Kirjoittaja Aihe: 2018-01-27 Toimittaja aikoo tehdä jutun white flightista - suvakit suuttuivat  (Luettu 26053 kertaa)

Jane Doe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 534
 • Liked: 2220
 • Muh feels! So triggered right now!
Honkasalo ja Hazard, asuinpaikkana itäkeskus tai varissuo?
Hazard asuu Hertsikassa, käsitykseni mukaan siinä ehanan boheemissa, hipsterissä ja ei-niin rikkaussaturoituneessa Länsi-Hertsikassa. Tämän tiesin jo silloin kun asuin samoilla huudeilla ja olin saman FB-ryhmän jäsen. Löyhän nuorisoporukan joukkokeppostelut puhuttivat vähän joka paikassa, mutta eivät siinä samaisessa FB-ryhmässä, koska El Peligro sinne kirjoitti (moden roolissa??), että asiasta ei täällä keskustella, rasismi. Teki mieli silloin kysyä eukolta, eikö viime aikoina ole kuollut ketään, joita voisit vähän solvata alatyylisesti, mutta olinpa sitten hiljaa ja öyhötin muualla.

Onko tuo YLE:n toimittaja muuten asiallinen tyyppi? Voisin laittaa supporttia sekä omakohtaisen näkemyksen ennakoivasta white flightista. Yksi seikka joka nimittäin keskustelusta unohtuu, ei ole ne änkeröivät ankeroiset, vaan hazardien ja honkasalojen aiheuttama ilmapiiri, jonka vuoksi oikein mistään viattomastakaan asiasta ei julkisesta voi valittaa, ettei joudu noitajahdin kohteeksi.
Wippajei!

Eurytmistinä alkaa mielikuvitus elää..

kilohauli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 878
 • Liked: 2124
 • tiedeuskovainen
Lainaus käyttäjältä: isoliksaturhake-Sinnetänne
Helsingin kaupunkiympäristöstä vastaava apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) pitää kaikkien koulujen tasalaatuisuutta avaintekijänä alueiden eriytymistä vastaan kamppailtaessa.

Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla. Vaikka kaikki koulut olisivat eliittikoulutasoa, ja "uussuomalaistaustaiselta" oppilasainekselta tippuisi jostain taikaiskusta kulttuuritausta-apina pois selästä, niin sekään ei auta koulumenestykseen ja sitä kautta todelliseen integroitumiseen ynnä työelämään siirtymiseen. Taustalla on ikävä, moneen kertaan todettu ja vähintään yhtä monta kertaa raivoisasti vaimennettu fakta, joka olisi tarkistettavissa vaikka ihan YK:n omista dokumenteista. Olisi helvetin hienoa, jos tällaista faktaa ei olisi, mutta kun vain on. Silmien ummistaminen eri kansakuntien erilaisilta hengenlahjoilta on tuhoisaa. Ei ole yhtäkään #unelmapuolelta kovasti hinguttua tieteellistä artikkelia, joka kertoisi että eri kansakuntien hengenlahjoissa ei olisi merkittäviä eroja, on vain tieteellisiä artikkeleita, jotka vahvistavat hengenlahjojen erojen olevan merkittäviä ja todellisia.

Suomella on edessä Ruotsin tie sisäisten rinnakkaisyhteiskuntien aikakauteen ja tämän trendin voimakkuuteen vaikuttaa suoraan siirtolaisten määrä Lähi-Idästä ja Afrikasta. #Unelma on täysin susipaska jo syntyessään. Nykyiset ja tulevat sukupolvet kärsivät tästä peruuttamattomasta yhteiskuntakokeilusta ja aiemmat pyörivät haudoissaan pystykorviaan haroen. Yhden maailman hienoimmista maista saa kyllä paskaksi, kun oikein yrittää, vai mitä jykäboy, orpo, sipilä, stubb ja monet muut ahneet nyhverö-pölhökustaat.
« Viimeksi muokattu: 08.02.2018, 17:05:44 kirjoittanut kilohauli »
"Minusta Suomi on autettu, onkse 60 vuotta sitten, Afrikasta käsin. Silloin on Afrikasta lähetetty rahaa Suomeen."
"Syö paskaa ja kuole pois!”
”En kokenut siinä hetkessä valehtelevani.”
-Abdirahim Hussein

"Vuoden 2015 pakolaiset tilastoitu Ruotsissa: 163 000 tuli – 4 500 käy töissä"

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 391
 • Liked: 3841
 • Puolinuiva
Sinnemäki paukuttelee henkseleitä siitä, että Helsingissä segregaatio on vähäisempää kuin Tampereella tai Turussa. Itse en ole koskaan oikein ymmärtänyt tätä segregaation välttelemistä. Miten se on meriitti, että puskaraiskaukset on levitetty ympäri kaupunkia sen sijaan, että niitä tapahtuisi vain yhdellä tai kahdella asuinalueella?
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 571
 • Liked: 5346
 • Understanding is a three-edged sword.
Lainaus
Toimittajalta: Nyt olen yhtä aikaa "punavihreä mädättäjä" ja "hc rasse"

Viime elokuussa tein jutunsiitä, miksi Suomen lähiöissä ei ole tapahtunut vastaavaa kielteistä kehitystä kuin Ruotsin lähiöissä. Lähiöitä koskevista jutuista tulee aina palautetta, ja sillä kertaa kourallinen palautteesta oli kirjoitettu aggressiiviseen sävyyn. Sain muun muassa uuden tittelin "punavihreä mädättäjä", koska en Ruotsin ongelmia kuvaillessani korostanut maahanmuuttajien osallisuutta niihin.

Pari viikkoa sitten lähdin hakemaan tietyistä syistä asuinaluetta vaihtaneita ihmisiä "kokemusasiantuntijoiksi", kuten hienosti sanotaan. Jutun taustalla oli Helsingin kaupungin ja yliopiston julkaisema tutkimus, jossa kyseltiin yli 1 300 helsinkiläiseltä asuinviihtyvyyteen liittyviä kysymyksiä. 680 heistä oli vaihtanut asuinaluetta, ja heiltä kyseltiin muuton syitä.
-----
Aika pian minulle kävi selväksi, että pelkkä kysymyksenasettelu herättää kipakoita reaktioita. Yksi kaupunginosaryhmä sensuroi kyselyni kokonaan. Hyvin monissa kommenteissa eriasteisesti paheksuttiin kysymyksenasettelua – ja nimenomaan sen maahanmuuttoon liittyvää osuutta, ei niinkään sosiaalisiin ongelmiin liittyvää.
-----
Erilaiset Facebookin rasisminvastaiset ja monikulttuurisuuden puolesta puhuvat ryhmät olivat jo ottaneet pyyntöni hampaisiinsa.

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja kaksi muuta tunnettua mielipidevaikuttajaa aloittivat Twitter-kampanjan, joka heidän seuraajiensa kautta poiki minulle satoja moraalista pahennusta sisältäviä tviittejä ja uudelleentviittauksia.

Yksi tviittaajista oli katsonut tarpeelliseksi perata koko Twitter-historiani ja etsiä viittauksia rasistisiin motiiveihin kirjoittaa maahanmuutosta.

Kaksi sellaista hän mielestään löysi. Toisessa hämmästelin Saksassa uutenavuotena jälleen tapahtuneita ahdistelu- ja kuolemantapauksia. Toisessa ihmettelin, kun Tukholmassa mieltään osoittaneiden afgaaninuorten edustaja vaati, että ruotsalaisten pitäisi "kantaa vastuunsa ja opetella darin kieltä". Näitä tviittejä kommentoitiin tyyliin: "Tuttua narratiivia."

Samalla sain taas uuden tittelin, "hc rasse" eli kovan luokan rasisti.
-----
Olen tullut viime vuosina sellaiseen käsitykseen, että suomalaisessa maahanmuuttokeskustelussa kuuluvat päällimmäisenä äänekkäimmät keskustelijat, jotka ovat kaivautuneet omiin poteroihinsa.

Yltiöidealistiset monikulttuurisuuden puolustajat eivät salli keskustelua maahanmuuttoon ja integraatioon liittyvistä ongelmista. Jos joku nostaa näitä kysymyksiä esille, tämän täytyy olla rasisti. Maahanmuuttoa kaikin keinoin periaatteellisista syistä vastustavat puolestaan eivät suostu näkemään monikulttuurisuudessa mitään myönteistä, ja tällaisten esimerkkien esille nostajan täytyy olla punavihreä mädättäjä.

Tämä asetelma muistuttaa minua Ruotsin tunnelmista 2000-luvulla. Yltiöidealistinen mieliala hallitsi tiedotusvälineiden ja valtapuolueiden poliitikkojen retoriikkaa.

Työskentelin tuolloin Ruotsin televisiossa SVT:ssä. Muistan esimerkiksi valtiopäivävaalien alla pidetyn vaalipalaverin, jossa eräs kotimaan toimittaja kysyi muilta kokouksen osanottajilta, mitä SVT voisi tehdä, jotta ruotsidemokraattien vaalivoitto saataisiin estettyä.

En ollut uskoa korviani.

Ruotsidemokraattien maahanmuuton vastainen pyrkimys oli toki kaikilla tiedossa, mutta että julkisen palvelun mediatalo lähtisi sabotoimaan demokraattisten vaalien kulkua?
-----

Koko juttu:
Yle: Toimittajalta: Nyt olen yhtä aikaa "punavihreä mädättäjä" ja "hc rasse"

Aika rohkea kirjoitus Ylen toimittajalta. Olisi mielenkiintoista tietää, että kertooko hän nyt ensimmäistä kertaa tuosta SVT:n tapauksesta. Mitähän kaikkea muuta hänellä voisi olla kerrottavana Ruotsin vuosistaan?

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 367
 • Liked: 5715
Sinnemäki paukuttelee henkseleitä siitä, että Helsingissä segregaatio on vähäisempää kuin Tampereella tai Turussa. Itse en ole koskaan oikein ymmärtänyt tätä segregaation välttelemistä. Miten se on meriitti, että puskaraiskaukset on levitetty ympäri kaupunkia sen sijaan, että niitä tapahtuisi vain yhdellä tai kahdella asuinalueella?
Näinpä, enkä edes usko Sinnemäen väitettä, ei Turussa eikä Tampereella ole esim Itäkeskuksen kaltaisia alueita!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 242
 • Liked: 18333
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Sinnemäki paukuttelee henkseleitä siitä, että Helsingissä segregaatio on vähäisempää kuin Tampereella tai Turussa. Itse en ole koskaan oikein ymmärtänyt tätä segregaation välttelemistä. Miten se on meriitti, että puskaraiskaukset on levitetty ympäri kaupunkia sen sijaan, että niitä tapahtuisi vain yhdellä tai kahdella asuinalueella?
Näinpä, enkä edes usko Sinnemäen väitettä, ei Turussa eikä Tampereella ole esim Itäkeskuksen kaltaisia alueita!

Joku Varissuo Turussa ehkä, Tampereella ei liene vielä vastaavaa. Vaan vähänpä olen entisen kotikaupunkini asioista perillä enää, vaikka tässä kyljessä kyyhötän ja päivittäin töissä siella, laitamilla, käyn.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10566
Amppareista näkyy, mihin suuntaan tää liberaali ja suvaitsevainen yhteiskunta on menossa. Urheilu, puhelimet ja nussiminen ovat suunnilleen ainoat aiheet, joista kukaan ei vedä herneitä nenään, ja siksi niiden osuus uutisotsikoista kasvaa koko ajan. Ehkä jo kymmenen vuoden päästä mitään muuta ei enää olekaan.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 253
 • Liked: 30245
 • Ego sum Spartacus
Sinnemäki paukuttelee henkseleitä siitä, että Helsingissä segregaatio on vähäisempää kuin Tampereella tai Turussa. Itse en ole koskaan oikein ymmärtänyt tätä segregaation välttelemistä. Miten se on meriitti, että puskaraiskaukset on levitetty ympäri kaupunkia sen sijaan, että niitä tapahtuisi vain yhdellä tai kahdella asuinalueella?

Anni Sinnemäki on kasvanut stalinistisessa perheessä mikä on varmaan jättänyt jälkensä eikä hän kympin tyttömäisestä koulumenestyksestään huolimatta ole mikään penaalin terävin kynä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Anni_Sinnem%C3%A4ki#Henkil%C3%B6historia

https://www.google.fi/search?q=Anni+Sinnem%C3%A4ki&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=0ahUKEwiRqsHokpfZAhUIliwKHQiVB64Q_AUICygC&biw=1625&bih=876

Kirjolohikäärme

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 532
 • Liked: 790
Lainaus käyttäjältä: YLEn toimittelija
Sain muun muassa uuden tittelin "punavihreä mädättäjä", koska en Ruotsin ongelmia kuvaillessani korostanut maahanmuuttajien osallisuutta niihin.

YLEn toimittelija valehtelee.

Toimittelija ei ole mädättäjä siksi, että hän ei "korostanut maahanmuuttajien osallisuutta" tapahtumiin.  Hän ansaitsee mädättäjän arvonimen siksi, että hän ei yhdellä ensimmäiselläkään sanalla vaivaudu mainitsemaan Ruotsin ongelmien ylivoimaisesti suurinta syytä.  Sen sijaan hän artikkelissaan toteaa kolme kertaa ongelmaksi kaljan. Mädättäjän pokaali ei tule "korostamisesen" puutteesta vaan täydelliselstä silmien sulkemisesta ja järjestelmällisestä totuuden pimittämisestä.

Ei pysty YLEn pakkoverosta palkkansa saava toimittelija vieläkään puhumaan totta.

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 648
 • Liked: 4241
 • Hamster supremacy
Sinnemäessä ja Honkasalossa kiteytyy vähän nyky-yhteiskunnan ongelma; ei ole suvun miehiä laittamassa ongelmanaisia aisoihin. Itse olisin lähettänyt molemmat Somaliaan kunnes kirjoittavat tuhat sivuisen kympin tytön kympin esseen otsikolla "Miksi olin kaikesta väärässä".
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 126
 • Liked: 14789
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Sinnemäessä ja Honkasalossa kiteytyy vähän nyky-yhteiskunnan ongelma; ei ole suvun miehiä laittamassa ongelmanaisia aisoihin. Itse olisin lähettänyt molemmat Somaliaan kunnes kirjoittavat tuhat sivuisen kympin tytön kympin esseen otsikolla "Miksi olin kaikesta väärässä".

Minun mielestäni Anni ja Veronika pitäisi lähettää Afganistaniin tai Somaliaan tai Jemeniin loppuelämäkseen. Ei paluuta. Ja esseiden kirjoittaminen ei auttaisi enää. Rangaistukseksi heille ikuinen paratiisi, henkiset arvot ja kapitalistisista arvoista vapaaksi pääseminen.
Estolista: Ajatolloh, Don Nachos, Puuha-Pepe, justustr, RP, vastarannan kiiski, Mikke70, no future

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 381
 • Liked: 4017
Sinnemäki paukuttelee henkseleitä siitä, että Helsingissä segregaatio on vähäisempää kuin Tampereella tai Turussa. Itse en ole koskaan oikein ymmärtänyt tätä segregaation välttelemistä. Miten se on meriitti, että puskaraiskaukset on levitetty ympäri kaupunkia sen sijaan, että niitä tapahtuisi vain yhdellä tai kahdella asuinalueella?
Näinpä, enkä edes usko Sinnemäen väitettä, ei Turussa eikä Tampereella ole esim Itäkeskuksen kaltaisia alueita!

Varsinkaan Turussa ei ala olla tuollaisia Ruotsin lähiöitä muistuttavia alueita. Mediamme huomaa tuon noin vuonna 2030, some näkee ongelman jo nyt.

Pölhökustaa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 358
 • Liked: 5201
Äärisuvaitsevaisessa Rasmus-ryhmässä oltiin tästä jutusta aluksi hiljaa, mutta kyllähän sielläkin äidyttiin kritisoimaan vääränlaista journalismia, ja kovin hullunkurisin teemoin. Ohessa muutamia kommentteja (suluissa kursiivilla omat, suvaitsemattomat kommenttini):

Lainaus
Meidän perheemme päinvastoin oli ihastunut tähän Helsingin lähiöön nimenomaan monikulttuurisuuden vuoksi.

Lainaus
If you ask the ones who wanted to move away, than you will get a different type of answers as if you ask the ones who want to stay.
(no shit, sherlock)

Lainaus
Tämä tuloshan oli kirjoitettu jo kysymyksenasetteluun.
Varsinainen " tutkimus"
(niin, "monikulttuurisuus" oli tarjottu yhdeksi useista poismuuton vaihtoehdoiksi = kirjoitettu kysymyksenasetteluun)

Lainaus
Sivulauseissa tulee ilmi ne toimittajan asenteet
(en huomannut moista, mutta mitä jonkin asenteella on tekemistä tutkimuksen faktojen kanssa?)

Lainaus
Hänen lähtökohtansa oli " kantaväestön pako on suuri ongelma" ja hän teki
" tutkimuksensa" todistaakseen, että näin on

Lainaus
Tässä kysytiin vain poismuutaneitä. Itsestaanselvä että heille oli henkilökohtaiset syyt pois muutamisen. Kuinka iso niiten määrä on? Se ei antaa kokonaiskuvan. Jos olisi kysytty niistä joka olivat juuri muutunut alueseen tulokset olisivat ollut erilaiset.
(eli olisi pitänyt myös kysyä alueelle muuttaneilta somaleilta ja irakeilta miksi olivat muuttaneet sinne. On väärin kysyä vain poismuuttaneilta miksi muuttivat pois, vaikka tutkimuksen aihe olisikin vain poismuuttaneita koskeva :roll:)

Lainaus
There is also the White Return! When the immigrants have established nice shops and restaurants it will become fashionable to move to the area. Prices will go up, immigrants will move out. Gentrification
( :facepalm: ;D :facepalm: ;D LOL)

Lainaus
Kaikki jotka jäävät. NIin jäävät monikulttuurisuuden vuoksi!
(tai ehkä sen, ettei ole varaa muuttaa paremmalle alueelle...?)

Lainaus
Tuossahan toinen haastateltu sanoo: "Tiina Salo sanoo törmänneensä pääasiassa kantasuomalaisten aiheuttamiin ongelmiin."
(kyllähän kantasuomalaisetkin)

kilohauli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 878
 • Liked: 2124
 • tiedeuskovainen
Lainaus käyttäjältä: rasmulainen
Meidän perheemme päinvastoin oli ihastunut tähän Helsingin lähiöön nimenomaan monikulttuurisuuden vuoksi.

Islamilaisista maista suomalaisuuden sekaan änkevää massamaahanmuuttoa ei voi sanoa monikulttuuriksi, bipolaarikulttuuri olisi paljon osuvampi ja rehellisempi termi. Hyvä jos rasmuslainen tykkää, ottakoon tuutin täydeltä, kun tuntuu nauttivan. Rasmuslaisenkin kannattaa kuitenkin muistaa, että tämä yhteiskuntakokeilu on peruuttamaton. Jos alkaakin suomalaisen Rosengårdin vauhdissa ahdistamaan jossakin vaiheessa, niin se on sitten kyynel. Ruotsistakin tuttuja savun, ruudin, veren ja sperman hajuisia bipolaaribileitä ei niin vain lopetetakaan.

Lainaus käyttäjältä: rasmulainen
Kaikki jotka jäävät. NIin jäävät monikulttuurisuuden vuoksi!
Lainaus käyttäjältä: Wikipedia
Eristyneisiin lähiöihin jäävät myös huono-osaiset kantasuomalaiset.
Lainaus käyttäjältä: Wikipedia
Suomessa kantaväestön poismuuttoa alkaa tapahtua yhä nopeammin alueilta, joissa maahanmuuttajien määrä ylittää 20 prosenttia väestöstä. Tällaisia alueita on pääkaupunkiseudulla jo kolmisenkymmentä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Valkoisten_pako

On se ihastuttava "monikulttuuri" vaan sellaista fantsua, jota rasistit eivät vaan tajua.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2018, 09:03:42 kirjoittanut kilohauli »
"Minusta Suomi on autettu, onkse 60 vuotta sitten, Afrikasta käsin. Silloin on Afrikasta lähetetty rahaa Suomeen."
"Syö paskaa ja kuole pois!”
”En kokenut siinä hetkessä valehtelevani.”
-Abdirahim Hussein

"Vuoden 2015 pakolaiset tilastoitu Ruotsissa: 163 000 tuli – 4 500 käy töissä"

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 543
 • Liked: 7649
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Äärisuvaitsevaisessa Rasmus-ryhmässä oltiin tästä jutusta aluksi hiljaa, mutta kyllähän sielläkin äidyttiin kritisoimaan vääränlaista journalismia, ja kovin hullunkurisin teemoin. Ohessa muutamia kommentteja (suluissa kursiivilla omat, suvaitsemattomat kommenttini):

Lainaus
If you ask the ones who wanted to move away, than you will get a different type of answers as if you ask the ones who want to stay.
(no shit, sherlock)

Tässä yksi selvin syy suvakkiudelle: järjen köyhyys.

Lainaus
Tässä kysytiin vain poismuutaneitä. Itsestaanselvä että heille oli henkilökohtaiset syyt pois muutamisen. Kuinka iso niiten määrä on? Se ei antaa kokonaiskuvan. Jos olisi kysytty niistä joka olivat juuri muutunut alueseen tulokset olisivat ollut erilaiset.

Vastaako tässä joku suomea huonosti osaava mamu vai onko taas kysymyksessä järjen puute? Jos olisi kysytty alueelle muuttaneilta mamuilta syytä alueelle muuttoon, olisi vastaus melko varmasti: "koska täällä on jo entuudestaan omanmaalaisia/tuttuja/sukulaisia/perhettä". Ja mitä enemmän jo alueella asuvia mamuja, sitä enemmän myös näiden tuttuja/sukulaisia. Mamujen lukumäärä alueella alkaa kasvaa eksponentiaalisesti.


Kuka hyötyy?

SmallFish

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 782
 • Liked: 1861
Kaarina Hazard on vapaa kirjoittaja

Lue: Kaarina Hazard on työtön. Nähdäkseni mitään uutta pestiä ei Iltalehden potkujen jälkeen ei ole näkynyt ja taitaa "vapaan kirjoittamisenkin" kanssa olla vähän niin ja näin.

Niinpä Hazardilla on aikaa (ja nähtävästi energiaa) öyhöttää verkossa milloin mistäkin asiasta.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 875
 • Liked: 34902
Kaarina Hazard on vapaa kirjoittaja

Lue: Kaarina Hazard on työtön. Nähdäkseni mitään uutta pestiä ei Iltalehden potkujen jälkeen ei ole näkynyt ja taitaa "vapaan kirjoittamisenkin" kanssa olla vähän niin ja näin.

Niinpä Hazardilla on aikaa (ja nähtävästi energiaa) öyhöttää verkossa milloin mistäkin asiasta.

Minäkin voisin laittaa titteliksini "vapaa kirjoittaja." Kirjoittelen tänne aivan liikaa. On minulla tosin ihan oikea työkin, joten en kyllä kehtaisi rakentaa imagoa moisella terminologialla.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Kari Kinnunen

 • Vieras
Miten se on meriitti, että puskaraiskaukset on levitetty ympäri kaupunkia sen sijaan, että niitä tapahtuisi vain yhdellä tai kahdella asuinalueella?

No tämä.

Ja laajemmin vielä, miksi haastavia etnisyyksiä pitää tyrkyttää maaseudullekin. Paljon parempi, että pysyvät isommissa kaupungeissa.
Ovathan sivistyneet ja koulutetut kaupunkilaiset paljon suvaitsevampia kuin me puna- ja paksuniskaiset junttimöllit.
Ja etniset rikkaudetkin viihtyvät diskopallojen säihkeessä paljon paremmin.


jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 868
 • Liked: 5740
Itse en ole koskaan oikein ymmärtänyt tätä segregaation välttelemistä. Miten se on meriitti, että puskaraiskaukset on levitetty ympäri kaupunkia sen sijaan, että niitä tapahtuisi vain yhdellä tai kahdella asuinalueella?

Koska jos rikastus levitetään kaikkialle, niin ihmisiltä saadaan pois valinnanvapaus: eivät pääse karkuun. Normaalia sosialismissa.

Ai, että miksi vihreä johtohahmo kannattaa valinnanvapauden tuhoamista? No tota, tosi hyvä kysymys, tässä ollaan ny varmaan jonkun yllättävän löydön äärellä. Vihreäthän eivät sijoitu oikealle eivätkä vasemalle, vaan tota noin ... muiden yläpuolelle

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 597
 • Liked: 3030
 • Vihtaasi on kustu!
Miten se on meriitti, että puskaraiskaukset on levitetty ympäri kaupunkia sen sijaan, että niitä tapahtuisi vain yhdellä tai kahdella asuinalueella?

Silloin ei ole enää vertailukohtia asialle. Miksi tuolla kun ei tuolla? Eikä myöskään pakopaikkaa.
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 138
 • Liked: 13904
Kummallista, että vajakisto kuvittelee jostakin löytyvän pottunokkia, jotka ihan mielellään menisi asumaan matughettoon. En ole nähnyt koskaan sellaista puheenvuoroa, jossa joku vajakki kertoo muuttavansa esimerkiksi Rosengårdiin tai Rinkebyhyn juuri siksi että siellä on ihquja kehareita. Suomessa nyt ei vielä samanlaisia ghettoja ole, joten noille heikommille alueille löytyy muuttamisen syynä yleensä asumisen hinta. Tässä näkyy vajakkien itsepetos: ensin hehkutetaan, kuinka ihqua on multikulti, mutta ei todellakaan lähdetä itse asumisen muodossa siitä nauttimaan matughettoihin.
Lohjan persut

Marokon Kauhu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 229
 • Liked: 343

Aika rohkea kirjoitus Ylen toimittajalta. Olisi mielenkiintoista tietää, että kertooko hän nyt ensimmäistä kertaa tuosta SVT:n tapauksesta. Mitähän kaikkea muuta hänellä voisi olla kerrottavana Ruotsin vuosistaan?

Rohkea on tämän aamun uutinenkin aiheesta, vielä ihan ylellä:

Lainaus
Nämä ovat yleiset syyt muuttaa pois lähiöstä Helsingissä: Humalaisten metelöinti ja monikulttuurisuuden tuomat jännitteet

https://yle.fi/uutiset/3-10054215

Tosin siis kyselyssä ei ollut sellaista vaihtoehtoa kuin "liikaa monikulttuurisuutta", jonka olisin itse klassisena white flightina rastittanut heti. Toki se humalaisten ja narkkien katselu kyllästytti myös.

"alueella tai koulussa liikaa maahanmuuttajia" on johdatteleva, liikaa yleistävä, ja sillä voi helposti laittaa sen rasseleiman.
On mamuja ja sitten on mamuja joista on haittaa... Ja sitten on vielä matut.
Katsos kun vaimonikin on mamu, mutta ei epäröinyt sekuntiakaan, kun löysimme sopivan rivarinpätkän n. 50 km lähiöstä pohjoiseen. Bonuksena vielä hyvät liikenneyhteydet, joten pääkaupungissa käyminen ei ole hankalaa, mutta mokutuksen ja juopponarkkien keskellä ei tarvitse asua.
Mokutuksessa, suvaitsevaisuudessa ja kulttuurimarxismissa mikään ei ole niin hullua, etteikö huomenna keksittäisi jotain vielä järjettömämpää.

Mehud

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 356
 • Liked: 8585
 • Parempi kuin muslimi! Aina! Oi! Oi! Oi!
Sinnemäki suoranaisesti valehtelee artikkelissa!

"Tärkeimpinä työkaluina tässä työssä hän mainitsee kaikkien koulujen tasalaatuisuuden ja hyvän opetuksen sekä sen, että erilaisia asuntojen omistusmuotoja ja sitä kautta erilaisissa sosiaalisissa asemissa olevia ihmisiä asutetaan sekaisin samoille alueille."

Erilaisissa sosiaalisissa asemissa olevia ihmisiä ei todellakaan asuteta samoille alueille! Ainoastaan alemman sosiaaliluokan maahanmuuttajia asutetaan vauraammille alueille. Niille alueille, josta ihmiset ovat kalliit asuntonsa ostaneet juurikin rauhallisuuden ja turvallisuuden takia. Yhtäkään korkeamman sosiaalisen aseman omaavaa ihmistä ei ole "asutettu", siis poliittisella päätöksellä siirretty Kontulaan tai muuhunkaan mamulähiöön.
"Se, että eurooppa ei ammu tunkeilijoita rajoilleen, ei kerro euroopan hyvyydestä, vaan sen saamattomuudesta!" - Mehud-

Suojele lastasi monikulttuurisuudelta. Kerro heille tarinoita entisestä Suomesta ja nykyisestä ruotsista. Siinä oppii tyhmempikin kakara äänestämään oikein kun aika koittaa. Näytä itse esimerkkiä!

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 576
 • Liked: 6611
tuulalla on hieman vituroitunut käsitys näistä viimeisistä 40 tuhannesta lompsijasta.

Olisi muuten mielenkiintoinen tilasto jossa juoksevana numerona olisi 50.000 viimeistä tulijaa (siis ihan kaikki, oikeat ja leikki inssit samassa tilastossa perheineen) ja heidän statuksensa yhteiskunnassa:

-tph, vaiheessa / hylsy /myönnetty
-työtön
-työssä (julkinen/yksityinen)
-kotona
-lapsi / koulussa
+ikärakenne

tällöin olisi nähtävillä se mitä toteutuva maahanmuutto/tulo on kokonaisuutena

Nykyisellä tietotekniikalla haluttaessa suhteellisen helposti luotava tiedosto. Luulen kuitenkin, että viranomaisilta puuttuu sitä halua.

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 023
 • Liked: 2636
 • Intelligent blue eyes!
Rasisminvastusteiljanaisen kommentti vaatii yleensä oikolukutaitoa:
"Meidän perheemme päinvastoin oli ihastunut tähän Helsingin lähiöön nimenomaan monikulttuurisuuden vuoksi. Itse ihastuin perheeni puolesta tähän Helsingin lähiöön nimenomaan monikulttuurisuuden vuoksi."
"Viranomaisilla on erittäin hyvä tilannekuva siitä, mitä tässä maassa tapahtuu. Se on hämmentävän hyvä" -Päivi Nerg

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 24 887
 • Liked: 64123
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Varsin järkevä kirjoitus Annamari Sipilältä.

Nämä "suvaitsevaiset" eivät taida ymmärtää olevansa itse melkoisia natseja painostamisineen ja hiljentämisvaatimuksineen.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005559535.html (11.2.2018)

Lainaus
Jos yleisradioyhtiön toimittaja ei saa kysyä asiallisia maahanmuutosta, niin kuka sitten saa?

Annamari Sipilä

Ihailen ihmisiä, joilla on vahva moraalinen kompassi. He tuntuvat tietävän tilanteessa kuin tilanteessa mikä on oikein ja mikä väärin. Vielä enemmän ihailen ihmisiä, jotka pitävät vahvaa moraalista kompassiaan vakan alla. He eivät ole joka tilanteessa neuvoskelemassa muita oikeasta ja väärästä.

Eniten ihailen ihmisiä, jotka pelkäävät saaneensa epäluotettavan kompassin. Siksi he kysyvät hanakasti muilta tietä ja kuuntelevat vastauksen loppuun asti. He myös muuttavat omaa suuntaansa, jos huomaavat sen vääräksi.

Vahvan moraali ongelma on, että se sokaisee. Se kääntyy helposti moralisoimiseksi ja muiden hiljentämiseksi.

Tämä tuli mieleen äskettäin lukiessa Ylen toimittajan Kai Jaskarin terävää kirjoitusta Toimittajalta: Nyt olen yhtä aikaa "punavihreä mädättäjä" ja "hc rasse" (Yle 8.2.2018). Siinä Jaskari avasi juttuprojektiaan, jossa hän selvitti helsinkiläisten muuttovirtaa pois sosioekonomisesti heikoilta asuinalueilta.

Jaskaria olivat hätkähdyttäneet toiseksi ja kolmanneksi yleisimmät syyt sille, miksi ihmiset halusivat muuttaa pois: sosiaaliset ongelmat ja maahanmuuttajien liian suuri osuus. Hän halusi selvittää, voisiko Helsingin kaupunki ehkä tehdä asialle jotain. Jutun kimmokkeena ja pohjana toimi Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston teettämä laaja asuinviihtyvyys- ja muuttopäätöstutkimus Välttelyä vai vetovoimaa?

On helppo arvata, mitä tapahtui seuraavaksi. Jaskarin tiedonkeruu asiasta – ja etenkin sen maahanmuuttoa koskeva osuus – herätti suuttumusta. Hän sai rasisminvastaiset ja monikulttuurisuuden puolesta puhuvat sosiaalisen median ryhmät niskaansa. Kysymyksenasettelu koettiin ongelmalliseksi ja jopa vääräksi.

Moralistinen suuttumus tarjosi samalla polttoainetta toisenlaiselle tulkinnoille: Osa sosiaalisen median keskustelijoista näki tilanteen niin, että paljastusjuttua kirjoittava Ylen toimittaja yritettiin hiljentää.

Toimittajan työn ydintehtävä on kysyä kysymyksiä. Osa kysymyksistä on ikäviä, tai ne tuottavat vastauksia, joita emme haluaisi kuulla. Sitä suuremmalla syyllä ne pitää kysyä. Muussa tapauksessa joku muu kyllä tarjoilee omaan agendaansa sopivat kysymykset ja niille vastaukset.

(...)

Tasa-arvoisessa Suomessa pitää saada tehdä vilpittömiä kysymyksiä. Jos yleisradioyhtiön toimittaja ei saisi kysyä asiallisia maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä, niin kuka sitten saa?
Uusi kansallismielinen puolueprojekti Sinimusta Liike on aloittanut kannattajakorttikeräyksen 12.5.2021!

Käy tekemässä kannatusilmoitus näppärästi ja nopeasti netissä: https://puoluerekisteri.fi/puolue/26

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17570
 • covfefe
Lainaus
Tasa-arvoisessa Suomessa pitää saada tehdä vilpittömiä kysymyksiä. Jos yleisradioyhtiön toimittaja ei saisi kysyä asiallisia maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä, niin kuka sitten saa?

Eurostoolliittoon liittymista vahvasti propagoinut valhemedian toimittaaja ei ainakaan. Siksi hän kysyykin lähinnä naapuripuiston apinan vapausrajoitteista...miksi tämä ei saa.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 143
 • Liked: 89613
Varsin järkevä kirjoitus Annamari Sipilältä.

Nämä "suvaitsevaiset" eivät taida ymmärtää olevansa itse melkoisia natseja painostamisineen ja hiljentämisvaatimuksineen.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005559535.html (11.2.2018)

Lainaus
Jos yleisradioyhtiön toimittaja ei saa kysyä asiallisia maahanmuutosta, niin kuka sitten saa?

Minusta aika laiskaa, kun toimittaja Sipilä herää asian suhteen vuosien koomasta vasta nyt, kun kyseessä on Ylen toimittaja, joka teki kohtelustaan julkisen. Jos toimittaja Jaskari olisi voitu osoittaa taustaltaan maahanmuuttokriittiseksi tai jos hän olisi alunperinkin valinnut Ylessä vallitsevan myötäsukaisen mokutuksen linjan, Sipilä olisi luultavasti kirjoittanut taas jotain hauskaa Brexitin kamaluudesta.

Annamari Sipilä on selvästikin tietoinen ilmiöstä ("On helppo arvata, mitä tapahtui seuraavaksi..."), mutta ei jää analysoimaan, mistä "hyvien ihmisten" maahanmuuton ongelmia äärineutraalillakaan tavalla käsitteleviin kirjoittajiin kohdistuvissa someryöpytyksissä oikeasti on kyse.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Parzival

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 897
 • Liked: 3872
Varsin järkevä kirjoitus Annamari Sipilältä.

Mutta saanut jo twitter-suvakit vauhkoontumaan. Näille ottaa koville, että tuo "tolkku" on leviämässä, koska vasemmisto ei halua tolkkua maahanmuuttopolitiikkaan.

Asialla mm. umpihullu Michael Halila, vauhko-Veronika ja punikki-Panu. Panu on aika usein kunnostautunut itsetietoisessa ja aggressiivisessa twiittailussa. Farmisarjan loogikko-filosofi, jolla aika suuret luulot itsestään.« Viimeksi muokattu: 11.02.2018, 15:55:55 kirjoittanut Parzival »

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 108
 • Liked: 31798
Varsin järkevä kirjoitus Annamari Sipilältä.

Mutta saanut jo twitter-suvakit vauhkoontumaan. Näille ottaa koville, että tuo "tolkku" on leviämässä, koska vasemmisto ei halua tolkkua maahanmuuttopolitiikkaan.

Asialla mm. umpihullu Michael Halila, vauhko-Veronika ja punikki-Panu. Panu on aika usein kunnostautunut itsetietoisessa ja aggressiivisessa twiittailussa. Farmisarjan loogikko-filosofi, jolla aika suuret luulot itsestään.

Kyllähän noilla hörhöillä on aito paniikki siitä, että vaikenemisen muuri maahanmuuton moninaisista ongelmista alkaa murenemaan. He pelkäävät, että alkaa tulla tekstiä ja puhetta asioiden oikeilla nimillä ja suoria kysymyksiä esim. kustannuksiin, huonoon työllistymiseen ja rikollisuuteen liittyen. Ensimmäiset suunsa avaajat saavat aikaan itkupotkuraivareita, leimaamista ja kuraa niskaan urakalla, kuten nyt on käynyt, mutta samalla he herättelevät kolleegoitaan puolustamaan journalistin vapautta ja vähentämään hyssyttelyä.

Voipi olla toiveajattelua ja valitettavasti tuo white flight -juttukin olisi pitänyt kirjoittaa jo 20 vuotta sitten, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Tagit: