Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Analyysi7 tänään kello 19:11:22 »
... jos Venäjä haluaa tehdä rauhan, mutta miksi haluaisi?
Viimeksi tänään ilmoittivat ehtonsa.
Juu ei.
Minusta nuo on hyvät rauhanehdot, sillä edellytyksellä että jäljelle jäänyt Ukraina saa liittyä EU:hun ja maahan tulee kansainvälisiä rauhanturvaajia kaikista maista. Onhan se käynyt jo selväksi että Ukraina ei noita alueita tule itse saamaan takaisin ja se on vain mahdollista jos länsimaat lähettää satoja tuhansia sotilaita ja kalustoa Ukrainaan. Jotkut ehkä toivoo täälläkin tuota skenaariota mutta siinäkin skenaariossa Ukraina kärsii eniten ja kuolleet voidaan laskea miljoonissa kummankin puolin.
Mutta kuten todettua niin Zelensky ja ukrainalaiset ja niiden länsimaiset tukijat mieluummin ratkaisee tämän verisesti joten eiköhän kuolleissakin päästä vielä miljooniin tällä menolla.
2
Mylly / Vs: Ökyverotus hyydyttää talouden
« Uusin viesti kirjoittanut F1nka tänään kello 19:11:02 »
Vaikka pidänkin merkittävämpänä yrittäjyyteen vaikuttavana tekijänä ennustettavaa ja kohtuullisesti säännösteltyä toimintaympäristöä, niin arvonlisäveron nosto taitaa pidentää omalta osaltaan rakennusalan taantumaa. Kaikki jotka voivat odottaa pari vuotta, tulevat odottelemaan parempia aikoja.
3
Mylly / Vs: Ökyverotus hyydyttää talouden
« Uusin viesti kirjoittanut Jaska Pankkaaja tänään kello 18:50:20 »
Suomessa pitäisi tehdä niin että laitetaan koko verotus jiiriin, siis hyvin kannustavaksi kv esimerkkien mukaan ja sitten käytellä niitä rahoja joita tällä saatiin kerättyä. Joo, 0,5 M turhinta työnleikkijää siirtyisi paikkaamaan sitä huutavinta työvoimapullaa ja monenlaista ikävää tapahtuisi, myös todellista kuten terveydenhoitopuolella.

Pitäisi tehdä, ei tehdä. Suomalaiset valitsevat Sosialismin tulisilla iSlamilaisilla mausteilla.
4
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut qwerty tänään kello 18:45:26 »
... jos Venäjä haluaa tehdä rauhan, mutta miksi haluaisi?
Viimeksi tänään ilmoittivat ehtonsa.
Juu ei.
5
Tupa / Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Luotsi tänään kello 18:39:41 »
Lainaus
Wolt-kuljettajina niin ikään työskentelevät eritrealaiset Haftom Negash ...........

Negash on asunut Oulussa kahdeksan vuotta.

”Rasismia olen kokenut joskus, kun ihmiset juovat alkoholia.”

Hänellä on peruskoulutodistus ja hän kertoo hakeneensa sataa työpaikkaa ilman että olisi tärpännyt.

”Minulla on paljon ukrainalaisia kavereita, jotka kaikki saivat nopeasti töitä. Tämä on rasismia.”
https://www.hs.fi/alueet/art-2000010499605.html

Merkillistä ettei vihreää oksaa ole työelämässä löytynyt, vaikka on peruskoulutodistus ja siinä epäilemättä rasismivalituksessa täysi 10!
6
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut starsailor tänään kello 18:36:39 »
Liittouma piti Maltan kokouksen, kun oli tiedossa, että Akselivaltiot tulevat häviämään, mutta ei kukaan kutsut sitä Rauhankokoukseksi. Siinä lähinnä linjattiin millä ehdoilla antautuminen otetaan vastaan ja miten alueet jaetaan sen jälkeen. Nyt Ukrainan puolustajat ovat pitämässä kokousta tilanteessa, jossa Ukraina on tappiolla, eikä pysty itsenäisesti valtaamaan alueita takaisin, jotka rauhanehdoissa pitäisi olla edellytyksenä. Tälle ei silti ole välttämättä ole tarvetta, jos Venäjä haluaa tehdä rauhan, mutta miksi haluaisi? Näillä ehdoilla se joutuisi luopumaan kaikesta ja maksamaan korvauksia. Sodassa ei olisi mitään strategista hyötyä ja vain hävittävää.

Homma menee koko ajan yhä naurettavampaan suuntaan.
7
Kotimaa / Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)
« Uusin viesti kirjoittanut Joutselkä tänään kello 18:33:53 »
Se on jännää, että äärioikeistolaisuus onnistutaan kytkemään rikokseen aina salamannopeasti, mutta jos matu riehuu väkivaltaisesti, niin se on aina yllätys ja matun motiiveja ihmetellään maailman tappiin asti - kunnes syyksi löydetään rasismi.

Ja ei, ketään ei silti tarvitse puukotella.

Onko mielenterveysongelmia vielä mainittu?

Ne mainitaan jos niitä tulee ilmi. Luuletko että uutiset keksitään tai arvataan.
8
Kylänraitti / Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Pallopääkissa tänään kello 18:28:33 »
Onko jossain Yle-ketju vai käykö nämä tänne?

Yle profiloi feministisesti?
https://www.youtube.com/watch?v=GdN8egQGUaI
Lainaus
Ilta-Sanomien artikkelin mukaan Yleisradio pitää tarkasti kirjaa henkilökuntansa ja haastateltaviensa ominaisuuksista.

Vaaleanpunainen Yleisradio | Kaffepaussi | 115
https://www.youtube.com/watch?v=21lr14_Rhao
9
Kylänraitti / Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut sancai tänään kello 18:26:32 »
En olisi täysin vakuuttunut sellaisesta, että olisi normaalia ja luonnollista lisääntyä päättömästi taloudellisesta tilanteesta riippumattomasti. Jos taloudellinen tilanne on hutera, ja kykyä huolehtia jälkikasvusta ei varsinaisesti ole, eikö ole ymmärrettävää (ja normaalia ja luonnollista), että lisääntymistä sitten lykätään? Ensiksi panostetaan taloudellisen tilanteen parantamiseen ja turvallisen aseman saavuttamiseen, ja vasta sitten jatketaan lisääntymisellä? Jos käy niin, että ihminen jää jumiin kamppailemaan taloudellisen tilanteen kanssa, niin eikö sitten ole ymmärrettävää, vaikkakin harmillista, että lisääntyminen ei sitten onnistu?
Ainoastaan tässä nykyisessä järjestelmässä, jossa ikääntymisen kustannukset on sosialisoitu näkymättömiksi ja lasten vaihtoehtoiskustannus nuorille aikuisille on jatkuvasti kasvava.

Jos mennään ajassa vaikka 150 vuotta taaksepäin, niin silloinhan tilanne oli niin, että mitä köyhempi olit, sitä suuremmalla syyllä sinun piti hankkia lapsia. Ilman jälkikasvua, sinua odotti vanhuksena täysi kuolema ja kurjuus, parhaimmassa tapauksessa sinut huutokaupattiin jonkun pirtin nurkkaan värjöttelemään. Toisaalta omavaraistaloudessa lapsista tuli taloudelliselta vaikutukseltaan positiivista lisätyövoimaa hyvin pian. Kulttuuri oli yhteisöllisempi ja resursseja jaettiin. Jokainen lapsi oli sijoitus. Uusi työntekijä tuomaan rahaa yhteiseen pinoon. Kaikissa vanhoissa kulttuureissa rikkaus ja hedelmällisyys, etenkin poikalasten määrä, yhdistetään toisiinsa.

Toista on nykyään. Meille on itsestäänselvä ajatus, että yhteiskunta huolehtii meistä, kun ikäännymme. Meille lapset eivät ole taloudellinen rikkaus, vaan valtava kuluerä. Siinä, missä 1800-luvun monotonisessa maatalousyhteiskunnassa lapset rikastuttivat elämää ja toivat tylsään raatamiseen ja köyhyyteen sen ainoan valopilkun, nykyään lapset ovat vaan tiellä, kun moderni suomalainen tapaa ystäviä viinibaarissa, matkailee ulkomaille ja käy kesäfestareilla.

Tämä on se kehitys, joka toistuu (lähes) jokaisessa kehittyneessä, nykyään kehittyneessäkin yhteiskunnassa. Kun nuorten aikuisten elämään tulee koulutus, opinnot, oman identiteetin löytäminen, matkailu, some, sisustuminen, ura, toivottoman pellolla raatamisen sijaan, lasten hankintaa lykätään.

Ainoastaan kehittyneissä yhteiskunnissa on rationaalinen päätös rajoittaa lasten saamista taloudellisen epävarmuuden edessä.
10
Kylänraitti / Vs: Suomalaisten alhainen syntyvyys (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Caucasian tänään kello 18:18:53 »
^ei ole normaalia ettei halua lapsia. Se, että rahatilanne ohittaa lasten hankinnan on myös mielestäni epänormaali prioriteettitilanne. Kaikki tietävät, että vuodet tulevat vastaan ja lastenhankinta menee ohi, jos viivyttelee liikaa. Ja naiset ovat länsimaissa nykyään avainasemassa tässä. Meillä onkin nykyään paljon lastenhankinnan suhteen "epä"naisia. Mutta evoluutio poistaa kyllä tämän geenipoolin. Ei länsimaalaisissa naisossa lastenhankkimattomuuspotentiaali ei realisoidu, koska eri kulttuuri.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10