Kirjoittaja Aihe: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka  (Luettu 153996 kertaa)

Orpakytsä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 119
 • Liked: 0
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #210 : 11.08.2009, 11:41:27 »2. Eduskunta on puolillaan pellejä, joita en ikipäivänä palkkaisi mihinkään oikeaan työhön. Kyllä niille riittäisi paljon pienempikin liksa.

3. Kirjoitit: "Soini (...) haluaa tehdä pesäeron natseihin". Sanoit siinä sitten Halla-ahoa natsiksi. No etpä ollut ensimmäinen.


[/quote]

2. Ei varmaankaan kannata pienellä palkalla palkata epäpätevää porukkaa. Palkkiot 2-3 kertaisiksi, niin hakijoiden laatu paranisi. Ei silti, olen vakuuttunut sinunkin kutsumuksestasi.

3. En ole koskaan pitänyt Halla-ahoa natsina. Siihen vaadittaisiin jonkinlaista evidenssiä. En ymmärrä, kuinka voit sanoistani väännellä tuon kaltaisen ajatuksen. Irtisanoudun jyrkästi. Perussuomalaisen puolueen marginaalissa on ollut hämäriä tyyppejä, joihin viittasin.  Hauskaa tämä vuoronperään tapahtuva loukkaantuminen.

Etusivullla oli Homma-ry:stä maininta, siksi pelkäsinin, että Hommaforum on kohta ry:n portaali. Näin ei siis olekaan. Kiitos vastauksista!

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 667
 • Liked: 22514
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #211 : 11.08.2009, 12:05:46 »
Evääksi sain Olavilta hyviä vinkkejä yhdistyksen perustamiseksi ja kannattajakorttien keräämiseksi.[/i]

Tuossa kohdassa otit neuvoja Olavi Mäenpäältä.

Etkö tiedä, että rasistilta ei saa ottaa neuvoja. Olisit käyttäytynyt kuin Jone Nikula, joka ei suvainnut rasistia vaan ryhtyi käsirysyyn tämän kanssa.

Ottamalla neuvoja Mäenpään kaltaiselta rasistilta saat rasismitartunnan ja pian jo olet itsekin rasisti. Siksi Mäenpään kaltaisia pitää kohdella epähenkilöina.

Tämä muuten oli sarkasmia, jotta asia ei jää kenellekään epäselväksi.

Voiko rasismi tarttua esimerkiksi ovenkahvasta tai kätellessä? Käsittääkseni erityisesti rakenteellinen rasismi voi levitä ihan miten vaan ja sitä on kaikkialla.

Se nimenomaan tarttuu ovenkahvasta ja erityisesti kätellessä. Siksi televisiossakin on
käsienpesukampanja meneillään ja sairaaloissa ja monissa firmoissa on kättelykielto.
Asia on naamioitu taitavasti sikainfluenssan torjunnaksi.

Asiaakin: Ei kai kukaan, ainakaan uuden puolueen edistäjistä ole kuvitellutkaan, että
yksi puolue, etenkään vastaperustettu voisi yksin asialle mitään. Kyllähän tässä nyt haetaan
suotuisaa kansan reaktiota, eräänlaista vipuvoimaa, jonka nähtyään muut puolueet eivät uskalla olla kääntämättä
kelkkaansa. Kyse on tuon reaktion mahdollistavan kanavan luomisesta, kun sellaista ei nyt ole.
Vieköön kunnian tuonnempa vaikka Vihreät, kunhan muutos hulluuteen saadaan. Olen ymmärtänyt,
että nyt ei olla hakemassa kiitosta, vaan pelastamassa isänmaata.

Ps. Sain itse tekstistäni ajatuksen: Olemme vipupuolue, voimaa ei tarvita paljon.
Antakaa minulle vipu ja kiintopiste, niin kampean maapallon raiteiltaan, tokaisi Arkhimedeskin.

Muoks. Onko Joutsenpuolue siis vipu ja PS kiintopiste?
« Viimeksi muokattu: 11.08.2009, 12:08:32 kirjoittanut dothefake »
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

JM-K

 • Vieras
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #212 : 11.08.2009, 12:09:05 »
[folio]

5) Pähkinänkuoressa: Nuivia savustetaan epämääräisin vihjailuin, jotta he lähtisivät itse, koska puolue haluaa heistä eroon, mutta ei oman uskottavuutensa vuoksi voi ilman perusteita antaa monoa. Jos nuivat lähtevät oma-aloitteisesti, puoluejohtoa ei voida syyttää selkäänpuukottamisesta.


Jääkö sinne sitten enää ketään, jos nuivat lähtevät? Joka tapauksessa tekee rumaa jälkeä kannattajaprosenteille tuommoinen touhotus.

JM-K

 • Vieras
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #213 : 11.08.2009, 12:22:59 »
Lainaus
Näytöt ovat jääneet niin pieniksi taitavasta maahanmuuttokriittiseksi puolueeksi profiloitumisesta huolimatta

Ainakin tällä hetkellä entisestäänkin paisuva vaalirahoituskakku tulee lisäämään Perussuomalaisten kannatusta.

Niin tai sitten ei: http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/08/929819

Äänestäjä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 190
 • Liked: 4
 • aka mölyapina (alouatta)- "Don't be silent"
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #214 : 11.08.2009, 12:27:40 »
Tämän folioisen näkökulman vuoksi kaihdan hätäisiä ratkaisuja. Jos välirikko tapahtuu, siinä ei kannata olla aktiivisena osapuolena. Ei tarvitse sitten jälkikäteen jossitella omia ratkaisujaan.

Hernan Cortes oli espanjalainen valloittaja, joka on jäänyt legendaksi polttaessaan laivansa Meksikon valloitusretkellään ja siten antamalla selvän viestin miehistölleen, että perääntyminen ei ole vaihtoehto. Tuota esimerkkiä käytetään monesti, kun halutaan viestiä sitoutumisen merkitystä yhtenä merkittävänä tekijänä voitolle.

Tuollaiset tarinat ja legendat, ja sitoutuminen ylipäätään, saavat passiivisemmat tempautumaan mukaan liikkeeseen: tässä tapauksessa osallistumalla, rahoittamalla, tulemalla ehdokkaaksi ja äänestämällä.

Näen tuossa tarinassa selvää analogiaa Perustuslaillisten moku-kriittisen siiven ja JM-K:n uuden puolueen välillä. Osan tekisi mieli lähteä täysillä mukaan JM-K:n puolueeseen, mutta pieni pelko siitä, ettei se onnistu, pitää mukana tarpeen roikkua Perustuslaillisissa. Tämä huolimatta siitä, että ääni Perustuslaillisissa ei juuri kuulu ja yhteiselo on välillä vaikeaa. "He who hesitates is lost".
Pahimmillaan tämä sitoutumattomuus mihinkään suuntaan koituu siis tappioksi, tai korkeintaan voitto on katkera Pyrrhoksen voitto.

(Pyrrhoksen voitolla tarkoitan tässä tapauksessa sitä, että tulee valituksi, mutta ilman mahdollisuutta vaikuttaa asioihin ja ilman että oikea viesti välittyy eteenpäin. Jos Soini ei uskalla ottaa nyt kantaa vahvasti maahanmuuttopolitiikan puolesta, niin oletukseni on että mahdollisen hallituspaikan ollessa kyseessä hänen suunsa on entistä tiukemmassa. Jos taas tässä koko asetelmassa ei ole kyse hallituspaikasta 2011 vaalien jälkeen, niin se että maahanmuuttokriittinen ehdokas on valittu joutsenpuolueen kautta antaa huomattavasti selkeämmän viestin ja tuo enemmän vaikutusmahdollisuuksia, kuin istua Perustuslaillisten vähemmistössä oppositiossa.)

Itse sivustaseuraajana ja äänestäjänä näen uuden puoluehankkeen innovatiivisena ja jännittävänä. Siihen on mahdollista saada hyvää positiivista nostetta. Siellä maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivien ääni myös kuuluu, niin kuin on tarkoitus. Perustuslaillisissa kaikki hukkuu viime kädessä Soinin onlinereihin, joista iso osa koskee aivan muuta kuin maahanmuuttopolitiikkaa.

Jos mietitään tarkemmin eduskuntavaaleja, niin Soinin vetoapu keskittyy yksinomaan Uuteenmaahan. Helsingin alueella tärkein äänien kerääjä olet sinä itse. En näe että sillä oletko Perussuomalaisten tai uuden puolueen listoilla on juurikaan merkitystä äänisaaliiseesi. Uuden puolueen osalta viesti äänestäjille voi olla jopa selkeämpi. Ainakin itse äänestäisin sinua paljon mieluummin uuden puolueen, kuin Perustuslaillisten riveissä.

Kaiken tuon kirjoittaneena myönnän toki, että näitä asioita on helppo laukoa sivusta, kun päätökset eivät koske itseä, enkä myöskään tiedä kaikkia kulissien takana tapahtuvia asioita. Tiedossani olevien seikkojen valossa  mielipiteeni on kuitenkin se, että olisi hyvä että mahdollisimman moni maahanmuuttokriittinen sitoutuisi mahdollisimman ajoissa JM-K:n puolueeseen. Kaikista näistä henkilöistä sinun vaikutuksesi siihen millaiseen vauhtiin puolue pääsee on merkittävin.

En myöskään tarkoita sitä, että sitoutuminen JM-K:n puolueeseen tarkoittaisi välirikkoa Perustussuomalaisten kanssa. Mielestäni JM-K on tarjonnut yhteistyötä niin yksityisesti kuin julkisesti. Myös muiden joutsenpuoluelaisten osalta tämä on hyvä linja. Jos yhteistyötarjous ei muille puolueille tai niiden edustajille kelpaa, niin se on heidän asiansa, mutta silloinhan he ovat syynä välirikkoon, eivät uuden puolueen edustajat.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2009, 13:47:17 kirjoittanut Äänestäjä »
"Nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity."
"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Howler monkeys are the loudest monkeys. Their deep, howling calls can be heard more than 5 kilometers

Pekka walden

 • Vieras
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #215 : 11.08.2009, 12:30:47 »
5) Pähkinänkuoressa: Nuivia savustetaan epämääräisin vihjailuin, jotta he lähtisivät itse, koska puolue haluaa heistä eroon, mutta ei oman uskottavuutensa vuoksi voi ilman perusteita antaa monoa. Jos nuivat lähtevät oma-aloitteisesti, puoluejohtoa ei voida syyttää selkäänpuukottamisesta.

Minä luulen että nuivien ei haluta lähtevän Perussuomalaisista mihinkään, vaan jäävän, alistuvan puoluekuriin ja pitävän turpansa kiinni. Palkkioksi potentiaalisille ääniharaville voidaan sitten antaa jopa se ehdokaspaikka 2011, jos luottamus mölyjen mahassapitämiseen lujittuu riittävän vahvaksi.
Olen samaa mieltä Eerikäisen kanssa. Nuivat halutaan hiljentää, kuten on käynyt näiden nöyrien sisulaispoikienkin päästyään valtuustoon. Eipä näy pojat olevan enää sisun nokkamiehinäkään.
Taitaa aika monella nuivalla mennä oman uran edistäminen maahanmuuttokritiikin edelle?

Jussi Halla-aho

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 228
 • Liked: 1896
 • Pullohartiainen vinkuheinä. Älykääpiötohtori.
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #216 : 11.08.2009, 12:31:28 »
Jos mietitään tarkemmin eduskuntavaaleja, niin Soinin vetoapu keskittyy yksinomaan Uuteenmaahan. Helsingin alueella tärkein äänien kerääjä olet sinä itse. En näe että sillä oletko Perussuomalaisten tai uuden puolueen listoilla on juurikaan merkitystä äänisaaliiseesi. Uuden puolueen osalta viesti äänestäjille voi olla jopa selkeämpi.

Ongelma on silti se, että ilman listaa minäkään en pääse läpi Helsingissä.
"Aloitan perinteiseen tapaan haukkumalla edustaja Halla-ahon toimintaa, koska hän ottaa sen aina henkilökohtaisena hyökkäyksenä ja tekee minuun henkilökohtaisesti kohdistetun vastahyökkäyksen, joka hivelee sairasta egoani."

- nimim. sivullinen.

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 330
 • Liked: 10843
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #217 : 11.08.2009, 12:43:38 »
Ongelma on silti se, että ilman listaa minäkään en pääse läpi Helsingissä.

Kannattaa muistaa, että jos asia on oikea ja vaalikampanja tehokas, läpipääsy ei ole kiinni perussuomalaisista tai Timo Soinista, vaan äänestäjistä. Kokonaan toinen juttu on se, haluavatko suomalaiset täyttää maan turvapaikkakeskuksilla, vai saada näihin touhuihin jotain järkeä.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2009, 12:57:30 kirjoittanut Mika »
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Femakko

 • Vieras
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #218 : 11.08.2009, 13:02:22 »
Kun spekuloidaan Soinin halusta mennä hallitukseen seuraavalla vaalikaudella ja tämän vaikutuksista, niin haluaisin muistuttaa, että se nimenomainen hallitus olisi populistille hyvin ikävä paikka. Silloin jaettavana on hyvin todennäköisesti vain niukkuutta. Soini jäisi kansan muistiin ikävänä miehenä, joka ministeriksi päästyään vain leikkasi sitä ja tätä vaikka lupasi maat ja taivaat.

Vaikka hän voi kuinka nyt vihjata, että hallitukseen pääsy olisi hänelle hieno mahdollisuus, tuntuisi todennäköisemmältä, että hän mieluummin olisi oppositiossa räksyttämässä hallitukselle. Joskin onhan mahdollista, että hän tekee sellaisen diilin, että hän menee jakamaan niukkuutta mutta saa vastineeksi jonkun eläkeviran.
« Viimeksi muokattu: 20.03.2011, 14:32:29 kirjoittanut Femakko »

Vasarahammer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 024
 • Liked: 2542
 • Ampuu puskasta
  • The hammer's gonna bring you down
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #219 : 11.08.2009, 13:10:47 »
Vaikka hän voi kuinka nyt vihjata, että hallitukseen pääsy olisi hänelle hieno mahdollisuus, tuntuisi todennäköisemmältä, että hän mieluummin olisi oppositiossa räksyttämässä hallitukselle. Joskin onhan mahdollista, että hän tekee sellaisen diilin, että hän menee jakamaan niukkuutta mutta saa vastineeksi jonkun eläkeviran.

Pekka Vennamo teki SMP:n johtajana juuri noin.

Jos esimerkiksi Persut saavat seuraavissa vaaleissa maanvyörymävoiton, muut puolueet ottavat persut mielellään hallitukseen, koska he tietävät hallitusvastuun syövän persujen kannatusta. Tämä tehdään, jos ei olemassa "yleisiä syitä" jättää persuja hallituksen ulkopuolelle.

Soinin kannalta nuivat ovat tällainen "yleinen syy".
"The trouble with our liberal friends is not that they're ignorant; it's just that they know so much that isn't so." -Ronald Reagan

JM-K

 • Vieras
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #220 : 11.08.2009, 13:13:38 »
Jos mietitään tarkemmin eduskuntavaaleja, niin Soinin vetoapu keskittyy yksinomaan Uuteenmaahan. Helsingin alueella tärkein äänien kerääjä olet sinä itse. En näe että sillä oletko Perussuomalaisten tai uuden puolueen listoilla on juurikaan merkitystä äänisaaliiseesi. Uuden puolueen osalta viesti äänestäjille voi olla jopa selkeämpi.

Ongelma on silti se, että ilman listaa minäkään en pääse läpi Helsingissä.

Olen aivan varma, että pääset läpi vaikka omalta valitsijayhdistyslistaltasi. Siihen tarvitaan ainoastaan sata (100) kannattajaa. Voin tarvittaessa kerätä ne kortit puolestasi, kun on tuota kokemustakin näistä hommista...

Viinankylväjä

 • Vieras
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #221 : 11.08.2009, 13:24:28 »
Olen aivan varma, että pääset läpi vaikka omalta valitsijayhdistyslistaltasi. Siihen tarvitaan ainoastaan sata (100) kannattajaa. Voin tarvittaessa kerätä ne kortit puolestasi, kun on tuota kokemustakin näistä hommista...

Yritin googeloida, muttei löytynyt. Mikä olisi ollut 2007 vaaleissa pienin äänimäärä omalta listalta, millä olisi päässyt läpi Helsingissä.

Jussi Halla-aho

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 228
 • Liked: 1896
 • Pullohartiainen vinkuheinä. Älykääpiötohtori.
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #222 : 11.08.2009, 13:29:37 »
Olen aivan varma, että pääset läpi vaikka omalta valitsijayhdistyslistaltasi. Siihen tarvitaan ainoastaan sata (100) kannattajaa. Voin tarvittaessa kerätä ne kortit puolestasi, kun on tuota kokemustakin näistä hommista...

Yritin googeloida, muttei löytynyt. Mikä olisi ollut 2007 vaaleissa pienin äänimäärä omalta listalta, millä olisi päässyt läpi Helsingissä.

Olisiko ollut n. 13 000?
"Aloitan perinteiseen tapaan haukkumalla edustaja Halla-ahon toimintaa, koska hän ottaa sen aina henkilökohtaisena hyökkäyksenä ja tekee minuun henkilökohtaisesti kohdistetun vastahyökkäyksen, joka hivelee sairasta egoani."

- nimim. sivullinen.

Virkamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 364
 • Liked: 0
 • Kaukopartiomies
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #223 : 11.08.2009, 13:41:12 »
Phyrroksen

Pyrrhos. Ei Phyrros.

Yritin googeloida, muttei löytynyt. Mikä olisi ollut 2007 vaaleissa pienin äänimäärä omalta listalta, millä olisi päässyt läpi Helsingissä.

En tiedä vaalimatematiikan kaikista kiemuroista, mutta viimeinen Helsingistä lävitse päässyt kansanedustaja sai vertailuluvun 11822,625, joten eikö se tarkoittaisi sitä, että 11823 ääntä olisi riittänyt?

http://192.49.229.35/E2007/s/valitut/helsinkivpval.htm

Äänestäjä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 190
 • Liked: 4
 • aka mölyapina (alouatta)- "Don't be silent"
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #224 : 11.08.2009, 13:46:24 »
Phyrroksen

Pyrrhos. Ei Phyrros.


Kiitos korjauksesta.

Kävin editoimassa alkuperäisen.
"Nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity."
"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Howler monkeys are the loudest monkeys. Their deep, howling calls can be heard more than 5 kilometers

Äänestäjä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 190
 • Liked: 4
 • aka mölyapina (alouatta)- "Don't be silent"
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #225 : 11.08.2009, 13:52:59 »
Mitä liittoutumiseen tulee, laivoja ei kannata polttaa siksi, että, toisin kuin Cortes, jolla ei ollut välitöntä apua odotettavissa, yksi pienpuolue ei saa eduskunnassa mitään läpi yksinään. Jopa yhdelle suurpuolueelle se on hankala projekti vaikka olisi hallituksessa, jos kaikki hallituskumppanit vastustavat.

Korostin kirjoituksen lopussa, että missään nimessä ei pidä tieten tahtoen tehdä välirikkoa. JM-K on omalta osaltaan vaikuttanut hyvinkin yhteistyökykyiseltä moneen suuntaan ja näin toivottavasti jatkossa myös muut puolueen edustajat.

Tarkoitin laivan polttamisella nimenomaan omaa sitoutumista tavoitteeseen. Kun sitoutuminen on tehty, on se viesti sekä itselle että muille. Sen jälkeen voi keskittyä täysillä viemään tuota tavoitetta eteenpäin. Oletettavasti tuo tavoite ei sulje pois sitä, että esimerkiksi joutsenpuolue ja Perussuomalaiset voivat tehdä yhteistyötä, koska puolueiden kesken on paljon synergiaa. Yhteistyötä voi olla muun muassa vaaliliitto, sekä vaalien jälkeen toiminta eduskunnassa.

Toisaalta, jos toinen osapuoli käyttää Bushin tyyliä: "Jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan",, jonka voisi kai vääntää muotoon, "jos et ole puolueessamme olet meitä vastaan", niin en tiedä onko roikkuminen sellaisessa 'yhteistyössä' kovin järkevää, on sitten kyse puolueiden välisestä tai Perustuslaillisten kanssa sitoutumattomana tehdystä 'yhteistyöstä'.

Itse uskon, että uusi puolue menestyy. Lisäksi toivon ja uskon, että järkevä yhteistyö onnistuu monen asian osalta Perustuslaillisten ja/tai (pakon edessä jossain määrin nuivistuneen) Kokoomuksen kanssa.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2009, 14:19:38 kirjoittanut Äänestäjä »
"Nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity."
"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Howler monkeys are the loudest monkeys. Their deep, howling calls can be heard more than 5 kilometers

Hype

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 105
 • Liked: 50
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #226 : 11.08.2009, 14:34:09 »
Lainaus
En tiedä vaalimatematiikan kaikista kiemuroista, mutta viimeinen Helsingistä lävitse päässyt kansanedustaja sai vertailuluvun 11822,625, joten eikö se tarkoittaisi sitä, että 11823 ääntä olisi riittänyt?

Riippuu siitä, mistä kuvitteellisen yhden hengen listan äänet olisivat pois. Kuinka paljon nukkuvien puolueelta, kuinka paljon muilta puolueilta kultakin?

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 795
 • Liked: 1633
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #227 : 11.08.2009, 14:39:39 »
Ongelma on silti se, että ilman listaa minäkään en pääse läpi Helsingissä.

Mikäli et pääse Persujen listalle Helsingissä, niin asetut luonnollisesti ehdolle Uudellamaalla. Uudellamaalla kun on pienin äänikynnys sekä sopiva jännite Soiniin!

Älä ole tyhmä, ole propellipää!

Vuoden 2007 viimeinen läpimenijä
KOK Lehti Eero   Kerava   12171.364   3215
« Viimeksi muokattu: 11.08.2009, 14:44:33 kirjoittanut sattuma »

Äänestäjä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 190
 • Liked: 4
 • aka mölyapina (alouatta)- "Don't be silent"
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #228 : 11.08.2009, 14:44:50 »
Lainaus
En tiedä vaalimatematiikan kaikista kiemuroista, mutta viimeinen Helsingistä lävitse päässyt kansanedustaja sai vertailuluvun 11822,625, joten eikö se tarkoittaisi sitä, että 11823 ääntä olisi riittänyt?

Riippuu siitä, mistä kuvitteellisen yhden hengen listan äänet olisivat pois. Kuinka paljon nukkuvien puolueelta, kuinka paljon muilta puolueilta kultakin?

Ei kai tässä ole tarkoitus, että Halla-aho olisi ainoa joutsenpuolueen listalla Helsingissä?

Keitä oli viime eduskuntavaaleissa Perusstuslaillisten listalla Helsingissä? Kuinka paljon muut kuin Halla-aho saivat sillä listalla ääniä? Miten paljon vetoapua tuo lista oikeasti toisi enemmän, kuin esimerkiksi joutsenpuolueen lista?
"Nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity."
"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Howler monkeys are the loudest monkeys. Their deep, howling calls can be heard more than 5 kilometers

Oami

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 660
 • Liked: 4117
  • Oamin sivu
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #229 : 11.08.2009, 15:08:25 »
Vai olenko väärässä? Onko täällä muita julkinuivia, ketkä mahdollisesti ovat v. 2011 vaaleissa ehdolla? Kuka / ketkä?

Joka elää, se näkee. Olen periaatteessa kiinnostunut, mutta tiedostan, että eduskuntavaalitouhu on pikkuisen arvokasta. Lisäksi en aio puukottaa nykyistä puoluettani selkään ainakaan ennen ensi vuoden puoluekokousta. Eri asia on tietysti, jos puukkoa tulee sieltäpäin.

Omasta puolestani pidän kuitenkin mielelläni ovia auki eri suuntiin.


Tervetuloa messiin, jos vähänkään alkaa siltä tuntua!

Kiitän.

Olen jossain määrin Jussin linjoilla, vaikka puolue onkin eri. En halua olla se, joka polttaa laivat.
Oula "Oami" Lintula — www.oulalintula.fi

Olli Immonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 611
 • Liked: 721
  • Nettisivut
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #230 : 11.08.2009, 15:11:35 »
Ei kai tässä ole tarkoitus, että Halla-aho olisi ainoa joutsenpuolueen listalla Helsingissä?

Minua kiinnostaisi tietää, kuinka moni esimerkiksi täällä Hommalla kirjoittelevista (anonyymeistä tai nimellisistä) olisi valmis lähtemään ehdolle uuden puolueen listalle vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Uusi puolue kun tarvitsee taustatiimin ja äänestäjien lisäksi myös paljon niitä varsinaisia ehdokkaita, jotka omalla naamallaan ja nimellään laittavat itsensä likoon.

JM-K

 • Vieras
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #231 : 11.08.2009, 15:15:54 »
Ei kai tässä ole tarkoitus, että Halla-aho olisi ainoa joutsenpuolueen listalla Helsingissä?

Minua kiinnostaisi tietää, kuinka moni esimerkiksi täällä Hommalla kirjoittelevista (anonyymeistä tai nimellisistä) olisi valmis lähtemään ehdolle uuden puolueen listalle vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Uusi puolue kun tarvitsee taustatiimin ja äänestäjien lisäksi myös paljon niitä varsinaisia ehdokkaita, jotka omalla naamallaan ja nimellään laittavat itsensä likoon.

Kuten olen jo ilmoittanutkin, niin ehdolla ollaan

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 256
 • Liked: 7061
 • A spherical bastard
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #232 : 11.08.2009, 15:56:47 »
Etusivullla oli Homma-ry:stä maininta, siksi pelkäsinin, että Hommaforum on kohta ry:n portaali. Näin ei siis olekaan. Kiitos vastauksista!

Hommaforum on rekisteröitävänä olevan Homma-yhdistyksen pyörittämä foorumi. Hommalla (forumilla tai yhdistyksellä) ei sitävastoin ole sen enempää tekemistä JM-K:n joutsenpuolueen, perussuomalaisten tai demarienkaan kanssa, kun mitä näihin tai muihinkaan puolueisiin ja järjestöihin kuuluvat täällä kirjoittavat.
Mikäli yllekirjoittamasi on todellakin se mitä pelkäät, on pelkosi aiheellinen, itse tosin arvelen kyseessä olevan väärinkäsityksen puoleltasi.
Turhaan ne politrukit huutaa ja hossuu,
Suomessa ei elä vinkkelitossu.

Olli Immonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 611
 • Liked: 721
  • Nettisivut
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #233 : 11.08.2009, 16:04:00 »
Ei kai tässä ole tarkoitus, että Halla-aho olisi ainoa joutsenpuolueen listalla Helsingissä?

Minua kiinnostaisi tietää, kuinka moni esimerkiksi täällä Hommalla kirjoittelevista (anonyymeistä tai nimellisistä) olisi valmis lähtemään ehdolle uuden puolueen listalle vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Uusi puolue kun tarvitsee taustatiimin ja äänestäjien lisäksi myös paljon niitä varsinaisia ehdokkaita, jotka omalla naamallaan ja nimellään laittavat itsensä likoon.

Kuten olen jo ilmoittanutkin, niin ehdolla ollaan

Hyvä ja kiitos. Tästä asiasta olinkin jo sattuneista syistä tietoinen. ;)

Muistutetaan kuitenkin vielä näin yleisesti, että vaalipiirejä on yhteensä 15 kpl ja puolueen/valitsijayhdistyksen listalle saa yhtä vaalipiiriä kohti asettaa 14 ehdokasta. Tai jos vaalipiiristä valitaan enemmän kuin 14 edustajaa, ehdokkaita voi asettaa enintään niin monta kuin vaalipiiristä valitaan edustajia.

Pointtina tässä on siis se, että pelkkä JM-K:n ja/tai Jussin ehdokkuus ei riitä, vaan tarvitaan paljon muitakin ehdokkaita (määrä riippuu mahdollisista vaaliliitoista). Ymmärrän kuitenkin sen, että monet haluavat ensin tietää Jussin kohtalon perussuomalaisissa ennen kuin tekevät päätöksen siitä, lähtevätkö uuden puolueen kelkkaan vai eivät.

herra 4x

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 115
 • Liked: 1134
 • Hallitus ei edes kuse.
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #234 : 11.08.2009, 16:05:22 »


ja sitten kun vielä laitat linkkiä siihen keskusteluun, missä kerron ottaneeni ohjeita Mäenpäältä, niin päästään taas ihan oikeaan asiaan.

http://hommaforum.org/index.php/topic,9947.msg156038.html#msg156038

Alleviivaatko kohdan, jossa lukee, että otin ohjeita Mäenpäältä, kiitos.

Juotiin limpparit, Olavi esitteli kaupungintaloa ja juteltiin Turun kunnallispolitiikasta. Lisäksi pohdittiin (ihmeteltiin) tämän maan asioita ja mietittiin, miten saataisiin tämä - jostain syystä - sangen hajanainen kansallismielinen / maahanmuuttokriittinen / isänmaallinen / keksi itse sopiva -kansanosa puhaltamaan yhteen hiileen ja pistämään stopin nykyiselle sekoilulle. Erilaisia ideoita ja ajatuksia siinä pyöriteltiin. Evääksi sain Olavilta hyviä vinkkejä yhdistyksen perustamiseksi ja kannattajakorttien keräämiseksi.

Aha. Et siis ottanut ohjeita vaan sait evääksi vinkkejä. Valtava ero, totta puhut.
Rakkaudesta lajiin.

James Hirvisaari

 • Vieras
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #235 : 11.08.2009, 16:17:27 »
Minua kiinnostaisi tietää, kuinka moni esimerkiksi täällä Hommalla kirjoittelevista (anonyymeistä tai nimellisistä) olisi valmis lähtemään ehdolle uuden puolueen listalle vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

Minun kohdallani sellainen tulisi kysymykseen ainoastaan siinä tapauksessa, että PS:n linjassa tapahtuisi selkeä maahanmuuttokriittisten toimijoiden torjunta. Olen kuitenkin tietoinen siitä, että vaikka puolueen johto on ollut asian suhteen varsin vaisu, rivijäsenistö on ilahduttavan laajalti selkeästi nuivaa.

Itselleni tärkein motiivi toimintaan on maahanmuuton kritiikki, mutta yleispolitiikan kannalta olen selkeästi soinilainen. Puolueen menestys jatkossa on satavarma, jos ymmärretään edetä laajalla rintamalla. Mutta jos nyt sitten kuitenkin kävisi niin, että linjamuutos tulee ja ehdokkailta esimerkiksi kiellettäisiin maahanmuuttokriittinen teema, asiaa pitäisi punnita uudelleen. Se olisi tosi omituista, sillä puolueen menestys nojaa soinilaisuuden rinnalla osaltaan myös maahanmuuttopolitiikan kritiikkiin. Pärjäsiväthän julkisesti maahanmuuttokriittiset ehdokkaat erinomaisesti viime kunnallisvaaleissa.

Tällä hetkellä en näe viitteitä linjanmuutoksesta. Jussistakin oli varsin positiivinen juttu viime Perussuomalainen-lehdessä. Itseäni ei ole sorsittu, vaikka olen välillä rajustikin ilmaissut kritiikkini puoluejohtoa kohtaan. Suomen Sisun jäsenyys voi vastustajan epäreilun mustamaalauksen takia aiheuttaa epäluuloja, mutta pian ihmiset ymmärtävät, että Sisua voi verrata vaikkapa Kalevalaisiin naisiin:

http://www.kalevalaistennaistenliitto.fi/

Ei tavallinen suomalainen ihminen, ei duunari eikä dirika, halua elätikseen ylimielisiä elintasopakolaisia, se on satavarmaa. Ei myöskään ympäristöönsä mitään uskonnollisia uhkatekijöitä. Tieto lisääntyy, ja kansalla on valta. Kansan äänelle on vain saatava väylä. Arvostaisin johtojoukkojen antamaa selkeää pasuunan ääntä, mutta ymmärrän, että se voisi olla strateginen virhe.

Loppujen lopuksi tärkeää on kuitenkin vain se, että maahanmuuttokriittinen rintama säilyy yhtenäisenä. Jos edellä kuvatut ikävät skenaariot ja spekulaatiot toteutuvat, on mahdollista, että tapahtuu laajaa siirtymistä JM-K:n joukkoihin, erityisesti jos JH-a on mukana. Itse olen aina avoimesti sanonut olevani siellä, missä on maahanmuuttokriittinen liike. Ja minä toivon, että se on edelleen PS.

Harri Eerikäinen

 • Vieras
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #236 : 11.08.2009, 16:25:28 »
Itse olen aina avoimesti sanonut olevani siellä, missä on maahanmuuttokriittinen liike.

Hatunnosto sinulle, se on eniten poliittisten puolueiden ohjelmissa poikkeava kohta ja myös minulle se keskeisin näinä vaaran vuosina.

James Hirvisaari

 • Vieras
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #237 : 11.08.2009, 16:34:40 »
Sanopa, James, kenet Soini aikoo karkoittaa perussuomalaisten kaukalolta?

Varmaankin ainakin kaikki uusnatsit ja rasistit. Ja niin pitääkin tehdä. Ongelma on vain siinä, että sellaisiin en ainakaan itse vielä ole näissä piireissä törmännyt. Luultavasti kyse on varjonyrkkeilystä kuten kevään puoluekokouksessakin. ;)

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 330
 • Liked: 10843
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #238 : 11.08.2009, 16:38:43 »
Minun kohdallani sellainen tulisi kysymykseen ainoastaan siinä tapauksessa, että PS:n linjassa tapahtuisi selkeä maahanmuuttokriittisten toimijoiden torjunta. Olen kuitenkin tietoinen siitä, että vaikka puolueen johto on ollut asian suhteen varsin vaisu, rivijäsenistö on ilahduttavan laajalti selkeästi nuivaa.

Miksi se laaja rivijäsenistö ei sitten pistä Soinia ja Vistbackaa kuriin? Ulospäin näyttää kyllä siltä, että PS:n linjan määrittelee Timo Soini adjutantteineen, ja muut hiihtelevät perässä korkeintaan vähän ihmetellen tai purnaten. Persuissa taitaa olla vallalla pahimman laatuinen henkilönpalvontakultti, jossa kukaan ei uskalla kyseeenlaistaa Johtajan linjaa tai ajatuksia.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2009, 16:44:13 kirjoittanut Mika »
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Olli Immonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 611
 • Liked: 721
  • Nettisivut
Vs: 2009-08-08 Perussuomalainen: Ehdokasseulasta tulee tiukka
« Vastaus #239 : 11.08.2009, 17:05:14 »
Sanopa, James, kenet Soini aikoo karkoittaa perussuomalaisten kaukalolta?

Varmaankin ainakin kaikki uusnatsit ja rasistit. Ja niin pitääkin tehdä. Ongelma on vain siinä, että sellaisiin en ainakaan itse vielä ole näissä piireissä törmännyt.


Minulla sama. En ole törmännyt perussuomalaisissa uusnatseihin tai rasisteihin (yhtä urjalaista lukuun ottamatta) ja voin perussuomalaisten pitkäaikaisena aktiivina sanoa tuntevani puolueen kenttää melko laajasti. Pakostakin tässä tulee mieleen, kohdistuuko Soinin kritiikki hommalaisiin. Vai käykö Soini sotaa joitakin näkymättömiä uusnatseja ja rasisteja vastaan?

Tagit: