Kirjoittaja Aihe: 2017-03-21 VN: Mitä kansalaiset ajattelevat Suomen turvapaikkapolitiikasta?  (Luettu 24832 kertaa)

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 291
 • Liked: 12758
Lainaus
Mitä kansalaiset ajattelevat Suomen turvapaikkapolitiikasta? Onko se liian tiukkaa vai liian löysää? Minkälaisia vaikutuksia turvapaikanhakijoiden määrän kasvulla on ollut suomalaisten asenteisiin? Entä mitä kansalaiset kaipaavat viranomaisilta? Sisäministeriö ja Vaasan yliopisto ovat selvittäneet kansalaisten asenteita turvapaikka-asioihin mielipidetutkimuksella.

Tutkimustulokset julkistetaan tiistaina 21.3. kello 12.30–13.30 Valtioneuvoston linnan tiedotustilassa. Tilaisuudessa ovat paikalla sisäministeri Paula Risikko sekä tutkija Alisa Puustinen ja dosentti Harri Raisio Vaasan yliopistosta.
Tallenne tiedotustilaisuudesta

edit:
Kansalaiset toivovat turvapaikkakeskusteluun kiihkotonta ilmapiiriä ja lisää faktaa
Sisäministeriö 21.3.2017 12.37
Lainaus
Suomalaiset haluavat, että turvapaikkapolitiikasta voisi keskustella ilman pelkoa leimautumisesta, asiallisesti ja faktojen pohjalta. Eniten turvapaikkapolitiikassa puhututtavat yhteiskunnan polarisaatio, kotoutumisen edistäminen jo turvapaikkaprosessin aikana sekä turvapaikanhakijatilanteen vaikutus turvallisuuteen.
Tutkimus kokonaisuudessaan (PDF 839.4Kt)
« Viimeksi muokattu: 21.03.2017, 13:24:39 kirjoittanut qwerty »
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 007
 • Liked: 55222
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Mistä turvapaikkapolitiikasta. Rajat ovat auki kaikille, jotka kehtaavat kontata niille ja parkaista asyl. Sen jälkeen parkujat kuljetetaan lämpimiin asuntoihin, syötetään, juotetaan ja annetaan vielä käsirahaa.

Kielteisen päätöksen saaneetkin jäävät notkumaan ikuisiksi ajoiksi, jos eivät itse halua lähteä vaeltelemaan jonnekin muualle. Suomalaisen veronmaksajan tehtäväksi ja pitkällä aikavälillä "kuolemaksi", jää elättää näitä kulttuurivalloittajia, halusivat tai eivät. Koko suomalainen Suomi näivettyy olemattomiin tällä menolla.

En kutsuisi tätä turvapaikkapolitiikaksi, vaan totaaliseksi omaan jalkaan ampumiseksi. Kansalliseksi harkituksi itsepetokseksi.

-kansalainen
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 757
 • Liked: 22223
 • Persuhtava keskustelija
Jos kansalainen sanoo mitä mieltä on tekohädänlaisten paapomisesta, se tulkitaan hetimiten vihapuheeksi, että aika vaikeaa varmaan saada tutkimustuloksia jotka vastaa todellisuutta.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 485
 • Liked: 12019
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Laaja kysely: Suomalaiset uskovat turvapaikanhakijoiden maahantulon kasvattavan terrorismin uhkaa, kielteisen päätöksen saaneet palautettava

Sisäministeriö on teettänyt laajan selvityksen suomalaisten suhtautumisesta turvapaikanhakijoihin ja Suomen turvapaikkapolitiikkaan.

Selkeä enemmistö, 82 %, kyselyyn vastanneista oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että Suomen tulee kehitysyhteistyön kautta vaikuttaa turvapaikanhakijoiden lähtö- ja kauttakulkumaiden elinolojen parantamiseen, jotta ihmisten ei tarvitsisi muuttaa pois asuinalueiltaan.

Niin ikään 85 % vastaajista oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että Suomen tulee vaatia kaikilta EU:n jäsenmailta vastuuta rekisteröidä maahan saapuneet turvapaikanhakijat, jotta rekisteröimätön liikkuminen Schengen-alueella saadaan loppumaan.

EU:n yhteinen rajavalvonta puolestaan jakoi vastaajien näkemyksiä selvästi enemmän. Osallistumisesta EU:n yhteisiin rajavalvontaoperaatioihin, esimerkiksi Välimerellä, oli samaa tai vahvasti samaa mieltä 46 % vastaajista, 26 % suhtautui siihen neutraalisti ja 19 % oli siitä joko eri mieltä tai vahvasti eri mieltä.

Kansalaiskyselyn vastausten perusteella enemmistö vastaajista olisi valmis tarvittaessa perustamaan kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneille turvapaikanhakijoille erityisiä palautuskeskuksia minimipalveluin.

Väittämästä samaa tai vahvasti samaa mieltä oli 63% vastaajista.
Myös siitä, että vastaanottorahan sijasta voidaan tarvittaessa ottaa käyttöön maksukortteja turvapaikanhakijoiden välttämättömiin ruoka- ja vaateostoksiin oli vastaajien enemmistö, 67 %, joko samaa tai vahvasti samaa mieltä.

Enemmistö vastaajista, 63 %, oli samaa tai vahvasti samaa mieltä myös siitä, että turvapaikanhakijoiden järjestelykeskuksessa vietetystä ajasta ei maksettaisi vastaanottorahaa eikä sosiaalietuuksia.

Maassa maan tavalla

Vastaajat olivat hyvin samanmielisiä suhteessa erilaisiin oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden kuntiin siirtymiseen ja kotoutumisen edistämiseen liittyviin toimenpiteisiin. 82 % vastaajista oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että oleskeluluvan saaneilta tulee edellyttää selkeää sitoutumista suomalaisen yhteiskunnan sääntöihin.

84 % vastaajista oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että Suomen tulee kotouttamistoimissa edellyttää sekä aktiivisuutta että vastikkeellisuutta.

87% oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että Suomen tulee painottaa kotimaisen kielen opiskelua esimerkiksi työn tai opiskelun yhteydessä.

Vastaajat olivat hyvin samanmielisiä suhteessa erilaisiin toimenpiteisiin, jotka liittyvät oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden kuntiin siirtymiseen ja kotoutumisen edistämiseen.

82 % vastaajista oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että oleskeluluvan saaneilta tulee edellyttää selkeää sitoutumista suomalaisen yhteiskunnan sääntöihin. 84 % vastaajista oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että Suomen tulee kotouttamistoimissa edellyttää sekä aktiivisuutta että vastikkeellisuutta. 87 % oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että Suomen tulee painottaa kotimaisen kielen opiskelua esimerkiksi työn tai opiskelun yhteydessä.

Turvapaikanhakijoiden maahantulo suhteessa työvoimapulaan ja toisaalta työttömyyteen jakoi kansalaiskyselyn vastaajien mielipiteitä eniten. 46 % vastaajista oli joko eri mieltä tai vahvasti eri mieltä siitä, että turvapaikanhakijoiden maahantulo helpottaisi työvoimapulaa. 24 % vastaajista oli väittämästä joko samaa tai vahvasti samaa mieltä ja 23 % suhtautui siihen neutraalisti. 35 % vastaajista puolestaan oli eri mieltä tai vahvasti eri mieltä siitä, että turvapaikanhakijoiden maahantulo kasvattaisi suomalaisten työttömyyttä.

Lähes yhtä suuri osuus, 33 % vastaajista oli väittämästä joko samaa tai vahvasti samaa mieltä, joten väittämän kohdalla mielipiteet jakautuivat hyvin tasaisesti.

Kasvattaa terrorismin uhkaa

Eniten samanmielisyyttä vastaajissa herättivät seuraavat väittämät: turvapaikanhakijoiden maahantulo kasvattaa terrorismin uhkaa. Samaa mieltä tai vahvasti samaa mieltä oli 64 % vastaajista.

Väittämästä turvapaikanhakijoiden maahantulo johtaa sosiaalisiin konflikteihin samaa mieltä tai vahvasti samaa mieltä oli 59 % vastaajista.

Väittämästä turvapaikanhakijoiden maahantulo kasvattaa rikollisuutta; samaa tai vahvasti samaa mieltä 57 % vastaajista.
Neutraalisti väittämiin suhtautui viidennes tai hieman vajaa viidennes vastaajista.

Vajaa viidennes vastaajista (14-18 % väittämästä riippuen) oli väittämistä joko eri mieltä tai vahvasti eri mieltä.

Mieluummin sopeutujia Suomeen

Lähes puolet (49 %) kyselyyn vastanneista suomalaisista oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että turvapaikanhakijoiden vastaanottamisessa tulisi ensisijaisesti suosia helposti länsimaiseen kulttuuriin sopeutuvia ihmisiä.

Neljännes vastaajista suhtautui väittämään neutraalisti ja noin viidennes vastaajista oli siitä joko eri mieltä tai vahvasti eri mieltä.

Väittämät siitä, että Suomen tulee ottaa vastaan turvapaikanhakijoita vain EU:n sisäisinä siirtoina tai ainoastaan kiintiöpakolaisina suoraan pakolaisleireiltä jakoivat mielipiteitä runsaasti. Molemmissa väittämissä lähes kolmannes vastaajista suhtautui niihin neutraalisti.

EU:n sisäisten siirtojen ollessa kyseessä 17 % vastaajista ei osannut sanoa kantaansa ja kiintiöpakolaiskysymyksessä en osaa sanoa -vastausten määrä oli 12 %.

45 % vastaajista oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että perheenyhdistämisen kriteerejä tulisi tiukentaa siten, että sen edellytyksenä on sosiaalituista riippumaton toimeentulo. Neutraalisti tähän suhtautui noin viidennes vastaajista ja neljännes vastaajista oli siitä joko eri mieltä tai vahvasti eri mieltä.

Valehtelijoille ei turvapaikkaa

Kyselyyn vastanneista 83 % oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että väärien tietojen antamisen viranomaisille tulee vaikuttaa suoraan turvapaikan myöntämiseen. 68 % vastanneista oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että Suomen tulee säännöllisesti uudelleen arvioida eri lähtömaiden tilannetta sekä tarvittaessa kiristää turvalliseksi luokiteltujen lähtömaiden kriteerejä.

Vastaavasti 62 % vastaajista oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä väittämästä, että turvapaikanhakijoille myönnettävät oleskeluluvat tulee aina myöntää määräaikaisina.

Turvapaikanhakijat ja palvelut Suomessa

Turvapaikanhakijoiden palveluja Suomessa koskevat väittämät aiheuttivat yhtä väittämää lukuun ottamatta hajontaa vastaajien mielipiteissä. 83 % vastaajista oli yhtä mieltä siitä, että turvapaikanhakijoiden aktiivinen osallistuminen suomalaisen yhteiskunnan perustoimintoihin, kuten työ, opiskelu ja harrastukset, edistää sopeutumista suomalaiseen kulttuuriin.

46 % vastaajista oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että valtio käyttää liikaa rahaa vastaanottokeskusten ylläpitämiseen. Lähes neljännes suhtautui väittämään neutraalisti ja viidennes oli siitä eri mieltä tai vahvasti eri mieltä.

Joka kymmenes vastaajista ei osannut sanoa kantaansa. Kyselyyn vastanneista 65 % oli valmis karsimaan vastaanottokeskusten palvelutasoa, mikäli Suomi vastaanottaa uudelleen enemmän tai merkittävästi enemmän turvapaikanhakijoita, kuin vuonna 2015. 58 % oli eri mieltä tai vahvasti eri mieltä siitä, että vastaavassa tilanteessa voidaan lisätä valtion velkaa tilanteesta selviämiseksi.

Kielteisen päätöksen saaneet palautettava

Vastaajien suhtautuminen erilaisiin väitteisiin koskien kielteisen päätöksen saaneita laittomasti maassa oleskelevia turvapaikanhakijoita oli selkeimmin yhdenmukaista.

Vastaajista 76 % oli joko eri mieltä tai vahvasti eri mieltä väitteestä, että kielteisen päätöksen saaneella turvapaikanhakijalla on oikeus jäädä oleskelemaan Suomeen.

78 % vastaajista puolestaan oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että viranomaisten tulee palauttaa ne kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat, jotka eivät poistu maasta vapaaehtoisesti.

69 % vastaajista oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että laittomasti Suomessa oleskelevat kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat ovat uhka yhteiskunnan sisäiselle turvallisuudelle ja vakaudelle. (Ks. kuvio 9.)

Näin tutkittiin

Sähköisessä kansalaiskyselyssä kyselyyn vastasi 1047 suomalaista. Sähköisen kyselyn otoksen keräsi Suomen Onlinetutkimus Oy 30.12.2016 - 10.1.2017.

Otos perustuu Suomen Onlinetutkimuksen sähköiseen kuluttajapaneeliin. Kuluttajapaneelin koko on noin 30 000 henkilöä. Vastaajajoukko on niin sanottu “Suomi pienoiskoossa” -otanta kuluttajapaneelista, jossa vastaajajoukon jakauma on suhteutettu koko väestön demografisiin tekijöihin (ikä, sukupuoli, koulutus, ammatti tai asema, talouden yhteenlasketut bruttotulot ja asuinmaakunta).

Vastaajista 51 % oli naisia ja 49 % miehiä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703212200088880_uu.shtml
« Viimeksi muokattu: 21.03.2017, 12:50:49 kirjoittanut anatall »
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 023
 • Liked: 2636
 • Intelligent blue eyes!
Huomaatteko räikeän ristiriidan kuntavaaliehdokkaiden ja kansan mielipiteiden välillä?
"Viranomaisilla on erittäin hyvä tilannekuva siitä, mitä tässä maassa tapahtuu. Se on hämmentävän hyvä" -Päivi Nerg

guest14935

 • Vieras
Huomaatteko räikeän ristiriidan kuntavaaliehdokkaiden ja kansan mielipiteiden välillä?
Ei ole ristiriitaa.
Toiset hallitsijoita edustaa ja toinen on se, mitä kansa sanoo, hyvin siloiteltuna vihapoliisin pelossa.
Aivan normaalia eurooppalaista kanssaelämistä. Tai kuolemista, milloin kansa sattuu väärällä junalla ajamaan tai väärässä pubissa käymään.

Hornsmith

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 240
 • Liked: 6776
 • Arvatkaapa vituttaako?
No niin, nyt on tulokset pöydässä. Kiinnostaa ihan pikkuisen se että mitenkä näihin tuloksiin reagoidaan..? Arvelen että sivistymätön, ymmärtämätön ja suvaitsematon junttikansa pistetään aivopesuun teho-ohjelmalla. 
S.N.A.F.U
-------------------
And hey, lets be careful out there!

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 529
 • Liked: 17258
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Minulta ei ole kysytty, mutta jos kysyttäisiin niin vastaisin näin:

Nykyinen turvapaikkapolitiikka on inflatoinut koko turvapaikkajärjestelmän. Perusteettomasti turvapaikkaa hakevat ovat tukkineet järjestelmän, minkä vuoksi oikeat turvapaikanhakijat jäävät vaille oikeudenmukaista kohtelua.

Perusteettomasti ja kansan oikeustajun vastaisesti turvapaikan tai muun oleskeluoikeuden saaneet synnyttävät kansalaisissa vihaa, joka kohdistuu myös aiemmin oikein perustein turvapaikan saaneisiin, jolloin syyttömät joutuvat kärsimään.

Kielteisen päätöksen saaneet pitäisi ottaa säilöön maasta poistamiseen asti. Ilman oleskelulupaa olevien henkilöiden vapaana olemisen salliminen herättää kansalaisissa vihaa, joka kohdistuu kaikkiin ulkomaalaisen näköisiin, jolloin syyttömät joutuvat taas kärsimään.

Paperittomien henkilöiden vapaa liikkuminen maassamme aiheuttaa vakavan turvallisuusuhan. Paperittomat henkilöt on otettava säilöön siihen asti kunnes heidän henkilöllisyytensä on varmistettu.

Kaikki turvapaikkapäätökset pitää tehdä pakolaiskiintiön puitteissa ja turvapaikkaa pitää hakea jo ennen Suomeen saapumista. Näin voimme varmistua siitä, että tiedämme keitä hakijat ovat, tiedämme että he ovat oikeutettuja turvapaikkaan ja voimme olla varmoja, että hylätyn päätöksen saaneet eivät jää Suomeen.

Vain noudattamalla riittävän tiukkaa turvapaikkapolitiikkaa suomalaiset voivat kokea että täällä olevilla on hyväksyttävä syy olla täällä.
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Hakkapeliitta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 099
 • Liked: 4129
 • muurinrakentaja
Hesari löysi asiasta oleellisen ja otsikoi näin...

Suomalaisten mielestä turvapaikkakeskustelua kuristaa ”suvakiksi tai rasistiksi” leimautumisen pelko, kertoo tuore tutkimus.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005135688.html

Monikulttuurisuus on aivan ihana asia. Se on yksi tärkeimmistä rikkauksista. Jotta se säilyy rikkautena, koulussa täytyy olla enemmän resursseja.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 291
 • Liked: 12758
Linkki tutkimukseen avaus postauksessa.

Lainaus
Ongelman koetaan kasvavan sen myötä, että mediassa, myös valtamedioissa kuten Yle, esillä olevaa tietoa ei koeta täysin puolueettomaksi, vaan se nähdään monin tavoin värittyneenä ja välittyneenä.
Lainaus
Kaikissa pienryhmäkeskusteluissa nostettiin esille se, että eri viranomaisten (erityisesti poliisi, sisäministeriö ja maahanmuuttovirasto) toivottiin kertovan kaikesta turvapaikkatilan-teeseen liittyvästä nopeasti, avoimesti ja suoraan ilman median välikäsiä.
Lainaus
Median koetaan usein värittävän ja suodattavan viranomaisten viestejä, eikä informaatio verkkosivuilla saavuta suurta yleisöä.
Lainaus
Kun median viestiin ei koeta voitavan luottaa, eikä suoraa viranomais-tiedottamista ole riittävästi, etsitään tietoa yhä enemmän vaihtoehtolähteistä.
Lainaus
Kansalaiskyselyn vastausjakaumat kertovat, että suurin osa hakee tietoa edelleen perinteisistä lähteistä. Noin 66% vastaajista etsii tietoa Ylen uutislähetysten kautta. ( :facepalm: ) Seuraavaksi yleisin tietolähde ovat kansalliset tai alueelliset sanomalehdet (n. 52% vastaajista) sekä Ylen verkkosivut (n. 47% vastaajista). Noin 38% kertoo etsivänsä tietoa iltapäivälehdistä (Iltasanomat ja Iltalehti) ja noin 35% kaupallisten kanavien uutislähetysten kautta. Joka viidennen vastaajan viiden tärkeimmän tietolähteen joukossa ovat ystävät ja tuttavat. Maahanmuuttoviraston verkkosivuilta tietoa etsii noin 22% vastaajista ja sisäministeriön verkkosivuilta noin 17% vastaajista.

Sosiaalisesta mediasta tietoa etsitään kyselyn vastaajien mukaan harvoin. Noin joka kymmenes hakee tietoa facebookpäivitysten kautta, facebook-ryhmistä tietoa etsii noin 5% vastaajista. Twitteriä seuraa kansalaiskyselyn vastaajista ainoastaan 2,5%. ( :facepalm: )

Niin sanottujen vastamedioiden, kuten MV-lehti, kautta tietoa etsii 5% vastaajista. Ulkomaalaisten mediatalojen verkkosivujen kautta tietoa hakee noin 13% kansalais-kyselyyn vastanneista.
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

rähmis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 006
 • Liked: 4662
 • luihuileva ketku
  • rähmiksen sikolätti
Jo nyt voi melko turvallisesti todeta, että tämä on kyllä ollut paras rasismin vastainen viikko ikinä.
Kiva Homma^^^ - rähmiksen sikolätti

oOoOoOoOoOoOoOoOoO

(http://raehmis.files.wordpress.com/2011/04/etiopianbee.gif)

Finis Finlandiae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 100
 • Liked: 3114
 • KALIFAATTI TULEE, OLE VALMIS!
Maa on jo täynnä potentiaalisia terroristeja ja pysäyttämätöntä alkukantaista kulttuurituhoa, ja nämä perkeleet tekevät mielipidetutkimuksia vuosikausia tapahtuneen tosiasian jälkeen.  :facepalm: :facepalm: :facepalm:
PolpoSTASI: "Jos tämä tori olisi tarkoitettu suomalaisille, täällä olisi suomalaisille tarkoitettuja penkkejä. Häivy!"

GER = paskan kemiallinen merkki
Pakkoruotsi = /c:stä!
YLE - powered by 3000+ mokuidioottia.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 059
 • Liked: 41232
 • Vaalivoitto
Vaikka tulos on noinkin selvä, yhtä selvää on, että päättäjät jatkavat kansan tahdon vastaista myyräntyötään.
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 143
 • Liked: 20854
 • Blues for Allah
Huomaatteko räikeän ristiriidan kuntavaaliehdokkaiden ja kansan mielipiteiden välillä?

Kyllä!
Nyt persuehdokkaat tekemään rohkeaa haittamaahanmuuton vastaista politikkaa! Se vetää, sanokoot mediat mitä tahansa! >:(
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Hagbard

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 251
 • Liked: 120
Kyselyssä unohdettiin kysyä sitä kaikkein olennaisinta, eli sitä kannattatteko turvapaikkapolitiikan ja maahanmuuttopolitiikan niputtamista yhteen.

Turvapaikkapolitiikan räikein epäkohta on nimenomaan se, että siitä tehdään väkisin maahanmuuttopolitiikkaa eikä tämän kytköksen keinotekoisuutta haluta myöntää edes kysymällä kansan mielipidettä siitä.

Turvapaikan hakemisen ei pitäisi olla maahanpääsyn peruste eikä edes sen myöntämisen. Turvapaikkojen ei tarvitse  sijaita Suomen yhteiskunnan keskuudessa eikä edes Suomen maantieteellisellä alueella. Turvapaikkapolitiikalla ei pitäisi olla mitään tekemistä maahanmuuttopolitiikan kanssa, turvapaikkapolitiikka on ulkopolitiikkaa eikä sisäpolitiikkaa.     

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 441
 • Liked: 6690
 • The sloganist
Lainaus
Suomalaiset haluavat, että turvapaikkapolitiikasta voisi keskustella ilman pelkoa leimautumisesta, asiallisesti ja faktojen pohjalta.

Hehheh, tämähän oli hauska pläjäys. Vassarihyysärit kirjoittelevat tämmöistä ja natsi- ja rasistikortit viuhaa joka helvetin kerta kun lyö yhtään faktaa pöytään maahantunkeutujien osalta.

Kunnon aivopieru taas. Aloittakaa itsestänne!
Iudex illius ero

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 291
 • Liked: 12758
Tällainen poiminta
Lainaus
Teltta- ja konttimajoituksesta oli eri mieltä tai vahvasti eri mieltä 30% vastaajista, 46%:n ollessa siitä joko samaa tai vahvasti samaa mieltä.
:)
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih


Lennart

 • Vieras
Sisäministeriö on teettänyt tutkimuksen.

Tutkimustulokset eivät anna tulkinnanvaraa siitä, mitä kansa tahtoo.
Nyt odotamme sisäministeri Risikolta ja muulta hallitukselta toimia. Toimia, jotka peesaavat kansan tahtoa, jota olette edustamassa.

Ei vai? Miksi siis tutkimus yleensä teetettiin?
No, ehkäpä jonkun sukulainen omistaa tutkimuksen tehneen Suomen Onlinetutkimus Oy:n


...
Selkeä enemmistö, 82 %,
...
Niin ikään 85 % vastaajista oli
...
 oli 63% vastaajista.
...
oli vastaajien enemmistö, 67 %, joko samaa tai vahvasti samaa mieltä.
...
Enemmistö vastaajista, 63 %, oli samaa tai vahvasti samaa mieltä myös siitä,
...
82 % vastaajista oli samaa tai vahvasti samaa mieltä
...
84 % vastaajista oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä
...
87% oli samaa tai vahvasti samaa mieltä
...
82 % vastaajista oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä,
...
46 % vastaajista oli joko eri mieltä tai vahvasti eri mieltä siitä,
...
Eniten samanmielisyyttä vastaajissa herättivät seuraavat väittämät: turvapaikanhakijoiden maahantulo kasvattaa terrorismin uhkaa. Samaa mieltä tai vahvasti samaa mieltä oli 64 % vastaajista.
...
samaa mieltä tai vahvasti samaa mieltä oli 59 % vastaajista.
...
samaa tai vahvasti samaa mieltä 57 % vastaajista.
...
Lähes puolet (49 %) kyselyyn vastanneista suomalaisista oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että turvapaikanhakijoiden vastaanottamisessa tulisi ensisijaisesti suosia helposti länsimaiseen kulttuuriin sopeutuvia ihmisiä.
...
45 % vastaajista oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että perheenyhdistämisen kriteerejä tulisi tiukentaa siten, että sen edellytyksenä on sosiaalituista riippumaton toimeentulo.
...
Kyselyyn vastanneista 83 % oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä,
...
Vastaavasti 62 % vastaajista oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä väittämästä,
...
46 % vastaajista oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä,
...
Vastaajista 76 % oli joko eri mieltä tai vahvasti eri mieltä väitteestä,
...
78 % vastaajista puolestaan oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä,
...
69 % vastaajista oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että laittomasti Suomessa oleskelevat kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat ovat uhka yhteiskunnan sisäiselle turvallisuudelle ja vakaudelle.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703212200088880_uu.shtml

Näitä prosentteja ei aikaisemminlehtiä lukemalla olisikaan arvannut.

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 441
 • Liked: 6690
 • The sloganist
Lainaus
69 % vastaajista oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että laittomasti Suomessa oleskelevat kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat ovat uhka yhteiskunnan sisäiselle turvallisuudelle ja vakaudelle.

Miettikääpä, 7 ihmistä 10stä on sitä mieltä, että turvikset jotka saa kielteisen päätöksen on uhka. 7 / 10.

Risikko vaan pyörittelee päätään, Orpo pyörittelee päätään, Sipilä kutsuu porukkaa kotiinsa ja migri jakaa kielteisiä päätöksiä, jotta poliisilaitos voi sitten päästää nämä uhkakuvat pitkin kyliä juoksentelemaan.

On se saaplarin kumma jos ei rupea kohta tapahtumaan jotain tämän keissin osalta.
Iudex illius ero

Hakkapeliitta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 099
 • Liked: 4129
 • muurinrakentaja
Iltasanomien uutisointi näyttää kaikkein surkeimmalta. Ja minä kun olin niitä täällä aiemmin kehunut.  >:(
Monikulttuurisuus on aivan ihana asia. Se on yksi tärkeimmistä rikkauksista. Jotta se säilyy rikkautena, koulussa täytyy olla enemmän resursseja.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 868
 • Liked: 54284
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Missä se alkuperäinen tutkimus viipyy? Tässä saadaan taas kaikki valtamedian kautta suodatettuna.

Tällaisia tutkimuksia, mutta paremmilla kysymyksillä, pitäisi PS:n tuottaa tulevan uuden puheenjohtansa johdolla.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Rajat auki ja Suomi kiinni tai rajat kiinni ja Suomi auki.”
— Valtakunnanpärkhele

“Nykyään suomalaiset poliitikot ja virkamieskunta hääräävät aivan avoimesti hulluja ja tärähtäneitä, eivätkä enää edes teeskentele ajavansa Suomen etua.”
— Akez

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 868
 • Liked: 54284
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
On se saaplarin kumma jos ei rupea kohta tapahtumaan jotain tämän keissin osalta.

Jos kansa on väärässä, kansa vaihdetaan (Honeckerin DDR-malli).
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Rajat auki ja Suomi kiinni tai rajat kiinni ja Suomi auki.”
— Valtakunnanpärkhele

“Nykyään suomalaiset poliitikot ja virkamieskunta hääräävät aivan avoimesti hulluja ja tärähtäneitä, eivätkä enää edes teeskentele ajavansa Suomen etua.”
— Akez

Taikakaulin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 594
 • Liked: 4894
  • Luonnonperintösäätiö ostaa lahjoitusvaroin luonnonalueita ja rauhoittaa ne pysyvästi.
Itse vastasin tuohon kyselyyn tammikuun alkupuolella. Mukava huomata, että muutkin ovat vastanneet yhtä nuivasti. Luulisi nyt selkeiden tulosten vaikuttavan sisäministeriön toimintaan kansan mielipiteen mukaisesti.
Lahjoita suomalaisen kulttuurin säilymiseen - https://www.luonnonperintosaatio.fi

"Tarjoamme ainoana valtakunnallisena tahona suoran kanavan luonnonsuojeluun.
Kaikki lahjoitukset käytetään alueiden ostoon, suojeluprosessiin ja syntyneiden luonnonsuojelualueiden vaalimiseen."

Hakkapeliitta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 099
 • Liked: 4129
 • muurinrakentaja
Missä se alkuperäinen tutkimus viipyy? Tässä saadaan taas kaikki valtamedian kautta suodatettuna.

Tässähän tämä...

Kansalaismielipide:
Turvapaikanhakijat ja turvapaikkapolitiikka
Monikulttuurisuus on aivan ihana asia. Se on yksi tärkeimmistä rikkauksista. Jotta se säilyy rikkautena, koulussa täytyy olla enemmän resursseja.

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 367
 • Liked: 27489
 • Paalutetaan sananvapaus!
Itse vastasin tuohon kyselyyn tammikuun alkupuolella. Mukava huomata, että muutkin ovat vastanneet yhtä nuivasti. Luulisi nyt selkeiden tulosten vaikuttavan sisäministeriön toimintaan kansan mielipiteen mukaisesti.

Niinhän sitä voisi luulla.  :P

Ikävä kyllä kansa taitaa olla se viimeinen taho, jonka etujen mukaisesti näitä asioita Suomessa järjestellään.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2891
Itse vastasin tuohon kyselyyn tammikuun alkupuolella. Mukava huomata, että muutkin ovat vastanneet yhtä nuivasti. Luulisi nyt selkeiden tulosten vaikuttavan sisäministeriön toimintaan kansan mielipiteen mukaisesti.

Neukkulassa jauhettiin liturgiaa sosialismin paremmuudesta paljon, paljon pidempään ja paljon, paljon tehokkaammin kuin nyky-Suomessa mokutusta on toistaiseksi jauhettu. Kantisten "valistaminen" on "tieteellisenä" kansanvalistusprojektina vasta alkutekijöissään, kohta aloitetaan "tuomioiden" ja puhtaan propagandan sarjatuotanto, jos ei mutinat lopu. Tarviottaessa ryhdytään siihen kaikkein kalleimpaan urakkaan: urkintakoneisto ulotetaan jokaiseen työpaikkaan, kouluun, harrastepiiriin ja naapurustoon. Riittävästi tämmöistä kuuria, niin kantiksetkin osaavat vastata ennen pitkää galluppeihin "oikein". Ja aina tämmöisiin "oikean asian puolesta taistelemiseen" löytyy enemmän innokkaita vapaaehtoisia kuin järjestelmä ehtii kouluttaa perusteellisesti.

Hakkapeliitta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 099
 • Liked: 4129
 • muurinrakentaja
Kaarnavene ei ole vieläkään uponnut.  :facepalm:

Oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat auttavat omalla
osaamisellaan vahvistamaan Suomen taloudellista
kilpailukykyä tulevaisuudessa.

Vahvasti eri mieltä/eri mieltä 28%, Vahvasti samaa mieltä/samaa mieltä 42%
en osaa sanoa 7%, ei samaa eikä eri mieltä 22%
Monikulttuurisuus on aivan ihana asia. Se on yksi tärkeimmistä rikkauksista. Jotta se säilyy rikkautena, koulussa täytyy olla enemmän resursseja.

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 357
 • Liked: 10015
Aikalailla samassa linjassa kuin se aiempi EU kysely jonka lopputulemana valikoitujen maiden kansalaisten enemmistö halusi lopettaa muslimien maahanmuuton kokonaan.
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 675
 • Liked: 5696
 • Dirty white boy
Huomaatteko räikeän ristiriidan kuntavaaliehdokkaiden ja kansan mielipiteiden välillä?

Huomaan myös räikeän ristiriidan kansan mielipiteessä ja äänestyskoppikäyttäytymisessä. Omasta kokemuksesta tiedän, kuinka jaetaan nuivia juttua somessa, puheet on nuivia, kyselyihin vastataan nuivasti, mutta sitten kopissa piirretään taas sen tutun oman kylän demarin tai vihreän numero. Enhän mä nyt mitään persua ala äänestämään, naapuritkin naurais...

Porukka ei selvästi tajua miten iso ongelma haittamaahanmuutto on ennen kuin on liian myöhäistä. Tai sitten vaan oman kuoleman jälkeiset tapahtumat eivät kiinnosta pätkääkään.
Yllä oleva viesti on ainutlaatuinen, poikkeuksellinen, kertaluonteinen, oikea-aikainen ja välttämätön Hommaforumin vakauden takaamiseksi.

Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maata hallitaan.

Tagit: