Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Tupa / Vs: Sápmi: 30% saamelaisnaisista väkivallan uhreja
« Uusin viesti kirjoittanut peanutsunless tänään kello 10:23:06 »
Uutinen Saamenmaalta. Verkkolehti Kansalainen.fi.

Lainaus
Sápmi: 30% saamelaisnaisista väkivallan uhreja

Vastikään julkaistun tutkimuksen mukaan saamelaiset naiset ja tytöt kohtaavat runsaasti seksuaalista, ruumiillista ja henkistä väkivaltaa. Erityisessä vaarassa ovat alle 45- vuotiaat naiset sekä HBTQ-saamelaiset.

Väkivallantekijöinä ovat usein naisten kumppanit, pääasiassa saamelaiset miehet.

Uumajan yliopiston Saamelaiskäräjien tilauksesta tekemä tutkimus kertoo, että 50% saamelaisnaisista on kokenut seksuaalista väkivaltaa, 30%  on pahoinpidelty ruumiillisesti ja 70% on henkisen väkivallan uhreja.

Tutkimus myös paljastaa, että kaltoin kohdellut saamelaisnaiset jäävät väkivaltaiseen suhteeseen. Naiset pelkäävät jäävänsä syrjään saamelaisesta yhteisöstä ilmoittamalla pahoinpitelyistä. Eroamalla väkivaltaisesta puolisosta naiset myös pelkäävät menettävänsä saamelaiselle identiteetille tärkeän maankäyttöoikeuden.

Saamelaiset naiset ja tytöt yrittävät suojella saamelaista yhteisöä käsittelemällä kohtaamansa väkivaltaa yhteisön sisällä, kertomatta siitä ulkopuolisille. Pahoinpitelyistä ja seksuaalisesta sekä henkisestä väkivallasta ei ilmoiteta poliisille tai muille viranomaisille.

Uumajan yliopiston tutkimusryhmään kuuluneen Jennie Brandénin mukaan saamelaisiin naisiin kohdistuva väkivalta ja kaltoin kohtelu on suuri ongelma ja uhrien määrä suuri. Hän toivoo hallitusten ohjaavan määrärahoja sekä voimavaroja Saamelaiskäräjille väkivallan kitkemiseksi.

”On syytä antaa Saamelaiskäräjille erityinen tehtävä ja voimavarat ongelman käsittelemiseksi”, Brandén sanoo. ”Ja oltava mukana antamassa tukea väkivaltaa kohdanneille saamelaisnaisille”.

Jennie Brandénin mukaan oppia tulisi ottaa Norjasta.

”Norjassa on erityisiä keskuksia sosiaalitoimen puitteissa, jotka toimivat saamelaisyhteisössä. Tällaisia saamelaisten terveyteen ja sosiaalityöhön erikoistuneitten keskusten perustaminen on yksi keino auttaa”, Brandén summaa.
Lähde SVT

https://www.kansalainen.fi/sapmi-30-saamelaisnaisista-vakivallan-uhreja/
Numerot kertovat todella tuskallisen totuuden. Aina on ollut toimenpiteitä naisten ja lasten suojelemiseksi, mutta en koskaan uskonut, että se olisi tarpeeksi.
2
Tupa / Vs: Ukrainan pakolaiset
« Uusin viesti kirjoittanut ikuturso tänään kello 10:16:44 »
ˆ ˆ

En puolustele työttömiä ukrainalaisia suomessa, mutta rinnastus somaleihin hieman ontuu, jos toiset ovat olleet maassa 1-2 vuotta ja toiset 10-20 vuotta.

Samoin toisessa ryhmässä on niitä, jotka kuvittelevat olevansa tilapäisesti maanpaossa sotaa käyvästä maasta ja toisessa ryhmässä on niitä, jotka ovat "tilapäisesti" paossa turvallisesta maasta, jossa käyvät lomalla.

Jos on ollut täällä vuosikymmenet, tullut jäädäkseen eikä työllisty, on vähän eri asemassa kuin "kolmen päivän erikoisoperaation" alta paenneet.

-i-
3
Kylänraitti / Vs: Alexander Stubb, Suomen tasavallan presidentti
« Uusin viesti kirjoittanut Sakari tänään kello 10:12:22 »
Nykyisille päättäjille etenkin Stubbin kaltaisille kiiltokuville on saatu annosteltua koulun ja median myötävaikutuksella virheellinen ajatus kansallismielisyydestä. Tuo virheellinen näkemys kansallismielisyydestä on selittää Hitlerin johtamien SOSIALISTIEN, jotka käyttivät kansallistunteita hyväksern kannatuksen saamiseksi. Onnistuivat siinä hyvin, sillä onhan kansallistunne tärkeä asia.

Mutta sodanjälkeen kääntyikin tärkeäksi kertoa Hitlerin sosialistien olleenkin kansallismielisten kuva ja kertovan kaiken mitä kansallismielisyydestä seuraa, vaikka kyseessä oli sosialismin monipäisen käärmeen yksi pää.

Kansallismielisyys on kaikkea kansaa ja kansojen menestystä tukevaa ajattelua ja tekemistä. Kansallismielisyys johtaa loogisesti kaikkien kansojen olemassaolon tunnustamiseen. Näen kansallismielisyyden erittäin positiivisena lähtökohtana lähestyä kaikkia asioita tällä pallolla.

Stubb tosin on tainnut valita puolensa ja ottaa käskyt muualta kuin suomalaisten edusta.
4
Kotimaa / Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)
« Uusin viesti kirjoittanut Niobium tänään kello 10:10:51 »
Lapsen puukottaja on Ilkka Vakkurin mukaan potkittu pois äärijärjestöistäkin, niissäkään ei kaivata mieleltään häiriintyneitä.
https://www.youtube.com/watch?v=71_73yewIZ8

Tää sama heppu oli 2021 sekaantunut räjähteisiin. Joku paketti jossain postissa ja parkkipaikalla ratsattu henkilöauto, jonka tavaratilasta kannettiin joku laatikko, jossa oli räjähdysainevaroitusmerkki tai jotain.

Aivan sama onko äärioikeistoa, vasemmistoa tai äärimielisyyttä muuten, niin väkivaltainen ja vaarallinen yksilö lienee.

-i-

Kuten jo ennenkin todennut, niin räjähteiden valmistaminen kotioloissa on helppoa, siksi tällaiset yksilöt on siivottava pois kaduilta. Innostuneisuus näihin juttuihin parhaimmillaan johtaa kotikokin menehtymiseen. Pahimmillaan siinä voi mennä monta muutakin siinä sivussa.
5
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut ikuturso tänään kello 09:56:37 »

Enemmän minua kiinnosti Putinin vihjailu Zelenskiyin juridisesta asemasta tällä hetkellä, ja miten joelan tuleva uusi administraatio voisi suhtautua sellaisiin soppareihin, jotka Zele on allekirjoittanut pressakautensa päättymisen jälkeen.


Kuinka moni maa järjestää presidentinvaalit sodan keskellä?

Tämä Zelenskyin pressakauden päättyminen on yksi niitä himpulapimpula-yksityiskohtia, joilla ei-niin-ukrainamieliset mässäilevät.

Ja kun tuo totuus tulee vielä Vladimir Putinin suusta. Miehen, joka on nyt presidenttinä putkeen 24:ttä vuottaan maassa, jossa presidentti voi olla vallassa vain kaksi kautta (8 vuotta) kerrallaan. 2008-2012 kierrettiin perustuslakia laittamalla marionetti Medvedev leikkimään presidenttiä, mutta jo kahdeksan vuotta myöhemmin muutettiin perustuslakia siten, että marionetteihin ei tarvitse turvautua, vaan isä aurinkoinen voi paistaa valkoisena jättiläisenä kunnes hänestä tulee punainen kääpiö noin astronomisia termejä tähdistä käyttääkseni.
Tämä samainen herra Vladimir Putin on lisäksi vanginnut, tappanut tai muuten vaan estänyt ketään varteenotettavaa oppositiojohtajaa tai poliittista vastustajaansa nousemaan vaaleihin. Myös opposition mielenilmauksia ja vaalitilaisuuksia on peruutettu ja ihmisiä vangittu väkivalloin. Tämä herra Putin on siis on käytännössä nimityttänyt itse itsensä presidentiksi kausi kauden jälkeen.

Ja nyt joku hommalainen kehtaa onanoida sillä, että tämä kyseinen itsevaltias Putin, jonka pahaat kaverit ovat keisari Xi, itsevaltiaat Iranin uskonnolliset johtajat, Pohjois-Korean jumalaksi nostettu yksinvaltias ja Valko-Venäjän Putinin lailla opposition tukahduttava ja itsensä uudelleen äänestävä Lukashenka, nostaa tikun nokkaan Zelenskyin päättyneen presidentinkauden - samalla kun itse tekee kaikkensa, että Ukraina on epästabiili, eikä tilaisuutta vapaisiin vaaleihin ole oikein ollut, kun Putleri lähettelee lemmenpostia taivaalta....

Niin hei taas kerran vähän valoja päälle sinne yläkertaan.

Putinin vaalitemppujen johdosta länsi voisi kyseenalaistaa joka ikisen Putinin päätöksen legitiimiyden viimeistään sen jälkeen, kun hän torppasi 2007 Garri Kasparovin ehdokkuuden presidentinvaaleissa. Tämähän tapahtui niin, että jokaisen kandidaatin piti pitää puhe vähintään 500 kuulijalle. Putin veteli naruja ja Kasparovin puheen pitopaikka perui tilaisuuden niin myöhään, että Kasparov ei kerennyt järjestää uutta "lain mukaista" tilaisuutta ja tämä pikku muodollisuus esti Kasparovin ehdokkuuden.

Tämä presidentti, kitisee Zelenskyin ylittäneen kuukaudella presidentinkautensa.Vasta kahdeksan vuotta sitten Suomessa tapahtui niin, että kunnallisvaalien päivää siirrettiin. Vaalit järjestettiin ennen lokakuussa ja valtuutetut vaihtuivat vuoden vaihtuessa. 2015 kuntalain muutoksella kesken istuvien valtuutettujen kautta seuraavat vaalit päätettiin järjestää vasta 2017 huhtikuussa, jolloin valtuutettujen kausi piteni 5kk. No, saivartelija sanoo, että tämähän tapahtui lain voimin, jolloin asiassa ei ole mitään ongelmaa, mutta tosiasiassa valtuutetut joutuivat absurdiin tilanteeseen.

Jokainen valtuutettu oli sitoutunut allekirjoituksellaan toimimaan valtuutettuna 2016 loppuun. Uutta sitoumusta ei allekirjoitettu 2017 alkua varten vaan todettiin, että ne, jotka haluavat jättäytyä sitoumuksensa mukaisesti pois 2016 lopussa, voivat tehdä sen ilman eri pyyntöä. Joka ei jättäydy pois, oletusarvoisesti jatkaa sitoumustaan 2017 kesäkuun vaihteeseen.Jos mietitään Suomen sotien aikaa, tulee mieleen eräs tapaus, josta wikipedia lausuu:
Lainaus
Tasavallan presidentiksi toimestaan eronneen Risto Rytin seuraajaksi määrättiin jatkosodan loppuvaiheessa elokuussa 1944 eduskunnan säätämällä poikkeuslailla puolustusvoimain ylipäällikkö, Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheim[1]. Minkäänlaista vaalia ei järjestetty eikä vastaehdokkaita ollut, ja eduskunta hyväksyi poikkeuslain yksimielisesti ilman äänestystä

Sota on poikkeusoloja.

Kenen mielestä vielä on ongelma, että puolustussotaa käyvän Ukrainan istuvan presidentin valtakausi umpeutui juuri?

-i-
6
Kylänraitti / Vs: Joseph Biden – Yhdysvaltain 46. presidentti 2021 →
« Uusin viesti kirjoittanut Lahti-Saloranta tänään kello 09:09:27 »
Tämä on asia mitä en kerta kaikkiaan ymmärrä vaikka yleensä ymmärränkin kaikki asiat taustoineen ja hienoine virtauksineen :)

Miten on mahdollista ettei "demokraattien" miljoonista aktiiveista löydy ryvettymätöntä, kohtuullisen kunnianhimoista, alle 60 vuotiasta, tervettä ja täysjärkistä ehdokasta presidentiksi?

Vai onko niin että demarieliitti pelkää juuri tällaista ehdokasta? Demarien jakoringit ovat niin kuppikuntaisia ja niiden väliset suhteet hauraita ettei täysillä käyvää pressaa haluta hämmentämään mätää?

Siis demarieliitti laskee siihen että höppänä saadaan virkoamaan lääkkeillä aina välillä vartiksi sanomaan jotain järkevää? Tai on siis saatu tähän asti mutta kun Suuren Tuomarin kanssa ei väitellä vaan se kutsuu luokseen kun haluaa ja bideenin tiima on selvästikin lopussa..
Presidentti kuitenkin edustaa valtiota joten luulisi että valinta kohdistuisi henkilöön joka edes jotenkin pystyisi siihen. Kun katsoo tuota videota G7 tapahtumasta niin huomaa Joen edustuskelpoisuuden. Itse ainakin tunsin myötähäpeää ja voin vain kuvitella miltä tuolta Joen seurueesta tuntui kun höppänä läksi hortoilemaan kesken seremonian. Siinä vedettiin USAn arvovalta kölin ali. Kuinka ihmeessä tuollaista dementikkoa vielä esitetään jatkokaudelle maailman ehkä tärkeimpään virkaan. Suorastaan edesvastuutonta saattaa vanhus yleisen pilkan kohteeksi. Sitä tosiaan voi ihmetellä että eikö tosiaan valtakunnasta löydy Joen korvaajaa. Joen ehdokkuulle ei ole muuta järkevää selitystä kuin se että hänen valintansa on etukäteen varmistettu.
7
Kylänraitti / Vs: Orpon hallitus 2023–
« Uusin viesti kirjoittanut Caucasian tänään kello 09:05:09 »
Nyt Orpo pöyristelee Oulun tapausta, jossa "PVL:n jäsen" (Ei muuten ollut enää pitkiin aikoihin, kaiketi potkittiin pois, juuri tällaisten sekoilujen vuoksi) hyökkäsi 12 v kimppuun.
Vaatii jokaisen menemään itseensä täsdä rasismiasiassa. Hyvä, mutta tuskin tarkoittaa jokaisella mamuja ja mamukatujengien jäseniä. Vai? Petteri? Koskahan joku vaatisi mamuiltakin jotain? Rasismia on joka suuntaan. Myös eri mamujen välillä. Pitää oikeasti vaatia ihan kaikilta samaa. Siksipä lakia pitää muuttaa, että valkoinen kantis pääsisi samalle viivalle.
8
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Emo tänään kello 08:58:25 »
Sota roihuaa, mutta Putinin kaasukauppa Euroopassa kasvaa – FT: Venäjä kiilasi USA:n ohi

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sota-roihuaa-mutta-putinin-kaasukauppa-euroopassa-kasvaa-ft-venaja-kiilasi-usa-n-ohi/8959226

Lainaus
Venäjä käy kaasukauppaan Eurooppaan Ukrainan ja Turkin kautta.

Venäjä oli toukokuussa Euroopassa Yhdysvaltoja suurempi kaasukauppias ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen, kertoo brittilehti Financial Times (FT).

Näin siitä huolimatta, että Euroopan valtiot ovat pyrkineet vähentämään riippuvuuttaan venäläisestä kaasusta.

Venäjän osuus Euroopan kaasukaupasta oli toukokuussa 15 prosenttia. Yhdysvaltojen osuus kaasupotista taas oli 14 prosenttia. Euroopan isoin kaasukauppias on Norja.

Lainaus
Vaikka Euroopan ja Venäjän välit ovat sekä taloudellisesti, diplomaattisesti että kulttuurisesti romahtaneet Venäjän helmikuussa 2022 aloittaman suurhyökkäyksen jälkeen, on kaasukauppa toiminut verrattain normaalisti läpi sodan.

Ryssien keskenään sotiessa kaasukauppa Eurooppaan käy sujuvasti. Vain pikkuinen Suomi on ampunut omaan nilkkaansa eikä käy kauppaa isoryssien kanssa. Koska kansainväliset sopimukset, sitoumukset ja arvot.
Niin ja ihmisoikeudet, meinas päästä unohtumaan.
9
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Konnetaabeli tänään kello 08:56:43 »
Luulenpa että nämä Ukrainalle tarjotut rauhansopimukset ovat ryzzzänmaan hallinnon epätoivoinen yritys saada oma kansa (ja ehkä samalla sen liittolaismaiden kansat) uskomaan, että sota sujuu hyvin. Tosiasiassa ryzzzän sotiminen on ollut Ukrainassa jumissa jo toista vuotta ja nyt koko kesän se on menettänyt 1000-1500 ryzzz-taistelijaa päivässä ja huikeasti kalustoa.

Lännen asettamat sanktioiden ventirajoitukset ovat alkaneet purra. Ryzzz-sotakoneiden valmistus alkaa tökkimään komponenttipulan takia, sopivan työväen riittämättömyyden jne vuoksi.

Lainaus
russia's Level of Equipment and Armaments Production Falls Due to Sanctions

Defense Express
June 17, 2024

Lainaus
The Atesh Ukrainian partisan movement manages to obtain information even at russian state-owned enterprises.

The Atesh movement reported on its Telegram channel that one of its agents provided information about the shortage of components for the production of military products at one of the enterprises of Rostec state corporation in russia.

"Thanks to the international community's continued efforts to implement the sanctions regime, russia is losing the ability to exploit loopholes to import components for military products. This leads to lower production, modernization and equipment repair," the statement reads.

DefExp

Tämä ryzzzän kalustopula näkyy myös siinä että se roudaa rintamalle museokamaa:

Lainaus
russians Pull Another Batch of Antique T-62 Tanks to Burn Them in Ukraine

Defense Express
June 17, 2024


DefExp
10
Kylänraitti / Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Emo tänään kello 08:37:48 »
Voissa paistaminen lienee edelleen käypä vaihtoehto, ryssä on ryssä vaikka...
Ihan perusteista jos lähdetään, eikä ryssitä asiaa, pitää määritellä ensin Venäjä. Ainakin jostain ajankohdasta lähtien. Eri sekoomuksia asiasta on, mutta tässä minun. Oli Kiovan Venäjä, josta osa slaaveista lähti karkuun ja perusti Moskovan Venäjän. Tsaarin slaavilaiseen Venäjään kuuluivat hallintoalueina Moskovan Venäjä, Kiovan Venäjä ja Belarussia. Eli Iso-venäjä, Vähävenäjä ja Belarussia. Eli Venäjä, Ukraina ja Valkovenäjä.
Sitten murhattiin tsaari perheineen julmasti ja bolsut ottivat vallan. Neukkulan uuden kommunistisen EU:n peruatajatasavaltoja olivat Venäjä, Ukraina ja Valkovenäjä. Kaikissa kielenä smankaltaista älämölöä. Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liitto USSR valtasi maita mutta tyhmä pieni Suomi ei ymmärtänyt liittyä Viron yms. tavoin mukaan. Jne...
Korjatkaa virhetulkintani...

Eli ukrainalaiset ovat ryssiä. Sisällissotivat parhaillaan, epäluotettavia kaikki ryssät.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Neuvostoliiton_44._divisioona

Lainaus
44. divisioona (ven. 44-ja gornostrelkovaja divizija), varsinaisesti 44. vuoristojalkaväkidivisioona, toisinaan suomeksi myös 44. tarkka-ampujadivisioona tai 44. ukrainalainen valiodivisioona, oli alun perin Ukrainassa koottu puna-armeijan jalkaväkidivisioona, joka oli voimassa yhtymänä 15. huhtikuuta 1919 alkaen ja 24. huhtikuuta 1941 saakka.

44. divisioona muistetaan talvisodasta, jossa se otti osaa Raatteentien taisteluihin. 44. divisioonan kotialueena oli Žytomyrin alue Ukrainassa lähellä Kiovaa.

Divisioona uudelleen muodostettiin 19. syyskuuta 1941. Suuren isänmaallisen sodan alussa sen vahvuus oli ollut 9 159 henkeä. Saksalaiset tuhosivat divisioonan syyskuussa 1941.

Miten voi olla muodikkaasti ryssävastainen ja samanaikaisesti Ukrainan puolella?
Sivuja: [1] 2 3 ... 10