Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Se mikä tässä mietityttää on että missä kohdassa perustuslakia media, hyysäri etunenässä, on nostettu jumalasemaan?
Lainaus
Hallituksen vastaus välikysymykseen ministeri Wille Rydmanin asemasta
20.6.2024 12.07

Pääministeri Petteri Orpo vastasi välikysymykseen ministeri Wille Rydmanin asemasta 20.6.2024. Vastaus muutosvarauksin.

Arvoisa puhemies,

Suomella on oltava toimintakykyinen hallitus.

Hallituksen toimintakykyä mitataan sillä, miten hallitus pystyy toimeenpanemaan päätöksiä. Eli toteuttamaan hallitusneuvotteluissa sopimaansa ohjelmaa ja toimeenpanemaan asiantuntijoiden jo pitkään peräänkuuluttamia uudistuksia.

Hallituksen ohjelma ja politiikka ovat eduskunnan luottamuksesta riippuvaisia. Tuo luottamus mitataan kansan valitseman eduskunnan äänestyksessä.

Välikysymyksellä oppositiolla on mahdollisuus mittauttaa hallituksen luottamus. Välikysymysäänestyksessä punnitaan ennen kaikkea eduskunnan luottamus hallituksen politiikkaan ja toimintakykyyn. Siis siihen, miten hallitus toteuttaa vapailla vaaleilla valitun eduskunnan enemmistön tahtoa.

Arvoisa puhemies,

Hallitus on ensimmäisen vuotensa aika vienyt määrätietoisesti läpi Suomelle välttämättömiä talous- ja työllisyysuudistuksia.

Olemme tehneet päätökset Suomen julkisen talouden vaatimista 9 miljardin euron sopeutustoimista. Olemme toteuttaneet ja toteuttamassa työmarkkinauudistuksia, jotka olisi pitänyt tehdä kymmeniä vuosia sitten. Olemme uudistaneet sosiaaliturvaa kannustavaksi. Olemme vahvistaneet turvallisuutta ja lisänneet poliisien määrää.

Olemme tehneet historialliset panostukset tutkimukseen ja kehitykseen. Olemme vahvistaneet perusopetusta. Olemme lisänneet peruskouluun viikkotunteja, korkeakouluihin aloituspaikkoja ja päättäneet tuhannesta uudesta väitöskirjatutkijasta korkeakouluihin eri puolelle Suomea.

Kevään kehysriihessä teimme ratkaisut uusista kasvua vauhdittavista toimista. Parhaillaan huolehdimme, että saamme Suomelle keskeiset kysymykset nostettua tulevan EU-komission agendalle.

Kaiken tämän valossa rohkenen arvioida tämän hallituksen olevan erittäinkin toimintakykyinen.

Myös opposition hallituksen tekemiin päätöksiin kohdistaman kritiikin määrästä on voinut tehdä saman johtopäätöksen. Sen perusteella joku voisi sanoa opposition pitävän hallitusta ehkä liiankin toimintakykyisenä.

Arvoisa puhemies,

tämä hallitus on sitoutunut demokratian, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion edistämiseen. Valtioneuvosto antoi syksyllä eduskunnalle tiedonannon toimista, joilla edistetään yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä suomalaisessa yhteiskunnassa. Tämän tiedonannon sisältöön jokainen hallituspuolue on sitoutunut.

Vapaan median toimintaedellytysten turvaaminen on keskeinen osa oikeusvaltiota ja demokratiaa. Vapaassa demokratiassa myös median tehtävä on arvioida valtaa pitävien toimintaa avoimesti ja kriittisesti.

Toimittajat ilman rajoja –järjestön lehdistönvapausindeksissä Suomi on sijalla viisi. Eli kärkijoukossa muiden Pohjoismaiden kanssa, kuten kuuluukin olla. Suomi on lehdistönvapauden mallimaa, ja meillä mediaan luotetaan.

Vapaa media on myös merkittävä yhteiskunnallisen vallan käyttäjä, neljänneksi valtiomahdiksikin kutsuttu.

Median ja sen edustajien on saatava toimia vapaasti ilman yrityksiä vaientaa tai vaikeuttaa heidän työtään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö esimerkiksi journalismin sisällöistä tai toimituksissa tehdyistä valinnoista voisi käydä kriittistä, avointa keskustelua. Vapaa keskustelu ja mielipiteen ilmaisu kuuluvat demokratiaan siinä, missä tiedotusvälineiden vapauskin.

On tärkeää, että meillä käydään herkästi keskustelua niin sananvapaudesta kuin lehdistönvapaudesta.

Arvoisa puhemies, 

Eduskunta äänesti ministeri Rydmanin luottamuksen puolesta 8.9.2023 äänin 106-65. Rydmanin luottamusta on siis punnittu eduskunnassa jo vuoden sisällä nykyhetkestä.

Ministeriltä edellytetään, että hän noudattaa virassaan perustuslakia ja muita lakeja sekä toimii oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi. Näin ministeri Rydman on hallituksen parhaan tiedon mukaan ministerin tehtävässään toiminut.

Kun hallituspuolueiden edustajat tässä salissa antavat tukensa ministeri Rydmanille, he eivät anna tukeaan sille, miten tämä toimii tai on toimimatta yksityiselämässään.

He antavat tukensa sille, että hallitus jatkaa työtään Suomen turvallisuuden, kestävän talouden ja hyvinvoinnin turvaamisen eteen.
2
Rydman on just nyt tiukassa paikassa välikyselyssä.

En tiedä, kumpaa lopputulosta toivoisin. Mutta tärkeintä on se, että korkeimmassa lakeja säätämässä instituutissa hiillostetaan vastapuolta suuntaan ja toiseen sivistyneellä tavalla. Sehän on demokratian perusta.

En halua tähän maahan samanlaista viidakon meininkiä, mikä joissain maissa on ihan normia kenkien heittelyn muodossa.

JH-a on nyt ihan oikeassa paikassa puhemiehen tuolissa. Aivan jäätävän rauhallinen ja asiallinen kuten kuuluukin.

Ylipäätään politiikkaan kuuluu järmääminen, sillä pidetään yllä kansalaisten mielenkiintoa politiikkaan.

3
Kylänraitti / Vs: Vartiointiliikkeiden toiminta
« Uusin viesti kirjoittanut Skeptikko tänään kello 12:11:04 »
MTV:n tiedot: Securitaksen turvallisuuspäällikköä epäillään törkeästä petoksesta – poliisi tutkii miljoonahuijausta

Ilmeisesti tästä samasta jutusta on kyse tässä tuoreessa uutisessa, minkä mukaan poliisi aikoisi ensi viikolla tiedottaa valtavasta petosrikoskokonaisuudesta:

Poliisi tiedottaa ensi viikolla ”valtavasta kokonaisuudesta”
https://www.hs.fi/pkseutu/art-2000010513410.html
Lainaus
Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa ensi viikon perjantaina suuresta petosrikoskokonaisuudesta. Tapauksesta on tiedotettu viimeksi tammikuussa 2023.

”Tämä on niin valtava kokonaisuus, ettei siitä ole voitu tutkintaa vaarantamatta tiedottaa”, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen viestintäsuunnittelija Heidi Saarinen.

Kyseessä on petos- ja virkarikoskokonaisuus, jossa henkilö epäillään perusteettomasta yksityisten turvapalveluiden tuottamisesta sosiaalitoimelle.Kokonaisuudessa on tutkittu sosiaalitoimen asiakasperheelle järjestämää ympärivuorokautista vartiointia, siihen liittyvää sosiaaliviranomaisten menettelyä sekä vartioinnin toteuttaneen vartioimisliikkeen toimintaa.
4
Kotimaa / Vs: 2024-06-13 Oulun puukotus Valkeen kauppakeskuksessa
« Uusin viesti kirjoittanut Kim Evil-666 tänään kello 12:08:49 »
Pauli Vahteralla on kysymyksiä.

https://www.facebook.com/pauli.vahteraristiinassa/posts/pfbid01Sw2u1P6MKUJBA9h5iHZcLNd2eJin3HRSyTskYqrWzU9PRriFiosrbTA9hZAjzexl

Lainaus käyttäjältä: PV
Kysymyksiä:
- onko presidentti sitä mieltä, että suomalaisten tappamiselle on sijaa?
- miksi maahanmuuttajan tappama suomalainen ei johdu rasismista?
- miksi puukotus on murhan yritys, mutta tappaminen vain tappo?
- miksi media julkaisee puukottajan nimen, mutta ei tappajan nimeä?
- miksi yhden selvästi mielisairaan suomalaisen sekopään teot ovat osoitus laajasta natsismista, äärioikeiston tekemisistä ja suomalaisten rasismista mutta maahanmuuttajan teot ovat aina yksittäistapauksia, joista ei saa syyllistää ketään muuta?
- hyväksyykö media maahanmuuttajien tekemät murhat, kunniamurhat, oman lapsen tappamisen, suomalaisten tyttöjen ja naisten raiskaukset, katujengien väkivallan, huumekaupan, puukkojen kuljettamisen kaupungilla ja miksi?
- miksi media ja vihervasemmisto haluaa, että Suomen rajan saa ylittää kuka tahansa riippumatta siitä mikä hänen motiivinsa on?

Lyhykäisyydessään vastaus Vahteran kysymykseen kuuluu seuraavasti:

"Maailman onnellisin maa" hakee kärkipaikkaa myös omiin muroihin kusemisen saralla. Tähän astinen suoritus on ollut vahva. Maailmanhalauksen kiima on niin vahva- että se ohittaa kaikki järjelliset johtopäätökset- ja suo natiivien osaksi ainoastaan alistua tuon tunkkaisen halauksen puristukseen.

Maailmassa vellovan virheen kokoluokka on enemmän kuin suuri. Tuota virhettä pyritään kaikin keinoin pimittämään valheellisin/virheellisin johtopäätöksin.
5
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut Miniluv tänään kello 12:05:47 »
On se kumma kun ei kiinnosta taistella sellaisessa maassa ja armeijassa, jossa varastetaan poterotkin maasta.

BBC pätkä


6
Kotimaa / Vs: 2024-06-13 Oulun puukotus Valkeen kauppakeskuksessa
« Uusin viesti kirjoittanut Olipakerranelämä tänään kello 12:00:47 »
Enpä usko että normi Suomalaiset tykkäävät sosialismista, mutta eivät
tykkää niistä Suomeen tunkeutujistakaan, jotka soluttautuvat maahamme
kulttuuriperinteineen, joita vihervasurit puollustavat henkeen ja vereen.

Meitä valkonaamoja on ajettu vuosituhansia tänne pohjoiselle pallolle vain
siksi, että vahvaruhoisimmille ( apinoiden jälkeläisille ) jäi ne parhaat
ja vähätöisimmät alueet elinoloihinsa.

Nyt nuo laiskimmat etenevät maapallomme pohjoisosiin, koska eivät
ole pärjänneet maapallon parhailla viljelysmailla ja ovat kateellisia siitä,
että takaa- ajamansa ovat pärjänneet huomattavasti huonoimmissa
olosuhteissa sisullaan, älyllään ja olosuhteiden pakosta.
 
7
Se on hauskaa että sugar daddyn suojelemisesta on tullut persuille arvovaltakysymys...
8
Kylänraitti / Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Uusin viesti kirjoittanut KamalaJari tänään kello 11:54:43 »
Rakettimies taisi antaa putelle ystävänlahjana papatteja kun sähköt katkeilee ukrainan turuilla ?
9
^onko Huhtiksella muka potentiaalia?
10
On Laura pitäny puheita eduskunnassa. Ei hän ole kadonnut.

Juu tarkoitin että potantiaaliinsa nähden sivuraiteella PS puolueessa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10