Kirjoittaja Aihe: 2018-07-31 Vihreiden Aino Pennanen vastusti tp-hakijan palautusta lentokoneessa  (Luettu 168438 kertaa)

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 304
 • Liked: 1295
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
Poliisi tutkii vihreiden Pennasen toimintaa liikenteen häirintänä – mahdollinen rangaistus sakkoja tai vankeutta
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005775474.html

Lainaus
Poliisi on kirjannut rikosilmoituksen Finnairin lennolta poistetun henkilön toiminnasta, Itä-Uudenmaan poliisista vahvistetaan STT:lle.

Poliisi tutkii tapausta liikenteen häirintänä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen komisario Jan Lindström IS:lle.

– Liikenteen häirintä sisältää muun muassa ilmaliikenteen ja raideliikenteen. Nimike muuttui kun selvisi, että henkilö kertoi itse kuvaamallaan videolla, että hänen tarkoituksensa oli estää lentokoneen lähtö. Se tarkoittaa jo liikenteen häirintää. Tästä on kirjattu rikosilmoitus, Lindström sanoo.

Rangaistus liikenteen häirinnästä vaihtelee lain mukaan sakoista puolen vuoden vankeustuomioon. Lindströmin mukaan poliisi tutkii tapauksen ja se siirtyy todennäköisesti aikanaan syyttäjän harkittavaksi.

PS, varsin nuivaa kommentointia tullut tuohon juttuun. Saa nähdä siivoaako Ilta-Sanomat kohta kommentit orwellilaiseen muistiaukkoon taas kerran...
IS:n kommentointi suljettu.  :facepalm: (mikä yllätys. HS vielä auki ja suhdeluku on suurin piirtein 300:1 Viherkhmerin toimintaa vastaan)
Pääministerin paikalta eduskunnan täysistunnossa valehtelun vuoksi eroamaan joutunut sdp:n pj Antti Rinne MTV:n haastattelussa 6.12.2019:”Puhtaalla valehtelulla näköjään saattaa pärjätä myös politiikassa.”

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 487
 • Liked: 12033
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Lainaus
Vihreiden lainsäädäntösihteeri vastusti pakkopalautusta lennolla - IL kysyi: Touko Aalto, tarvitseeko puolueen työntekijän noudattaa lakia?


Touko Aalto: ”No, hänhän noudattaa lakia sillä tapaa, että hän ilmoitti oman mielipiteensä ja teki oman protestinsa ja poistui sitten ilman vastarintaa koneesta.”


Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on ottanut tuoreeltaan kantaa puolueensa lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen mielenilmaisuun Finnairin koneessa.

- Rohkea Aino Pennanen yritti estää ihmisen pakkopalautuksen. Huutavien ihmisoikeusongelmien esiin nostaminen ei voi olla kiinni vain yksittäisten ihmisten kansalaisrohkeudesta. Virallisen Suomen on herättävä, Aalto kirjoitti lyhytviestipalvelu Twitterissä.

Iltalehti tavoitti Touko Aallon Tukholmasta, jossa hän on parhaillaan Ruotsin vihreiden vieraana.

Touko Aalto, kommentistanne syntyy kuva, jonka mukaan vihreiden lainsäädäntösihteerin ei tarvitse noudattaa Suomen lakia. Miten kommentoitte?

- No, hänhän noudattaa lakia sillä tapaa, että hän ilmoitti oman mielipiteensä ja teki oman henkilökohtaisen protestinsa ja poistui sitten ilman vastarintaa koneesta.

- Minun viestini on puhtaasti se, että Suomen täytyy virallisesti herätä turvapaikkaprosessin ongelmiin, palautusongelmiin. Ja silloin kun Suomen hallitus ja viranomaiset eivät reagoi huutaviin ihmisoikeusrikkomuksiin, niin näiden ongelmien esiin nostaminen on sitten kansalaisten rohkeudesta kiinni. Arvostan Aino Pennasen rohkeutta.

Eli hyväksytte tällaisen toiminnan puolueenne lainsäädäntösihteeriltä, toiminnan jossa hän vastustaa Suomen oikeusviranomaisen lainvoimaista päätöstä?

- Näen asian niin, että tässä kyse on sentyyppisestä kansalaisaktivismista, kansalaistottelemattomuudesta ja kansalaisrohkeudesta, kun kaikki mahdollinen on ensin yritetty tehdä lainsäädäntöteiden kautta, ja sitten omalla nimellään, omilla kasvoillaan, täysin rauhanomaisesti nostetaan esiin se ongelma, että ihmistä ollaan viemässä hengenvaarallisiin olosuhteisiin. Se tekee näkyväksi nämä ihmisoikeusloukkaukset ja herättää ihmiset ajattelemaan.

- Jos hän siinä sitten syyllistyy johonkin rikkeeseen, hän on korvausvelvollinen ja kärsii kaikki ne toimenpiteet, joita tällaisesta rikkeestä annetaan.

Pennanen poistettiin Finnairin lennolta Berliiniin, kun hän yritti estää samassa lentokoneessa olleen turvapaikanhakijan pakkopalautuksen kotimaahan.

Pennanen kertoi Iltalehdelle aiemmin, että palautettavaa ihmistä pideltiin koneessa kiinni neljän ihmisen voimin.

- Hänen päätään pidettiin siellä istuimen alla. Hänet oli painettu sinne ja hän vaikersi siinä. Kysyin lentoemännältä tilanteesta ja hän sanoi, että tämä on hänen oma valintansa, Pennanen kertoi Iltalehdelle.

Pennanen jutteli tilanteesta myös paikalla olleilla poliiseille. Poliisit komensivat Pennasen omalle paikalleen.Pennanen totteli käskyä, mutta päätti silti pyrkiä estämään koneen lähdön.

- Sanoin lentoemännälle, että mä menen sinne, mutta en suostu istumaan. En halua, että lentokapteeni lentää, kun ihmistä pidetään siellä takana noin, Pennanen kertoi.

Pennanen ohjattiin koneen kapteenin juttusille. Tämä sanoi, että Pennanen poistettaisiin koneesta, jos tämä ei suostuisi istumaan.

Tilanne päättyi siten, että usea poliisi haki hänet koneesta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807312201107454_u0.shtml
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 487
 • Liked: 12033
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Lainaus käyttäjältä: ToukoPouko
...ihmistä ollaan viemässä hengenvaarallisiin olosuhteisiin

Tiesivätköhän muut samalla koneella Berliiniin matkustavat mihin he olivat ryhtyneet? Rauha heidän sieluilleen.  :'(
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Mikko pa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 815
 • Liked: 3844
  • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
onko poliisi vahvistanut sen että käännytettävä oli turvapaikanhakija?
Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 947
 • Liked: 54613
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Tämä siis näyttää siltä, että moraalisäteilijä ei tiennyt ketä palautetaan tai miksi, mutta ei antanut  tällaisten pikkuasioiden pilata yli-ihmisyyskohtaustaan.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Rajat auki ja Suomi kiinni tai rajat kiinni ja Suomi auki.”
— Valtakunnanpärkhele

“Nykyään suomalaiset poliitikot ja virkamieskunta hääräävät aivan avoimesti hulluja ja tärähtäneitä, eivätkä enää edes teeskentele ajavansa Suomen etua.”
— Akez

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 377
 • Liked: 27550
 • Paalutetaan sananvapaus!
Tällaiset tempaukset kääntyvät vihreitä vastaan. Loppujen lopuksi se fanaattisten mokuttajien joukko Suomessa ei ole kovin suuri, se vain pitää valtavasti ääntä itsestään ja on onnistunut pesiytymään merkittäviin yhteiskunnallisiin asemiin, kuten eduskuntaan.

Keskivertokansalainen suhtautuu tällaisiin narsistisiin temppuihin hyvin nuivasti.

On joka tapauksessa mielenkiintoista, kuinka halveksuvasti lainsäädäntösihteeri suhtautuu Suomen lailliseen yhteiskuntajärjestykseen. Jos tuo fanaattinen suvakkisakki pääsee hallitukseen, se tulee tekemään kaikkensa, jotta Suomessa saavutettaisiin Ruotsin taso mokuhulluudessa.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 302
 • Liked: 23904
 • antikomintern
Halla-aho:"Onko vihreät parlamentaariseen vaikuttamiseen ja oikeusvaltioperiaatteeseen sitoutunut puolue vai ulkoparlamentaarista toimintaa harjoittava ja laittomuuteen kannustava vastarintaliike ja äärijärjestö?"

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-kysyy-onko-vihreat-oikeusvaltioperiaatteeseen-sitoutunut-puolue/

Lainaus käyttäjältä: Suomen Uutiset
Halla-aho kysyy: Onko vihreät oikeusvaltioperiaatteeseen sitoutunut puolue? (31.7.2018)

Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen yritti äskettäin sabotoida palautuslentoa. Puheenjohtaja Touko Aalto (vihr.) osoitti toiminnalle tukensa. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho kysyykin nyt, onko Touko Aallon johtama puolue sitoutunut oikeusvaltioperiaatteeseen. Halla-ahon kommentti ohessa.

Tiedotusvälineet uutisoivat tänään tapauksesta, jossa vihreiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteerinä toimiva Aino Pennanen kieltäytyi Finnairin Berliiniin lähtevällä lennolla istumasta paikalleen ja kiinnittämästä turvavyötä. Syynä oli se, että koneen kyydissä oli poliisin saattama maasta poistettava henkilö. Pennanen vaati kyseisen henkilön poistamista koneesta.

Toimintamalli on kopioitu ulkomailta. Vastikään Ruotsissa opiskelija onnistui estämään kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen henkilön maastapoistamisen vastaavalla niskuroinnilla. Pennasen vastarintayritys kuitenkin päättyi siihen, että poliisi poisti hänet lentokoneesta, ja lento lähti hiukan aikataulusta myöhässä.

Yksi keskeinen ongelma suomalaisessa ja eurooppalaisessa turvapaikkajärjestelmässä on se, että edes kielteisen päätöksen saaneita henkilöitä, jotka eivät siis ole turvapaikan tarpeessa, ei saada tehokkaasti poistettua maasta. Syitä tähän on useita, ja tämä tosiseikka ruokkii turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttöä. Tämä puolestaan syö koko järjestelmän uskottavuutta kansalaisten silmissä.

Oikeusvaltiossa viranomaiset tulkitsevat ja panevat täytäntöön eduskunnan säätämiä lakeja. On oikeusvaltion kannalta sietämätöntä, jos jotkin ryhmittymät nostavat itsensä lakien yläpuolelle ja katsovat oikeudekseen valita, mitä lakeja, viranomaispäätöksiä tai tuomioistuimen ratkaisuja ne kunnioittavat. Erityisen vaarallista on, jos vaikutusvaltaisessa asemassa olevat henkilöt syyllistyvät tällaisen mielivallan lietsomiseen.

Poliisi ja lentokapteeni toimivat kyseisessä tilanteessa juuri oikealla tavalla. Jos vihreät ovat sitä mieltä, että ketään ei saa poistaa maasta, heidän tulee pyrkiä muuttamaan lakeja, ei rikkomaan niitä.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on ilmaissut tukensa Pennasen toiminnalle. Viranomaisten ja eduskunnan puhemiehen pitäisi vakavasti tutkia, ovatko vihreät parlamentaariseen vaikuttamiseen ja oikeusvaltioperiaatteeseen sitoutunut puolue vai ulkoparlamentaarista toimintaa harjoittava ja laittomuuteen kannustava vastarintaliike ja äärijärjestö.

Jussi Halla-aho
Puheenjohtaja, Perussuomalaiset

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 906
 • Liked: 8453
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Aino Pennasen ja muiden kaltaistensa vihreiden mielestä Suomen rajalla kuuluisi olla diodi, joka päästää turviksen sisään mutta ei koskaan ulos.

Pelkkä nimike turvapaikanhakija jo sisältää oletuksen että hakemus voidaan myös hylätä, ja jos hylätään, mitäs siinä muuhunkaan voisi ryhtyä kuin palauttamaan hakija kotiinsa.
Koronakirjoitelmia

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 535
 • Liked: 17327
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Lainaus käyttäjältä: Touko Aalto
Huutavien ihmisoikeusongelmien esiin nostaminen ei voi olla kiinni vain yksittäisten ihmisten kansalaisrohkeudesta.

Ja silloin kun Suomen hallitus ja viranomaiset eivät reagoi huutaviin ihmisoikeusrikkomuksiin, niin näiden ongelmien esiin nostaminen on sitten kansalaisten rohkeudesta kiinni. Arvostan Aino Pennasen rohkeutta.

- Näen asian niin, että tässä kyse on sentyyppisestä kansalaisaktivismista, kansalaistottelemattomuudesta ja kansalaisrohkeudesta, kun kaikki mahdollinen on ensin yritetty tehdä lainsäädäntöteiden kautta, ja sitten omalla nimellään, omilla kasvoillaan, täysin rauhanomaisesti nostetaan esiin se ongelma, että ihmistä ollaan viemässä hengenvaarallisiin olosuhteisiin.

Nyt meillä on huutavan työvoimanpulan lisäksi myös huutavat ihmisoikeusrikkomukset.  :D

Vieläkään Touko tai kukaan muukaan ei ole kertonut miksi tuo mies on karkoitettu ja miksi hänet tapettaisiin Saksassa.
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 911
 • Liked: 35023
Kuvittelenko vain että Hesarin otsikko aiheesta elää jatkuvasti? Ihan niinkuin olisi lähdetty soitellen sotaan mutta nyt joudutaan perääntymään kun tajutaan ettei tämä ollutkaan kuplan riemuvoitto. Kohta ollaan varmaan vetämässä maastoverkkoa koko porukan päälle ja yritetään uskotella ettei mitään tapahtunut...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Beenari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 834
 • Liked: 3883
 • Banned
Twitterissä on mielenkiintoinen Touko Aallon aloittama ketju
https://twitter.com/ToukoAalto/status/1024245622424129536

Parisen sataa kommenttia eikä kovin montaa puolustelijaa ole paikalle eksynyt. Sanoisin että täyslaidallinen paskaa sataa vihreiden laariin, ja ikävästi näin vaaalien alla....

Siltä varalta että Vihreiden Khmerien PJ on blokannut niin pannaan mukaan toinenkin linkki josta toivottavasti pääsee mukaan keskusteluun:
https://twitter.com/tt_takala/status/1024284084158300160
"Hölmöä miettiä, mikä maan tai maapallon tila on sadan vuoden kuluttua. Meistä kumpikaan ei ole silloin enää elossa"
- Antti Rinne (SDP)

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 558
 • Liked: 28748
 • Kiihottavat vieraslajit
Lainaus
tä-Uudenmaan poliisi poisti lentoa häirinneen henkilön koneesta.
Kansainvälisillä lennoilla rangaistus ei välttämättä määräydy Suomen lainsäädännön mukaan. Monissa muissa maissa rangaistuskäytäntö voi olla huomattavasti kovempi kuin Suomessa.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/ita-uudenmaan_poliisi_poisti_lentoa_hairinneen_henkilon_koneesta_72911

Aino saatta kokea yllätyksen jos tuosta tempusta ei torumalla selviä- En ole varma mitä lakia kansainvälisessä lentoliikenteessä noudatetaan ja minkä valtion alueella kyseinen rikos on tapahtunut. Se ei välttämättä ose Suomi vaikka tapahtumapaikka Seutulan tentokenttä ja Finnairin kone.
« Viimeksi muokattu: 31.07.2018, 18:08:51 kirjoittanut Lahti-Saloranta »
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 087
 • Liked: 39341
 • Leave me alone I know what I'm doing
Aijai harmi kun Tommi Parkkonen on lomalla. Sieltä saattaisi nyt irrota vielä kuumana käyvästä Ainosta haastattelussa lisää priceless matskua.

"Mihin perustui tietonne siitä, että miestä oltiin palauttamassa varmaan kuolemaan?"

"Tunnette selvästikin tapauksen taustat. Vai vastustatteko lainvoimaista viranomaisen päätöstä pelkästään periaatteesta?"

Ihan selvä copycat-opportunistihan Aino on. Näki tilaisuuden säteillä somessa ja teki äkkipikaisen päätöksen asiaa sen pidemmälle miettimättä.

Poistamispäätöksen tehneelle kapteenille tervehdys. Jokainen haluamallaan ja omaksi kokemallaan tyylillä.
There is no such thing as a free breakfast.

Vasemmistoliitto: "Verotetaan kaikkea sellaista, mitä ei vielä veroteta."

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Marjapussi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 393
 • Liked: 1087
 • Kollaa Kestää
Aino saatta kokea yllätyksen jos tuosta tempusta ei torumalla selviä- En ole varma mitä lakia kansainvälisessä lentoliikenteessä noudatetaan ja minkä valtion alueella kyseinen rikos on tapahtunut. Se ei välttämättä ose Suomi vaikka tapahtumapaikka Seutulan tentokenttä ja Finnairin kone.

EU:n sisäinen lento, joten oletan Suomen lakia ja torumista. Onnea Ainolle sekä virheliikkeelle :flowerhat: :flowerhat:
Marokon kauhu oli sanansa mittainen eikä velipoikakaan jäänyt Aarnea pahemmaksi epätoivotun maahanmuuton estämisessä. Mutta kuka tulee torjumaan aiheettoman turvapaikkaturismin?

kylähullu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 536
 • Liked: 534
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/690956-palautusta-finnairin-lennolla-vastustanut-aino-pennanen-toivon-etta-useampi-ihminen

Ei vissii ollu viel tääl ja mitään uutta täs ei ole niin en lainaile mitään.
Tämän jutun lopussa on kysely että hyväksyykö palautusten häiritsemisen. Toistaiseksi suurin osa ei hyväksy.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 030
 • Liked: 55375
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Lainsäädäntösihteeri, muahaha! Aina välistä samaan aikaan sekä naurattaa, että raivostuttaa tämä nykymeiningin kaikkinainen hulluus ja järjettömyys.

Tämä tapaus oli lainsäädäntöelimille todellinen märkä rätti vasten kasvoja. Voihan Pennanen sentään.

Tästä lähin lentokonehäirinnät tunnetaan kollektiivisesti "Pennasina".
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 275
 • Liked: 6106
Aivan videon lopusta translitteroitua:

Lainsäädäntösihteeriä viedään ...

Pennanen: "ihmiset täällä ollaan pakkopalauttamassa nouskaa seisomaan ettei kapteeni pääse lentämään"
Joku: "no ei todellakaan nousta"
Pennanen: "yleinen mielipide, vastustetaan pakkopalautusta"
Joku: "tää on se yleinen mielipide"


Sitten tuli hiljaista.

Repesin ihan täysin, tuo kuulostaa enemmän tuntemaltani Suomelta. Tulee ihan armeija-ajat mieleen, aina löytyy joku soraääni jostain, ja kukaan ei tiedä kuka sen sanoi :D

Vihreät alkoivat nähtävästi vetämään PS:n vaalikamppanjaa. Touko Aalto taisi kommentoida etukäteen, ja joutuikin jo täsmentämään sanomisiaan. Mutta menee kyllä melkoiseksi selittelyksi ja kiertelyksi kuten aiemmissakin noloissa jutuissa. Ai että ihan mielenosoitus, josta tulee rangaistus? :D Mielenosoitus on Suomen laissa määritelty, eikä siihen osallistuminen ole rangaistavaa mikäli yleinen järjestys säilyy. Mielenosoitus vaatii kuitenkin ilmoituksen asiasta sekä viranomaisten hyväksynnän. Tässä tapauksessa sitä ei ollut (eikä sitä lentokoneeseen myöskään saa, turha edes kuvitella), joten kyseessä ei silloin ollut mielenosoitus, vaan ilmailulain rikkominen. Jos vedotaan sananvapauteen, niin Aallon kannattaisi muistaa, että asiasta saa puhua penkissä turvavöissä istuenkin.

Halla-aho reagoi aika pitkälti ennalta-arvattavalla tavalla, kysymys siitä voidaanko Vihreiden katsoa sitoutuneen noudattamaan oikeusvaltion toimintaperiaatteita, jos jo sen edustajat käyttäytyvät näin, on kyllä ihan aiheellinen esittää. Etenkin kun rikkoja oli lakeja säätävässä elimessä.

Onko tietoa, kuka se koneessa ollut tyyppi oli? Tai edes tietoa siitä, oliko se edes turvapaikan hakija, vai siirrettävä rikollinen? Onko neljä sinivuokkoa normaalimäärä saattajia näihin tapauksiin?

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 558
 • Liked: 28748
 • Kiihottavat vieraslajit
Miestähän oltiin viemässä Berliiniin, ainakin Berliinin kautta jonnekin. Jos palautus olisi Afganistaniin niin tuskin lento tapahtuisi Berliinin kautta. Veikkaisin että kyseessä on Dublin palautus eli hemmo on rekisteröitynyt turvikseksi Saksassa ja tullut sitten Suomeen mahdollisesti väärän henkilöllisyyden turvin. Olisihan se verinen ihmisoikeusloukkaus toisin kuin Saksasta Suomeen palautettavien kohdalla.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 194
 • Liked: 9793
 • Oulu- Uleåborg
Tuli mieleeni häijy ajatus: jospa Aino Pennanen on keväällä eduskuntavaaleissa ehdokkaana ja aloitti näin räväkästi kampanjansa.

Luottaa läpipääsyyn ja kansanedustajan aseman tuomaan suojaan lakia vastaan.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Kristallipuolueen ehdokas Oulussa 2021

rooster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 552
 • Liked: 2166
Tuli mieleeni häijy ajatus: jospa Aino Pennanen on keväällä eduskuntavaaleissa ehdokkaana ja aloitti näin räväkästi kampanjansa.

Luottaa läpipääsyyn ja kansanedustajan aseman tuomaan suojaan lakia vastaan.
Tiedän kyllä tuttavapiiristä aika montakin viherhörhöä joille tuommoinen tempaus toimii kuin kuuma veitsi voihin. Hyvä puoli on toki se, että nämä hörhöt olisi äänestäneet jotain toista viherpunikkia muutenkin mutta noin yleisesti uskon, että tämä ei lisää punavihreiden puolueiden yhteenlaskettua kannatusta vaan päinvastoin.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 110
 • Liked: 10660
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
On joka tapauksessa mielenkiintoista, kuinka halveksuvasti lainsäädäntösihteeri suhtautuu Suomen lailliseen yhteiskuntajärjestykseen. Jos tuo fanaattinen suvakkisakki pääsee hallitukseen, se tulee tekemään kaikkensa, jotta Suomessa saavutettaisiin Ruotsin taso mokuhulluudessa.
Ja mikä huvittavinta, lakien voimalla.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Jaakko Sivonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 403
 • Liked: 5727
Jos joltain matkustajalta on jäänyt jatkolento Berliinistä väliin Pennasen perseilyn vuoksi, toivottavasti hän voi vaatia Pennaselta korvauksia.
Malo periculosam libertatem quam quietum servitium

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 558
 • Liked: 28748
 • Kiihottavat vieraslajit
Jos joltain matkustajalta on jäänyt jatkolento Berliinistä väliin Pennasen perseilyn vuoksi, toivottavasti hän voi vaatia Pennaselta korvauksia.

Käsittääkseni lentokoneen moottorit oli käynnissä koko episodin ajan. Tietenkin siinä aiheutettiin turhaan päästöjä sekä kuluja Finnairille ylimääräisinä polttoainekuluina.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 978
 • Liked: 10607
 • junior koodari
Ainon performanssi täyttää kaikki...tukikonsertin edellytykset.

Syksymmällä on senaatintori täynnä "huippuartisteja" huutamassa kitapurjeet punai,eikun vihreinä maailman tuskaa.

Julkinen salaisuus on,että lentoyhtiöillä on erilaisia ns. listoja joistakin matkustajista..tunnen ihmisen joka listalle pääsyn jälkeen matkustaa edelleen junalla Moskovaan, Ainoili n. viisi vuotta sitten ....
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Hakkapeliitta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 100
 • Liked: 4132
 • muurinrakentaja
Tuli vaan mieleen noista Touko Aallon kommenteista, että...

Lainaus
Julkinen kehottaminen rikokseen

Julkinen kehottaminen rikokseen on Suomen rikoslain 17 luvun 1 §:ssä määritelty sananvapausrikos. Siihen syyllistyy henkilö, joka julkisesti kehottaa tai houkuttelee rikoksen tekemiseen siten, että rikos on vaarassa tapahtua. Rikoksesta tuomitaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Jos rikos julkisen kehottamisen seurauksena myös tapahtuu, voidaan kehottaja tuomita osallisuudesta rikokseen.[1]

Julkinen tarkoittaa tässä laissa sitä, että teko tehdään joukkotiedotusvälineiden avulla, väkijoukossa tai yleisesti tietoon saatetussa kirjoituksessa tai muussa esityksessä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Julkinen_kehottaminen_rikokseen
Monikulttuurisuus on aivan ihana asia. Se on yksi tärkeimmistä rikkauksista. Jotta se säilyy rikkautena, koulussa täytyy olla enemmän resursseja.

skyuu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 777
 • Liked: 1829
Aivan loistavaa. Viherpipertäjä ja viherpipipertäjien kuningas kuvittelivat keräävänsä irtopisteitä mutta pereelleen meni. Eiköhän tuossa mennyt samantien sellainen 2%-yksikköä kannatuksesta sen verran on riitasointuja ihan viherpipertäjien omissakin piireissä havaittavissa.

Vielä kun kaivettaisiin esiin ketä siinä oltiin viemässä. Jos siinä vietiin moninkertaista raiskaajaa tai vielä pahempaa niin hyvästit toiset 2%-yksikköä.

Itseasiassa voi olla että kirpaisee enemmänkin kuin tuon pari pinnaa. Kas kun vihreillä on paljon äänestäjiä koska se on nyt vaan hienoa äänestää vihreitä, käydä peli-poikki tapahtumassa (jos sattuu olemaan samaan aikaan Tsadiassa) ja paijata alpakoita. Kotisohvalta on helppo olla de grönä city-hipster.

Mutta... jos se parempi ihmisyys alkaa tulla oman lomalennon tielle, oli se sitten Berliiniin trendi-luomubisselle tai jatkolentona patikoimaan Vietnamiin tms. niin se alkaakin olla vähän pinnaa kiristävää. Siinä ei paljoa yksi rättipään palautus paina jos itse joutuu kärsimään seurauksista, vaikka myöhästyy jatkolennolta!

Vaalisalaisuuskin kun vielä on niin hipsteri voi kertoa kallion kuppilassa lattea hörppiessä äänestäneensä virheitä. Mokutukseen tämä toki ei vaikuta koska se hipsteri ei kuitenkaan milloinkaan äänestä persuja vaan äänen saa joku kokkarien/rkp:n tms. poliitikko.

Ainiin... poliisin, lentohenkilöstön ja matkustajien, pl. Aino, lisäksi pitää antaa propsit sille palautettavalle. Oli vissiin perseillyt niin läpinäkyvästi että kaikki olivat ymmärtäneet että se filmaa. Ja nyt se on päässyt lipsahtamaan ns. valtavirtaan sekin tieto joten ehkä joku suomu edes joltain silmältä tipahti eikä se "Poliisi mielivaltaisesti hakkaa ja pahoinpitelee syyttömiä pikku reppanoita! Auttakaa hei anyone?"

takalaiton

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 894
 • Liked: 3935
Lainaus
Lennolla häiriköinti voi tulla kalliiksi: "Puhutaan jopa kymmenistä tuhansista euroista"
...
Häiriköinti, nujakointi, niskurointi, ja lennolla tupakointi voivat täyttää myös ilmailurikkomuksen tunnusmerkistön. Suomessa tästä seuraa käytännössä sakkoja. Jos kone kuitenkin myöhästyy tai lennon suunnitelmia joudutaan muuttamaan, korvausvastuut voivat olla erittäin kovia.

–  Kustannuksia tulee nimenomaan siitä, että lentokone ei ole aikataulunsa mukaisessa ajassa perillä. Jos kone esimerkiksi ei ehdi seuraavalle vuorolleen ajoissa puhutaan jopa kymmenistä tuhansista euroista. Myös muiden matkustajien jatkolentojen korvaukset voivat olla suuria, Tupamäki sanoo.

Vahingonkorvauskäytännöt ovat olleet kirjavia samoin kuin se, minkä maan lakia noudatetaan missäkin tapauksessa. Viimeisimmät muutokset matkustajia koskeviin velvollisuuksiin on tehty vuonna 2014. Tuolloin hyväksyttiin viimeisin kansainvälistä ilmailua koskevan Tokion sopimuksen lisäpöytäkirjoista.

–  Tässä sopimuksessa on mainittu myös vahingonkorvausvelvollisuudesta. Sopimuksessa hyväksyttiin kansainväliseksi periaatteeksi se, että laskeutumispaikan tuomioistuin voi käsitellä matkustajien tekoja lennolla. Tätä ennen vain pienessä osassa maista oli käytössä tällainen järjestelmä, muun muassa Suomessa, Tupamäki kertoo.

Lisäpöytäkirjaa ei ole vielä ratifioitu laajalti. Tupamäen mukaan viimeisen kymmenen vuoden aikana häirikköön on voitu yhä useammassa maassa soveltaa laskeutumismaan lainsäädäntöä.
...
linkki

Pullahalaajat ottavat pieniä taloudellisia riskejä, kun uskovat selviävänsä aina kotimaan sakoilla. Parhaassa tapauksessa kone myöhästyi seuraavalta vuorolta ja Ainolle tulee myöhemmin Berliinistä muutaman kymppitonnin lasku. No Finnair ei kyllä tule mitään vahingonkorvauskannetta asiasta nostamaan, mutta joku toinen lentoyhtiö voisi niin tehdäkin.
Oulu is not safe - start deportations.

guest14928

 • Vieras
Ilmeisesti suvakit ovat masinoimassa perinteistä painostus/ulinakampanjaa Finnairille. Lähettäkää palautetta jossa kehutte esimerkillistä lain ja järjestyksen puolella olevaa toimintaa https://www.finnair.com/fi/fi/information-services/feedback

kummastelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 331
 • Liked: 14240
Epäilen että isoin lasku tulee Pennaselle siitä, että nimi napsahtaa NoFly-listalle. Sitten ei lennetä, vaikka kuinka olis työjuttuja ja luvataan olla kiltisti.
"Syö paskaa ja kuole pois!!" - PEN sananvapauspalkinnolla palkittu Abdirahim Hussein suomalaisnaiselle. 5.11.2015
"Hussein teki riko­sil­moi­tuksen vihapuheesta" Hussein on jakanut sosiaalisessa mediassa useita esimerkkejä siitä, miten häntä on nimitelty ja uhkailtu eri viesteissä: 18.8.2015

Billy Hill

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 102
 • Liked: 4031
No Finnair ei kyllä tule mitään vahingonkorvauskannetta asiasta nostamaan, mutta joku toinen lentoyhtiö voisi niin tehdäkin.
Finnair on yritys ja yritykselle tärkeintä on raha. Viherpunikkien näennäisboikotti on paljon pienempi taloudellinen riski kuin tällaisen lentoliikenteen häirinnän yleistyminen, joten veikkaisin kyllä että sanktiota tulee, ihan esimerkin vuoksi.