HOMMAN KESKUSTELU => Kylänraitti => Aiheen aloitti: Pentti Pylkönmäki - 18.11.2017, 22:12:14

Otsikko: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Pentti Pylkönmäki - 18.11.2017, 22:12:14
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005455252.html

Japanissa tehdään niin vähän rikoksia että pikkuhousuvarkauskin saa rikostutkijat liikkeelle – poikkeuksena 70-vuotias sarjamurhaaja ”Musta leski”

JAPANIN vakava rikollisuus on jälleen viime viikkoina saanut jonkin verran kansainvälistä julkisuutta, koska Japanissa on melko lyhyen ajan kuluessa jäänyt kiinni kaksi sarjamurhaajaa. Tapaukset eivät kuitenkaan kerro koko kuvaa Japanin rikollisuudesta.

Lokakuun lopussa poliisi löysi yhdeksän vainajaa asunnosta Zaman kaupungista, joka sijaitsee Tokion lounaispuolella Kanagawan prefektuurissa. Heidän surmaamisensa on tunnustanut 27-vuotias mies.

Paloitellut ruumiit löytyivät, kun poliisi oli etsimässä kadonneeksi ilmoitettua 23-vuotiasta naista. Uhreista kahdeksan on naisia tai tyttöjä ja yksi mies. Uhreista kolme oli vasta lukioikäisiä, nuorin 15-vuotias, kertoo Japan Times -lehti.

VAIN noin viikkoa myöhemmin marraskuussa annettiin tuomio aiemmasta sarjamurhasta. Kioton käräjäoikeus tuomitsi 70-vuotiaan Chisako Kakehin kuolemaan tämän entisen aviomiehen ja kahden muun miehen murhista sekä neljännen miehen murhan yrityksestä.

Liikanimen Musta leski saanut nainen myrkytti miehiä syanidilla. Hän kuittasi kuolemantapauksista miljoonien eurojen arvosta henkivakuutus- ja perintörahoja. Japanilaismedian mukaan toisena motiivina oli viha.

Monella saattaa olla mielessä myös runsaan vuoden takainen tapaus, jossa puukottaja surmasi 19 nukkuvaa ihmistä vammaisten hoitokodissa.

PÖYRISTYTTÄVISTÄ väkivaltarikoksista ja pahamaineisista yakuza-rikollisjengeistään huolimatta Japani on kuitenkin rikosten suhteen todellisuudessa lähes lintukoto. Tilastojen perusteella rikollisuus on Japanissa harvinaista verrattuna useimpiin muihin maihin.

YK:n rikoksentorjuntatoimiston Unodcin keräämistä tuoreimpien tilastojen mukaan Japanissa tehtiin vuonna 2014 vain noin 0,3 tahallista henkirikosta sataatuhatta asukasta kohti.

Suomessa luku oli noin 1,6. Japanin naapurimaassa, kulttuurisesti hieman samankaltaisessa Etelä-Koreassakin surmataan yli kaksi kertaa niin paljon ihmisiä kuin Japanissa. Etelä-Korean henkirikosaste oli runsaat 0,7 vuonna 2014.

Aseiden runsaudesta tunnetussa Yhdysvalloissa luku oli runsaat 4,4.

JAPANI kuuluu harvoihin maihin, joissa henkirikoksen uhriksi joutuu useammin nainen kuin mies. Maailmassa keskimäärin 21 prosenttia henkirikosten uhreista on naisia, todetaan Unodcin kansainvälisessä tutkimuksessa vuodelta 2013. Japanissa sen sijaan naisten osuus on 53 prosenttia.

Ilmiö noudattelee lainalaisuutta, jonka suomalainen kriminologi Veli Verkko huomasi jo 1930-luvulla.

Pienen henkirikollisuuden maissa on naisten suhteellinen osuus henkirikosten uhrien joukossa tuntuvasti suurempi kuin suuren henkirikollisuuden maissa, kuuluu niin sanottu Verkon toinen laki. Asiasta kerrotaan esimerkiksi Tilastokeskuksen Tietoaika-lehdessä. Verkon ensimmäisen lain mukaan vastaavasti suuren henkirikollisuuden maissa naisten osuus uhreista on pieni.

Naisia surmataan miehiä enemmän myös Etelä-Koreassa, Hongkongissa, Latviassa, Sveitsissä ja Uudessa-Seelannissa. Naisen surmaaja on yleensä kumppani tai muu perheenjäsen.

HENKIRIKOKSET eivät ole suinkaan ainoita rikoksia, jotka ovat Japanissa harvinaisia. Japanilaiset tekevät ylipäätään vähemmän rikoksia kuin useimpien muiden maiden asukkaat.

Rikosten määrä on vuosi vuodelta laskenut, ja vuonna 2015 rikoksia oli vähemmän kuin kertaakaan toisen maailmansodan jälkeen, kertoi uutistoimisto Kyodo.

Murtovarkauksia Japanissa oli vuonna 2014 vajaat 74 sataatuhatta asukasta kohti, kun Suomessa suhdeluku oli 503. Raiskauksissa luku oli 0,99 kun Suomen luku oli 18. Pahoinpitelyjen suhdeluku oli Japanissa 21 ja Suomessa 30.

Japanissa tehdään rikoksia jopa niin vähän, että poliiseilla näyttää käyvän aika pitkäksi. Heidän pitää aktiivisesti keksiä tekemistä.

Kyushun saaren eteläkärjessä sijaitsevassa suunnilleen Helsingin kokoisessa Kagoshimassa poliisit vahtivat lukitsematonta autoa yötä päivää, kertoi The Economist -lehti viime toukokuussa. Auto oli pysäköity valintamyymälän eteen ja siinä oli laatikollinen olutta.

Kesti viikon, ennen kuin ohi kulkenut mies yritti mennä autoon, lehti kertoo. Viisi poliisia otti hänet saman tien kiinni.

VALVONNAN määrä onkin yksi todennäköisistä syistä japanilaisten lainkuuliaisuuteen. Japanissa on verrattain paljon poliiseja suhteessa väkilukuun. Resursseja riittää tutkia myös sellaisia rikoksia, jotka monessa muussa maassa jäävät melko vähäisinä rikoksina usein tutkimatta.

The Economistin mukaan esimerkiksi punaisia valoja päin pyöräilystä voi tietyillä alueilla joutua syytteeseen. Lehti myös mainitsee tapauksesta, jossa viisi poliisia saapui paikalle, kun nainen ilmoitti, että häneltä oli varastettu alushousut pyykkinarulta.

Toinen rikosten vähyyteen vaikuttava seikka on se, että Japanissa useimmat ihmiset eivät suvaitse huumeiden käyttöä, ja huumeiden käyttö on melko vähäistä. Huumeongelmat yleensä lisäävät esimerkiksi omaisuusrikoksia.

Henkirikosten vähyyteen vaikuttaa ainakin se, että Japanissa on hyvin tiukat ampuma-aselait. Tutkimusten mukaan henkirikoksia on sitä vähemmän, mitä vähemmän on ampuma-aseita.

Rikosten vähäisyyttä on selitetty myös kulttuurisilla syillä. Japanissa kasvojen menettäminen on vakava asia, ja monet katsovat, että rikoksesta epäillyksi tai peräti vankilaan joutuminen merkitsee kasvojen menetystä.

ON myös arveltu, etteivät Japanin rikostilastot ole välttämättä täysin totta, ainakaan henkirikosten osalta. Poliisien on väitetty luokittelevan väkivaltatapauksia itsemurhiksi, sairauksiksi tai onnettomuuksiksi. Japani on tunnettu korkeista itsemurhamääristään.

Esimerkiksi sanomalehti Los Angeles Times kertoi kymmenen vuotta sitten tapauksesta, jossa poliisi löysi haavaisen ja mustelmaisen ruumiin ja totesi kuolinsyyksi sydänkohtauksen. Syynä väkivaltakuolemien pimentoon jäämiseen on pidetty sitä, että Japanissa tehdään harvoin kuolinsyytutkimuksia.

Japani on kuitenkin vuonna 2013 muuttanut lakia niin, että ruumiinavausten tekeminen on entistä helpompaa ja onnistuu myös ilman vainajan omaisten suostumusta. Nykyään tehdään ruumiinavauksia myös tapauksissa, joissa poliisi ei katso olevan vahvoja syitä epäillä rikosta, kertoi Japan Times -lehti syyskuussa.

JAPANISSA on myös väestörakenne, joka ei suosi rikollisuutta. Väestö on varsin ikääntynyttä sekä kulttuuriltaan ja arvomaailmaltaan homogeenista, koska Japani on rajoittanut maahanmuuttoa hyvin tiukasti.

Pääministeri Shinzo Abe on jopa perustellut maahanmuuton rajoituksia rikosten ehkäisyllä, kertoo The Diplomat.

Seksuaalirikoksia puolestaan jätetään usein ilmoittamatta poliisille, vaikka seksuaalinen ahdistelu on yleistä esimerkiksi liikennevälineissä. Esimerkiksi raiskauksista jopa 95 prosenttia jää ilmoittamatta kertoo Japan Times.

Ilmoittamatta jättäminen on osin johtunut vanhentuneesta lainsäädännöstä, kertoo Tokyo Weekender -aikakauslehti. Lakia on hiljattain muutettu. Muutokset tulivat voimaan viime heinäkuussa.Itse toistakymmentä kertaa käyneenä sanon hienoksi maaksi.
Otsikko: Vs: Japani
Kirjoitti: Supernuiva - 18.11.2017, 22:16:00
Suomea sanottiin joskus 1980-luvulla Pohjolan Japaniksi. Nykyiset päättäjämme eivät varmasti halua toteuttaa yhtään sellaista muutosta, joiden toteuttamisen jälkeen Suomea voisi kutsua aiempaa japanilaisemmaksi.

Japanilaisten älykkyysosamäärä on keskimääräisesti korkea ja maassa asuu ylivoimaisesti suurin osa maailman kaikkein vanhimmista tällä hetkellä elossa olevista ihmisistä.
Otsikko: Vs: Japani
Kirjoitti: Vaniljaihminen - 18.11.2017, 22:27:01
On se kumma kuinka Japani voi olla maailman kehittynein maa ilman mitään tämänhetkistä länsimaista "kehitys"käsitystä.
Otsikko: Vs: Japani
Kirjoitti: dothefake - 18.11.2017, 22:52:23
Ovatko ne sellaiset https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Yakuza jo lopettaneet toimintansa?
Otsikko: Vs: Japani
Kirjoitti: Micke90 - 18.11.2017, 22:58:12
Lainaus
Aseiden runsaudesta tunnetussa Yhdysvalloissa luku oli runsaat 4,4.

Myös monimuotoisuudestaan tunnetussa USA:ssa.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Bordercollide - 19.11.2017, 01:05:18
Sitä se työnarkomania teettää. Japanissa tehdään pahimmillaan jopa 100 tuntisia työviikkoja. Niin väsyneitä ettei edes rikoksia jakseta tehdä.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Nikolas - 19.11.2017, 01:14:50
Jutussa ei juurikaan käsitelty Japanin väestön demografista koostumusta ja sen erityispiirteitä, vaikka ehkä olisi ollut syytä. Sen verran pikkuisen annettiin vihjettä että Etelä-Koreassa on lähes yhtä hyvin asiat rikollisuuden suhteen.

Niin, olihan siinä tämäkin vihje:
Lainaus

Väestö on varsin ikääntynyttä sekä kulttuuriltaan ja arvomaailmaltaan homogeenista, koska Japani on rajoittanut maahanmuuttoa hyvin tiukasti.

Pääministeri Shinzo Abe on jopa perustellut maahanmuuton rajoituksia rikosten ehkäisyllä, kertoo The Diplomat.

Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: hulaq - 19.11.2017, 01:17:30
Toinen sarjamurhaaja ajatteli käyttää aikansa siihen, että tappaa 20+ henkisesti vajaavaista jossain hoitokodissa. Mikä se toinen oli? En lukenut juttua, mutta tuli tuo tapaus mieleen. Kyseessä oli joku reilu 20v+ päästä sekaisin oleva muka-samurai, joka miekallaan (+ muilla välineillä?) seivästi ja silpoi mielestään vammaisia.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Tabula Rasa - 19.11.2017, 01:42:08
Toinen sarjamurhaaja ajatteli käyttää aikansa siihen, että tappaa 20+ henkisesti vajaavaista jossain hoitokodissa. Mikä se toinen oli? En lukenut juttua, mutta tuli tuo tapaus mieleen. Kyseessä oli joku reilu 20v+ päästä sekaisin oleva muka-samurai, joka miekallaan (+ muilla välineillä?) seivästi ja silpoi mielestään vammaisia.

Mutsuo Toi? https://en.wikipedia.org/wiki/Tsuyama_massacre

Mutta viimeisen sadan vuoden ajalta löytyi kaksitoista massamurhaa joista kolmesta vastaa yksi henkilö. Se on kiitettävän vähän 120 miljoonan henkilön kanssa saarella. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_massacres_in_Japan vrt kohtuullisen turvallisena pidetyn suomen huomattavasti suurempi luku, vaikka laskee pois sota-ajan: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_massacres_in_Finland
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Pentti Pylkönmäki - 19.11.2017, 01:50:53
Harvoin käytän sanaa rakastanut, käykää joskus kyseisessä maassa.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Sitruunamelissa - 19.11.2017, 02:07:39
Japani on kyllä todella kiinnostava maa moneltakin kannalta. Itse en ole koskaan käynyt, enkä varmaan aiokaan käydä (jo Helsinki ahdistaa väenpaljoutensa takia, ja Japaniin verrattuna se on vielä pientä). Kavereita on kyllä käynyt, ja heillä vain hyvää sanottavaa.

Mutta vaikka en itse ole menossa käymään, seuraan mielenkiinnolla erilaisia ilmiöitä sieltä, toisinaan myös rikoksiin liittyviä. Muutama sen aihepiirin dokumenttikin on tullut katsottua: Waseda-yliopistossa toiminut Super Free club (ns. rape club), ja puuttumattomuus naisten stalkkaamiseen, jotka joissain tapauksissa johtavat murhiin. Muistaakseni siellä on paikallisjunissa joitakin "vain naisille" vaunuja ruuhkassa kopeloimisen ja ahdistelun välttämiseksi.

Viimeisimpänä katsoin dokumentin perheen äidistä, jota syytettiin tyttären murhapoltosta, pakotettiin tunnustamaan ja sai elinkautisen. Vuosien kuluttua naisen saaman lakiavun ansiosta tyttären kuolemaan johtanut tulipalo tutkittiin uudelleen mm. rekonstruktiona. Se todettiin sähkölaitteesta lähteneeksi tavalla, jota äiti ei olisi voinut sytyttää, ja äiti vapautettiin elinkautisesta. Dokumentissa annettiin ymmärtää, että syyllinen on löydettävä nopeasti, ja kun henkilö viedään oikeuteen, niin syyttäjä ei saa epäonnistua, vaan tuomio on tultava.

Sada Abe on omalla karmaisevalla tavallaan erikoislaatuinen murhaaja. Samoin kannibaali Issei Sagawa. Aokigaharan metsästä (itsemurhametsä) löytyy myös dokumenttia. Japani on vähän kuin kaksiteräinen katana: paljon hyvää, ja pinnan alla joskus myös ei niin hyvää. Mutta näin on monessa muussakin valtiossa/yhteiskunnassa/kulttuurissa. Toisissa ne ei hyvät asiat vaan tulevat helpommin esille jokapäiväisessä elämässä.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Pentti Pylkönmäki - 19.11.2017, 02:14:38
Sitruunamelissa, mikään ei ole niin turvallinen maa kuin Japani, joskus tietenkin tärisee.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Sitruunamelissa - 19.11.2017, 02:31:38
Sitruunamelissa, mikään ei ole niin turvallinen maa kuin Japani, joskus tietenkin tärisee.
Hai hai, wakatta yo. Arigato gozaimasu. :D En väittänyt Japania vaaralliseksi, mutta jotkut ikävämmätkin ilmiöt kiinnostaa. Hyvätkin jutut tietenkin. Tällä hetkellä eniten butai (teatterinäytelmät), joita olen ostanut DVD:nä jo aika monia. Kallista huvia, mutta sen arvoista.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: DuPont - 19.11.2017, 03:36:06
Sitruunamelissa, mikään ei ole niin turvallinen maa kuin Japani, joskus tietenkin tärisee.
Monikulttuurinen Japani voisi olla toki turvallisempi, kysykää vaikka Nergiltä.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: simppali - 19.11.2017, 04:29:18
"VALVONNAN määrä onkin yksi todennäköisistä syistä japanilaisten lainkuuliaisuuteen. Japanissa on verrattain paljon poliiseja suhteessa väkilukuun. Resursseja riittää tutkia myös sellaisia rikoksia, jotka monessa muussa maassa jäävät melko vähäisinä rikoksina usein tutkimatta".

Eräs toinenkin tekijä voi selittää lainkuuliaisuutta, vanha, vuosisatoja  yli tuhat vuotta kestänyt melko askeettinen omia traditioita kunnioittava elämäntapa.

Mielestäni merkittävin tekijä vähäisessä rikollisuudessa on pelko kasvojen menettämisestä ja kunnioitus vanhempia ihmisiä kohtaan, ei vain omia vanhempiaan, vaan muitakin,,olen käynyt Japanissa kaksikertaa,en aina tiennyt,että oliko kohteliaisuudet vieraskoreutta vai aitoja, mutta mahtavia ihmisiä ja upea maa.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Spesialisti - 19.11.2017, 09:17:26
Jutussa kierrellään ja kaarrellaan vähärikoksisuuden oikean syyn ympärillä.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Nuiva kansalainen - 19.11.2017, 09:48:01
Onpas kulttuuriltaan köyhä ja ilmapiiriltään ummehtunut maa >:(
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Ari Ojala - 19.11.2017, 09:49:45
Jutussa kierrellään ja kaarrellaan vähärikoksisuuden oikean syyn ympärillä.

Kerroppa se syy, ei rivinvälit avaudu. Vaikka Lontoon pormestarin mukaan islamilainen terrorismi kuuluu suurkaupunkeihin niin sitä ei Japanista löydy, kun ei ole musulmaanejakaan.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: törö - 19.11.2017, 10:32:08
Tuonne tarvittaisiin ehdottomasti kultamunia oppimaan kantaväestöltä puskaraiskauksia ja allahu akbaria. Apeat virhot ja näköalaton tulevaisuus paljastaisivat karun totuuden japanilaisestakin yhteiskunnasta.

Miten ne edes luulevat saavansa talouden kasvamaan ilman kebab-pizzerioita ja pitkäaikaistyöttömiä somaleja?
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: törö - 19.11.2017, 10:44:22
Sitruunamelissa, mikään ei ole niin turvallinen maa kuin Japani, joskus tietenkin tärisee.

Suomikin on niin turvallinen maa, että puolustautumiseen riittää henkilökohtainen turvahälytin, jonka ujellusta kaikki juoksevat peloissaan karkuun.

Vain poliitikot ja rasismin uhrit joutuvat kohtaamaan todellisia vaaroja.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Eino P. Keravalta - 19.11.2017, 10:58:08
Rikosten puutteessa Japanissa on niin tylsää, että ne ressukat ovat joutessaan ja ajankulukseen joutuneet kehittelemään kaikenmoista puuhastelua, kuten kukkien asettelua, teeseremonioita ja paperin hassua taittelua.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Kim Evil-666 - 19.11.2017, 11:25:12
Japanissa on poikkeuksena "pari" sarjamurhaajaa. Monikulttuuriseen Suomeen ja Eurooppaan on tilaustyönä tuotettu useita murhaajia sarjoina, eikä suuntaukselle ole loppua näköpiirissä.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Fiftari - 19.11.2017, 11:35:40
Japanissa on kuitenkin työkulttuurin ja no, kulttuurin takia muutenkin, aika kovat itsemurhaluvut. Mutta siitä huolimatta esimerkki siitä kuinka maa toimii hyvin ilman multikulttuureja.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Hamsteri - 19.11.2017, 12:20:36
Japani tarvitsee ranskan karibialaisia työvoimapulaa korjaamaan ja puhdistamaan geenipankkia. Mikseipä myös 300 miljoonaa somalia.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: no future - 19.11.2017, 15:13:55
Jutussa kierrellään ja kaarrellaan vähärikoksisuuden oikean syyn ympärillä.
Mitäs tuossa nyt jätettiin muka mainitsematta?
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: guest14935 - 19.11.2017, 15:21:01
Sitruunamelissa, mikään ei ole niin turvallinen maa kuin Japani, joskus tietenkin tärisee.

Suomikin on niin turvallinen maa, että puolustautumiseen riittää henkilökohtainen turvahälytin, jonka ujellusta kaikki juoksevat peloissaan karkuun.

Vain poliitikot ja rasismin uhrit joutuvat kohtaamaan todellisia vaaroja.
Itsehän en iltasaikaan paljoa välittäisi kaupungilla liikkua. Olen asunut tilastoissa turvattomammissa maissa joissa oli oman havainnon mukaan rauhallisempaa. Usein täällä höpistään että kännisten keskinäisiä tms. olisi jotkin juttuset, vaan eiköhän ne ole muuallakin. Oman seuransa voi valita, usein toki kaupunginkin, mutta jos nyt vaikka töitä on tiedossa vain yhdessä tietyssä kaupungissa niin mites sen sitten valitset. Olen kyllä turvattomuuden vuoksi muuttanutkin. Japaniin ei varaa ole kun ei varaa Helsinkiinkään, voi tietty olla halvempi edellinen.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: no future - 19.11.2017, 16:00:06
Itse tulee ilta-aikaan liikuttua niin Helsingissä kuin maakuntakeskuksissakin pitkin Suomea, ja eihän tuolla Helsingin ulkopuolella arkisin kauppojen sulkeuduttua ketään missään liiku näin talvisin.

Parin tunnin kuluttua lähden salille, kahville ja kauppaan, ja veikkaan että aika yksikseen saa tämän yliopistokaupungin läpi kävellä.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Tabula Rasa - 19.11.2017, 16:14:13
Itse tulee ilta-aikaan liikuttua niin Helsingissä kuin maakuntakeskuksissakin pitkin Suomea, ja eihän tuolla Helsingin ulkopuolella arkisin kauppojen sulkeuduttua ketään missään liiku näin talvisin.

Parin tunnin kuluttua lähden salille, kahville ja kauppaan, ja veikkaan että aika yksikseen saa tämän yliopistokaupungin läpi kävellä.

Kevät toi kevät toi puukkoahmedin, kevät toi kevät toi tuontiromanin, ja rannoille raiskurin. Ehkäpä voimme suomessa siirtyä pelkkään talviaikaan?
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Tabula Rasa - 19.11.2017, 17:24:01
Itse tulee ilta-aikaan liikuttua niin Helsingissä kuin maakuntakeskuksissakin pitkin Suomea, ja eihän tuolla Helsingin ulkopuolella arkisin kauppojen sulkeuduttua ketään missään liiku näin talvisin.

Parin tunnin kuluttua lähden salille, kahville ja kauppaan, ja veikkaan että aika yksikseen saa tämän yliopistokaupungin läpi kävellä.

Kevät toi kevät toi puukkoahmedin, kevät toi kevät toi tuontiromanin, ja rannoille raiskurin. Ehkäpä voimme suomessa siirtyä pelkkään talviaikaan?
Kevään tulon huomaa ensimmäisenä siitä, kun sekakäyttäjien ja alkoholistien ringit kömpivät jostain torille.

Niin, onhan noita seinänkannattelijoita joka vuosi entistä enemmän. Ja asunnottomia suomalaisia. Toisille asiayhteys ei vaan uppoa edes rautalangasta vääntäen.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Taikakaulin - 21.11.2017, 15:22:05
Japanissa on myös väestörakenne, joka ei suosi rikollisuutta. Väestö on varsin ikääntynyttä sekä kulttuuriltaan ja arvomaailmaltaan homogeenista, koska Japani on rajoittanut maahanmuuttoa hyvin tiukasti.

Helsingin Sanomiin on lipsahtanut kaksi monikulttuurisuusagendalle haitallista lausetta.  ???

Tarkkuutta siellä toimituksessa!  :flowerhat:
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Tavan - 21.11.2017, 17:17:52
Japanilainen ekonomisti Takaaki Mitsuhashi käyttää Ruotsia varoittavana esimerkkinä puheissaan ja on julkaissut kirjan nimeltä How Immigration Destroys Nations.

Mies kertoo japanilaisille, kuinka aiemmin Ruotsi muistutti Japania turvallisuustilanteen suhteen, mutta sitten tulivat somalit ja lähi-itäläiset. Husbyt, Malmöt ym tunnetaan kyllä. Samoin taloudellinen kuormitus. Japanilaiset lukevat jatkuvasti Kertomuksia uppoavasta lännestä. Alla hyvä koonti Mitsuhashin jutuista.

https://youtu.be/ljPTcUMT4co
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Kommunisti-muslimi - 21.11.2017, 19:22:01
Tuo mies pitäisi saada luennoimaan Suomeen. Kukaan ei voisi syyttää häntä rasistiksi, koska hän on itsekin vähemmistön edustaja.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: KTM - 21.11.2017, 20:23:26
Tokiossa en päivällä nähnyt yhtään neekeriä, mutta illalla kun käytiin Kabukichossa joka nurkalla tuli neekerimies kyselemään "do you want lady, nice lady" etc., muutama oli niin sitkeä että käveli vierellä yli 100 metriä mainostaen palvelujaan. Nämä neekerit olivat ainoastaan länsimaisten kimpussa, japanilaisille eivät kaupanneet mitään.

En tiiä miksi sutenöörin hommat on siellä ulkoistettu neekereille, mutta en tosiaankaan lähtenyt yhenkää neekerin mukaan niitä nice ladyja kattomaan.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: AngleHedd - 21.11.2017, 20:30:53
^Täsmälleen samaan olen törmännyt. Ihan sama meininki Shinjukussa ja Roppongissa.
Ovat pääasiallisesti nigerialaisia, tansanialaisia ja ghanalaisia.

Noiden baareissa ei sitten todellakaan ole japanilaisia naisia, vaan filppareita, venäläisiä, afrikkalaisia ja hieman yllättäen israelilaisia mimmejä.

Älkää kysykö mistä tiedän.
Kiistän kaiken, ja ”kaverit kertoi”... :facepalm:
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Vaniljaihminen - 21.11.2017, 20:40:33
Tuo mies pitäisi saada luennoimaan Suomeen. Kukaan ei voisi syyttää häntä rasistiksi, koska hän on itsekin vähemmistön edustaja.

Ainakin Amerikassa itäaasialaiset ovat kuitenkin jo menettäneet vähemmistökorttinsa. He eivät nauti "positiivisesta syrjinnästä" koska he ovat jo valmiiksi fiksuja ja sivistyneitä.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: AngleHedd - 21.11.2017, 21:19:15
https://youtu.be/ljPTcUMT4co
Kiitos tästä!
Tiedän ko. herran hyvin, mutta pätkä on helposti jaettavissa eteenpäin.
Lähtee kaikille japanilaisille kavereille heti.

Arigatoo gozaimashita!
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: KTM - 21.11.2017, 21:33:55
Itse asiassa wikipedia osasikin kertoa miksi Japanissa on nigerialaisia

Lainaus
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nigerians_in_Japan

Nigerians and other West African migrants began coming to Japan in the mid-1980s as migrant workers.[3] More recently, a common route into Japan for Nigerian migrants is to first go to Europe as false asylum seekers and establish legal residency permission there. Once this is done it is easier to acquire a tourist visa for Japan, after which the prospective migrant can enter the country and then overstay illegally.

Eli japanilaisetkin saavat kärsiä EUn lepsusta maahanmuutto ja pakolaispolitiikasta.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: AngleHedd - 21.11.2017, 21:51:40
^Makes perfect sense.
Nigerialaiset (somalien ohella) ovat vihattuja lähes kautta maailman. En yllättyisi yhtään jos hyvinkin suuri osa Japanin afrikkalaisista olisi juurikin Nigeriasta, vaikka muuta itse kertoisivat.
Todella tummaa porukkaa ovat, ainakin oman kokemuksen pohjalta.
Tansanialaiset eroavat länsiafrikkalaisista merkittävästi ollen huomattavasti vaaleampia iholtaan.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: against globalism - 18.07.2019, 15:15:09
Lainaus
”Ainakin 24 ihmistä on kuollut Japanissa tahallisesti sytytetyssä yritysrakennuksen palossa, kertoivat viranomaiset. Kiotossa sattuneessa rajussa palossa on loukkaantunut lisäksi noin 35 ihmisiä.

Tulipalo sattui animaatioyhtiö Kyoto Animationin tiloissa aamukymmenen jälkeen paikallista aikaa.

Poliisin mukaan palo oli tahallaan sytytetty. Teon mahdollisesta motiivista viranomaisilla ei ole vielä käsitystä. Poliisin mukaan palon sytyttänyt 41-vuotias mies tunkeutui rakennukseen, heitti tiloihin bensiinin tyyppistä syttyvää nestettä ja sytytti sen. Japanin yleisradioyhtiön NHK:n mukaan epäilty oli sanonut "kuolkaa" juuri ennen kuin sytytti kaatamansa nesteen tuleen.

Epäilty mies pidätettiin tapahtumapaikalla. Hänet vietiin sairaalaan saamaan hoitoa palovammoihinsa.

Miehen suhteesta animaatiostudioon ei ole tietoa. BBC:n tietojen mukaan hän ei ole ollut studiolla töissä.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006177355.html?ref=rss
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Kommunisti-muslimi - 18.07.2019, 17:21:42
Tulee kyllä saamaan maksimirangaistuksen tuosta murhapoltosta. Itse en käsitä, mitä kenelläkään voi olla tuollaista animaatiostudiota vastaan, että pitää rakennus tuleen tuikata. Sitapaitsi tuo Kyoto Animation on poikkeus animaatiostudioiden keskuudessa, koska se maksaa työntekijöilleen kuukausipalkkaa eikä tulospalkkaa.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Don Nachos - 18.07.2019, 18:58:56
"Japanissa tehdään niin vähän rikoksia että pikkuhousuvarkauskin saa rikostutkijat liikkeelle – poikkeuksena 70-vuotias sarjamurhaaja ”Musta leski”"

Toihan ei pidä paikkaansa. Japanissa toimii yksi suurimmista järjestäytyneistä rikollisjärjestöistä Yakuza jolla on valtava määrä jäseniä jotka kaikki elättää itsensä rikollisuudella.

Rikostutkijat on myös Yakuzan palkkalistoilla joten Yakuzan rikoksia katsellaan sormien läpi eikä merkitä tilastoihin. Yakuzan ulkopuolista rikollisuutta on varmaan vähän koska Yakuza.

Neuvosto-ajan Romaniassa oli myös todella vähän rikollisuutta. Huumekaupasta sai kuolemantuomion. Paitsi että 99% huumekaupasta oli KGBm hoitamaa ja lähes kaikki rikolliset oli valtion palkkalistoilla. Kuolemantuomiota käytettiin kilpailevien rikollisten poistamiseen markkinoilta. Kun valtio on korruptoitunut niin rikostilastot näyttää hyvälle kun mitään ei kirjata ylös.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: AngleHedd - 18.07.2019, 19:06:47
^Paskaa. Yakuza on taistellut jo nykyisestä todella nihkeästä olemassaolostaan kovimman kautta.
Nykyään gangsterille sopivin duuni on TV sarjojen konsulttina toimiminen tai näyttelijöiden valmentaminen.
Samoin on käynyt bozozokuille (japanilaisille moottoripyöräjengiläisille).
Kehittyvä maailma ja looginen oikeuskäytäntö ovat tähän johtaneet.
Japanin nykyinen alamaailma (joka kieltämättä voi hyvin) ei ole enää japanilaisissa käsissä.
Fact!
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Leostoa - 18.07.2019, 19:33:24
Turistin kannalta Japani todella on erinomaisen turvallinen yhteiskunta, rikosten vähäisyyden sekä tarkasti organisoidun ja kellon tarkkuudella toimivan yhteiskunnan ansiosta. Seksuaalirikokset poikkeus, niitäkin katsotaan läpi sormien ja taitaa olla enempi kulttuurin sisällä vaikuttava asia. Vai kuinka usein länkkärinaiset ja lapset tulevat kähmityksi Japanissa? Erityiset epäkohdat jäävät piiloon ulkomaalaisilta, ehkä sormien läpi katsomista selittää myös kulttuuri jossa pyritään siihen ettei kukaan menettäisi kasvojaan. Myös rankan työn vastapainoksi kännääminen ja tuolloin tehdyt typeryydet on kuulemma tapana katsoa läpi sormien.

Japanin tiukka maahanmuuttopolitiikka suojaa maata haittamaahanmuutolta, on todellakin tarpeen rinnastaa Ruotsin kehityskulku Japaniin ja todeta avointen rajojen olevan turvallisen lintukodon turmio.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: AngleHedd - 18.07.2019, 20:36:16
^Seksuaalirikokset Japanissa ovat ihan oikeasti oma lukunsa. Noiden hoitaminen ja maton alle lakaisu on vähintäänkin häpeällistä. Hierarkia ja ylempien suojelu on yhä vahvasti valtavirtaa noilla saarilla.
Kuitenkin, poislukien Okinawan prefektuurin raiskaustapaukset(joissa pääsääntöisesti asialla afroamerikkalaiset jenkkisotilaat), niin asialla olevat paikalliset ”setämiehet”.
Asia tuli tutuksi kun ihan umpisuomalaista ex-kihlattuani alettiin eräässäkin paikassa suht rankasti ahdistelemaan. Tilanne loppui sitten siihen kun sanoin, että ”Voitte yrittää uudestaan kun olette päässeet minusta ohi.” Lopuksi känniset ukkelit kipattiin pihalle, ja syötiin/juotiin ilta ko. kioskin laskuun.
Japani on ihan aidosti sovinistinen kulttuuri.
Se ei silti sulje pois sitä, että hyvinkin paljon on siellä tehty oikein, ja tullaan tekemään tulevaisuudessakin.
Otsikko: Vs: Japanissa vähän rikoksia - poikkeuksena pari sarjamurhaajaa
Kirjoitti: Kommunisti-muslimi - 19.07.2019, 18:41:23
Netissä on laitettu pystyyn avustussivusto (https://www.gofundme.com/f/help-kyoani-heal) Kyoto Animationille. Reilun vuorokauden ollut pystyssä ja kohta puolitoista miljoonaa lahjoitettu. Ilahduttavaa huomata, että auttamishalua riittää.