Uusimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Kylänraitti / Vs: Alexander Stubb, Suomen tasavallan presidentti
« Uusin viesti kirjoittanut Harpisti 28.05.2024, 23:54:09 »
Muistetaan nyt kuitenkin se toinen kakkoskierroksen vaihtoehto. Ihan hyvin olen Stubbiin ja vaimoon siihen nähden tyytyväinen.
12
Kylänraitti / Vs: Alexander Stubb, Suomen tasavallan presidentti
« Uusin viesti kirjoittanut KamalaJari 28.05.2024, 23:52:30 »
Joo iines ja ikenet saa kyllä kakomaan , mutta kansa halusi ja kansa sai .
13
Kylänraitti / Vs: 2024-05-21: Tilanne kuumenee Suomessa
« Uusin viesti kirjoittanut KamalaJari 28.05.2024, 23:49:43 »
Olisiko mahdollista saada EU tukea berliinin muurin kaltaiseen rakennelmaan itärajalle ? Työllistävä vaikutuskin olisi merkittävä .

Betonihommia metsässä hyttysten keskellä ilman mukavuuksia.

Mistähän Tadzikistanista ne työläiset taas kerran haettaisiin.

"En voi tulla töihin, kun toi counter strike turnaus on just kahen yön päästä ja jos mä teen kaks kuukautta aitaa, mulla menee mun syyskuun tuet".

Sitten mokumedia taas pääsisi tekemään sen artikkelin, kun adzhimitsu ja tadzhimitsu kahlaavat suossa saappaanvartta myöten ja kantavat 40 kiloista aitatolppaa ja paikallinen kunnanjohtaja jää saappaastaan kiinni.
(vrt. se joku aurinkovoimalatyömaasta kertonut uutinen)

-i-

Työperäistä maahanmuuttoa Tadzikeista , jaa a , tuota sietää pohtia . Pyyhkiikö ne sitten meidän re ...n kun olemme siinä pisteessä ?
14
Kylänraitti / Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut KamalaJari 28.05.2024, 23:45:18 »
Ministeri vetää fiilis pohjalta.
Siis eihän tuolta ole kukaan eikä mikään taho ehtinyt kumoamaan eikä vahvistamaan väitteitä.

Olisiko aika vaihtaa ulkoministeri ? Valtosen ellusta taitaa olla vain haittoja.
15
"Äänestäjistä 52 prosenttia on sitä mieltä, että Eurooppaan pyrkivän voi käännyttää ulkorajalla, vaikka se saattaisi hänet hengenvaaraan. Vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista tätä mieltä on 28 prosenttia."

- Kaikki vasemmiston ja vihreiden ehdokkaat tarjosivat 100% "nounou"ta takaisityönnöille. Ylläri! Äänestäjistä sentään 17-18%.

- PS:n ehdokkaista vain 67% haluaa takaisintyöntäjiä! WTF?  Äänestäjistä kuitenkin 89%.

Liitteenä raportista kuva 7C. https://www.helsinki.fi/assets/drupal/2024-05/NATOpoll%20policy%20brief%201_2024.pdf

Petollinen Soinilaisuus taitaa olla syvällä PS puolueen sielussa , ei se sieltä niin hevin lähde , tarkkana saa olla näiden kanssa .
16
Kylänraitti / Vs: Mikä kaikki maailmassa on ilmastonmuutoksen syytä?
« Uusin viesti kirjoittanut -PPT- 28.05.2024, 23:34:26 »
Ilmastoaktivistit ovat erittäin vakavaa ja huumorintajutonta porukkaa eivätkä he tykkää yhtään että heidän uskonnostaan tehdään pilkkaa kuten tämäkin ketju on.
17
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut ikuturso 28.05.2024, 23:26:30 »
1460 päivässä???
Voiko olla? Tällä vauhdilla puoli miljoonaa vuodessa. Nuo tappioluvut ovat niin jäätäviä, että luulisi jo vaikuttavan Venäjälläkin, jossa myös ikäöuokat pienenevät etenkin kantavenäläisten parissa.

Jos venäjällä on asunut reilu 140 000 000 ihmistä, niin ainakin reilu 139 500 000 lienee vielä hengissä. Kolmen merkitsevän numeron tarkkuudella tuokin vielä pyöristyy 140 000 000, eli kyse on pyöristysvirheen suuruisesta ihmisjoukosta.

Näitä lukuja on ihmetelty ovatko kuolleita vai haavoittuneita.

Viime syyskuussa ryssä tilasi 230 000 kuolintodistusta sodassa kaatuneille ja 750 000 todistusta sotaveteraaneille
https://www.newsweek.com/russia-orders-certificates-families-dead-soldiers-ukraine-war-1828178

Tuolla mielenkiintoista pohdintaa. Eri maiden asiantuntijoiden arviot lähestyvät toisiaan ja tuo 500 000 olisi kuolleita, loukkaantuneita (eivät palaa rintamalle) kadonneita ja sotavankeja. Eli riveistä poistuneita. Kuolleita näistä olisi eri tietojen mukaan 180 000 - jotain.
https://www.yahoo.com/news/kyiv-says-russian-losses-hit-075228148.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAANTFr8e1h3G8mpaZhqQ3JAzou015-G-rokcCWTjC64JuAajxabRF59eot0-14FNeFxNV7aIp9vrU9kWa7Czy02togJbSXnfoOamKSuiP_rXRA4JlE4id7SeEzGaO6BLbWVMDVFFLtFci85V2R2Y9kj5evdWgudvICS-s1x_wg3Fq

Jossain vaiheessa ryssän ministeriöstä vuoti maksettujen kuolinkorvausten määrä, joka täsmäsi yllättävän hyvin kalmonakan lukujen kanssa. Tosin loukkaantuneetkin saavat korvauksia.

-i-
18
Kylänraitti / Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Outo olio 28.05.2024, 23:09:06 »
Joskus uutiset voivat olla valhettakin, esim. tämä toksisen feminismin tuottama uutinen:
https://www.iltalehti.fi/suhteet/a/3c4cfa01-49c6-423f-af7d-d23ac244cc3d
Tällaista roskaa ei pitäisi mainostaa uutisina. (Minna Nord kirjoittajana, muuten kuka?).

Iltalehti oikeasti taisi poistaa "Uutisensa"... :flowerhat:
Ei poistettu, linkki muuttui, siirrettiin!
Se siirrettiin:
https://www.iltalehti.fi/suhteet/a/3c4cfa01-49c6-423f-af7d-d23ac244cc3d

Eiku ekassa viestissä on linkki väärin. Sama osoite kuin ennenkin.
19
Mylly / Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Uusin viesti kirjoittanut KTM 28.05.2024, 22:53:05 »
Australiassa vastaava malli on ollut suuri menestys

Lainaus
‘It’s appalling that, despite a decade of cruelty that has led to severe harm, death, compensation pay-outs by the government, third-country deals, medical transfers, and international notoriety, the Australian model has influenced global policy.’

Australia's successful approach to stopping thousands of illegal migrants arriving by boat has been compared to Britain's Rwanda plan, ex-PM Boris Johnson claims.

https://migration.bristol.ac.uk/2023/03/28/the-rwanda-solution-using-australias-playbook/

https://www.express.co.uk/news/politics/1846573/australia-illegal-migrants-rwanda-policy 

Yhtä kaikki, se on ainoa järkevä ja toimiva malli tähän asiaan.
20
Mylly / Vs: EU:n yhteinen pakolaispolitiikka (CEAS)... missä mennään???
« Uusin viesti kirjoittanut Roope 28.05.2024, 22:44:00 »
Niin tai näin, pidän perussuomalaisten Ruanda-puheita populistisena äänten kalasteluna.

Eihän tuo oikein vakuuta, ei vakuuttanut tänäänkään:

Helsingin Sanomat: Yhteistyö konservatiivisen ECR-ryhmän kanssa kuumensi keskustelua IS:n vaali­tentissä 28.5.2024

(Ruanda-mallista jutun videolla 37:50 alkaen)

Lainaus
17:44
Andersson ja Purra erimielisiä "Ruanda-mallista"

Nyt siirrytään maahanmuuttoon. Kysytään niin kutsutusta Ruanda-mallista, jossa EU:n saapuneita turvapaikanhakijoita lennätettäisiin esimerkiksi johonkin Afrikan maahan turvapaikkakäsittelyä varten. Malli voisi tarkoittaa myös sitä, että itse turvapaikkakin tarjottaisiin EU:n ulkopuolisesta maasta. Tällaista mallia on rakennellut EU:sta eronnut Britannia.

Li Andersson (vas) pitää mallia pöyristyttävänä ja peräänkuuluttaa sitä, että EU pitäisi kiinni arvoistaan. Hän muistuttaa, että vastuu turvapaikanhakijoista ei loppuisi siihen, kun heidät lennätetään EU:sta ulos.

Riikka Purran mukaan on "yksinkertaisesti realismia", että Eurooppaan tarvitaan malli, jossa suojelua annetaan Euroopan ulkopuolella.

Li Anderssonin mukaan Ruanda-mallissa "rikotaan monta keskeistä ihmisoikeuslainsäädäntöön liittyvää periaatetta, eikä valtiot voi ulkoistaa omia juridisia vastuitaan". Andersson tai kukaan muukaan ei ole toistaiseksi kertonut, mitä lainsäädäntöä tai sopimuksia Ruanda-mallin periaate rikkoo. Ja valtiot voivat ulkoistaa juridisia vastuitaan, kuten EU ja EU-maat ovat jo tehneet monissa sopimuksissaan. Vääristä vastauksista nolla pistettä.

Riikka Purra selitti, että "mitään Ruanda-mallia itsessään ei ole olemassa". Tietysti on. Jäi epäselväksi, mikä on PS:n ja hallituksen mallin ero, kun Purran mukaan ovat eri asia. Olennaista on vain se, mitä hallitus ajaa (ja mitä se tekee), eikä se ole Ruanda-malli, kuten sisäministeri Rantanen on antanut ymmärtää.

Lainaus
17:46
Nyt maahanmuuton Ruanda-mallista puhuu Antti Lindtman. Hän määrittelee sen näin: Eurooppaan saapunut turvapaikanhakija siirretään johonkin maahan, esimerkiksi Ruandaan, ja hän saa turvapaikan, jos saa, siitä maasta eikä Euroopasta. Lindtmanin mukaan tämä ratkaisu on umpikuja ja tavattoman kallis.

Purra huutelee väliin "mikä on vaihtoehto?" -kysymystä. Lindtmanin mukaan vaihtoehto on Euroopan historiallisen maahanmuuttosovun vieminen käytäntöön ja maahanmuuton juurisyihin puuttuminen.

Lindtman myös ihmettelee, mikä on kokoomuksen EU-ryhmän EPP:n linja asiassa. Tavoite oli vielä äskettäin EPP:n vaaliohjelmassa ja Lindtmanin mukaan se on sieltä nyt otettu pois.

Antti Lindtman toisti hokemansa, että Ruanda-malli "ei toimi, ei tuo ratkaisua turvapaikkaongelmaan, tämä on niin sanottu umpikuja, "dead end", ja tämä on aivan tavattoman kallis", mutta ei perustellut väitteitään mitenkään. Paremmaksi vaihtoehdoksi hän esitti, että viedään läpi hyväksytty turvapaikkapakti (eli EU-maiden väliset turvapaikanhakijasiirrot), johon kuuluvat toimivat palautukset (pakti ei tuo niihin mitään erityistä uutta, eikä sekään auttaisi Afrikan väestöräjähdyksen edessä) ja puututaan siirtolaisuuden juurisyihin lähtömaissa (ja estetään vapaalla vasemmalla kädellä ilmastonmuutos).

Lindtman jankuttaa joka tentissä (ja tässä ainakin kahdesti) Petteri Orpolle EPP:n jo hylkäämästä Ruanda-mallista ja hallituksen EU-tavoitekirjauksesta, ja Orpo toistaa vaivaantuneena tentistä toiseen, että Kokoomus, EPP ja hallitus eivät kannata Ruanda-mallia.

Lainaus
17:49
Orpo: Kokoomus, hallitus tai EPP ei kannata Ruanda-mallia

Petteri Orpon mukaan kokoomus, hallitus tai EPP (eli kokoomuksen EU-ryhmä) eivät kannata Britannian kaltaista Ruanda-mallia. Tässä täytyy huomauttaa, että juuri tuon kaltainen malli oli vielä äskettäin kuvattuna EPP:n vaaliohjelmassa.

Orpon mukaan pitäisi tehdä kauttakulkumaiden kanssa yhteistyötä, että turvapaikkaprosessi tehtäisiin siellä, jotta ihmisten ei pitäisi lähteä hengenvaaralliselle matkalle Välimeren yli. Ilmeisesti Orpo siis tarkoittaa, että hakemus käsiteltäisiin EU:n ulkopuolella ja turvapaikka tarjottaisiin sitten Euroopasta. Asia jää edelleen hieman epäselväksi.

Ei jäänyt epäselväksi. Orpon, Kokoomuksen, EPP:n ja hallituksen mallissa turvapaikkaa voisi hakea Euroopan ulkopuolisista keskuksista, joista hyväksytyt siirrettäisiin EU-maihin. EU:n ylläpidettäväksi ehdotettu uusi malli on järjetön, ei ratkaise maahanmuuton ongelmia vaan pahentaa niitä, ja kuten Li Andersson huomautti, se vastaa jo olemassaolevaa YK:n kiintiöpakolaisjärjestelmää.

Lainaus
17:51
Andersson haastaa Orpoa turvapaikkamallista

Li Andersson (vas) huomauttaa, että jo nyt olisi olemassa YK:n kiintiöpakolaisjärjestelmä, joka toimii Orpon kuvaamalla tavalla eli turvapaikkakäsittely tehdään muualla ja Eurooppaan otetaan ihmisiä, joiden status on tiedossa. Andersson ihmettelee, miksi hallitus ei sitten kasvata kiintiöpakolaisten määrää, jos Orpolla on tällaisia huolia. Orpo vastaa, että mittakaava ei riitä ja siksi tarvitaan yhteistyötä kolmansien maiden kanssa.

Tässä kohtaa voidaan muistuttaa, että vuoden 2015 siirtolaistilanteen EU ratkaisi maksamalla Turkille siitä, että Turkki pysäytti Lähi-idästä tulevia siirtolaisia ja esti heidän pääsyään Eurooppaan.

Orpo oli pulassa, kun yritti käsiään heilutellen selittää, miksi hänen esittämänsä malli muka ratkaisisi yhtään mitään. Sehän olisi sitä samaa kuin YK:n kiintiöpakolaisjärjestelmäkin, mutta paria kertaluokkaa isommaksi paisutettuna pakottamalla EU-maat vastaanottoon, kuten EPP esittää.

Lindtman vielä jatkoi, että on löydettävä keinot, joilla estetään Välimeren hukkumiset, mutta "Ruanda-malli ei sitä ratkaise, piste!", vaikka Ruanda-malli nimenomaan ratkaisisi tuon ongelman, toisin kuin Lindtmanin ehdottama puuttuminen lähtömaissa ihmissalakuljetukseen ja elinolojen parantaminen, joissa komissaari Urpilainen on kuulemma tehnyt hyvää työtä. Oikeasti mikään määrä eurooppalaisten rahoja Afrikkaan jaettuna ei poista Välimeren elintasokuilua, eikä etenkään vähennä hukkumiskuolemia vaan paremminkin lisää niitä lisäämällä liikkuvuutta, kuten kuka tahansa kehitystutkija voi demareita valistaa.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10