi tietysti olla, että lapsiperheiden näkökulma asioihin tulee enemmän esille.

Tavio vaikuttaa myös Turun kunnallispolitiikassa. Häntä on istutettu Perussuomalaisten pormestariehdokkaaksi. Hän tekee ratkaisunsa ennen lokakuussa edessä olevaa Turun Perussuomalaisten syyskokousta.
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5055626/Ville+Taviosta+tulossa+isa

Onnittelut Villelle ja Erikalle!
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Uuno Nuivanen - 03.09.2020, 14:19:30
Persujen vastaus edelliseen kommunistiseen lisääntymisuutiseen.  ;)
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 01.10.2020, 15:37:30
Kansanedustaja Ville Tavio jätti eduskunnassa 18.9.2020 kirjallisen kysymyksen perintäkulujen kohtuullisuudesta (KK 667/2020 vp). Tavio kysyi:

Lainaus
Mitä hallitus aikoo tehdä huolehtiakseen siitä, että kuluttaja- ja yrityssaatavien perintäkuluja kohtuullistetaan nykyistä matalammalle tasolle ja
miten hallitus varmistaa, että perintätoimista veloitettavat kulut täsmäävät toimenpiteiden todellisiin kustannuksiin etenkin lakiin kirjatun vakiokorvaussumman ylittyessä?

Perintäprosessi aiheuttaa maksuvelvollisille lisäkuluja, jotka ovat monissa tapauksissa suuria alkuperäiseen maksamattomaan rahamäärään verrattuina. Perintälain nojalla velkojalla on käytännössä aina oikeus saada yrityksiltä ainakin 40 euroa perintäkulujen vakiokorvauksena. Sen yli menevä osuus velallisella on velvollisuus korvata kohtuulliseen määrään asti. Tavion mukaan kohtuullisuus ei kuitenkaan aina toteudu käytännössä. Tavion mukaan Suomeen on syntynyt toimintakulttuuri, jossa perintätoimistot voivat ilmoittaa jopa melkein sadan euron suuruisia kuluja, vaikka tapaukseen ei liittyisi poikkeuksellisen työläitä perintäprosesseja.

Koko kirjallinen kysymys on tässä osoitteessa:

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_667+2020.aspx
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 02.10.2020, 12:47:29
Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) jätti eduskunnassa 29.9.2020 kirjallisen kysymyksen Kiinasta ostettavista julkisista hankinnoista (KK 704/2020 vp).

Linkki ja koko teksti:
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_704+2020.aspx

Lainaus
Kirjallinen kysymys Kiinasta ostettavista julkisista hankinnoista

Eduskunnan puhemiehelle

Julkisia hankintoja tehdään ulkomailta, jopa toisista maanosista, antamatta merkittävää painoarvoa suomalaisten työllistämiselle. Etenkin kiinalaiset valmistajat ovat pyrkineet saamaan tuotteitaan kaupaksi Eurooppaan.

Turkuun tulee ensi vuoden kesällä 42 uutta sähkölinja-autoa, jotka ostetaan kiinalaiselta BYD-valmistajalta. Turkuun saapuva hankinta on osa suurempaa, yhteensä 106 sähkölinja-auton tilausta.

Lähes samaan aikaan, kun BYD-tilauksesta uutisoitiin, Scania-yhtiö vahvisti lopettavansa bussikorituotantonsa Lahdessa. Tehdas on työllistänyt noin 340 ihmistä.

Suomalaisten työllistämisen kannalta on merkille pantavaa, että Suomen hallitus ei tiettävästi ole puuttunut tai yrittänyt puuttua Kiinasta tehtävään suureen autohankintaan, vaikka kotimaassa sijaitsevan tehtaan ongelmat ovat olleet selkeästi arvioitavissa koronavirusepidemian pienennettyä linja-autojen kysyntää maailmanlaajuisesti. Lahden seudulla työttömyys on jo entuudestaan korkea, lähes 20 prosenttia. Tehtaan sulkeminen vaikeuttaa alueen työllisyys- ja taloustilannetta entisestään.

Sen sijaan, että valtio pohtii avun antamista kunnille jälkikäteen, kun työpaikkojen menettäminen on jo varmaa, pitäisi julkisen sektorin hankintoja tehdä kotimaassa suomalaisia työllistäen. Jos kotimaista valmistajaa ei löydy, pitää etsintä suunnata seuraavaksi muualle euroalueelle, ei Kiinaan.

Kiinasta tehtävien hankintojen ongelmallisuus ulottuu muihinkin näkökulmiin kuin työllistämiseen. Viimeisimpien 20 vuoden aikana Kiinan hiilidioksidipäästöt ovat yli kolminkertaistuneet. Luku on laskettu väkilukuun suhteutettuna, eli siinä on huomioitu Kiinan asukasluvun muutos.

Maakohtaisissa päästömäärissä mitattuna Kiina on maailman ylivoimaisesti suurin hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja.

Suomessa ympäristövaikutukset huomioidaan tuotannossa. Suomalainen tehtaanpiippu on ekoteko ja hyvinvointivaltiomme mahdollistaja.

Kiinan talous perustuu valtiojohtoiseen ja valtapoliittiseen järjestelmään, jossa työolot ja niiden kehittäminen ovat usein länsimaisittain tarkastellen kyseenalaiset. Myös Kiinan ihmisoikeustilanne on huolestuttava.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Mitä hallitus aikoo tehdä edistääkseen kotimaisten työntekijöiden työllistämistä julkisia hankintoja tehtäessä sekä
aikooko hallitus huomioida Kiinan ilmastopäästöt ja ihmisoikeustilanteen, kun julkisista hankinnoista päätetään?


Helsingissä 29.9.2020
Ville Tavio ps
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Lucce - 02.10.2020, 12:51:52
Paljon Onnea Tavion perheelle 👍😊
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Alaric - 02.10.2020, 12:58:35
Hieman ihmetyttää tämä Tavion kanta poikien sukupuolielinten silpomiseen.

Vähän sama kuin sanoisi, että parempi päästää matuja Suomeen laillisesti tai muuten ne tulevat laittomasti.

Lainaus
Henkilökohtainen kantani asiassa on, että poikien ymp.leikkaukset tulisi kieltää lähinnä kotona tehtävinä, ne tulisi saada tehdä siis vain lääkärillä.

Lainaus
Pidän sitä enempi lapsen etuna kuin matkaa ulkomaille uskonmiehen käsittelyyn

Lainaus
Liioiteltu analogia. Lapsiavioliitto = toistuva lapsenraiskaus ja tahdonvastainen avioliitto ei ole yhtä vakava ihmisoikeuden loukkaus kuin pojan ympärileikkaus.

https://twitter.com/VilleTavio/status/1311600041631649798


https://twitter.com/VilleTavio/status/1311617853444042752


https://twitter.com/VilleTavio/status/1311957881261101058

Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Leostoa - 02.10.2020, 14:04:59
Niin, kyllä ympärileikkausten kieltoa tulisi ajaa vaikka siitä pari vähemmistöryhmää kitisisikin. Jo Kublai Khan ymmärsi aikanaan laittaa taikauskoiset lastenleikkaajat kuriin valtakunnassaan, kielsi muuten musujen eläimiin  kohdistuvan rituaaliteurastuksenkin. Suomen pitäisi assimiloida asukeistaan tuollaiset tavat pois, oli sitten kysymys vaikka mususta, sompusta, jenkistä, korealaisesta tai juutalaisesta.

Turvapaikanhaun hyväksikäytön lakkauttaminen ja perinteiset maahanmuuton rajoitukset pitävät itsessäänkin niitä pahimpia leikkaajia (tässä tapauksessa tyttöjen silpojia) Suomen ulkopuolella. Nyt tilanne on se, että hankalasti liikkuvia vastikään silvottuja tyttöjä näkyy toisinaan ja Suomi elättää nopeasti porsivia silpojia yhteisöineen.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: ikuturso - 02.10.2020, 14:16:21
Ville astui ansaan.

Kun häneltä kysyttiin haluaako hän kriminalisoida juutalaisuuden, hänen olisi pitänyt heittää vertaus:

Jos haluat kieltää vaimon alistamisen parisuhteessa, haluatko kriminalisoida islamin?

Niin. Aivan kuten koraanin opetuksista huolimatta kaikki islaminuskoiset miehet eivät alista vaimoaan, niin eivät kaikki juutalaisetkaan enää ympärileikkaa poikalapsiaan. Guuglatkaa "jews against circumcision" ja huomaatte, että on jopa juutalaisia, jotka "haluavat kriminalisoida juutalaisuuden" tuon asian ohi puhuneen Antero Laukkasen mukaan.

@Ville Tavio @Tuomas Tähti    pistäkää Villelle viestiä.


-i-
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: justustr - 02.10.2020, 14:41:06
Ville astui ansaan.

Kun häneltä kysyttiin haluaako hän kriminalisoida juutalaisuuden, hänen olisi pitänyt heittää vertaus:

Jos haluat kieltää vaimon alistamisen parisuhteessa, haluatko kriminalisoida islamin?

Eivät kaikki juutalaisetkaan enää ympärileikkaa poikalapsiaan. Guuglatkaa "jews against circumcision" ja huomaatte, että on jopa juutalaisia, jotka "haluavat kriminalisoida juutalaisuuden" tuon asian ohi puhuneen Antero Laukkasen mukaan.

@Ville Tavio @Tuomas Tähti    pistäkää Villelle viestiä.


-i-

Ympärileikkaukset voi myös kuitata kommentilla:
"ehkäpä juutalaisuudenkin pitäisi joiltain kohdin hieman modernisoitua samaan tapaan kuin on käynyt kristinuskolle".
Tuolla kommentilla saa yleensä vannoutuneen kristityn hiljaiseksi. 
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Emo - 02.10.2020, 14:52:49
Ympärileikkaukset voi myös kuitata kommentilla:
"ehkäpä juutalaisuudenkin pitäisi joiltain kohdin hieman modernisoitua samaan tapaan kuin on käynyt kristinuskolle".
Tuolla kommentilla saa yleensä vannoutuneen kristityn hiljaiseksi.

Yleensä (noinkohan), vaan ei aina.
Itsehän tuosta vasta innostuisin, tuon kommentin pohjalta voisin pitää arviolta tunnin luennon  ilman että tarttis googlata tai muutakaan muistiinpanoa apuna  käyttää.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Mika - 02.10.2020, 15:01:00
Ville astui ansaan.

Ville astuu ansaan ikävä kyllä aika usein, samoin kuin jättää avopaikoista maaleja tekemättä.  Peruspoliitikko, mutta ei mitään terävintä kärkeä.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Roope - 02.10.2020, 15:15:05
Hieman ihmetyttää tämä Tavion kanta poikien sukupuolielinten silpomiseen.

Vähän sama kuin sanoisi, että parempi päästää matuja Suomeen laillisesti tai muuten ne tulevat laittomasti.

Etenkin kun meillä on kokemusta Tavion kaipaamasta ammattilaisten tekemät ympärileikkaukset sallivasta laista naapurimaa Ruotsista, jossa muslimit silti tekevät silpomisensa pääasiassa laittomasti kotona keittiön pöydällä.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: repo - 02.10.2020, 16:06:24
^Häh? Eikö tuossa nyt ole kyse ihan eri asioista. Voiko jäsen Roope niputtaa kaikki asiat yhteen?

Näen edellisessä kolme erillistä asiaa. 1. Ruotsissa silpomislaista huolimatta muslimit silpovat "kotona keittiön pöydällä" ja "laittomasti". 2. Ruotsissa terveydenhuollon ammattilaiset saavat "silpoa" laillisesti sukuelimiä. 3. Ville Tavio näkee, että lainsäädännöllisesti kohta 2 tulisi säätää samoin myös Suomessa.

Minusta edellisiä ei todellakaan kuulu niputtaa yhteen, vaikka niillä onkin vaikutussuhteet toisiinsa. Kuten hyvin tiedetään länsimaisten yhteiskuntien nykytilasta, laittomuus ei häviä vain säätämällä laki, joka kieltää puoskaroinnin ja sallii ammattilaisten toiminnan.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Sibis - 02.10.2020, 16:15:42
"Henkilökohtainen kantani asiassa on, että poikien ymp.leikkaukset tulisi kieltää lähinnä kotona tehtävinä, ne tulisi saada tehdä siis vain lääkärillä."

Siis ei kotona vaan lääkärillä josko terveys sitä vaatii!

Näin itse ymmärrän.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tavan - 02.10.2020, 16:35:27
Pitäisikö vastaavasti järjestää valvottuja pahoinpitelyhuoneita, jonne saisi raahata henkilön jota haluaa lyödä? Koska nyt kun pahoinpitelyt ovat lailla kiellettyjä, ne tapahtuvat kaikki pimeästi ja hallitsemattomissa olosuhteissa. Jos ainakin osa pahoinpitelyistä saataisiin laillistamisen avulla tehtyä valvotuissa pahoinpitelyhuoneissa, olisi tilanne parempi.

Tämä on utilitaristista logiikkaa vailla moraalia. Olen pettynyt Tavion ajatteluun.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Roope - 02.10.2020, 17:23:39
^Häh? Eikö tuossa nyt ole kyse ihan eri asioista. Voiko jäsen Roope niputtaa kaikki asiat yhteen?

Näen edellisessä kolme erillistä asiaa. 1. Ruotsissa silpomislaista huolimatta muslimit silpovat "kotona keittiön pöydällä" ja "laittomasti". 2. Ruotsissa terveydenhuollon ammattilaiset saavat "silpoa" laillisesti sukuelimiä. 3. Ville Tavio näkee, että lainsäädännöllisesti kohta 2 tulisi säätää samoin myös Suomessa.

Minusta edellisiä ei todellakaan kuulu niputtaa yhteen, vaikka niillä onkin vaikutussuhteet toisiinsa. Kuten hyvin tiedetään länsimaisten yhteiskuntien nykytilasta, laittomuus ei häviä vain säätämällä laki, joka kieltää puoskaroinnin ja sallii ammattilaisten toiminnan.

En ihan ymmärtänyt.

Tarkoitin sanoa, että Ruotsin moraalisesti ala-arvoinen (jos silpomista pidetään silpomisena) kompromissilaki ei käsittääkseni ole johtanut parempaan lopputulokseen kuin täyskielto, jonka Tavio torjui lasten edulla perustellen. On ilmeistä, että sen enempää Ruotsin muslimien enemmistö kuin viranomaisetkaan eivät ole ottaneet kompromissilakia kovin vakavasti.

Mielestäni tilanteen voi toivoakaan muuttuvan paremmaksi vasta erillisen silpomislain ja nimenomaan täyskiellon jälkeen, jos ja kun viranomaiset velvoitetaan asiassa aktiivisuuteen.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Urban Moving Systems - 02.10.2020, 22:21:48
Hieman ihmetyttää tämä Tavion kanta poikien sukupuolielinten silpomiseen.

Vähän sama kuin sanoisi, että parempi päästää matuja Suomeen laillisesti tai muuten ne tulevat laittomasti.

Etenkin kun meillä on kokemusta Tavion kaipaamasta ammattilaisten tekemät ympärileikkaukset sallivasta laista naapurimaa Ruotsista, jossa muslimit silti tekevät silpomisensa pääasiassa laittomasti kotona keittiön pöydällä.

Ehkä Tavio tietää, ettei kieltoa kannata esittää tai käy kuten Islannille.

Lainaus
Iceland's proposed ban on circumcision rattles Jews, Muslims

Jews and Muslims on this windswept island in the northern Atlantic Ocean find themselves united against a proposal to ban ritual circumcisions — jeopardizing a fundamental tradition in both religions.

“It’s a bedrock of the Jewish people and of the Torah,” said Rabbi Avi Feldman, 27, who moved from Brooklyn to Reykjavik with his wife and two daughters this year to become Iceland's first resident rabbi.

The bill aims to outlaw circumcision when not for medical reasons and was introduced by nine lawmakers from four political parties. It claims that any parent allowing the “irreversible” procedure disregards a boy's right to self-determination. Those found guilty could face up to six years in prison.

The proposal won support from around one-third of Iceland's doctors.
...

But the bill has rattled the Jewish and Muslim communities, with many saying it had been a shock in a place they usually find tolerant and inclusive.
...

'Sort of what happened in Nazi Germany'

The majority of Iceland's population identify as Lutheran, according to the National Statistics Institute. Some 20,000 — or one-in-17 people — said they had no religious affiliation.

There are around 1,000 Muslims living in Iceland, according to the agency. No official statistics are kept on the number of Jews, but estimates range from 50 to a few hundred.

Mike Levin, who until Feldman's recent arrival served as the de facto leader of Iceland's Jewish community, said he thought many people of his faith were reluctant to tell the government that they are Jewish. “That’s sort of what happened in Nazi Germany. It was in your passport: ‘Jude,’ Jew.”

The majority of the small number of Jews living in Iceland are not overly religious, according to Levin.
...

Raphael Steinberg, an Israeli entrepreneur who moved to Iceland in 2012, explained the importance of the tradition even for more secular Jews such as himself.

“It’s one of the very few things that keeps you really a Jew,” he said.

Iceland is not the first European country to debate the pros and cons of circumcision, but none has outlawed the practice.

Rabbi Andrew Baker, the director of international Jewish affairs at the American Jewish Committee, told a conference on countering anti-Semitism this year that it was important to fight for the protection of the "elemental" religious practice of circumcision on behalf of the handful of Jewish people in Iceland.

He described the potential ban as "in its own way an existential threat to Jewish life."
...

Silja Dögg Gunnarsdóttir, the lawmaker who is the lead author of the bill to outlaw circumcision other than for medical reasons, declined to be interviewed by NBC News.

Aides in her office said they did not know whether the proposal, submitted in January, would be introduced again in Parliament for consideration after the summer recess.
...

https://www.nbcnews.com/news/world/iceland-s-proposed-ban-circumcision-rattles-jews-muslims-n910541

Lainaus
Controversial circumcision ban pulled from parliament

A controversial proposal to make male circumcision a crime, punishable by up to 6 years in prison, will not go to a vote in parliament. The standing committee on Judicial matters and Education has voted to dismiss the bill and refer it to the cabinet. The bill has come under intense criticism from religious leaders, both in Iceland and internationally.
...

Among the international organizations who have condemned the bill is the Anti Defamation League.
...

https://icelandmag.is/article/controversial-circumcision-ban-pulled-parliamentOtsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Tavan - 02.10.2020, 22:39:22
Minusta olisi ihailtavaa, jos poliitikot avoimesti sanoisivat, että kaiken järjen ja moraalin ja logiikan mukaan meidän pitäisi tietysti kieltää poikien silpominen siinä missä tyttöjenkin, mutta emme uskalla koska pelkäämme juutalaisia.

Tämä olisi rehellistä ja olisin valmis hyväksymään tilanteen, kun tiedän miten pahasti Suomella on paskat housussa muutoinkin.
Otsikko: Vs: Ville Tavio eduskunnassa
Kirjoitti: Kni - 27.11.2020, 11:59:58

Onnittelut tuoreelle isälle!